ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ: ΜΑΖΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

 

Η επίθεση του κεφαλαίου στο κόσμο της εργασίας με πρόσχημα την κρίση γιγαντώνεται καθημερινά. Η δημόσια περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά παραδίδονται βορρά στα αρπακτικά της αγοράς. Παιδεία, υγεία, μετακινήσεις, εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα μπαίνουν καθημερινά στην προκρούστεια κλίνη του κεφαλαίου. Νέοι φόροι έμμεσοι και άμεσοι, περισσότερες φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές για τους υπεύθυνους της κρίσης.  Οι αντιστάσεις είναι προφανές ότι καθημερινά θα αυξάνονται απο τους εργαζόμενους και τη νεολαία, οστόσο θεωρούμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε καίρια, συντονισμένα και με ταχύτητα, αντίστοιχη της επίθεσης που δεχόμαστε. Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ πρέπει να εκφραστεί συλλογικά, τώρα, στην κατεύθυνση της υποχρέωσης αυτής της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της να παραιτηθεί.
Ξεπουλάνε το σύνολο του οδικού δίκτυου και μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε για να μετακινούμαστε; Πληρώνουμε εμείς τα έργα και αυτοί εισπράττουν;
Μαζική άρνηση πληρωμής διοδίων σε όλο το δημόσιο δίκτυο αυτοκινητόδρομων.
Αυξάνουν τα εισιτήρια στα δημόσια μεταφορικά μέσα ενώ μειώνουν τα μεροκάματα και τις συντάξεις;
Μαζική άρνηση πληρωμής εισιτήριου στα δημόσια ΜΜΜ.
Αυξάνουν το ρεύμα στα νοικοκυριά και μειώνουν τα τιμολόγια για τις πολυεθνικές;  Μαζική άρνηση της πληρωμής των λογαριασμών. Θα βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι; Θα τους εξαναγκάσουμε να φύγουν αντί να τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν στην άβυσσο.
Επιβάλλουν νέους φόρους ενώ περικόπτουν ή καταργούν τα δημόσια κεκτημένα και κοινωνικά αγαθά; Αυξάνουν τους φόρους στα νοικοκυριά και προσφέρουν φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο;
Μαζική άρνηση πληρωμής των άδικων φόρων. Μαζική άρνηση κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων για  το νέο φορολογικό έτος, εάν δεν έχει παραιτηθεί μέχρι τότε η σημερινή κυβέρνηση για να επιβάλλουν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Μας κλέβουν οι τράπεζες και μας χρεώνουν κι απο πάνω να πληρώσουμε εμείς τα δανεικά που προορίζονται να αυξήσουν τα κέρδη τους; Μας απειλούν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις;Μαζική άρνηση πληρωμής των χρεών που αυξάνονται ταχυδακτυλουργικά και τοκογλυφικά, αλληλεγγύη και οργάνωση μαζικής αντίστασης που θα αποτρέπει την διεξαγωγή πράξεων κατάσχεσης κάθε χρεωμένου εργαζόμενου που δεν έχει, δεν   μπορεί αλλά και δεν πρέπει να πληρώσει τοκογλυφικά χαράτσια. Εάν δεν σταματήσουν άμεσα αυτές οι επιθέσεις, η μαζική απόσυρση καταθέσεων μέχρι και το τελευταίο ευρώ απο όλες τις τράπεζες αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Δεν θα τους αφήσουμε να κλέψουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω.
Μπορούμε να διώξουμε την τρόϊκα Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ. Μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας έξω απο τη ληστοσυμμορία της Ε.Ε. Δεν χρειαζόμαστε το ευρώ για να επιβιώσουμε.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να κατεβούν στο Σύνταγμα το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ.. Να μετατρέψουμε την πλατεία σε μια τεράστια λαϊκή συνέλευση και να αποφασίσουμε άμεσα την αντεπίθεσή μας. Μαζί να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας άμεσα, με Επιτροπές Αγώνα στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία. Είμαστε οι πολλοί κι έχουμε απέναντι  μια φούχτα ολιγάρχες. Μπορούμε να νικήσουμε!
ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.denplirono.info
1 Σεπτέμβρη 2011


 

Από τα διόδια, τώρα στις εφορίες

 

 

TΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μπορεί να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη; Μέχρι σήμερα, παραμένει η καραμέλα όλων των προεκλογικών υποσχέσεων και οι πολίτες μετρούν δεκάδες αποτυχημένες απόπειρες φορολογικών νομοσχεδίων και μέτρων, με αποκορύφωμα τα τελευταία που ελήφθησαν υπό την απειλή της τρόικας. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, που τα «μπιλιετάκια» της εφορίας στέλνονται στους συνήθεις υπόπτους, αυτοί δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν πληρώνουμε την κρίση τους» θα προχωρήσουν σε μαζική άρνηση κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων για το νέο φορολογικό έτος.
  Μαζική άρνηση πληρωμής διοδίων, μέσων μαζικής μεταφοράς, οικιακών λογαριασμών και από του χρόνου της εφορίας από το κίνημα «Δεν πληρώνω». Κάτω, το σχετικό σήμα. Στόχος τους δεν είναι η φορολογική αυτοδικία -γι’ αυτό άλλωστε και δεν προχωρούν σε μαζική άρνηση πληρωμής των νέων άδικων φόρων- αλλά η δημιουργία ενός συλλογικού μετώπου αντίστασης, το οποίο θέλουν να οδηγήσει σε έναν δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών.
«Η μαζική άρνηση κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων έχει για εμάς έναν ισχυρό συμβολισμό. Θα συνοδευτεί από αγώνες των εργαζομένων, για την ανατροπή της κυβέρνησης και για την επιβολή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος», εξηγούν στην «Κ.Ε.».
Και συμπληρώνουν: «Εμείς δεν υποστηρίζουμε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους. Οχι όμως να εξοντώνονται. Να απομυζούν συνεχώς τους πλέον αδύναμους και ταυτόχρονα να προσφέρουν φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Επιβάλλουν διαρκώς νέους φόρους στα νοικοκυριά με αποκορύφωμα τα τελευταία χαράτσια, τα οποία εκτός των άλλων δεν έχουν καμία ανταποδοτικότητα. Αντίθετα μάλιστα, περικόπτουν ή καταργούν δημόσια κεκτημένα, όπως είναι το κοινωνικό κράτος, η υγεία και η παιδεία. Και κάτι ακόμη. Αυτή η συλλογική έκφραση αντίδρασης ξεφεύγει από τα όρια της κινηματικής και διεκδικητικής λογικής. Πώς να δώσουν τελικά οι πολίτες, αφού δεν έχουν; Πώς να πληρώσουν οι άνεργοι και οι μερικώς απασχολούμενοι…».
Για «οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής στα χαράτσια και τη φοροκαταιγίδα» μιλάει και το ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 10 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα.
Σε κάθε περίπτωση, νομικά επιχειρήματα εναντίον της υπερφορολόγησης υπάρχουν. Ειδικά μάλιστα και για την κατηγορία των ανέργων, οι οποίοι καθημερινά αυξάνονται ραγδαία. Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης αναφέρει δύο διατάξεις του Συντάγματος στις οποίες θα μπορούσε να αναφερθεί κανείς ερμηνευτικά για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.
«Πρόκειται για το άρθρο 4, παράγραφος 5, σύμφωνα με το οποίο οι έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Αρθρο που καθιερώνει την αρχή της αναλογικότητας, ώστε να λαμβάνονται υπόψη και περιπτώσεις, όπου ένας πολίτης είναι για παράδειγμα άνεργος».
Ο Κ. Παπαδάκης αναφέρει επίσης και το άρθρο 25, παράγραφος 3, «που απαγορεύει την καταχρηστική άσκηση των δικαιωμάτων, η οποία αφορά και το κράτος και το ελληνικό Δημόσιο». Και προσθέτει: «Το άρθρο 25 υποχρεώνει το κράτος να εξασφαλίζει τα δικαιώματα του ανθρώπου ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και την αρχή του κοινωνικού κράτους, η οποία πλήττεται με την υπερφορολόγηση, την πολιτική του μνημονίου και τις περικοπές».
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Κατρούγκαλος σημειώνει, και αυτός, ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα είναι η ισότητα ενώπιον των φορολογικών βαρών: «Εξαιτίας της εγγενούς αδυναμίας που έχει το φορολογικό μας σύστημα να συγκεντρώσει χρήματα, η επιβάρυνση των πολιτών δεν κατανέμεται ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός και ο φόρος γίνεται περίπου κεφαλικός. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση των ελευθέρων επαγγελματιών. Θα πληρώσουν εφάπαξ εισφορά, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για παράδειγμα για ένα νέο δικηγόρο που έχει έναν μήνα στο επάγγελμα ή για έναν μεγαλοδικηγόρο. Αυτό είναι προφανώς εναντίον της ισότητας των φορολογικών βαρών».
Σημειώνει επίσης ότι, προκειμένου η κυβέρνηση να εξοικονομήσει άμεσα χρήματα όπως ορίζει η τρόικα, τα μέτρα που έλαβε έχουν όλα οριζόντιο χαρακτήρα. «Δεν λαμβάνουν δηλαδή υπόψη τη δυνατότητα του καθενός να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Δεν σέβονται αυτό που ονομάζουμε αναλογική ισότητα. Αρα πρόκειται για ισοπεδωτικά μέτρα. Τίθεται επίσης ένα ενδεχόμενο κατάργησης της γενικής αρχής του Συντάγματος, που αφορά την απαγόρευση επιβολής αναδρομικών νόμων, πέραν δηλαδή του τρέχοντος οικονομικού έτους».
Από εκεί και πέρα, όμως, ο καθηγητής σημειώνει ότι, παρά την ύπαρξη νομικών επιχειρημάτων κατά της υπερφορολόγησης των γνωστών υποζυγίων, «δεν μπορείς να κάνεις εύκολα το άλμα και να πεις “δεν πληρώνω”. Γιατί θεωρητικά, και εκεί είναι ακριβώς η υποκρισία του συστήματος, υπάρχει δυνατότητα με μία φορολογική προσφυγή να αμφισβητήσεις τη νομιμότητα αυτών των μέτρων. Αυτό όμως προϋποθέτει ακριβώς ότι έχεις χρήματα και χρόνο για να διεκδικήσεις αυτό το πράγμα, που εξ ορισμού δεν έχουν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας».
Προς το παρόν, οι συλλογικότητες του «Δεν πληρώνω», συνεχίζουν να προτρέπουν σε μαζική άρνηση πληρωμής των διοδίων, των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, ακόμη και των οικιακών λογαριασμών: «Τι θα κάνουν; Θα βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι; Θα τους εξαναγκάσουμε να φύγουν αντί να τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν στην άβυσσο».
Το πρώτο ραντεβού αντίστασης απέναντι στη σκληρή περιοριστική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα, όπου, μαζί με όλες τις άλλες συλλογικότητες, απηύθηναν γενικό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες.

Δεν υπάρχει εθνική πολιτική χωρίς την 

εξάρθρωση του συστήματος ΠΑΣΟΚ



Share

 Στην ειδησεογραφία, λένε, μια φωτογραφία αξίζει 1000 λέξεις.
Θα το προεκτείνουμε.
Κάποτε, και μια είδηση αξίζει 1000 αναλύσεις.
Επειδή «φωτογραφίζει» μια αδιάψευστη πραγματικότητα.
Ξεκινήσαμε να γράψουμε για τις προσδοκίες που γεννούν οι αναμενόμενες εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ, όταν «πέσαμε πάνω» στην καταγγελία του Σταμάτη Κραουνάκη.
«…οι άνθρωποι επί ΝουΔου που τσεπώνανε ποσοστό από επιδοτήσεις ήταν ΠΑΣΟΚοι κι αυτό το ΠΑΣΟΚ, που κάνει τον αλώβητο, το γνωρίζει καλά».
 Η «Σπείρα-Σπείρα» είχε λάβει επί διακυβέρνησης της ΝΔ (2004-2009) επιδοτήσεις για απασχόληση ανέργων ηθοποιών.
Ο Κραουνάκης όμως αποκαλύπτει ότι «η ομαλή ροή των δόσεων προϋπέθετε λαδώματα ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων».
Το αξιόλογο δεν έγκειται στην πρωτοτυπία της είδησης.
Είναι ότι σε πείσμα των εθελοτυφλούντων η πραγματικότητα βρίσκεται πάντα εκεί, επίμονη και αποκρουστική: το ΠΑΣΟΚ κυβερνά 30 χρόνια. Αδιάλειπτα.Τελεία.
Μερικοί, που είχαν θέσεις στην προηγούμενη διακυβέρνηση της ΝΔ, που τότε διακήρυσσαν ότι «η ΝΔ κυβερνούσε», καμώνονται ότι δεν την βλέπουν.
Επειδή αντί τότε να διαλύσουν το καθεστώς ΠΑΣΟΚ άφησαν τον μηχανισμό του άθικτο.
Γιατί ήθελαν γρήγορη μπάζα για τον εαυτό τους και αυτό μόνο ένας δοκιμασμένος σε αυτά μηχανισμός μπορούσε να τούς το εξασφαλίσει.
Σε τρικυμισμένα νερά προσωπικής ιδιοτέλειας ναυάγησε το καραβάκι της «επανίδρυσης του κράτους».
Οι πολλοί όμως, σήμερα, αποκαμωμένοι και από τα δεινά της καθημερινότητας που επισώρευσε η τελευταία 2ετια ΠΑΣΟΚ, αρνούνται πλέον να ασχοληθούν με το «τις πταίει;» για την χρεωκοπία.
Κι αυτό αμνηστεύει τον ένοχο.
Έτσι οι ψηφοφόροι αμνηστεύοντας δια της λήθης ή της αδιαφορίας τον ένοχο τού επιτρέπουν να συνεχίσει τα εγκλήματα σε βάρος τής ίδιας τους τής ύπαρξης, την ίδια στιγμή που απεγνωσμένα ζητούν από την πολιτική τάξη «εδώ και τώρα» λύσεις για το σαρκίο τους!
Λίγοι ασχολούνται με τους, κατ’ άλλους 30.000 κατ’ άλλους 50.000, νέους διορισμούς του ΠΑΣΟΚ στην 2ετία 2009-2011.
Κι ακόμα λιγότεροι με τους ΠΑΣΟΚους μεγαλοσυνταξιουχους που μετοικίζουν στις ΗΠΑ. Για να απολαύσουν σε άγνωστο περιβάλλον τις παχυλές συντάξεις που καταβάλλονται από δάνεια εξωφρενικού επιτοκίου, ώστε αφενός να μην τους υποβλέπει ο γνώριμος περίγυρος, αφετέρου να εκμεταλλευτούν την επικερδή ισοτιμία δολλαρίου-ευρώ.
Τέτοιας εκτάσεως εσωτερική λεηλασία μια χώρας, από ιθαγενείς επιδρομείς, δύσκολα συναντάται στην παγκόσμια πολιτική ιστορία.
Προκύπτει λοιπόν αβίαστα το πρώτιστο καθήκον της πρωθυπουργίας Σαμαρά.
Η εξουδετέρωση του κτήνους.
Όλα τα άλλα έπονται.
Είναι αναμφισβήτητα δύσκολο, ιδιαίτερα στις τρέχουσες συνθήκες.
Αλλά μισό λεπτό…
Όπως γράψαμε εδώ «ο Σαμαράς έρχεται πρωθυπουργός με αποστολή εθνικού ηγέτη».
 Ποιος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει εφικτή οποιαδήποτε εθνική πολιτική χωρίς την εξάρθρωση του πράσινου μηχανισμού;
Ο Ερντογάν στη γείτονα, ανεξάρτητα από την βιωσιμότητα των οραμάτων του Νταβούτογλου, άρχισε να τα υλοποιεί μόνο αφού «καθάρισε» το κεμαλικό «βαθύ κράτος».
Στα δε εγχώρια, είτε κάποιος συμπαθεί είτε αντιπαθεί τον Καραμανλή καλό είναι να θυμάται το προηγούμενό του.
Γι’ αυτό, ακόμα κι αν γινόμαστε κουραστικοί, υιοθετώντας την σοφή επιμονή του Κάτωνα, θα επιμένουμε :
Carthago delenda est
Προφήτης

Σαμαράς: Το αεροπλάνο θα 

απογειωθεί 

χωρίς να το καταλάβουν



Share
Η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου πνέει τα λοίσθια. Και το ερώτημα πια δεν είναι αν «θα γίνουν εκλογές;». Το ερώτημα είναι μέσα σε ποιες συνθήκες οικονομικής κατάρρευσης και κοινωνικής όξυνσης θα αναγκαστούν να τις κάνουν. Και τι θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση.
Μοναδική λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο που οδήγησε την χώρα το ΠΑΣΟΚ, είναι η ισχυρή αυτοδυναμία Σαμαρά. Μόνο με μια ισχυρή πλειοψηφία στην Βουλή ο Σαμαράς θα έχει λυμένα τα χέρια του για να αναζητήσει τις κατάλληλες λύσεις. Μόνο με τον λαό δίπλα του θα μπορέσει να αντισταθεί στις πιέσεις της εγχώριας και ξένης διαπλοκής και να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο.
Γι αυτό το λόγο η προοπτική της πρωθυπουργίας Σαμαρά συσπειρώνει εναντίον του ποικιλώνυμες δυνάμεις. Τα παπαγαλάκια του Γιωργάκη, της Ντορίτας και του “χέρι -χέρι” με το ΠΑΣΟΚ μαζί με τα υπόλοιπα της  παλαιοκομματικής και καθεστωτικής ΝΔ που έχασαν τις καρέκλες τους, φτιάχνουν με την βοήθεια της διαπλοκής εικονικά σενάρια συγκυβέρνησης και στήνουν προβοκάτσιες προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την ευνόητη αδημονία του λαού να απαλλαγεί επιτέλους από τον Παπανδρεϊσμό και τα εξαπτέρυγά του. «Ο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα καταστρέφουν την Ελλάδα, ο Σαμαράς τι κάνει;» ρωτάνε φίλοι και αντίπαλοι , σε σχόλια και συζητήσεις, άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα.
Σε πείσμα όλων εκείνων που χάνουν την απατηλή ευδαιμονία που τους χάρισε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ (με έξοδα δικά μας)  και απαιτούν από τον Σαμαρά να βγάλει αυτός “εδώ και τώρα” τα κάστανα από την φωτιά (ενώ τόσο χρόνια τον είχαν ξεχασμένο και λάτρευαν τις εκδοχές του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ)  θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι ο Σαμαράς δεν θέλει να γίνει ένας ακόμα πρωθυπουργός της ΝΔ και της Μεταπολίτευσης. Στρατηγικός στόχος του ήταν και παραμένει να καταργήσει το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης και το προσωπικό του όραμα είναι να γίνει ο αναμορφωτής της Ελλάδας.
Γι αυτό τον λόγο δεν επιδιώκει πρόσκαιρα κομματικά οφέλη, ούτε προσωρινές νίκες. Αλλά απευθύνεται σε όλο τον ελληνικό λαό δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο ηγέτη.  Γι αυτό επιδιώκει τη μορφοποίηση μιας κοινωνίας, που θα επιλέξει και θα ακολουθήσει συνειδητά τα δικά του ιδεώδη, με στόχο την διαμόρφωση ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος που θα οδηγήσει στην πλήρη ανατροπή και την αναγέννηση –  περισσότερα γι αυτό στο “Επανασχεδιάζοντας την ηγεσία
Αυτή η «διαλεκτική σχέση» ηγεσίας – λαού χαρακτηρίζει άλλωστε και την γενικότερη αντιπολιτευτική και πολιτική του στάση.
Παράδειγμα: Στα δύο σχεδόν χρόνια που είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν χάιδεψε ποτέ αυτιά, πράγμα που ενδεχομένως το “πλήρωσε” σε δημοσκοπική ανάκαμψη. Αλλά  δεν θα πει ποτέ ψέματα στον λαό κι αυτό είναι ίσως η πρώτη προϋπόθεση για να ανατραπεί το “δεν είμαστε όλοι ίδιοι“.
Άλλο παράδειγμα: Διαμαρτύρονται πολλοί γιατί δεν “καθάρισε” αμέσως και ριζικά τη ΝΔ από τα παλαιοκομματικά στοιχεία της. Λίγοι όμως σκέφτονται ότι πέρα από τον κόσμο του διαδικτύου, οι παραδόσεις και οι προκαταλήψεις παραμένουν ισχυρές στην λαϊκή βάση (γι αυτό και ορισμένοι επιχειρούν τελευταία να αναβιώσουν το χρεοκοπημένο παρελθόν). Ευφυέστατα ο Σαμαράς πήρε  το ρίσκο εκείνου του καταπληκτικού “πάμε όλοι μαζί” (όταν όλοι περίμεναν πως θα διαλύσει τη ΝΔ και θα βάλει στην θέση της την…ΠΟΛΑΝ) και εγκαινίασε μια πολιτική που ολοκληρώνεται με αυτό που είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του:  “Την ανανέωση την ξεκίνησα εγώ, θα την ολοκληρώσουν οι ψηφοφόροι”.
Δεν τα “βρήκε” δηλαδή με το χρεοκοπημένο παρελθόν, ούτε εφάρμοσε πειθαρχικές λύσεις όπου μπορούσε . Αντιθέτως προέβαλε τα δικά του πιστεύω και την δική του ιδεολογία, αφήνοντας την βάση να κρίνει εκείνη. Μόνο η βάση που ακολουθεί συνειδητά τον αρχηγό και όχι ευκαιριακά και συμφεροντολογικά έχει αξία. Επέλεξε δηλαδή , όπως έχει γραφεί εδώ, “την τακτική του κατ’ επίφαση μορατόριουμ, ενεργοποιώντας στον οργανισμό του κόμματος τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, την απόπτωση. ...”. Υπάρχει κανείς τελικά που να πιστεύει ότι ονόματα που προκαλούν στον κόσμο το λιγότερο λεκτική βία, θα μπορέσουν να επιβιώσουν μετεκλογικά;  Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι και γι αυτό προσπαθούν να διασωθούν “εκβιάζοντας” με υπόγειες διαδρομές και διαρροές.
Τρίτο παράδειγμα: Όλοι γνωρίζουμε την επίμονη προσπάθεια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και των καλοθελητών της εδώ πλευράς να παρουσιάσουν τον Σαμαρά σαν έναν “ήπιο κοινοβουλευτικό” , που “δεν τολμά να κάνει ρήξεις“.  Η πραγματικότητα είναι βεβαίως τελείως διαφορετική. Ο Σαμαράς είναι και θα είναι ανυποχώρητος (ανελέητος είναι ίσως μια καλύτερη λέξη) στην εφαρμογή των πιστεύω του και του οράματος του για την χώρα. Και είναι η μέχρι σήμερα πορεία του στην ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αυτή που πείθει καλύτερα και για την αποφασιστικότητά του:
1.  Δεν δίστασε να πει ΟΧΙ στο μνημόνιο, παρά τις αφόρητες πιέσεις όχι μόνο της ηγεσίας της Ευρώπης, όχι μόνο της εγχώριας διαπλοκής (που μέχρι τώρα ανέβαζε και κατέβαζε ηγεσίες, ας μην ξεχνάμε) αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας του πολιτικού προσωπικού που κληρονόμησε. Επιλέγοντας, να ακολουθήσει μια επιθετική εσωτερική και διεθνή πολιτική (power politics) στα θέματα της Οικονομίας , o Σαμαράς γνώριζε ότι ρισκάρει πολλά, κινδυνεύοντας να απομονωθεί τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Ο χρόνος όμως τον δικαίωσε και θα συνεχίσει να τον δικαιώνει. Όποιες  προσπάθειες και αν έκαναν τα εγχώρια διαπλεκόμενα ΜΜΕ να τον εμφανίσουν ως  καιροσκόπο, κατέρρευσαν από τα πρωτοσέλιδα κορυφαίων ξένων εφημερίδων, με χαρακτηριστικότερο εκείνο της El Pais: « Ο άνθρωπος που είπε όχι στη Μέρκελ».
2.  Όσοι από την Μεταπολίτευση  και δώθε έγιναν πρωθυπουργοί το έκαναν υποσχόμενοι αγώνα αδιάλλακτο κατά της διαπλοκής. Και είδαμε όλοι τι έκανε ο καθένας τους, ακριβώς. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς μεγάλα λόγια ο Σαμαράς αντιστάθηκε και αντιστέκεται στις καθημερινές και αφόρητες πιέσεις να συναινέσει διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι “δεν επέστρεψε από την πολιτική έρημο για να συμβιβασθεί“.
3. Η τακτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Όλους αυτούς τους μήνες διάφοροι, από διάφορες πλευρές  ζητούσανε επιμόνως από τον Σαμαρά να υποβάλει πρόταση μομφής, ή να πάει στο Σύνταγμα με τους “Αγανακτισμένους” και να απαιτήσει “εκλογές εδώ και τώρα”, ή να ζητήσει εξεταστικές για τα εγκλήματα της κυβέρνησης. Του έλεγαν και του λένε δηλαδή να επαναλάβει τα λάθη του Μητσοτάκη και των προηγούμενων και να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ τώρα που γκρεμίζεται.
Όπως όμως ανέφερα και προηγουμένως, ο στόχος δεν ήταν και δεν είναι μια πρόσκαιρη εκλογική νίκη. Βασικός τακτικός στόχος ήταν και παραμένει η συρρίκνωση, ή ακόμα και η διάλυση του Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Επειδή  μόνο έτσι θα μπορέσει ο Σαμαράς να κυβερνήσει αποφασιστικά. Μόνον έτσι θα εξυπηρετηθεί αποτελεσματικά και ο βασικός στρατηγικός στόχος, η Νέα Μεταπολίτευση. Εντείνοντας τις διαφοροποιήσεις στο ΠΑΣΟΚ (πχ νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου) και καλλιεργώντας τις εσωτερικές αντιφάσεις του τόσο σε επίπεδο ηγεσίας, όσο και στη σχέση της πράσινης ηγεσίας με την βάση της  επιταχύνεται  η κατάρρευσή του (divide et impera).
Και όπως λέει και ο σοφός λαός, «όποιος σκάβει τον τάφο του αλλουνού πέφτει ο ίδιος μέσα», ή για τους πιο στρατηγικά σκεπτόμενους, η τακτική της παραπλάνησης και της φουρκέτας . Ναι μεν τους έλεγε ότι θα μπορούσε να συναινέσει, αλλά όμως, μόνο εάν εφαρμοζόταν το δικό του οικονομικό πρόγραμμα. Και μόνο αν έφευγε ο Παπανδρέου από το Μαξίμου. Παράδειγμα εκείνη η περίφημη Τετάρτη που ανάγκασε τον Παπανδρέου να παραιτηθεί για λίγες ώρες και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Από τότε δεν άρχισε η μεγάλη κατιούσα για τον ΓΑΠ; Από τότε δεν αναγκάστηκε να προχωρήσει στην θνησιγενή συμμαχία με τον Βενιζέλο;
Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε σύντομα για τα θέματα τακτικής και στρατηγικής και πιο αναλυτικά.
Μέχρι τότε όμως είμαι σίγουρος ότι θα έχει γίνει αυτό που ο ίδιος ο Σαμαράς έλεγε κάποτε σε μια παρέα φίλων του που τον πίεζε να προχωρήσει πιο γρήγορα: “Το αεροπλάνο θα απογειωθεί χωρίς να το καταλάβουν
Π.Ζ.

Κάνουν... «καριέρα»! TA KΥΒΕΡΝΗΤΙΚΆ ΡΕΤΑΛΙΑ

 

Αγαπητοί συνέλληνες!
Απευθυνόμαστε στην πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία, στο γνωστό ανά την οικουμένη ελληνικό φιλότιμο!
*
Συνέλληνες!
  • Ακόμα κι αν δεν είστε σαν εκείνον που σταμάτησε στο δρόμο τον πρωθυπουργό για να του δώσει το μισθό και τη σύνταξή του.
  • Ακόμα κι αν σας έπεσε βαρύ το νέο χαράτσι στα σπίτια σας.
  • Ακόμα κι αν όταν τρώτε σουβλάκι με 23% ΦΠΑ επιδαψιλεύετε στον κ. Βενιζέλο περί τα 23 - και βάλε - κοσμητικά επίθετα.
  • Ακόμα κι αν σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, βλέποντας το παιδί να πηγαινοέρχεται σ' ένα σχολείο που, εκτός από βιβλία, δεν έχει και δάσκαλο.
  • Ακόμα κι αν οσονούπω απολύεστε διά της «εργασιακής εφεδρείας».
*
Παρακαλούμε θερμά!
*
Πριν διαμαρτυρηθείτε, πριν εξοργισθείτε, πριν εξεγερθείτε, συναισθανθείτε και αναλογιστείτε το βάρος της δήλωσης, στην οποία προέβη ο αξιότιμος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης.
Είπε ο μεγιστο - τιτανο - τεράστιος:
Την «επιτυχία» των Μνημονίων, των εφαρμοστικών, των μεσοπρόθεσμων, την «ελεγχόμενη» πτώχευση κ.ο.κ., εξίσου με εμάς (σ.σ.: με την κυβέρνηση, δηλαδή) τη θέλουν και...

τα στελέχη της τρόικας, με τα οποία συνεργάζεται το ΠΑΣΟΚ, διότι, όπως εξήγησε,
από αυτό «κρίνεται η καριέρα τους»!
***
Πατριώτες!
*
Αφού, τελικά, αυτοί που μιλούσαν για «σωτηρία» επέφεραν την πτώχευση του λαού.
Αφού, τελικά, πίσω από κηρύγματα πατριδοκαπηλίας τα τσιράκια της πλουτοκρατίας, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, απεργάζονταν την... «ελεγχόμενη» χρεοκοπία της χώρας και την ολοκληρωτική και ανεξέλεγκτη καταστροφή των κατοίκων της.
Αφού, τελικά, μας πήρε και μας σήκωσε.
Αφού, τελικά, μετά της ευδοκίμου «καριέρας» τους οι Παπανδρέου, Βενιζέλοι, Παπακωνσταντίνοι, Καρατζαφέρηδες, Μπακογιάννηδες, Νεοδημοκράτες μας κλείσανε το σπίτι.
Αφού, τελικά, δεν έμεινε «σάλιο», από σύνταξη και μεροκάματο μέχρι νοσοκομεία και τσίπα (των κυβερνώντων),
τότε ας επιδείξουμε... ανωτερότητα και ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή της κυβερνήσεως:
*
Ας φερθούμε όπως αρμόζει σε γνήσιους απογόνους του «Ξένιου Διός»!
Τουτέστιν: Ας είμεθα ψύχραιμοι. Νουνεχείς. Συναινετικοί. Συγκαταβατικοί. Πειθαρχημένοι εις τας υποδείξεις. Απαθείς. Ανεκτικοί. Αμίλητοι και ακούνητοι.
Κι αφού, τελικά, τίποτα άλλο δε σώζεται, τότε με αίσθημα μεγαθυμίας και «ρεαλισμού», δίνοντας τόπο στην οργή, ας ακολουθήσουμε αδέρφια το πνεύμα των δηλώσεων Χρυσοχοΐδη:
Ας υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες την «Ομάδα Κρούσης»! Ας καθίσουμε φρόνιμοι, όταν από κοινού με τους δικούς μας θα παίρνουν κεφάλια! Ας τους διευκολύνουμε στην «επιτυχία» της εφαρμοζόμενης πολιτικής! Δηλαδή, ας τους διευκολύνουμε να «επιτύχουν» τον αφανισμό ημών και των τέκνων μας!
Να το μέγα έπαθλο που μας επιφυλάσσει η ιστορία:
Εμείς, οι γέροντες πατεράδες μας, τα παιδιά μας, μπορεί να μην έχουμε σωθεί, αλλά, τίποτα δεν πάει χαμένο: Διά του εξανδραποδισμού μας,
θα έχει - τουλάχιστον - διασωθεί
η «καριέρα» του Χρυσοχοΐδη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, του Παπανδρέου.
Θα έχει - τουλάχιστον - διασωθεί
η «καριέρα» των πολιτικών υπαλλήλων των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων!
Θα έχει - τουλάχιστον - διασωθεί
η «καριέρα» των απεσταλμένων της τρόικας!
*
(Εκ της Διευθύνσεως της κυβερνήσεως
των «σωτήρων»
των «πατριωτών»
Γράφειο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

 

"Δεν πληρώνουμε το χαράτσι για τα 

 

 ακίνητα..." απαντούν οι πολίτες μέσα από 

 

 

"ΤΑ  NEA"

 


Την έντονη αντίδραση των καταναλωτών έχει προκαλέσει ο νέος φόρος για τα ακίνητα που θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τον Οκτώβριο. «Δεν πληρώνουμε, αντιστεκόμαστε» γράφουν οι ... αναγνώστες του in.gr σχολιάζοντας το νέο μέτρο της κυβέρνησης.

«Και να ήθελα να δώσω, δεν έχω. Πραγματικά δεν έχω».

«Όχι από άποψη, αλλά πραγματικά αδυνατώ... Αν υπολογίσουμε τους υπόλοιπους φόρους θα πρέπει να πληρώσουμε συνολικά από 1.500 ευρώ ο καθένας και μάλιστα από ένα μισθό που ήδη έχουν πετσοκόψει».

«Φτάνει πια. Δεν έχουμε λεφτά, δεν πληρώνουμε, δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, όλοι στους δρόμους».

«Τελικά φτάσαμε να πληρώνουμε "ενοίκιο" στο κράτος για το σπίτι που έχουμε αγοράσει και...

το οποίο πιθανότατα το ξεπληρώνουμε ακόμα στις τράπεζες... Αίσχος».

«Ντρέπομαι να κοιτάξω το παιδί μου και ειλικρινά δεν ξέρω με τι αξίες να το γαλουχήσω».

Χαρακτηριστική είναι και η οργή των πολιτών για την εξαίρεση ναών και μονών από το τέλος ακίνητης περιουσίας.

«Ας μου εξηγήσει κάποιος υπουργός/διευθυντής/γραμματέας υπουργείου γιατί δεν πληρώνει η Εκκλησία ώστε να μειωθεί το χαράτσι για τους υπόλοιπους και τα λέμε. Μέχρι τότε δεν πληρώνω»

«Δεν με ενδιαφέρει που δεν πληρώνει η εκκλησία. Δεν με ενδιαφέρει πια να μιλήσω για τους πολιτικούς και την κυβέρνηση. Δεν θέλω να μιλήσω άλλο. Είναι ώρα για πράξεις».

«Ο πιο πλούσιος ιδιώτης στην Ελλάδα η εκκλησία δεν πληρώνει».

«Οι εκκλησίες και οι μονές δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να εξαιρεθούν».

«Η μία πρόκληση μετά την άλλη. Περιμένω τους άγιους πατέρες να μην δεχθούν την απαλλαγή από το χαράτσι γιατί αλλιώς πρέπει να μην τους αφήσουμε, ούτε να λειτουργήσουν, κυρίως όμως να μην τολμήσουν να ανοίξουν το στόμα τους για κήρυγμα».

TA NEA