Η επιστολή Βενιζέλου αποκαλύπτει το έγκλημα 

κατά της κοινωνίας

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο… καθηγητής, αντιπρόεδρος και τσάρος της οικονομίας κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την επιστολή του προς την Κ. Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου. Είναι η επιστολή που του είχε ζητηθεί (μαζί μ’ αυτή του πρωθυπουργού) ως προϋπόθεση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα η οποία είχε φύγει από την Αθήνα. Τότε θυμίζουμε ο κ. Βενιζέλος επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα με την τρόικα, ότι ήταν προγραμματισμένη να φύγει και να ξαναγυρίσει. Λίγο μετά βέβαια μετέβη στις ΗΠΑ κι έπεσε γονατιστός ζητώντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Εν πάση περιπτώσει η επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα αποκαλύπτει με τον πλέον κυνικό τρόπο ότι ο κ. Βενιζέλος εγκληματεί κατά του ελληνικού λαού, διαλύει μια ολόκληρη κοινωνία και φυσικά διαλύει και το κόμμα του.
Κατ’ αρχάς να ξεκινήσουμε με τα χαριτωμένα. Ο κ. Βενιζέλος υπογράφει στο τέλος, όχι ως υπουργός ή αντιπρόεδρος αλλά ως… professor. Δεν παίζεται ο άνθρωπος, νόμιζε άραγε ότι θα τσιμπήσουν με το “καθηγητής” οι τεχνοκράτες; Μήπως τους είπε ότι είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κι ότι η σχέση του με τα οικονομικά είναι όσο αυτή που έχει κι ένας… καθηγητής γυμνασίου; Ή μήπως είναι μεγαλομανής και υπογράφει με τον τρόπο αυτό; Εκτός βέβαια κι αν είναι σίγουρος ότι σύντομα δε θα είναι ούτε υπουργός, ούτε αντιπρόεδρος, ούτε βουλευτής, παρά μόνο καθηγητής οπότε, προετοιμάζεται κι ο ίδιος ψυχολογικά.
Στα σοβαρά τώρα. Η επιστολή του κ. Βενιζέλου περιγράφει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση. Τονίζεται λοιπόν ότι θα προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές κι ότι θα ψηφιστούν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου για να τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2011 και του 2012 τα εξής μέτρα:
  • Μείωση του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ με εξαίρεση ατόμων άνω των 65 και κάτω των 30 ετών.
  • Μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 20% και κατά 40% για τους συνταξιούχους κάτω 55 ετών με σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Προαναγγέλλει επίσης “μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων” και “σημαντική μείωση” του εφάπαξ.
  • Μείωση των μισθών στο Δημόσιο τομέα (στενό και ευρύτερο) κατά μέσο όρο 20% μέσω αλλαγής του μισθολογίου.
  • Τοποθέτηση 30.000 εργαζόμενων του Δημοσίου σε εφεδρεία και δέσμευση για επανακαθορισμό ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.
  • Έσοδα από τη νομιμοποίηση αυθαίρετων.
  • Υπόσχεται επίσης ότι θα επιταχυνθεί η πώληση μεριδίων του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και δεσμεύεται ότι θα κλείσουν τα δημοσιονομικά κενά της επόμενης διετίας 2013-2014.
Και τώρα στο ζουμί. Στην επιστολή δεν γίνεται καμία αναφορά στο ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.
Δηλαδή, κανείς δεν του ζήτησε να φέρει στο πολυνομοσχέδιο το περίφημο άρθρο 37 που προκάλεσε τόση ταραχή στην κοινωνία. Ένα άρθρο που ψηφίστηκε και με το οποίο και με τη βούλα επικρατεί ο εργασιακός μεσαίωνας στην Ελλάδα.
Δεν του ζήτησε η κ. Λαγκάρντ να κάνει κάτι τέτοιο. Ούτε και ο Ματίας Μορς ο επικεφαλής της Τρόικας που σε βαρυσήμαντη συνέντευξη του στην «Καθημερινή», στις 13 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι «δεν ζητήσαμε ποτέ την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων» και «ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκινήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για να δουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».
Κανένας λοιπόν από την τρόικα δεν του είχε ζητήσει να γίνει βασιλικότερος του βασιλέως. Με δική του βούληση ο κ. Βενιζέλος -για να ευχαριστήσει άραγε την τρόικα;- έφερε το ντροπιαστικό αυτό άρθρο. Αυτός είναι ο πρωτεργάτης της εργασιακής και μισθολογικής ανατροπής και φυσικά οι τροικάνοι δε θα μπορούσαν να μη δεχθούν το δώρο που τους έκανε ο… συνεργάτης τους.
Ο κ. Προφέσορ θα πρέπει να δώσει λόγο για το έγκλημα κατά της κοινωνίας.

Να διώξουμε τα παλιόσκυλα της Βέρμαχτ!

KANTE LIKE ΣΤΗ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

Αυτή η αντίσταση που φάνηκε να γίνεται πράξη χθες στις 19/10/2011, με την μαζική συμμετοχή του κόσμου στην διαδήλωση κατά των «μνημονιακών» διευθετήσεων της υποταγής της χώρας μας, θα πρέπει να εξελιχθούν σε ανηλεές κυνηγητό των εγκάθετων τοποτηρητών του σκλοβογερμανικού εγχειρήματος σε βάρος της Ελλάδας. Οι κυνικοί, Οκτώβρη ξεκίνησαν και το 1940 να υποτάξουν τη χώρα μας, Οκτώβρη του 2011 οι ίδιοι Γερμανοί …ξανάρχονται, τα ....
θρασίμια!!!

Έλληνες, και τότε οι πατεράδες μας λίγοι ήταν και φτωχοί. Αδύναμοι και πεινασμένοι, όμως... απάντησαν στις ύαινες των ΕΣ-ΕΣ και τα παλιόσκυλα της Βέρμαχτ με τρόπο που δεν μπορούν να ξεχάσουν. Αυτή τους την ντροπή φαίνεται πως θέλουν να ξεπλύνουν και λυσσομανούν τώρα που πιστεύουν ότι έχουν το πάνω χέρι!

Όμως και τότε έτσι πίστευαν! Ας τους κάνουμε και πάλι την ίδια «έκπληξη» για να μην ξανα-ξεχάσουν την Ελλάδα και τι σημαίνει Πατρίδα και Ελευθερία για τον Έλληνα με την αρχαία ψυχή τη χαλυβδωμένη από αιώνες τιμής και προκοπής. Που δεν κάθισε μέχρι προχτές στα δέντρα και τις σπηλιές επειδή δεν ανακάλυψε καλύτερο τρόπο! Που δεν άντεξε ζυγούς και προδοσίες ότι λύτρα και αν χρειάστηκε να καταβάλει σε βάρβαρους σαν και του λόγου τους. Τους βάρβαρους που το μόνο που ξέρουν είναι να λεηλατούν και να μην επιστρέφουν τα κλεμμένα ακόμα και αν το έγκλημά τους έγινε φανερό και καταδικάστηκε.

Ατυχώς , σήμερα με αυτή την «παρδαλή» πολιτική κατάσταση που μας δυναστεύει, τα «δουλικά της πιάτσας» των γιωργάκηδων, των ανδρεοβαγγελάκηδων, των αννάδων και των λοιπών «φυτών», πράσινου, γαλάζιου και λοιπού χρωματολογίου, δεν τολμούν –οι ξεφτίλες- να απαιτήσουν και να αποτρέψουν τη στημένη «δολοφονία» μας, στην οποία μας σπρώχνουν.

Έλληνες...
Έχουμε χρέος στην Πατρίδα μας, στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, στην Ελλάδα που οι δολοφόνοι πολιτικοί παραδίδουν στον οριστικό θάνατο, να αντιδράσουμε! Να τους κυνηγήσουμε με κάθε τρόπο. Και αυτούς και όποιον άλλο τολμήσει να απαιτήσει και πάλι από την Ελλάδα «γην και ύδωρ»!
από το ΔΗΜΟΦΑΝΤΗΣ


 http://apneagr.blogspot.com/

Αμάρτησαν για την …… Πατρίδα !


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 20, 2011
Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας
Η Πρώτη και η Τελευταία Φορά για τις Πολιτικές Πόρνες της Βουλής των Ελλήνων.
Πάλι ξενύχτησαν και Αμάρτησαν για την Πατρίδα. 
ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΟΔΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ μέχρι να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να ψηφίσουν το άρθρο 37.
Στην Αμερική υπάρχει μια σοφώτατη ρήση που λέει ” Once hooker, always hooker”, δηλαδή,  αν γίνεις μια φορά πουτάνα, θα παραμείνεις πουτάνα για όλη σου τη ζωή.
Σύμφωνα με το “ΒΗΜΑ”  ,αξιολύπτητοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν ότι όταν  τους επιβλήθηκε να ψηφίσουν το Μνημόνιο, αισθάνθηκαν σαν Πόρνες την πρώτη τους φορά.
Καλή η δικαιολογία, προκειμένου να συνεχίζουν να εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό, με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα γλυτώσουν από το Γουδή ή ελπίζοντας ότι ο Ελληνικός Λαός θα τους αναθέσει κάποιο ρόλο στη μετά Γουδή εποχή.

Οι “ΠΟΡΝΕΣ” του ΠΑΣΟΚ μας έκρυψαν όμως το ένοχο μυστικό τους.
Ότι δηλαδή, ……….. Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ !!!!
Έτσι αποφάσισαν να σταδιοδρομήσουν στο επάγγελμα, αφού τους εξασφαλίζει τη ζωή που ονειρεύονταν από παιδιά.
Δηλαδή Λεφτά, Διαπλοκή, Εξουσία, Αστυνομική Φύλαξη, Αυτοκίνητο με Οδηγό, Πληρωμένα Ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, Υψηλές Κοινωνικές Επαφές, Συναναστροφές με Πλούσιους Επιχειρηματίες, Προβολή στα ΜΜΕ κλπ., κλπ, κλπ.
Ακριβώς το ίδιο ποίημα που ακούνε και τα 17χρονα πεινασμένα κοριτσάκια από τη Ρωσσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία αλλά, τελευταία, λόγω της κρίσης, και από την Ελλάδα,  και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση, περνάνε το crash test της πρώτης φοράς και, 
όσες αντέξουν, παίρνουν το δρόμο για το Γολγοθά της εκχώρησης της σωματικής τους κυριαρχίας.
Έτσι, οι πρωτάρες “Πόρνες” του Μνημονίου, αυτές που δήθεν Αμάρτησαν για την Πατρίδα, μετά την πρώτη τους φορά και σε 1,5 μόλις χρόνο εξελίχθηκαν…. 
Πράγματι σήμερα, ακούγοντας τες μια – μια να μιλάνε στη Βουλή σχετικά με την ψήφιση του άρθρου 37, τις άκουσα όλες να λένε ακριβώς το ίδιο ποίημα που οι επαγγελματίες πουτάνες λένε στους αφελείς που τις ερωτεύονται και τις ζητούν να τους παντρευτούν.
Είπαν όλες το ίδιο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ !!!
Ποιά είναι όμως η τελαυταία φορά της πουτάνας ?
Είναι πάντα η προηγούμενη της επόμενης, μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο από τον επόμενο πελάτη (ΔΝΤ, Τρόϊκα, ΕΚΤ, κλπ., κλπ.).
Δεν υπάρχει τελευταία φορά στην Πορνεία. 
Δεν το αφήνει να συμβεί ο Μαστρωπός …
Υπάρχει μόνο το ΤΕΛΟΣ.
Αυτό για το οποίο προειδοποίησε τις “Πόρνες” του Ελληνικού Κοινοβουλίου εχθές ο Πάνος Καμμένος, με την καταπληκτική ομιλία του 
στη Βουλή.
Ότι δηλαδή το ΓΟΥΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΕΣ !
ΥΓ
Το ανωτέρω κείμενο δεν αφορά τις κοπέλλες που αναγκάζονται να υποκύψουν στο δέλεαρ της πορνείας, όχι από βίτσιο, 
όπως οι Πολιτικές Πόρνες, αλλά από ανάγκες επιβίωσης και βιοπορισμού.
Οποιαδήποτε αναφορά είναι εντελώς τυχαία και ζητώ ειλικρινά συγνώμη αν αισθάθηκαν θιγμένες από την παρομοίωσή τους με τους δοσίλογους της Βουλής των Ελλήνων.    
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ

Ο κόσμος δεν πτοείται – χιλιάδες παραμένουν στο Σύνταγμα

Share
Παρά τη νέα επίθεση – προβοκάτσια των μπαχαλάκηδων, ο κόσμος δεν έφυγε από την Πλατεία Συντάγματος αλλά παραμένει εκεί στέλνοντας εντολή παραίτησης στην κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή.
Ο κόσμος φωνάζει συνθήματα σαν κι αυτά:
«Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω»,
«Εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή, δεν έχει ελικόπτερο παρά μόνο φυλακή».
Δεν έχει καμία σημασία πλέον αν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε σήμερα ήταν λίγο περισσότερος ή λίγο λιγότερος απο χθές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πουθενά στον κόσμο δεν έχει παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση, ύστερα από τέτοια λαϊκή κατακραυγή.
Τα σημερινά επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων λίγο πριν τις 2 βγήκε από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι και ανέβηκε στο Σύνταγμα. Πήρε θέση στη συμβολή Β. Σοφίας, Αμαλίας και μπροστά από τη Μεγ. Βρετανία. Η Αστυνομία επεχείρησε να εισέλθει από την Καραγιώργη Σερβίας, αλλά οι μπαχαλάκηδες τους απώθησαν. Στη συνέχεια δυνάμεις περιφρούρησης του ΠΑΜΕ απώθησαν επίθεση κουκουλοφόρων, οι οποίοι πετούσαν εναντίον τους πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ. Στην αρχή, οι αστυνομικές δυνάμεις παρακολουθούσαν και δεν επενέβαιναν.
Γρήγορα όμως η σύγκρουση γενικεύτηκε με βροχή μολότοφ από την πλευρά των κουκουλοφόρων εναντίον της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ,  της συγκέντρωσης, αλλά και της Αστυνομίας, η οποία απάντησε με χημικά και δακρυγόνα. Οι ομάδες της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ αμύνονταν με τα ξύλα από τα πανό, αλλά στο τέλος επιβλήθηκαν!!!
Περισσότερα από 40 άτομα έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό, ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.
Η αστυνομία ανακοίνωσε εννέα προσαγωγές.
To ΠΑΜΕ έκανε αισθητή την παρουσία του από το πρωϊ, υλοποιώντας την υπόσχεση για περικύκλωση του κτιρίου του Κοινοβουλίου.
Από νωρίς, είχαν κατακλυσθεί από κόσμο η πλατεία Συντάγματος και όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας -Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και  Καραγεώργη Σερβίας κ.α. Ο κόσμος δεν πτοείται και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κυβερνητική πολιτική λιτότητας. Οι περισσότεροι λένε πως θα παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ.
Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα και μετά τη δήλωση της   γ.γ. Αλέκας Παπαρήγα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ άρχισαν να αποχωρούν συντεταγμένα, από την Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια.
Μερικά λεπτά αργότερα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με δακρυγόνα εναντίον των εναπομεινάντων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα ο χώρος της πλατείας Συντάγματος να εκκενωθεί προσωρινά γιά να ξαναγεμίσει μετά από λίγο.
Στη δήλωσή της η κ.Παπαρήγα απέδωσε στην ακροδεξιά, η οποία «προσπαθεί να τραβήξει δυνάμεις μέσα από την αστυνομία» – όπως είπε- και στην ακροαριστερά, την ευθύνη για τις επιθέσεις που δέχτηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, από ομάδες ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα, στην πλατεία Συντάγματος.

Λαικό συλλαλητήριο στη κηδεία του νεκρού συνδικαλιστή. Οι ηθικοί αυτουργοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν το φονικό πολυνομοσχέδιο...

http://fimotro.blogspot.com/2011/10/y_20.html


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του άτυχου συνδικαλιστή δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι και οι υπόλοιποι από τους 154 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που στηρίζουν την άθλια αυτή κυβέρνηση και τον ανίκανο... 
πρωθυπουργό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι κρατήσουν τις καρέκλες αντί να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους άχρηστους που μας κυβερνούν...
Fimotro

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ...

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΒΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ....

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΜΩΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ...

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ... ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ???

Η Ελλάδα θρηνεί ήδη τον πρώτο νεκρό του φασιστικού παρακράτους που στηρίζει το σύστημα στις ολέθριες για τον τόπο πολιτικές του επιλογές.

Την ίδια στιγμή τα γουρούνια στο κοινοβούλιο της ντροπής συνεχίζουν ασυγκίνητοι το αντεθνικο δολοφονικό τους έργο

Το έναυσμα για την εγκληματική δράση του παρακράτους, το έδωσε το πολιτικό μανιφέστο του εκφασισμού που δημοσίευσε μόλις τρείς μέρες πριν η αμαρτωλή τριάδα Λοβέρδου – Διαμαντοπούλου – Ραγκούση.

Από αυτή την ιστοσελίδα είχαμε προειδοποιήσει πως επρόκειτο για μανιφέστο εκφασισμού με σκοπό τη συγκρότηση και την ανεξέλεγκτη δράση ταγμάτων θανάτου σε βάρος ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας, και το κάναμε την ώρα που όλοι οι άλλοι μιλούσαν για ξεκαθάρισμα ενδοοικογενειακών υποθέσεων στο θίασο της υποταγής.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε…

Η αδίστακτη κυβέρνηση των δοσίλογων, με την ανοχή του κράτους και των μηχανισμών του που παρέμεναν θεατές στη δολοφονική επίθεση, όπλισε τα χέρια των αδίστακτων δολοφόνων και παρέδωσε τον πρώτο νεκρό στην οικογένειά του και στην Ελληνική κοινωνία.

Ο ηθικός αυτουργός έχει πλέον ονοματεπώνυμο. Και δεν είναι άλλος από τον ξοφλημένο πολιτικά θίασο που παρέδωσε τον τόπο στην υποταγή...

Αυτοί δολοφόνησαν έναν απλό καθημερινό άνθρωπο που είχε το θάρρος να αγωνιστεί για το δίκιο του και την αξιοπρέπειά του.

Καμία ανοχή….

Όλοι κάτω… Όλοι στην Αθήνα…

Δεν υπάρχει αύριο για όσους ψηφίσουν ΝΑΙ σήμερα

Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπάρχει (πολιτικό) αύριο για όσους ψηφίσουν σήμερα
Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση (που εξ όσων ακούγονται αυτές τις μέρες από τα πλέον επίσημα χείλη δεν λαμβάνεται) και κυρίως προς την Ευρώπη (που χωρίς αμφιβολία το λαμβάνει για τον φόβο του οικονομικού και του κοινωνικού ντόμινο), δίνουν από χθες οι Έλληνες στις μεγαλύτερες και πιο ογκώδεις διαδηλώσεις που οργανώνονται σε όλες τις ελληνικές πόλεις.
Για πρώτη ίσως φορά, τα διεθνή μέσα
ενημέρωσης δεν δίνουν έμφαση στα έκτροπα, αλλά στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, μιλώντας για έναν λαό που έχει οδηγηθεί στα όριά του και διερωτώμενα ως πού μπορεί να φθάσει η εξουθένωση ενός λαού πριν διασωθεί.
Ακόμη και οι εικόνες από τα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για να σταλεί το μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κυριακής, ότι η κοινωνική αναταραχή μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις ολόκληρη την Ευρώπη.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται τίποτε. Ούτε είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει την λαϊκή οργή για να επιτύχει κάτι καλύτερο την προσεχή Κυριακή.
Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η χθεσινή ομιλία του υπουργού των Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, που δίνει μάχη για να υπερψηφιστεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο, την ώρα που, αν και είναι ο κυρίως αρμόδιος και ο πλέον λαλίστατος, δεν έχει ακόμη πει ποια είναι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Περιορίστηκε να δηλώσει ότι «θα ζητήσουμε οριστική λύση», αλλά απέφυγε να πει ποια θα είναι αυτή η λύση. Το μόνο που έκανε ήταν να καταφύγει στην μέθοδο της τρομοκράτησης, προειδοποιώντας τους βουλευτές του κόμματός του πως αν καταψηφιστεί το νομοσχέδιο «δεν υπάρχει αύριο», δεν υπάρχει «επόμενη μέρα», υπάρχει μόνο «επόμενη νύχτα»!
Είπε επίσης πως η ψήφιση του νομοσχεδίου «είναι το εισιτήριο μας για να πάμε στη διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους» και δήλωσε ότι χωρίς αυτό δεν μπορεί να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2011, ούτε να διαμορφωθεί ο προϋπολογισμός του 2012. 
Αποδέχθηκε δηλαδή πως η κυβέρνηση διοικεί τη χώρα εκβιαζόμενη και αποκάλυψε πως δεν έχει στη φαρέτρα της άλλο διαπραγματευτικό χαρτί εκτός από την πειθήνια εφαρμογή των πιο παράλογων απαιτήσεων των δανειστών. 
Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης πως μέχρι την Κυριακή «δίνουμε τη μάχη των μαχών», κάνοντας αναφορά στις αδυναμίες της Ευρώπης και καλώντας τη (την Ευρώπη) να αντιληφθεί την ιστορικότητα της στιγμής!
Στο μεταξύ, αποδέχθηκε ότι είναι ανάγκη η χώρα και ο λαός της να τιμωρηθούν περνώντας από το Καθαρτήριο, για αμαρτίες του πολιτικού συστήματος – στο οποίο και ο ίδιος ανήκει.
Την ίδια ώρα, τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι αντιφατικά. 
Ο μεν Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα ούτε θα χρεοκοπήσει ούτε θα αναγκαστεί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δε Bank of America-Merrill Lynch, μέσω έρευνας που δημοσιοποίησε χθες, προβλέπει χρεοκοπία της Ελλάδας και μάλιστα πριν από τον Μάρτιο του 2012.
Το πρόβλημα είναι πως όλοι, όποια κι’ αν είναι η γνώμη τους, δεν συνδέουν το ελληνικό πρόβλημα και την επίλυσή του με κανένα νομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία, αλλά με αυτό καθαυτό το χρέος της χώρας που είναι θηριώδες και δεν είναι διαχειρίσιμο – όσα μέτρα και αν ληφθούν, όση εκδικητικότητα και αν επιδειχθεί απέναντι στον ελληνικό λαό.
Γι’ αυτό άλλωστε, κατά την συνάντησή του χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος κατέβασε τον πήχη, λέγοντας πως δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής.
Δεν παρέλειψε, βέβαια, να μιλήσει για πατριωτικό καθήκον, το οποίο επιτελεί η κυβέρνηση, διότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κάνουμε έναν πόλεμο».
Αλλά επειδή υπάρχει και εσωκομματικός πόλεμος – και για να χρυσώσει το χάπι - ο κ. Βενιζέλος, μετά από συνεννόηση, όπως είπε, που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο, έκανε αποδεκτή την πρόταση σχεδίου νόμου της κ. Λούκας Κατσέλη και πλειάδας κυβερνητικών βουλευτών, που ζήτησαν ρύθμιση των δανείων τα οποία έχουν λάβει οι προοριζόμενοι για την εργασιακή εφεδρεία δημόσιοι υπάλληλοι.
Όσο για την δραματική έκφραση «δεν υπάρχει αύριο» χωρίς το μοναδικής έμπνευσης (και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας σε σχέση με το πραγματικό πρόβλημα της χώρας) πολυνομοσχέδιο, συνέπεσε με τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που γνώρισε ποτέ η χώρα.
Είναι σαφές ότι ο λαός στέλνει το μήνυμα πως ούτε αύριο υπάρχει, ούτε σήμερα!
Και οπωσδήποτε, δεν υπάρχει (πολιτικό) αύριο για όσους ψηφίσουν σήμερα, αν και γνωρίζουν πως δεν έχουν τέτοια λαϊκή εντολή…