Μυστήριο με το δεκάλογο της χειραγώγησης… «δεν είναι δικό μου», υποστηρίζει ο Τσόμσκι

Το κείμενο «οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών» κυκλοφορεί μαζικά στο Διαδίκτυο σε διάφορες γλώσσες και αποδίδεται στον αμερικανό φιλόσοφο Noam Chomsky. Στις αρχές του 2010, μεταφράζεται και στα ελληνικά, δημοσιεύεται σε πολλά μπλόγκς και οι αναρτήσεις και τα likes δίνουν και παίρνουν. Το συγκεκριμένο κείμενο σε χρόνο ρεκόρ ανακηρύσσεται σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή κείμενα της παγκόσμιας μπλογκόσφαιρας.
Πράγματι, διαβάζοντας το κανείς, δύσκολα θα μείνει ασυγκίνητος. Ο δεκάλογος περιλαμβάνει κοινές αλήθειες που όλοι έχουν  βιώσει στο πετσί τους όπως ότι το σύστημα γνωρίζει πολύ καλύτερα τα άτομα απ’όσο τα ίδια τα άτομα γνωρίζουν τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να τα ελέγχει περισσότερο απ’όσο τα ίδια μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους.
Η πρωτοφανής επιτυχία αυτού του κειμένου οδήγησε τον Τσόμσκι στην επίσημη διάψευση της πνευματικής κυριότητας του. «Δεν το έχω γράψει αλλά σίγουρα είναι επηρεασμένο από τη σκέψη μου. Θα μπορούσα και να το έχω υπογράψει», δήλωσε χαρακτηριστικά. Εύλογη είναι η ερώτηση λοιπόν, τίνος είναι το κείμενο; Το κείμενο λοιπόν γράφτηκε απο την γαλλική αναρχική εφημερίδα Le Grand Soir. Διαβάστε τις και θα καταλάβετε τους τρόπους με τους οποίους, απο άνθρωποι μετατρεπόμαστε σε πρόβατα……
1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.
Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει  καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ
Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.
3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Για να γίνουν αποδεκτά  τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.
4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.
5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.
7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του… «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).
8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος…
9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ
Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.
10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.
Filed Under:  ,  , 


R

H OΡΓH ΤΟΥ ΛΑΟΥ EINAI ΠANTOY

Η ΧΟΥΝΤΑ ΧΤΎΠΗΣΕ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ! 

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011,21:24

Σε ποδοσφαιρικό αγώνα, το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί του «τριφυλλιού» και έγραφε : «πολίτικοι λαμόγια βουλή των βολεμένων, θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων»... σίγουρα σε κάποιους δεν άρεσε. Μετά την απαράδεκτη ενέργεια του διαιτητή να διακόψει το ματς προκειμένου να....
κατέβει το πανό, η συνέχεια δόθηκε έξω από το γήπεδο. Αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν αυτοκίνητο, κατέβασαν τον κόσμο και τους ζητούσαν να δείξουν το πανό που είχαν για να δουν τι έγραφε, ενώ παράλληλα είχαν προσεγγίσει το Στάδιο διμοιρίες των ΜΑΤ. Η αστυνομία ξεκίνησε να βαράει απροκάλυπτα τον κόσμο, με τους προϊστάμενους τους να τους δίνουν συγχαρητήρια και συμβουλές του τύπου «μπράβο, έτσι τους αξίζει», ενώ ζητούσαν από την διμοιρία να περικυκλώσει το αυτοκίνητο!

Ο κόσμος όμως του Παναθηναϊκού σιγά-σιγά αυξανόταν με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει... εκρηκτική! «Τι κάνετε ρε, ξευτιλίζεστε για 800 ευρώ», φώναζε ο κόσμος στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέχιζαν να βαράνε! 
Στο τέλος μάλιστα συνέλαβαν τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, χωρίς ούτε καν να τους πουν το λόγο! 
Από τον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι υπήρξαν εντολές εκ των άνωθεν που ζητούσαν τη σύλληψη αυτού που είχε το πανό.

Από e-mail

«Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη…»

Share
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Το αίτημα του διαχρονικού ελληνικού εθνικού κινήματος είναι η Ελευθερία. Ούτε η αναζήτηση χαμηλότοκων δανεικών, ούτε η πτώση των spreads, ούτε η αποφυγή του «πιστωτικού γεγονότος», που θα ενεργοποιήσει τα στοιχήματα αιφνίδιου οικονομικού θανάτου, που καλούνται ευσχήμως CDS. Τίποτα από όλα αυτά. Το εθνεγερτικό σύνθημα του Λαού μας ήταν «Ελευθερία ή θάνατος» κι όχι «Ό,τι έχετε ευχαρίστηση»…
Ο Λεωνίδας του Αναξανδρίδα στις Θερμοπύλες είπε, «Μολών λαβέ» κι όχι «ελάτε κι άμα μας δώσετε την έκτη δόση, τα δίνουμε».
Οι αγωνιζόμενοι Έλληνες, από την δρομαία έφοδο στο Μαραθώνα ως τις εθνικές εξορμήσεις της δεκαετίας 1912-1922, από την αντίσταση κατά του Άξονα ως τον Ενωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ και την ηρωϊκή αντίσταση στην Κερύνεια, το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και τον Άγιο Ιλαρίωνα, έδιναν τη Μάχη για την Ελευθερία. Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία. Αυτά ήταν, είναι και θα είναι το άλφα και το ωμέγα της ύπαρξης μας, το κίνητρο αλλά και ο σκοπός μας. Όλα τα άλλα έπονται κι όλα τα άλλα πάνω σε αυτά στηρίζονται. Παιδεία, οικονομία, υγεία, έχουν ως προϋπόθεση την Ελευθερία.
Τα ηρωικά λόγια σίγουρα δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Οι ιστορικές αναδρομές σε στιγμές μεγαλείου και αυτοθυσίας είναι βέβαιο πως δεν περιορίζουν το έλλειμμα και το χρέος. Όμως στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε, γιατί ακόμη δεν τον δώσαμε, δεν δίνει κανένα αγώνα ο ιδεοληπτικός τουρίστας του Μαξίμου, ούτε ο αντ’ αυτού φαφλατάς προφέσορας, πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το διακύβευμα.
Λοιπόν, αδέρφια, το διακύβευμα δεν είναι απλά η ποιότητα ζωής μας, η τυχόν κατάρρευση τραπεζών κι ασφαλιστικών ταμείων. Δεν κινδυνεύουμε απλά από την φτώχεια και την χρεοκοπία. Κινδυνεύουμε από κάτι χειρότερο: την σκλαβιά.
Στην ουσία σήμερα κινδυνεύουν γι’ άλλη μια φορά τα αποτελέσματα της Ελληνικής Επανάστασης. Πελεκούν το δέντρο της ελληνικής Ελευθερίας, αναστημένο με το αίμα των πατέρων και των παππούδων μας.
Όταν γίνει κατανοητό αυτό, όταν συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό κίνδυνο, τότε θα μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα για την οικονομία και για όλα αλλά φυσικά με εθνική ηγεσία και όχι με τους οσποδάρους της Τρόικας.
Η παρούσα κυβέρνηση οδηγεί την Πατρίδα σε ένα οικονομικό 1922. Οδηγεί τους Έλληνες σε μια καταστροφή, με βαθιές ρίζες στο 1981, που δεν θα πλήξει πια έναν γεωγραφικό πυλώνα του Ελληνισμού, όπως ήταν η Μικρά Ασία αλλά τα ίδια τα θεμέλια του ελλαδικού κράτους.
Ο προφέσορ Ξερόλας, δεινός στις γλωσσικές περικοκλάδες, μπορεί να μιλάει επτά ώρες για την αξία της σιωπής, πειστικός στους αδαείς και μικρόνοες και μετά να γυρίσει την τραγιάσκα του ανάποδα, να κάτσει από την άλλή μεριά του τραπεζιού και να πει στον εαυτό του τα ακριβώς αντίθετα, εξίσου πειστικά, για όσους έχουν πέσει με το κεφάλι από το μουλάρι ή πίστεψαν ότι «λεφτά υπάρχουν».
Στις απλές ερωτήσεις, «πέστε μας, έναν, μόνον έναν στόχο που εξαγγείλατε και τον πιάσατε» ή «γιατί, παρά τα μέτρα, έχετε υστέρηση εσόδων και ακόμη μεγαλύτερο έλλειμμα;», θ΄ ακούσετε ως απάντηση σχοινοτενείς θεωρίες για την επίδραση της αυξήσεως του πληθυσμού των μελιγκρών επί της κινεζικής οικονομίας και πως το κάνουν οι λιβελούλες αλλά για την ταμπακέρα, μόκο και τουμπεκί ψιλοκομμένο και νεοφιλεύθερο. Κι ύστερα θα μας μοστράρουν πάλι κουμπούρια στο τραπέζι, απειλές και όψιμο πατριωτισμό για να μας «σώσουν», όπως κάνουν κάθε τρεις μήνες.
Λοιπόν, ακούστε, ωμά και για να μην το πηγαίνουμε γύρω – γύρω. Τούτοι δω, εκτός από φαλιρημένοι πολιτικά, είναι και αδίστακτοι. Έχουν βρώμικο μάτι. Τους είδατε πως χειροκροτούσανε τον ΓΑΠ και τον προφέσορα; Την χώρα την έχουν βγάλει στη διατίμηση, είναι πρωταθλητές της αποτυχίας κι έχουν πιάσει αράχνες από την αβελτηρία. Είναι εργώδεις μόνο για το κακό. Τριάντα χρόνια υπονομεύανε και καταστρέφανε την παραγωγική βάση της χώρας, έκαναν κοινωνική πολιτική με δανεικά, προσλαμβάνανε στρατιές, έβαζαν μπουρλότο στους θεσμούς, ξεφτίλιζαν τις έννοιες των ιδεών, αποδομούσαν την εθνική ταυτότητα. Τώρα δε μερικοί στέλνουν κι επιστολές στο Λαό και λένε «δεν είμαστε εμείς, είμαστε άλλοι»! Ποιος θ’ αγοράσει αυτές τις χάντρες κι αυτά τα σπασμένα καθρεφτάκια;
Ομοψυχία; Ναι, αλλά με ποιον. Έχω ομοψυχία με τους απολυμένους και τους άνεργους ιδιώτες αλλά και με τους κατασυκοφαντημένους δημοσίους υπαλλήλους. Μιλούν όλοι οι νεοφιλεύθεροι ψευτογιάπηδες, που δεν έχουν βγάλει ούτε ένα ευρώ στην ελεύθερη αγορά, λες κι η χώρα ήταν στον αυτόματο, λες και δεν υπάρχουν αξιόλογοι, εργατικοί, υπεύθυνοι άνθρωποι στις δημόσιες υπηρεσίες. Η κατασυκοφάντηση ολόκληρων κατηγοριών εργαζομένων από κατά κανόνα ανεπάγγελτα κωλόπαιδα του Κολωνακίου, είναι μια δόλια μέθοδος τεμαχισμού της κοινωνίας, που διευκολύνει, στρέφοντας τον ένα ενάντια στον άλλο, την κοινωνική ανθρωποφαγία της μνημονιακής υποτέλειας.
Είμαι αλληλέγγυος με τους υποψηφίους εφέδρους, που τα «πουλάκια» λένε ότι επιλέγονται με καθαρά κομματικά κριτήρια. Έχω ομοψυχία με τα θύματα της γενοκτονίας της παραγωγικής βάσης της χώρας, με τους βιοτέχνες και τους εμπόρους. Είμαι αλληλέγγυος με τους εργαζόμενους στην ζώνη στο Πέραμα, όπου πια δεν βαράει ούτε σφυρί. Είμαι αλληλέγγυος με τους αγρότες που αν τους γυρίσεις ανάποδα θα πέσουν μόνο απλήρωτοι λογαριασμοί και τα κλειδιά του χρεωμένου τρακτέρ.
Με αυτούς ναι, είμαι αλληλέγγυος, γιατί αυτοί, ως σύνολο, δημόσιοι κι ιδιωτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και χειρώνακτες, είναι ο Λαός. Κι η Κεντροδεξιά είναι λαϊκή κι οφείλει να είναι λαϊκή. Γιατί λαϊκό δεν σημαίνει ευτελές, ούτε χυδαίο. Είναι ό,τι προέρχεται από το Λαό, ό,τι του ανήκει, τον σέβεται και τον υπηρετεί. Κι η δύναμη της Πατρίδας είναι οι Άνθρωποι της. Έχουν όνομα, καταγωγή, τιμή, αξιοπρέπεια. Και θέλουν φρόνημα, κίνητρο. Και το βαθύτερο κίνητρο είναι η Ελευθερία. Δώστο τους ως στόχο, δώσε και το παράδειγμα σου και μετά σου δίνουν και την ψυχή τους. Θα θυσιαστούν αρκεί να πεισθούν ότι υπάρχει όραμα, σκοπός και σχέδιο.
Για τους πολλούς υπάρχουν όλα. Στους πολλούς ανήκω και μ’ αυτούς έχω ομοψυχία. Με ψεύτες, κερδοσκόπους, συκοφάντες κι ανθρωποφάγους δεν έχω τίποτα κοινό.
Αν δεν αντιληφθούμε το διακύβευμα, αν πλησιάσουμε τα ζητήματα μόνο με την υπολογιστική μηχανή, με ελιγμούς, χειρισμούς και την προπαίδεια, όσο εμείς θα λογαριάζουμε, η οργή του Λαού θα προσπεράσει τους πάντες και τα πάντα. Το Έθνος δεν είναι εταιρεία. Θέλει πολιτική κι όχι απλά λογιστική.
Την νομιμοφροσύνη του Λαού την γεννά η παραδειγματική ηγεσία, αυτή που λέει την αλήθεια κι υπερασπίζεται την Ελευθερία και την ευημερία των πολιτών και – εξίσου σημαντικό – αυτή που τιμωρεί. Η ατιμωρησία των υπευθύνων γι’ αυτό που ζούμε και θα ζήσουμε, θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μια συμφορά, κάτι απρόβλεπτο μπορεί να σε κάνει φτωχότερο. Αυτό, με σχέδιο, πίστη, καρτερία και τολμηρή ηγεσία, μπορείς να το αντέξεις. Αν όμως γίνεις φτωχός και ταυτόχρονα νοιώθεις προδομένος και σκλάβος, τότε είσαι ζώσα εκρηκτική ύλη.
Η χώρα χρειάζεται εναλλακτική επιλογή. Άλλο δρόμο, άλλο ήθος, άλλη ηγεσία. Συντεταγμένη διέξοδο προς το μέλλον. Αυτή δεν μπορούν να τη δώσουν αυτοί που δεν το πιστεύουν, οι συκοφάντες κι εκβιαστές του Λαού, ούτε όμως και τα απολιθώματα μιας προκατακλυσμιαίας αριστεράς.
«Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη», λέει το τραγούδι, «ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο». Η ζωή, λοιπόν, γιατί αυτή θέλουμε, απαιτεί Ελευθερία. Και τώρα που το σκέφτομαι, ο σωστός τρόπος για να τραγουδάς τον Εθνικό Ύμνο, είναι σε στάση προσοχής αλλά με την γροθιά υψωμένη και το κεφάλι σκυμμένο, φόρο τιμής στους ταπεινούς. Αυτοί είναι ο Λαός και ο Στρατός, αυτοί είναι ο κορμός της μεγάλης παράταξης, που έχει το χρέος να αλλάξει στ’ αλήθεια την Πατρίδα.

Το COLPO GROSSO των τοκογλύφων μας και οι «τζάμπα μάγκες»

 
Γράφει: 
Ο Νίκος Καρατουλιώτης 
Υποστράτηγος ε.α 


Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ: 
Ο Νίκος Καρατουλιώτης, υποστράτηγος ΕΑ, στενός και σταθερός συνεργάτης του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ, έχει προβεί σε σοβαρές και πολύ σημαντικές αποκαλύψεις γεωπολιτικού χαρακτήρα. 
Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι αποκαλύψεις του πάνω στα σοβαρά μας εθνικά θέματα και κυρίως αυτά που αφορούν τις ελληνοτουρκικές «διαπλοκές»… 
Ο Νίκος Καρατουλιώτης ήταν αυτός που από την πρώτη ημέρα παρουσίασε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Μνημόνιο, το ανέλυσε λεπτομερώς, αποκαλύπτοντας τις εφιαλτικές του διατάξεις. 
Πολλοί μεγαλόσχημοι άρχισαν να κατακλέβουν τα κείμενά του:πήραν τις αποκαλύψεις του, αρκετά αργότερα, τμηματικά και σήμερα τις εμφάνιζαν σαν δικές τους,… 

Τελευταίως, ο «μέγας» δημοσιογράφος Χαρδαβέλλας, αντέγραψε παλιό κείμενό του και το εμφάνισε σαν δικό του. 

Περισσότερα εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5256 

Τώρα αποκαλύπτει το σχέδιο της διεθνούς μαφίας του χρήματος, το σχετικό με το διαβόητο «κούρεμα»
 

1. Στις 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε από την 
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
 


Οικονομικά και Δημοσιονομικά Θέματα 
Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα το οποίο αποτελείτε από 98 σελίδες και περιγράφει λεπτομερώς την όλη κατάσταση της Ελλάδας.
 

2. Η πρώτη σελίδα είναι η παρακάτω 
EUROPEAN COMMISSION 
DIRECTORATE GENERAL 
ECONOMIC AND FINANCIAL AFFAIRS
 

The Economic Adjustment Programme 
for Greece 
Fifth Review – October 2011 
DRAFT 
This report has been prepared by the Commission services in liaison with the ECB. 
The box on the debt sustainability assessment will be finalised shortly and included in the final version for 
publication. 

3. Στην σελίδα 22 και στο συγκεκριμένο γράφημα που παραθέτω είναι ηλίου φαεινότερο η καταλήστευση που θα πραγματοποιηθεί σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και του εναπομείναντος ελληνικού τραπεζικού συστήματος και καθ’ επέκταση του ελληνικού λαού γιατί στο τέλος ο λογαριασμός θα έρθει σε εμάς. 

Γράφημα από την σελίδα 22 



4. Στις παραπάνω μπάρες τα χρώματα συμβολίζουν τα ελληνικό χρέος και τα χρώματα ποιοι τα κατέχουν. 

Α .Κίτρινο: ελληνικές τράπεζες 
Β. Ουρανί.: ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία 
Γ. Κόκκινο: ξένες τράπεζες 
Δ . Μπλε : Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μηχανισμός στήριξης, και άλλοι ελάχιστοι ξένοι (ξένα ασφαλιστικά ταμεία)
Ε . Μπεζ: ΔΝΤ
 

5. Παρακολουθώντας την ιστορική διαδρομή του χρέος από τον Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Μάρτιο του 2011 διαπιστώνουμε τα παρακάτω: 

Α. Από την περίοδο του 10 και μόλις προέκυψε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, οι ελληνικές τράπεζες και ελληνικά ταμεία άρχισαν να φορτώνονται με ομόλογα τα οποία ξεφόρτωναν οι ξένες τράπεζες. Έτσι ενώ αρχικά οι ξένες τράπεζες κατείχαν 80 δισεκατομμύρια ευρώ τον Μάρτιο του 11 να κατείχαν μόλις 20 δις. 

Β. Στην ίδια ιστορική διαδρομή οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία από 55δις που είχαν αρχικά έφτασαν τα 160 δις (εκτιμώ ότι τα μεγέθη έχουν επιδεινωθεί σε βάρος μας μέχρι σήμερα) . 

6.
 Τυχόν κούρεμα που θα πραγματοποιηθεί θα είναι από το κόκκινο χρώμα (συμπεριλαμβανομένου) και κάτω δηλαδή 160δις ευρώ, καθόσον αυτά της Ε.Κ.Τ αλλά και του μηχανισμού στήριξης μαζί με του ΔΝΤ δεν προβλέπεται. Ουσιαστικά σε περίπτωση ενός κουρέματος της τάξης του 50% από, οι ξένες τράπεζες θα χάσουν από τα 20δις ευρώ μόλις 10δις ευρώ, ενώ οι ελληνικές τράπεζες 25δις και τα ασφαλιστικά ταμεία 40 δις. 

Ουσιαστικά αυτό θα πυροδοτούσε την πλήρη κατάρρευση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος και των ασφαλιστικών τα μείων μας. 

7. Εύλογο το ερώτημα του αναγνώστη γιατί τόση φασαρία από την Ευρώπη, για ένα τέτοιο ποσό αφού τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η απάντηση είναι ότι το μοντέλο που θα εφαρμοσθεί στην Ελλάδα θα είναι ο μπούσουλας εάν και όταν χρειαστεί και για τις υπόλοιπες χώρες (Ισπανία –Ιταλία κλπ) όπου τα μεγέθη είναι μεγάλα (και τυχόν ξεφόρτωμα με τον ίδιο που πραγματοποιήθηκε με τα ελληνικά ομόλογα θα είναι αδύνατο). 

Ύστερα από την παραπάνω μελέτη τίθενται τεράστια πολιτικά ερωτήματα τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και για αυτούς που υπέγραψαν το επαχθές μνημόνιο. 

1.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε αμήχανη αυτό το παρκάρισμα των ελληνικών ομολόγων από τους ξένους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία; 

2.Γιατί η ελληνική κυβέρνηση έδωσε χρόνο στους δανειστές μα να δράσουν με αυτό τον τρόπο; 

3.Γιατί όταν η Ευρώπη σήκωνε αναχώματα γύρω από την ελληνική οικονομία προκειμένου ένα κούρεμα ή και μια πτώχευση να μην έχει αντίκτυπο στην ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε αντίμετρα; 

Το κατάλληλο τάιμινγκ παίζει σπουδαίο ρόλο σε έναν πόλεμο.Και αν αυτό που ζούμε είναι μια μάχη τού οικονομικού πόλεμου όπως ισχυριστήκατε πολλάκις εσείς ο ίδιος κ. πρωθυπουργέ, τότε τίθεται το μέγιστο ερωτηματικό γιατί διαλέξατε λάθος χρόνο τόσο για το «κούρεμα», όσο και την διαπραγμάτευση με την Τρόικα «με αποτέλεσμα να φύγουν και μετά να τους παρακαλάτε να επιστρέψουν». 

Όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα ανεπαρκούς διοίκησης της χώρας ή ένα καλοστημένο σχέδιο πλήρης υποτέλειας της χώρας στον «μεγάλο αδελφό» πέραν του ατλαντικού, μιας και με τον περίφημο «Τιτανικό» και τις μυστικές συναντήσεις σας με τον Στρος Καν, κατορθώσατε να μπάσετε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και καθ’ επέκταση στην Ευρώπη , όπου ο μόνος κερδισμένος είναι οι ΗΠΑ; 

Κατόπιν των ανωτέρω …..τζάμπα μάγκες, ή εκτελεστές ενός σχεδίου διάλυσης του ευρωπαϊκού οράματος και πλήρης υποταγής της Ελλάδας στην Αμερική μιας και η προηγούμενη κυβέρνηση τόλμησε να αλληθωρίσει ενεργειακά προς την Ρωσία? 

Κοζάνη 22-10-2011
 

Το ιστολόγιο Του Καρατουλιώτη: 
http://karatouliotis.blogspot.com/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το υπό ίδρυση κόμμα των Στρατιωτικών καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί με το καλό ή... με τη βία!


Το υπό ίδρυση κόμμα των Στρατιωτικών, (που λόγω Συνταγματικού
κωλύματος φαίνονται οι Απόστρατοι) με αφορμή τα γεγονότα των 
τελευταίων ημερών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία καλεί
την κυβέρνηση να παρατηθεί, διαφορετικά αυτό ενδέχεται να
πραγματοποιηθεί με τη βία από τον ίδιο...
τον λαό. Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η χώρα βαίνει προς το χάος
και ανεξέλεγκτες καταστάσεις ενδεχομένως να λάβουν χώρα. 
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους: 
Με τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε
η Κυβέρνηση καταρρέει και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας
της. Δεν πρόκειται μόνο περί των πρωτοφανών, αντιλαϊκών , αντικοινωνικών και 
 ανθελληνικών μέτρων από μια αυτονομαζόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση, αλλά περί 
αποκαλύψεως του συστηματικού ψεύδους και της εξαπάτησης με τα οποία καθησυχάζει
το Λαό μέχρι να καταφέρει τα κτυπήματά της. Πόσες φορές τους τελευταίους μήνες
ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών δεν διαβεβαίωσαν με τον πλέον
κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Είναι ολοφάνερο ότι
ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή του είναι πλήρως αναξιόπιστοι. Οι προεκλογικές
τους υποσχέσεις απέχουν πολύ πέραν των συνήθων ψευδών που είχε συνηθίσει
να ανέχεται ο Λαός από τους επαγγελματίες πολιτικούς. Με την καταστρεπτική πολιτική 
τους δεν σώζουν τη Χώρα από τη χρεοκοπία αλλά οδηγούν το Λαό στην εξαθλίωση.
Η Κυβέρνηση απέτυχε να κυβερνήσει τον τόπο προστατεύοντας τα συμφέροντα του Λαού. 
 Οφείλει αμέσως να παραιτηθεί και η Χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές χωρίς τη συμμετοχή των
υπαρχόντων πολιτικών κομμάτων τα οποία άμεσα πρέπει να διαλυθούν. 
 Ο πολιτικός τους βίος τερματίσθηκε, Αν δεν το πράξουν μόνοι τους θα το πράξει βίαια ο Λαός. 
Και δεν πρόκειται μόνο περί του κυβερνώντος κόμματος αλλά όλων των κομμάτων.
Αν έχουν την παραμικρή αίσθηση ευθύνης πρέπει σήμερα να παραιτηθούν από το βουλευτικό
τους αξίωμα. Αλλά δεν πρόκειται γιατί είναι συνένοχοι στα εγκλήματα κατά του Λαού. Δεν τους 
απαλλάσσει σε τίποτα από τις ευθύνες τους επειδή δεν ανήκουν στην κυβερνώσα παράταξη.
Έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες γιατί υπηρετούν το ίδιο ανθελληνικό και αντιλαϊκό σύστημα εξουσίας.
Η Χώρα βαίνει προς το χάος και τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Είναι βέβαιο πως οι βουλευτές
και τα κόμματα θα εξαφανισθούν όταν θα έρθει το τέλος αφού έχουν εξασφαλίσει τις καταθέσεις 
τους για τους ιδίους και τις οικογένειες τους. Αλλά ο Λαός θα τους αναζητήσει και από την οργή
του δεν θα γλυτώσει κανείς. Τώρα είναι η ευκαιρία, όσοι βρίσκονται στο Κοινοβούλιο και
αισθάνονται Έλληνες, να παραιτηθούν άμεσα και να ωθήσουν την ανθελληνική Κυβέρνηση στην
πτώση. Άλλως είναι συνένοχοί τους.
Καλούμε τα μέλη μας, τους φίλους μας, τους επισκέπτες της σελίδας μας να 
κινητοποιηθούν δυναμικά στους χώρους τους και να αξιώσουν την παραίτηση
της Κυβέρνησης και διάλυση όλων των κομμάτων της Βουλής. Άμεση προκήρυξη
εκλογών και ανάδειξη συντακτικής Βουλής για να τεθεί τέλος στην άθλια μεταπολίτευση
με την ψήφιση νέου Συντάγματος. Έλεγχος των υπευθύνων, καταδίκη και δήμευση των
περιουσιών τους. Επιτέλους να σταματήσει η διαφθορά και να ανασχεθεί η κατρακύλα 
του Έθνους. πηγή
http://arkeidiasimeraoipolitikoi.blogspot.com/2011/10/blog-post_22.html?spref=tw