Η επόμενη μαζική και συντονισμένη 
συγκέντρωση μας ΜΠΟΡΕΙ 
να είναι έξω από τις 
Τράπεζες!…  

του Φώτη Μπόμπολα
Ξέρεις τώρα (το είχε πει κι ο φίλος σου ο Λοβέρδος…) “δεν υπάρχει σάλιο”… 
 .
Και για να μην παρεξηγηθούμε Γιώργο μου… το ξέρουμε πια και εσύ αλλά και εμείς ότι οι τράπεζες που παρέχουν “οξυγόνο” στο διεφθαρμένο πολιτικό σου σύστημα είναι άδειες από τις δικές μας καταθέσεις!!! Και έτσι, αν ζητήσουμε μαζικά και συντονισμένα τα λεφτά μας, δημιουργούμε μια τεχνητή “παλίρροια” που θα ξεβρακώσει εσένα και τις τράπεζες χορηγούς σας… ενώ κολυμπάτε όλοι σας γυμνοί!!! Και ξεπουλάτε και τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ χώρα (γιατί μεταξύ μας… ειδικά εσύ, δεν είσαι Έλληνας… “Αμερικάνος” είσαι, έτσι δεν είναι;..)
 .
Γιώργο μου, όπως κάποιος που πάσχει μακροχρόνια από σοβαρές ασθένειες καταλήγει στο τέλος να γνωρίζει περισσότερα απ’ το γιατρό του, έτσι και όλοι εμείς, που πάσχουμε από τη σκλαβιά του τεχνητού και παράνομου χρέους και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος έχουμε γίνει οικονομολόγοι!… Ψαχτήκαμε, επιμορφωθήκαμε, καταλάβαμε το παιχνίδι και τις φάμπρικες σας… Ξέρεις μερικά πράγματα που γνωρίζουμε καλά;… καλύτερα κι απ’ την υπουργική σου ομάδα;..
  1. Πρώτο και κύριο, γνωρίζουμε ότι η εθνική μας κυριαρχία, μας επιτρέπει να αποκηρύξουμε όλο το εξωτερικό μας χρέος,ΟΛΟΚΛΗΡΟ. Το έχουν κάνει και άλλες χώρες Γιώργο μου…!
  2. Γνωρίζουμε ότι η επιστροφή στη δραχμή θα μας δώσει την ευκαιρία να τυπώσουμε χρήμα για να καλύπτουμε τιςεσωτερικές μας ανάγκες (δηλ. μισθούς και συντάξεις) και για να κάνουμε κι ανάπτυξη. Η δική σου λύση (δική σου… λέμε τώρα!) απλά μας κάνει αέναους σκλάβους!!!
  3. Για τις τράπεζες που έχουν καταστρέψει ένα στα δυο νοικοκυριά και οδηγούν τους ανθρώπους στην αυτοκτονία;… ξέρεις τι μάθαμε Γιώργο μου;…
    1. Ότι το 90% των δανειακών συμβάσεων είναι παράνομες και εν δυνάμει ακυρώσιμες (υπάρχει πληθώρα δικαστικών αποφάσεων για αυτό)…
    2. Ότι το χρήμα που χορηγούσαν, πάντα ήταν καιεξακολουθεί να είναι πέτσινο, γιατί ποτέ δεν το είχαν στο ταμείο τους…!!!
    3. Και το σημαντικότερο, ξέρουμε ότι ΑΝ ΕΜΕΙΣ οι ΠΟΛΙΤΕΣ, αποκηρύξουμε το εξωτερικό μας χρέος και αποκαλύψουμε την απάτη των τραπεζών που έχουν φάει όλες μας τις καταθέσεις, τότε δικαιούμαστε ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ… Τι σημαίνει σεισάχθεια;… ΓιώΩΩΩΩΡγοοο!!!.. χρειάζεσαι επειγόντως φροντιστήριο..!!! Σεισάχθεια, όπως στην αρχαία Ελλάδα, έτσι και στην Ελλάδα του 2011 σημαίνει ΧΑΡΙΣΜΑ όλων των χρεών των πολιτών και επανεκκίνηση της ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας. Γεμάτη η παγκόσμια ιστορία από τέτοια παραδείγματα Γιώργηηηη!!!…
  4. Και ξέρουμε καλά ότι η πατρίδα μας έχει όλα τα καλά του κόσμου. Μυαλά, θέση στο χάρτη, πόρους, πλουτοπαραγωγικές πηγές, περιουσία… πολλά ασημικά!!! Με τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν όμως κάποιοι ξεπουλήσουν τις δυνάμεις μας, η Ελλάδα, δηλαδή ΟΛΟΙ μας καταστρεφόμαστε για πάντα!.. Δεν θα το αφήσουμε!!!
Γιώργη, πρέπει να κλείσω… έχουμε και δουλειές εδώ στην Ελλάδα ξέρεις… αγωνιζόμαστε για την επιβίωση μας, τη δική μας και των οικογενειών μας…
Σκέψου τα…
 .
Και θα σου πω κάτι τελευταίο… Ξέρουμε ότι το όνειρο σου είναι να γίνεις ΓενικόςΓραμματέας του ΟΗΕ!!! Σου το ευχόμαστε αγόρι μου…

Όμως Γιώργη έπρεπε από καιρό να έχεις νομιμοποιηθεί  για τα αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά μέτρα που έχεις πάρει! Σήμερα έχεις μια μικρή ευκαιρία να τι σκασπουλέρεις κάνοντας έστω και τώρα ένα δημοψήφισμα! Ένα Δημοψήφισμα εδώ και τώρα, συγκεκριμένο όχι κάποιο άλλο, στο οποίο – όπως οι Ισλανδοί που το έχουν ήδη κάνει – έτσι και εμείς θα αποφασίσουμε αν… :
  1. Αναγνωρίζουμε ή απορρίπτουμε το μνημόνιο και το ΔΝΤ
  2. Αναγνωρίζουμε ή όχι το χρέος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων με το οποίο μας αλυσοδέσατε για 30 γενιές
  3. Μας αρέσει η όχι η Ε.Ε. και το ευρώ, ή προτιμάμε να γυρίσουμε στη δραχμή για να τυπώνουμε νόμισμα και να πληρώνουμε μισθούς, συντάξεις και ανάπτυξη…
  4. Θέλουμε ή όχι συντακτική εθνοσυνέλευση προκειμένου να φτιάξουμε – εμείς οι πολίτες – νέο Σύνταγμα, νέο πολιτικό σύστημα και νέο εκλογικό νόμο (το κάνουν οι πολίτες της Ισλανδίας, δεν θα το κάνουμε εμείς οι πολίτες της Ελλάδας, που γέννησε τη Δημοκρατία;..
Δώσε μας το Δημοψήφισμα (το συγκεκριμένο όμως… όχι κάποιο άλλο!!!) και εμείς θα σε αφήσουμε να πάρεις το ελικόπτερο σου για τη Νέα Υόρκη!!!
Αν καθυστερήσεις λίγο παραπάνω… τότε οι μηχανές του ελικοπτέρου Γιώργο μου, δεν θα ανάψουν ποτέ! Και επειδή οι Απριλιανοί που σάπισαν στον Κορυδαλλό ήταν παρθένες μπροστά σου, μάντεψε που θα κάνεις βασική εκπαίδευση για ΟΗΕ… στον Κορυδαλλό Γιώργο μου…!!
Η μπίλια γυρνάει ακόμα… και όπου να’ναι κάθεται…!!!
 .
Φιλάκια,
Μερικοί (ΑΡΚΕΤΟΙ θα έλεγα) από τους 11.000.000 Έλληνες ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΣΟΥ…!!!
_______

Οι εκλογές ως “λύτρωση”


Η ανατροπή στην ατζέντα του  υπουργικού συμβουλίου, που αφαίρεσε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας από τα προς συζήτηση ζητήματα, δείχνει το εύρος του πολιτικού αδιεξόδουστο οποίο έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ.
Οι ενστάσεις περί συνταγματικής προστασίας των εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, δεν αποτελούν… χθεσινή εξέλιξη. Διατυπώθηκαν από την πρώτη στιγμή, και όλοι οι συνταγματολόγοι αποφάνθηκαν ότι η Κυβέρνηση θα χρειαστεί να ακροβατήσει στα όρια της εκτροπής, για να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της τρόικας.
Ο δραματικός τόνος που δόθηκε στις εξελίξεις, διαμορφώνει την εικόνα ότι… το ΠΑΣΟΚ «σταμάτησε» την Κυβέρνηση. Διαπιστώνοντας ότι οι απολύσεις στο δημόσιο θα συνοδεύουν ως…
υστεροφημία την πολιτική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, και θα το περιορίζουν σε συμπληρωματικό ρόλο, στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.
Μπορεί λοιπόν όλοι να ανέμεναν ότι το αίσθημα της αυτοσυντήρησηςθα «ξυπνούσε» κάποια στιγμή στο Κίνημα που ταυτίστηκε περισσότερο από κάθε άλλο με την εξουσία και την υπερτροφική άσκησή της.
Στην παρούσα φάση ωστόσο, εκείνο που μετράει είναι η ουσία. Και αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι η Κυβέρνηση έχει απολέσει, όχι μόνο τη λαϊκή νομιμοποίηση, αλλά και την πολιτική δεδηλωμένη.
Γι’ αυτό οι εκλογές προβάλλουν ως η μόνη λύση για το αδιέξοδο διακυβέρνησης που έχει δημιουργηθεί. Θα λειτουργήσουν ως λύτρωση, όχι μονάχα για μια Ελλάδα που δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για… το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση;


Όλη η προσπάθεια αποδόμησης της εναλλακτικής πρότασης Σαμαρά εστιάζεται κυρίως στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, που η συμμαχία των εγχώριων προθύμων, θεωρεί λίγο έως πολύ, ουτοπική.  Ως παράδειγμα αναφέρουν τη γκάφα Βενιζέλου, όπου, αφού πρώτα έδιωξε κακή  κακώς την Τρόικα, τώρα προσπαθεί απεγνωσμένα να την ξαναφέρει πίσω, τάζοντας εξοντωτικά μέτρα εις βάρος των πολιτών.  Αφού λοιπόν, λένε, η μπλόφα Βενιζέλου όχι μόνο δεν έπιασε, αλλά γύρισε και μπούμερανγκ, κάθε τέτοια σκέψη θα πρέπει να είναι απαγορευμένη, για τον απλούστατο λόγο, ότι η στάση των δανειστών αγγίζει τα όρια του εκβιασμού, με διακύβευμα τη χρεοκοπία της χώρας.
Μέχρι εδώ καλά και οι πρόθυμοι γίνονται σχεδόν πιστευτοί, με τέτοια ‘’ακλόνητα’’ επιχειρήματα.  Όμως, για να ισχύουν τα παραπάνω, θα πρέπει να ισχύουν και κάποιες βασικές προϋποθέσεις.   Ότι δηλαδή η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται, πρώτον δεν έχει κανένα σχέδιο και δεύτερον ασκεί την τακτική του ραγιαδισμού, οχυρωμένη πίσω από την απολυταρχική λογική του μονόδρομου.  Είναι η ίδια λογική που λέει ότι ο επικείμενος βιασμός είναι μονόδρομος, γιατί ο θύτης κρατάει όπλο, άρα δεν αντιστεκόμαστε, αλλά καθόμαστε να το απολαύσουμε.
Και όμως, ακόμα και σήμερα έπειτα από δύο χρόνια τραγικής διακυβέρνησης, παλινωδιών, υποχωρήσεων και χαμένων μαχών, η χώρα μας εξακολουθεί να έχει δύο πολύ δυνατά εργαλεία διαπραγμάτευσης, έστω πιο εξασθενημένα από ότι τα παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ:
1.       Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και ιδιαίτερα εκείνο το κομμάτι που αφορά στους ιδιώτες πιστωτές, βρίσκεται υπό τον πλήρη νομικό έλεγχο του ελληνικού κοινοβουλίου και της ελληνικής δικαιοσύνης
2.       Όλο το ελληνικό χρέος (εξαιρουμένων κάποιων swaps σε ελβετικό φράγκο, γιεν ή δολάριο) έχει συναφθεί σε εθνικό νόμισμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποπληρωθεί σε εθνικό νόμισμα, όποιο και αν είναι αυτό στο μέλλον
Ασφαλώς δεν θα ήταν διπλωματικά σοφό να εμφανιστεί ένας Έλληνας πρωθυπουργός μέσα σε ένα ευρωπαϊκό συμβούλιο και να απειλεί εκβιαστικά κραδαίνοντας τις παραπάνω πυρηνικές βόμβες, ούτε η χώρα μας θα ήταν αυτή που θα τίναζε στον αέρα το ευρωπαϊκό Κούγκι, άνευ τουλάχιστον σοβαρής αιτίας και αυτό γιατί η Ελλάδα ανέκαθεν υπήρξε ένα εξωστρεφές ευρωπαϊκό κράτος με πίστη στους θεσμούς μιας ακόμα και πολιτικής ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Οι δύο παραπάνω όμως παραδοχές είναι ικανές από μόνες τους να αποτρέψουν οποιονδήποτε βιασμό της χώρας.  Εκτός αν η Ελλάδα αποφάσισε να συναινέσει στον βιασμό της.  Και υποψιάζομαι, διαβάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ότι μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει.
Δεν είμαι μέσα στο μυαλό του κ. Σαμαρά, μπορώ όμως να υποθέσω με ποιο τρόπο θα προχωρούσε σε μια επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων, γνωρίζοντας ότι ένα ενδεχόμενο ναυάγιό τους, θα ήταν εξίσου επώδυνο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.   Πολλοί πιστεύουν ότι οι κάποιοι κακοί Γερμανοί έχουν εγκατασταθεί εδώ και ασελγούν πάνω στη χώρα μας εκβιάζοντας και απειλώντας.  Η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.
Οι δανειστές μας πρωτίστως ενδιαφέρονται για τα νούμερα και ιδιαίτερα για τη μείωση του ελλείμματος.  Τα μέτρα τα εισηγείται η δική μας πλευρά.  Θα σας δώσω δύο παραδείγματα:
1.       Το μνημόνιο ήταν ένα κράμα μέτρων που εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ και κάποιοι μεγαλοδιαπλεκόμενοι.
2.       Η ληστεία μέσω ΔΕΗ ήταν μια ιδέα ενός μεγαλοτραπεζίτη του ιδιωτικού τομέα
Οι δανειστές ισχυρίζονται το εξής απλό:  Κάντε μας ένα πλάνο με το οποίο να μειώνεται το έλλειμμα και να γίνεται βιώσιμο το χρέος.  Το τι μέτρα θα πάρετε είναι δικό σας πρόβλημα, αρκεί να βγαίνουν τα νούμερα.
Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν όλα τα μνημονιακά μέτρα του ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκαν λάθος.  Και τότε εμφανίστηκε η ανάγκη λήψης νέων μέτρων, τα οποία οι δανειστές επιμένουν ότι θα είναι και αυτά αποτυχημένα, αρχίζοντας να κατανοούν την ελληνική πραγματικότητα.
Συνεπώς η δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης και ριζικής αλλαγής πολιτικής υπάρχει ακόμα και μάλιστα υποδαυλίζεται και από την τρόικα.  Όταν λοιπόν κάνουμε …. παραλιακές περισπούδαστες αναλύσεις περί προεκλογικών παροχών ή περί μονοδρόμων, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, πιο διορατικοί και κυρίως πιο ανοιχτόμυαλοι.
 Κακοφωνίξ


Ανοίγει η ψαλίδα στο 10%! Η Νέα Δημοκρατία παίρνει μεγάλο προβάδισμα...


Αν δεχτούμε ότι οιδημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια, η πολιτική αλήθεια την οποία καλείται σήμερα να διαχειριστεί το ΠΑΣΟΚ, φαντάζει ως εξαιρετικά δύσκολη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα ευρήματα κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, που έχουν γνωστοποιηθεί στα επιτελεία τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας, η «ψαλίδα» της διαφοράς ανάμεσα στα δυο....
παραδοσιακά κόμματα εξουσίας της χώρας, ανοίγει περαιτέρω, από το 5%-8% που την έδωσαν οι δημοσκοπήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, σε επίπεδα που αγγίζουν ή και ξεπερνούν διψήφια ποσοστά.

Οι μετρήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, η τάση την οποία εντοπίζουν οι δημοσκόποι ωστόσο, στοιχειοθετεί μια περαιτέρω αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με αύξηση των απευθείας μετακινήσεων ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα στη Νέα Δημοκρατία.

Οι απώλειες αυτές είναι οι πολιτικά περισσότερο «οδυνηρές» για το ΠΑΣΟΚ, καθώς συνεπάγονται την εκλογική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, που φέρνει τη Συγγρού ακόμη πιο κοντά στην αυτοδυναμία.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τη σταθερή πλέον τάση διαρροών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του 2009, προς τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και το ΚΚΕ, διαμορφώνεται ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για την Ιπποκράτους, με το ΠΑΣΟΚ να απειλείται πλέον ευθέως με το μικρότερο ιστορικά ποσοστό σε εκλογική αναμέτρηση.

statesmen.gr
 
 

                     Αλλαλούμ

Όπως γίνεται φανερό και από το ζήτημα της εφεδρικής εργασίας, η κυβέρνηση, άρα και η Ελλάδα δεν έχει κανένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση της οικονομίας της, ούτε για την αντιμετώπιση ή την επαναγορά του χρέους της.
Το αποτέλεσμα είναι ότι διάφορα σχέδια, υπό την μορφή σεναρίων, καταρτίζονται στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία,που αφορούν την επίλυση του «ελληνικού ζητήματος», με τη...
συμμετοχή μάλιστα κάποιων παρασκηνιακών και εξωθεσμικών παραγόντων, από ελληνικής πλευράς.
Κοινός τόπος όλων αυτών των προτάσεων, ειδικά σχεδίων τύπου«Εύρηκα» είναι όχι μόνον, είναι ότι δεν συμφέρουν την Ελλάδα, αλλά κινούνται σε μια λογική εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας και επικράτειας της στην Ευρώπη, σε ένα γενικό πλαίσιο και στη Γερμανία σε ένα ειδικότερο, ως κυρίαρχο μέτοχο της Ευρώπης.
Η κατάσταση πλέον είναι τόσο εκτός ελέγχου που πραγματικά σε λίγους μήνες θα μιλάμε εκ του αποτελέσματος για απεθνικοποίηση της Ελλάδος και για αφανισμό των ιδιωτικών και όχι μόνον των δημόσιων , περιουσιών και εισοδημάτων των Ελλήνων. 
Για πολλούς και συγκεκριμένα την κυρίαρχη προπαγάνδα αυτός είναι εξευρωπαϊσμός της χώρας και ολοκλήρωση της κοινοτικής της συσσωμάτωσης.
Διάφοροι περίεργοι τύποι ελληνικής καταγωγής σε ξένα πανεπιστήμια εμφανίζονται σε ελληνικά ΜΜΕ και δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι αφού ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδος , αλλά και οι επιχειρήσεις αποκτώνται από ευρωπαίους, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού στην ίδια Οικονομική Ένωση βρισκόμαστε, την ίδια πατρίδα έχουμε.
Φυσικά φροντίζουν να παραβλέπουν ότι καμιά άλλη πατρίδα στην ευρωζώνη, δεν εκχωρείται, τουναντίον ο οικονομικός εθνικισμός από μεγάλους και μικρούς, οξύνεται.
Το πολιτικό ζήτημα
Το κρίσιμο στο επόμενο διάστημα δεν είναι ποια σενάρια υπάρχουν, συζητούνται η ζυμώνονται για την Ελληνική χρεοκοπία και την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά το πολιτικό ζήτημα. Εάν δηλαδή η Ελλάδα θα αποκτήσει πολιτική κυβέρνηση , εθνικού προσανατολισμού ή θα συνεχίσει με διαχειριστικές αρχές ευρωπαϊκής επικυριαρχίας όπως συμβαίνει από τον Μάιο του 2010 και εντεύθεν.
Στο επίπεδο αυτό γνωρίζουμε τι κυβέρνηση έχουμε. 
Αυτό όμως που δεν διαπιστώνεται, είναι εάν υπάρχει συλλογικό ζητούμενο , για επιβολή όρων εθνικής διακυβέρνησης στο πολιτικό σύστημα Εάν ουσιαστικά θα υπάρξει έγκαιρη ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης και προοπτικής , επίσης ανατροπής, όποιας επόμενης θελήσει να επιβάλει την απεθνικοποίηση της χώρας.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης
Οι ευθύνες της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης στο σημείο αυτό είναι σημαντικές.  
Πρώτον γιατί δεν σχηματίζει ένα αριστεροδεξιό «μέτωπο» ενημέρωσης και αντίδρασης στα όποια σχέδια τύπου «Εύρηκα». Μιλάμε για το κοινοβουλευτικό πεδίο.
Δεύτερον , μέχρι στιγμής, δεν έχει καν ακουστεί, πόσο μάλλον εμπεδωθεί, ένα ελληνικό συνολικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση της οικονομίας, τα όρια του κράτους, την επαναγορά και τη διαχείριση του χρέους. Μια πρόταση δηλαδή που να συμφέρει τους Έλληνες και να καλύπτει μέχρι κάποιου ρεαλιστικού βαθμού, τους πιστωτές.
Τρίτον δεν υπάρχει κανενός τύπου πρόταση για την αναπτυξιακή αναστροφή της χώρας, εντός ή εκτός ευρώ.
Τέταρτον δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το αν μας ενδιαφέρει και αν μας συμφέρει η Ευρώπη , που δημιουργείται, με την κυριαρχία του Βερολίνου και την ανοχή του Παρισιού.
Η ευρωπαϊκή θεολογία και δογματισμός, δεν αφήνουν περιθώρια να γίνει καμιά σοβαρή συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για το μέλλον της χώρας και για τα συμφέροντα των Ελλήνων , την θεσμική και πολιτική προστασία τους.
Η απόλυτη εκτροπή
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι αδύνατον να συνεχίσουμε όπως πάμε μέχρι τώρα. Έχει ακυρωθεί κάθε νόμος και κάθε πράξη δικαίου. Οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι οφθαλμοφανώς αντισυνταγματικές και αυθαίρετες.
Η Διοίκηση έχει καταρρεύσει . Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί , το Κοινοβούλιο , ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , έχουν παραχωρήσει ενεργητικά ή παθητικά, τις κυριαρχικές τους αρμοδιότητες, στα ξένα και ειδικά στα ευρωπαϊκά συστήματα εξουσίας. Το χειρότερο η θεσμική Ευρώπη έχει μεταβληθεί σε πλαίσιο υπεράσπισης των συμφερόντων των πιστωτών, κάτι σαν ΔΝΤ και έχει πάψει να είναι κοινότητα συμφερόντων.
Η Ελλάδα παραχωρείται και στην ουσία δεν μιλά κανείς. Χρειαζόμαστε επειγόντως εθνικό προσανατολισμό και σχεδιασμό για να ισορροπήσουν η επιθετικότητα και ο επεκτατισμός των Ευρωπαίων πιστωτών. Χρειάζεται θαραλλέα εθνική πρωτοβουλία για να αναστραφεί η πορεία και η εξέλιξη των πραγμάτων.
Ο αφελληνισμός και η απεθνικοποίηση, έφθασαν . Οι Έλληνες παραμένουμε τραγικά ακίνητοι, αιφνιδιασμένοι και αποσπασματικοί. Ελληνικά σενάρια δεν υπάρχουν στο διεθνές τραπέζι των συζητήσεων. Μόνον το ελληνικό ..αλλαλούμ.
Του Μενέλαου Τασιόπουλου / newscode
Σχόλιο: Το κυβερνητικό αλαλούμ με τις αποδείξεις και την εφεδρεία δείχνει όχι μόνο κοινωνική αναλγησία αλλά πρωτοφανή προχειρότητα, φορομπηχτική κουτοπονηριά και διαχειριστική ανικανότητα!
You might also like:

                                                      

 

                            5 άντρες δεν υπάρχουν στο ΠαΣοΚ;

 

 
Η κότα έκανε το αβγό και ο βουλευτής την κότα!!! 
Ακούστε Κύριοι! Την ημέρα που θα ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο στη Βουλή, έστειλα σε καθεμιά και καθέναν σας, εκεί στο ΠΑΣΟΚ, από ένα προσωπικό e-mail, το θυμόσαστε βέβαια:

«Απόψε, πρόκειται να σας γράψει η Ελληνική Ιστορία. Με δυό τρόπους: Είτε με νέκταρ, είτε με σκατά. Η επιλογή είναι δική σας...»

Και εκτός από τον Κουρουπλή,(που γράφτηκε με νέκταρ ευψυχίας και αληθινής ελληνικής συνείδησης), οι άλλοι όλοι, διαλέξατε τον δεύτερο δυστυχώς τρόπο…

Πριν από κάποιους μήνες επίσης, απευθύνθηκα στις Κυρίες του κόμματός σας, που ψήφισαν το Μνημόνιο, δηλαδή την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ της Πατρίδας ΜΑΣ. Ώστε τις αφήνω απέξω σήμερα και ζητάω το λόγο από σας.

Και παίρνω την ευθύνη του «αγγελοκρουσμένου», όπως με λένε κάποιοι, ή του «γραφικού» αν θέλετε εσείς, να εκπροσωπήσω αυθαίρετα αυτήν την Ιστορία που γράφεται στις μέρες μας.

Γιατί, οι Μεγάλοι Ποιητές μου πέθαναν όλοι, -ευτυχώς γι αυτούς, δεν έζησαν τη σημερινή μεθοδευμένη εξαφάνιση της Ελλάδας- κι οι «μικροί», που ζουν, είναι νεκροζώντανοι..

Και, είτε δεν μιλάνε φοβισμένοι, είτε ξεπουλήθηκαν για τριάκοντα ευρωαργύρια στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Συμμορία που διαλύει τα ΄Εθνη και τους Λαούς.

Πρωτοφανές κι αυτό στην Παγκόσμια Ιστορία της Λογοτεχνίας, να έχουμε να κάνουμε και με… Ποιητές-Προδότες, αν είναι δυνατόν!

Μόνοι σας, δεν βγαίνετε και ζητάτε να ειπωθεί όλη η αλήθεια στο λαό; Εσείς δε λέτε επίσημα και ανοιχτά ότι το Μνημόνιο δεν ήταν η λύση; Εσείς πάλι, δεν έχετε κάνει το κόμμα σας μπάχαλο από την διαρκή αμφισβήτηση;

Λοιπόν,5 αληθινοί άντρες δεν υπάρχουν ανάμεσά σας, να το πάτε λίγο παραπέρα και να ρίξετε αυτή την αρνητικά μοναδική στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά «κυβέρνηση» και να ξαναστήσουμε τον τόπο, όσο προφταίνουμε τέλος πάντων, από τα ερείπια που φτιάξατε, (κι εσείς μαζί), με τον Αμερικάνο;

Γυναίκες δεν έχετε, ρε; Μανάδες δεν έχετε; Φιλενάδες δεν έχετε; Κόρες δεν έχετε; Γιούς δεν έχετε; Πατεράδες, δεν έχετε; Δεν σας λένε τίποτε, όταν γυρνάτε το βράδυ στο σπίτι; Αφήνω τους –μέχρι προχτές- ψηφοφόρους σας..

Με τις γυναίκες σας, πώς ξαπλώνετε να κοιμηθείτε; Τι σκέφτεστε όταν αγκαλιάζετε τη συντρόφισσα της ζωής σας και μάνα των παιδιών σας;

Ότι τα καταφέρατε και μπήκατε στο Κοινοβούλιο και είσαστε μ' αυτή την «κυβέρνηση» και περνάτε ζωή και κότα πάνω στο πτώμα της πατρίδας σας;

Και μ αυτή τη σκέψη ερεθιζόσαστε; Και φτάνετε και σε οργασμό;
Γιατί τότε σημαίνει πως είσαστε τουλάχιστον ψυχοπαθείς!

Αφού, δεν υπάρχει άνθρωπος που να γνωρίζει ότι έχει ανακατευτεί στα σοβαρά σε μια σπείρα εθνοπροδοτών που βουλιάζει έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, στην αγραμματοσύνη και στην απελπισία και να τα καταφέρνει να του… σηκώνεται κιόλας, μ αυτή τη σκέψη!

Εκτός από τους ψυχοπαθείς δικτάτορες, και τους αποτυχημένους της ζωής, που υπηρετούν σα σκυλιά με την ουρά στα σκέλια κάποιο αφεντικό, για να απολαύσουν λίγα ψίχουλα εξουσίας απέναντι στους συνανθρώπους τους.

Είσαστε όλοι λοιπόν τέτοιο φύραμα; Δεν υπάρχουν έστω 5 υγιείς ανάμεσά σας; Είσαστε όλοι άρρωστοι;

Δεν το πιστεύω! Είναι έξω από κάθε Ελληνική Λογική κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί άντρες που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το φως και οι περισσότεροι είσαστε και αυτοδημιούργητοι, να καταντάνε τόσο άρρωστοι.

Δεν μιλάω για ό,τι έρχεται, δεν πρόκειμαι να σας απειλήσω εν ονόματι αυτού του λαού, του λαού μας.

Απλώς, σας καλώ να σκεφτείτε το όποιο μέλλον σας σ' αυτό τον τόπο, ιδίως αν ανήκετε και σε σχετικά νεότερη γενιά.

Τι θα κάνετε αύριο και μεθαύριο; Ποιος σας είπε ότι τα αφεντικά που θα αγοράσουν την πατρίδα που δεν θα μιλάει τη γλώσσα της και θα είναι πια μια μνήμη παρελθόντος, θα σας χρειαστούν;

Δεν το ξέρετε ότι έτσι που το πήγατε το πράγμα, αν το αφήσετε κι άλλο, σε λίγους μονάχα μήνες, θα εξωπεταχτείτε κι εσείς απ το παιχνίδι;

*Και στο κάτω-κάτω της γραφής, το Φωνή Λαού, Οργή Θεού, δεν σας λέει τίποτε;

Τι σας μένει άλλο λοιπόν, από λίγο φιλότιμο αλλά και στοιχειώδη λογική, εν όψει της Ιστορίας που καταφθάνει αγριεμένη σα χιονοστιβάδα;

Καλά, ας πούμε, την Ελληνική Ιστορία δεν τη σκέφτεστε. Την οικογένεια σας μωρέ, δεν τη σκέφτεστε; Και τα παιδιά σας που θα ζήσουν στην ξευτίλα, και τα παιδιά των παιδιών σας που θα ντρέπονται να πούνε το όνομά τους;

Ξαναρωτάω: 5 αληθινούς ΑΝΤΡΕΣ, δεν έχετε εκεί μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.;

Να ρίξετε αυτή την αστεία και επικίνδυνη κυβέρνηση εδώ και τώρα; Και να βοηθήσετε με το κύρος του λαϊκού ήρωα που θα έχετε αστραπιαία αποκτήσει, (γιατί είσαστε εκτός από τρομαγμένοι και υπηρέτες, μάλλον και ευήθεις, απ ότι φαίνεται…)να αλλάξουμε τα πάντα απ την αρχή σ’ αυτή την πανέμορφη και χιλιοπροδομένη πατρίδα;

Και πάλι, εσείς θα είσαστε οι πρώτοι, που απ όλο το λαό θα επιλεγείτε, να πάτε τη χώρα μπροστά, δεν το καταλαβαίνετε ούτε αυτό;

Τόσο πανικόβλητοι είσαστε; Σας έχουν απειλήσει τίποτε «χορηγοί» ότι θα βγείτε από τα pay-lists και θα χάσετε τα σημερινά προνόμια;

Ή σας έχουν περάσει υπογείως κι άλλες απειλές, ότι όποιος τα βάζει με το ΔΝΤ, μπορεί και να τον αποσύρουν βιολογικά;

Πέστε την αλήθεια. Τι φοβόσαστε μωρέ;

Γιατί αφήνετε την Ελλάδα να οθωμανοποιείται, να καταστρέφεται, να εξαφανίζεται, να φτωχαίνει και να αργοσβήνει;

5 άντρες που να γεμίζουν το παντελόνι τους και με λίγη ψυχή, εκτός από μια χούφτα μαραγκιασμένη σάρκα, δεν υπάρχουν ανάμεσά σας;

Εκεί λοιπόν, έφτασε η πατρίδα μου;

Γιατί αν έφτασε εκεί, ε, τότε, ας πάμε όλοι μαζί να φουντάρουμε στο Φάληρο..

Μας αξίζει..
 

Έρχεται η… εκκαθάριση Παπανδρέου;


Η πληροφορία είναι συγκλονιστική
Η πηγή αξιόπιστη και το ρεπορτάζ… καυτό. 
Φαίνεται ότι ορισμένοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, βλέποντας τον κατήφορο στις δημοσκοπήσεις έχουνενεργοποιήσει ένα σχέδιο αυτοσυντήρησης
που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την …εκκαθάριση Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες συγκεκριμένα στελέχη που... ανήκαν στο πάλαι ποτέ «προεδρικό μπλοκ» του ΠΑΣΟΚ έχουν ετοιμάσει έναν ιδιαίτερα φουσκωμένο φάκελο για τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη συλλογή των πληροφοριών έχουν εμπλακεί και «πράσινα» στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών, ενώ για την υπόθεση φαίνεται να είναι ενήμερη και η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, που ωστόσο κρατά αποστάσεις, χαρακτηρίζοντας «οικογενειακής» φύσης το ξεκαθάρισμα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ετοιμάζεται ελεγχόμενη διαρροή κυρίως μέσω του διαδικτύου…
ttp://himaira.blogspot.com/
 

Σοσιαλισμός για τους λίγους, βαρβαρότητα για τους πολλούς



Read more: http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz1ZUTfTL2A





Καθώς πλησιάζει η επέτειος ανάληψης της εξουσίας από την «σωτήρια» διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κρίνουμε σκόπιμο να συνοψίσουμε το τιτάνιο έργο του. Χωρίς ρήματα, καθώς αυτά συνήθως υποδηλώνουν κάποια ενέργεια:
Ένα νησί ανά Μνημόνιο.
Ένα μέτρο ανά ημέρα.
Ένα χαράτσι ανά εβδομάδα.
Ένα DVD ανά Τζούλια
Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια
Ένας ασφαλισμένος ανά οικοδομικό τετράγωνο.
Ένας μετανάστης ανά νέο.
Ένας μισθός, ανά τέσσερις εργαζόμενους.
Ένας βουλευτής ανά γιαούρτι.
Ένας Γενικός Γραμματέας ανά 150 συμβούλους.
Ένας Υπουργός ανά Τροϊκανό.
Ένα ΠΑΣΟΚ ανά περίσταση
Ένα πολεμικό αεροπλάνο, ανά πενήντα τουρκικά.
Ένα ταξί ανά τέσσερις κατοίκους.
Ένα φαρμακείο ανά πολυκατοικία.
Ένα σχολείο ανά δέκα χωριά.
Ένα βιβλίο ανά τάξη.
Ένα μήλο ανά Λόλα.
Ένα νοσοκομείο ανά Περιφέρεια.
Ένας γιατρός ανά νομό.
Ένα νερό ανά Βαγγελιώ.
Ένας φόρος ανά λογαριασμό ρεύματος
Τουτέστιν μεθερμηνευόμενα όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι οδηγούμαστε σε ένα νέο πρωτότυπο κοινωνικό μοντέλο «πράσινης ανάπτυξης».
Εκεί που ζούσαμε τον νεοβαρβαρικό «γαπισμό», μας προέκυψε η δημοσιονομική αντεπανάσταση του Βενιζέλου, με έντονα στοιχεία συνταγματικής εκτροπής. Διανθίζεται κατά το δοκούν, τόσο με “οράματα” σοβιετικής και αλβανικής σοσιαλιστικής κουλτούρας όσο και με προσταγές «θατσερικής» προέλευσης.Το νέο μοντέλο θα αποτελέσει πρότυπο για όλα τα προτεκτοράτα, τις νέο-αποικίες, τις υπεράκτιες κτήσεις και τα κράτη με «μειωμένη εθνική κυριαρχία».
Το ερώτημα πλέον είναι πόση «βαρβαρότητα» χωρά ένας ψευδεπίγραφος «σοσιαλισμός»…
 ο Μικρός Οδυσσέας

 


    Τα ελληνικά του ΠΑΣΟΚ


 


Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς ν' αμφισβητήσει τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, του ίδιου του ΓΑΠα στα νέα ελληνικά.  Πρόσθεσαν καινούργιες κι έδωσαν νέο νόημα σε παλιές λέξεις κι έννοιες.  Ειδικότερα:


Πρωθυπουργός:  Ο εκτελών τις εντολές ξένων κέντρων.

Ελληνικός εργαζόμενος:  Ο Έλληνας εργαζόμενος.

Αναπτύσσω την ανάπτυξη:  Δημιουργώ ύφεση 5,5%.

Υπάρχουν λεφτά:  Για τις τράπεζες μόνο.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα:  Οι ελληνικές τράπεζες  υποβαθμίζονται σε εβδομαδιαία βάση.

Δεν θα μπουν νέοι φόροι:  Κάθε βδομάδα ψηφίζουμε νέους φόρους.

Σώζω την Ελλάδα:  Την οδηγώ με ταχύτητα στην καταστροφή.

Κατοχυρώνω την εθνική ανεξαρτησία: Εκχωρώ ποσοστό εθνικής κυριαρχίας.

Διαπραγματεύομαι:  Δέχομαι ό,τι μου μου λένε.

Σοσιαλισμός:  Στηρίζομαι εγώ στα ΜΑΤ κι αυτά στη Χρυσή Αυγή .

Βαρβαρότητα: ΠΑΣΟΚ

Διαφάνεια:  Τα πάντα εν κρυπτώ για τους δικούς μας.

Υπερηφάνεια:  Αν δεν υποκύψουμε, δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση.

Αναβαθμίζω τη δημόσια Παιδεία: Δημιουργώ τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων.  Οι πρώτες λέξεις που μαθαίνουν τα παιδιά στην 1η τάξη του Δημοτικού είναι CD και φωτοτυπία.

Στηρίζω την οικογένεια:  Κλείνω δεκάδες δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Περιορίζω δραστικά τη φοροδιαφυγή:  Κάνουν πάρτι οι φοροφυγάδες.

Πορεύομαι στηριζόμενος στο Διεθνές Δίκαιο:  Καταψηφίζω (μαζί με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ) τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

Πράσινη ανάπτυξη:  "Φυτεύω" ανεμογεννήτριες σε παρθένες βουνοκορφές και τις βάφω πράσινες.

Στηρίζω την εργασία:  Επιβάλλω με νόμο τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

Δημιουργώ θέσεις εργασίας:  Αυξάνονται οι άνεργοι 4% το μήνα.

Μειώνω τις δαπάνες για την Υγεία:  Συγχωνεύω νοσοκομεία, κλείνω κλινικές, αφήνω απλήρωτο το προσωπικό.

Κράτος και εκκλησία είναι δύο ξεχωριστές οντότητες: Ο αντιπρόεδρος συμμετέχει σε λιτανείες.

Βασίζομαι στους σωστούς κι υπεύθυνους Έλληνες:  Στηρίζομαι στην Τρέμη και τον Πρετεντέρη.
You might also like:


Read more: http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz1ZUZtPcSN

        Μας τη φέρανε, κορόιδα!



thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Την ώρα που το Ντούο Φαλιμέντο (ο «Λεφτά 

Υπάρχουν» και ο «Αργεντινή Θα Γίνουμε»)
έπειθαν
κόσμο και κοσμάκη ότι μας ξανασώσανε
την 21η Ιουλίου, ντάλα καλοκαίρι με τους
αφελείς στις παραλίες, πίσω από την πλάτη 
μας στηνόταν 
η μεγαλύτερη αρπαχτή που έγινε ποτέ 
εις βάρος της ταλαίπωρης Ελλαδίτσας και
των αφελών που την κατοικούν. Όμως,
ουδέν κρυπτόν
υπό τον ήλιον, ακόμη κι αν τον χαρίζουμε
(και αυτόν!) στη Γερμανία.
Από όσα αποκαλύπτονται αυτές τις μέρες, το μοναδικό συμπέρασμα είναι ότι μια 

τεράστια πολιτική
και οικονομική απάτη εκτυλίσσεται σε 
 δύο φάσεις, ως μέρη του ίδιου σχεδίου, με τον κωδικό «21η Ιουλίου».

Τρελό πάρτι κερδοσκόπων
Η μια από τις αποφάσεις του Ιουλίου (για την άλλη θα τα πούμε προσεχώς) αφορούσε 

τη χρονική μετακύλιση (rollover) ομολόγων και την
αντικατάσταση παλαιών, αξίας έως 135 δισ. ευρώ και λήξεως μέχρι και το τέλος του
2020. Υποτίθεται ότι αυτή η διαδικασία θα μείωνε το χρέος 
της Ελλάδας κατά 21% περίπου.
Ακόμη υποτίθεται ότι έτσι θα εκπληρωνόταν επιπλέον ο στόχος της Μέρκελ και του

«Λεφτά Υπάρχουν» να συμμετάσχουν (δηλαδή να χάσουν λεφτά) 
και οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων,
ώστε να... τιμωρηθούν έστω και λίγο οι άφρονες δανειστές, να ελαφρυνθεί η ελληνική
οικονομία από τα βάρη των τόκων, να ρίξει χρήμα στην ανάπτυξη,
να μειώσει το ποσοστό του χρέους 
επί του ΑΕΠ και να ξαναβγούν και του σπανού τα γένια.
Παπάρια μάντολες, που λέει κι ο Γεωργίου. Όχι ότι δεν έχουμε καταλάβει, αλλά τώρα 

μαθαίνουμε και τις λεπτομέρειες. Με τη συνδρομή λοιπόν των  
New York Times (NYT, συντομογραφικώς)
και ενός πολύ ενδιαφέροντος και αναλυτικού ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Landon
Thomas Jr, μαθαίνουμε ότι μια σειρά επενδυτές κάνουν τρελό πάρτι 
 με τα ελληνικά ομόλογα εν όψει του 
rollover.
Για την ακρίβεια ο άνθρωπος μας πληροφορεί ότι πολλοί «επενδυτές» έχουν ξεχυθεί 

στην ελεύθερη (δευτερογενή) αγορά και καβαντζώνουν σωρηδόν 
 ελληνικά ομόλογα. Μάλιστα τα ομόλογα
Γραικολάνδης συμπεριλαμβάνονται αυτή την εποχή, ιδιαίτερα μετά την 21η Ιουλίου,
στις πιο «καυτές» αγορές. Γιατί; Απλούστατο:
● Οι μάγκες αγοράζουν κάθε ελληνικό ομόλογο περίπου στα 36 σεντς ανά ευρώ 

 ονομαστικής αξίας. Δηλαδή στο 36%. Δηλαδή με έκπτωση 64%. Λογικό,
αφού, λόγω της τρομακτικής τους
απαξίωσης, αυτή είναι η πραγματική αξία των ελληνικών ομολόγων στην αγορά.
● Η ελληνική κυβέρνηση επισήμως πρόκειται να ανταλλάξει αυτά τα σημερινά 

σκουπίδια με νέα, ισχυρά ομόλογα, που θα αποτιμώνται στα 75 με 80 σεντς 
ανά ευρώ ονομαστικής αξίας των
σημερινών.
● Δηλαδή, όποιος συμμετάσχει στο σχέδιο της «μείωσης του ελληνικού χρέους 

κατά 21%» βγάζει ζεστά 100% κέρδη. Αρκεί να έχει κάνει την αγορά του
μετά την 21η Ιουλίου – ή, τέλος πάντων,
τον τελευταίο χρόνο – και να έχει πάρει το εμπόρευμα κοψοχρονιά.
● Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ των ΝΥΤ, πολλά κερδοσκοπικά κεφάλαια

(τα επιλεγόμενα και hedge funds), τα οποία έχουν ξεχυθεί στην αγορά αμέσως
μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου 
για να μαζέψουνε τη σημερινή σαβούρα και να βγάλουν χρυσά κέρδη στα σίγουρα, 
έχουν καβαντζάρει μέχρι σήμερα ομόλογα ονομαστικής αξίας κάπου 40 δισ. 
 ευρώ από τα 130 που θα φτάσει
το rollover – με συμμετοχή στο 90% και βάλε, η οποία θεωρείται πλέον σίγουρη.
● Δηλαδή το ένα τρίτο του όλου «κόλπου» το κρατάνε στα χεράκια τους τα πιο 

αρπακτικά λαμόγια της διεθνούς κερδοσκοπίας, τα οποία, αντί να χάσουν, όπως 
μας παραμυθιάζουν τα παλικάρια
μας, θα διπλασιάσουν τα λεφτά τους. Τα οποία βεβαίως θα διασφαλίσουμε και
θα εγγυηθούμε εμείς οι μαλάκες χάρη στους Παπανδρέου και Βενιζέλο.
Προσέξτε όμως: Αυτά είναι τα σημερινά δεδομένα. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, 

οπότε αναμένεται να εγκριθεί το συγκεκριμένο κόλπο από τα κοινοβούλια των
17 χωρών - μελών της ευρωζώνης,
μένει ακόμη ένας μήνας. Της μαϊμούς ο γάμος μέχρι τότε...
Και, βεβαίως, ένα από τα πιο λογικά ερωτήματα είναι ποιοι και πόσοι από το 

 εσωτερικό της χώρας έχουν σπρώξει τα ευρούδια τους για να συμμετάσχουν 
στο μεγάλο πάρτι. Διότι τα εγχώρια 
λαμόγια είναι μάλλον αδύνατον να απέχουν από τη λεηλασία.
● Τι κι αν η υπερατλαντική Wall Street Journal έλεγε, πριν από ένα μήνα, ότι αυτό

το κόλπο είναι κομμένο και ραμμένο εξ αρχής στα μέτρα των τραπεζών και τελικά
 δεν πρόκειται να ωφελήσει 
την Ελλάδα. Το Ντούο Φαλιμέντο επιμένει.
● Τι κι αν υποστηρίζει ακριβώς το ίδιο ο Ότμαρ Ίσινγκ, πρώην μέλος της ΕΚΤ και

εν των σχεδιαστών του ευρώ (και όχι κάποιος εγχώριος σκιτζής, από αυτούς που
επιλέγουν τα τηλεκανάλια),
ο οποίος συμπληρώνει ότι τράπεζες και άλλοι πιστωτές δεν αναγκάστηκαν να
συνεισφέρουν περισσότερα.
● Τι κι αν οι ΝΥΤ στο εν λόγω ρεπορτάζ τους επικαλούνται αναλυτές της αγοράς 

που υποστηρίζουν ότι «οι περισσότερες από τις τράπεζες που θα συμμετάσχουν 
στο rollover θα έχουν απώλειες 
πιο κοντά στο 10% ή και λιγότερο επί ομολόγων που είναι διαπραγματεύσιμα
τώρα με discount (έκπτωση) περίπου 60%».
Τίποτε δεν πτοεί το Ντούο Φαλιμέντο. Μια συμφωνία αυτού του μεγέθους μπορεί

να είναι άχρηστη για τη χώρα και επιβλαβής 
για τον ελληνικό λαό – ο οποίος θα κληθεί να εγγυηθεί και να πληρώσει πάλι τα 
κερατιάτικα και τρελά ρκέρδη των κερδοσκόπων – 
αλλά θα είναι επικερδέστατη για το διεθνές και το εγχώριο λαμογιστάν. Του οποίου
τα συμφέροντα μάλλον έχουν τον πρώτο λόγο...Πού 'τανε ο νους μας πού 'τανε
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο Βαγγελάκης μας απειλεί ότι «θα γίνουμε 

Αργεντινή» αν δεν είμαστε καλά παιδιά;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί οι μισθοί μας πάνε – και θα πάνε – στα

Τάρταρα;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί γκρεμίζεται το σύμπαν γύρω μας;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί εμείς είμαστε όλοι διεφθαρμένοι και συντεχνίες

– δημόσιοι, ιδιωτικοί, έμποροι, μικρομεσαίοι, ελευθεροεπαγγελματίες, 
αυταπασχολούμενοι, ιδιοκτήτες και
μεροκαματιάρηδες αδιακρίτως – και πρέπει να μας σκίσουνε τον πάτο;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η φορολογία είναι οριζόντια, χωρίς διακρίσεις;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι κι αυτές

οριζόντιες
και γιατί – αντί της άθλιας εφεδρείας – σε λίγο θα γίνουν απευθείας και 
χωρίς βαζελίνη;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί φορολογούν τους ανέργους, εξαφανίζουν τις

συντάξεις,
αφήνουν τους φτωχούς να πεθάνουν από το κρύο, καταργούν υγεία, 
παιδεία και πρόνοια και 
αυξάνουν αλματωδώς τους άστεγους;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί σε λίγο θα πηγαίνουμε αυτόφωρο αν δεν 

μπορούμε
να πληρώσουμε και χρωστάμε πάνω από πέντε χιλιάρικα στην εφορία;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τράπεζες και εφορία την έχουν πέσει ήδη 

μανιωδώς
στην κατάσχεση μισθών ανθρώπων που δεν αντέχουν πια να πληρώσουν;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί την είσπραξη των φόρων θα την αναλάβουν

οσονούπω
εισπρακτικές με μπράβους κεφαλοκυνηγούς που για αμοιβή 200 ευρώ 
το κεφάλι θα κυνηγάνε
φτωχομπινέδες για να τους παραδώσουν στους σερίφηδες της τρόικας;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τα καρακόλια της τρόικας και της κυβέρνησης

μας βρίζουν,
μας συκοφαντούν, μας απειλούν και μας εκφοβίζουν κάθε μέρα;
● Μήπως τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η αστυνομία την πέφτει οκτάχρονα στο

Σύνταγμα και πουλάει καουμποϊλίκια με χημικά στα δεκαεξάχρονα αντί να κυνηγάει
τις
συμμορίες με τα καλάσνικοφ,
που μπουκάρουν στα σπίτια για 150 ευρώ και στα περίπτερα για τηλεκάρτες και 
τσιγάρα;
1. Διότι προέχει να παντελονιάσουν τα – εγγυημένα από κυβέρνηση και ευρωκράτες 

– κέρδη τους τα διεθνή και εγχώρια λαμόγια.
2. Διότι μας πιάσανε με τις πιτζάμες και τώρα θα μας πάρουν και τα σώβρακα.
3. Διότι από την αρχή του μεγάλου κόλπου, παίζοντας το παιχνίδι τους, ψάχναμε

(και πολλοί ακόμη «ψάχνουν» αλληλοκατηγορούμενοι) να βρούμε ποιος φταίει και
όχι τι ετοιμάζουν για όλους
μας, χωρίς διακρίσεις.
4. Διότι, όπως λέει κι ένας φίλος που σέβομαι, έχουμε μείνει κολλημένοι στο τεράστιο 

Εγώ της μεταπολίτευσης (και όχι μόνο αυτής, θα συμπλήρωνα) και αδυνατούμε 
να κατανοήσουμε ότι μόνο
ένα θηριώδες Εμείς μπορεί να ορθώσει ανάστημα στη λεηλασία, την αγριότητα, την
απανθρωπιά και την υποδούλωση λόγω δανεικών.
Η εμμονή στο Εγώ, σε συνθήκες προτεκτοράτου χρέους για την Ελλάδα και 

σκλαβοπάζαρου για τους Έλληνες, μόνο σε έναν δρόμο μπορεί να μας βγάλει:
στη μαζική 
εξαθλίωση και στην
 κοινωνία του καλάσνικοφ. Ας βρούμε λοιπόν το Εμείς, μπας και καταφέρουμε 
να πούμε το μεγάλο Όχι: «Αρνούμαι»...
ΥΓ.: Η ιστορία της μεγάλης αρπαχτής δεν τελειώνει στο rollover. Το ακόμη πιο

μεγάλο κόλπο στήνεται με την εθνική περιουσία. Προς το παρόν συστήνω να 
διαβάσετε 
προσεκτικά το έντυπο
«Π» αυτής της εβδομάδας. Και έπεται φοβερή συνέχεια, διότι το colpo grosso 
βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Και οι σχεδιαστές του θα είναι αύριο τόσο ανελέητοι
όσο ψεύτες είναι σήμερα...
www.topontiki.gr