Economist: Η Ελλάδα αγοράζει χρόνο μέσω ΔΝΤ

• Ο Παπανδρέου απλά αγοράζει χρόνο παραμονής στην εξουσία υποβαθμίζοντας τη χώρα, εξαναγκάζοντας τους πολίτες να πληρώσουν χρέη άλλων, ενώ "παίζει" με ζητήματα εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων
Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της να παραμείνει ακλόνητη απέναντι στο ενδεχόμενο μιας οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας, η Angela Merkel ενέδωσε μόλις αντιλήφτηκε τον πανικό των αγορών.
Την 11/4, η ΕΕ αποφάσισε να δανείσει €30 δισεκατομμύρια στους Έλληνες, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και το ΔΝΤ. Τα επιτόκια αγγίζουν το 5%, που δεν είναι καθόλου μικρό νούμερο, αλλά είναι πολύ καλύτερο από αυτό που ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν οι ιδιώτες δανειστές. Τι σημαίνει αυτό; Ξεπεράστηκε η κρίση της Ελλάδας;
Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, τα ποσά είναι αρκετά ώστε να καλυφθεί η αναγκαία ρευστοποίηση την οποία χρειάζεται η χώρα προκειμένου να ξεπεράσει τη δημοσιονομική της προσαρμογή.
Η ΕΕ μπορεί να καθυστέρησε στη λήψη της τελικής απόφασης, όμως τώρα είναι αισιόδοξη πως αυτή η επίδειξη οικονομικής αλληλεγγύης θα είναι αρκετή ώστε να απομακρυνθούν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις που αναμένονταν εν όψει χρεοκοπίας. Αυτή η αισιοδοξία όμως θα πρέπει να μετριαστεί. Η διάσωση της Ελλάδας, που ήταν αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν που οι αγορές ανέμεναν, εξαφάνισε το ρίσκο χρεοκοπίας της χώρας για το 2010. Όποιος όμως γνωρίζει το ύψος των ελληνικών χρεών αλλά και τα επιτόκια που η χώρα αναγκάζεται να πληρώνει, εύκολα αντιλαμβάνεται πως αν δεν επέλθει σύντομα μια ισχυρή ανάπτυξη, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί μια νέα αναθεώρηση του χρέους. Το πακέτο διάσωσης απλώς αγόρασε κάποιο χρόνο, περίπου τρία χρόνια δηλαδή, αρκετά για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες μια τυχόν ελληνικής χρεοκοπίας.
Αν μελετήσουμε τα νούμερα, βλέπουμε πως το μεσοπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας είναι πολύ πιο σκοτεινό από όσο παραδέχονται τόσο οι Έλληνες κυβερνητικοί όσο και η ίδια η ΕΕ. Οι υπολογισμοί μας συντείνουν στο ότι ακόμη και με μια δημοσιονομική αναπροσαρμογή αξίας 10% του ΑΕΠ στα επόμενα πέντε χρόνια, η χώρα θα χρειαστεί είτε περαιτέρω δάνεια με χρόνο αποπληρωμής τους μεγαλύτερο από αυτό του πακέτου διάσωσης, είτε μια ανασυγκρότηση των χρεών της όπως π.χ. παύση πληρωμών σε κάποια χρέη, ή αποπληρωμή μικρότερων ποσών από τα κανονικά. Ακόμη και με μια αισιόδοξη ματιά, υπολογίζεται πως η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα από €67 δισ. με μεγάλη περίοδο αποπληρωμής, μέσα στα επόμενα χρόνια. Το 2014, το χρέος της θα αγγίξει το 150% του ΑΕΠ, ένα επίπεδο που μόνο η Ιαπωνία έχει πιάσει ποτέ. Αν η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αυτή που πρέπει, ή αν η Ελλάδα δεν μειώσει τις δαπάνες και δεν αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα, τα νούμερα θα είναι κατά πολύ χειρότερα.
Αυτά τα νηφάλια συμπεράσματα γεννούν το ερώτημα για το αν η πρόσφατη οικονομική διάσωση της Ελλάδας έχει κάποιο νόημα. Η ιστορία των οικονομικών κρίσεων, ειδικά της Αργεντινής το 2001, έχει δείξει πως αν η χρεοκοπία είναι να γίνει, καλύτερα να γίνει και να τελειώνει παρά να προσπαθούμε να την αποφύγουμε με Δονκιχωτικές προσπάθειες και πακέτα διάσωσης. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει αναφορικά με την Ελλάδα και οι λόγοι για αυτό είναι δυο, που δεν έχουν να κάνουν τόσο με την ίδια την Ελλάδα όσο με την ευρωζώνη.
Πρώτον, μια ελληνική χρεοκοπία σήμερα θα δημιουργούσε κινδύνους κρίσης στη Πορτογαλία, την Ισπανία, ακόμη και την Ιταλία. Αυτές είναι οι χώρες της ευρωζώνης που πάσχουν από συνδυασμούς ελλειμμάτων, χαμηλής ανάπτυξης, και υψηλών χρεών. Η ΕΕ δεν διαθέτει την οικονομική ισχύ να τις βοηθήσει όλες.
Δεύτερον, μια χρεοκοπία θα προκαλούσε άσχημες συνέπειες στο ευαίσθητο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης. Οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι κάτοχοι περίπου €120 δισ. των χρεών της Ελλάδας. Οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες έχουν το 40% αυτού του ποσού. Πολλές τράπεζες θα χρειάζονταν σημαντική κυβερνητική ενίσχυση, αν η Ελλάδα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της. Τα ποσά που παίζονται ίσως να είναι μεγαλύτερα και από το ίδιο το πακέτο διάσωσης που δόθηκε στους Έλληνες. Και αν μια τέτοια κρίση μεταδίδονταν στις Ισπανία και Πορτογαλία, θα κινδύνευε να καταρρεύσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Το ενδεχόμενο αυτό είναι τόσο ανησυχητικό που δικαιολογεί πλήρως την εξαγορά χρόνου, μέσω του πακέτου της διάσωσης της Ελλάδος. Όμως όλα μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο, σε περίπτωση που δεν γίνει σωστή χρήση του κερδισμένου χρόνου τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα
Το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι πλέον γνωστό. Ένα κράτος που κακοδιαχειρίστηκε επί χρόνια τα δημοσιονομικά του, πρέπει τώρα να σφίξει το ζωνάρι για πολύ καιρό . Για να πετύχει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, και για να βελτιώσει τον προϋπολογισμό της, η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει ριζοσπαστικές φορολογικές αλλαγές, περικοπές στις αμοιβές του δημοσίου, και αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού της προγράμματος. Η σκληρή προσαρμογή, που έχει ξεκινήσει η νέα κυβέρνηση, θα μειώσει το ρίσκο του να μη μπορεί η χώρα να εξυπηρετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις στα επόμενα τρία χρόνια. Ακόμη και έτσι όμως, δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πως οι συγκυρίες μπορεί να ωθήσουν τους Έλληνες να επιλέξουν τη χρεοκοπία. Για αυτό και οι υπόλοιπες ασθενείς οικονομίες της ευρωζώνης θα πρέπει πλέον να αγωνιστούν σκληρά ώστε να αποδείξουν στις αγορές πως δεν είναι σαν την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο απαιτεί αυστηρή δημοσιονομική λιτότητα. Και ίσως πιο απαραίτητη να είναι η δομική τους ανασυγκρότηση που θα βελτιώσει την ανάπτυξη και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά. Χωρίς την επιλογή μιας νομισματικής υποτίμησης, χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία δεν διαθέτουν εναλλακτική λύση πέραν του να μειώσουν τα κόστη εργασίας και να εισάγουν ρυθμίσεις που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, ειδικά μέσω της απελευθέρωσης των αγορών εργασίας. Αυτές οι από καιρό επιθυμητές ρυθμίσεις, είναι τώρα κρίσιμες και αναγκαίες. Θα ήταν λάθος για τους ηγέτες των χωρών αυτών να επαναπαυτούν, θεωρώντας πως αν τα βρουν σκούρα θα διασωθούν, όπως διασώθηκε η Ελλάδα. Ούτε η ΕΕ, ούτε το ΔΝΤ αντέχουν κάτι τέτοιο.
Και αυτά που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε, δεν περιορίζονται μόνο στις χώρες του νότου. Η Γερμανία θα πρέπει να βοηθήσει αυξάνοντας την εσωτερική της ζήτηση. Οι αρχές θα πρέπει να πιέσουν τις τράπεζες να «ισορροπήσουν» τους ισολογισμούς τους και να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να αποφύγει να σχεδιάζει κίνητρα που θα επιτρέπουν στις τράπεζες να συσσωρεύουν ελληνικό χρέος και μετά να το προσφέρουν ρευστοποιημένο, προσφέροντας λιγότερα μετρητά για την αγορά κρατικών ομολόγων με χαμηλά επιτόκια. Οι κυβερνήσεις από τη πλευρά τους θα πρέπει επιτέλους να οργανώσουν κάποιο μηχανισμό, προκειμένου να διαχειριστούν τα δημόσια χρέη μέσα στη ζώνη της νομισματικής ένωσης.
Ο κατάλογος των «πρέπει» είναι ανησυχητικά μακρύς, για αυτό και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πλανώνται αν νομίζουν πως η ελληνική κρίση ξεπεράστηκε με τη πρόσφατη διάσωση. Επειδή η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή ώστε να διασωθεί, μπόρεσαν και αγόρασαν προσωρινά κάποιο χρόνο. Τώρα όμως θα πρέπει να διαχειριστούν αυτό το χρόνο έξυπνα.
The Economist






13/02/2010

ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ! ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!
Κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου επιβεβαιώνει τους φόβους και τις υποψίες μας.
Δεν είναι δυνατόν όλα όσα γίνονται να είναι τυχαία.
Δεν είναι δυνατόν η διάλυση της χώρας να είναι αποτέλεσμα μόνο ανικανότητας και ασχετοσύνης.
Δεν είναι δυνατόν να δρουν από μόνοι τους.
Η κατάρρευση της οικονομίας είναι αποκλειστικό έργο ΠΑΣΟΚ. Τα spread ότι κι αν μας
ταϊζει ο Παπακωνσταντίνου παραμένουν σταθερά υψηλά και οι αγορές σπάνε πλάκα με το Γιώργο και τα παλληκαράκια του.
Η Διαμαντοπούλου ανέλαβε να...
διαλύσει ότι όρθιο είχε απομείνει στην ταλαίπωρη παιδεία μας με αποκορύφωμα το άνοιγμα των Πανεπιστημίων στους μαθητές κάτω του 10 "ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ".
Ο Χρυσοχοΐδης παρά τη σύλληψη μελών του Ε.Α. (με τις όπιες απορίες και ερωτηματικά που έχω θέσει), εξασφάλισε μια "ΑΣΦΑΛΗ ΧΩΡΑ" , όπου κάθε μέρα γίνεται της π.....ς παντού.
Ο Βενιζέλος έβαλε μπρος τη διάλυση του στρατεύματος αν αληθεύουν οι προθέσεις που ακούγεται ότι έχει για είσοδο αλλοδαπών στο στράτευμα.
Η Ξενογιαννακοπούλου εξαφανισμένη παρακολουθεί το μπουρδ....ο των νοσοκομείων να συνεχίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
Το νέο ασφαλιστικό αποτελεί άλλο ένα αισχρό νομοθέτημα.
Οι άνθρωποι μας είπαν προεκλογικά ότι είχαν σχέδιο.
Μόνο που δε μας είπαν ότι το σχέδιό τους ήταν η απόλυτη διάλυση της οικονομίας, του κοινωνικού ιστού και της χώρας τελικά.
Μόνοι τους ενεργούν;
Είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνονται από ασχετοσύνη;
Πολύ φοβάμαι ότι δε θα μάθουμε ποτέ για πιο ακριβώς λόγο ήρθαν στην εξουσία μετά το δώρο του Καραμανλή και ποιος αποφασίζει σ' αυτόν τον τόπο

http://politikiprotasi.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com
Αναρτήθηκε από GKOUROU



Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος υπό χρεοκοπία !

Με καθυστέρηση είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, άφιξη στην Αθήνα των κλιμακίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λόγω των προβλημάτων στις αερομεταφορές από την ηφαιστειακή στάχτη.
Επικεφαλής των τεχνοκρατών του ΔΝΤ είναι ο Ολλανδός Μπομπ Τράα, γνωστός για τη σκληρότητα και τη δυσπιστία του έναντι της Ελλάδας...
Εντωμεταξύ φαίνεται πως... Ούτε ο Θεός δεν θέλει τον ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Αφού λόγω της ηφαιστειακής τέφρας ενδέχεται να καθυστερήσει η άφιξη του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα.
Το σίγουρο είναι πως σύντομα ξεκινά μία νέα τριπλή κατοχή στην Ελλάδα, η οικονομική κατοχή της από το ΔΝΤ, κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο λόγο από την «γερμανοκρατούμενη» Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Πιθανή παράταση 48 ωρών
Αν δεν τα καταφέρουν λόγω των προβλημάτων στις αεροπορικές πτήσεις να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις κατοχής σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα το... ραντεβού τους θα μεταφερθεί για την Τετάρτη 21 Απριλίου.(σας θυμίζει κάτι το 21 Απριλίου ;;;)
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου διαμηνύει πως η έναρξη διαπραγμάτευσης δεν ισοδυναμεί με προσφυγή, αλλά ποιος τον πιστεύει πια;
Έξι μήνες πριν, το κόμμα του είχε έρθει στην εξουσία με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έξι μήνες πριν παρέλαβαν τη χώρα με υψηλό έλλειμμα μεν, αλλά και υψηλή δανειστική ικανότητα και σήμερα «δίνουν τα κλειδιά των ταμείων» της Ελλάδας στους ξένους.
Πρόκειται για το πραγματικό «τέλος της μεταπολίτευσης» με την εντυπωσιακή χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος που κυριάρχησε στη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα οι μεταβάσεις από την μία εποχή στην άλλη δεν είναι ποτέ ανώδυνες.
Το μεταπολεμικό σύστημα κατέρρευσε το 1967, η δικτατορία απόρροια και απότοκος της κατάρρευσής του, έσβησε μέσα στις φλόγες του κυπριακού δράματος το 1974 και η κυρίαρχη πολιτική ελίτ από το 1974 μέχρι σήμερα, χρεοκοπεί, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ήδη όλοι μιλούν ιδιωτικώς ή δημοσίως για την «επόμενη μέρα» στην διακυβέρνηση της χώρας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα με τίτλο: «Η κρίση αλλάζει βίαια το πολιτικό σκηνικό της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Όλο το μοντέλο της μεταπολίτευσης-αναπτυξιακό, κοινωνικό και πολιτικό-έχει φτάσει στο όριό του. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ριζική και κάπως βίαιη αλλαγή του ξεκινά τώρα όχι από την πολιτική, αλλά από την οικονομία και από εκεί περνά στην κοινωνία».
Σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα με τίτλο «”Σύνδρομο Ουγγαρίας” στο ΠΑΣΟΚ» (σ.σ. όπου το σοσιαλιστικό κόμμα από το 42% έφτασε μετά από ένα χρόνο παραμονής του ΔΝΤ στην Ουγγαρία στο 17%) αναφέρεται στον πανικό που έχει αρχίσει να καταλαμβάνει την κυβέρνηση και για «άνοιγμα των ασκών του Αιόλου όταν μπουν επί τάπητος τα λάθη και οι παραλείψεις της κυβέρνησης που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ».
Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ολλανδό Μπομπ Τράα, ο οποίος είναι γνωστός στους Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη σκληρότητα και τη δυσπιστία του απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα, θα παραμείνουν στην Αθήνα αρχικά για 2 εβδομάδες προκειμένου να εγκαταστήσουν τις βάσεις για την οικονομική κατοχή που θα ακολουθήσει.
Το τέλος, φυσικά, της παρέμβασης του ΔΝΤ είναι εκ των προτέρων γνωστό, όπως συμβαίνει με όλες τις κατοχές και ειδικά στην Ελληνική πραγματικότητα... Θα αφήσουν στο τέλος μία χώρα οικονομικά κατεστραμμένη.
"Αυτό συνέβη και στην Αργεντινή " δήλωσε χθες και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς λες και το κόμμα του δεν κυβέρνησε ποτέ αυτή τη χώρα.... Το ρεαλιστικότερο όλων είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ τότε όμως θα είναι πλέον αργά αφού τα συμβόλαια θα έχουν υπογραφεί και το μέλλον της χώρας θα έχει υποθηκευτεί και εγγράφως από τους πληρεξούσιους εθνοσωτήρες μας. Από την εμπειρία της τριμερούς επιτήρησης -της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ- στην οποία έχει τεθεί η Ελλάδα, το πακέτο των προτεινόμενων μέτρων είναι σαφώς προσδιορισμένο: περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση όλων των αγορών και επαγγελμάτων, κατάργηση κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα και μερική απασχόληση.
Τώρα οι πολιτικοί εθνοσωτήρες μας , τρομαγμένοι από τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν , σχεδιάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο σχηματισμού "κυβερνήσεων εθνικής (δήθεν) ενότητας" βλέποντας την χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος να πλησιάζει...
Ποίος αφελής όμως μπορεί να πιστέψει σε κυβέρνηση "Εθνικής σωτηρίας" ... Αφού , όποιοι κι αν συμμετάσχουν σε αυτήν θα είναι απλά μαριονέτες υπό της εντολές του ΔΝΤ και των υπολοίπων δυνάμεων κατοχής.
Το σίγουρο είναι πως ζούμε ιστορικές στιγμές, αφού η ιστορία πλέον γράφεται ώρα με την ώρα....


ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ!!! ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ...
Είναι για τα πανηγύρια ο άνθρωπος.


Τι δήλωσε ο αθεόφοβος στην βουλή;
"Δείξαμε τη βούληση να βάλουμε τάξη στη χώρα. Τα σοσιαλιστικά μου αντανακλαστικά ήταν να προστατεύσω τη χώρα από τη χρεοκοπία".
Πιάνεις το κεφάλι του να το χτυπήσεις στο τοίχο ή όχι;
Τι σοσιαλιστικά αντανακλαστικά ρε και τρίχες τσαμπούνας;
Εδώ η χώρα είναι υποτελής στα ξένα συμφέρονται λαός είναι σε απόγνωση και οι εξωτερικοί εχθροί της πατρίδας έχουν στήσει πάρτυ.
Για ποιο σοσιαλισμό μιλάς;
Της αποικιοκρατίας; της προδοσίας; ή του ψεύδους; Δεν φτάνει που εξαπάτησες τον ελληνικό λαό λέγοντας ψέματα ότι λεφτά υπάρχουν ζητάς και τα εύσημα απο πάνω που κατάφερες να χρεώσεις ακόμα περισσότερο την χώρα;
Το μόνο που κατάφερες είναι ή να παρατείνεις το μοιραίο ή να παραδώσεις την κυβέρνηση της Ελλάδας από την ΕΕ που είναι τώρα στο ΔΝΤ.
Και δεν ντρέπεσαι αλλά συνεχίζεις να λες ψέματα αποκρύπτοντας την πραγματικότητα και ρίχνοντας τα οικονομικά βάρη στους εργαζόμενους. Δε μας λες ρε σοσιαλιστή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που σχεδίασες πόσο σοσιαλισμό περιέχει;
Θα ζούνε οι άνθρωποι να πάρουν συντάξεις; 360 ευρώ βασική σύνταξη και μείωση 20%.Μπορείς ρε σοσιαλιστή να ζήσεις με αυτά τα λεφτά όχι τότε που ακόμα και τα 1.000 δεν θα αξίζουν τίποτα αλλά τώρα. Με την τεράστια ανεργία που θα βρουν ένσημα Giorgo;
Μήπως μας περνάς για συμπατριώτες σου αμερικανάκια; Πες ότι θέλεις να σπρώξεις τον κόσμο στην αγκαλιά των ιδιωτικών συμφερόντων-ασφαλιστικών και άσε τα παραμύθια. Πήρες μέτρα που για μια ακόμα φορά πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Μέτρα για τις τράπεζες; για τους μεγαλοεργολάβους για τα πολιτικά λαμόγια; ΤΙΠΟΤΑ Μείωση των μισθών των βουλευτών σου λέει. Ρε τι μείωση όξω να μείνουν 200 όπως λέει και το Σύνταγμα. Γιατί δε λες ότι από όλα αυτά τα μέτρα σκοπεύετε να εξασφαλίσετε 4-5 δις στην καλύτερη περίπτωση.
Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ. Αφού 500 εκατ. ευρώ είναι μόνο η μισθοδοσία των τεμπέληδων της ΕΡΤ. 6,2 δις χρωστάνε τα νοσοκομεία
15 δις πρέπει να δοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία 9 δις χρωστά ο ΟΣΕ Και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται.........
Ψέμα λαϊκισμός και πολιτική αλητεία για να διατηρούν κάποιοι τις καρέκλες τους και τους παχυλούς μισθούς του. Αλλά τέτοιοι ήσασταν όλα τα χρόνια ακόμα και σε περίοδο ανάπτυξης της χώρας όταν τρώγατε με δέκα μασέλες από υπερκοστολογίσεις και μίζες και στον λαό πετάγατε ένα ξεροκόμματο και....ελπίδα. Λοιπόν ήρθε η ώρα .Ο Ελληνικός λαός κατάλαβε ότι η ελπίδα δεν...τρώγεται πλέον.
Είτε θα πάρετε δραστικά μέτρα που θα ανακουφίζουν τον κόσμο και θα τιμωρήσετε τους επίορκους είτε θα σας πάρει με τις πέτρες γιατί εδώ που τα λέμε αυτό σας αξίζει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ Ετικέτες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΣΟΚ