Κόντρα Τσίπρα με  το δοτό προθυπουργό Παπαδήμο στη Βουλή....

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογών στους μισθούς με εξαίρεση εκείνους των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, άφησε ο πρωθυπουργός. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το ενδεχόμενο μείωσης σε μισθούς και συντάξεις και κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης, ο Λουκάς Παπαδήμος, παρότι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, πρόσθεσε ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων», ενώ σημείωσε με νόημα ότι «οι άνεργοι δεν έχουν κατώτατο μισθό ούτε 13ο και 14ο μισθό και πρέπει να νοιαστούμε και γι΄αυτό».


Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θα δει πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι ίσως εξαιρεθούν από αυτές οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς όπως είπε «για χαμηλόμισθους και χαμιλοσυνταξιούχους τα περιθώρια για προσαρμογές είναι περιορισμένα».

Νωρίτερα πάντως ο πρωθυπουργός εκδήλωσε εμμέσως τις προθέσεις του υποστηρίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να μην εξετάσει το ρόλο του μισθολογικού κόστους» και τόνισε «όταν υπάρχουν στρεβλώσεις, είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με συμφωνία και των δύο πλευρών, αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αδιανόητο να πιστεύει η κυβέρνηση ότι η χώρα θα σωθεί αν «κουτσουρευτούν» μισθοί στον ιδιωτικό τομέα που είναι ήδη χαμηλοί. Την κατηγόρησε μάλιστα ότι με τις πολιτικές της οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία καθώς, όπως είπε, «όσο επιμένετε στη λιτότητα και την ύφεση, τότε θα έχουμε και μικρές επενδύσεις και ταυτόχρονα θα διαλύεται και ο φορολογικό μηχανισμός, άρα το απευκταίο εσείς το φέρνετε με τις πολιτικές σας δηλαδή τη χρεοκοπία».

«Οδηγούμαστε στην καταστροφή με 150 χιλιόμετρα την ώρα, πάμε στο γκρεμό χωρίς φρένα και χωρίς σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας μεγάλες ευθύνες για τους χειρισμούς στον πρωθυπουργό που δεν είναι και εκλεγμένος από το λαό, όπως είπε.

«Αν είναι να μας κάνετε Ινδία ή Σουδάν δε χρειάζεται με τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων, το κάνουμε και μόνοι μας η πολιτική αυτή μας οδηγεί εκτός ευρωζώνης. Αυτές είναι οι μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνεται και μάλιστα χωρίς να έχετε εκλεγεί και με ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει, ένα σύστημα της κλεπτοκρατίας και διαφθοράς» είπε κλείνοντας, επαναφέροντας παράλληλα το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες για να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον του. 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ «ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ –ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ»

 Η κυβέρνηση Παπαδήμου επιμένει στη λογική του Μνημονίου που έχει καταστρέψει την οικονομία • Καμία εναλλακτική προοπτική και κόκκινη γραμμή από την κυβέρνηση Παπαδήμου - Άνευ όρων παράδοση στις απαιτήσεις των πιστωτών
• Οι κεφαλαιοκράτες, ως σύγχρονοι μαυραγορίτες σας επιβάλουν τη μείωση των μισθών για να κερδοσκοπήσουν επί πτωμάτων 
• Το Μνημόνιο με αφορμή το χρέος, απειλεί το όχημα της πιο ακραίας ταξικής πολιτικής
• Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας εξαρτάται από την καινοτομία και την ποιότητα των παραγόμενων αγαθών, όχι από τους μισθούς
• Η χώρα μας είναι προτελευταία στην ευρωζώνη σε μισθούς και πρώτη στο περιθώριο κέρδους
• Είναι αδιανόητη επιλογή για κουτσούρεμα μισθών
• Οι πολιτικές λιτότητας και ύφεσης θα φέρουν μικρές δημόσιες επενδύσεις, άρα καμιά πιθανότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης
• Η χρεοκοπία, η δεκαετία του ’50 και η έξοδος από την ευρωζώνη θα έρθει από το νέο μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση, το αγγλικό δίκαιο και την ισοπέδωση των μισθών
• Τέλος στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, δημοκρατική λύση τώρα.
• Αν δεν έχετε εναλλακτικό σχέδιο, η μεγαλύτερη συνεισφορά σας στον τόπο είναι να οδηγήσετε τη χώρα σε δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή στην λαϊκή ετυμηγορία και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιο θα είναι το μέλλον.Στην ανάπτυξη της ερώτησης είπε:
«Κύριε Πρωθυπουργέ, θα συμφωνήσετε νομίζω μαζί μου ότι δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα -και όχι μόνο σε αυτή τη χώρα- που να μην συνομολογεί ότι αυτή η πολιτική της σκληρής λιτότητας, η λογική της εσωτερικής υποτίμησης που είναι ο πυρήνας της λογικής του Μνημονίου, δύο χρόνια τώρα έχει καταστρέψει την οικονομία, έχει παραλύσει την οικονομία και μας έχει οδηγήσει σε μία κοινωνική κόλαση. 
Οι ίδιοι αυτοί που μας επέβαλαν αυτή την πολιτική, συνομολογούν ότι είναι ένα ναυάγιο. Είναι μία λάθος συνταγή. Το λένε εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ και Γερμανοί οικονομολόγοι. Και εσείς αντί να πιαστείτε από αυτό και να τους πιάσετε από τον γιακά και να τους πείτε αλλάξτε στρατηγική, εμφανίζεστε, δημοσίως τουλάχιστον, σαν να μην έχετε καμία εναλλακτική προοπτική και να τα αποδέχεστε όλα.
Η φράση σας ότι η κόκκινη γραμμή είναι σωτηρία του έθνους, παραπέμπει σε μία άνευ όρων παράδοση στις απαιτήσεις των πιστωτών. Τα ίδια έλεγε ο κύριος Παπανδρέου δύο χρόνια και τώρα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει και τώρα έρχονται και οι βουλευτές του ίδιου του κόμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και καταφέρονται εναντίον των υπουργών τους. 
Κύριε Πρωθυπουργέ, η σωτηρία της πατρίδας, αν βγείτε και κυκλοφορήσετε έξω, θα σας πούνε - πιστεύω ότι το ξέρετε - είναι τα στοιχεία που αναδεικνύονται και είναι ζοφερά. Ένας στους δύο νέους ανθρώπους σήμερα είναι άνεργοι. Επτά στα δέκα νοικοκυριά με δραστικές περικοπές ακόμα και στα τρόφιμα. Έχουμε 20% αύξηση στις αυτοκτονίες και δεν υπάρχει στοά στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας που να μην έχει άστεγους. Αυτή είναι η σωτηρία του έθνους; 
Ακόμα και ο συνάδελφός σας, ο κύριος Μόντι, έθεσε κάποια όρια, κάποιες κόκκινες γραμμές. Έβαλε κάποια όρια στην κυρία Μέρκελ. Εσείς τι ακριβώς διαπραγματεύεστε; 
Και έρχομαι στο θέμα της ερώτησης, διότι επιβεβαιώνετε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι το Μνημόνιο, με αφορμή το χρέος, αποτελεί το όχημα της υλοποίησης μιας ακραίας ταξικής πολιτικής, προς όφελος βεβαίως κάποιων, οι οποίοι - να θυμηθούμε την περίοδο της κατοχής, ως άλλοι μαυραγορίτες - θέλουν να πατήσουν επί πτωμάτων 
Και σας ερωτώ. Είστε έγκριτος οικονομολόγος. Πιστεύετε ότι το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας είναι οι υψηλές αμοιβές των εργαζομένων; 
Και σκέφτεστε μάλιστα να προχωρήσετε στη νομοθέτηση μείωσης μισθών, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αγνοώντας το γεγονός ότι κύριε Πρωθυπουργέ, δεν είστε εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό για να βάζετε μία υπογραφή. Είστε εκλεγμένος από τους βουλευτές. Ακόμα και αυτούς που σας εξέλεξαν εδώ θα τους αγνοήσετε; 
Θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις, διότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή στενάζει και δεν ωφελούν σε τίποτα οι εκβιασμοί και η κατατρομοκράτηση του κόσμου. Θέλουμε συγκεκριμένη επιχειρηματολογία».Στην ομιλία του είπε:
«Απορώ που βρίσκεται το κουράγιο να χειροκροτάτε κύριοι Υπουργοί, με αυτή την κατάσταση που επικρατεί. 
Κύριε Πρωθυπουργέ, η μαγική λέξη για την ανάκαμψη της οικονομίας είναι η ανάπτυξη και όχι η αύξηση των εξαγωγών. Ιδιαίτερα σε μια εποχή διεθνούς ύφεσης. 
Θα ήθελα να σας πω λοιπόν, ότι όταν η χώρα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή ποσοστά ύφεσης καταγεγραμμένα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο από τον πόλεμο και μετά με εξαίρεση την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και έχει ύφεση ταυτόσημη με αυτή του Σουδάν, τότε το να σκέφτεται κανείς τη μείωση των μισθών ως ένεση για την ανάκαμψη της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας, μάλλον ξεπερνά κάθε λογική. 
Πόσο δε μάλλον όταν γνωρίζετε και το αναφέρατε αν όχι άμεσα, έμμεσα στην πρωτολογία σας ότι η ανταγωνιστικότητα τιμής δεν είναι ο αποκλειστικός παράγοντας που επικαθορίζει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, αλλά υπάρχουν άλλοι πολλοί πιο σημαντικοί, όπως η καινοτομία, όπως η ποιότητα των παραγόμενων αγαθών. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα ήταν οι πιο ανταγωνιστικές οικονομίες αυτές των Σκανδιναβικών χωρών που έχουν πάρα πολύ υψηλούς μισθούς.
Επιπλέον κύριε Πρωθυπουργέ, ακόμη και αν συμφωνήσουμε ότι πρέπει να δούμε και το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας τιμής. Πολύ καλύτερα από εμένα ως οικονομολόγος γνωρίζετε ότι η ανταγωνιστικότητα τιμής καθορίζεται από τρεις παράγοντες. Από το μοναδιαίο κόστος εργασίας αλλά και από τα περιθώρια κέρδους, καθώς και την ονομαστική σταθμισμένη συναλλαγματική ισοτιμία. Δηλαδή η αντιπληθωριστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι αυτή που έχει φταίξει περισσότερο απ’ ότι οι εργαζόμενοι που έχουν υψηλές αποδοχές.
Πάμε τώρα στο συγκεκριμένο που μου είπατε. Ότι στην Ελλάδα έχουμε αύξηση του κόστους εργασίας. Θα διαφωνήσω μαζί σας. Είχαμε αύξηση του μοναδιαίου κόστους αλλά η χώρα μας παραμένει να είναι πίσω απ’ όλες τις άλλες χώρες της ευρωζώνης σε σύγκριση του μοναδιαίου κόστους εργασίας, ενώ στο περιθώριο κέρδους είμαστε πρώτοι σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. 
Ενώ, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν χρησιμοποιεί τον καθιερωμένο δείκτη κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος. Υπολογίζεται το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος ως ποσοστό, κλάσμα του Α.Ε.Π. ως προς τον μισθωτό και όχι ως προς τον απασχολούμενο. Γεγονός που τείνει στο να υποεκτιμάται συστηματικά η παραγωγικότητα της εργασίας, ενώ το μοναδιαίο κόστος εργασίας που είναι αντιστρόφως ανάλογο της παραγωγικότητας εμφανίζεται υψηλότερο απ’ όσο πράγματι είναι. 
Να μπούμε όμως στην ουσία γιατί αυτά ίσως αποτελούν και αντικείμενο οικονομολόγων δεν τα καταλαβαίνει και ο κόσμος, εγώ θέλω να σας μιλήσω με λόγια απλά και κατανοητά. 
Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που το εισόδημα όλων έχει μειωθεί, που οι θέσεις εργασίας μειώνονται ενώ οι τιμές παραμένουν πάρα πολύ υψηλές, θα σωθούμε ως χώρα εάν κουτσουρέψουμε και άλλο μισθούς οι οποίοι είναι ήδη πάρα πολύ χαμηλοί και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο να το πιστεύετε αυτό εσείς ένας έγκριτος οικονομολόγος. 
Στην Ελλάδα μειώθηκαν οι επιχειρήσεις διότι διαλύθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες δεν είναι ως επί το πλείστον εξαγωγικές αλλά παράγουν προϊόντα τα οποία τα πουλάνε στην εγχώρια αγορά. Και όταν ο μέσος καταναλωτής –διότι η επίθεση όλη έγινε στο εισόδημα το χαμηλό και το μέσο σε αυτόν που ό,τι παίρνει το καταναλώνει- η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν έχει να αγοράσει και πέφτει η κατανάλωση, τότε βεβαίως και κλείνουν οι επιχειρήσεις. Απλά μαθηματικά είναι αυτά. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να τα καταλάβει. 
Συνεπώς όσο επιμένετε στις πολιτικές της λιτότητας, στις πολιτικές της ύφεσης, τότε θα έχουμε και μικρές δημόσιες επενδύσεις, άρα καμία πιθανότητα ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης και ταυτόχρονα θα διαλύεται και ο φορολογικός μηχανισμός, θα έχουμε και μικρότερα έσοδα, άρα το απευκταίο, αυτό που δυο χρόνια εσείς προσπαθείτε να μας σώσετε με τις πολιτικές σας, εσείς το φέρνετε με τις πολιτικές σας. Ποιο; Την πιθανότητα χρεοκοπίας. Η χρεοκοπία έρχεται πιο κοντά από τις πολιτικές της λιτότητας που ακολουθείτε. Δεν το καταλαβαίνετε αυτό;
Οδηγούμαστε σε καταστροφή . Πηγαίνουμε με 150 χιλιόμετρα την ώρα στο γκρεμό χωρίς φρένα και χωρίς εναλλακτικό σχέδιο. Το αν η χρεοκοπία θα είναι εντός του ευρώ ή εκτός του ευρώ αυτό είναι το ζήτημα; Ή λέτε ότι θα μας σώσετε με το νέο δάνειο γιατί θα πάρετε 89 δις, 39 θα πάνε στις τράπεζες κατ’ ευθείαν, 30 για το PSI και τα υπόλοιπα θα πάνε για να αποπληρώσουμε τα ομόλογα. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει στην πραγματική οικονομία. 
Εάν είναι κύριε Πρωθυπουργέ, να μας κάνετε Ινδία ή Σουδάν, τότε δεν χρειάζεται να μας το κάνουν με τη βοήθεια των ξένων δυνάμεων, μπορούμε και μόνοι μας. Η πολιτική λοιπόν αυτή είναι που μας οδηγεί στην δεκαετία του ’50 και με μαθηματική ακρίβεια και εκτός ευρωζώνης η πολιτική της δανειακής σύμβασης, το αγγλικό δίκαιο στα ομόλογα, η ισοπέδωση μισθών, η κατάργηση του κατώτατου μισθού, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυτές είναι οι μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνετε και μάλιστα χωρίς να έχετε εκλεγεί και από ένα πολιτικό σύστημα το οποίο καταρρέει. Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαφθοράς. 
Πιστεύετε ότι μπορείτε να τα βγάλετε πέρα και μάλιστα με εκβιασμούς και με τρομοκρατικά διλήμματα; Αν κύριε Πρωθυπουργέ, είναι έτσι τα πράγματα και δεν έχετε εναλλακτικό σχέδιο, η μεγαλύτερη συνεισφορά σας στον τόπο είναι να οδηγήσετε τη χώρα σε δημοκρατικές διαδικασίες δηλαδή στην λαϊκή ετυμηγορία και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιο θα είναι το μέλλον και όχι μια Βουλή η οποία έχει εκλεγεί σε άλλες συνθήκες και η οποία σήμερα βρίσκεται σε πρωτοφανή δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση».

Η κυβέρνηση των πεφωτισμένων

ΟΥΣΤ!! ΡΕ ΡΕΤΑΛΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙ!! ΟΥΣΤ ΡΕ ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!
Απειλούν να μας γδύσουν και στο τέλος μας αφήνουν με τα εσώρουχα ώστε να νιώθουμε και ευτυχισμένοι που δεν τα χάσαμε όλα…

Κάθε ημέρα που περνά μεγαλώνει η απορία: Γιατί έγινε έξωση στον κ. Γιώργο Παπανδρέου από το Μαξίμου και γιατί σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου; Τι είναι αυτό που άλλαξε προς το καλύτερο για τον πολίτη; Τι είναι εκείνο που άξιζε τον κόπο ώστε να γίνει αποδεκτή η συνταγματική εκτροπή που λέγεται Παπαδήμος και σία;

Από μια κακή και χείριστη κυβέρνηση που ήταν η προηγούμενη έχουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες μια ανύπαρκτη για τους πολίτες κυβέρνηση, που συνεχίζει την ίδια πεπατημένη. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος και οι συνεργάτες του, τρομοκρατούν και εκβιάζουν για να περάσουν τις εντολές των «μεγάλων αφεντικών». Το κόλπο είναι παλιό και δοκιμασμένο. Απειλούν να μας γδύσουν και στο τέλος μας αφήνουν με τα εσώρουχα ώστε να νιώθουμε και ευτυχισμένοι που δεν τα χάσαμε όλα. Σαν δεν ντρέπονται οι αγιογδύτες. Εδώ ο κόσμος πεθαίνει στα παγκάκια, αυτοκτονεί, αλλά...
αυτοί εκεί συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Μια χούφτα «πεφωτισμένοι» του συστήματος και της τρόικας που παθαίνουν αλλεργία με τη λειτουργία της δημοκρατίας και την Πολιτική έχουν αποφασίσει να το παίξουν ως δήθεν Μεσσίες.

Ως οι κατέχοντες τα μυστικά του αποκρυφισμού και της αλχημείας, θέλουν να τους ευγνωμονούμε και από πάνω γιατί ΘΑ μας σώσουν από την χρεοκοπία, όπως έκανε δυο χρόνια τώρα ο προκάτοχός τους.

Κάθε ημέρα, διαπιστώνουμε ότι όχι απλώς αυτή η κυβέρνηση δεν είναι διαφορετική από την ενδοτική κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ακόμη και ο αδελφός του, αποτελείτω από…ραγιάδες , αλλά αποδεικνύεται ακόμη χειρότερη. Γιατί εκτός όλων των άλλων οι «ραγιάδες» του κ. Παπανδρέου- με πρώτο και καλύτερο τον ύπαρχό του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο-, είναι ακόμη εδώ στα χαρτοφυλάκιά τους και συνεχίζουν με άλλοθι τη νομιμοποίησή τους από τρία κόμματα το καταστροφικό έργο τους.

Παράλληλα αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να περάσει μέτρα, που ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός δεν τολμούσε να σκεφτεί να τα συζητήσει.

Μια κυβέρνηση που ο επικεφαλής της το πρώτο πράγμα που δηλώνει είναι ότι δεν έχει «κόκκινες γραμμές», μια κυβέρνηση που ο Εκπρόσωπός της δηλώνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Αποτελείται είτε από αχυράνθρωπους που δεν έχουν καμία γραμμή αντίστασης για την πατρίδα και το λαό της, είτε από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να ολοκληρώσουν ότι άφησε στη μέση ο εντολοδόχος της τρόικας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αν δε αναλογιστούμε ότι κυβερνούν με νομοθετικές πράξεις και με κοινοβουλευτικές διαδικασίες εξπρές, τότε πραγματικά η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας έχει μπει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Από τη μια ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός-η πρώτη εκτροπή- και από την άλλη ο τρόπος που κυβερνά, στα όρια της νομιμότητας και του Συντάγματος δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία.

Και όσο αργούν οι εκλογές το νερό στο καζάνι θα κοχλάζει. Όσο για τη βαλβίδα ασφαλείας δείχνει πάλι κόκκινο…

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου
Από kostasxan μοντάζ Γρέκι

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

«Ενα φάντασμα πλανάται...» Και δεν είναι το «φάντασμα» της «Ρολς Ρόις»...

Στον κόσμο των Μπάφετ και των Σόρος, στον κόσμο δηλαδή όπου εντός του 2011 από τα κοντά 5 δισεκατομμύρια του πληθυσμού των «αναπτυσσόμενων» χωρών το 60% δε διέθετε προϋποθέσεις στοιχειώδους υγιεινής, το 1/3 ζούσε χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό και το 1/4 κατοικούσε σε παραπήγματα.
*
Στον κόσμο των «Ροκφέλερ» και των «Ζήμενς», στον κόσμο δηλαδή όπου σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, εξαιτίας ενός και μόνο λόγου, των  αυξήσεων των τιμών στα είδη διατροφής, επιπλέον 70 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν μέσα στο 2011 σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.
*
Στον κόσμο των Goldman Sachs, των ΔΝΤ και των Κομισιόν, στον κόσμο δηλαδή όπου το 2011 ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποσιτίζονταν.
*
Στον κόσμο της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, στον κόσμο δηλαδή μιας Αμερικής όπου 50 εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ τρέφονται από τα συσσίτια και στον κόσμο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον κόσμο δηλαδή της ΕΕ των 100 εκατομμυρίων φτωχών και ανέργων.
*
Στον κόσμο των Ομπάμα, των Μέρκελ, των Σαρκοζί, των Μόντι και των Παπαδήμων, στον κόσμο δηλαδή των μονοπωλίων, των «αγορών» και της πολιτικής που υπηρετεί μονοπώλια και «αγορές»,...
έναν κόσμο όπου μέσα στο 2011 κάθε τρία δευτερόλεπτα και ένα παιδί πέθαινε από την πείνα.
*
Σε αυτόν τον κόσμο είναι που - μέσα στο 2011 - η αυτοκινητοβιομηχανία «Ρολς Ρόις» πέτυχε με το νέο μοντέλο της (το οποίο φέρει το όνομα «φάντασμα» και το οποίο κοστίζει από 250.000 έως 300.000 ευρώ), το υψηλότερο ρεκόρ πωλήσεων των υπερπολυτελών αυτοκινήτων της καθ' όλη την 107χρονη ιστορία της...
*
Σημειώστε ότι:
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις πωλήσεων σημειώθηκαν στη Γερμανία (εκεί όπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού) στη Ρωσία (εκεί όπου τα 2/3 του πληθυσμού βιώνουν την «ελευθερία» του καπιταλισμού ζώντας στην ανέχεια), στην Ασία και τον Ειρηνικό (όπου για τους λαούς ευδοκιμεί το μοντέλο του μηδενικού «κόστους εργασίας» που οι «σωτήρες» μας προωθούν και στην Ελλάδα) οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 47%, στη Βρετανία (όπου ακολουθείται η στυγνότερη πολιτική λιτότητας από την εποχή του «δάκρυα και αίμα») οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30%...
***
Αυτός είναι ο κόσμος τους:
Ενας κόσμος που οι «ταπεινές απολαύσεις» των Κροίσων, οι «μικροχαρές» των πλουτοκρατών, δηλαδή η ξιπασιά των λίγων, αυτής της οικτρής μειοψηφίας των κεφαλαιοκρατών, θα μεγαλώνει, θα γιγαντώνεται και θα προκαλεί όσο ακριβώς θα μεγαλώνει ο κατατρεγμός, η ανημπόρια, η δυστυχία των πολλών, δηλαδή η εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μισθωτών σκλάβων.
*
Αυτός, λοιπόν, είναι ο κόσμος τους:
Ενας κόσμος που οι αβυσσαλέες κοινωνικές ανισότητες θεριεύουν και θα θεριεύουν όσο η Γη θα συνεχίσει να περιστρέφεται με «άξονα» τη βασική και ανειρήνευτη αντίθεση, την αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία.
*
Και επειδή «έτσι είναι» φτιαγμένος ο καπιταλιστικός κόσμος τους, επειδή «αυτός είναι» ο ιμπεριαλιστικός κόσμος τους, να η αιτία που η Ιστορία δεν τελείωσε και να γιατί - πράγματι - «ένα φάντασμα πλανάται»πάνω από τον κόσμο τους.
Και δεν είναι το «φάντασμα» της «Ρολς Ρόις»...

Λ.Παπαδήμιος: "Οι Έλληνες 


έχουν πάρει πολλά λεφτά! - 


Θα τα επιστρέψουν"!.


Image
"Ή άνεργοι ή φτωχοί". Αυτό είναι το δίλημμα της νέας εποχής της Ελλάδας κατά την εκτίμηση και πολιτική γραμμή του τραπεζίτη - πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου, ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα για το αν θα μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί και αν θα καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, στον ιδιωτικό τομέα, είπε σχεδόν απερίφραστα, πέρα από τις "φιοριτούρες" περί "διαλόγου των φορέων" κλπ. ότι "ΝΑΙ θα συμβούν όλα αυτά"!  
.
Και μάλιστα το δικαιολόγησε λέγοντας ότι "το κόστος εργασίας μέρος του οποίου είναι οι μισθοί σημείωσε στην Ελλάδα σχεδόν διπλάσια αύξηση σε σχέση με τις άλλες χώρες".
Αυτό λέγεται οικονομική πολιτική εν έτει 2012 από έναν τραπεζίτη-πρωθυπουργό που στηρίζεται από υποτίθεται λαϊκές-συντηρητικές δυνάμεις, όπως η Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. Γιατί για το ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάζεται πλέον να μιλάμε. Τους νεκρούς δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους πυροβολούν...
Πιο καταφατική απάντηση δεν θα μπορούσε να δοθεί από τον τραπεζίτη-πρωθυπουργό: "Οι άνεργοι δεν έχουν ούτε κατώτατο μισθό, ούτε 13ο και 14ο. Πρέπει να νοιαστούμε και γι' αυτούς. Θα δούμε πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές. Είναι σαφές, όμως, ότι για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα". 

Ο Λ.Παπαδήμος, ως τραπεζίτης πού σέβεται τον εαυτό του τόνισε ότι "Δεν μπορεί να μην εξεταστεί ο ρόλος και η συμβολή του μισθολογικού κόστους στην ανταγωνιστικότητα όταν υπάρχουν στρεβλώσεις" και πρόσθεσε "ανεξαρτήτως του τι προτείνουν οι δανειστές μας, οφείλουμε να εξετάσουμε από κοινού με κοινωνικούς φορείς μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα".Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «όλοι επιθυμούμε να αυξάνονται τα εισοδήματα είμαστε όμως αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των λαθών που έγιναν».
Κα συνέχισε : "Η Eλλάδα είναι μία υπερχρεωμένη χώρα (σ.σ.: τι σχέση έχει αυτό με τον ιδιωτικό τομεα που θέλουν να κόψουν μισθούς και συντάξεις, δεν το διευκρίνησε...) Την περίοδο 2001- 2009 η σωρρευτική απώλεια ανταγωνιστικότητας έφτασε το 23% σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ" .
Και υποστήριξε ότι "Αυτή η απώλεια αποτυπώνεται στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κι αντανακλάται το γεγονός ότι το κόστος εργασίας μέρος του οποίου είναι οι μισθοί σημείωσε στην Ελλάδα σχεδόν διπλάσια αύξηση σε σχέση με τις άλλες χώρες και η ονομαστική αύξηση ήταν σημαντικά υψηλότερη από την παραγωγικότητα. Αυτές οι εξελίξεις δεν πρέπει να αγνοηθούν ούτε από τους εργαζόμενους ούτε απο τις επιχειρήσεις".
Με απλά λόγια "Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλά λεφτά, τώρα πρέπει να τα πάρουμε πίσω όλα αυτά"!Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η πολιτική σκληρής λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης των δύο τελευταίων ετών «έχει καταστρέψει και παραλύσει την οικονομία κι έχει οδηγήσει σε κοινωνική κόλαση. Αυτοί που μας την επέβαλαν μιλάνε πια και αυτοί  για ναυάγιο. Και εσείς αντί να πιαστείτε από αυτό και να τους πιάσετε από το γιακά για να αλλάξουν στρατηγική εμφανίζεστε σαν να τα αποδέχεστε όλα. Η φράση σας ότι κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας σημαίνει άνευ όρων παράδοση στις απαιτήσεις των πιστωτών».Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας εξήγησε: «Η σωτηρία της πατρίδας είναι τα ζοφερά στοιχεία, 1 στους 2 νέους είναι άνεργοι, 7 στα 10 νοικοκυριά κάνουνε δραστικές περικοπές, και δεν υπάρχει στοά χωρίς αστεγους. Αυτή είναι η σωτηρία; Ακόμα κι ο Μόντι έθεσε όρια στη Μέρκελ. Εσείς τι διαπραγματεύεστε;».Τέλος, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «με τις πολιτικές φέρνετε πιο κοντά την προοπτική της χρεοκοπίας… η μεγαλύτερη συνεισφορά σας στη χώρα είναι να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές».

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ 


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 

? ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ?‏

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ
γέρων by .

Τί στό καλό ἔχει μέσα σέ αὐτό τό κτίριο;
Πρὸ ἑνὸς ἔτους περίπου μάθαμε πὼς οἱ προθῆκες μὲ τοὺς πίνακες στὴν βο(υ)λή ἀδειάζουν. 
ἄδειες προθῆκες πινάκων βολή by .
προθήκη μὲ πίνακες by .
Κατ’  ἀντιστοιχίαν φυσικὰ μὲ τὶς γεμάτες, 
[/media-credit]αὐτὸ προξένησε ἐρωτηματικά!


Σήμερα διαβάζω νέα καταγγελία καὶ ἀρχίζω νὰ πονειρεύομαι περισσότερο (ἐκτὸς ἐὰν εἶναι ἀνακύκλωσις τῆς παλαιᾶς!!!):

Τι φυγάδεψαν από την βουλή στο Άγιο Όρος;

Εδώ και ημέρες διαβάζουμε πως Αδειαζουν τα πολύτιμα αντκέιμενα απο τη βουλή και υπάρχουν μάλιστα και Φωτογραφίες τραβηγμένες από τους διαδρόμους της Η απορία μας είναι γιατί στα περισσότερα επιτοίχια σταντ έχουν αφαιρεθεί οι πίνακες από τη Συλλογή της βουλής των Ελλήνων και είναι τελείως κενά .
Το ενδεχόμενο ότι σιγά σιγά αδειάζουν τα….. πολύτιμα αντικείμενα της γιατί βλέπουν ότι οι μέρες που θα κάνει ντου ο κόσμος και θα μπει μέσα να τους κάψει όλους δεν αργεί…και όχι μόνο δεν αργεί αλλά είναι και το πρώτο θέμα συζήτησης σε όλα τα καφενεία και τους χώρους δουλειάς …η να υποθέσουμε ότι το καθεστώς άρχισε να τα μαζεύει ;  
Σήμερα όμως μαθαίνουμε ότι Tα χαρτοκιβώτια που είχαν ξεκινήσει από το υπόγειο γκαράζ της Βουλής, μεταφέρθηκαν στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής το πρωί της 26 Δεκέμβρη και με το ferry boat «Αγ. Παντελεήμων» έφτασαν στη Δάφνη (Αγ. Όρος) το μεσημέρι της ίδιας μέρας απ όπου μεταφορτώθηκαν σε 4 μεγάλα Land Rover της Μονής Βατοπεδίου, πως στη μεταφόρτωση βοήθησαν και κάποιοι καλόγεροι που προφανώς οδηγούσαν τα Land Rover. 
Μέχρι και τη μεταφόρτωση στα Land Rover συνοδεύονταν από 8 άτομα με επικεφαλής έναν μεσήλικα με μουστάκι που ήταν και ο μόνος που έφυγε με τα Land Rover ενώ οι υπόλοιποι της συνοδείας (7 άτομα) επέστρεψαν με τον «Αγ. Παντελεήμονα» στην Ουρανόπολη αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας. Ο μεσήλικας δεν επέστρεψε. Οι καλόγεροι είναι καχύποπτοι και πολλοί περισσότερο οι Κύπριοι της Μονής, και έτσι είναι δύσκολο να τους πάρεις λόγια. (el.gr)
Μοῦ θυμίζει κάτι ἀπὸ πλοῖο ποὺ βουλιάζει!
Κάτι ἀπὸ τὴν Κωνσταντινούπολι τοῦ 1453!
Κάτι ἀπὸ ΤΙΤΑΝΙΚΟ!
Ἀλλὰ ἀπὸ τὴν ἄλλην μεριὰ ἔχω τὴν αἴσθησι πὼς δὲν εἶναι τόσο ἁπλό!
Ἐὰν συνυπολογίσουμε τὶς καταγγελίες Καμμένου, ποὺ ἰσχυρίζεται πὼς ὅταν μία χώρα θεωρῇ ὅτι τῆς χρωστᾶμε, ἔχει δικαίωμα νὰ λάβῃ μὲ τὰ ὅπλα αὐτὰ ποὺ θεωρεῖ χρωστούμενα….
Panos Kammenos
ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ¨ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ” ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΜΩΤΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΟΠΛΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ.
ΟΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ PSI ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 7/6 ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ EFSF ΑΡΘΡΑ 15,16 KAI ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΣΙΦΙΚΟ …ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ…………. (Πᾶνος Καμμένος)
Τότε τὸ (βρώμικό) μου μυαλουδάκι ταξειδεύει ἀλλοῦ….
Δυστυχῶς, μὴ θεωρῶντας φυσικὰ ἀνθρώπους μὲ συνείδησι ὅλα αὐτὰ τὰ νούμερα ποὺ μᾶς «κυβερνοῦν», ἀρχίζω νὰ ἀντιλαμβάνομαι πὼς κάτι τρέχει. 
Αὐτὸ ποὺ τρέχει ἴσως πράγματι νὰ πραγματεύεται προστασία ἀντικειμένων ἀξίας. Ἀλλὰ ὄχι φυσικὰ πρὸς ὄφελος τοῦ δημοσίου! 
Στὸ Ἅγιον Ὄρος ἐμπλέκονται πάρα πολλοί! Ἕλληνες, Ῥῶσσοι, Σέρβοι… Καὶ πάρα πολλοὺ ἄλλοι, κατάσκοποι, δοσίλογοι καὶ γενικότερα πρόσωπα ἰδιαιτέρως περίεργα καὶ στὸ παρελθόν τους καὶ στὸ παρόν τους. Ἐὰν οἱ ὑποψίες μου ἀληθεύουν, τότε ἐδῶ κάτι ἔχει ξεκινήσει. Κάτι, ποὺ ἐὰν τὸ μάθουμε δὲν θὰ μᾶς ἀρέσῃ διόλου!
Φιλονόη.