Δημοσκόπηση-κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ. Προηγείται 11,5% η ΝΔ

Μια νέα δημοσκόπηση στην οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροήςκατά 11,5 μονάδες του ΠΑΣΟΚ ενώ και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί συγκεντρώνουν κάτι παραπάνω από 50%, δημοσιεύει αύριο το περιοδικό «Επίκαιρα».

Η δημοσκόπηση έγινε από... την εταιρία VPRC και σύμφωνα με τα στοιχεία της, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νεα Δημοκρατία 31%, ΠΑΣΟΚ 19,5%, ΚΚΕ 13,5%, ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ΛΑΟΣ 8%, Οικολόγοι 4,5%, Δημοκρατική Αριστερά 4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Άρμα Πολιτών 2%, Χρυσή Αυγή 1,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Περίπου 36% συγκεντρώνουν «αποχή, λευκά, άκυρα». Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν επτά κόμματα να μπαίνουν στην επόμενη Βουλή.

(iefimerida.gr)

                   Η φτώχεια είναι πλέον ποινικό αδίκημα!

 

Όσοι δεν έχουν λεφτά να πληρώνουν χαράτσια (και δεν είναι τραπεζίτες) αρχικά θα τους κόβουν το ρεύμα και αν επιμείνουν θα εκτελούνται για παραδειγματισμό. Πόσους φτωχούς να χωρέσει...
αυτή η χώρα; Δεν πάει άλλο, η βάρκα γέμισε… που έλεγε και μια ψυχή παλιότερα…
Από antistachef

Πολιτική: η νόμιμη πορνεία

 


Από Τα Νέα 

Του Ρούσσου Βρανά 

Για εκείνους που απορούν ακόμη γιατί οι κυβερνήσεις προτιμούν να σώζουν τους τραπεζίτες εις βάρος των λαών τους, ο οικονομικός αναλυτής Τάιλερ Ντάρντεν έρχεται να τους λύσει την απορία με μερικούς αριθμούς για τη χρηματοδότηση των αμερικανικών πολιτικών κομμάτων την τελευταία εικοσαετία. 

 Ποιοι αναδεικνύονται οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες; Πρώτη η τράπεζα Γκόλντμαν Σακς και ακολουθούν κατά σειρά η Μέριλ Λιντς, η Μόργκαν Στάνλεϊ και άλλες. 

 Ποιοι πολιτικοί έλαβαν τα περισσότερα; Πρώτος ο Ομπάμα και έπονται κατά σειρά ο Μπους, ο ΜακΚέιν και άλλοι. 

 Πώς μοιράστηκε το χρήμα στα κόμματα; 48% στους Ρεπουμπλικανούς και 45% στους Δημοκρατικούς. Δύο πολιτικά κόμματα μαζί στην τιμή των 1.188.644.055 δολαρίων. 


Οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας, που συνήθως διαφωνούν σε όλα, γιατί άραγε πάντα συμφωνούν σε αυτό σε κάθε κρίση: πως πρώτοι από όλους πρέπει να σωθούν οι τραπεζίτες; Επειδή και αυτοί πουλιούνται και αγοράζονται όπως όλα, λέει ο οικονομολόγοςΤζέραλντ Σελέντε στο «Τρεντς Τζόρναλ»: 


«Η πολιτική τους δεν διαφέρει πολύ από τηνομιμοποιημένη πορνεία. Η πόρνη συλλαμβάνεται όταν κάνει πεζοδρόμιο, αλλά οι πολιτικοί ανταμείβονται με προεκλογικές χορηγίες όταν ξεπουλούν την ψυχή τους στα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Από όλη αυτή την εκπόρνευση – το χρήμα που αλλάζει χέρια και τις προσφερόμενες υπηρεσίες – ο μοναδικός που πηδιέταιπραγματικά είναι ο κοσμάκης».

Ένας άλλος οικονομολόγος, πάντως, ο Ντόναλντ Μπούντρο, καθηγητής των Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, έρχεται να διαφωνήσει με τον Σελέντε. Δεν βρίσκει τον παραλληλισμό με τις πόρνες ακριβή. Πιστεύει πως ο χαρακτηρισμός «προαγωγοί»θα ήταν ακριβέστερος, αφού αυτοί οι πολιτικοί πλασάρουν τους τραπεζίτες στον λαό. 

Οι τραπεζίτες, πάντως, μολονότι τους χρυσοπληρώνουν, δεν φαίνεται να εμπιστεύονται απόλυτα τους πολιτικούς. Για καλό και για κακό, αγοράζουν και ολόκληρα τμήματα του κρατικού μηχανισμού, ιδιαίτερα του μηχανισμού καταστολής, επειδή οι καιροί που ζουν είναι δύσκολοι και πονηροί, με καταλήψεις από οργισμένα πλήθη στη Γουόλ Στριτ και αλλού. 

Πριν από δύο εβδομάδες, η τράπεζα Τζ. Π. Μόργκαν έκανε μια γενναία δωρεά 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ίδρυμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Έτσι οι τραπεζίτες της ελπίζουν ότι οι αστυνομικοί θα τους προσέξουν περισσότερο, ιδιαίτερα μετά τα ανησυχητικά κρούσματα αστυνομικών οι οποίοι «αυτομόλησαν»στις τάξεις των διαδηλωτών που είχαν καταλάβει το κυβερνείο του Μάντισον. Με δυο λόγια, οι μεγάλες τράπεζες αγοράζουν προστασία. 

Όπως γράφει η Παμ Μάρτενς στο περιοδικό «Κάουντερπαντς», υπάρχει πρόγραμμα που επιτρέπει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις να πληρώνουν για την τοποθέτηση αστυνομικών μπροστά στα γραφεία τους. Τα στελέχη τους τούς καλούν με ένα τηλεφώνημα, όπως ακριβώς θα παράγγελναν μια πίστα ή ένα σάντουιτς. 

Για εκείνους που απορούν ακόμη για την αναξιοπιστία της εξουσίας: Γιατί άραγε θα έπρεπε να περιμένουν κάτι διαφορετικό, όταν είναι φως φανάρι πια πως, ακόμη και στη μεγαλύτερη «δημοκρατία» του κόσμου, αυτοί που εκλέγονται για να αντιπροσωπεύουν τη βούληση του λαού εφαρμόζουν τη βούληση των ειδικών συμφερόντων; 

«η ώρα ήλθεν, ω άνδρες έλληνες»

 

Του Δημήτρη Νατσιού
«επαχύνθη η καρδία του λαού τούτου»Πραξ. κη’, 24 

«Θέλομεν την κατάργησιν της βουλευτικής φεουδαρχίας, η οποία ζει και υφίσταται λεηλατούσα και διαρπάζουσα τα δημόσια. Θέλομεν διοίκησιν όχι κλεφτοκοτάδων, λαφυραγωγών του Ταμείου, τυραννικήν των πολιτών. Θέλομεν τα χρήματα του λαού να μη διαρπάζωνται από τας ατίμους, συμμορίας των κομμάτων και των Αυλών. Θέλομεν να είμεθα ο πρώτος λαός της Ανατολής και να φέρομεν υπερήφανα το τιμημένο όνομά μας. Αυτά δεν γίνονται με τις κοπριές των κομμάτων της ατιμίας και της φαυλότητος. Θέλομεν άνδρας, θέλομεν πατριώτας, θέλομεν τιμήν και χαρακτήρα» (Τ.Βουρνά, «Γουδί», σελ. 59, Αθήνα 1957). 
Αν αλλάζαμε κάπως, γραμματικοσυντακτικώς, το κείμενο και στη θέση της λέξης «Αυλών», βάζαμε «οικογενειών», θα είχε κανείς την εντύπωση ότι γράφτηκε στις μέρες μας. 

Είναι όμως του 1909, δημοσιεύτηκε στην τότε εφ. «Χρόνος» από τον «Στρατιωτικό Σύνδεσμο», ο οποίος «ευθύνεται» γιά την Επανάσταση στο Γουδί. 

Έχει γραφτεί ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μάλλον ως κακόγουστο αστείο. Η περίοδος προ του κινήματος στο Γουδί έχει κάποιες αξιοσημείωτες ομοιότητες με την τωρινή, αλλά και τα αξιοδράκρυτα κακέκτυπα. Παλαιοκομματικοί τζιτζιφιόγκοι, γόνοι «ιστορικών» οικογενειών, παράσιτα που τυραννούν και απομυζούν και σήμερα τον τόπο. 

Ανθρωποι, όπως θα έλεγε ο Ροϊδης, οι οποίοι γνωρίζουν«εικοσιτέσσερας τρόπους να προμηθεύονται χρήματα εξ ων ο τιμιώτερος είναι η κλοπή». 

Τότε η δύσμοιρη πατρίδα σύρθηκε στον λεγόμενο ατυχή πόλεμο του 1897.
 Η ήττα, η εθνική ατίμωση καταβυθίζει την χώρα στα νύχια του Διεθνή Οικονομικού Ελέγχου, ταπείνωση, υποτέλεια, εξάρτηση. 

Κοινόχρηστη αποικία των Προστάτιδων-Δανειστών και σήμερα η πατρίδα μας. 

Στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών (τομ. ΙΔ’, σελ. 164) στο οικείο κεφάλαιο γιά τον Διεθνή Έλεγχο διαβάζουμε: 

«Στην Ελλάδα ο έλεγχος, εκτός από τους ιδιαίτερα βαρείς οικονομικούς όρους, ήταν διπλωματικός, αφού τους αντιπροσώπους της επιτροπής ελέγχου δεν διόριζαν οι ομολογιούχοι, αλλά οι κυβερνήσεις των κρατών». 

Και τω καιρώ εκείνω και τω καιρώ ετούτω οι κλεφτοκοτάδες πολιτικάντηδες, οι ορδές, τα κομματικά λησταρχεία ακολουθούν με ευλάβεια την πολιτική της αψόγου στάσεως, της μικράς και εντίμου Ελλάδος. (Σήμερα μιλάμε για μικρά και ανέντιμο). 

Πριν από την Επανάσταση στο Γουδί, ο ψοφοδεής πρωθυπουργός Ράλλης, παίγνιο των Δυνάμεων, πλειοδοτών σε τουρκοφιλία, έστειλε μυστικό έγγραφο στην Πύλη (Ιούλιος του 1909) με το οποίο ενημέρωνε ότι διέταξε τους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού, που αγωνίζονταν στην Μακεδονία, να την εγκαταλείψουν. 

Η Ελλάδα διά στόματος του πρωθυπουργού της, παραδεχόταν επίσημα μιά από τις κυριότερες -αβάσιμες έως τότε- κατηγορίες των Τούρκων, ότι δηλαδή εξόπλιζε και διατηρούσε ανταρτοσώματα στη Μακεδονία που τα διοικούσαν αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. Οι Τούρκοι αντιδρούν και σπεύδει ο Ράλλης -ο ΓΑΠ της εποχής- να χτυπήσει, γονυπετής και λείχων, την πόρτα της τουρκικής πρεσβείας και να ζητήσει έλεος. 

Οι τωρινοί, παιδιά των Τούρκων κατά Μακρυγιάννη, καταπίνουν αμάσητες τις απειλές των αντίχριστων Αγαρηνών, συνιστώντας ψυχραιμία και σωφροσύνη. 

Είπαμε «το σώφρον του ανάνδρου πρόσχημα εστί». Η δειλία βαφτίζεται σωφροσύνη. 

Μπορούν να αναφερθούν και άλλες - τηρουμένων των αναλογιών - ομοιότητες της προεπαναστατικής εκείνης-«οζουσας δουλείας εποχής» όπως γράφουν εφημερίδες, με την παρούσα κατάσταση. 

Διαβάζοντας κείμενα των αρχών του 20ου αιώνα, όπως το προαναφερθέν στον πρόλογο, νομίζεις ότι αναφέρονται στις σημερινές συνθήκες (Το κακό έχει βαθιές ρίζες). Διαβάζουμε σε εφημερίδα του 1895 περίπου: 

«Όλοι οι υπουργοί εδαπάνησαν δημόσια χρήματα, παρά τους νόμους, δημιουργήσαντες θέσεις και καταστήσαντες εις αυτάς οικείους και φίλους εν ω μάλιστα χρόνω το έθνος εδανείζετο... Υπηρέται υψηλών προσώπων, παντοπώλαι, κηπουροί και υδροφόροι αναγράφονται εις τας καταστάσεις του πολεμικού ναυτικού και εμισθοδοτούντο».(Κ.Σιμόπουλος, «η διαφθορά της εξουσίας», σελ. 172).

Και στην πολύπαθη εκπαίδευση παρόμοιες συνθήκες. 

Διαβάζουμε σε κείμενο του 1899 με τίτλο «Επιπολαιότης και ημιμάθεια». 

«Το εν ισχύι εκπαιδευτικό ημών σύστημα είναι ελλιπές και πλημμελές εν πολλοίς. Περιορίζεται αυτό εις την μετάδοσιν ξηρών τινών γνώσεων και τούτων ατελών... υπό το κρατούν μονομερές εκπαιδευτικόν ημών σύστημα, έχομεν να επιδείξωμεν, υπέρμετρον παραγωγήν επιστημόνων, ως επί το πολύ ημιμαθών, προς δε υποψηφίων, συνωστιζόμενων περί την κάλυψιν των δημοσίων θέσεων...». 
Αυτά «ως επί το πολύ» επικρατούν και στην μεταπολιτευτική περίοδο. 

Ημιμαθή κομματόσκυλα επανδρώνουν - ξεφτιλίζουν με τον κηφηνισμό τους το κράτος. 

Χάσμα μέγα όμως εστήρικται μεταξύ του λαού εκείνης της εποχής με την τωρινή οχλομάζα. Προ του Γουδί και των ενδόξων Βαλκανικών Πολέμων σε τούτα τα χώματα ζεί ένας λαός που ακόμη αναπνέει το θυμίαμα του «21», απλοί άνθρωποι, με την αρχαία αγαθότητα και καλοσύνη, ολιγοδεείς, με πίστη και ευσέβεια, όταν τους κάλεσε η πατρίδα, μεταμορφώθηκαν στα λιοντάρια του Κιλκίς, του Λαχανά, του Σαρανταπόρου. 

Τώρα εμείς, τα σημερινά απολειφάδια, της αρπαχτής, του σαλταδορισμού, της ανηθικότητας και αφιλοτιμίας, της προδοσίας και της απιστίας, «γράμματα, άρματα - καημένη Ρωμηοσύνη - διωγμένα», γράφει στην «Φλογέρα» ο Παλαμάς γιά την άλωση της Πόλης, οδηγούμαστε εις χείρας βαρβάρων της Δύσης και ανόμων της Ανατολής.

Το 1909
 στο Γουδί συγκεντρώθηκε ο ανθός του ελληνικού στρατού και με την σύμπραξη όλου του λαού αποτίναξε τον παλαιοκομματικό συρφετό, βρήκε τα φτερά του τα πρωτινά, τα μεγάλα, διπλασίασε την Ελλάδα και πολλαπλασίασε την αξιοπρέπειά της. Τώρα κουρασμένοι, ζαλισμένοι, αγανακτισμένοι ελπίζουμε ακόμη στις ποικιλώνυμες παλαιοκομματικές συμμορίες. 

«Η ώρα ήλθεν, ως άνδρες Έλληνες», όπως έγραφαν πολλές προ και επαναστατικές προκηρύξεις του ’21... 
 
( ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (ΡΕΣΑΛΤΟ)

Δύσκολοι καιροί.. Και οι Αντρες λείπουν…


Σωτήρης Σ. Στανωτάς 

Δύσκολοι καιροί.Γεμάτοι, όπως τα μπουγάζια στο Αιγαίο. Και χρειάζονται 'Ανδρες,όχι σαν αυτά τα ανθρωποειδή, πού επειδή κάτι κρέμεται ανάμεσα στα πόδια τους, νομίζουν πώς είναι Αρσενικοί. Χρειάζονται 'Ανδρες. Όχι Εφιάλτες. Ούτε Τσολάκογλου.. 
. Ανδρες που να κλαίνε από συγκίνηση και λύσσα. Όχι από φόβο.Που να βουρκώνουν κάθε φορά που βλέπουν μέσα τους την Ελλάδα... 
Που να συγκινούνται...Με την Σημαία,τον Ελύτη και το Φως ,τον Σεφέρη,τον Καβάφη,τον Σοφοκλή,τον Καρυωτάκη πού δίδαξαν πώς ακόμη και ο πόνος είναι λόγος Δημιουργίας και ο καημός μήτρα της Τέχνης... 

Που ακόμη και όταν δεν μπορούν να καταλάβουν, να νοιώθουν.Πώς σε τούτα δώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει...Κι ας μην το καταλαβαίνει η κυρία ¨Αγγελα και ο κύριος ¨Ολι. Και αυτός ο ξενέρωτος Τόμσεν, Τρόνσεν, ο δεν ξέρω πώς λέγεται και τι σημασία έχει; 

Ναι ρε μάγκες κάναμε λάθη.¨Οπως αιώνες τώρα κάνουμε.Και το κυριώτερο και διαχρονικότερο είναι πώς πάντα εμπιστευόμαστε λάθος ανθρώπους..Πώς ανεβάζουμε ψηλά ανθρώπους πού μόνο τα χαμηλά τους πρέπουν.... 

Ναι ρε μάγκες πιστέψαμε και γενικώς πιστεύουμε εύκολα...Γιατί χιλιάδες χρόνια τώρα αφήνουμε το συναίσθημα να μας πλημμυρίζει και να μας οδηγεί σε κρεσέντο , όπως η μουσική του Ζορμπά,αυτή που σκάρωσε ο τεράστιος Μίκης όταν ένοιωσε το γενετικό του υλικό να ταυτίζεται με αυτό του Καζαντζάκη... 

Δεν μας πρέπει το κλάμα.Δεν πρέπει να πέσουμε στην λούμπα του διχασμού...Αρκετούς είχαμε στην ιστορία μας . Φτάνουν... 

Κυρίως δεν μας πρέπει η μοιρολατρεία....Οι μέρες που περνάμε είναι σημαδιακές και ΟΧΙ για οικονομικούς λόγους...Από την αντίδρασή μας θα κριθούν πολλά για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και των Ελλήνων που θα ακολουθήσουν.Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσουν... 

Καιρός να το καταλάβουμε και να ξεκολλήσουμε από αυτά στα οποία το σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας κρατήσει κολλημένους χρησιμοποιώντας κάθε μορφή ψυχολογικών επιχειρήσεων και όχι μόνο... 

Να σηκωθούμε επιτέλους ΟΡΘΙΟΙ. Να πάψουμε να είμαστε φοβισμένα ανθρωπάκια και πειθήνιοι υπήκοοι.Ποτέ κανείς δεν πέτυχε τίποτε από την ζεστασιά και την σιγουριά του καναπέ .....ΠΟΤΕ κανείς δεν πέτυχε τίποτε ...παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τρέμοντας.... 

Κάτι πρέπει να κάνουμε.Οχι ως θεατές άλλά ως Πρωταγωνιστές.Γιατί μπορούμε.Και αυτό το φρικώδες πείραμα που εξελίσσεται σε βάρος μας, με την μάσκα της «οικονομικής κρίσης» έχουμε υποχρεώση να το τινάξουμε στον άέρα.Μόνοι μας. Με αυτοοργάνωση. Εξω από τα αποτυχημένα σχήματα που μας οδήγησαν εδώ.....Και ΜΠΟΡΟΥΜΕ.... 

Ναι ρε συνέταιροι. Δεν μοιάζουμε. Ευτυχώς.Εκεί πού εσείς πλάσατε τα Νιμπελούγκεν εμείς φτιάξαμε τον Δία πού και τι δεν κάνει για να....... Και δίπλα τον Σάτυρο, γιατί είχαμε νοιώσει τη θεωρία του Φρόϊντ, αιώνες πριν την διατυπώσει....
( Aπό την ιστοσελίδα του πατριωτικού περιοδικού
( ΡΕΣΑΛΤΟ)

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...!! 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΠΕΙΡΑΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ; 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η αλαζονεία, η παραφροσύνη και η φασιστική νοοτροπία του Αδόλφου Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας, αιματοκύλησε κατά την διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου, τις χώρες της Ευρώπης και τις εξαθλίωσε οικονομικά για ολόκληρες δεκαετίες.Οι αιμοσταγείς πρόγονοι της κ. Μέρκελ, επέδειξαν εξαιρετική αγριότητα κατά του Ελληνικού λαού στα χρόνια της κατοχής της Ελλάδος από τα φουσάτα του Χίτλερ. Αυτοί οι πρόγονοι, έσφαζαν αβίαστα χωρίς διάκριση γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους, ιερείς και ανήμπορους ανθρώπους που δεν τους έβλαπταν, σκότωναν όποιο άμαχο έβρισκαν στο δρόμο τους. Εκτελούσαν εν ψυχρώ μικρούς και μεγάλους, ακόμη και βρέφη.
Έβαζαν φωτιά σε ολόκληρα χωριά και ξεκλήριζαν οικογένειες. Δημιούργησαν γενοκτονία κατά της Ελλάδος και του λαού της. Μετά από εξήντα πέντε και πλέον χρόνια, ακόμη οι μνήμες είναι νωπές στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και σε πολλές άλλες περιοχές της πατρίδος μας, που γνώρισαν την πρωτοφανή θηριωδία των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.
Όμως, αυτό που δεν κατάφερε ο Χίτλερ, δηλαδή την υποδούλωση της Ελλάδος και γενικότερα της Ευρώπης με πολεμικά μέσα, το κατάφεραν οι απόγονοί του εν καιρώ ειρήνης. Αφού ανασυγκρότησαν, με την αμέριστη οικονομική βοήθεια και αρωγή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της υπόλοιπης Ευρώπης, την ισοπεδωμένη χώρα τους, στα χρόνια που ακολούθησαν μετά την λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, την κατέστησαν μια από τις ισχυρότερες παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις και βεβαίως έγιναν οι οικονομικοί επικυρίαρχοι της Ευρώπης και οι αφέντες αρχικά της ΕΟΚ και ακολούθως της ΕΕ.
Από την εποχή του Χίτλερ, η Γερμανία γνώριζε μέσω των χαρτογραφήσεων που είχε κάνει η επιστημονική του ομάδα, πως η Ελλάδα είναι γεμάτη από ορυκτό πλούτο που πιθανόν να μπορούσε να ζήσει ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρώπης. Έτσι, στον ευρύτερο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υφαρπαγής του ορυκτού πλούτου της, εντάσσεται το σχέδιο της απολύτου οικονομικής διαλύσεώς της μέσω της ολοκληρωτικής εξαθλιώσεως του λαού της, για να μη μπορεί να αντιδράσει.
Συμμέτοχοι και συνένοχοι σε αυτό το σχέδιο ήταν όλοι οι διατελέσαντες Πρωθυπουργοί, μέσω των έργων τους και οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, μέσω της σιωπής τους, από την μεταπολίτευση έως σήμερα. Όλοι τους έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή διαλυτική κατάσταση που βιώνει ο τόπος και ο λαός.
Όμως, θεωρώ, πως τις μεγαλύτερες ευθύνες είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που την 1/1/1981 έκανε την Ελλάδα δέκατο «ισότιμο» μέλος της τότε ΕΟΚ, χωρίς να έχει φροντίσει από το 1974, που εξελέγη για πρώτη φορά Πρωθυπουργός, να την θωρακίσει θεσμικά για να μπορέσει να αντέξει τους κραδασμούς μιας εισόδου στους κόλπους των ισχυρών οικονομικά χωρών της Ευρώπης.
Επιπλέον, ισότιμες, ίσως και μεγαλύτερες, ευθύνες έχει ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος «πέτυχε» την 1/1/2001 την ένταξη της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, χωρίς να έχει διεκδικήσει την χαμηλότερη δυνατή ισοτιμία της δραχμής έναντι του ευρώ, όπως επίσης δεν φρόντισε να έχει προετοιμάσει κατάλληλα τον Ελληνικό λαό για τις μεγάλες μεταβολές που θα υφίστατο η χώρα με την αλλαγή του νομίσματος.
Έτσι, όταν την 1/1/2002 τέθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα χαρτονομίσματα και τα κέρματα του ευρώ που αντικατέστησαν την δραχμή, το αποτέλεσμα ήταν όλα τα αγαθά να εκτιναχτούν πάνω από 300% της προηγούμενης αξίας τους, προς χάριν των κερδοσκόπων και εις βάρος του λαού (επί παραδείγματι, η τιμή για ένα ματσάκι μαϊντανού που κόστιζε στις λαϊκές αγορές 30-50 δραχμές, τελικά εκτοξεύτηκε στα 50 λεπτά του ευρώ, δηλαδή 170 δραχμές).
Συνεχίζοντας, συμμέτοχοι και συνένοχοι σ΄αυτό το εγκληματικό παιχνίδι ήταν, εκτός της Γερμανίας και άλλες πολιτικές ηγεσίες της ΕΕ, που ήταν και είναι υποταγμένες στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, των διεθνών τοκογλύφων και κερδοσκόπων, οι οποίοι σκοπό έχουν την εγκατάσταση της παγκόσμιας κυβέρνησης, μέσω της εγκαθίδρυσης ενός παγκόσμιου νομίσματος (αναφορές έχουν γίνει από τον Γ.Παπανδρέου αλλά και από τον Ε.Βενιζέλο).
Η ηγεσία, λοιπόν της Ε.Ε. (βλέπε Γερμανία) ποτέ επί δεκαετίες ολόκληρες δεν άσκησε κανένα απολύτως έλεγχο στη διαχείριση των συνεχών δανείων που έδινε στην Ελλάδα και τα οποία στο μεγαλύτερο μέρος τους πήγαιναν από τους κυβερνώντες, στη δημιουργία ενός υπεράριθμου και δυσκίνητου δημόσιου τομέα, που μόνο τον πολίτη δεν εξυπηρετούσε και στην αλόγιστη αύξηση των δημοσίων δαπανών.
Κάπως έτσι, συντηρείτο το πελατειακό κράτος που έδινε στα δυο κόμματα εξουσίας συνεχείς τετραετίες διακυβέρνησης, του εν υπνώσει Ελληνικού λαού στις εφήμερες και πρόσκαιρες απολαύσεις, που δυστυχώς τελείωσαν και τώρα εισπράττει την ωμή πραγματικότητα της εξαθλίωσης και της δυστυχίας. Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως άπαντες γνώριζαν πως κάθε μέρα που περνούσε δημιουργείτο δημοσιονομικός οικονομικός εκτροχιασμός της χώρας που δεν μπορούσε «να μαζευτεί» και υποδούλωνε όλο και περισσότερο το κράτος στις δαγκάνες των ορέξεων της ΕΕ, των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων.
Δυο και πλέον χρόνια, λοιπόν, η Ελλάδα με την θηλιά του μνημονίου στο λαιμό της από την τρόικα, βρίσκεται στην απόλυτη αδιέξοδη πολιτική της εφαρμογής του. Αυτή η απίθανη και ανεύθυνη τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσω της υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο και ακολούθως των λαθεμένων επιλογών εκτέλεσής του, το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί συνεχώς μια αρνητική δυναμική εξόδου από την κρίση και είναι απορίας άξιο εάν πραγματικά θέλει την έξοδο της χώρας από αυτήν.
Οι επιλογές που κάνει οδηγούν την χώρα σε βαθειά ύφεση χωρίς γυρισμό. Εξαθλιώνουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, με αποτέλεσμα να έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός μας. Οι συνεχιζόμενοι νέοι φόροι διαλύουν την εμπορική κίνηση των μεσαίων καταστημάτων, με αποτέλεσμα τα καθημερινά λουκέτα. Οι επανωτοί φόροι στην ακίνητη περιουσία αδρανοποιούν τις οικοδομικές δραστηριότητες.
Οι ακάλυπτες επιταγές στην αγορά φθάνουν στο πρώτο οκτάμηνο του 2011 στο 1,7 δις ευρώ. Η ανεργία στο ίδιο διάστημα ξεπερνά το 16%. Δώδεκα δις ευρώ το χρόνο εξάγονται από τους λαθρομετανάστες στις χώρες τους. Εκατό εκ. ευρώ το μήνα μας στοιχίζει η ιατρική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. Τριάντα πέντε χιλιάδες επιδόματα ανεργίας, κατά δήλωση του κ. Λοβέρδου, δίνονται σε «οικονομικούς μετανάστες». Τεράστια ποσά εξάγονται από τη χώρα δια μέσω της αγοράς προϊόντων από τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία είναι όλα ξένων συμφερόντων. Γι΄αυτό κάποτε θα πρέπει ο ευνουχισμένος λαός μας να κηρύξει εμπάργκο σε ότι μη Ελληνικό και να τονώσει, μέσω των αγορών Ελληνικών προϊόντων την εγχώρια οικονομία.
Στο σημείο αυτό οι πολιτικοί μας το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν σκληρή μάχη για να διατηρηθούν όλα τα προνόμια του πελατειακού κράτους του δημοσίου τομέα και μέχρι σήμερα δεν έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις δημόσιες δαπάνες, που ήταν άλλωστε μέρος των αρχικών δεσμεύσεών τους προς την τρόικα. Έτσι καθημερινά καταρρέει ο πλέον παραγωγικός τομέας της χώρας, ο ιδιωτικός. Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι όλα τα ξένα κράτη να θεωρούν την Ελλάδα, πτωχευμένη χώρα.
Η Ελληνική κυβέρνηση, εάν ήθελε, είχε τις ευκαιρίες να ορθώσει ανάστημα προς την Ε.Ε., της οποίας η στάση δεν είναι συμπεριφορά απέναντι σε εταίρο αλλά σε ένα απλό δανειολήπτη. Οι ευκαιρίες υπήρξαν και της δόθηκε η δυνατότητα μιας Εθνικής στάσης και πριν την ψήφιση, από την Ελληνική Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και πριν την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 21 Ιουλίου 2011.
Από πλευράς μου με δυο άρθρα μου που δημοσιεύθηκαν στο ελεύθερης φωνής διαδίκτυο («οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να σώσουν ακριβά το τομάρι τους, εμείς;» και «χτυπώντας την πόρτα μιας κουφής κυβέρνησης»), προσπαθούσα να προτρέψω την Ελληνική κυβέρνηση να καταλάβει το Εθνικό της χρέος και να ασκήσει σκληρή διαπραγματευτική πολιτική, επενδύοντας στο φόβο και την αναστάτωση των Ευρωπαίων που δημιουργείτο από την πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης λόγω πτώχευσης της Ελλάδος.
Πτώχευση που αποφεύγεται, όταν γίνει βιώσιμο το Ελληνικό χρέος και για να γίνει αυτό απαιτείται εκτός της επαναγοράς των ομολόγων μας, να διεκδικηθεί η δραστική περικοπή του χρέους. Επίσης, θα έπρεπε η όποια δανειοδότηση να γίνει με το συμβολικό επιτόκιο της τάξεως του 1%, γιατί η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει το βάρος επιτοκίων της τάξεως 5%-8%. Τέλος, θα μπορούσε να διεκδικηθεί τριετής έως πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας. Τα παραπάνω αποτρέπουν από την χρεοκοπία όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.
Σήμερα λοιπόν, παρά την ατολμία της Ελληνικής κυβέρνησης, οι χαμηλοϋψείς και ελαττωματικοί ηγέτες της Ε.Ε. βλέπουν το καλοστημένο σχέδιο τους, δηλαδή η υφαρπαγή του ορυκτού δημόσιου πλούτου της Ελλάδος σε τιμές ευκαιρίας, μέσω της απόλυτης εξαθλίωσής της, να συμπαρασύρει όλο το σαθρό οικοδόμημα της Ευρωζώνης και όχι μόνο. Γι΄αυτό, άρχισαν μέσω διαβουλεύσεων να προσπαθούν να αποφασίσουν το «κούρεμα» του Ελληνικού δημοσίου χρέους, το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, στο 50% και πλέον, μέσω της ανταλλαγής ομολόγων με άλλα μεγαλύτερης διάρκειας και μικρότερου επιτοκίου, από το 21% που αποφάσισαν οι ίδιοι στη σύνοδο κορυφής στις 21 Ιουλίου 2011.
Επίσης, σκέπτονται έντονα να αποφασίσουν η όποια επόμενη δανειοδότηση να είναι με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο, παρότι μια τέτοια απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα περισσότερα κράτη της Ευρωζώνης τα οποία δανείζονται με υψηλότερα επιτόκια. Επιπλέον, θα πρέπει να διεκδικηθεί επιτέλους, τουλάχιστον τριετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης της χώρας. Τελικά οι Ευρωπαίοι έχουν πάρει χαμπάρι πως διάσωση της Ελληνικής οικονομίας, σημαίνει και διάσωση της Ευρωζώνης. Η Ελληνική κυβέρνηση το έχει πάρει είδηση ή οι εντολοδόχοι της και οι εκβιαστές της δεν της το επιτρέπουν;
Επειδή, λοιπόν, απόλυτο πιστεύω μου είναι πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των Εθνικών περιστάσεων και επειδή είναι πεποίθησή μου πως αυτή η εντολοδόχος κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σκοπό να οδηγήσει την χώρα ποτέ σε εκλογές, θα πρέπει ο ξεσηκωμός του Ελληνικού λαού, που ήδη έχει ξεκινήσει σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας μας, να συνεχισθεί για να μπορέσει να ανατρέψει αυτή τη φαύλη κυβέρνηση και να οδηγήσει τον τόπο σε Εθνικές εκλογές.
Είναι στο χέρι του Ελληνικού λαού, μέσω των Εθνικών εκλογών, να εκλέξει κυβέρνηση που με πρόσφατη την λαϊκή εντολή, θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από αυτή την περιδίνηση του δυσβάστακτου δημοσίου χρέους που έχει περιέλθει η χώρα. Διαφορετικά ο φαύλος κύκλος του χρέους θα συνεχίζεται και στο βάθος του τούνελ θα υπάρχει η απόλυτη καταστροφή για τη χώρα και η πλήρης κατάρρευση του Ελληνικού λαού.
Τώρα θα πρέπει να εκλεγεί κυβέρνηση που θα υποσχεθεί, τουλάχιστον, την διεκδίκηση τριετούς περιόδου χάριτος αποπληρωμής των χρεών προς την Ε.Ε. και εφ΄όσον αυτό δεν επιτευχθεί να κηρύξει αμέσως ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, μέχρις ότου δημιουργηθούν οικονομικά στοιχεία ανάπτυξης της χώρας και η οικονομία μας να ανακάμψει για να μπορέσει να βγει ισότιμα στις αγορές και να μπορέσει να αποτρέψει την απόλυτη εξαθλίωση του λαού μας και την υποταγή της χώρας μας σε τρίτους.
Πρέπει να εκλεγεί κυβέρνηση που θα υποσχεθεί πως μόλις ορκισθεί, αμέσως θα κηρύξει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ (Α.Ο.Ζ) με τους γείτονές μας, από τους Οθωνούς και το Βόρειο Αιγαίο, μέχρι το Καστελόριζο και τη Γαύδο, για την απόλυτη διασφάλιση και εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Ο ορυκτός μας πλούτος είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα μας θυμίζει αθλητή στην εντατική. Θα βρεθεί άραγε πεπειραμένος χειρουργός – Πρωθυπουργός που θα την ιάνει σύντομα και θα της δώσει την δυνατότητα να τρέξει εκ νέου;
Θα βρεθεί εκείνος ο εκλεκτός που θα έχει τα «κότσια» να δημιουργήσει πολιτικές ανατροπές για να τον γράψει η Ιστορία;
Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ» ΚΡΥΦΑ  ΤΗ…ΒΑΡΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ…!!! 

«ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΔΕΞΙΑ—ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ»…!!! 

Το πολιτικό τέλος του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ άρχισε -έστω με καθυστέρηση- να αντιλαμβάνεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, πιστεύοντας ότι έτσι θα διασωθεί, εξαπέλυσε από τη Βουλή άλλη μία από τις συνήθεις αμετροεπείς και αήθεις επιθέσεις του κατά της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας «σκάνδαλο» το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τολμά να ασκεί κριτική.Ταυτόχρονα, ο ύπαρχος του «Τιτανικού», προσπαθώντας να φουσκώσει το σωσίβιο της προσωπικής του διάσωσης, έχει αρχίσει να διαδίδει ότι ο ίδιος είναι μόλις τρεις μήνες υπουργός και ότι αγωνίζεται για να γλιτώσει ό,τι μπορεί από τα «ερείπια» που άφησε πίσω του ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία με τον Γ. Παπανδρέου.
Κατά την επεξεργασία του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος πυροδότησε από νωρίς το κλίμα, μετακυλίοντας όλες τις ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία. Κάπως έτσι, κατηγόρησε τόσο τον Κ. Καραμανλή ότι απέκρυψε την αλήθεια όσο και τον Αντώνη Σαμαρά ότι αποκρύπτει το περιεχόμενο των συνομιλιών του με την τρόικα και με τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
«Το μεγάλο μας λάθος ήταν ότι επιτρέψαμε σε 23 μήνες να έχει διαγραφεί από τη μνήμη του ελληνικού λαού το τι είχε συμβεί τα προηγούμενα έξι χρόνια. Συνιστά πολιτικό θράσος να εμφανίζεται ως λύση στο πρόβλημα της χώρας η Ν.Δ.
Το δράμα της κοινωνίας είναι η ρηχή μνήμη της» είπε, χαρακτηρίζοντας ιστορικό, ηθικό και επικοινωνιακό σκάνδαλο το ότι ασκούν κριτική (σ.σ.: εννοεί τη Ν.Δ.) αυτοί που οδήγησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας.
Στον κ. Βενιζέλο απάντησε ο Μ. Σαλμάς με τη ρήση του Σαίξπηρ ότι η απόσταση από το σοβαρό στο γελοίο είναι μικρή.
«Η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου ήταν άστοχη και προκλητική. Δεν μπορεί να μας διατάζει να μη μιλάμε. Η σιωπή των αμνών δεν βοηθά κανέναν.
Ο κατήφορος δεν έχει τέλος» πρόσθεσε ο Χρ. Σταϊκούρας.
Λίγη ώρα πριν ο κ. Βενιζέλος είχε προκαλέσει θυμηδία.
Κι αυτό γιατί, ενώ όλοι οι οικονομικοί δείκτες θυμίζουν μετεμφυλιακή περίοδο, ο ίδιος ανακάλυψε ότι τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής επιστρέφει μόλις… στο 2004.
Εδειξε μάλιστα να ανυπομονεί για το επικείμενο «κούρεμα» του χρέους, λέγοντας ότι αν συνεχίσουμε χωρίς παρέμβαση, το 2012 το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώ όταν το 2009 ήταν 12 δισ.
Επιβεβαιώνοντας την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, παραδέχτηκε απολύτως φυσιολογικά ότι, όταν ζητάς, είσαι αποδυναμωμένος πολιτικά και τόνισε ότι δεν υπήρξε άλλος Προϋπολογισμός που να έχει ελεγχθεί τόσο πολύ.
Οσον αφορά τα μέτρα του 2012, σχεδόν εξήγγειλε κύμα απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει επανέλεγχος σε σχέση με το πλεονάζον προσωπικό.
Δημοκρατια

Οι μελοδραματικές παραστάσεις των «ανταρτών» του ΠΑΣΟΚ Αυτές οι παραστάσεις των «αγανακτισμένων» και «δυσαρεστημένων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν απλώς ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού. Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: «Το ‘’λίπος’’ της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…». Τελευταίως έχει παραγίνει το κακό. Όλο πιο πολλοί και πιο συχνά «εξεγείρονται», οι «αντάρτες» του αφελούς μελοδράματος, με θορυβώδεις λεονταρισμούς και άφθονα κροκοδείλια δάκρυα. Έτσι για το θεαθήναι. Στο τέλος βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και ψηφίζουν όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας και του λαού της… Τώρα που έρχονται να αναλάβουν τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της αποικίας-Ελλάς οι τοκογλύφοι των πολυεθνικών και των χρηματιστηριακών μαφιών και που το ίδιο το πασοκικό οικοδόμημα καταρρέει πολλαπλασιάζουν τις ηθικές αναθυμιάσεις τους τα κοινοβουλευτικά και παρασιτικά ανθρωποειδή του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, αφού Υπέγραψαν και εκτέλεσαν, με υπέρμετρο λακεδισμό, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» των «νταβάδων» (εγχώριων και ξένων) εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας, βάζουν τη σκούφια του «αντάρτη» και το φεσάκι του «πατριώτη» και ψελλίζουν για …υποταγή στην τρόικα!!! Αυτοί οι πασόκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αηδίας και χαμαιλεοντισμού… Τέτοιοι «αντάρτες» είναι ακόμα πιο εμετικοί και από τους δωσίλογους κυβερνητικούς μανδαρίνους, ακριβώς γιατί είναι τα ανδρείκελα των κυβερνητικών ανδρεικέλων, τα υποπροϊόντα του πασοκικού δωσιλογισμού… Ψήφισαν την κατοχή μας στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος, ψήφισαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου», ψήφισαν την τρόικα και τώρα …ανακάλυψαν ότι κυβερνά η τρόικα!!!!! Το «ανακάλυψαν», αλλά παραμένουν στις θέσεις τους και δεν ρίχνουν την κυβέρνηση, την κατοχική στην τρόικα!!! Τέτοιος κυνισμός και θηριώδης εμπαιγμός… Βεβαίως, δεν πρέπει να μας διαφεύγει και τούτο: Όλα αυτά τα κοινοβουλευτικά παράσιτα (τα ανδρείκελα των ανδρεικέλων) όταν πάρουν εντολές από τα μεγάλα αφεντικά θα πηδήξουν από το καράβι, σαν τα ποντίκια, παριστάνοντας τους ήρωες: Αυτό θα σημαίνει εκτέλεση εντολών για την εξαπάτηση των αφελών και τη διάσωση του καθεστώτος και των πολιτικών ιπποκόμων του… Φαίνεται ότι αρχίζουν να μπαίνουν σε εφαρμογή αυτά τα σχέδια, μια και αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία της κατάρρευσής της… Ήδη κυοφορούνται πολλά εκλογικά μέτωπα «εξεγερμένων» του ΠΑΣΟΚ (τέως και νυν) με «αριστερές» συγκολλητικές ουσίες… Επίσης «αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης», με επικεφαλής το Μίκη και το Γλέζο, κάνουν έκκληση για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»!!!! Την έκκληση υπογράφουν: Ο Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος. Σημείωση: Ο Βαρδινογιάννης Βαρδής δεν είναι ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας, αλλά παλιός αγωνιστής της «Εθνικής Αντίστασης». Τέλος, οι δημοσιογραφικές πόρνες των «νταβάδων» αρχίζουν και αυτές να «ανακαλύπτουν» τα «κακά» της κυβέρνησης…. Αυτά τα κυοφορούμενα πολιτικά εκτρώματα θα πολλαπλασιάζουν τους «στασιαστές» στο καράβι του ΠΑΣΟΚ που βυθίζεται… Διαβάστε και εδώ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6013

Οι μελοδραματικές παραστάσεις των «ανταρτών» του ΠΑΣΟΚ


Αυτές οι παραστάσεις των «αγανακτισμένων» και «δυσαρεστημένων» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν απλώς ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας, αλλά και κάθε όριο εξοργιστικού, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές: «Το ‘’λίπος’’ της παρασιτικής αχρειότητας έχει γίνει καθεστώς στο ΠΑΣΟΚ και δεν καίγεται με τίποτα: ΣΗΜΕΡΑ, κάτω από την επιδερμίδα της καλοαναθρεμμένης πασοκικής «αλητείας» κατακάθεται το ξύγκι του πιο αποτρόπαιου πολιτικού αμοραλισμού, της αχαλίνωτης διπροσωπίας, της εκτυφλωτικής φαυλοηλιθιότητας, της χυδαιότητας και της μοχθηρής κακογουστιάς…». 
Τελευταίως έχει παραγίνει το κακό. Όλο πιο πολλοί και πιο συχνά «εξεγείρονται», οι «αντάρτες» του αφελούς μελοδράματος, με θορυβώδεις λεονταρισμούς και άφθονα κροκοδείλια δάκρυα. 

Έτσι για το θεαθήναι. Στο τέλος βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και ψηφίζουν όλα τα κυβερνητικά εγκλήματα, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» της Ελλάδας και του λαού της… 

Τώρα που έρχονται να αναλάβουν τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ της αποικίας-Ελλάς οι τοκογλύφοι των πολυεθνικών και των χρηματιστηριακών μαφιών και που το ίδιο το πασοκικό οικοδόμημα καταρρέει πολλαπλασιάζουν τις ηθικές αναθυμιάσεις τους τα κοινοβουλευτικά και παρασιτικά ανθρωποειδή του ΠΑΣΟΚ. 

Τώρα, αφού Υπέγραψαν και εκτέλεσαν, με υπέρμετρο λακεδισμό, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» των «νταβάδων» (εγχώριων και ξένων) εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας, βάζουν τη σκούφια του «αντάρτη» και το φεσάκι του «πατριώτη» και ψελλίζουν για …υποταγή στην τρόικα!!! 

Αυτοί οι πασόκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αηδίας και χαμαιλεοντισμού…
 

Τέτοιοι «αντάρτες» είναι ακόμα πιο εμετικοί και από τους δωσίλογους κυβερνητικούς μανδαρίνους, ακριβώς γιατί είναι τα ανδρείκελα των κυβερνητικών ανδρεικέλων, τα υποπροϊόντα του πασοκικού δωσιλογισμού… 

 

Ψήφισαν την κατοχή μας στους διεθνείς μηχανισμούς του χρήματος, ψήφισαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου», ψήφισαν την τρόικα και τώρα …ανακάλυψαν ότι κυβερνά η τρόικα!!!!! 

Το «ανακάλυψαν», αλλά παραμένουν στις θέσεις τους και δεν ρίχνουν την κυβέρνηση, την κατοχική στην τρόικα!!! 

Τέτοιος κυνισμός και θηριώδης εμπαιγμός… 


Βεβαίως, δεν πρέπει να μας διαφεύγει και τούτο: Όλα αυτά τα κοινοβουλευτικά παράσιτα (τα ανδρείκελα των ανδρεικέλων) όταν πάρουν εντολές από τα μεγάλα αφεντικά θα πηδήξουν από το καράβι, σαν τα ποντίκια, παριστάνοντας τους ήρωες: Αυτό θα σημαίνει εκτέλεση εντολών για την εξαπάτηση των αφελών και τη διάσωση του καθεστώτος και των πολιτικών ιπποκόμων του… 

Φαίνεται ότι αρχίζουν να μπαίνουν σε εφαρμογή αυτά τα σχέδια, μια και αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία της κατάρρευσής της… 

Ήδη κυοφορούνται πολλά εκλογικά μέτωπα «εξεγερμένων» του ΠΑΣΟΚ (τέως και νυν) με «αριστερές» συγκολλητικές ουσίες… 

Επίσης «αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης», με επικεφαλής το Μίκη και το Γλέζο, κάνουν έκκληση για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»!!!! 

Την έκκληση υπογράφουν: 


Ο Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος. 

Σημείωση: Ο Βαρδινογιάννης Βαρδής δεν είναι ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας, αλλά παλιός αγωνιστής της «Εθνικής Αντίστασης». 
Τέλος, οι δημοσιογραφικές πόρνες των «νταβάδων» αρχίζουν και αυτές να «ανακαλύπτουν» τα «κακά» της κυβέρνησης…. 
Αυτά τα κυοφορούμενα πολιτικά εκτρώματα θα πολλαπλασιάζουν τους «στασιαστές» στο καράβι του ΠΑΣΟΚ που βυθίζεται…
(από την ιστοσελίδα του πατριωτικού περιοδικού "ΡΕΣΑΛΤΟ"

Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6013