Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑΧΑ... ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ... ΕΤΣΙ.. ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ! ! ! 

Έλληνες μη μασάτε, συνεχίζουν να μας λένε παραμύθια, οι εταίροι όπως πάντα θέλουν να μας σώσουν, οι κυβερνώντες μας εκβιάζουν όπως και παλαιότερα αν ανήκουμε στη Δύση ή στα Τάρταρα. Ανήκουμε σ΄εμάς ,στην Ελλάδα και στον πολιτισμό μας που ξεδιάντροπα προσπαθούν να μας στερήσουν. Το μέλημα τους είναι μόνο να μείνουν στους βουλευτικούς θώκους, να ικανοποιήσουν τους δανειστές τους ( γιατί εμείς ως λαός τίποτα δεν βάλαμε στην τσέπη μας) και να κάνουν την......
χώρα μας ένα ξέφραγο αμπέλι που θα διαμοιράσουν σε τουρκική, αλβανική, γερμανική και γαλλική αποικία. Μας εκβιάζουν για την έκτη δόση, ενώ μας έκοψαν ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε αφήνοντας μας να ασφυκτιούμε σε θαλάμους αερίων που οι ίδιοι δημιούργησαν. Τα παιδιά μας δεν ξέρουν τι να κάνουν, μας έχουν διασύρει παγκοσμίως ως μπαχτατζήδες, τεμπέληδες και ανεπρόκοπους ( ειδικά τη γενιά των 40 που τόσα χρόνια δουλεύουμε 10-12 ώρες την ημέρα) και σήμερα μας προτείνουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, γιατί θέλουν να αποτελειώσουν το εφιαλτικό τους έργο. Ποιοι θα την αποτελέσουν? Μα φυσικά οι ίδιοι, πώς να αφήσουν αβοήθητους τους Έλληνες που τελούν σε σύγχυση ( Μητσοτάκης στην εκπομπή του Παπαχελά, Τρίτη 3/11/11) και δεν ξέρουν όπως πάντα να χειριστούν το μέλλον τους. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. Μπορούμε να τους διώξουμε, να ησυχάσουμε και ενωμένοι να παλέψουμε για το μέλλον των παιδιών μας που δεν φταίνε σε τίποτα, που δεν επέλεξαν κανένα και πρέπει να ζήσουν υπόδουλοι σε μια κοινωνία που στηρίξαμε εμείς γιατί φάγαμε το δόλωμα της ευημερίας και του ευ ζην. Ας μην σκύψουμε και τώρα το κεφάλι ,έχουμε επιζήσει και επιβιώσει σε χειρότερες καταστάσεις μην τους αφήσουμε να μας δέσουν στην προδοτική συμφωνία της 27 Οκτωβρίου.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΏΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ. Διότι η χώρα είναι προ πολλού πτωχευμένη και το μόνο που επιδιώκουν είναι να μας κάνουν δούλους με αντάλλαγμα την δική τους καλοπέραση. Εθνική Κυβέρνηση και κουραφέξαλα, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ.

evelina p.

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνη εθνική σωτηρία είναι να μιλήσει ο λαός

03/11/2011

|

«Μόνη λύση είναι να στηθούν κάλπες εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου», υποστήριξε ο πρόεδρος της...
 
ΣΥΡΙΖΑ: Μόνη εθνική σωτηρία είναι να μιλήσει ο λαός
ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα συνιστά δημοκρατική εκτροπή.

«H κυβέρνηση έχει καταρρεύσει υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και πλέον εξελίσσεται ένα απίστευτο παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού», σημείωσε, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την πρωτοφανή, όπως είπε, «παρέμβαση σε ζητήματα κυριαρχίας που επιχείρησαν οι Μέρκελ και Σαρκοζί, θέτοντας το ερώτημα στο προτεινόμενο δημοψήφισμα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε για τα σχέδια «νέων μνημονιακών κυβερνήσεων που θα εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση με ακόμα περισσότερα δεινά για το λαό», για να υπογραμμίσει πως μόνη εθνική σωτηρία είναι να μιλήσει ο λαός.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση, ξεκαθάρισε, θα είναι απόφαση δημοκρατική εκτροπής και έθεσε ευρύτερο ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης, λέγοντας πως η σημερινή σύνθεση της Βουλής δεν ανταποκρίνεται στη λαϊκή βούληση.

Μόνη λύση, τόνισε, είναι να στηθούν κάλπες εκλογών στις 4 Δεκεμβρίου, να να μιλήσει ο λαός.

Οι “σωτήρες” μας πως θα σωθούν;

 

Από antistachef

Δεν θα πεινάσει η Ελλάδα. Κάλεσμα στο ΕΠΑΜ για λαϊκή στήριξη στην παραγωγή τροφίμων και άμεση συμμαχία με τον Ελληνισμό των ΗΠΑ.

Γράφει ο Γιώργος Σιδηρούντιος

Οι μεγάλοι νταβατζήδες βάζουν ένα κοφτερό μαχαίρι στο λαιμό της Ελλάδος : ή θα γονατίσετε παίρνοντας δάνεια για να τρώτε, ή θα σας κόψουμε το χρήμα και θα πεινάσετε, διότι δεν έχετε επάρκεια σε παραγωγή τροφίμων. Μας λένε ξεκάθαρα στα...
μούτρα μας; ή θα τα πάρετε και άλλο από εμάς για να πνιγείτε στα χρέη και να σας κάνουμε κατάσχεση της χώρας σας σύντομα, ή θα σας εξαθλιώσουμε. Είναι αλήθεια το ότι με ειδικά προγράμματα καταστροφής της παραγωγής τροφίμων στη χώρα μας, που βγήκαν από τα μυαλά αυτών που μας έφεραν στο σημερινό χάος, κατάντησε η Ελλάδα αυτή τη στιγμή να εξαρτάτε από εισαγωγές για να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού. Παρ' όλη την κατασπατάληση υδάτινων πόρων και τον δηλητηριασμό πολλών εδαφών μας από φυτοφάρμακα και λιπάσματα, η Ελλάδα παραμένει ένας μαγικός κυριολεκτικά τόπος για την παραγωγή τροφίμων, που μέσα σε μερικούς μήνες προγραμματισμού μπορεί να μεταλλαχθεί από εισαγωγέας σε εξαγωγέα αυτών που σήμερα εισάγει για να θρέφεται. Αυτό το λένε πολλές μελέτες εδώ και χρόνια, και το έχει αναφέρει και ο Καζάκης και άλλοι ειδικοί επιστήμονες. Η Ελλάδα διαθέτει το καλύτερο κλίμα της Ευρώπης και άριστη γη που μπορεί να θρέψει και άλλους λαούς. Επίσης, έχει ένα τεράστιο δυναμικό σε γεωργικά μηχανήματα τα οποία σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να κινηθούν με αυτο-κατασκευασμένα βιολογικά καύσιμα που μπορούν να φτιάξουν από μόνες τους οι τοπικές αγροτικές κοινωνίες σε χρόνο ρεκόρ. Το δυναμικό της Ελλάδας σε τρακτέρ μπορεί να οργώσει όλη την Ευρώπη. Μέσα στην αστοχία μας, γίναμε χωρίς να το ξέρουμε πάνοπλοι για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κρίση σε επάρκεια τροφίμων. Θα περάσουμε κάποια εποχή μεγάλων δυσκολιών, αλλά με την κατάλληλη οργάνωση δεν θα έρθει καμία πείνα. Κατα την άποψή μου, πρέπει άμεσα το ΕΠΑΜ να θέσει σαν ένα βασικό στόχο του τη στήριξη στην παραγωγή και διακίνηση τροφίμων, και την δωρεάν παροχή τεχνογνωσίας του αγροτικού πληθυσμού σε βιολογικά καύσιμα, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα μέσα από το διαδίκτυο. Υπάρχουν κιόλας στην Ελλάδα μικροπαραγωγοί που μπορούν μέσα σε μέρες να διδάξουν όλη τη χώρα για το πως να φτιάξει τα δικά της καύσιμα. Έτσι, έχοντας καύσιμα για την αγροτική παραγωγή, η χώρα δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς των νταβατζήδων. Τη χώρα μας την εκβιάζουν μέσα από τον έλεγχο των καυσίμων και τις εισαγωγές τροφίμων. Με απάρκεια σε αυτά τα δύο, πάει περίπατο ο κάθε εκβιασμός, διότι θα μπορε΄σουμε να καλύψουμε τις άμεσες βασικές ανάγκες. 
Όπως έχει σοφά επισημάνει ο Καζάκης, οι λαϊκές αγορές είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα, διότι δεν έχουν πέσει στα χέρια των διεφθαρμένων πολυεθνικών μηχανισμών του υποκόσμου. Επείγει η στήριξή τους και η παρεταίρω ανάπτυξή τους σε κάθε περιοχή της χώρας, όπου θα αποκτήσει ο κάθε πολίτης δικαίωμα να αγοράζει και να πουλάει τρόφιμα και αγαθά οικογενειακής και μικροεμπορικής χρήσης, με χρήματα ή απλά με ανταλλαγή αγαθών ή υπηρεσιών. Για παράδειγμα, κάποιος που δεν έχει χρήματα, να μπορεί να ζητήσει τρόφιμα σαν πληρωμή για να βοηθάει στην πώληση, την συλλογή, παραγωγή και διακίνηση τροφίμων. Οι ελεύθερες λαϊκές δημόσιες αγορές μπορούν να στηρίξουν τον πληθυσμό μας αυτές τις δύσκολες ώρες, μέχρι η χώρα να αποκτήσει επιτέλους μια κρατική και πλήρως διάφανη δημόσια και κρατική κεντρική τράπεζα, ή οποία θα έχει το δικαίωμα να τυπώσει εθνικό χρήμα. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να έχει αναδείξει ο λαός στην εξουσία μια κυβέρνηση εντίμων και καθαρών ανθρώπων, έχοντας πρώτα θανατώσει το προδοτικό κομματικό σύστημα που προδίδει τη χώρα για δεκαετίες και την οδήγησε εδώ. Μέχρι να σταθεί και πάλι η οικονομία μας, με την κατάλληλη κοινωνική οργάνωση η χώρα μπορεί να ζήσει, να καθαρίσει το όνομά της και να αποτελέσει παγκόσμιο παράδειγμα αντίστασης στο πόλεμο ενάντια στην ασύδοτη αδίστακτη και ανήθικη συμπεριφορά του διεθνούς υποκόσμου. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που επιτέλους θα αποκτήσει μια πραγματική ελεύθερη αγορά, μια ελεύθερη οικονομία την οποία δεν θα την έχει στα χέρια της η τραπεζική μαφία και ο υπόκοσμος. 
Η άλλη απειλή για μείωση των εδαφών μας από τον εξωτερικό εχθρό μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να πάει περίπατο και να γίνει μπούμεραγκ για τους εκβιαστές. Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη είναι οι ΗΠΑ. Αυτό που δεν ξέρει ο Ελληνισμός είναι ότι ειδικά οι Έλληνες έχουν μια πολύ σοβαρή παρουσία μέσα στους μηχανισμούς ασφάλειας των ΗΠΑ, και ότι το πραγματικό κρατικό συμφέρον των ΗΠΑ είναι να υπάρχει μια ισχυρή Ελλάδα στην περιοχή. Οι όποιες μαφίες λειτουργούν και εντός των ΗΠΑ εναντίον της Ελλάδος, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά αποτελούν εχθρό και για τις ίδιες τις ΗΠΑ. Μέσα από μια εκστρατεία ενημέρωσης της Αμερικανικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η Ελλάδα μπορεί να πάρει κάθε εγγύηση για την ασφάλεια του τόπου μας μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Οι ΗΠΑ είναι μια χώρα για την οποία οι λύσεις για να ξεπεράσει την κρίση είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές που χρειαζόμαστε και εμείς. Ελλάδα και ΗΠΑ είναι και οι δύο θύματα τις ίδιας ανήθικης διεθνούς μαφίας. Ειδικά ο στρατός των ΗΠΑ είναι ένα κέντρο το οποίο θα πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις τη διαφθορά για να σώσει το λαό του από την εξαθλίωση. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να συμμαχήσει με όλες τις χώρες εκείνες στις οποίες διαθέτει μεγάλη πληθυσμιακή παρουσία ο Ελληνισμός, και να διεκδικήσει από θέση ισχύος αυτά που μας χρωστάει η Γερμανία. Η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση μέσα σε μια Γερμανοκεντρική φασιστίζουζα Ευρώπη της ζημενοδιαφθοράς, και καμία θέση μέσα σε καμία θρησκοϊσλαμοκεντρική Οθωμανία. Άλλοι να φοβούνται για διάλυση των χωρών τους και εξαφάνισή τους από τον χάρτη, όχι η Ελλάδα. Η Ελλάδα μπορεί να έχει μέλλον, αν μια κίνηση όπως το ΕΠΑΜ δώσει σοφά τη μάχη. Κατά την άποψή μου, κ. Καζάκης πρέπει άμεσα να ενημερώσει τον κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, τον κ. Α. Άθενς, τον κ. Μ. Ζομπανάκη και τον κ. Ιβάν Σαββίδη για το υπόβαθρο της κρίσης, διότι αυτοί οι σημαντικοί Έλληνες δεν γνωρίζουν τι έχει ακριβώς έχει συμβεί στην Ελλάδα.

http://axiocratia.blogspot.com/

Προσοχή!!! Μην αφήσουμε τους εγρολάβους της καταστροφής να μας επιβάλλουν "κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης"

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
  

Ο Παπανδρέου πέφτει και δεν αρκεί να μείνουμε στον καναπέ παρακολουθώντας το ..θέαμα. 
Κάτω απο άλλες συνθήκες ίσως αυτό να ήταν ενδιαφέρον ή να έσπαγε τη "μονοτονία του καναπέ", όμως σήμερα που οι λύκοι και οι ύαινες τρώγονται μεταξύ τους και που σε λίγο θα χιμήξουν εναντίον μας φορώντας προβιά, δεν μπορούμε απλώς να παρακολουθούμε τις ..εξελίξεις αποσβολωμένοι, τρομαγμένοι, αποχαυνωμένοι. 

Ο Παπανδρέου προσπάθησε να "παίξει" με τα σπίρτα που του έδωσαν οι Αμερικανοί θετοί γονείς του για να κάψει την κατάλληλη στιγμή την Ε.Ε, και έβαλε κατά λάθος (Wink φωτιά στα μπατζάκια του. Ο πανικός του είναι πρόδηλος και η διάθεση των συντρόφων της ΠΑΣΟΚικής αγέλης είναι προφανείς. 

Προφανής επίσης ήταν και η λύσσα των εκπροσώπων του Δ' Ράιχ όταν χθές το βράδυ απροκάλυπτα μας έδειχναν με προτεταμένο το δάκτυλο την ..καπνοδόχο του κρεματορίου που είπαν "σχέδιο βοήθειας" ως μοναδική επιλογή εξόδου απο την κρίση και "σανίδα σωτηρίας". 

Όπως πολύ σωστά το έθεσε κάποιος φίλος μας, ο Θεός αγαπά την Ελλάδα. Ο νους όλων εκείνων που σχεδίασαν την εξόντωση του Ελληνικού λαού σκοτίσθηκε.Αιφνιδιάστηκαν , τρομοκρατήθηκαν και μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο προκειμένου να προχωρήσουμε σαν "πολιτισμένοι Ευρωπαίοι" στο θάλαμο αερίων. 

Το διακύβευμα για τον ελληνικό λαό δεν είναι αν θα μείνουμε στην Ευρωζώνη ή όχι, ή για να το πούμε πιο απλά αν θα συνεχίσουμε να εκπορνευόμαστε με αντάλλαγμα μια δόση. Το διακύβευμα είναι αν τελικά θα αποφασίσουμε να δραπετεύσουμε απο αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης, απο αυτό που κάποτε λεγόταν Ε.Ε . 

Ο πανικός απλώθηκε όχι μόνο στα λαγούμια των αρουραίων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ αλλά σε όλα τα τρωκτικά του πολιτικού συστήματος.
 Αυτού του πολιτικού συστήματος που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή, την αξιοπρεπεια , την τιμή, την εθνική κυριαρχία, τις πραγματικές δημοκρατικές αξίες, ως "καρκινώματα" και τους λαούς ως ενοχλητικές κατσαρίδες. Αυτού του πολιτικού συστήματος που έχει για "θεό" το χρήμα και "λατρευτικό τυπικό, το κέρδος, την εκμετάλλευση, την ανηθικότητα. 

Δείτε ποιά κόμματα τρέχουν πανικοβλημένα και θα αντιληφθείτε ποιοί είναι τελικά αυτοί που νοιάζονται πραγματικά για το μέλλον της πατρίδας μας και ποιοί είναι οι "διάκονοι" της "νεώτερης Νέας Τάξης Πραγμάτων" και "ευέλπιδες" της "Νέας Εποχής". 

Αυτοί λοιπόν που μιλούν για εδώ και τώρα σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης "εκτάκτου ανάγκης", "εθνικής σωτηρίας" ή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο π.χ πρωθυπουργό, είναι αυτοί που θα "κλειδώσουν" την πόρτα πίσω μας με "ευρωπαϊκό λουκέτο". 

Είναι αυτοί που θα εξασφαλίσουν στον γαλλο- γερμανικό άξονα την απαραίτητη "ηρεμία" και που θα εγγυηθούν στα ευρωατλαντικά αφεντικά τους , ότι δεν θα αφήσουν τους Έλληνες να γίνουν ο πυροκροτητής μιας Ευρωπαϊκής επαναστατικής βόμβας.
 

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθυστόχαστος αναλυτής για να καταλάβει ότι το δημοψήφισμα που με Παπανδρεϊκή κουτοπονηριά χρησιμοποίσε ως "όπλο" ο Γιωργάκης, μπορεί να γίνει ένα υπερόπλο στα χέρια όχι μόνο του ελληνικού λαού αλλά εμμέσως και στα χέρια κάθε ευρωπαίου πολίτη. 

Η μικρή και ταπεινή Ελλάδα "των κλεπτών και διεφθαρμένων", με την προδοτική συμπεριφορά των προηγουμένων κυβερνήσεων μπορεί να έγινε το πειραματόζωο των εργαστηρίων της "δημιουργικής καταστροφής", όμως κατάφερε με τις μαζικές κινητοποιήσεις του περήφανου και τίμιου λαού της, να κάνει τόσο θόρυβο ώστε να αφυπνιστούν οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης και να δούν επιτέλους όσα επιμελώς τους έκρυβαν οι δικοί τους "Παπανδρέου".

Διαπίστωσαν ότι δεν ήταν η Ελλάδα που με τα 350 δις πλασματικο χρέος θα τίναζε την ευρωπαϊκή οικονομία στον αέρα, αλλά η κλεπτοκρατία, η "δημιουργική λογιστική" και τελικά τα χιλιαπλάσια χρέη των δικών τους χωρών. 

Η Ελλάδα πρέπει εδώ και τώρα είτε με το δόλωμα της νέας δανειακής σύμβασης (που εκτός των άλλων φρικτών θα νομιμοποιήσει και την προηγούμενη, 
αυτήν δηλαδή που δεν κυρώθηκε στην βουλή και που εφαρμόσθηκε μόνο με την ψήφιση ενός μνημονίου δηλαδή μιας περίληψής της) είτε με κάθε είδους εκβιασμό, να μπεί στο πιο βαθύ μπουντρούμ, να ταπεινωθεί, να μην ακουγεται η φωνή της, να πάψει να φαίνεται ,να εξοντωθεί. 

Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός θα πρέπει με κάθε τρόπο να πάψει να λειτουργεί ως παράδειγμα αντίστασης στο "νέο ολοκληρωτισμό". 

Σήμερα και όχι αύριο πρέπει να κατεβούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος όχι για να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό συρματόπλεγμα ,αλλά αντιθέτως για να το σπάσουμε. 

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας και όχι το καλόπιασμα του ευρωατλαντικού πρεζέμπορα θα φέρουν την εθνική σωτηρία… 

Αν ο λαός κάνει τον Σταυρό του και βγεί μαζικά στους δρόμουςγια να υπερασπισθεί την εθνική μας κυριαρχία διώχνοντας μακρυά όχι μόνο την ΠΑΣΟΚΙΚΗ αγέλη αλλά και κάθε άλλο κοινοβουλευτικό αρπακτικό, τότε σύντομα θα βρούμε την περπατησιά μας και με τη βοήθεια του Θεού και τις αναμφισβήτητες δυνατότητές μας, η ανάπτυξη και η ευημερία θα είναι καρποί του κόπου μας που θα απολαύσουμε εμείς και όχι οι δανειστές και τα άλλα κοράκια της Ευρώπης και της Αμερικής. 

Ακόμα και αν όπως ακούγεται ο Παπανδρέου πάρει πίσω το δημοψήφισμα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα , εμείς πρέπει εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε την ανάκτηση της εθνικής μας υπερηφάνειας και να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο την εθνική μας κυριαρχία.

Στους 146(;) βουλευτές μειώνεται η δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Οχι σε ψήφο εμπιστοσύνης από Καϊλή, Παναρίτη
Μετά την ανακοίνωση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Ευας Καϊλή ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και το μήνυμα της κυρίας Έλενας Παναρίτη -βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ- ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης "σε μια κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή", είναι προφανές ότι...
ο κ. Παπανδρέου έχει απωλέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Πριν από δύο χρόνια ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να προσφέρω τις δυνάμεις μου ως Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια αναγέννησης της χώρας μου. Δεν είμαι διατεθειμένη να ανεχθώ και να συνταχθώ με κανένα τρόπο σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μου. Δεν πρόκειται να συναινέσω στη διενέργεια δημοψηφίσματος. Δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην πορεία καταστροφής της χώρας μου» ήταν η δήλωση της κυρίας Παναρίτη.

Αυτή την στιγμή δεν είναι καθαρό εάν η διαδικασία της συζήτησης (άρα και η ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή) για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα συνεχιστεί, ούτε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού.

Η πρώτη αποκωδικοποίηση του μηνύματος που έστειλε πριν λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός στο twitter είναι ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Εκτός από την πλήρη αποστασιοποίηση της κυρίας Καϊλή και της κυρίας Παναρίτη, πλήρως έχουν διαφοροποιήσει την θέση τους και οι κύριοι Δημήτρης Λιντζέρης, Κώστας Καρτάλης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και Σούλα Μερεντίτη.

Με δήλωσή του στο protothema.gr, ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος επισήμανε : "Θα κάνω ό,τι περνάει απ' το χέρι μου για να μην γίνει το δημοψήφισμα". Στη διευκρινιστική ερώτηση πώς θα συμπεριφερθεί στη συνέχεια απάντησε : "Ο νοών νοείτω, αν ο πρωθυπουργός επιμείνει στο δημοψήφισμα δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης".

Δεν θα υπερψηφίσω την κυβέρνηση διαμηνύει η βουλευτής Σούλα Μερεντίτη.

Δεν θα συμπράξω με την ψήφο μου σε δημοψήφισμα, υπογράμμισε ο κ. Καρτάλης, ενώ ο κ. Λιντζέρης επισήμανε ότι ο κ. Παπανδρέου συνιστά παρελθόν.

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, ακόμη κι αν τελικώς η διαδικασία της συζητησης για την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης προχωρήσει μοιάζει απολύτως βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα καταφέρει να λάβει θετική ψήφο.

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει επαφές με υπουργούς στο γραφείο του, στο οποίο μετέβησαν οι Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το παπανδρεϊκό καθεστώς αποσυντίθεται

Τα χθεσινά γεγονότα στις Κάννες, ΕΔΩ, που καθόρισαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ παραλλήλως στο πρόσωπο του κομματικού τυχοδιώκτη Παπανδρέου εξευτέλισαν δέκα εκατομμύρια Έλληνες, είναι η πλέον τρανή απόδειξη του τι πρόκειται να συμβεί στην χώρα μας τα επόμενα χρόνια.
Παρά την … εναέρια διαφοροποίηση Βενιζέλου ως προς την διεξαγωγή του παπανδρεϊκής εμπνεύσεως δημοψηφίσματος, που έχει αναχθεί ως μη όφειλε σε μείζον πολιτικό θέμα, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη.
-- Οι δανειστές μας, έχοντας αντιληφθεί προ πολλού τον ρόλο του Παπανδρέου στην ευρωπαϊκή ένωση, δεν του παραχώρησαν έστω και κάποια υπόγεια αίθουσα του Palais des festivals, του κτιρίου στο οποίο διεξάγεται η σύνοδος της G 20, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να μιλήσει στους δημοσιογράφους και να κάνει δηλώσεις στην αυλή του κτιρίου. Δηλαδή εκτός των τειχών, εκεί που είναι η φυσική θέση του δούρειου ίππου.
-- Είναι σαφές ότι ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, αποφάσισαν πριν δύο ημέρες, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
-- Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι εμφανίζονται στα κανάλια να κλαίνε πάνω από το σπασμένο βάζο.

-- Οι άνθρωποι αυτοί έχουν εγκληματήσει εις βάρους της Ελλάδος

-- Οι άνθρωποι αυτοί είναι παντελώς όχι μόνον αναξιόπιστοι, αλλά και αναξιόπουστοι.

-- Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ικανοί να φέρουν εις πέρας το παραμικρό έργο.

-- Οι άνθρωποι αυτοί ικετεύουν τον κ. Σαμαρά να σώσει την Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και τα πολιτικά κουφάρια τους.

-- Η μόνη κατά την άποψή μου, ενδεδειγμένη λύση είναι η διεξαγωγή εκλογών στην προβλεπομένη από το Σύνταγμα βραχύτερη προθεσμία, από «υπηρεσιακή» κυβέρνηση στην οποία ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. 
Α.Α.

Έπεσαν κάτω από τους 150! - Ποιοι βουλευτές καταψηφίζουν



Κατεδαφίζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο πάταγος που κάνουν τα μπάζα που πέφτουν συγκρίνονται μόνο με το εύρος του κακού που έχει κάνει στην χώρα. Σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη με πρώτο και κύριο τον Ε.Βενιζέλο ζητάνε από τον Γ.Παπανδρέου να ακυρώσει το δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι δεν πρέπει  χώρα να συρθεί σε αυτή την διαδικασία.
Πριν λίγο ανεξαρτητοποιήθηκε η Ε.Καϊλή και δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την κυβέρνηση αύριο και η βουλευτής Έλενα Παναρίτη (στενή συνεργάτης του Γ.Παπανδρέου) δήλωσε ότι δεν θα τον ψηφίσει. Για τις 12.00 έχει συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
Επίσης η Σούλα Μερεντίτη και ο Δ.Λιντζέρης ζήτησαν την παραίτηση Παπανδρέου και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να την υπερψηφίσουν αύριο.
Η Βάσω Παπανδρέου πριν λίγο δήλωσε ότι "Τα ψέματα τελείωσαν" ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδηςζητά σύγκληση Κ.Ο., "όχι" στο¨δημοψήφισμα και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου,μιλώντας στη ΝΕΤ, από τον Μίμη Ανδρουλάκη, από τον Μ.Χρυσοχοϊδης και βέβαια τον υπουργό Υγεία Ανδρέα Λοβέρδο, την Εύη Χριστοφιλοπούλου και πολλούς βουλευτές. 
Μόνη παραφωνία σε όλο αυτό το κύμα που πνίγει την κυβέρνηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης, που συστήνει "ψυχραιμία", ωστόσο και αυτός ζήτησε τη σύγκληση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Ο Π.Μπεγλίτης με το αίμα των τεσσάρων Αρχηγών ακόμα στα χέρια του, ξέρει ότι δεν υπάρχει επόμενη ημέρα γι'αυτόν στο υπουργείο Εθνικής άμυνας και ίσως και γενικότερα στην πολιτική μετά το βρώμικο πραξικόπημα κατά της στρατιωτικής ηγεσίας και την υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας. Επίσης στηρίζει και ο Κ.Γείτονας τον Γ.Παπανδρέου.
Αύριο είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρξει θετική ψήφος στην Βουλή, ουσιαστικά έχει αφαιρεθεί η δεδηλωμένη. Μόνο τα δημοσιογραφικά "γιουσουφάκια" της τρόικας, στα κανάλια το μόνο που προτάσσουν είναι "Να ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση πάνω απ' όλα για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις".
Τι αναμένεται; Η σύγκληση της Κ.Ο. και ανάκληση της απόφασης για δημοψήφισμα και παραίτηση της κυβέρνησης ή πτώση της κυβέρνησης αύριο στην Βουλή...


http://www.defencenet.gr/defence/index.php