ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ, ΠΗΡΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ) ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ!

Έτσι μας λήστεψαν και τώρα ζητούν κι άλλα !!!

ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ, ΠΗΡΑΝ (ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ) ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ!

Τα μέτρα που αποφάσισε και άρχισε ήδη να εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη σταδιακή κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος (10% μείωση των επιδομάτων, τακτική φορολόγηση των αυτοτελώς φορολογούμενων, μείωση του φοροαπαλασσόμενου στις 6000 ευρώ, νέος φόρος στα καύσιμα, πάγωμα για τους άνω των 2000 ευρώ ακαθάριστα - εδώ κατέβηκε το όριο, αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων ηλικίας) υπολογίζεται ότι θα προσκομίσουν στα δημόσια ταμεία 10 δις ευρώ για την τρέχουσα χρονιά.

Ας θυμηθούμε κατ' αρχήν τα 28 δις που δόθηκαν σε μια νύχτα για την επανάκαμψη των δύσμοιρων τραπεζών.
Ας δούμε επίσης πόσο δύσμοιρες ήταν πραγματικά οι τράπεζες.· Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αύξησε κατά 197,24% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 15%।· Η ALPHA BANK αύξησε κατά 45,48% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 29,7% · Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αύξησε κατά 460,6% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 284,97% · Η EUROBANK αύξησε κατά 114,5% τα κέρδη της, ενώ οι φόροι της μειώθηκαν κατά 40,57% Οι διαπιστώσεις αυτές προέρχονται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Ας δούμε όμως και μερικά άλλα νούμερα.
· 650 εκατομμύρια ευρώ προβλέπουν να υφαρπάξουν από τους μισθωτούς με τη μείωση κατά 10% των επιδομάτων.
· 600 εκατομμύρια ευρώ προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορήγηση των μη κυβερνητικών οργανώσεων ( ας θυμηθούμε λίγο πριν, 2 εκατ. είχε πάρει η «Γλαυκώπις Αθηνά» από το Ζαχόπουλο για κοπή πίτας και χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδια των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ)
· 6.500 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου για τις μετακινήσεις πολιτικών στο εσωτερικό, με ιδιωτικά αεροπλάνα.
· 45 εκατομμύρια ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός ως έσοδο από τις πράσινες κάρτες των

· 16 εκατομμύρια ευρώ από τη φορολόγηση των εφοπλιστών.

· 8.767.147,03 εισέπραξε ο κ. Προβόπουλος τα τρία τελευταία χρόνια με νόμιμο τρόπο.

· 5,5 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο στην εταιρία Σημαιοφορίδη - Πρινιωτάκη έσβησαν το 2008 με πολιτική παρέμβαση στη ΦΑΕ Αθηνών.

· Σε 14000 ευρώ, μόνο, το μήνα θα περιοριστεί η αμοιβή του κ. Τάσου Γιαννίτση (του γνωστού εγκέφαλού της ασφαλιστικής αποδόμησης) από την εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, μετά την εθελοντική μείωση του μισθού του, για το καλό της πατρίδας.

· Λίγο λιγότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο θα εισπράττει ο νέος μάνατζερ της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. «Δε δέχτηκα αυτή τη θέση για τα χρήματα» δήλωσε συγκινημένος, μετά την ανάθεση από την περιβαλλοντικιά υπουργό, κυρία Μπιρμπίλη.

· 25.000 ευρώ το μήνα ήταν ο μισθός του κυρίου Παναγόπουλου, αφεντικού της ΕΡΤ.

· 580.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 48.333 ευρώ το μήνα είναι η αμοιβή του κυρίου Παναγή Βουρλούμη, διευθυντή του ΟΤΕ.

· Στις 7000 ευρώ μηνιαίως ανέρχεται η αμοιβή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΘΑΠ (Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) Νικόλαου Παπαδάκη. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Παπαγεωργόπουλος έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησής της για το καλό του καταναλωτή και της πατρίδας, λέμε εμείς ευρύτερα.

· Σε μόλις 5400 ευρώ ανέρχεται μόνο ο βασικός μισθός του κάθε ευρωβουλευτή μας ( όσο και του κάθε βουλευτή μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο). Ευτυχώς όμως τριπλασιάζεται, αφού στο ποσό του «βασικού μισθού» προστίθεται και ημερήσια αποζημίωση (300 ευρώ) για κάθε συνεδρίαση.

Ευτυχώς επίσης δικαιούνται άλλα 14.000 ευρώ το μήνα για αμοιβές συνεργατών του γραφείου τους. Άγνωστη είναι η αμοιβή τους για τη συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές.

· Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό των δισεκατομμυρίων ευρώ από το σκάνδαλο Βατοπεδίου, από το σκάνδαλο της SIEMENS κλπ κλπ κλπ. Το μόνο που γνωρίζουμε, σε σχέση με το θέμα, είναι ότι οι επιπλέον αμοιβές των πολιτικών προσώπων που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή (!!!) για το Βατοπέδι ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα τα στοιχεία προέρχονται από δημοσιεύματα των εφημερίδων και δεν διαψεύστηκαν ποτέ.

Τώρα "ψήνουν" ακόμη και τον απόδημο Ελληνισμό να στείλει κανένα "ψιλό" στον κουμπαρά που έφτιαξαν για την "διάσωση" της Οικονομίας που βέβαια δεν θα αποκαλύψουν ποτέ που πραγματικά θα καταλήξουν αυτά τα χρήματα.

Τα χρήματα του τηλεμαραθωνίου για τους πυρόπληκτους τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι του τραπεζικού λογαριασμού , κι ένας θεός ξέρει πόσα από αυτά κατέληξαν πραγματικά στο σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν....


Διαβάστε επίσης:


Διαβάστε επίσης:


Τα 28 δισ. θα μπορούσαν να είχαν ξεχρεώσει όλους τους Έλληνες - Τώρα η αγορά ετοιμάζεται για το μεγάλο "κανόνι"


Tι πραγματικά συμβαίνει με το ευρώ - Μια πληροφορία που έχει κρατηθεί στο σκοτάδι

"Λεφτά υπάρχουν!"... Ναι, αλλά ποιοί τα έχουν ;;;


Δείτε τι σκέφτηκαν για να διασώσουν την Ελληνική Οικονομία - Να γιατί μας ζητούν οι Γερμανοί να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη !


Για να μην ξεχνάμε το αμαρτωλό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ - 90+1 μεγάλα σκάνδαλα !!!

Εκστρατεία επαιτείας και Εθνικού εξευτελισμού ξεκινά η κυβέρνηση!


Δείτε τι σκέφτηκαν για να διασώσουν την Ελληνική Οικονομία - Να γιατί μας ζητούν οι Γερμανοί να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη !


01/05/2010

Ξεχείλισε η οργή του λαού - Επιτέθηκαν στον Κακλαμάνη

Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ....

Ελαστικές Απολύσεις των πολιτικών, Άρση της βο(υ)λευτικής Ασυλίας ΤΩΡΑ !!!

Ολόκληρο το χρονικό, απο αποκλειστική μαρτυρία συνεργάτη μας που ήταν παρόν τη στιγμή των επεισοδίων.
Με την Πρωτομαγιάτικη σημερινή επίθεση κατά Κακλαμάνη σηματοδοτείται πλέον η πρώτη επίσημη καταγεγραμμένη επίθεση πολιτών κατά των πολιτικών αρουραίων που βουλή-αξαν τη χώρα.... Με το σύνθημα "Βρυκόλακες" ομάδα πολιτών προπηλάκισε τον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος τρομοκρατημένος απο την οργή του λαού έτρεξε να γλιτώσει στη Στοα Κοραή.
Ο κόσμος που τον βλέπει εξαγριώνεται και αρχίζει να φωνάζει συνθήματα όπως "Λαμόγια φέρτε πίσω τα κλεμμένα" , "Θάνατος στους κλέφτες" , "Προδότες", "Βρυκόλακες" και άλλα κοσμητικά επίθετα....

Ο Κακλαμάνης , τρομαγμένος τρέχει να κρυφτεί και κλειδώνεται σε τουαλέτα καφετέριας από όπου τηλεφωνεί μέσω του κινητού του τηλεφώνου να έρθουν τα ΜΑΤ να τον σώσουν. Ο κόσμος φωνάζει απέξω συνθήματα ενώ αρκετοί γελάνε και του φωνάζουν : " Μισή ώρα είσαι εκεί μέσα... έχουν κι άλλοι σειρά" .
Λίγα λεπτά αργότερα καταφθάνει στο σημείο μαρτυρία των ΜΑΤ .
Ο κόσμος φωνάζει στα ΜΑΤ " Έχετε κι εσείς παιδιά .... συλλάβετε τους κλέφτες μην τους προστατεύεται "
Λίγα λεπτά αργότερα ο Κακλαμάνης βγαίνει τρομοκρατημένος μέσα απο την τουαλέτα φρουρούμενος απο αστυνομικούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Κακλαμάνης ζήτησε να μεταφερθεί προληπτικά σε νοσοκομείο, λόγω της δυσφορίας που του δημιούργησε η επίθεση.
Πώς παρουσίασαν το θέμα οι εργολάβοι της ενημέρωσης.
Οι εργολάβοι της ενημέρωσης που έχουν αναλάβει το έργο να περάσουν την αναγκαιότητα των μέτρων στους "ιθαγενείς" συνέχισαν και απόψε τη γνωστή τακτική του για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω της παραπληροφόρησης.

Ορισμένα αποψινά παραδείγματα....

Ο Ξενάκης στο ΑLTER έκανε λόγο για προπηλάκιση Κακλαμάνη απο ένα με δύο άτομα ενώ ο Μάνεσης στον Alpha έπαιξε τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας 20 λεπτά μετά το ξεκίνημα του δελτίου και το ρεπορτάζ διάρκεσε περίπου 1 λεπτό και αμέσως μετά τα επεισόδια είχε ρεπορτάζ για τα «παπάκια» που αγοράζουν οι Έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης και το ρεπορτάζ έπαιξε περισσότερο από τα επεισόδια!


Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ


ΔΝΤ
"ΕΡΓΑΤΙΚΗ" ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΙΑ "ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Μπορεί αυτό το κείμενο να εξοργίσει μερικούς και άλλοι να το θεωρήσουν "πολιτικά βλάσφημο" γι΄αυτό εκ των προτέρων τους απαντούμε, ότι όταν πριν απο δύο περίπου χρόνια αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την "Κλασικοπερίπτωση", δεν το πράξαμε για λόγους επίδειξης, ούτε για να δώσουμε "εξετάσεις" στο μάθημα του "ορθού λόγου" (πολιτικού οικονομικού κλπ)।Δεν είμαστε ούτε σοφοί ,ούτε οι ειδήμονες επι παντός επιστητού, πολύ δε περισσότερο δεν κατέχουμε την επιστημονική κατάρτιση ενός μελετητή της πολιτικής ιστορίας ή της πολιτικής οικονομίας। Αυτό που θέλαμε ήταν να βγάλουμε προς τα έξω , όσα τόσα χρόνια είχαμε εγκλωβισμένα στο νού και τη καρδιά με μόνο στόχο την αφύπνιση και την δημιουργία της "καλής ανησυχίας" σε όσους θα έκριναν ότι αυτά που λέμε έχουν μια ελάχιστη αξία। Πρώτη Μαϊου σήμερα και πολλοί ήταν εκείνοι που όχι άδικα συνδύασαν αυτή την μαύρη για την ιστορία του εργατικού κινήματος επέτειο,με την ανάδυση της σκληρότερης μορφής νεο-φιλελευθερισμού στη χώρα μας.Όμως γιατί να εγκλωβίσουμε όλους τους ιστορικούς συνειρμούς και την εξ αυτών παραγωγή πολιτική σκέψη σε μια επέτειο, που χρόνια τώρα απλώς εξυπηρετούσε μόνο τα προσχήματα;Γιατί η πρωτομαγιά να είναι κατι το ξεχωριστό και να αποτελεί μια απο τις λίγες αφορμές για σκέψη γύρω απο την κοινωνική δικαισύνη και την αλήθεια ;Μήπως οι υπόλοιπες μέρες του χρόνου δεν είναι μέρες που έχουν να θυμήσουν στον καθένα ξεχωριστά μια θλιβερή ιστορία απο το το οικογενειακό ή το συλλογικό παρελθόν;Γιατί να μην είναι π.χ η μέρα της Ανάστασης η πιο κατάλληλη μέρα για να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας βάζοντας μάλιστα εξ αιτίας της ουσιαστικό περιεχόμενο στους προσωπικούς και τους συλλογικούς αγώνες;
Δεν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζουμε αρνητικά τον εορτασμό ή την ανάδειξη κάποιων "παγκόσμιων ημερών" και αυτό διότι ανέκαθεν θεωρούσαμε ότι αυτή η μέθοδος όχι μόνο δεν αφυπνίζει το νου και τη καρδιά αλλά αντίθετα λειτουργεί "εκτονωτικά" με την ίδια μέθοδο που λειτουργεί και η βαλβίδα στο καπάκι μιας κατσαρόλας.Όταν δηλαδή το περιεχόμενο της κατσαρόλας αρχίζει να κοχλάζει ,η βαλβίδα εκτόνωσης επιτρέπει να βγαίνουν μικρές ακίνδυνες ποσότητες ατμού ενώ ταυτοχρόνως σφυρίζει για να ειδοποιήσει το μάγειρα .
Αν σταματήσουμε στο δρόμο χίλιους διαδηλωτές του ενός ή του άλλου κόμματος και τους ρωτήσουμε γιατί η σημερινή μέρα ονομάσθηκε απο μερικούς "εργατική πρωτομαγιά" ,αμφιβάλλω αν έστω και ένα 10 % θα μπορεί να απαντήσει.Με λιγα λόγια άλλο να πηγαίνεις σε ένα πανηγύρι και να φωνάζεις για τα δίκια του λαού τρώγοντας "μαλλί της γριάς" ή σουβλάκι κι άλλο να έχεις συνειδοτοποιήσει ποιός είσαι με ποιούς είσαι και ποιοί είναι στην πραγματικότητα απέναντί σου.
Αυτή η διαδικασία της αυτογνωσίας θέλει κόπο ,πόνο και ειλικρίνεια ώστε να γίνει δημιουργική και γνήσια.Μόνο έτσι η οποιαδήποτε πολιτική έκφραση σε προσωπικό ή συλλογικό επίπεδο θα έχει νόημα και ενδεχομένως αποτέλεσμα.Σε κάθε άλλη περίπτωση τα προκαλούμενα συναισθήματα απο την αντίληψη της κοινωνικής αδικίας , της διαφθοράς σε όλα τα πόστα της κρατικής εξουσίας και της διαφαινόμενης εξόντωσης των εργαζομένων, θα είναι καθοδηγούμενα απο τα αριστεροδέξια παρηκμασμένα ιδεολογικά -κομματικά κέντρα και θα τα διαχειριζόμαστε μόνο με τη βοήθεια των prospectus. Μην ξεχνάμε ότι το "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" της Ρόζας Λούξεμπουργκ χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά με αναισχυντία απο τον ίδιο που πριν λίγες ημέρες ομολόγησε δημοσίως ότι "υπο τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για σοσιαλισμό".Το κόμμα του ήταν αν θυμάμαι καλά που καθιέρωσε ως αργία τη σημερινή ημέρα, θέλοντας να μετατρέψει σε πολιτικο-παγανιστικό πανηγύρι μια μέρα που κάτω απο άλλες συνθήκες μπορεί και να ήταν μια αφορμή για σκέψεις και προβληματισμό.
Δεν είναι , ούτε πρέπει να είναι μια και μόνο η μέρα που θα πρέπει να αφιερώνεται έστω και προσχηματικά στον εργαζόμενο και στα προβλήματά του ,ούτε τα βάσανα και οι πόνοι του θα πρέπει να γίνονται νούμερα σε ένα παγκόσμιο τσίρκο.
Αν δεν ακολουθήσουμε το δρόμο της πνευματικής ανάπτυξης και της εξ αυτής πολιτικής αυτογνωσίας και κριτικής ικανότητας ,τότε η εργατική πρωτομαγιά θα είναι μια μέρα που τα αφεντικά της "Νέας Εποχής" θα αφήνουν τους "κρατούμενους" να ψιθυρίζουν τραγουδάκια απο τα παλιά.
Αν απο την άλλη πιστεύετε ότι γιορτάζοντας σήμερα μια ανύπαρκτη κατ ουσίαν "εργατική πρωτομαγιά" έχετε συνεισφέρει "κάτι τις" στο επίσης ανύπαρκτο εργατικό κίνημα τότε στο τέλος της μέρας μπορείτε ναπάτε για ένα ήρεμο "σοσιαλιστικό" ύπνο ,αρκεί να βγάλετε τα λουλούδια έξω απο το δωμάτιο. Μιας και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που διεκδικούν λιγο ως πολύ ένα ρόλο "προφήτη" (έστω και αν στην ουσία είναι μετά Χριστόν προφήτες) ή μιας "πολιτικής αυθεντίας" είπαμε ως επίλογο να χρησιμοποιήσουμε την ανάρηση απο το "Ρεσάλτο" που είχαμε αναδημοσιεύσει πέρυσι τέτοιες ημέρες:

ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!!


Γράφει ο Τυχαίος

Σε περίμενα! Και μάλιστα άργησες κιόλας! Καλώς ήρθες για άλλη μια φορά στη χώρα μου. Τι; Δεν έχεις ξανάρθει; Κάνεις λάθος! Απλά αλλάζεις ονόματα. Άλλοτε ως "εγγυήτριες δυνάμεις", άλλοτε ως "στρατεύματα κατοχής" και τώρα ως Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δε με γελάς εμένα. Σε κάθε παγκόσμια αναταραχή με επισκέπτεσαι για να με υποτάξεις.
Ξέρεις, εγώ είμαι οπαδός της ελεύθερης οικονομίας. Καμία σχέση με κρατισμό, αριστερά και άλλα τέτοια. Αλλά εσένα, αγαπητό ΔΝΤ, δεν σε θεωρώ οικονομικό όργανο αλλά απλώς ως το σιδερένιο βραχίονα υποταγής χωρών. Είπαμε, υποστηρίζω την ελεύθερη οικονομία αλλά κουτόχορτο δεν τρώω!
Γιατί τώρα σου γράφω; Για να σου γλιτώσω χρόνο. Κι όπως λέει και η Αγγλο-Σαξωνική σου παιδεία, Ο "χρόνος είναι χρήμα"! Επίσης, θα σου γλιτώσω και τα λεφτά από την ψυχοθεραπεία που θα χρειαστείς, αφού μου κάνεις την τιμή να ασχοληθείς με τη χώρα μου και μάλιστα τόσο στενά. Πρόσεξε τι εννοώ.
Η Ελλάδα φίλε Χανς - δεν ξέρω πως σε λένε, σε αποκαλώ συμβολικά Χανς χωρίς παρεξήγηση - δεν είναι γραμμένη στα οικονομικά βιβλία του Χάρβαρντ και του Γιέιλ. Μπράβο σου που έχεις πάει σε τόσες χώρες για να τις "σώσεις" όπως μου λες και μάλλον θα είσαι και πολύ μορφωμένο παιδί και σπουδαίος τύπος και θα είσαι και περήφανος γι΄αυτό, αλλά η χώρα μου δεν μοιάζει με τίποτα απ' αυτά που έχεις δει ........
τώρα. Κατ' αρχήν δεν έχει πτωχεύσει. Το ξέρεις κι εσύ, το ξέρω κι εγώ και μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Εξάλλου μια νυχτερινή βόλτα θα σε πείσει. Ξέρω όμως ότι θες να με γονατίσεις. Λυπάμαι ρε Χανς, αλλά τα τελευταία δέκα και βάλε χιλιάδες χρόνια κανείς δεν το κατάφερε. Λες να το καταφέρεις τώρα εσύ; Χλωμό το βλέπω. Θα αναρωτηθείς γιατί, ε; Μα είναι απλό αλλά δεν ξέρω εσύ αν θα το καταλάβεις γιατί δεν έχεις ανάλογες εμπειρίες από τη χώρα σου.
Στην Ελλάδα Χανς είμαστε μια μεγάλη παρέα. Όχι παρέα αγγέλων ή διαβόλων. Αλίμονο! Και αγγέλων και διαβόλων. Και απατεώνων και τίμιων. Αλλά, παρέα. Τι σημασία έχει αυτό; Τεράστια. Μου κόβεις το δώρο Χανς κι εγώ θέλω να πάω διακοπές; Έχω τους γονείς μου Χανς, που θα χαρούν να με βοηθήσουν με τη σύνταξη πείνας τους! Δεν μπορώ να πληρώσω το νοίκι μου Χανς; Θα πάω να μείνω με τον αδερφό μου, να πίνουμε τσίπουρα κάθε βράδυ για όσο θέλω! Θα μάθει ο θείος μου στην Αμερική ότι μου κόψαν το επίδομα; Θα μου στείλει το έμβασμα Χανς! Κι ο ξάδερφός μου απ' τα καράβια θα με βοηθήσει Χανς! Δεν μπορώ να πληρώσω τη γυναίκα που μου κρατάει τα παιδιά; Κανένα πρόβλημα! Θα με βοηθήσει η κυρα-Σούλα η γειτόνισσα ρε Χανς! Αφιλοκερδώς θα κρατήσει μαζί με τα δικά της και τα δικά μου πιτσιρίκια! Θα με απολύσουν από τη δουλειά; Θα μου δώσει μεροκάματο ο μπατζανάκης μου μέχρι να ορθοποδήσω, κι ο κουμπάρος θα φροντίσει να τα βρω με την Τράπεζα ρε Χανς! Καταλαβαίνεις; Εσένα σε διώξαν απ' το σπίτι στα δεκάξι φίλε Χανς, κι όταν ζήτησες απ' τον πατέρα σου λεφτά για να σπουδάσεις εκείνος μόλις είχε πάρει καινούριο αυτοκίνητο και έκανε τον Κινέζο! Πιθανόν να μη σου μιλούσε και στο τηλέφωνο καν ή να είχε φύγει με καμιά μικρούλα! Εσύ μιλάς με τους δικούς σου κάθε Χριστούγεννα Χανς, εγώ κάθε πέντε λεπτά μιλάω με τη μάνα μου στο κινητό και με όλους τους συγγενείς μου τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Είμαστε οικογένεια με ένα τρόπο που δυστυχώς ρε Χανς, δε θα νοιώσεις ποτέ. Οπότε μη σου κάνει εντύπωση αν θα ανεβαίνει η ανεργία ενώ θα αυξάνεται η κατανάλωση!
Είναι κι άλλα Χανς! Η χώρα μου έχει και ήλιο και θάλασσα και γεννήματα της γης και ζωντανά. Δεν γίνεται να πεινάσω ρε Χανς. Έτσι και πέσει ομίχλη εκεί στη χώρα σου έτσι και βρέξει θα τρως μόνο παστό μπακαλιάρο! Εγώ θ' αράξω στην αμμουδιά θα πίνω φραπέ και θα τρώω καρπούζι Αμαλιάδος, κορόμηλα και φέτα για πέντε μήνες ρε Χανς! Ούτε στη Ζάμπια είμαι να βγει ο κροκόδειλος και η μύγα τσε-τσε, ούτε Νορβηγία να γίνω παγοκολώνα!
Έχεις κι εσύ τα δίκια σου. Χρωστάω λεφτά. Πολλά λεφτά. Κι εσύ όμως μούριξες κάτι βομβαρδισμούς σε λιμάνια το '40 και μούκλεψες τον ανθό της νεολαίας μου και μ' έβαλες να σκοτώνομαι με τ' αδέρφια μου. Όχι ότι είμαστε δουλευταράδες αλλά κι εσύ έβαλες το χεράκι σου. Πάντως πάρτο χαμπάρι Χανς: Όσο και να μας πατήσεις στο λαιμό, ετούτος ο λαός δεν χαμπαριάζει. Θα μου πεις τώρα ετούτο είναι καλό; Να σου απαντήσω. Και καλό και κακό. Άμα οι Έλληνες μετράγανε με τη μεζούρα το κάθε τι, όπως εσείς, δε θα πολεμάγανε ρε Χανς τους Γερμανούς και Ιταλούς Φασίστες το '40, γνωρίζοντας ότι ο αγώνας - για τα δικά σου μέτρα - είναι μάταιος, γνωρίζοντας ότι θα καταστρέψουν τη χώρα τους για τα επόμενα χρόνια και σε άψυχα και σε ανθρώπους. Να από που βγήκε ο πλούτος σου Χανς. Μην ντρέπεσαι δε φταις εσύ. Αλλά οι χώρες σου υπέκυψαν στον κατακτητή σε λιγότερο από μια μέρα ρε Χανς. Και οι υποδομές σου μείναν αλώβητες. Και τα αποθέματά σου απείραχτα. Θα σού γραφα και για τις αποικίες που έστελνες σκλάβους από κει για να σου χτίσουν μεγαθήρια στας Ευρώπας Χανς αλλά θα πάει μακρυά η βαλίτσα.
Αγαπητέ μου Χανς. Πολλοί συμπατριώτες μου σε βλέπουν σαν τον σωτήρα που θάρθει να μετατρέψει την Ελλάδα σε παράδεισο της ελεύθερης αγοράς. Που θάρθει να κάνει τους δημοσίους υπαλλήλους να δουλεύουν σαν μηχανάκια και γενικά να ισιώσει κάθε τι στραβό. Από το φοροφυγά και το φακελάκι μέχρι το ρουσφέτι και ίσως και την ποδάγρα. Εγώ όμως ξέρω καλά Χανς ότι έρχεσαι σαν κατακτητής. Θα φύγεις κι εσύ όπως και οι προηγούμενοι μόλις πάρεις αυτό που θες και θα απομείνει μετά αυτή η χώρα να μετράει τις πληγές της. Παρόλα αυτά σε λυπάμαι ρε Χανς. Όταν Αύγουστο μήνα θα είσαι μόνος σου στο Γενικό Λογιστήριο να ιδροκοπάς σκυμμένος πάνω στο κομπιούτερ σου ενώ όλοι οι υπάλληλοι θα έχουν φύγει για παραλία, γιατί θα έχουν χαρτί γιατρού. Ο γιατρός θα είναι δευτεροξάδερφος του Προϊσταμένου και ναι ρε Χανς θα παίρνει φακελάκι γιατί θα τούχεις κόψει το δώρο και τα επιδόματα.
Δε συζητάω Χανς τι έχει να γίνει έτσι και μείνεις για πολύ στην Ελλάδα! Στην αρχή θα σε αρπάξει ο Μάκης με την κρυφή κάμερα πιθανόν σε στιγμές που δεν πρέπει να ξέρει η μαμά σου. Δεν ξέρεις το Μάκη; Κρίμα! Μετά θα σε παραλάβει ο Λάκης! Ρώτα το Γιώργο τι σημαίνει να σε κάνει βίντεο ο Λάκης. Και τέλος φίλε Χανς μπορεί να σε έχει καλεσμένο στην εκπομπή της η Τατιάνα! Τη συνέχεια δε στη λέω Χανς, θα σε απογοητεύσω!
Λοιπόν Χανς, για να τελειώνουμε. Δε σε φοβάμαι. Ποτέ δε σε φοβήθηκα. Κόψτα όλα. Έχω οικογένεια, φίλους, συγγενείς. Όσο θα κόβεις - και μη μου πεις ότι δε σε προειδοποίησα - τόσο θα γεμίζουν οι καφετέριες, οι παραλίες, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία. Τόσο θ' ανεβαίνουν οι πωλήσεις των Καγιέν. Τόσο θα χτίζονται περισσότερα αυθαίρετα και βίλες. Δεν παλεύεται η Ελλάδα Χανς. Κι έχει χρήμα. Πολύ χρήμα. Και έξω και μέσα. Κι εσύ το ξέρεις Χανς και ήρθες να αρπάξεις. Δεν πειράζει. Είμαστε Έλληνες και θα ξαναβγάλουμε και Ωνάση και Νιάρχο. Και θα ξανακάνουμε και χρήμα τόσο που εσύ ούτε θα μπορείς να ονειρευτείς. Προς Θεού μην πας να βγάλεις λογικές εξηγήσεις με τους Έλληνες Χανς. Φιλότιμο, μπέσα, λεβεντιά δύσκολα θα τα καταλάβεις και δεν ξέρω αν μπορούν να στα μεταφράσουν. Αν μου επιτρέπεις να σου δώσω μια συμβουλή, τώρα που έρχεται Καλοκαιράκι, πήγαινε σε ένα ελληνικό νησί ή ακόμη καλύτερα στην Κρήτη. Είχαν φιλοξενήσει και τον παππού σου Χανς, το '40, θα φιλοξενήσουν κι εσένα. Θα σε φιλέψουνε τσικουδιά, θα σου παίξουνε λύρα, θα χορέψεις και θα φχαριστηθείς. Δεν είναι ανάγκη να τους συστηθείς. Είναι Έλληνες Χανς και θα σε φιλοξενήσουν καλύτερα κι από παιδί τους. Δεν θα τους πειράξει που θα χεις κόψει τη σύνταξή τους. Θα σου δώσουν κι από το υστέρημά τους αν βρεθείς σε ανάγκη. Μη σκιαχτείς τις μπαλωθιές. Γιορτάζουν που σε βλέπουν Χανς. Γιατί κι εσύ είσαι ξένος. Άρα δικός τους. Άστο δεν θα το καταλάβεις ποτέ. Άμα σ' αρέσει και γουστάρεις όμως ρε Χανς, μπορεί να βρεις και καμιά κοπελιά να νοικοκυρευτείς, να γίνεις άνθρωπος. Άστα τα άλλα. Τα ξέρω και τα ξέρεις.
Αυτά λοιπόν φίλε Χανς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Καλώς ήρθες και πάλι στη χώρα μου. Την πτωχευμένη μεν αλλά που θα σου δώσει και μπαχτσίσι ένα πέντε τα εκατό! Α, ρε Χανς πως μας κοροϊδεύεις! Χαλάλι σου! Μη θορυβηθείς αν σε υποδεχτούν με τσαμπούνες, ζουρνάδες και κλαρίνα. Έλληνες είναι.
Αναρτήθηκε από kafeneio στις 11:52 π.μ.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!


Είδε κανείς κανένα μέτρο εναντίον του πλούτου;

0 comments

Παρά το γεγονός ότι τα μέτρα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, το περίγραμμά τους ή η κεντρική ιδέα αν θέλετε είναι λίγο – πολύ γνωστή. Περικοπές μισθών και συντάξεων και απολύσεις είναι η βασική συνταγή

Και αναρωτιέται κανείς: Όλοι αυτοί στην κυβέρνηση πληρώνονται για να έχουν ιδέες ή για να εφαρμόζουν πολιτικές που ακόμη και ο τελευταίος φοιτητής οικονομικών θα μπορούσε να προτείνει. Δηλαδή έπρεπε να περάσουν έξι μήνες ολικής καταστροφής προκειμένου να μας πουν ότι για όλα φταίνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι;
Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση της οποίας, κατά τον Γ. Παπανδρέου, η μόνη κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας, αποφάσισε να τιμωρήσει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
Είδε κανείς κανένα μέτρο που να χτυπά τον πλούτο; Είδε κανείς καμιά απόφαση που αν μη τι άλλο να επιχειρεί μερική έστω αναδιανομή του πλούτου;
Να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πληρώσουν όλοι. Αλλά πώς αυτά τα μέτρα είναι για όλους όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις από τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους; Και ταυτόχρονα αυξάνεται το ΦΠΑ, αυξάνεται η φορολογία, έρχεται καπάκι και η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους. Ρώτησε κανείς φωστήρας της κυβέρνησης από πού θα βρουν για να ζήσουν οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ που τους κόβονται δύο μήνες.
Αντίθετα, για τους επιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και όλους τους έχοντες που ήδη έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στην Ελβετία ή έχουν συστήσει off shore δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα επώδυνο μέτρο. Διευκολύνσεις μόνο με τη μείωση του εργατικού κόστους, την απελευθέρωση των απολύσεων και τη μείωση των απολύσεων. Ήταν τόσο δύσκολο να επέβαλαν άλλη μία έκτακτη εισφορά για όσους έχουν υπερκέρδη; Τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από τις συντάξεις θα τα έβγαζαν μόνο με την υποχρεωτική συνδρομή των επιχειρηματιών και των τραπεζών. Τι φοβήθηκαν, μήπως γίνουν απολύσεις; Έτσι κι αλλιώς οι επιχειρηματίες έχουν βρει –με άλλοθι την κρίση- ευκαιρία για απολύσεις, τι παραπάνω θα έκαναν;
Όλα αυτά δείχνουν ότι το κόλπο ήταν έτοιμο εδώ και καιρό, το παιχνίδι στημένο και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή είχε πριν τις εκλογές ετοιμάζει το σχέδιό της. Ποντάροντας στο «γκελ» που κάνει στην κοινωνία η θεωρία του φιλολαϊκού ΠΑΣΟΚ περνά μέτρα και πολιτικές που σε άλλες εποχές, με άλλες κυβερνήσεις θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες.


Ο Γιώργος πήρε πολύ "κλειστά" την Αριστερή στροφή και βρήκε

Γράφει ο Σκορπιός από : kafeneio
Ακούω ειδήσεις και όλα γυρίζουν γύρω μου. Ακούω ότι θα μας πάρουν και τα σώβρακα και το μυαλό μου πάει να στρίψει.
Ακούω τον Παπανδρέου να λέει για εθνικό χρέος και μπροστά μου περνάει το σενάριο της ταινίας "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" Θυμάμαι το 2004 με το καλημέρα αρχηγός που έφερε τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο στο ΠαΣοΚ. Από τότε έδειξε περί τίνος πρόκειται.
Θυμάμαι πριν δυο χρόνια τον Παπανδρέου εν μέσω των σημερινών μουγκών αλλά τότε λαλίστατων στελεχών του ΠαΣοΚ να μιλάει για την Αριστερή στροφή και το σοσιαλισμό και παραμύθιασε το κόσμο και έγινε πρόεδρος του ΠαΣοΚ .Σ.Π.: όχι μουγκοί πλέον αλλά ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ !
Πριν μόλις έξι μήνες μιλούσε για Σοσιαλισμό ή Βαρβαρότητα. Λεφτά υπάρχουν έλεγε χωρίς ντροπή και θα έκανε αναδιανομή έλεγε υπέρ των αδυνάτων.
Παραμύθιασε τον κόσμο αν και δεν το είχε ανάγκη διότι ο Καραμανλής τα είχε κάνει σκατά και είχε δραπετεύσει και κέρδισε τις εκλογές. Έξι μήνες το ένα παραμύθι μετά το άλλο. Σ.Π. : είχε το σκοπό του !
  • Θυμάμαι με ύφος εθνάρχη να λέει ότι έχει το δικό του δρόμο και έχει γραμμένες τις αγορές. Θυμάμαι τα χειροκροτήματα στον ηγέτη που έβαλε τη Μερκελ στη θέση της και έλυσε το πρόβλημα.Θυμηθείτε τον κάτι σαν Ζορό να πηγαίνει στον Ομπάμα και να ξεκινάει το πόλεμο κατά των κερδοσκόπων. Και μετά η ......μια σφαλιάρα μετά την άλλη..
    Ζήτησε πιστόλι και του το έδωσαν και αυτός το έστρεψε στην Ελληνική κοινωνία και την Κυριακή πυροβολεί στο Ψαχνό. Σ.Π : Αφού για αυτό το ζητούσε....τα λέγαμε εδώ και 7 μήνες ...
    Αυτή λοιπόν ήταν η Αριστερή στροφή.
    Ετσι μας έδειξε πως ο Σοσιαλισμός γίνεται Βαρβαρότητα. σ.Π.: και Σοσιαληστρικό κίνημα....
    Κε Παπανδρέου είστε "Λίγος και για αυτό Επικίνδυνος" μας κοροϊδέψατε εν γνώσει σας πολλές φορές.
    Αφήστε το πιστόλι κάτω δεν δικαιούστε να πυροβολήσετε.
    Κοιτάξτε γύρω σας οι μόνοι που σας στηρίζουν είναι ο Μητσοτάκης και ο Καρατζαφέρης.
    Ξυπνείστε από το λήθαργο της πολιτικής σας αβουλίας. Σ.Π.:Λάθος,εντεταλμένη υπηρεσία εκτελεί..
    Φτάνει πια !