« Ένα φάντασμα πλανάται... »

Του Νίκου Μπογιόπουλου _"Ριζοσπάστης"

Στον κόσμο των Μπάφετ και των Σόρος, στον κόσμο δηλαδή όπου εντός του 2011 από τα κοντά 5 δισεκατομμύρια του πληθυσμού των «αναπτυσσόμενων» χωρών το 60% δε διέθετε προϋποθέσεις στοιχειώδους υγιεινής, το 1/3 ζούσε χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό και το 1/4 κατοικούσε σε παραπήγματα.
Στον κόσμο των «Ροκφέλερ» και των «Ζήμενς», στον κόσμο δηλαδή όπου σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, εξαιτίας ενός και μόνο λόγου, των αυξήσεων των τιμών στα είδη διατροφής,
επιπλέον 70 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν μέσα στο 2011 σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.
Στον κόσμο των Goldman Sachs, των ΔΝΤ και των Κομισιόν, στον κόσμο δηλαδή όπου
το 2011 ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποσιτίζονταν.
Στον κόσμο της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, στον κόσμο δηλαδή μιας Αμερικής όπου 50 εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ τρέφονται από τα συσσίτια και στον κόσμο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον κόσμο δηλαδή της ΕΕ των 100 εκατομμυρίων φτωχών και ανέργων.
Στον κόσμο των Ομπάμα, των Μέρκελ, των Σαρκοζί, των Μόντι και των Παπαδήμων, στον κόσμο δηλαδή των μονοπωλίων, των «αγορών» και της πολιτικής που υπηρετεί μονοπώλια και «αγορές», έναν κόσμο όπου μέσα στο 2011 κάθε τρία δευτερόλεπτα και ένα παιδί πέθαινε από την πείνα.
Σε αυτόν τον κόσμο είναι που - μέσα στο 2011 - η αυτοκινητοβιομηχανία «Ρολς Ρόις» πέτυχε με το νέο μοντέλο της (το οποίο φέρει το όνομα «φάντασμα» και το οποίο κοστίζει από 250.000 έως 300.000 ευρώ),
το υψηλότερο ρεκόρ πωλήσεων των υπερπολυτελών αυτοκινήτων της καθ' όλη την 107χρονη ιστορία της...
Σημειώστε ότι:
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις πωλήσεων σημειώθηκαν στη Γερμανία (εκεί όπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού)
στη Ρωσία (εκεί όπου τα 2/3 του πληθυσμού βιώνουν την «ελευθερία» του καπιταλισμού ζώντας στην ανέχεια),
στην Ασία και τον Ειρηνικό (όπου για τους λαούς ευδοκιμεί το μοντέλο του μηδενικού «κόστους εργασίας» που οι «σωτήρες» μας προωθούν και στην Ελλάδα) οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 47%,
στη Βρετανία (όπου ακολουθείται η στυγνότερη πολιτική λιτότητας από την εποχή του «δάκρυα και αίμα») οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30%...
Αυτός είναι ο κόσμος τους:
Ενας κόσμος που οι «ταπεινές απολαύσεις» των Κροίσων, οι «μικροχαρές» των πλουτοκρατών, δηλαδή η ξιπασιά των λίγων, αυτής της οικτρής μειοψηφίας των κεφαλαιοκρατών, θα μεγαλώνει, θα γιγαντώνεται και θα προκαλεί όσο ακριβώς θα μεγαλώνει ο κατατρεγμός, η ανημπόρια, η δυστυχία των πολλών, δηλαδή η εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μισθωτών σκλάβων.
Αυτός, λοιπόν, είναι ο κόσμος τους:
Ενας κόσμος που οι αβυσσαλέες κοινωνικές ανισότητες θεριεύουν και θα θεριεύουν όσο η Γη θα συνεχίσει να περιστρέφεται με «άξονα» τη βασική και ανειρήνευτη αντίθεση, την αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία.
Και επειδή «έτσι είναι» φτιαγμένος ο καπιταλιστικός κόσμος τους, επειδή «αυτός είναι» ο ιμπεριαλιστικός κόσμος τους, να η αιτία που η Ιστορία δεν τελείωσε και να γιατί - πράγματι - «ένα φάντασμα πλανάται» πάνω από τον κόσμο τους.
Και δεν είναι το «φάντασμα» της «Ρολς Ρόις»...

Πάρε ό,τι θέλεις δοσατζή .....

Για την επιλογή του διορισμένου πρωθυπουργού Παπαδήμιου να τοποθετήσει υπουργό επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Παντελή Καψήαναφερθήκαμε χτες και δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε.

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστη την συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Π. Καψήςστον Ν. Χατζηνικολάου και στο ρ/σ του. Σε ένα μίγμα άκρατης κινδυνολογίας και απεικόνισης των προθέσεων της εθελόδουλης ντόπιας αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού μας σέρβιρε ότι «ξεπουλάμε χώρα και λαό», γαρνιρισμένο  με … καταστροφές και συμφωρές αν δεν υλοποιηθούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:
Ν. Χατζηνικολάου: Τώρα, οι δηλώσεις σας περί «κόκκινων γραμμών» που αφορούν τη δανειακή σύμβαση , έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, με την έννοια ότι θεωρούν πολλές πλευρές ότι μονίμως επισημαίνουμε ποιες «κόκκινες γραμμές» μας βάζουν οι απέναντι, δηλαδή οι δανειστές και οι ίδιοι δεν βάζουμε «κόκκινες γραμμές».

Π. Καψής:  Νομίζω ότι το να διακηρύσσουμε «κόκκινες γραμμές», είναι δευτερεύον. Το ουσιαστικό είναι να κάνουμε μια σοβαρή και ολοκληρωμένη διαπραγμάτευση. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο παρά πέντε της δανειακής σύμβασης. Έχουμε ήδη ένα πρόγραμμα μπροστά μας, το οποίο έχουμε αναλάβει την υποχρέωση να προχωρήσουμε. Έχουμε τεράστια προβλήματα,  τα ξέρουμε και πρέπει να βρούμε λύσεις. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Το να μιλούμε για «κόκκινες γραμμές» μόνο και μόνο για να υπάρξουν κάποιες εντυπώσεις, δεν έχει κανένα νόημα.

Σε απλά ελληνικά αυτό μεταφράζεται ότι η δοτή ελληνική κυβέρνηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκτελεστικό όργανο των ξένων και ντόπιων δανειστών-τοκογλύφων του ελληνικού κράτους. 
Συμπλήρωσε επίσης ο Π. Καψής: «Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου να κλείσουμε αυτή τη δανειακή σύμβαση που είναι όρος επιβίωσης για την οικονομία. Θα κλείσει με τη στήριξη και των τριών κομμάτων - που νομίζω ότι αυτό αποτελεί και τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση».

Σίγουρα «όρος επιβίωσης για την οικονομία» όπως την εννοεί το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης είναι να σφαγιαστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα, να υπάρξουν μισθοί πείνας, συντάξεις-φιλοδωρήματα για να μπορούν απρόσκοπτα να κερδοσκοπούν οι καπιταλιστές και τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να φορτωθούν ολοκληρωτικά στα λαϊκά στρώματα. 

Δεν μπορούσε φυσικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μην επισύρει και τον «μπαμπούλα» για να αποδεχθεί τον σφαγιασμό του ο ελληνικός λαός. Δεχτείτε αδιαμαρτύρητα απολύσεις, κατεδάφιση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους που απέμεινε, μείωση μισθών και συντάξεων γιατί διαφορετικά  «εάν δεν γίνουμε ανταγωνιστικοί και αν δεν κλείσουμε τη συμφωνία, τότε θα πάμε στους μισθούς της Βουλγαρίας», όπως μας είπε.

Αξιος ο μισθός του, αλλά το «λύκος στα πρόβατα» αρχίζει πια να μην λειτουργεί όπως παλιά. 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΧΡΕΙΟΙ...


Η πλήρης καταβαράθρωση των εργατικών εισοδημάτων, που ισοδυναμεί κυριολεκτικά με εξόντωση του εργαζόμενου λαού, προωθείται μέσα από την υπερπροβολή μιας λέξης που φαίνεται να προκαλεί οργασμικό παραλήρημα στους διακινητές της. Της λέξης «ανταγωνιστικότητα».

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τι κρύβεται πίσω από τη μαγική αυτή λεξούλα;
Υποτίθεται ότι πίσω από την «ανταγωνιστικότητα» βρίσκεται μια πολιτική που στόχο έχει την προσέλκυση «επενδύσεων», που οι «επενδύσεις» θα φέρουν την «ανάπτυξη» της ελληνικής οικονομίας, που η «ανάπτυξη» θα φέρει «μεγάλωμα της πίτας», που από το «μεγάλωμα της πίτας», τελικά, «θα φάμε όλοι», βιομήχανοι και εργάτες, εφοπλιστές και ναυτεργάτες, μεγαλέμποροι και εμποροϋπάλληλοι...

Πώς, όμως, θα γίνει αυτή η «ανάπτυξη»; Πώς θα γίνουν οι «επενδύσεις»;
Μα είναι απλό, απαντούν οι «σωτήρες» μας (σ.σ.: Την ίδια απάντηση δίνουν εδώ και 200 χρόνια):
Για να κάνουμε τον καλό κεφαλαιοκράτη να βάλει τα ωραία του λεφτά στην «επένδυση» και να έρθει η «ανάπτυξη», πρέπει να κάνουμε την «επένδυση» «ελκυστική». Και τι σημαίνει «ελκυστική»; Μα να του διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η «επένδυση» να του αποφέρεικέρδη.

Ναι, αλλά πώς θα φέρει κέρδη μια επένδυση για να είναι ελκυστική για τον κεφαλαιοκράτη; Απλό: Μειώνοντας το κόστος του. Και ποιο είναι το μέρος εκείνο του κόστους που πρέπει να μειώσουμε ώστε να καλοπιάσουμε τον κεφαλαιοκράτη για να «επενδύσει»; 
Μα φυσικά το «εργατικό κόστος»!...

Read more...

ΕΛΛΑΔΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Παίζουν τη πατρίδα μας στα ζάρια οι δωσίλογοι!


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος
Ελληνες, συμπατριώτες μου!
Οσοι έχετε αυτιά και ανοιγμένα μάτια, ακούστε με! 
Αυτή τη φορά, δεν θα σας ζαλίσω ούτε με αναλύσεις,
 ούτε με βαθυστόχαστα κείμενα, ούτε με
λογοδιαγράμματα ούτε με τίποτε. Δυό λόγια μόνο θέλω να σας πώ, μέσα απ τη
 καρδιά μου! Ετσι, όπως έμαθα να μιλώ σ΄όλη μου τη ζωή!
Οι ώρες που ζούμε (όχι οι μέρες, ΟΙ ΩΡΕΣ), είναι ιστορικές! Και αυτό δεν είναι 
καθόλου επικοινωνιακό τερτίπι. Είναι η πραγματικότητα! Οι ώρες λοιπόν που 
ζούμε, είναι ιστορικές. Ο χρόνος που μπήκε μόλις πριν λίγες μόνο μέρες, 
ο καινούργιος αυτός χρόνος, το 2012, ίσως είναι η πιο καθοριστική χρονιά
 ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ, απο καταβολής υπάρξεώς του! Και δεν υπερβάλλω 
καθόλου!
Μέσα σε αυτές τις λίγες μέρες, έχει περάσει όλη η τρισένδοξη ιστορία μας! 
Απο τους μυθικούς χρόνους, απο τους Ομηρικούς χρόνους, τους κλασσικούς, 
τους ελληνιστικούς, τους βυζαντινούς, τους χρόνους της δουλείας, τους χρόνους 
της Επανάστασης, τους χρόνους των πολέμων του 20ού Αιώνα, τους χρόνους 
τους νεώτερους και τους τωρινούς. Δεν μπόρεσα, πουθενά, σε όλη αυτή τη νοερή 
μου διαδρομή, σε όλο αυτό το απέραντο του χρόνου των Ελλήνων, να βρώ ούτε
 μια στιγμή που να με κάνει να πώ: "Ναί, τούτη η στιγμή ήταν επικίνδυνη για το 
Γένος"! 
Ούτε κάν η στιγμή που έπεφτε η Πόλη, κάτω απο τη βάρβαρη επέλαση των 
Ασιατών του Μουχαμέτη! 
Ουτέ κάν η στιγμή που σφαζότανε η Χίος και τα Ψαρά από τις ορδές των
 Οθωμανών, ούτε κάν ακόμη κι αυτή η εθνική καταστροφή του 1922! Ούτε και
 τότε ένοιωσα κανέναν απολύτως κίνδυνο, οτι το Γένος θα μπορούσε να χαθεί...
 Καί ξέρετε γιατί; Γιατί τα όπλα μας ήταν πάντα γεμάτα, είχαμε τη φλόγα της
 πίστης  μέσα μας, είχαμε την αντρειά να μας γεμίζει από δύναμη, είχαμε απλώς 
πέσει και περιμέναμε τη στιγμή που θα σηκωθούμε και πάλι! Κανένα σπαθί, κανένα κανόνι,
 καμμιά μπομπάρδα δεν ήταν ικανή να μας εξαφανίσει! Εναν Ελληνα έσφαζε 
ο Μουχαμέτης, δέκα γεννιόντουσαν και τον έσφαζαν αυτοί! Εναν Ελληνα σκότωνε
 ο Ξέρξης, εκατό γεννιόντουσαν και τον εξολόθρευαν! 
Μα σήμερα, σήμερα όχι! 
Σήμερα δεν γεννιούνται πια Ελληνες! Σήμερα δεν γεννιούνται πια ήρωες! Σήμερα 
οι γυναίκες δεν γεννούν αντρειωμένους! Σήμερα γεννιούνται ραγιάδες! Σήμερα
 γεννιούνται προσκυνημένοι, σήμερα γεννιούνται απάτριδες, βολεψάκηδες,
 κιοτήδες! 
Σήμερα γεννιούνται golden boys, γραβατωμένοι δημοσιουπαλληλίσκοι, έτοιμοι να 
πουλήσουν γυναίκα, μάνα, ερωμένη για μια χούφτα ευρώ ή δολλάρια, για μια 
Mersedes ή μια BMW, για ένα κερδοφόρο CDS που δεν έχει σημασία αν σημαίνει
 τη χρεωκοπία της πατρίδας, αρκεί να είναι κερδοφόρο! Σήμερα γεννιούνται 
"αναρχικοί" που καίνε και βρίζουν τη σημαία των παππούδων τους, μια σημαία
 βουτηγμένη στο αίμα των προγόνων τους! Σήμερα γεννιούνται πολιτικοί που
 ξεπουλάνε μέσα σε μια νύχτα ο,τι οι πατεράδες τους και οι παππούδες τους
 έχτισαν μέσα σε 35 αιώνες!
Ελληνες, αδέρφια μου!
Σε λίγες μέρες, ίσως ακόμη και σε ώρες, πρόκειται να διαπραχθεί 
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που θα μπορούσε να λάβει χώρα μέσα 
στη τρισένδοξη Ιστορία μας! Αυτοί οι άτιμοι, οι ψεύτες, οι πουλημένοι τραμπούκοι
 της πολιτικής, αυτοί οι σαλτιμπάγκοι των παρασκηνίων και του πολιτικού
 υποκόσμου, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη χώρα μας, μέσω της νέας δανειακής
 σύμβασης και του "ψευτο-κουρέματος", στους δανειστές - τοκογλύφους της 
Νέας Τάξης Πραγμάτων, δεσμέυοντας το κορμί μας, τη γή μας και τον πλούτο μας υπαγόμενοι στο Αγγλικό Δίκαιο! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό Ελληνες;
Δεν είναι μια απλή εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ΜΗ ΣΑΣ ΞΕΓΕΛΑΝΕ ΜΕ 
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, οτι δήθεν Εθνική Κυριαρχία είχαμε παραδώσει όταν και ενταχθήκαμε
 στην Ευρωπαική Ενωση!
ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ! 
Το μόνο που παραχωρήσαμε τότε, ήταν ένα μόνο ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ κρατικής
κυριαρχίας, τόση, όσο και τα υπόλοιπα μέρη! Την ίδια εθνική κυριαρχία που
 παραχώρησε και η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Φινλανδία και όλες 
οι άλλες χώρες, την ίδια εθνική κυριαρχία παραχωρήσαμε κι εμείς! Δηλαδή τίποτε!
 Τρίχες! Εσείς ξέρετε πολλούς Βρετανούς αποικιοκράτες να παραχωρήσουν έστω
 και ένα χιλιοστό απο την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τους εθνική κυριαρχία σε κανέναν και για
 οτιδήποτε; Εγώ δεν ξέρω ΚΑΝΕΝΑΝ! Και ούτε θα υπάρξει και κανένας! 
Η προπαγάνδα τους είναι πιο βρόμικη και ελεεινή κι απο αυτή του Γκαίμπελς! Την
 είδα, σε όλο της το μεγαλείο σήμερα στην πρωινή του ΣΚΑΙ, στο χθεσινό δελτίο 
του ΜΕΓΚΑ, στις ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που άκουσα. Παίζουν ΒΡΩΜΕΡΟ 
ΘΕΑΤΡΟ συνμπατριώτη μου! Θέλουν να σε πείσουν πως αυτό το έγκλημα που
 πάει να διαπραχθεί, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΔΙΚΑ ΦΟΒΑΣΑΙ!
 Και επειδή σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου τόσα χρόνια, προσπαθώντας να
 σε πείσουν για την "εγκυρότητα και τη σοβαρότητά" τους, εσύ νομίζεις οτι επειδή
 το λένε αυτοί, είναι εντάξει.
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
Οι δηλώσεις Άκερμαν (16-12-2011) αποτελούν την επίσημη, πλέον, επιβεβαίωση 
και από την πλευρά των δανειστών, πως το δίκαιο των ομολόγων του PSI+ είναι
 το σημαντικότερο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις. Αν το δίκαιο των ομολόγων 
του PSI+ είναι το αγγλικό, τότε σε περίπτωση πτώχευσης, η Ελλάδα θα πρέπει 
να πληρώσει το χρέος της στους δανειστές σε ευρώ παρά το γεγονός, ότι σε
 περίπτωση ενδεχόμενης επιστροφής της σε εθνικό νόμισμα, η χώρα θα είχε 
επιστρέψει σε ένα σημαντικά υποτιμημένο εθνικό νόμισμα!
Αυτό θα προέκυπτε ως υποχρέωση της χώρας από τη διεθνή πολυμερή σύμβαση 
μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η οποία μάλιστα, δυνάμει του αρ 28
 παρ 1 του Συντάγματος της χώρας θα κατίσχυε έναντι κάθε άλλης (ακόμα και 
αντίθετης διάταξης) της Ελληνικής έννομης τάξης.
Έτσι, το χρέος της Ελλάδας θα πολλαπλασιαζόταν και καθώς η χώρα θα
 αδυνατούσε να το αποπληρώσει, οι δανειστές θα αποκτούσαν δικαίωμα
 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, με βάση το Αγγλικό Δίκαιο! 
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ, το καταλαβαίνετε; Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν αρνηθούμε να 
παραδώσουμε κατασχεμένη ελληνική γή, ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ 
ΠΑΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ! ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Σε σένα το φωνάζω συμπατριώτη μου, που έχεις ακόμη το σπίτι σου το πατρικό
 στο χωριό ή το σπίτι σου στη πόλη! ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΑΝ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ, 
ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ και μετά να σε στείλουν να σε αποζημιώσει
 το...ελληνικό κράτος! Το Δημόσιο, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΔΕΚΑΡΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΗ! Αυτό σημαίνει πατριώτη! 
Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό Ελληνες, ή τουλάχιστον αυτό είναι η κορυφή του
 παγόβουνου! Αλλος είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος που θέλουν να μας οδηγήσουν
 εκεί και εκβιάζουν τους προδότες και τους δοσίλογους που βρίσκονται αυτή τη 
στιγμή στα βουλέυτικά έδρανα. Ο λόγος είναι ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ! ΤΟ 
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ! ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ 
ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ
 ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ!
Πίσω απ΄όλα αυτά, ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ και το δόγμα του 4ου Ράιχ! 
Και μαζί της, κρύβονται οι Αμερικανοί "συμμαχοί" μας και οι τραπεζίτες του ΔΝΤ, 
γιατί με αυτόν τον τρόπο, ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΛΕΦΤΑ
ΤΟΥΣ, τα FIAT MONEY τους, που αξίζουν όσο ακριβώς το βάρος του χαρτιού
 πάνω στα οποία είναι τυπωμένα και τίποτε άλλο, με αυτόν τον τρόπο 
ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 
ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ! ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ, ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΧΡΗΜΑ,
 ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗ ΑΞΙΑ που ονειρεύτηκαν 
ποτέ! Γιατί η χώρα μας, η γή μας, η γή των πατέρων μας και των παππούδων μας,
 ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟ που μπορείτε να
φανταστείτε!
Γι΄αυτό μας πιέζουν, γι΄αυτό μας εκβιάζουν, γι΄αυτό μας έχουν στήσει στο τοίχο και
 μας πυροβολούν μέχρι να λυγίσουμε! Γι αυτό πληρώνουν τους πουλημένους
δημοσιογράφους τύπου Πρετεντέρη και Τρέμη, για να σε πείσουν και να ενδώσεις, 
πιστεύοντας πως έτσι θα διατηρήσεις τα κεκτημένα σου! ΟΧΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ 
ΜΟΥ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙΣ! ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΣΕ ΠΟΥΛΑΝΕ, ΣΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝΕ 
ΤΟ ΛΑΚΚΟ, ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ!
Αυτός ο πλούτος, είναι το διαβατήριό μας για μια Νέα Ελλάδα, για μια Ελλάδα που
 θα μπορεί και πάλι να είναι κυρίαρχη, ελεύθερη κι απαλλαγμένη απο ό,τι βρόμικο 
και απεχθές τη ξεζούμισε τόσα χρόνια! Αυτός ο πλούτος θα μας κάνει να
ξαναζήσουμε σαν άνθρωποι, να γίνουμε δυνατοί, να σταθούμε ξανά στα πόδια 
μας, να μεγαλουργήσουμε, να μας βοηθήσει να ξαναχτίσουμε το καμμένο μας
 σπίτι, να δώσουμε όραμα στα παιδιά μας! ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 
ΜΕΙΝΕΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΠΡΕΠΕΙ!
Ελληνες, αδέρφια μου!
Ακόμη κι αν τις κερδίσει ένα νέο κόμμα, μια νέα πατριωτική κίνηση, όπως η ΝΕΑ 
ΕΛΛΑΔΑ, δεν θα μπορεί να αλλάξει το παραμικρό, παρά μόνο με ΠΟΛΕΜΟ! Με 
πόλεμο όμως ενάντια σε ποιούς; Μα φυσικά στα κράτη στα οποία ΧΡΩΣΤΑΜΕ!
 Και μιλάμε για κράτη, όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, όλος ο πλανητής των ΔΥΝΑΤΩΝ!
 Κι αυτοί με τη σειρά τους, θα βάλουν την Τουρκία, ήδη η Μέρκελ είναι πίσω από 
τα όποια νταηλίκια μας πουλάει τις τελευταίες μέρες, με τις υπερπτήσεις πάνω 
από τη Ρω και το Καστελλόριζο! Τι θα κάνουμε τότε Ελληνες; Τι θα μας μείνει 
τότε; Η να πολεμήσουμε ή να πεθάνουμε; Γιατί αυτό θα γίνει! Θα πληρώσουμε
 αυτή μας την ανακεφαλάδα της αργοπορίας ή της αδιαφορίας με το αίμα μας;
Με την απόλυτη εξαφάνισή μας; 
ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ!
Αν κινηθούμε ΤΩΡΑ, τα ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ! Αν αδιαφορήσουμε ΤΩΡΑ, ΘΑ ΤΑ
ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ!
Σκεφτείτε τα παιδιά σας Ελληνες! Σκεφτείτε τα εγγόνια σας! Σκεφτείτε το μέλλον
 μας σαν λαός! ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; Μια πατρίδα
 κουρελιασμένη; Μια πατρίδα καταλερωμένη και εξευτελισμένη; Θέλετε να δικάσετε
 τα παιδιά σας στην αιώνια ξενητιά; Ξέρετε πόσες είναι οι αιτήσεις που εκκρεμούν
 στην Αυστραλέζικη πρεσβεία στην Ελλάδα Ελληνες; 
ΟΓΔΟΝΤΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!!! Αυτά είναι τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας, οι κόρες
 και οι γιοί σας! Εμείς, εσείς, όλο το Εθνος! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ 
ΕΛΛΗΝΕΣ! Αυτά τα παιδιά, που αγωνιούν για το δικό τους αύριο, βλέποντας 
ΕΜΑΣ να καθόμαστε με παχύ κώλο στον καναπέ μη μπορώντας να αντιδράσουμε
 στο ξεπούλημα της γής μας, φεύγουν για άλλες πατρίδες! Φεύγουν, όπως
 έφευγαν τότε με το πάρσιμο της Πόλης απο τους Αγαρηνούς, όπως τότε με τη 
τούρκικη σκλαβιά, όπως τότε με τη καταστροφή του εικοσιδυό, όπως τότε στα
 χρόνια της μεγάλης φτώχειας του 50 και του 60... Πόσοι απο αυτούς γύρισαν; 
Λίγοι αδέρφια, πολύ λίγοι! Σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ! Ποιός έχασε τότε αδέρφια; Η ΠΑΤΡΙΔΑ 
ΜΟΝΑΧΑ! Που έγινε πιο φτωχή και πιο ταπεινωμένη!
Αυτοί που έμειναν πίσω όμως πολέμησαν και τη ξανασήκωσαν τη πατρίδα, γιατί 
ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ! Αύριο εμείς πια, ΔΕΝ 
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ αδέρφια!
Ας παραδειγματιστούμε όλοι μας, απο τον μεγάλο εκείνον Ελληνα που άκουγε στο
 όνομα ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ! Ας μας εμψυχώσει ο πατριωτισμός του και 
η μεγαλοσύνη του, που παρά τις τρομερές πιέσεις που δεχόταν, παρά τον 
τεράστιο υπόγειο πόλεμο που δεχόταν ακόμη κι απο τους ελλαδίτες πολιτικούς-
δοσίλογους Σημίτη και Παπανδρέου, παρά τα μαχαίρια που του είχαν χώσει στο 
λαιμό, εκείνος είπε ΟΧΙ στο προδοτικό σχέδιο Ανάν στη Κύπρο μας! Και νά τώρα
 τα αποτελέσματα της πολιτικής του! Η αδελφή μας Κύπρος ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ, 
ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΗΣ και γίνεται κάθε μέρα που περνάει 
και πιο ισχυρή! ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
 ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ ΜΩΡΕ;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟ 
Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΩΝ 600.000 ΕΛΛΗΝΩΝ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 10.000.000;
 ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥς, ΠΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ΕΧΥΣΑΝ 
ΤΟ ΑΓΙΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ; 
ΝΤΡΟΠΗ ΜΩΡΕ! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ! 
Ελληνες, αδέρφια μου!
Δε ξέρω τι άλλο να πώ! Δε ξέρω, τα λόγια και οι λέξεις απ τη συγκίνηση δύσκολα 
βγαίνουν απο το νού μου! Εμείς πάντως, όσοι ενταχθήκαμε στη Νέα Ελλάδα,
 αποφασίσαμε να πολεμήσουμε! Τα λόγια πλέον παίρνουν τέλος! Οσοι μπήκαμε 
στις τάξεις αυτού του πατριωτικού κινήματος, ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά
 τα στήθια μας για να μην περάσει αυτή η προδοσία!
Ηδη ο Ηλίας Μαρκόπουλος βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα σε μια έσχατη 
προσπάθεια να ξεσηκώσει τα αδέρφια μας στη Θράκη και τη Μακεδονία. 
Σε λίγο θα είμαι κι εγώ μαζί του. Η Νέα Ελλάδα θα κάνει έκκληση και σε όλους 
τους πατριωτικούς φορείς, κινήσεις, κόμματα, όλους! Επίσης, έκκληση θα γίνει
 και στον ΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ 
ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, στον ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, να στηρίξει τον αγώνα μας!
 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ Η ΘΑΝΑΤΟΥ!
 Εκκληση επίσης θα γίνει και στον Δημήτρη Καζάκη και το ΕΠΑΜ! ΕΙΜΑΣΤΕ
ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ τις ιδεολογικές!
Δεν υπάρχουν χρώματα πλέον πατριώτες, δεν υπάρχουν αριστεροί, δεξιοί, 
κεντρώοι, ηλίθιοι και βλάκες, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Ελάτε ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ ΚΑΙ 
ΖΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ! ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ! Οι εκλογές δεν θα γίνουν ΠΟΤΕ, ΑΥΤΟ
 ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ! ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ,
 ΟΛΟΙ! ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ! Οταν θα έχουμε αποτρέψει με τον αγώνα μας, 
το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που μπορεί να συμβεί ποτέ! Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
 ΤΟ ΕΙΠΕ ΗΔΗ:
"ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΗ Η 
ΣΥΜΒΑΣΗ!"
Εγώ δεν είμαι πολιτικός αδέρφια! Κι ούτε σκοπεύω να γίνω! Δε με νοιάζει η 
πολιτική, την απεχθάνομαι όπως ο διάβολος το λιβάνι! Καλώς ή κακώς, έχω μια
 ζωή εκεί κάτω στη ξενητιά κι αν μου το επιτρέπετε, εκεί σκοπεύω να περάσω
 όσα χρόνια μου μένουν να ζήσω! Και στο κάτω-κάτω της γραφής, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ 
ΑΞΙΟΣ για κάτι τέτοιο! Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ απο μένα! Και απο τον
 Μαρκόπουλο ακόμα! ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ, που θα στηρίξουν αυτόν τον τόπο και
θα τον βγάλουν απο τη στενωπό που μας οδήγησε αυτή Η ΦΑΡΑ ΤΩΝ 
ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ "ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ" ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ! Εμείς στο φινάλε, 
πολίτες είμαστε, πατριώτες, τίποτε άλλο! Δε τα ξέρουμε τα πολιτικά τερτίπια και
 τις στρατηγικές! Ας τις αναλάβουν οι ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ πιο ΑΞΙΟΙ απο μας! Και δόξα
 τω Θεώ, τέτοιοι υπάρχουν πάρα πολλοί αδέρφια! Κοιτάξετε τον εαυτό σας στον
 καθρέφτη και ίσως να δείτε κι εσείς έναν τέτοιον ΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ!
Ελάτε μαζί μας λοιπόν! ΤΟΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ! Η πατρίδα μας 
καλεί ΟΛΟΥΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ! Μην περιμένετε να αγωνιστούν 
άλλοι για σας! Στο χωριό μου λένε οτι "Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μη περιμένεις
 να σε ξύσει ο άλλος!"
Συγχωράτε με και συμπαθάτε με αν είπα κανένα λόγο παραπάνω! Δε θα πώ
 τίποτε άλλο! Παρα μόνο τούτο:
"ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ, ΑΠΑΝΤΩΝ 
ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΕΡΟΝ"
Καλόν Αγώνα και Καλή Λευτεριά Έλληνες!
Γιάννης Βούρος
Μελβούρνη - Αυστραλία
ΠΗΓΗ


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/01/blog-post_6994.html#ixzz1jJpbPirI

Πάνος Καμμένος : Ο Παπαδήμος ειναι υπάλληλος των ...Tοκογλύφων !

«Αν δεν ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή και πολύ πριν από τις εκλογές, γιατί οι εκλογές δεν θα έχουν καμία σημασία αν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, και σε υψηλούς τόνους άσκησε ...κριτική προς όλους.


Προς την κυβέρνηση: «Είναι διορισμένη από την Goldman Sachs και έχει σκοπό να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση για να διασφαλίσει τα αφεντικά της, που είναι οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι».

Προς τον κ. Παπαδήμο: «Είναι υπάλληλος των Ευρωπαίων τοκογλύφων... Θέλουν να παραδώσουμε στους δανειστές το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τα πετρέλαια της Ελλάδας και το φυσικό αέριο».

Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει εκλεγεί από τον λαό της και έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και λυπάμαι πολύ που το λέω αυτό, ο οποίος, αντί να βλέπει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής εντολής του 2009, συνεχίζει να προστατεύει την κυβέρνηση».

Για τον Νίκο Παπανδρέου: «Μπαινοβγαίνει στα υπουργεία με την ιδιότητα του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού. Είναι ο ίδιος που πέταγε με το αεροσκάφος του ελληνικού λαού στο Αμπού Ντάμπι και έτρωγε αστακούς 28.000 δολαρίων. Με έγγραφα μου το επιβεβαίωσε ο Παμπούκης, ο οποίος ντράπηκε και μετά παραιτήθηκε κιόλας».

Προς την κυρία Μέρκελ: «Συζητάμε ακόμη με αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ευρώπη υπό την κυρία Μέρκελ. Ενα έκτρωμα που μας ζητάει να μας δανείζει επτά φορές παραπάνω από ό,τι προβλέπει η ευρωπαϊκή συνθήκη».

Για τη Ν.Δ.: «Αν η Ν.Δ. συνεχίσει να παραπλανά τον ελληνικό λαό για το δήθεν PSI, θα έχει ακριβώς την ίδια ευθύνη».

Για τις δικές του επιλογές ο κ. Καμμένος τόνισε: «Αν χρειαστεί, θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ, προκειμένου να διαφυλάξουμε την παράδοση της χώρας μας».
Εφημ.Δημοκρατία
anti-ntp.blogspot.com


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/01/t_12.html#ixzz1jJomnVz5
Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!
Posted by ΚωνσταντίνοςFeature, Ελλάδα,
 

Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους - πέρα από το όνειδος που λέγεται "αγγλικό δίκαιο" - την δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων!

Αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριότητας των ελληνικών ενεργειακών κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας! Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια, αλλά θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη μέσα στη νέο Μνημόνιο που θα υπογραφεί!

Η πηγή από την οποία δόθηκε η πληροφορία είναι 100% έγκυρη και μάλιαστα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα θέσει από μόνο του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον ενεργειακό πλούτο της χώρας ως διαπραγματευτικό "χαρτί".

Θα τονίσει ότι "υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασµάτων υδρογονανθράκων που µπορούν να συµβάλουν σε ένα µεγάλο αναπτυξιακό άλµα θεωρώντας ότι τα κοιτάσµατα είναι πολύτιμα τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τις ΗΠΑ (το πετρέλαιο) και άρα έχουν ένα λόγο παραπάνω να υποστηρίξουν την χώρα"!

Δηλαδή θα δώσει ως αντιπαραοχή κοιτάσματα υδρογονανθράκων άξίας, κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς 1 τρισ. ευρώ ως πρόσθετο ενέχυρο για δάνεια 360 δισ. ευρώ!

Πρόκειται απλά για επιβεβαίωση των Ρώσων και των Ισραηλινών οι οποίοι είχαν ζητήσει, άμεση έναρξη γεωτρήσεων χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ που είναι πλέον σαφές ότι καθυστερεί επίτηδες προκειμένου να δοθούν τα κοιτάσματα ως αντιπαροχή στο "κούρεμα". "Θα σας τα πάρουν για πενταροδεκάρες, αν δεν μας αφήσετε να κάνουμε τώρα γεώτρηση" είπαν οι Ρώσοι και επιβεβαιώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες...

Το έγκλημα είναι εθνικό, δείχνει μια χώρα ανάλογη με τις αραβικές χώρες που τελούσαν υπό καθεστώς αποικιοκρατίας πριν από την επικράτηση των μπααθικών καθεστώτων και την εθνικοποίηση των πετρελαιοπηγών της χώρας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστάσεις απρόβλεπτες, εντός και εκτός Ελλάδος.

Και βέβαια, τίθενται αμείλικτα ερωτημάτων προς τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του. Πιο συγκεκριμένα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν αξιοποίησε το "ενεργειακό χαρτί" κατά την διάρκεια των δικών του διαπραγματεύσεων την περίοδο 2009-2010 πριν η χώρα λάβει το πρώτο δάνειο και υπογράψει το μνημόνιο;

Πως γίνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να αρνείται την κρίσιμη περίοδο 2009-2010 την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, όταν επιφανείς επιστήμονες παρουσίαζαν σε διάφορα συνέδρια πλήρη φάκελο για το ζήτημα αυτό, αποδεικνύοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή η χώρα διαθέτει σημαντικούς ενεργειακούς πόρους;

Για ποιο λόγο η τότε κυβέρνηση της χώρας δεν αξιοποίησε αυτές τις πληροφορίες στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αλλά πεισματικά αρνιόταν την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου;

Για ποιο λόγο άλλαξε την στάση της μετά την υπογραφή του μνημονίου όταν στελέχη της παραδέχτηκαν τελικά ότι η χώρα όντως διαθέτει ενεργειακούς πόρους;

Μήπως τελικά η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση για αυτούς ακριβώς τους λόγους, δηλαδή για την λεηλασία του ενεργειακού πλούτου της χώρας;

Μήπως τελικά όλα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Κύπρου η οποία και δάνειο έλαβε την κατάλληλη στιγμή από την Ρωσία και την οικονομία της έσωσε και τον ενεργειακό της πλούτο ελέγχει μαζί με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, με όρους που αρμόζουν σε ένα ανεξάρτητο κράτος και όχι σε μία αποικία;

Πηγή

Πως ο Παπαδήμος, επικεφαλής μιας "μαφιόζικης" κυβέρνησης, ληστεύει τις ζωές μας και μας επιστρέφει ψίχουλα όταν ξεμένουμε άστεγοι στους δρόμους...
Mafia rules!!

Βλέποντας την επίσκεψη Παπαδήμου στα συσσίτια των απόρων τις μέρες των Χριστουγέννων, μία αναλαμπή ήρθε στο μυαλό μου. Ήμουν σίγουρος ότι κάπου το είχα ξαναδεί το έργο. Ανέτρεξα στο αρχείο των φωτογραφιών μου και ιδού!!

Στο Σικάγο τη δεκαετία του 1930,ο Αλ Καπόνε (!!!) είχε ανοίξει ένα (παρακμιακό) εστιατόριο, όπου πρόσφερε μία κούπα καφέ, ένα ντόνατ και σούπα σε όλους τους άνεργους!!! Όπως βλέπετε στη φωτογραφία πιο πάνω, ουρές σχηματίζονταν έξω από το κατάστημα.

Σήμερα στην Ελλάδα,ο τρόπος διακυβέρνησης που επέβαλε...
η Μαφία επαναλαμβάνεται!! Σε άλλη εποχή, σε άλλη χώρα, αλλά με την ίδια κεντρική ιδέα. Μπορεί να στα παίρνω (μαφιόζικα) τα λεφτά σου, αλλά σε τα'ί'ζω όταν δεν έχεις να φας!!

Απίστευτο!!!

Lucky Luciano.

Από blackmailmagazine μέσω kourdistoportocali
Γιατί το PSI δεν θα εφαρμοστεί και η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μας αποχαιρετίσει (αλα Τσαουσέσκου

 Posted by ΤρικλοποδιάΕλλάδα, Οικονομία, Τρικλοποδιά



Τις τελευταίες ώρες έχουμε κατακλυστεί από καταιγιστικές ειδήσεις γύρω από την αναστημένη συμφωνία του Οκτωβρίου και γύρω από τη μορφή που θα πάρει η δήθεν συμφωνία για την ανταλλαγή των ομολόγων.
Καθώς εμείς υπήρξαμε όχι μόνο πολέμιοι της παπανδρεϊκής ‘’επιτυχίας’’, αλλά αναλύσαμε ουκ ολίγες φορές την αδυναμία υλοποίησής της, τώρα που οι Κασσάνδρες βουίζουν, οφείλουμε να βάλουμε μια τάξη.
Κατ’ αρχήν δεν υπάρχει καμία μα καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με την ουσία των διαπραγματεύσεων. Μόνο μια εκτίμηση ότι αυτές ‘’βαίνουν καλώς’’. Και διάφορα ευφάνταστα δημοσιεύματα που αναλύουν με καταιγιστικό ρυθμό σημαντικές λεπτομέρειες μιας συμφωνίας, που ακόμα δεν έχει επιτευχθεί.
Τι συμβαίνει;
Μια απλή ματιά στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες που αναπαράγουν τους ευσεβείς πόθους της τοκογλυφικής διεθνούς αρκεί για να πάρουμε μια γεύση. Οι περισσότεροι λειτουργούν ως λαγοί, φτιάχνουν το κλίμα και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για τα χειρότερα. Στις αναπαραγόμενες ‘’πληροφορίες’’ φυσικά δεν αναγράφεται η πηγή, αλλά αόριστα κάποιοι τύποι που υποτίθεται ότι μετέχουν στις διαπραγματεύσεις, Προσωπικά, αν μετείχα στις διαπραγματεύσεις αυτές, θα οργάνωνα ωραία πάρτι και θα περνούσαμε όμορφα την ώρα μας με τους διακεκριμένους συναδέλφους, πίνοντας ακριβά μαλτ με τα λεφτά των φορολογουμένων,συζητώντας για ποδόσφαιρο και αυτοκίνητα. Γιατί αν πιστεύει κανείς ότι διαπραγματευόμενος την ανταλλαγή των ομολόγων θα λύσει την κρίση χρέους, μάλλον πρέπει να ξανακαθίσει στα θρανία.
Ποιο αγγλικό δίκαιο;
Έχετε αναλογιστεί ποτέ ποιο είναι το πολιτικό (και ποινικό) μέλλον του κ. Παπακωνσταντίνου, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση; Λοιπόν κανένας έλληνας πολιτικός δεν θα ήθελε να βρεθεί στην ίδια θέση. Πριν ο οποιοσδήποτε βουλευτής ψηφίσει όρους σαν αυτούς που αναπαράγουν τα φερέφωνα της διεθνούς, θα το σκεφτεί δύο φορές. Ακόμα και στην πολιτική υπάρχουν κάποια όρια. Όσο διαπλεκόμενος και αν είσαι, όσο οπορτουνιστής, δεν μπορείς να κάνεις κάτι τόσο χυδαίο απέναντι στην πατρίδα σου. Γι αυτό, αν έχετε παρατηρήσει, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έχει πάρεισαφή θέση έναντι του δικαίου. Το ότι συζητείται είναι σαφές. Μπορεί να συζητείται ακόμα και η ενοικίαση της Ακρόπολης είτε η πώληση της Κέρκυρας. Από τη συζήτηση όμως μέχρι την πράξη μεσολαβούν αιώνες.
Η χίμαιρα της ανταλλαγής
Για να μη μασάτε λοιπόν στις συζητήσεις που συμμετέχετε σχετικά με τη δανειακή, να έχετε κατά νου τα εξής απλά και κατανοητά:
Ακόμα και αν βρεθεί τρόπος να επιτευχθεί κάποια αρχική συμφωνία για το PSI,αυτή θα παραμείνει ανενεργή, περιμένοντας τα νέα από την Ευρώπη σχετικά με την επίλυση της κρίσης χρέους και σχετικά με την επικείμενη χρηματοδότηση της Ελλάδας.
Ο πιθανότατος κίνδυνος της μη εθελοντικής συμμετοχής μεγάλων θεσμικών,μπορεί να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής ευθύνης, που με τη σειρά τους θα ενεργοποιήσουν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) και όποιον πάρει ο χάρος.
Ο αντίκτυπος των παραπάνω στην ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση μπορεί να αποδειχτεί τυφώνας που θα κάνει τη Lehman Brothers να μοιάζει με Aspis Βank.
Η νέα δανειακή, που αποτελεί προϋπόθεση για το κούρεμα, θα περάσει δια πυρός και σιδήρου, με κρισιμότερο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει,το ότι απλά δεν υπάρχουν τα διαθέσιμα κεφάλαια, τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν στις αγορές, οι οποίες όμως είναι ήδη αρκετά θυμωμένες από ένα ‘’εθελοντικό’’ κούρεμα μέσα στην πάλαι ποτέ αξιόχρεη ευρωζώνη.
Εκτίμησή μας είναι ότι τελικά δεν υπάρχει περίπτωση να συγκλίνουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε σε μυθιστόρημα του Κοέλιο, και πιθανότατα η ελληνική υπόθεση θα παραπεμφθεί στις καλένδες. Για να ξεπεραστεί το ζόρι του Μαρτίου, θα δοθεί ένα ποσό 15 δις έναντι μιας συμφωνίας που θα επανακαθοριστεί περί τον Ιούνιο, όταν θα έχουν ξεκαθαριστεί οι απώλειες από το μέτωπο Ιταλίας – Ισπανίας και εφόσον η Γαλλία διατηρεί ακόμα την ύψιστη αξιολόγηση. Όσο αυτό αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο, κάθε μέρα που περνάει, τόσο θα πλησιάζουν και οι εκλογές.
Ο σύγχρονος Λενινισμός της κ. Μέρκελ
‘’Θα φάμε και χορτάρι αν χρειαστεί, αλλά δεν θα απαρνηθούμε ποτέ τις αρχές του Μαρξισμού – Λενινισμού’’
Το παλιό σύνθημα των ανατολικοευρωπαϊκών καθεστώτων, επανέρχεται επίκαιρο όσο ποτέ, με το μορφή λύκου ενδεδυμένου προβατίσια προβιά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κατάγεται από την Ανατολική Γερμανία και στα νιάτα της κρατούσε ανάλογα πλακάτ στις σοσιαλιστικές επετείους.
Η νέα κοσμοθεωρία των Γερμανών, που βρίσκει δυστυχώς στην Ελλάδα την πρώτη της εφαρμογή, δεν είναι τίποτα άλλο από το παραπάνω σύνθημα παραφρασμένο.:
‘’Θα φάμε και χορτάρι αν χρειαστεί, αλλά δεν θα απαρνηθούμε ποτέ τις αρχές του νεοφιλελευθερισμού.’’
Δεν θα σχολιάσω προς το παρών καθόλου τις παρενέργειες του συνθήματος, τις οποίες βιώνουμε ως όνοι τα τελευταία χρόνια. (Θα το πράξω όμως εν καιρώ)
Θα πω μόνο ότι μου θυμίζει έντονα τις τελευταίες ημέρες του Τσαουσέσκου. Και θα προκαλέσω τους πολιτικούς που εμπλέκονται στο ζήτημα της δανειακής, να το έχουν στο μυαλό τους, παρέα με τις εικόνες από το τέλος του δικτάτορα.
Κακοφωνίξ
YΓ: «Η εφαρμογή του ελληνικού PSI ήταν καταστροφή», υπογράμμισε σε ομιλία του σε συνέδριο στο Παρίσι ο David Riley της Fitch προσθέτοντας ότι «ενδεχόμενη κατάρρευση των συνομιλιών για το PSI μπορεί να είναι μεγάλο αρνητικό σοκ».
Στα αρνητικά του δεύτερου ελληνικού πακέτου τοποθέτησε την άρνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υποστεί απώλειες από το «κούρεμα» στα 45 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων που εκτιμάται πως κατέχει.
Ο κ. Riley τόνισε παράλληλα ότι «η Ελλάδα μπορεί ακόμη και τώρα να βυθίσει ολόκληρη την Ευρώπη σε κρίση» και δήλωσε με έμφαση ότι «ο χρόνος τελειώνει».
Αναφερόμενος στη Γαλλία, ο κ. Riley τόνισε ότι «το έλλειμμα και το χρέος της Γαλλίας αποδεικνύουν ότι είναι το ασθενέστερο ΑΑΑ του ευρώ» επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την αξιολόγηση της Γαλλίας και κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για τα οικονομικά στοιχεία της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της εβδομάδας ο οίκος αξιολόγησης επιβεβαίωσε το ΑΑΑ τονίζοντας ότι δε βλέπει λόγο υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας τουλάχιστον στο τρέχον έτος.


http://www.antinews.gr/
Πηγή