Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Οι τραπεζίτες θέλουν να επιβάλουν τον Λουκά Παπαδήμο!

Ένα απίστευτο παιχνίδι της διαπλοκής και των εγχώριων τραπεζιτών για να ελέγξουν την χώρα και να αποτρέψουν την κρατικοποίηση των τραπεζών τους, είναι καθαρά η υπόθεση της υποψηφιότητας Λ.Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της χώρας.

Ζούμε ένα πραγματικό μιντιακό πραξικόπημα!

Όλα τα κανάλια και τα φερέφωνα της διαπλοκής κλαίνε και τσιρίζουν εκκωφαντικά μόλις έγινε γνωστό ότι....
επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Βουλής κ.Φίλιππος Πετσάλνικος.

Σε λίγο μάλιστα , ετοιμάζονται να στήσουν λαϊκά δικαστήρια για να αποδώσουν ευθύνες για το γεγονός , ότι δεν γίνετε πρωθυπουργός ο αγαπημένος του Κ.Σημίτη , ο άνθρωπος που εμπλέκεται (έστω και με την αδράνεια του) στα greek statistics , στο σκάνδαλο Goldman Sachs , στη απίστευτη απάτη του χρηματιστηρίου κλπ ο κ.Λουκάς Παπαδήμος .

Θέλουν να μας τον εμφανίσουν ως σωτήρα για τον τόπο.(logia-starata) 


Το έργο είναι στημένο. Οι τραπεζίτες και οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να επιβάλουν τον Λουκά Παπαδήμο και στα δύο κόμματα εξουσίας την στιγμή που τα φερέφωνα τους δίνουν σκληρή μάχη εξουσίας

Ποιος είναι ο Λουκάς Παπαδήμος...

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, δηλαδη τη FED, αυτη που ελεγχει τη παγκόσμια οικονομια.

Το 1985 ο Λουκάς Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1993 διορίστηκε υποδιοικητής της και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έμειν σε αυτή τη θέση μέχρι το 2010.

Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή του καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.(el.wikipedia.org)

Η ληστεία του Χρηματιστηρίου 

Αποσπάσματα από το βιβλίο «Σοφοκλέους Καζίνο» (Διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα www.seferou.net).

«-Το καλοκαίρι του 1999, η μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος είχε παρουσιάσει περίεργη, κατά πολλούς ύποπτη, συμπεριφορά στο ταμπλό της Σοφοκλέους. Η ύποπτη αυτή συμπεριφορά περιγράφηκε πολύ γλαφυρά από τους δημοσιογράφους Γιάννη Αγγελή και Βασίλη Γεώργα, στην “Ε”, στις 11/08/1999.

Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα του άρθρου με τίτλο “Tι κρύβει το ράλι της Tράπεζας Eλλάδος”, και… αμαρτίαν ουκ έχω:

“Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, λέει η παροιμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ποσότητα του καπνού που αναθρώσκει, δικαιολογείται πάντα από την ένταση της φωτιάς που τον γεννά…
Στην περίπτωση όμως της τιμής της μετοχής της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει ξεπεράσει τις 160.000 δραχμές, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 350% από τις αρχές του χρόνου (160% σε 12 ημέρες), έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα όσον αφορά τη σχέση του ‘καπνού’ και της ‘φωτιάς’.(…)
(…) H άνοδος αυτή σημειώνεται με ελάχιστο όγκο συναλλαγών, ο οποίος σπάνια ξεπερνά τα 3.000 τεμάχια ημερησίως, σε σύνολο 2.979.733 μετοχών. (…)

Πάντως στη χρηματιστηριακή αγορά, πέραν των διαφόρων ‘σεναρίων’ που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, οι πληροφορίες θέλουν δέκα τουλάχιστον γνωστά πρόσωπα του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι είναι ‘παλιοί’ μέτοχοι της ΤτΕ, να ‘παίζουν’ τη μετοχή σε μια προσπάθεια να ‘εξισορροπήσουν’, όπως ισχυρίζονται, την τιμή της με τις υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Tριετής ‘προσπάθεια’.
Παλαιοί επαγγελματίες του χώρου θυμούνται τους ‘γνωστούς-αγνώστους’ πιστούς ‘φίλους’ της μετοχής της ΤτΕ να συγκεντρώνουν σταδιακά κατά την τελευταία τριετία τα χαρτιά από την αγορά σε τιμές ιδιαίτερα ελκυστικές για τα σημερινά επίπεδα.(…)

Έτσι, έπειτα από ένα ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο η μετοχή της ΤτΕ βρισκόταν στα επίπεδα των 60.000-65.000 δρχ. με όχι περισσότερα από 2.000 τεμάχια να αλλάζουν χέρια καθημερινά, ‘ξημέρωσε’ η 26η Ιουλίου, οπότε ξαφνικά και δίχως να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος το χαρτί βρέθηκε στο πλαφόν της ανώτατης ημερήσιας ανόδου, δίχως μάλιστα να έχει ‘ξεκολλήσει’ από εκεί μέχρι και το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Το πού θα καταλήξει αυτό το ανοδικό και σίγουρα αξιοπρόσεκτο ράλι, μόνο ο “Θεός” της Σοφοκλέους μπορεί να ξέρει, άντε και μερικοί άλλοι…»

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ανώτατος διοικητικός παράγοντας της ΤτΕ, από τον οποίο η “Ε” ζήτησε να σχολιάσει την εξέλιξη της τιμής της μετοχής της τράπεζας, επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση παρακολουθούσε την τιμή της μετοχής, δηλώνοντας: “Δεν μπορούμε πάντως να πούμε ότι έχουμε ενδείξεις ότι παίζονται κάποια παιχνίδια με την τιμή της μετοχής”.

Είναι περίεργο, όμως, πώς θα μπορούσαν να παίζονται ύποπτα παιχνίδια κάτω από τη μύτη του αξιότιμου κ. Λουκά Παπαδήμου! Δεν νομίζετε; Πάντως, απ’ ό,τι ξέρω, η μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος δεν μπήκε ποτέ υπό “επιτήρηση”. Σιγά που θα έμπαινε!

-Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 1999, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε άρθρο της με τίτλο “SOS Παπαδήμου προς επενδυτές”, κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε βαρυσήμαντες δηλώσεις του κ. Λουκά Παπαδήμου, που αποτέλεσαν και την αφορμή για την αρχή της πτώσης του ΧΑΑ. Με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Παπαδήμος προσπάθησε να νίψει τας χείρας του από τη ληστεία που συντελούνταν στη Σοφοκλέους. Ήταν όμως πολύ αργά, και καμία δήλωση δεν μπορούσε πλέον να τον απαλλάξει των δικών του ευθυνών. (Σημειωτέον ότι την προηγουμένη είχαν γίνει δηλώσεις του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, κ. Θ. Καρατζά, με τις οποίες και εκείνος προειδοποιούσε το επενδυτικό κοινό για τις υπερβολές που διαμορφώνονταν στις λεγόμενες περιφερειακές μετοχές.)

Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι “κατά τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια διευρυνόμενη αναντιστοιχία μεταξύ της αύξησης των τιμών των μετοχών πολλών επιχειρήσεων και της προσδοκώμενης ανόδου της κερδοφορίας τους κατά τα επόμενα έτη. Οι τιμές πολλών μετοχών, σε σχέση με τα πρόσφατα και ορθολογικώς προσδοκώμενα επιχειρηματικά κέρδη, έχουν διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, συγκρινόμενα με τις αντίστοιχες σχέσεις χρηματιστηριακών τιμών και επιχειρηματικών κερδών που έχουν διαμορφωθεί στις κεφαλαιαγορές άλλων χωρών.”

Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τη δήλωση αυτή. Κατ’ αρχήν είναι διατυπωμένη αρκετά αόριστα. Το «κατά τους τελευταίους μήνες» σημαίνει ότι το πρόβλημα ήταν παλιό και απλά ο κ. Παπαδήμος καθυστέρησε πολύ να επισημάνει τους κινδύνους στους μικροεπενδυτές. Όπως όμως απέδειξαν οι θλιβερές εξελίξεις, το ΧΑΑ ήταν υπερτιμημένο ήδη από τα τέλη του 1998, αλλά όλοι οι αρμόδιοι ντοπάριζαν τους μικροεπενδυτές μιλώντας για ακόμη καλύτερες μέρες. (…)

Επιπλέον, ο κ. Διοικητής μίλησε για μετοχές πολλών επιχειρήσεων, που σημαίνει ότι κατά την άποψή του το πρόβλημα το είχαν πολλές, αλλά όχι όλες. Και βέβαια, το μυαλό όλων πήγαινε στις μετοχές της λεγόμενης “περιφέρειας”, δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στις επόμενες δηλώσεις του αυτό θα διευκρινιζόταν ακόμη καλύτερα και θα γινόταν σαφές ότι η παρέμβαση του κ. Παπαδήμου ήταν εκ του πονηρού και είχε στόχο να στρέψει τους επενδυτές προς τα λεγόμενα blue chips (παλαιά τζάκια). Είχε ήδη ξεσπάσει ένας αμείλικτος πόλεμος μεταξύ των παλαιών και νέων τζακιών και φαίνεται πως ο κ. Παπαδήμος δεχόταν πιέσεις για να παρέμβει.

Είπε λοιπόν στη συνέχεια: “Ιδιαίτερα προβληματίζει το γεγονός ότι κατά τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί μεγάλη άνοδος των τιμών των μετοχών εταιρειών με περιορισμένα ή και ανύπαρκτα κέρδη, χωρίς αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία και με αβέβαιες οικονομικές προοπτικές. Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά ν’ αντικατοπτρίζει ελλιπή ή λανθασμένη πληροφόρηση και άγνοια των κινδύνων που αντιμετωπίζονται.”

Ας σταθούμε λίγο και σ’ αυτή τη δήλωση. Μήπως η μεγάλη άνοδος των τιμών κάποιων μετοχών δεν οφειλόταν σε φυσιολογική αυξημένη ζήτηση αλλά σε χειραγώγηση και σε παιχνίδια αδίστακτων κερδοσκόπων με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων; Και γιατί δεν καταδίκασε το γεγονός αυτό ο κ. Παπαδήμος; Μήπως για να μη θίξει, π.χ., τον κ. Καρατζά της Εθνικής, για το άγριο κερδοσκοπικό παιχνίδι που είχε στηθεί με τη μετοχή των Γενικών Αποθηκών – μιας χρεοκοπημένης θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας – η οποία είχε ανέβει κατά 389,65% στο διάστημα 2 Αυγούστου 17 Σεπτεμβρίου;

Αλλά ο κ. Διοικητής επέπεσε και σε ένα άλλο ολίσθημα, όταν αναφέρθηκε σ’ αυτούς που αγόρασαν τίτλους με δανεικά. Είπε χαρακτηριστικά: “Όταν όμως διαφανεί η πραγματικότητα, οι τιμές προσαρμόζονται απότομα και οι οικονομικές συνέπειες μπορεί να είναι επώδυνες, ιδίως για όσους τελευταίοι εισήλθαν στην αγορά, λίγο πριν επικρατήσει η οικονομική λογική και απέκτησαν τους μετοχικούς τίτλους όχι με ίδια, αλλά με δανειακά κεφάλαια”. Νάτος λοιπόν ο διαπρύσιος κήρυκας της οικονομικής λογικής, κ Λ. Παπαδήμος! Είναι ο ίδιος που, ίσως κάτω από πίεση της κυβέρνησης, μια εβδομάδα αργότερα αύξησε το όριο δανειοδότησης για αγορά τίτλων από 5 σε 15 εκατομμύρια δραχμές για να πάρει κι άλλο κόσμο στο λαιμό του!

Βέβαια ο κ. Παπαδήμος φρόντισε ώστε να μην το βάλουν στα πόδια και εγκαταλείψουν το ΧΑΑ όσοι θα έπαιρναν στα σοβαρά τις δηλώσεις του. Είπε ότι “όσοι επενδύουν ορθολογικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα των εταιρειών και δεν επηρεάζονται από φήμες και προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα, μπορούν να προσδοκούν ικανοποιητικές αποδόσεις μεσοπρόθεσμα οι οποίες συναρτώνται και με τις διεθνείς προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.”

Ιδού η πλάνη και η παραπλάνηση των μικροεπενδυτών από το στόμα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος! 

Από ποιες λοιπόν μετοχές θα προσδοκούσαν ικανοποιητικές αποδόσεις οι “συνετοί” μικροεπενδυτές; Από τις Τράπεζες, τα υποτιθέμενα “ρετιρέ” της ελληνικής οικονομίας, των οποίων ο δείκτης από 11.351,98 μονάδες που είχε κλείσει την εβδομάδα εκείνη, θα καταποντιζόταν στις 2.077,99 (-81,69%) στις 12 Μαρτίου του 2003, και για τις οποίες ο διεθνής οίκος UBS θα έλεγε («Η», 11/03/2003) ότι αποτελούσαν τον “αδύναμο κρίκο” της ελληνικής αγοράς;

Κι όλα αυτά συναρτώνται, είπε ο κ. Διοικητής, με τις διεθνείς προοπτικές της ελληνικής οικονομίας! Και για τη συνεισφορά του σ’ αυτές τις προοπτικές, που υποτίθεται ότι ήταν λαμπρές, ο κ. Παπαδήμος ανταμείφτηκε αργότερα και επελέγη αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Αλλά ο κ. Παπαδήμος σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνει άφεση αμαρτιών με το καινούργιο του πόστο.

Στη συνείδηση των καμένων μικροεπενδυτών, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και του ιδίου, θα είναι πάντα ένοχος. Τώρα, αν είναι ο τρίτος κατά σειράν ένοχος, μετά τον κ. Σημίτη και τον κ. Παπαντωνίου είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Και οι τρεις μαζί πάντως θα καταταγούν στην ιστορία ως το μοιραίο τρίο που οδήγησε την οικονομία της Ελλάδας στην ύφεση, παρ’ όλο τον πακτωλό των κοινοτικών κονδυλίων και την οικονομική αφαίμαξη του κοσμάκη μέσω του Χρηματιστηρίου.»(κπ)

27 Ιουνίου 2010: η ΝΔ καλούσε τον κ. Παπαδήμο στην εξεταστική !

Στις 27 Ιουνίου 2010 η ΝΔ καλούσε τον κ. Παπαδήμο στην εξεταστική για τα δομημένα ομόλογα και την Goldman Sachs…(press-gr)

"Επιπλέον, το κλίμα της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής οξύνθηκε μετά από το αίτημα της ΝΔ για κλήση των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, Γιώργου Δρύ και του πρώην διοικητή της ΤτΕ κ. Λουκά Παπαδήμου ώστε να απαντήσουν σχετικά με το ομόλογο της Goldman Sachs που εκδόθηκε το 2001. Το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε το συγκεκριμένο αίτημα με το σκεπτικό ότι η έρευνα της επιτροπής εστιάζει αποκλειστικά στην περίοδο 2004 – 2007 με αποτέλεσμα την καταγγελία εκ μέρους του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις".

Στην Παγκόσμια μυστική ελιτίστικη κυβερνηση ο Παπαδήμος! 

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Ζούμε μέρες απόλυτης παράνοιας, με μια κυβέρνηση απόλυτα υποταγμένη στα ξένα συμφέροντα, ετοιμάζεται να φέρει ως πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρόσωπο που συμμετέχει στην Τριμερη Επιτροπή μιας Παγκόσμιας Μυστικής ελιτίστικης κυβέρνησης. Και αυτό, με την νέα μορφή της.."κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας" χέρι - χέρι με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Μιλάμε για την απόλυτη... ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

Τα στοιχεία που πριν λάβαμε πριν λίγο από ανώνυμο αναγνώστη μας, τον οποίον και ευχαριστούμε δημόσια κι ας μην τον γνωρίζουμε, είναι συγκλόνιστικά. Δείτε τα ονόματα και βγάλτε τα δικά σας νοήματα.

Υ.Γ. Τώρα γίνεται αντιληπτό, γιατί ο τηλεοπτικός σταθμός SKY, προέβαλε με τόσο σθένος τον Λουκά Παπαδήμο...

Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (TRILATERAL COMMISION) 
ΕΝΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ



Η ύπαρξη της ελιτίστικης αυτής οργάνωσης, της οποίας ηγούνται οι David και Laurance Rockefeller, είναι αναμφισβήτητη και δεν είναι αποκύημα κάποιας συνωμοσιολογικής θεωρίας. Πρωτοεμφανίστηκε το 1973 και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο, τα μέλη της, μια δράκα από τους πιο ισχυρούς και πλούσιους χρηματιστές, βιομηχάνους, βαρόνους των media και πολιτικούς από τη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, συνέρχονται σ' ένα μυστικό κονκλάβιο και αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου. Ορισμένοι τους αποκαλούν "η μυστική κυβέρνηση", "το κατεστημένο", "η παγκόσμια ελίτ" .

Η ιδέα του Ροκφέλερ για τη δημιουργία της επιτροπής, του προέκυψε αφότου διάβασε ένα βιβλίο του Μπρεζίνσκι (Zbignew Brzezinski) με τον τίτλο Βetween Two Ages (Ανάμεσα σε δύο εποχές), όπου πρότεινε μια πολύ μεγάλου εύρους συμμαχία μεταξύ της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας - εξ ου και ο όρος "Τριμερής"..

Στην κυβέρνηση Κάρτερ συμμετείχε ο Zbignew Brzezinski ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο άνθρωπος που θεωρείται πνευματικός πατέρας της Τριμερούς. Και επίσης οι «Walter Mondale, Cyrus Vance, Harold Brown W.Michael Blumenthal, Andrew Young κ.ά.

Σύμφωνα με τις φήμες οι τραπεζίτες και το ΙΜF (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ενθαρρύνουν την καλλιέργεια και τη διάδοση των ναρκωτικών. Αυτός είναι μάλλον ο λόγος που η κουλτούρα των ναρκωτικών διαδόθηκε ευρύτατα μετά την απόκτηση του ελέγχου της αμερικανικής κυβέρνησης από την Τριμερή, επί Τζιμι Κάρτερ.

Πολλοί συνωμοσιολόγοι επίσης πιστεύουν πως τα μέλη της Τριμερούς, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του CFR αποτελούν ένα και μοναδικό δίκτυο της ελίτ που προωθεί την παγκοσμιοποίηση και αυτό είναι αλήθεια αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την ομιλία του David Rockefeller στην συνάντηση της τριμερούς Επιτροπής τον Ιούνιο του 1991:

"Ευχαριστούμε το “Washington Post” το “New York Time”το “Time Magazine”και άλλες μεγάλες εκδόσεις, των οποίων οι διευθυντές είχαν παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις μας και τήρησαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα, για σχεδόν 40 χρόνια. Αλλά τώρα, το έργο έχει γίνει πιο εξεζητημένο και είναι έτοιμο να προχωρήσει προς μία παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική ηγεμονία μιάς διανοητικής ελίτ σε συνεργασία με τους διεθνείς τραπεζίτες είναι, σίγουρα, προτιμότερη από την αυτοδιάθεση που εφαρμόστηκε στους περασμένους αιώνες."

Μέλος της Ομάδας των εκλεκτών 170 της Ευρώπης, είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, όπως φαίνεται στο έγγραφο-ντοκουμέντο, μαζί με τον Αλέξη Παπαχελά (!!!), τον Πρόεδρο του ΙΟΒΕ Οδυσσέα Κυριακόπουλο, αλλά και τον Παναγή Βουρλούμη, πρων Πρόεδρο του ΟΤΕ!!! 

Φυσικά στην Τριμερή Επιτροπή είναι ενεργό μέλος και ο φίλος του Παπαχελά, Νίκολας Μπερνς… Ενδεικτικά έχουν παρελάσει επίσης στο παρελθόν από την Παγκόσμια αυτή "Αράχνη", πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ όπως ο Τζορτζ Μπους και ο Κλίντον, ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι, ο Χόλμπρουκ, ο Κίσινγκερ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Αλαν Γκρίνσπαν!

Απροκάλυπτα και με θράσος πλέον η παγκόσμια ελίτ προσπαθεί με κάθε τρόπο να τοποθετήσει τα στελέχη της στην κυβέρνηση μας...

Εμείς τι θα κάνουμε; 

Δεν έχουμε να δούμε κάτι άλλο.

Θα τους κοιτάμε; 

Το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε διακηρύξει το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και το 1897 επεβλήθη στη χώρα μας ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος. Παρά την ύπαρξη και τότε οικονομικών προβλημάτων -η αντίστοιχη ομάδα επιτήρησης δεν λεγόταν ΔΝΤ, αλλά ΔΟΕ- η Ελλάς αναστήθηκε γρήγορα και το 1912-13 απελευθέρωσε εκατομμύρια υποδούλων αδελφών. Διότι παρά την πτώχευση των οικονομικών δεν είχε πτωχεύσει ηθικά και πνευματικά. Χρήσιμο μάθημα για τη σημερινή κατάσταση.

Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει...

Προορίζεται να ζήσει διότι στην Ελλάδα εγεννήθη το ωραιότερον και άριστον μεταξύ των ανθρώπων Γένος, από το οποίο κατάγεσαι κι εσύ και οι σημερινοί συμπολίτες σου.

Και θα ζήσει αρκεί όλοι μαζί να βρούμε και να ακολουθήσουμε το πρόσταγμα της...

Το ίδιο αυτό πρόσταγμα που ακολούθησαν οι πρόγονοί μας για να μπορούν οι Έλληνες να αποφασίζουν για το μέλλον τους ελεύθερα, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν δυνάστη. 

Για να αποφασίζουν και να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους ελεύθερα. 

Για να κυβερνούν Έλληνες τους Έλληνες.

Παλαιότερα, η κατάλυση της ελευθερίας γινόταν μέσω του πολέμου.

Σήμερα που είμαστε «πολιτισμένοι» γίνεται μέσω διαφόρων «συμμαχιών» στις οποίες υπάρχουν υποτελή έθνη, τα οποία απλώς νομιμοποιούν τις ανεξέλεγκτες αποφάσεις των ισχυρών. Σήμερα δεν χρειάζεται να περάσουν οι στρατοί τα σύνορα.

Για να υπάρξει πραγματική ελευθερία πρέπει να υπάρχουν επιλογές.

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικής επιλογής τότε ουσιαστικά δεν υφίσταται ελευθερία. Σήμερα η παγκοσμιοποίηση θέλει άτομα-καταναλωτές χωρίς ρίζες, δίχως παραδόσεις και βιώματα. 

Θέλει άτομα χωρίς διαχρονικούς δεσμούς με το περιβάλλον τους. Η ποικιλομορφία, που αποτελεί τον πλούτο της ανθρωπότητος, είναι εχθρός για την παγκοσμιοποίηση. Για αυτό και η υπονόμευση της γλώσσας και του θρησκευτικού αισθήματος, η διαστρέβλωση της ιστορίας, η αμερικανοποίηση του πολιτισμού και η φολκλοροποίηση της παραδόσεως.

Για αυτό και η παγκοσμιοποίηση μάχεται τα εθνικά κράτη, τις εθνικές ταυτότητες, τις παραδόσεις και τους πολιτισμούς. Μάχεται την ίδια την ελευθερία.

Και ελευθερία είναι να είσαι ο εαυτός σου. Να μην έχεις αλλοτριωθεί. Σημαίνει ότι έχεις αίσθηση της ιστορίας σου, της καταγωγής σου, έχεις συλλογικά βιώματα και αντιστάσεις, έχεις νόημα ζωής. Έχεις ακόμη και άλλη αντίληψη του χρόνου, διότι αποτελείς μέρος μίας αδιάσπαστης αλυσίδος που χάνεται στην ιστορία.

Δεν ζεις στο εφήμερο σήμερα, αλλά ατενίζεις την ζωή και το ιστορικό γίγνεσθαι μέσα από τις γενεές που πέρασαν και αυτές που θα έρθουν.

Εδώ έγκειται η δική μας ιστορική αποστολή.

Να νοηματοδήσουμε ξανά την έννοια και την αξία της ελευθερίας. Να την επανασυνδέσουμε με το Έθνος, την κοινωνία και τους πολίτες. Να την κάνουμε ασπίδα προστασίας του πολιτισμού μας.

Τα μυθεύματα της παγκοσμιοποιήσεως καταρρέουν. Δεν υπάρχουν «πολίτες του κόσμου» και «παγκόσμια δημοκρατία», διότι ότι είναι παντού είναι και πουθενά. Η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν εθνικά σύνορα. Συνδέονται με πατρίδες και πολιτισμούς.

Δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος ότι υπερασπίζεται την ελευθερία και παράλληλα να λοιδορεί την εθνική ταυτότητα, να υπονομεύει τις εξουσίες του εθνικού κράτους και τις νομοθετικές αρμοδιότητες του εθνικού κοινοβουλίου.

Ας αναλογισθούμε όλοι τις ευθύνες μας έναντι του Έθνους και της Ιστορίας.

Η ιστορία δεν θα μας χαρισθεί αν φανούμε ανάξιοι των περιστάσεων. Και ο μόνος δρόμος για να υπερασπισθούμε την ελευθερία είναι να αγωνιζόμαστε για την εθνική ανεξαρτησία.

Για κάποιους αυτό ήταν απλώς ένα σύνθημα.

Για εμάς όμως πρέπει να γίνει τρόπος ζωής.

Εξάλλου οι Ελεύθεροι Έλληνες δεν ρωτάνε αν η αλυσίδα τους θα είναι από σίδηρο ή από χρυσό.

Οι Ελεύθεροι Έλληνες ξέρουν γιατί λέγονται Έλληνες.

Είναι οι απόγονοι αυτών που έκαναν μια χώρα μεγάλη και γνωστή διαδίδοντας παράλληλα τα φώτα τους σε όλο τον κόσμο.

Είναι αυτοί που στέκονται απέναντι σε αυτούς, με πρώτους τους πολιτικούς που πάνε να την αφανίσουν, από προσώπου γης.

Είναι περήφανοι που είναι Έλληνες, που ζούν σ αυτή την χώρα που ο λαός της ξέρει να αγαπάει, ξέρει να γελά, μια χώρα που έχει τον λαμπρότερο ήλιο του κόσμου…..

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν το μυστικό της ελευθερίας...

Και ποιο είναι το μυστικό της ελευθερίας; 

Η ανδρεία. -Περικλής-

http://logioshermes.blogspot.com/

Δυο γαϊδουριών άχυρα...

 

Η υπόθεση της συγκρότησης της νέας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, εκτός από τον (αυταπόδεικτα) τραγικό της χαρακτήρα, από χθες αποκτά και την (αναπάντεχα) κωμική της διάσταση...
  Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που (σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των ειδημόνων της τηλεοπτικής ενημέρωσης) θα ανακοινωνόταν το πρωί, μετατέθηκε, αρχικά, για το μεσημέρι, αργότερα για το βράδυ και τελικώς για αύριο! Με κάθε επιφύλαξη βέβαια, διότι τα επιτελεία των δύο πυλώνων του δικομματισμού, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποδεικνύεται ότι αδυνατούν να χωρίσουν ...
δυο γαϊδουριών άχυρα. 
Ενώ συμφωνούν τόσο για την αναγκαιότητα της κυβερνητικής συνεργασίας τους, όσο και για το πολιτικό πλαίσιο αυτής της συνύπαρξης δεν μπορούν να βρουν κοινό τόπο, ούτε για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, ούτε για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Ενδεχομένως να υπάρχει απόκλιση και για τον χρονικό ορίζοντα αυτού του κυβερνητικού οχήματος, αφού η μεν ΝΔ επιμένει για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, το δε ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να κάνει την παραμικρή νύξη, για το θέμα αυτό.
Κωμικοτραγικές ήταν και οι σκηνές που διαδραματίστηκαν αργά το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που τελικά ...μόνο τέτοια δεν ήταν.
Στο Προεδρικό
Αμέσως μετά το αποχαιρετιστήριο διάγγελμά του (άρχισε λίγο πριν τις 6 μ.μ, τελείωσε λίγο μετά) ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο.
Δέκα λεπτά αργότερα έφθασε εκεί ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς και αμέσως μετά, και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είχαν προαναγγείλει ότι δεν σκόπευαν να πάρουν μέρος στην σύσκεψη, από την στιγμή που το μόνο αντικείμενό της ήταν η συγκρότηση μιας κυβέρνησης, που θα υλοποιούσε τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και -γενικά- θα κινείτο σε "μνημονιακή" κατεύθυνση.
Και ενώ η ονοματολογία έδινε και έπαιρνε (τελευταίο φαβορί για την πρωθυπουργία, ο Πρόεδρος της Βουλής και επιστήθιος φίλος του Γ. Παπανδρέου, Φ. Πετσάλνικος) όσοι είχαν στηθεί στις οθόνες της ΤV αντί να δουν "λευκό καπνό" είδαν τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη να εξέρχεται του Προεδρικού Μεγάρου, εν εξάλλω καταστάσει, να φωνάζει στα τηλεοπτικά μικρόφωνα, ότι πρέπει "να σταματήσουν οι Παπανδρέου και Σαμαράς να παίζουν παιχνίδια τακτικής" και αποχωρεί.
Η κοινή γνώμη είχε ήδη την πρώτη σαφή ένδειξη για το επικείμενο αποψινό ναυάγιο.
Η περιπέτεια της πορτοκαλάδας...
Δεν είναι σαφείς (ούτε πρόκειται να γίνουν άμεσα) οι αιτίες αυτής της εξέλιξης. Μπορεί να είναι το όνομα του πρωθυπουργού, μπορεί να είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, μπορεί να έπαιξε ρόλο και μια ...πορτοκαλάδα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων που ήταν παρόντες, ενώ ο Γ. Παπανδρέου είχε σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο Κ. Παπούλια στο γραφείο του Προέδρου, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντ. Σαμαράς και κλήθηκε και αυτός στο γραφείο.
Ο Πρόεδρος κέρασε μια πορτοκαλάδα και πριν οι τρεις μεταβούν στην αίθουσα συσκέψεων, πληροφορήθηκαν ότι ο Γ. Καρατζαφέρης είχε ήδη καταφτάσει και οτι μετά από τρίλεπτη αναμονή- αποχώρησε! Τραγέλαφος!
Επικοινωνιακός πόλεμος και μέσω ΝΕΤ
Πάντως οι δυο πλευρές της υπό διαμόρφωσης συγκυβέρνησης, ενώ συνεργάζονται για τη σύνθεση και τον χαρακτήρα της, δεν λένε να σταματήσουν τον μεταξύ τους επικοινωνιακό πόλεμο. Μάλιστα, στο επίκεντρο αυτού του πολέμου βρέθηκε -ως μη όφειλε- και η δημόσια τηλεόραση!
Στη ζωντανή σύνδεσή της ΝΕΤ, δημοσιογράφος μετέδιδε ως δικές του "ασφαλείς πληροφορίες μη επιδεχούμενες αμφισβήτησης" ότι ο Γ, Παπανδρέου πρότεινε και ο Σαμαράς απέρριψε τόσο τον Λουκά Παπαδήμο, όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρόσθεσε επίσης ότι στον κ. Παπαδήμο έγινε πρόταση να αναλάβει αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών, κάτι που δεν δέχθηκε ο ίδιος.
Αλλος δημοσιογράφος της ΝΕΤ, αμέσως μετά, ζήτησε σύνδεση για να μεταδώσει ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες (μη γνωρίζοντας προφανώς ότι δυο τρία λεπτά πριν, τα ίδια έλεγε και ο συνάδελφός του), αποφεύγοντας ωστόσο να τις υιοθετήσει.
Οπως αναμενόταν η ΝΔ αντέδρασε. Δια του γραμματέα της Α. Λυκουρέντζου επέκρινε την στάση της δημόσιας τηλεόρασης, να υιοθετεί όσα διοχετεύει η "προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ".
Στο στούντιο της ΝΕΤ επικράτησε πανδαιμόνιο ώσπου οι "ασφαλείς πληροφορίες" έγιναν "πληροφορίες από δυο επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ" σύμφωνα με διευκρίνίση του ίδιου του δημοσιογράφου που τις μετέδωσε αρχικώς.
Αργότερα η ΕΡΤ, με ανακοίνωσή της, απέδωσε το περιστατικό στο "ασαφές του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων ημερών, παράγει αδυναμίες στην πληροφόρηση, αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και θύματα αυτού του σκηνικού έχουν πέσει πολλά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι". 
Ες αύριον (;) τα σπουδαία
Το νέο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών ορίστηκε για τις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο. Είναι προφανές ότι αναμένεται ολονυχτία διαβουλεύσεων, διαπραγματεύσεων και συναλλαγών, τόσο μεταξύ των δύο κομμάτων όσο και στο εσωτερικό τους. Ως αργά τη νύχτα κανένα όνομα δεν φερόταν ως "κλειδωμένο", με τον Λουκά Παπαδήμο να επανέρχεται στο κάδρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ επιμένει να έχει βαρύνοντα λόγο ως προς τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και ειδικά για τα υπουργεία εκείνα που θεωρεί ότι έχουν άμεση σχέση με το μνημόνιο και την επικείμενη δανειακή σύμβαση.
Από πλευράς πολιτικών αρχηγών, ο Γ. Καρατζαφέρης, αφού κάλμαρε, δήλωσε ότι σκοπεύει να πάει στη νέα σύσκεψη.
Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας εμμένουν στις θέσεις τους.  Μάλιστα ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του αμέσως μετά την αποχώρηση των αρχηγών από το Προεδρικό Μέγαρο σε μια "σκληρή" δήλωσή του κάνει λόγο για "πέραν των ορίων στρέβλωση της συνταγματικής τάξης" καθώς και για "απίστευτη φαρσοκωμωδία" που θυμίζει τις "τελευταίες μέρες της Πομπηίας". 

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Έπεσαν σε ... μαύρη τρύπα!

Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Αυτός που φεύγει ...

Τα τρία “Χ” της Ιστορίας (Παπανδρέου τέλος)


Από το Open government μας πήγε στο Without government.
Από αντιεξουσιαστής στην εξουσία, έγινε εξουσιαστής χωρίς εξουσία.
Πήγε να σώσει την Ελλάδα, και κατάντησε να γκρεμίσει την Ευρώπη.
Από το λεφτά υπάρχουν, μας πείρε και αυτά που μέχρι τώρα είχαμε.
Από φιλοευρωπαϊκό και αγαπημένο τους, τον έκαναν οι Ευρωπαίοι, αποδιοπομπαίο.
Με το όπλο που τους απείλησε, τελικά τον εκτέλεσαν οι Ευρωπαίοι.
Φέτος, θα συμμετάσχει στον μαραθώνιο; Η θα πάρει τα βουνά;

Και όπως έγραψε αναγνώστης μας σε σχόλιό του η οικογένεια Παπανδρέου θα μείνει τελικά στην ιστορία ως “τα τρία Χ”
O παππούς έφερε την Χούντα
Ο πατέρας έφερε το Χρέος
Ο υιός έφερε το ΧΑΟΣ
γ.γ.
http://www.antinews.gr/2011/11/09/132602/#more-132602

Τετάρτη, Νοέμβριος 09, 2011

ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ--ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ



 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ



ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2011

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές σε λίγες μέρες και όχι υπογραφή αγνώστων συμβάσεων παράδοσης εθνικής κυριαρχίας

Γράφει ο Αδαμάντινος

Στην κατάσταση που ειναι η χώρα δεν έχει σημασία ποιός θα είναι ο Πρωθυπουργός αλλά το ότι έχει προαποφασιστεί να υπογραφεί μια άγνωστη σύμβαση. Αυτή η σύμβαση θα έπρεπε να είχε ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ωστε ο λαός να ξέρει τι σημαίνει η απόφαση του ΓΑΠ ή του ΣΑΜ να την υπογράφει. Από όσα έχουν κυκλοφορήσει, προκύπτει ότι παραδίδεται η....
Εθνική κυριαρχία. Tα άλλα όλα ειναι για να αποσπασθεί η προσοχή του λαου απο την ουσία. Το όνομα του πρωθυπουργού δεν εχει σημασία.

Χτες άκουγα το μέλος της Λέσχης Bilderberg και της Trilateral Commision, Παπαχελά, στο skai.gr να υποστηρίζει ότι αυτά που ακούγονται περί παράδοσης Εθνικής κυριαρχίας είναι βλακείες. Θεωρώ πάντως δικαιολογημένη την προσπάθειά του να υποστηρίξει το μέλος της Trilateral Παπαδήμο για τη θέση του Πρωθυπουργού... Η Ελλάδα πρέπει να υπογράψει πριν διαλυθεί η ευρωζώνη....

Από αυτά τα ολίγα που έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο για το θέμα της εθνικής κυριαρχίας της σύμβασης προκύπτει το αντίθετο από αυτό που λεει ο Παπαχελάς. Η νέα όπως και η πρώτη σύμβαση αλλά και από όσα έχουν προκύψει απο το διαδίκτυο, παραδίνει εθνικά κυριαρχικα δικαιώματα στους δανειστές ενω επιβάλλει το Αγγλικό Δίκαιο έναντι του Ελληνικού σε περίπτωση εμφάνισης προβλημάτων.

Ειναι γνωστό ότι και ο ΣΑΜ και ο ΓΑΠ είναι μέλη της Λέσχης Bilderberg. Η επανεμφάνιση του Σαμαρά στα πολιτικά πράγματα μετα δεκατρία χρόνια στα αζήτητα και οι καθημερινες κωλοτούμπες που κανει τις τελευταίες μέρες χωρίς να διαφωνεί στη ψήφιση της δανειακής σύμβασης, που ειναι και το ζητούμενο, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία.

Αν υπογράψει ο Σαμαρας τη δανειακη σύμβαση θα γίνει παράδοση εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές, όπως έγινε επι ΓΑΠ και στη πρώτη σύμβαση. Αυτό όμως δεν το φωναζω μονο εγώ αλλά και πολλά μέλη της ΝΔ!

Το καλύτερο κατα τη γνωμη μου ειναι εκλογές σε λίγες μέρες με συζήτηση επι της δανειακής σύμβασης, της ΑΟΖ και το μεταναστευτικό.
Εκεί ας πάρει το κάθε κόμμα τις αποφάσεις του και ας πεί ξεκάθαρα τι θέλει και να μη μεταφέρει το βάρος της υπογραφής, στη μεταβατική κυβερνηση.

Εμας ποιος μας ρωτησε τι θέλουμε; Θα δωσουμε τα παντα στους δανειστες όταν σε μερικους μήνες τα μετρα που θα επιβληθούν λόγω μη διατήρησης του υπολογισμου θα επιφέρουν μειωση μισθων και συντάξεων; Θα πρέπει να ξεπουληθεί η χωρα πρίν χρεοκοπήσει;

Ποια ειναι η δανειακή σύμβαση και πως υπογραφεται κατι από τον ΣΑΜ άμα δεν ξερει.... Μη λεμε ότι θέμε... και αυτες τις μαγκιες που πουλαει στον Ολι Ρεν δεν τις πιστεύω.

Για να υπογράφει ο Σαμαρας ξέρει. Αν ξερει να μαθουμε και εμεις ποια ειναι η συνθήκη. Αυτό ειναι δημοκρατία.

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Οι αποκριάτικοι Καίσαρες…

 

Το καθεστώς καταρρέει, έχει για την ακρίβεια καταρρεύσει, και αδυνατεί παντελώς να αποκρύψει τη σήψη του, την ανοησία του, τη χυδαιότητά του και την κακόγουστη αυθάδειά του…

Ο πανικός της κατάρρευσης βγάζει στον αφρό το αποκρουστικό ψεύδος των καθεστωτικών κομμάτων και κάθε μολυσματική διαστροφή της θηριώδους υποκρισίας τους, αλλά και του αχαλίνωτου αγοραίου «πολιτισμού» τους…

Είναι πρωτοφανές αυτό το θέατρο που ζούμε γύρω από τη συγκρότηση της «εθνικής κυβέρνησης» των «εκτελεστών» της Ελλάδας.

Δεν μπορούν ακόμα ούτε να βρούνε το νέο αχυράνθρωπο πρωθυπουργό (ανδρείκελο των ανδρεικέλων), ούτε τις μάσκες που θα φορέσουν τα μέλη της νέας «εθνικής» δωσίλογης κυβέρνησης, ούτε τις μεταμφιέσεις των εκτελεστών («σωτήρων»-γενιτσάρων), ούτε τους «ρόλους» που θα αναλάβει...
ο κάθε ένας από τους κομματικούς «εταίρους» της «ιερής συμμαχίας»: Η «ιερή συμμαχία» της ΩΜΗΣ διεθνούς χρηματιστηριακής ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ…

Γι αυτό «ξερνιούνται» και τόσο πηχτά κύματα γλοιώδους ανοησίας, αφόρητης υποκρισίας και ανυπόφορης κακογουστιάς: Η φρενοβλάβεια του φασιστικού ΚΙΤΣ…

Ζούμε το φρικτό και αηδιαστικό θέαμα των θεατρικών παραστάσεων ενός φασιστικού καρνάβαλου…

Πρωταγωνιστές: Οι αποκριάτικοι καίσαρες του ΠΑΣΟΚ (σημαιοφόροι), της ΝΔ ( πιο ντροπαλοί, αλλά εξίσου αποκριάτικοι…) και του Καρατζαφέρη (η μακάβρια γκριμάτσα…)!!!!

Σημείωση: Το κατασκευασμένο (από τους «νταβάδες») και υστερικά διαφημιζόμενο ακροδεξιό «σκιάχτρο», που «στιγμάτιζε» ο πασοκικός θίασος και ο καθεστωτικός «αριστερισμός», σαν το «αυγό του φιδιού», ΑΠΟΤΕΛΕΙ την αναγκαία «πρώτη ύλη» αυτού του αποτρόπαιου «εθνικού φυράματος» της …σωτηρίας μας.

Πασοκικό κράτος και παρακράτος (η νέα μοχθηρή δεξιά), ΝΔ (η κλασική δεξιά), ο Καρατζαφέρης (ο ακροδεξιός τυχοδιωκτισμός) και η Ντόρα (ο μητσοτακικός «αμοραλισμός»), ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ για να μας …σώσουν φορώντας ΟΛΟΙ τις αποκριάτικες στολές των καισάρων του δωσιλογισμού της Νέας Τάξης!!!!

Και μόνο αυτός ο χορός των αποκριάτικων ανδρεικέλων και η ανικανότητά τους να εμφανίσουν μια ΜΗ αποκριάτικη κυβέρνηση, δείχνει περίτρανα ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ το καθεστώς έχει ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ…

ΕΧΕΙ καταρρεύσει το καθεστώς και δεν υπάρχει ΑΡΙΣΤΕΡΑ…

Οι δυνάμεις που αυτό-ονομάζονται σαν «αριστερά» παρατηρούν την κατάρρευση του καθεστώτος ανίκανες να επέμβουν στα πράγματα: Απλώς εμπορεύονται ΕΚΛΟΓΙΚΑ τους αποκριάτικους καίσαρες…

Σε μια άκρως Επαναστατική περίοδο (που οι «από πάνω» καταρρέουν και ο λαός κοχλάζει από ΟΡΓΗ) η «αριστερά» της Ελλάδας χτενίζεται στον εκλογικό καθρέπτη: Ούτε μια αγωνιστική πρωτοβουλία για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του λαϊκού κινήματος και ΟΡΓΑΝΩΣΗ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ δεν είναι ικανή να κάνει…

Τελικά αυτή η «αριστερά» είναι που ΔΙΑΣΩΖΕΙ ακόμα τους αποκριάτικους καίσαρες: Και είναι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το πιο θλιβερό και τραγικό στοιχείο του ιστορικού μας δράματος…

Υ.Γ. Οι «μάσκες δεν πέσανε» μόνο για τους «αποκριάτικους ηγέτες» των κομμάτων, αλλά και για κάποια «αποκριάτικα» ιστολόγια: Υμνολογούν ακόμα και τώρα τον Αντώνη Σαμαρά!!!!

Τέτοια διατεταγμένα παπαγαλάκια…

Επ’ αυτού θα επανέλθουμε, μόλις τελειώσει ο πολιτικός καρνάβαλος.
Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι

Και τι θα πάθουμε αν έλθουμε και πάλι στη δραχμή;

 Απο την Κλασσικοπερίπτωση αντί εισαγωγής
 "...Τώρα, που η οικονομική κρίση έγινε παγκόσμια και ομοιογενής, οι ισχυροί του συστήματος φοβούνται τον πρώτο λαό, ο οποίος θα προσπαθήσει να επιβιώσει, χωρίς να σέβεται τις αρχές του δικού τους συστήματος..."
  
Δραχμή: η μόνη λύση

Γράφει ο Γιάννης Κανατσέλης

Πριν 10 χρόνια η Ελλάδα είχε το εθνικό της νόμισμα. Οι συναλλαγές γίνονταν ομαλά και ο κόσμος εισέπραττε τις συντάξεις και τους μισθούς του, η δε αποδοτικότητα στην πληρωμή φόρων είχε ξεπεράσει το 92% των βεβαιωμένων φόρων.


Ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες η κοινωνία μας είδε τη μικρή φιάλη εμφιαλωμένου νερού από 50 δραχμές να πηγαίνει στα 50 λεπτά. Αυτό μεταφράζεται σε υπερπληθωρισμό 340% σε σχέση με την αρχική ισοτιμία μετατροπής μέσα σε μια ημέρα, ή με άλλα λόγια η πραγματική ισοτιμία μετατροπής για το λαϊκό εισόδημα ήταν στην πραγματικότητα περίπου 1 ευρώ προς 1.000 δρχ. αντί για 1 ευρώ προς 340,75 δρχ.


Για παράδειγμα ένας μέσος μισθός των 200.000 δρχ του 1997 με 25 ημέρες εργασίας ή με 8.000 δρχ ημερομίσθιο, αγόραζε 10 λίτρα βενζίνη με 160 δρχ το λίτρο δηλαδή 1.600 δρχ., ένα πακέτο τσιγάρα 350 δρχ και μια μερίδα φαγητό σε εστιατόριο προς 1.000 δρχ. Σύνολο 2.950 δρχ. Περίσσευαν 5.050 δρχ για αποταμίευση, επένδυση, διασκέδαση κλπ.


Σήμερα ένας εργαζόμενος με 750 ευρώ που θεωρείται και καλός παίρνει 30 ευρώ ημερησίως. Από αυτά δίνει για 10 λιτρα βενζίνη από 1.6 ευρώ το λίτρο16 ευρώ, για ένα πακέτο τσιγάρα 4.20 ευρώ και για μια μερίδα φαγητό 8 ευρώ. Σύνολο 28.20 ευρώ τα οποία αντιστοιχούν στα 2.950 δρχ του 1997. Τι περισσεύει; Μόλις 1.80 ευρώ. Δηλαδή η μείωση στο ποσόν αποταμίευσης ή και για κατανάλωση σε άλλα είδη με βάση την αρχική ισοτιμία ένταξης στο ευρώ είναι τερατώδης, 823%. 


Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο έντεχνα μας έβαλαν στο ευρώ και πόση μείωση υπέστησαν οι πραγματικοί μισθοί; Η μείωση αυτή στην αγοραστική αξία του εισοδήματός μας, όπως λέγεται, είναι τρομακτική. Μετά από 10 χρόνια και ονομαστική αύξηση στο μισθό του παραδείγματος, αυτός υπέστη πραγματική μείωση 326%, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας το έχασε από την πρώτη στιγμή ένταξης στο ευρώ.


Και τι θα πάθουμε αν έλθουμε και πάλι στη δραχμή;
Χαρούπια και αγκωνάρια τρώγαμε πριν μπούμε στο ευρώ (δηλαδή μέχρι το 2002); Τη δεκαετία του 70, του 80 και του 90; Ακόμα και πιο πίσω, το 50 και το 60, πέτρες τρώγανε οι Έλληνες; Γιατί δεν ρωτάμε τους πατεράδες και τους παππούδες μας όσοι δεν γνωρίζουμε τι γινόταν τις περιόδους που αναφέραμε; Όσοι πάλι τα ζήσαμε, γιατί δεν λέμε την αλήθεια στο λαό αλλά τον τρομοκρατούμε;


Μπορεί το κόστος δανεισμού να γίνει δυσβάσταχτο αλλά μήπως δεν είναι σήμερα; H δεν θα είναι για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια με το Ευρώ; 


Αντί λοιπόν κάποιοι να καταστροφολογούν, θα έπρεπε να βγουν τίμια και να εξηγήσουν πως με το ευρώ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ, απλά παράταση της χρεωκοπίας! Αντίθετα με τη δραχμή, θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής – ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΙΝΑΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ – και θα γίνει πραγματική επανεκκίνηση της Οικονομίας! 


Θα ξαναθυμηθούμε επιτέλους να παράγουμε μόνοι μας ό,τι μας χρειάζεται, τουλάχιστον για τη διαβίωσή μας! Ναι, Μπορεί να στερηθούμε στην αρχή κάποια προϊόντα αλλά τουλάχιστον θα έχουμε να φάμε, δεν θα ψάχνουμε τους ντενεκέδες και τους κάδους, όπως στην κατοχή που μας ξαναεπιβάλουν.


Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ομαλή επιστροφή στη δραχμή είναι ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που θα προστατέψει τον λαό από τους κερδοσκόπους και τους μαυραγορίτες!


Αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερος κόσμος, παρά τον ανελέητο ειδησεογραφικό και τηλεοπτικό βομβαρδισμό, καταλαβαίνει και ζητά επιστροφή στη δραχμή!


Καλύτερα λοιπόν ελεύθεροι και σχετικά φτωχοί για ένα μικρό διάστημα, παρά μόνιμα φτωχοί και αιωνίως σκλάβοι.

πηγή

ΔΡΑΧΜΗ… Η μεγάλη τρομοκράτισσα


...Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Αν υποθέσουμε ότι οι ΗΠΑ και το δολάριο έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα με την Ευρώπη και το Ευρώ, τότε θα έπρεπε σήμερα οι Αμερικανοί να είναι ευτυχείς με την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της Ελλάδας. Μάλιστα, θα έπρεπε οι ίδιες οι ΗΠΑ να πρωτοστατούν στις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, εφόσον αυτή θα ήταν ο αδύναμος κρίκος του Ευρώ.

Αντί όμως της φυσιολογικής συμπεριφοράς, την οποία επιβάλει η λογική της οικονομίας, βλέπουμε τις ΗΠΑ να φέρονται “περίεργα”. Τις βλέπουμε απόλυτα ευθυγραμμισμένες με την Ευρώπη. “Αγωνιούν” κι αυτές για την τύχη της ελληνικής οικονομίας και σπεύδουν και οι ίδιες να πολεμήσουν τους διεθνείς κερδοσκόπους. Αυτούς, δηλαδή, που θεωρητικά απειλούν τους “Ευρωεχθρούς” τους και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσαν να εργάζονται επ’ αμοιβή για τους ίδιους.

Αγωνιούν τόσο πολύ, που δεν διστάζουν να το αποκαλύπτουν ακόμα και από τα πιο επίσημα “χείλη”. Στα υπουργεία των Εξωτερικών —ως γνωστόν— δεν κατοικούν ποιητές και λογοτέχνες. Ειδικά μάλιστα στα υπουργεία των ιμπεριαλιστών δεν υπάρχουν τέτοιοι ούτε για δείγμα. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί στα υπουργεία αυτά τίποτε δεν λέγεται τυχαία. Όταν λοιπόν η διαβόητη Χίλαρι Κλίντον αναφέρει στον λόγο της ότι ο Ομπάμα “αγωνιά” να δει τον Γιωργάκη, αυτό κάτι σημαίνει. Τον Γιωργάκη δεν αγωνιά να τον δει ούτε καν η μάνα του που τον γέννησε. Ούτε καν λογοτέχνης —ποιητική αδεία— μπορεί να το πει αυτό.

Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για παραλογισμούς. Οι ΗΠΑ θεωρητικά θα έπρεπε να πολεμάνε το Ευρώ και άρα και τον αδύναμο “κρίκο” του, που είναι η Ελλάδα. Ακόμα και ο Ομπάμα θα έπρεπε να είναι σε θέση να το καταλάβει αυτό. Μπορεί ο ίδιος από τύχη να παριστάνει τον Πλανητάρχη και να μην μαζεύει μπαμπάκι κάπου στην Αλαμπάμα, αλλά αυτό έπρεπε να είναι σε θέση να το καταλάβει. Όμως, αντ’ αυτού έχουμε το παράδοξο φαινόμενο το κράτος του δολαρίου να ακολουθεί την ίδια πολιτική με τη Γερμανία ή τη Γαλλία του Ευρώ. Μιλάμε για “αγάπη” προς την Ελλάδα. Μέχρι και την ταξιδιωτική βίζα μάς υποσχέθηκαν ότι θα καταργήσουν για τους Έλληνες, οι οποίοι θέλουν να ταξιδεύσουν προς τις ΗΠΑ. Στη θεωρητικά πιο δύσκολη στιγμή της ελληνικής οικονομίας. Στη στιγμή, που, με βάση τη λογική, πολλοί Συνέλληνες θα ήθελαν να πάνε για εργασία στις ΗΠΑ και άρα να εκμεταλλευτούν αυτό, το οποίο ήθελαν επί χρόνια να αποφύγουν οι ΗΠΑ.

Όλα αυτά αντιλαμβανόμαστε ότι είναι όχι απλά παράξενα, αλλά παράλογα. Εξωφρενικά παράλογα, αν σκεφτεί κάποιος ότι οι από την εθνική τους “φύση” ανθέλληνες Εβραίοι είναι αυτοί, οι οποίοι ελέγχουν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα τη διπλωματική στάση των ΗΠΑ. Αν, δηλαδή, είναι μία φορά παράλογο, που οι ΗΠΑ θέλουν να βοηθήσουν την οικονομία της Ελλάδας, είναι δύο φορές παράλογο, αν σκεφτεί κάποιος τον ρόλο των Εβραίων στην πολιτική των ΗΠΑ. Επειδή λοιπόν παράλογα δεν υπάρχουν σε ένα σύστημα με λογικά και μεγάλα συμφέροντα, εύλογα προκύπτουν κάποια ερωτήματα. Τι ακριβώς φοβούνται τόσο ισχυροί παράγοντες από ένα κράτος, το οποίο είναι μικρότερο από μια Νέα Υόρκη ή ένα Βερολίνο; Τι ακριβώς ενώνει παράγοντες, οι οποίοι θεωρητικά είναι εχθροί μεταξύ τους;

Αυτό, το οποίο φοβούνται όλοι αυτοί, είναι η ΔΡΑΧΜΗ. 

Γιατί τους φοβίζει η Δραχμή και όχι το Λέβ, το Φιορίνι το Ζλότι ή η Κορώνα; Γιατί η Δραχμή “ακουμπάει” στη Μεσόγειο. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημά τους. Ό,τι “ακουμπάει” στη Μεσόγειο, γίνεται “καταλύτης” οικονομικών εξελίξεων. Μια Δραχμή της Μεσογείου απειλεί το Ευρώ, το οποίο ακουμπάει κατά κύριο λόγο στη βιομηχανία της Βορείου Ευρώπης. Η Μεσόγειος αποδίδει χρυσάφι, είτε λειτουργεί η οικονομία είτε όχι, ενώ το Ευρώ, για να είναι ισχυρό, πρέπει να υπάρχει παραγωγή. Η Μεσόγειος ....

ΤΕΤΆΡΤΗ, 9 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2011

«Τακτοποίηση» σε πράσινο και μπλε φόντο!



                    Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

      Τώρα εάν τελικά την χαρακτηρίσουμε ως Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, ή Κυβέρνηση Εθνικής Συναίνεσης ή καλύτερα Κυβέρνηση εμφανώς «Πράσινο-μπλε» και βάλε, ΔΕΝ έχει και πολλή σημασία!!!
      Στα τελευταία 37 χρόνια είχαμε για 21 χρόνια Πράσινες Κυβερνήσεις και για άλλα 16 χρόνια Μπλε Κυβερνήσεις…ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ!!
      Βόλευε αυτό «κάποιους» αλλά δείτε πού φτάσαμε!
      Και καθώς τα γκάλοπ εδώ και μήνες έδειχναν ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία πλέον πιθανότητα πράσινης ή μπλε ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ, ΞΑΦΝΙΚΑ μας προέκυψε το δραματικό Παρασκευο-Σαββατο-Κυριακο-Δεύτερο κατά το οποίο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Παπανδρέου και Σαμαράς ομόθυμα (αλλά και κατά τι …απρόθυμα) επαλήθευσαν το γνωστό «ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν…»
      Με άλλα λόγια, αφού μας «τακτοποίησαν» επί ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Οικονομία, Λαό και Έθνος οι πράσινοι και οι μπλε και τώρα θα μας «τακτοποιήσουν» από…κοινού!
      Ο σχετικός Γαλλικός όρος της συγκεκριμένης «τακτοποίησης» είναι επιτυχέστατος αλλά ΔΕΝ τολμώ να τον χρησιμοποιήσω, εδώ που φτάσαμε…
     Μετά την ιστορική απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 27ης  Οκτωβρίου 2011 «ο λαός μας απαλλάχθηκε από τον βραχνά της χρεοκοπίας,» είχε πει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ Παπανδρέου (τα ίδια περίπου λόγια είχε πει και τον περασμένο Ιούλιο όταν το «κούρεμα» ήταν της τάξης του 21%...) και πρόσθεσε ότι «Βρεθήκαμε στο χείλος της αβύσσου, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Κάναμε θυσίες, αλλά όπως είχα δεσμευτεί οι θυσίες δεν πήγαν χαμένες…» και ότι πλέον «ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα και τις μεγάλες αλλαγές. Την Ελλάδα που μπορεί»...... Και κατέληξε,  «Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά θα τα καταφέρουμε».
      Και ο  κ Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά πως "μπήκε πάτος στο βαρέλι του ελληνικού δημοσίου χρέους", και "στεγανοποιείται το ελληνικό δημόσιο χρέος". Αναρωτιέται, όμως, λογικά και αιτιολογημένα ο κάθε πικραμένος άνεργος, συνταξιούχος, μισθωτός – Ο Dr Παπακωνσταντίνου ΔΕΝ είχε αντιληφθεί ότι το «βαρέλι ΔΕΝ είχε» πάτο και, επιπρόσθετα, ΠΟΙΟΙ τον αφαίρεσαν τον πάτο και ΠΟΤΕ θα λογοδοτήσουν οι δημιουργοί των μεγάλων σκανδάλων και θα δημευθούν οι περιουσίες τους;
      Διαβάζοντας τις παραπάνω δηλώσεις του κ Πρωθυπουργού μας και του Α/πρόεδρου και ΥπΟικ της Κυβέρνησής μας, ακούγοντάς τες στα ραδιόφωνα και βλέποντάς τους να τις κάνουν στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διαπίστωσα ότι έχω ένα ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα!..
     Έχω μνήμη ή πρόκειται για περίπτωση «Deja vu» δηλαδή το γνωστό παραψυχολογικό φαινόμενο που περιέγραψε πρώτος ο Emile Boirac Πρόεδρος των Πανεπιστημίων Grenoble και Dijon που συνήθως αποδίδεται στα ελληνικά ως:
      Το έχω ξαναδεί, το έχω ξανακούσει ή μου έχει ξανασυμβεί!…
      Για να αποφύγουμε τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ μας έλεγαν οι κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου υπογράψαμε το πρώτο μνημόνιο (ΜΑΖΙ τους τότε στην υπογραφή και ο ΛΑΟΣ του κ Καρατζαφέρη), και μετά με τον κ Παπανδρέου και τον κ Βενιζέλο το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό Νόμο…
       Μετά θυμήθηκα τη φράση ότι «οι Έλληνες είχαμε δικαίωμα στο όνειρο» που μας έλεγε ο κ Σημίτης και συνεπικουρούμενος σε αυτή την μεγαλόπνοη πολιτική του θέση από τον κ Παπαντωνίου τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  έλεγαν στις εφημερίδες το 1999 ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας, και ο Γενικός Δείκτης θα πάει στις 7.000 μονάδες και έχει λαμπρό μέλλον….
       Θυμήθηκα ότι το ΟΝΕΙΡΟ έγινε ΕΦΙΑΛΤΗΣ, το ΠΑΙΧΝΙΔΙ κόστισε 35 (ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ) τρισεκατομμύρια δραχμές σε ΕΝΑΜΙΣΗ εκατομμύριο (1,500,000) ελληνικές οικογένειες για το οποίο μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΙΣ δεν τιμωρήθηκε και κανενός ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥ δεν δημεύθηκαν τα κέρδη!!!
        Τελικά ή μας λέγανε ψέματα, ή είχανε μεσάνυχτα από οικονομία…
        Δεν μπορώ να θυμηθώ εάν ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ στους κκ Σημίτη και Παπαντωνίου ο κ Βενιζέλος που ήταν Υπουργός Ανάπτυξης και επικεφαλής του Τουριστικού Τομέα, ενώ ο κ Παπανδρέου ήταν Αναπληρωτής και στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών αφού μετά την «υπόθεση Οτσαλάν» είχε αποπεμφθεί από τη θέση του ΥΠΕΞ ο κ Πάγκαλος ο οποίος έχει πει:
  • «Θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου» («Ελευθεροτυπία» 7.8.2001).
  • «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πολλά προτερήματα, αλλά δεν έχει τα προσόντα για πρωθυπουργός» («Κ. Ελευθεροτυπία», 16.9.2001).
  • «Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ, δεν έχει πολλά κοινά με τον πατέρα του» («Βήμα», 3.10.2007).
  • Αυτές «κι άλλες τέτοιες δηλώσεις» έκανε ο κ. Πάγκαλος με κορυφαία εκείνη, στις 26.8.2006, πάλι στην «Ε», ότι «μετά το 2000 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΔΙΕΛΥΣΕ τη χώρα» και τις δημοσίευσε στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» ο κ Κώστας Καββαθάς (Οι πολίτες επικοινωνούν)….
            Επειδή υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να με κατηγορήσει ότι πάσχω  ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ από…«πράσινο» Deja vu θα τον προλάβω δηλώνοντας ότι ΔΕΝ έχω ξεχάσει εκείνη την αφίσα σε «φόντο μπλε» με τον κ Καραμανλή χαμογελαστό να δηλώνει:
        Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και την θέλουμε!
         Ούτε και την επιτακτική «μπλε» προτροπή του κ Καραμανλή στους συνεργάτες του να Κυβερνήσουν…ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ!…
         Και ποιος Έλληνας ή Ελληνίδα μπορεί να ξεχάσει τις υποσχέσεις της ΝΔ για εντοπισμό ενόχων των σκανδάλων, τιμωρίες και…κάθαρση και τη διαβεβαίωση το 2008 του κ Καραμανλή, σε ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις και γραπτές δηλώσεις ότι η ελληνική οικονομία είναι…θωρακισμένη όταν ξεκινώντας από τις ΗΠΑ η οικονομική λαίλαπα αγκάλιασε δραματικά ολάκερο τον πλανήτη;
       Τελικά ΔΕΝ κατάλαβα εάν όντως υπήρχε καλλίτερη Ελλάδα και την κράτησαν για τον εαυτό τους τα στελέχη των Κυβερνήσεων της ΝΔ που έμειναν στους θώκους εξουσίας για ΠΕΝΤΕΜΙΣΙ χρόνια…
       Ούτε κατάλαβα πώς από το ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ του κ Παπανδρέου καταλήξαμε στη διαπίστωση ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ του κ Λοβέρδου, στο ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ του κ Παπακωνσταντίνου, στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, τον ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ και το «σχέδιο Μάρσαλ Βρυξελλών» του κ Βενιζέλου. Με Πρωθυπουργό πάντα τον κ Παπανδρέου και έτερο Α/πρόεδρο Κυβέρνησης τον κ Πάγκαλο…
       Είχε γράψει το ΠΟΝΤΙΚΙ της Πέμπτης 31 Μαρτίου 2011 σε άρθρο του Δημήτρη Μυ με τίτλο «Διατριβή στο ψέμα» μεταξύ άλλων: Αν σε κάτι διαπρέπει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η ευκολία με την οποία πλασάρει (με τη βοήθεια των media) το ψέμα…
       Μετά τους διθυράμβους των κκ Παπανδρέου-Βενιζέλου της 27ης Οκτωβρίου, μας προέκυψαν τα ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ γεγονότα στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, ακολούθησαν τα επίσης ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ αλλεπάλληλα Υπουργικά, Ψήφος Εμπιστοσύνης, παραίτηση του κ Παπανδρέου και «ΝΕΑ» Κυβέρνηση!
      Κλείνω με την πικρή διαπίστωση ότι το Έθνος, ο Λαός, που γέννησε την έννοια και την επιστήμη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ εφόσον με τέτοια εμμονή μένει προσκολλημένος στο «εδώ και τώρα και ότι…» αποδεικνύει ότι πολύ εύκολα ξεχνά το χτες και με απίστευτη επιπολαιότητα υποβαθμίζει τη σημασία της υστεροφημίας του.
    Deja vu!...