Θέατρο σκιών ( η φρενοβλάβεια των ανδρεικέλων)

Από τον Βαγγέλη Δεληπέτρο 
  

 
 Σημείωση ΡΕΣΑΛΤΟ: 
Μια παρατήρηση στον καλό φίλο Βαγγέλη: Τον να γράφεις, σήμερα, για «θέατρο σκιών» είναι σαν να χαϊδεύεις αυτιά… 
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα φρενοβλαβές θέατρο ανδρεικέλων-απατεώνων… 
Οι «λεκτικές φόρμες» καθορίζονται και χρωματίζονται από το «περιεχόμενο» της πραγματικότητας που βιώνουμε, διαφορετικά «αποστειρώνονται» σε «φόρμες επαγγελματικές»… 

********************************  
  
Ακόμη και οι πέτρες στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι η ύφεση, μήνα το μήνα, θεριεύει και απειλεί να πνίξει τη χώρα. Το παραδέχονται άλλωστε, πλέον, ακόμη και αυτοί που διά της υπογραφής τους στα Μνημόνια ενέκριναν

τη συνταγή εξόντωσης της χώρας και του λαού. Το θράσος όμως ορισμένων επαγγελματιών της πολιτικής αποκαλύπτεται απύθμενο. 


Ο Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ λόγου χάριν είναι, υποτίθεται, υπουργός Ανάπτυξης. Δουλειά του είναι αυτή ακριβώς η... ανάπτυξη· που πρέπει να είναι σχέδια, προτάσεις, παρεμβάσεις, νόμοι, και όχι απλώς μια ταμπέλα στην είσοδο ενός κτηρίου. 

ΚΑΙ όμως... Αυτός που δεν έχει κάνει τίποτε για ό,τι υποτίθεται πως είναι η δουλειά του, αυτός που αφήνει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ να χάνονται, δεν έχει πρόβλημα να δηλώνει ότι για τα προβλήματα του τόπου φταίνε... άλλοι. Σαν δηλαδή αυτός να ήταν αλλού! Σαν να μην ήταν υπουργός των κυβερνήσεων των Μνημονίων. Σαν να μας θεωρεί όλους βλάκες. 

Ο Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ είναι βασικός αρμός του μνημονιακού υπουργείου Οικονομικών. Εχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν από την αρχή η έλευση του ΔΝΤ, προφανώς για να χορηγήσει και σε εμάς τη δολοφονική συνταγή του νεοφιλελευθερισμού. Αλλά τώρα βλέπει και αυτός -όλοι τους περιέργως βλέπουν πιο «καθαρά» τώρα, που έρχονται οι κάλπες- ότι η συνταγή απέτυχε. Μιλά και αυτός για πολιτικές ευθύνες, αλλά και αυτός «δείχνει» άλλους. Τους προϊστάμενούς του υπουργούς, με τους οποίους ουδέποτε διαφώνησε. 

Ο ΕΥΑΓΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ είναι τωρινός προϊστάμενός του. Δεν βλέπει ποτέ δικές του ευθύνες και δεν ακούει όταν του τις καταλογίζουν. Επιμένει και αυτός ότι όλα τα κάνει για το καλό μας και δηλώνει σχεδόν κάθε μήνα ότι τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε είναι τα τελευταία. Προφανώς πριν από τα επόμενα, που και αυτά θα είναι... τελευταία, πριν από τα άλλα που θα έρθουν. 

ΚΑΙ αυτός βέβαια, σαν να μην ήταν τόσο καιρό εδώ, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώνει ότι η μείωση του ΑΕΠ θα φτάσει αθροιστικά το 20% και η ανεργία θα γκαζώσει πολύ πέραν του 20%! Και αυτός όλα τα έκανε για το καλό μας. Τώρα που όλοι φτύνουν το τυράκι και βλέπουν τη φάκα, ψάχνει και αυτός να ρίξει αλλού τις ευθύνες. 

ΑΠΟ κοντά και όλοι οι άλλοι. Ο Κουτρουμάνης, που βλέπει την ανεργία να πετάει και τα Ταμεία να τρικλίζουν και κάνει σχόλια για τη δυσκολία των καιρών. 

Η Διαμαντοπούλου των σχολείων χωρίς βιβλία, της εκπαίδευσης χωρίς μάθηση, της παιδείας εν ανεπαρκεία, που ζητάει παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου. 

Ο Λοβέρδος, που ετοιμάζεται για αρχηγός, έχοντας προίκα τη χαμένη μας υγεία και τα εξοντωμένα συλλογικά μας δικαιώματα. 

ΜΙΑ δράκα επαγγελματιών της πολιτικής, σε ένα ιδιότυπο θέατρο σκιών, όχι προς τέρψιν των θεατών, αλλά για τον εκ νέου εγκλωβισμό τους. Μια κακοστημένη παράσταση, στην οποία ασμένως συμμετέχουν και οι άλλοι εταίροι της συγκυβέρνησης ένα «παιχνίδι στις πλάτες μας». 

ΚΑΙ αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξουμε. 

ΠΗΓΗ: 
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=333586

ΠΈΜΠΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2011

Η κατάχρηση και η καταλήστευση των συντάξεων

από το περιοδικό "ρεσάλτο"


«Αυτή η πολιτική της δήθεν «σωτηρίας» των Ταμείων, που οδηγεί στην καταλήστευση των Ταμείων και στην εξόντωση των ασφαλισμένων, δεν είναι σημερινή. Πρόκειται για ένα έγκλημα δεκαετιών». 
Δομικό στοιχείο του καπιταλισμού είναι η υπέρ-εκμετάλλευση και η κλοπή της Εργασίας: Μισθοί, μεροκάματα, συντάξεις… Η εφευρετικότητα του κεφαλαίου και των μηχανισμών του 

στην καταλήστευση της εργατικής δύναμης είναι πλουσιότατη και πολυεδρική. 

Σε εποχές κρίσεων αυτή η καταλήστευση και τα πολυεδρικά τεχνάσματά της γίνονται ακόμα πιο άγρια και αποκαλυπτικά: 

Σήμερα τα βιώνουμε δραματικά: Μας δολοφονούν χωρίς έλεος… 
Ένας τομέας που αποκαλύπτεται η αποτρόπαια κτηνωδία της καπιταλιστικής λεηλασίας είναι οι συντάξεις και η φρενοβλαβής κλοπή των Ασφαλιστικών Ταμείων από τις συμμορίες του κεφαλαίου και τα πολιτικά τους ανδρείκελα…
 

Διαβάστε το αποκαλυπτικότατο κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου 

 

«Απ' τη θάλασσα έφτασα ως εδώ, με φορτίο από κλέφτες... » 
Γράφει:Ο Νίκος Μπογιόπουλος 
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=22/12/2011&columnId=1821 

Η κλοπή των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων δεν αποτελεί ελληνική ευρεσιτεχνία. 

«Εκλεψαν το ταμείο των συντάξεων για να βοηθήσουν τους πλούσιους τραπεζίτες φίλους τους», 
έγραφε η «Irish Daily Mirror» την επομένη της ανακοίνωσης της ιρλανδικής κυβέρνησης για την προσφυγή της χώρας στο «μηχανισμό» ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ... 
* 
Και από τα δικά μας, τι να πρωτοθυμηθούμε; 

Ηταν μόλις λίγους μήνες μετά το μνημειώδες εκείνο «δεν υπάρχει σάλιο» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, όταν το Υπουργικό Συμβούλιο των Παπανδρέου - Λοβέρδου, τον Δεκέμβρη του 2010, 
ανακοίνωσε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των μεγαλοεπιχειρηματιών στα Ταμεία κατά 25%... 
* 
Ο ελληνικός λαός, ήδη με το πρώτο μνημονιακό Ασφαλιστικό,έχει υποστεί την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την επέκταση των χρόνων συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια δουλειάς, τη δραματική περικοπή στις συντάξεις. 

Και, όμως, μετά απ' όλα αυτά, οι κυβερνώντες πάνε για νέες περικοπές! 

Και το ακόμα «καλύτερο»: 

Τη στιγμή που προωθούν νέες περικοπές στις συντάξεις, έχουν ήδη αποφασίσει νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές! 
* 
Αυτή η πολιτική της δήθεν «σωτηρίας» των Ταμείων, που οδηγεί στην καταλήστευση των Ταμείων και στην εξόντωση των ασφαλισμένων, δεν είναι σημερινή. 
Πρόκειται για ένα έγκλημα δεκαετιών.
 

Ας θυμηθούμε: 

Πριν ακόμα συντελεστεί το μεγάλο «ριφιφί» των αποθεματικών των Ταμείων με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 2000, 
πριν ακόμα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των ομολόγων το 2007, 
είχε προηγηθεί μια ολόκληρη 40ετία (1951 - 1990), κατά την οποία οι εκάστοτε κυβερνώντες - εφαρμόζοντας την πολιτική της συσσώρευσης προς όφελος των λίγων διά μέσου της αποστέρησης από τους πολλούς -υποχρέωναν τα Ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν όχι μόνο ατόκως, αλλά και με αρνητικό επιτόκιο τα λεφτά των εργαζομένων στις τράπεζες. 

Οι τελευταίες, με τη σειρά τους, επιδοτούσαν (ανέξοδα και με λεφτά των εργατών) τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. 

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι τα λεφτά των εργαζομένων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατατέθηκαν στις τράπεζες 

· το 1950 με αρνητικό επιτόκιο -7,6%, 
· το 1954 με αρνητικό επιτόκιο -11,1%, 
· το 1974 με αρνητικό επιτόκιο -21,8%, 
· το 1981 με αρνητικό επιτόκιο -13%, 
· το 1986 με αρνητικό επιτόκιο -8%, 
· το 1990 με αρνητικό επιτόκιο -2,4%.
 
* 
Από αυτή και μόνο την (καθ' όλα νόμιμη - με το νόμο 1611/1950 είχε γίνει) κομπίνα, 
το κράτος των Παπάγων, των Πλαστήρων, των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου λεηλάτησε, σε τιμές της δεκαετίας του 2000, περί τα 58 δισ. ευρώ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. 

Οι εργάτες του '50, του '60, του '70, από τους οποίους έκλεψαν τότε τις ασφαλιστικές εισφορές, είναι οι σημερινοί συνταξιούχοι των 300, 400 και 500 ευρώ. 
* 
«Απ' τη θάλασσα έφτασα ως εδώ, με φορτίο από κλέφτες...»,όπως θα 'λεγε ο Αραγκόν για το σημερινό Ελληνα συνταξιούχο. 

Τον άνθρωπο τον ηλικιωμένο, τον γέροντα, που δούλεψε μια ζωή και που η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» του κ. Παπαδήμου και της τριχορδίας του «μαύρου μετώπου» του κόβει κι άλλο τη σύνταξη πείνας, εξαναγκάζοντάς τον να ζει στη φτώχεια, για τον εξής πολύ απλό και ταξικό λόγο: 
Γιατί, ενώ του χρωστούν συντάξεις ανθρώπινες, συντάξεις τις οποίες έχει πληρώσει, οι κυβερνήσεις των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών τις έχουν καταχραστεί

Κρίσιμες ώρες για την Ευρώπη


Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Standard & Poor’s υποβάθμισε την Ουγγαρία κάνοντας την οικονομία της… σκουπίδια. Η βαθμολογία μετατράπηκε σε ΄BB+/B΄ από ΄BBB-/A-3΄.
Παράλληλα και ο οίκος Fitch υποβάθμισε ισπανικούς δήμους «δείχνοντας» ότι στο άμεσο μέλλον έρχεται η ώρα της οικονομίας.
Οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι οι οίκοι αξιολόγησης ετοιμάζονται για μπαράζ υποβαθμίσεων και είναι σίγουρο ότι από τις αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ένας αδυσώπητος πόλεμος με πολλά θύματα. Θεωρείται δεδομένο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν υποβαθμίσεις τόσο της Γαλλικής όσο και της Γερμανικής οικονομίας οι οποίες θα χάσουν το ΑΑΑ που κρατούν εδώ και χρόνια.
Το ντόμινο των υποβαθμίσεων θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα στην υπόθεση της κρίσης χρέους σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα η οποία «καίγεται» να κλείσει το PSI όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Όμως, οι απανωτές υποβαθμίσεις εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν και σε υποβάθμιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου γνωστού και ως EFSF το οποίο θα χάσει κι αυτό το triple A και δε θα μπορεί να δανειστεί με ευνοϊκούς όρους.
Το σενάριο αυτό τινάζει στον αέρα τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της κρίσης και ουσιαστικά αποδομεί πλήρως τις αποφάσεις του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου.
Η Ελλάδα, μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, κι εφόσον δεν υπάρξει κάποια δραματική αντιστροφή της γερμανικής πολιτικής, ουσιαστικά δε θα μπορεί να δανειστεί χρήματα, οπότε πάει σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι και ίσως κάποιοι από αυτούς ωθούν προς τα εκεί τα πράγματα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα υπάρξει ντόμινο που θα συμπαρασύρει την Ευρώπη. Ακόμη και οι αποφάσεις για χορήγηση τριετών δανείων ύψους περίπου 500 δις. ευρώ στις τράπεζες από την ΕΚΤ είναι αυτή τη στιγμή ημίμετρο. Ο Μ. Ντράγκι είναι σταθερός στην πολιτική του. «Χρηματοδοτούμε τη ρευστότητα των τραπεζών για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, όχι όμως τα κράτη μέσω αγοράς ομολόγων».
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι η κρίση στην τράπεζες αλλά οι σαθρές οικονομίες όπως αυτές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας.
Γι’ αυτό είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Σύνοδος Κορυφής της 30ης Ιανουαρίου δε θα επικεντρωθεί στην απασχόληση, όπως ανακοίνωσε ο Ρομπάι. Οι εξελίξεις θα ανατρέψουν τα σημερινά δεδομένα και πλέον τίποτε δεν αποκλείεται.
Ίσως η Σύνοδος εκείνη να είναι η ώρα μηδέν για την Ευρώπη. Αν οι Γερμανοί δεν αποφασίσουν αλλαγή της πολιτικής τους τότε είναι φανερό ότι θέλουν να διαλύσουν την ευρωζώνη.

Πηγαίνουν ή όχι τα δάνεια σε μισθούς και συντάξεις


Το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε χθες το υπουργικό συμβούλιο με αφορμή το θέμα της προωθούμενης περικοπής των επικουρικών συντάξεων αποδεικνύει τον βιαστικό, εξαναγκαστικό και επομένως αντιπαραγωγικό τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνεργασίας, που δεν στηρίχθηκε σε καμιά προγραμματική συμφωνία.

Κατά την συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο δεν επήλθε συμφωνία, καθώς ήδη από την προηγουμένη η Νέα Δημοκρατία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα αποδεχθεί περικοπή συντάξεων, με αποτέλεσμα η συζήτηση να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα προγραμματισθέντα, η τροπολογία για τις περικοπές επρόκειτο να κατατεθεί στα μέσα του Ιανουαρίου και οι ρυθμίσεις της να ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.

Με τη Νέα Δημοκρατία να υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να παραβιάσει την βασική υπόσχεσή της για αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω μείωσης των συντάξεων και τα εκτός κυβέρνησης κόμματα να καταγγέλλουν πως η περικοπή των επικουρικών συντάξεων περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από τα τρία κόμματα τα οποία μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, είναι σαφές πως η κυβέρνηση Παπαδήμου ζει τον πρώτο της σοβαρό τριγμό.
Αποτελεί και αυτό άλλη μια απόδειξη της ανωμαλίας, καθώς και ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε πακέτο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την νέα κυβέρνηση, ως μέρος του γενικότερου εκβιασμού για τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης, προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση.

Επρόκειτο για έναν προϋπολογισμό που καταρτίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και ουσιαστικά ψηφίστηκε χωρίς να συζητηθεί στις λεπτομέρειές του, καθώς επρόκειτο για προαναγγελθέν γεγονός.

Άλλωστε και η ίδια η συζήτηση επί του προϋπολογισμού ουδεμία σχέση είχε με αυτό καθαυτό το θέμα και τις λεπτομέρειές του, καθώς αναλώθηκε σε παράλληλους μονολόγους αυτοκριτικής, κριτικής και δικαιολόγησης της παρούσας κατάστασης και του σχηματισμού της «κυβέρνησης ανάγκης».

Έτσι, οι μεν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Γ. Κουτρουμάνης, συνεχίζουν να φέρνουν νομοσχέδια βάσει του προϋπολογισμού, οι δε εταίροι από τη Νέα Δημοκρατία και του ΛΑΟΣ, ανακαλύπτουν τώρα πως ο ίδιος ο προϋπολογισμός, που ψηφίστηκε με κλειστά μάτια λόγω έκτης δόσης, περιλάμβανε, όπως ήταν φυσικό, μέτρα.

Αντιμέτωπος με την παράδοξη κατάσταση βρίσκεται και ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, που χθες ξεκαθάρισε ότι το νομοσχέδιο για τις επικουρικές πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ξεκινώντας διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του και αναζητώντας διέξοδο μέσω κάποιων αλλαγών και αποδοχής αντιπροτάσεων.

Όσο για τον κ. Κουτρουμάνη, είπε χθες πως έχει ενημερώσει την τρόικα ότι πιθανόν οι ρυθμίσεις επί τους θέματος να καθυστερήσουν έναν ή δύο μήνες, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στο υπουργικό συμβούλιο συμφώνησαν όλοι πως υπάρχει ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του θέματος, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ήδη από χθες κυκλοφορούν διάφορα στοιχεία και αριθμοί, από όπου προκύπτει ότι αν δεν υπάρξει περικοπή επικουρικών συντάξεων, πολύ σύντομα τα Ταμεία δεν θα διαθέτουν την αναγκαία ρευστότητα για να συνεχίσουν να τις καταβάλλουν.

Με μια διαφορά: Οι επικουρικές συντάξεις είναι χρήματα που έχουν συνεισφέρει αποκλειστικά οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στη διάρκεια του εργασιακού βίου και επομένως είναι εντελώς ανταποδοτικές.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Κράτος εγγυάται τις συντάξεις. Βέβαια, δεν αναφέρεται πουθενά το ύψος των συντάξεων, οπότε μπορεί κανείς να σκεφθεί πως είναι δυνατόν να καταλήξουν αυτές σε ψίχουλα – αρκεί να τις εγγυάται το κράτος!

Και τέλος, θα πρέπει κάποτε να μας πουν οι κυβερνώντες πού πηγαίνουν τα χρήματα από τις δόσεις των δανείων.

Διότι ακούμε συνεχώς να επαναλαμβάνεται το επιχείρημα πως αν δεν λάβουμε την τάδε δόση, δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Αλλά αν οι συντάξεις… εξαερωθούν εντελώς, τότε γιατί παίρνουμε τις δόσεις των δανείων;

Η κυβέρνηση, αλλά και η τρόικα, οφείλουν να απαντήσουν ευθέως: Λαμβάνει ή όχι η χώρα τα δάνεια για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις;

Διότι αν τα δάνεια χρησιμεύουν στην καταβολή συντάξεων, τότε αυτές (οι ήδη κουτσουρεμένες) πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλλονται χωρίς περαιτέρω περικοπές.

Ας απαντήσουν, λοιπόν, οι λεγόμενοι τεχνοκράτες. Και ας δώσουν επιτέλους λογαριασμό για το πού πηγαίνουν τα δανεικά που λαμβάνουμε ζώντας κάθε φορά ένα θρίλερ.

Οι κυβερνο-τρομοκράτες μας προτείνουν...

 

Ητρομοκυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει την καταστροφική πορεία της χώρας. Και αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, με τον γνωστό σοσιαληστρικό τρόπο της επιβολής φόβου, της συνεχούς κινδυνολογίας, των εκβιασμών και της εν γένει επιβολής μίας ιδιότυπης κυβερνο-τρομοκρατίας. Η τρομολαγνεία προηγείται πάντα των δόσεων... Κι επειδή η 7η δόση (που ίσως να μην δοθεί ποτέ) είναι πολύ μεγάλη (περί των 80 δισ. ευρώ), το κύμα τρόμου προς τους πολίτες, επιβάλλεται να είναι πολλαπλάσιο, επειδή οι "δανειστές" αγωνιούν και τρέμουν την περίπτωση εκείνη στην οποία θα υπάρξει κάποιο κώλυμα ή αντίδραση και θα αναγκαστούν να δανείσουν στην Ελλάδα με το Ελληνικό (και όχι το Βρετανικό) δίκαιο...

Έτσι, δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά ο συνταγματολόγος που έγινε εν ριπή οφθαλμού οικονομολόγος και που σάρωσε την οικονομία της Ελλάδας και αποδεχόμενος πως υπουργεύει με έξωθεν εντολές όταν είπε: «εάν ήταν σε μία άλλη κυβέρνηση όπου θα μπορούσε να εφαρμόσει μία διαφορετική οικονομική πολιτική της επιλογής του».

Τι νέο είπε ο ακραίφνης οικονολόγος Βενιζέλος;
Έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε διάλυση του κοινωνικού ιστού είπε ο Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπή της Ελλάδας με θέμα: «Από την κρίση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη». Το θέμα παραμονής στο ευρώ, το χαρακτήρισε ως κορυφαία εθνική προτεραιότητα, καθώς «κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα», αφού με την κρίση έχει καταστραφεί ο εθνικός ιστός.
Μόνο, που εμείς αναρωτιόμαστε:

Πώς είναι δυνατόν να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο πολιτικής – τρομοκρατίας και οικονομικής καταστροφής, και να μην αντιλαμβάνονται πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν πιστευτοί, αφού όλα όσα επέβαλαν επέτειναν την οικονομική καταστροφή, φέρνοντας την Ελλάδα πολύ κοντά σε μία πρωτόγνωρη εθνική καταστροφή;

Μήπως, κύριε Βενιζέλο, ο σωστός δρόμος δεν είναι τελικά αυτός που εσείς μας δείχνετε, αλλά ο τελείως αντίθετος;

Μήπως η σωτηρία της χώρας δεν βρίσκεται σε όσα μας "διαφημίζετε", σε όσα μας εξαναγκάζετε και σε όσα εσείς πρεσβεύετε;
Μήπως ο δρόμος που επιβάλλατε την χώρα να μπει, είναι ο δρόμος της καταστροφής; Ποια τα επιχειρήματά σας, άραγε, προς το αντίθετο;
Μπορείτε, άραγε κύριε Βενιζέλο, να μας πείτε (και φυσικά να το αποδείξετε, χωρίς να ακολουθήσετε την γνωστή τακτική της κενολογίας ή μπουρδολογίας) τι θετικό κατορθώσατε για την χώρα;
Γνωρίζετε, κύριε Βενιζέλο, που βρισκόταν η Ελλάδα και που την οδήγησαν οι πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις και πρακτικές σας;

Τελικά, κύριε Βενιζέλο, μήπως η μεγαλύτερη φούσκα, μήπως το μεγαλύτερο πρόβλημα, μήπως το μεγαλύτερο βάρος και αρρώστια της χώρας είστε εσείς και σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, που επί δεκαετίες με τον ρόλο του κηφήνα (ελλείψει στοιχειωδών δημιουργικών ικανοτήτων), απειλείτε με απόλυτη καταστροφή την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες;

Κύριε Βενιζέλο, τόσο εσείς όσο και οι λοιποί "συνάδελφοί" σας, μετρηθήκατε και βρεθήκατε"ελλιποβαρείς" (τραγική ειρωνεία!), απολύτως ανεπαρκείς και άκρως επικίνδυνοι για τον Ελληνικό λαό. Αφού δεν έχετε την τόλμη να παραιτηθείτε (αναλαμβάνοντας έμπρακτα και τις ευθύνες που σας αναλογούν) και απλά περιμένετε την βίαιη αποκαθήλωση σας (ευελπιστώντας προφανώς πως αυτή ποτέ δεν θα έρθει), μήπως θα έπρεπε στα στερνά του πολιτικού σας βίου να σεβαστείτε τον Ελληνικό λαό και να βγάλετε τον... σκασμό;

Η κινδυνολογία, η κυβερνο-τρομοκρατία, οι φασίζουσες συμπεριφορές και η πολιτική αλητεία, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν, ως ύστατη πράξη μεταμέλειας (έστω και ανειλικρινούς). Επειδή, όλα κάποια στιγμή επιστρέφονται με... "τόκους", θα πρέπει να γνωρίζετε πως και η συνεχής κατατρομοκράτηση ενός ολόκληρου λαού θα επιστρέψει τεράστια ποσά ανείπωτου τρόμου σε όσους τόλμησαν να του επιβληθούν με μοναδικό πρόταγμά τους την βία (ψυχολογική και σωματική βία) και τον φόβο...
Από το Ας μιλήσουμε επιτέλους μέσω apneagr μοντάζ Γρέκι