Νενικήκαμεν»!



Ο Κλεισθένης γράφει.

 Μεταφέρω αυτούσια όσα έγιναν στην σύνοδο της ΕΕ όντας αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυρας σε όλα τα τεκταινόμενα.

Ο αυτοκράτορας της ΕΕ Γιωργάκης περίμενε ήρεμος στην αίθουσα του θρόνου τα αποτελέσματα όσων είχε διατάξει τους υποτακτικούς του Μέρκελ και Σαρκοζύ.
Χωρίς να κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι κατάφερε να πειθαναγκάσει τους ευρωπαίους και τους τραπεζίτες να αποδεχτούν όσα είχε κατά νου (για το καλό των Ελλήνων φυσικά).

Τα κέρδη για την Ελλάδα μεγάλα και για τον Ελληνικό λαό μεγαλύτερα.

Κατ’ αρχήν μετά από 71 χρόνια διόρθωσε το μεγάλο ιστορικό μας λάθος δλδ το ΟΧΙ του 1940 με το ιστορικό ΝΑΙ του 2011.

Έπεισε τους ευρωπαίους να μας κουρέψουν χωρίς να τους πληρώσουμε ούτε τα κουρευτικά απεναντίας θα μας καταβάλουν και 100 δις ευρώ περίπου.

Πέτυχε να βρεθούμε στην αφετηρία του 11ετούς μαραθώνιου φτώχειας και εξαθλίωσης και στο τέλος του μαραθωνίου θα χρωστάμε όσα και το 2009. (όσοι επιζήσουμε μέχρι τότε).

Προτάσσοντας το Ελληνικό δαιμόνιο έπεισε τους ευρωπαίους ότι εμείς ζούμε καλύτερα και πλουσιότερα με μικρότερους μισθούς και συντάξεις και όσον αφορά τις τιμές εμείς δεν είμαστε τσιγκούνηδες, θα πληρώνουμε τα προϊόντα πολύ ακριβότερα.

Κέρδισε δωρεάν πρωθυπουργό (Ράιχενμπαχ) και υπουργούς (τροϊκανούς) έτσι ώστε η κυβέρνησή του να μην κουράζεται μιας και άλλοι θα αποφασίζουν κατόπιν ώριμης σκέψης για το καλό του Ελληνικού λαού.

Ξεγέλασε τους κουτόφραγκους δίνοντάς τους κάτι άυλο και άνευ αξίας, εθνική κυριαρχία.

Κορόιδεψε τους ευρωπαίους δίνοντάς τους κάποια άχρηστα και ανεκμετάλλευτα κρατικά περιουσιακά στοιχεία.

Τους υποχρέωσε να αγοράσουν και να διαχειρίζονται, πάντα για λογαριασμό μας, κάποιες επιχειρήσεις του δημοσίου. Θα κερδίζουμε χωρίς να κουραζόμαστε αφού οι κουτόφραγκοι θα δουλεύουν τις επιχειρήσεις για ‘μας.

Όλα αυτά και άλλα πολλά τα κατάφερε απ’ την αίθουσα του θρόνου με μια μπαγκέτα σαν διευθυντής ορχήστρας. Οι σολίστ Μέρκελ και Σαρκοζύ εκτελούσαν το μουσικό δρώμενο με απόλυτη υπακοή, θα μπορούσα να πω υποταγή.

Οφείλουμε να τον υποδεχτούμε σαν νικητή και τροπαιούχο χτίζοντας προς τιμήν του την πύλη του Παπανδριανού.
Άβε καίσαρ (Γιωργάκη), οι μελλοθάνατοι (Έλληνες) σε χαιρετούν.

Τώρα απερίσπαστοι και ήσυχοι μπορούμε να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου αφού όλα μας τα προβλήματα τα φορτώσαμε στους κουτόφραγκους.
Ελλάς το μεγαλείο σου.

Κάθε Κατοχή εχει τούς δοσίλογους της



Το διάγγελμα ενός αλλού «Πρωθυπουργού»…

Δεν είναι σημερινή εφεύρεση η «σωτηρία» με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Έρχεται από παλαιά και την επικαλούνται όλοι όσοι συνεργάζονται με τις «δυνάμεις του σκότους» για να δικαιολογήσουν την προδοσία τους.

Πάντα η «σωτηρία» προϋποθέτει σκληρές μέχρι στράγγισις αίματος αποφάσεις των εθνοσωτήρων για το «καλό» του λαού που δεν μπορεί να γνωρίζει και δεν ξέρει.

Έτσι στο όνομα ενός λαού που έχει χάσει την ικανότητα να σκέπτεται και να κρίνει έρχεται ο «σωτήρας» που βάζοντας το προσωπικό του συμφέρον στην υπηρεσία των αφεντικών επιβάλει με κάθε τρόπο την «σωτηρία» της πατρίδος και την εκτέλεση των πολιτών.

Διαβάστε με προσοχή ένα άλλο διάταγμα ενός αλλού πρωθυπουργού μερικές δεκαετίες πριν, διαβάστε τι έλεγε , και εκείνος προσπαθούσε να «σώσει» και μάλιστα έλεγε «ότι η τύχη είναι στα χεριά μας». Τρομακτική ομοιότητα είναι αλήθεια με τις καταστάσεις που ζούμε σήμερα.



«Ελληνες,
»Αι δυνάμεις του Αξονος απεφάσισαν την διά συντόνου και μεγάλης ολκής στρατιωτικής δράσεως εκκαθάρισιν της χώρας μας από τας λυμαινομένας αυτήν συμμορίας, αι οποίαι καθοδηγούνται και χρηματοδοτούνται είτε από υπούλους και εχθρικάς ξένας προπαγάνδας, είτε από επικινδύνους υπονομευτάς του διέποντος ημάς κοινωνικού καθεστώτος, είτε από κοινούς κακοποιούς, είτε ακόμη από άφρονάς τινας ανευθύνους παράγοντας παρασυρθέντας και εμπνεομένους από εκείνους οι οποίοι, εν ευμαρεία και ασφαλεία ζώντες, αδιαφορούν διά τον όλεθρον που επαπειλεί ανά παν λεπτόν τους ελληνικούς πληθυσμούς και συνεπώς αυτήν ταύτην την ελληνικήν φυλήν.
»Παν ό,τι απέμεινεν εκ του πλούτου της Ελλάδος μετά ένα αδικαιολόγητον πόλεμον, καταστρέφεται ανοικτιρμόνως. Δημόσια γραφεία, δικαστήρια, ταμεία, εφορείαι, σταθμοί Χωροφυλακής μεθ' όλων των αρχείων των, εγκληματικώς πυρπολούνται.
»Δεκάδες εκατομμυρίων του Δημοσίου, των Τραπεζών, των ιδιωτών ληστεύονται υπό ενόπλων συμμοριών. Τρόφιμα στελλόμενα κατόπιν ατρήτων κόπων και θυσιών, εις την ύπαιθρον προς τροφοδοσίαν του πεινόντος ελληνικού λαού δημεύονται και διαρπάζονται.
»Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και άνδρες ιδία της Χωροφυλακής, δημόσιοι υπάλληλοι, δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων αγρίως δολοφονούνται.
»Βιομηχανικαί εγκαταστάσεις, Σιδηροδρομικαί συγκοινωνίαι, σιδηροδρομικόν υλικόν, γέφυραι και ολόκληρα ακόμη οδικά δίκτυα, ανατινάσσονται εις τον αέρα.
»Ουδεμία καλλιέργεια της γης δύναται να γίνη, των γεωργών δικαίως διατελούντων εν απογνώσει συνεπεία της αναρχίας.
»Φιλήσυχοι αγρόται, μη εξαιρουμένων των γυναικών και των παίδων, απανθρώπως κρεουργούνται. Τέλος ολόκληρα χωρία, χθες ακόμη εν γαλήνη διαβιούντα, μεταβάλλονται προς χάριν των ενόπλων αυτών εις τέφραν και ερείπια, οι δε κάτοικοί των φεύγουν έξαλλοι εκ τρόμου προς τα όρη, όπου ευρίσκουν τρομερόν εκ κακουχιών και πείνης θάνατον. Ιδού το έργον της Ε.Α.Μ. και των συγγενών της οργανώσεων.
»Εχων πλήρη αντίληψιν των τρομακτικών κινδύνων εις τους οποίους είναι εκτεθειμένοι οι αγροτικοί πληθυσμοί μας μετά τη δημιουργηθείσαν τοιαύτην κατάστασιν και την απόφασιν των στρατευμάτων κατοχής να θέσουν δι' αμέσου ενεργείας οριστικόν τέρμα εις αυτήν, εθεώρησα επιβεβλημένον εις εμέ καθήκον να προέλθω εις συνεννοήσεις μετά των Αρχών των Δυνάμεων του Αξονος, όπως αι συνέπειαι της εκκαθαριστικής δράσεως μη πλήξουν τους τόσον ήδη δοκιμαζόμενους φιλήσυχους, αλλά δυστυχείς κατοίκους της υπαίθρου.
»Αι Δυνάμεις του Αξονος, καίτοι δεινόν διεξάγουν πόλεμον, δεν εδίστασαν νέον να δώσουν δείγμα της προς τον νομιμόφρονα και φιλήσυχον ελληνικόν λαόν συμπαθείας των και να παράσχουν μεγαλοφρόνως αμνηστείαν, εις εκείνους οι οποίοι εντός δέκα πέντε ημερών από σήμερον, ήτοι μέχρι της 24ης ώρας της 20ής Μαΐου 1943, θέλουν υπακούσει εις την πρόσκλησιν των στρατευμάτων κατοχής.
»Καλώ συνεπώς τον λαόν της υπαίθρου να συμμορφωθή προς τους εις τας προκηρύξεις των Αρχηγών των στρατευμάτων Κατοχής τιθεμένους όρους και υπευθύνως δηλώ ότι εφ' όσον θέλουν γίνει σεβαστοί οι όροι ούτοι, ουδένα απολύτως κίνδυνον θα διατρέξη.
»Οι ένοπλοι, οι οποίοι εντός της ταχθείσης προθεσμίας θα προσέλθουν και θα παραδώσουν τα όπλα των, θα τύχουν ανεπιφυλάκτως αμνηστείας.
»Οι κάτοικοι των πόλεων, των κωμών και των χωρίων της υπαίθρου, οι οποίοι θα επανέλθουν εις τας εστίας των, εκείνοι οι οποίοι δε θα εγκαταλείψουν αυτάς κατανοούντες ότι τα Στρατεύματα Κατοχής εκτελούν απολύτως έργον προστασίας αυτών έναντι των εγκληματικώς, κατ' αυτών κυρίως δρώντων ενόπλων, ουδέν έχουν να πάθουν.
»Υπόσχομαι ακόμη ότι, εάν τηρηθούν πιστώς οι όροι τους οποίους θέτουν αι δυνάμεις του Αξονος, θα δυνηθώμεν τη βοηθεία αυτών να επισιτίσωμεν τους πεινώντας αγροτικούς πληθυσμούς και να παράσχωμεν πάσαν περίθαλψιν εις τους αστέγους και τους πάσχοντας εξ αυτών και ότι οι αγρόται τη προστασία των Στρατευμάτων Κατοχής θα δυνηθούν εν ασφαλεία να συνεχίσουν την διακοπείσαν ήδη καλλιέργειαν των αγρών των και να επανέλθουν εις τα ειρηνικά των έργα εν γένει.
»Ελληνες,
»Υπενθυμίζω εις υμάς ότι αι Δυνάμεις του Αξονος, καίτοι έχουσαι να αντιμετωπίσουν όλας τας συνεπείας και τας βαρείας υποχρεώσεις του πρωτοφανούς εις έκτασιν πολέμου επέδειξαν εις πάσαν ευκαιρίαν την προς τον ελληνικόν λαόν συμπάθειάν των.
»Μη λησμονείτε ότι διά γενναίας χειρονομίας των ηγετών της Γερμανίας και Ιταλίας ο ελληνικός στρατός αφέθη ελεύθερος, μη θεωρηθείς αιχμάλωτος πολέμου.
»Μη λησμονείτε ότι ο ελληνικός λαός τελείως εγκαταλελειμμένος και αποκεκλεισμένος πανταχόθεν, θα κατεδικάζετο εις ομαδικόν εξ ασιτίας θάνατον, αν μη, παρ' όλας τας τρομακτικάς δυσχερείας και παρ' όλα τα εγκληματικά σαμποτάζ, επεσιτίζετο η χώρα μας, εκ του υστερήματός των, υπό των Δυνάμεων του Αξονος ως και αν δεν διευκόλυνον αύται τη μεταφοράν δι' ουδετέρων ατμοπλοίων, φορτίων απαραιτήτου διά την Ελλάδα σίτου και άλλων ειδών.
»Μη λησμονείτε ότι δεν εδίστασαν αύται και εμπειρογνώμονας ακόμη να στείλουν εις τη χωράν μας, διά να σώσουν τον ελληνικόν λαόν από τον εκφυλισμόν εκ της πείνης, ότε είδον την τρομεράν τραγωδίαν του χειμώνος του 1941.
»Ελληνες,
»Εις χείρας μας έγκειται η σωτηρία μας. Μη ακούετε την ύπουλον φωνήν των επικινδύνων εχθρών μας, των λύκων οι οποίοι έρχονται εν σχήματι προβάτων.
»Ακούσατε την φωνήν μου, φωνήν ειλικρινούς πατριωτισμού, φωνήν τιμίας ελληνικής συνειδήσεως και βοηθήσατε να σώσωμεν όλοι μαζί την Μεγάλην και Αγαπητήν μας Πατρίδα και την Ελληνικήν Φυλήν.
»Εν Αθήναις τη 5 Μαΐου 1943.
»ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΡΑΛΛΗΣ».

Όπως διαβάζετε και παραπάνω από το διάγγελμα του δοσίλογου πρωθυπουργού και εκείνος τον πατριωτισμό του επικαλείτο και την τίμια ελληνική συνείδηση και την αγάπη του στην πατρίδα, γι΄αυτό άλλωστε και συνεργάστηκε με τους κατακτητές, γιατί η «πατρίδα» είναι πάντα το πρόσχημα για κάθε προδοσία
http://www.pame.gr/politiki/politiki-istoria/katoxi-dosilogoi.html


Read more: http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz1bzq2aN9R

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ"
Τι λέει για τους Μπόμπολα και Μυτιληναίο

Σας παρουσιάζουμε το 2ο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο διαδίκτυο.
Δείτε τι λέει για τις μπίζνες Μυτιληναίου και Μπόμπολα με το κράτος!




Ερώτηση:
 Πόσο συμπτωματικό είναι κάποιοι όμιλοι όπως π.χ. αυτός του κυρίου Μυτιληναίου που είδαμε πρόσφατα να καταγγέλεται σε δημοσιεύματα για την ευκολία με την οποία παίρνει δουλειές, να είναι συγχρόνωςχορηγός στα συνέδρια που κάνει ο αδελφός του πρωθυπουργού για την «πράσινη ανάπτυξη»;

Απ:
 Ο κύριος Μυτιληναίος, διαθέτει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ξέρετε πως το παράγει; Με… πετρέλαιο! Και ως γνωστόν, το πετρέλαιο είναι μαύρο. Δεν είναι «πράσινο». Κατά τ’ άλλα, μία από τις πρώτες ενέργειες του κυρίου Παπακωνσταντίνου, του «για αποτυχημένος μια χαρά σε βλέπω στην θέση σου», ξέρετε ποια ήταν; Ήταν να κατατάξει την μονάδα αυτή στις «πράσινες» πηγές ενέργειας και ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει …Μυτιληνόσημο! Να πληρώνει δηλαδή την μονάδα αυτή ως ανανεώσιμη πηγή παραγωγής ρεύματος!
Επίσης γνωρίζω ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου, με το που ανέλαβε το «πράσινο» υπουργείο, υπέγραψε μία περιβαλλοντική μελέτη την οποία η προκάτοχος του αρνείτο επίμονα να εγκρίνει, βεβαίως αυτή η επιμονή δεν της βγήκε σε κακό αφού σήμερα βρίσκεται ως πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, διαμένοντας σε μία πολυτελή κατοικία και με μισθό που υπερβαίνει τα 300 χιλ. Ευρώ τον χρόνο, Προχώρησε λοιπόν μία μελέτη για τον χρυσό στην Χαλκιδική. Την στιγμή που το τεχνικό επιμελητήριο, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το δασαρχείο Χαλκιδικής, θεωρούσαν ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα και δεν μπορούσε να εγκριθεί. Πίσω από αυτή την υποθεση λοιπόν, πέραν από το θέμα του περιβάλλοντος που εάν δεν χρησιμοποιηθούν οι σωστές μέθοδοι μπορεί να προκληθεί απίστευτη καταστροφή στο περιβάλλον, να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και εντέλει η Χαλκδική από θέρετρο να γίνει φέρετρο, -Διότι εμείς δεν λέμε γενικά «αφήστε τα μεταλλεύματα εκεί που είναι», λέμε να τα βγάλετε με τις ορθές μεθόδους εξόρυξης και όχι να επιτρέψετε την καταστροφή του περιβάλλοντος για να κερδοσκοπήσει ο κάθε ανεύθυνος- πέρα από όλα αυτά λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Πίσω από το οποίο κρύβονται πάλι συγκεκριμένα συμφέροντα.
Το 2003, το Ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω από την εταιρεία TVX Gold την επίμαχη έκταση που είχε παραχωρήσει προς εκμετάλλευση αντί του ποσού των 11 εκ. Ευρώ. Αμέσως μετά, παραχώρησε αυτή την έκταση αντί του ιδίου ποσού, που είχε δώσει στην TVX, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι ο κύριος Μπόμπολας, ο κύριος Κούτρας κλπ. Εγώ βλέπετε, δεν μπορώ να αποφύγω να λέω ονόματα. Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»! Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Βέβαια εγώ έχω πολιτικό κόστος γι’ αυτό. Όπως βλέπετε, δεν λένε «τι καλός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»!

Από το 2003 λοιπόν, έχουν μία έκταση 300,000 στρεμμάτων με μόλις 11 εκ. Ευρώ! Η οποία έκταση, σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΓΜΕ (τυχαίο που το κατήργησαν;;) έχει ορυκτό πλούτο αξίας 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ! 
 Πέρασαν τα χρόνια, όταν έγινε αυτή η αγοραπωλησία ο χρυσός είχε περίπου 280 Ευρώ η Ουγγιά και σήμερα έχει φτάσει στα 1700!! Τώρα λοιπόν που η επένδυση είναι κυριολεκτικά «χρυσορυχείο», αποφασίζουν να προχωρήσουν στην επένδυση. Και επειδή αυτοί δεν έχουν μάθει να βάζουν το χέρι στην τσέπη, έτσι λειτουργούν οι νταβατζήδες, φέρνουν λεφτά από το Κατάρ! Και έρχεται ο Παπανδρέου να κάνει τον μεσάζοντα! Για μία επένδυση με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που δεν θα φέρει ούτε ένα Ευρώ στην χώρα μας, παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια μέσω της φορολογίας των κερδών. Και όλοι ξέρουμε πως φορολογούνται τα κέρδη στην Ελλάδα.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό! Το 2003, οι κάτοικοι προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη θεωρώντας ότι η αγοραπωλησία είναι επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο… και δικαιώθηκαν! Γιατί πράγματι, δεν μπορεί μία τόσο μεγάλη περιουσία να αποτιμάται μόνο… 11 εκ. Ευρώ! Και πράγματι, η Ευρωπαϊκή επιτροπή δικαίωσε τους κατοίκου και επιδίκασε το ποσό των 15.5 εκ. Ευρώ (+ τόκους) εις βάρος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», υπέρ του δημοσίου! Και τι νομίζετε ότι κάνει τότε το Ελληνικό κράτος που κόβει τα φάρμακα και τις συντάξεις των 300 Ευρώ; Κάνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να μην εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός! Για να ακυρώσει το πρόστιμο!!! Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς αλλά για υπαλλήλους συμφερόντων!
Και το κερασάκι; Βάσει των 75εκ. Ευρώ που έδωσε το Κατάρ για το ποσοστό της European Goldfields, σημαίνει ότι η τρέχουσα αξία της εταιρείας είναι 2 δις Ευρώ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι έδωσαν μόλις 11 εκ. Ευρώ για να αποκτήσουν κάτι που σήμερα αποτιμάται 2 δις Ευρώ και εκμεταλλεύεται έναν πλούτο της τάξεως των 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!
Όταν λοιπόν κατήγγειλα την υπόθεση στην βουλή, άρχισαν τα ειρωνικά σχόλια στις εφημερίδες τύπου «πολύ ανήσυχος τον τελευταίο καιρό ο Τσίπρας, πετάγονται οι φλέβες στον λαιμό του κλπ». Εάν αυτά δεν είναι σκάνδαλα, τότε ποια είναι; Είναι ο ορισμός του σκανδάλου και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν.
Και επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν είμαι αντίθετος στις επενδύσεις. Και βέβαια πρέπει να γίνουν επενδύσεις, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Αλλά να γίνουν επενδύσεις προς όφελος της χώρας και όχι των συγκεκριμένων συμφερόντων που την λυμαίνονται! Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε. Ή αυτοί, ή εμείς. Ή θα φύγουν αυτοί από την χώρα ή τα παιδιά μας θα πάνε μετανάστες. Και θέλει σύγκρουση μετωπική.
Και ο Κώστας ο Καραμανλής είχε αποφασίσει να έρθει σε ρήξη, προσπάθησε με τον βασικό μέτοχο αλλά στο τέλος τους ανέχτηκε. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Ή αυτοί, ή η χώρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αγοραστεί. Eίναι νοικιασμένος.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αγοραστεί. Eίναι νοικιασμένος. Πουλάει επιχειρήσεις του ελληνικού δημοσίου στις πολυεθνικές. Μειώνει μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας, κατ' εντολή του ΔΝΤ. Παραδίδει τα δημόσια ταμεία στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Στηρίζει τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης.
Του James Petras
Μια αυτοαποκαλούμενη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση στην Ελλάδα επιβάλλει, πότε με κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες και πότε με αστυνομική βία, τις πιο βαθιές ανατροπές στο καθεστώς 
των μισθών, των συντάξεων, του αριθμού θέσεων εργασίας, καθώς και στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της φορολογίας που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη.

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) έχει εγκαταλείψει πλήρως κάθε πρόσχημα ύπαρξης του ως κυρίαρχης κυβέρνησης, παραδίδοντας τις προοπτικές της παρούσας και μελλοντικής χάραξης μακρο- και μικροπολιτικής στην Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και τους ισχυρούς ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Γερμανούς και Γάλλους. Το λεγόμενο πρόγραμμα «λιτότητας» προβλέπει τη λεηλασία και τη δημοπράτηση αφενός όλων των στρατηγικής σημασίας προσοδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και αφετέρου των μεγάλων εκτάσεων δημόσιων γαιών, που περιλαμβάνουν όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα θέρετρα της Ελλάδας. Ποτέ πριν δεν έχει κάποιο καθεστώς, σοσιαλιστικό ή μη, αναγκάσει τόσο απροκάλυπτα και βάναυσα μια ανεξάρτητη χώρα να επιστρέψει στην πιο στυγνή μορφή αποικιοκρατίας που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη.

Η κοινοβουλευτική οδός προς την αποικιακή λεηλασία

Το μεγάλο άλμα της Ελλάδας προς τα πίσω έχει συντελεστεί υπό την ηγεσία ενός «σοσιαλιστή» πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία (97%) των «σοσιαλιστών» βουλευτών και το σύνολο του «σοσιαλιστικού» Υπουργικού Συμβουλίου, με ποσοστό αποστασίας μικρότερο του 4%.

Ενώ η Βουλή συζητάει και υπερψηφίζει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και την υπονόμευση των δικαιωμάτων των πολιτών, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στους δρόμους και τις πλατείες. Ωστόσο, οι εκλεγμένοι ηγέτες και νομοθέτες του ΠΑΣΟΚ αγνοούν παντελώς τις διαμαρτυρίες αυτές, υπακούοντας μόνο στις επιταγές του πρωθυπουργού και των κομματικών αφεντικών που διόρισε. Η κοινοβουλευτική πολιτική, όπως αυτή ασκείται σήμερα, είναι σαφώς εντελώς απομονωμένη από τον λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Τι είδους κυβέρνηση είναι αυτή που περιφρονεί τόσο κατάφωρα τη λαϊκή βούληση; Ποιο είναι αυτό το νομοθετικό σώμα που αξιώνει τη συστηματική μείωση του βιοτικού επιπέδου ενός λαού τα τελευταία τρία χρόνια και συγχρόνως δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η μείωση αυτή να συνεχιστεί τα επόμενα δέκα χρόνια;

Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία του κόμματος, εύκολα θα διαπιστώσει ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν ανέκαθεν κόμμα ψηφοθηρικής χορηγίας και όχι κόμμα προγραμματικής αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη εκλογική νίκη του το 1981, προσφέρει ανελλιπώς θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, παροχές, δάνεια και ρουσφέτια στις εκλογικές περιφέρειές του. Αρχικά, δηλαδή τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1980, η προσθήκη νέων δημόσιων φορέων έγινε, υποτίθεται, με σκοπό την εφαρμογή κοινωνικοοικονομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες οι γραφειοκράτες της δεξιάς παράταξης επιχειρούσαν να σαμποτάρουν. Παρ' όλα αυτά, καθώς η δυναμική των «μεταρρυθμίσεων» εξασθενούσε, οι διορισμοί στο δημόσιο δεν έπαψαν να πολλαπλασιάζονται, ως μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης μιας ευρείας κλίμακας εκλογικής κομματικής μηχανής.

Χιλιάδες υποαπασχολούμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ, που διέθεταν οργανωτικά προσόντα, συνωστίζονταν στα κομματικά γραφεία και με την πάροδο του χρόνου εξασφάλιζαν μια μόνιμη θέση στο ήδη διογκωμένο γραφειοκρατικό δημόσιο. Οι προσληφθέντες συνέβαλαν στην εξασφάλιση ψήφων για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας τις ίδιες πρακτικές με αυτές του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ο δημόσιος τομέας έγινε το μεγαλύτερο γραφείο εύρεσης εργασίας για διάφορους λόγους. Πρώτον, ένας μη ευκαταφρόνητος αριθμός «δημοσίων υπαλλήλων» βρέθηκε να κατέχει περισσότερες από μια θέσεις εργασίας, μερικοί έως τέσσερις και πέντε, σε τομείς όπως τα ελεύθερα επαγγέλματα και η «μαύρη» οικονομία. Δεύτερον, ο λεγόμενος «ιδιωτικός τομέας» στην Ελλάδα ποτέ δεν είχε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί, να επενδύσει, να καινοτομήσει, να εφαρμόσει νέες τεχνολογίες, να αναπτύξει ανταγωνιστικότητα και να δημιουργήσει νέες αγορές. Οι περισσότεροι από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες ήταν εξαρτημένοι λόγω πολιτικών δεσμών από το κυβερνών κόμμα για την εξασφάλιση δανείων για έργα που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, δάνεια που χρησιμοποιήθηκαν για την εισαγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και δάνεια για την εισαγωγή καταναλωτικών προϊόντων.

Η είσοδος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ και τη δεξιά παράταξη ευκαιρίες για τεράστιες μεταβιβάσεις κεφαλαίων και την εξασφάλιση δανείων που θα χρησιμοποιούσαν δήθεν για να «εκσυγχρονίσουν» την οικονομία και να την καταστήσουν πιο ανταγωνιστική. Σε αντάλλαγμα, η Ελλάδα μείωσε τα προϋπάρχοντα δασμολογικά εμπόδια, με αποτέλεσμα μια τεράστια ποσότητα αγαθών από κάθε γωνιά της ΕΕ να πλημμυρίσει την τοπική αγορά.

Τα κονδύλια της ΕΕ χρηματοδοτούσαν την πελατειακή κρατική μηχανή του ΠΑΣΟΚ. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δανείζονταν κεφάλαια της ΕΕ και στη συνέχεια έστελλαν το λογαριασμό στο κράτος, με την συνενοχή των πολιτικών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και η μεσαία τάξη εξασφάλιζαν εύκολα δάνεια για να αγοράζουν ακριβά προϊόντα εισαγωγής. Παράλληλα, οι οικονομολόγοι και οι πολιτικοί του καθεστώτος έκαναν λογιστικές αλχημείες ώστε να φαίνονται θετικοί οι δείκτες ανάπτυξης και να αποκρύπτεται το παθητικό. Όλα ήταν υποθηκευμένα. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνέλεγαν τους τόκους, ενώ οι Δυτικοευρωπαίοι παραγωγοί βρήκαν μια δραστήρια αγορά για τα καταναλωτικά τους αγαθά. Σύμφωνα με ειδικούς, η Ελλάδα «ενσωματώθηκε» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δυστυχώς, με μόνο κριτήριο το γεγονός ότι έγινε η πιο ανόμοια χώρα ανάμεσα στους ισχυρούς εταίρους της.

Το ΠΑΣΟΚ χτίστηκε πάνω σε και γύρω από ένα εκλογικό σώμα της ελίτ και των μεσαίων μαζών, που ποτέ δεν κατέβαλλε φόρους, αλλά συνεχώς αντλούσε ποσά και ήταν πάντα εξαρτημένο από τον δημόσιο κορβανά. Δισεκατομμυριούχοι εφοπλιστές είχαν όλη την ευχέρεια να φοροδιαφεύγουν αφού λειτουργούσαν υπό ξένη σημαία (Παναμά), αλλά είχαν δεσμευτεί εκ των προτέρων στην πρόσληψη Ελλήνων πλοιάρχων και σε τακτικές εισφορές στα ταμεία του κόμματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως δικηγόροι, γιατροί και αρχιτέκτονες, δεν δήλωναν σχεδόν καθόλου εισοδήματα, εισπράττοντας παράλληλα κάτω από το τραπέζι πληρωμές σε μετρητά, δηλαδή μη δηλωμένα εισοδήματα που υπερέβαιναν κατά πολύ τις κανονικές αμοιβές τους. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι κερδοσκόποι του real estate, οι τραπεζίτες και οι εταιρείες εισαγωγών, όλοι τους κατέβαλλαν ποσά στην κομματική ηγεσία, προκειμένου να εξασφαλίζουν φοροεκπτώσεις και φοροαπαλλαγές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα δάνεια της ΕΕ, τα οποία ανακυκλώνονταν σε τουριστικά ακίνητα και σε τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό. Το περιτύλιγμα που απ' έξω έδειχνε να είναι το κόμμα και οι επιχειρηματικές ελίτ ήταν στην πραγματικότητα ένα οργανωμένο δίκτυο λωποδυτών. Πρώτα λεηλατούσαν τα δημόσια ταμεία και μετά έστελλαν τον λογαριασμό στους μισθωτούς και τους εργάτες του μεροκάματου, μιας και σε αυτές τις δύο εργασιακές ομάδες γίνεται υποχρεωτικά παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Η Ελλάδα είναι η χειρότερη χώρα στον κόσμο να εργάζεται κανείς ως μισθωτός, αφού η μισθωτή εργασία είναι η μόνη που φορολογείται και αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και μικρών ανεξάρτητων αγροτών (ορισμένοι από τους οποίους ενοικιάζουν γη από αστούς επαγγελματίες), ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατόρων. Η συντριπτική πλειονότητά τους καταβάλλει μόνο ένα μικρό μέρος τους φόρου που οφείλει, αλλά δεν παύει να κάνει χρήση όλων των προνομίων των δικαιούχων του κράτους πρόνοιας. Είναι μέρος του πελατειακού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ και οι κύριοι δικαιούχοι της ανεξέλεγκτης ροής πιστώσεων και δανείων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αύξηση των προσωπικών εισοδημάτων τους αντί της παραγωγικότητας.

Τα δάνεια της ΕΕ χρηματοδοτούσαν τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού βιοτικού επιπέδου, αυξάνοντας τις εισαγωγές γερμανικών συσκευών και αυτοκινήτων, αλλά παράλληλα και εισαγωγές προϊόντων όπως η δανική και γαλλική φέτα, δηλαδή φθηνών εισαγόμενων προϊόντων που υποκαθιστούσαν και ανταγωνίζονταν τα τοπικά. Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι κατέλαβαν και εξουδετέρωσαν τις ελληνικές αγορές, αυξάνοντας το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, ενώ η γραφειοκρατία έγινε ο εργοδότης της έσχατης ανάγκης. Αυτές οι πρακτικές της ΕΕ και οι πελατειακές σχέσεις του κράτους του ΠΑΣΟΚ επέτρεψαν στο κόμμα να διατηρήσει μια σταθερή βάση ψηφοφόρων, που απαρτίζονταν κυρίως από μεγάλες κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, μικρομεσαίους φοροφυγάδες και συνεχώς διογκούμενα στρώματα κρατικών υπαλλήλων.

Η ΕΕ εξαγόρασε επίσης την ολοένα αυξανόμενη πολιτικοστρατιωτική υποτέλεια της χώρας. Η Ελλάδα στήριξε το ΝΑΤΟ στους πολέμους του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και του Πακιστάν. Ιδιαίτερα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, η δουλοπρέπεια του ΠΑΣΟΚ προς το κράτος του Ισραήλ και τους υποστηρικτές του Αμερικανούς Σιωνιστές ξεπέρασε εκείνη που επέδειξαν όλα τα προηγούμενα καθεστώτα στην Ελλάδα.

...Ώσπου μια μέρα ήλθε ο λογαριασμός

Οι κλεπτοκράτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα παραποίησαν τους ισολογισμούς του κράτους, διαμορφώνοντας με λογιστικές αλχημείες τα συνεχώς αυξανόμενα ελλείμματα ώστε να φαίνονται σαν θετικά πλεονάσματα, ώσπου το σύστημα κατέρρευσε. Οι τράπεζες της ΕΕ ακούμπησαν τον λογαριασμό στο τραπέζι και απαίτησαν να πληρωθούν. Το ελληνικό κράτος και η καπιταλιστική τάξη, υπό την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διακήρυξε αμέσως ένα πρόγραμμα «λιτότητας» και «φορολογικών μεταρρυθμίσεων». Στην πραγματικότητα, μόνο το πρώτο από τα δύο σκόπευε να εφαρμόσει, αφού δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τους πελάτες - φοροφυγάδες της ελίτ και της λαϊκής βάσης.

Σημαντικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και περιορισμός των θέσεων εργασίας έχουν θεσμοθετηθεί και επιβάλλονται στους Έλληνες πολίτες. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμμορφώθηκαν με τις επιταγές του κόμματος, αφού οι φουσκωμένοι μισθοί τους, οι συντάξεις, τα προνόμια και οι απολαβές τους εξαρτώνται από την έγκριση του πρωθυπουργού, ο οποίος, με τη σειρά του, εξαρτάται από τους αυτοκράτορες τραπεζίτες και τους κάθε λογής αστούς κλεπτοκράτες. Η ίδια η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος εξαρτάται από τη ροή των δανείων της ΕΕ, τους μηχανισμούς στήριξης και τις αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να διατηρήσει τους πελάτες του. Το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυταρχικού κόμματος. Σέρνεται δουλοπρεπώς στα πόδια των τραπεζιτών και των ισχυρών ηγετών της ΕΕ, ενώ ταυτόχρονα μπήγει το μαχαίρι στο λαιμό εκατομμυρίων φτωχών Ελλήνων συνταξιούχων, μισθωτών και εργατών. Η βάση του ΠΑΣΟΚ, που απαρτίζεται από αστούς φοροφυγάδες, είναι η κομματική του πελατεία που ελάχιστα επηρεάζεται από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Απόδειξη: τα φορολογικά έσοδα έχουν μειωθεί λόγω της βαθιάς ύφεσης και της φοροδιαφυγής.

Όσο το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ εντείνει και επεκτείνει την επίθεσή του εναντίον των εισοδημάτων των εργαζομένων και όσο η μαζική αντίσταση πολλαπλασιάζεται, ο δείκτης ανεργίας των νέων (55%) αυξάνει την απελπισία και τη διάθεση αντιπαράθεσης με μια κυβέρνηση, η οποία γίνεται όλο και πιο καταπιεστική και επιρρεπής στη βία.

Έχοντας απόλυτα επικεντρωθεί στο στόχο του να ρουφήξει το μεδούλι από τα ισχνά οστά των εισοδημάτων των εργαζομένων, το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά συμφώνησε να παραχωρήσει στην ΕΕ και το ΔΝΤ την εποπτεία, την κοστολόγηση και την πώληση του συνόλου της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. Με άλλα λόγια, η αποπληρωμή του χρέους έχει γίνει ο μοχλός για τη μεταφορά επικυριαρχίας στις ισχυρές χώρες και για τη μεγιστοποίηση της εξόρυξης του πλούτου από τους εργαζόμενους. Αυτό που θα απομείνει από το «Ελληνικό Δημόσιο» είναι οι δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, στις οποίες θα ανατεθεί η επιβολή διά της βίας της νέας ηγεμονικής τάξης πάνω στην εκμεταλλευόμενη και εξαθλιωμένη πλειοψηφία.

Εν μέσω αυτής της ολέθριας τροπής των γεγονότων, της λεηλασίας και της φτώχειας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραμένουν πιστοί στην κομματική γραμμή. Εξακολουθούν να στηρίζονται στην βάση του 25%, την μάζα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των τραπεζιτών, των τεχνοκρατών συμβούλων και φοροφυγάδων, στη βάση που θα εξακολουθήσει να στηρίζει το καθεστώς, αφού καθόλου δεν επηρεάζεται από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ο μηχανισμός στήριξης θα επιτρέψει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να παραλάβουν τις παχιές συντάξεις τους, αφού θα τους έχει καταψηφίσει ο λαός. Οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα εξακολουθήσουν να αισχροκερδούν από μη δηλωμένες στην εφορία τουριστικές επιχειρήσεις και έσοδα από ακίνητα, ενώ οι υπόλοιποι συντοπίτες τους θα φτωχαίνουν. Το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου και η παρέα του έχουν αποδείξει ότι η εκλογική πολιτική μπορεί να είναι συμβατή με την πιο άθλια παράδοση της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας, με μια εντεινόμενη σκληρή καταστολή εναντίον της πλειοψηφίας του εργαζόμενου πληθυσμού και με μια βαθιά, μακροπρόθεσμη μακροχρόνια μείωση του βιοτικού του επιπέδου. Η ελληνική εμπειρία, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει ότι, όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, οι διαφορές μεταξύ συντηρητικών και σοσιαλιστών εξαφανίζονται. Οι δημοκρατικές ελευθερίες υπάρχουν μόνο για όσο διάστημα η πλειοψηφία υποτάσσεται στην υπεροχή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των ντόπιων κλεπτοκρατών - ολιγαρχών συνεργατών τους.

Αναμφίβολα θα γίνουν εκλογές, ακόμη και ενώ το βιοτικό επίπεδο θα έχει πέσει δραματικά, ενώ οι πληρωμές στους δανειστές θα έχουν αυξηθεί και ενώ θα έχει αφαιρεθεί από τη χώρα το σύνολο των περιουσιακών της στοιχείων. Ίσως το ΠΑΣΟΚ να μην επανεκλεγεί. Οι συντηρητικοί αντίπαλοί του απλά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του ως συλλέκτες χρεών, αλλά και ως εκτελεστές μιας πολιτικής που θα επιβάλλεται με την βοήθεια ενός αστυνομικού κράτους.

Για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν διαφαίνεται πλέον καμμία λύση μέσα από την τακτική των διαμαρτυριών των πολιτών σε δρόμους και πλατείες και μέσα από τις πολιτικές που επιβάλλουν οι κοινοβουλευτικοί. Ας μην ξεχνάμε ότι οι τελευταίοι αγνοούν τους πρώτους. Και λόγω αυτού ακριβώς του αδιεξόδου τίθεται το ερώτημα: «Ποιές εναλλακτικές, εξωκοινοβουλευτικές δράσεις είναι αναγκαίες και δυνατές, προκειμένου να πάρει τέλος η κυριαρχία αυτής της defacto κυβερνητικής ολιγαρχίας και των κλεπτοκρατών συνεργατών της;»
http://logioshermes.blogspot.com/

Όχι στη Νέα Κατοχή


Από την Κίνηση Πολιτών Άρδην 

Εβδομήντα ένα χρόνια μετά το παλλαϊκό όχι στον ιταλικό φασισμό, η απροκάλυπτη υποδούλωση της χώρας στηνγερμανοκίνητη τρόικα μας καλεί σε νέους αγώνες για τη λευτεριά. 

Τότε, στις 28 Οκτωβρίου του 1940, ο ελληνικός λαός βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει την επίσημη κήρυξη του πολέμου ως την πρώτη πράξη της ελληνικής αντίστασης στο σκοτάδι του φασισμού - ναζισμού που έμελλε να καλύψει την Ευρώπη. Ακολούθησε ο αγώνας ενάντια στην εισβολή των Γερμανών και η μάχη της Κρήτης, η αντίσταση στη γερμανική κατοχή. 


Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια νέα απόπειρα των Γερμανών για την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής ηγεμονίας – αυτή τη φορά με πολιτικο-οικονομικά μέσα, ενώ η καταχρεωμένη Ελλάδα είναι το πρώτο πειραματόζωο αυτού του εγχειρήματος. Γιατί μέσα από τα λαοκτόνα μέτρα και τον στραγγαλισμό της μεσαίας και των φτωχότερων τάξεων τα γερμανικά αρπακτικά προσδοκούν να αποσπάσουν τον εθνικό και δημόσιο πλούτο και τους πόρους της χώρας. 


Ακόμα και τον ήλιο ή τον αέρα επιβουλεύονται, μέσα από τις εκτεταμένες, ληστρικές «πράσινες» επενδύσεις που ετοιμάζουν. Και το πράττουν με την παραδοσιακή γερμανική ωμότητα και τη βαθιά υποτίμηση που τρέφουν για τον άλλον, όπως μαρτυρούν οι εικόνες κατωτερότητας και οι υστερικές εκστρατείες που κατασκευάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ ή η σκληρότητα των επιβαλλόμενων μέτρων, τα οποία συγκροτούν ένα πραγματικό απαρτχάιντ: 

Είναι από τη μία ο ελληνικός λαός, που καταδικάζεται επί δεκαετίες να πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους και να εργάζεται ακατάπαυστα με μισθούς πείνας, και από την άλλη οι «επενδυτές» και ένα ολόκληρο στρώμα σύγχρονων συνεργατών, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και οι επιχειρηματίες, που λεηλατούν τη χώρα. 

Αυτό είναι το μέλλον που μας προετοιμάζουν, το νέο Ράιχ που εγκαθιδρύεται. Εναντίον όλων αυτών καλούμαστε να παλέψουμε στον νέο αγώνα για τη λευτεριά. Ο ελληνικός λαός πρέπει να σταθεί στα πόδια του και να παλέψει για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης των γερμανοτσολιάδων και την εκδίωξη της τρόικας. 

Η κάθαρση είναι ο μόνος δρόμος για να διασωθεί η χώρα και η αξιοπρέπειά μας. Οι προδότες υπαίτιοι της καταστροφής θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί, ενώ ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαιτήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς, ως ελάχιστη έμπρακτη συγνώμη για τη συστηματική λεηλασία την οποία υποβάλουν τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. 

Παράλληλα μόνο ένα μέτωπο αντίστασης των φτωχών, μη-αποικιακών χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου μπορεί να ανακόψει τη νέα ηγεμονική επέλαση των Γερμανών. Και ως προς αυτό είναι και πάλι στο χέρι του ελληνικού λαού να εγκαινιάσει τον δρόμο της πανευρωπαϊκής αντίστασης. 

Για πολλοστή φορά στην ιστορία μας καλούμαστε να απαντήσουμε θετικά στο δίλημμα «αντίσταση ή εξαφάνιση». Ας το κάνουμε με τον τρόπο των αγωνιστών του '21 και του 1940-44, με το φρόνημα και το πνεύμα του Ρήγα Φεραίου: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή». 

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου – Το παλλαϊκό Όχι σε φασισμό και ναζισμό 

Αντίσταση στη Νέα Κατοχή 

Κάτω οι γερμανοτσολιάδες Παπανδρέου - Βενιζέλος και η συμμορία τους 

Ή εμείς ή αυτοί 

Όλοι στους δρόμους

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

 

ΝΔ: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειεςΑρνητική είναι η πρώτη αντίδραση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας στην συμφωνία για το ελληνικό χρέος, κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη να μελετήσει σε βάθος το κείμενο, καθώς όπως έχει πει ο κ. Αντώνης Σαμαράς "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες".
Μέχρι στιγμής η κριτική της ΝΔ συμπυκνώνεται στα εξής σημεία:

  • Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης μετά από δύο χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού
  • Η συμφωνία προβλέπεται να φέρει τα επίπεδα χρέους της Ελλάδας στο 120% -εκεί που ήταν δηλαδή το 2009- μετά από μία δεκαετία δύσκολης πολιτικής και εποπτείας
  • Η πρόβλεψη για πρωτογενή πλεονάσματα το 2012 προυποθέτει νέο πακέτο μέτρων ενώ η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της
  • Όσο θα συνεχίζεται η ίδια περιοριστική και φορολογική πολιτική είναι πολύ πιθανό να απαιτηθεί και νέο κούρεμα
Η συμφωνία καθιστά απαγορευτική την πρόσβαση της χώρας στις αγορές για μία δεκαετία κατά την οποία η Ελλάδα θα εξαρτάται πλήρως για χρηματοδότηση από την Τρόικα με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ανεξαρτησία.
  • Εκφράζονται φόβοι για τις εγγυήσεις που ζήτησαν οι τράπεζες προκειμένου να συμφωνήσουν στο μεγάλο κούρεμα
  • Δεν είναι σαφές ακόμη ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και στο τραπεζικό σύστημα
Η μεγάλη επιφύλαξη της ΝΔ αφορά την μόνιμη εποπτεία της Τρόικας. Έχει δε προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Οι υπεύθυνοι της ΝΔ ξεκαθαρίζουν ότι αυτές είναι κατ αρχήν διαπιστώσεις με την επιφύλαξη να μελετήσουν το οριστικό κείμενο.
Μέχρι στιγμής πάντως η ηγεσία του κόμματος δεν έχει μεταβάλλει την πολιτική της άποψη. Δεν προτίθεται να ψηφίσει την συμφωνία. Επιπλέον και καθώς η συμφωνία θα δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια θεωρεί ότι θα πρέπει να τεθεί υπό την έγκριση του ελληνικού λαού.
ΕΘΝΟΣ

Νέος θρίαμβος

Στάθης

Σε μόνιμη ενισχυμένη εποπτεία η Ελλάδα

 

Νέο μνημόνιο και  μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ,μιλώντας για τις αποφάσεις της ολονύκτιας Συνόδου κορυφής. 

«Με τις αποφάσεις  που πήραμε εξασφαλίζουμε τη σταθερότητα στην Ευρώπη», είπε η κ. Μέρκελ και ανέφερε ότι η μείωση του ελληνικού χρέους θα φτάσει τα 100 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να διαμορφωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020 ώστε να γίνει βιώσιμο. Πρόσθεσε, μάλιστα...
ότι οι αποφάσεις είναι πιο καθαρές από εκείνες της 21ης Ιουλίου.

Η γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για μόνιμη ενισχυμένη εποπτεία της τρόικας στη χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε και το ανακοινωθέν, στο οποίο, επισημαίνεται ότι «οι μηχανισμοί για την επιτήρηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση».

Ειδικότερα, το κείμενο σημειώνει ότι «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Υπογραμμίζεται ακόμη, ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος , η Επιτροπή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους της τρόικας θα δημιουργήσει, για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα, έναν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό, περιλαμβανομένης της εμπλοκής εθνικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για την παροχή συμβουλών και βοήθειας προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκαιρη και πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Προβλέπεται ότι οι εμπειρογνώμονες θα συνδράμουν την τρόικα αξιολογώντας τη συμβατότητα των μέτρων που θα λαμβάνονται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι ο νέος αυτός ρόλος θα περιγράφεται στο Μνημόνιο.

Από τη πλευρά του, ο πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις Μέρκελ, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είδα πουθενά να γράφεται στην συμφωνία ότι θα έχουμε επιτρόπους στα υπουργεία. Αυτό που είπε και η κ. Μέρκελ είναι ότι εμείς θα έχουμε την ευθύνη για να εφαρμοστούν όλα αυτά που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Βεβαίως οι δανειστές μας θέλουν την επιτυχία μας και ζητάμε την στήριξη τους. Εμένα δεν μου αρέσει κάθε τρεις μήνες να γίνεται αυτότ το σόου. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βρίσκονται δίπλα μας συνέχεια και όταν υπάρχει πρόβλημα να το συζητάμε και να βρίσκουμε λύση. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα κανένας αλλός».

Παράλληλα, η κυρία Μέρκελ προανήγγειλε αλλαγή των Συνθηκών με τρόπο που θα αποφασιστεί στη  σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου με τις οποίες θα καθιερωθεί η λειτουργία της Ευρωζώνης των 17 «ανεξάρτητα» από την Ε.Ε. των 27, αλλά και η οικονομική διακυβέρνηση, με ανάπτυξη κοινών οικονομικών πολιτικών, ποινές για τις παρεκκλίσεις και έλεγχο των προϋπολογισμών στις Βρυξέλλες πριν κατατεθούν στα εθνικά κοινοβούλια.

Χαρακτηριστικά η  κυρία Μέρκελ είπε ότι στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης θα γίνονται συστάσεις προς τα κράτη μέλη, οι οποίες θα πρέπει να εφαρμόζονται από  τις κυβερνήσεις.
Από newpost

Έφυγε Πρωθυπουργός , γυρίζει… έπαρχος

 

Νέο μνημόνιο με όρους περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας ανακοίνωσαν τελικά στον Γιώργο Παπανδρέου και αυτός δήλωσε ότι …. αυτό επιθυμεί και ο ίδιος (!)

Έφυγε πρωθυπουργός μιας ανεξάρτητης χώρας καιγυρίζει έπαρχος μιας χώρας υπό μόνιμη εποπτείααπό επικυρίαρχους.

Θα υπάρχει μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα της τρόικας η οποία θα παρακολουθεί... 
διεξοδικά όλη την λειτουργία του κράτους.

Από τα υπουργεία μέχρι την δημόσια περιουσία.

Το τραγικό είναι ότι όπως τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνέντευξη τύπου αυτό …. επιθυμούσε και ο ίδιος !!!!!!!

Όσο για το χρέος αυτό ΘΑ (με ότι συνεπάγεται το ΘΑ καθώς και το πρώτο μνημόνιο είχε αρκετά ΘΑ που κατέρρευσαν παταγωδώς ) φτάσει στο 2020 στο 120% του ΑΕΠ.

Με πολύ απλά λόγια ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβε μια χώρα Εθνικά ανεξάρτητη με βιώσιμο χρέος 115% και θέλει θα την παραδώσει άνευ κυριαρχικών δικαιωμάτων και με χρέος που ΘΑ προσεγγίσει το 2020 το ...120%, αφού προηγουμένως έχει μεσολαβήσει μια δεκαετία οικονομικής αφαίμαξης των Ελλήνων πολιτών και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Για όλα αυτά πανηγυρίζει;

Οι Γερμανοί πάντα εύρισκαν Συνεργάτες! Στον Παπανδρέου θα κολλούσαν;
Από politis-gr μέσω kostasxan

Ας μην πανηγυρίζουν εκείνοι που κατάντησαν τη χώρα για τα πανηγύρια


Αν αυτή την ημέρα και μετά από την ομολογία της χρεοκοπίας της Ελλάδας, βγαίνουν κάποιοι και πανηγυρίζουν τότε είναι σίγουρα για τα… πανηγύρια. Διότι από το πρωί βλέπω διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες να μιλούν για μια ακόμη σωτηρία της πατρίδας και να υπερηφανεύονται για τα αυτονόητα όπως π.χ. ότι διασφαλίστηκαν οι καταθέσεις και άλλα τέτοια. Αν θέλουμε να δούμε με καθαρές κουβέντες τη συμφωνία θα πρέπει να συμφωνήσουμε στα εξής:
  1. Η συμφωνία για κούρεμα 50% είναι εκ των πραγμάτων ομολογία αποτυχίας όλης της προηγούμενης πολιτικής, τόσο από την κυβέρνηση όσο κι από την τρόικα. Και όλα αυτά που θυσίασαν οι Ελληνες δύο χρόνια είναι απλά η δοκιμασία τους πριν από το πραγματικό μαρτύριο. Διότι αν ήθελαν να κάνουν καλό στη χώρα έπρεπε να κάνουν το κούρεμα πριν μπούμε στο Μνημόνιο, όταν το χρέος ήταν στο 120%. Τότε θα είχαμε πραγματικά οφέλη. Τους το έλεγαν κάποιοι οικονομολόγοι ότι το Μνημόνιο είναι καταστροφή αλλά αυτοί στην κοσμάρα τους.
  2. Η ίδια η χθεσινή συμφωνία είναι καταδικασμένη να αποτύχει διότι στηρίζεται και πάλι σε σαθρές βάσεις. Και δε θα μας εκπλήξουν αν σε μερικούς μήνες μας πουν ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει κι ότι χρειαζόμαστε νέο κούρεμα του χρέους. Πώς συνάγεται αυτό; Μα από το γεγονός ότι σχεδιάζεται και υλοποιείται από τους ίδιους αποτυχημένους μηχανισμούς. Σκεφτείτε μόνο ότι μόλις πριν τρεις μήνες, τον Ιούλιο, μας έλεγαν ότι έσωσαν τη χώρα, ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ότι θα βγούμε στις αγορές μέσα στο 2012, ότι έπιασαν τόπο οι θυσίες. Από τότε δεν πέρασαν 10 χρόνια, μόλις τρεις μήνες πέρασαν. Να πιστέψουμε ότι δεν ήξεραν τι έκαναν ή ότι είχαν σχέδιο; Επομένως, γιατί να πιστέψουμε ότι θα φέρουν σε πέρας κι αυτό το σχέδιο;
  3. Κανείς δε μας λέει με σαφήνεια πώς θα ενισχυθούν τα ταμεία για να μην καταρρεύσουν. Μέχρι προχθές το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ ζητούσε επιπλέον χρηματοδότηση από το κράτος, πουλούσε repos και έκανε ότι ήταν δυνατό, απλά και μόνο για να πληρώσει τις συντάξεις του μήνα. Πώς θα καταφέρουν λοιπόν να πληρώσουν τους επόμενους μήνες συντάξεις, πώς θα πληρώσουν εφάπαξ για τόσους υπαλλήλους που βγαίνουν αναγκαστικά στη σύνταξη; Αρχικά ας πούμε ότι δεν κινδυνεύει τίποτε, σε λίγο καιρό όμως τι θα γίνει; Η μόνη λύση είναι η μείωση συντάξεων, το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων και πάλι ε φτάνουν και θα πρέπει να τσοντάρει και το κράτος. Μάλλον θνησιγενές είναι το κομμάτι αυτό της συμφωνίας που ουσιαστικά οδηγεί στη διάλυση των Ταμείων.
  4. Θολό των σημείο των αποκρατικοποιήσεων και του προγράμματος Ηλιος που όπως λέει η συμφωνία θα συνεισφέρει 15 δισ. ευρώ. Μα καλά, εδώ μόλις χθες ζήτησαν από τους δήμους να βρεθούν εκτάσεις πάνω από 500 στρέμματα για τα φωτοβολταϊκά. Πότε θα τρέξει το πρόγραμμα και πότε θα εισπραχθούν τα ποσά; Εκτός κι αν υπάρξει τιτλοποίηση εσόδων, οπότε πάμε σε άλλη διαδικασία.
  5. Τι θα γίνει με τις τράπεζες όταν θα κρατικοποιηθούν, διότι με τα 30 δισ ευρώ εκεί πάμε για τις περισσότερες από αυτές. Η συμφωνία λέει ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. Μα τα ίδια ακούγαμε και πριν δύο χρόνια όταν δόθηκαν τα 29 δισ. αλλά λεφτά η αγορά δεν είδε. Τα 30 δισ. ίσως να είναι ελάχιστα καθώς εκτός από τις ζημιές του κουρέματος οι τράπεζες καλούνται να βρουν κεφάλαια και για το 9% που επιβάλλει η Blackrock. Αρα, πάλι η αγορά στεγνή θα μείνει.
  6. Για να μη μιλήσουμε για την εποπτεία της Ελλάδας. Το κείμενο αναφέρει: «η ιδιοκτησία του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή του είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Είναι προφανές ότι μπήκε η φράση αυτή ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία. Ποιος όμως νοήμων άνθρωπος πιστεύει ότι η Γερμανία μας δίνει 130 δισ. ευρώ δάνειο χωρίς να έχει τον απόλυτο έλεγχο του τι πραγματικά γίνεται στην Ελλάδα; Είναι αστείο να φαντάζεται κανείς ότι δε θα μας περνούν από κόσκινο οι ξένοι. Εντάξει, δε θα υπογράφουν και την πιο μικρή σύμβαση, άλλωστε αυτό δεν το προβλέπει το Σύνταγμα. Αλλά θα έχουν το πάνω χέρι σε όλες τις κινήσεις που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση, θα εγκρίνουν αυτοί τον προϋπολογισμό και δε θα αφήνουν να περνά κανένα κονδύλι στα κρυφά, έχοντας πάντα στη φαρέτρα τους την απειλή της διακοπής χρηματοδότησης. Οπως έκαναν και με τις δόσεις δηλαδή.
  7. Μας λένε ότι μ’ αυτή τη συμφωνία το 2020 το χρέος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ, όσο ήταν δηλαδή πριν δύο χρόνια. Μόνο που μέχρι σήμερα η ανεργία είναι στο 20%, οι μισθοί έχουν μειωθεί δραματικά, η φτώχεια έχει πλήξει εκατομμύρια Ελληνες, η μετανάστευση έχει ενταθεί, ακόμη και οι άστεγοι έχουν αυξηθεί κατά 25%, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Τι έχει να γίνει δηλαδή την επόμενη δεκαετία της σκληρής λιτότητας που θα μας επιβάλλουν οι ξένοι για το κούρεμα που κάνουν τώρα;
  8. Και για το τέλος, έχουμε αυτή την ανεύθυνη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που δεν αισχύνεται για όλα αυτά που έχει πει και που συνεχίζει να λέει. «Κλείνουμε τους λογαριασμούς της χώρας με το παρελθόν» είπε και συνέχισε: «Είχαμε και πολλούς υπερπατριώτες με κορόνες στο όνομα της εθνικής κυριαρχίας, χωρίς να περιμένουν τελικές αποφάσεις, προκαταβάλλοντας εθνικές καταστροφές και αποτυχίες. Αυτοί διαψεύδονται διότι πετυχαίνουμε ακριβώς αυτά που ζητήσαμε.» Μόνο οργή μπορεί να αισθάνεται κανείς για έναν πραγματικό Πινόκιο της πολιτικής που συνεχίζει να λέει ψέματα, που πέφτει έξω διαρκώς και που έχει βάλει η χώρα σε περιπέτειες.
Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν εκείνοι που κατάντησαν τη χώρα για τα πανηγύρια