Ξεκινάμε Ανένδοτο αγώνα κατά της χούντας Παπανδρέου


Ξεκινάμε Ανένδοτο αγώνα κατά της χούντας Παπανδρέου


Κανένα έλεος στους πωλητές της πατρίδας μας. Κανένα…
Μετά και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη υποδούλωση της χώρας, έπεσαν οι μάσκες. Ξεκαθάρισε το τοπίο και ξεχώρισε η ήρα από το σιτάρι. Ο κάθε κατεργάρης στην πάγκο του (βλ. βουλευτές, υπουργούς και παράκεντρα εξουσίας), αντιμέτωπος με τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες.
Η στάση και η θέληση των Ελλήνων βουλευτών ήταν απολύτως σαφής και οριζοντίως και καθέτως αντίθετη στον ενταφιασμό της χώρας από μία συμμορία ανήθικων πολιτικών, που προτίμησαν να υποκύψουν σε εκβιασμούς (τι «έγραψε» άραγε το βαλιτσάκι της ΕΥΠ, πέρα από τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες;) και να καταδικάσουν έναν ολόκληρο λαό στην ανέχεια και την μετατροπή της χώρας σε μπανανία και χώρο διάθεσης των πάντων, στο όνομα της αποπληρωμής ενός χρέους που ποτέ δεν ερευνήθηκε, ποτέ δεν γνωστοποιήθηκε και για το οποίο ποτέ δεν ρωτήθηκε ο καλοπληρωτής λαός εάν επιθυμεί να το πληρώσει…
Από σήμερα, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πως η χώρα τους κυβερνάται από μία πολιτική – οικονομική δικτατορία, πως οι αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον παίρνονται αλλού και τέλος, πως οι πολίτες μετατρέπονται σε απλούς αριθμούς που θα ελέγχονται στατιστικά…!
Από σήμερα, υποχρέωση του κάθε Έλληνα είναι να αντιδράσει και να ρίξει την χούντα του Παπανδρέου, να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη και στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλους όσους συμμετείχαν στην πώληση της πατρίδας μας, της Ελλάδας.
Η χούντα Παπανδρέου θα γνωρίσει την τραγικότητα της μοίρας που επεφύλαξε για την Ελλάδα. Και δεν θα υπάρχουν αιτιολογικά, κανένα, και για όσους συνείργησαν για την στήριξη και παράνομη παραμονή της στην εξουσία (βλ. αξιωματικούς της Αστυνομίας, άνδρες των ΜΑΤ, δικαστές και δημ. Υπαλλήλους που θα τρέξουν να προσεταιρισθούν στο καθεστώς Παπανδρέου). Οποιαδήποτε μελλοντική δήλωση των υπευθύνων πως δεν γνώριζαν, πως τους κορόιδεψαν, πως δεν ήξεραν… δεν θα αποτελεί δικαιολογία για το χάος στο οποίο ρίχνουν την χώρα…
Η τιμωρία του λαού θα είναι σκληρή και παραδειγματική απέναντι σε όσους τόλμησαν να τον μετατρέψουν σε εμπόρευμα προς πώληση στα παζάρια του διεθνισμού προς όφελος των τραπεζιτών. Από δω και στο εξής θα καταγράφονται συμπεριφορές και πρόσωπα, που ενέργησαν ή θα ενεργούν ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών.
Κανένα έλεος στους πωλητές της πατρίδας μας. Κανένα…     http://kostasxan.blogspot.com.


Read more: http://catakravgi.blogspot.com/2011/06/blog-post_30.html#ixzz1QxDrysOA
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial




                           Το σχέδιο υποδούλωσης 

                                   συνεχίζεται...


29 Ιουνίου: η μέρα που καταλύθηκε η δημοκρατία
29 Ιουνίου. Η μέρα που διέλυσε τις ψευδαισθήσεις δεκάδων χιλιάδες πολιτών για το είδος του πολιτεύματος που έχουμε.
Υπήρχαν μέχρι χθες άνθρωποι που ήθελαν να πιστεύουν πως αυτό που ζούμε, είναι ‘δημοκρατίακοινοβουλευτικής μορφής’. Μετά τις 28 και 29 Ιουνίου, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το πολίτευμά μας είναι δημοκρατία. Αυτό, αν έχει το θάρρος φυσικά, να αναλύσει τα συστατικά στοιχεία που συνθέτουν ή πρέπει να συνθέτουν, αυτή τη μορφή πολιτεύματος.
Ένα από αυτά, είναι και το δικαίωμα που υποτίθεται ότι είχαμε, να συγκεντρωνόμαστε πολλοί μαζί για να δηλώσουμε τις θέσεις μας. Ανρωτούσες οποιοδήποτε ‘υπερασπιστή’ του σημερινού πολιτεύματος, θα στο παρουσίαζε ως μεγάλη κατάκτηση. Το ‘κατοχυρώνει’ και το σύνταγμα, θα σου έλεγε. ‘Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα’ (άρθρο 11 του Συντάγματος). Τις τελευταίες μέρες όμως, κουρελιάστηκε και αυτό.
Τα γεγονότα, γνωστά: Δεκάδες χιλιάδες πολιτών, δέχτηκαν αναίτια, απροκάλυπτα, μια άνευ προηγουμένου επίθεση, ενώ διαδήλωναν ήσυχα, με απολύτως ειρηνικές διαθέσεις. Επειδή είχαν έρθει πολίτες από όλη την Ελλάδα, τα γεγονότα, μεταφέρθηκαν στις τοπικές κοινωνίες, παρά την προσπάθεια αρκετών ΜΜΕ να τα παρουσιάσουν διαστρεβλωμένα.
Εκείνο που διαλύθηκε στο Σύνταγμα, δεν ήταν η συγκέντρωση. Ήταν ηψευδαίσθηση, πως έχουμε δικαιώματαΠως είμαστε πολίτες, δηλαδή το ένα από τα δύο συστατικά μέρη μιας πολιτείας (πολίτες- κράτος) και όχι υπήκοοι. Πως υπάρχει πιθανότητα να διαδηλώνουμε ‘ειρηνικά’, αν θελήσουμε να εξασκούμε το συνταγματικά προστατευόμενο ‘δικαίωμα’ κάθε μέρα. Πως η άποψη του λαού, έχει οποιαδήποτε σημασία για τους κυβερνώντες. Πως μπορούν τα ‘όργανα της τάξης’ να τηρούν το Σύνταγμακαι να μην υπακούουν στις σαφώς αντισυνταγματικές διαταγές τουπολιτικού κατεστημένου.
Εκείνο που τελικά χτυπήθηκε στο Σύνταγμα, ήταν η άποψη, πως μπορεί, ησυντριπτική πλειοψηφία του λαού, να επιβάλλει τις θέσεις της στο πολιτικό κατεστημένο, με ειρηνικό τρόπο. Το πολιτικό κατεστημένο, έδειξε καθαρά το πρόσωπό του: ακόμα και όλοι να είστε εναντίον μας, μας είπαν οι ιθύνοντες, εμείς θα κάνουμε εκείνο που θέλουμε. Συγκεντρωθείτεστις πλατείες σας. Χορέψτε και τραγουδήστε. Χτυπήστε τις κατσαρόλες και μουντζώστε μας. Χάστε, όσο χρόνο θέλετε, νομίζοντας ότι εμείς είμαστε εκπρόσωποί σας και προσπαθώντας να μας ‘πείσετε’. Εμείς στο τέλος θα εφαρμόσουμε το σχέδιό μας, για τη δική σας υποδούλωση. Και κάτι άλλο. Επειδή δεν καταλαβαίνετε πως ο ρόλος σας είναι να είστε σκλάβοι, επειδήνομίζετε πως είστε ελεύθεροι και το παρακάνατε μαζευόμενοι κάθε μέρα στις πλατείες, θα σας δείξουμε τη δύναμή μας. Και όταν μαζεύεστε πολλοί, σε στιγμές που εμείς θα επιλέγουμε, αυτό θα κάνουμε. Θα ρίχνουμε τους ‘χρήσιμους ηλιθίους’ (τα ΜΑΤ) εναντίον σας, με όλα τα σύγχρονα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας. Και άμα δεν συμμορφωθείτε προς τα υποδείξεις, θα φέρουμε και την FRONTEXκαι θα χρησιμοποιήσουμε και όλα τα άλλα μέσα καταστολής που έχουμε με τα παγκόσμια αφεντικά μας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ευτυχώς οι περισσότεροι που ήταν στο Σύνταγμα, άρχισαν να καταλαβαίνουν. Το ερώτημα τώρα που συζητείται, δεν είναι πια πως θα υποστηρίξουμε την ‘δημοκρατία τους’ αλλά πως θα υπερασπιστούμε ως λαός τα δικαιώματά μας, απέναντι σε ένα κρατικό κατεστημένο, που είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ελληνική κοινωνία. Το Ελληνικό κράτος απέδειξε, ότι στην παρούσα φάση, είναι από τους χειρότερους εχθρούς των Ελλήνων. Αργά ή γρήγορα, οι Έλληνες, θα φτάσουν στη διαπίστωση, πως πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως κάθε εχθρός. Όσο γρηγορότερα συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα, τόσο καλύτερα για μας



Μαθήματα πατριωτισμού από τον Κουρουμπλή μετά τη διαγραφή του


Μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διαγράψει τον Π. Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, ο ανεξάρτητος βουλευτής μοίρασε στον Τύπο την ακόλουθη ανακοίνωση: «Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι... η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».      πηγη  : http://taxalia.blogspot.com/ 
Σ. Περίοπα  :  Καθώς στο παρελθόν εδώ αλλά και σε άλλα ιστολόγια αναφέρθηκα στον κ. Π.ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ με διάφορα υπονοούμενα ,είναι απαραίτητο μετά την σημερινή του “αντρίκια” στάση να του απευθύνω ένα μεγάλο ΣΥΓΝΩΜΗ  και να αναιρέσω όλα όσα είπα ή έγραψα κατά το πρόσφατο παρελθόν. Ήδη “πέρασε” στις σελίδες  της  Ιστορίας με την σημερινή του στάση.Πάντα “τα ύστερα τιμούν τα πρώτα” για αυτό και εύχομαι το μέλλον να αποδείξει πως όλοι όσοι συμμεριζόμαστε  παρόμοιες απόψεις έχουμε /είχαμε δίκιο και να “φρεσκαριστεί” τ’ όνομά του με χρυσά τα γράμματα !   ΑΞΙΟΣ !!!


Read more: http://catakravgi.blogspot.com/2011/06/blog-post_2710.html#ixzz1QxEDoEmH
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial




        Ποιούς, πραγματικά, προστατεύει η κυβέρνηση;

 Από πέρυσι η κυβέρνηση προβάλλει την πολιτική της, στηριγμένη
σε δύο βασικούς άξονες.
Ο πρώτος αφορά τις κοινωνικές ευαισθησίες της και ο δεύτερος τις
δημοκρατικές-κοινοβουλευτικές.
 Σήμερα εύκολα διαπιστώνουμε πως οι "ευαισθησίες" της ήταν επι-
κοινωνιακού χαρακτήρα...ανύπαρκτες στην ουσία.

 - Μετά τη λήψη των πρώτων "επώδυνων αλλά αναγκαίων" μέτρων 
(Μάρτης ΄10) και την υπογραφή του Μνημονίου1, προπαγάνδιζε τις 
κοινωνικές της ευαισθησίες επικαλούμενη κάποιο "δίχτυ προστασίας 
των κοινωνικά αδύναμων και ευαίσθητων ομάδων".
Η κυβέρνηση ζήτησε και ζητάει μερίδιο συμμετοχής στην αντιμετώπιση
της Κρίσης...για τη "σωτηρία" της Πατρίδας.
Από ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες, εκτός από τους συνήθεις γνωστούς-
άγνωστους του Πλούτου. 
 Η κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση "φορολόγησε",πέρυσι,τις συντάξεις 
των 700 ευρώ
Φέτος φορολογεί συντάξεις και μισθούς των 571 ευρώ.
Μειώνει τα κοινωνικά επιδόματα (ΕΚΑΣ,ανεργίας επιδότηση ενοικίου).
Καλεί τα ΑΜΕΑ να συμμετέχουν με το 50% στις δαπάνες που τους αφο-
ρούν (πρόσθετα μέλη, κλπ).
Περιορίζει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι".
(Προσπερνάμε τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν την ασφάλιση και την
εργασία).
 Κάποτε οι κυβερνώντες έβαζαν κόκκινες γραμμέςΔίχτυ προστασίας.
Θυμάστε;; Ηταν οι αγαπημένες τους ατάκες!!
Σήμερα επιβεβαιώνεται πως τις κόκκινες γραμμές τις πήρε...το εύρηκα
και η νεοφιλελεύθερη μανία τους. Πως το Δίχτυ ήταν...τρύπιο!! 
 Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά πως...κυβέρνηση που τολμά να
ζητήσει και παίρνει βίαια μερίδιο Κρίσης από εισοδήματα των 600 ευρώ,
είναι νεοφιλελεύθερη,ανάλγητη και επικίνδυνη
Είναι κυβέρνηση για τα μπάζα.


 Ο δεύτερος άξονας της κυβερνητικής πολιτικής (και προπαγάνδας),
αφορά τις δημοκρατικές-κοινοβουλευτικές της "ευαισθησίες".
Ιδού μερικές από αυτές τις "ευαισθησίες":
1) Ψηφίζει το Μνημόνιο1 με απλή πλειοψηφία.
2) Η Βουλή δεν έχει ακόμα κυρώσει τη "δανειακή σύμβαση".
3) Ψηφίζει διάταξη νόμου και εξουσιοδοτεί τον εκάστοτε υπουργό
    Οικονομικών να υπογράφει με την τρόϊκα οποιαδήποτε συμφωνία
    χωρίς την έγκριση της Βουλής.
4) Ασκεί Βία και Τρομοκρατία σε βάρος του Λαού και του Κοινοβουλίου
    με εκβιασμούς και διλήμματα.  
5) Ψηφίζει νόμους με διαδικασία κατεπείγοντος (εφαρμοστικός κλπ).
6) Τα κριτήρια αξιολόγησης "αγοραστή" για την κινητή και ακίνητη
    δημόσια περιουσία δεν καθορίζονται από τη Βουλή, αλλά από
    προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.
7) Επιτρέπει σε κυβερνητικό βουλευτή (Αλ.Αθανασιάδης) να αιτιολογεί
   την ψήφο του, ενώ έχει αρχίσει η διαδικασία ψήφισης του σχετικού
   νομοσχεδίου.
8) Καταστρώνει και εφαρμόζει Σχέδιο τρομοκράτησης ειρηνικών δια-
    δηλωτών. Χρησιμοποιεί πρωτοφανή σε αγριότητα κρατική Βία.
    Επιτρέπει τη δράση παρακρατικών ομάδων.
    Πρώην υπουργός Ασφάλειας (Χρυσοχοίδης) ομολογεί δημόσια τη
    "συνεργασία" των μηχανισμών του Κράτους με παρόμοιες (ίδιες;;)
    με τις παραπάνω ομάδες,χωρίς να έχει παραιτηθεί.
     Πολίτες κατακρεουργούνται για ώρες και η Πολιτική και η
    Δικαστική Εξουσία αδρανούν,προσφέροντας κάλυψη στους
    κρατικούς και παρακρατικούς "υπαλλήλους".


Ετούτη η κυβέρνηση ψηφίστηκε και εκλέχτηκε από Ελληνες Πολίτες.
Ομως...
 Δεν υπηρετεί αυτούςΔεν προστατεύει αυτούς.


Οι Πατριώτες δεν κυκλοφορούν με κουμπούρια...
...Δεν στήνουν δίχτυ προστασίας για τους Ξένους...
Τοκογλύφους...Δανειστές...Αγοραστές...


  

                                               


                           Ο ξένος Τύπος      

              κατεδαφίζει τον Παπανδρέου




ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ 
ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ Ο ΜΙΡΑΙΟΣ!! Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ!! Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ!! 

Ο ξένος Τύπος καταδίκασε με αιχμηρά δημοσιεύματα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών. Ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκάλυψαν νέα στοιχεία που κάνουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να μοιάζει με χάρτινο πύργο.
«Η Ελλάδα είχε να επιλέξει ανάμεσα στο να αρνηθεί το δάνειο της τρόικας και να χρεοκοπήσει τώρα ή να πάρει το δάνειο και να χρεοκοπήσει μερικούς μήνες αργότερα. Γιατί, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση προτίμησε να περάσει όλη αυτή την αγωνία μόνο και μόνο για να αγοράσει μερικούς μήνες;» Το εύλογο ερώτημα ανήκει στο έγκυρο αμερικανικό περιοδικό «Forbes». Μόνο που δεν είναι ρητορικό. Ο συντάκτης του άρθρου απάντησε δίνοντας τη δική του ερμηνεία ή, ίσως, τις δικές του πληροφορίες. «Μπορεί επειδή η ελληνική ελίτ δεν έχει προλάβει να μεταφέρει όλα τα κεφάλαιά της από τη χώρα στο εξωτερικό.
Οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται διαρκώς ευρώ από την ΕΚΤ, χρησιμοποιώντας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγυητικές. Τα δάνεια της ΕΚΤ δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιους Ελληνες να εκταμιεύουν χρήματα από τις τράπεζες και να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, τα ομόλογά της δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτά από την ΕΚΤ και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει. Οι πλούσιοι Ελληνες προφανώς δεν θέλουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον όχι ακόμα». Στη συνέχεια του δημοσιεύματος ο αρθρογράφος ανοίγει το πλάνο για να αποδείξει την κοντόφθαλμη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Για να το πετύχει, επιλέγει να κάνει μία ενδιαφέρουσα σύγκριση της χώρας μας με την Ουγγαρία, που δεν τη συναντάμε συχνά στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. «Στα μέσα του 2010 τόσο η Ελλάδα όσο και η Ουγγαρία είχαν οικονομικά προβλήματα και έπρεπε να πάρουν μέτρα λιτότητας προκειμένου να τους χορηγηθούν δάνεια. Ενώ η Ελλάδα επέλεξε να πάρει το φοροεισπρακτικό κώνειο, η Ουγγαρία αρνήθηκε τη συμφωνία που της πρότεινε το διαβολικό ΔΝΤ. Η Ελλάδα αύξησε τους φόρους στο όνομα της λιτότητας, ενώ η Ουγγαρία αναδιαμόρφωσε το φορολογικό της σύστημα εφαρμόζοντας έναν ενιαίο φόρο εισοδήματος της τάξης του 16% και έναν εταιρικό φόρο της τάξης του 10% για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αποτέλεσμα; Το 2010 στην Ουγγαρία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2%, ενώ στην Ελλάδα έπεσε κατά 4,5%. Η ανεργία στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2011 αυξήθηκε από το 15,1% στο 16,2%, ενώ στην Ουγγαρία έπεσε από το 12,1% στο 11,6%».
Αλλά και στα γερμανικά μέσα το Μεσοπρόθεσμο ψηφιζόταν... παμψηφεί αποτυχημένο και αδιέξοδο πρόγραμμα τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για την ελληνική κοινωνία.
«Το ελληνικό σύστημα κατέρρευσε. Το νέο πακέτο λιτότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου, που τόσο δραματικά πέρασε από το ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, τουλάχιστον όχι άμεσα. Το Μεσοπρόθεσμο μοιάζει με κυτίο πρώτων βοηθειών εξοπλισμένο με λίγες γάζες και αναλγητικό σπρέι, που προορίζεται να γιατρέψει έναν θανάσιμα τραυματισμένο ασθενή». Τη διαπίστωση αυτή έκανε χθες μέσω δημοσιεύματός της η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», αναφερόμενη βέβαια στις τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα.
Δημοσίευμα που «χτύπησε» ως τίτλο και το περιοδικό «Der Spiegel» στη διαδικτυακή του έκδοση, σε θέμα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε ο γερμανικός Τύπος την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος.
Και για το «Der Spiegel», πάντως, το μέλλον της Ελλάδας μετά την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων,δεν χαρακτηρίζεται ευοίωνο. «Η Ελλάδα μπορεί να απέφυγε προς το παρόν τα χειρότερα, αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από το Κοινοβούλιο, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τη μαζική αντίδραση των πολιτών στην εφαρμογή του».
«Η Ελλάδα καλείται να θυσιάσει την εθνική της κυριαρχία σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από όσο θα χρειαζόταν κανονικά να κάνει ένα μέλος της Ε.Ε.» έγραφε με νόημα και η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», σχολιάζοντας ακόμη πως «στη χώρα στο εγγύς μέλλον θα υπάρχει μόνο περιορισμένη δημοκρατία, καθώς ο ελληνικός λαός, αν και θα μπορεί να ψηφίσει όποιον επιθυμεί, ουσιαστικά δεν θα μπορεί να αλλάξει τίποτε».
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί και το χθεσινό editorial της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian», που είχε τίτλο: «Ελλάδα και λιτότητα: Βρυξέλλες εναντίον λαού». Σύμφωνα με την εφημερίδα, όσα διαδραματίστηκαν κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή η βίαιη καταστολή των διαδηλωτών έξω από τη Βουλή, αποδεικνύει το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης. Οπως επίσης και το γεγονός ότι ψηφίστηκαν μέτρα τα οποία απορρίπτει το 80% του ελληνικού λαού.