Στη ΔΕΘ μοιράζουν καφέ, κονιάκ και κόλλυβα

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς

Κι άλλες φορές στη μεταπολιτευτική Ιστορία η παρουσία ενός πρωθυπουργού στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης σημάδεψε το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης. Ποτέ όμως η ομιλία πολιτικού αρχηγού στο Βελλίδειο δεν πήρε χαρακτηριστικά κηδείας μιας ολόκληρης πολιτικής παράταξης και ταυτόχρονα μιας ολόκληρης κρατικής οικονομίας.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ κατόρθωμα ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός απολογήθηκε ως ο αλαφροΐσκιωτος νεκροθάφτης της ελπίδας για την έξοδο από μία κρίση στην οποία ο ίδιος μας οδήγησε. Κι από δίπλα ο πρωθυπουργεύων αντιπρόεδρος, σε ρόλο τσουρουφλισμένης μοιρολογίστρας, βρίζει την ώρα και τη στιγμή που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά....
ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ των τελευταίων 24ώρων στο σίριαλ της μνημονιακής ομηρίας μας ικανοποίησαν έναν και μόνο άνθρωπο σε αυτή τη χώρα. Τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μπορεί πλέον να ελπίζει ότι σύντομα θα πάει σπίτι του, χωρίς περούκα, ψευδώνυμο και ελικόπτερο. Εχοντας φορτώσει και στον κυριότερο εσωκομματικό αντίπαλό του ευθύνες για το ναυάγιο του στιγμιαίου… «ανένδοτου» με την Τρόικα.
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι ο Γ. Παπανδρέου, παγιδεύοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο που τα θαλάσσωσε για δεύτερη φορά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επιλέγει τη λύση της μετωπικής σύγκρουσης με την κοινωνία. Με έναν και μοναδικό σκοπό. Να εκβιάσει την πτώση του και την έγκαιρη προσφυγή στις κάλπες προτού σημάνει το κανόνι της χρεοκοπίας. Να εξασφαλίσει, δηλαδή, την απόδρασή του για να δει την καταστροφή της Πομπηίας, ανέμελος, ως παρατηρητής, μπροστά από την τηλεόραση του σπιτιού του. Ισως μετά να γράψει και ένα δοκίμιο στοχασμού στα αγγλικά, εξηγώντας πώς οι δυνάμεις του σκότους απέτρεψαν και υπονόμευσαν τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθειά του…
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ είναι ασφαλώς στον κόσμο του. Ενστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης όμως διαθέτει, όπως άλλωστε και η οικογένειά του. Γνωρίζει καλά ότι το οριστικό «κρασάρισμα» της ελληνικής οικονομίας θα έρθει μεταξύ 6ης και 7ης δόσης. Η μεν 6η μπορεί τελικά να δοθεί ως τμήμα της βοήθειας του πρώτου πακέτου διάσωσης, αλλά η επόμενη είναι εξαιρετικά απίθανο να αποτελέσει την πρώτη δόση του νέου πακέτου διάσωσης που προβλέπει στα χαρτιά η συμφωνία-«φάντασμα» της 21ης Ιουλίου.
ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ, γύρω στον Δεκέμβριο, όπως προβλέπει η εμπιστευτική έκθεση της Royal Bank of Scotland, είτε στο πρώτο τρίμηνο του 2012, όπως προδικάζουν οι αναλύσεις των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης, θα σταματήσει η δανειοδότηση και η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση εντός ή εκτός ευρωζώνης. Φυσικά, όλα αυτά δεν αποκλείεται να συμβούν και νωρίτερα. Γι’ αυτό και ο Γ. Παπανδρέου βιάζεται να πάει σπίτι του.
ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ των ευθυνών φρόντισε -όπως είπαμε- να συμπαρασύρει το βασικότερο διεκδικητή της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ, επιταχύνοντας τη διάλυση του κόμματος. Η εικόνα αδικεί εν μέρει τον Ευ. Βενιζέλο. Γιατί αυτός, αν μη τι άλλο, προσπάθησε να παζαρέψει. Με τη φουσκωμένη αυτοπεποίθηση ενός Ελληνα, διαχρονικού υπερυπουργού, που είναι το χαϊδεμένο παιδί των ντόπιων ΜΜΕ. Και νόμισε ότι με αυτή την αμφιβόλου αξίας προίκα θα φοβερίσει τους «χαμηλόβαθμους και ασήμαντους τεχνοκράτες της Τρόικας».
Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ υπήρξε ατυχής επειδή η μπλόφα έπεσε στο κενό και οδήγησε την ελληνική πλευρά σε άτακτη υποχώρηση και αστραπιαία υιοθέτηση όλων των αξιώσεων της άλλης πλευράς. Ομως ο Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε να διαπραγματευτεί σε ναρκοθετημένη, από τον προκάτοχό του, περιοχή. Αντίθετα, ο Γ. Παπανδρέου ουδέποτε διαπραγματεύτηκε. Απλώς παρέδωσε

Πατέρα, τ άκουσες τα νέα;

Πριν 15 χρόνια όλοι οι έλληνες με συγκίνηση άκουγαν τον επικήδειο ενός μεγάλου  πολιτικού να εκφωνείται από το γιο του. Σήμερα θα μπορούσε να συνεχιστεί αυτός ο λόγος  και να έχει περίπου την ακόλουθη μορφή:
Πατέρα, τ άκουσες τα νέα;
Τι ήθελες, πατέρα, να φωνάζεις «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»; Το κάναμε τελείως «κοσμοπολίτικο» το «μαγαζί». Τώρα ανήκει σε μερικές χώρες, κάποιες τράπεζες και 5-6 οίκους αξιολόγησης. Στους μόνους που δεν ανήκει η χώρα είναι στους Έλληνες. Γι αυτό πατέρα δεν έπρεπε να λες μεγάλες κουβέντες.
Πατέρα, τ άκουσες τα νέα;
Θυμάσαι το «δημόσιο» που το χες ξεχειλώσει κι είχαμε τακτοποιήσει τόσους «συντρόφους»; Θυμάσαι που έμπαιναν απ τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες; ......
Ε, τώρα τα ξανάνοιξα τα «πορτοπαράθυρα» του δημοσίου για να τους βγάλω, όμως, τους πρώην συντρόφους και νυν «κοπρίτες» που ένα εκατομμύριο από δαύτους βασανίζουν τα άλλα δέκα.
Πατέρα ,τ άκουσες τα νέα ;
Τα «τιμημένα γηρατειά» που σε στήριξαν απόλυτα τα «πήρε και τα σήκωσε». Ούτε ασπιρίνη δεν μπορούν ν αγοράσουν πια. Τις συντάξεις τους τις πήρα πίσω γιατί πολύ «αέρα» είχαν πάρει τελευταία, πολύ θάρρος τους είχες δώσει νομίζω με τα ΚΑΠΗ σου και την κοινωνική πολιτική σου.
Πατέρα, τ άκουσες τα νέα;
Τα περήφανα νιάτα (που κι αυτά σε στήριξαν), τα στέλνω για μόνιμες «διακοπές» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα να πάνε να τα ταϊζουν, και να τα περιθάλπτουν οι άλλοι.
Αρκετά με τα κακομαθημένα ελληνόπουλα. Εμάς η μαμά στην Αμερική δεν μας είχε κακομάθει έτσι. Ακούς εκεί; Παίρνουν 2-3 πτυχία κάνουν και 1-2 μάστερ, μαθαίνουν 3 ξένες γλώσσες και θέλουν να δουλέψουν κι από πάνω μ αυτά τα προσόντα.
Πατέρα, τ άκουσες τα νέα;
Τι ήθελες τα «πάρε- δώσε» μ αυτούς τους αχρείους τους Άραβες για να κάνεις την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική σου; Εγώ τα «βρήκα» με τους Εβραίους κι έχω βρει την υγειά μου!!! Με τους «πολιτισμένους» έπρεπε να τα χεις καλά πατέρα και τους πραγματικά «ειρηνόφιλους» Ισραηλινούς κι όχι με τους γραφικούς τον Ούλαφ Πάλμε και την Ίντιρα Γκάντι, που χατε και πρωτοβουλίες (τρομάρα σας!!!) για την ειρήνη.
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Τι ήθελες βρε πατέρα, να αμολάς τους «Σταμούλους» και τους «Κολλάδες» να ξεβρακώνουν τους ανθρώπους τότε, και δεν άφησες τον «Εφιάλτη» να τα πουλήσει και να ξεμπλέξω εγώ; Τώρα τρέχω και δε φτάνω τη μια με τα λεωφορεία, την άλλη με τα ταξί, τα τρένα και δε συμμαζεύεται!!!
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Τι τις ήθελες τις παρτίδες και τις φιλοφρονήσεις με την Αριστερά που μου χει «αλλάξει» τα φώτα; Δες τώρα ποιοι στηρίζουν το γιο σου, το καμάρι σου; Με ποιον περνώ νομίζεις τα νομοσχέδια; Με το «μάγκα» τον Τσίπρα, ή τη «στούμπα» την Αλέκα; Με τον Άδωνι, πατέρα,
την Ντόρα (την κόρη του «Εφιάλτη» σου), και το Λυκουρέντζο. Που τις έβλεπες βρε πατέρα τις «δημοκρατικές» και «προοδευτικές» δυνάμεις ήθελα και να ξερα;
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Και το «άσυλο» πατέρα στα πανεπιστήμια το κατήργησα. Αφού ήταν τόσο ανίκανοι οι άλλοι το κανα εγώ. Τι σόι διακίνηση ιδεών προστάτευε ήθελα και να ξερα. Εγώ τους το είπα, πατέρα, προεκλογικά και είμαι συνεπής στους λόγους μου. «άλλαξε τα όλα» μου έλεγαν θα τα αλλάξω όλα λοιπόν κι εγώ.
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Τώρα που τους έχω αλλάξει τον αδόξαστο στους φόρους και δεν ξέρουν από πού τους έρχονται τα «μπιλιετάκια», το μόνο που μπορώ να τους προσφέρω είναι η δυνατότητα να καπνίζουν κάνα «τσιγαράκι» μπας και ξεχνούν τα υπόλοιπα. Γιατί κι εγώ, πατέρα, έχω τις κοινωνικές ευαισθησίες μου και προβληματίζομαι για το λαό μου!!! Κανείς δε θα μπαίνει φυλακή για χρήση ναρκωτικών, αρκετούς με απλήρωτη την «περαίωση» θα χω μέσα!!!
Μ ένα «μπάφο» θα τους έρχεται πιο «μαλακά» ο «εξορθολογισμός» που επιχειρώ στην ελληνική κοινωνία!!!
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Ο φίλος σου ο Άκης τα κανε «μούσκεμα». Όλο φιγούρες και επιδείξεις ήταν και τον πήραν χαμπάρι, και δε με φτάνουν τα δικά μου, έχω κι υτούς τώρα. Αχ, βρε πατέρα τις παρέες σου δεν τις πρόσεχες!!! Σε κατέστρεψαν. Δες εμένα η μαμά τι αρχές μου δωσε και με τι άτομα κάνω παρέα. Συγκρίνεται ο Παμπούκης στην ανατροφή με τον Κατσιφάρα ή ο Δρούτσας στους τρόπους με τον Κουτσόγιωργα;
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Πήγες και δωσες αναπηρικές συντάξεις στους μισούς Έλληνες και στους άλλους μισούς «αντιστασιακές» κι άντε τώρα να τους τις πάρω πίσω!!! Κουτσοί, στραβοί (ειδικά «στραβοί») στον Αγ. Παντελεήμονα τι κάνω τώρα μου λες; Τέρμα οι συντάξεις από μένα. Σύνταξη θα παίρνει μόνο αυτός που θα κλείνει τα 75 και οι γιατροί του δίνουν το πολύ 2 χρόνια ζωής, ή έχουν κλείσει 62 συναπτά έτη εργασίας κι έχουν ασφαλιστική
ενημερότητα.
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Μετά το θεσμό των «εφέδρων αξιωματικών», διεύρυνα το μέτρο και το κανα θεσμό των «εφέδρων πολιτών κι εργαζομένων». Εδώ κάτι πήρα από σένα πατέρα. Λέω γιατην ικανότητα που είχες να λες «έξω οι βάσεις του θανάτου» και να υπογράφεις συμφωνία για παραμονή των βάσεων του θανάτου. Έτσι κι εγώ τώρα δεν τους λέω απευθείας ότι θα τους ξαποστείλω, αλλά ότι θα τους βάλω σε «εφεδρεία» αφού γίνει η απαραίτητη «διαβούλευση» στο “opengov”, αλλά τι στα λέω πατέρα, αυτά δεν τα πιάνεις εσύ, είναι πολύ «προχωρημένα» αυτά!!!.
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Θυμάσαι πατέρα πως ανέβαινες, κάποτε, εσύ στη συμπρωτεύουσα για να …εκτρέψεις τον Αχελώο; Χιλιάδες λαού δίπλα σου να σ αποθεώνουν υπό τους ήχους των ασμάτων του κινήματος και τα πλήθη να παραληρούν από κάτω; Εγώ φέτος ανεβαίνοντας στη ΔΕΘ πήρα μαζί μου 38 διμοιρίες ΜΑΤ, 21 της ομάδας ΔΙΑΣ, ένα φράκτη 200 μέτρων, ηλεκτροφόρα καλώδια, 5 πυροσβεστικά οχήματα που πετούν νερό με πίεση και 4 νταλίκες με απόθεμα δακρυγόνων. Μουσική μου απαγόρευσαν να χρησιμοποιώ στις εκδηλώσεις του …κινήματος και σε ρωτώ πατέρα: «μήπως είμαι λιγότερο λαοπρόβλητος από σένα ή είναι η ιδέα μου»;
Πατέρα τ άκουσες τα νέα;
Στην καλύτερη περίπτωση, λέω, να συγκυβερνήσω με το ΛΑ.Ο.Σ τη Ν.Δ. και την Ντόρα.
Πως σου φαίνεται η ιδέα; Γιατί ο Νικόλας διαφωνεί αλλά εγώ ξέρω το σωστό. Επειδή εσύ πρόλαβες κι έφυγες νωρίς, ο επόμενος «επικήδειος» που μπορεί να εκφωνήσω ίσως είναι αυτός της Ελλάδος, θα χρειαστώ σίγουρα «βοηθούς» στην εκφώνηση του. Σ αφήνω τώρα στην «ησυχία» σου μη σε ταλαιπωρώ περισσότερο.

Υγ. ο παραπάνω «μονόλογος» είναι φανταστικός. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα ή γεγονότα είναι τελείως «συμπτωματική» και «τυχαία», αποκύημα της φαντασίας(;) του συντάκτη!!!

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/

Τι σημαίνει “επιστροφή στην δραχμή” με τους σημερινούς όρους…

Οι Γερμανοί, θέλουν, εκλιπαρούν να μας πετάξουν έξω από το Ευρώ. Οι λόγοι; Δεν θα χρειαστεί να εκταμιεύσουν για την δήθεν στήριξη. θα εισπράξουν ενυπόθηκα πλέον και το τελευταίο Ευρώ της οφειλής μας σε … υποτιμημένες δραχμές και θα μπορούν άνετα να “επενδύσουν” σε πλουτοπαραγωγικές πηγές με 50% έκπτωση.
Οι φίλοι της κυβέρνησης που με ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ άρχισαν να βγάζουν πακτωλούς χρημάτων εκτός Ελλάδας αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της “νέας διακυβέρνησης”, εκλιπαρούν να βγούμε από το Ευρώ ώστε τα διαθέσιμα που εξήγαγαν να....
αποκτήσουν διπλάσια αγοραστική δύναμη, σε μία χώρα που θα πουλά τα ασημικά της. Πως γνώριζαν τι θα επακολουθούσε όταν ακόμα αντηχούσε στα αυτιά μας το “λεφτά υπάρχουν”;  Ήξεραν κάτι που δεν ξέραμε οι υπόλοιποι; Άλλωστε όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, “δεν είναι παράνομο να βγάζεις τα λεφτά σου στην Ελβετία”!! Κατάλαβες σύμπολίτη μου γλυκέ;
Ο “μηχανισμός στήριξης”, εκλιπαρεί να βγούμε από το Ευρώ ώστε οι ενυπόθηκες αξίες της Εθνικής προσημείωσης να κατρακυλίσουν, οι τιμές των εισηγμένων να εκμηδενιστούν και βέβαια η αδυναμία αποπληρωμής να τους δώσει το δικαίωμα κατοχικού πλέον πλιάτσικου σε μία διαλυμένη χώρα.
Τι σημαίνει για εμάς τους πολίτες η επιστροφή στην δραχμή;
“Εάν μία χώρα όπως η Ελλάδα αποχωρήσει από το Ευρώ, η “νέα δραχμή” θα υποτιμηθεί κατά 60%. Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν (αφού οι εγγυητικές τους είναι σε Ευρώ ενώ τα διαθέσιμα τους αντίστοιχα θα εξανεμισθούν). Η αναστροφή του εξωτερικού χρέους από Ευρώ σε δραχμές, θα σημάνει πτώχευση, εξοβελίζοντας την χώρα από τις αγορές. Το κόστος εξόδου μόλις τον πρώτο χρόνο θα ανέλθει στο 50% του ΑΕΠ”!
“If a debtor such as Greece left, the new drachma would crash by 60pc. Its banks would collapse. Switching sovereign debt into drachma would be a default, shutting the country out of capital markets. Exit would cost 50pc of GDP in the first year. ” (ZeroHedge).
Εάν λοιπόν το μνημόνιο οδηγήσει στην δραχμή, καταλαβαίνετε ποιές πρέπει να είναι οι ενέργειες του λαού:
1. Κατάληψη στην τράπεζα της Ελλάδας και απαίτηση για την αποκάλυψη των στοιχείων όλων αυτών που έβγαλαν χρήμα στο εξωτερικό πριν την υπογραφή του μνημονίου.
2. Ειδικό δικαστήριο για την κυβέρνηση και όσους ψήφισαν το μνημόνιο. Κάθε Έλληνας θα έχει έννομο δικαίωμα να κάνει μήνυση σε όλους ή μεμωνομένα.
3. Θωράκιση Εθνικής και ατομικής περιουσίας, απαγόρευση συμμετοχής ανωνύμων επενδυτών, funds, OffShore, private equities σε χρηματιστηριακές ή ιδιωτικές εξαγορές.
Εννοείται ότι η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά από τέτοιο ενδεχόμενο, θα πρέπει πραγματικά να εξοντώσει τους υπαιτίους και να δημεύσει κάθε περιουσιακό στοιχείο τους που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Πάντα στην περίπτωση που η κυβέρνηση θα έχει το θράσος να βγάλει την χώρα από το Ευρώ, όπως προανήγγειλαν μεθοδικά τα παπαγαλάκια της.

Ολυμπία
http://feeds.feedburner.com/blogspot/Dohv

Αντισυνταγματική η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα!!!



Η ιδιοκτησία, με βάση το άρθρο 17 του Συντάγματος, τελεί υπό την προστασία του κράτους και δεν αφαιρείται ούτε μειώνεται, παρά μόνο για αποδεδειγμένη δημόσια ωφέλεια και με την προϋπόθεση της πλήρους αποζημίωσης του ιδιοκτήτη. Υπέρ της προστασίας της ιδιοκτησίας συνηγορεί και το γεγονός ότι το καθεστώς στη χώρα μας....
είναι εκείνο της ελεύθερης οικονομίας που βασίζεται στην ατομική ιδιοκτησία. Δεν έχει η Ελλάδα κομμουνιστικό καθεστώς, για να αφαιρεί το κράτος ολόκληρη ή τμήμα από την ατομική ιδιοκτησία και να την κοινωνικοποιεί.
Η έκτακτη εισφορά που επέβαλε ο Παπανδρέου πάνω στα ακίνητα είναι λοιπόν πέρα για πέρα αντισυνταγματική και στην ουσία προσβάλει αυτό τούτο το δικαίωμα της ίδιας της ιδιοκτησίας, αφού αφαιρεί στην πραγματικότητα τμήμα της. Δεν πρέπει να συγχέουμε τις περιπτώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων ή φόρου επί των εισοδημάτων που προκύπτουν από ακίνητα. Στις περιπτώσεις αυτές δεν φορολογείται η ιδιοκτησία αλλά η πράξη της μεταβίβασης ή τα εισοδήματα από ακίνητα. Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί, έστω και λίγο τραβηγμένα και για το ΕΤΑΚ, με την δικαιολογητική βάση της συσσώρευσης μεγάλου πλούτου σε ένα πρόσωπο. Αντίθετα όμως, στο νέο χαράτσι, έχουμε φορολόγηση της ίδιας της ιδιοκτησίας αδιακρίτως από το πρώτο τετραγωνικό.
Η έκτακτη εισφορά λοιπόν πάνω στα ακίνητα που επέβαλε χθες το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί στην ουσία αφαίρεση με την βία μέρους της ακίνητης περιουσίας, από όλους τους πολίτες, αδιακρίτως. Τούτο δε (δηλαδή η βίαιη αφαίρεση) αποδεικνύεται αμέσως από το γεγονός των συνεπειών της μη καταβολής αυτής της εισφοράς. Πέρα από το γεγονός της διακοπής παρανόμως του ηλεκτρικού ρεύματος, οπωσδήποτε θα βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ η μη καταβολή και το ακίνητο θα βγει στον πλειστηριασμό, αν ο πολίτης δεν κατορθώσει να καλύψει από άλλη πηγή το συγκεκριμένο χαράτσι.
Επομένως βλέπουμε ότι απειλείται ευθέως η αφαίρεση της ατομικής ακίνητης ιδιοκτησίας, σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής της αντισυνταγματικής αυτής έκτακτης εισφοράς, χωρίς το ακίνητο να φταίει σε τίποτα ή να έχει συμβάλει στην απόκτηση εισοδήματος ή να συμμετέχει σε εμπορική συναλλαγή.
Απλά ο Παπανδρέου βρήκε έναν εύκολα υπολογίσιμο και προπαγανδιστικό τρόπο (πάλι το παιχνίδι με πλούσιους και φτωχούς), προκειμένου να αποφύγει να ομολογήσει ότι το χαράτσι είναι στην πραγματικότητα κεφαλικός φόρος.
Δηλαδή φόρος γιατί μας επιτρέπει ο ηγέτης να αναπνέουμε. 


http://feeds.feedburner.com/blogspot/Dohv