Ξυπνήστε και τσακίστε το πολιτικό σύστημα


Μας παραμύθιασαν τόσες δεκαετίες με υποσχέσεις για σύγκλιση με την Ευρώπη, μας υποσχέθηκαν καλύτερες μέρες, μίλησαν για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης... Και τελικά το μοναδικό πράγμα που καλυτέρευσαν είναι το δικό τους βιοτικό επίπεδο, τους μισθούς τους, την ασυλία τους. Ο λόγος για τους "εθνοπατέρες" μας και τα κόμματά τους, αυτούς που συντηρούσαν τόσα χρόνια το οικοδόμημα της εν Ελλάδι δημοκρατίας, ενός σαθρού και σάπιου από τις ρίζες κράτους, του πιο αποκρουστικού κράτους στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία.
Προσχεδιασμένα ήρθαν να μας πουν ότι έρχεται το τέλος μας, και μετά να μας "σώσουν" σε μια νύχτα, υπογράφοντας την καταδίκη μας, την δήμευση της Ελευθερίας μας και την αρπαγή της Ζωής μας. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας δεν έχουν πλέον ελπίδα. Δεν ζουν, μονάχα περιφέρονται. Άλλοι δουλεύουν χωρίς κίνητρο, χωρίς σκοπό, χωρίς νόημα. Κάποιοι άλλοι κάνουν υπομονή, μα όχι εμείς. Η υπομονή τελείωσε.

Σταματήστε να αναζητάτε λύση γύρω από το κατεστραμμένο πολιτικό σκηνικό και τους ολέθριους δημαγωγούς της κατοχικής κυβέρνησης. Σταματήστε να συντηρείτε το άθλιο πολιτικό σύστημα και τα καθάρματα που ζητούν από εσάς, ενώ ποτέ δεν σας έδωσαν τίποτα. Τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση και η βουλή, καθώς και οι μηχανισμοί τους (αστυνομία, σύστημα), λένε πως είμαστε ένοχοι σε κάθε πράξη αντίστασης προς το καθεστώς, λένε πως κάθε αντίδραση πρέπει να περιθωριοποιείται. Ένοχοι όμως είναι όλοι αυτοί.

Κατέστρεψαν τα όνειρά μας και τα όνειρα των παιδιών μας, ξεφτίλισαν τις ελπίδες μας, μας γέμισαν απογοήτευση και οδύνη, βύθισαν ένα Έθνος στην χρεωκοπία. Την οικονομική, την κοινωνική, την ηθική και την αξιακή. Και έχουν ακόμα το θράσος να μιλούν για έξοδο από την κρίση. Θα νιώθουν ασφαλείς στα γραφεία τους και στις αίθουσες αποφάσεών τους, μα να ξέρουν, ότι ο Λαός θα έχει πάντα την τελευταία κουβέντα.

Ξυπνήστε και τσακίστε το πολιτικό σύστημα.
Και ίσως τότε γεννηθεί επιτέλους η Ελπίδα.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ 


gap-napoleon-sm.jpg
Άκουσε Γιωργάκη, μέχρι τώρα τα πας ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! Κι όσο περνάει ο καιρός τα πας όλο και καλύτερα άλλωστε αυτό περίμεναν από σένα όλοι οι ψηφοφόροι σου, και εσύ τους δικαίωσες! 
Επιτέλους είπαν, ένας αρχηγός κράτους με @ι@ια που δε φοβάται κανένα! και τίποτα! Όλοι όσοι σε πίστεψαν και σε ψήφισαν, 
τώρα τρίβουν τα χέρια τους γιατί ΤΩΡΑ δικαιώθηκαν ! Τι ικανοποίηση είναι αυτή που τους έδωσες Γιωργάκη , τι χαρά μεγάλη !! 
Εγώ πιστεύω αυτό που μας λες , πως ότι κάνεις το κάνεις ΜΟΝΟ για το καλό μας! 
Για το καλό της πατρίδας μας και όχι για ΔΙΚΟ ΣΟΥ συμφέρον , όπως λένε μερικοί μερικοί κακόβουλοι ,τι μερικοί δηλαδή όλη η Ελλάδα το λέει, για να μη σου πω όλη η υφήλιος πως τάχα μας πρόδωσες μας ξεπούλησες για να πλουτίσεις εσύ, και όλη η οικογένεια Παπανδρέου …αν είναι ποτέ δυνατόν να λέγονται τέτοιες αλχημείες εις βάρος σου!
Αφού εσύ το είπες ξεκάθαρα από τη πρώτη στιγμή όταν κάλεσες όλους τους καλούς σου φίλους, αυτή τη "παρέα" που τρέχουν και σώζουν λαούς σε όλο τον κόσμο. Βέβαια οι κακόβουλοι μιλάνε για μια παγκόσμια ληστρική Συμμορία ότι είναι αυτοί οι φίλοι σου Γιωργάκη, αλλά εσύ μας τους έφερες ΜΟΝΟ για να σώσετε μαζί τον ελληνικό λαό! Δε μπορώ να πω, ότι μπορείς κάνεις γι αυτό ! Έτσι άρχισες να κόβεις από παντού για να μας σώσεις! Μείωσες τις συντάξεις για καλό του ελληνικού λαού…φυσικά. Αρχικά κάπως μούδιασαν , αλλά αντιρρήσεις δεν έβγαλαν . 
Στην αρχή βέβαια τους πείραξε λιγουλάκι αλλά μετά έκατσαν και σκέφτηκαν, Πασόκ είναι αυτό, και για το Πασόκ χαλάλι, για το Πασόκ τα πάντα ! Μπορεί να ακούγονται φωνές πολλές φωνές, που σε κατηγορούν ότι είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία εξόντωσης του ελληνικού έθνους από ξένες εχθρικές προς την χώρα μας δυνάμεις. Αν είναι ποτέ δυνατόν ! Εσύ που… αγαπάς τόσο πολύ την Ελλάδα να θέλεις ΕΣΥ να εξοντώσεις τους έλληνες! Εγώ αυτό δε το πιστεύω με ..τίποτα! 
Σε κατηγορούν 11 εκατομμύρια έλληνες για εσχάτη προδοσία , αλλά εσύ έχεις βουλώσει τα αυτιά σου και κάνεις πως δεν ακούς για να μπορέσεις να φέρεις εις πέρας το θεάρεστο έργο διάσωσης μιας ολόκληρης Χώρας! Μεγάλο έργο έχεις αναλάβει Γιώργο, ένα έργο που κανείς από δω ντόπιος έλληνας πολιτικός δε θα τολμούσε ούτε να το σκεφτεί. Εσύ όμως δε νομίζω να επηρεάζεσαι από τις κραυγές που ακούς από παντού. Άλλωστε όλοι αυτοί που φωνάζουν και σε κατηγορούν ως Εφιάλτη, είναι Νεοδημοκράτες. Αλήθεια Γιώργο γιατί πληθαίνουν οι Νεοδημοκράτες μέρα με τη μέρα, το έχεις προσέξει κι εσύ αυτό ή μόνο εγώ; 
Μας είπες ότι μείωσες τις συντάξεις για το καλό της Ελλάδας. Εγώ φαντάζομαι ότι αυτό το έκανες και για το καλό των συνταξιούχων , για την υγεία τους ! Αλλά αυτοί που να το καταλάβουν … οι αχάριστοι ! Τέρμα η χοληστερίνη, τέρμα τα τριγλυκερίδια τέρμα τα εγκεφαλικά τέρμα και τα φάρμακα ,αυτό που το βάζεις; Μεγάλη οικονομία στο ΕΣΥ. 
Κι όλα αυτά χάρη στη δική σου φροντίδα και εξυπνάδα Γιωργάκη, άσε το άλλο τους έκανες όλους στυλάκια, σκέτα μοντέλα!!! Φωνάζουν για τους μισθούς και τα επιδόματα αλλά εσύ προεκλογικά τους το ξεκαθάρισες, λεφτά υπάρχουν! Όλοι , λίγο ή πολλή είχαν το κομπόδεμα τους! 
Μπράβο Γιώργο, ήσουν καλά πληροφορημένος πάνω σ’ αυτό. Μόνο που μπερδεύτηκαν οι έλληνες και νόμιζαν πως εσύ είχες τα λεφτά και έτρεξαν να σε ψηφίσουν ακόμα κι αυτοί που ποτέ άλλοτε δεν είχαν ψηφίσει Πασόκ, για να τους μοιράσεις λεφτά. Δε κατάλαβαν πως εσύ μιλούσες για τα δικά τους λεφτά! Ε, εκεί κάπως μπερδεύτηκαν Γιωργάκη…Αλλά κι αυτοί οι έλληνες το είχαν παρακάνει με μισθούς και επιδόματα , γιατί δεν τους φτάνει ο βασικός μισθός, έλεος δηλαδή ! . Και τι να τα κάνουν τόσα λεφτά ας κάνουν και κάποια δίαιτα βρε αδερφέ!! ας τρώνε μέρα παρά μέρα, καλό θα τους κάνει ! Αμ το άλλο να έχουν δικά τους σπίτια , αυτό τι σου λέει; Ε, όχι! αυτό πάει πολύ! αφού θέλουν να έχουν το δικό τους σπίτι,, πρέπει κάτι να δώσουν και σε σένα, στον Σωτήρα τους. 
Στο θεό σου το σπίτι τι το ήθελαν; άσχημα είναι να μένεις στο νοίκι; Τι σπάταλοι τέλος πάντων που είναι αυτοί οι έλληνες τι τα θέλουν τα σπίτια ; 
Όχι , δε το συζητώ καλά κάνεις Γιωργάκη .Και ευτυχώς που ήρθες εσύ να τους συνετίσεις ,και να τους σώσεις ! Όμως ευχαριστώ μη περιμένεις, είναι αχάριστοι ποτέ το ευχαριστώ δε θα το ακούσεις με τόσα καλά που τους έκανες από τη στιγμή που έγινες κουμανταδόρος τους. 
Έκοψες μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δώρα ,κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα ετών, και κάθε μέρα κόβεις αλλά καθώς βλέπεις κι εσύ δεν τους νοιάζει και πολύ, κάθονται στους καναπέδες τους και το απολαμβάνουν , μόνο κάποιοι τρελοί που τους λένε αγανακτισμένους τρέχουν κάθε μέρα μπροστά στη βουλή και φωνάζουν ότι θέλουν …Δημοκρατία, γιατί λένε ότι τώρα έχουμε χούντα! Αλλά τρελοί είναι οι αγανακτισμένοι άστους να λένε…. Ο μεγάλος πληθυσμός δεν δείχνει ενοχλημένος με όλες αυτές τις μειώσεις που τους έκανες και ξέρεις γιατί Γιωργάκη; 
Γιατί όλα αυτά τους τα κάνεις εσύ βρε κουτό! Αφού το ξέρεις έχουν έρωτα με το Πασόκ πως να το κάνουμε αδυναμίες είναι αυτές! Λένε… καλά μπορεί να τους τα παίρνουν, αλλά τουλάχιστον τους τα παίρνει το Πασόκ, και όχι αυτή η σιχαμένη επάρατη Δεξιά! Α πα, πα πα! φτου φτου μακριά από εμάς η Δεξιά. Θυμάσαι τι είχε πει εκείνος ο… κουρασμένος; Ήθελε να παγώσει μισθούς και συντάξεις ο σιχαμένος! Σιγά και να μην έβγαινε ξανά …Ενώ εσύ Γιωργάκη φώναζες σα ντελάλης όπου πήγαινες, και όπου βρισκόσουν 
λεφτά υπάρχουν , λεφτά υπάρχουν…ε, κάτι ήξερες εσύ πονηρούλη! Βλέπεις πόσα τους πήρες, κι ακόμα έχουν 
και γι αυτό δε διαμαρτύρονται. 
Γι’ αυτό και δε βγάζουν άχνα! Ότι και να τους πάρεις αυτοί θα είναι ευχαριστημένοι γιατί το Πασόκ είναι η θρησκεία τους, είναι το δικό τους κόμμα , είναι το κόμμα του λαού , είναι το κόμμα του φτωχού, του μεροκαματιάρη … του μικρομεσαίου, του αδικημένου, του κατατρεγμένου, του άστεγου….αυτό θα πει σοσιαλισμός! Και μην έχεις καμιά αμφιβολία γι αυτά που σου λέω Γεώργιε. Τι δε με πιστεύεις? Αφού βρε Γιωργάκη έχεις και την απόδειξη. Και η απόδειξη είναι ότι στις Δημοτικές εκλογές έτρεξαν με χέρια και με πόδια μες τη καλή χαρά και σε ξαναψήφισαν ! Πάλι πρώτος βγήκες . Γι αυτό σου λέω εσύ καλά κάνεις και δεν ακούς τις γκρίνιες των δεξιών και αυτών των Συριζαίων . Μόνο αυτοί έχουν λυσσάξει να φωνάζουν! Ενώ οι πασόκοι σε προσκυνούν, πίνουν νερό στο όνομα σου, αυτό είναι σίγουρο. 
Όχι, μην ακούς εσύ κανέναν!!! … τα πας πολύ καλά, συνέχισε έτσι Γιωργάρα, πάρτους τα ΟΛΑ και τα βρακιά τους αν μπορείς. Και να δεις που στο τέλος θα σε σταματούν στο δρόμο για να σου δίνουν και συγχαρητήρια….γυμνοί! 
Ένα άλλο μέτρο που επίσης θα μπορούσες να τους πάρεις πολλά λεφτά, και πάντα βέβαια και ΜΟΝΟ για το καλό του λαού καθώς λες, και της "πατρίδας σου"; βεβαίως…"ξέρεις εσύ για να μας σώσεις" και που σου έχει διαφύγει (ε, τι να πρωτοπρολάβεις κι εσύ ο έρμος τόσα που πέσαν στο κεφάλι σου) είναι η έφοδος στα κέντρα διασκέδασης, και από εκεί θα κάνεις γερή μπάζα εκεί να δεις πόσα θα τους αρπάξεις, (αλήθεια αυτό πως σου διέφυγε) με μια σωστή οργάνωση από ματατζήδες κομάντος , να μπουκάρουν τα βράδια και να αδειάζουν από τους θαμώνες των κέντρων τσέπες και τσάντες! 
Τι είπες θα σε κατηγορήσουν για ληστεία ; Έλα μωρέ μη κολλάς στις λεπτομέρειες άλλωστε τα λεφτά πάνε για ιερό σκοπό για να σώσεις τη Ελλάδα, τους έλληνες έτσι δε λες; Γι αυτό και κανένας δε θα τολμήσει να σε αποκαλέσει κλέφτη. Επίσης ένα άλλο μέτρο Γιώργο που θα σου αποδώσει χρήμα, είναι ο έλεγχος φαγητού σε κάθε σπίτι. Θα κάνουν ντου ομάδες κομάντος ξέρεις εσύ μεγάλε, εν ανάγκη ζήτα και τη βοήθεια του συντρόφου σου Χρυσοχοϊδη, που είναι γάτα σ’αυτά, (ολόκληρη 17νοεμβρη τσάκωσε), να μπουκάρουν στα σπίτια μέσα, και σε όποιο σπίτι βλέπουν να τρώνε πολυτελή φαγητά π.χ. κρέας, θα τους κόβεις ένα άλφα ποσόν πρόστιμο γιατί αυτοί οι ξεδιάντροποι διάγουν βίο χλιδής, σε καιρό ανέχειας σε καιρό κατοχής ,που άλλοι δεν έχουν ούτε ψωμί για να φάνε. Ξέρεις Γιωργάρα τι λεφτά θα μαζέψεις? Όλοι οι Έλληνες έχουν τρελαθεί να τρώνε κάθε μέρα κρέας! Αν είναι ποτέ δυνατόν, και μετά κλαίγονται ότι δεν έχουν άλλα λεφτά για να σου δώσουν εσένα,στον Σωτήρα τους, εσένα που νοιάζεσαι ΜΟΝΟ γι αυτούς, για να τους σώσεις! Μα τι αχάριστοι που είναι τέλος πάντων αυτοί οι έλληνες! Χτύπα τους αλύπητα Τζέφρυ στους φόρους και μη φοβάσαι μεγάλε τίποτα. Και να είσαι σίγουρος πως στις εκλογές που ετοιμάζεις , πάλι εσένα θα τρέξουν να ψηφίσουν σύσσωμα οι έλληνες. Βάζω και στοίχημα αν θέλεις. Για να μη σου πω, πως ο Έλληνας γουστάρει πολύ Γιωργάρα και το μαστίγιο, μόνο έτσι θα καταφέρεις να του πάρεις και το τελευταίο του ευρώ… θα σου έλεγα να το δοκίμαζες κι αυτό, αλλά καταλαβαίνω ότι το βρίσκεις κάπως…. ακραίο αυτό το μέτρο. Καλά ας είναι, κάνε όμως όλα τα άλλα και θα με θυμηθείς στις εκλογές .
Ένας από τους 200 συμβούλους του Τζέφρυ. 
Και καλά ξεμπερδέματα….μαζί με τη παρέα σου
Μαρίζα.



 

ο κ. Κ. Καραμανλής ανεχώρησε

Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων
Είς Παρισίους ως Κ. Τριανταφυλλίδης»
                            Εφημερίδες 9ης Δεκεμβρίου 1963

 

ΔΗΛΩΣΗ ΟΥΓΚΩ ΤΣΑΒΕΣ

(Ιούλιος 2010)

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! 

Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος! Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!

 

Ολόκληρη η εγκύκλιος - φωτιά της 

 

Ιεραρχίας για τους φόρους...

 

"Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ευρισκομένη σε Συνεδρία κατά την ετήσια συνέλευση Αυτής από 4 έως 7 Οκτωβρίου ε.ε., απεφάσισεν ομοφώνως να απευθυνθή προς το Ποίμνιο Αυτής, με αποκλειστικό θέμα την οξύτατη οικονομική κρίση που ξέσπασε στην Πατρίδα μας, με αβάσταχτες και δυσμενέστατες συνθήκες για τον λαό και την αξιοπρέπειά μας, ως  Γένους στην κονίστρα των λαών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Πριν από οποιαδήποτε λεκτική διατύπωση επικοινωνίας μαζί σας και  αναφοράς στο επίμαχο αυτό θέμα, θέλουμε να...

 σας διαβεβαιώσουμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, ότι όλοι εμείς οι Επίσκοποι και πνευματικοί Ποιμένες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι Πατέρες και Αδελφοί σας, μετά των συλλειτουργών και συνεργατών μας Ιερέων από άκρου εις άκρον της Πατρίδος μας, προσευχόμεθα αδιαλείπτως προς τον Τριαδικόν Θεόν, την Παναγία πανάχραντον Μητέρα του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού και τους προστάτες Αγίους μας, για να επιβλέψουν επί την ταπείνωσή μας και να μας εξαγάγουν από την δεινή αυτή περιπέτεια στα δύσβατα μονοπάτια και τα ελώδη θολά νερά της ανελπίστου αυτής πραγματικότητος.
Αδέλφια μας και παιδιά μας.
Τούτη την ώρα της σκληρής δοκιμασίας μας, των αμφιβολιών και των απογοητεύσεων, των φημών και των εικασιών για το πιθανό ζοφερό μέλλον της Πατρίδος μας και για τις δυσάρεστες συνέπειες από την αφαίρεση ατομικών δικαιωμάτων μας, σας προτρέπουμε και σας παρακαλούμε να ακούσετε ουσιαστικές αλήθειες, οι οποίες αναφέρονται στην προβληματική της παρούσας εφιαλτικής όντως καταστάσεως, που κατά γενική εκτίμηση δεν είναι μόνον οικονομική, αλλά και βαθύτατα ηθική και πνευματική, αφού η κυριαρχία της αμαρτίας, χωρίς μετάνοια, είναι η αιτία παντός κακού σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία και εποχή.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, διαχρονικά, και αναλόγως προς τις ανάγκες κάθε εποχής, συμπαρίσταται στους αδυνάτους και στους ενδεείς και παρηγορεί τους πονεμένους με έμπρακτες ενέργειες συναντιλήψεως και αγάπης εν Χριστώ.
Έτσι και τώρα η Εκκλησία μας συμπαρίσταται και θα συνεχίση να βοηθή όσον δύναται, με τα μέσα που διαθέτει, όσους πλήττονται καίρια από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσεως.
Και βεβαίως τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, τα εξατομικευμένα βοηθήματα, τα εξειδικευμένα κέντρα προνοίας και τα συσσίτια με τις χιλιάδες μερίδες φαγητού στους απόρους, χωρίς φυλετικές η θρησκευτικές διακρίσεις, συνεχίζονται.
Η Εκκλησία όμως σεβόμενη την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των εμπεριστάτων αδελφών μας ουδέποτε επεδίωξε τον σχολαστικό προσδιορισμό του ύψους και της έκτασης του προνοιακού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου Της, παρά τις κατά καιρούς προκλήσεις και αμφισβητήσεις, από μέρους ιδιοτελών κέντρων παραπληροφόρησης.
Δεν αγνούμε και δεν παραβλέπουμε σε καμμιά περίπτωση την σκληρή πραγματικότητα για τους χαμηλομίσθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τους απολυθέντες από τις δουλειές τους, τους αγανακτισμένους και τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, γι’ αυτό και τους συμπαραστεκόμεθα χωρίς καμία ιδιοτέλεια η αλλότριες επιδιώξεις.
Φθάνουν πια οι επιβαρύνσεις στους αδελφούς μας που έχουν χαμηλό εισόδημα και χαμηλή σύνταξη.
Φθάνουν πια οι φόροι και οι περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων.
Φθάνουν πια οι στρατιές των ανέργων.
Αναζητήστε τους φοροδιαφυγάδες και ελέγξτε το κεφάλαιο.
Σε πολλές τοπικές κοινωνίες η προσφορά της Εκκλησίας στο επίπεδο της πρόνοιας και της κοινωνικής μέριμνας αντικαθιστά απόλυτα και αυτό το Κράτος, στο οποίο ο Έλληνας πολίτης καταθέτει τη φορολογία του και τις ασφαλιστικές εισφορές του.
Αν και δεν κρίνουμε σκόπιμο στην παρούσα συγκυρία να καταθέσουμε απολογιστικές θέσεις για τη διαχρονική προσφορά προς το λαό και το ποίμνιο της Εκκλησίας, εν τούτοις το συνεχές παραλήρημα της άγνοιας η της μυθοπλασίας σχετικά με τον αμύθητο πλούτο της ακίνητης περιουσίας Της, «τον οποίο θα πρέπει να μοιράσει στο λαό», μας οδηγεί να δηλώσουμε ότι η Εκκλησία θα δώσει ο,τι της απέμεινε όμως όταν Αυτή κρίνει χρονικά και με τον τρόπο που Αυτή γνωρίζει.
Αυτό το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε είναι η ενότητα και η ομοψυχία μας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δεινά της κρίσης, και συγχρόνως να αναζητήσουμε πρότυπα επιβίωσης μέσα από μία διαδικασία ανθρωπίνων σχέσεων αλληλεγγύης και αλληλοβοηθείας, η οποία αποτελεί και τον κατ’ εξοχήν τρόπο ύπαρξης και ζωής. Συγχρόνως να επαναπροσδιορίσουμε τον στόχο και τον σκοπό της ζωής.
Να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς και να επανέλθουμε στις διαχρονικές και πατρογονικές μας ρίζες από τις οποίες θα αντλήσουμε πρότυπα ζωής και κοινωνίας.
Η υπέρβαση των εγωισμών μας, η αποδοχή του συνανθρώπου μας, η προσφορά μας προς αυτόν, ο σεβασμός μας προς την ιδιοπροσωπία του, η καταλλαγή και η συμβίωση όλων μαζί, σηματοδοτούν το νέο μοντέλο κοινωνίας, το οποίο ο Χριστός ευαγγελίζεται και η Εκκλησία προβάλλει, μέσα στη σκληρή σημερινή και απάνθρωπη κοσμική πραγματικότητα. Α
ς μην ξεχνάμε τον αγιογραφικό λόγο «αλλήλων τα βάρη βαστάζετε» (Γαλ. Στ , 2).
Πρέπει να ομολογήσουμε όλοι, ότι ενεπλάκημεν στα πλοκάμια της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας, ότι παραμερίσαμε τον Θεό και τις ευαγγελικές διδαχές Του, ότι εμπιστευθήκαμε τους εαυτούς μας ανεπιφύλακτα σε όλους τους διαχειριστές των καρπών και των μόχθων του ελληνικού λαού και οι οποίοι επειδή είχαν τις δικές τους υστεροβουλίες δεν απεδείχθησαν δίκαιοι και ειλικρινείς.
Αδέλφια μας και παιδιά μας, η Εκκλησία ως Μητέρα δεν πρόκειται ποτέ να σας απογοητεύσει και να σας εγκαταλείψει. Αγρυπνεί. Συνεχώς θα προσφέρει και θα προσφέρεται έμπρακτα, εστω και αν την αμφισβητούν. Σταθείτε κοντά Της, στηριχθείτε σε Αυτήν.
Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων και ακούστε το μήνυμα της ελπίδας και της προσδοκίας που σας απευθύνει για ένα καλύτερο αύριο, περισσότερο ανθρώπινο και κοινωνικό.
Το λοιπόν αδελφοί, «Χαίρετε, καταρτίζεσθε, παρακαλείσθε, ειρηνεύετε, το αυτό φρονήτε και ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης έσται μεθ’ υμών. Αμήν».

 


 

Κατακρημνίζεται το ΠΑΣΟΚ, απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα

07/10/2011 

|

Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει την απόλυτη απαξίωση του πολιτικού συστήματος...
Public Issue: Κατακρημνίζεται το ΠΑΣΟΚ, απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα
αλλά και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Public Issue, για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», το 67% των ερωτηθέντων θεωρεί το οικονομικό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα και το 34% εκτιμά ότι είναι η ανεργία, ενώ το 17% πιστεύει ότι οι πολιτικοί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.

Σημαντικό εύρημα είναι ότι το 73% πιστεύει ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και η Ν.Δ., σε περίπτωση που ήταν κυβέρνηση, δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας.

Επίσης στην ίδια ερώτηση που υποβλήθηκαν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, δηλαδή για το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. συγκέντρωσαν το ίδιο ποσοστό που φτάνει στο 11%.

Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 31,5% , το ΠΑΣΟΚ το 22,5%, το ΚΚΕ 10,5%, το ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, το ΛΑΟΣ, 9%, οι Οικολόγοι 3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνουν αυτοί που δηλώνουν ότι θα απέχουν, ποσοστό που ανέρχεται στο 34%.



                 Ζητείται πρωθυπουργός!

 

Είναι πλέον σαφές - το αποδέχονται σχεδόν δημόσια οι εχέφρονες υπουργοί - ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί με τρόπο (επιεικώς) πλημμελή τα καθήκοντα του!

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο αντίστοιχο παράδειγμα πρωθυπουργού που σε τόσο αντίξοες για την χώρα συνθήκες να μην ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των στιγμών. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι το καλοκαίρι που πέρασε και ενώ όλοι γνωρίζαμε οτι η Τρόικα θα μας βγάλει το λάδι για...
να μας δώσει την έκτη δόση, ο ΓΑΠ σχεδόν όργωσε το Αιγαίο, την Κρήτη τις Σποράδες και την Πελοπόννησο με τετραήμερες αποδράσεις. Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αυτονόητο. Στην αδιανόητη συγκυρία που ζούμε, ισοδυναμεί με ανευθυνότητα.

Το κενό εξουσίας που βιώνει η χώρα, το συνόψισε με τρόπο σχεδόν δραματικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας χτές στα παράπονα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: «Δεν είμαι εγώ πρωθυπουργός, τι θές να σου κάνω»! Είναι προφανές ότι το έλλειμμα πολιτικης κατευθυνσης και σχεδιασμού ισοδυναμεί με μια βόμβα στα θεμέλια του κράτους και της χώρας.

Η Ελλάδα, εκτός των άλλων, διεκδικεί και μια επιπλεόν παγκόσμια πρωτοτυπία: Αυτή δηλαδή του να διοικείται δια του αντιπροέδρου της, (που δεν διαθέτει και την αντίστοιχη νομιμοποίηση) και των εκπροσώπων των δανειστών μας! Είναι προφανές, ότι αν οι λεγόμενοι κορυφαίοι των ΠΑΣΟΚ, συνεχίσουν να μην φοράνε «τα παντελόνια τους» και να επιμένουν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, συντόμως θα γελοιοποιηθεί κάθε εννοια (στοιχειωδους) εθνικής -και όχι μόνο- κυριαρχίας!

Χρήστος Ράπτης aπό iefimerida, φωτοσύνθεση Γρέκι

Πάμε για αλλαγή καθεστώτος!


Share
Οι όροι του πολιτικού παιγνιδιού στην Ελλάδα έχουν αλλάξει. Κι έχουν αλλάξει δραματικά…
Στο παρελθόν η Κυβέρνηση είχε να υλοποιήσει την «ατζέντα» της. Είτε αυτή είχε σχέση με όσα υποσχέθηκε προεκλογικά είτε όχι, πάντως κάποια βασική κατεύθυνση υπήρχε:
Ο Ανδρέας είχε πρόταγμα την «αναδιανομή». Ο Μητσοτάκης την «απαλλαγή». Ο Σημίτης την «ένταξη στο ευρώ» και την «Ολυμπιάδα του 2004». Ο Κώστας Καραμανλής την «επανίδρυση». Άλλοι τα κατάφεραν περισσότερο ή λιγότερο, άλλοι όχι. Πάντως όλοι κάπου το πήγαιναν από την αρχή…
Σήμερα η Κυβέρνηση Παπανδρέου, για άλλο εξελέγη (για να «μοιράσει λεφτά»), άλλο προώθησε(«διεθνή διακυβέρνηση») και τώρα έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο. Την πηγαίνουν, ή μάλλον τη σέρνουν
Και η Αντιπολίτευση στο παρελθόν, είχε κι αυτή ένα πράγμα στο μυαλό της: Να φθείρει την κυβέρνηση – να εκμεταλλευθεί και να κεφαλαιοποιήσει την φθορά διακυβέρνησης των αντιπάλων της – ώστε να κερδίσει τις (επόμενες) εκλογές.
Τώρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει να παλέψει σε τρία διαφορετικά μέτωπα:
Έναντι της κυβέρνησης, ώστε να αναδείξει την υπεροχή της δικής της πολιτικής.
Έναντι των δανειστών, οι οποίοι επιβάλλουν τους όρους τους, και πρέπει να αλλάξουν στάση, αλλιώς θα καταρρεύσει η Ελλάδα και οι ίδιοι μαζί της.
Και στο μέτωπο του εκλογικού σώματος, ώστε να του δημιουργήσει ελπίδα, εκεί που κυριαρχεί σήμερα η απελπισία που γίνεται οργή.
Από τα τρία αυτά μέτωπα, το πρώτο είναι το πιο εύκολο, το δεύτερο το πιο δύσκολο και πιο κρίσιμο, ενώ το τρίτο είναι το πιο καθοριστικό.
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Και μερικές φορέςαλληλοαναιρούμενα:
Δηλαδή ό,τι είναι «καλό» για την Αντιπολίτευση, προκειμένου να κερδίσει το λαό, είναι επιζήμιο έναντι των ξένων.
Κι ό,τι είναι «αποδοτικό» έναντι των ξένων, μπορεί να είναι καταστροφικό για την εικόνα της Αντιπολίτευση στο εκλογικό σώμα.
Κι ακόμα περισσότερο, η Αντιπολίτευση γνωρίζει πια, ότι από την ώρα που κερδίζει τις εκλογέςδεν έχει περίοδο χάριτος ούτε μια μέρα!
Τα πάντα έχουν πια αντιστραφεί:
Παλαιότερα έλεγαν ότι «η εξουσία ενώνει το ΠΑΣΟΚ». Σήμερα η εξουσία – για την ακρίβεια αυτήη «εξουσία» – διαλύει το ΠΑΣΟΚ.
Παλαιότερα όλα υποτάσσονταν – για κυβέρνηση και αντιπολίτευση – στη διατήρηση ή ανάκτηση της εξουσίας. Σήμερα αυτό είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει.
Γιατί όποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση σήμερα ξέρει πως, αν κάνει το σωστό θα φθαρεί πολύ γρήγορα, κι αν δεν κάνει το σωστό θα ανατραπεί πολύ γρήγορα (και θα πέσει πολύ άσχημα).
Παλαιότερα, ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» των κυβερνήσεων ήταν πώς να διατηρήσουν την εύνοια (ή τουλάχιστον τη μη εχθρότητα) της «διαπλοκής».
Σήμερα η δύναμη της διαπλοκής έχει πέσει κατακόρυφα. Τα ΜΜΕ που ήταν η «αιχμή του δόρατός της», σήμερα χάνουν συνέχεια – κυκλοφορίες, τηλεθέαση, διαφημιστικά έσοδα, προσωπικό.
Και οι Τράπεζες που ήταν από πίσω τους βουλιάζουν κι αυτές καθημερινά…
Ό,τι ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό, για τη σωστή «αντιπολίτευση», δεν ισχύει πια!
Δεν αρκεί να φθείρεις την κυβέρνηση καθημερινά, ώστε να πάρεις τη θέση της μιαν ώρα αρχύτερα…
Αλλά ούτε και να περιμένεις να πέσει στην αγκαλιά σου ως «ώριμο φρούτο».
Τώρα πια, αν πάς «πολύ γρήγορα» μπορεί να καταρρεύσεις κι εσύ στην συνέχεια, ακόμα πιο γρήγορα…
Κι αν «αργήσεις», μπορεί να μην έχει νόημα πια, γιατί θα εκλεγείς πάνω σε ερείπια που θα κυβερνούν άλλοι
Σήμερα η σωστή αντιπολίτευση πρέπει να κινηθεί κατά κύριο λόγο στα δύο άλλα μέτωπα:
Απέναντι στο λαό, για να του δώσει Ελπίδα και να τον ενώσει.
Κι απέναντι στους δανειστές, ώστε να ανακτήσει βαθμούς ελευθερίας, περιθώρια ελιγμών, δυνατότητα άσκησης πολιτικής. Γιατί ο ασφυκτικός «εναγκαλισμός» τους πεθαίνει τη χώρα,σκοτώνει την οικονομία της και διαλύει την κοινωνία της.
Για να επιτύχει το δεύτερο – να χαλαρώσει τον ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών – πρέπει να κάνει τρία πράγματα:
- να τους πείσει ότι έχουν λάθος (ότι επιβάλλουν τη λάθος πολιτική)
- να τους εκβιάσει (ότι αν συνεχίσουν να βουλιάζουν την Ελλάδα, στο τέλος θα βουλιάξουν και οι ίδιοι)
- και να τους διασπάσει (να καταλάβουν κάποια απ’ όλα αυτά κάποιοι και να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους υπόλοιπους).
Τουλάχιστον δύο από τα τρία, ή και τα τρία!
Και τα τρία είναι ρεαλιστικά. Κι έχουν αρχίσει να συμβαίνουν:
Ακόμα και η Μέρκελ, μόλις προχθές διακήρυξε ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα έχει δραματικό πρόβλημα ολόκληρη η ευρωζώνη!
Ήδη όλοι οι διεθνείς αναλυτές συμφωνούν, ότι σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, η ευρωζώνη θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 τρισεκατομμύρια «ζεστά» για να διασωθεί. Κι αυτά δεν τα έχει κι ούτε μπορεί να τα βρει…
Συνεπώς, όσοι επιμένουν να κραδαίνουν τη «δαμόκλειο σπάθη» πάνω από τη κεφάλι της Ελλάδας, απειλούν ότι θα κόψουν τα… πόδια τους!
Μόνη της η Μέρκελ έδωσε στην Ελλάδα (και νομιμοποίησε για λογαριασμό μας) το επιχείρημα του «εκβιασμού»…
Ακόμα, οι Αμερικανοί έρχονται όλο και πιο πιεστικά και αξιώνουν από την «Ευρώπη» να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που (δεν) κάνει ως τώρα. Κυρίως να δώσει ώθηση στην Ανάπτυξη και να ξεφύγει από την καταστροφική συνταγή στη μονομερούς λιτότητας.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Γκάϊντερ, πριν από λίγες εβδομάδες, είχε μια πολύ «ζωηρή» συνομιλία στη Βαρσοβία με τους ευρωπαίους ομολόγους του.
Η ίδια η Μέρκελ έχει συνεχείς «προστριβές» με τον Σαρκοζύ. Και παρ’ όλα αυτά δηλώνει η ίδια ότι πρέπει να προστεθεί σκέλος για την «Ανάπτυξη» στο πακέτο της Ελλάδας!
Σήμερα αρχίζουν και λένε τα αντίθετα απ’ όσα έλεγαν ως χθες και να εμφανίζουν αρκετές«ρωγμές» ανάμεσά τους.
Σωστή Αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι εκείνη που ενώνει τον Ελληνικό λαό και διασπά το μέτωπο των δανειστών (ή εκμεταλλεύεται τις «ρωγμές» ανάμεσά τους) για επιτύχει μεγαλύτερους «βαθμούς ελευθερίας» στην Πολιτική της αυριανής κυβέρνησης.
Η σημερινή κυβέρνηση κάνει τα ακριβώς αντίθετα: απόλυτα παραδομένη πια στην δίνη των εξελίξεων που η ίδια υποκίνησε, διασπά το λαό, υποτάσσεται στα κελεύσματα των δανειστών και δίνει την εντύπωση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα κανείς να κάνει ο,τιδήποτε διαφορετικό
Στυλοβάτες της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι πια οι εξής δύο ισχυρισμοί:
 «όλοι ίδιοι είναι»
-  «κανείς δεν μπορεί να αλλάξει του μνημονιακούς όρους» (που έχουν ήδη αλλάξει ως τώρααρκετές φορές και που οι ίδιοι οι δανειστές προεξοφλούν την αλλαγή τους ξανά στο άμεσο μέλλον).
Το πρώτο – «όλοι ίδιοι είναι» – ώστε να μην αναδειχθεί κανείς ως «εναλλακτική λύση». Να βουλιάξουν όλοι στην κυβερνητική απαξίωση. Να μην αλλάξει τίποτε!
Και το δεύτερο – «δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης» – για να περάσουν πιο εύκολα οι εκβιασμοί της Τρόικας ίσα-ίσα τη στιγμή που οι ίδιοι οι δανειστές ομολογούν ότι αν καταστραφεί η Ελλάδα καταστρέφονται και όλοι οι άλλοι!
Όταν μια κυβερνητική προπαγάνδα φτάνει στο κατάντημα να εμφανίζει ως μοναδικό της «επιχείρημα» ότι το αδιέξοδο που η ίδια δημιούργησε είναι αξεπέραστο και οι άλλοι είναι το ίδιο «ξοφλημένοι» όσο η ίδια, τότε δεν σώζεται με τίποτε πια.
Ούτε η ίδια ούτε το καθεστώς που την εξέθρεψε και που είναι θεματοφύλακάς του…
Τελικά πολύ σημαδιακός μήνας αυτός ο Οκτώβριος…
Τον Οκτώβριο του 1917 έγινε η Σοβιετική Επανάσταση (Νοέμβριο με το νέο ημερολόγιο).
Τον Οκτώβριο του 1989 κατέρρευσαν το τείχος του Βερολίνου και μαζί τα σοβιετικά καθεστώτα στην Ευρώπη (μέσα στους δύο επόμενους μήνες είχαν σαρωθεί όλα).
Τον Οκτώβριο του 2011 καταρρέει το τελευταίο «σοβιετικό καθεστώς» στον κόσμο: το Ελληνικό!
(Μπορεί ο επιθανάτιος ρόγχος του να επεκταθεί κι ως το Νοέμβριο).
Σε όλες τις περιπτώσεις η «κατάρρευση» βιώθηκε ως οικονομική καταστροφή, αλλά αποδείχθηκε πολύ συχνά αφετηρία αναγέννησης.
Το ευτύχημα στην περίπτωσή μας είναι πως, θα γλιτώσουμε, όπως φαίνεται, τη «φάση Γιέλτσιν». Και θα πάμε κατευθείαν στη «φάση Πούτιν».
Ο πρώτος διέλυσε τα πάντα! Ο δεύτερος ανέσυρε τη χώρα του από τα ερείπια και την έκανε πάλιισχυρή και πολύ υπολογίσιμη. Και πολύ γρήγορα…
Αν κρίνουμε το πόσο προσεχτικά πορεύεται, αλλά και πόσο αποφασιστικά κινείται την κατάλληλη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς, θυμίζει περισσότερο τον Πούτιν.
Το μόνο βέβαιο είναι πια ότι – με την αναπόφευκτη πλέον – χρεοκοπία και με κούρεμα τουλάχιστον 50% που έρχεται για το ελληνικό χρέος, δεν πάμε για αλλαγή κυβέρνησης. Πάμε για αλλαγή καθεστώτος!
Κι όταν πάμε σε καθεστωτική αλλαγή, τότε χρειάζεται τελείως διαφορετική «αντιπολίτευση». Γιατί δεν διώχνεις της κυβέρνηση που παραπαίει, γκρεμίζεις όλο το χθες και ταυτόχρονα χτίζεις το αύριο. Χωρίς να χάνεις το σήμερα…
Το έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις αρχές του 20ου αιώνα υπό δύσκολες συνθήκες.
Το έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, υπό κρίσιμες συνθήκες.
Καλείται να το κάνει, πολύ σύντομα, ο Αντώνης Σαμαράς υπό συνθήκες πολύ πιο δύσκολες και πολύ πιο κρίσιμες.
Ο Θεός μαζί του!
Κι ούτε ψύλλος στον κόρφο του, εδώ που τα λέμε…
Ξέρω τις γνωστές – και εύλογες αντιρρήσεις:
Ποιούς έχει δίπλα του, ποια βαρίδια κουβαλάει κλπ… Όμως αλλαγές καθεστώτος θέλουν μοναχικούς ηγέτες.  Ποιους είχε ο Βενιζέλος το 1919; Θυμάστε έστω κι ένα όνομα συνεργατών του τότε;
Ποιους είχε ο Καραμανλής το 1974 (πέρα από τον Αβέρωφ) τις πρώτες εβδομάδες της μεταπολίτευσης;
Το απλό ερώτημα είναι, αν ο Σαμαράς «το ’χει»…
Όχι αν είναι «αλάνθαστος». Γιατί ουδείς αλάνθαστος.
Αλλά αν έχει την ηγετικότητα, το πείσμα, την αποφασιστικότητα, τη γνώση, την αίσθηση κατεύθυνσης για τη χώρα, την εντιμότητα και το ανάστημα…
Ε λοιπόν, έχει δοκιμαστεί σε όλα αυτά. Κι όχι μία φορά
Κι έχει αποδείξει ότι «το ’χει»!
Απ’ όλους τους άλλους που βλέπετε γύρω, ποιος άλλος «το ’χει»;
Τηλέμαχος    

 

Τελειώνουν! Πέφτει η ΧΟΥΝΤΑ του ΠΑΣΟΚ!

       ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ!!

Όταν ένα καθεστώς χτυπάει ΠΑΙΔΙΑ - ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ, 
τότε απλά, είναι στα τελευταία του..

 

Δύσκολοι καιροί.. Και οι Αντρες λείπουν…

 


Σωτήρης Σ. Στανωτάς 

Δύσκολοι καιροί.Γεμάτοι, όπως τα μπουγάζια στο Αιγαίο. Και χρειάζονται 'Ανδρες,όχι σαν αυτά τα ανθρωποειδή, πού επειδή κάτι κρέμεται ανάμεσα στα πόδια τους, νομίζουν πώς είναι Αρσενικοί. Χρειάζονται 'Ανδρες. Όχι Εφιάλτες. Ούτε Τσολάκογλου.. 
. Ανδρες που να κλαίνε από συγκίνηση και λύσσα. Όχι από φόβο.Που να βουρκώνουν κάθε φορά που βλέπουν μέσα τους την Ελλάδα... 
Που να συγκινούνται...Με την Σημαία,τον Ελύτη και το Φως ,τον Σεφέρη,τον Καβάφη,τον Σοφοκλή,τον Καρυωτάκη πού δίδαξαν πώς ακόμη και ο πόνος είναι λόγος Δημιουργίας και ο καημός μήτρα της Τέχνης... 

Που ακόμη και όταν δεν μπορούν να καταλάβουν, να νοιώθουν.Πώς σε τούτα δώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει...Κι ας μην το καταλαβαίνει η κυρία ¨Αγγελα και ο κύριος ¨Ολι. Και αυτός ο ξενέρωτος Τόμσεν, Τρόνσεν, ο δεν ξέρω πώς λέγεται και τι σημασία έχει; 

Ναι ρε μάγκες κάναμε λάθη.¨Οπως αιώνες τώρα κάνουμε.Και το κυριώτερο και διαχρονικότερο είναι πώς πάντα εμπιστευόμαστε λάθος ανθρώπους..Πώς ανεβάζουμε ψηλά ανθρώπους πού μόνο τα χαμηλά τους πρέπουν.... 

Ναι ρε μάγκες πιστέψαμε και γενικώς πιστεύουμε εύκολα...Γιατί χιλιάδες χρόνια τώρα αφήνουμε το συναίσθημα να μας πλημμυρίζει και να μας οδηγεί σε κρεσέντο , όπως η μουσική του Ζορμπά,αυτή που σκάρωσε ο τεράστιος Μίκης όταν ένοιωσε το γενετικό του υλικό να ταυτίζεται με αυτό του Καζαντζάκη... 

Δεν μας πρέπει το κλάμα.Δεν πρέπει να πέσουμε στην λούμπα του διχασμού...Αρκετούς είχαμε στην ιστορία μας . Φτάνουν... 

Κυρίως δεν μας πρέπει η μοιρολατρεία....Οι μέρες που περνάμε είναι σημαδιακές και ΟΧΙ για οικονομικούς λόγους...Από την αντίδρασή μας θα κριθούν πολλά για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και των Ελλήνων που θα ακολουθήσουν.Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσουν... 

Καιρός να το καταλάβουμε και να ξεκολλήσουμε από αυτά στα οποία το σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας κρατήσει κολλημένους χρησιμοποιώντας κάθε μορφή ψυχολογικών επιχειρήσεων και όχι μόνο... 

Να σηκωθούμε επιτέλους ΟΡΘΙΟΙ. Να πάψουμε να είμαστε φοβισμένα ανθρωπάκια και πειθήνιοι υπήκοοι.Ποτέ κανείς δεν πέτυχε τίποτε από την ζεστασιά και την σιγουριά του καναπέ .....ΠΟΤΕ κανείς δεν πέτυχε τίποτε ...παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τρέμοντας.... 

Κάτι πρέπει να κάνουμε.Οχι ως θεατές άλλά ως Πρωταγωνιστές.Γιατί μπορούμε.Και αυτό το φρικώδες πείραμα που εξελίσσεται σε βάρος μας, με την μάσκα της «οικονομικής κρίσης» έχουμε υποχρεώση να το τινάξουμε στον άέρα.Μόνοι μας. Με αυτοοργάνωση. Εξω από τα αποτυχημένα σχήματα που μας οδήγησαν εδώ.....Και ΜΠΟΡΟΥΜΕ.... 

Ναι ρε συνέταιροι. Δεν μοιάζουμε. Ευτυχώς.Εκεί πού εσείς πλάσατε τα Νιμπελούγκεν εμείς φτιάξαμε τον Δία πού και τι δεν κάνει για να....... Και δίπλα τον Σάτυρο, γιατί είχαμε νοιώσει τη θεωρία του Φρόϊντ, αιώνες πριν την διατυπώσει....


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5998
  

 

Μιλήτου «συνωστισμός»

 

* Οι Αμερικανοί που πολιορκούν το Χρηματιστήριο στη Γουώλ Στρητ είναι κι αυτοί «διεφθαρμένοι τεμπέληδες και χαραμοφάηδες»; τα «έφαγαν κι αυτοί μαζί με τον Ομπάμα»;... * Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό! Απευθύνεται στα οικτρά παλιόσκυλα της πιο ιταμής προπαγάνδας που έχει εξαπολυθεί εναντίον των Ελλήνων πολιτών τα τελευταία χρόνια. * Απευθύνεται στα τρωκτικά που μέσα απ' τα ΜΜΕ υπέσκαψαν το αυτεξούσιο του κράτους, υπονομεύοντας τον αυτοσεβασμό των ανθρώπων. * Απευθύνεται στους κομπλεξικούς με την Ευρώπη και στους λιγούρηδες για το χρυσίον των αφεντικών. Ξέρουν αυτοί ποιοι είναι! * Τους ξέρετε κι εσείς! * Αυτοί που υπερασπίστηκαν το Μνημόνιο και τα Ανδρείκελά του, όπως πιο πριν το Σχέδιο Ανάν, τους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς, τον θανατερό χορό του Χρηματιστηρίου, αυτούς που συνεχίζουν να πλουτίζουν εξηγώντας στον λαό πόσο πολύ αξίζει τη φτώχεια του και την ταπείνωσή του. Την υποδούλωσή του...
Οτι ο Πρωθυπουργός (τώρα) της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ήταν και είναι ευεπίφορος στα κελεύσματα, στις υποδείξεις και στις εντολές των ΗΠΑ, το ξέρουν σ' αυτόν τον τόπο και οι πέτρες ...εξ ου και ο φόβος του Γιωργάκη ότι κάποια μέρα θα τον «πάρουν...

με (κάποιες απ' αυτές) τις πέτρες»...
Ομως, οι αποκαλύψεις του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» για τη σχέση του Πρωθυπουργού μας (διότι, έτσι ή αλλοιώς, είναι Πρωθυπουργός μας) προκαλούν ένα σφίξιμο στο στομάχι σε όσους κατοικεί ακόμα κάπου εκεί γύρω η ψυχή τους - όπως έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες για τα πέριξ στο διάφραγμα και λένε ακόμα οι Κινέζοι.
Σύμφωνα λοιπόν με απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και του κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, Πρέσβη τότε (2009) των ΗΠΑ στην Ελλάδα, προς την Ουάσιγκτων «ο Γεώργιος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός θα επανεξετάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον South Stream».
Οτι επίσης ο «Παπανδρέου θα "απευθυνθεί" (τα εισαγωγικά δικά μου) στην Τουρκία και τη "Μακεδονία" (χωρίς εισαγωγικά στα εν λόγω τηλεγραφήματα)», έχοντας αφήσει στους Αμερικανούς να εννοήσουν ότι «προτίθεται (σ.σ. ο Παπανδρέου) να είναι προσωπικά πιο δραστήριος» σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Αν αφήσουμε στην άκρη τη διπλωματική γλώσσα (που με τον τρόπο της τ' αληθή λέγει), διαπιστώνουμε ότι οι εκτιμήσεις Σπέκχαρντ επαληθεύτηκαν αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.
«Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και ο South Stream πάγωσαν», γράφουν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», ενώ «στη συνάντηση Παπανδρέου - Πούτιν στη Μόσχα και παρ' ότι υπήρχε προσυμφωνία για την καταβολή βοήθειας απ' τη Ρωσία προς την Ελλάδα ύψους 25 δισ. ευρώ, ο Ελληνας Πρωθυπουργός
αναφέρθηκε μόνο στα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος που, κατά τον κ. Σπέκχαρντ, τον απασχολούν: τις κλιματικές αλλαγές...»- !!!
Με έναν λόγο ο Πρωθυπουργός μας συζήτησε με τον κ. Πούτιν, όπως οι Αγγλοι όταν δεν έχουν να συζητήσουν για τίποτε άλλο, για τον καιρό!
ΜΚΟ το Ουράνιο Τόξο.
Για αυτά τα 25 δισ. ευρώ που δεν πήρε απ' τους Ρώσους ο Παπανδρέου έσυρε και παγίδευσε τη χώρα στο Μνημόνιο και υπερηφανεύεται σήμερα (ναι, υπερηφανεύεται) ότι μας εξασφάλισε «το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία»!
Τα πράγματα είναι απλά και δεν έχουμε να κάνουμε με καμμιά «θεωρία συνωμοσίας».
Ο Παπανδρέου έκανε ό,τι του έλεγαν και κάνει ό,τι του λένε. Το «περιβάλλον» Χίλαρυ Κλίντον, η Goldman Sachs, η καθ' ημάς Πρεσβεία, η Τρόικα, και ο τελευταίος ϋμπερστουρμφύρερ του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτών τις εντολές εκτελεί και πάντως όχι εκείνων που τον ψήφισαν.
Είναι δυσάρεστο να μη σέβεται κάποιος τον Πρωθυπουργό του, είναι θλιβερό και συχνά επώδυνο να μην μπορεί να τον σεβαστεί
αλλά έχουμε να κάνουμε με έναν Πρωθυπουργό που δεν σέβεται ο ίδιος τη χώρα του.
Οπως δεν τη σεβόταν και ως Υπουργός Εξωτερικών. Διότι πάλι σύμφωνα με τηλεγράφημα (Φ. 1130 πΓ ΔΜ/377/ΑΣ3407) που φέρνουν στο φως τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ο Παπανδρέου όπως και ο κ. Σημίτης γνώριζαν (είχε ενημερωθεί ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτων) ήδη από το 2003 ότι οι ΗΠΑ επρόκειτο να αναγνωρίσουν τα Σκόπια «υπό την ονομασία Μακεδονία» και, δεν κούνησαν ούτε τα δαχτυλάκι τους...
Τα προβλήματα αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα υπερβαίνουν τις «κλιματικές αλλαγές» στο Καστελόριζο και τις φθινοπωρινές βροχές στα Σκόπια. Η εξάρθρωση της διοίκησης (του κράτους), η εξουθένωση της κοινωνίας (διά της ανυποληψίας και της πείνας) καθώς και η αποσύνθεση του λαού και του έθνους έχουν στήσει ένα θέατρο, πολύ μεγαλύτερο απ' εκείνο των Συρακουσσών για να παιχθεί μια τραγωδία πολύ χειρότερη απ' εκείνη για την οποίαν οι Αθηναίοι έβαλαν πρόστιμο στον Φρύνιχο - την Αλωση της Μιλήτου...
Και αν οι Αθηναίοι ζημίωσαν τον Φρύνιχο ως υπομνήσαντα οικεία κακά, εμείς, ως φαίνεται, πάμε να τα ζήσουμε εκ νέου...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet
 ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!! 
 ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΘΑΡΜΑΝΟ ΠΟΛΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ 
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΙΤ!

Εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει ένα "παγκόσμιο κίνημα" ,βασισμένο στο Ισπανικό realdemocracy ya που έχει σαν σημαία του το Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε για τις 15 Οκτωβρίου. Ήδη έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους 308 πόλεις από 40 χώρες παγκοσμίως.

Όπως δηλώνουν οι ίδιοι,προτρέπουν τον κόσμο να βγει παγκοσμίως στις πλατείες και να ξεσηκωθεί εναντίον του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και της οικονομικής ελίτ που εκμεταλεύεται τους λαούς.

Δεν αμφισβητούμε τα κίνητρα,άλλα τον τρόπο επίτευξής τους.Κάθε (Δείτε το βίντεο)   τέτοιου είδους δράση είναι βούτυρο στο ψωμί κάποιων για να προωθήσουν τα σχέδια τους και πότε δεν έλυσε το πρόβλημα,αντίθετα έβαλε στο παρασκήνιο τις δράσεις που πραγματικά δίνουν λύσεις και όταν ξεφουσκώσει,αφήνει πίσω του το αίσθημα της απογοήτευσης.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που μετά από την παγκόσμια καταστροφή μας ζητάνε και την παγκόσμια αντιδρασή μας; 

Ποιοι θέλουν να ενώσουν όλη την ανθρωπότητα ενάντια στα πολιτικά συστήματα για την επαναφορά της δήθεν δημοκρατίας;
Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν το απόλυτο χάος σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και για ποιόν λόγο; 

Τα έχουμε πει πολλές φορές όμως οι περισσότεροι ακόμα δεν...λένε να εννοήσουν το τι παίζεται πίσω από την πλάτη μας.


Μας χρησιμοποιούν!!! 

Εμείς θα δώσουμε την αφορμή για όλα τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν!

Εμείς θα τους δώσουμε πάτημα ώστε να υλοποιήσουν τα σατανικά τους σχέδια!
Εμείς θα βάλουμε την σφραγίδα στο να φέρουν την νέα τάξη με τον παγκόσμιο ηγέτη που θα μας βγάλει απ όλα τα αδιέξοδα! 

Θέλετε Επανάσταση Έλληνες;
Θέλετε να διώξουμε την τρόικα και τους πολιτικούς που έχουν καταστρέψει την χώρα μας;

Θέλετε να εναντιωθούμε στην νέα εποχή που θέλουν να μας φέρουν; 

Τότε δεν θα πρέπει να ταυτιστούμε με κανένα παγκόσμιο κίνημα και να οργανωθούμε επιτέλους μόνοι μας ως 



ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

Δεν πρέπει να οδηγηθούμε για ακόμη μια φορά σαν πρόβατα στα δικά τους κινήματα και τερτίπια. Ο καιρός πλησιάζει και θα πρέπει να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις και γρήγορα,διαφορετικά θα τις πάρουν άλλοι για εμάς.

Γιατί λοιπόν να περιμένουμε τις 15 Οκτωβρίου για να "ξυπνήσουμε"; 


Γιατί πάντα βγαίνουμε στους δρόμους μόνο, όταν μας το ζητούν τα παγκόσμια κινήματα;

Γιατί όταν Ελληνικά κινήματα κάνουν προσπάθειες δεν τους δίνει σημασία κανείς; 

ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ; 

Δεν είμαστε άξιοι πλέον να κάνουμε τίποτα ως Έλληνες; 

Σε ολόκληρη την ιστορία μας ΠΑΝΤΑ μόνοι μας 


αντιμετωπίζαμε όλες τις μάχες και ΠΑΝΤΑ βγαίναμε νικητές!

Τωρα λοιπόν γιατί να μην δώσουμε ακόμη μια μάχη μόνοι μας και ενωμένοι όπου μπορούμε να βγούμε νικητές και περιμένουμε κινήματα απο το εξωτερικό, όπου θα είναι και οι καθοδηγητές μας;


Αλήθεια, τυχαίο είναι ότι και αυτό το κίνημα δημιουργήθηκε στην Ισπανία όπως και το κίνημα των αγανακτισμένων;
Δεν νομίζω!!!


"ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ! 
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ 
ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ",ΕΛΕΓΕ Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ, Ο ΗΓΕΤΗΣ 
ΤΩΝ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ"!

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011



Ψάχνουν στρατηγική εξόδου στο ΠαΣοΚ

ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!! 

Σε αναζήτηση στρατηγικής «εξόδου» βρίσκονται πολλοί βουλευτές αλλά και κορυφαίοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εν όψει της προδιαγραφόμενης εκλογικής πανωλεθρίας του κυβερνώντος κόμματος. 

Η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue που δείχνει ότι σε περίπτωση εκλογώνπερισσότεροι από τους μισούς βουλευτές θα χάσουν τις έδρες τους, αλλά και ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται κυρίως με κατεύθυνση την Αριστερά έχει προκαλέσει πανικό κυρίως στους βουλευτές της λεγόμενης «κοινωνικής» και «παπανδρεϊκής» πτέρυγας του κόμματος, καθώς διαπιστώνουν ότι είναι ακριβώς η εκλογική τους πελατεία εκείνη που εγκαταλείπει τρέχοντας το κυβερνών κόμμα. Η κραυγές αγωνίας του κ. Χ. Καστανίδη τις τελευταίες μέρες αντανακλούν ακριβώς αυτή .....
τη διάθεση.

Αν μέσα στις τάξεις των εκσυγχρονιστών πρυτανεύει η άποψη ότι η βέλτιστη στρατηγική είναι η συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος σε συνεργασία με τη ΝΔ, ώστε να μοιραστεί το πολιτικό κόστος, οι παπανδρεϊκοί και κοινωνιστές αντίθετα φαίνεται να πιστεύουν ότι η μόνη σωτηρία για το κόμμα και για τους ίδιους είναι να φύγουν από την κυβέρνηση και να παραδώσουν τα ηνία σε άλλους, καθώς βλέπουν με τρόμο ότι η παραμονή τους στην εξουσία οδηγεί σε αποσύνθεση την εκλογική τους βάση. 

Η διαπίστωση αυτή ενδεχομένως να οδηγήσει κάποιους βουλευτές σε κινήσεις απελπισίας, κάτι που θεωρείται πολύ επικίνδυνο για την κυβέρνηση, αφού πρόκειται για βουλευτές του Παπανδρεϊκού μπλοκ, στους οποίους μπορούσε να βασιστεί στις προηγούμενες ψηφοφορίες η κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά τους υπουργούς και τα κορυφαία στελέχη, δεν αναμένεται να κινηθούν προτού οριστικοποιηθεί η νέα ευρωπαϊκή λύση για το ελληνικό πρόβλημα, αν αυτή δεν καθυστερήσει πολύ. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από το νέον έτος, αν δεν έχουν γίνει ακόμα εκλογές αναμένονται κινήσεις από όλους. Την ανησυχία, ότιτο κυβερνών κόμμα μπορεί να οδηγηθεί όχι μόνον στη συντριβή αλλά και στη διάλυση συμμερίζονται πολλοί στο ΠΑΣΟΚ.

Θέμης Δαγκλής

        Η Κινεζοποίηση έφτασε..!

 

Ο κοινωνικός πόλεμος που εξαπέλυσαν οι εκφραστές του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία δεν έχει τέλος. Η αντεργατική καταιγίδα εξελίσσεται και υλοποιείται από την μισητή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  με συνεχή και απανωτά κτυπήματα στα δικαιώματα και τις αποταμιεύσεις του συνόλου των εργαζομένων. Μετά  την φοροεισπρακτική καταιγίδα των κεφαλικών φόρων και την επίθεση στην ιδιοκατοίκηση και την εργατική στέγη, μετά την εργασιακή εφεδρεία  και την δαμόκλειο σπάθη για χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, μετά  την παράδοση των υπηρεσιών της υγείας, της παιδείας και όλων των κοινωνικών αγαθών στις ορέξεις  του κεφαλαίου, ήρθε η σειρά της εργατικής δύναμης να παραδοθεί με καθεστώς  δουλοκτησίας ολοκληρωτικά στους αφέντες του βάρβαρου τούτου κόσμου. 
Τα ασπόνδυλα υπουργικά ρετάλια του ΠΑΣΟΚ και πρώην εργατοπατέρες  Κουτρουμάνης και Κουτσούκος , διατάχθηκαν από τους επικεφαλείς της τρόικας να επικυρώσουν και νομοθετικά αυτό που κυριαρχεί εδώ και καιρό στη ζούγκλα της λεγόμενης «αγοράς εργασίας», την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που διασφάλιζαν το ελάχιστο όριο στην πώληση της εργατικής δύναμης.
Όπως γίνεται κάθε φορά που ετοιμάζονται να επιβάλλουν και να εφαρμόσουν τα στάδια του προμελετημένου κοινωνικού πολέμου, προέκυψε και η ανάλογη θεατρική παράσταση των ανένδοτων δήθεν υπερασπιστών των εργατικών δικαιωμάτων και αναγκών. Από την παράσταση αυτή δεν έλειψε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος ξεπουλημένος πράκτορας των εργατικών συμφερόντων και ηγετικό ΠΑΣΟΚόσκυλο Παναγόπουλος που ανακάλυψε ότι το βαρέλι που συνέβαλε για να πέσει η εργαζόμενη πλειοψηφία «έπιασε πάτο».
 Από την άλλη μεριά παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις επικλήσεις  του προέδρου του ΣΕΒ περί των «συνταγματικά καθιερωμένων» συλλογικών διαπραγματεύσεων μια σειρά αιμοδιψή εργοδοτικά τέρατα με προεξέχοντα των αντιπρόεδρο του ΣΕΛΠΕ, Α. Μακρή απαίτησαν την νομοθετική θέσπιση των ατομικών συμβάσεων εργασίας εδώ και τώρα ,για να ξεπερασθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πολύπαθα και ανήμπορα μέλη που εκπροσωπεί ,δηλαδή οι φτωχοί μέτοχοι και ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων. 
  Όπως ενημερωνόμαστε γράφοντας τα παραπάνω ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα αναστέλλει την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων, θα επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες για δύο χρόνια, θα επιτρέπει τη  θέσπιση των επιχειρησιακών συμβάσεων ,που θα υπερισχύουν έναντι των κλαδικών, θα ελαχιστοποιεί την διαδικασία έγκρισης σωματείων από τους έξι στους δύο μήνες από τα πρωτοδικεία με σκοπό τη γρήγορη και  με συνοπτικές διαδικασίες τ συγκρότηση εργοδοτικών σωματείων.
Αν όλα αυτά τώρα πια είναι μια εφιαλτική  πραγματικότητα και όχι ένα υποτιθέμενο  σενάριο σύλληψης κάποιων θεωρητικών εγκεφάλων του συστήματος, για το πλειοψηφικό σύνολο της κοινωνίας εργαζόμενους, ανέργους, νέους και συνταξιούχους δεν απομένει παρά ένας παρατεταμένος αγώνας μέχρι να τους ανατρέψουμε όλους. Να καταργήσουμε την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τις δομές που την συντηρούν και την αναπαράγουν .Να δυναμώσουμε τα μαχητικά σωματεία, να  δημιουργήσουμε τα νέα όργανα της εργατικής και κοινωνικής χειραφέτησης , στη δουλειά στη γειτονιά, στα  πανεπιστήμια και παντού. Γιατί τέλειωσαν πια οι άμυνες και οι επικλήσεις για αντίσταση και αναμονή χρειάζεται πια παρατεταμένη  αντεπίθεση ανατροπής.

 β.ariaditis 

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011



            φοβάμαι , αλλά ελπίζω

 

 Γράφει ο Ελλην Φορολογούμενος

O Νίκος Καζαντζάκης είχε δίκιο, αφού όταν δεν ελπίζεις τίποτα και δε φοβάσαι τίποτα, δεν έχεις τίποτα να σε ωθεί προς καμία κατεύθυνση, ούτε δεξιά,\ ούτε αριστερά και είσαι κύριος του εαυτού σου. Ο φόβος και η ελπίδα, η ανάγκη και η θέληση, να ξέρετε, είναι οι ισχυρότερες δυνάμεις που υπήρξαν και χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν από τα λαμόγια ,για να επιβληθούν στις μάζες , δηλαδή σε σένα και σε μένα Μήτσο μου.
Σε φοβίζουν καθημερινά , σε θλίβουν μαζί με τα φερέφωνά τους , παλιά για να κάνεις μια χούντα ήθελες τανκς, σήμερα σου .....αρκούν 2-3 κανάλια .
Στην πραγματικότητα ξέρω πως και φοβάμαι αλλά ελπίζω σε πολλά πράγματα. Ο φόβος θεωρώ ότι είναι η φυσιολογική αντίδραση του ανθρώπου και ένστικτο αυτοσυντήρησης,  από ότι μπορεί να μου προκαλέσει ζημιά όσον αναφορά τη σωματική ,ψυχική και πνευματική μου οντότητα .
Μόνο ο ανεξήγητος και υπερβολικός φόβος μπορεί να θεωρηθεί ως παθολογική κατάσταση για τον καθένα μας. Όταν δε  φτάσεις στο σημείο να μην φοβάσαι τίποτα σημαίνει πως ναι μεν  είσαι αξιοθαύμαστος , αλλά και επικίνδυνος για τον εαυτό σου , μπορεί και για όσους βρίσκονται γύρω σου .  …. και φυσικά ελπίζω.. Ελπίζω ότι όλα στο τέλος θα πάνε ανέλπιστα καλά , το παλικάρι θα σώσει την πτωχή όμορφη πλην τίμια νεαρά ,από τα χέρια του δράκου και θα μείνουν στο παλάτι του , ξεκοκαλίζοντας αυτά , που χρόνια μάζευε ο δράκος κλέβοντας και σκοτώνοντας.
Ελπίζω ότι το ΚΚΕ, όπως έκανε με την πολιτική (όχι κομματική) αποκατάσταση του Άρη και του Ζαχαριάδη (πλήρη αποκατάσταση) θα στείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα , έστω και μετά από πενήντα χρόνια στο Λεωνίδα Κύρκο. Ελπίζω ότι ο Ηρακλής θα πάρει το πρωτάθλημα στη Α΄ Εθνική αλλά και το championsleague . Ελπίζω τέλος ότι η Ντόρα θα γίνει επιτέλους πρωθυπουργός μπας και  ο Μητσοτάκης  κλείσει τα ματάκια του ευτυχισμένος !
Ελπίζω ότι ο Νότης (τι ποιος Νότης; ο Μηταράκης φυσικά ) θα μας σώσει από τα δεινά της κρίσεως .

Τέλος ελπίζω ότι με τόσα χάπια θα τη βγάλω καθαρή…