ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

       ΚΑΙ  ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ!

 



Ο Γ. Παπανδρέου, είναι ο άνθρωπος των Αμερικάνων στην Ελλάδα! Αυτός που όπως επιβεβαιώνεται μέσα από τα απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (τα αποκάλυψε το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ), ήρθε στην εξουσία με το «λεφτά υπάρχουν», εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» της χώρας μας και του λαού της!

Ό,τι βιώνει ο ελληνικός λαός τους τελευταίους 22 μήνες, οφείλεται στο καλά οργανωμένο σχέδιο των ΗΠΑ με εκτελεστικό όργανό τους, τον Παπανδρέου: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο της Αμερικής, ο φυσικός της πλούτος και η δημόσια περιουσία της παραδίδονται στα γεράκια του θανάτου, ο δε λαός εξαθλιώνεται για να μετατραπεί σε σκλάβο των κατακτητών, επειδή έτσι συμφώνησε ο Παπανδρέου με τους εντολοδόχους του!

Τα τηλεγραφήματα του τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, είναι καταλυτικά:

Ο Παπανδρέου πριν ακόμη εκλεγεί, είχε συμφωνήσει να παγώσει τη συνεργασία που είχε πετύχει ο Κ. Καραμανλής ανάμεσα στην Ελλάδα με τη Ρωσία, στους φυσικούς αγωγούς South Stream και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, κάτι το οποίο έκανε αμέσως μετά την εκλογή του! Στη δε συνάντηση που είχε ο Παπανδρέου με τον Πούτιν στις 10 Φεβρουαρίου 2010 στη Ρωσία, αν και ο Ρώσος Πρωθυπουργός πρότεινε να δώσει δάνειο 25 δις ευρώ, ο Παπανδρέου αρνήθηκε και άρχισε να συζητάει για τον… καιρό!!! Ήταν το διάστημα που η χώρα …βομβαρδιζόταν από τους κερδοσκόπους και διέτρεχε τον κίνδυνο να εκτροχιαστεί !

Ο Παπανδρέου όμως, δολίως και σκοπίμως αρνήθηκε τη βοήθεια της Ρωσίας, άφησε τον χρόνο να κυλήσει , ώστε να οργιάσουν περισσότερο οι κερδοσκόποι και τον Απρίλιο του 2010 να αναγκαστεί η Ελλάδα να παραδοθεί στο ΔΝΤ, το οποίο και πέρασε θηλιά στον λαιμό της χώρας και των Ελλήνων! Όπως μάλιστα αποκάλυψε αργότερα ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Παπανδρέου είχε έρθει σε επικοινωνία μαζί του από τον Ιούλιο του 2009 (πολύ πριν εκλεγεί Πρωθυπουργός), συζητώντας με τον Στρος Καν την προοπτική να μπει η Ελλάδα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ!!!

Το δε έλλειμμα της χώρας, φουσκωνόταν σκοπίμως από την Ελληνική Στατιστική Αρχή υπό τον κ. Γεωργίου (πρώην στέλεχος του ΔΝΤ) και υπό την πλήρη καθοδήγηση του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ώστε να φτάσει στα όρια του 15,4 % και η Ελλάδα να εμφανιστεί ως η χειρότερη οικονομία της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να οργιάζουν περισσότερο οι κερδοσκόποι σε βάρος της και να ποντάρουν πια στη χρεοκοπία της!

Ο Καραμανλής ήταν το «μαύρο πρόβατο» και το «καμένο χαρτί» για τις ΗΠΑ, και επειδή πραγματοποίησε ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία, αλλά και για το «Όχι» που τόλμησε να εκστομίσει σε βάρος των ΗΠΑ στη σύνοδο του Βουκουρεστίου. Τότε, που οι Αμερικάνοι προσπαθούσαν να βάλουν από την πίσω πόρτα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ! Η δε ονοματοδοσία των Σκοπίων σε «Μακεδονία» από τους Αμερικάνους, ήταν σχέδιο που είχε μπει σε εφαρμογή από το 2003 και ήταν σε πλήρη γνώση του τότε Πρωθυπουργού Σημίτη και τότε Υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου!!!

Η Αμερικάνοι είχαν οργανώσει την πτώση και την πολιτική καρατόμηση Καραμανλή, ο δε Παπανδρέου ήταν ο πρόθυμος άνθρωπός τους ,που θα εκτελούσε το «συμβόλαιο θανάτου» της Ελλάδος και του λαού της!

Ό,τι υποφέρει σήμερα η χώρα και ελληνικός λαός, έχει σημείο αναφοράς τον Γιώργο Παπανδρέου! 

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 8.Χ.2011 stathis@enet.gr
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=316322

H Παγκοσμια κυβερνηση και η συμβολη του Παπανδρεου

 

 


Ολοι οσοι τον εχουμε ακουσει να το λεει επανειλημμενα ισως να ξαφνιαστηκαμε,
ειναι δυνατον σκεφτηκα και εγω ενας πρωθυπουργος ανεξαρτητης χωρας να μιλαει
για κατι τετοιο? Μετα το επανελαβε και ο αντικαταστατης του,εξουσιομανης και αυτος που θα πουλουσε
και την ψυχη του στον διαβολο για λιγη εξουσια,τοτε αρχισε το πραγμα να γινεται
σοβαρο. Η Παγκοσμια κυβερνηση που οραματιζεται ο οραματιστης της 79ης θεσης δεν ειναι
κατι απλο,και ερχεται να δεσει με οσα γινονται στην χωρα μας τα τελευταια δυο χρονια. Τι ειναι τελικα αυτο που οραματιζεται ο Παπανδρεου?
Ποιοι ειναι οι στοχοι της παγκοσμιας κυβερνησης..τους εχω αναφερει ξανα,ας μην
τους ξεχναμε. Παραιτηση απο την εθνικη κυριαρχια και δημιουργια παγκοσμιου κρατους.
Φτωχοποιηση των πληθυσμων και καταργηση της μεσαιας ταξης.
Καταργηση των εργασιακων δικαιωματων και υποδουλωση των εργαζομενων.
Μειωση του κρατους στα απολυτως απαραιτητα και παραδοση της υγειας και της
παιδειας στον ιδιωτικο τομεα. Αυξηση των τιμων ρευματος και νερου με αποτελεσμα ολο και λιγοτεροι να εχουν
προσβαση σε αυτα. Συνεχομενη μειωση μισθων,συνταξεων και επιδοματων.
Ελεγχος των πολιτων με ηλεκτρονικα μεσα...καρτα πολιτη κλπ.
Καταργηση του χρηματος και πληρης ελεγχος της οικονομικης καταστασης των λαων.
Το πιο απανθρωπο  απο ολα ομως ειναι το σχεδιο της μειωσης του πληθυσμου
της γης με δικαιολογια την υπερθερμανση του πλανητη,το πως θα το κανουν ειναι
αγνωστο,μενει να το ζησουμε οσοι προλαβουμε. Αυτο ειναι το οραμα του 
Παπανδρεου,αυτο ηταν και το μονο σχεδιο του,αδικα αναρρωτιομαστε γιατι δεν εκανε 
τιποτα δυο χρονια,ουτε αυτα που ειχε συμφωνησει για να κανει.'
Γιατι δεν ειχε σκοπο να μας βγαλει απο την κριση..την τεχνητη κριση που μας εβαλε.
Αλλα να μας κρατησει εκει. Για εμας τους μεγαλυτερους η καταστροφη της χωρας ειναι
οδυνηρη,αλλα εκεινοι που θα πληρωσουν τελικα ειναι αυτοι που τωρα βγαινουν στην
ζωη και στην εργασια. Ο Παπανδρεου ειναι οραματιστης της κολασης,ειναι η 
καταστροφη της χωρας και της φτωχοποιησης του πληθυσμου της.
Δεν εχουμε αντιδρασει καθολου,ισως ειμαστε αξιοι για οτι μας συμβαινει.

Η κατοχική κυβέρνηση και το "κούρεμα" της εθνικής περιουσίας

 



Επιτέλους φθάσαμε στο «ψητό»! Στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και των βασικών υποδομών της χώρας... Γιατί νομίζατε ότι μας δάνεισαν τα εκατοντάδες δισ. ευρώ; Μήπως ήταν τόσο αφελείς οι δανειστές μας ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ξεχρεώσει αυτά τα τεράστια ποσά που αυξάνονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου λόγω των υψηλότατων επιτοκίων; Όχι βέβαια...

Το «μυστικό» βρίσκεται στην περίφημη «δανειακή σύμβαση» την οποία εν κρυπτώ και παρανόμως υπέγραψε ο Γ. Παπακωνσταντίνου με απόλυτη ευθύνη του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία η εθνική περιουσία εκχωρείται χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να προβάλει καν το δικαίωμα της ασυλίας, της εθνικής κυριαρχίας. Αυτό το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ καλείται τώρα να προωθήσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση... Μια παραπαίουσα κυβέρνηση που έχει συγκεντρώσει όχι απλώς την αγανάκτηση, αλλά ΤΗΝ ΟΡΓΗ της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση αυτή, πριν καταρρεύσει και παραδοθεί στη χλεύη της πολιτικής ιστορίας, να υπογράψει τη «συνθήκη παράδοσης» της εθνικής περιουσίας...
Αντί λοιπόν για το «κούρεμα του χρέους», που παρουσιάζει άλλωστε σοβαρές δυσκολίες, προκρίνεται από τους δανειστές και τους κερδοσκόπους ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΝΤΙ «ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ».
Την ιστορική αυτή ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ την αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι δανειστές μας. Γι' αυτήν τη διαδικασία το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός, όπως άλλωστε και συνολικότερα το πολιτικό σύστημα, κρίνονται ανεπαρκείς και επικινδύνως ανίκανοι, με ενδεχόμενο να μην προωθηθεί αποτελεσματικά -όσον αφορά τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των δανειστών μας- η διαδικασία του ξεπουλήματος...
Δεν αρκεί η εθελοδουλεία, η υποταγή μιας κυβερνητικής εξουσίας για να την «εμπιστευθούν» οι πάτρωνές της... Η «παράδοση» μιας χώρας, ο εξαναγκασμός ενός ολόκληρου λαού να εκχωρήσει τον εθνικό πλούτο, τις ιδέες του, την αξιοπρέπειά του απαιτούν άλλα «προσόντα».
Γι' αυτό και όλη η δημόσια περιουσία, ο εθνικός πλούτος, εντάσσεται σ' ένα «χαρτοφυλάκιο» που θα το διαχειριστούν και θα το εκποιήσουν οι ίδιοι οι δανειστές μας.
Ήδη η τιμή της «εθνικής δημοπρασίας» που περιλαμβάνει λιμάνια, αεροδρόμια, τον ορυκτό πλούτο, τις επιχειρήσεις του Δημοσίου κοστολογήθηκε στα 125 δισ. ευρώ. Η αποτίμηση έγινε ήδη από την εταιρεία Roland Berger Strategy Consultants (RBSC) η οποία είναι σύμβουλος του Β. Σόιμπλε και του γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών...
Ας αναλογισθούμε ότι με παρόμοιες διαδικασίες πραγματοποιήθηκε το «πλιάτσικο» εκποίησης της δημόσιας-κρατικής περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας. Ένα σκάνδαλο που θα μείνει στην ιστορία της οικονομικής θεωρίας ως παράδειγμα προς αποφυγήν...
Το «εθνικό πλιάτσικο» θα πρέπει να συντελεσθεί με ταχύτατες και συνοπτικές διαδικασίες. Θα πρέπει η δημόσια περιουσία να αποτιμηθεί σε «σκοτωμένες» τιμές, όπως π.χ. η Εθνική Τράπεζα, η μετοχή της οποίας έχει υποδεκαπλασιαστεί την τελευταία περίοδο. Άλλο παράδειγμα, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όταν το Δημόσιο αποκομίζει τα πέντε τελευταία χρόνια κέρδη 600 εκατ. ευρώ, τότε με ποια λογική παραχωρείται στους Γερμανούς για είκοσι χρόνια με μικρότερο ποσό; Με παρόμοιες διαδικασίες δεν πρόκειται να πληρωθεί ούτε η αξία της ακίνητης περιουσίας των επιχειρήσεων και των υποδομών...
Μας υπόσχονται ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία θα απαλλαγούμε από ένα σοβαρό τμήμα του χρέους μας... το οποίο χρέος το ίδιο το ΔΝΤ το αποτιμά στο ύψος του 189% του ΑΕΠ το 2012...
Ακόμα κι αυτό αν γίνει, για ποια Ελλάδα θα μιλάμε; Γιατί σε λίγα χρόνια, αν προχωρήσουν οι διαδικασίες αυτές, θα είμαστε ξένοι εργάτες και υπάλληλοι στη χώρα μας, με μισθούς των 500 ευρώ, με συντάξεις-επιδόματα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δημόσια υγεία, παιδεία, συγκοινωνίες... Χωρίς να έχουμε λόγο για την εθνική περιουσία, τον εθνικό πλούτο, την εθνική μας κυριαρχία.
Όσοι σήμερα απεργάζονται το ξεπούλημα της χώρας, την εξαθλίωση του λαού μας, ας συνειδητοποιήσουν ότι ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ -ΑΥΤΟΥΣΙΑ- ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Δεν θα υπάρξει γι' αυτούς «ούτε πλοίο, ούτε οδός»... Γιατί δεν άνοιξαν «πόλεμο» με τους εκβιαστές, τους κερδοσκόπους δανειστές μας, αλλά τον «κήρυξαν» κατά του ελληνικού λαού... Όπως ακριβώς μια «κατοχική» κυβέρνηση.


ΑΞΟΝΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

Προώθησε το!

     

Αν σου αρέσει, κοινοποίησε το

ΑΘΗΝΑ 8-10-2011 .


Οι συγκρουσιακές κινήσεις που έχουν προκύψει στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο για το αιώνιο έπαθλο των ενεργειακών πόρων και του συναφούς γεωπολιτικού ελέγχου των επίζηλων περασμάτων φέρνουν στο προσκήνιο το τεράστιο έλλειμμα της Ελλάδος στο μείζον ζήτημα της συμμαχικής πολιτικής. Έλλειμμα που οφείλεται φυσικά όχι απλώς στην ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής επιλογής και στόχων, αλλά και στην ουσιαστική ανυπαρξία ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Η συγκέντρωση τόσων φιλόδοξων κρατών πέριξ της Κύπρου και η τουρκική επιθετικότητα σε Κύπρο και Αιγαίο με την απουσία της Ελλάδος καταδεικνύουν τις εσκεμμένα λάθος επιλογές συμμάχων και την επίσης εσκεμμένη παράδοση εθνικής κυριαρχίας.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή διαθέτει καθεστώς ριψάσπιδων και ολίγιστων πολιτικάντηδων απλώς και μόνον εχόντων ελληνική λαλιά δίχως έτερο συνοδευτικό στοιχείο ελληνικότητας. Η μόνη κεντρική πολιτική επιλογή στα εθνικά ζητήματα από μέρους τους είναι η ανυπαρξία εθνικής πολιτικής και η διαρκής υποχωρητικότητα προς ολέθριο συμψηφισμό δήθεν συμμαχικών δοσοληψιών με το ξεπούλημα πόρων και εθνικής γης.

Οι «σύμμαχοι» του ελληνόφωνου καθεστώτος κι όχι της Ελλάδος έχουν επιλεγεί με κριτήριο μίσους έναντι της πατρίδος μας. Οι ΗΠΑ είναι σαφές ότι διαθέτουν ανοικτό δίαυλο και παρέχουν πλήρη υποστήριξη προς την Τουρκία και εν συνέχεια τους λοιπούς νεοταξικούς δορυφόρους Αλβανίας και Σκοπίων. Οι σύμμαχοι αυτών λειτουργούν ομοίως.

Η Ελλάς χρειάζεται άμεσες λύσεις δίχως χρονοτριβές. Ο χάρτης σύντομα θα αλλάξει και αυτό πρέπει να συμβεί υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και της εθνικής μας ολοκλήρωσης. Το ντόπιο νεοταξικό καθεστώς εργαζόμενο με το πλευρό των εχθρών μας είναι εχθρικό και η ανατροπή του είναι οπωσδήποτε η πρώτη εθνικά επιβαλλόμενη κίνηση.

Αμέσως μετά η διάδοχος Εθνικοκοινωνική Διακυβέρνηση πρέπει να σχηματίσει έναν ισχυρό και ετοιμοπόλεμο συμμαχικό άξονα. Κι αυτός ο άξονας πρέπει να συμβεί σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Να είναι ελληνικής εμπνεύσεως, να συνδυάζει δύναμη και κοινά φυσικά γνωρίσματα, να συνδυάζει κινήσεις αμοιβαιότητας με την αυξητική πολιτική επιρροή και εδαφική προέλαση της Ελλάδος. Αυτός ο Συμμαχικός Άξονας είναι ο Άξονας Ελλάδος και Ρωσίας.

Η εθνική πολιτική μπορεί να χρειάζεται ανοικτά μάτια και ορίζοντες προς πάσα κατεύθυνση, πράγμα που ασφαλώς θα συμβεί, αλλά απαιτεί πρώτιστα μια σταθερή βάση επιλογής κεντρικού εταίρου στα χαρακώματα της πολιτικής και του πολέμου. Η Ρωσία έχει φυσικά τις βλέψεις της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Κωνσταντινούπολη. Βλέψεις όμως, δίκαιες και ισχυρότερες, έχει και η Ελλάς που πρέπει να τις ανακτήσει και να τις εκφράσει περιορίζοντας τους Ρώσους μονάχα σε οικονομικούς σκοπούς μακράν εδαφικής σκοπιμότητας.

Υπάρχει μάλιστα ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Η Ελλάς και η Ρωσία έχουν τους ίδιους ακριβώς εχθρούς που τους έχουν οδηγήσει σε αιμορραγία και τους απειλούν με περαιτέρω περιορισμό. Είναι ο Τουρκικός – Ισλαμικός και ο Νεοταξικός Παράγοντας που δήθεν τρώγονται μεταξύ τους για να κοιμίσουν και να φάνε εμάς. Ο καθένας μόνος του είναι ευάλωτος. Και οι δύο μαζί είμαστε σαφώς πολύ ισχυροί.

Η συμμαχία σαφέστατα θα πρέπει να ξεκινήσει από την συμφωνία της ενώσεως της Κωνσταντινουπόλεως και πάσης ελληνικής αλύτρωτης πατρίδος με την Μητέρα Ελλάδα. Οι δε συμφωνίες λειτουργίας ναυστάθμων και εμπορικών σχέσεων πρέπει να ακολουθήσουν ισότιμη και αμφίπλευρη διαδρομή. Από Ελλάδα προς Ρωσία και από Ρωσία προς Ελλάδα. Συναλλακτικές σχέσεις ναι. Εδαφική και κυριαρχική απώλεια καμία.

Η Ρωσία είναι η μόνη ισχυρή χώρα που συνδέεται μαζί μας με δυνατούς θρησκευτικούς, φυλετικούς και ιστορικούς δεσμούς. Είναι ένα κράτος με καλοκουρδισμένη στρατιωτική μηχανή και υψηλών προδιαγραφών στρατιωτικό εξοπλισμό. Οι Ρώσοι στρατιώτες είναι άριστα εκπαιδευμένοι και ετοιμοπόλεμοι λόγω συχνών πολεμικών εμπλοκών που έχουν αντιμετωπίσει με πολύ θετικά αποτελέσματα όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους Έλληνες στρατιώτες. Η ποιότητα του ρωσικού έμψυχου υλικού μπορεί να συγκριθεί μόνον με το επίσης άριστο ελληνικό στράτευμα, ενώ οι κοινές ασκήσεις είναι συχνότατες. Τα δε ρωσικά όπλα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν ανεξάρτητα από τα δυτικά ηλεκτρονικά όπλα και τις θανάσιμες παγίδες τους.

Ο παράγων της Ορθοδοξίας δημιουργεί στα ρωσικά λαϊκά στρώματα αισθήματα αδελφικά έναντι του ελληνικού λαού. Μπορεί κάποιες στιγμές κάποιοι Ρώσοι ιθύνοντες να «ξεχνούν» ότι η Ελλάς τους έδωσε την Κοινωνία και την Πίστη Θεού για …λεπτούς λόγους, αλλά ο κοινός κώδικας θρησκευτικής και πολιτισμικής επικοινωνίας παραμένει ενεργός. Οι πυκνές επαφές Ελλήνων και Ρώσων πολιτών μαρτυρούν την αλήθεια. Οι ιστορικοί δεσμοί έχουν αποκτηθεί σε δύσκολους καιρούς φωτιάς και ατσαλιού και ο φυλετικός παράγων έχει σφυρηλατηθεί από την παρουσία Ελλήνων στη Ρωσία που διαπρέπουν στην οικονομική και πολιτική ζωή από χρόνους πολλούς.

Το χτίσιμο Αξόνων απαιτεί την ύπαρξη υψηλών στόχων από ένα Ζωντανό Έθνος. Η Αγία και Μεγάλη Ελλάς είναι για τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό ένα Ζωντανό Έθνος και ο Άξονας Ελλάδος και Ρωσίας αποσκοπεί στην εκπλήρωση των ηγετικών στόχων του Ελληνικού Έθνους και λαού.
http://www.youtube.com/watch?v=Ja_fzk6vZoo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=VIwyGNAe3fM&feature=youtu.be

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/

http://karachalios-spiros.blogspot.com/

Η δεμονοποίηση της τρόικας κρύβει τους  πραγματικούς ενόχους



Η κυβέρνηση πλειοδοτεί σε δολοφονική μανία εκτέλεσης των εντολών του διεθνούς ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και οι άλλες «δημοκρατικές» και «αριστερές» δυνάμεις πλειοδοτούν στα εκλογικά τεχνάσματα απάτης: «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους», «αντιμνημονιακά μέτωπα» και άλλες τέτοιου είδους αντι-τροϊκές ρητορείες…

Με αυτές τις πολιτικές αλχημείες επικαλύπτουν τα πραγματικά αίτια των συμφορών μας, αφήνουν στο απυρόβλητο τους Αφέντες της βαρβαρότητας και δημιουργούν νέες θανάσιμες αυταπάτες σκλαβιάς και υποταγής.

Το να δαιμονοποιεί κανείς την τρόικα και τα Μνημόνια συγκαλύπτει τους εκτελεστές του εγκλήματος και αγωνίζεται για τη σωτηρία τους.

Η τρόικα είναι ο επιτηρητής των αποφάσεων των αφεντικών της βαρβαρότητας: το διεθνές ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και οι ποικίλες μαφίες του.

Τα Μνημόνια είναι ο «καταστατικός χάρτης», η κωδικοποίηση αυτών των αποφάσεων…

Η κυβέρνηση είναι το εκτελεστικό όργανο αυτών των αποφάσεων: Αποφάσεις κωδικοποιημένες και...

στα προγράμματα τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ.

Αν και τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά όλα αυτά, θα υπογραμμίσουμε και εδώ τούτο: Μη τσιμπάμε τα δολώματα απάτης. Ότι δηλαδή είναι η τρόικα που επέβαλε αυτή την πολιτική στην κυβέρνηση.

Η τρόικα, απλώς «επιτηρεί» και χρησιμοποιείται σαν «μπαμπούλας» προκειμένου να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των μαφιών του χρήματος: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ των κυβερνητικών κομμάτων και με την απαραίτητη «αντιπολιτευτική» υπόκρουση των «αριστερών» ψαλτών και των ποικίλων (σήμερα) «αντιμνημονιακών»…

Διαβάστε το παρακάτω, πολύ διαφωτιστικό κείμενο:

Ηρθε η ώρα!

«Η απλήρωτη εργασία των εργατών είναι το μέσο με το οποίο διεξάγεται ο συναγωνισμός».
(Καρλ Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τόμος πρώτος, σελίδα 567).
«H μόνιμη τάση του κεφαλαίου είναι να υποβιβάσει τους εργάτες ίσαμε το μηδενικό επίπεδο».
(Καρλ Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τόμος πρώτος, σελ. 621)
Η απόδειξη για το «πού το πάνε» με τις Συλλογικές Συμβάσεις και την πλήρη κατάργηση ακόμα και αυτού του βασικού μισθού, βρίσκεται στην ίδια την κυβερνητική πολιτική, όπως και στην πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και όχι στα υπαρκτά ή ανύπαρκτα «email» της τρόικας.
Η ουσία του ζητήματος συνίσταται στο εξής:

Η πολιτική και η στρατηγική της άρχουσας τάξης στοχεύουν στη λεηλασία των εργαζομένων, στη συντριβή εκείνου που στη γλώσσα τους παρουσιάζεται σαν «μισθολογικό κόστος», ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου, μέσα από την περαιτέρω αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Είναι η εκπλήρωση αυτού του στόχου, είναι η εξασφάλιση της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου, είναι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων (και όχι το «γινάτι» κάποιας τρόικας ή της εκάστοτε κυβέρνησης της πλουτοκρατίας) που για να ικανοποιηθεί δεν μπορεί παρά να περάσει μέσα από την κατάργηση ακόμα και του ελάχιστου ορίου των 751,39 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση.
Αυτή η πολιτική δεν είναι σημερινή.

Προωθείται εδώ και χρόνια στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» της χώρας. Οπου ως «ανταγωνιστικότητα»
α) οι κεφαλαιοκράτες εννοούν την ενδυνάμωσή τους απέναντι στους άλλους κεφαλαιοκράτες - ανταγωνιστές τους και όπου
β) ως «χώρα» εννοούν το δικό τους ιδιοτελές, ατομικό, ταξικό συμφέρον.

Ακριβώς αυτή η περιβόητη ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας είναι που ταυτίζεται με τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.
Αυτό σημαίνει η «ανταγωνιστικότητά τους» και πάντα αυτό σήμαινε:

Από την εποχή που ο Μαρξ - ήδη από το 1863 (!) - προέβλεπε ότι το κεφάλαιο οδηγεί τους μισθούς σε επίπεδα Κίνας μέχρι την εποχή του Σημίτη και της «απασχολησιμότητας», και από την εποχή των «κοινωνικών διαλόγων» και των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης που μαζί προώθησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ μέχρι το μνημόνιο του 2010, όπου μπήκαν - ήδη - οι νομοθετικές βάσεις για την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Εκείνο, επομένως, που θέλουν, που επιδιώκουν, που «αποφασίζουν και διατάσσουν»,
ό,τι σήμερα το παρουσιάζουν σαν «πρόταση της τρόικας», ό,τι προσπαθούν να το εμφανίσουν σαν κεραυνό εν αιθρία, είναι ό,τι ακριβώς οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας το μεθοδεύουν συστηματικά εδώ και... αιώνες.

Συγκεκριμένα:

• Η κυβέρνηση, το καλοκαίρι του 2010, ψήφισε τον αντεργατικό νόμο 3863/2010, με τον οποίο θεσμοθέτησε ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, με τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους να λαμβάνουν το 80% του βασικού μισθού, 592 ευρώ μεικτά και μόλις 500 ευρώ καθαρά.

• Η κυβέρνηση είχε φροντίσει να καταγράψει μέσα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ψηφίστηκε τον Ιούνη του 2011, ότι το «νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας» προϋποθέτει: «Την άρση των στρεβλώσεων στις συνθήκες της αγοράς μέσω της δημιουργίας συνθηκών ευέλικτων εργασιακών σχέσεων».

• Μόλις προχτές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος, σε δήλωσή του σημείωνε: «Η κυβέρνηση εξετάζει κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση ενθαρρύνουμε συνεχώς τον διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, έτσι ώστε να προωθηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη βάση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.
Παράλληλα, είμαστε αποφασισμένοι (....) να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μέσα από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και την αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών».

«Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», δηλαδή. Η κυβέρνηση και το «διάλογο» στηρίζει μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων» προκειμένου να προωθηθούν οι «απαραίτητες αλλαγές» (βλ. κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων) και προαναγγέλλει τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών μέσα από τη «μείωση του μη μισθολογικού κόστους».

• Χτες μόλις, πάλι ο κ. Μόσιαλος, ερωτηθείς για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, απάντησε (ΣΚΑΪ): «Η συζήτηση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Είπα και πριν ότι η ελληνική οικονομία δεν ήταν ανταγωνιστική και δεν είναι ακόμη ανταγωνιστική (...). Επομένως, αυτό το θέμα τίθεται επί τάπητος. Πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα. Ενα από αυτά, τα οποία πρέπει να γίνουν, είναι η μείωση του κόστους εργασίας».

• Σε πρόσφατη μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία «McKinsey» για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, για να παρουσιαστεί το «νέο μοντέλο ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου απαίτησαν: Την καθιέρωση χαμηλότερων μισθών και την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Την κατάργηση των ωραρίων εργασίας και των ειδικοτήτων, με αύξηση της «ευελιξίας». Τη δυνατότητα του κεφαλαίου να μετακινεί επαγγελματικά και γεωγραφικά όσο και όποιο εργατικό δυναμικό θέλει, όποτε το θέλει...
Οσο για τον κύριο Παπανδρέου, που τα ΜΜΕ τον παριστάνουν να έχει ορθώσει «κόκκινη γραμμή» και να απαντά ότι «δεν θα γίνουμε Ινδία», είναι ο ίδιος που μιλώντας προ δεκαημέρου στο Βερολίνο, απευθυνόμενος στους Γερμανούς βιομηχάνους, τους οποίους κάλεσε να «επενδύσουν» στην Ελλάδα, αναφώνησε:
«Οι Ελληνες θα ζήσουν με λιγότερο μισθό»...
ΟΧΙ, λοιπόν!

Δεν είναι η τρόικα που από μόνη της «μαγειρεύει» και προσπαθεί να επιβάλει στην κυβέρνηση -η οποία εμφανίζεται από τα «ενσωματωμένα» ΜΜΕ τάχα να... αντιστέκεται- την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Και, τελικά, λίγη αξία έχει είτε αν το θέμα της κατάργησης του βασικού μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων τέθηκε ή δεν τέθηκε από την τρόικα, είτε αν η κυβέρνηση επέλεξε να το παρουσιάσει σαν απαίτηση της τρόικας ώστε με αυτό τον τρόπο αφ' ενός να το «ξεφουρνίσει» στην κοινή γνώμη, αφ' ετέρου να κάνει και το κομμάτι της ότι τάχα... ανθίσταται.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το κεφάλαιο και τα όργανά του (κυβέρνηση, αστικά κόμματα, ξεπουλημένα συνδικάτα, τρόικα) αυτό που έχουν προαποφασίσει, το σχέδιο με το οποίο γυρίζουν τη ζωή του εργαζόμενου έναν αιώνα πίσω, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να το θέσουν σε εφαρμογή.

Που σημαίνει το εξής «απλό»:

Οτι, πράγματι, έχει έρθει η ώρα να πάρουν μια συντριπτική απάντηση από το λαό.

Εσείς οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν φοβάστε μην μπουκάρουν τις νύχτες οι κολασμένες ψυχές των συμπολιτών σας;

Οι κρεμάλες έρχονται!!

Από τον Ρήγα Φεραίο
Φτάνει πια ρε υποτελή γιουσουφάκια της Τρόικας!

Ορθώστε επιτέλους το ανάστημά σας!

Εσείς οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πως αντέχετε να κοιτάτε τον εαυτό σας στο καθρέφτη;

Δεν φοβάστε μην πεταχτεί ένα χέρι από μέσα και σας αρχίσει στα χαστούκια;

Δεν τρέμετε τις νύχτες που κοιμάστε μην μπουκάρουν στις κρεβατοκάμαρές σας οι...

κολασμένες ψυχές των Ελλήνων και σας κατασπαράξουν;

Πως μπορείτε να βουλιάζετε τη χώρα στην εξαθλίωση όταν είναι προφανές το αδιέξοδο της συνταγής;

Γιατί δε μπορείτε να δείτε βρε νάνοι της Ιστορίας λίγο πιο πέρα από τη πάρτη σας και τις οικογένειές σας τα δράματα της διπλανής πόρτας;

Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να λεηλατείτε τις ζωές μιας ολόκληρης γενιάς;

Ποιος σας βεβαιώνει ότι θα συνεχίσετε ατιμώρητοι τον δολοφονικό σας κρεσέντο;

Ποιος;
kourdistoportocali

 

Δεν είναι πατρίδα μου το προτεκτοράτο?

 

Εμπρός για κυβέρνηση λαϊκής εθνικής ενότητας 

ποιεί έχουν σειρά??

Μεταμορφωμένος τότε σε ταύρο ο Δίας μετήγαγε την Ευρώπη στη Δύση,
μεταμορφωμένη σήμερα σε αποδιοπομπαίο τράγο η Ελλάδα επιστρέφει απ' τη Δύση πού;
.........................................
Εδώ; δεν θα 'χει να πληρώσει ούτε το φως. Το ανέσπερον
Δεν είναι πατρίδα μου το Προτεκτοράτο.

Εμένα, πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, και δεν μπορεί στην Ελλάδα να ξεκινάει τη διαδρομή του για να μάθει γράμματα στα παιδιά ένας δάσκαλος με 660 ευρώ τον μήνα,

για να πάρει 750 ευρώ στα 45 του και να μην κάνει παιδιά δικά του ο ίδιος ποτέ...

Δεν είναι Πρωθυπουργός μου

αυτός ο τύπος που πάει να κάνει τη Θράκη Ειδική Οικονομική Ζώνη υπό την Εντολή της Γερμανίας - ανοίγοντας

έτσι έναν ακόμα δρόμο για την «αυτονόμηση» της περιοχής και τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας...

Είναι πιθανόν αυτός ο ανιστόρητος να μη γνωρίζει ότι οι Ναζί στην Κατοχή διακρίθηκαν εκτός των άλλων και στο σπορ του διαμελισμού της χώρας μας -ώς και ανεξάρτητο «Βασίλειο των Βλάχων» στην Πίνδο έστησαν οι ολετήρες· όμως, πώς να κάνει την Ελλάδα πειραματόζωο της νέας Τάξης, απέδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά ο επικεφαλής των δωσιλόγων.
*****
Δεν είμαι υπήκοος της Τρόικας.

Είμαι Ελληνας πολίτης -δεν οφείλω καμμιά νομιμοφροσύνη στα ανδρείκελα και τους κουίσλινγκ- δεν είμαι ανδράποδο

δεν οφείλω καμμιά νομιμοφροσύνη σε αυτούς που βουτάνε το υστέρημα του συνταξιούχου κι αφήνουν τον φοροφυγά να πλουτίζει ακόμα περισσότερο.

Δεν είναι (μόνον) φασιστικό, είναι και αηδιαστικό ο Υπουργός -εν προκειμένω ο Παπουτσής- να βάζει τις διαδηλώσεις για το ψωμί στον ίδιο παρονομαστή με την εγκληματικότητα - δεν

αναγνωρίζω συνεπώς καμμιάν εξουσία σε αυτούς που αφήνουν ανυπεράσπιστους τους γέροντες μπροστά στα καλάσνικωφ και τους φταίνε για την άθλια ανικανότητά τους οι διαδηλωτές.

Οχι, δεν είναι πατρίδα μου οι εντολές των τοκογλύφων, πατρίδα μου είναι η τήρηση του Συντάγματος.

Οφείλω να αντισταθώ για λόγους στοιχειώδους ευπρέπειας στον Υπουργό Οικονομικών -εν προκειμένω στον Βενιζέλο- που βάζει 23% ΦΠΑ στην μπουγάτσα αν είναι αλμυρή και 13% αν είναι γλυκιά. Η μ@λ@κία δεν είναι θεσμός,

ούτε μπορεί πατρίδα μου να γίνει ο εκβιασμός, η τρομοκρατία, η καταστολή, ο παραλογισμός και  η ανικανότης. Και η ντροπή.

Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, της μάνας μου και του πατέρα μου η ιστορία, των παιδιών το πεδίο -δεν μπορώ να την παραδώσω μικρότερη.

Δεν ανέχομαι πλέον τους χυδαίους που με κατασυκοφάντησαν urbi et orbi ότι είμαι διεφθαρμένος και τεμπέλης, ότι

μαζί τους τα έφαγα.

Οφείλω να τους αντισταθώ. Να τους απονομιμοποιήσω. Δεν

πρόκειται να πληρώσω τα χαράτσια που μου επέβαλαν και θα μου επιβάλουν, πρώτον διότι δεν είμαι ούτε τούρκος ούτε ραγιάς για να με σφάζει όποτε γουστάρει ο αγάς -ούτε είναι η χώρα μου οθωμανικό σαντζάκι, ώστε νόμος νά 'ναι η ανομία και

δεύτερον δεν θα νομιμοποιήσω με τον οβολό μου τη ληστεία εναντίον όλων μας -διότι δεν πρόκειται περί κάποιας θυσίας για να σωθεί η πατρίδα

αλλά πρόκειται για το τίμημα της προδοσίας -την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο.

Οχι, δεν θα πληρώσω το μερίδιό μου για τα τριάντα αργύρια του Ιούδα, δεν θα γίνω συνένοχός τους.

Ως εδώ!

Δυο χρόνια τώρα η χώρα καταστρέφεται. Σε αυτό συμφωνούν όλοι, μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια...

μάς γύρισαν πίσω στο 1950 -οφείλω συνεπώς να αντισταθώ.

Πατρίδα μου ήταν τα σχολικά βιβλία -τα 3.000 χρόνια της παιδικής μας ηλικίας, απ' τον Ομηρο ώς τον Νίκο Γκάτσο - τι να προδώσω και γιατί; τα κυπαρισσάκια ή τα ηλιοβασιλέματα;

Δεκάδες φορές ώς τώρα στην Ιστορία τον μονόδρομο προς τα Τάρταρα τον έχουν φράξει τα οδοφράγματα...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet

Τώρα που οι θηλιές «στήνονται»    

 


έρχονται και                      

οι …αποκαλύψεις!!!

 



 



Διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία» από το Στάθη 
«Οτι ο Πρωθυπουργός (τώρα) της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου ήταν και είναι ευεπίφορος στα κελεύσματα, στις υποδείξεις και στις εντολές των ΗΠΑ, το ξέρουν σ' αυτόν τον τόπο και οι πέτρες ...εξ ου και ο φόβος του Γιωργάκη ότι κάποια μέρα θα τον «πάρουν με (κάποιες απ' αυτές) τις πέτρες»... 
Ομως, οι αποκαλύψεις του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» για τη σχέση του Πρωθυπουργού μας (διότι, έτσι ή αλλοιώς, είναι Πρωθυπουργός μας) προκαλούν ένα σφίξιμο στο στομάχι σε όσους κατοικεί ακόμα κάπου εκεί γύρω η ψυχή τους - όπως έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες για τα πέριξ στο διάφραγμα και λένε ακόμα οι Κινέζοι. 
Σύμφωνα λοιπόν με απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και του κ. Ντάνιελ Σπέκχαρτ, Πρέσβη τότε (2009) των ΗΠΑ στην Ελλάδα, προς την Ουάσιγκτων «ο Γεώργιος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός θα επανεξετάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον South Stream».
 

Ολόκληρο το κείμενο του Στάθη ΕΔΩ: 
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=315999 

Χρειαζόταν, λοιπόν, να αποκαλυφτεί, σήμερα (2011) το τηλεγράφημα της αμερικανικής Πρεσβείας για να αναγνώσουμε τα πολιτικά μας πράγματα τα τόσο καθαρά και απαστράπτοντα από το 2007 και ακόμα πρτογενέστερα;;; 

Τώρα ο φίλος Στάθης ένιωσε «σφίξιμο στο στομάχι» για το ανδρείκελο που δεν έπαψε ΠΟΤΕ να δηλώνει αυτήν του την ιδιότητα, καθώς και ότι εκτελεί τα αμερικανικά «συμβόλαια θανάτου»; 

Για τον Αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης η ίδια η «Ελευθεροτυπία»έγραφε στις 10 Σεπτεμβρίου 2009, με τον τίτλο, «Παγώνει τον αγωγό»: 

Δυσαρεστημένος από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας για τον αγωγό ρωσικού πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ευθέως ότι «…η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» (σ.σ.: της Ρωσίας). 

 

Επαναλάμβανε, σαν μαγνητόφωνο ο Γιωργάκης τη δήλωση του Αμερικανού υφυπουργού των εξωτερικών επί Μπους: 

«Aποτελεί στρατηγικό λάθος το 80% του φυσικού αερίου της χώρας σας να προέρχεται από την Gazprom. H πρακτική αυτή πλησιάζει σε αυτό που λέμε μονοπώλιο, είπε και εξαντλώντας τα όρια πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση εν όψει της επίσκεψης Kαραμανλή στη Mόσχα στα τέλη Aπριλίου, συμπλήρωσε, «αναρωτιέμαι ποια πολιτική ηγεσία δεν βλέπει ότι μια τέτοια εξάρτηση είναι επικίνδυνη». 
(Καθημερινή 11 Απριλίου 2008) 

Όλα αυτά και πολλά άλλα αναλυτικά θα τα βρείτε στο άρθρο μας: 

«Ο Γιωργάκης στην Αμερική λίγο πριν από τις κάλπες», και πιο συγκεκριμένα: 
«Γεώργιος ο Β΄ :Σταχυολόγηση παλιών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου» 
ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3714 

Τότε, βεβαίως, η «Ε», όπως και ΟΛΑ τα ΜΜΕ στήριζαν υστερικά το Γιωργάκη και προφανώς οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι φοράγανε παρωπίδες και δεν βλέπανε… 

Το χειρότερο: Οι περισσότεροι κατηγορούσαν αυτούς που δεν είχαν τσίμπλες στα μάτια και έβλεπαν καθαρά σαν «συνωμοσιολόγους»… 

Για τον αγωγό όμως είχε βγει και πρωτοσέλιδη προειδοποίηση από το μέγα συγκρότημα. Και αυτή ο φίλος Στάθης δεν την είδε;



ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΆ







Να αντισταθούν στις "σειρήνες του"

αποπροσανατολισμού, της διαφήμισης καλεί τους 

πολίτες το Κίνημα Πολιτών"  Καταναλώνουμε           

ό,τι παράγουμε "επιλέγοντας Τοπικά & 

ελληνικά 

προϊόντα και υπηρεσίες. 
 
Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν την ελληνική παραγωγή ενώ βοηθούν την ελληνική οικονομία στην κρίσιμη αυτή περίοδο. 

«Το “Προτιμώ Τοπικά & ελληνικά” πρέπει να 

αποτελέσει τη νέα μόδα που θα ακολουθήσουμε 

όλοι, Ελληνίδες καιΈλληνες, με πείσμα».
  

1 «Ρούχα και σχολικά - Προτιμώ Τοπικά & ελληνικά»: Ήταν το σύνθημά μας για τη νέα σχολική χρονιά...
Τι  πιο σημαντικό και δυναμικό, να συνδυαστεί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με την αντίστοιχη έναρξη μιας νέας καταναλωτικής συνείδησης, που μέσω γονέων και εκπαιδευτικών θα περάσει ως μήνυμα και στη νέα γενιά.
 
2 Γιατί πρέπει να επιλέξουν οι καταναλωτές Τοπικά & ελληνικά προϊόντα;
Γιατί στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή, διατηρούμε τις θέσεις εργασίας και βοηθάμε την ελληνική οικονομία.
 
3 Είναι πιο ποιοτικά;
Σαφέστατα, γιατί παράγονται από ελληνικές επιχειρήσεις, που γνωρίζουν τις ανάγκες του έλληνα καταναλωτή .
 
4 Μήπως η τιμή τους είναι υψηλότερη;
Το πολλαπλό όφελος που προκύπτει για όλους μας από τη στήριξη των ελληνικών προϊόντων δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από την κατανάλωση φθηνών και αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενων προϊόντων.
 
5 Η μόδα μάς απομακρύνει από το «Προτιμώ ελληνικά»;
Το «Προτιμώ ελληνικά» πρέπει να αποτελέσει τη νέα μόδα, που θα ακολουθήσουμε όλοι, με πείσμα.
 
6 Οι διαφημίσεις;
Είναι αλήθεια ότι το ξένο πολυεθνικό επιχειρηματικό κεφάλαιο χρησιμοποιεί ως κυρίαρχο όπλο την διαφήμιση. Στο χέρι μας είναι να αντισταθούμε.

7 Πόσα πληρώνουμε για εισαγωγές προϊόντων;
Για το 2010 πληρώσαμε 27,4 δισ. ευρώ.

8 Υπάρχουν περιθώρια δυναμικότερης εξαγωγής τοπικών προϊόντων;
Υπάρχουν, αρκεί η Πολιτεία να σταθεί αρωγός και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.
 
9 Αν αλλάξουμε καταναλωτική συμπεριφορά, θα «πέσουν» χρήματα στην ελληνική οικονομία;
Σίγουρα ναι, αν σκεφτεί κανείς ότι με τη μείωση των εισαγωγών κατά 20% θα «πέσουν» στην ελληνική οικονομία 10 δισ. ευρώ τον χρόνο, ποσό που, για παράδειγμα, είναι αρκετό να καλύψει δαπάνες για τη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων εργασίας.
  
10 Πώς μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τα ελληνικά προϊόντα;
Εάν ένα προϊόν έχει τους κωδικούς 520 ή 521 σε ποσοστό 95% είναι ελληνικό. Η ελληνική σημαία ή η ένδειξη Made in Greece στο πακέτο είναι συνήθως ένα καλό σημάδι για την ελληνικότητα του προϊόντος.
 
11 Τρώμε Τοπικά & ελληνικά;
Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μάς έχει απομακρύνει από τις παραδοσιακές διατροφικές μας συνήθειες.
   
12 Έρευνες δείχνουν πως 
τρεφόμαστε πιο... δυτικά και από τους Δυτικούς...
Εν πολλοίς αυτό είναι αλήθεια. Κι ένας από τους βασικούς στόχους του Κινήματος είναι να επανέλθουμε στο υγιεινό πρότυπο της ελληνικής διατροφής.

13 Γνωρίζουμε τα προϊόντα του τόπου μας;
Ναι, αλλά μάλλον σε τοπικό επίπεδο. Στόχος μας είναι η γνωριμία του έλληνα καταναλωτή με τα προϊόντα που παράγονται σε όλη την Ελλάδα.
 
14 Αρκετοί εστιάτορες φαίνεται πως επιμένουν ελληνικά...
Το ελληνικό παραδοσιακό εστιατόριο και η ταβέρνα αποτελούν τους δυναμικότερους φορείς στήριξης της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, συγκριτικού πλεονεκτήματος του τουρισμού μας που δεν έχουμε αξιοποιήσει.
 
15 Η ελληνική βιοτεχνία ειδών ένδυσης είναι ανταγωνιστική;
Δυστυχώς, οι πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών δεν προστάτευσαν τον κλάδο της ένδυσης με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε πλήρη μαρασμό (έλλειψη κρατικού θεσμικού πλαισίου, παραεμπόριο, αθρόες εισαγωγές από τρίτες χώρες).
 
16 Η κρίση έχει βάλει «λουκέτο» σε πολλές επιχειρήσεις;
Ολοι οι παραγωγικοί κλάδοι πλήττονται πολλαπλά από την κρίση. Τα «λουκέτα» αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και βασικός μας στόχος, σε συνεργασία με άλλους φορείς, είναι να αναστρέψουμε αυτή την κατάσταση και να επανεκκινήσουμε την παραγωγική μας μηχανή - μοναδικό δρόμο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
 
17 Ενας χρόνος Κίνημα Πολιτών - «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε». Η αποδοχή από τους πολίτες;
Εξαιρετική. Τα καθημερινά μηνύματα στήριξης από τους πολίτες αλλά και από πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες.
 
18 Από τα πολιτικά κόμματα;
Στη συντριπτική πλειονότητα, τα πολιτικά κόμματα δέχτηκαν και στηρίζουν τον σκοπό και τους στόχους μας.
 
19 Ποιες είναι οι επόμενες δράσεις του Κινήματος;
Να μπούμε σε κάθε σχολείο της χώρας, να μεταφέρουμε το μήνυμα στη νέα γενιά και μέσα από τα παιδιά μας σε κάθε ελληνικό σπίτι, να αλλάξουμε νοοτροπίες και συνήθειες χρόνων. Ταυτόχρονα οι τοπικές επιτροπές του Κινήματος σε κάθε περιφέρεια της χώρας μεταλαμπαδεύουν τον κοινό σκοπό μέσα από ημερίδες, εκθέσεις...
 
20 Εσείς τρώτε και ντύνεστε ελληνικά;
Πρώτα πρέπει κανείς να πείσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, για να μπορέσει να πείσει τους άλλους.
  
Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό 



Τοπικά και ελληνικά.



Η βαρβαρότητα και ο μεσαίωνας στην πράξη με τι σφραγίδα ενος κοινοβουλευτικού μανδύα




Η άγρια βαρβαρότητα που όλοι οι εργαζόμενοι είχαν διαισθανθεί να πλησιάζει τώρα πια είναι μια πραγματικότητα. Με εντολή της τρόικας και των αφεντικών και με εκτελεστικά όργανα την κυβερνητική κλίκα του ΠΑΣΟΚ και τα κοινοβουλευτικά δεκανίκια τους, ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, εξελίσσεται το σχέδιο της δουλοκτησίας τώρα πια όλου του εργαζόμενου κόσμου στις αδηφάγες ορέξεις του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου. 

Ότι είχε απομείνει όρθιο από το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της εργατικής δύναμης από την ασυδοσία των εργοδοτών, καταργείται με νομοθετικές ρυθμίσεις που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή το τυραννικό καθεστώς, μέσω της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάτω από την λαϊκή οργή και αγανάκτηση που πυροδοτεί τις προϋποθέσεις για μια κοινωνική έκρηξη στους δρόμους της σύγκρουσης της και της ανατροπής.. 

Η κυβερνητική επιτροπή-πολιτική μαφία-  αποφάσισε να ξεμπερδεύει μια για πάντα με όποια συλλογική δυνατότητα διαπραγμάτευσης υπήρχε μέχρι τώρα. Παρά τους άθλιους θεατρινισμούς των γελοίων υπουργών και των πουλημένων συνδικαλιστών,  το σίγουρο είναι πως από δω και πέρα η Ελληνική «αγορά εργασίας» θα πλησιάζει τα επίπεδα Ινδό-Κίνας.
Μονόδρομος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα η δυναμική αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς, και στους δρόμους,  με ένα παρατεταμένο πόλεμο για την ζωή και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου κόσμου. 

 Καταργούν τις συλλογικές  διαπραγματεύσεις:

  Η επιταγή της τρόικας προς την κυβέρνηση είναι το άμεσο πετσόκομμα των κατώτερων μισθών κατά 200ευρώ έτσι ώστε να έρθει στα κατώτερα επίπεδα των μισθών της Πορτογαλίας, δηλαδή  560 ευρώ καθαρά. Πράγμα που σημαίνει την κατάργηση της Εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φοβούμενη μήπως χάσει το έρεισμα της ακόμη και στα κορυφαία συνδικαλιστικά κομματόσκυλα της ΓΣΕΕ, αφαιρώντας τους το άλλοθι της εκπροσώπησης και με νόμο, επιλέγει την οδό της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και την υποχρέωση των εργαζομένων να συστήνουν σωματείο κάτω από τους εκβιασμούς των εργοδοτών και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. 

Έτσι λοιπόν με το νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να ψηφίσουν:

Καταργείται η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης που υποχρέωνε τους εργοδότες, όταν οι όροι των κλαδικών συμβάσεων είναι ευνοϊκότεροι των ατομικών να πληρώνουν σύμφωνα με τους όρους των κλαδικών.

Αναστέλλεται για δύο χρόνια η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων με νόμο, πράγμα που μέχρι τώρα αποτελούσε υπουργικό δικαίωμα.

Δίνεται η δυνατότητα σύστασης επιχειρησιακού-εργοδοτικού σωματείου και σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 20 εργαζόμενους. Για σύσταση «συλλογικού οργάνου» των εργαζομένων πρόκειται δηλαδή κάτω από τους εκβιασμούς των αφεντικών.

Τίθεται χρονικό όριο ενός μήνα για την συγκρότηση των παραπάνω «σωματείων».

Καταργείται η γνωμοδοτική δυνατότητα του Συμβουλίου της Επιθεώρησης Εργασίας για την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων. Δηλαδή μόνοι τους οι εργοδότες θα καθορίζουν τις συμβάσεις χωρίς την μέχρι τώρα έστω και τυπική κρατική επιστασία.

Τώρα πια ακόμη και τα πιο μαχητικά σωματεία και όσες εργατικές συλλογικότητες αντιτάχθηκαν μέχρι σήμερα και πάλεψαν ως ένα βαθμό την οποιαδήποτε  ανάσχεση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας φαντάζουν ανήμπορα να αντιμετωπίσουν αυτό τον κοινωνικό πόλεμο που δίχως έλεος εξελίσσεται.Καιρός λοιπόν να ετοιμάσουμε τα νέα όπλα της επίθεσης μας. Με συζητήσεις, αντιπαραθέσεις, μα πάνω από όλα δράσεις που θα συγκρούονται με την καθεστωτική νομιμότητα, θα αποκλείουν και θα πολεμούν τις λογικές μιας αφηρημένης και γενικόλογης ενότητας, να συμβάλουμε στην δημιουργία των καινούριων όπλων του ταξικού πολέμου που άρχισε. 





β.ariaditis


ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Σε προηγούμενο μου  άρθρο (5/10/11 ) είχα αναφέρθει στην ανάγκη να υπάρξει ένας ηγέτης ο οποίος θα εμπνεύσει αλλά κυρίως θα συντονίσει την αντίσταση μας εναντίων όλων αυτών των ξεπουλημένων που απαρτίζουν το σημερινό πολιτικό σύστημα.
Αν θέλαμε να ψάξουμε αυτό τον ηγέτη υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να τον αναζητήσουμε στην υπάρχουσα πολιτική κοινότητα. Όμως ποιος από όλους αυτούς τους προδότες, τις κότες και τους ξενέρωτους θα μπορούσε να μας....... εμπνεύσει; Κανείς! Ναι, θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι πρωτοκλασάτοι "φαφλαδάτες" έχουν καεί στην συνείδηση μας μια και προώθησαν ή ανέχτηκαν την πορεία μας προς το σημερινό μας τραγικό γίγνεσθαι!
Αν απευθυνθούμε στον επιχειρηματικό κόσμο προς αναζήτηση αυτού του ηγέτη θα δούμε ότι οι “ναυαρχίδες” του, διεύρυναν τα πλούτη τους μέσα από τον κρατικό κορβανά εκβιάζοντας ή λαδώνοντας αυτούς που έπαιρναν τις αποφάσεις!
Στο πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο ποιους να βρεις και που να ψάξεις αφού εδώ και χρόνια επικρατεί “άκρα του τάφου σιωπή” μια και αυτοί "μολύνθηκαν" μέσω των Ζαχοπουλαίων και των υπολοίπων με παράνομες επιχορηγήσεις και άλλες διευκολύνσεις που τους καθιστούν “άλαλους” ποντικούς που τρώνε σιγά σιγά στην φωλιά τους το τυράκι που τους πέταξαν!
Δυστυχώς για εμάς οι “Χαρβάτοι” οι “Κληρονόμοι” και οι “Οικογενειοκρατίες” που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια αποδείχτηκαν ανίκανοι, ψεύτες και κλέφτες που ήταν στολισμένοι με ψεύτικα φτιασίδια και φυσικά ποτέ δεν βίωσαν την δική μας πραγματικότητα. Τα έργα και οι πράξεις τους δεν ήταν ποτέ προς όφελος μας αλλά ήταν πάντα προς οφελών των αφεντικών και των μεντόρων τους!
Φίλες/οι ο ηγέτης που περιμένουμε δεν θα έρθει μόνος του αλλά πρέπει να τον αναδείξουμε εμείς από τα σπλάχνα μας.
Θα είναι ένας σαν κι εμάς δηλ. θα έχει δουλέψει σκληρά, θα έχει κυκλοφορήσει ανάμεσα μας και θα έχει βιώσει την καθημερινότητα μας, θα έχει διασκεδάσει μαζί μας και τέλος θα έχει την επιθυμία να υλοποιήσει την βούληση μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να προχωρήσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας, τους εαυτούς μας, αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!!!
e-mail: prevejohn@yahoo.gr