Ικανοποίηση της “Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού αγώνα” για τις θέσεις Σαμαρά

Share
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ιστορική δήλωση-επιστροφή Σαμαρά στην πάγια εθνική θέση για το Σκοπιανό, χωρίς χρήση του Ονόματος «Μακεδονία» ή των παραγώγων (με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής)
“Η ΔΗΛΩΣΗΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ 2009 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ” τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση
Αν ερχόταν ξανά το Σκοπιανό στο προσκήνιο, θα κρατούσατε και τώρα τη στάση που κρατήσατε στις αρχές της δεκαετίας του ’ 90 και εξαιτίας της οποίας αναγκαστήκατε να περπατήσετε στην «πολιτική έρημο», όπως ο ίδιος έχετε πει;
Απάντηση: Θα εξακολουθήσω να κρατώ την ίδια πολιτική, που αποτελεί έκτοτε και την επίσημη εθνική πολιτική της χώρας. Δεν είναι «δική μου» πολιτική αυτή.
Τότε υπηρέτησα, ως υπουργός Εξωτερικών, μια εθνική πολιτική που την είχαν εγκρίνει ομόφωνα η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός μας και με συντριπτική πλειοψηφία η Ελληνική Βουλή. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Μόνο που εγώ την πολιτική αυτή την πίστευα κιόλας…

Εργασιακή εφεδρεία: τεχνάσματα μιας «ακέφαλης» κυβέρνησης

Share
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών απέδειξαν πανηγυρικά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε απόλυτη σύγχυση και πανικό, επισημαίνουν κύκλοι της ΝΔ. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η κοινωνία παρακολουθεί επί μήνες ένα παρατεταμένο θέατρο του παραλόγου που περιλαμβάνει την άσκηση της «μη πολιτικής», τη ρητορική αμετροέπεια και τις μόνιμες παλινωδίες, καθώς, όμως, όλοι οι οικονομικοί δείχτες κινούνται με ιλιγγιώδη αρνητική τροχιά, λόγω της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται, η κυβέρνηση προσφεύγει στη προσφιλή της τακτική τηςεπικοινωνιακής παραπλάνησης.
  • Ψηφίζουν μέτρα επώδυνα για την κοινωνία και καταστρεπτικά για την οικονομία, και στη συνέχεια οι υπουργοί της διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν τα επιθυμούν…
  • Βεβαιώνουν ότι ό,τι έχει αποφασισθεί με τη τρόικα θα εφαρμοστεί και στη συνέχεια διαρρέουν ότι αντιστέκονται στις πιέσεις για την εφαρμογή τους.
Και να ποιο είναι το αποτέλεσμα, συνεχίσουν οι ίδιοι:
Νέο πακέτο μέτρων-μαμούθ. Ομολογία απροκάλυπτης και παταγώδους αποτυχίας με τον λογαριασμό να πηγαίνει στους συνήθεις ύποπτους: τους πολίτες.
Και γνωρίζοντας ότι πρόκειται για συνταγή αποτυχίας που θα προκαλέσει ισχυρότατες αντιδράσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ασυνεννοησίας επιδιώκει να «θολώσει τα νερά».
Στο φλέγον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας, που σύμφωνα με διαρροές αφορά πάνω από 200.000 εργαζόμενους, επιχειρεί να καταστήσει τη Νέα Δημοκρατία «συνένοχο του εγκλήματος».
Με προσποιητή αφέλεια, διαστρεβλώνοντας απόλυτα την πραγματικότητα, δηλώνει ότι, η πρόταση της εργασιακής εφεδρείας προήλθε από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Πρόκειται για εσκεμμένη παραποίηση της αλήθειας, καθώς η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είχε εντελώς διαφορετικούς όρους και στόχευση.
Για να θυμίσουμε, λοιπόν, στους έχοντες αδύνατη μνήμη υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, η πρότασή μας για εργασιακή εφεδρεία ήταν η ακόλουθη:
«Έχουμε επεξεργαστεί την εφαρμογή του θεσμού ανάλογα με την ηλικία των προσώπων που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία.
  • Για όσους είναι πάνω από τα 50 εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού.
  • Για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και
  • Για όσους είναι από τα 30-40 μια τριετία.
Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται  θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας παρατείνονται.
 Σε όλες τις περιπτώσεις προκύπτει ότι μπορούμε να έχουμε ταχύτερη μείωση προσωπικού και ελλείμματος σε σύγκριση με την άμεση απόλυση.
Αν λάβουμε υπόψη το συνολικό κόστος της ανεργίας, η τριετία επιτρέπει επαρκή χρόνο μαθητείας για μετάταξη.
Εάν ο θεσμός περιοριστεί στον ένα χρόνο, ουσιαστικά στέλνουμε τον εργαζόμενο σε ανεργία από τώρα
Και ρωτάμε ευθέως τον κ. Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: τι κοινό, επομένως, υπάρχει στη δική μας ξεκάθαρη και κοινωνικά ευαίσθητη πρόταση με τη δική του, της εργασιακής εφεδρείας για ένα έτος με το 60% του μισθού;
  • Η Νέα Δημοκρατία προτείνει το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας για την αποφυγή της απόλυσης.
  • Η κυβέρνηση τον εισάγει ως προθάλαμο της απόλυσης.
Και απόλυση σε συνθήκες ύφεσης, εκτόξευσης των ποσοστών της ανεργίας και πανδημίας «λουκέτων» ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη.
Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα μείνει σταθερή στις θέσεις της, αυτές που με ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζει όλους αυτούς τους μήνες. Απέναντι σε μια«ακέφαλη» και ανυπόληπτη κυβέρνηση θα συνεχίζει να αγωνίζεται για μια άλλη πολιτική, που η έγκρισή της θα έλθει μετά από τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.






Πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την κυβέρνηση;

Share
“Tζάμπα μάγκες”
Οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, την περασμένη εβδομάδα παρίσταναν τους …δύσκολους.
Τα άγρια θηρία που δεν τιθασεύονται εύκολα και  βγάζουν γλώσσα στους …σκληρούς της τρόϊκας.
Δημιούργησαν μια τεχνητή ρήξη, είπαν μερικά …ηρωϊκά,  νομίζοντας ό,τι απευθύνονται στην …Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
Η τρόϊκα τα μάζεψε και έφυγε.
Στην Ε.Ε. έγιναν θηρίο.
Το χρηματιστήριο βούλιαξε.
Τα σενάρια καταστροφής επανήλθαν.
Η Μέρκελ προειδοποίησε πως αν η Ελλάδα δεν …συμμορφωθεί, δεν εγκρίνεται η επόμενη δόση!
Έτσι, χθές ο κ. Βενιζέλος, όταν πλέον συνειδητοποίησε, πως ήταν στα ..σκοινιά, “έβαλε την ουρά στα σκέλια» απηύθυνε…διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και ανακοίνωσε την υλοποίηση όλων αυτών, που ηρνείτο να αποδεχθεί την περασμένη εβδομάδα!
Οι άνθρωποι είναι αστείοι!
Έχουν γίνει ο διεθνής περίγελος!
Σε λίγο θα διδάσκουν τους χειρισμούς τους ως παράδειγμα προς αποφυγήν!
Μαθαίνουν στου «κασίδι το κεφάλι» και αυτή η …πρακτική τους εξάσκηση κοστίζει πάρα πολύ στην ελληνική οικονομία.
Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια των ερασιτεχνικών πειραματισμών αυτή τη στιγμή.
Τα πράγματα είναι κρίσιμα γιατί διακυβεύεται το μέλλον της χώρας.
Οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, ας …ασκηθούν κάπου αλλού.
Όχι στο μέλλον των παιδιών μας.
Επιτέλους, πόσο καιρό ακόμα θα ανεχόμαστε αυτή την κυβέρνηση του …Δελφιναρίου;
Από την άλλη πλευρά είναι εξοργιστική η συμπεριφορά κάποιων της από εδώ πλευράς. Δημιουργήματα του κομματικού σωλήνα, όπως οι Χατζηδάκης και Κ. Μητσοτάκης, παριστάνουν τους …συναινετικούς και τους υπέρμαχους της συνεννόησης, ενώ στην ουσία υπονομεύουν τον Αντώνη Σαμαρά που παρέλαβε ένα διαλυμένο μαγαζί και το έκανε κόμμα που διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία και κατά πιθανότατα θα την κερδίσει.
Με ποιόν να συνεννοηθείτε κ. Χατζηδάκη και κ. Μητσοτάκη; Μ΄ αυτούς που  δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους;
Που άλλα λένε το πρωϊ και άλλα το βράδυ;
Και σε τι πλαίσιο να συνεννοηθείτε, όταν οι ίδιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται;
Υστερα  βγαίνει και ο Επίτιμος (αλήθεια γιατί διατηρεί τον τίτλο του Επιτίμου αφού με τη συμπεριφορά του μόνοι ζημιά προκαλεί στο κόμμα;) και ζητάει από την Αξιωματική Αντιπολίτευση να βάλει πλάτη σε μια παραπαίουσα κυβέρνηση.
Ποιος ο λόγος να παραμείνει στην εξουσία μια αποτυχημένη κυβέρνηση κ. Επίτιμε;
Μήπως επειδή δεν ….αντέχετε να δείτε Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά;
Πείτε το επιτέλους! Σας καταλαβαίνουμε!
Πήραν σειρά και τα εξαπτέρυγα: Ο κ. Καρατζαφέρης θέλει λέει να στηρίξει μια κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, έστω και αν δεν συμμετέχει ο ίδιος σ΄ αυτήν!
Θα χάσει η Βενετιά βελόνι!
Το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και των Εκδοτών παίζει και αυτός! Ρίχνεται με τα  μούτρα στην προσπάθεια σωτηρίας του συστήματος.
Από κοντά και η κυρία Μπακογιάννη, η οποία βλέπει ότι οι ψηφοφόροι της γυρίζουν την πλάτη, αναζητά διέξοδο πολιτικής επιβίωσης και σωτηρίας, μέσα από σχήματα συνεννόησης. Εδώ η ίδια δεν μπόρεσε (στην πραγματικότητα δεν άντεξε) να συνεννοηθεί με το κόμμα που την ανέδειξε, θα καταφέρει να συνεννοηθεί με όλους τους άλλους;
Η  Ελλάδα δεν αντέχει αυτή τη στιγμή ερασιτεχνικούς χειρισμούς. Και δεν αποτελεί λύση ένα σχήμα προσωπικής σωτηρίας των αποτυχημένων.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια καθαρή εντολή.
Λόγια ειλικρινά και αλήθειες που πονάνε.
Χρειάζεται μια άλλη πολιτική πρόταση και μια ισχυρή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα προέλθει μέσα από μια νέα λαϊκή νομιμοποίηση.
Τέτοια λύση, εγώ βλέπω μόνο τον Αντώνη Σαμαρά.
Αν κάποιος βλέπει κάτι άλλο, πολύ ευχαρίστως να το συζητήσουμε!
Διαφορετικά ο Τιτανικός θα συνεχίσει  την πορεία του, ενώ άρχισε το πλιάτσικο και οι βιολιστές  επιχειρούν να αποσπάσουν την  προσοχή του κόσμου.
Αδέξιος Δεξιός

 Νέα οξύτατη επίθεση κατά "της κυβέρνησης Παπανδρέου - Βενιζέλου", την οποία κατηγόρησε ότι "έχει αφήσει κάθε πρόσχημα...

Eλλάδα: "Η κυβέρνηση θέτει υπό καθεστώς εφεδρείας τους Έλληνες και υπό καθεστώς εκποίησης ολόκληρη τη χώρα" - Το σχόλιο του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα για τα νέα μέτρα


ΕκτύπωσηE-mail
Eλλάδα: "Η κυβέρνηση θέτει υπό καθεστώς εφεδρείας τους Έλληνες και υπό καθεστώς εκποίησης ολόκληρη τη χώρα" - Το σχόλιο του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα για τα νέα μέτρα
Νέα οξύτατη επίθεση κατά "της κυβέρνησης Παπανδρέου - Βενιζέλου", την οποία κατηγόρησε ότι "έχει αφήσει κάθε πρόσχημα και ουσιαστικά θέτει υπό καθεστώς εφεδρείας τους έλληνες και υπό καθεστώς εκποίησης ολόκληρη τη χώρα", εξαπέλυσε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του, μετά τη σημερινή συνάντησή του με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. 
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση "για πρωτοφανή εκστρατεία προπαγάνδας και παραπληροφόρησης ενάντια στο δημόσιο χώρο, ενάντια στο κοινωνικό κράτος, με αιχμή του δόρατος στους δημόσιους υπαλλήλους". Αφού δε διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν υπερασπίστηκε ποτέ τις παθογένειες του δημοσίου, τις οποίες δημιούργησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, σημείωσε ότι η έντονη αντίθεσή του σε αυτή την προπαγάνδα, οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο "να χρησιμοποιήσει την επίθεση στο δημόσιο, ως μοχλό πίεσης για την επίθεση σε ολόκληρη την κοινωνία".
Ακόμα και σήμερα, έγκριτοι δημοσιογράφοι της διαπλοκής και μερίδα των ΜΜΕ, αναφέρονται σε ένα εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους, πράγμα που είναι υπερβολικά μεγάλο και χρειάζεται να πάμε στη θεσμοθέτηση της εφεδρείας, σημείωσε ο επικεφαλης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η πραγματικότητα είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας είναι περίπου 450.000, όπως αποδείχτηκε μετά την απογραφή του ΔΝΤ και της Τρόικας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε το μικρότερο δημόσιο τομέα, ή έναν από τους τρεις χαμηλότερους σε όλη την ευρωζώνη, είπε.
Υπό το πρίσμα αυτό, είπε ο κ.Τσίπρας, ο στόχος ήταν,πίσω από την επίθεση στο δημόσιο τομέα, να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης: Να κρύψουν τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, να κρύψουν τις μίζες κάτω από το τραπέζι, να κρύψουν την υπερχρηματοδότηση δημόσιων έργων για την Ολυμπιάδα, που στοίχισαν στον ελληνικό λαό τρεις φορές παραπάνω, να κρύψουν τη σπατάλη της διαπλοκής, τη σπατάλη της εξουσίας, είπε.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός, έχει χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές, απέναντι στην αξιοπρέπειά του, να θέσει αυτή την κυβέρνηση σε εφεδρεία και όχι να τεθεί ο ίδιος υπό καθεστώς εφεδρείας και εκποίησης. Όσο πιο γρήγορα δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση και στην τρόικα, τόσο το καλύτερο για το μέλλον αυτού του τόπου, τόνισε.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικάς δήλωσε ότι "εκείνο που απαιτούμε και αξιώνουμε και το μήνυμα που στέλνουμε είναι: Φτάνει πια, ως εδώ. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας έχουν πληγεί τα μέγιστα από την κρίση. Να πληρώσουν επιτέλους και οι έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο".

Αποκαλύπτουμε τα σχέδια των υπουργών για το μέλλον


Μετά τις εξαγγελίες Βενιζέλου, που αφού έδιωξε την τρόικα από τη χώρα, τώρα προσπαθεί να διώξει και τα  έντεκα εκατομμύρια Έλληνες, όλοι ψάχνονται για δουλειά και πρώτοι -πρώτοι οι  Υπουργοί, καθώς σύντομα θα μείνουν άνεργοι.
Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι η ατάκα κυβερνητικού βουλευτή: «Και τώρα που θα κρυφτούμε;»
Καθώς τα πράγματα στην αγορά εργασίας είναι πολύ χάλια στη χώρα μας, όσοι έχουν το κατάλληλο προφίλ πάνε για διεθνή καριέρα. Οι μνημονιακοί υπουργοί δεν θα βρίσκουν δουλειά ούτε ως «κρατικοί» υπάλληλοι, οπότε ήδη έχουν ξεκινήσει τις αναζητήσεις τους ως έμπειροι καριερίστες που είναι…
Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι έξαλλος και δεν κρύβει πλέον τα νεύρα του. Για μερικά λεπτά στο χθεσινό Υπουργικό, έχασε το μειλίχιο ύφος του και τα έβαλε με «θεούςδαίμονες και υπουργούς». Μετά από μια ένδοξη καριέρα στην κωπηλασία και μια ατυχή στην ποδηλασία, αποφάσισε να αφιερωθεί στο τραγούδι: ήδη σημειώνει μεγάλη επιτυχία  η διασκευή των Queen. Ευτυχώς που δεν ζει ο Mercury, να ακούσει την παρωδία του “Bohemian Rhapsody”.
Πληροφορίες λένε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την Αννίτα Πάνια για κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις, που θα δώσουν ώθηση στις πωλήσεις του cd-single. Το προσεχές  Σαββατοκύριακο θα τον απολαύσει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Πλήθη κόσμου θα παρακολουθήσουν live τις τρεις εμφανίσεις του μεγάλου καλλιτέχνη. Έχει ξεσηκωθεί η αστυνομία προκειμένου να σταματήσει τις ορδές λαού που εναγωνίως επιζητούν  ένα αυτόγραφο, μια φωτογραφία με τον πολυτάλαντο Πρωθυπουργό.
Αλλά μη νομίζετε ότι και οι Υπουργοί κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Βλέποντας τις τάσεις φυγής του αρχηγού, έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές καθώς και την αποστολή βιογραφικών.
Ότι θα ερχόταν τόσο γρήγορα η στιγμή που θα νοσταλγούσα τον Παπακωνσταντίνου δεν το φανταζόμουν: έβγαινε και σε πέντε λεπτά σου είχε ρίξει λακωνικά όλα τα μέτρα-τούβλα στο κεφάλι. Βγαίνει τώρα ο Ben 10 και προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα γίνονται για το καλό μας , για να εκσυγχρονιστούμε οι καθυστερημένοι. Δεινός ρήτορας σοβιετικού τύπου, ο Βενιζέλος έχει πράγματι όλο το “πακέτο” για υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου στην Κούβα .
Ο Ραγκούσης με το «δωρικό» στυλ του και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές, αν δουλέψει λίγο το «κρύο» χιούμορ, έχει πολλές πιθανότητες να γίνει υφυπουργός του Κάμερον. Ο Άγγλος Πρωθυπουργός ενθουσιάστηκε από το βιογραφικό του Παριανού Γιάννη και τον προορίζει  για οδηγό διώροφου λεωφορείου, ή για βαρκάρη στον Τάμεση. Η όποια θέση λάβει θα είναι σίγουρα  ανταγωνιστική στα ταξί.
Ο Λοβέρδος έχοντας αυτό το μοναδικό  μοιρολατρικό αλλά και επιθετικό στυλ, είναι σε επαφές με τον Καντάφι, για να αναλάβει το υπουργείο Υγείας της εξόριστης κυβέρνησης του Μοαμάρ.  Κάποια προβλήματα στην επικοινωνία θα επιλυθούν σύντομα, γιατί στην έρημο δεν έχει παντού καλό σήμα…
Ο Ρέππας αναμένεται να ενισχύσει την Κυβέρνηση του Άσαντ στη Συρία, προκειμένου να επιτευχθεί εκεχειρία και αφοπλισμός των αντικαθεστωτικών. Αν πετύχει η διαπραγμάτευση, πάλι θα τους σφάξουν, αλλά οι αντικυβερνητικοί θα είναι ικανοποιημένοι που προσήλθαν στο διάλογο.

Αποκλειστικό: μάσκα διαφυγής υπουργού το βράδυ των εκλογών
Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είχε εναποθέσει πολλά στην υποψηφιότητα Στρος Καν.  Ο «εκατόνταρχος» Ντομινίκ χρειάζεται επειγόντως ένα «δέκαρχο», που να έχει μία ελαφρώς λιγότερο «πικάντικη» φάτσα από ότι ό ίδιος.
Χωρίς άγχος ο Γερουλάνος θα κινείται στα βασιλικά σαλόνια, ως αυτοεξόριστος πρίγκιπας, ενώ αντίθετα ο Χρυσοχοϊδης με πρότυπο τον περιβόητο Γουάιατ Έρπ θα υπηρετήσει ως σερίφης στο Φαρ Ουέστ.
Δεν έχουν όμως όλοι βλέψεις για διεθνή καριέρα. Η Άννα Διαμαντοπούλου θα γίνει η «δασκάλα με τα μαύρα μαλλιά» στις Πρέσπες. Βιβλία δεν χρειάζεται, καθώς θα διδάσκει από το προσωπικό της αρχείο, όλους τους νόμους που πέρασε ως υπουργός.
Ο Πάγκαλος ξέρει ότι οι Έλληνες θα πάρουν τα βουνά και ετοιμάζει αλυσίδα από χασαποταβέρνες. Πρότυπο του ένα μαγειρείο στα Βίλλια, με σπεσιαλιτέ προβατίνα στα κάρβουνα, προβατίνα κοκκινιστή, προβατίνα βραστή. Θα προσθέσει και την ωμή για όσους βιάζονται.  Σκέπτεται να πάει και στο Master Chef. Όχι για μάγειρας, αλλά για δοκιμαστής.
Ο Παπουτσής θα πάει για δήμαρχος Πάρου, για να εκνευρίσει τον Ραγκούση, ο Πεταλωτής θα γίνει τηλεοπτικός πλασιέ βιβλίων για εξωγήινους  και ο Παπακωνσταντίνου θα νοικιάζει ομπρέλες σε παραλίες τους χειμώνες. Τα καλοκαίρια θα είναι ναυαγοσώστης στον Όλυμπο…
Μικρός Οδυσσέας  

 

Η "καταιγίδα νομοσχεδίων" που σχεδιάζει ο κ. Βενιζέλος...

             Από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη
Τα ελλείμματα που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή δεν μειώνονται ούτε με λόγια, ούτε με την "καταιγίδα νομοσχεδίων" που σχεδιάζει ο κ. Βενιζέλος.
Απόδειξη, το σημαντικότερο νομοσχέδιο που ήδη ψήφισε ο κ. Βενιζέλος, περί αποκρατικοποιήσεων, το οποίο δεν εφαρμόζεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ταμείου, που προσωπικά επέλεξε ο κ. Βενιζέλος, τον κ. Κουκιάδη, ο οποίος σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής εμφανίστηκε μια και μοναδική φορά στο Ταμείο στους δύο μήνες μετά τη σύστασή του και ξεκαθάρισε ότι...
"αυτή την περίοδο δεν πρόκειται να συναινέσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας λόγω της μεγάλης πτώσης στη χρηματαγορά και την απαξίωση της κτηματαγοράς".
Την ίδια στιγμή σε απάντηση σε ερώτησή μου ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν δηλώνει ότι: "Η Επιτροπή δεν έχει εκπονήσει, ούτε έχει υπόψη της τυχόν αναλυτική εκτίμηση επιπτώσεων που θα έχει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων". Κοινώς κανείς δεν γνωρίζει αν οι τιμές πώλησης της δημόσιας περιουσίας που προβλέπονται στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Η σοβαρότητα του κυβερνητικού έργου διολισθαίνει ολοταχώς και τείνει να ταυτιστεί με την σοβαρότητα του κ. Σαμαρά που δήλωνε πέρσι τέτοια εποχή ότι μπορεί να εξασφαλίσει 50 δις σε δυο χρόνια από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Με συνέπειες ολέθριες για την Ελλάδα.



Ύφεση και ανεργία κάθε ημέρα που περνάει θεριεύουν...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε όντως το ακατόρθωτο. Απέτυχε σε όλους (μα όλους) τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε σε συνεργασία με την Τρόικα. Και χαρακτηρίζουμε ακατόρθωτο αυτό το επίτευγμα διότι τουλάχιστον όπου πάει το ΔΝΤ ο στόχος του ελλείμματος επιτυγχάνεται, εδώ ούτε και αυτό το πέτυχαν. Και δεν φτάνει αυτό το πρωτοφανές κατόρθωμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε ένα ακόμα περιφανή θρίαμβο. Έριξε την χώρα στο σπιράλ του θανάτου. Ύφεση και ανεργία κάθε ημέρα που περνάει θεριεύουν και ξεπερνούν και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.
Και μπροστά σε αυτή την αποτυχία τι κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική ομάδα που κυβερνά την χώρα μας; Αντί να προχωρήσουν σε δημόσια αυτοκριτική έστω για τα μάτια του κόσμου, απτόητοι προχωράνε για νέους θριάμβους. Τι προσπαθούν να κάνουν; Με επικοινωνιακά τερτίπια να αποφύγουν την αυτοκριτική και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την αναζήτηση των υπευθύνων για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής.
Πως επιδιώκουν να πετύχουν αυτό τον στόχο; Εξαπέλυσαν την Υπουργό Παιδείας κα. Α. Διαμαντοπούλου (υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω κυρία απέτυχε στο πασιφανές και αυτονόητο: να πάρουν όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έγκαιρα όλα τα βιβλία τους) και τον Υπουργό Υποδομών κ. Ι. Ραγκούση, σε επικοινωνιακή επίθεση εναντίον κοινωνικών ομάδων που...
διακρίνονται για την μαχητικότητα τους. Είναι απολύτως ευνόητο. Οι μαζικές μαχητικές και πολλές φορές εκτός ορίων εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών και των οδηγών ταξί, που φυσικά θα υπέρ τονισθούν από τα βραδινά τηλεοπτικά δελτία, θα είναι το δόλωμα για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το κύριο πρόβλημα που είναι η αποτυχημένη φίλο-μνημονιακή κυβερνητική οικονομική πολιτική.
Το ξεκαθαρίζουμε. Είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιστούμε τα όσα «περίεργα» συνέβαιναν και στον χώρο των ΑΕΙ και στον τομέα των ιδιοκτητών ταξί. Αλλά για να νομιμοποιείται κάποιος πολιτικός και μία κυβέρνηση να παρεμβαίνει σε αυτούς τους χώρους, θα πρέπει πρώτα να είναι συνεπής απέναντι στους πολίτες. Δηλαδή, είτε να έχει υλοποιήσει τον βασικό-βασικότατο προεκλογικό οικονομικό στόχο του ΠΑΣΟΚ για την παιδεία, την διάθεση δηλαδή μέσω του κρατικού προϋπολογισμού του 5 % του ΑΕΠ για την εκπαίδευση. Είτε να έχει προγραμματίσει σε σαφώς ορισμένο χρόνο ή να κατασκευάζει-επιδιορθώνει σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες οδικής ασφάλειας το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και όχι να πληρώνουμε διόδια για δρόμους που θα κατασκευαστούν σε κάποιο μελλοντικό χρόνο.
Κανείς εχέφρων άνθρωπος δεν πιστεύει ούτε την κα. Α. Διαμαντοπούλου, ούτε τον κ. Ι. Ραγκούση. Όλοι γνωρίζουν ότι εξυπηρετούν τις πολιτικές συγκάλυψης που εξυφαίνουν οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ προκειμένου να καλυφθούν, ή καλύτερα να αποκρύψουν, τις πολιτικές ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου στην αποτυχία της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.
Για ακόμα μία φορά όμως οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ θα αποτύχουν. Αιτία; Μα η γνωστή σε όλους ανικανότητα τους. Ανικανότητα που έχει πολλές μορφές. Με κυριότερη την αδυναμία τους να προβλέψουν ακόμα και σε επίπεδο εβδομάδας. Και ξέρετε κάτι; Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα παραληφθούν από τους πολίτες τα ραβασάκια υπό την επωνυμία «Έκτακτη εισφορά Αλληλεγγύης». Ήτοι 300 ευρώ ο κάθε μαγαζάτορας και από 1% έως 4% ο κάθε Έλληνας που το εισόδημα του φορολογείται.
Τώρα τι Έκτακτη εισφορά Αλληλεγγύης είναι αυτή και που θα χρησιμοποιηθεί είναι μία μεγάλη συζήτηση. Το βέβαιο είναι ότι ο κάθε Έλληνας που θα βλέπει το παιδί του να γυρνάει από το σχολείο με κάτι φωτοτυπίες αντί για βιβλία και την ίδια ώρα θα πληρώνει την εν λόγω έκτακτη εισφορά θα σκέφτεται: «Πληρώνω! Με τον παρά μου σώζονται οι τραπεζίτες και γίνονται δυστυχισμένα τα παιδιά μου!»