Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων (και ο λαός το γνωρίζει) και των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας

 

Αν η ΝΔ και η ηγεσία της θέλει
  • να γίνει κυβέρνηση
  • αυτοδύναμη κυβέρνηση μάλιστα όπως ονειρεύεται
  • και να μας αποδείξει κιόλας πως πρόκειται και για “πατριωτική” παράταξη και “πατριωτικό” κόμμα (δεν υπάρχει μεγαλύτερο “πατριωτικό” ζήτημα από έναν λαό που πεινάει)
δεν έχει να κάνει παρά το εξής:
Να βγάλει τον ωραιότατο πρόεδρό της στα κανάλια όπου θα κάνει την εξής δήλωση.
  • “Η ΝΔ θεωρεί το δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερό του μέρος παράνομο και άκυρο”
  • “Η ΝΔ θεωρεί το Μνημόνιο και τις “υπογραφές” άκυρες, παράνομες και αντισυνταγματικές.”
Και σχολάει η γιορτή.

Χτυπάνε αυτοδυναμία πάραυτα και εντελώς “συστημικά” και ωραία.

Ολα τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Και έχουν ως σκοπό να κρύψουν την μεγάλη αλήθεια. Πως...
Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων και των επικυρίαρχων της χώρας. Και βέβαια ο λαός το γνωρίζει αυτό. Γι’ αυτό και τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις είναι εκεί που είναι.
Κι άμα πιστεύουν εκεί στην ηγεσία της ΝΔ πως με όλα αυτά τα Μνημόνια και τις δανειακές, τα οποία τα αναγνωρίζει η ΝΔ ως ΝΟΜΙΜΑ, και τα οποία έχουν ρίξει τον λαό στην απελπισία και στην πείνα, έχουν και το δικαίωμα ή την δυνατότητα  να παριστάνουν και τον “πατριώτη”, και πως θα βρουν και πολλούς ανόητους έλληνες να πιστέψουν στα λόγια τους και να τους ψηφίσουν ώστε να γίνουν και κυβέρνηση σοβαρή και αυτοδύναμη

ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ
Είμαστε ήδη σε παρατεταμένη αστάθεια πολιτική και σε οικονομική απελπισία. Διέξοδος πολιτική ΔΕΝ υπάρχει διότι το καθεστώς (ΠαΣοΚ και ΝΔ)
  • έχει στυλώσει τα πόδια και “δεν το συζητάει”,
  • δεν δέχεται την πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση που κάνει ο λαός
  • και αντιμετωπίζει τον λαό στρατιωτικά, μη επιτρέποντας πολιτική διέξοδο.
Αρα;

Αρα περιμένουμε το τυχαίο (και θανατηφόρο ίσως) εκείνο γεγονός που θα πυροδοτήσει σκηνές, κανονικής Αποκαλύψεως του Ιωάννου, στους δρόμους, στα καταστήματα αλλά και στα σπίτια των πολιτικών και των ευπόρων πολιτών.

Φιλιά.

 

            Τo μεγάλο φαγοπότι

 

Όσο περνά ο χρόνος και εμπεδώνεται η πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής (λιτότητα, περικοπές, ανεργία, φοροεπιδρομές και δεν συμμαζεύεται) όλο και σαφέστερος γίνεται ο στόχος των εποπτών - δανειστών - σωτήρων που διατάζουν και της κυβέρνησης που εκτελεί. Αυ­τός ο στόχος συνοψίζεται σε μια λέξη: υποτί­μηση.
Στην περίπτωσή µας, όμως, δεν μιλάμε για την υποτίμηση του νομίσματος, αλλά για κάτι πολύ ευρύτερο και βαθύτερο. Η πολιτική που εφαρ­μόζεται, έχει οδηγήσει στην υποτίμηση του κό­στους εργασίας, των τιμών στην κτηματαγορά, των...
αξιών στο χρηματιστήριο. Πού οδηγεί μια τέτοια πολιτική απαξίωσης; Η απάντηση είναι αυτονόητη: στο ξεπούλημα.
Αυτοί που έχουν χρήμα, κατά κύριο λόγο ξένοι πι­στωτές - τοκογλύφοι (και εγχώριοι... γερο-λαδά-δες) έχουν ήδη «αγοράσει» τη συμμετοχή τους (για να το πούμε κομψά) στην πολιτική διαδικα­σία της χώρας. Αυτοί αποφασίζουν τη δημοσιο­νομική πολιτική, ποιοι και πόσα θα πληρώσουν, πόσοι και για πόσο θα εργαστούν, τι, πόσο και σε ποιον θα πουληθεί (ορθότερα: θα χαριστεί") από τη δημόσια περιουσία και τους πόρους της χώρας.
Έπειτα από δύο χρόνια συστηματικής και προγραμ­ματισμένης διάλυσης του κοινωνικού ιστού (και καθώς η κυβέρνηση εξαντλεί το πολιτικό της κε­φάλαιο - κοινώς «τα έφαγε τα ψωμιά της»), φαί­νεται πως ήρθε η ώρα για το μεγάλο φαγοπότι.
Σφίγγοντας τη θηλιά για την επόμενη δόση δα­νεικών, οι τοκογλύφοι απαίτησαν - και πήραν - την έγγραφη δέσμευση πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών για την απρόσκοπτη και ταχύτατη εξέλιξη της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Και επειδή δεν τους αρκούν ούτε οι ενυπόγραφες δεσμεύσεις, έχουν έτοιμη την εταιρεία - μηχανισμό (στελεχωμένη και ελεγχό­μενη από ξένους) που θα αναλάβει τη συνολική εκποίηση.
Στο τσάκα - τσάκα, λοιπόν, κάποιοι «μάγκες» θα βάλουν στο χέρι κάθε τι που αξίζει και προσφέρει έσοδα στη χώρα, όπως για παράδειγμα το αερο­δρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», από το οποίο το Δημό­σιο εισέπραξε, μόνο την πενταετία 2002-2009, 640 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή τα διπλάσια απ’ όσα θα εισπράξει σήμερα η κυβέρνηση ξε­πουλώντας το ποσοστό της κρατικής συμμετο­χής...
 

Ο λαός στα κάγκελα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα ...χάχανα

 

Μια φωτογραφία όσο 1000 λέξεις λένε πολύ σωστά οι Κινέζοι ως παροιμία.
Την ώρα που ο Ελληνικός λαός καλείται να δώσει εκβιαστικά σε φόρους, χαράτσια, πρόστιμα, ΦΠΑ, ακρίβεια το 80% των ετήσιων εσόδων τους (εάν δεν είναι άνεργοι), οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιάστηκαν στη Βουλή να χαχανίζουν και να χαριεντίζονται με τον πρωθυπουργό τους, που τελευταία βλέπουν σπάνια.
Μια ολόκληρη εβδομάδα μέσω των κολλητών ΜΜΕ και δημοσιογράφων που είναι διπλοθεσίτες ( ΕΡΤ + φιλικές εφημερίδες κ.λ.π), διέδιδαν ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ - δήθεν - επαναστάτησε και μερικοί απειλούσαν να...
μην ψηφίσουν το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, που εκβιάζει τους Έλληνες μικρομεσαίους και ανέργους ότι θα τους αφήσει χειμωνιάτικα χωρίς ρεύμα.
Η φωτογραφία δείχνει τον “πόνο” αυτών των βουλευτών για τα δεινά που προκαλούν με τις παράλογες αποφάσεις τους.
Μας δουλεύουν κανονικά...

Το χαράτσι στα ακίνητα γράφει το τέλος του ΠΑΣΟΚ

Share
Η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί την αρχή της πτώσης της κυβέρνησης την αρχή του τέλους του κόμματος ΠΑΣΟΚ και την αρχή της πολιτικής εξαφάνισης του αλαζόνα φορολογικού και οικονομικού εκτελεστή των Ελλήνων Ευάγγελου Βενιζέλου.
Είναι γνωστό ότι η έννοια της ιδιοκτησίας είναι ιερή για τους Έλληνες και αποτελεί πατροπαράδοτη αρχή και αξία με κόπο και μόχθο να έχει ο καθένας μας από πάνω του το κεραμίδι του.
Η αγάπη μας για το σπίτι μας η ιερότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τον δικό μας χώρο είναι από τα λίγα πράγματα τα οποία μας έχουν μεταφερθεί αναλλοίωτα από την αρχαιοελληνική μας κληρονομιά.
Δεκάδες τα τραγούδια δημοτικά λαϊκά τα οποία υμνούν το σπίτι που αποτελεί το απάγκιο το καταφύγιο του καθένα μας.
Κάποτε μου έλεγε ένας από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία ότι την έννοια της ιδιοκτησίας στους Αυστραλούς την έμαθαν οι Έλληνες και οι Ιταλοί.
Η εμμονή μας στην ιδιοκτησία είναι από τα λίγα πράγματα που μας χαρακτηρίζουν στο σύνολο ως κοινωνία ανεξάρτητα από μορφωτικό κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Πόσες φορές δεν μας έχει τύχει να μας ξεναγεί κάποιος στο σπίτι του με πηγαία περηφάνια είτε είναι εύπορος είτε φτωχός.
Αυτό το τελευταίο ιερό αποκούμπι του καθενός ήρθε να φορολογήσει να απαξιώσει οικονομικά η κυβέρνηση αποδεικνύοντας ότι πλέον δεν έχει καμία επαφή με τον κόσμο.
Μόνο ένας ξένος προς αυτόν τον τόπο προς τις συνήθειες του τις ευαισθησίες του τα ήθη και έθιμα του θα μπορούσε να εφαρμόσει κάτι τέτοιο.
Μια τέτοια σκληρότητα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί σε έναν ξένο εισβολέα που στο παρελθόν έκαψε πόλεις και χωριά μας αλλά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα σε κάποιον που θέλει να εκπροσωπεί την φυλή μας.
Η χθεσινή ψηφοφορία δείχνει πόσο ξένο είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία έχοντας μετατραπεί σε μια άλλη έκδοση των κουκουλοφόρων της κατοχής που εκτελούσαν άοκνα τις Γερμανικές εντολές.
Εντάξει, όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να μεταλλαχθήκαμε να γίναμε ξιπασμένοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και τελείως ξευτιλισμένοι.
Όπως δεν ανεχόμαστε να ξεπαρθενιάσουν τις κόρες μπροστά στα μάτια μας έτσι δεν πρόκειται να μείνουμε και απαθείς στην κλοπή της μικρής, ή μεγάλης ιδιοκτησίας που ετοιμάζει η κυβέρνηση με Γερμανικές εντολές.
Διαβάζω και εγώ σχόλια και αναρτήσεις για το τι κάνει ο κόσμος με όλα αυτά τα μέτρα για την μοιρολατρική διάθεση που δείχνει.
Η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας δεν έχει τεχνοκρατική συγκρότηση και με την ανηλεή προπαγάνδα μέχρι σήμερα έσκυβε το κεφάλι.
Ο φόρος στα ακίνητα αγγίζει τις συναισθηματικές χορδές του καθένα, όχι γιατί πρέπει να δώσει χρήματα που μπορεί και να μην τα έχει, αλλά γιατί υπάρχει ένα ξεδιάντροπο κράτος μια αδίστακτη κυβέρνηση στην οποία επικρατεί η λογική του ποιο αδίστακτου σωματέμπορα που δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό μπροστά στην επιβίωση του.
ΥΓ. Η ΝΔ έπρεπε χαλάσει τον κόσμο για αυτόν τον άθλιο νόμο ακόμα και αν η μη ψήφιση του σήμαινε την χρεοκοπία της χώρας. Δεν μπορεί το κόμμα που θέλει να έχει εθνικές αναφορές να επιτρέπει να προσβάλλεται μια από τις αιώνιες αρχές αυτής της κοινωνίας που είναι ιδιοκτησία.
Αris. A


Η Μαφία της διαπλοκής στήνει την επόμενη μέρα...

 

Χάνουν την πρόσβασή τους στο τραπεζικό σύστημα και παίζουν τα ρέστα τους για την επιβίωσή τους. Το κούρεμα των ομολόγων κατά 50% θα έχει ως αποτέλεσμα ένα νέο σχέδιο σωτηρίας των τραπεζών (κι όχι των μετοχών τους αυτή την φορά) με λεφτά της ΕΚΤ, η οποία και θα έχει πλέον τον έλεγχο όλης της κατάστασης. Η Μαφία της διαπλοκής ετοιμάζεται ήδη για την επόμενη ημέρα...

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες το τραπεζικό σύστημα έχει ανοίξει τους κρουνούς του για τα χρεοκοπημένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι τράπεζες που σε...

άλλες περιπτώσεις οδηγούν στη χρεοκοπία υγιείς επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση κλείνουν τα μάτια και πετάνε τα λεφτά τους στον Καιάδα.

Ο λόγος είναι απλός: Αύριο δεν θα βρίσκονται στο τιμόνι εκείνοι που δίνουν σήμερα τα λεφτά. Είναι δεδομένο ότι αυτή την στιγμή σκορπάνε λεφτά των καταθετών και του ελληνικού δημοσίου. Ο απαράδεκτος νόμος Αλογοσκούφη τους έδωσε το δικαίωμα να ασκούν εξουσία με λεφτά των φορολογουμένων, με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ στερούνται την σύνταξή τους για να πάρουν τα χρεοκοπημένα Μέσα Ενημέρωσης νέα δάνεια. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Οι εντολές προέρχονται από το σάπιο και βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ο στόχος είναι εμφανής:Στην διαμόρφωση της νέας κατάστασης, μετά από το κούρεμα, να έχουν στα χέρια τους υποθηκευμένες συνειδήσεις για να πλάσουν κατά το δοκούν την επόμενη ημέρα. Αφού περάσει ο πρώτος καιρός του σοκ και επιχειρήσουν να αναλάβουν και πάλι τα ηνία μέσα από νέα πολιτικά σχήματα! Οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια συμφέροντα, με άλλη πιθανότατα ενδυμασία.

Κι όσοι έχουν αρνηθεί να παίξουν σε αυτό το άθλιο παιγνίδι έχουν δει το όνομα τους πρωτοσέλιδο πίσω από την εκφοβιστική λέξη «σκάνδαλο». Εδώ δεν μιλάμε για Μέσα Ενημέρωσης, αλλά για φωλιές εκβιαστών. Από πληρωμένα πιστόλια που περιμένουν την επόμενη αποστολή τους...
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης



Όλα γιατρεύονται αρκεί να μη χαθεί η Ελευθερία!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
 
Εδώ και καιρό ο πάτος δεν υπάρχει πλέον και κάτω από το ξεκωλωμένο βαρέλι χάσκει ένα απύθμενο πηγάδι που μετατρέπεται σιγά σιγά σε μια άβυσσο τρόμου!
Η σύγχρονη πραγματικότητα μοιάζει πλέον να είναι βγαλμένη μέσα από μια Αρχαιοελληνική τραγωδία μόνο που οι πρωταγωνιστές της είναι πολλοί και αδίσταχτοι!
Ο "χορός" που τους συνοδεύει δεν κοιτάει τον λαό κατάματα αλλά κρύβεται πίσω από σιδερόφρακτες κατασκευές φρουρούμενος από δυνάμεις που φέρονται σαν "σκυλιά" που τους λιγοστεύουν το φαγητό για να τα κάνουν πιο άγρια και πιο επικίνδυνα απέναντι στα..... πραγματικά τους αφεντικά τα οποία όφειλαν να υπηρετούν και να προστατεύουν!
Πολλοί από τους χορωδούς και ψευτοκουτσαβάκηδες αυτούς “σολάρουν” πριν από την κάθε παράσταση υποσχόμενοι “αντίσταση” και "άρνηση" αλλά στο τέλος όλοι μαζί καταλήγουν σε ένα κρετσέντο και μια ομοχορδία που τελειώνει πάντα με την φράση “Ναι σε όλα”!!!
Η παράσταση αυτή εδώ και καιρό επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά αφού εμείς συνεχίζουμε να παραμένουμε απλοί θεατές του εμετικού αλλά και επικίνδυνου αυτού "θιάσου" ο οποίος μας προκαλεί ολοένα και περισσότερο, κατάθλιψη, τρόμο και απαισιοδοξία!
Φίλες/οι  το βαρέλι πλέον ξεκωλώθηκε κάτω από το βάρος της προδοσίας τους και έχουμε ήδη ξεκινήσει την κάθετη πτώση προς την άβυσσο της ανυπαρξίας μας όμως έστω και τώρα έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε θυμούμενοι την ρήση του Πινδάρου ότι «Όλα γιατρεύονται αρκεί να μη χαθεί η Ελευθερία»
 

Και τα λεφτά σας και τη ζωή σας

Του Σταύρου Χριστακόπουλου


Πάλι καλά, ανακουφιστήκαμε. Τελικά ο Γιάννης Βούρος έδωσε μια – τελευταία πάντως – ευκαιρίαστην κυβέρνηση ψηφίζοντας κι αυτός το ειδικό τέλος στα ακίνητα. Ανάσανε η κυβέρνηση, ανάσανε και η Ν.Δ., που προς στιγμήν φοβήθηκε μην τυχόν και πέσει η κυβέρνηση. Όλα εν τάξει. Εν πλήρει τάξει. Σε αντίθετη περίπτωση, τι θα έλεγε ο πρωθυπουργός στη Μέρκελ, που είχε εξαντλήσει από το πρωί την ευγένειά της υποσχόμενη πως θα βοηθήσει την κυβέρνηση σε ό,τι χρειαστεί;
Α, πάνω απ’ όλα οι Βούροι είναι πατριώτες. Βέβαια καλού - κακού ψήφισε και η Έλσα Παπαδημητρίου, ως πιστή φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη, μην τυχόν και γίνει καμιά στραβή – και τότε ποία η θέσις μας, και του Γιώργου μας ιδιαιτέρως. Ο οποίος, στο κάτω - κάτω, δεν θέλει να μας ξανακυβερνήσει, όπως δήλωσε σεμνά και ταπεινά. Να μας........
σώσει θέλει τους αχάριστους, που δεν γνωρίζουμε καλό.
Για πάρτη μας και μόνο είπε χθες στην καγκελαρέσσα Μέρκελ πως θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο. Και στην Αθήνα ο Βενιζέλος εξειδίκευε μοιράζοντας λυπητερές δεξιά κι αριστερά.
Φαίνεται λοιπόν ότι η Μέρκελ μάλλον έμεινε ευχαριστημένη που οι γέροι με τη μισή σύνταξη, οι άνεργοι και οι άλλοι «φτωχομπινέδες» (πλην διεφθαρμένοι, καθότι όλο και σε κάποια συντεχνία έχουν ενταχθεί στη διάρκεια του βίου τους) δεν θα μπορούν να πληρώνουν πια το πετρέλαιο θέρμανσης. Εκτός αν ζουν στο Νευροκόπι. Διότι το να είσαι φτωχός στην πόλη δεν σου δικαιολογεί ελάφρυνση. Μπορείς άνετα να πεθάνεις από το κρύο επειδή δεν σε καλύπτει το γεωγραφικό κριτήριο.
Αλλά κι αυτοί, στο Νευροκόπι, θα υποβάλουν τις δαπάνες τους φέτος για να δημιουργηθεί η «βάση δεδομένων», να ερωτηθεί αρμοδίως και η Μετεωρολογική Υπηρεσία, μπας πάρουν τον επόμενο χειμώνα του 2012 επίδομα θέρμανσης.
Την ώρα που οι μισθοί καταβαραθρώνονται, οι συντάξεις εξαφανίζονται και τα επιδόματα κάθε είδους καταργούνται μια κι έξω, την ώρα που καμιά διακοσαριά χιλιάδες άνθρωποι επιπλέον ετοιμάζουν βαλίτσες για ανεργία, την οποία ο Ρομπόλης προβλέπει στο 26%, ο Βενιζέλος υπόσχεται επίδομα θέρμανσης... του χρόνου. Η πολιτική απάτη σε όλο της το μεγαλείο.

Θέλεις να υπάρχεις; Απόδειξη!
Επίσης η Μέρκελ θα είναι μάλλον ευχαριστημένη που ο Βενιζέλος, αιφνιδιαστικά και προς το τέλος του έτους, ζητάει σε αποδείξειςπάνω από το 50% των εισοδημάτων, αλλιώς θα επιβάλλει νέο χαράτσι. Με αποτέλεσμα η φορολόγηση όσων έχουν νόμιμαεισοδήματα να ανεβαίνει σε δυσβάστακτο επίπεδο την ώρα που οι φοροφυγάδες και οι νομίμως απαλλασσόμενοι από κάθε φόρο θα συνεχίζουν ανενόχλητοι το πάρτι.
● Απαγορεύεται πλέον, αν συνεχίζεις να έχεις δουλειά και εισόδημα, να αποταμιεύεις για τους ακόμη πιο δύσκολους καιρούς που η κυβέρνηση προετοιμάζει.
● Απαγορεύεται να δανείζεις έναν φίλο σε απόγνωση.
● Απαγορεύεται να βοηθάς ένα αδύναμο ή άνεργο μέλος της οικογένειάς σου.
Διότι για όλα αυτά δεν παίρνεις απόδειξη...
Αν θέλουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς επέβαλε χθες ο Βενιζέλος, ας δούμε ένα παράδειγμα, όπως το κατέγραψε Το Βήμα:

«Φορολογούμενος με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 40.000
Με βάση τα ισχύοντα θα πρέπει να συγκεντρώσει συνολικό ποσό αποδείξεων 10.000 ευρώ.
Έστω ότι έχει συγκεντρώσει 8.000 ευρώ αποδείξεις. 
Θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο φόρο 200 ευρώ (10.000 - 8000) Χ 10% φορολογικό συντελεστή.
Με το νέο σύστημα θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις που αντιστοιχούν στο 50% του συνολικού εισοδήματος. Δηλαδή 20.000 ευρώ.
Όμως έχει συγκεντρώσει 8.000 ευρώ αποδείξεις. 
Σε αυτή την περίπτωση η πρόσθετη επιβάρυνση θα είναι 1.200 ευρώ (20.000 – 8.000= 12.000 Χ 10%).
Ωστόσο ο εν λόγω φορολογούμενος για το εισόδημά του θα πληρώσει φόρο 8.400 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι καθαρά θα λάβει στη τσέπη 31.600 ευρώ. Η εφορία όμως του ζητά αποδείξεις για το σύνολο του εισοδήματός του χωρίς να αφαιρέσει το φόρο των 8.400 ευρώ. 
Ως εκ τούτου οι αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώσει με βάση το καθαρό του εισόδημα αντιστοιχούν στο 63% του εισοδήματος!».
Ο υπουργός πάντως δεν διευκρίνισε ποιος οικονομικός δολοφόνος, ποιος διεστραμμένος νους τού υπέδειξε αυτά τα «μέτρα». Δεν μας διευκρίνισε επίσης αν του τα εισηγήθηκαν ή τα σκέφτηκε μόνος του, για να ζητήσει εμπράκτως συγγνώμη από την τρόικα, την οποία βαθύτατα προσέβαλε μ’ εκείνες τις μπούρδες περί «πολιτικής διαπραγμάτευσης»...

Ανοίξτε τα... σεντούκια
Όμως το θέμα δεν είναι ούτε η τρόικα ούτε η έκτη δόση. Η κυβέρνηση Παπανδρέου πλέον, προς εξυπηρέτηση των δανειστών,δημεύει εισοδήματα, περιουσίες και ζωές.
Αυτό που για καιρό προσπαθούσε να αποφύγει ήρθε ο καιρός να το κάνει. Διότι το υπέγραψε – όπως υπέγραψε και την πτώχευση της χώρας στη χειρότερη μορφή της, την «ελεγχόμενη», κατά την οποία ο δανεισμένος υφίσταται την πτώχευση και ο δανειστής ασκεί τον έλεγχο... «μετά» και εσαεί.
Εν όψει της πτώχευσης, λοιπόν, δεν αρκεί να παραδώσει τη δημόσια περιουσία – ολόκληρο το κράτος, τα ακίνητα, τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, τις επιχειρήσεις, τη γη, ακόμη και τον ήλιο.
Πρέπει να παραδώσει και τους ανθρώπους, τα 10 εκατομμύρια Έλληνες, τόσο εξαθλιωμένους ώστε να δουλεύουν για 250 ευρώ χωρίς ασφάλιση στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες του κ. Ρέσλερ, που σε λίγες μέρες έχει «υποσχεθεί» ότι θα είναι στην Αθήνα μαζί με καμιά εκατοστή επιχειρηματίες για να εξειδικεύσει, μαζί με τον Βενιζέλο, τον Παπακωνσταντίνου και τον Χρυσοχοΐδη – και όποιον άλλο χρειαστεί – τις «λεπτομέρειες» γύρω από τις Ζώνες.
Για να συμβούν αυτά, θα πρέπει πριν απ’ όλα να έχει εξαφανιστεί από την κυκλοφορία το χρήμα – ακόμη και αυτό που οι αφελείς έκρυψαν στα καφεκούτια, στα πατάρια, στις αποθήκες και στις γλάστρες νομίζοντας ότι θα το σώσουν.
● Πώς θα βγει από τις κρύπτες το χρήμα για να καταλήξει στα χέρια των τοκογλύφων; Με τις συνεχείς μειώσεις των εισοδημάτων, με τη διευρυνόμενη ανεργία και με την εσωτερική στάση πληρωμών, η οποία ήδη εφαρμόζεται και θα επεκταθεί «μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα».
● Ποια μέτρα; Αυτά που φέρνουν την ύφεση, που αυξάνουν τα ελλείμματα και το χρέος και απαιτούν κι άλλα μέτρα, τα οποία ο Βενιζέλος είπε φυσικά ότι θα ληφθούν όταν χρειαστεί. Δηλαδή πολύ σύντομα...
Είδατε λοιπόν που μιλάτε μερικοί για νέα γερμανική κατοχή; Πάει η εποχή της Κομαντατούρ. Τώρα έχουμε χρηματοοικονομικά μέσα, δανειακές συμβάσεις, μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και μετακυλίσεις ομολόγων. Μη μας βγουν τίποτε Γλέζοι και κατεβάζουν τις σημαίες από την Ακρόπολη. Αντί για τη σβάστικα θα βάλουμε λίζινγκ και σιγά μετά από 70 χρόνια μη μας ζητούν πολεμικέςαποζημιώσεις.
Με τούτα και μ' εκείνα όμως η κοινωνική εκπτώχευση συνεχώς επιταχύνεται και θα λάβει μορφή χιονοστιβάδας στη διάρκεια του χειμώνα. Όσο η κοινωνία είναι ανίκανη να αντισταθεί, η λεηλασία θα εντείνεται.
Το αντάλλαγμα που προσδοκά να λάβει η κυβέρνηση είναι η «μείωση του χρέους κατά 50%». Αυτό ψάχνει η κυβέρνηση, αυτό διαρρέει το ΥΠΟΙΚ, αυτό «σπρώχνουν» τα καρακόλια.
Ένα μόνο δεν μας εξηγούν: τους όρους με τους οποίους θα συμβεί αυτή η «μείωση», αν τελικά και σε όποιον βαθμό επέλθει. Προφανώς αυτή θα είναι άλλη μια «έκπληξη», από αυτές που κάθε τόσο μας ξεφουρνίζει η καλή μας κυβέρνηση. Τίποτε όμως δεν είναι πια έκπληξη. Τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Παπανδρέου, Βενιζέλου και λοιπών είναι υπεραρκετά. Μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν τα βλέπει...
-----------
Υστερόγραφο: Μια και συχνά χρησιμοποιούμε τη λέξη «καρακόλια», ας εξηγήσουμε τι σημαίνει. Παραπέμπουμε στην ιστοσελίδαslang.gr, όπου μπορείτε να βρείτε ένα αρκετά ενημερωμένο «λεξικό» της ελληνικής αργκό. Από εκεί αλιεύουμε τα σχετικά με την ετυμολογία και τη χρήση της λέξης «καρακόλι / καρακώλι»:
«Η λέξη αρχικά σήμαινε αστυνομικό τμήμα ή απόσπασμα χωροφυλακής – αυτό σημαίνει και το τούρκικο karakol, απ' το οποίο προέρχεται.
Αργότερα, μετά το 1922, στα ελληνικά σημαίνει και το αστυνομικό όργανο, τον χωροφύλακα – και ειδικά τον βλάκα, τυπολάτρη αλλά και βάναυσο μπάτσο.
Στην πιο συνηθισμένη σήμερα χρήση της λέξης καρακόλι εννοείται ο στρατονόμος και η στρατονομία γενικότερα.
Η λέξη χρησιμοποιείται και ειρωνικά για να δηλώσει κάποιον που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία ή και οποιαδήποτε μορφή παρεμβατικής εξουσίας.
Το κarakol στα τούρκικα προέρχεται από το kara + kol = μαύρο + χέρι.
Έχουν προταθεί και άλλες ετυμολογίες της λέξης – από το βενετσιάνικο caraguol και το ισπανικό caracol, που σημαίνουν σαλιγκάρι, και από τη μογγολική (!!!) λέξη caracole που είναι ένας στρατιωτικός σχηματισμός – αλλά μάλλον δεν ευσταθούν».




                          Στα όρια της διαστροφής

 

ΕΝΤΑΞΕΙ, το ξέρουμε: το κράτος έχει πέσει έξω στα έσοδα και πρέπει να κλείσει τις μαύρες τρύπες του. Εντάξει, το καταλάβαμε: αν οι τρύπες δεν κλείσουν, η τρόικα δεν θα επιστρέψει και το μαρτύριο της δόσης θα συνεχιστεί.

Εντάξει, πρέπει να πετύχουμε τον άλλο «εθνικό στόχο», του χρόνου να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, που λέει ο υπουργός Οικονομικών.
ΟΛΑ αυτά πρέπει να γίνουν διά της μιας και μοναδικής μεθόδου που γνωρίζουν στο υπουργείο του, δηλαδή με την εξόντωση των μισθωτών και συνταξιούχων, δηλαδή των μόνων συνεπών φορολογουμένων που έχουν απομείνει σ' αυτή τη χώρα; Διότι οι χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Βενιζέλου αυτό δείχνουν.
ΔΕΝ φτάνουν οι συνεχείς απ' ευθείας μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, δεν φτάνει η πλάγια αφαίμαξή τους διά της επιβολής τού ενός φόρου μετά τον άλλον; Δεν φτάνει η επιπλέον μείωση του...
αφορολογήτου, το οποίο θα οδηγήσει ακόμη και τους χαμηλοσυνταξιούχους στα ταμεία των εφοριών;
ΤΩΡΑ οι φορολογούμενοι πρέπει να υποστούν και την ποινή να πληρώσουν επιπλέον φόρο, επειδή δεν θα συγκεντρώσουν το εξωφρενικό ποσό αποδείξεων που θέλει να τους επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών
ΜΕ ΒΑΣΗ τον ισχύοντα φορολογικό νόμο, οι φορολογούμενοι είχαν την υποχρέωση να συγκεντρώσουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις, για να «χτίσουν» το αφορολόγητό τους. Επειδή, όμως, πέρσι, λόγω των κακών υπολογισμών κάποιων εγκεφάλων του υπουργείου Οικονομικών, χιλιάδες φορολογούμενοι είχαν επιστροφές φόρου και δημιουργήθηκε μαύρη τρύπα στα έσοδα, πρέπει φέτος να υποστούν ποινή όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό αποδείξεων;
ΑΚΟΜΗ και το παράδειγμα που έφερε ο κ. Βενιζέλος (ένας μισθωτός με εισόδημα 100 χιλιάδες ευρώ το χρόνο -ειρήσθω εν παρόδω, τέτοιοι φορολογούμενοι είναι είδος εν ανεπαρκεία...- πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 60.000 ευρώ) δείχνει ώς πού μπορεί να φτάσει η ακραία φορομπηχτική και εισπρακτική λογική. Στην προκειμένη περίπτωση ο φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος, διά νόμου (!), να ξοδέψει το 60% του εισοδήματός του!
ΚΙ ΑΝ δεν θέλει; Κι αν αποστρέφεται τη λογική της μεγάλης κατανάλωσης; Κι αν έχει επιλέξει τη λογική της αποταμίευσης ενός μέρους του εισοδήματός του, γιατί δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο; Αυτός ο φορολογούμενος πρέπει να εξωθηθεί να γίνει κυνηγός αποδείξεων; Και αν δεν το κάνει, πρέπει να τιμωρηθεί πληρώνοντας επιπλέον φόρο;
Η ΛΟΓΙΚΗ αυτή αγγίζει τα όρια της διαστροφής. Και υπάρχει χρόνος να το ξανασκεφθούν. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί -υποτίθεται- πριν κατατεθεί στη Βουλή. Εκτός αν οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί, με την ψυχρή και κυνική λογική «από αυτούς μπορούμε να τα πάρουμε και θα τα πάρουμε».

ΑΝ ΤΟ εννοούν, ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα φορολογικά υποζύγια έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους.
Από enet, μοντάζ Γρέκι

Με 850.000 εισόδημα, δεν έχει να πληρώσει την Εφορία..

ΦΤΟΥ ΣΟΥ!! ΡΕ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ! ΦΤΟΥ ΣΟΥ!! ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΤΑΛΙ!!

Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.
Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του. Εγώ τον πιστεύω ότι δεν έχει να πληρώσει - σε αντίθεση με άλλους που είναι δύσπιστοι και κακοπροαίρετοι. Πρέπει να περνάει μεγάλα ζόρια ο Πάγκαλος. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση τον χτύπησε για τα καλά. Βλέπετε, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του 2010 -αφορά εισοδήματα και περιουσιακή κατάσταση του 2009- είχε εισόδημα...
από βουλευτική αποζημίωση 150.000 ευρώ και από άλλες πηγές 490.616 ευρώ, σύνολο περί τα 640.000 ευρώ. Επιπλέον 206.000 ευρώ εισόδημα είχε δηλώσει για το 2009 και η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη. Τότε δήλωνε 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ. σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα και Τζια. Το 2008 η σύζυγός του αγόρασε κι εκείνη αγροτεμάχιο στην Τζια.
Προφανώς πρέπει να είχε πολλά έξοδα στο μεταξύ μέσα στην κρίση και τώρα όντως να μην έχει να πληρώσει την Εφορία!
Καταλαβαίνω, επίσης, την αγωνία του μάλιστα μήπως πάει φυλακή. Βλέπετε με τον Βενιζέλο δεν έχει καλές σχέσεις και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να δώσει καμιά εντολή, όταν διαπιστώσει ότι ο Πάγκαλος δεν είναι εντάξει με την Εφορία και να τον στείλει στον Κορυδαλλό. Φημίζονται και ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος για την αυστηρή εφαρμογή και επιβολή των νόμων, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με ισχυρούς παράγοντες. Εχει δίκιο ο Πάγκαλος να φοβάται.
Από την άλλη, βέβαια, είναι ατρόμητος. Εχει θάρρος πολύ. Ίσως και μαζοχιστική διάθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς η μόνιμη ροπή του να μας δουλεύει κατάμουτρα…

Του Γιάννη Μακρυγιάννη από το Πρώτο Θέμα

 

 

Πόσα «δηλώνει» η πλουτοκρατία


Νίκος Μπογιόπουλος  
Είναι δυνατόν πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 32.000 ευρώ, λιγότερα δηλαδή απ' όσα δηλώνει ένας μισθωτός των 2.300 ευρώ (μεικτά); Στο κράτος των καπιταλιστών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Καρατζαφέρη, του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, γίνεται...
Tι έσοδα δηλώνει και τι πληρώνει ο λαός για φόρους, το ξέρουν οι πάντες.
Γιατί, πολύ απλά, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο βιοπαλαιστής, δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από τα εισοδήματά τους.
*
Ποια είναι, όμως, τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες, οι μεγαλοκαπιταλιστές;
Τι εισοδήματα δηλώνουν στην Εφορία τα φυσικά πρόσωπα που συναπαρτίζουν την πλουτοκρατία του τόπου;
Πόσα λέτε εσείς ότι βγάζει το χρόνο ένας τραπεζίτης; Ενας εφοπλιστής; Ενας βιομήχανος;
Και πόσα δηλώνει;
Προσοχή: Δεν μιλάμε γι' αυτά που τα περνάνε στις εταιρείες τους, ώστε να φορολογούνται με «ειδικό φορολογικό συντελεστή» με αποτέλεσμα να πληρώνουν από ελάχιστα έως τίποτα, αξιοποιώντας το κάθε λογής «παραθυράκι» και τη φορολογική ασυλία που τους παρέχει το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις. Μιλάμε για τον κεφαλαιοκράτη ως φυσικό πρόσωπο. Τι εισόδημα έχει και τι δηλώνει, τελικά, αυτός ο... άνθρωπος;


*
«Τι έχει» δεν το γνωρίζουμε επ' ακριβώς. Μπορούμε, όμως, να σας δώσουμε μια άλλη εικόνα. Την εικόνα του «τι δηλώνει».
*
Τα παρακάτω στοιχεία είναι δειγματοληπτικά. Υπάρχει πλήθος ανάλογων (πιστέψτε μας).
Πρόκειται για τρία εκκαθαριστικά σημειώματα (εκ των πολλών που έχει στη διάθεσή του ο «Ρ») κάποιων εκ των επιφανέστερων εκπροσώπων του ελληνικού κεφαλαίου.
Γίνεται πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα 12.419 ευρώ, κάτι ελάχιστα δηλαδή πάνω από το περσινό αφορολόγητο για τους μισθωτούς; Στο κράτος του πλουτοκράτη, γίνεται...
Τα εκκαθαριστικά που δημοσιεύουμε εκδόθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία επί τη βάσει των συνολικών εισοδημάτων που δήλωσαν οι κεφαλαιοκράτες ως φυσικά πρόσωπα για το έτος 2011(εισοδήματα 2010).Δεν θα αναφέρουμε τα ονόματά τους.
Εξηγούμαστε: Το θέμα εδώ δεν έχει να κάνει με «κουτσομπολιό» όσον αφορά τον τάδε ή τον δείνα, αλλά με τη συνολική πρακτική της άρχουσας τάξης, του κράτους της άρχουσας τάξης, των κυβερνήσεων της άρχουσας τάξης. Πρακτική που κάθε άλλο παρά εξαντλείται στους συγκεκριμένους.
*
Ας πάρουμε μια γεύση, λοιπόν, ρίχνοντας μια ματιά δίπλα, για το πόσο μπορεί να είναι το ατομικό «Συνολικό Δηλωθέν Εισόδημα» που δηλώνει στην Εφορία - και για ποιο ατομικό δηλωθέν εισόδημα φορολογείται - ένα φυσικό πρόσωπο που ανήκει στην τάξη των χορτάτων.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjP2ns-7d1Mch8AFR_cvWXQE9Clw0-IJ7w4lUIN5Vm6tGV5heoN7X5ifu4wBlbdClQZHwU-iSL3K7PmaSgs71Z7llTL5ELoNrJn-cK1irQPJob8E2opvOcSxceZO0_UyH04dUZE4E0EQwMT/s1600/ploutokr3.PNG
 


Πολεμικός δωσιλογισμός!


Τα ανδρείκελα της κυβέρνησης κήρυξαν, ανοικτά πλέον, εξοντωτικό πόλεμο εναντίον του ελληνικού λαού και της κοινωνικής και εθνικής του υπόστασης. 
Ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ, δήλωση με όλη την πώρωση του ανδρείκελου που τον διακατέχει, αλλά και την αντίστοιχη ψυχρή ανοησία, τούτο: 
«Εάν η χώρα ήταν σε πόλεμο, δεν θα ζητούσαμε από τους Έλληνες χρήματα για όπλα; Η κατάσταση της χώρας είναι όμοια με.... 
πόλεμο!…».
 
Ο πολεμικός αυτός γραικυλισμός έχει μια ιστορική πρωτοτυπία - οι σύγχρονοι δωσίλογοι πρωτοτυπούν στα πάντα…
Ο εχθρός δεν είναι κάποιος εξωτερικός εισβολέας, κάποια επιτιθέμενη δύναμη ή εξωτερική απειλή, αλλά η ίδια η χώρα και ο λαός της!!!!
 
Μέχρι σήμερα τα πολεμικά κηρύγματα, είτε των εθνικών απελευθερωτικών πολέμων, είτε της ιμπεριαλιστικής απάτης, συγκεκριμενοποιούσαν τον εχθρό και τις απειλές: Εξωτερικές ή εσωτερικές –κομμουνιστικός κίνδυνος κ.λπ… 

Ο πολεμικός δωσιλογισμός της κυβέρνησης λειτουργεί εντελώς αντίστροφα, ξεπερνώντας στην ΑΠΑΤΗ ακόμα και την ιμπεριαλιστική πολεμική κακουργία του παρελθόντος. 

Εδώ ο πόλεμος κηρύσσεται από τα ανδρείκελα των διεθνών ληστών και δημίων ΕΝΑΝΤΙΟΝ του «εχθρού λαού», εναντίον της ίδιας της χώρας και των «ιθαγενών» αυτής της χώρας… 

Τέτοια δωσίλογη ξετσιπωσιά και παράκρουση δεν έχει ιστορικό προηγούμενο… 

Έθεσε, λοιπόν, το ανδρείκελο των διεθνών μηχανισμών του ιμπεριαλισμού και της Νέας Τάξης, τη χώρα σε καθεστώς ΕΚΤΑΚΤΗΣ πολεμικής ανάγκης, εναντίον ΟΧΙ των ληστών και των δημίων (διεθνών και εγχώριων), αλλά εναντίον του αγρίως λεηλατημένου ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας που την ξεπουλούν (τα ίδια αυτά δωσίλογα ανδρείκελα) βάρβαρα και κυνικά, την αποσαθρώνουν κοινωνικά και την αποτεφρώνουν εθνικά… 

Τα ανδρείκελα προωθούν την ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ καταστροφή της χώρας και του ελληνικού λαού, στο όνομα, δήθεν της σωτηρίας:
 Στο όνομα της σωτηρίας των μαφιών του χρήματος και της άπληστης αδηφαγίας των «νταβάδων»: Διεθνών και εγχώριων… 

Ο στόχος αυτού του πολεμικού γραικυλισμού επεκτείνεται τώρα στο ΓΕΝΙΚΟ ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στο γενικό ξεπούλημα κάθε ελληνικής πέτρας, αλλά και στην ολοκληρωτική καταστροφή των μικρομεσαίων αστικών στρωμάτων, με την ΑΡΠΑΓΗ της ακίνητης περιουσίας των, με την αφαίρεση από τον ελληνικό λαό κάθε ατομικής ιδιοκτησίας… 

Το θανατηφόρο όπλο εναντίον των ιδιοκτητών ακινήτων είναι το φορολογικό χαράτσι το οποίο θα περνάει και θα εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 

Ένα όπλο εναντίον του 80% του ελληνικού λαού, ένα όπλο που επιδιώκει να ξεριζώσει τον ελληνικό λαό από κάθε εθνικό έρεισμα, να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το έδαφος της ιστορικής και εθνικής μας υπόστασης και μνήμης… 

Αυτό το έδαφος δεν κοινωνικοποιείται, δεν μένει δηλαδή, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ περιουσιακό στοιχείο των Ελλήνων, αλλά περνάει στους πολυεθνικούς μηχανισμούς των μαφιών του χρήματος, στους μηχανισμούς της Νέας Τάξης… 

Μόνο φαιδροί, σαν τον Καρατζαφέρη, λακέδες και λαγοί των «νταβάδων» μπορεί να παρομοιάσουν αυτό το μέτρο της χρηματιστηριακής, ιμπεριαλιστικής και νεοταξικής μοχθηρίας, με την «κομμουνιστική αντίληψη και θεωρία»!!!! 

Η υπονόμευση και κατάργηση της ακίνητης περιουσίας, η εμπορευματοποίησή της, καθώς και το πέρασμά της στις πολυεθνικές και στις διεθνείς χρηματιστηριακές μονάδες αποτελούν τα προϊόντα της σιδερένιας καπιταλιστικής λογικής:Την «ποίηση» του ιμπεριαλισμού, ιδιαίτερα της σύγχρονης μακάβριας μορφής του, του χρηματιστηριακού ιμπεριαλισμού: Νέα Τάξη… 

Αυτός ο υπερεθνικός ιμπεριαλισμός και οι μηχανισμοί του έχουν κηρύξει ένα ανηλεή και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ πόλεμο εναντίον των εθνών και των λαών. 

Σημείωση: Η κατάργηση του «εθνικού εδάφους» στοχεύει άμεσα και την εκκλησιαστική και μοναχική περιουσία: Είναι ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ εναντίον της Ορθοδοξίας, για τη διάλυση αυτού του ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΥ εθνικού ιστού… 

Ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του αποτελούν τους πιο πωρωμένους εκτελεστές των «συμβολαίων θανάτου» της Ελλάδας, τους πιο κτηνώδεις δολοφόνους του ελληνικού λαού… 

Δεν μένει άλλος δρόμος παρά ο ΔΡΟΜΟΣ της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ, της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ…

 

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

 

Ο λόγος τους συμβόλαιο...

Διαθέτει πολλά προσόντα η κυβέρνηση.
Αλλά το βασικό είναι η συνέπειά της: κάθε τρεις μήνες αφ' ενός σώζει τη χώρα και αφ' ετέρου παίρνει νέα μέτρα. Από τότε μάλιστα που ανέλαβε την οικονομία ο πρωθυπουργεύων Βενιζέλος, η σωτηριολογική αλφάβητος απέκτησε φινέτσα και χάρη. Το 'χει αυτό ο φιλόδοξος υπουργός: μπορεί να μιλάει επί παντός, με την ίδια άνεση που μιλάει για το κρασί ένας πεπειραμένος οινολόγος (... Απλώς, φαίνεται να μην καταλαβαίνει πού βρίσκεται το όριο μεταξύ της πειστικής ρητορείας και της οξειδωτικής φλυαρίας) ****Η συνέπεια είναι το φόρτε τους. Το 'παμε... Χθες η δωρική «Εστία» υπενθύμισε τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου στις 17 Νοεμβρίου 2010, στο BBC: «Καμμία απόλυση στο Δημόσιο»! Μα -παρατηρεί ο δημοσιογράφος- η λιτότητα που προβλέπεται από το Πρόγραμμά σας θα σημάνει περιορισμό του δημόσιου τομέα και μείωση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Βράχος ο Πρωθυπουργός: «Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Για παράδειγμα περικοπές μισθών». «Επομένως δεν θα απολύσετε κανέναν από το Δημόσιο;» επιμένει ο δημοσιογράφος. «Είπα ότι πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις απασχόλησης», απάντησε ο κ. Παπανδρέου... Ο λόγος του συμβόλαιο. Και η συνέπειά του προφανής ****Αλλά η συνέπειά τους δεν έχει τέλος. Οπως ο Σημίτης μαγείρεψε τα στοιχεία για την ΟΝΕ και ο Καραμανλής... μεταρρύθμισε τα στοιχεία της Στατιστικής, ετούτος -απολύτως συνεπής προς την παράδοση των αλχημιστών- φούσκωσε το έλλειμμα, σε αγαστή συνεργασία με τις καλόβολες υπηρεσίες της Ενωσης (Δεν χαλάνε χατήρι σε κανέναν, οι μπαγάσηδες). Για να δούμε όμως πώς θα τα βγάλουν πέρα, όταν μπουν εισαγγελείς στην υπόθεση και εξετάσουν ενδελεχώς τα στοιχεία της.


Ούτε δεκάρα για το ταμείο των καπιταλιστών
Η απόφαση είναι δεδομένη: Δεν πληρώνουμε τα χρέη των καπιταλιστών. Οργανωμένα, συλλογικά επιστρέφουμε τα χαράτσια. Να κόψουν το λαιμό τους οι καπιταλιστές, η κυβέρνησή τους, τα κόμματά τους.
Πώς θα γίνει; Με συγκέντρωση των χαρτιών που επιβάλλουν τα χαράτσια, για να επιστραφούν όλα μαζί, ή όσο το δυνατόν περισσότερα στην κυβέρνηση.
Πού: Στο συνδικάτο (να γίνει το δεύτερο σπίτι μας για τα πάντα), κι όπου δεν υπάρχει να στηθούν Επιτροπές Αγώνα.
Πότε; Κάθε μέρα.
Ποιοι; Οι πάντες. Αυτός ο αγώνας δε γίνεται με αντιπροσώπους. Απαιτεί την προσωπική συμμετοχή του καθενός.
Το μήνυμα είναι: Κανένας μόνος του, όλοι για έναν κι ένας για όλους. Καθέναν μόνο του τον τρώει ο λύκος. Ολοι μαζί είναι δύναμη ακατάβλητη.
Τα πυρωμένα λόγια που ακούγονται στις γειτονιές κάθε που φτάνει στα σπίτια το χαρτί για το χαράτσι, να γίνουν πράξη - φωτιά που θα σφυρηλατήσει και θα δέσει ατσάλινα την απόφαση: Να κάνει ο αγώνας των εργατών κόλαση τη ζωή των αστών, για να ζήσουν οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα.
***
Ο αστικός Τύπος και τα κανάλια τους σπέρνουν τρόμο και υποταγή (ακόμα κι όταν δήθεν μόνο περιγράφουν). Δείχνουν σα μονόδρομο τα χαράτσια, ενοχοποιούν την εργατική τάξη ως ένοχη για τα χρέη των καπιταλιστών. Αλλά και αποκαλύπτουν - μέσα στη βιάση τους - ότι αυτό που τους καίει είναι το αύριο του πολιτικο-οικονομικού συστήματος που υπηρετεί τα μονοπώλια. Η συζήτηση ήδη έχει μετατεθεί όχι στο αν θα παρθούν κι άλλα μέτρα ενάντια στην εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, αλλά στο πώς θα είναι ισχυρότερη η αστική εξουσία - κυβέρνηση που θα αναλάβει να επιβάλει τα μέτρα.
Στον αντίποδα αυτής της αντεργατικής προπαγανδιστικής μηχανής, μόνο ο «Ριζοσπάστης» και ο «902» δίνουν τη μάχη από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της πάλης.
Μιας πάλης που μόλις τώρα αρχίζει και θα είναι διαρκής.
***
Ολα είναι θέμα συσχετισμών. Οσο περισσότεροι εγκαταλείπουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όσο περισσότεροι προσχωρούν στα μάχιμα τμήματα του λαϊκού κινήματος, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ζωή της κάθε αστικής κυβέρνησης, σήμερα του ΠΑΣΟΚ, αύριο των συνεργαζόμενων αστικών δυνάμεων.
Τα άρθρα στον αστικό Τύπο κάνουν καθαρό πως ο αστικός κόσμος βρίσκεται σε συναγερμό. Συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για οξύτατο πόλεμο με το λαό.
Να μη βρεθεί άνθρωπος των λαϊκών στρωμάτων που με τη στάση του θα ενισχύσει τις γραμμές της πολεμικής μηχανής των αστών. Καμία ανοχή, καμία συμμετοχή.
Ολες οι μορφές οργανωμένης, συλλογικής πάλης είναι πρόσφορες. Πριν απ' όλα, μέσα στους τόπους δουλειάς, όπου οι συνελεύσεις πρέπει να γίνουν καθημερινή πραγματικότητα. Οργάνωση της πάλης παντού. Και στις γειτονιές που μπορούν να έχουν μορφή από ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, ως και συνελεύσεις σε επίπεδο πολυκατοικίας. Κάθε μορφή που υπηρετεί την οργάνωση της αντίστασης είναι θεμιτή. Κάθε συλλογικά παρμένη απόφαση είτε για να παρεμποδιστεί το κόψιμο του ρεύματος, είτε για να αποτραπούν κατασχέσεις, είτε για να εξασφαλιστεί το επίδομα ανεργίας στον απολυμένο, όλες είναι θεμιτές. Η λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία έχουν απέραντα ανοιχτό το πεδίο να αναπτυχθούν. Ο σκοπός - ιερότατος - βλογάει τα μέσα.
Καθένας και τα πάντα μπαίνουν στην υπηρεσία αυτής της αναμέτρησης. Για να σταθεί όρθιος ο λαός. Να καταποντιστούν οι αστοί.
Η μάχη είναι σ' όλα τα μέτωπα. Στο σχολείο οργανωμένη άρνηση πληρωμών για ό,τι έχει ήδη προπληρωθεί για τη δωρεάν Παιδεία, στον παιδικό σταθμό. Και διεκδίκηση από το κράτος.
Κανένας δεν πληρώνει ούτε ένα σεντς. Ολα όσα είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει έχουν ήδη προπληρωθεί και με το παραπάνω.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να έχουν κανένα κόμπλεξ ή φόβο για τους μισθούς τους. Να συνταχθούν με το σύνολο της εργατικής τάξης και να αξιώσουν να πληρώσει η πλουτοκρατία. Το χρήμα που μαζεύει η κυβέρνηση δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις, όπως γράφουν. Πάει για αποπληρωμή χρέους που δημιουργήθηκε από τις παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο.
Οι άνεργοι να ξέρουν πως δε θα ανοίξουν δουλειές με τις απολύσεις στο Δημόσιο. Αντίθετα, περισσότεροι θα σφάζονται καθημερινά για ένα ψίχουλο.
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να πάει το μεροκάματο για όλους, ιδιωτικούς και δημόσιους, κοντά στα 20 ευρώ, να κάνει συντάξεις και επιδόματα ανεργίας ένα, στα 300 ευρώ.
Αυτή η τρομακτική μείωση εισοδήματος που οδηγεί σε εξίσου τρομακτική αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης είναι η προϋπόθεση που βάζουν οι αστοί, για να επενδύσουν κεφάλαια, έτσι ώστε να είναι αποδοτικά γι' αυτούς.
Ακριβώς απέναντι το συμφέρον των εργατών και μαζί τους το συμφέρον κάθε ανθρώπου των λαϊκών στρωμάτων. Στράτευση τώρα στον ταξικό στρατό. Συστράτευση τώρα με τις ταξικές δυνάμεις και λαϊκή συμμαχία.
Κλειστά αυτιά στην αστική προπαγάνδα. Κάθε εργάτης πρέπει να γνωρίζει πως ο κάθε αστός δημοσιογράφος πληρώνεται χρυσός για να ξεφτιλίζει καθημερινά την εργατική τάξη.
Ο τόπος εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν έχει ανάγκη από ένα καλό ΠΑΣΟΚ, μια καλή ΝΔ. Ο τόπος έχει ανάγκη τη λαϊκή εξουσία για να υπάρξει οικονομία σε όφελος του λαού.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ



 

«η ώρα ήλθεν, ω άνδρες 

 

έλληνες»

 

 

Του Δημήτρη Νατσιού
«επαχύνθη η καρδία του λαού τούτου»Πραξ. κη’, 24 

«Θέλομεν την κατάργησιν της βουλευτικής φεουδαρχίας, η οποία ζει και υφίσταται λεηλατούσα και διαρπάζουσα τα δημόσια. Θέλομεν διοίκησιν όχι κλεφτοκοτάδων, λαφυραγωγών του Ταμείου, τυραννικήν των πολιτών. Θέλομεν τα χρήματα του λαού να μη διαρπάζωνται από τας ατίμους, συμμορίας των κομμάτων και των Αυλών. Θέλομεν να είμεθα ο πρώτος λαός της Ανατολής και να φέρομεν υπερήφανα το τιμημένο όνομά μας. Αυτά δεν γίνονται με τις κοπριές των κομμάτων της ατιμίας και της φαυλότητος. Θέλομεν άνδρας, θέλομεν πατριώτας, θέλομεν τιμήν και χαρακτήρα» (Τ.Βουρνά, «Γουδί», σελ. 59, Αθήνα 1957). 
Αν αλλάζαμε κάπως, γραμματικοσυντακτικώς, το κείμενο και στη θέση της λέξης «Αυλών», βάζαμε «οικογενειών», θα είχε κανείς την εντύπωση ότι γράφτηκε στις μέρες μας. 

Είναι όμως του 1909, δημοσιεύτηκε στην τότε εφ. «Χρόνος» από τον «Στρατιωτικό Σύνδεσμο», ο οποίος «ευθύνεται» γιά την Επανάσταση στο Γουδί. 

Έχει γραφτεί ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μάλλον ως κακόγουστο αστείο. Η περίοδος προ του κινήματος στο Γουδί έχει κάποιες αξιοσημείωτες ομοιότητες με την τωρινή, αλλά και τα αξιοδράκρυτα κακέκτυπα. Παλαιοκομματικοί τζιτζιφιόγκοι, γόνοι «ιστορικών» οικογενειών, παράσιτα που τυραννούν και απομυζούν και σήμερα τον τόπο. 

Ανθρωποι, όπως θα έλεγε ο Ροϊδης, οι οποίοι γνωρίζουν«εικοσιτέσσερας τρόπους να προμηθεύονται χρήματα εξ ων ο τιμιώτερος είναι η κλοπή». 

Τότε η δύσμοιρη πατρίδα σύρθηκε στον λεγόμενο ατυχή πόλεμο του 1897.
 Η ήττα, η εθνική ατίμωση καταβυθίζει την χώρα στα νύχια του Διεθνή Οικονομικού Ελέγχου, ταπείνωση, υποτέλεια, εξάρτηση. 

Κοινόχρηστη αποικία των Προστάτιδων-Δανειστών και σήμερα η πατρίδα μας. 

Στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών (τομ. ΙΔ’, σελ. 164) στο οικείο κεφάλαιο γιά τον Διεθνή Έλεγχο διαβάζουμε: 

«Στην Ελλάδα ο έλεγχος, εκτός από τους ιδιαίτερα βαρείς οικονομικούς όρους, ήταν διπλωματικός, αφού τους αντιπροσώπους της επιτροπής ελέγχου δεν διόριζαν οι ομολογιούχοι, αλλά οι κυβερνήσεις των κρατών». 

Και τω καιρώ εκείνω και τω καιρώ ετούτω οι κλεφτοκοτάδες πολιτικάντηδες, οι ορδές, τα κομματικά λησταρχεία ακολουθούν με ευλάβεια την πολιτική της αψόγου στάσεως, της μικράς και εντίμου Ελλάδος. (Σήμερα μιλάμε για μικρά και ανέντιμο). 

Πριν από την Επανάσταση στο Γουδί, ο ψοφοδεής πρωθυπουργός Ράλλης, παίγνιο των Δυνάμεων, πλειοδοτών σε τουρκοφιλία, έστειλε μυστικό έγγραφο στην Πύλη (Ιούλιος του 1909) με το οποίο ενημέρωνε ότι διέταξε τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, που αγωνίζονταν στην Μακεδονία, να την εγκαταλείψουν. 

Η Ελλάδα διά στόματος του πρωθυπουργού της, παραδεχόταν επίσημα μιά από τις κυριότερες -αβάσιμες έως τότε- κατηγορίες των Τούρκων, ότι δηλαδή εξόπλιζε και διατηρούσε ανταρτοσώματα στη Μακεδονία που τα διοικούσαν αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. Οι Τούρκοι αντιδρούν και σπεύδει ο Ράλλης -ο ΓΑΠ της εποχής- να χτυπήσει, γονυπετής και λείχων, την πόρτα της τουρκικής πρεσβείας και να ζητήσει έλεος. 

Οι τωρινοί, παιδιά των Τούρκων κατά Μακρυγιάννη, καταπίνουν αμάσητες τις απειλές των αντίχριστων Αγαρηνών, συνιστώντας ψυχραιμία και σωφροσύνη. 

Είπαμε «το σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα εστί». Η δειλία βαφτίζεται σωφροσύνη. 

Μπορούν να αναφερθούν και άλλες - τηρουμένων των αναλογιών - ομοιότητες της προεπαναστατικής εκείνης-«οζουσας δουλείας εποχής» όπως γράφουν εφημερίδες, με την παρούσα κατάσταση. 

Διαβάζοντας κείμενα των αρχών του 20ου αιώνα, όπως το προαναφερθέν στον πρόλογο, νομίζεις ότι αναφέρονται στις σημερινές συνθήκες (Το κακό έχει βαθιές ρίζες). Διαβάζουμε σε εφημερίδα του 1895 περίπου: 

«Όλοι οι υπουργοί εδαπάνησαν δημόσια χρήματα, παρά τους νόμους, δημιουργήσαντες θέσεις και καταστήσαντες εις αυτάς οικείους και φίλους εν ω μάλιστα χρόνω το έθνος εδανείζετο... Υπηρέται υψηλών προσώπων, παντοπώλαι, κηπουροί και υδροφόροι αναγράφονται εις τας καταστάσεις του πολεμικού ναυτικού και εμισθοδοτούντο».(Κ.Σιμόπουλος, «η διαφθορά της εξουσίας», σελ. 172).

Και στην πολύπαθη εκπαίδευση παρόμοιες συνθήκες. 

Διαβάζουμε σε κείμενο του 1899 με τίτλο «Επιπολαιότης και ημιμάθεια». 

«Το εν ισχύι εκπαιδευτικό ημών σύστημα είναι ελλιπές και πλημμελές εν πολλοίς. Περιορίζεται αυτό εις την μετάδοσιν ξηρών τινών γνώσεων και τούτων ατελών... υπό το κρατούν μονομερές εκπαιδευτικόν ημών σύστημα, έχομεν να επιδείξωμεν, υπέρμετρον παραγωγήν επιστημόνων, ως επί το πολύ ημιμαθών, προς δε υποψηφίων, συνωστιζόμενων περί την κάλυψιν των δημοσίων θέσεων...». 
Αυτά «ως επί το πολύ» επικρατούν και στην μεταπολιτευτική περίοδο. 

Ημιμαθή κομματόσκυλα επανδρώνουν - ξεφτιλίζουν με τον κηφηνισμό τους το κράτος. 

Χάσμα μέγα όμως εστήρικται μεταξύ του λαού εκείνης της εποχής με την τωρινή οχλομάζα. Προ του Γουδί και των ενδόξων Βαλκανικών Πολέμων σε τούτα τα χώματα ζεί ένας λαός που ακόμη αναπνέει το θυμίαμα του «21», απλοί άνθρωποι, με την αρχαία αγαθότητα και καλοσύνη, ολιγοδεείς, με πίστη και ευσέβεια, όταν τους κάλεσε η πατρίδα, μεταμορφώθηκαν στα λιοντάρια του Κιλκίς, του Λαχανά, του Σαρανταπόρου. 

Τώρα εμείς, τα σημερινά απολειφάδια, της αρπαχτής, του σαλταδορισμού, της ανηθικότητας και αφιλοτιμίας, της προδοσίας και της απιστίας, «γράμματα, άρματα - καημένη Ρωμηοσύνη - διωγμένα», γράφει στην «Φλογέρα» ο Παλαμάς γιά την άλωση της Πόλης, οδηγούμαστε εις χείρας βαρβάρων της Δύσης και ανόμων της Ανατολής.

Το 1909
 στο Γουδί συγκεντρώθηκε ο ανθός του ελληνικού στρατού και με την σύμπραξη όλου του λαού αποτίναξε τον παλαιοκομματικό συρφετό, βρήκε τα φτερά του τα πρωτινά, τα μεγάλα, διπλασίασε την Ελλάδα και πολλαπλασίασε την αξιοπρέπειά της. Τώρα κουρασμένοι, ζαλισμένοι, αγανακτισμένοι ελπίζουμε ακόμη στις ποικιλώνυμες παλαιοκομματικές συμμορίες. 

«Η ώρα ήλθεν, ως άνδρες Έλληνες», όπως έγραφαν πολλές προ και επαναστατικές προκηρύξεις του ’21...


 

Πτωχευμένη κυβέρνηση

Ορισμένοι, και μάλιστα στελέχη της κυβέρνησης, θεωρούν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη περιθώρια για αστειότητες. Γιατί μόνο αστειότητα μπορεί να θεωρηθεί η πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, που κατέθεσαν.
ΑΥΤΟΙ που δεν άκουσαν το παραμικρό από τα πολλά που φώναξαν οι «πλατείες», αυτοί που με προσεκτικό σχεδιασμό έπνιξαν τις διαδηλώσεις στα δακρυγόνα και «συζήτησαν» με τους Αγανακτισμένους μόνο διά των κλομπ, δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται τώρα ότι ενδιαφέρονται για το πώς θα εκφραστεί καλύτερα και πιο αποφασιστικά η λαϊκή βούληση.
ΑΛΛΩΣΤΕ η σημερινή κυβέρνηση έχει απολέσει προ πολλού κάθε περιθώριο ανοχής, ακόμη και αυτών που την ψήφισαν και επί μήνες επέμεναν να μη βλέπουν την πραγματικότητα. Την κατεδάφιση των πάντων, τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας, την πολιτική του «ναι» σε ό,τι ζητείται.
ΕΧΟΝΤΑΣ η κυβέρνηση προ πολλού υπερβεί κάθε όριο αυτού που στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες αποκαλείται «λαϊκή εντολή», το όψιμο κυβερνητικό ενδιαφέρον για τα δημοψηφίσματα εύκολα αποκαλύπτεται ακόμη μια πρόφαση εν αμαρτίαις.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ των επικοινωνιακών τρικ, στην οποία τόσα επένδυσε η κυβέρνηση, εξαντλείται, καθώς οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και το έλλειμμα ουσιαστικής πολιτικής διεξόδου μεγαλώνει.
ΑΥΤΟ άλλωστε καταδεικνύει και ο... αυτοπεριορισμός των πρόθυμων γραφίδων και μικροφώνων, που ένας ένας την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Γιατί κανείς τους δεν θέλει να κάνει τον... Γερμανό στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που απλώς περίμενε την κατραπακιά που ερχόταν.
ΤΩΡΑ βέβαια είναι οι Γερμανοί που ρίχνουν τις κατραπακιές και η κυβέρνηση αυτή που παριστάνει ότι δεν τις τρώει. Αλλά κανείς δεν μπορεί να λυπάται για τα αδιέξοδα του πολιτικού προσωπικού, που εδώ και καιρό επέλεξε να μην επικοινωνεί με τους πολίτες της χώρας του, να μην τους εκφράζει και να μη λογοδοτεί σε αυτούς.
ΜΙΑ πτωχευμένη κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην πτώχευση. Και τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης διαγκωνίζονται ποιος θα πάρει καλύτερο βαθμό στις εκθέσεις της τρόικας. Γι' αυτό λ.χ. ο Ραγκούσης «διορθώνει» τον Ρέππα για τα ταξί και γι' αυτό ο Λοβέρδος ετοιμάζεται να διορθώσει τον... εαυτό του για τα φαρμακεία. Και γι' αυτό η Διαμαντοπούλου «διορθώνει» ό,τι άφησαν όρθιο οι προκάτοχοί της.
ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΑ σχολεία χωρίς δασκάλους και βιβλία. Πτωχευμένα νοσοκομεία όπου λείπουν ακόμη και τα στοιχειώδη. Και βέβαια πτωχευμένοι πολίτες, στην πρέσα των ισοπεδωμένων μισθών και της ανεργίας.
ΜΙΑ χώρα γεμάτη πτωχευμένες ζωές. Και ένας πρωθυπουργός που ετοιμάζεται απτόητος να εξαγγείλει νέα μέτρα.