Αθήνα-Βρυξέλλες-Βατερλώ

Πηγές τού Μαξίμου διαδίδουν ότι το pedi θα υποβάλει μηνύσεις κατά των ΜΜΕ που είχαν την αναίδεια να πουν ότι Άγκελα και Νικολά πήραν κατά μέρος τον Giorgaki και τον ενημέρωσαν για το σχέδιό τους για την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι ο "ιός" τής mother Margaret τους έβαλε τις φωνές φώναξε και με έντονο ύφος τους είπε τί ακριβώς πρέπει να γίνει.  Εκτός από το κούρεμα κατά 50% τουλάχιστον, τους έδωσε εντολή να στείλουν τους μόνιμους Επιτρόπους, για να διοικούν
την Ελλάδα. Η Άγκελα και ο Νικολά στην αρχή δεν ήθελαν, αλλά το pedi τους θύμισε αυτά που έλεγε από το 2009. Ότι δηλαδή οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι, όλοι κλέβουν, διαπλέκονται, είναι τεμπέληδες, έχουν μάθει να τρώνε τα λεφτά τού Δημοσίου μαζί με τον Πάγκαλο και πώς οδήγησαν την χώρα στο παγόβουνο, όπως ο καπετάνιος Edward John Smith τον Τιτανικό. Έτσι η Άγκελα και ο Νικολά έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια και αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Μαργαριτογεννημένου. Συνεννοήθηκε, μάλιστα, το pedi να μπουν οι πιο αυστηροί Επίτροποι στον πρωθυπουργό Μπένι, (μάλλον η πρώην νταντά τής Άγκελας με το μαστίγιο...), στην Αννούλα τη Διαμαντοπούλου, στον πρώην δήμαρχο Πάρου, Ραγκούση και στον ωραίο Μπρούμελ, τον Λοβέρδο. Για να μάθουν να μην ξαναγράφουν και δημοσιεύουν κοινά μανιφέστα και να τους αποκαλούν τα ΜΜΕ, «η τρόϊκα του ΠΑΣΟΚ». Ντροπής πράγματα δηλαδή, αφού η τρόϊκα είναι μία και μοναδική.
Για τον ταμία, τον Παπακωνσταντίνου το pedi Giorgaki, είχε κάποιες αμφιβολίες αν πρέπει να τον τιμωρήσει γιατί, όπως και να γίνει, είχε κάνει καλή δουλειά στην φοροεπιβολή. 
Για τον Σαμαρά, λέγεται ότι ο "ιός" ετοιμάζει άλλη τιμωρία. Θα τον καλέσει ξανά να τού μιλήσει για συναίνεση και θα τού αλλάξει 10 φορές το ραντεβού. Και μετά θα τον κατηγορήσει πώς είναι συκοφάντης, δεν είναι πατριώτης γιατί δεν δέχεται να συνεργασθεί στην εθνοσωτήρια προσπάθεια, ότι οι προτάσεις του είναι αερολογίες και αλλά πολλά. 
Επίμονες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ότι η Άγκελα και ο Νικολά είπαν στο pedi να μην είναι τόσο σκληρός και ότι ίσως θα έπρεπε να σκεφθεί την παραίτηση, ελέγχονται ως ανακριβείς. Από το Μαξίμου λέγεται ότι ο πρωθυπουργεύων "ιός" δεν τους έχει ενημερώσει σχετικά. 
Πάντως νέα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με διαρροές από το Μαξίμου, ότι ο Μαργαριτογεννημένος σκέπτεται να διεκδικήσει την θέση του προέδρου της δημοκρατίας, αφού  απέρριψε τελικώς την πρόταση που του έκανε ο ΟΒΑΜΑ, να καταλάβει την θέση του Γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.
ΣΝΕΒΕΜΠΤ

H Μεγάλη Αγανάκτηση


Η οργή του κόσμου για την απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης μεταφέρεται από τις πλατείες, τους δρόμους και τις συνελεύσεις, στα γήπεδα. Το πρώτο ηχηρό μήνυμα δόθηκε το Σαββατοκύριακο σε 4 από τα 6 γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Συνθήματα εν χορώ κατά του Γιώργου Παπανδρέου, των πολιτικών και της Βουλής και πανό με πολιτικό περιεχόμενο στο Ολυμπιακό Στάδιο, τη Ν.Σμύρνη και το “Γεντί Κουλέ” του Ηρακλείου. 
Πανό που άναψαν φωτιές, ιδίως στο ΟΑΚΑ, καθώς σύμφωνα με το γράμμα του νόμου (βλέπε κανονισμούς UEFA) απαγορεύεται στα γήπεδα η ανάρτηση πανό με πολιτικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο. Και μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, οι παρατηρητές αγώνων (και όχι οι διαιτητές) δίνουν εντολές για τη διακοπή ή συνέχιση ενός αγώνα.
Τα πρώτα συνθήματα κατά της κυβέρνησης (με αρκετά κοσμητικά επίθετα για τον πρωθυπουργό) ακούστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ματς με τη Σάμροκ. Συνθήματα βεβαίως που δεν μπορούσαν να καταλάβουν ο παρατηρητής και διαιτητής του αγώνα.

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Περιστέρι, οι οπαδοί του Ατρόμητου ξεκίνησαν τα συνθήματα κατά πρωθυπουργού και κυβέρνησης. Στην αρχή εισέπραξαν το χειροκρότημα των οπαδών του ΠΑΣ και στη συνέχεια οι Γιαννιώτες οπαδοί ένωσαν και τις δικές τους φωνές αποδοκιμασίας μ' αυτές των φιλάθλων του Ατρόμητου.

Το Σαββατόβραδο πήγαν πάνω από 15.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με τους οργανωμένους να εκφράζουν με τον πιο ηχηρό τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για όλα όσα διαδραματίζονται σε βάρος του ελληνικού λαού.

“Πολιτικοί λαμόγια. Βουλή βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων” έγραφε το μεγάλο πανό που σήκωσαν στο πέταλο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ο διαιτητής Χρήστος Μήτσιος από την Ήπειρο διέκοψε το παιχνίδι στο 36ο λεπτό, απαιτώντας να κατέβει το πανό για να συνεχιστεί το ματς. Έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα, διαβουλεύσεις του κ.Γόντικα με τον 4ο διαιτητή και τελικώς μετά από 9 λεπτά, είδε και απόειδε ο διαιτητής και έδωσε συνέχεια στο ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει τον αρχικό του σκοπό: Το πανό δεν κατέβηκε ποτέ! Σχεδόν όλο το γήπεδο αποδοκίμασε την ενέργεια του να διακόψει το ματς, την επιμονή του να κατέβει το πανό και χειροκρότησε την κίνηση των οργανωμένων οπαδών. Επίσης καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, οπαδοί του Παναθηναϊκού καταφέρονταν εν χορώ με υβριστικά συνθήματα κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, πολιτικών και της Βουλής.

Μετά το τέλος του αγώνα οι φίλοι του Παναθηναϊκού έγιναν μάρτυρες καταστάσεων που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Με μεθόδους που χρησιμοποιούσε η χούντα, αστυνομικοί και άνδρες των MΑΤ έστησαν μπλόκα στον περιβάλλοντα χώρο κι έκαναν ελέγχους (!) στα αυτοκίνητα στις εξόδους για να βρουν το πανό! Μετά τις πρώτες διαμαρτυρίες οπαδών του Παναθηναϊκού, οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως και επικράτησε πανδαιμόνιο. Τελικά βρέθηκε το πανό, δυο οπαδοί του Παναθηναϊκού οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργά το βράδυ έμειναν ελεύθεροι.

Στη Ν.Σμύρνη το απόγευμα της Κυριακής και στον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός, το ΠΑΣΟΚ έγινε... ΜΠΑΤΣΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Πανό των οργανωμένων του Πανιωνίου στη θύρα 3 ανέφερε "Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ", με τα υβριστικά συνθήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένειά του να δίνουν και να παίρνουν. Ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας δεν ζήτησε να κατέβει το πανό, απλώς ζήτησε να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα και έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα.

Στο Ηράκλειο εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και παραδοσιακά παίρνει ...σταλινικά ποσοστά, οπαδοί του ΟΦΗ σήκωσαν πανό στη θύρα 4: “Δεν σε θέλει ο λαός, παρ' την τρόικα και μπρος",  ενώ το σύνθημα "να καεί, να καεί το μπ... η Βουλή" ακούστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ. Ο διαιτητής Στυλιάρας διέκοψε το ματς για δύο λεπτά, απαιτώντας να κατέβει.

Η «άλλη Ελλάδα» θα απαγγείλει την ετυμηγορία της ιστορίας

Share
Θα έλθει σύντομα η ώρα που δεν θα μπορούν να αγνοήσουν τον Λαό
Όπως εκτιμούν οι πιο διαφορετικές πηγές, πάνω από 500.000 κόσμου βγήκε την περασμένη εβδομάδα στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ήταν ενδεχομένως η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε στην χώρα από τον καιρό της Μεταπολίτευσης του 74.
Όλοι γνωρίζουμε επίσης ότι η καθεστηκυία τάξη, το σύστημα με τις παραφυάδες του σε ΜΜΕ και κόμματα,  μετά τον πρώτο πανικό, ανάσανε από την κόντρα του αριστερού στυλοβάτη του (ΚΚΕ) με τους “αναρχικούς” και νομίζει ότι απέφυγε τα χειρότερα.
Δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Γιατί αυτοί  που πήγαν στο Σύνταγμα ήταν  πρωτίστως οι”ριγμένοι” του Δημοσίου, οι ζορισμένοι μικρομεσαίοι και οι ευθέως βαλλόμενοι ταξιτζήδες, σκουπιδιάρηδες κλπ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ, η σιωπηλή πλειοψηφία, αυτοί που ζορίζονται εδώ και καιρό, αυτοί που δεν έχουν λαμβάνειν έστω τα όσα δίδει το Κράτος κάθε μήνα , αυτοί που πρέπει να καθαρίσουν μόνοι τους, με τα προσόντα και τις δυνάμεις τους, έχουν άλλες έγνοιες , προς το παρόν: Να πληρώσουν το ρεύμα, τα σχολεία και τα φροντιστήρια, τα δάνεια και προσπαθήσουν να κρατήσουν το σπίτι τους.
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ βγουν στο Σύνταγμα, οι πολλοί, τότε ούτε είκοσι ούτε πενήντα μπουλουκοδιμοιρίες δεν θα σώσουν τον “ναό της Δημοκρατίας” και το ιερατείο της Μεταπολιτεύσεως…
Ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε τα “κόμματα”, ούτε οι κεκράκτες τους : Θα έχει έλθει η ώρα να μήν αγνοηθεί η αντίδραση του λαού.
Θα έχει τελειώσει η Ελλάδα του 74, η Ελλάδα που κατάπιε και χώνεψε με lifestyle και καλοπέραση τους Αττίλες και άφησε να την καβαλήσουν οι πολύχρωμοι μητραλοίες της “Δημοκρατίας”…
Όσο οι πολλοί δεν πάνε στο Σύνταγμα, όσο όλοι πάνε στις δουλειές τους, πληρώνουν την εφορία, έχουν βενζίνη για να κινηθούν και σπίτια να μείνουν τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει την βίαια επαναφορά της ελληνικής κοινωνίας σε συνθήκες  του 60.
Η κοινωνία δεν έχει ακόμα ωριμάσει …αγωνιστικά. Είναι μεν στα κάγκελα, φοβάται, βλέπει το αδιέξοδο, θέλει να ξεφύγει, υποσυνείδητα όμως είναι ακόμα εγκλωβισμένη στο μεταπολιτευτικό «παπανδρεϊσμό», και στις τρεις εκδοχές του, και την γαλάζια και την πράσινη και την ροζ. Επειδή και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εξέθρεψαν όλα αυτά τα χρόνια το όνειρο της αποκατάστασης στο δημόσιο, έδιναν και έπαιρναν θαλασσοδάνεια, ανέχτηκαν αν δεν ευνόησαν αυτή  την απίθανα διεφθαρμένη κρατικοδίαιτη διαπλοκή με τις μίζες της. Με δεκανίκι την καθεστωτική αριστερά.
Το ΠΑΣΟΚ και μερικοί νεοδημοκράτες (νύν καί πρώην) είναι οι τελευταίοι ιερείς τού «Παπανδρεϊσμού». Προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν την ιερατική του τάξη θυσιάζοντας τους πιστούς, οι οποίοι τους λάτρευαν και τους φιλούσαν τό χέρι.
Τι θα συμβεί τελικά; Το είπε ο παπάς της ενορίας του «Άτακτου» και σας το μεταφέρω: «Μέχρι τώρα (είμαι 79 ετών) και δεν έχω δει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο πρόεδρος τον «σκουπιδιάρηδων» να απεργούν με το ίδιο στόχο»
Γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ δεν κατάφεραν μόνο να εξαθλιώσουν και να υποτάξουν την χώρα. Κατάφεραν και κάτι άλλο: την οριστική κατάργηση των παλαιών διαχωρισμών που δίχαζαν το Έθνος, τα “πράσινα” και “γαλάζια” καφενεία.
Η βασική αντίθεση στην σημερινή ελληνική κοινωνία αρχίζει να μην είναι πλέον ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά. Η βασική αντίθεση αρχίζει να είναι ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού και την μικρή ελίτ του πλούτου και της διαπλοκής που συνεχίζει να “κυβερνά” τον τόπο. Όπως σημειώνει ένα σημαντικό άρθρο στην Guardian, “από την μια, οι τραπεζίτες, οι φοροφυγάδες, οι βαρόνοι των ΜΜΕ και οι πολιτικοί που στηρίζουν τον πιο ταξικό, βίαιο, κοινωνικό και πολιτισμικό μετασχηματισμό που έχει συμβεί ποτέ στη Δυτική Ευρώπη. Και από την άλλη, η  «άλλη Ελλάδα», η συντριπτική πλειοψηφία του λαού”
Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος τον μύθο του Σίσυφου για να δει που θα οδηγήσουν αυτά τα νέα μέτρα που δεν θα μειώσουν το έλλειμμα, προστίθεται στο ίδιο άρθρο.
Δεν χρειάζεται να έχει διαβάσει κάποιος τον Πλάτωνα, για να αντιληφθεί ότι η μείωση κατά το ήμισυ των μισθών και των συντάξεων, απλά σημαίνει πως ο κόσμος δεν θα μπορεί να πληρώνει τους νέους ανυπέρβλητους φόρους.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης της ελληνικής ιστορίας για να δει ότι όσο περισσότερο αναφέρεται η μείωση της εθνικής  κυριαρχίας, τόσο ο κόσμος θα αντιδρά βίαια.
Και για ένα να είστε σίγουροι τις ημέρες που έρχονται. Η «άλλη Ελλάδα» θα απαγγείλει την  ετυμηγορία της ιστορίας. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά σε όλα τα κόμματα.
Factorx
(ευχαριστώ τον Parsifal και τον Ιαπετό για τις σημαντικές παρατηρήσεις τους)

Εκχώρηση κυριαρχίας χωρίς 180 ψήφους στην Βουλή = Εδώλιο!



Image
Με αντάλλαγμα την εθνική κυριαρχία, οι Γερμανοί κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο οι Γάλλοι, μας υπόσχονται απλά... παραμονή στην ευρωζώνη.
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται πλήρως η πρόβλέψη και η θέση που είχαμε λάβει πριν από δύο εβδομάδες: Ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι παραμονή στο ευρώ, σημαίνει ότι θα γίνουν δούλοι στο τόπο τους.
Σημαίνει τέλος στην εθνική κυριαρχία (αυτά τα περί "απώλειας μέρους της εθνικής κυριαρχίας" θυμίζει το "ολίγον έγκυος"), ανάληψη της οικονομικής και συνεπώς όλης της διακυβέρνησης της χώρας από τους ξένους και βέβαια έπεται συνέχεια.
Ιστορικά ένα κράτος που έχει αποφασίσει από μόνο του να παραδοθεί σε μία ξένη δύναμη χάνει νομοτελειακά, αργά ή γρήγορα εδάφη και έλεγχο. Εκτός και αν νομίζει κάποιος ότι μια Ελλάδα της οποίας τον έλεγχο τον έχουν οι ξένοι θα μείνει ανέπαφη την στιγμή που η Τουρκία καραδοκεί.
Εκτός και αν υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι η Μέρκελ θα στείλει στρατό για να μας προστατέψει! Η άλλη λύση ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και αγώνας για να παρεμείνουμε στην ευρωζώνη. Και στην μία περίπτωση και στην άλλη η χώρα θα περάσει δύσκλες στιγμές.
Υπάρχει και η διέξοδος του εθνικού νομίσματος. Εδώ οι πολίτες θα επιλέξουν συν τω χρόνω. Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα σε μία χώρα, αν οι πολίτες της δεν το επιθυμούν ή δεν αντιδρούν. Ούτε καν δικτατορία.
Πάντως η κυβέρνηση για να περάσει την συμφωνία εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας θα πρέπει να έχει πλειοψηφία 3/5 δηλαδή 180 βουλευτές. Οτιδήποτε άλλο (δηλαδή απόπειρά τους να περάσουν την συμφωνία με απόλυτη πλειοψηφία 151 ψήφων, τους καθίζει στο εδώλιο του κατηγορουμένου με κατγορίες ανάλογες με αυτές των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου.
Η ώρα της απόφασης έφτασε. Οι Γαλλογερμανοί προτείνουν για την ακρίβεια επιβάλουν "κούρεμα" του χρέους άνω του 50%. αυτό σημαίνει καταστροφή σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ και βέβαια απαιτούν πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το τέλος του 2012.
Θα μας δανείζουν μόνο για τους τόκους των παλαιών δανείων. Η Ελλάδα θα πρέπει να βγάζει αρκετά για να πληρώνει τα έξοδά της και να μειώνει και το κεφάλαιο των δανείων! Επίσης διορία εννέα μήνες στις τράπεζες να βρουν κεφάλαια και μετά στήριξη από τα κράτη ή το EFSF.
Τα λεφτά που θα χάσουν οι τράπεζες, υπόσχονται ότι θα τους τα δώσουν πίσω μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Δηλαδή το 50 ή 60% του χρέους θα το δώσουμε πίσω με εθνικό πλούτο...
Αυτό το θεωρούν καλή και εθνικά συμφέρουσα συμφωνία; 

defencenet

Ο ΔΣΑ και Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ: ΟΙ_ΜΑΣΚΕΣ_ΕΠΕΣΑΝ

Ως γνωστόν η δανειακή Σύμβαση της Ελλάδος με την Τρόικα (όχι το Μνημόνιο) είναι άκυρη, σύμφωνα με το ελληνικό και διεθνές δίκαιο και για ουσιαστικούς λόγους, διότι καταλύει την Εθνική Κυριαρχία ενός κράτους με συγκεκριμένους όρους, άποψη που την έχουν εκφράσει ακόμα και οι κυβερνητικοί προδότες, με επικεφαλής τον «έλληνα πρωθυπουργό», αλλά είναι άκυρη και για τυπικούς λόγους, λόγω την μη-επικύρωσής της από την....
Ελληνική Βουλή με 180 τουλάχιστον ψήφους (Συντ. 28 παρ.2). Συνεπώς, κάθε ΝΠΔΔ, όπως η Ακαδημία, η Σύγκλητος του Παν/μίου, αλλά και καθ` υπεροχή καθύλην αρμοδιότητας ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) ΟΦΕΙΛΑΝ να καταθέσουν μια αίτηση ακύρωσης της Σύμβασης ατής στα Πολιτικά Δικαστήρια της Ελλάδος, ή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο. Κι όμως, ύποπτα, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.

Προχθές, Παρασκευή 21-10-2011 λοιπόν, κατέθεσα στο ΔΣΑ την αρ.πρωτ. 11417 αίτησή μου, με την οποία ζητούσα από το ΔΣ του ΔΣΑ να ασκήσει την παραπάνω αίτηση ακύρωσης της Δανειακής Σύμβασης στα ελληνικά δικαστήρια, με την προειδοποίηση ότι η άρνησή των θα επιφέρει την καταμήνυσή των από τον αιτούντα (εμένα) για συνέργεια στην εσχάτη προδοσία που έχουν διαπράξει οι πολιτικοί δια της Σύμβασης αυτής. Με μια δεύτερη αίτησή μου, με αρ.πρωτ. 1118/21-10-2011 τους γνωστοποιούσα την μήνυσή μου για εσχάτη προδοσία κατά της κυβέρνησης και της προδοτικής βουλής, η οποία (μήνυση) έχει διαβιβαστεί ήδη στην Βουλή, και τους καλούσα-έμμεσα- να συνδράμουν στην μήνυση αυτή, σύμφωνα με τους νόμους. Μετά την κατάθεση των αιτήσεων αυτών, η γραμματέας του ΔΣΑ, με περισσή ευγένεια, με ρώτησε εάν ήθελα να δώ τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, ο οποίος «δεχόταν» κόσμο. Δέχτηκα φυσικά με χαρά κι αφού περίμενα την σειρά μου, παρουσιάστηκα ενώπιον του Ιωάννη Αδαμόπουλου, ο οποίος καθόταν στο γραφείο μας καπνίζοντας αρειμανίως με ύφος ξαφνιασμένου (για το αναπάντεχο «μεγαλείο» του) παγωνιού. Μόλις του ανακοίνωσα το όνομά μου και επιγραμματικά τον λόγο της επίσκεψής μου, τινάχτηκε σαν να τον χτύπησε κεραυνός κι όλως –λογικά- ανεξήγητα (ή μήπως πλήρως εξηγήσιμα) με διέταξε με ύφος ιταμό, προσβλητικό και αυταρχικό «να βγώ έξω από το γραφείο του, διότι έχει δουλειά!!». Φυσικά ήταν αργά πλέον γι αυτόν να διορθώσει και να μετανοιώσει το λάθος αυτό που έκανε απέναντι στον συγκεκριμένο άνθρωπο (εμένα), διότι η πράξη του αυτή προκάλεσε την διαδραμάτιση σκηνών σκληρού ρόκ μέσα στο γραφείο του, τις συνέπειες των οποίων δεν μπόρεσαν να αποτρέψει ούτε ο παχύσαρκος μπράβος που κάλεσε ο «πρόεδρος» προς βοήθειά του, ούτε οι κραυγές του για την κλήση της αστυνομίας, ούτε οι προστρέχουσες γραμματείς και άλλοι δικηγόροι που εισήλθαν έντρομοι στο γραφείο μας. Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο «πρόεδρος» αναγκάστηκε να καθήσει κάθιδρος κι έντρομος στο γραφείο του, αντιλαμβανόμενος ότι-όπως του είπα-στο γραφείο αυτό είναι ενοικιαστής, κι ότι ιδιοκτήτες και κύριοι του γραφείου αυτού είμαστε εμείς οι Πολίτες. Ο «πρόεδρος» με σκυμμένο το κεφάλι με άκουγε αναγκαστικά και ψελλίζοντας έντρομος και ένοχα, μου απάντησε στο ερώτημά μου «γιατί δεν καταθέτουν αίτηση ακύρωσης της δανειακής σύμβασης?», με το γελοίο, απατηλό και ψευδές επιχείρημα, ότι ...
έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης του Μνημονίου στ ΣτΕ, προσπαθώντας ο άθλιος (ο κακομοίρης και αξιολύπητος) να με εξαπατήσει. Και τούτο διότι η αίτηση στο ΣτΕ αφορά την ακύρωση του Μνημονίου κι όχι της Δανειακής Σύμβασης. Επιχείρημα Ενοχής και απόπειρας εξαπάτησης του Έλληνα Πολίτη από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ! Και φυσικά δεν άρθρωσε κουβέντα όταν του είπα ότι δεν μπορεί να με εξαπατήσει με το επιχείρημα αυτό, το οποίο δείχνει μόνο την ένοχή του. Και βέβαια δεν μου απάντησε γιατί δεν έρχεται, ως ΔΣΑ, αρωγός στην μήνυσή μου, αρωγή που είναι καθήκον του, αλλά μόνο «εξερράγη» δήθεν με αγανάκτηση, όταν τον προειδοποίησα ότι θα τον μηνύσω για συνέργεια σε εσχάτη προδοσία εάν δεν καταθέσει την αίτηση ακύρωσης της Δανειακής Σύμβασης, η οποία συνιστά ουσιαστικά μια Σύμβαση Κατοχής της Ελλάδος, φωνάζοντας κάποιον να γράψει αυτά που λέω, αν και αυτά περιλαμβάνονται εγγράφως στην αίτησή μου!
(Άσχετο με τα παραπάνω): Η Ελλάδα γέμισε Προδότες, Δοσίλογους, Ρουφιάνους, Γεννηθέντες και Ζώντες στα 4, Εμπόρους Συνειδήσεων. Ανάξιoυς (χωρίς αξίες).
Ήδη οι λίστα αυτών που θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Ελληνικού Λαού είναι έτοιμη και συνεχώς μεγαλώνει. Βρισκόμαστε σε εγρήγoρση. Δεν θα γλυτώσει κανείς πλέον. Το πρώτο νομοθέτημα στην Νέα Βουλή θα είναι η επαναφορά σε ισχύ της Πρώτης Συντακτικής Πράξης της 16 Νοεμβρίου 1944 της κυβέρνησης του Ν. Πλαστήρα, για την τιμωρία με θάνατο των προδοτικών συνεργατών των δυνάμεων κατοχής της χώρας 1941-44.

Δημ. Αντωνίου ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο «ΣΩΤΗΡΑΣ»… ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΙΡΑΣΙΑ…

Εμείς πήραμε τις ευθύνες μας… κι αυτοί τον έλεγχο της χώρας…

ΓΑΠ: Κερδίσαμε και …κέρδισα!!!
ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ: Γιούπιιι!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΧΟΛΟΥ: Τι κερδίσαμε Γιώργη μου???
ΓΑΠ: Τα πάντα!!!
ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ: Γιούπιιι!!!

ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ ΧΑΧΟΛΟΣ: (Θέλει να βγει και να κατακεραυνώσει την κοινωνία για το φάσκελο που έχει φάει στη μούρη)… Δηλαδή για πες αρχηγέ μας για να το τρίψουμε στη μούρη όλων αυτών???
ΓΑΠ: Τα πάντα λέμε… Τους τα πήρα όλα!!!
ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ: Γιούχουουουουου!!!

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΧΑΧΟΛΟΣ: (Όσο και χοντροκέφαλος)… Δηλαδή αρχηγέ???
ΓΑΠ: Τα πάντα λέμε… Κέρδισα και κερδίσαμε …όλες τις ευθύνες!!!
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΧΟΛΟΣ: Γιούπιιι!!!
ΕΝΑΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ: Κι αυτοί τι κέρδισαν αρχηγέ???
ΓΑΠ: Κέρδισα και κερδίσαμε… τους τα πήραμε όλα. Αυτοί το μόνο που κράτησαν είναι τον έλεγχο της χώρας.
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΑΧΟΛΟΣ: Ε… κάτι έπρεπε ν αφήσεις και γι αυτούς αρχηγέ. Ας μη τα θέλουμε όλα δικά μας…
Read more...

Βαγγέλη, κατάργησε αμέσως

Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων

αυτήν την γρουσούζικη Γραμμή

Η ελληνική τραγωδία με τα μάτια της τρόικας

 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΑΘΙΑΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ανεργίας, φτώχειας και ενός μπαράζ εισπρακτικών μέτρων 70 δισ. ευρώ χωρίς τέλος και έλεος, περιγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την αξιολόγηση της χώρας.

Το μνημόνιο οδηγεί έως το 2013, έτος το οποίο φαίνεται ότι θα είναι το χειρότερο για την κοινωνία και τους εργαζόμενους, σε χαμένες 378.200 θέσεις εργασίας, απώλειες μισθών αξίας 10,3 δισ. ευρώ και μικρότερη κατανάλωση κατά 12 δισ. ευρώ η οποία στραγγίζει την αγορά.

Είναι το αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων μέτρων αξίας 70 δισ. ευρώ που θα επιβληθούν στην τετραετία...
του μνημονίου για να μειωθεί το έλλειμμα κατά 29,8 δισ. ευρώ...

Οι εκτιμήσεις των κοινοτικών υπηρεσιών είναι ιδιαίτερα γκρίζες για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας. Μάλιστα βασίζονται στην προϋπόθεση ότι όλα θα γίνουν κατά γράμμα, θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και οι αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ και εφεξής θα καταστεί δυνατή η πιστή και χωρίς καμία νέα απόκλιση και καθυστέρηση εφαρμογή του μνημονίου.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Επιτροπής τα χειρότερα είναι μπροστά μας, και θα κορυφωθούν το 2013, όταν θα έρθει το ισχυρότερο χτύπημα για την κοινωνία, για τους άνεργους και τους μισθωτούς:

*Θα χαθούν 378.200 θέσεις εργασίας από το 2010 έως το 2013, εκ των οποίων πολύ λίγες θα ξαναδημιουργηθούν στο μέλλον. Από αυτές οι 199.800 θα είναι θέσεις μισθωτών και οι 178.500 ελευθέρων επαγγελματιών.

Από τα παραπάνω άτομα πολλοί θα αποσυρθούν από την αγορά εργασίας οριστικά και οι υπόλοιποι 298.400 θα γεμίσουν τη δεξαμενή των ανέργων, η οποία θα φτάσει στα 924.900 άτομα, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, που θεωρούν εργαζόμενο όποιον έκανε έστω και ένα μεροκάματο...

Στρατιές ανέργων

Το ποσοστό απασχόλησης από το 62,5% του ενεργού πληθυσμού το 2010 θα υποχωρήσει στο 57,1% τον επόμενο χρόνο και έως το 2015 θα παραμείνει σε... χαμηλές πτήσεις (έως το 58,3%). Η ανεργία από 15,7% που υπολογίζεται για φέτος θα εκτοξευθεί στο 17,5% τα επόμενα δύο χρόνια και το 2014 θα υποχωρήσει ελάχιστα, έως το 16,3%.

*Την κρίση την πληρώνουν οι μισθωτοί. Οσοι βλέπουν τους μισθούς να περιορίζονται και κυρίως όσοι έχασαν τη δουλειά τους. Εκτιμάται ότι τη διετία 2010-2012 χάσαμε 15 δισ. ευρώ ΑΕΠ και στη συνέχεια η ανάκτηση του εισοδήματος είναι ελάχιστη. Η απώλεια έως το 2013 παραμένει στα 13 δισ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα οι αμοιβές των εργαζομένων αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 10,3 δισ. ευρώ. Η απώλεια μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού και η ανεργία μπορεί να εκτοξευθεί περισσότερο αλλά και η τρόικα απαιτεί πλέον «διαπραγματεύσεις» για άρση βασικών μισθών και συλλογικής σύμβασης.

*Τα λεφτά που φεύγουν από την «τσέπη» του κόσμου φεύγουν και από την αγορά, με την καταναλωτική δαπάνη να εκτιμάται ότι θα περιοριστεί κατά 12 δισ. ευρώ έως το 2013. Οι επενδύσεις θα περιοριστούν και αυτές, παρά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τα σχέδια τύπου «Μάρσαλ» που η ίδια η Κομισιόν σχεδιάζει, με ποσά 4,4 δισ. ευρώ.

*Τα μέτρα που προκαλούν αυτό το σοκ στην κοινωνία και την αγορά είναι πολλά. Υπολογίζονται σε 70,12 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 61,9 δισ. ευρώ τα έλαβε η χώρα μετά το Μάιο του 2010, όταν ξεκίνησε το μνημόνιο.

*Τα μέτρα αβγατίζουν συνεχώς με τρομακτικό ρυθμό. Μόλις τρεις μήνες πριν, το καλοκαίρι του 2011, η Επιτροπή υπολόγισε το πακέτο σε 52,1 δισ. ευρώ. Μέσα σε λίγους μήνες αποφασίστηκε ότι χρειάζονται ακόμη 9,8 δισ. ευρώ για να φτάσουμε στο... επιθυμητό αποτέλεσμα, στη μείωση του ελλείμματος στο 2,9% του ΑΕΠ το 2014.

Ο λογαριασμός

*Το πακέτο μέτρων είναι εν μέρει γνωστό. Κάποια από αυτά έχουν ήδη ληφθεί, ενώ μέτρα 8,2 δισ. ευρώ θα ανακοινωθούν στους πολίτες στην αρχή του 2012 σύμφωνα με την Επιτροπή. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο... λογαριασμός να είναι μεγαλύτερος αν επαληθευθούν οι φόβοι της Κομισιόν για ενδεχόμενη αποτυχία των πρόσφατων πρόσθετων μέτρων.

*Το αποτέλεσμά τους σε κρατικά έσοδα που θα μειώσουν το έλλειμμα είναι σήμερα και θα παραμείνει -σύμφωνα με τις κοινοτικές εκτιμήσεις- πενιχρό καθώς η φοροδιαφυγή, η απουσία εισπρακτικών μηχανισμών, η σπατάλη, αλλά και η ύφεση, δεν τα αφήνουν να αποδώσουν. Το σύνολο των εσόδων του κράτους από 89,8 δισ. ευρώ το 2010 αναμένεται να αυξηθεί στα 90,2 το 2012, στα 91,5 δισ. ευρώ το 2013 και στα 94,6 δισ. ευρώ το 2014. Οι ασφαλιστικές εισφορές θα περιοριστούν έως το 2013 κατά 2,2 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες την ίδια χρονιά θα περιοριστούν κατά 7,6 δισ. ευρώ.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ από enet μοντάζ Γρέκι