Έρχεται το … χάος

Share
Έρχεται κοινωνικό χάος οσονούπω κι όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Τα μέτρα – σοκ που ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος ουσιαστικά στρώνουν το δρόμο στον κόσμο να βγει και να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Ο ωμός εκβιασμός δύσκολα μπορεί να περάσει και ο φόβος της δραχμής που έριξαν στο τραπέζι τα στελέχη της κυβέρνησης είναι πολυπαιγμένος μπαμπούλας.
Από σήμερα έρχονται απεργίες και συγκρούσεις που αναμένεται να βάλουν τη χώρα σε μια πορεία χάους. Την Τετάρτη δεν θα υπάρχει μετρό και σιδηρόδρομος για 4 ώρες, προαναγγελία μεγάλων απεργιών που θα έρθουν στις συγκοινωνίες.
Οι ιδιοκτήτες ταξί ετοιμάζονται για νέους αποκλεισμούς δρόμων και πολύ σκληρές απαντήσεις στην κυβέρνηση.
Στην παιδεία το χάος είναι δεδομένο παρά τις απειλές της Διαμαντοπούλου ότι θα χαθεί το εξάμηνο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις. Πάνω από 250 σχολές έχουν βάλει λουκέτο και επικρατεί αναταραχή στα πανεπιστήμια.
Τα σκουπίδια από την Κυριακή θα κάνουν την εμφάνισή τους στην Αθήνα καθώς ξεκινά 48ωρη απεργία που μπορεί να συνεχιστεί από τους εργαζόμενους συμβασιούχους της καθαριότητας που είναι απλήρωτοι.
Οι ανακοινώσεις για επίσπευση του ανοίγματος των επαγγελμάτων αναμένεται να προσκαλέσει αναταραχή και στους φορτηγατζήδες. Ο νόμος της κυβέρνησης προέβλεπε το σταδιακό άνοιγμα μέχρι το 2014. Τώρα, όμως, τι θα γίνει;
Οι δημόσιοι υπάλληλοι ετοιμάζονται για τον υπέρ πάντων αγώνα καθώς η εργασιακή εφεδρεία ακούγεται σαν εφιάλτης.
Οι φορολογούμενοι ετοιμάζονται για φορολογικό αντάρτικο καθώς δεν έχουν να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές.
Τα εστιατόρια θα βάλουν λουκέτο αφού η αύξηση του ΦΠΑ έτσι κι αλλιώς έχει μειώσει την κίνηση.
Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι σε αναβρασμό κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Μια σπίθα αρκεί για να διαλύσει τα πάντα. Ο χειμώνας σίγουρα θα είναι πολύ… κρύος πολιτικά. Μήπως όμως θα είναι και το φθινόπωρο;
Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την Θεσσαλονίκη
Τις μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζοντας δρακόντεια μέτρα για το Σάββατο, την ημέρα που ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, θα ανέβει στο βήμα του «Βελλίδειου» συνεδριακού κέντρου.
Οι «Αγανακτισμένοι» αποτελούν τον απρόβλεπτο παράγοντα των φετινών κινητοποιήσεων. Όπως έχει ανακοινωθεί, το απόγευμα του Σαββάτου θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, γι’ αυτό και προγραμματίζουν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, στον Λευκό Πύργο, στο κτίριο των προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Ένας άλλος απρόβλεπτος παράγοντας για την Αστυνομία είναι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι, μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας στη β’ κατηγορία, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ταξιτζήδες. Ο Κώστας Γιαννακάκης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Θεσσαλονίκης, καλώντας όλους τους συναδέλφους του να συμμετέχουν στην πορεία, τόνισε ότι βασικά τους αιτήματα είναι η έκδοση αδειών, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και η έδρα των ταξί
Λουκέτο θα βάλουν, σύμφωνα με την απόφαση του συλλογικού οργάνου του κλάδου, το Σάββατο 10/9 όλα τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  διαμαρτυρόμενα για την αύξηση του ΦΠΑ. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εστιατορίων, Καφετεριών και Μπαρ του νομού, Παναγιώτη Γκόφα, οι εστιάτορες ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στο 5%, αλλά και συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι φοιτητές στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, εν όψει και της 76ης ΔΕΘ.
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Και νέα μέτρα μέχρι να βάλουμε 

 

μυαλό....

 

Οι φοβισμένοι και χρόνια βολεμένοι πολίτες του καναπέ, δίνουν ευκαιρία στην κατοχική κυβέρνηση και στη τρόικα να σαρώσουν τα πάντα! Οδηγώντας τους  άβουλους Έλληνες πολίτες στον κοινωνικό εξευτελισμό την φτώχεια και τους νέους στην ανεργία

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου
Ήταν 8 Μαίου του 2011 όταν γραψαμε:Νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία. Μέχρι να βάλουμε μυαλό.
Η είδηση σήμερα είναι ότι η τρόικα γνωρίζει ότι Κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί και η κοινωνία είναι κουρασμένη. Παρόλα αυτά κολλάει την χώρα στο τοίχο.
Είναι σαφές ότι ποντάρουν -στην ΕΕ-, ότι κανείς ευρωπαϊστής εδώ δεν μπορεί να...
 τραβήξει το σκοινί. Ίσως πονταρουν και στην συναίνεση Σαμαρά. Η Κυβέρνηση πάντως δια στόματος αντιπροέδρου έβαλε ουσιαστικά Αγγελία προς αναζήτηση μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για μια σειρά μέτρων στην γραμμή της ύφεσης, της καταστροφής της κατανάλωσης, της εκποίησης δημόσιας περιουσίας.
Το πολιτικό θέμα είναι με 7% ύφεση, 16% ανεργία, καταστροφή της παραγωγικής βάσης, του εμπορίου και χιλιάδες θυσίες των Ελλήνων η Ευρωζώνη δεν «συγκινιέται». Ούτε η έννοια της αλληλεγγύης υπάρχει στην ατζέντα, ούτε οι έννοια της συνοχής, ούτε καν ο Έλληνας θεωρείται ισότιμος ευρωπαίος πολίτης.
Η Ελλάδα με τις ευρωσυνταγές μπαίνει στο τέταρτο χρόνο καταστροφικής ύφεσης και κάνεις δεν συνομιλεί, κανείς δεν νοιάζεται για τις ανάγκες του Έλληνα υποτιθέμενου ευρωπαίου πολίτη.
Αυτό αποδεικνύει ότι η συνταγή της αυτοθυσίας για χάρη του ευρω που θα μας έδινε Εθνική αξιοπιστία είναι λάθος. Έσωσε πρόσκαιρα την κλονισμένη αξιοπιστία ενός τμήματος του πολιτικού προσωπικού και τίποτα περισσότερο. Και αυτή την αξιοπιστία ενοχοποίησαν και πάλι λέγοντας ότι η Ελλάδα “δεν έχει πράξει τα συμφωνηθέντα”. Δεν μιλούν με την Ελλάδα αλλά με ένα χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό που έχουν στήσει στον τοίχο.
Γεγονός είναι ότι η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας είναι στο μηδέν και θα παραμείνει στο μηδέν όσο δεν πηγαίνουμε αποφασισμένοι για πλήρη σύγκρουση. Όσο δεν εμφανίζονται ριζοσπαστικές δυνάμεις οι οποίες θα θέσουν το θέμα υπερασπιζόμενοι μόνο το μέσο-μακροπρόθεσμο εθνικό συμφέρον όπως έχουν υποχρέωση. Μόνο αυτό και όχι το ευρώ και την σωτηρία του. Όπως κάνουν οι Γερμανοί οι Φιλανδοί και όλοι οι άλλοι.
Ακόμη γίνεται προφανές ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση αυτή που μας έβαλαν σε αυτή. Κάτι που το ψυχανεμιζόμαστε και απορούσαμε από την έναρξη της κρίσης. Και επειδή αυτό δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό πάμε σε νέα Μέτρα μέχρι να βάλουμε μυαλό.
Στο κάτω κάτω όλα τα μηνύματα από την Ελλάδα ακόμη και τα δημοκοπικά δείχνουν ότι προφανώς δεν αξίζει κάτι περισσότερο αυτός ο λαός. Δεν θέλει κάτι περισσότερο. Φοβάται.
Το πιο “ριζοσπαστικό” του αίτημα είναι να θέλει τον Σαμαρά.


Στον εισαγγελέα με στοιχεία φωτιά ο Νίκος Νικολόπουλος για την Ελβετική εταιρεία του Α. Παπανδρέου.

Σήμερα στις 10.30 το πρωΐ, ο Αχαιός μαχητής Νίκος Νικολόπουλος καταθέτει στον εισαγγελέα τα στοιχεία της έρευνας του σχετικά με την Ελβετική εταιρεία του αδελφού του πρωθυπουργού.
Η κατάθεση θα γίνει στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στο “16″. Ο Νικολόπουλος δεν έχει αποκαλύψει το περιεχόμενο των στοιχείων που θα προσκομίσει, είναι όμως ενδεικτικό της σοβαρότητας τους το γεγονός ότι σήμερα είχε πολύωρη σύσκεψη με κορυφαίους νομικούς της Πάτρας.
Σε ερώτηση μας εάν θα κάνει δηλώσεις, μας απήντησε ότι “Καλό θα είναι οι δικαστικοί συντάκτες να βρίσκονται εκεί και είναι σίγουρο ότι θα αποζημιωθούν. Εάν με έλεγαν Αντρίκο βέβαια, είναι σίγουρο ότι θα υπήρχε κοσμοσυρροή!! Ελπίζω όμως η δικαιοσύνη και ο εισαγγελέας που έχει δείξει πραγματικό ενδιαφέρον, να μην διστάσει και να γράψει ιστορία.”
Το βέβαιο είναι ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Νικολόπουλος γράφουν ήδη ιστορία δείχνοντας ότι υπηρετούν μόνο τον Ελληνικό λαό και όχι αυτούς που τον κρατούν σε καταστολή. Αύριο λοιπόν τα σπουδαία…

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Μεταρρυθμίσεις» και στο βάθος εκλογές

Share

The end of the road
Οι ανακοινώσεις του Ευ. Βενιζέλου, οι βίαιες ανατροπές στους μισθούς, την εργασία και γενικότερα τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, έχουν και μια άλλη παράμετρο που θα τη δούμε πολύ σύντομα. Στο ερώτημα γιατί δεν τα έκανε τόσα χρόνια και θα τα κάνει τώρα που του έβαλε η τρόικα το πιστόλι στον κρόταφο, η απάντηση είναι ότι δεν μπορούσε να τα κάνει διότι θα ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με την κοινωνία ολόκληρη.
Για φανταστείτε: Κάποιες χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους στο Δημόσιο και άλλοι θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται ακόμη περισσότερο. Επίσης, η Ελλάδα θα δει να πωλούνται τα πάντα μπιρ παρά, να κλείνουν και να συγχωνεύονται εταιρείες, να ανοίγει ο δρόμος στους ξένους επιχειρηματίες να αλωνίσουν στη χώρα μας.
Μπορεί η κυβέρνηση να τα αντέξει όλα αυτά τώρα; Μας φαίνεται πολύ δύσκολο. Έτσι, μάλλον πλησιάζουν παρά απομακρύνονται οι πρόωρες εκλογές. Η κυβέρνηση θα βάλει το δίλημμα, ή μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία για να πιάσει ψάρια. Και ο Παπανδρέου δεν αποκλείεται να πει στην ΔΕΘ: «εμείς κάνουμε μεταρρυθμίσεις μκαι αν δεν τις θέλετε, θα πέσουμε ηρωικά».
Θα καταφέρει να ξεγελάσει τον κόσμο; Μάλλον δύσκολο. Μετά από τόσες θυσίες το να έρχονται να σου μπήγουν το μαχαίρι στο λαιμό, δεν το αντέχει ούτε ο πιο φανατικός Πασόκος.
Απόψε πάντως είναι διάχυτη στην πολιτική σκηνή η εντύπωση ότι μετά το διάγγελμα του «πρωθυπουργού» Βενιζέλου η χώρα τίθεται πάλι σε προεκλογική τροχιά.
Από την άλλη μεριά, λίγες ημέρες πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος να του έβαλε ενδεχομένως μία ωραιότατη τρικλοποδιά: Αφού αντιπρόεδρος δείχνει να κατεβάζει την κοινωνία (συνδικάτα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, απλοί πολίτες) στους δρόμους, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει το πολιτικό της κεφάλαιο.
Ωστόσο στην πολιτική πρέπει να είμεθα πρακτικοί: όλα θα κριθούν στο πεδίο και της αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής αποδοχής. Ακόμη δεν είναι βέβαιο αν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί να ψηφίσει όλα αυτά που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος με ένα νομοσχέδιο. Αλλά ας υποθέσουμε ότι το κάνει (διότι ΠΑΣΟΚ είναι, μεταξύ τους τα βρίσκουν). Έχει αυτή η καταρρέουσα κυβέρνηση την δυναμική να χειραγωγήσει την κοινωνία ή ο Βενιζέλος με όσα είπε τροφοδοτεί τους «αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα;
Επίσης προλαβαίνει η κυβέρνηση να κάνει όσα αποφεύγει τόσο καιρό και να έχει μετρήσιμο οικονομικό αποτέλεσμα μέσα στο 2011 (έχουμε έλλειμμα 1,7 δις ως τώρα);
Και στο πολιτικό επίπεδο: αν ο Σαμαράς δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, στις επόμενες δημοσκοπήσεις πόσες μονάδες θα είναι μπροστά;
Σε όλα αυτά προσθέστε την επίθεση του Πρωθυπουργού στο σημερινό υπουργικό εναντίον των ΜΜΕ και το νέο άρθρο του Νίκου Παπανδρέου που επιχειρεί τώρα στο τέλος να ανορθώσει το ρημαγμένο προφίλ της οικογένειας Παπανδρέου και εντάσσεται σαφώς σε σκηνικό εκλογών.
Εκλογομαχίες στην κυβέρνηση
Πάντως, πριν από τις δραματικές δηλώσεις Βενιζέλου στην κυβέρνηση έπαιζαν την κολοκυθιά με τις εκλογές και τα σενάρια συγκυβέρνησης. Τα θέματα για το ΠΑΣΟΚ είναι δύο: εκλογές, συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
Γύρω από αυτά τα ενδεχόμενα «στοιχίζονται» οι υπουργοί. Για παράδειγμα ο Χρυσοχοϊδης επιδιώκει να δημιουργηθεί κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και μετά να γίνουν εκλογές ενώ παρόμοιες απόψεις εκφράζει και ο Σκανδαλίδης.
Αντίθετα ο Λοβέρδος, που είναι από τους ριγμένους του ανασχηματισμού, προτιμά εδώ και τώρα εκλογές – αίτημα που έχει διατυπώσει προ καιρού και ο Καστανίδης.
«Όχι σε εκλογές» λέει η Διαμαντοπούλου, αλλά εσχάτως και ο Βενιζέλος (τουλάχιστον στο δημόσιο λόγο του), που σταθερά επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα συναίνεσης με τον Σαμαρά.
Κρατήστε εδώ και την δήλωση Καρατζαφέρη ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν με την κοινοβουλευτική στήριξη του ΛΑΟΣ, το οποίο όμως δεν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση. Είναι ένα σενάριο που «σπρώχνεται» από ισχυρά ΜΜΕ και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Συγκυβέρνηση θέλει ο Νικολάκης... ευτυχώς που με το τέλος του ΠΑΣΟΚ ήρθε και το δικό του τέλος

animation maker[Για να καταλάβω ρε Χατζηνικολάου: 
Πως μπορούνε να συγκυβερνήσουν με άλλους οι εν λόγω υπουργοί, 
όταν δεν μπορούν να κυβερνήσουν και να τα βρούνε μόνοι τους;
 
Τι πίνεις και δεν μας δίνεις για να λες τέτοιες ανοησίες; 

Τώρα πια είναι αργά για δάκρυα Νικολάκη και δηλώσεις του στύλ "η Κυβέρνηση δίνει την εικόνα παιδικής χαράς" δεν πείθουν κανένα μιας και θυμόμαστε πολύ καλά τις δηλώσεις σου από ραδιοφώνου ότι προτιμάς έναν Πρωθυπουργό κωπηλάτη από έναν που είναι από πάνω απ' το ταψί με τις τυρόπιτες... 

Ευτυχώς που το τέλος του ΠΑΣΟΚ έφερε και το δικό σου τέλος...] 

Ακολουθεί το άρθρο του παπαγάλου του ΠΑΣΟΚ: 

Συνεργασία ή κάλπες!
 

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ (χθεσινή) δημοσκόπηση της ΜRB και της Real news επιβεβαιώνει τη ραγδαία δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται πλέον 5,1% πίσω από τη Ν.Δ. Η «ψαλίδα» ανοίγει και στα ποσοστά Σαμαρά και Παπανδρέου. Στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», η διαφορά έχει ήδη φθάσει στο 4% υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ίδια έρευνα, όμως, αποκαλύπτει και τη συνολική, προϊούσα φθορά του πολιτικού μας συστήματος. Αμφισβητείται σήμερα πιο έντονα παρά ποτέ! 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το θηριώδες 57,4% των συμπολιτών μας πιστεύει ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι ικανό να κυβερνήσει αποτελεσματικά, ενώ το επίσης τεράστιο 54,1% δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο αρχηγούς κατάλληλο για την πρωθυπουργία. Αξιόλογα είναι και τα αποτελέσματα στο ερώτημα για την ανάγκη συναίνεσης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Το 65,9% συμφωνεί. Μόνον το 23,5% διαφωνεί. Πλειοψηφικό, τέλος, είναι και το ρεύμα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία υπέρ της συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων. Το 52,1% λέει «ναι» εδώ και τώρα! Το ποσοστό αυξάνεται σε 56,4%, αν προηγηθούν εθνικές εκλογές... 

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ αυτά πριν από μερικούς μήνες θα συνιστούσαν μεγάλη έκπληξη. Σήμερα, όχι. Η κατάρρευση των ποσοστών της κυβέρνησης ακολούθησε την... κατάρρευση της αποτελεσματικότητας, της αξιοπιστίας και της συνοχής της. Λίγες εβδομάδες μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό του, το Υπουργικό Συμβούλιο δίνει την εικόνα παιδικής χαράς. Πορεύεται στο άγνωστο με... βάρκα την προσωπική φιλοδοξία, ικανότητα και... διάθεση του κάθε υπουργού. Συντονισμός δεν υπάρχει. Ούτε σχέδιο. Οι ενδοκυβερνητικές κόντρες είναι καθημερινές. Και πολύ συχνά εξελίσσονται μπροστά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, που σπανίως παρεμβαίνει... Χαρακτηριστική η σύγκρουση Ρέππα - Ραγκούση για τα ταξί και Λοβέρδου - Ξενογιαννακοπούλου για τις αλλαγές στην υγεία. Εικόνα κυβέρνησης σε προχωρημένη διάλυση. Και την ίδια στιγμή, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, ενώ κανένας από τους διακηρυγμένους στόχους της οικονομικής πολιτικής δεν έχει επιτευχθεί! Ατολμία, ασυνεννοησία, απραξία και εν τέλει... ανυπαρξία και ακυβερνησία! 

ΑΥΤΑ τα συσσωρευμένα στερητικά «α» οδηγούν τώρα την κυβερνητική αξιοπιστία σε ραγδαία κατάρρευση και τα τεράστια προβλήματα της χώρας σε ακόμη μεγαλύτερη όξυνση. Η απογοήτευση των πολιτών έχει φθάσει στο ζενίθ! Και η αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων να συνεννοηθούν και να δράσουν από κοινού για την έξοδο από την κρίση επιβαρύνει την ήδη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, προκαλώντας πρόσθετη απογοήτευση, απαισιοδοξία και οργή. Οι Ελληνες «χρεώνουν» στα δύο μεγάλα κόμματα το γεγονός ότι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα, στο παρά ένα της εθνικής καταστροφής, να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται με το βλέμμα τους σταθερά προσηλωμένο στην καρέκλα, στην εξουσία. Παρακολουθεί κανείς τους διαξιφισμούς τους και έχει την αίσθηση ότι η πολιτική μας σκηνή ζει ακόμα στις δεκαετίες του ’80 και του ’90! Οι εντυπώσεις προηγούνται της ουσίας. Και τα φραστικά πυροτεχνήματα συχνά την καλύπτουν. Ακόμη και όταν συμφωνούν σε ένα σημαντικό θέμα, όπως πρόσφατα στις μεταρρυθμίσεις της παιδείας, τα κόμματα διαγκωνίζονται στη συνέχεια στο πεδίο της διεκδίκησης πολιτικών κερδών... Και όταν έρθει η ώρα της εφαρμογής των αποφάσεών τους, κρύβονται για να μην εισπράξουν κόστος... 

Η ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ και ξεπερασμένη αυτή νοοτροπία οδηγεί στην αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, αλλά και στη σύγκρουση με την τρόικα. Η κυβέρνηση, αφού διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα, οδηγώντας με τη φορολογική της πολιτική χιλιάδες υγιείς μέχρι πρότινος επιχειρήσεις στο λουκέτο και δημιουργώντας στρατιές ανέργων, εμφανίζεται τώρα απρόθυμη να συμμαζέψει τα τεράστια, προκλητικά έξοδα του δημόσιου τομέα. Δεν θέλουν να ξηλώσουν το διεφθαρμένο και σπάταλο κομματικό κράτος των ημετέρων, που οικοδόμησαν από το 1974 μέχρι σήμερα, για να βολέψουν και να ευνοήσουν όχι τους άξιους, αλλά τον κομματικό τους στρατό! Και βέβαια, ούτε η Ν.Δ. υψώνει φωνή μεγάλη για το θέμα αυτό. Η κριτική της γίνεται ψιθυριστά, για να μην ενοχληθούν οι δικοί της κομματικοί φίλοι στις κρατικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις... 

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ και το δέχεται πλέον ακόμη και τμήμα της αριστερής αντιπολίτευσης ότι αν δεν... συρρικνώσουμε το κράτος μας, αν δεν γίνουν γενναίες περικοπές στις σπατάλες του και αν δεν χτυπηθεί η διαφθορά που ανθεί στις περισσότερες εκφάνσεις του, δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση. Αν η σημερινή κυβέρνηση δεν «αντέχει» το πολιτικό κόστος των σκληρών αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν, ας το παραδεχθεί. Και ας ζητήσει τη βοήθεια της αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης συνεργασίας με αυστηρά προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα και απολύτως συγκεκριμένη ατζέντα. Και αν η Ν.Δ. δεν ανταποκριθεί, αν επιμείνει πεισματικά στην άρνησή της, ας στηθούν πρόωρες κάλπες. Το κόστος των εκλογών είναι σίγουρα πολύ μικρότερο από αυτό της σημερινής ακυβερνησίας... Και ας ελπίσουμε ότι ο νέος πολιτικός χάρτης, που θα δημιουργήσουν οι Ελληνες με την ψήφο τους, θα οδηγήσει σε ευρύτερες συνεργασίες, για το καλό του τόπου...

Le Monde: "Ο Έλληνας 

 

πρωθυπουργός έχασε και τη λίγη 

 

αξιοπιστία που είχε ανακτήσει..."


«Εξαντλήθηκε η υπομονή με την Αθήνα»

 H διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και η ανησυχία των Ευρωπαίων για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα κυριαρχούν στα σχόλια του γερμανικού τύπου.

Στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο με τίτλο «Εξαντλήθηκε η υπομονή με την Αθήνα» διαβάζουμε στον υπότιτλο: «Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει μέτρα λιτότητας όπως περίμενε η ΕΕ. Μέλη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού προτείνουν στην Ελλάδα την έξοδο από την ευρωζώνη».
«Η Ελλάδα εγείρει αμφιβολίες για τη βούληση ή την ικανότητά της να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες της», παρατηρεί η εφημερίδα. «Η κυβέρνηση στο Βερολίνο αντιμετώπισε με ανησυχία την ξαφνική διακοπή των διαπραγματεύσεων ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας. Από την πλευρά της η Αθήνα δικαιολογεί την ανααποτελεσματικότητα των μέτρων με την οικονομική ύφεση. Όμως ΔΝΤ και ευρωζώνη αμφισβητούν αυτό το επιχείρημα. Κατά την άποψη των Βρυξελλών η Ελλάδα θα πρέπει να προωθήσει ταχύτερα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Επιπλέον η χώρα αντιμετωπίζει ακόμα μεγάλα προβλήματα με την είσπραξη των φόρων. Και την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν θέλουν να διαπραγματευθούν... μια νέα συλλογική σύμβαση και να αποδεχθούν περικοπές στις συντάξεις. Για τους λόγους αυτούς η τρόικα ζητά περισσότερες και πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις. Όμως η ελληνική κυβέρνηση αρνείται».
Διαψεύστηκαν οι ελπίδες
Χωρίς αποτέλεσμα τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης;
Το περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί στις σελίδες του συνεντεύξεις με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. Εκτός αυτού το περιοδικό δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Χρέος εκτός ελέγχου». Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Οι Φινλανδοί ζητούν εγγυήσεις, οι ιδιώτες επενδυτές διστάζουν και η Ελλάδα αποτυγχάνει στους στόχους της. Οι αμφιβολίες για τη σωτηρία εντείνονται».
«Οι ελπίδες για ένα καλό τέλος του ελληνικού δράματος, που αναπτερώθηκαν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 21 Ιουλίου, έχουν εν πολλοίς διαψευστεί. Αμέσως μετά τη Σύνοδο η αξία των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύτηκε παροδικά στα ύψη. Σήμερα όμως η αξία τους μοιάζει να «εξερευνά» νέα, απύθμενα βάθη. Ένα παράδειγμα: Ομόλογο που λήγει το Μάρτιο πωλείται στο 70% της ονομαστικής του τιμής.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο υψηλόβαθμου στελέχους γερμανικής τράπεζας: ' Ώρες-ώρες αμφιβάλλω σοβαρά για τη θέληση των Ελλήνων».
Σε κίνδυνο η διαδικασία επικύρωσης; 
Την ανησυχία για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μοιράζεται και η γαλλική εφημερίδα Le Monde:
«Όπως όλα δείχνουν, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε και τη λίγη αξιοπιστία που είχε ανακτήσει μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και το δεύτερο πακέτο σωτηρίας. Η διστακτικότητα της Ελλάδας θα έχει τραγικές συνέπειες στη διαδικασία επικύρωσης των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια». 
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15364830,00.html

 

Ποιοί κρύβονται πίσω 

 

απο την Νέα Τάξη Πραγμάτων;


Σ.Α: Παρακολουθήστε προσεκτικά τα βίντεο που έχουμε τοποθετήσει σαν παραπομπές. Περιέχουν πρωτότυπα και πολύ σημαντικά στοιχεία..Στείλτε τα σε φίλους και γνωστούς ώστε όλοι να μάθουν που κρύβονται πίσω απο την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Τα τελευταία 10 χρόνια το διαδίκτυο είναι γεμάτο απο αναφορές στην «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Εκατομμύρια άνθρωποι είναι εναντίον της Νέας Τάξης Πραγμάτων και παλεύουν εναντίον της σε πνευματικό επίπεδο. Εκεί παίζεται άλλωστε και ο πόλεμος.
Ποιοί είναι όμως οι πραγματικοί δημιουργοί της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που μένουν στο παρασκήνιο και κρύβουν την δράση τους επιμελώς;
Ενας κατάλογος με τους κεντρικούς τραπεζίτες έχει διαρρεύσει εδω και χρόνια:

1. Rothschilds of London(εβραϊκής καταγωγής)
2. Lazar Brothers of Paris(
εβραϊκής καταγωγής)
3. Israel Moses Seif of Italy(
εβραϊκής καταγωγής)
4. Warburg Bros of Hamburg(
κρυπτοεβραίοι)
5. Lehman Brothers of New York(
εβραϊκής καταγωγής)
6. Kuhn Loeb of New York(
εβραϊκής καταγωγής)
7. Chase Manhattan of New York(Morgan)(
πράκτορες των Ρόθτσιλντ και συνεργάτες τωνΡοκφέλερ)
8. 
Goldman Sachs of New York(εβραϊκής καταγωγής)

Οι Rothschild που ηγούνται την Νέας Τάξης Πραγμάτων, έχουν εβραϊκή καταγωγή την οποία οι ίδιοι έχουν δηλώσει, παρουσιάζονται όμως απο τα μεγάλα ΜΜΕ που ελέγχουν σαν «Βρετανοί», «Γάλλοι», «Γερμανοί» κτλ..
Οι Rothschild είναι αυτοί που εξαγόρασαν με απάτη την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας και φρόντισαν για την δημιουργία της FED, της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Υπάρχουν αναφορές στο «The Money Masters»(http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/03/money-masters_15.html), για τους Rothschild οτι πήγαν στις ΗΠΑ κρυφά μαζί με τους υπόλοιπους Εβραίους τραπεζίτες της Ευρώπης προκειμένου να δημιουργηθεί η τράπεζα που έκλεψε στην συνέχεια τον πλούτο των Αμερικανών.
Οι Ρόθτσιλντ είχαν ήδη πάει στην Κίνα το 1830 και είχαν στήσει μια εταιρεία εμπορίου χρυσού και αργύρου στην Σανγκάη οργανώνοντας απο το παρασκήνιο το τραπεζικό σύστημα της Κίνας.
Πριν απο 150 χρόνια ανεξάρτητοι ερευνητές υπολόγισαν οτι ο μισός πλούτος της Γης ανήκε στουςRothschild (http://youtu.be/20dpHsRl_ZI). Πριν απο 10 περίπου χρόνια οι εταιρείες τους υπολογίστηκαν σε 4500, εκ των οποίων 1500 διοικητικές.
Όπως καταλαβαίνετε η επιρροή των Ρόθτσιλντ και των υπόλοιπων εβραϊκών οικογενείων που ελέγχουν τα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στις απανταχού κυβερνήσεις είναι τεράστιος.
Το ίδιο το Ισραήλ ιδρύθηκε εξ' ολοκλήρου με τα χρήματα που οι Ρόθτσιλντ είχαν μαζέψει χρηματοδοτώντας όλους τους πολέμους των τελευταίων 200 ετών και ληστεύοντας στην κυριολεξία τους Ευρωπαίους μέσω του δανεισμού. Δείτε το σχετικό βίντεο(http://www.youtube.com/watch?v=1IGam7PAE0Y).



Στην πραγματικότητα οι Ρόθτσιλντ είναι οι ιδιοκτήτες όλου του πλούτου των Τραπεζιτών και οι υπόλοιποι απλοί διαχειριστές έχοντας ένα μικρό μερίδιο στην κατοχή τους, όπως ο Τζόρτζ Σόρος, ο J.P. Morgan κ.α. Να θυμίσουμε ότι όταν πέθανε ο J.P Morgan και ανοίχτηκε η διαθήκη του αποκαλύφθηκε οτι κατείχε μόνο το 10% της υποτιθέμενης περιουσίας του.
Οι Ροκφέλερ είναι η μεγαλύτερη οικογένεια Τραπεζιτών στις ΗΠΑ και η δεύτερη στον πλανήτη μετά τους Rothschild. Λεπτομέρειες για τις οικογένειες τραπεζιτών που ελέγχουν τον πλανήτη θα διαβάσετε στο ντοκυμαντέρ «The Money Masters».
Οι Ροκφέλερ είναι «μαράνος», Εβραίοι δηλαδή απο την Ισπανία που κρύβουν την καταγωγής τους. Διαβάστε εδω σχετικά με την εβραϊκή καταγωγή των Ροκφέλερ(http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/10/blog-post_9511.html).
Στο ίδιο ντοκυμαντέρ παρουσιάζονται οι οκογένειες που ελέγχουν τον πλούτο της ανθρωπότητας μέσω των κεντρικών τραπεζών στις οποίες είναι οι ίδιοι μεγαλομέτοχοι και μέσω του δανεισμού που κάνουν στα έθνη.
Τι σημαίνει όμως ο όρος «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Σημαίνει την κατάρρευση των εθνών-κρατών όπως τα γνωρίζουμε σήμερα και την επιβολή ενός νέου μοντέλου διακυβέρνησης των λαών σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αποφάσεις θα πέρνονται απο μη εκλεγμένους πολιτικούς οι οποίοι θα είναι υπάλληλοι των μόνων κερδισμένων της οικονομικής κρίσης.
Των Κεντρικών Τραπεζιτών που αναφέραμε παραπάνω.
Οι ίδιοι Κεντρικοί Τραπεζίτες έχουν στήσει εδω και 200 χρόνια ένα δίκτυο πρακτόρων εβραϊκής κατα 90% καταγωγής το οποίο φροντίζει για την υπονόμευση των Ευρωπαϊκών κυρίως εθνών, ούτως ώστε να καταρρεύσουν οικονομικά και πολιτισμικά για να παρουσιαστούν οι ίδιοι σαν τους «σωτήρες» της ανθρωπότητας και να επιβάλλουν μια άκρως φασιστική-οργουελιανή Παγκόσμια Κυβέρνηση.
Ο πόλεμος που έχουν κάνει κατα καιρούς σε όποιους αντιστάθηκαν ήταν βρώμικος και αδυσώπητος.
Ολόκληρα έθνη κράτη υπέφεραν ατελείωτα προκειμένου οι Εβραίοι Κεντρικοί τραπεζίτες να επιβάλλουν τα σχέδιά τους.
Σερβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Λιβύη, Αίγυπτος, Αργεντινή, Εκουαδόρ, Παναμάς, Ρωσία, Ουκρανία...
Όποιος δεν συμμορφώνεται η απάντηση είναι εξεγέρσεις και πόλεμοι απο το ΝΑΤΟ.
Οι Κεντρικοί Τραπεζίτες που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι αυτοί που χρηματοδοτούν χιλιάδες αντιρατσιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη για να πιέζουν ώστε οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και κοινωνίες να δεχθούν το πολυπολιτισμικό μοντέλο διακυβέρνησης που ήδη έχει οδηγήσει σε συγκρούσεις.
Οι συγκρούσεις μεταξύ Ευρωπαίων και αλλοδαπών θα φουντώνουν ολοένα και περισσότερο με τους Μουσουλμάνους κυρίως να αρνούνται να ενσωματωθούν και να θέλουν να επιβάλλουν τον πολιτισμό τους στους Ευρωπαίους.
Η τελική σύγκρουση που οι Εβραίοι Τραπεζίτες προωθούν θα αποδυναμώσει τα Ευρωπαϊκά Έθνη που θα αναγκαστούν μαζί με την υπόλοιπη κατακερματισμένη απο τις οικονομικές κρίσεις, ανθρωπότητα, να δεχθούν ένα Παγκόσμιο Νόμισμα, μια Πολυπολιτισμική κοινωνία και τέλος μια Παγκόσμια Κυβέρνηση μη εκλεγμένη.
Δείτε το βίντεο που αποκαλύπτει ότι Εβραίοι προωθούν την πολυπολιτισμικότητα στην Ευρώπη(http://youtu.be/8oe9hokZizM).
Ο ΟΗΕ ιδρύθηκε απο τους ίδιους σαν συνέχεια της Κοινωνίας Των Εθνών που δημιούργησαν. Λεπτομέρειες για το πως δημιούργησαν την Κοινωνία των Εθνών και τον ΟΗΕ διαβάστε στο «TheMoney Masters»( http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/03/money-masters_15.html).
Ο ΟΗΕ εφαρμόζει τις δικές τους πολιτικές. Δεν τιμώρησε ουδέποτε το Ισραήλ παρόλο που διαπράττει απίστευτα εγκλήματα εναντίον των Παλαιστινίων.
Αυτή είναι και η απόδειξη οτι οι Εβραίοι ελέγχουν τους οργανισμούς αυτούς.
Τα φαινόμενα λοιπόν που σπαράζουν και οδηγούν σε διάλυση την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας όπως η λαθρομετανάστευση, η οικονομική κρίση, οι πόλεμοι, το μίσος των γειτόνων μας προς εμάς οφείλονται στα βρώμικα παιχνίδια των Εβραίων Κεντρικών τραπεζιτών των οποίων ηγείται η οικογένεια Ρόθτσιλντ.
Βέβαια ο εβραϊκός λαός στην πλειοψηφία του παίζει καθοριστικό ρόλο αφού βοηθάει τους τραπεζίτες να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους με το να στήνουν χιλιάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στις υπόλοιπες χώρες που προωθούν την πολυπολιτισμικότητα και κατηγορούν όλους τους άλλους λαούς για ρατσισμό.
Όποιος δημόσια δηλώνει οτι οι Εβραίοι Κεντρικοί Τραπεζίτες ελέγχουν τον πλούτο της ανθρωπότητας κατηγορείται απο της ΜΚΟ του Σόρος σαν «αντισημίτης» και σε πολλές χώρες οδηγείται και στην φυλακή ακόμη.
Στείλ’τε το παραπάνω άρθρο σε φίλους και γνωστούς ώστε όλοι να μάθουν την αλήθεια για το ποιοί προωθούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Δεν είναι οι «Αμερικανοί», ούτε οι «Βρετανοί», ούτε οι «Γερμανοί».
Οι λαθρομετανάστες δεν είναι αυτοί που πρέπει να κυνηγηθούν. Αυτοί είναι ήδη κυνηγημένοι απο την πολιτική των Εβραίων Τραπεζιτών. Οι Εβραίοι τραπεζίτες στοχεύουν ακόμη μια φορά στο να μας οδηγήσουν σε συγκρούσεις με τους λαθρομετανάστες μέσα στην Ευρώπη.
Για αυτό άλλωστε οι Αλβανοί π.χ παρόλο που τους βοηθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και τους φερθήκαμε στις περισσότερες περιπτώσεις με σωστό τρόπο, σήμερα έχουν κάνει περιουσίες απο την δουλειά στην Ελλάδα και μας μισούν.
Επειδή στην Αλβανία τα σχολικά βιβλία και τα ΜΜΕ τα χρηματοδοτεί ο Εβραίος Σόρος, ο πράκτορας των Ρόθτσιλντ και οι νεαροί Αλβανοί διδασκονται να μισούν τους Ελληνες για να οδηγηθούμε σε σύγκρουση.
You might also like: