eΕντυπωσιακό! Το DNA (γενετική σύσταση) των Ελλήνων, καταδεικνύει πως σε ποσοστό 99,5%, πρόκειται για καθαρά Καυκάσια φυλή (λευκή φυλή).

Γεγονός που σημαίνει, πως η συνεισφορά στη γενετική σύσταση των Ελλήνων, άλλων πληθυσμιακών ομάδων, εκτός της λευκής, αποτελεί ένα ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%!
Το DNA των Ελλήνων,  όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα, δεν έχει επηρεασθεί  από τους Σλάβους, -όπως ισχυρίζονται ορισμένοι-, ούτε από τους Τούρκους, παρά τα 400 χρόνια σκλαβιάς!!! Καταρρίπτεται επίσης, μια άλλη θεωρία, σύμφωνα με την οποία, οι Αρχαίοι Έλληνες, ήταν μαύροι... Ε, δεν υπήρξαν ποτέ μαύροι!!!
Δεν ειναι λίγοι όσοι υποστήριξαν και έγραψαν περί  “Μαύρης Αθηνάς”, (για τη Θεά Αθηνά) και πολλές άλλες θεωρίες, χωρίς καμιά επιστημονική  υπόσταση.  Όλες αυτές, οι ...ανθελληνικές -θα έλεγε κανείς- θεωρίες καταρρίφθηκαν, όχι μόνο από μία έρευνα, αλλά από επτά διαφορετικές μεγάλες επιστημονικές έρευνες, ευρωπαίων και αμερικανών ερευνητών.
Ο Καθηγητής του Τομέα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης και η ερευνητική του ομάδα, συμμετείχαν πριν χρόνια σε διεθνή ερευνητικά δίκτυα, των οποίων απώτερος στόχος , ήταν να ιχνηλατηθεί η βιολογική ιστορία των Ευρωπαϊκών πληθυσμών. Ο συντονισμός της συγκεκριμένη έρευνας,  η οποία  αφορούσε τη γενετική σύσταση των Ελλήνων  -και άλλων λαών -  έγινε  από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των Η.Π.Α., την ερευνητική ομάδα του κ. Τριανταυφυλλίδη  και το  Πανεπιστήμιο της Παβίας της Ιταλίας. Συμμετείχαν επίσης, άλλα 5 ερευνητικά  εργαστήρια  διαφόρων χωρών (από τη Βαγδάτη μέχρι τη Μόσχα). Τα αποτελέσματα της έρευνας,  έχουν δημοσιευθεί στο Αμερικάνικο περιοδικό “Γενετική του ανθρώπου”.
Τίτλος της έρευνας:  “Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου”.
Στην εργασία, χρησιμοποιήθηκαν 44 δείκτες DNA του χρωμοσώματος Υ και προσδιορίστηκε η γενεοτυπική σύσταση στο χρωμόσωμα Υ σε 2.400 άνδρες από 29 διαφορετικούς πληθυσμούς (από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική και την Κίνα). Από την Ελλάδα, αναλύθηκε η γενετική σύσταση 143 ανδρών. Ιδιαίτερο βάρος, δόθηκε στη διερεύνηση των απλοομάδων Ε και J του χρωμοσώματος Υ.
Ο Καθηγητής Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας κ. Κ. Τριανταφυλλίδης, αναφέρει στην έρευνα και στα κύρια συμπεράσματά της:
“Σκοπός της παρούσας έρευνας, ήταν να...βρει τα ίχνη, να ανακαλύψει- τι ακριβώς συνέβη κατά τη  νεολιθική εποχή στην Ευρώπη και ειδικότερα, στη Μεσόγειο.
Βασικό συμπέρασμα της έρευνας, ειναι το εξής:
Από τη Νότια Βαλκανική, δηλαδή, από τις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ξεκίνησε η μετακίνηση των εποίκων, ακολουθώντας την κοιλάδα του Αξιού και κατόπιν του Δούναβη και έφθασαν στις βόρειες περιοχές.
Οι Έλληνες δηλαδή, ξεκίνησαν και πήγαν στην Ευρώπη από τη Μακεδονία και άλλες περιοχές και  μετέφεραν με τον πολιτισμό τους και το DNA τους στη Δυτική Ευρώπη.
Στο σημείο αυτό ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, καταρρίπτει και τον ισχυρισμό ότι έχουμε επηρεασθεί -γενετικά- από τους Σλάβους:
“Όπως γνωρίζουμε, σε διάφορες περιόδους έχουν έλθει Σλάβοι στην Ελλάδα. Το DNA των Ελλήνων δεν έχει καμία σχέση με αυτό των Σλάβων. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι, η απολοομάδα που χαρακτηρίζει τους Σλάβους έχει μία συχνότητα 50% σ' αυτούς και μια συχνότητα 10% στους Έλληνες, όση είναι και στην εγγύς Ανατολή. Που σημαίνει ότι, οι επιμηξίες ανάμεσα στους Σλάβους και τους Έλληνες, πρέπει να έγιναν σε τόσο μικρή συχνότητα, ούτως ώστε να μη διαπιστώνονται σήμερα με τις μεθοδολογίες DNA.
Δυστυχώς για τους Σλάβους, σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης για να προσθέσει:
“Σημαντικό στοιχείο με μεγάλη σημασία, ειναι το εξής: Η σύγκριση του DNA των κατοίκων της Ελλάδας και ειδικότερα της Πελοποννήσου, μ' εκείνο των κατοίκων της Νότιας Ιταλίας, δείχνει ότι οι κάτοικοι της Ιταλίας, -Απουλία , Καλαβρία- σ' ένα ποσοστό περίπου 20%, έχουν το ίδιο DNA με τους Έλληνες. Ειναι γνωστό, ότι οι περιοχές αυτές αποικίστηκαν σε ιστορικούς χρόνους από Έλληνες, π.χ. Πελοποννήσιους. Στην εργασία ελέγχθηκε η γενετική συνεισφορά την Ελλήνων αποίκων σε σχέση με τους πιθανούς νεολιθικούς κατοίκους της εποχής. Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι το χρωμόσωμα Υ, σε ποσοστό τουλάχιστον 7% των ανδρών της Καλαβρίας και 22% της Απουλίας, προέρχεται από Έλληνες. Για άλλη μια φορά, τεκμηριώθηκε πως η Μεγάλη Ελλάδα αποτελείτο κυρίως από ελληνικούς πληθυσμούς και θα μπορούσαμε να πούμε, ότι το αποτύπωμα, η υπογραφή αυτών των Ελλήνων, εξακολουθεί να αποκαλύπτεται μετά από 2.500 χρόνια μετά, πάλι, στους κατοίκους της Νότιας Ιταλίας”.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην έρευνα  δεν αποκαλύφθηκε μογγολική προέλευση στο DNA των Ελλήνων. Κι έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι  οι Τούρκοι είχαν καταλάβει την Ελλάδα για 400 χρόνια και όλοι θα περίμεναν πως θα υπήρχε κάποια σχέση στο DNA των δύο λαών.  Κι όμως, δεν έχει επηρεασθεί, ούτε στο ελάχιστο το DNA των Ελλήνων, από τη μογγολική φυλή των Τούρκων.  Ειναι πράγματι εντυπωσιακό!
"Με 400 χρόνια σκλαβιάς, περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα, άρα, δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα ελλήνων ανδρών, υπέδειξαν ότι μόνο κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες, ειναι Καυκάσια φυλή”.
Το ίδιο όμως, δεν ισχύει για τους Ισπανούς. Η κατάληψη της Ισπανίας από τους Άραβες τεκμηριώνεται στην έρευνα, εφόσον οι Άραβες άφησαν την “υπογραφή” τους και το DNA τους, σε ποσοστό που μπορεί να αποκαλυφθεί με τις σημερινές μεθοδολογίες.  Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι σε σημαντικό  ποσοστό  οι σημερινοί κάτοικοι της Ισπανίας, έχουν αραβική προέλευση, αποτέλεσμα της  επιμηξίας με τους  Άραβες.
Η μελέτη κατέρριψε επίσης, μια άλλη θεωρία που ισχυρίζονταν ορισμένοι, πως οι Έλληνες, την εποχή του μεγάλου Πολιτισμού, τον 4ο και 5ο π. Χ., αιώνα, ήταν μαύροι. Δεν υπήρξε λοιπόν, η “Μαύρη Αθηνά”, όπως αναφέρεται σε  ορισμένα  βιβλία. “Τα στοιχεία που πραγματεύονται ορισμένοι, δεν είναι αληθινά. Αν ήταν μαύροι οι Έλληνες την εποχή εκείνη, θα είχαν αφήσει κάποια “υπογραφή”, κάποιο “αποτυπωμα”. Όλες οι μελέτες, τεκμηριώνουν τη γενετική συνέχεια του ελληνικού πληθυσμού, με κάποιες επιμηξίες με γειτονικούς λαούς.
Η έρευνα έδειξε, πως οι επιμιξίες είναι σε μικρότερο βαθμό απ ότι περιμέναμε είναι η επισήμανση του Καθηγητή, ο οποίος αναφέρει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό:
"Σ ένα μεγάλο ποσοστό οι Έλληνες μεταδόσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Το DNA των Ελλήνων, “μοιάζει” πιο πολύ μ' αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων”.
Τα στοιχεία της έρευνας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως: τεστ πατρότητας, εγκληματικές υποθέσεις και κυρίως χρησιμοποιούνται για να βρεθεί η προδιάθεση των ατόμων για διάφορες ασθένειες.
“Για παράδειγμα, να συσχετισθεί η γενετική σύσταση διαφόρων ατόμων (αυτό γίνεται στο εξωτερικό, όχι στην Ελλάδα), με προδιάθεση για άσθμα, ψωρίαση, καρδιαοαγγειακές παθήσεις, αλκοολισμός και πολλές άλλες ασθένειες. Δυστυχώς στη χώρα μας, το κράτος δεν χρηματοδοτεί  τέτοιου είδους έρευνες“, σημειώνει ο κ. Τριανταφυλλίδης.
Στο σημείο αυτό, ο Καθηγητής Τριανταφυλλίδης,  “εξομολογείται” το όραμά του:
Το όραμά μου ειναι, να συγκρίνω το DNA των σημερινών κατοίκων της  Ελλάδας με το DNA που θα απομονωθεί από οστά μιας νεκρόπολης. Μια τέτοια  έρευνα, θα  με βοηούσε ν' αντλήσω στοιχεία, όχι μόνο για τη συνέχεια, ή μη συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας, αλλά και για την κοινωνική δομή, τον πολιτισμό τους, τις συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων ...  Δυστυχώς, δεν είμαι αισιόδοξος για ένα τέτοιο ερευνητικό έργο. Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν όλο και περισσότερο την εφηρμοσμένη έρευνα... Άραγε, υπάρχει κάποιος Έλληνας Κροίσος, ή Τραπεζιτικός οργανισμός, ή Κανάλι Τηλεόρασης για να  χρηματοδοτήσει μια τέτοια ερευνητική προσπάθεια; Αξίζει να αναφέρω, ότι η σχετική έρευνα στην Αγγλία, χρηματοδοτήθηκε απο το ξακουστό BBC”, καταλήγει ο Καθηγητής  κ. Τριανταφυλλίδη

 

Έτσι θα μας πάρουν τη γη, ακόμη και τα σπίτια!



  • Σε διαβούλευση η “Εθνική Πολιτική για την Αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου” – μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου
  • Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο χωροταξικό σχεδιασμό υπέρ των εξορυκτικών δραστηριοτήτων
Ο Verheugen ήρθε στην πόρτα μας! Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από προχθες 25 Αυγούστου το Σχέδιο “Εθνικής Πολιτικής της Χώρας για την Αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου”. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι η http://www.opengov.gr/minenv/?p=2619 και θα είναι ανοικτή για σχόλια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευση σε μορφή .pdf εδώ. Περάστε να τους πείτε τη γνώμη σας!
To κείμενο της “εθνικής πολιτικής” είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε κυκλοφορήσει μαζί με την προσκληση στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ με αυτό το θέμα που επρόκειτο να γίνει στις 16 Ιουνίου 2011, όμως ακυρώθηκε μυστηριωδώς. Δυο μήνες μετά, το ΥΠΕΚΑ βγάζει για διαβούλευση αυτό το ίδιο κείμενο, στο οποίο δεν έχει προστεθεί ούτε λέξη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια παράθεση βασικών αξόνων πολιτικής, για την υλοποίηση των οποίων προαναγγέλλεται μια σειρά νομοθετικών αλλαγών στους κρίσιμους τομείς του χωροταξικού σχεδιασμού και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Η “εθνική πολιτική” ικανοποιεί στο σύνολό τους τις απαιτήσεις του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και της ευρωπαϊκής “Πρωτοβουλίας Verheugen” για απρόσκοπτη πρόσβαση στα κοιτάσματα ορυκτών πόρων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, “εννέα ορυκτές πρώτες ύλες που βρίσκονται στο ελληνικό υπέδαφος χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερης σημασίας για την εξορυκτική βιομηχανία της χώρας» και για την αξιοποίησή τους θα προωθηθεί άμεσα η εκπόνηση σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης. Πρόκειται για τα ορυκτά λιγνίτης, λατερίτης, βωξίτης, μικτά θειούχα, χρυσός, λευκόλιθος, μάρμαρα, μπεντονίτης και περλίτης”.
Δεν χρειαζόταν και άλλα. Με αυτά τα εννέα ορυκτά καλύπτεται σχεδόν το σύνολο των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της χώρας (ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΕΛΜΙΝ, S&B κλπ) και μένουν απ’έξω ως “μη ιδιαίτερης σημασίας” μόνο κάποιες μικρές επιχειρήσεις εξόρυξης βιομηχανικών ορυκτών και διακοσμητικών πετρωμάτων. Θα περιμένουμε να δούμε τι είναι αυτά τα φοβερά “σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης”, όμως η “εθνική πολιτική” μας δίνει ήδη μια ιδέα:
“Στις περιοχές κοιτασμάτων πρώτων υλών που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως ιδιαίτερης σημασίας για την εθνική οικονομία να γίνεται ειδική πρόβλεψη/αναφορά στα χωροταξικά/πολεοδομικά σχέδια, ώστε κατά το σχεδιασμό να προβλέπονται χρήσεις γης συμβατές με την εξορυκτική δραστηριότητα για να μην υπάρχει σύγκρουση χρήσεων γης κατά την εκμετάλλευσή τους“!
Το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού του 2008 (ΚΥΑ 6876/4871/08) έγραφε σχετικά: “στη διευθέτηση συγκρούσεων χρήσεων γης και στη διασφάλιση προϋποθέσεων συνύπαρξης δραστηριοτήτων, να λαμβάνονται υπόψη η μοναδικότητα και διαθεσιμότητα των πόρων για την ανάπτυξη κάθε παραγωγικής δραστηριότητας και η στάθμισης κόστους – ωφέλειας σε κοινωνικό-οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο”.
Σήμερα, βαφτίζοντας ΟΛΕΣ τις ενεργές και σχεδιαζόμενες μεταλλευτικές δραστηριότητες “ιδιαίτερης σημασίας για την εθνική οικονομία”, το πρόβλημα των συγκρούσεων χρήσεων γης επιλύεται μια και καλή. Χρήσεις γης συμβατές με την εξορυκτική δραστηριότητα είναι ΜΟΝΟ αυτές του εξορυκτικού/βιομηχανικού τομέα και αυτές θα είναι οι μόνες που θα επιτρέπονται, ενώ όλες οι άλλες θα σβήσουν από το χάρτη. Ξεχάστε τουρισμό, οικιστική ανάπτυξη, δασοπονία, γεωργία, ξεχάστε ακόμα και την προστασία των δασών γιατί μέσα στα δάση επιτρέπονται πλέον όχι μόνον εξορυκτικές δραστηριότητες αλλά και μεταλλουργικές βιομηχανίες και η απόθεση των αποβλήτων της μεταλλουργίας!
Όσοι κατοικούμε σ’αυτές τις περιοχές, είναι καιρός να ξυπνήσουμε και ν’αντιδράσουμε. Διαφορετικά, ας ξεχάσουμε τη Χαλκιδική, την Εύβοια και τα όμορφα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και όλες τις άλλες περιοχές που έχουν την ατυχία να έχουν ορυκτούς πόρους.

 

ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕΣ… ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣ???

Όλα δείχνουν πως το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, βαλτώνει ανεπιστρεπτί, μέσα στα ίδια τα αδιέξοδα που φρόντισε πρώτο να δημιουργήσει.
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Οι πολιτικοί αχυράνθρωποι που υποτίθεται ότι το διαχειρίζονται, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ιδιότυπη Λερναία Ύδρα.
Για κάθε ένα πρόβλημα που επιχειρούν να διαχειριστούν, μια πλειάδα καινούριων αδιεξόδων γεννιέται, και αυτός ο φαύλος κύκλος δείχνει να μην έχει τελειωμό.
Όσοι επιμέναμε από την πρώτη στιγμή, ότι αυτή η κρίση - που δεν είναι μόνο οικονομική – δε συνιστά απλά μια εκδήλωση κάποιων «κακώς κείμενων», που αρκεί να τα ρετουσάρει κανείς για να απαλλαγεί από το βραχνά της, είναι προφανές πως δικαιωθήκαμε.
Αλλά αυτή η διαπίστωση, δε θα είχε καταλυτική σημασία, αν στον τόπο μας δεν ασελγούσε πολιτικά ένας θίασος ορκισμένων αχυρανθρώπων, που δείχνουν να έχουν «αυτονομηθεί» μέσα στην απόλυτη υποταγή τους, υποκρινόμενοι ότι με τις εφιαλτικές πολιτικές που ακολουθούν, θα καταφέρουν να βάλουν αργά ή γρήγορα τον τόπο σε μια άλλη πορεία.
Πρόκειται για ανθρώπους πολιτικά και νοητικά αφελείς???
Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα παραγοντίσκων που δεν έχουν συναίσθηση του πλανητικού γίγνεσθαι, και ναρκισσίζουν – για όσο ακόμη  θα τους ανέχεται η κοινωνία – ταμπουρωμένο πίσω από την ασφάλεια που τους εξασφαλίζει η ασπίδα της πολιτικής εξουσίας την οποία – προς το παρόν - διαχειρίζονται???
Ή μήπως συναποτελούν μια ομάδα απόλυτα κατευθυνόμενων αχυρανθρώπων, με σαφείς εντολές από τις οποίες δε τους επιτρέπεται να παρεκλίνουν???...

Το δίλημμα είναι σαφές, και η κυβέρνηση της …φούντας θα πρέπει να επιλέξει το ρόλο που επιφυλάσσει για τον εαυτό της, στη χορογραφία αυτής της εφιαλτικής καθημερινότητας.
Όλα δείχνουν πως το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, βαλτώνει ανεπιστρεπτί μέσα στα ίδια τα αδιέξοδα που φρόντισε πρώτο να δημιουργήσει.
Οι πολιτικοί αχυράνθρωποι που υποτίθεται ότι το διαχειρίζονται, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ιδιότυπη Λερναία Ύδρα.
Για κάθε ένα πρόβλημα που επιχειρούν να διαχειριστούν, μια πλειάδα καινούριων αδιεξόδων γεννιέται, και αυτός ο φαύλος κύκλος δείχνει να μην έχει τελειωμό.
Τα εφιαλτικά δημιουργήματα αυτού του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, αρχίζουν να κανιβαλίζουν και να στρέφονται αδίστακτα ενάντια στους ίδιους τους τους δημιουργούς.
-         Οι «οίκοι αξιολόγησης» δεν αρκούνται μόνο στο να πουλάνε ακριβοπληρωμένο νταβατζιλίκι στις εθνικές οικονομίες και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Στρέφονται πλέον απειλητικά και εναντίον των ίδιων των δημιουργών τους.
-         Τα χρηματιστήρια των αχαλίνωτων οικονομιών, στήσανε το χορό του Ζαλόγγου, παρασέρνοντας στον απόλυτο αφανισμό, αυτό που είναι εντεταλμένα να αναπαράγουν.
Και αυτές οι εφιαλτικές εξελίξεις, δεν αφορούν μόνο στις οικονομίες των «υπηρεσιών» και στις κάθε λογής εξαρτήσεις.
Πρόκειται για εξελίξεις που επεκτείνονται και καταπίνουν και τις παραγωγικά δομημένες οικονομίες, και εκείνες που εμφανίζονται να καμαρώνουν ως σχετικά αυτοδύναμες και κυρίαρχες.
Μέσα σ αυτό το περιβάλλον που πλέον λειτουργεί ανεξέλεγκτα, η Ελληνική κοινωνία συνθλίβεται κάτω από ένα πλέγμα πολιτικών πειραματισμών, που την καθιστούν εξιλαστήριο θύμα.
-         Καλείται να πληρώσει τιμήματα που δεν ανάλωσε…
-         Καλείται να εγκαταλείψει όνειρα που δεν πρόλαβε να ζήσει…
-         Καταδικάζεται σε μια δυστυχία απόλυτη…
Και το χειρότερο είναι πως όλοι ξέρουν – και πρωτίστως το ξέρουν αυτοί που επιβάλουν αυτές τις πολιτικές -  πως πρόκειται για μια μάταια συμφορά.
-         Καμία πατρίδα δε θα σωθεί…
-         Καμία οικονομία δε θα ορθοποδήσει…
-         Καμιά ελπίδα δε θα αναβιώσει…
-         Καμία προοπτική δεν πρόκειται να φωτιστεί.
Και πριν αυτή η κοινωνία αφυπνιστεί από την πολιτική μαστούρα της ψεύτικης ελπίδας και της κατευθυνόμενης πολιτικής εξαπάτησης και επιχειρήσει να χειραφετηθεί, βάλθηκαν να τη βουλιάξουν στη μαστούρα της παραίσθησης για να τη μετατρέψουν σε κοινωνία – ρετάλι, χωρίς βούληση, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς αξίες, χωρίς έμπνευση, και με μηδενική προοπτική.
Το σύστημα ΠΑΣΟΚ θερίζει τη χώρα. Πρόκειται για την πλέον επικίνδυνη πολιτική κυβέρνηση όλων των εποχών.
Η άμεση ανατροπή της αλλά και η παραδειγματική τιμωρία των πρωτεργατών της, δε συνιστά απλά έναν στόχο πολιτικό.
Ταυτίζεται με την ίδια την ανάγκη αυτής της κοινωνίας να επιζήσει, να διαφυλάξει το χαρακτήρα της, την ταυτότητά της.
Η άμεση ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, συνιστά παράγοντα καταλυτικό που σε τελευταία ανάλυση θα κρίνει την ίδια τη βιωσιμότητα της πατρίδας μας στο μέλλον.
Οι πολιτικοί ακροβατισμοί της Νέας Δημοκρατίας, δε συνιστούν απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα.
Πολύ δε περισσότερο δεν είναι δυνατόν να συναποτελέσουν λύση στα σύνθετα προβλήματα της εποχής.
Σε συνθήκες όπου το κοινωνικοπολιτικό σύστημα κανιβαλίζει απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, τα Ζάππεια 2 όπως και τα λοιπά κουραφέξαλα, καλούνται να συμπληρώσουν με έναν τρόπο εναλλακτικό, το πάζλ της χορογραφούμενης πολιτικής εξαπάτησης.
Οποιοσδήποτε επιχειρήσει να δώσει μεγαλύτερη αξία σ αυτά τα κουραφεξολογήματα, συμβάλει με τον τρόπο του στην πολιτική εξαπάτηση της Ελληνικής κοινωνίας,και το κάνει συνειδητά.
Ο μικρόκοσμος των πολιτικών της αποφάσεων, στο βαθμό που παραμένει – και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά – εγκλωβισμένος στις λογικές που συνθέτουν την πλανητική πλέον εκδήλωση ενός προβλήματος, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη στιγμή της έκρηξης που θα το αποσυνθέσει, δεν αποτελεί παρά μια εναλλακτική μέθοδο διαχείρισης και ως τέτοια με κανέναν τρόπο δε συνιστά λύση.
Στο σύστημα διακυβέρνησης που άλλοι αποφασίζουν και άλλοι χορογραφούν, η Νέα Δημοκρατία θα παραμένει μια θλιβερή εναλλακτική πολιτική μαριονέτα, που θα κινηθεί μόνο τη στιγμή που ο καραγκιοζοπαίχτης θα το αποφασίσει, μέσα στην απέλπιδα προσπάθεια λίγο πριν από την εκρηκτική καταστροφή.
Το ξέρουν καλά και οι ηγέτες της, αλλά και τα μικρομέγαλα φερέφωνά της. Και ας αναζητούν μάταια μερίδιο επιβράβευσης καθιστώντας τον εαυτό τους βασιλικότερο του βασιλέως, στην πρώτη επικοινωνιακή ρουκέτα που θα εκφωνήσει ο Σαμαράς.
Η ελπίδα φυσικά σαφώς και υπάρχει.
Μόνο που αυτή δε βρίσκεται στις μαριονέτες του πολιτικού συστήματος, αλλά στην ίδια την κοινωνία στο βαθμό που θα χειραφετηθεί και θα αμφισβητήσει εμπράκτως τους κανόνες ενός σικέ παιχνιδιού που παίζεται σ ένα τραπέζι με πριονισμένα και τα τέσσερα πόδια.
Και είναι αυτό ακριβώς που δε θέλουν οι χορογράφοι.
Γι αυτό ακριβώς και επιχειρούν να εγκλωβίσουν αυτή την κοινωνία σε λογικές ανέξοδης και φαφλατάδικης αγανάκτησης, γιατί ακριβώς δε θέλουν να συνειδητοποιήσει τη δύναμη που κρύβει κάτω από τα σκέλια της.
Είναι καιρός, όλοι εκείνοι που κάπως έτσι αντιλαμβάνονται τη δύναμη και το ρόλο της ελληνικής κοινωνίας, την ευθύνη της απέναντι στην ιστορία της και το ίδιο της το μέλλον…
Να συνευρεθούν σ ένα μεγάλο πανεθνικό προσκλητήριο με στόχο τον καθολικό της ξεσηκωμό.
Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, ισοδυναμεί απλώς με παραίτηση από το μεγάλο καθήκον, τη στιγμή που το ορίζει πλέον η ίδια η ιστορία.
Και η ιστορία δε συγχωρεί… Κανέναν!!!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ.

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΩΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥΣ???

γράφει ο Reporto
Δεν βλέπετε ότι έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την εντολή που ανέλαβαν από τα μεγάλα αφεντικά και προετοιμάζουν το έδαφος για να αποδράσουν νύχτα και με ψευδώνυμα???
Όταν η αρμόδιοι του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους διαπιστώνουν ότι «Η δυναμική του χρέους είναι εκτός ελέγχου»...

Τότε αυτό σημαίνει ότι…
  1. Ο Αρμαγεδόνας που τσάκισε μισθούς συντάξεις και στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών, όχι μόνο δεν τιθάσευσε το θεριό – όπως ψευδώς μας υποσχέθηκαν – αλλά δημιούργησε το ιδανικότερο περιβάλλον για την εφιαλτική και ανεξέλεγκτη διόγκωσή του.
  2. Ότι το σύνολο των θυσιών στις οποίες υπέβαλαν τον Έλληνα πολίτη πήγε χαμένο και ότι το μοναδικό μέγεθος που κατάφεραν να στηρίξουν αυτές οι θυσίες, είναι τη γενικευμένη κοινωνική δυστυχία και την απόγνωση.
  3. Ότι η προδιαγεγραμμένη πορεία καταστροφής είναι πλέον μη αναστρέψιμη, και ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να αναφωνήσει και επίσημα ο πρωθυπουργός της πολιτικής εξαπάτησης, το νέο…
«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».
Γίνεται λοιπόν φανερό ότι το αποτέλεσμα αυτού του δίχρονου εφιάλτη που βιώνει η Ελληνική κοινωνία, θα είναι μόνο:
      -    Ανύπαρκτα δικαιώματα.
-     Μηδενικός κοινωνικός προστατευτισμός.
-     Μεσαίωνας στη δουλειά, στη ζωή και στην καθημερινότητά μας.
-     Απόλυτη κοινωνική εξαθλίωση.
Το χρέος ήρθε για να μείνει, και να υποθηκεύσει τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας…

Τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, και να παραδώσουν μια κοινωνία ζούγκλα στα αιματοβαμμένα χέρια των δυναστών.
Και το σημαντικότερο…
Αυτή η κυβέρνηση των αχυρανθρώπων, που "φοράει" το ψεύτικο χαμόγελο για να κρύβει το αποκρουστικό πρόσωπο του δήμιου, ήρθε για να τροποποιήσει τη ζωή μας δραματικά. Παρέδωσε ενσυνείδητα ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία θύμα στα σχέδια των χορογράφων της παγκόσμιας διακυβέρνησης, στο εφιαλτικό πλανητικό σχέδιο που έχουν καταστρώσει.
Τι λέτε λοιπόν???
Έχουμε το δικαίωμα απέναντι στα παιδιά μας τα οποία οφείλουμε να παραδειγματίσουμε, αλλά και απέναντι στην ίδια την αιματοβαμμένη ιστορία αυτού του λαού την οποία οφείλουμε να τιμήσουμε, να συνεχίσουμε να παραδίδουμε έστω και ένα ευρώ προκειμένου να το διαχειριστεί αυτός ο θίασος των πολιτικών πλιατσικολόγων???
Το δίλημμα είναι σαφές: 
Θα συνεχίσει αυτή η κοινωνία να τους ανέχεται ή θα τους ανατρέψει και θα τους τιμωρήσει παραδειγματικά???
Αν συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε τότε…
-         Ελλάδα τέλος…
-         Εθνική αξιοπρέπεια τέλος…
-         Ελπίδα και προσδοκία ανύπαρκτη…
-         Μέλλον εφιαλτικό…
-         Και ακόμη αυτή η ίδια η εδαφική μας ακεραιότητα θα βγει ντροπιαστικά κουτσουρεμένη.
Αν αυτή η κοινωνία ξεσηκωθεί, τότε αυτό που πρωτίστως θα αναβιώσει θα είναι η ίδια της αξιοπρέπεια.
Αλλά και το μήνυμα για κάθε επίδοξο εθνικό και πολιτικό σαλταδόρο, θα είναι σαφές και ξεκάθαρο…
«Κάτω τα ξερά σας από τη ζωή μας γιατί θα σας τα βάλουμε εκεί που ξέρετε»
Φορολογική επανάσταση τώρα.
Ούτε ένα ευρώ στα χέρια των ντόπιων και ξένων δημίων της κοινωνίας και της πατρίδας μας.
Γενικευμένος πολιτικός ξεσηκωμός τώρα.
Ο θίασος των αχυρανθρώπων που δρα ως πολιτική συμμορία και που πίνει αδίστακτα το αίμα αυτού του λαού…
Ο θίασος των αχυρανθρώπων που συμπεριφέρεται ως όμιλος προσκυνημένων και που παραδίδει αδίστακτα την εθνική κυριαρχία του τόπου…
Ο θίασος των αχυρανθρώπων που συμπεριφέρεται ως συμμορία αδίστακτων απανθρώπων και που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους φορολογικά εξαθλιωμένους (και όχι τους ισχυρούς) πολίτες της…
Ο θίασος των αχυρανθρώπων που συμπεριφέρεται ως αγέλη τεράτων και που δε νοιάζεται για τα στοιχειώδη των ασθενών, των αδυνάτων…
Ο θίασος των αχυρανθρώπων που λειτουργούν ωςσυνείδητοι φαφλατάδες και που δε δίνει δεκάρα τσακιστεί για τους νεκρούς που θρηνεί καθημερινά η Ελληνική οικογένεια που αυτοκτονούν από τη χρεοκοπία και την ανέχεια…
Ο θίασος των αχυρανθρώπων που συμπεριφέρεται ως συμμορία εφιαλτών που σκοτώνει τα όνειρα της νέας γενιάς και συνθλίβει τα ιδανικά της στη νομιμοποίηση της φούντας και στη γενίκευση της αβεβαιότητας και της κατάθλιψης…
Πρέπει να είναι σαφές ότι αυτός ο θίασος της καταστροφής, δε θα παραδώσει την πολιτική εξουσία μέσα από την πολιτική αντιπαράθεση, πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο για το οποίο έχει δεσμευτεί.
Μόνο ο γενικευμένος ξεσηκωμός, που δυστυχώς δε θα είναι χωρίς θύματα - (ας μην έχει κανείς καμία απολύτως αυταπάτη) - μπορεί να τους ανατρέψει πριν καταστρέψουν τη ζωή μας ολοκληρωτικά.

ΑΣ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ

Οι άνθρωποι πολιτεύονται στη βάση και με την προσδοκία της «πρώτης εντύπωσης» -αύρα συναίνεσης υπαινίχθηκε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, κι άσε ύστερα τον αρχηγό της Ν.Δ. να τρέχει, να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφας. Μάλιστα να το αποδείξει σε... παπαγαλάκια. 
Οι άνθρωποι (το είδος homo Passokius) είναι επαγγελματίες χαμαιλέοντες -από πράσινοι γίνονται μπλε σε κλάσματα δευτερολέπτου, ενώ σε ακόμα λιγότερο χρόνο λένε άλλα αντ' άλλων, όπως πάλι χθες για τον ΦΠΑ 23%!
Είναι ένα μέτρο παράλογο και άδικο παραδέχθηκε χθες το δίδυμο Γιωργάκη - Μπενύτο, αλλά «αναγκάσθηκαν να λάβουν αυτήν την απόφαση με το πιστόλι στον κρόταφο»...
Αν τώρα αρχίσουν «με το πιστόλι στον κρόταφο» οι άνεργοι, οι μισθολογικώς πετσοκομμένοι και οι χαρατσωμένοι με δέκα κεφαλικούς φόρους το κεφάλι, να τα κάνουν λίμπα, τι θα τους λέει το δίδυμο Γιωργάκη - Μπενύτο; Οτι νόμος είναι το δίκιο της γκάφας; Το δίκιο της ανικανότητας; Διότι, τι άλλο από γκάφα και ανικανότητα είναι να βάζεις 23% ΦΠΑ για να αντισταθμίσεις τα λεφτά που δεν εισέπραξες λόγω του «κινήματος των αποδείξεων», μιας ακόμα γκάφας ενός άλλου ανόητου, της ίδιας συμμορίας. Τι είσαι, όταν πας να διορθώσεις μια γκάφα με μια νέα γκάφα;
Αλλά, να κατηγορεί πια κανείς αυτήν την κυβέρνηση για γκάφες και ανικανότητα, τη στιγμή που ξεπουλάει την ίδια τη χώρα, είναι μάλλον αστείο...
Οταν τρεις υπάλληλοι, τρεις γραφειοκράτες, τρεις κομισάριοι απ' τις Βρυξέλλες έχουν έρθει κι εκ μέρους της Τρόικας εξετάζουν την Ελλάδα και την κοιτάνε στα δόντια σαν να 'ναι γαϊδούρι, όταν τρεις πιθανώς ηλίθιοι ή στενόμυαλοι -αδιάφορο- αλλά πάντως εντεταλμένοι τοποτηρητές μιας θ α ν α τ η φ ό ρ α ς πολιτικής, έχουν δικτατορική εξουσία ζωής ή θανάτου για τη χώρα, τότε, αυτοί που τους εκχώρησαν αυτήν την εξουσία, ηλίθιοι, ανίκανοι ή όχι, είναι υπόλογοι απέναντι στον λαό. 
Οχι μόνον για την ευκολία με την οποίαν του λένε ψέματα (π.χ. είναι ψεύδος ότι το 23% του ΦΠΑ επεβλήθη υπό την πίεση της Τρόικας)...
Οχι μόνον για την ευκολία με την οποίαν τον κλέβουν (με περικοπές μισθών και χαράτσια δίχως τέλος)...
Οχι μόνον για την ευκολία με την οποίαν ξεπουλάνε την εθνική περιουσία...
Αλλά κυρίως διότι μάς στέρησαν την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μας -ιδιαιτέρως από τους νεαρούς Ελληνες... 
ΣΤΑΘΗΣ

 

                 Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ  


Η συγχώνευση Alpha-Eurobank αποτελεί μια χαρακτηριστική έκφραση του βαθέματος της κρίσης βιωσιμότητας που διαπερνά ολόκληρο το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Οι συγκεκριμένες τράπεζες επιβιώνουν ήδη εδώ και καιρό στο «κόκκινο». Η κεφαλαιακή τους επάρκεια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και επιβιώνουν αποκλειστικά χάρις στην επιδότηση από το κράτος και στις ενέσεις ρευστότητας από την ΕΚΤ. Η συγχώνευσή τους επιδεινώνει δραματικά τα δεδομένα της οικονομίας και των τραπεζών:
Πρώτο: Ενισχύει την ολιγοπωλιακή σύνθεση ενός τραπεζικού τομέα, ο οποίος ήδη πάσχει σοβαρά από έναν από τους υψηλότερους δείχτες μονοπωλιακής συγκέντρωσης στην Ευρώπη. Σ’ έναν τραπεζικό τομέα που λειτουργεί εδώ και χρόνια με «συμφωνίες κυρίων», με πρακτικές καρτέλ και τραστ, προστίθεται ένα ακόμη τραπεζικό μονοπώλιο. Πρόκειται για ένα νέο τραπεζικό μονοπώλιο που θα εντείνει ακόμη περισσότερο τον τοκογλυφικό, σαράφικο και πειρατικό χαρακτήρα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με κύριο σκοπό να εκμεταλλευθεί άμεσα την μονοπωλιακή του θέση για να «παρκάρει» στα ταμεία του περισσότερο ρευστό σε βάρος της οικονομίας, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Δεύτερο: Επιδιώκει να εμφανίσει ότι θα ενισχύσει κεφαλαιακά τους δύο ομίλους ώστε να κάνει ευκολότερη την άντληση ρευστότητας, από την οποία εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά και οι δυο τράπεζες. Στην πραγματικότητα η βελτίωση της εικόνας θα είναι μόνο λογιστική καθότι η κεφαλαιακή ενίσχυση δεν θα γίνει με ρευστό, αλλά κυρίως με τραπεζικούς τίτλους και ανταλλαγές μετοχών. Στόχος του νέου τραπεζικού ομίλου είναι να αποφύγει ένα «πιστωτικό γεγονός» το αμέσως επόμενο διάστημα, λόγω της διόγκωσης των επισφαλειών (κυρίως των μη εξυπηρετήσιμων δανείων) και των χρεών που συσσωρεύουν στα ενεργητικά τους και οι δυο τράπεζες.
Τρίτο: Επενδύει στην δημιουργία τεχνητών προσδοκιών στο χρηματιστήριο, ώστε οι βασικοί μέτοχοι, οι οικογένειες που ελέγχουν τις τράπεζες και τα βασικά στελέχη τους να κερδοσκοπήσουν με την πλασματική άνοδο των τραπεζικών μετοχών. Η συγχώνευση επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα, έστω πρόσκαιρη, χρηματιστική φούσκα για να κερδοσκοπήσουν οι γνωστοί ημέτεροι. Πρόκειται για την γνωστή τακτική «άρπαξε όσα μπορείς και τρέχα», που σημειώνεται πάντα στις παραμονές μεγάλων καταρρεύσεων.
Τέταρτο: Ενισχύει τις πιθανότητες ενός σοβαρού «πιστωτικού γεγονότος» γιατί η συγχώνευση ενώ δεν βελτιώνει ουσιαστικά την κεφαλαιακή επάρκεια, επιδεινώνει την κατάσταση επισφαλειών, αλλά και της υπερχρέωσης των τραπεζών ιδίως προς την ΕΚΤ. Σκοπός της συγχώνευσης είναι να εξασφαλίσει μεγαλύτερες επιδοτήσεις από το κράτος και χαριστικές παροχές εκβιάζοντας με το μέγεθος του τραπεζικού ομίλου, αλλά και με το επιχείρημα ότι τυχόν κατάρρευσή του θα συμπαρασύρει και την οικονομία. 
Πέμπτο: Ενισχύεται η κερδοσκοπική εξάρτηση από το εξωτερικό με την συμμετοχή του Κατάρ, το οποίο συμβάλει ασήμαντα στην κεφαλαιακή επάρκεια του ομίλου και μάλιστα με την μορφή δανείου. Η συμμετοχή του έχει σαν βασικό στόχο, αφενός, να ενισχυθεί η προστατευμένη διαρροή κεφαλαίων και κερδών προς το εξωτερικό, που ήδη αποτελεί μέγιστη αιμορραγία για την ελληνική οικονομία, και, αφετέρου, να λειτουργήσει ως μεσάζοντας για να βρεθεί ενδιαφερόμενος για την προίκα του ομίλου με τα υποκαταστήματα και τις θυγατρικές που διαθέτει στο εξωτερικό και κυρίως στα Βαλκάνια.
Τέλος, ο τρόπος που μεθοδεύτηκε και ενισχύθηκε από την κυβέρνηση και την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων – με εξαίρεση το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ – αποδεικνύει την στενή διαπλοκή και ταύτιση του πολιτικού κόσμου με τους τραπεζίτες και τα συμφέροντά τους. Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ποιος ενισχύει αυτά τα κόμματα και ποιος τα θέλει στην Βουλή προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του.


 

Αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ο Παπανδρέου


Πριν προλάβει η κυβέρνηση να χαρεί τη νέα μεγάλη της ‘’επιτυχία’’, πριν προλάβουν να σβήσουν τα χαμόγελα για τη ‘’μεγαλύτερη τράπεζα της νοτιοανατολικής Ευρώπης’’, η πραγματικότητα ήρθε για μια ακόμα φορά αμείλικτη, να απειλεί τον κ. Πρωθυπουργό με σενάρια συγκυβέρνησης ή παραίτησης:
1. Η προσμονή της ανόδου του χρηματιστηρίου, που υποτίθεται ότι θα πυροδοτούσε η φούσκα της συγχώνευσης, δεν κράτησε ούτε δύο μερόνυχτα και πλέον το Βατερλώ του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αναμένεται, παρέα με τον ανάλογο πάταγο.
2. Πληθαίνουν οι φήμες ότι τo περιβόητο roll over με το οποίο η κυβέρνηση θα πετύχαινε τη βελούδινη αναδιάρθρωση, έχει ναυαγήσει. Οι αιτίες πολλές. Επισήμως αναφέρεται ότι είναι τελικώς ανέφικτο να συγκεντρωθούν τα 136δις που απαιτούσε η απόφαση της συνόδου. Εκτός όμως από την επίσημη δικαιολογία που επιστρατεύεται, ισχύουν ακόμα δύο αποτρεπτικοί παράγοντες: Η γκάφα του υπουργού οικονομικών με τις Φινλανδικές εγγυήσεις και η εμμονή της S&P να εγγράψει το roll over ως χρεοκοπία.
Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Πρωθυπουργός έχει ξεμείνει εντελώς από υποσχέσεις και ευχολόγια και είναι αντιμέτωπος με το φάσμα μιας απόλυτης καταστροφής:
  • Το ντόμινο των τραπεζών φαίνεται πως είναι ante portas
  • Τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει
  • Τα πανεπιστήμια βράζουν ήδη, όπως βράζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και πλέον η μόνη σοβαρή ισχύς της θλιβερής κυβέρνησης είναι οι χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, παραταγμένοι απέναντι σε ένα εξαγριωμένο πλήθος.
Τώρα που μας τέλειωσαν και οι πρόθυμοι ‘’Βενιζέλοι’’, που ήταν μια κάποια λύσις, τώρα που ο κ. Σαμαράς αρνείται να συναινέσει στο έγκλημα, ένας μοιραίος Πρωθυπουργός ψάχνει απεγνωσμένα κάποιον, για να του παραδώσει την εξουσία και το χάος που ο ίδιος δημιούργησε.

 

Αποκαλύψεις: Ο ρόλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα

ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχωρούν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» με τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος...
για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ακόμα και εις βάρος του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. 
Σε διακεκριμένη κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας προχωρούσαν κατ’ εξακολούθηση στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, όπως προκύπτει από την προδικαστική έρευνα του εισαγγελέα εφετών Δ. Δασούλα για τις υποκλοπές της περιόδου 2004-2005!
Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» αποκαλύπτουν το πόρισμα του εισαγγελέα, στο οποίο
υποδεικνύονται οι ΗΠΑ ως αυτουργός των παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, και μελών τού τότε Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και της τότε ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΕΥΠ αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων της πολιτικής και της επιχειρηματικής ελληνικής σκηνής. Βασικός σκοπός των παρακολουθήσεων ήταν «να περιέλθουν στη γνώση των δραστών ειδήσεις της αρμοδιότητας των παρακολουθούμενων προσώπων και που τα συμφέροντα της Πολιτείας επέβαλαν να μείνουν μυστικές σε ξένη κυβέρνηση (…), έτσι ώστε να μπορεί να εκτεθεί σε κίνδυνο το συμφέρον του κράτους και ιδίως η ασφάλειά του», όπως σημειώνεται στο εισαγγελικό πόρισμα, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την άσκηση ποινικών διώξεων για απόπειρα κατασκοπείας σε βάρος της χώρας.


Όλο το αποκαλυπτικό άρθρο του Σπύρου Τρίψα στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 98, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2011.
Διαβάστε επίσης:
- «Διαπλεκόμενος» ελληνικός Τύπος και ο ρόλος των ιδιοκτητών του. Τα απόρρητα έγγραφα του WikiLeaks για την Ελλάδα.
Οι σχέσεις διαπλοκής μεταξύ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής, το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς του εγχώριου Τύπου αλλά και η αμερικανική παρείσφρηση σε αυτόν αποκαλύπτονται στο νέο κύμα αποκαλύψεων του ιστότοπου WikiLeaks.
Πρόκειται για τρία απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον, το 2006, το 2008 και το 2010, όπου γίνεται αναφορά στην ελληνική δημοσιογραφία εν γένει, το δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά ειδικότερα, τους τηλεοπτικούς σταθμούς MEGA και ΣΚΑΪ, τα free press έντυπα… ακόμα και στις σχολές δημοσιογραφίας.
Όλο το διαφωτιστικό άρθρο της Χαράς Ζαχοπούλου στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στο τεύχος 98, που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2011.
- Ξεμένει από… μετρητά η Εθνική Άμυνα.
Το υπουργείο Οικονομικών περικόπτει τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ κατά 160 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2011, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής «ασφυξίας» στις Ένοπλες Δυνάμεις και θέτοντας σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας. Οι νέες περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν καίρια και το εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
- «Εισβολή» Ερντογάν στη Θράκη.
«Άρτος και θεάματα» από τους Τούρκους για τη διείσδυση στην περιοχή και τον έλεγχο των Ελλήνων μουσουλμάνων.
- Πληρώνουμε ξανά τα… χιλιόμετρα της ντροπής
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επαναχρηματοδοτεί έργο-«φάντασμα» 17 εκατ. ευρώ.
- Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Αποκλίσεις σε όλους τους στόχους.
Νέα μέτρα μείωσης των δαπανών θα ζητήσει η τρόικα που έχει απογοητευτεί από την ανικανότητα της κυβέρνησης να εντοπίσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους φοροδιαφεύγουν και κυρίως τα «μεγάλα κεφάλια».
- Η οικονομία θα φέρει εκλογές τον Οκτώβριο;

epikaira.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη: devil @-Ειδήσεις 24 Ώρες Ενημέρωση

 

Τι σηματοδοτεί η παρακολούθηση του Κώστα Καραμανλή από τους Αμερικανούς;


Από τον Μιχάλη Ιγνατίου / ΑΙΧΜΗ Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων. Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ’ αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές στιγμές του. Η πράξη αυτή καθ’ αυτή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, δεν είναι μόνο
καταδικαστέα, ήταν και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Είναι γεγονός πλέον -και όχι ανυπόστατες φήμες, όπως ισχυρίζονταν τότε οι Αμερικανοί- ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο 2004-2005, οι συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού καταγράφονταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν κάθε σκέψη του κ. Καραμανλή, είτε αφορούσε την Ενέργεια, τους Εξοπλισμούς, τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Σκόπια, είτε είχε σχέση με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και γενικά το Κυπριακό. Οι Αμερικανοί -και κατ’ επέκταση και κάποιοι σύμμαχοί τους- ήξεραν τί επρόκειτο να πράξει ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του πριν από κάθε συνάντηση που είχαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να βρίσκονται συνέχεια σε άμυνα.
Τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, συναντήθηκα με πηγή που υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία την περίοδο των υποκλοπών. Μου εξήγησε λεπτομερειακά «τι περίπου υπολόγιζε ότι συνέβαινε» και υποστήριξε πως οι υποθέσεις αυτές δεν γνωστοποιούνται ούτε στα υψηλά κλιμάκια της Πρεσβείας. Άρα, υπέθεσα απευθυνόμενος στην πηγή, «πρέπει να είναι ‘δουλειά’ των μυστικών υπηρεσιών«.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Κάποιοι στην Ουάσιγκτον, δίνουν ένα πρωί εντολή στην Πρεσβεία να παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως ο Κώστας Καραμανλής. Για να συμβεί αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να είχαν πληροφορηθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα ήταν ο υπάκουος σύμμαχος που, προφανώς, θα περίμεναν με δεδομένη γι’ αυτούς την πολιτική του τοποθέτηση στο χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, η οποία παραδοσιακά ήταν έντονα φιλοαμερικανική.
Σύμφωνα με την πηγή μου, οι αμερικανικές μυστικές πληροφορίες «παρακολουθούν τους επικίνδυνους«, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και ακαριαία εάν κινδυνεύουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Ειλικρινά, όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα ένα θέμα τριβής -εκείνη ειδικά την περίοδο- μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, που να «δικαιολογούσε» την αδικαιολόγητη πράξη των Αμερικανών. Ακόμα και για το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, που στο Μπούργκενστοκ δεν ήταν βοηθητικός, δεν ήταν ο καταλύτης για το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, διότι η στάση του θύμιζε Πόντιο Πιλάτο. Η αλήθεια είναι ότι αργότερα ενόχλησε τους Αμερικανούς. Οι συναντήσεις και οι συμφωνίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσαν οργή, ενώ η ορθή στάση του στο Σκοπιανό, το 2008, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Άκουσα εγώ ο ίδιος Αμερικανό αξιωματούχο να βγάζει όξος και χολή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ήττα του οποίου τον Οκτώβριο του 2009, δεν στεναχώρεσε κανένα στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε ως μία ασήμαντη είδηση του αστυνομικού δελτίου. Κάτι σαν κλοπή… ποδηλάτου! Ελπίζω ότι η έρευνα δεν θα σταματήσει και ότι ο εισαγγελέας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια τόλμη. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Καραμανλή από τους Αμερικανούς, μπορεί να είναι τελικά η ευκαιρία-δικαιολογία που αναζητούσε η Ελλάδα για να τερματίσει οριστικά την εξάρτηση από την Αμερική, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πως ούτε φίλη χώρα είναι, ούτε σύμμαχος με υποχρεώσεις προς τη χώρα μας.


 

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!!!

Με απ' ευθείας ανάθεση και χωρίς πολλές λεπτομέρειες, η Ελλάδα απασχολεί κορυφαία αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία εδώ και ένα χρόνο εξετάζει τον τρόπο ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης του χρέους και τη δυνατότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.Στις 27 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάθεση του ρόλου χρηματοοικονομικών συμβούλων για το εν εξελίξει πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στις τράπεζες ΒΝΡ Paribas, Deutsche Bank και HSBC.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται η συνεργασία της κυβέρνησης με τη νεοϋορκέζικη δικηγορική εταιρεία Cleary Gottlieb (πλήρες όνομα «Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP») «ως διεθνούς νομικού συμβούλου (...) σε σχέση με την εφαρμογή του PSI». Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Ε», όμως, η πρόσληψη της εν λόγω εταιρείας κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση είναι.


Ποια είναι η Cleary Gottlieb


Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες δικηγορικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, με εξειδίκευση σε τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υποθέσεις. Η εταιρεία εδραιώθηκε μέσω της ανάμειξής της στις αναδιαρθρώσεις χρέους της Ουρουγουάης, της Αργεντινής και, πιο πρόσφατα, της Ισλανδίας.
Επικεφαλής της ομάδας που θα δουλέψει στην Ελλάδα και «αστέρας» της εταιρείας σε ζητήματα αναδιάρθρωσης χρέους είναι ο δικηγόρος Λι Μπούχαϊτ, ο οποίος εκπροσώπησε τις κυβερνήσεις της Ισλανδίας και της Αργεντινής κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τους πιστωτές τους.
Ο κ. Μπούχαϊτ είχε αρχίσει να ασχολείται με το ελληνικό θέμα πολύ πριν η εταιρεία του προσληφθεί από τη χώρα μας. Συγκεκριμένα εξέδωσε, σε συνεργασία με τον καθηγητή Δικαίου του Πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ, Μίτου Γκουλάτι, δύο μελέτες. Η πρώτη, τον Απρίλιο του 2010, είχε τίτλο «Πώς να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος», ενώ η δεύτερη, του Απριλίου 2011, «Ελληνικό χρέος: Τα τελικά σενάρια».
Και οι δύο μελέτες, οι οποίες είναι ελεύθερα διαθέσιμες στο Διαδίκτυο, εξετάζουν εις βάθος το νομικό καθεστώς των ελληνικών ομολόγων και τις εναλλακτικές που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η ολική αναδιάρθρωση του χρέους.


Η συνάντηση της Ρώμης


Αυτό που δεν έχει γίνει ώς τώρα γνωστό, όμως, είναι το γεγονός ότι η Cleary Gottlieb οργάνωσε συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών στη Ρώμη στις 3 Φεβρουαρίου, με συμμετοχή του κ. Μπούχαϊτ και υψηλόβαθμων στελεχών από άλλες διεθνείς δικηγορικές εταιρείες, με αντικείμενο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη.
Συγκεκριμένα, εισήγηση που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε εκεί, την οποία έχει στη διάθεσή της η «Ε», εξετάζει την εθελοντική έξοδο ή έξωση χώρας από την ευρωζώνη και πώς αυτή μπορεί να γίνει σύννομα, παρά την έλλειψη σχετικής πρόβλεψης στις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας.
Η συγκεκριμένη εισήγηση παρουσιάστηκε από τον δικηγόρο Τσαρλς Πρόκτορ, της λονδρέζικης εταιρείας Μπερντ & Μπερντ, με τίτλο «Φεύγοντας από την ευρωζώνη» και αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μετά την παρουσίασή της ανάμεσα στον κ. Πρόκτορ, τον κ. Μπούχαϊτ και τους λοιπούς συνέδρους της Cleary Gottlieb.
Στην παρουσίαση αναγνωρίζεται η νομική δυσκολία εξόδου από την ευρωζώνη, λόγω των διατάξεων των συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, παρουσιάζεται όμως ένα «παράθυρο» για εθελοντική και μόνο αποχώρηση. Συγκεκριμένα, το άρθρο 50 της συνθήκης του Μάαστριχτ, το οποίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη που έγινε στη Λισαβόνα, επιτρέπει σε χώρα να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση «ανάλογα με τις συνταγματικές διατάξεις του κράτους-μέλους».
Σύμφωνα με την ανάλυση που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Cleary Gottlieb, εάν μία χώρα επιθυμεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη πρέπει πρώτα να κάνει χρήση του συγκεκριμένου άρθρου και να αποχωρήσει από την Ε.Ε. «Συνεπώς, υπάρχει μηχανισμός εξόδου που περιλαμβάνει την Ε.Ε. και την ευρωζώνη», επισημαίνεται στην εισήγηση, ενώ «δεν υφίσταται διαδικασία υπό την οποία κράτος-μέλος να μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη αλλά να παραμείνει στην Ε.Ε.».
Τέλος, στην εισήγηση σημειώνεται ότι ενδεχομένως υπό άλλο άρθρο της συνθήκης του Μάαστριχτ το απερχόμενο κράτος να μπορεί άμεσα να κάνει αίτηση για να ξαναμπεί στην Ε.Ε. έχοντας αποχωρήσει από την ευρωζώνη.
Σε κανένα σημείο της εισήγησης δεν γίνεται αναφορά στην Ελλάδα συγκεκριμένα, ενδεχομένως για προσχηματικούς λόγους, καθότι το αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ούτως ή άλλως η Ελλάδα.
Παρά τη μυστικότητα της συνάντησης, η ιταλική οικονομική εφημερίδα «Linkiesta» με άρθρο της στις 10 Φεβρουαρίου έγραφε ότι «η Ελλάδα μπορεί να σπάσει το ταμπού και να βγει από την ευρωζώνη. Μεγάλες δικηγορικές εταιρείες απεργάζονται σχέδια ώστε αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο, χωρίς να παραβιάζονται οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Σε άρθρο των «Financial Times» την 1η Αυγούστου, η εφημερίδα σχολίαζε την πρόσληψη της Cleary Gottlieb από την Ελλάδα και ειδικά τον ρόλο του κ. Μπούχαϊτ. Η πρόσληψη ερμηνευόταν ως επιθετική κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, δεδομένου του ιστορικού του κ. Μπούχαϊτ ως σκληρού διαπραγματευτή σε παλαιότερες αναδιαρθρώσεις αλλά κυρίως λόγω των απόψεών του για το ενδεχόμενο ελληνικής αναδιάρθρωσης εκτός συμφωνιών με την Ε.Ε.
Συγκεκριμένα, αφού παρουσίαζε τη θέση του κ. Μπούχαϊτ για ολική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που διοικείται από ελληνικό δίκαιο με τρόπο ιδιαίτερα επώδυνο για τους ξένους πιστωτές, ο δημοσιογράφος της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας σημείωνε καυστικά: «Σας ακούγονται όλα αυτά σαν μονομερής και αντι-ευρωπαϊκή δράση; Ισως, όμως φαίνεται ότι οι λέξεις "πολυμερής", "ευρωπαϊκή" και "δράση" δεν συνδυάζονται με επιτυχία αυτές τις μέρες».


Τα ερωτήματα


Σε επικοινωνία που είχαμε με την Cleary Gottlieb μάς επιβεβαιώθηκε η πρόσληψή της από την ελληνική κυβέρνηση για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, στο πλαίσιο των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου. Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να μας εξηγήσει πώς έγινε η συνεργασία (με απ' ευθείας ανάθεση, κατόπιν πρωτοβουλίας ποίου;) ούτε αν ο ρόλος της περιορίζεται στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Επίσης, παρ' ότι μας επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση του συνεδρίου της Ρώμης, η Cleary Gottlieb δεν ήταν σε θέση να μας δώσει λεπτομέρειες για τον λόγο και την αφορμή της διοργάνωσής του.
Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν: Πώς επιλέχθηκε η Cleary Gottlieb; Θα παίξει ευρύτερο ρόλο νομικού συμβούλου της Ελλάδας; Ποια η άποψη της κυβέρνησης για το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για το πώς μπορεί να γίνει ολική αναδιάρθρωση του χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη; Είναι και αυτά σενάρια που εξετάζονται;Της ΜΑΤΙΝΑΣ ΣΤΕΒΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

                

                    Kατάρρευση εσόδων. Τσεκούρι στις δαπάνες


Μιχάλης Παπανίδης
Ο «ασθενής πλέον δεν αντιδρά» στη θεραπεία που προτείνει η τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση. Τα περιθώρια στενεύουν, οι πολίτες ασφυκτιούν, η οικονομία αργοσβήνει και η κατάσταση μόνο με μελανά χρώματα μπορεί να σκιαγραφηθεί. Εκτός έλεγχου» είναι πλέον το χρέος, σύμφωνα με το μηνιαίο δημοσιονομικό δελτίο που εξέδωσε για τον Αύγουστο το γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους. Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και φαίνεται πλέον ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα, ελάχιστα θα εισφέρουν, καθώς οικονομία, επιχειρήσεις και πολίτες είναι πλέον σε… κώμα.



Όπως αναφέρεται η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο του 8,5% και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο την δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου. Προστίθεται δε, ότι οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Με την ίδια έκθεση εκτιμάται επίσης ότι το έλλειμμα θα είναι διψήφιο, καθώς ο προϋπολογισμός έχει καταρρεύσει και ένας από τους βασικούς όρους του Μεσοπρόθεσμου δεν εκπληρώνεται, ούτε προλαβαίνει να εκπληρωθεί ως το τέλος του σημαδιακού αυτού χρόνου. Ακόμη, όμως και αν υλοποιηθούν τα μέτρα που προβλέπει εγκαίρως και στο ακέραιο δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα και γι αυτό η τρόικα στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της στις δαπάνες!
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «με βάση ορισμένες πρώτες εκτιμήσεις για τις τάσεις των εσόδων και των δαπανών που έχουν διαμορφωθεί στο επτάμηνο (Ιανουαρίου - Ιουλίου) εκτιμάται ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού θα υπερβεί τις προβλέψεις ακόμη και με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο καθώς και κάποια μέτρα που ελήφθησαν αργότερα, θα υλοποιηθούν εγκαίρως και στο ακέραιο έως το τέλος του έτους».

Η πρώτη αντίδραση προήλθε από τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα. «Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας από μήνα σε μήνα επιδεινώνεται. Τι άλλο θέλει κανείς για να καταλάβει, ότι η ακολουθούμενη «συνταγή» πρέπει να αλλάξει αμέσως και δραστικά; Πλέον, οι μόνοι που φαίνεται να μην το αντιλαμβάνονται είναι οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής», τονίζει.

Συνεχίστηκε η βουτιά στο Χ.Α

«Μαύρος μήνας» αποδεικνύεται για το χρηματιστήριο ο Αύγουστος, παρά τη μεγάλη τραπεζική συμφωνία των προηγουμένων ημερών, που βεβαίως δεν στάθηκε ικανή να αναστρέψει το κλίμα.

Με μόλις 4 ανοδικές συνεδριάσεις στο «ενεργητικό» του και 18 πτωτικές, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με συνολικές μηνιαίες απώλειες 23,93%, ενώ σε ποσοστό 32,53% υποχώρησε στο ίδιο διάστημα ο δείκτης των τραπεζών.

Τόσο η εικόνα των μεγεθών των ελληνικών εισηγμένων, όσο και η ανησυχία για την πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης του δημοσίου χρέους, ήταν ικανά να «ακυρώσουν» τις όποιες προσδοκίες.

Την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με απώλειες 4,40% στις 915,98 μονάδες, κινούμενος σε αρνητικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια των συναλλαγών και αφού πρώτα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 5,57%.

Ο όγκος που διακινήθηκε έφτασε τα 33,04 εκατ. τεμάχια, αξίας 73,78 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 126 μετοχές υποχρεώθηκαν σε πτώση, 28 ενισχύθηκαν και 126 παρέμειναν αμετάβλητες.
Για τον τραπεζικό δείκτη, που ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε έως και άνω του 10%, οι απώλειες διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο σε 8,86% στις 573,76 μονάδες.

Από τη σύνθεση του FTSE20, ανοδικά κινήθηκαν την Τετάρτη μόνο οι τίτλοι των ΟΤΕ και ΚΑΕ, σε ποσοστό 2,38% και 1,32% στα 4,30 και 9,22 ευρώ αντίστοιχα, ενώ αμετάβλητη στα 1,21 ευρώ διατηρήθηκε η μετοχή της Τρ. Κύπρου.

Στον αντίποδα η Eurobank έκλεισε στο χαμηλό ημέρας των 1,60 ευρώ με πτώση 17,10%, οι τίτλοι των Τρ. Πειραιώς και Ελλάκτωρ ακολούθησαν με απώλειες 14,47% και 11,50%, ενώ σε ποσοστό 9,96% και 8,82% υποχώρησαν οι Alpha Bank (στα 2,26 ευρώ) και MIG. Πάνω από 8% υποχώρησε και το Τ.Τ. στα 1,30 ευρώ, όπως και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 3,09 ευρώ.

Μυτιληναίος, Marfin Popular Bank και Βιοχάλκο σημείωσαν απώλειες 6,98%, 6,06% και 5,08% αντίστοιχα, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ έκλεισαν με πτώση 3,96% και 3,38%, ενώ περί του 2,5%
υποχώρησαν οι μετοχές των Coca-Cola 3E και Jumbo. Με μικρότερες απώλειες ακολούθησαν οι μετοχές των Τιτάν (-2,21%), Motor Oil (-1.96%) και ΟΠΑΠ (-1,73%).

zougla.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη: devil @-Ειδήσεις 24 Ώρες Ενημέρωση
You might also like:



ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 12ΜΗΝΟ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ 183.000 ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ-ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΟΠΤΩΧΩΝ


Λιγότερα -αν και θα συνεχίσουν να πέφτουν- τα "λουκέτα" στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ "βόμβα" αποτελούν στα θεμέλια της οικονομίας οι ακάλυπτες επιταγές.
Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτήν το μεγάλο "ξεσκαρτάρισμα" στην αγορά έχει ολοκληρωθεί και πια η ύφεση δοκιμάζει τον σκληρό "πυρήνα" των επιχειρήσεων. Τη δημοσκόπηση διενήργησε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ η εταιρεία Marc Α.Ε. και όπως προκύπτει στο επόμενο δωδεκάμηνο θα βάλουν "λουκέτο" 183.000 επιχειρήσεις (εκ των οποίων οι 100.000 μέχρι το τέλος του χρόνου) και θα χαθούν 250.000 θέσεις απασχόλησης.

44 στους 100 
Συνολικά 373.000 μικρομεσαίοι θέτουν ερωτηματικά για το αν θα κλείσουν ή όχι, ήτοι το 44,5% του δείγματος. Τα μεγέθη είναι μειωμένα σε σχέση με την έρευνα του Ιανουαρίου, οπότε και ο προβληματισμός υπήρχε για 440.000 επιχειρήσεις, ήτοι 52,7%.
Με αυτό το δεδομένο βρίσκονται σε κίνδυνο 250.000 θέσεις απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί).
Οι επιχειρήσεις που μένουν θα δώσουν... υπέρ πάντων αγώνα για να μείνουν στην αγορά. Είναι χαρακτηριστικό το συμπέρασμα της έρευνας ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους τρεις στους 10 επιχειρηματίες θα μειώσουν με μεγάλη βεβαιότητα μισθούς και ώρες εργασίας. Η αντίστοιχη αναλογία στο πρώτο εξάμηνο ήταν δύο στους 10.

Η "βόμβα", όμως, που απειλεί την αγορά είναι οι ακάλυπτες επιταγές.
Η έρευνα δείχνει πως το 57% των επιχειρηματιών (έξι στους δέκα) έχουν στα χέρια τους επιταγές που δεν έχουν καλυφθεί αλλά δεν τις έχουν σφραγίσει.
Αυτές πλησιάζουν εκείνες που έχουν σφραγιστεί και είναι περίπου τέσσερις στις δέκα.
ΧΡ. ΚΟΛΩΝΑΣ



«ΧΑΘΗΚΑΝ» 132 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ –ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-


ΑΠΟ ΤΑ 208 ΕΚΑΤ. ΤΟΥ "ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ", ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΑ 76 ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ... ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ!!!!
ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!!


Σε... δημόσιες επενδύσεις πηγαίνουν τα χρήματα που το 2007 έδωσαν 92.000 δωρητές για να ενισχύσουν τα θύματα των φονικών πυρκαγιών και τους συγγενείς τους.
Τα περίπου 198 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν από το υστέρημά τους πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε αναλάβει να διαχειρίζεται το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, το γνωστό "Ταμείο Μολυβιάτη", το οποίο όμως καταργήθηκε.
Τέσσερα χρόνια μετά τις φονικές φωτιές στην Ηλεία, τα χρήματα έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και, όπως μας ενημέρωσαν από το υπουργείο Ανάπτυξης, το ποσό πρόκειται να διατεθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στις πυρόπληκτες περιοχές. Ούτε κουβέντα για τις ίδιες τις οικογένειες των θυμάτων και τους ανθρώπους που καταστράφηκαν από τις φωτιές του... στρατηγού άνεμου.
Παραιτήσεις

Το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ) ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2007, ακριβώς μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία.
Η εισροή δωρεών από τον κόσμο που ήθελε να συνεισφέρει ήταν μεγάλη και κρίθηκε από την τότε κυβέρνηση ότι ένα ταμείο θα ήταν η καλύτερη λύση για τη διαχείριση των χρημάτων. Επρόκειτο για Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.


Στο σημείο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή τα θύ-ματα της Αρτέμιδας. Μεταξύ τους η μάνα με τα 4 παιδιά. «Προεκλογικά, τη μάνα αυτή την είχαν κάνει ?σημαία? πολλοί πολιτικοί», λέει ο αδελφός της, Σπ. Κάρτας.
Μέχρι και μετά τρία χρόνια από τις πυρκαγιές, το 66% του χρηματικού ποσού που είχε συγκεντρωθεί από τους περίπου 92.000 δωρητές τελούσε εν... υπνώσει.
Από τα 198 εκατομμύρια ευρώ -που ξεπέρασαν τα 208 με τους τόκους- έχουν διατεθεί μόλις τα 76,6 (55,27 για το πρόγραμμα ανοικοδόμησης κι επισκευής κτισμάτων), ενώ στα θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος αναπαύονταν 131,7 εκατ. ευρώ... Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα χωριά της Ηλείας περιγραφόταν από τους τοπικούς παράγοντες ως δραματική, ενώ πολλοί τόνιζαν πως δεν υπήρχε ούτε μέρα για χάσιμο.
Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, ο πρόεδρος του ταμείου, Πέτρος Μολυβιάτης, και το υπόλοιπο ΔΣ παραιτήθηκαν, με αποτέλεσμα το ταμείο να μείνει ακέφαλο. Διορίστηκε άλλο ΔΣ, αλλά τελικά τον Μάρτιο του 2011 το ΝΠΔΔ καταργήθηκε, ελέγχθηκε από ορκωτούς λογιστές και εκκαθαριστές και τα χρήματα πέρασαν σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το ακριβές ποσό δεν είναι γνωστό, όμως τα έργα επιλέγονται από το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (πχ. Περιφέρεια Πελοποννήσου). Πάντως, όλα τα ποσά αναλαμβάνει να εκταμιεύσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Δ24).
ΣΠ. ΚΑΡΤΑΣ
Τα χρήματα δόθηκαν για τους ανθρώπους κι όχι για αναπλάσεις
"Οταν έδινε τα χρήματά του ο κόσμος, δεν τα έδινε για έργα ανάπλασης της κάθε περιοχής, ούτε για να... ''κλείσει'' τρύπες του προϋπολογισμού. Τα έδινε για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν την πύρινη λαίλαπα, και μάλιστα για τους συγγενείς όσων βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες", δηλώνει στο "Εθνος της Κυριακής" ο Σπήλιος Κάρτας από τη μαρτυρική Αρτέμιδα.
Στη φονική πυρκαγιά του 2007 έχασε την αδερφή του με τα τέσσερά της παιδιά, καθώς και τον αδερφό του... "Με πληγώνει η αντιμετώπιση του ελληνικού κράτους. Ειδικά την Αρτέμιδα, που επλήγη περισσότερο από πολλά χωριά από τη φωτιά, η Κύπρος την ανέλαβε και την έφτιαξε. Η ελληνική Πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα για εμάς. Ούτε ψυχολογική υποστήριξη έχει παράσχει για τους γονείς μου, που έχασαν δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Και να σκεφτείτε ότι προεκλογικά, ο θάνατος της αδερφής μου είχε γίνει... ''σημαία'' από πολλούς πολιτικούς, που την ανέφεραν προφανώς για να μαζέψουν ψήφους...", μας λέει ο Σπ. Κάρτας.
ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ
Τα λεφτά πήγαν για... μέγαρα, ακόμη μας κοροϊδεύουν
Για το ίδιο θέμα, ο κ. Κάρτας έχει αποστείλει και επιστολή στον Ελληνα πρωθυπουργό: "Από τα χρήματα που είχαν δώσει εκατομμύρια άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό τότε, τίποτα δεν έχει δοθεί σε αυτές.
Το περιβόητο Ταμείο Μολυβιάτη καταργήθηκε. Πού πήγαν τα χρήματα αυτά; Σας ρωτώ: πού είναι αυτά τα ιερά χρήματα που από το υστέρημά τους είχαν δώσει οι φιλεύσπλαχνοι άνθρωποι το 2007 και μετά; Μαθαίνουμε ότι πηγαίνουν σε αναπτυξιακά έργα της περιοχής. Αληθεύει; Αλλά και πάλι, οι άνθρωποι αυτοί τα έδωσαν για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φωτιές. Και αυτοί δεν έχουν πάρει τίποτα... Γιατί;", σημειώνει.
Για το ότι τα χρήματα διατίθενται στην Ηλεία, τη Ζαχάρω και την Αρτέμιδα, ο Σπήλιος Κάρτας και οι άλλοι συγγενείς θυμάτων διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. "Γιατί δεν μας λένε ποια έργα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το συγκεκριμένο Ταμείο;", αναρωτιούνται.
"Είχαμε ήδη παραδείγματα κακοδιαχείρισης μεγάλων ποσών που είχαν δώσει πχ. Ελληνες της Αυστραλίας. Αντί να γίνουν βοήθεια στους ανθρώπους που τα έχασαν όλα, έγιναν... μέγαρα", καταγγέλλουν. "Μας κοροϊδεύουν ακόμη, τέσσερα χρόνια μετά. Περιμένουμε ακόμη απαντήσεις", καταλήγει ο Σπήλιος Κάρτας.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
mapsara@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ