Η επιστολή του φορολογούμενου προς τη Δ.Ο.Υ. που προκάλεσε "χαμό"!

 

Αρνείται να πληρώσει "οφειλή" του που την χαρακτηρίζει παράνομη και αντισυνταγματική

Διαβάστε όλη την επιστολή φορολογούμενου προς την Δ.Ο.Υ. Ξυλοκάστρου με την οποία χαρακτηρίζει παράνομη και αντισυνταγματική συνολική οφειλή 743,20 ευρώ που του καταλογίστηκε.

"Θέμα: "οφειλές μου πρός το Ελληνικό Δημόσιο".

Κύριοι,

Έλαβα εκ μέρους σας "εκκαθαριστικό σημείωμα εισφορών και τέλους επιτηδεύματος" βάσει του άρθρου 29 του ν.3986/2011, αριθμός ειδοποίησης 1440 και αριθμός δήλωσης 1719, όπου αναφέρεται πως μου έχει καταλογιστεί απο το Υπουργείο Οικονομικών ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, συνολική οφειλή 743,20 ευρώ.

ΕΠΕΙΔΗ η έκτακτη εισφορά του εν λόγω νόμου, αφορά φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν ήδη υπερφορολογηθεί, είτε με μεγάλους φορολογικούς συντελεστές στο εισόδημα, είτε...
με υπέρογκα ποσοστά Φ.Π.Α. και άλλων έμμεσων φόρων, σε αντίθεση με τα νομικά πρόσωπα, που έχουν χαμηλούς αντίστοιχους φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος και σχεδόν μηδενική επιβάρυνση απο το Φ.Π.Α. (λόγω συμψηφισμού Φ.Π.Α. μεταξύ αγορών-πωλήσεων), κατα παράβαση της αρχής της αναλογικλοτητας, που προβλέπει το άρθρο 4 παρ. 5 σε συνδιασμό με το άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ με το εδάφιο γ. της παρ. 4 του άρθρου 29 του ν 3986/2011, στην ουσία μου αποστερείται το δικαίωμα της έννομης προστασίας, κατά παράβαση του άρθρου 20 παρ. 1 του Συντάγματος.

ΕΠΕΙΔΗ η απουσία διαχρονικής πολιτικής βούλησης, για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίκαιη κατανομή των φόρων, έχει αποστερήσει τεράστια ποσά απο το Ελληνικό δημόσιο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνομαι άδικα και δυσανάλογα, απλά επειδή δεν μπορώ να ξεφύγω, με φόρους εισοδήματος, προστιθέμενης αξίας, μεταβίβασης ακινήτων κ.λ.π.

ΕΠΕΙΔΗ το εισόδημά μου έχει δραματικά μειωθεί, εξαιτίας του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω του ότι παραιτήθηκα απ' την ενεργό υπηρεσία προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ, συντάξεις τις οποίες η ίδια ευεργέτις κυβέρνηση της Πατρίδας μου έχει αναγάγει σε ζητούμενα, ενώ οι υποχρεώσεις μου έχουν αυξηθεί, αύξηση στην οποία η κυβέρνηση μου συνέβαλλε τα μέγιστα και έχω φτάσει στο σημείο να μη μπορώ να ανταποκριθώ στις βασικές μου ανάγκες και το όποιο εισπρακτικό μέτρο εις βάρος μου αντίκειται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου, που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος).

ΕΠΕΙΔΗ η εν λόγω έκτακτη εισφορά, αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 78 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποία ρητώς απαγορεύει την επιβολή με νόμο αναδρομικής ισχύος, που εκτείνεται πέραν του οικονομικού έτους κατα το οποίο επεβλήθηκε.

ΕΠΕΙΔΗ η κυβέρνησή μου, τρομοκρατεί συστηματικά τον Ελληνικό Λαό και βέβαια κι εμένα, επι δύο συνεχή έτη, με το φάσμα της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών, αποκρύπτει συστηματικά ότι εξυπηρετεί με συνέπεια τους διεθνείς τοκογλύφους και έχει μετατρέψει τη χώρα μου σε ένα τύπο φυλακών γκουαντάναμο, ξεπλύματος συνειδήσεων και ή συμπεριφορά της αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να έχει χάσει τη δεδηλωμένη, όπως αυτή εκφράζεται απο την Ελληνική κοινωνία, επαγωγικά έχει χάσει και τη δική μου εμπιστοσύνη και δεν πιστεύω ότι με τα χρήματα που σκοπεύει να συγκεντρώσει θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Πατρίδας μου.

ΕΠΕΙΔΗ στο δικό μας γκουαντάναμο, όλοι εμείς οι κρατόύμενοι ακούμε το πλατάγιασμα των μαστιγίων του στρατοπεδάρχη που ακούει στο μεγαλόπρεπο όνομα ΒΕΝΙΖΈΛΟΣ, επειδή οι διεθνείς τοκογλύφοι Πόλσον, Σόρρος κ.λ.π. ζώστηκαν περιλαιμικά πολύχρωμες πετσέτες, για να καλύψουν τα αιμοσταγή πηγούνια τους, στρογκυλοκάθισαν στην ντάβλα της πατρίδας μου και περιχαρής ο πρωθυπουργεύων σαν διεθνής ορντινάτσα διαλαλεί την κουζίνα του λέγοντας: "έχω τηγανιά απο βρεφικά ελληνικά σπλάχνα, ψητή Κρητικιά περηφάνια, ωμή Ηπειρώτικη πολυπραγμοσύνη, αίμμα προηγούμενων γεννεών που προσφέρθηκε για τη λευτεριά αυτού του τόπου και πολλά ακόμα που θα μπορούσατε κύριοι δήμιοι να παραγγείλετε κι εγώ όπως καλά το ξέρετε, όλα τα σφάζω κι όλα τα μαχαιρώνω, ό,τι θα επιλέξετε κύριοι χρηματοδότες των παράνομων κερδών μας!"

ΕΠΕΙΔΗ η εν λόγω κυβέρνηση, δεν εφαρμόζει τον καταστατικό χάρτη της χώρας μου, ή μάλλον κάνει επιλλεκτική εφαρμογή του Συντάγματος, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν και εφαρμόζοντας με κάθε τύπο τη συνταγματική προστασία των υπουργών, αναγάγοντας εαυτούς σε "περισσότερο ίσους" κατά την Ωργουελική λογική και στραγκαλίζει κάθε άρθρο του, που αναφέρεται σε κοινωνική πρόνοια, ή προστσία του πολίτη, με ξεκάθαρη καταστρατήγηση του άρθρου 22 παρ 1 για την προστασία της εργασίας και το οποίο ενδεικτικά αναφέρω και θα μπορούσε να αναφερθώ σε πλήθος άρθρων που δεν εφαρμόζει.

ΕΠΕΙΔΗ δεν προκύπτει από καμμία εγγύηση, ότι το αιτούμενο ποσό θα καταβληθεί από εμένα και θα αξιοποιηθεί από χρηστή διοίκηση, ή κυβέρνηση, δεδομένου ότι το κυβερνόν κόμμα, δεν έχει τακτοποιήσει ακόμα στην κοινωνική συνείδηση, ούτε τις ομολογίες Τσουκάτου, ότι δηλαδή το κυβερνητικό κόμμα ήταν αποδέκτης παράνομων χρηματοδοτήσεων, για να αναθέσει έργα στη Ζήμενς και να συνάψει προς τούτο δάνεια, τα οποία χωρίς δεύτερη συζήτηση πρέπει να εκπέσουν, απο το λογαριασμό που καλείται να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός και κατ' επέκταση κι εγώ, ως επαχθή δάνεια, επειδή ακριβώς είναι προ'ι'όντα παράνομων δοσοληψιών, αδιάφανων διαδικασιών ή και υπέρογκων επιτοκίων,

ΕΠΕΙΔΗ για να πληρώσω πρέπει να μου αποδοθεί ο αναλυτικός λογαριασμός για το αγαθό που παρήγγειλα και κατανάλωσα, απο ποιόν το παρήγγειλα, πότε μου το παρέδωσε, ποιός υπέγραψε αντί για μένα και με ποιά εντολή και με ποιό δικαίωμα ο εντολοδόχος μου υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γεννεών και του παιδιού μου, λογαριασμός ο οποίος όχι μόνο δεν μου αποδόθηκε αλλά συστηματικά μου τον απεκρύβη, παρά το ότι με καλείτε μετ' επιτάξεως να πληρώσω,

ΕΠΕΙΔΗ η κυβέρνησή μου, μου θυμίζει αυτούς τους εγκληματίες που περιφέρονται τις παιδικές χαρές, για να αρπάξουν παιδάκια, με απώτερο σκοπό να τους αφαιρέσουν ζωτικά όργανα και να τα εμπορευτούν και τούτη η κυβέρνηση αφαιρεί τους πνεύμονες των επερχόμενων γεννεών υποθηκεύοντας τες στους διεθνείς τοκογλύφους,

ΕΠΕΙΔΗ υπηρέτησα για είκοσι εννέα χρόνια, ένα πολίτευμα που κατέληξε να είναι ο δυνάστης της κοινωνίας μου κι επειδή δεν προτίθεμαι στο εξής να είμαι συνεργός της καταδυνάστευσης των γειτόνων μου, των αδελφών μου και των γονιών μου, της οικογένειάς μου αλλά και αυτού του ίδιου μου του εαυτού,

ΕΠΕΙΔΗ το παρόν δεν έχει ως στόχο να καταστεί πολιτική διακήρυξη, αλλά μια ειλικρινής αναφορά ενώπιος ενωπίω και επειδή στις συγκεκριμένες συνθήκες, μόνο ο "ενώπιος" είμαι παρών και ο "ενωπίω" δεν πρόκειται να εμφανιστεί, γιατί οι αστράγαλοί του θα αποδειχθούν αδύναμοι,

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

αλλά και για πλήθος ακόμα λόγων, που θα μπορούσα να αναφέρω, αλλά κυρίως επειδή με τις συνολικές ενέργειές της η κυβέρνησή μου, με έκανε να διάκειμαι με δυσπιστία απέναντί της, αλλά και για τον εξίσου σοβαρό λόγο, ότι για τα εισοδήματα του 2010, έχω ήδη φορολογηθεί, μου καταλογίστηκε αναλογούν φόρος 5.535,09 ευρώ, τον αποπλήρωσα και δεν οφείλω απ' τους φόρους αυτούς ούτε μονόλεπτο,

ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΩ

να "βάλλουμε κάτω" το έντυπο Ε9, απ' το οποίο σημειώνω ότι δεν έχει αποκρυβεί τίποτε, να λάβετε υπ' όψη ότι διατελλώ σε διάσταση με την πρώην σύζυγό μου και να σας παραχωρήσω την επικαρπία όλης μου της περιουσίας, για διάστημα ενός μηνός, ήτοι από 30 Σεπτεμβρίου 2011, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία της οφειλής μου, μέχρι 30 Οκτωβρίου 2011, να την αξιοποιήσετε με τη μέθοδο "φάστ-τρακ" που εισαγάγατε στην Ελληνική Κοινωνία και με τα χρήματα που θα αποκομίσετε, για λογαριασμό μου να πληρώσετε μόνο την "έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης" και τον επικείμενο "φόρο ακινήτων", που όπως έχει εξαγγελθεί θα έρθει με το λογαριασμό της Δ.Ε.Η. και τα υπόλοιπα να τα διαθέσετε, σύμφωνα με τις ανάγκες της κυβέρνησης μου.

ΕΙΜΑΙ στη διάθεσή σας για παραπέρα συνεννόηση. Εννοείται ότι, το οποιοδήποτε κόστος θα πρέπει να βαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα ωφεληθεί και τα μέγιστα από την προσφορά μου.

Τέλος, επειδή οι αποδέκτες του παρόντος θα είναι υπαλληλοι θύματα του ίδιου θύτη που θυσίασε κι εμένα, ζητώ την καταννόηση τους.

Ξυλόκαστρο 28 Σεπτεμβρίου 2011

Με την προσήκουσα εκτίμηση (αφορά μόνο τους λειτουργούς της υπηρεσίας)

Ο ................................

Φορολογούμενος και Παρέχων

Σημ: Για τη σύνταξη του παρόντος χρησιμοποίησα πολλά στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα "ΑΣΚΙ- Εφοριακών" και ευχαριστώ για την παρασχεθείσα βοήθεια."


Από thebest μέσω ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
 


                    Εμείς ... φταίμε!

 

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


 
 
 
 
 
 
 
 
Η συμπαιγνία των “συνεταίρων” (κυβέρνησης και τροικανών) συνεχίζεται για άλλο ένα Σαββατοκύριακο με την γνωστή συνταγή του φόβου και της κατατρομοκράτησης της Ελληνικής κοινωνίας!
Μια συμπαιγνία που είναι πλέον ... 
ολοφάνερη αφού οι “Μεν” και οι “Δε” με αγαστή συνεργασία εδώ και καιρό ράβουν τα νεκρικά κουστούμια ενός ολόκληρου λαού ο οποίος συνεχίζει να παρακολουθεί αδρανής και αποχαυνωμένος την διαδικασία ταρίχευσης και μουμιοποίησης του για να μπει ως έκθεμα στο μουσείο της παγκόσμιας ιστορίας!
Οι σύγχρονοι “Εφιάλτες” του Ελληνισμού έφτασαν στο σημείο να μιλάνε για “εκατονταετή” διάρκεια της οικονομικής και όχι...... μόνο καταδυνάστευσης μας!
Δηλαδή με λίγα λόγια, Εμείς, τα Παιδιά, τα Εγγόνια, τα Δισέγγονα και τα … Τρισέγγονα μας θα πληρώνουν για τους πολιτικοοικονομικούς πλιατσικοδόρους οι οποίοι μας κατέκλεψαν “ατιμώρητοι” εξασφαλίζοντας “ζωή χαρισάμενοι” όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τους αντίστοιχους απογόνους τους.(δηλ. παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα και … τρισέγγονα.)
Φίλες/οι  δεν φταίνε αυτοί και οι 300 που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τους στηρίζουν μια και είναι πλέον ολοφάνερο ότι όλοι τους είναι στο “κόλπο”.
Εγώ, Εσύ, ο Άλλος, ο Φίλος, ο Συγγενής, ο Διπλανός, ο Γείτονας, ο Συγχωριανός, ο Συμπατριώτης … ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΤΑΙΜΕ. Εμείς ... τα 11.000.000 είμαστε οι υπεύθυνοι που αφήνουμε μια “χούφτα” αληταράδων να γροθοκοπούν κάθε μέρα το Σώμα, την Ψυχή και το Είναι μας!!!
ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ!!!
 
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


Απολογισμός ΠΑΣΟΚ 2009-2011
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΥ ΓΑΠ!!  ΦΤΟΥ ΣΑΣ!! ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!




Με την ευκαιρία συμπλήρωσης στις 4 Οκτωβρίου δύο ετών απο την ανάληψη της εξουσίας απο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούμε να...
κάνουμε τον απολογισμό της περιόδου αυτής με αριθμούς. Τα στοιχεία προέρχονται απο την ΕΛΣΤΑΤ που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, όπως δηλώθηκε πρόσφατα απο στελέχη της κυβέρνησης:

1. Δημόσιο χρέος:Από τα 290 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 370 δισ. ευρώ ή απο το 123% του ΑΕΠ το 2009 έφτασε στο 169% του ΑΕΠ σήμερα.

2. Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ):Απο τα 235 δισ. ευρώ έφτασε στα 218 δισ. ευρώ το 2011 με συνολική μείωση τα τελευταία δύο έτη περί το 7,5%.

3. Ανεργία: Απο το 9,3% ή 365 χιλιάδες φτάσαμε αισίως το 16,3% ή τους 825 χιλιάδες ανέργους.

4. Πληθωρισμός: Έτρεξε με περίπου 5% την περίοδο 2009-'10 και περίπου 2% την αντίστοιχη '10-'11. Σύνολο 7% ακριβότερα όλα τα πράγματα απο το 2009 εως σήμερα.

5. Μισθοί:Με περικοπή των δώρων, του 20% των επιδομάτων και του 20% του συνόλου των αποδοχών όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα υπολογίζεται οτι την διετία 2009-2011 έφτασε στο 40%.

6. Συντάξεις:Η συνολική περικοπή στις συντάξεις με περικοπές δώρων και ΛΑΦΚΑ υπολογίζεται για την διετία στο 25%.

7. Πραγματική αγοραστική δύναμη:Οι μειώσεις εισοδημάτων σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό ανεβάζει την απώλεια αγοραστικής δύναμης στο 50% τα τελευταία δύο χρόνια. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τις αυξήσεις των φόρων (που δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν) τότε η αγοραστική απώλεια μπορεί να ξεπερνάει και το 60%. Κοινώς, ο μέσος Έλληνας μπορούσε να αγοράσει περισσότερα απο τα διπλάσια αγαθά το 2009 σε σύγκριση με αυτά που μπορεί να αγοράσει σήμερα.

8. Τα μη μετρήσιμα μεγέθη είναι και τα σημαντικότερα της περιόδου 2009-2011. Η ψυχολογία της αγοράς και των πολιτών είναι εδώ και καιρό στο μηδέν. Η πλειοψηφία αναμένει με βεβαιότητα την χρεοκοπία και ένα σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον. Η μαυρίλα και η μιζέρια έχουν χτυπήσει κόκκινο και ουδείς αναμένει βελτίωση του κλίματος ή κάποιο φως στο τούνελ. Και για εναλλακτική υπάρχει ένα κόμμα που επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί πράγματα, που όπως έχει δηλωθεί πεντακάθαρα και απο παντού δεν είναι διαπραγματεύσιμο



“Αν εμείς αποφασίσουμε να πεθάνουμε, η Ευρώπη θα ματώσει

Share
Του Γιώργου Χαρβαλιά*
Παρδαλή εικόνα περιφερόμενου συνοικιακού θιάσου, με όλα τα εφέ και τα συμπαρομαρτούντα, κλόουν και ακροβάτες, χοντρούς-λιγνούς, χιμπατζήδες και μαζορέττες, εμφανίζει τα τελευταία 24ωρα η κυβέρνηση επιτείνοντας την αγωνία, αλλά και το αίσθημα ναυτίας που κυριαρχεί στον ελληνικό λαό. Εναν λαό που υποχρέωνεται να παρακολουθήσει αμίλητος την χοντροκομμένη φάρσα, πληρώνοντας πανάκριβο εισιτήριο, υπό το άγρυπνο βλέμμα του γερμανού χωροφύλακα.
Το θέαμα είναι χυδαίο και τραγικό συνάμα.  Και το ερώτημα είναι ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή αθλιότητα που βυθίζει τη χώρα σε ντε φάκτο αποικιοποίηση, αφρικανικού τύπου, με μια κυβέρνηση πανικόβλητων εντολοδόχων που σπεύδουν να μοιράσουν υποσχέσεις εθνικού μαζοχισμού και βασανιστηρίων, μήπως και καταφέρουν να μακρύνουν το φυτίλι της βόμβας που ετοιμάζεται να σκάσει στα χέρια τους.
Χωρίς αμφιβολία, έφτασε η ώρα να μιλήσουμε με καθαρές κουβέντες. Να κάνουμε λογαριασμό και να δούμε από δώ και μπρός που πάμε.  Και σ΄αυτό το διάλογο που πρέπει να γίνει δημόσια, ρόλο έχει η αντιπολίτευση, πρωτίστως μάλιστα η αξιωματική.
Μπροστά στο ζητούμενο της εθνικής επιβίωσης, απαγορευμένες λέξεις δεν υπάρχουν. Ούτε η κουβέντα για αυτά που λένε και γράφουν όλοι ανεξαιρέτως οι ξένοι αναλυτές «κάνει ζημιά», όταν γίνεται εντός συνόρων. Το αντίθετο μάλιστα. Ξεδιαλύνει την επιχείρηση συσκότισης που μάταια επιχειρούν ένας πολιτικά αυτιστικός πρωθυπουργός , ένας πρωθυπουργεύων με συμπτώματα συμπεριφορικής αστάθειας και διάφοροι άλλοι κονφερασιέ του κυβερνητικού τσίρκου.
Διάλογος λοιπόν και μάλιστα δημόσιος. Για να ξέρουμε με ποιό τίμημα θα οργανώσουμε, ως έθνος πλέον, την απόδραση μας.
Μία δραματική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, είναι, σύμφωνα με το 90% των ξένων οικονομικών αναλυτών η μοναδική λύση στο ελληνικό πρόβλημα δανεισμού . Αντι λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, καλό θα ήταν να μάθουμε με ποιούς όρους αυτή θα οργανωθεί και κυρίως ποιό είναι το κατάλληλο τάιμιγκ για να την επιδιώξουμε.
Υπάρχουν πολλές συνιστώσες γύρω από την περίπλοκη εξίσωση της αναδιάρθρωσης που καθορίζουν το τελικό όφελος για την ελληνική οικονομία. Αν, λόγου χάριν, το «κούρεμα» γίνει συντεταγμένα(και συμπεφωνημένα) ως διαγραφή χρέους, αν θα προκύψει ως μονομερής πράξη(στάση πληρωμών και δήλωση αδυναμίας επιστροφής τμήματος των καταβληθείσων πιστώσεων) ή αν θα προκύψει ως αποτέλεσμα τυχαίου γεγονότος που θα επισημοποιήσει το «κρασάρισμα» της ήδη πτωχευμένης ελληνικής οικονομίας.
Ασφαλώς το εγχείρημα έχει και συνέπειες. Δεν γνωρίζω καμία περίπτωση όπου χαρίζεται χρέος με τον δανειστή ευτυχισμένο και τον οφειλέτη…αρτιμελή. Μπροστά στην περίπτωση όμως τα δανεικά να γίνουν…αγύριστα, πάντα υπάρχουν περιθώρια έντιμων συμβιβασμών.
Υπό αυτή την έννοια, αυτή η κυβέρνηση, καλό θα ήταν να μας εξηγήσει πώς και γιατί παζάρεψε πριν μία εβδομάδα την «συντεταγμένη χρεοκοπία», εντός ευρώ, με κούρεμα χρέους 50% και κυρίως, γιατί αποφάσισε να κάνει πίσω πανικόβλητη, διαψεύδοντας το γεγονός και εμμένοντας στην συμφωνία-ασπιρίνη της 21ης Ιουλίου(που είναι άκρως αμφίβολο αν είναι εφαρμόσιμη στην αρχική της σύλληψη).
Τι ζήτησαν οι Γερμανοί για να μας επιτρέψουν την αναδιάρθρωση και προκάλεσε ηλεκτροσόκ στους υποτακτικούς συνομιλητές τους; Μήπως να καθορίζουν και πότε θα πηγαίνουν οι Ελληνες στη…τουαλέττα;
Επειδή φοβούμαι πώς κάτι τέτοιο συνέβη, ήρθε ή ώρα να εξηγήσει κάποιος  στην Καγκελλαρία, πώς αν εμείς αποφασίσουμε να πεθάνουμε, η Ευρώπη θα ματώσει. Και μπορεί η αιμορραγία να αποδειχτεί ακατάσχετη..
*Το άρθρο θα δημοσιευτεί στον αυριανό “Τύπο της Κυριακής

 

Το ΤΕΛΟΣ των "νοικοκυραίων"!

 

Αχ που νά' ξερε η γιαγιά μου όταν έλεγε με τόσο πάθος τη λέξη "νοικοκυραίοι" που θα καταλήξει η ιστορία.

Σκεφθείτε αυτή τη στιγμή ζούμε μια κατάσταση που από ότι φαίνεται τη σκαπουλάρουν δυο ειδών κατηγορίες:




Οι μεγαλοαπατεώνες  και οι  λεγόμενοι
, κατά την αγία ηθική, περιθωριακοί και "άχρηστοι".  Οι μεν γιατί τα ρήμαξαν όλα, φάγανε μέχρι σκασμού, έχουν κάνει τα κουμάντα τους μέχρι και για τα δισέγγονα, παίζουν ζάρια με τις ζωές των υπόλοιπων και τα μνημόνια της καταστροφής τα βλέπουν και γελάνε και συνεχίζουν να ζουν μέσα στη χλιδή και οι δεύτεροι γιατί από καιρό έχουν ξεφύγει από κανόνες, αναστολές, και "επιβαλλόμενο" τρόπο ζωής υλικά και πνευματικά.
Εκείνοι που τελικά τη πάτησουν και θα τη πατήσουν ακόμα περισσότερο (είναι μόνο η αρχή για τη κάθοδο στο βάθος του πηγαδιού) είναι οι μεγάλες των στρατιές του ξινού και στείρου μικροαστισμού. Εφτασε η εποχή εξαθλίωσης των "χρήσιμων". Ολοι εκείνοι που δεν είχαν την εγκληματική φύση να γίνουν νονοί και εκτελεστές ανθρώπινων ζωών για να κάνουν πακτωλούς χρημάτων για να μην τους νοιάζει τίποτα απολύτως αλλά δεν είχαν και την φλόγα του ανυπότακτου αγριμιού μέσα τους,  εκείνη του ανυπάκοου τρελού που γράφει το σύστημα και τις εντολές του στα παλιά του υποδήματα.
Οι άνθρωποι που ψήφιζαν με το κυριακάτικο κουστούμι τους ανελλειπώς κρατώντας τα σημαιάκια στο χέρι, οι υπάκουες παρθένες του συστήματος που έριχναν λεφτά στο παγκάρι και επιδείκνυαν το καθαρό τους κούτελο, εκείνοι που είχαν μάθει να μεταφράζουν την συναίνεσή τους στο έγκλημα αποκαλώντας τον ευαυτό τους φιλήσυχο πολίτη, οι καλοί γαμπροί και οι καλές νύφες, οι κύροι και οι κυρίες που δεν πρωτοστατούσαν αλλά κούναγαν το κεφάλι με κατανόηση στη σαπίλα και τη ρεμούλα για να έχουν τα λεφτουδάκια τους, το σπιτάκι τους, τη φωλίτσα τους, τα παιδάκια τους, το αυτοκινητάκι τους, την εξοχούλα τους, το ταβερνάκι τους, τη τηλεορασίτσα τους και όλα τα υποκοριστικά μεγαλεία ενός ξεδιάντροπου και στυγνού συστήματος.

Οι χλιαροί. Δεν ήταν κρύοι ούτε ζεστοί ήταν χλιαροί και τώρα ο Θεός τους φτύνει στα μούτρα τους. Πόλεμοι, επαναστάσεις, δυστυχία, εγκλήματα, ανθρώπινες ζωές που χάνονταν  με κάθε τρόπο, άνθρωποι που πέθαιναν γύρω, παιδιά που χάνονταν στα πορνεία και στους τεκέδες, λαοί που γινοντουσαν πειρματόζωα οπλικών συστημάτων, κοινωνίες που γύρω από τα καλοφτιαγμένα νοικοκυριά αναδυόταν η μπόχα διαφόρων μορφών δυστυχίας, ο νόμος του δυνατότερου θηρίου που κατασπάραζε τα αδύναμα, θεοί και δαίμονες να ορίζουν τις τύχες στις νέες Βαβυλώνες κι οι χλιαροί ασχολόντουσαν με το σπιτάκι τους, με το διορισμό τους, με το κοριτσάκι που θα έπρεπε να βρει το καλό γαμπρό μαι το γιόκα που θα έπαιρνε τη καλή προίκα. Με λίγο κλέψιμο στο κράτος, λίγο κλέψιμο στο συγγενή, λίγο κλείσιμο στα μάτια σε πράγματα "που δεν μας αφορούν" λίγες μικροσυμμαχίες με το διάβολο και λίγες δωροδοκίες στο θεό, η ζωή κυλούσε με το κούτελο καθαρό και τα χέρια να "νίπτονται".
Εν τω μεταξύ, εν αγνοία τους, οι δυναστείες των ψυχρόαιμων ετοίμαζαν τη συνολική υποδούλωση με το χρήμα να πηγαινοέρχεται στις τσέπες τους άφθονο, με κάθε απληστεία τους να ικανοποιείται, με κάθε διαστροφή και εγκληματική πράξη να είναι επιτρεπτή για την ηδονή τους και τη ματαιοδοξία τους. Και οι άλλες στρατιές των θερμόαιμων αλλιώτικων μυαλών γένναγαν, επαναστάτες, τρελλούς, αγνοημένους καλλιτέχνες, επιστήμονες, λάτρεις της ζωής,  φύλακες της φαντασίας της δημιουργίας  της ευαισθησίας που χτυπιόντουσαν από κάθε μεριά από τους καρχαρίες και από τις σαρδέλες του συστηματος, και τώρα....

Ω τώρα είναι αργά. Η ελευθερία έχει καπαρωθεί απο δυο ειδών φυλές. Εκείνους που την αγοράζουν με το παρά τους κι εκείνους που την κατέχουν γιατί κανένας παράς δεν τους υπόταξε. Εκείνους που φτιάχνουν τα υπέρλαμπρα μαυσωλεία με το όνομά τους γραμμένο με χρυσά γράμματα κι εκείνους που έφτυσαν εκεί που όλοι έγλυφαν....

Θα περάσουν χρόνια πολλά να μπορέσουν οι νυκοκυραίοι να καταλάβουν που έφταιξαν. Θα θυσιαστούν δυο και τρεις γεννιές ταπεινών και φοσβισμένων ανθρωπακων μέχρι να βγουν καινούργιες φύτρες που θα βλέπουν το κόσμο με άλλα μάτια και θα καταδικάσουν μονομιάς την υπέροχη τάξη των πραγμάτων τους. Ως τότε θα βάλουν τους ανθρώπους να φαγωθούν σαν τα σκυλιά μεταξύ τους όπως γινόταν παντα. Να μαλλιοτραβιούνται στα πλαίσια που τους έχουν επιτρέψει να σκέφτονται. Να φωνάζουν λόγια αναμασημένα και ασήμαντα. Να προσπαθούν να βρουν τις λύσεις μέσα στα πλαίσια της καθως πρέπει τάξης των πραγμάτων.

Κι αυτοί που θα επιβιώσουν από τον αρμαγεδώνα του συστήματος θα είναι πολύ απλά όσοι επιβίωναν πάντα ενάντια στις στατιστικές και τους πίνακες . Τα ανυπότακτα πνεύματα, οι ελεύθερες ψυχές, οι ταξιδιώτες της ζωής που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Οσοι δεν ξεπούλησαν την ουσία της ύπαρξής τους για τριάντα αργύρια.

Γιατί τελικά είναι διαχρονικό αξίωμα. Την ελευθερία δεν στη κλέβει ποτέ κανείς αν εσύ δεν την παραδώσεις. Ηρθε η ώρα να σωπάσει εκείνο το απαίσιο "εμένα δε με αφορά αυτό" .Τώρα αυτό αφορά μόνο εσένα μαλάκα. Οι υπόλοιποι θα σε παρακολουθούν έξω από την αρένα και θα αναρωτιούνται αν έχεις ακόμα τα κότσια έστω και τώρα να πάρεις την χαμένη σου αξιοπρέπεια πίσω.

Πηγή: vasiliskos2.blogspot.com

* Υπέροχο κείμενο που αποτυπώνει άριστα, περιεκτικά και με ακρίβεια την κατάσταση και το πώς φτάσαμε εδώ. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο ιστολόγιο αυτό. Ωραία και ουσιαστικά άρθρα από έναν  ορθά σκεπτόμενο συντάκτη.
   
** Την ίδια αλήθεια που λέει το κείμενο, τη μία και μοναδική αλήθεια, την αναρτήσαμε ξανά πρόσφατα με τη μορφή τραγουδιού. Πατήστε εδώ για να το θυμηθείτε.
    

ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΖΟΦΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

κ.Πρόεδρε, ΟΔΗΓΕΙΣΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Aποστόλου

Στις 24 Ιουλίου 1974 η Χούντα του Ιωαννίδη έχει καταρρεύσει και τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου τύπου, κάνουν εκτενείς αναφορές στον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι.
Ο ερχομός του σηματοδοτούσε Εθνικές εκλογές και δημιουργία Νέου Συντάγματος. Κατά χιλιάδες οι Αθηναίοι πολίτες, με αναμμένες λαμπάδες έτρεξαν να τον προϋπαντήσουν, καταθέτοντας έτσι την αμέριστη εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του. Στις Εθνικές εκλογές που ακολούθησαν, λοιπόν, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό την αρχηγία του, εξελέγη πρώτο με ποσοστό 54,37%.
Από τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974, προέκυψε η Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή που επεξεργάσθηκε την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952 και τον Ιούνιο του 1975 ψήφισε το Σύνταγμα του 1975 που ορίζει ως πολίτευμα της χώρας, την προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Όμως ο χρόνος που πέρασε από τότε, έχει πλέον αποδείξει πως το αναθεωρημένο Σύνταγμα του 1975, ήταν τελείως διάτρητο και ελλιπές και επέτρεψε στα πολιτικά κόμματα της πατρίδος μας να το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Παραμένει βέβαια τεράστιο ερώτημα, γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οξυδερκής πολιτικός που έβλεπε μπροστά από την εποχή του, δεν όρισε Συντακτική Βουλή προκειμένου να προετοιμάσει νέο Σύνταγμα για την χώρα, αλλά αρκέστηκε στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952. Ποιες δεσμεύσεις ήταν εκείνες που τον εμπόδισαν να θωρακίσει θεσμικά την χώρα και να προστατέψει τον Ελληνικό λαό από τους κάθε λογής απατεώνες και καιροσκόπους;
Αργότερα το 1981 ο λαϊκιστής Πρωθυπουργός του τρίπτυχου «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση», Ανδρέας Παπανδρέου ψηφίσθηκε από το 48,07% και ξανά το 1985 από το 45,82% του Ελληνικού λαού. Αυτός ήταν ο πολιτικός που είχε την μεγαλύτερη συμβολή στη δημιουργία του σαθρού υπερκομματικού πολιτικού συστήματος της σύγχρονης Ελλάδας. Ήταν ο δημιουργός και ο εκφραστής του σκληρού πασοκικού συνδικαλιστικού κινήματος, των «αυριανιστών» και των «κλαδικών».
Ήταν ο δημιουργός του υπερτροφικού και σπάταλου δημόσιου τομέα που σήμερα κατατρώγει τις σάρκες της χώρας μας και δημιουργεί τα τεράστια ελλείμματα της οικονομίας μας. Ήταν ο δημιουργός του δίπολου «δεξιά - Αντιδεξιά» και του διχαστικού δόγματος, «απόψε πεθαίνει η δεξιά». Αυτός ο Πρωθυπουργός λοιπόν, το 1985, αναθεώρησε το Σύνταγμα μέσω της ΣΤ΄ Αναθεωρητικής Βουλής, δίχως να καλύψει στο ελάχιστο τις αδυναμίες του. Αντ΄αυτού αφαίρεσε ακόμη και τις λίγες αρμοδιότητες που είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετατρέποντάς τον από Ανώτατο άρχοντα, σε ορντίναντσα του συστήματος εξουσίας.
Εδώ πρέπει εδώ να σημειωθεί πως η δικτατορία άφησε το Δημόσιο χρέος στο 25% του ΑΕΠ και το ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ελλάδος το 1981, το Δημόσιο χρέος αντιστοιχούσε στο 27% του ΑΕΠ, ενώ το παρέδωσε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990 στο 80%. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απ΄την άλλη, μέσα σε τρία χρόνια εκτίναξε το Δημόσιο χρέος στο 110% του ΑΕΠ. Επιπλέον από το 1993, όταν έγινε πάλι Πρωθυπουργός ο Ανδρέας, διογκώνεται εκ νέου ο δημόσιος τομέας της οικονομίας, με πολλά πολιτικά τερτίπια, όπως η επανακρατικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ποιος θα ξεχάσει άραγε τους Κολλάδες και τους Σταμούληδες).
Επίσης, γίνεται κατασπατάληση του χρήματος που εισρέει από την ΕΕ αφού διοχετεύεται σε μη βιώσιμες ή ελλειμματικές δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν τα δύο κόμματα εξουσίας, όλα αυτά τα χρόνια από την μεταπολίτευση και μετά να μετατρέψουν το πολίτευμα της χώρας από Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική δημοκρατία, σε πλήρη ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτά τα κόμματα αντί να είναι όργανα προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και του δημοκρατικού πολιτεύματος, μετετράπησαν σε σπόνσορες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των διαφόρων συντεχνιών και έγιναν παράγοντες εκμαυλισμού, διαφθοράς και διαπλοκής.
Μέσω των αναθεωρήσεων του Συντάγματος προάσπισαν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών παραγόντων και εμμέσως και των δικών τους, από την στιγμή που οι ίδιοι παραδέχονται πως κόμματα και πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγούς το μεγάλο, ανεξέλεγκτο κεφάλαιο.
Τα αναθεωρημένα Συντάγματα, τους δίνουν το δικαίωμα της πλήρους ασυλίας και ατιμωρησίας στα όποια ανομήματά τους (ασυλία βουλευτών και νόμος περί ευθύνης υπουργών κ.α.). Τριάντα επτά ολόκληρα χρόνια δεν έλυσαν κανένα κοινωνικό πρόβλημα παρά τις συνεχείς προεκλογικές τους εξαγγελίες. Ξεχαρβαλωμένη η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη, η Εθνική άμυνα, το ασφαλιστικό κ.α. Τα εγκλήματα των δύο κομμάτων εξουσίας είναι εξόφθαλμα και αποδεδειγμένα.
Κατασπατάλησαν ασύστολα το απίστευτο χρήμα που εισέρευσε στην χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απέβλεπε στην ανάπτυξή της και την βελτίωση της υποδομής της, για να επιτευχτεί η σύγκλιση της οικονομίας με τις οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης.
Δημιούργησαν παρανοϊκό και ακατάσχετο δανεισμό βουλιάζοντας κάθε μέρα που περνούσε την χώρα στην άβυσσο. Μοίραζαν πρόσκαιρες φρούδες ελπίδες, με τα ρουσφέτια και τους διορισμούς στο δημόσιο. Ανάγκασαν τον πολίτη να ψηφίζει, με μοναδικό κριτήριο το ατομικό του συμφέρον και μόνο. Υφάρπαζαν επί της ουσίας βίαια την ψήφο, το τελευταίο απομεινάρι διαφοράς από το σκλάβο, το ραγιά, του άμοιρου ψηφοφόρου.
Αυτά τα κόμματα εξουσίας δεν είναι πολιτικοί σχηματισμοί είναι καρκινώματα στο κοινωνικό ιστό της χώρας, είναι εστίες μόλυνσης ανίατων ασθενειών. Μετάλλαξαν τους Έλληνες πολίτες σε ευνουχισμένες μάζες. Ευνουχισμός που συντελέσθηκε με τέχνη και μεθοδικότητα. Δεν νομίζω πως σήμερα υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να μην έχει πεισθεί για την προκλητική ιδιοτέλεια, την ανικανότητα, την φαυλότητα και την εξωτερική πολιτική εξάρτηση των πολιτικών κομμάτων.
Αποτέλεσμα αυτής της φαύλης πολιτικής είναι το σημερινό κατάντημα της χώρας, όπου κατακρεουργούνται οι μισθοί εργαζομένων και οι συντάξεις των απόμαχων της εργασίας με οριζόντιες περικοπές, που μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς, που οι έμμεσοι φόροι είναι χαράτσι απάνθρωπης αδικίας, όπου η ανεργία, ειδικά στους νέους καλπάζει και δεν δίνει στην νεολαία μας καμία ελπίδα και προοπτική.
Με λίγα λόγια έχουμε μια κοινωνία σε πλήρη απόγνωση και ταυτόχρονα έχουμε πολιτικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή τους στα έδρανα της Βουλής, από την στιγμή που οι περισσότεροι των σημερινών βουλευτών είναι κατ΄ ουσίαν ανεπάγγελτοι, χωρίς να έχουν κωλύσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους και όταν τους φτύνουν, θεωρούν πως ψιχαλίζει. Αυτά τα κόμματα εξουσίας, λοιπόν, δεν ήθελαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο τα ίδια εκλέγουν, με τις λίγες αρμοδιότητες που είχε και φρόντισαν, μέσω των αναθεωρήσεων του Συντάγματος, να τον αποδυναμώσουν περισσότερο από κάθε θεσμική εξουσία.
Τον έκαναν διακοσμητικό στοιχείο της κομματικής τους αυθαιρεσίας, ενώ θα έπρεπε να είναι ο πραγματικός ρυθμιστής του πολιτεύματος και ο φρουρός του Συντάγματος. Ωστόσο, αυτά τα κόμματα εξουσίας πάντα επένδυαν και όριζαν ως «ανώτατους άρχοντες», απόμαχους πολιτικούς στα βαθειά τους γεράματα που δεν είχαν πλέον τίποτε να δώσουν στην πατρίδα και τους πολίτες της χώρας εκτός των απολαύσεων και των ανέσεων που τους παρέχει η εγκατάστασή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ένας τέτοιος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι και ο σημερινός Πρόεδρος, ο κ. Παπούλιας, ο οποίος είναι συμμέτοχος της ηθικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής εξαθλίωσης της πατρίδος, εφ΄όσον ήταν στενότατος συνεργάτης του Ανδρέα και διατέλεσε Υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Ήταν δε εξ εκείνων που ψήφισαν το 1985 στην αναθεώρηση του Συντάγματος, το «κούρεμα» των λίγων αρμοδιοτήτων που είχαν απομείνει στον ανώτατο άρχοντα.
Ο κ. Παπούλιας το 2005 «εκλέγεται» με τεράστια πλειοψηφία από την βουλή των Ελλήνων, Πρόεδρος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, προσφωνεί από χειρογράφου εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, τον κ. Κάρολο Παπούλια για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 12/12/2004 και μεταξύ άλλων αναφέρει:
« … Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη…»
Είναι γνωστό πως η πολιτική είναι πρόβλεψη!! Άρα η κ. Μπενάκη, ως πρόεδρος της Ελληνικής βουλής, είχε τόσο υψηλή διορατικότητα επτά χρόνια πριν, που μπόρεσε να προβλέψει όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα και πλέον μας τρομάζουν;
Ο Ελληνικός Λαός, που παρακολουθούσε από τις τηλεοράσεις την τελετή της ορκωμοσίας, έμεινε κεραυνόπληκτος, όταν άκουσε από την Πρόεδρο της Βουλής τα ανωτέρω και ανάμενε την αντίδραση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που περιέργως σιώπησε.
Ο Ελληνικός λαός περίμενε από τον Ανώτατο άρχοντα της Δημοκρατίας του, να απαιτήσει από την Πρόεδρο της Βουλής να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί τα επόμενα χρόνια στην πατρίδα μας. Επίσης, θα έπρεπε να είχε ζητήσει την άμεση καθαίρεσή της, από την προεδρία της Βουλής και εάν δεν το έπραττε άμεσα ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, να προέβαινε ακόμη και στην παραίτησή του, προκειμένου να τηρήσει και να τιμήσει τον όρκο που μόλις είχε δώσει ενώπιον του Θεού και του Ελληνικού Λαού, ως ο θεματοφύλακας του Συντάγματος.
Όμως δυστυχώς, σιώπησε !!!
Τον Μάιο του 2010, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέγραψε την δανειακή διεθνή σύμβαση με το ΔΝΤ, μια ανυπόστατη σύμβαση που είναι αντίθετη στην διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομιμότητα που παραβιάζει κατάφορα το Ελληνικό Σύνταγμα.
Μία σύμβαση που εμπεριέχει πλήθος καταχρηστικών όρων και που για πρώτη φορά μια διεθνής σύμβαση κάνει αναφορά σε κυριαρχικά Εθνικά δικαιώματα κράτους. Μία σύμβαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές δικαίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπογράφοντας αυτή την σύμβαση υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδος και των πολιτών της. Υποθήκευσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας.
Σήμερα εκποιεί τις τηλεπικοινωνίες, εκχωρεί τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, πωλεί τις αερομεταφορές, χρονομισθώνει τις Εθνικές οδούς. Εξαθλιώνει τον λαό της Ελλάδος μετατρέποντάς τον σε επαίτη της Ευρώπης.
Τώρα βλέπουμε να ψηφίζονται άδικοι και αντιλαϊκοί νόμοι και ο Ελληνικός Λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία να αντιδρά κατά των μέτρων της κυβέρνησης και αυτή η αντιλαϊκή, κουφή και υποταγμένη στους διεθνείς τραπεζίτες Κυβέρνηση, να συνεχίζει ανενόχλητη το καταστροφικό της έργο με ανεπανόρθωτη ζημία για τον λαό και την χώρα, έχοντας απόλυτο συνεργάτη της, όλα τα ΜΜΕ κρατικά και μη.
Πάλι όμως ο πρόεδρος σιωπά!!!
Έτσι, σιώπησε και τότε, όταν εβδομήντα επτά ακαδημαϊκοί του ζήτησαν με επιστολή τους να καταγγείλει το κατάπτυστο και προδοτικό μνημόνιο, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη των Εθνικών μας θεμάτων.
Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος ποτέ δεν έπαυσε να είναι ο Ανώτατος Άρχων του πολιτεύματος, αλλά και ο πρώτος πολίτης της χώρας και θα έπρεπε να κάνει χρήση των όποιων αρμοδιοτήτων του απορρέουν από το Σύνταγμα, από την στιγμή που διαπιστώνει πως η χώρα εξαθλιώνεται και κινδυνεύει η Εθνική της Κυριαρχία και η εδαφική της ανεξαρτησία.
Στο Σύνταγμα μας, δυστυχώς, δεν προβλέπεται Συνταγματικό Δικαστήριο, που αποτελεί τεράστιο συνταγματικό έλλειμμα, το οποίο θα αποφάσιζε, εάν ο εκάστοτε ψηφισθείς νόμος από την Βουλή είναι συνταγματικός ή όχι. Όμως παρόλα ταύτα κανείς νεοψηφισθείς νόμος από την Βουλή, δεν καθίσταται έγκυρος και δεν μπορεί να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, εάν δεν φέρει και την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Τα τελευταία κυρίως δύο χρόνια πολλοί αντιλαϊκοί νόμοι υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η μη υπογραφή κάποιου νόμου οδηγεί την Κυβέρνηση σε παραίτηση και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές.
Αυτή την στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κάθε δικαίωμα να προκαλέσει εκλογές, αφουγκραζόμενος την συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή και την μη δεδηλωμένη, πλέον στήριξη του Ελληνικού λαού ως προς την Κυβέρνησή του. Συμπληρωματικά θα μπορούσε να έκανε χρήση των άρθρων 40 και 42 του Συντάγματος που θα του έδινε το δικαίωμα να προκαλέσει την παραίτησή του.
Αλλά όπως φαίνεται, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εναποθέτει τις τύχες της χώρας στο ακροτελεύτιο άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος που αναφέρει:
« Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Κε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κατάγομαι από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από την πόλη των Ιωαννίνων. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για τους προγόνους μου Ηπειρώτες, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδος μας μέσα από πολύχρονους αιματηρούς αγώνες.
Αισθάνομαι, επίσης υπερήφανος για τους Ηπειρώτες Εθνικούς ευεργέτες που μόχθησαν στην ξενιτιά και δημιούργησαν τεράστιες περιουσίες, τις οποίες πρόσφεραν ολόψυχα στην μητέρα πατρίδα τους, τα σκλαβωμένα τότε Ιωάννινα, αλλά και στην ελεύθερη Αθήνα.
Κε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, θα ήθελα πάρα πολύ να αισθάνομαι το ίδιο ακριβώς και για εσάς, αλλά δυστυχώς με οδύνη και θλίψη ομολογώ, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι ντροπιασμένος και ταπεινωμένος από την γενικότερη στάση σας.
Κε Πρόεδρε, έχετε την χρυσή ευκαιρία, τις αμέσως επόμενες ημέρες, να πράξετε το χρέος σας απέναντι στην πατρίδα, μη υπογράφοντας τον αντιλαϊκό και φασιστικό νόμο που πρόσφατα ψήφισε η βουλή για το νέο χαράτσι του «ειδικού τέλους ακινήτων».
Κε Πρόεδρε, επιτέλους σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και κάντε το καθήκον σας απέναντι στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, που σας πληρώνει για να ζείτε πλουσιοπάροχα, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας και κυρίως συνομήλικοί σας, φυτοζωούν και έχουν περιέλθει σε απόλυτη δυστυχία και απελπισία.
Κε Πρόεδρε, οδηγείστε τη χώρα σε Εθνικές εκλογές που ίσως σηματοδοτήσουν με την ψήφο του Ελληνικού λαού, καλύτερες ημέρες για την πολύπαθη πατρίδα μας.

Σας ευχαριστούμε που μας σώζετε




Κύριε Πρωθυπουργέ.

   Αντιλαμβάνομαι πλήρως το δύσκολο και επώδυνο έργο που έχετε αναλάβει.
Σας πιστεύω ότι αληθώς λέγατε πριν ένα περίπου χρόνο ότι και εσείς πονάτε για τα τότε μέτρα. Φαντάζομαι ότι έκτοτε ο πόνος σας θα έχει αλματωδώς αυξηθεί, διό και θα αποτρέπει τις δημόσιες εμφανίσεις σας. Ομοίως αντιλαμβάνομαι την έκπληξη των συνομιλητών σας στα διεθνή φόρουμ και συναντήσεις με ξένους ηγέτες όταν σας αντικρίζουν δακρυσμένο από την συμπόνια σας για μας τους πολίτες .

Όμως κύριε Πρωθυπουργέ. Προφητικά τα είχατε σχεδόν ευαγγελικά σχεδιάσει. Δηλαδή με εκείνη την αξεπέραστη ευηκοΐας έκφραση «Λεφτά υπάρχουν» μέχρι σήμερα που κυκλοφορούμε με φωτοτυπίες των χαρτονομισμάτων πράγματι έχετε δαπανήσει τεράστια προσωπική εργασία και επιδείξει αυξημένο φιλότιμο, γνήσια αρετή άλλωστε των γονιδίων σας. Το είχατε αυτό από παππού, πατέρα και τώρα εσείς.

Το φιλότιμο προς την πατρίδα.

   Συνεχίζοντας κύριε Πρωθυπουργέ ,θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ατελείωτες προσπάθειες σας να σώσετε την χώρα μας. Μολονότι την παραλάβατε εντελώς διαφθαρμένη και ανήμπορη να σηκώσει τα βάρη της τα οικονομικά τώρα πια ,ύστερα από δύο χρόνια πράγματι έχει αλλάξει. Από διεφθαρμένη έγινε μόνο ανήμπορη .
Αναγνωρίζω τις δυσκολίες ,ιδίως εκείνες της χαρτογράφησης των υδάτων. Δίχως ραντάρ βυθού θα ήταν αξιοζήλευτα εύστοχο αυτό που καταφέρατε. Να μην μας αναγνωρίζουν ούτε οι σύμμαχοι, εννοώ ότι ούτε οι φίλια κείμενοι πλέον δεν θέλουν επαφές μαζί μας καθότι θυμίζουμε ναρκοπέδιο. Σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που τα είχε κάνει μόνο βατοπέδιο.


Κύριε Πρωθυπουργέ.

   Εκφράζω ειλικρινώς και την βαθύτατη έκπληξη μου για τον υιό σας τον Ανδρέα που εντάχθηκε στους αλεξιπτωτιστές. Αντιλαμβάνομαι ότι θα ετοιμάζεται και εκείνος για την δική του επιδρομή σωτηρίας της πατρίδας. Ας κάνει λίγο υπομονή. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι δεν θα χρειαστεί τελικά επέμβαση από αέρος. Ίσως μόνο ξηράς ,ξηράς τροφής και λίγο ελιά.

Θα ήταν μέγα παράλειψη μου να μην μνημονεύσω τον νεοπαγή αλλά όχι νέο στην πολιτική Υπουργό των Οικονομικών .Η προσπάθεια του κρίνεται από Κωλοσιαία (με συγχωρείτε ενίοτε σφάλω δεινώς στην γραμματική) έως και μυθική. Είμαι σίγουρος ότι οι ξένοι δανειστές μας έχουν μείνει έκθαμβοι με την τύχη μας να έχουμε τέτοια πολιτικά στελέχη στην υπηρεσία μας. Άλλωστε αν ανατρέξουμε και στο πρόσφατο παρελθόν πάντα είχαμε Υπουργούς που ήταν υπέρ του δέοντος συνεργάσιμοι και γέρνανε με ευκολία στους συμμάχους μας , ιδίως στις υπογραφές για αγορά υποβρυχίων.

  Αφού εκφράσουμε την ένθερμη ευχαριστία μας στο σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν ,φθάνοντας μάλιστα μέχρι του σημείου αυτοθυσίας ,επιστροφής υπηρεσιακών οχημάτων στο δημόσιο, μειώνοντας τις απολαβές τους στο ήμισυ ,νομίζω ότι πρέπει να κλείσω την επιστολή αυτή υπενθυμίζοντας σας ότι εν Ελλάδι για πρώτη φορά άλλωστε όχι τυχαία είχε ειπωθεί το ανείπωτης χάρης ρητό Σφάξε με αγά μου να αγιάσω , (ξέρετε ανόητοι Φαναριώτες διπλωμάτες που επιθυμούσαν την δοκιμή της Τουρκικής κοπής ώστε να παραμείνουν στην ιστορία). Άρα σήμερα δικαίως πλέον , κατά παραλλαγή αυτού, λέγεται το χαράτσωσε με Βαγγέλη για πάρτι σου. Άλλωστε ο ένδοξος πατήρ σας κάποτε είχε δώσει την εντολή στον Τσοβόλα να τα δώσει όλα και ούτος εκτέλεσε την εντολή και την πατρίδα.

Με πλήρη συναίσθηση της προσπάθειας σας και με την γνώση ότι θα σας ανταποδώσω τα δέοντα.


Ένας ανώνυμος σκεπτόμενος από το Team Apopsis

ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ


ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ


Αριστερέ της αριστερής πλευράς του καναπέ που τρέχεις έντρομος να πληρώσεις τα καπιταλιστικά κι αντιμαρξιστικά χαράτσια, φοβισμένε που βάζεις το χέρι στις αποταμιεύσεις μιας ζωής, που έχτισες με αίμα ένα κεραμίδι, που πληρώνεις το τοκογλυφικό στεγαστικό ή επαγγελματικό δάνειο, τα οποία με μαεστρία σου επέβαλλαν χωρίς να σου πουν ότι αμέσως μετά σκόπευαν να μειώσουν το μισθό σου, να σε οδηγήσουν στην ανεργία  και να σε φορολογήσουν εις τη νιοστή..
   Άκου λαμόγιο της διπλανής πόρτας, που έκανες τη μεγαλο-ή μικρο-αρπαχτή σου μεταλλάσσοντας το παραδοσιακό ελληνικό φιλότιμο σε ατομικισμό, φιλοτομαρισμό και διαφθορά(εξ Αμερικής κι αμερικάνικου ονείρου ορμώμενος): τέρμα τα ψέματα, τους είσαι άχρηστος όσο κι αν συνεχίζεις να τους προσκυνάς, το παγκόσμιο χωριό είναι για λίγους κι εκλεκτούς, κι εσύ είσαι μια μικρή ενόχληση πλέον γι’αυτούς. Ούτε θα σε σώζει για πολύ το διεφθαρμένο πριμ παραγωγικότητας…είτε γιατί δεν θα φτάνει, είτε γιατί ελάχιστοι θα το παίρνουν, είτε γιατί η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα δεν θα μπορεί να εξαγοραστεί με ένα μικρό πριμ…

   Άκου βολεμένε σε μια θεσούλα, σε εσένα μιλάω, εσένα που έχεις ένα σπίτι, ένα εξοχικό, που έχεις ακόμα δουλειά: δεν θα σου αφήσουν τίποτα, συμπεριλαμβανομένης και της ζωής σου. Είσαι κι εσύ στο χωρίς πάτο βαρέλι, κι αν ακόμα είσαι βολεμένος  από μια μισθωτή εργασία ή από κάποιο εισόδημα, έρχεται η ώρα που θα σε σπρώξουν προς τα κάτω με κλωτσιές.
   Άκου μικρέ και μεσαίε συνταξιούχε: όλοι αυτοί που ψήφιζες τόσα χρόνια σου δίνουν την τελευταία κλωτσιά σε ομαδικό πια τάφο. Καιρός να ξεχάσεις τις « παραδοσιακές» ιδεολογίες γιατί μόνο ιδεοληψίες είναι πια.
   Άκου νοικοκυρούλα ή εργαζόμενη γυναικούλα  που δεν μπήκες ποτέ στον κόπο να ασχοληθείς με την πολιτική, είχες μεταθέσει αυτή την ευθύνη στον πατέρα ή στον άντρα σου: τέρμα τα ψέματα, έχεις κι εσύ ευθύνη, απέναντι στον εαυτό σου, στα παιδιά σου, στο διπλανό σου, του οποίου τη ζωή στερείς με την αδράνειά σου.
   Άκου άντρακλα, αθλητικομανή,  που η ζωή σου τις τελευταίες δεκαετίες κυμαινόταν ανάμεσα στην θύρα τάδε, στο πόσες γκόμενες θα βγάλεις και στο πόσο εντυπωσιακό αμάξι θα κυκλοφορείς: ήρθε η ώρα να δείξεις αν έχεις πραγματικά @@.
   Άκου φοβισμένε, συναισθηματικά ασταθή : κι εγώ φοβάμαι, κι εγώ έχω ψυχοσωματικά προβλήματα, κι εγώ είμαι αδύναμη, ΑΛΛΆ Η ΟΡΓΗ  ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ  ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ «ΑΣΘΕΝΕΙΈΣ» ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΊΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΟΔΥΝΗΡΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.  Έχω το θάρρος να αντιμετωπίσω τα λάθη ή τις παραλείψεις μου και να πάρω το ρίσκο της αλλαγής ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ. Γιατί, ωμά και κυνικά, δεν έχω να χάσω τίποτα αλλά κυρίως γιατί ένα πράγμα δεν κατάφεραν να μου πάρουν τον καιρό των παχέων αγελάδων αλλά και των ισχνών που βιώνουμε: ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΆ ΜΟΥ!
   Άκου άνεργε ή ημιαπασχολούμενε  που κάθεσαι και κλαις τη μοίρα σου: ούτε εσύ έχεις κάτι να χάσεις, το σπιτάκι που πιθανόν έχεις, και που το θεωρούσες σαν το τελευταίο καταφύγιό σου, θα στο πάρουν κι η ζωή σου κινδυνεύει, επίσης. Ούτε ο μικρός λαχανόκηπος στο χωριό σου θα σε σώσει από το τεκμήριο διαβίωσής σου…οφείλεις πλέον να έχεις ηλεκτρονικά τεκμήρια για ό, τι καταναλώνεις…αλλιώς τιμωρείσαι…

Το ζήτημα δεν είναι πώς θα πληρώσεις, πώς θα μαζέψεις λεφτά για τα αέναα χαράτσια,  αλλά  το πώς δεν θα πληρώσεις.
      Ενημερώσου, σταμάτα να λες «δεν αντέχω να ακούω τι συμβαίνει», «τη βγάζω ακόμα»,
«φταίνε οι άλλοι». Ούτε εγώ αντέχω αλλά το κάνω , δεν θα τη «βγάζεις» για πολύ ακόμα, 
φταις εξίσου όσο κάθεσαι στα αβγά σου και σε λίγο δεν θα έχεις να κάτσεις πουθενά. 
Αφουγκράσου και την αντίθετη άποψη κι άφησε τα δογματικά κόμματα να κατευθυνθούν εκεί
που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Άρχισε να σκέφτεσαι μόνος σου κι όχι με
δανεική σκέψη! Όσο εξασκείσαι, τόσο  θα βελτιώνεσαι.
Πώς θα γίνει αυτό;;
  
  •     Οργανώσου ή πίεσε τους φορείς στους οποίους είσαι οργανωμένος, πάψε να
  • μεταθέτεις την ευθύνη σε ηγέτες αμφιβόλου λογικής και ηθικής  ή να ανέχεσαι να
  • σου φέρονται σαν μηδενικό. Υπάρχουν εξαιτίας σου  κι οφείλουν να σε ακούσουν, 
  • να σε εκφράζουν, να σε προστατεύουν με τη συλλογικότητά τους.
  •   Πίεσε προς την κατεύθυνση κοινής συνεργασίας των φορέων και πάψε να 
  • περιχαρακώνεσαι. Αυτό θέλουν από εμάς: να είμαστε διασπασμένοι σε ομαδούλες,
  • τις οποίες έχουν «εμπλουτίσει» με ρουφιάνους και καπελωτές, για να ατονεί η δική
  • σου άποψη. Κάποιοι  το ονομάζουν αυτό «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό» 
  • ή «δημοκρατική εκπροσώπηση», εγώ το ονομάζω «φασισμό με το γάντι». Υπάρχουν
  • κι άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστούν οι διασπαστές και οι προβοκάτορες…
  •    Αφού ενωθείς με σωματεία, συλλόγους, φορείς, αφήστε τα πάντα, βγείτε έξω κατά
  • χιλιάδες σε όλες τις ελληνικές πόλεις κι αρχίστε νε περιφέρεστε στους δρόμους και
  • μην μένετε ακίνητοι κι άοπλοι στο Σύνταγμα απέναντι σε δολοφόνους. 
  • Αντιπερισπασμός, νομίζω, λέγεται αυτό και διάσπαση των δυνάμεων του εχθρού.
  •     Νεκρώστε τα πάντα μέχρι να φύγουν οι δολοφόνοι και οι ληστές, κι αν οι επόμενοι
  • τολμήσουν τα ίδια, δώστε παρόμοια απάντηση. Αφήστε το διαδίκτυο, τις
  • αμπελοφιλοσοφίες και τις θεωρίες, βάλτε την πεσμένη σε λήθη δημιουργική
  • φαντασία σας να δουλέψει, και ΠΕΡΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!



               ΑΜΗΝ!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.γ. επειδή πολλοί αναρωτιούνται για το μετά, υπάρχουν απάντησεις  και σε αυτό. Θα τοποθετηθώ προσωπικά σε επόμενο κείμενο, αλλά την απάντηση για το μετά θα την βρούμε όλοι μαζί. Αυτή είναι η επόμενη πρόκληση.
               ΓΕΩΡΓΙΑ SIO
  Ε.ΠΑ.Μ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
epambp 


Όλοι στο εξωτερικό έχουν καταλάβει 

ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε, μόνο εμείς 

οι Έλληνες (χάρη των ΜΜΕ), ακόμα 

κοιμόμαστε και νομίζουμε ότι όλα θα πάνε

καλά πληρώνοντας τα χαράτσια...

Ο Πέερ Στάινμπρουκ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα είναι για πολλά 
χρόνια εξαρτημένη από τη διεθνή οικονομική βοήθεια. 
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης 
(ARD), ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, 
που προαλείφεται για υποψήφιος καγκελάριος του 
Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος
(SPD), υπογράμμισε ότι «θα πρέπει επιτέλους να πούμε
ανοιχτά ότι η Αθήνα έχει σχεδόν πτωχεύσει. Θα μπορούσαμε να
το διατυπώσουμε και πιο σκληρά και να πούμε ότι η Ελλάδα δεν
θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές τα επόμενα 
χρόνια», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, επισημαίνοντας 
ότι πολύ σύντομα θα αποφασιστεί διαγραφή του ελληνικού 
χρέους και αυτό θα πλήξει μεταξύ άλλων και ιδιώτες πιστωτές.
Ο Πέερ Στάινμπρουκ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην 
περαιτέρω ενίσχυση των πόρων και των αρμοδιοτήτων του EFSF.

Η «κόκκινη γραμμή της Βαυαρίας»

Στο ομοσπονδιακό συμβούλιο, την άνω βουλή της Γερμανίας,
θα χαράξουν την κόκκινη γραμμή στις αρμοδιότητες
του μηχανισμού στήριξης οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και οι 
Φιλελεύθεροι (FDP) της Βαυαρίας. Στη σημερινή συνεδρίαση
του νομοθετικού οργάνου των ομοσπόνδων κρατιδίων της 
χώρας, η κυβέρνηση της Βαυαρίας θα καταθέσει δήλωση
στα πρακτικά ότι απορρίπτει τον καθορισμό νέων πιστωτικών
ορίων για τον EFSF. «Η Βαυαρία τηρεί προσεκτική και 
προειδοποιητική στάση. Θα συμπράξουμε σε αυτό το 
βήμα, (σ.σ. στην διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του 
μηχανισμού στήριξης) δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να 
πάμε παρακάτω», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο 
Ειδήσεων το στέλεχος της βαυαρικής κυβέρνησης Μαρσέλ 
Χούμπερ, προσθέτοντας ότι η Βαυαρία δεν θα αποδεχθεί σε 
καμία περίπτωση κοινοτικοποίηση του χρέους κάποιων χωρών.
«Ως εδώ και μη παρέκει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χούμπερ,
απαντώντας σε προειδοποιήσεις οικονομολόγων που θεωρούν
ανεπαρκή για την σταθεροποίηση του ευρώ την αύξηση των 
πόρων του EFSF στα 780 δισ. ευρώ