Η Ελλάδα, πριν τις 4 Οκτωβρίου ήταν ένα βήμα πριν την καταστροφή. Μετά έκανε ένα βήμα μπροστά και ο Πινόκιο, στεκόταν, στα σύνορα της προδοσίας, και έβλεπε τα επιτόκια να ανεβαίνουν


Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, τους εμπιστεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου.
«Ελπίζουν και προσδοκούν αυτοί που μας ψήφισαν. Αλλά ελπίζουν και προσδοκούν και αυτοί που δεν μας ψήφισαν », είπε ο κ. «λεφτά υπάρχουν» , στις προγραμματικές δηλώσεις του. Ποιοι «ήλπιζαν και προσδοκούσαν» ,φάνηκε στις 170 μέρες που ακολούθησαν. Η «πράσινη διακυβέρνηση», παρέλαβε τα spreads στις 133 μονάδες και τα οδήγησε στις 450!
Μόλις έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο άνθρωπος από την Μινεσσότα, έσπευσε στην Κωνσταντινούπολη, «ξαφνικά» για τον «λαό», αλλά, εις εκπλήρωση «προεκλογικού συμβολαίου», για «επείγουσα συνάντηση» με τον Ερντογάν στις 9 Οκτωβρίου .
Το αποτέλεσμα, φάνηκε, με την «απαγόρευση» από την Τουρκία, των ερευνών για διάσωση στο Αιγαίο πέραν του 25ου μεσημβρινού. Για να γίνει το Αιγαίο «θάλασσα ειρήνης». Άλλωστε ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα μας έχει «απωλέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας»
Η κυβερνητική θητεία, ξεκίνησε με επικοινωνιακά ψέματα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, στις 16 Οκτωβρίου.
«Μια πολυδιάστατη κρίση διακυβέρνησης: ηθικής, αξιών, θεσμών και εμπιστοσύνης. Αυτό είναι το έλλειμμα που έφερε την απαξίωση των πάντων. Την απαξίωση της παιδείας και της δημόσιας υγείας, με την αναξιοκρατία και την κερδοσκοπία.
Την απαξίωση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου, με την εκτεταμένη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Την απαξίωση του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας.
Την απαξίωση της ανθρωπιάς, με φαινόμενα όπως τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός Πακιστανού μετανάστη από την Αστυνομία».
Η «ανθρωπιά», ήταν ένα τεράστιο επικοινωνιακό ψέμα. Η αστυνομία δεν βασάνισε «μέχρι θανάτου» κανέναν Πακιστανό λαθρομετανάστη. Ο πακιστανός βιαστής πέθανε στο σπίτι του από πνευμονικό οίδημα λόγω ταυτόχρονης χρήσης ακλοόλ και ναρκωτικών.
Ο «Πινόκιο», υποσχέθηκε «την τήρηση των νόμων», και ταυτόχρονα παραβίασε το Σύνταγμα και κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, αναλαμβάνοντας το ρόλο του ανακριτή και του εισαγγελέα, εκδίδοντας μόνος του, πορίσματα και δικαστικές αποφάσεις.
Η απαξίωση της παιδείας και της δημόσιας υγείας, και η αναξιοκρατία συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν στους έξι μήνες που ακολούθησαν. Συνεχίστηκε η απαξίωση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου, μειώθηκαν μισθοί και επιδόματα και η εκτεταμένη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία έγινε γενικευμένη. Το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας μειώθηκε με τον πληθωρισμό που προκάλεσε η κυβέρνηση και απαξιώθηκε από τα αχαλίνωτα Καρτέλ, που έκαναν την κρίση ευκαιρία. Ο πληθωρισμός έφθασε το 3,9%
Στις 22 Οκτωβρίου 2009, 18 μόλις μέρες μετά τις εκλογές, αυτοί που «ήλπιζαν και προσδοκούσαν», βρήκαν την ευκαιρία τους μέσα στην κρίση. Υλοποιήθηκε το προεκλογικό συμβόλαιο με την Goldman Sahs.H Τράπεζα της Ελλάδας με την σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης επέτρεψε την αχαλίνωτη κερδοσκοπία, στα Ελληνικά κρατικά Ομόλογα. Οι «κερδοσκόποι» μπορούσαν πια να πουλάνε «αέρα κοπανιστό»,δηλαδή ομόλογα που δεν είχαν, με περιθώριο 10 ημερών.Έτσι άρχισαν να ανεβαίνουν τα sreads και τα CDS έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Η πράσινη διακυβέρνηση κατάφερε να κάνει μεσα σε 180 ημέρες, την Ελλάδα η 4η πιθανότερη προς πτώχευση χώρα στον κόσμο, και το επιτόκιο δανεισμού να φθάσει
στο 7,41% .
Ο συντονισμός της Χορογραφίας γινόταν από την Goldman Sahs που γνωρίζει άριστα όλες τις πτυχές του ελληνικού χρέους. Γνωρίζει επίσης τι πρόκειται να γίνει, αφού η ίδια το ετοιμάζει.
Τον Νοεμβριο η Goldman έστειλε στην Αθήνα , αντιπροσωπεία τραπεζιτών , υπό το Νο 2 της τράπεζας Γκάρι Κον, και έγιναν δύο καθοριστικές συναντήσεις. (προηγήθηκαν άλλες στο εξωτερικό). Mία στο Υπουργείο Οικονομικών με τον παπακωνσταντίνου και μία στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, με τον Παπανδρέου. Έκαναν την κρίση ευκαιρία και άνοιξαν σαμπάνιες.
Οι Goldman Sahs ,οι πελάτες της και οι συνεργάτες της , έβαλαν στοίχημα στην αγορά των CDS, ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας σε στενή συνεργασία με το κερδοσκοπικό χετζ φαντ Πόλσον, που πούλαγε αέρα 10 ημερών. H Goldman Sahs φρόντιζε ταυτόχρονα να υπονομεύει την ελληνική αξιοπιστία, τινάζοντας στον αέρα τα ελληνικά επιτόκια και οδηγώντας τη χώρα στον γκρεμό!
Από την πλευρά του ο συνεργάτης της πρωθυπουργός έκανε το καθήκον του, με μια επικοινωνιακή εκστρατεία στήριξης των κερδοσκόπων με τις φράσεις και λέξεις - κλειδιά , «Είτε αλλάζουμε είτε βουλιάζουμε» ,«Τιτανικός» , «Χρεοκοπία», «καταστροφή», «σύγκρουση με παγόβουνο», και, «είμαστε στην εντατική».
Στις 12 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν μέτρα υπέρ των κλεπτών, των διαρρηκτών και των εμπόρων ναρκωτικών, που και αυτοί «ήλπιζαν και προσδοκούσαν» . Στίς 10 Δεκεμβρίου 2009, ένα ακόμα προεκλογικό συμβόλαιο έγινε πράξη, για την «αποσυμφόρηση φυλακών». Η Συριζοπράσινη πλειοψηφία με 163 ψήφους υπέρ, απελευθέρωσε 3.500 «βαποράκια», της μαφίας ,για να αυξηθούν οι πωλήσεις ναρκωτικών. «Κάποιοι επενδύουν στο φόβο και στην αγωνία, εμείς προτιμούμε τη διαχείριση της ελπίδας», επισήμανε ο προστάτης των πρεζονιών, των κλεπτών και των διαρρηκτών. κ.Καστανίδης.
Η πράσινη διακυβέρνηση σταμάτησε την αδικαιολόγητη προφυλάκιση ληστών και διαρρηκτών. «Αναδιατυπώθηκαν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις επιβολής, ή διατήρησης, της προσωρινής κράτησης διότι στο παρελθόν ήταν αόριστα , γεγονός που επέτρεψε την αδικαιολόγητη αύξηση του αριθμού των υποδίκων. Με τις νέες διατάξεις δεν υπάρχει προφυλάκιση για όσους προβλέπονται ποινές έως δέκα χρόνια φυλάκισης εκτός εάν έχουν καταδικαστεί κατά το παρελθόν με ποινή κάθειρξης» .
Ετσι το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε την ελπίδα και εξαπέλυσε τον φόβο και την αγωνία κατά των πολιτών. Η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα. Η αστυνομία πιάνει τους ληστές και μετά τους αφήνουν ελεύθερους για να ξανακλέψουν.
Τον Δεκέμβριο όλη η κυβέρνηση ασχολήθηκε με την διοργάνωση του διεθνούς μολότωφ-πάρτι εις μνήμην, του μογγολο-ιουδαίου Alexis. Τον Δεκέμβριο, άρχισε και η τελική επίθεση της Goldman, μέσω των οίκων αξιολόγησης που υποβάθμιζαν την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα, ενώ ο «σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης εξακολουθούσε να βγάζει ένα "σκασμό λεφτά", από, προμήθειες, όπως με την έκδοση του δανείου της 25 Ιανουαρίου 2010.
Τον Μάρτιο ψήφισαν τον λαθρονόμο, υλοποιώντας, άλλο προεκλογικό συμβόλαιο, και τον Απρίλιο μάθαμε ότι το «Βόρεια Μακεδονία», ταιριάζει στο πλαίσιο της λύσης που θέλουμε».
Τώρα, μας πάνε στο ΔΝΤ, και εκείνοι, πάνε (επιτέλους) ταμείο.
ΥΓ.Στο επόμενο τα επιμέρους «επιτεύγματα»

0 σχόλια:

Από τη δικτατορία της χούντας στη δικτατορία του ΔΝΤ!!!Πατρίδα. Προδομένη πατρίδα.

Του Θύμιου Παπανικολάου
Πατρίδα. Προδομένη πατρίδα. Ποιος να το πίστευε. Να
κάθομαι τώρα να γράφω πατριωτικά ποιήματα.
Μέσα από βαθιά καρφωμένα παράθυρα ακούγονται οι φωνές των ζωντανών.
Οι νεκροί ξυπνούν. Φορούν τα παπούτσια. Ανεβαίνουν
Με φαρδιές κυλιόμενες κλίμακες κλαίγοντας σιωπηλά.
Δακρυσμένα σκαρφαλώνουν στους στύλους. Ξεβιδώνουν
τις λάμπες. Μεγάλα κομμάτια δόξας αιωρούνται στο σκοτάδι Νάσος Βαγενάς (αριστερός)
Ο κύκλος προδοσιών αυτής της χώρας δεν έχει τέλος।Το σπειροειδές ελατήριο της Ελλάδας ανακυκλώνει τους εφιάλτες: Από τον εφιάλτη της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου φτάσαμε στον εφιάλτη της πλανητικής δικτατορίας του ΔΝΤ…Αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφρόνηση και προσβολή όλων αυτών που αγωνίστηκαν,θυσιάστηκαν για ένα καλύτερο αύριο. Θυσιάστηκαν ζωές για να γκρεμίσουν τη δικτατορία και να φέρουν έναν άλλο κόσμο και καταλήξαμε στη σημερινή διαστροφή της δικτατορίας του ΔΝΤ: Στην πλέον απαίσια και μοχθηρή μορφή δικτατορίας!!! Η ιστορία παίζει οδυνηρά παιχνίδια και είναι και «εκδικητική». Δεν επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα, αλλά ως πολλαπλή τραγωδία. Όταν μέσα στους «ιστορικούς κύκλους» υπάρχουν πολλές επαναλήψεις φάρσας, τότε έρχονται οι εφιάλτες. Ζήσαμε πολλές φάρσες: Τη σοσιαλδημοκρατική φάρσα και τις οβιδικές μεταλλάξεις και ενσωματώσεις της σταλινογενούς αριστεράς. Έτσι φτάσαμε μετά τη δικτατορία της 21ης Απριλίου στη δικτατορία του ΔΝΤ: Σε ένα ακόμα χειρότερο δικτατορικό εφιάλτη!!! Τι διαβολική σύμπτωση!!! Απρίλιο μήνα και ίδιες μέρες… Θα παραθέσουμε ένα κείμενό μας που περιέγραφε το σημερινό εφιάλτη…

γραμμένο τον Απρίλιο του 2006, ΡΕΣΑΛΤΟ-6

Η Χούντα του 1967 και ο σύγχρονος φασισμός.

Τότε φυλάκιζαν τους αγωνιστές!
Σήμερα φυλακίζουν και δολοφονούν τη σκέψη.
Η δικτατορία είναι μια συνήθεια του αίσχους:
Μια μηχανή που σε καθιστά κωφάλαλο,
Ανίκανο να ακούσεις, ανήμπορο να μιλήσεις
Και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξεις.
Εντουάρντο Γκαλεάνο
Κάθε δικτατορία είναι μια «μηχανή», που πρώτα απ΄ όλα καταδιώκει και βασανίζει τους νέους. Καθεστώς στείρο, όπως είναι, μισεί θανάσιμα καθετί που μεγαλώνει και κινείται. Πολλαπλασιάζει μόνο τις φυλακές και τα νεκροταφεία. Δεν μπορεί να παράγει τίποτε άλλο από κρατούμενους, πτώματα, ρουφιάνους και εξόριστους. Το να είσαι νέος και μάλιστα πολιτικοποιημένος νέος, για τη δικτατορία είναι έγκλημα.
Οι αφηγήσεις για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου είναι «αφηγήσεις» καπηλείας, ηρωποίησης, πολιτικής εξαργύρωσης, «αφηγήσεις» νάρκωσης και λήθης. Και αυτή η πρόσφατη ιστορία μας έχει δοθεί μασκαρεμένη και αφυδατωμένη από τα πολιτικά της μηνύματα. Αυτή η «ιστορία» σε σχέση με την αληθινή ιστορία, είναι όπως ο εφιάλτης σε σχέση με τα βιώματα της πραγματικής ζωής. Η αλήθεια και η μυθολογία διαπλέκονται και τη θέση των πολιτικών αιτημάτων και μηνυμάτων έχει πάρει το ωχρό πρόσωπο εκείνων που επιδιώκουν όχι μόνο να σβήσουν τις αγωνιστικές μνήμες, αλλά και να επιβάλλουν τον ολοκληρωτισμό του αυτοκρατορικού λόγου. Εξατμίζουν την ιστορική ουσία, δαιμονοποιούν κάποιες εξωτερικές όψεις της δικτατορίας και τις έννοιες με αρνητική συναισθηματική φόρτιση για να επικαλύψουν και να εξωραΐσουν το ιστορικό παρόν. Αυτό το μικρό κείμενο δεν αποπειράται την αποκατάσταση της ιστορίας. Δεν είναι ιστορικό κείμενο. Απλώς θέλει να επισημάνει ότι ο σημερινός κυρίαρχος πολιτικός λόγος είναι ένας ταριχευμένος πολιτικός λόγος που αφού έχει μετατρέψει την ιστορία της χούντας σε μούμια Αιγυπτιακή τη χρησιμοποιεί για να επικαλύψει το σύγχρονο εφιάλτη: Το μακάβριο ολοκληρωτισμό της πλανητικής αυτοκρατορίας.
Ο σύγχρονος σκοταδισμός
Η χούντα της 21ης Απριλίου μπροστά στην πλανητική χούντα που ζούμε σήμερα φαντάζει σαν αποκριάτικος καίσαρας. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου φυλάκιζε τους αγωνιστές και τους αντιπάλους της. Η σημερινή δικτατορία του πλανητικού κράτους υπερβαίνει αυτά τα όρια, είναι χωρίς όρια. Φυλακίζει και δολοφονεί ανθρώπους και ιδέες, αποδομεί την Ιστορία, ακρωτηριάζει συνειδήσεις, ανατρέπει τους μηχανισμούς τη σκέψης: Επιβάλει την ενιαία σκέψη και την ενιαία ταυτότητα. Οι συνταγματάρχες δεν μπορούσαν να εξοντώσουν τις ιδέες και την ελπίδα. Σήμερα έχουν τελειοποιηθεί τα βασανιστήρια της επιβολής της σιωπής και της καλλιέργειας του τρόμου, έχει αναχθεί σε επιστήμη η τεχνική εξόντωσης των ανθρώπων, των ιδεών και της ελπίδας.
Η Νέα Tάξη χρειάζεται ανθρώπους που να αισθάνονται ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, μη υποκείμενοι σε καμιά εξουσία ή αρχή ή συνείδηση, ωστόσο πρόθυμους να δέχονται διαταγές, να κάνουν ό,τι απαιτούν από αυτούς, να εφαρμόζουν καλά στην κοινωνική μηχανή, χωρίς τριβή, ανθρώπους που να μπορούν να καθοδηγούνται χωρίς εξωτερική βία, να ποδηγετούνται χωρίς ηγέτες, να παρακινούνται χωρίς σκοπό. Σήμερα θέλουν πλάσματα με στενό, μίζερο μυαλό, ταπεινά περιχαρακωμένο στην απληστία και στην ατομική αναρρίχηση. Θέλουν πλάσματα άβουλα, χειραγωγήσιμα, πειθαρχημένα, γρανάζια της κοινωνικής μηχανής: Ο σκοταδισμός στην πιο ακραία, μοχθηρή και εφιαλτική του μορφή.
Τα ιδεώδη της Νέας Εποχής .
Το ιδεώδες της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας είναι η υπνωτική αρμονία, η μηχανοποίηση της σκέψης, ο λήθαργος του υποκειμένου. Γι αυτό οι μηχανισμοί της πλανητικής Χούντας στοχεύουν:
* Στην αποδόμηση της ιστορίας, της συλλογικής συνείδησης και των αγωνιστικών παραδόσεων. Κατακερματίζουν τον «παλαιό» κοινωνικό ιστό, με πρόσχημα την ενημέρωση και τον προβληματισμό. Κατακερματίζουν τον «παλαιό» ψυχοπνευματικό ιστό με πρόσχημα την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Εξουδετερώνουν τον «παλαιό» άνθρωπο και εξαφανίζουν την εμπειρία και τις κατακτήσεις αιώνων, παρεμβαίνοντας, δήθεν επανορθωτικά, σε κάθε τομέα της ζωής του. Λανσάρουν υποβολιμαία τα νέα ιδεολογήματα που εκλαμβάνουν ως κατάκτηση τη σήψη των ιδεολογιών. Θεωρούν «προχωρημένο» και «προοδευτικό» να αισθάνεσαι «πολίτης της γης», να αποκολλάσαι οικειοθελώς από την Ιστορία, να δέχεσαι αδιαμαρτύρητα κάθε μεταβολή στα ταξικά, εθνικά, ψυχοπνευματικά, προσωπικά και σεξουαλικά δεδομένα, να ζεις σε ένα ατέλειωτο συμβατικό παρόν, χωρίς παρελθόν και μέλλον…
*Στην παράλυση της σκέψης και της βούλησης. Υποσκάπτουν τη λογική αποδομώντας κάθε αυτονόητο και κάθε κοινωνικό κριτήριο. Η «νέα λογική» θεωρεί κάθε άποψη εξ ίσου έγκυρη, γιατί ο καθένας είναι φορέας της δικής του αλήθειας. Καταργούν στην πράξη τη λογική, όταν υποβιβάζουν σύνθετες έννοιες στο επίπεδο των αγοραίων απλουστευτικών εξισώσεων. Καταστρέφουν τη σκέψη με τις σούπες των κοινοτοπιών και την ασυδοσία της «ατομικής άποψης». Παραλύουν τη λογική διαμέσου της τυπικής και της «δημοκρατικής» τήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ δικαίου και αδίκου, θύματος και θύτη, καταπιεσμένων και καταπιεστών, βίας και αντι-βίας, καλού και κακού κλπ. Καταστρέφουν, τέλος, κάθε κοινωνικό, ταξικό, πνευματικό, ηθικό, εθνικό, θρησκευτικό έρεισμα του ανθρώπου με το δογματικό πλουραλισμό: Η σχετικοποίηση του απόλυτου και η απολυτικοποίηση του σχετικού.
* Στην κατασκευή πραγμάτων και ανθρώπων χωρίς σύνορα, χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς: «ανοικτά σύνορα», πολύ-πολιτισμικός πολτός, ανοχή χωρίς όρια, πάθη και ένστικτα χωρίς όρια, δηλαδή άνθρωποι χωρίς αναστολές, χωρίς δισταγμούς, χωρίς ενοχές, νοσηρά ατομικιστές, εν δυνάμει απατεώνες και που θα είναι περήφανοι για το ρεαλισμό τους και τον κυνισμό τους…
Με δύο λόγια η σύγχρονη δικτατορία της Νέας Τάξεις έχει ως έμβλημά της το μίσος για τη σκέψη και τη βούληση και στοχεύει στην κατασκευή ανθρώπων δειλών, μοιραίων και άβουλων οι οποίοι θα ανέχονται τα πάντα και θα παρακολουθούν, δίχως να το αντιλαμβάνονται, την αποσάθρωση και αποτέφρωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
Ο αόρατος πόλεμος
Με τη Χούντα των συνταγματαρχών είχαμε να κάνουμε με συμβατικό πόλεμο. Αυτή μας δίωκε, μας φυλάκιζε, μας βασάνιζε, αλλά διατηρούσαμε πλήρη διαύγεια του πνεύματός μας, είχαμε επίγνωση της ήττα μας. Γνωρίζαμε δηλαδή ότι η εξωτερική ελευθερία μας είχε αλωθεί, αλλά η ελευθερία της σκέψης και της βούλησής μας, συνακόλουθα και της δράσης μας παρέμενε αλώβητη. Συνεπώς η υποδούλωσή μας ήταν προσωρινή. Με τη σημερινή Χούντα της Νέας Τάξης ο πόλεμος είναι αόρατος, δραματικά πιο επικίνδυνος και καταστροφικός από ένα συμβατικό πόλεμο. Σήμερα ο εχθρός ( η πλανητική Χούντα) στρέφεται επιπλέον και κατά της λογικής, για να την απορυθμίσει, στρέφεται και κατά της βούλησης, για να την αλώσει. Η Νέα Χούντα εξοντώνει δηλαδή και τη σκέψη και τη βούληση, με τα παραπλανητικά δολώματα της «ελευθερίας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς». Γεννά ηττημένους χωρίς διαύγεια πνεύματος, ώστε να έχουν επίγνωση της ήττας τους, ηττημένους υπερήφανους για την ήττα τους… Ας μην υπερτιμούμε και δαιμονοποιούμε, συνεπώς, τη βαρβαρότητα των «συμβατικών» δικτατορικών καθεστώτων, επικαλύπτοντας και αποκρύπτοντας ή εξωραΐζοντας τον εφιάλτη του σύγχρονου φασισμού της Νέας Τάξης: Αυτό που κάνει η ηττημένη και καλοαναθρεμμένη «αριστερά»…

Δημοσιεύθηκε από olympiada