Ξύλο στην συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ !!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απο τα συντροφικά μαχαιρώματα στα συντροφικά μπουνίδια και μπινελίκια ! Δείτε Βιντεο

 

Το πιστόλι ακούμπησε στον κρόταφο του … ΓΑΠ



Share
Του Γιώργου Χαρβαλιά*
Αδίκως εξεπλάγησαν οι κομισσάριοι της τρόικας με την ξαφνική αναδίπλωση του υπουργού οικονομικών που τους οδήγησε να διακόψουν, άγρια χαράματα, το παζάρι για την 6η δόση.  Στοιχειωδώς να διάβαζαν την επισκόπηση του ελληνικού τύπου, θα είχαν καταλάβει ότι στη κυβέρνηση γίνεται…του κουτρούλη ο γάμος. Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά και ο…μπαμπάς λείπει ταξίδι.  Υπό αυτή την έννοια λοιπόν θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν με ευκολία την κυκλοθυμία του  Ευάγγελου Βενιζέλου.
Οι θεατρικές παραστάσεις βεβαίως, αποτελούν πεπερασμένη διαπραγματευτική τακτική. Δεν φτάνει  που δεν βγαίνουν τα νούμερα, το περιβόητο roll over αγκομαχάει στην ανηφόρα και οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν άφαντες, ήρθαν και οι υπουργικές καντρίλιες να συμπληρώσουν την εικόνα μιας μακάβριας, για την ελληνική οικονομία, φάρσας.
Η εικόνα της κυβέρνησης παραπέμπει σε λέσχη εκκεντρικών τα μέλη της οποίας συνεδριάζουν αμέριμνα πίνοντας το ποτό τους στο ρετιρέ, την ώρα που το ισόγειο έχει αρπάξει φωτιά.  Πρακτικά δηλαδή και με ελάχιστες εξαιρέσεις, η συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών μοιάζει με αυτήν ανθρώπων που δεν έχουν συναίσθηση ποιοί είναι, τι κάνουν και κυρίως…τι τους έρχεται.
Τα συμπτώματα της αμεριμνησίας, ξεκινούν ασφαλώς από πολύ ψηλά. Αποκλείεται να μην πρόσεξαν οι ξένοι, ότι ο Γιώργος υπήρξε ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης με τόσες ευκαιρίες καλοκαιρινων αποδράσεων…
Τα παράδοξα και οι αντιφάσεις όμως, δεν χρειάζεται να αναζητηθούν στις παρατεταμένες διακοπές του πρωθυπουργού μιας χώρας υπό χρεοκοπία.  Ακόμη και όταν «εργάζεται», ο κ. Παπανδρέου έχει την ικανότητα να…αποσβολώνει τους συνομιλητές του.
Πριν ενάμιση περίπου χρόνο μας έλεγε ότι έχει το ρεβόλβερ ακουμπισμένο στο τραπέζι. Το πιστόλι(εδώ γελάμε), ήταν υποτίθεται, η εναλλακτική οδός της προσφυγής στο ΔΝΤ, που θα άφηνε τους Ευρωπαίους στα…κρύα του λουτρού!  Στην πρόσφατη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς, ο αρμοδιος για την οικονομία υπουργός και αντιπρόεδρος, παραδέχτηκε ότι το πιστόλι έφυγε από το τραπέζι του Γιώργου και ακούμπησε κατευθείαν στον κρόταφο του, ώστε  να δεχτεί τα επαχθή φορολογικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου. Και στην ίδια συνάντηση ο πάλαι ποτέ πιστολέρο πρωθυπουργός, κυριολεκτικά σαν από άλλο κόσμο, προφήτευσε πώς με λίγη καλή προσπάθεια η Ελλάδα  θα είναι γρήγορα στις τριάντα πλουσιότερες χώρες του κόσμου !
Θα μου πείτε είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Οχι. Ούτε όμως και αστεία. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση και ο Βενιζέλος ψάχνει εναγωνίως διεξόδους διαφυγής.  Τα μακροοικονομικά μεθέθη έχουν ξεφύγει, το έλλειμμα ήδη τρέχει με διψήφιο ποσοστό, οι  αποκρατικοποιήσεις έχουν καταντήσει το πιό σύντομο ανέκδοτο και η μετακύλιση ομολόγων  αποδεικνύεται  μία άκρως ακανθώδης  διαδικασία, συνυφασμένη με την χρεοκοπία.
Την ίδια ώρα μαζί με αυτά, το χρηματιστήριο γκρεμίζεται κάνοντας την λεηλασία του ‘99 να μοιάζει παιδικό παραμύθι και το τραπεζικό σύστημα κλυδωνίζεται επικίνδυνα με σαφέστατες ευθύνες και της κεντρικής εποπτικής αρχής.
Το μίγμα είναι εκρηκτικό. Και στη κυβέρνηση… «τα παιδία παίζει». Ο Γιώργος ετοιμάζεται με τη στολή του κωπηλάτη για τις τελευταίες φθινοπωρινές εκδρομές και ο πρωθυπουργεύων Βενιζέλος, σε κατάσταση νεύρωσης, παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι επιταχύνοντας, άθελα του, την έλευση του μοιραίου.
Προσωπικά αμφιβάλλω αν η κυβέρνηση θα προλάβει να πάει σε εκλογές. Μαζί με νεροπίστολα και τα κουβαδάκια του Γιώργου κι ανάμεσα στις στρακαστρούκες του Βενιζέλου, δεν θα αργήσει να ακουστεί το…μεγάλο κανόνι.
(* δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής”)

    Η Ελλάδα κατάντησε η Κόπρος του Αυγεία


Share
Απανωτά δημοσιεύματα για αδυναμία της Ελλάδας να βγει από την κρίση και για κατάρρευση της οικονομίας της, φουντώνουν τα σενάρια για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.
Μπορεί το σενάριο που δημοσίευσε προχθές η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt να είναι από απίστευτο έως… έργο επιστημονικής φαντασίας, αλλά υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν ότι η μοναδική σωτηρία της ευρωζώνης είναι η αποβολή της Ελλάδας.
Τι λένε λίγο πολύ οι ξένοι οίκοι, οι αναλυτές και οι εφημερίδες; Ότι καλύτερα θα ήταν η Ελλάδα να βγει εκτός ευρώ, να λύσει τα προβλήματά της και ίσως κάποτε να επανέλθει. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για άλλες χώρες του νότου, δηλαδή Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία εφόσον δεν καταφέρουν να βρουν λύσεις στα δημοσιονομικά τους προβλήματα.
Οι πιο σκληροί μιλούν για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, μια Ευρώπη του Βορρά και του Νότου όπου οι πρώτες χώρες θα έχουν ένα ισχυρό ευρώ και οι άλλες θα βρίσκονται σε δεύτερη και τρίτη ταχύτητα.
Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν τρόποι για την αποβολή μιας χώρας μέλους, ουσιαστικά αυτό που φαίνεται να γίνεται στις «κουζίνες» της Ευρώπης είναι μια προεργασία για τη μικρότερη δυνατή απώλεια που θα έχει η Ένωση από την απομάκρυνση της Ελλάδας.
Η εφημερίδα Le Monde σε άρθρο της με τίτλο “Επιστροφή στο μηδέν για την Ελλάδα;”ουσιαστικά κάνει λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.
Η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη» παραλληλίζει τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα με τον Κόπρο του Αυγεία, υπογραμμίζοντας πως «σήμερα δεν υπάρχει κάποιος Ηρακλής για να καθαρίσει τη βρώμα από τους στάβλους του Βασιλιά της Ήλιδας».  Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να εκδιωχθεί από το ευρώ ως ένα καλό παράδειγμα
Ο Harald Hau, καθηγητής οικονομικών στο Swiss Finance Institute και στο Παν/μιο της Γενεύης, τάσσεται κατά της λύσης του ευρωομολόγου απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Απογοητευτικό για την Ελλάδα και το report της Citi που κάνει λόγο για κούρεμα τουλάχιστον 65% των ελληνικών ομολόγων κάτι που θα σημάνει πρόσθετα ομόλογα 24 δις ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν τα δημοσιεύματα που θα μας δείχνουν το δρόμο της εξόδου από το ευρώ ως παραδειγματισμό προς τους άλλους αδύναμους κρίκους.
Ελλάδα: Μια ανίατη, και ιδιάζουσα περίπτωση.
 Δυο χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, η Ελλάδα μοιάζει αδιάφορη απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και στην ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης του φαντάσματος της χρεοκοπίας, γράφει η γαλλική LIberation. Το δημόσιο χρέος της είναι 160% του ΑΕΠ, κάπου €360 δις., ενώ το έλλειμμα του 2011 αναμένεται να ξεπεράσει το επιθυμητό 7.5% του ΑΕΠ.
Έχουν ψηφιστεί μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν εφαρμόζονται. Η τρόικα θα πρέπει να αντιληφτεί ότι η Ελλάδα είναι η σύγχρονη εκδοχή ενός πηγαδιού χωρίς πάτο, όπως αυτό που έπρεπε να γεμίσουν οι κόρες του Δαναού… Το κράτος είναι δυσλειτουργικό. Όπως μας είπε ένας αξιωματούχος στο Παρίσι: «Πιστεύαμε πως η Ελλάδα είναι ένα φυσιολογικό κράτος, αλλά κάναμε λάθος. Τα προβλήματά της δεν μπορούν να λυθούν σε 1-2 χρόνια. Θα χρειαστεί βοήθεια για να φτιαχτεί ένα λειτουργικό κράτος, και αυτό απαιτεί χρόνο. Για αυτό και θα πρέπει να την προστατεύουμε από τις αγορές μέχρι τότε…».
Μέσα σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη που κάποιες χώρες, όπως η Φιλανδία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Σλοβακία, και η Ολλανδία, αναγκάστηκαν «βιαίως», προκειμένου να συμμετάσχουν στο νέο πακέτο οικονομικής διάσωσης της 21ης Ιουλίου.
Είναι πλέον οφθαλμοφανές, πως η Ελλάδα αποτελεί μια ιδιάζουσα περίπτωση. Δεν είναι όπως η Ιρλανδία, που επίσης διασώθηκε, και ήδη προχωρά προς μια γρήγορη ανάκαμψη.
“Το ερώτημα τώρα είναι: Θα μπορέσει η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία;” καταλήγει το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας
Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα χάνει και την όποια ευκαιρία της έχουν δώσει με τα δάνεια. Οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, τα δημοσιονομικά επιδεινώνονται, οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, η κυβέρνηση είναι πιο αδύναμη από ποτέ. Τίποτε δεν προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά η Ελλάδα θυμίζει το σκύλο που κυνηγά συνεχώς την ουρά του και είναι στο ίδιο σημείο. Αυτό όμως που προκύπτει από τα δημοσιεύματα που παραθέτουμε και άλλα στον διεθνή Τύπο είναι ότι καλλιεργείται πλέον συστηματικά κλίμα εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011



Η ηδονή: Παραλειπόμενα απο την εθνική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ...

Από το politikokoraki.blogspot.com
- Καλά...αυτός δεν ντρέπεται να σας αποκαλεί "συντρόφους".
Εσείς...δεν ανατριχιάζετε όταν ακούτε αυτή τη λέξη να βγαίνει από
χείλη...Εφιαλτικά;;
Από χείλη ανθρώπων που καταστρέφουν καθημερινά και συστημα-
τικά τη Χώρα;;
Από χείλη ανθρώπων που εξαπατούν ξεδιάντροπα ένα Λαό;;
Που πολιτεύονται αυταρχικά και δουλικά;;
Που Βιάζουν και Εκβιάζουν;;
Ηδονίζεστε ή μαγεύεστε;;
- Ενεφανίσθη επισήμως στο βήμα της πράσινης μάζωξης ο (κάποτε
φίλος!!) Νίκος (Μπίστης), εθνικο-συνδια-σκεφτόμενος!!
Ασκησε "κριτική" στην κυβέρνηση.
Ο περιπλανώμενος εβραίος της...
"πολιτικής", με το παπικό υφάκι και
και την ηδονική-προκλητική (πολιτική) κορμοστασιά, απωθητικό αντι-
κείμενο πόθου για κάθε (πολιτική) γκόμενα!!
Οι σημιτικοί εκσυγρονιστές δίνουν τα ρέστα τους εντός κυβέρνησης
(Αννούλα-προαγωγός ιδιωτικοποιήσεων στην Παιδεία, Χρυσοχοίδης-
μάστορας στην Αρτα) και οι εκτός κυβέρνησης ρίχνουν προειδοποιη-
τικές...Σημιτικές βολές.
Χρειάζεται τέχνη για να...αναθεωρείς.
Και ηδονή για νάσαι λαγός.
Μπράβο Νίκο...και υπουργός. 
- Και έτερος Νίκος (Χριστοδουλάκης) ενεφανίσθη (κάποτε φίλος!!)
Στον (ακόμα) φίλο Αναγνωστάκη, του (ακόμα) κυβερνητικού Mega.
Ηρεμος, συγκρατημένος,συγκροτημένος,όπως πάντα.
Βούδας!! Μή ηδονικός!!
Οσα χρόνια να περάσουν από κείνες τις ρημάδες εποχές του Πολυ-
τεχνείου, της Μεταπολίτευσης και της "Αλλαγής", Νίκο μου, χρειάζε-
ται πολύ μαγκιά για να καταπιείς ένα Νόμο για την Παιδεία (είσαι και
καθηγητής), που "καταπίνει" το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και το Ασυλο
στο όνομα μερικών απαραίτητων αλλαγών (αξιολόγηση κλπ).
Σε βλέπω στο στάδιο της...κατάποσης!! Από κοντά κι η χώνεψη!!
- Τί συμβαίνει με τον Πρετεντέρη στο Mega-λεία channel (φτού-φτού);;
Τρεις μερούλες μας ζάλισε με τα αντιμνημονιακά του!!
Βαράει κυβέρνηση και Βενιζέλο...σα χταπόδια.
Χρειαζόμαστε κανένα  νέο δάνειο ή καμιά νέα...εργολαβία;;
Υπάρχει νέο "ψητό";;!!
- Νεο-Εφιάλτης Παπανδρέου: Αισθητικά άψογος. Τέλειο μαύρισμα
Σούπερ αντηλιακό. Δείκτης προστασίας: 666 !!

Ανώτατος αξιωματούχος του ΔΝΤ προβλέπει χρεοκοπία μέχρι τον Μάρτιο !!!

Share
Το άρθρο συνοδεύεται από φωτογραφία του κ. Βενιζέλου
Η παύση των συνομιλιών την Παρασκευή, μεταξύ Βενιζέλου και Τρόικας, λόγω διαφωνιών για το πώς πρέπει να καλυφθούν τα κενά του κρατικού ελλείμματος της Ελλάδας, το οποίο για μία ακόμα φορά βρίσκεται εκτός πορείας, εγείρει νέες αμφιβολίες για την μελλοντική ικανότητα δανεισμού της χώρας και προκαλεί νέα νευρικότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρώπης, γράφει η Wall Street Journal και συνεχίζει:
 Η Ελληνική πλευρά επέμεινε ότι η αποτυχία στους στόχους ήταν αποτέλεσμα της ύφεσης. Η Τρόικα ναι μεν συμφώνησε ότι η ύφεση έπαιξε έναν ρόλο, άλλα τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Έτσι πρέπει να παρθούν νέα μέτρα για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος”, δήλωσε άτομο που είχε άμεση πρόσβαση στις συνομιλίες.
Η Τρόικα αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου 10 ημέρες, αφού η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012.
Ως γνωστόν η Ελλάδα έχει διαπραγματευτεί  ένα νέο πακέτο διάσωσης που θα ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο όμως δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τους δανειστές.
 Αναμένω μια σκληρή χρεοκοπία αυτό τον Μάρτιο ή μέσα στον χρόνο, και ενδέχεται να προκληθεί με την εν λόγω επανεξέταση του προγράμματος”, σημείωσε ανώτατος οικονομολόγος του ΔΝΤ που παρακολουθεί στενά την κατάσταση. “Οι πιθανότητες για ένα δεύτερο πρόγραμμα (διάσωσης) είναι ελάχιστες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αποτυχία της Ελλάδας να πιάσει τους απαιτούμενους στόχους, η αυξανόμενη απροθυμία από ορισμένα μελή της Ευρωζώνης να συνεχίζουν τον δανεισμό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συμμετοχή των ιδιωτών δεν θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες, επεσήμανε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Έκτος από την αύξηση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, που ξεπέρασαν κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια του προγράμματος του ΔΝΤ και της ΕΕ, η Ελλάδα δεν κατάφερε επίσης, να πετύχει τους στόχους που είχε βάλει για αύξηση των εσόδων μέσω της ιδιωτικοποίησης των κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Έφτασε μέχρι σε σημείο να αμελήσει την υλοποίηση απλών γραφειοκρατικών απαιτήσεων, σύμφωνα με ανθρώπους  που γνωρίζουν καλά το θέμα.