Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012
Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα.


Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα.
Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Δε χρειάστηκε να περάσει παρά ελάχιστος καιρός από τη στιγμή που ο εντολοδόχος της Δικτατορίας των χρηματαγορών χρίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας, για να πέσουν οι μάσκες.

Ο γενίτσαρος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προχωρά με γοργούς ρυθμούς, στη διάλυση της ελληνικής οικογένειας, σπρώχνοντας τους Έλληνες στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Ως καλός εντολοδόχος μέσα σε λίγο καιρό, οι εντολές του έγιναν πράξη και η κρατική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον γεγονός.

Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα με εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις. Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα με περικοπές μισθών και δώρων. Τρομοκρατεί τους συνταξιούχους με περικοπές συντάξεων και περίθαλψης.

Τρομοκρατεί όλους τους ασφαλισμένους Έλληνες αφήνοντάς τους χωρίς ιατρική περίθαλψη και...
φάρμακα.

Τρομοκρατεί τους πάντες με μισθούς πείνας και με «δώρο» την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Τρομοκρατεί τους διαμαρτυρόμενους πολίτες με τη βία της χωροφυλακής αλλά και με συλλήψεις σε όποιον «εκινήθει».

Τρομοκρατεί τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με οικονομική τρομοκρατία χρησιμοποιώντας τους κρατικούς φοροεισπρακτικούς-εκβιαστικούς μηχανισμούς κατά το δοκούν.

Μετά τους μισθούς και τις συντάξεις λεηλατεί και την ιδιωτική περιουσία ώστε να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι κανείς.

Ταυτόχρονα αυξάνει τα κέρδη των τραπεζιτών (υπάλληλός τους άλλωστε) εξασφαλίζοντάς τους πάμφθηνα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Ο γενίτσαρος Λουκάς όντας γαλαντόμος εισπράττει από το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορες θέσεις και συντάξεις που παίρνει. Αλήθεια γιατί όσοι βρίσκονται στη Βουλή και στην κυβέρνηση δεν πληρώνονται με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Για να μας δείξουν και πόσο αγαπούν την Ελλάδα που τόσο κόπτονται για αυτήν;

Ο ΕΧΘΡΟΣ πλέον βρίσκεται εδώ. Είναι στο ΜΑΞΊΜΟΥ, είναι στα κυβερνητικά έδρανα του κοινοβουλίου, είναι στο προεδρικό μέγαρο… Είναι εδώ και κάνει κουμάντο. Η πολιτική ηγεσία του τόπου παρέδωσε εδώ και καιρό τη διακυβέρνηση της χώρας στους γενίτσαρους. Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Θα αφήσετε το παιδί σας να πεινάσει; Θα αφήσετε τον παππού σας να πεθάνει από το κρύο γιατί δεν έχει να πληρώσει θέρμανση; Θα αφήσετε τους ανθρώπους σας να πονούν και να κινδυνεύουν από κάποια ασθένεια γιατί δεν έχουν περίθαλψη; Θα αφήσετε την Ελλάδα στους κατακτητές; Θα αφήσετε τους γενίτσαρους να σφαγιάζουν ελληνικές ψυχές;

Θα αφήσετε τους Έλληνες χωρίς πατρίδα;

Πλέον ο αγώνας είναι ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ και θα πολεμήσουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:

«ή ταν ή επί τας»

Στάθης Διομήδης

Aπό tsak-giorgis
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012
Να πληρώνονται με ομόλογα!


Δεν είναι καινούργια πρόταση. Τη διαβάσαμε στο περιοδικό ΠΟΛΙΤΕΣ που εκδίδει ο Μανώλης Γλέζος.

Κύριε Παπαδήμο, με το πρωθυπουργικό μισθό, την πανεπιστημιακή σύνταξη και δεν ξέρω τι άλλο εισόδημα έχετε... να πληρώνεστε με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. έχετε αντίρρηση;

Κύριε Βενιζέλο, εσείς και οι συνεργάτες σας, μας κοστίζετε μηνιαίως κοντά ένα εκατομμύριο ευρώ. Μπορείτε άνετα να ζητήσετε η πληρωμή να γίνεται σε ομόλογα. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε τα εκατομμύρια των καταθέσεων σας σε ομόλογα. Όπως και ο έτερος αντιπρόεδρος επίσης.

Να βάλουμε όλοι πλάτη δεν ζητήσατε κύριε Πρόεδρε; Ευκαιρία να κάνετε το ίδιο. Τεσσεράμισι εκατομμύρια μας κοστίζετε εκεί στη Προεδρία. Αν τα λαμβάνατε σε ομόλογα και...
όχι μετρητά, θα σας λαμβάναμε σοβαρά υπ όψη.

Κύριε κѠλοτούμπα. μεγάλη περιουσία... και θα το κοιτάξουμε το πώς τα αποκτήσατε .. αλλά μια και θέλετε να βάλουμε πλάτη εμείς και σεις ξώπλατο.. δεν τα κάνετε ομόλογα να γίνετε πιο πιστευτός;.
Διοικητές ΔΕΚΟ - της ΔΕΗ παράδειγμα ή της ΕΡΤ - σύμβουλοι υπουργών... διοικητές Τραπεζών .. Κύριε Προβόπουλε.. οι πολύτιμες υπηρεσίες σας .. - για το ΔΝΤ εννοώ - μας κοστίζουν 4,5 εκ. .... Εσείς και οι πανέξυπνοι συνεργάτες σας .. μπορείτε να τα εισπράξετε σας παρακαλώ σε Ομόλογα.

Κάτι συμβόλαια εκεί στο MEGA στον SKAI, κάποιοι εργολάβοι που από τις εφημερίδες τους - ο κ. Μπόμπολας για παράδειγμα- υπερασπίζονται την ανάγκη να βάλουμε όλοι πλάτη.. μπορούν να τα πληρώνονται σε Ομόλογα παρακαλώ ;.

Πλάτη είπαμε ... όχι ξώπλατο που βάζετε μέχρι τώρα...

Από Ενεργοί Πολιτες Πάρου

Αναρτήθηκε από Greki
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012
Οι στιγματισμένοι ...


Αυτό το μελάνι δεν βγαίνει... δεν σβήνει με τίποτα. Μ΄ αυτό υπογράφτηκε η άνευ όρων παράδοση της χώρας και η διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας που οδήγησε τους πολίτες στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι αθεόφοβοι συνεχίζουν να πειραματίζονται και να εφαρμόζουν τα καταδικασμένα σε αποτυχία προγράμματα και συνταγές της τρόικας υποκύπτοντας σε κάθε είδους απειλές των...
εκβιαστών τοκογλύφων τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους πολίτες με ψεύτικα διλήμματα.

Λαμόγια, πουλημένους, κλέφτες, απατεώνες, δωσίλογους και προδότες τους αποκαλεί η κοινωνία σε κάθε ευκαιρία αυτούς τους πολιτικούς, που με τις επιλογές τους, τις ενέργειές τους, τις πολιτικές τους και τις παραλήψεις τους οδήγησαν την χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και παρέδωσαν την εξουσία σε ένα δοτό πρωθυπουργό για να ξεπουλήσει ότι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.

Αναρτήθηκε από Greki στις 2:01 μ.μ.
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012
Μαθήματα πασοκικής προπαγάνδας του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Mega


Έκπληκτος άκουγα το πρωί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Καψή να υπερασπίζεται την μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Με σθένος μεν, υποτιμητικά για την νοημοσύνη των πολιτών δε…

«Η τρόικα συνεχώς μας λέει το επιχείρημα ότι στην Ισπανία, που έχει καλύτερη οικονομία από εμάς, ο κατώτατος μισθός είναι 150 ευρώ χαμηλότερος» , είπε κατ’ επανάληψη ο κ. Καψής.

Το νούμερο που ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ψευδές και πλασματικό.

Ψευδές γιατί στην Ισπανία ο κατώτατος μισθός (προσαρμογή σε δωδεκάμηνη βάση) είναι 748 ευρώ και στην Ελλάδα 877 ευρώ. Τα στοιχεία είναι επίσημα και προέρχονται...
από eurostat. Χαρακτηριστικός χάρτης εδώ.
Η διαφορά λοιπόν είναι 129 ευρώ και όχι 150 ευρώ που ανέφερε ο κ. Καψής.

Πέραν τούτου το νούμερο αυτό είναι ΚΑΙ πλασματικό. Ο κατώτατος μισθός στον οποίο αναφέρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι καθαρά ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ (κάτι που ο κ. Καψής το γνωρίζει μεν, το αποκρύπτει δε…), αφού δεν μπορούν να συγκριθούν μισθοί (όσο αφορά την ανταγωνιστικότητα) που αφορούν διαφορετικές συνολικές μηνιαίες ώρες εργασίας, αλλά και μια σειρά ακόμη άλλων συναρτήσεων.

Ως γνωστόν η χώρα μας είναι …πρωταθλήτρια στις ώρες εργασίας, κάτι στο οποίο όχι απλά δεν αναφέρεται η μνημονιακή προπαγάνδα, αλλά ανερυθρίαστα το αντιστρέφουν, παρουσιάζοντας τους Ελληνες εργαζόμενους ως … τεμπέληδες, αρχής γενομένης από επίσημα χείλη εκπροσώπων κρατών- μελών της ΕΕ (Μέρκελ,Γιαν Κεες ντε Γιάγκερ κλπ) και φθάνοντας σε εγχώρια κυβερνητικά «άμυαλα» χείλη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της eurostat οι Ευρωπαίοι με το βαρύτερο εβδομαδιαίο ωράριο είναι οι Ελληνες, που εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, και ακολουθούν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι με 39 ώρες.

Αντιθέτως, εκείνοι που εργάζονται λιγότερο είναι οι Ολλανδοί, με 31 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Όσο για τους Γερμανούς, που το τελευταίο διάστημα έχουν προσάψει ουκ ολίγα στους Έλληνες εξαιτίας του πακέτου στήριξης, δουλεύουν κάτι λιγότερο από …36 ώρες εβδομαδιαίως.
Αυτά όσο αφορά τον κατώτατο μισθό ως προς τους αριθμούς που παρουσιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τώρα όσο αφορά την ανταγωνιστικότητα, το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι μισθοί, ούτε και οι ώρες εργασίας, αλλά η χαμηλή παραγωγικότητα.

Άλλωστε αν το πρόβλημα ήταν οι μισθοί, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βουλγαρία με κατώτατο μισθό …123 ευρώ και Ρουμανία με 158 ευρώ, θα ήταν πρωταθλήτριες στην ανταγωνιστικότητα και στην ανάπτυξη.
Αντίθετα, χώρες όπως η Ολλανδία με κατώτατους μισθούς …. 1.435 ευρώ και, όπως προαναφέραμε, με τις λιγότερες  ώρες εργασίας, θα ήταν στο πάτο της ανταγωνιστικότητας, της ανάπτυξης και κατ’ επέκταση στα δημοσιονομικά μεγέθη.

Όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Οι Έλληνες μπορεί να δουλεύουμε περισσότερο,να αμειβόμαστε πολύ χαμηλότερα από πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά παράγουμε πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς.

Ο λόγος είναι ότι οι χώρες τους υπερτερούν σε τεχνολογία και υποδομές.

Αυτοί οι δύο παράγοντες καθορίζουν την ανταγωνιστικότητα και όχι οι κατώτατοι μισθοί. Όλα τα ανωτέρω παραδείγματα το επιβεβαιώνουν πλήρως.

Επομένως, οι περικοπές των κατώτατων μισθών που προετοιμάζει η κυβέρνηση Παπαδήμου , ως συνεχιστής της κυβέρνησης Παπανδρέου σε σκοπιμότητες και μεθοδολογία, δεν θα καταστήσουν τη χώρα μας πιο ανταγωνιστική.

Η λύση βρίσκεται μοναχά στην προσέλκυση πολυεθνικών εταιρειών που θα φέρουν στη χώρα την τεχνολογία και τεχνογνωσία τους. Αυτές οι πολυεθνικές εταιρείες απαιτούν μοναχά μικρότερη φορολογία, εργασιακή ειρήνη και υποδομές
Έχουμε την θέληση (όλοι μας!) να ικανοποιήσουμε αυτές τις απαιτήσεις τους;

Όλα τα υπόλοιπα εκπορεύονται και εξυπηρετούν μοναχά την εγχώρια κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ελίτ, η οποία και φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Και καθώς φαίνεται δεν έχουν «βάλει μυαλό»...

Προς αυτούς άλλωστε και ο λατινικός τίτλος του άρθρου . Η φράση του Κικέρωνα «Male parta male dilabuntur» σημαίνει «άσχημα χάνεται ό,τι άσχημα αποκτάται»...

Η κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της. Η κοινωνική έκρηξη που θα σηματοδοτήσει, όμως, την μετατροπή της χώρας μας από «πειραματόζωο» σε Ιφιγένεια, θα έχει πολυπλόκαμες επιπτώσεις και θα σφιχταγκαλιάσει «θανατηφόρα» όλους τους εμπλεκόμενους. Όχι μοναχά τους πολίτες…

Από το politis-gr μέσω apneagr μοντάζ Γρέκι
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ --- Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΛΟΜΠΥ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ..!!!‏
Posted by Τρικλοποδιά  Εβραίοι, Κόσμος, Τρικλοποδιά



«Δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι. Όλοι όσοι ζουν στην Δυτική Όχθη είναι Ισραηλινοί. Δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι. Αυτή είναι Ισραηλινή γη». (Πρόσφατη δήλωση του Rick Santorum)

Του Michael Collins Piper (American Free Press)
Το 2003, ο σημερινός υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις επερχόμενες Αμερικάνικες προεδρικές εκλογές, Rick Santorum, ως τότε Γερουσιαστής Πενσυλβάνιας (R-Penn.) ήρθε σε συμφωνία με μεγάλης ισχύος Εβραίους λομπίστες για τη ψήφιση ενός νόμου που περιόριζε την ελευθερία του λόγου στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις.
Προτείνοντας τον επανακαθορισμό της ομοσπονδιακής φόρμουλας χρηματοδότησης κάτω από τον τίτλο IX του Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση ώστε να περιλαμβάνει αυτό που ονόμαζε «ιδεολογική πολυμορφία», ως προϋπόθεση, η πρόθεση του Santorum ήταν να κοπεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για τα αμερικανικά πανεπιστήμια που επέτρεπε σε καθηγητές, φοιτητές και φοιτητικές οργανώσεις να επικρίνουν το Ισραήλ μέσα στην αίθουσα ή σε άλλα ανοιχτά φόρουμ της πανεπιστημιούπολης.
Ο Santorum, ο οποίος είναι σημαντικός αποδέκτης χρημάτων από φιλο-ισραηλινές πηγές, δήλωσε ότι το να επικρίνει κάποιος το Ισραήλ ισοδυναμεί με «αντισημιτισμό».
Οι αρχικές πληροφορίες για την Οργουελιανή αυτή πρόταση του γερουσιαστή ήρθε μέσα από ένα άρθρο της 15ης Απριλίου του 2003, στην φανατική φιλο-ισραηλινή συντηρητική εφημερίδα ‘The New York Sun’.
Ο δικτυακός τόπος της φιλο-ισραηλινής φοιτητικής ομάδας, Hillel, αναφέρθηκε επίσης ευνοϊκά στην προέλευση του σχεδίου του Santorum.
Η Hillel λέει ότι ο Santorum κάλεσε εβραϊκές οργανώσεις σε μια ιδιωτική συνάντηση στο Καπιτώλιο για να συζητήσει τις ανησυχίες του σχετικά με την κριτική του Ισραήλ στις πανεπιστημιουπόλεις των κολλεγίων. Εκτός από την Hillel εκεί ήταν η γνωστή Anti-Defamation League, η Σιωνιστική Οργάνωση της Αμερικής (Zionist Organization of America) και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (American JewishCommittee).
Συνοψίζοντας η Sun το κονκλάβιο του Santorum με τους λομπίστες επιρροής γράφει: «Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης χθες, ο κ. Santorum μιλούσε για τη θέσπιση νομοθεσίας η οποία θα μπορούσε να περιορίσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για σχολές όπου ο αντισημιτισμός και τα αντι-ισραηλινά αισθήματα είναι διαδεδομένα. . . όπου η "ιδεολογική διαφορετικότητα" είναι ανύπαρκτη».
Ο Wayne Firestone της Hillel, δήλωσε: «Όπου κι αν πάω, αυτό είναι το κύριο θέμα. Αυτό το σχέδιο είναι πολύ ενδιαφέρον».
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι, έξω από την εβραϊκή κοινότητα-ελάχιστοι γνώριζαν την πρωτοβουλία του Santorum, έως ότου το American Free Press (AFP) ανέφερε την ιστορία, η οποία απασχόλησε ακαδημαϊκούς και κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο.
Προσπαθώντας να αμυνθεί το εβραϊκό λόμπι υποστήριξε ότι η ιστορία του AFP ήταν ένα ψέμα – μία «φήμη. . . που σάρωνε τα αραβικά και αριστερά μέσα ενημέρωσης», όπως ανέφερε το εβραϊκό περιοδικό της Νέας Υόρκης ‘Jewish Week’ στις 9 Μαΐου 2003.
Σε ένα άρθρο με τίτλο «παραπληροφόρησης πολυμορφία», τοJewish Week υποστήριξε ότι «για τους φιλο-ισραηλινούς ηγέτες και τα ηγετικά στελέχη της Γερουσίας, είναι ένας επικίνδυνος αστικός μύθος, στην καλύτερη περίπτωση, μία εσκεμμένη παραπληροφόρηση, στη χειρότερη περίπτωση», προσθέτοντας ψευδώς ότι «η ιστορία ξεκίνησε με. . . συνωμοσιολόγους και ρεβιζιονιστές του Ολοκαυτώματος».
Αυτό ήταν ένα ψέμα για να σώσουν τον Santorum από τη δημόσια κατακραυγή για την αντισυνταγματική κίνησή του.
Σήμερα ο Santorum φαίνεται ότι παίρνει την ανταμοιβή του. Ο υπέρμαχος του Ισραήλ δισεκατομμυριούχος Rupert Murdoch, επικεφαλής της ισχυρής αυτοκρατορίας Fox News, επικύρωσε τις προεδρικές φιλοδοξίες του Santorum.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
redskywarning
   
ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΣ -----ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ‏
Ωραία η φράση του πρωθυπουργού: «Ξεχάστε τα κεκτημένα». Θα μπορούσε κάλλιστα να συμπληρώσει: «Ετοιμαστείτε για τον νέο Μεσαίωνα». Θα μπορούσε επίσης να παραπέμψει τους εργαζόμενους στο θρησκευτικό αίσθημα: τι να τους κάνουν τους μισθούς όταν υπάρχει ο Παράδεισος; Όσοι ψοφήσουν από την πείνα θα απολαύσουν μια ώρα αρχύτερα τη μεταθανάτιο γαλήνη.
 Της Λώρης Κέζα στο Βήμα

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος συνεχίζει την ίδια συνταγή, της τρομοκράτησης των πολιτών για την είσπραξη της επόμενης δόσης. Κάθε φορά η δόση είναι η πιο κρίσιμη από όλες, κάθε φορά η χώρα κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ με άτακτη χρεωκοπία, κάθε φορά αιωρείται η απειλή ότι πρέπει να αποδεχτούμε τις προτάσεις «διότι αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα». Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο ειδικός των αριθμών και των προϋπολογισμών είναι ότι οι πολλοί δεν έχουν τίποτε. Αυτό το τίποτε επιχειρεί να ανταλλάξει με στόχο την ευημερία των ολίγων και μια ανάπτυξη που αφορά τους επιχειρηματίες που θα την καρπωθούν. Δηλαδή ενόσω η χώρα θα έχει ανάπτυξη, όσο οι επενδυτές θα χαίρονται, οι εργαζόμενοι θα προσαρμόζονται στην από-ανάπτυξη που τους ετοιμάζουν.

Ο πρωθυπουργός της συναίνεσης έβαλε στο στόχαστρο τον 13ο και 14ο μισθό, δηλαδή τα επιδόματα Πάσχα, θέρους, Χριστουγέννων. Προτείνει να «ενσωματωθούν» στον μισθό κατά το ήμισυ. Πλην όμως αυτοί οι δύο περίφημοι μισθοί υπάρχουν μόνο στη φαντασία των επιτελών του Μαξίμου. Ο 13ος μισθός πήγε στα ειδικά τέλη και στα χαράτσια πάσης φύσεως και ο 14ος πήγε στην καταβολή των έμμεσων φόρων, στα καύσιμα, στα τρόφιμα. Δεν έχει άραγε συνδυαστική σκέψη ο κ. Παπαδήμος; Δεν μπορεί να τα βάλει όλα αυτά τα απλά σε ένα χαρτί και να υπολογίσει ότι α) οι μισθωτοί είναι οι μόνοι που δεν φοροδιαφεύγουν άρα σηκώνουν το βάρος συντήρησης του κράτους, β) οι μισθωτοί είναι στην πλειονότητά τους εργαζόμενοι του χιλιάρικου που έχουν γονατίσει από τις νέες φορολογήσεις γ) οι μισθωτοί ως μέλλον αντιλαμβάνονται την επιβίωση έως το τέλος του μήνα που θα ξαναπληρωθούν.

Οι προσαρμογές που προτείνονται από τον κ. Παπαδήμο συμβάλλουν στη δημιουργία ενός «τέταρτου κόσμου» οδηγώντας στην εξαθλίωση ομάδες χιλιάδων ατόμων. Ταυτόχρονα προβάλλει το όραμα μιας «ανάπτυξης» που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Ποιοι είναι εκείνοι που καλούνται να επενδύσουν στη χώρα και κατά πόσο θα την ωφελήσουν; Αυτό είναι κάτι που παραμένει ασαφές, αν και υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που μας κάνουν επιφυλακτικούς. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, αρκεί να δούμε το μοντέλο της αλβανικής ανάπτυξης, εκεί όπου έχουν επενδυθεί εκατοντάδες δισ. ευρώ από Γερμανούς, από Κινέζους, Ρώσους, Καναδούς. Παρά την κυκλοφορία του χρήματος οι Αλβανοί δεν χαίρονται την ανάπτυξη – απλά έχουν και τρώνε ένα ξεροκόμματο. Αυτό το ξεροκόμματο επιχειρεί να προσφέρει στους μισθωτούς ο κ. Παπαδήμος και είναι κατηγορηματικός: αν δεν το αποδεχτούμε θα πέσει μεγάλη πείνα.
Η ανισότητα στην κατανομή του πλούτου και η δημιουργία του «τέταρτου κόσμου» δεν έχουν ανάγκη τη δημοκρατία. Έτσι γίνεται πάντα. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος για να επιβληθεί πρέπει να γίνει αυταρχικός. Θα ξαλαφρώσει τους εργοδότες από τον 13ο και 14ο μισθό με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς δηλαδή να μπει στον κόπο να το κουβεντιάσει στη Βουλή.
Πηγή
   
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΡΕ!
Posted by Τρικλοποδιά Ελλάδα, Ιστορία, Πολιτικοί, Προδότες, Τρικλοποδιά




[είμαστε υπό κατοχή, γι' αυτό βάζω αυτή την φωτογραφία]

Γράφει η Σοφία Τ.

Μετά τις προκλήσεις των Γερμανών και Φιλανδών για την πώληση ή ενεχυρίαση του Ιερού, για τους… κολλημένους με το παρελθόν ή την ελληνική αρχαιότητα(κατά τους «προοδευτικούς» τιτάνες της πολιτικής όχι μόνο της Ελλάδας), ήρθε και η πρόταση του Αλ Γιακουμάτου να ενοικιαστεί(!) η Ακρόπολη και οι άλλοι αρχαιολογικοί χώροι για να μαζέψει έσοδα το ελληνόφωνο παρακράτος-παράρτημα του Βερολίνου.
Ο Παρθενώνας και ο Ιερός, για το 99,9% τουλάχιστον των ανθρώπων στην Γη, Βράχος της Ακρόπολης είναι ΜΝΗΜΕΙΟ Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ στην Ευρώπη και την Δύση. Ήδη σύλησαν τον χώρο αρκετές φορές Βησιγότθοι(γερμανικό φύλο), ο Βενετός Morozini, ο Βρετανός Elgin και οι Οθωμανοί. Το ΜΝΗΜΕΙΟ αυτό ΔΕΝ είναι οικόπεδο της μάνας σου Μάκη ή Καρατζαφύρερ(είχε προτείνει την πώλησή της Ακρόπολης αν και… πατριώτης) για να το πουλάς ή ενοικιάζεις!
Υπάρχουν και όρια και το σινάφι σου τα έχει ξεπεράσει! Οι… αμόρφωτοι και άξεστοι, κατά τους «σύγχρονους» και «πολιτισμένους» Ευρωπαίους από το 1800 ως σήμερα και τον Πάγκαλο, Έλληνες του 1821 έλεγαν ότι πολεμάνε και γι’ αυτές τις πέτρες(εννοούσαν τα αρχαία μνημεία τα οποία σέβονταν όσο τίποτα) κοιτάζοντάς τα και αντλώντας από αυτά δύναμη και ενέργεια για τον Αγώνα. Αυτή είναι η διαφορά του Έλληνα με τον προδότη παλιο***!
Και αν μην πήγε σχολείο λόγω συνθηκών του έμαθαν να σέβεται και να δίνει την ζωή του για να μπορείτε να δείχνετε τον Παρθενώνα στα αφεντικά και όσους έρχονται στην Ελλάδα για «δουλειές».
Υ.Γ.: η τελευταία εμφάνιση του Μάκη ήταν για την τσόντα της Τζούλιας… Ας μείνει στον χώρο της… υποκριτικής και ας αφήσει την οικονομία να την αποτελειώσει ο Βαγγέλης. Ξέρει και μόνος του την δουλειά!
olympia.gr
   
ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ? ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ..!!!‏
Posted by Τρικλοποδιά Αντίσταση, Ελλάδα, Κοινωνία, Παπαδήμος, Τρικλοποδιά .


KANTE LIKE ΣΤΗ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!

Η πολιτική ηγεσία του τόπου παρέδωσε εδώ και καιρό
τη διακυβέρνηση της χώρας στους γενίτσαρους...

Λουκάς Παπαδήμος: Ο γενίτσαρος που σφαγιάζει τους Έλληνες και λεηλατεί την Ελλάδα.
Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Δε χρειάστηκε να περάσει παρά ελάχιστος καιρός από τη στιγμή που ο εντολοδόχος της Δικτατορίας των χρηματαγορών χρίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας, για να πέσουν οι μάσκες.

Ο γενίτσαρος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προχωρά με γοργούς ρυθμούς, στη διάλυση της ελληνικής οικογένειας, σπρώχνοντας τους Έλληνες στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Ως καλός εντολοδόχος μέσα σε λίγο καιρό, οι εντολές του έγιναν πράξη και η κρατική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλα τα επίπεδα είναι πλέον γεγονός.

Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα με εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις. Τρομοκρατεί τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα με περικοπές μισθών και δώρων.
Τρομοκρατεί τους συνταξιούχους με περικοπές συντάξεων και περίθαλψης.

Τρομοκρατεί όλους τους ασφαλισμένους Έλληνες αφήνοντάς τους χωρίς ιατρική περίθαλψη και φάρμακα.

Τρομοκρατεί τους πάντες με μισθούς πείνας και με «δώρο» την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Τρομοκρατεί τους διαμαρτυρόμενους πολίτες με τη βία της χωροφυλακής αλλά και με συλλήψεις σε όποιον «εκινήθει».

Τρομοκρατεί τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με οικονομική τρομοκρατία χρησιμοποιώντας τους κρατικούς φοροεισπρακτικούς-εκβιαστικούς μηχανισμούς κατά το δοκούν.

Μετά τους μισθούς και τις συντάξεις λεηλατεί και την ιδιωτική περιουσία ώστε να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι κανείς.

Ταυτόχρονα αυξάνει τα κέρδη των τραπεζιτών (υπάλληλός τους άλλωστε) εξασφαλίζοντάς τους πάμφθηνα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Ο γενίτσαρος Λουκάς όντας γαλαντόμος εισπράττει από το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από διάφορες θέσεις και συντάξεις που παίρνει. Αλήθεια γιατί όσοι βρίσκονται στη Βουλή και στην κυβέρνηση δεν πληρώνονται με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Για να μας δείξουν και πόσο αγαπούν την Ελλάδα που τόσο κόπτονται για αυτήν;

Ο ΕΧΘΡΟΣ πλέον βρίσκεται εδώ. Είναι στο ΜΑΞΊΜΟΥ, είναι στα κυβερνητικά έδρανα του κοινοβουλίου, είναι στο προεδρικό μέγαρο…
Είναι εδώ και κάνει κουμάντο.
Η πολιτική ηγεσία του τόπου παρέδωσε εδώ και καιρό τη διακυβέρνηση της χώρας στους γενίτσαρους.
Θα το ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Θα αφήσετε το παιδί σας να πεινάσει;
Θα αφήσετε τον παππού σας να πεθάνει από το κρύο γιατί δεν έχει να πληρώσει θέρμανση;
Θα αφήσετε τους ανθρώπους σας να πονούν και να κινδυνεύουν από κάποια ασθένεια γιατί δεν έχουν περίθαλψη;
Θα αφήσετε την Ελλάδα στους κατακτητές;
Θα αφήσετε τους γενίτσαρους να σφαγιάζουν ελληνικές ψυχές;

Θα αφήσετε τους Έλληνες χωρίς πατρίδα;

Πλέον ο αγώνας είναι ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ και θα πολεμήσουμε για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:

«ή ταν ή επί τας»

Στάθης Διομήδης


Σε αυτό τον χρόνο θα γίνει η μεγάλη γιγαντομαχία μεταξύ της Παγκοσμιοποίησης και των Ελλήνων, των Ελλήνων που τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες.
Posted by Τρικλοποδιά.


Γράφει ο Στέργιος Σμυρλής
Κυρίες και Κύριοι καλημέρα σας μέρα και καλή εβδομάδα.

Σε αυτό τον χρόνο θα γίνει η μεγάλη γιγαντομαχία μεταξύ της Παγκοσμιοποίησης και των Ελλήνων, των Ελλήνων που τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες.
Το Πάνθεον των νέων γιγάντων που καταγράφονται με χρυσά γράμματα στην Νεοελληνική Ιστορία. Ήρωες που δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν δελεάζονται από το χρήμα,τη θέση,το βόλεμα και τη συναλλαγή, γιατί εργάζονται για το καλό της ανθρωπότητας. Η ποιότητα του πνεύματος και της ψυχής τους απέραντη. Δεν τους γράφω για να μη τους στοχοποιήσω, αλλά αργά ή γρήγορα θα τους μάθετε.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις είναι τρομακτικές. Το ψέμα και η προπαγάνδα ρέει άφθονο από τα προδοτικά ΜΜΕ. Διαστημόπλοια, ιώσεις, χαράτσια, ψεκασμοί, σεισμοί, ΗΑΑRP και καταποντισμοί προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα του Λαού, που παρά την διαφθορά και τη συναλλαγή αντιστέκεται.

Το ευχάριστο είναι ότι όλοι οι ευαισθητοποιημένοι Ευρωπαίοι αλλά και πολίτες από Καναδά, ΗΠΑ, Νότιο Αμερική, Αυστραλία , Ιαπωνία και Κίνα θέλουν να πάρουν την Ελληνική υπηκοότητα. Μία υπεύθυνη πολύγλωσση Δήλωση είναι αναγκαία προκειμένου να καταγράφωνται όλοι αυτοί οι παγκόσμιοι συμπατριώτες.
Η Παγκοσμιοποίηση άρχισε αλλά εργάζεται υπέρ της Ελλάδος. Οι Έλληνες Φιλόλογοι, Ιστορικοί, δάσκαλοι, βιβλιοπώλες, που αγαπάνε τον Ελληνισμό είναι οι «γιατροί του πνεύματος χωρίς σύνορα», που προσφέρουν τους κωδικούς πρόσβασης σε όλο τον κόσμο για να μπορούν να διαβάζουν και να αντιλαμβάνονται την Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία.

Κύριοι έχετε καταστεί το πλατφόρμα πάνω από την οποίο θα γίνει ο πόλεμος. Δεν εξαγοράζεστε ούτε πτοείσθε. Χρησιμοποιείστε όλους τους διαδικτυακούς κόμβους και μηχανισμούς χωρίς φόβο και πάθος. Έχετε το ρόλο του Θεού Ερμή.

Στέργιος Σμυρλής
pentapostagma
   
ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ....!!!!‏
Posted by Τρικλοποδιά





ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΠ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗ .....!!!!!!

Μαύρα και άραχνα τα νέα που έρχονται από πέρα απ’ τον Ατλαντικό μεριά...
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, τα «σπίτια» (αγορές) έχουν αποφασίσει να κάνουν κόλαση την Ευρώπη στο επόμενο δίμηνο!
Μιλούν, χαρακτηριστικά, για έναν Αρμαγεδδώνα που θα εξαπολύσουν αν δεν προχωρήσει η ΕΕ στην έκδοση των ευρωομολόγων και από το πώς θα κάνει τη χρηματοδότηση των κρατών-μελών που βρίσκονται στο κόκκινο.
Και μέχρις εδώ, θα πουν κάποιοι Έλληνες, και τι μας νοιάζει εμάς; Μας νοιάζει διότι ο σχεδιασμός προβλέπει ότι αν δεν γονατίσουν την Ευρώπη, τότε θα χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για να χτυπήσουν την Ευρώπη, οδηγώντας μας ακόμη και στη χρεοκοπία.
Πολιτικός ο στόχος τους είναι, να γίνει η Ευρώπη ουρά της Αμερικής, όμως τα «σπίτια» ενδιαφέρονται να κερδοσκοπήσουν. Και ήδη μιλούν για επιτόκια 8,5%!
Έλεγαν, μάλιστα, ότι θα δανείσουν την Ιταλία με 8,5%, και αν θα το αντέξει η Ευρώπη ή θα αναγκασθεί η Ιταλία να μπει κι αυτή στον Μηχανισμό Στήριξης;
Τα όπλα κατά της Ευρώπης είναι η αγορά ομολόγων και το συνάλλαγμα.
Πρόκειται, όπως τονίζουν οι πηγές μας, για πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις και στόχους και θα ασκηθούν σφοδρές πιέσεις.
Αυτές είναι οι απρόβλεπτες εξελίξεις, που κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει τις επιπτώσεις τους στην υλοποίηση του PSI και τη χορήγηση των 110 δισ. που προβλέπει η δανειακή σύμβαση.

Δεν βγαίνει...

Άσχημα είναι τα νέα και από το ΔΝΤ. Υπάρχει πλέον εκεί η βεβαιότητα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν βγαίνει, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου. Αλλά και τα μέτρα που φέρνει η «τρόικα» θα «μαυρίσουν» όχι μόνο το 2012 και το 2013 αλλά μέχρι και το 2015 (!), όπως τονίζει κορυφαίος υπουργός οικονομικού υπουργείου επί Ανδρέα Παπανδρέου.

Και επισημαίνει ότι αυτό που λείπει είναι η τόλμη για μια ισχυρή διαπραγμάτευση, που έχει μεν ρίσκο, αλλά δεν έχεις άλλη επιλογή, εκτός κι αν υποκύψεις.
Πηγή
   
Αλέξη Τσίπρα, φύγε τώρα από την Βουλή των Βρυκολάκων!


Από τον Βασίλη Μπόνιο


-Αλέξη Τσίπρα, είναι εθνική προδοσία να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή των Βρυκολάκων!
Οφείλεις απέναντι στην Ιστορία να πάρει τη πρωτοβουλία και να αποσύρεις από τη Βουλή τους βουλευτές. Ακόμη κι αν σας αντικαταστήσουν με άλλους «πρόθυμους», εσείς θα έχετε κατέβει στον λαό και θα γίνετε ήρωες.
Τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολλαπλά ενώ στο μεταξύ θα προκαλέσεις το ισχυρότερο χτύπημα στην κυβέρνηση των δοσιλόγων.
Αλέξη, είναι μονόδρομος η σωτηρία της χώρας και συ μην κλωτσήσεις το χρέος σου απέναντι στη πατρίδα σου.
Φύγε τώρα από τη Βουλή των Βρυκολάκων…
kourdistoportocali
   
ΤΡΊΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012
Γιακουμάτος: Ένας από τους «λαγούς» της δωσίλογης κερδοφορίας…

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτους, μαζί με τους πιο ακραιφνείς νεοφιλελεύθερους, το Μάνο και τον Ανδιανόπουλο, ήταν στην εμπροσθοφυλακή της Νέας Τάξης, ιδιαίτερα στην εισαγωγή και εισβολή των λαθρομεταναστών!!!
Ήταν αυτοί, από τους πρώτους, από κοινού με τους επαγγελματίες αντιρατσιστές της «αριστεράς», που σήκωσαν τα λάβαρα υπέρ της λαθρομεταναστευτικής εισβολής και κατά του «ρατσισμού» των Ελλήνων, αποκαλώντας αυτήν την «εισβολή» και «κατοχή» της χώρας μας «ευλογία Θεού»: Ευλογία για τα υπερκέρδη του κεφαλαίου!!!
Τώρα ο Γιακουμάτος αρχίζει να «δοκιμάζει» τη νέα δωσίλογη συνταγή: της κερδοσκοπικής ενοικίασης και πώλησης της Ελλάδας, της Ακρόπολης και των ιστορικών μνημείων!!!!
Μετά τον αυθάδη «κύριο Jumbo» το πολιτικό ανδρείκελο: Ο ξετσίπωτος «λαγός» της χρηματιστηριακής αχρειότητας και του δωσιλογισμού του ελληνικού κεφαλαίου…
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο:
Το «άλλο μείγμα» έχει και... Ακρόπολη
Του Νίκου Μπογιόπουλου
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=10/1/2012&columnId=1821

Τα παρακάτω δηλώθηκαν χτες (στο ρ/σ «Βήμα FM»).
Απολαύστε τα:
«Πρέπει να ενοικιαστούνε (σσ: η Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι), να φέρουμε κεφάλαια, να φέρουμε ευπρέπεια. Να σταματήσουν οι απεργίες (...). Να νοικιαστεί και η Ακρόπολη, όλα αυτά να δοθούν, όχι να πουληθούν. Να αξιοποιηθούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι. Μιλάω για αξιοποίηση, δεν μιλάω για ξεπούλημα. Με την εποπτεία του κράτους, με όρους και προϋποθέσεις, να μπορούν να λειτουργούν και να έχουμε και έσοδα».
Ο φέρελπις... ενοικιαστής της Ακροπόλεως, που εκτός από «κεφάλαια» θα φέρει (τούτο είναι το σημαντικό) και «ευπρέπεια»,
δεν είναι άλλος από τον πρώην υφυπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ, τον Γερ. Γιακουμάτο.
Τον οποίο (και το λέμε χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας) πρέπει πραγματικά να τον ευχαριστήσουμε και να τον συγχαρούμε.
Διότι, όπως διαπιστώνετε, είναι από τους ελάχιστους που περιγράφουν με τόση ειλικρίνεια τι ακριβώς εννοεί το κόμμα του και ο πρόεδρός του, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, όταν μιλούν για «άλλο μείγμα πολιτικής»...

 Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6217
ΤΡΊΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012
Διαστροφές κερδοσκοπικού δωσιλογισμού
απο το πατριωτικό περιοδικό "ρεσάλτο"

Είναι γνωστό ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα: Η πατρίδα του είναι το κέρδος!!!
Σήμερα, σε καθεστώς παγκοσμιοποίησης, αυτή η πώρωση του κέρδους έχει πάρει τις διαστάσεις του αυθάδους και δικτατορικού δωσιλογισμού: Της φρενοβλαβούς εμπορίας και πώλησης της Ελλάδας, του Πολιτισμού της, των ιστορικών και εθνικών συμβόλων της και του …λαού της…
Η παπαδήμια τρικομματική κυβέρνηση αποτελεί τη «συναίνεση» αυτού του φρενοβλαβούς δωσιλογισμού…

Τώρα αρχίζουν να προλειαίνουν το έδαφος για να βγάλουν στο σφυρί την Ακρόπολη και άλλα ιστορικά μνημεία της χώρας…

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το Νέο ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ:
http://apergospastis.blogspot.com/2012/01/blog-post.html

Ο ΔΙΑΡΚΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

«Να πουλήσουμε Όλυμπο, Ακρόπολη, Γυάρο, Μακρόνησο, νησιά…»!

Ο κ. Απόστολος Βακάκης ή αλλιώς «κύριος Jumbo», αυτός που απολύει και σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές, αυτός που για χάρη του ο εισαγγελέας του Α. Πάγου ζήτησε τη σύλληψη κάθε απεργού και συνδικαλιστή που διαδηλώνει μπροστά στην επιχείρηση… μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» της 8/1/2012 δεν παρέλειψε να βγάλει με θράσος το μίσος που έχει για τους εργαζόμενους, τον τόπο και τον ελληνικό λαό με επιχείρημα την… ευημερία του! Να μερικά «μαργαριτάρια» από αυτά που «σώζουν» τη χώρα και τους εργαζόμενους:

-«Αντί να μειώσω τους μισθούς 20% τους είπα να δουλέψουν παραπάνω 20%»!

Πονηρός ο βλάχος αφού και αυτό είναι μείωση. Δηλαδή ποιος θα καρπωθεί το παραπάνω 20%;;; Αλλά σιγά που δεν μείωσε τους μισθούς, σιγά που δεν γέμισε με μερική απασχόληση…
-«Στην Ελλάδα υπάρχουν 3.000 ιδιωτικά νησιά. Να τους δοθούν απεριόριστες χρήσεις γης χωρίς τον έλεγχο του συστήματος και να πουληθούν άμεσα στους ξένους να έρθουν να επενδύσουν…»
Απαιτεί ασυδοσία χωρίς τον έλεγχο του συστήματος! Ούτε τον έλεγχο του δικού του συστήματος δεν θέλει. Μιλάμε για πλήρη ασυδοσία στο όνομα της κρίσης!
-«Αν αυτό πετύχει (το ξεπούλημα των νησιών) μετά γιατί να μη νοικιάσουμε ή και πουλήσουμε ακόμη και τη Μακρόνησο και τη Γυάρο… έχει καμιά σημασία ποιος θα είναι ιδιοκτήτης τους;»!
Το μίσος του για τους κομμουνιστές, την ιστορία, και τα ματωμένα χώματα του ελληνικού λαού ξεχειλίζει εδώ. Δεν είχε κανένα λόγο να τα αναφέρει και θα μπορούσε να πει π.χ. τη Σκάντζουρα Αλοννήσου. Όμως το μίσος τον πνίγει και στο μάτι του είναι καρφί αυτή η ιστορία. Πιθανόν να θέλει να γίνουν καζίνα, πορνεία και χαμαιτυπεία, για να εκδικηθεί το λαό που τα ανακήρυξε ιερούς τόπους των βασάνων του.
-«Αλλάζει η ζωή του ανθρώπου αν ο Όλυμπος ήταν ιδιοκτησία των Γερμανών;».

Να πάλι το ξεπούλημα στο νου του! Όχι οποιοδήποτε ξεπούλημα αλλά του ιερότερου βουνού της χώρας! Αυτό μισεί, από αυτό θα βγάλει κέρδη, αυτό θέλει να πουληθεί. Αν στο τέλος ο Δίας με τη μορφή του Λαού του ρίξει κεραυνούς και τον κάψει θα διαμαρτύρεται για… κομμουνιστικό έγκλημα!
-«Να δοθεί η άδεια να κτίζεται όλος ο γιαλός πάνω στο νέρό με ενοικιαζόμενα δωμάτια πάνω στο κύμα με προβλήτες μέσα στο νερό και ιδιωτικά λιμανάκια…»
Αυτό είναι το όνειρο κάθε οικοπεδοφάγου, κάθε εργολάβου, κάθε καπιταλιστή. Να αποκλειστεί η παραλία για το λαό και να είναι μόνο για την άρχουσα τάξη που θα την εκμεταλλεύεται μάλιστα δωρεάν…
-«Αν η Ακρόπολη δίνονταν στους Ιάπωνες και δούλευε 24ώρες το 24ωρο και 7 μέρες τη βδομάδα θα ήταν καλύτερα… η Ακρόπολη είναι ένα προϊόν… »!
Φυσικά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι για το κεφάλαιο η Ακρόπολη δεν είναι ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά μνημεία του κόσμου αλλά ένα «προϊόν», ένα εμπόρευμα προς χρήση και αποκόμιση κέρδους.
Ακόμη και η Ιαπωνική ή η γερμανική σημαία, που κατά την κατοχή των Γερμανών κατέβασαν με ηρωισμό οι Έλληνες κομμουνιστές, ας ξαναϋψωθεί στην Ακρόπολη, δεν είναι πρόβλημα αν αποφέρει κέρδη! Η ξετσιπωσιά δεν κρύβεται, αντίθετα αποκτά και περιεχόμενο αφού μας λέει ότι οι προτάσεις για το ξεπούλημα των πάντων στο κεφάλαιο γίνονται για την… «ευημερία του λαού»!
-«Να γίνει σώμα δικαστών ιδεολογικά προσκείμενων στην ανάπτυξη που θα δικάζει όλες τις (επιχειρηματικές) προσφυγές και θα βγάζει απόφαση σε μια βδομάδα»!
Το τι σημαίνει δικαστές «ιδεολογικά προσκείμενους» που θα αποφασίζουν με βάση την «ανάπτυξη» φυσικά θα το καθορίσουν κύριοι σαν αυτόν ή πολιτικοί που τους υπηρετούν όπως ο κ. Παπαδήμος τον οποίο δεν ξεχνά να υμνήσει.
Ο κύριος αυτός αγωνιά μη τυχόν και παρεισφρήσει και κανένας «μη ιδεολογικά προσκείμενος» δικαστής σε αυτό το σώμα!
Το ζουμί της υπόθεσης είναι η νομιμοποίηση κάθε καπιταλιστικής - επιχειρηματικής αυθαιρεσίας στο όνομα της «ανάπτυξης» από «ιδεολογικά προσκείμενους» σε αυτήν δικαστές, δηλαδή στο κέρδος του κεφαλαίου.
Τώρα τι άλλα σχόλια να κάνεις επ’ αυτών όλων; Ο άνθρωπος δεν παίζεται! Είναι η βαθιά, αβυσσαλέα, ψυχή του κεφαλαίου που μισεί κάθε τι που δεν αποφέρει κέρδος στο κεφάλαιο και αυτό που μπορεί να δει, είναι ακριβώς μόνο το κέρδος.
Θα έλεγα ότι πραγματικά του χρειάζεται ένας «Δίας» με κεραυνούς στο χέρι!

Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6217