Τα τείχη μας στη θάλασσα‏...


Πρώτη και το 2010 η εμπορική μας ναυτιλία !
 «Οσο θα είναι πρώτοι οι Έλληνες 
στη θάλασσα θα υπάρχει Ελλάδα»
Έλεγε ο Τσόρτσιλ στον Ωνάση

Στην κορυφή της διεθνούς ναυτιλίας παρέμειναν το 2010 οι Έλληνες εφοπλιστές, ελέγχοντας το 15,96% της παγκόσμιας χωρητικότητας με 186.095.162 τόνους dwt, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκδοση «Review of Maritime Transport 2010» της Unctad. Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκαν οι Ιάπωνες, με μερίδιο 15,73% και χωρητικότητα 183.319.680 dwt και στην τρίτη οι Κινέζοι, με μερίδιο 8,96% και χωρητικότητα 104.452.389 dwt.
Αυτό το δημοσίευμα  εντυπωσίασε τα ξένα  ΜΜΕ, ότι οι Έλληνες  εξακολούθησαν τη χρονιά που πέρασε να είναι οι πρώτοι στη  παγκόσμια ναυτιλία, κατέχοντας το 16 % σε τονάζ πλοίων. Και οι χώρες που ακολουθούν την Ελλάδα  (Ιαπωνία και Κίνα) είναι εκείνες που θεωρούνται αυτή τη στιγμή από τις ανερχόμενες  και μεγαλύτερες δυνάμεις της Υφηλίου. Ο Τσόρτσιλ είχε πει τη δεκαετία του 50 στον Ωνάση, ότι...
 όσο οι Έλληνες κατέχουν τη πρωτιά  του  εμπορίου στις θάλασσες, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να πάθει ότι η Βρετανική αυτοκρατορία που όταν έπαψε να κυβερνάει τα κύματα στους ωκεανούς, έκλεισε τον κύκλο της... Και συμπλήρωνε: Τα τείχη της Ελλάδας βρίσκονται πάντα στη θάλασσα. 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!!

Φυγή στο εξωτερικό!...


   
546.502 Έλληνες εργαζόμενοι ψάχνουνε μέσω του ΟΑΕΔ να φύγουν στο εξωτερικό
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τώρα αρχίζει το κύμα φυγής προς το εξωτερικό. Σε αντίθεση με τις δεκαετίες 50 60 τώρα αυτοί που δραπετεύουν από τον σοσια-ληστικό» παράδεισο του ΠΑΣΟΚ είναι ειδικευμένοι επιστήμονες και ειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Η είδηση για 2 φίλους συντοπίτες που πήραν ήδη τον δρόμο για την...
 Εσπερία, ήταν ο λόγος που κοίταξα να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει με το κύμα μετανάστευσης.
Οι 2 φίλοι δεν έφυγαν με την διαδικασία του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ στο επόμενο 12 μηνο, υπάρχει...
 σενάριο για φυγή στο εξωτερικό 1 εκατομμυρίου Ελλήνων!!!. Όλοι ειδικευμένοι.! Θα γυρίσουμε στην εποχή που το έλλειμμα της χώρας καλυπτόταν από τα εμβάσματα των Ελλήνων μεταναστών;.
H απάντηση είναι όχι, γιατί απλά αυτοί που φεύγουν τώρα μιλάνε για «οικογενειακή φυγή». Το 1950 και το 1960 φεύγανε για να μαζέψουνε λεφτά και να τα στείλουν στην οικογένεια που αφήναν πίσω,
Τώρα λέει η τάση είναι να φύγουν με όλη την οικογένεια.
Βέβαια στα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων αυτές οι καθημερινές ιστορίες δεν παίζουν. Όπως δεν έπαιξαν οι 980 άνθρωποι που εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων έδωσαν τέλος στη ζωή τους το 2010.

Οι «κοπρίτες» και οι «αρχικοπρίτες»



§                                 Του Πάτροκλου Κουδούνη




Ο Θόδωρος Πάγκαλος ακούστηκε πολύ τη χρονιά που πέρασε. Φλυάρησε, προκάλεσε, προσέβαλε και φυσικά εξόργισε όλους τους Έλληνες. Χωρίς ίχνος εγκράτειας ή ταπεινότητας, εξέφραζε με έντονη επιθετικότητα τις απόψεις του, αφήνοντας περίπου να εννοηθεί ότι στην Ελλάδα σήμερα μόνο δύο άνθρωποι έχουν μονίμως δίκιο: αυτός και ο Γιώργος Παπανδρέου!  Δυστυχώς ο κ. Πάγκαλος φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του ακόμη και την τελευταία μέρα του χρόνου με μία ακόμη ενοχλητική συνέντευξη που έδωσε στο "Βήμα της Κυριακής". Και είναι ενοχλητική όχι γιατί λέει πράγματα που δεν ισχύουν• το αντίθετο μάλιστα! Ο άνθρωπος όμως έχει ένα φοβερό χαρακτηριστικό: τα λεγόμενά του εξοργίζουν τους πάντες διότι ακόμα κι αν στέκουν, αισθάνεσαι ότι είναι απαράδεκτο να τα εκστομίζει ο Πάγκαλος! "Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί". Αυτή είναι η τελευταία ατάκα που δημιούργησε ένα μικρό σούσουρο στα ΜΜΕ, για τους λάθος όμως λόγους. Ο Πάγκαλος δεν αποκάλεσε "κοπρίτες" όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως κακώς παρουσιάστηκε από κάποια μέσα. Αναφερόταν μόνο σ’ εκείνους που τον παρακαλούσαν να τους κάνει δημοσίους υπαλλήλους για να τον ψηφίσουν, κι εκείνος υπάκουγε. Άρα, η γενίκευση που του απεδόθη δεν υφίσταται, ή εν πάση περιπτώσει δεν έχει καμιά σχέση με τις προηγούμενες (π.χ. "οι στρατιωτικοί είναι αντιπαραγωγικοί!")
Η παραπάνω δήλωση αποτελεί το τέλειο παράδειγμα του επιχειρήματος που παραθέτω. Διότι ως δήλωση μπορεί να είναι αληθής: πράγματι, είναι πιθανό οι ψηφοφόροι του Πάγκαλου, που ζητούσαν εναγωνίως μια θεσούλα στο Δημόσιο, να ήταν όντως κάποιοι τεμπέληδες και αμόρφωτοι παρίες. Αφού μάλιστα το ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω ή να τον διαψεύσω.  Εκ πείρας, βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι τα χαρακτηριστικά τους μάλλον δεν άλλαξαν κατά τη διάρκεια της… καριέρας τους στο Δημόσιο. Εφόσον αυτό είναι πολύ πιθανό, γιατί η φράση του Πάγκαλου ενόχλησε ξανά τόσο πολύ;  Πολύ απλά, γιατί ο Πάγκαλος δεν δικαιούται να ομιλεί, τουλάχιστον επ’ αυτών… Και εξηγούμαι: Κατ’ αρχάς, κι εκείνος έχει κάνει… καριέρα στο Δημόσιο. Είναι τριάντα χρόνια βουλευτής και τα μισά από αυτά υπουργός. Προηγουμένως σπούδαζε στην Αθήνα και στο Παρίσι, ενώ διετέλεσε και ερευνητής σε ένα ινστιτούτο οικονομικής ανάπτυξης στο Παρίσι και τα λοιπά.  Δεν είναι δηλαδή αυτό που λένε «ο άνθρωπος που έχει ιδρώσει πολύ στη ζωή του», ούτε κάποιος που ξεχώρισε με τη δουλειά του στον άκρως ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα. Θα έλεγα ότι είναι μάλλον το αντίθετο. Άρα, μπορούμε να συμπεράνουμε ασφαλώς ότι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση ενός "κοπρίτη", ο κ. Πάγκαλος τη γνωρίζει από πρώτο χέρι.
Μπορεί βέβαια να είμαι ελαφρώς προκατειλημμένος, αλλά το σενάριο "κάνω μεταπτυχιακά στο Παρίσι, μάχομαι κατά της δικτατορίας από εκεί, με την πίπα μου στο στόμα και την τραγιάσκα στο κεφάλι, φλερτάροντας ταυτόχρονα με χαζοβιόλες φοιτήτριες που ονειρεύονται να μοιάσουν στις μαστουρωμένες χίπισσες της άλλης μεριάς του Ατλαντικού", δεν δημιουργεί ατμόσφαιρα σκληρής κόπωσης ή αιματηρού αγώνα… Αυτά μας τα σέρβιρε η "γενιά του Πολυτεχνείου", που όλοι τώρα βλέπουμε την… κατάντια της. Πριν από λίγες μέρες, ένας φίλος συζητούσε στον προθάλαμο κάποιου γραφείου του Πάγκαλου με στενό συνεργάτη του αντιπροέδρου. Ο φίλος μου, άγνωστο με ποια αφορμή, ανέπτυξε σε κάποια φάση ένα λογύδριο κατά των πολιτικών που ρουφούν με πάθος τα φανερά και κρυφά προνόμια που τους προσφέρει ο ελληνικός λαός χωρίς οι ίδιοι να έχουν εργαστεί ποτέ. Ο συνεργάτης του Πάγκαλου, αφού με γρήγορα νεύματα και ψιθυριστά επιφωνήματα συμφώνησε απολύτως, ζήτησε από τον φίλο μου να διακόψει πάραυτα την ομιλία του γιατί μπορεί να τους άκουγε ο Θόδωρος. Και αυτό θα ήταν πολύ κακό, γιατί όπως τόνισε ο ίδιος "ούτε ο Θόδωρος έχει εργαστεί ποτέ του"! Άκουσα αυτό το διασκεδαστικό περιστατικό με ενδιαφέρον, αλλά χωρίς έκπληξη. Δυστυχώς, το περίμενα…  Φυσικά, ο Πάγκαλος δεν χρειάστηκε να εργαστεί με τον τρόπο που οι περισσότεροι από εμάς εννοούν, καθώς έκανε καριέρα στο Δημόσιο πείθοντας τους "κοπρίτες" και τους γονείς αυτών να τον ψηφίζουν. Όπως και να το κάνουμε, κι αυτό δουλειά είναι. Κι η δουλειά δεν είναι ντροπή. Είναι ντροπή όμως να μη βελτιώνεσαι, να μην εξελίσσεσαι εξαιτίας της ραθυμίας που σου δημιουργεί η μονιμότητα του Δημοσίου. Τουλάχιστον έτσι πρεσβεύει ο κ. Πάγκαλος και αποκαλεί "κοπρίτες" τους στάσιμους. Εκείνος όμως πόσο βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου;  Κατά την άποψή μου, ήταν κάθε χρόνο και χειρότερος. Παρά τις απερίγραπτες "σφαλιάρες" που έτρωγε συνέχεια, δεν έβαζε ποτέ μυαλό. Γι' αυτό και τα άσχημα δείγματα γραφής του έχουν μείνει ανεξίτηλα στις μνήμες των περισσότερων Ελλήνων: από τραγικές επιλογές ουσίας, όπως για παράδειγμα όταν έδινε συνέντευξη -ως υπουργός Εξωτερικών- στον Χατζηνικολάου την ώρα όπου οι Τούρκοι καταλάμβαναν τα Ίμια, ως το τρελό βρισίδι που εξαπολύει σε δημοσιογράφο ο οποίος τον καλημερίζει στην είσοδο της Βουλής.
Ρήξεις σε υψηλό διπλωματικό επίπεδο, βαρύτατες ύβρεις κατά ήπιων πολιτικών αντιπάλων και ποικίλες προσβολές κατά του ελληνικού λαού αποτελούν το μπουκέτο της προσφοράς του στο έθνος. Κάτι άλλο θετικό δεν θυμάμαι.
Πρόσφατα όμως κατάφερε να ξεπεράσει και τα όρια που είχαμε θεσπίσει ειδικά για κείνον. Δεν αναφέρομαι στα λεκτικά ξεσαλώματά του, αλλά σε προγραμματισμένες κινήσεις που αν είχε ίχνος έστω λογικής, εξυπνάδας ή ταπεινότητας δεν έπρεπε καν να διανοηθεί. Μιλάω κατ’ αρχάς για την προώθηση της υποψηφιότητας της συζύγου του για τη θέση της δημάρχου Σαρωνικού. Ο Πάγκαλος αδιαφόρησε επιδεικτικά για την αίσθηση που θα προκαλούσε αυτή η "αιγυπτιακής μεγαλοπρέπειας και ήθους" υποψηφιότητα στους αυτόχθονες. Κι εκείνοι του συμπεριφέρθηκαν με παρόμοια αδιαφορία. Το περίεργο του ανδρός είναι ότι απασχολεί συνεχώς τα μέσα, κουβαλώντας έναν βαρύγδουπο τίτλο, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς κάνει. Υποτίθεται ότι επικουρεί τον πρωθυπουργό στη διαδικασία συντονισμού της κυβέρνησης, αλλά δεδομένου ότι η κυβέρνηση φαντάζει ασυντόνιστη, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Κάποιοι "καλοθελητές" έσπευσαν πρόσφατα να δηλώσουν ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα, καθώς ο αντιπρόεδρος συνελήφθη να κολυμπά το μεσημέρι μιας Τετάρτης στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Δυστυχώς, στην παγίδα τούτη έπεσε και ο αγαπητός αρθρογράφος της "Καθημερινής" Στέφανος Κασιμάτης, σατιρίζοντας έντονα το γεγονός στην κυριακάτικη στήλη του. Έλαβε όμως την απάντηση που του άρμοζε από τον αντιπρόεδρο, ο οποίος στην απαντητική επιστολή του τόνισε ότι όντως κολυμπούσε εκεί το μεσημέρι διότι ο ιατρός του του έχει συστήσει να γυμνάζεται καθημερινά! (Δεν διαθέτω την απαραίτητη διαύγεια πνεύματος για να μπορέσω να σχολιάσω επιτυχώς την απάντηση τούτη. Απλώς χαμογελώ, χαϊδεύοντας απαλά την κοιλιά μου…).
Η σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα του καταδεικνύει, πιστεύω, ότι ο κ. Πάγκαλος δεν εξελίχθηκε, δεν βελτιώθηκε με τον χρόνο. Μπορεί να κατέλαβε μεγαλύτερα αξιώματα, μπορεί να γιγάντωσε το θράσος του, όμως η αλήθεια είναι ότι παρέμεινε εγκλωβισμένος μέσα στα ελαττώματά του. Αδύναμος να ξεφύγει από τις αδυναμίες του. Προφανώς!
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό με ενοχλεί. Η αλαζονεία του με προσβάλλει. Με θλίβει που είναι μέλος της ελληνικής κυβερνήσεως και που λόγω αυτού οι ένστολοι πρέπει να στέκονται προσοχή και να τον χαιρετούν μόλις τον βλέπουν.

Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι είναι μακράν ο χειρότερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από αυτούς που θυμάμαι: τον Στυλιανό Παττακό και τον Μένιο Κουτσόγιωργα
ΣΧΟΛΙΑ: Ουδέν σχόλιο. Ο κ. Πάτροκλος Κουδούνης προφανώς εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Εξαίρεση αποτελούν οι ψηφοφόροι του συγκεκριμένου πολιτικού. Άραγε γιατί τον ψηφίζουν; Έχει κάποιος από αυτούς τα κότσια να απαντήσει; Μήπως για τον Οτζαλάν;

ΚΟΠΡΙΤΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

Οι αρχικοπρίτες έχουν προσόντα πρόσληψης στο κυνοβούλιο;


Σύμφωνα με το νόμο του κράτους, το προσοντολόγιο για προσλήψεις «κοπριτών» απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις. Μέσα στα πλαίσια αυτών των απαιτητών γνώσεων εμπίπτει ο οποιοσδήποτε προσλαμβάνεται ως υπάλληλος του κράτους, δηλαδή των πολιτών.
Αναρωτιέμαι, οι «κοπρίτες» του κοινοβουλίου (ή κυνοβουλίου;) διαθέτουν αυτά τα ελάχιστα προσόντα;
Για παράδειγμα, γνωρίζουν μία ξένη γλώσσα επαρκώς; Μπορούν να επικοινωνήσουν με πολιτικούς ξένων κρατών χωρίς την αναγκαστική (και όχι τυπική) διαμεσολάβηση ενός μεταφραστή;
Επειδή μάλιστα κατέχουν και θέσεις άκρως κρίσιμες για την χώρα, έχουν περάσει από ψυχομετρικά τεστ; Γιατί αυτά γίνονται για παράδειγμα σε κάποιους «αντιπαραγωγικούς» (λ.χ. πιλότους πολεμικής αεροπορίας, αξιωματικούς κ.α.) και όχι στους πολιτικούς μας;
Γιατί για τους «κοπρίτες» είναι αναγκαίο το προσοντολόγιο, αλλά για τους «αρχικοπρίτες» δεν ισχύει, αφού τελικά προσλαμβάνονται κι αυτοί στο δημόσιο από όπου και πληρώνονται;
Όπως πολύ σωστά επισημαίνει, εξάλλου, και ο αγαπητός διαδικτυακός φίλος και συμπατριώτης μου, Θράκας ο Αναρμόδιος:


Έχει ECDL ο κ. Πάγκαλος;         

Όχι ECDL δεν έχει (μπορεί και να μην ξέρει τι είναι), ούτε τι είναι το google και το google maps δεν γνωρίζει. Δεν ξέρω τι θα γινόταν σε άλλη χώρα αν ένας υπουργός, κι ακόμα χειρότερα, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ομολογούσε δημοσίως μια τέτοια άγνοια.
Έχω την υποψία πως οι περισσότεροι «κοπρίτες» και ECDL έχουν, και e-mail ξέρουν να στείλουν (πράγμα που καταφανώς ο κ. Πάγκαλος δεν γνωρίζει να κάνει), και επεξεργασία κειμένου γνωρίζουν, κι όμως όχι αντιπροέδρους δεν τους κάνανε σε κυβέρνηση, αλλά ούτε δουλειά δεν μπορούσαν να βρουν οι άνθρωποι, στην χώρα που διοικεί και που φροντίζει για την ανάπτυξή της, εδώ και 30 χρόνια ο κ. Πάγκαλος από επιτελικές κυβερνητικές θέσεις.
Και, εδώ που τα λέμε, για τι τύπου ανάπτυξη της χώρας να φροντίσεις, άμα δεν κατανοείς στο ελάχιστο και στα βασικά την σημερινή τεχνολογία;
ΥΓ. Πόσους τέτοιους έχουμε! Εγώ λέω να του ζητήσουμε πίσω το laptop που παίρνει δωρεάν από την βουλή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ως δώρο, όπως και από κάθε βουλευτή, που δεν μπορεί να στείλει e-mail μόνος του, και να συμπιέσει ένα αρχείο (καλά ξέρω, δύσκολο). Πεταμένα λεφτά είναι. Δικά μας λεφτά. Τι τους το δίνουμε;  άχρηστο τους είναι.

Περισσεύουν οι κοπρίτες


§                                 Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Πριν ακόμη ισχύσει ο νέος νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις σπεύδουν, λέει, οι «εργοδότες» να ζητήσουν μειώσεις μισθών έως και 26% και μειώσεις αποζημιώσεων κατά την απόλυση 50%. Προφανώς και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αυτοί του Δημοσίου, διεφθαρμένοι και κακομαθημένες συντεχνίες, κοπρίτες που απομυζούν τους «εργοδότες» τους, κατά τη λογική Παπανδρέου, Πάγκαλου και Παπακωνσταντίνου.
Η σφαγή μισθών συνεχίζεται και ακόμη δεν έχουμε μπει στη χειρότερηχρονιά από την Κατοχή και ύστερα – σύμφωνα ακόμη και με τις επίσημες προαναγγελίες της κυβέρνησης και των επιτηρητών. Η δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιό της εφαρμόζονται κανονικά και ο Παπακωνσταντίνουσυνεχίζει να ισχυρίζεται ότι πιάνει τους στόχους του, χωρίς βεβαίως να τον πιστεύει κανείς. Όπως κανείς δεν τον πιστεύει πια όταν λέει ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους.
Όχι μόνο επειδή ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Κένεθ Ρόγκοφ δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει παρά τη βοήθεια που έλαβε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το Bloomberg, αλλά και επειδή ο ίδιος οπρωθυπουργός ζητεί μετ’ επιτάσεως μια μορφή αναδιάρθρωσης, και μάλιστα τη χειρότερη – την «επιμήκυνση», την οποία του έχει ήδη «προσφέρει» το ΔΝΤ.
Απίστευτα ψέματα, απροσμέτρητο θράσος, απροκάλυπτη κοροϊδία. Οι λέξεις έχουν πια χάσει το νόημά τους και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερηνίκη που έχει επιτύχει αυτή η κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας της.
Μέχρι στιγμής είναι πράγματι κυρίαρχη και νικήτρια. Όχι μόνο στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Κυρίως έχει νικήσει στο πεδίο της εφαρμογήςτου πιο ξεδιάντροπου προγράμματος που έχει δοκιμαστεί σ’ αυτήν τη χώρα. Χωρίς καμιά σοβαρή αντίδραση εκ μέρους της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης, η οποία, ηττημένη και προσαρμοσμένη στην κυβερνητική ρητορική, είτε αρνείται να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας είτε αρθρώνει καταστροφικά αιτήματα που ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν τολμά να παραδεχτεί ότι συζητά.
Αυτή λοιπόν η κοινωνία, βυθισμένη στον φόβο, την απόγνωση ή τη διαφθορά της κομματικής πρόσδεσης στο κυβερνών κόμμα – ανάλογα με τη θέση του καθενός –, παρακολουθεί παγωμένη να εξελίσσεται ένα απίστευτο πογκρόμ εις βάρος της υποκύπτοντας από άγνοια και αμηχανία στη μεγαλύτερη και χυδαιότερη απάτη που της έστησαν ποτέ: «Δώστε μας τα λεφτά σας, τη δουλειά σας, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά σας, διακινδυνεύστε ακόμη και την επιβίωσή σας, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να σας πληρώσουμε»!
Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο καταβαραθρώνεται και η αξία των εισηγμένων σε αυτό εταιρειών κατακρημνίζεται. Δεν έφτασε όμως ακόμη σε επίπεδο τέτοιο ώστε να έρθουν οι «περιπόθητοι» ξένοι «επενδυτές» και να τις αγοράσουν για ένα ξεροκόμματο. Μπορεί ο γενικός δείκτης να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1997, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να προσελκυσθούν οι επενδύσεις του είδους που αναζητεί η κυβέρνηση.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή των τραπεζών. Έχοντας εισπράξει καμιά ογδονταριά δισ. ευρώ σε κρατικές ενισχύσεις και καμιά εκατοστή σε δανεισμό από την ΕΚΤ με ενέχυρο ομόλογα του Δημοσίου, έχουν χρηματιστηριακή αξία μόλις 11 δισ. ευρώ. Στο ερώτημα αν οι ίδιες τράπεζες θα έδιναν δάνειο σε κάποιον με εγγυήσεις υποπολλαπλάσιες του αιτήματός του η απάντηση είναι προφανής.
Κατόπιν αυτών είναι μάλλον ευνόητο το γιατί ο Θεόδωρος Πάγκαλοςπιστεύει, όπως έγραψε ο «Ελεύθερος Τύπος» σε ρεπορτάζ του για ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Οξφόρδη, ότι οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 δεν ήταν κάτι παραπάνω από «ένα μάτσοαγράμματους και αδαείς χωριάτες», οι οποίοι γι' αυτόν τον λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Είτε η απόδοση των απόψεων Πάγκαλου είναι ακριβής είτε όχι, προφανώς αυτή την ιστορική στραβοτιμονιά επιχειρεί να διορθώσει ο πρωθυπουργός μας, ο οποίος θα παρευρεθεί αύριο στη σύναξη των Τούρκων διπλωματών στο Ερζερούμ, στα τουρκικά «Καλάβρυτα». Γι’ αυτό ο εξωκοινοβουλευτικός, ο μη εκλεγμένος μηχανισμός του ΥΠΕΞ επιχειρεί πάση θυσία να διαγράψει από τον χάρτη το Καστελόριζο.
Όπως είπε, όμως, στην ίδια ομιλία του στην Οξφόρδη ο Πάγκαλος, «μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές». Να υποθέσουμε λοιπόν ότι ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί εκτός νομιμοποίησης; Δυστυχώς στις μέρες εκλείπει ακόμη και η τσίπα. Το μόνο που περισσεύει είναι οι κοπρίτες. Πάσης φύσεως και «ειδικότητας»...

ΤΟΝ ΕΚΡΑΞΑΝ!!! ΤΟΝ ΚΟΠΡΙΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ!!

Άγριo κράξιμο στον Πάγκαλο σε ταβέρνα στα Καλύβια!



Ο αντιπρόεδρος της «ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ» κυβέρνησης πήγε με την σύζυγό του να φάνε σε ταβέρνα στα Καλύβια Αττικής
 Μόλις τον είδαν όσοι βρίσκονταν ήδη στην ταβέρνα άρχισαν τα γιουχαΐσματα φωνάζοντας μεταξύ άλλων:
 «Έλα να φάμε μαζί» και «κεράστε τον από αυτά που φάγαμε μαζί».
Καθώς φαίνεται, οι κοπρίτες άρχισαν να διαμαρτύρονται ή ένιωσαν πως πρέπει να (ξανα)μοιραστούν το "φαγάκι" του αντιπροέδρου.
Κύριε Πάγκαλε βλέπετε πλέον πως δεν είσαστε στο απυρόβλητο. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε περίπτωση που τα πράγματα αγριέψουν (το απεύχομαι επειδή σας λυπάμαι), αλλά δυστυχώς από το πολύ το φαγητό δεν θα μπορείτε ούτε να τρέξετε για να σωθείτε.
Εκτός και αν... οπλοφορείτε

ΟΥΣΤ ΒΡΕ ΑΡΧΗ ΚΟΠΡΙΤΑΡΕ!!!!!

 Ο ΑΡΧΗ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!! 

                                         

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!! ΜΙΛΑΕΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ!!! ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΑΠΙΟ ΚΟΙΛΙΑΣ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ!! Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ «ΖΟΜΠΙ» ΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΕΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ? ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ!! ΚΑΙ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΔΙΟΡΙΖΕ ΑΒΕΡΤΑ!! ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΡΕ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ!


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.
Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.
Έχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε «απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου»; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος «αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πάγκαλος παράλληλα επιμένει στη θέση του ότι «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» συμπληρώνοντας... «αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο».
Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας «δεν είμαι ισόβιος, ούτε αναντικατάστατος».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε σκληρότατη επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας πως «η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μία Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κυρίου Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια».

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...
ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ...
ΞΕΧΝΑΕΙ...ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΖΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ,  ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΚΟΠΡΙΤΗ, ΤΗΣ ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ 35%...ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 65% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΠΡΕΖΑ TV