Συνέντευξη- καταπέλτης Τσίπρα... με ονοματεπώνυμα

Στο περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ"



|

Για πρώτη ίσως φορά, αρχηγός κόμματος τολμά να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα για τα κακώς...

Συνέντευξη- καταπέλτης Τσίπρα... με ονοματεπώνυμα
κείμενα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

«Δεν μπορείς να καταγγέλλεις αόριστα το «Κεφάλαιο», όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»» λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο newsbomb, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Και να αναλαμβάνεις βέβαια και το πολιτικό κόστος» σημειώνει.


Στην ερώτηση πόσο συμπτωματικό είναι κάποιοι όμιλοι, όπως π.χ. αυτός του κυρίου Μυτιληναίου, που είδαμε πρόσφατα να καταγγέλλεται σε δημοσιεύματα για την ευκολία με την οποία παίρνει δουλειές, να είναι συγχρόνως χορηγός στα συνέδρια που κάνει ο αδελφός του πρωθυπουργού για την «πράσινη ανάπτυξη», ο κ. Τσίπρας απαντά:

«Ο κύριος Μυτιληναίος, διαθέτει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ξέρετε πως το παράγει; Με... πετρέλαιο! Και ως γνωστόν, το πετρέλαιο είναι μαύρο. Δεν είναι «πράσινο». Κατά τ' άλλα, μία από τις πρώτες ενέργειες του κυρίου Παπακωνσταντίνου, του «για αποτυχημένος μια χαρά σε βλέπω στην θέση σου», ξέρετε ποια ήταν; Ήταν να κατατάξει την μονάδα αυτή στις «πράσινες» πηγές ενέργειας και ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει ...Μυτιληνόσημο! Να πληρώνει δηλαδή την μονάδα αυτή ως ανανεώσιμη πηγή παραγωγής ρεύματος.

Επίσης γνωρίζω ότι ο κύριος Παπακωνσταντίνου, με το που ανέλαβε το «πράσινο» υπουργείο, υπέγραψε μία περιβαλλοντική μελέτη, την οποία η προκάτοχος του ηρνείτο επίμονα να εγκρίνει. Βεβαίως αυτή η επιμονή δεν της βγήκε σε κακό αφού σήμερα βρίσκεται ως πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ, διαμένοντας σε μία πολυτελή κατοικία και με μισθό που υπερβαίνει τα 300 χιλ. ευρώ τον χρόνο. Προχώρησε λοιπόν μία μελέτη για τον χρυσό στην Χαλκιδική. Την στιγμή που το τεχνικό επιμελητήριο, το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το δασαρχείο Χαλκιδικής, θεωρούσαν ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα και δεν μπορούσε να εγκριθεί. Πίσω από αυτή την υπόθεση λοιπόν, πέραν από το θέμα του περιβάλλοντος, που εάν δεν χρησιμοποιηθούν οι σωστές μέθοδοι μπορεί να προκληθεί απίστευτη καταστροφή στο περιβάλλον, να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και εντέλει η Χαλκιδική από θέρετρο να γίνει φέρετρο- διότι εμείς δεν λέμε γενικά «αφήστε τα μεταλλεύματα εκεί που είναι», λέμε να τα βγάλετε με τις ορθές μεθόδους εξόρυξης και όχι να επιτρέψετε την καταστροφή του περιβάλλοντος για να κερδοσκοπήσει ο κάθε ανεύθυνος- Πέρα από όλα αυτά λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο. Πίσω από το οποίο κρύβονται πάλι συγκεκριμένα συμφέροντα».

«Το 2003, το Ελληνικό δημόσιο πήρε πίσω από την εταιρεία TVX Gold την επίμαχη έκταση που είχε παραχωρήσει προς εκμετάλλευση αντί του ποσού των 11 εκ. ευρώ. Αμέσως μετά, παραχώρησε αυτή την έκταση αντί του ιδίου ποσού, που είχε δώσει στην TVX, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, στην οποία μεγαλομέτοχοι είναι ο κύριος Μπόμπολας, ο κύριος Κούτρας κλπ. Εγώ βλέπετε, δεν μπορώ να αποφύγω να λέω ονόματα. Όπως κάνει η Παπαρήγα που λέει αόριστα «φταίει το Κεφάλαιο»! Το Κεφάλαιο μπορεί να είναι από τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και τον Λάτση, μέχρι τον μικρομεσαίο που έχει ένα μαγαζί. Και αυτόν «κεφάλαιο» τον θεωρούν! Δεν μπορεί να λες «το κεφάλαιο» χωρίς να λες ονόματα και διευθύνσεις. Βέβαια εγώ έχω πολιτικό κόστος γι' αυτό. Όπως βλέπετε, δεν λένε «τι καλός που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ»!

Από το 2003 λοιπόν, έχουν μία έκταση 300,000 στρεμμάτων με μόλις 11 εκ. ευρώ! Η οποία έκταση, σύμφωνα με τις μελέτες του ΙΓΜΕ (τυχαίο που το κατήργησαν;;) έχει ορυκτό πλούτο αξίας 20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ! Πέρασαν τα χρόνια, όταν έγινε αυτή η αγοραπωλησία ο χρυσός είχε περίπου 280 Ευρώ η Ουγγιά και σήμερα έχει φτάσει στα 1700!! Τώρα λοιπόν που η επένδυση είναι κυριολεκτικά «χρυσορυχείο», αποφασίζουν να προχωρήσουν στην επένδυση. Και επειδή αυτοί δεν έχουν μάθει να βάζουν το χέρι στην τσέπη, έτσι λειτουργούν οι νταβατζήδες, φέρνουν λεφτά από το Κατάρ! Και έρχεται ο Παπανδρέου να κάνει τον μεσάζοντα! Για μία επένδυση με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που δεν θα φέρει ούτε ένα Ευρώ στην χώρα μας, παρά μόνο μετά από πολλά χρόνια μέσω της φορολογίας των κερδών. Και όλοι ξέρουμε πως φορολογούνται τα κέρδη στην Ελλάδα.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό! Το 2003, οι κάτοικοι προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη θεωρώντας ότι η αγοραπωλησία είναι επιζήμια για το Ελληνικό δημόσιο... και δικαιώθηκαν! Γιατί πράγματι, δεν μπορεί μία τόσο μεγάλη περιουσία να αποτιμάται μόνο...11 εκ. Ευρώ! Και πράγματι, η Ευρωπαϊκή επιτροπή δικαίωσε τους κατοίκους και επιδίκασε το ποσό των 15.5 εκ. Ευρώ (+ τόκους) εις βάρος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», υπέρ του δημοσίου! Και τι νομίζετε ότι κάνει τότε το Ελληνικό κράτος που κόβει τα φάρμακα και τις συντάξεις των 300 Ευρώ; Κάνει προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να μην εισπράξει από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός! Για να ακυρώσει το πρόστιμο!!! Δεν μιλάμε πλέον για πολιτικούς αλλά για υπαλλήλους συμφερόντων!

Και το κερασάκι; Βάσει των 75εκ. ευρώ που έδωσε το Κατάρ για το ποσοστό της European Goldfields, σημαίνει ότι η τρέχουσα αξία της εταιρείας είναι 2 δισ. ευρώ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι έδωσαν μόλις 11 εκ. ευρώ για να αποκτήσουν κάτι που σήμερα αποτιμάται 2 δισ. ευρώ και εκμεταλλεύεται έναν πλούτο της τάξεως των 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!

Όταν λοιπόν κατήγγειλα την υπόθεση στην βουλή, άρχισαν τα ειρωνικά σχόλια στις εφημερίδες τύπου «πολύ ανήσυχος τον τελευταίο καιρό ο Τσίπρας, πετάγονται οι φλέβες στο λαιμό του κλπ». Εάν αυτά δεν είναι σκάνδαλα, τότε ποια είναι; Είναι ο ορισμός του σκανδάλου και πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν.

Και επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν είμαι αντίθετος στις επενδύσεις. Και βέβαια πρέπει να γίνουν επενδύσεις, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Αλλά να γίνουν επενδύσεις προς όφελος της χώρας και όχι των συγκεκριμένων συμφερόντων που την λυμαίνονται! Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε. Ή αυτοί, ή εμείς. Ή θα φύγουν αυτοί από την χώρα ή τα παιδιά μας θα πάνε μετανάστες. Και θέλει σύγκρουση μετωπική.

Και ο Κώστας ο Καραμανλής είχε αποφασίσει να έρθει σε ρήξη, προσπάθησε με το βασικό μέτοχο αλλά στο τέλος τους ανέχτηκε. Εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Ή αυτοί, ή η χώρα».



Γιατί η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης ισούται με 

εσχάτη προδοσία!



Διαβάστε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστολή του Ευριπίδη Μπίλλη, τ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ, προς τους Έλληνες Βουλευτές…
«Κύριοι Βουλευτές,
Υπάρχουν τα κατωτέρω κρίσιμα ερωτήματα.
1. Αφού η χώρα θα χρεοκοπήσει έτσι κι αλλιώς (όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία αυτό δείχνουν), γιατί δεν χρεοκοπεί κατά το συνήθη τρόπο και θα πρέπει να χρεοκοπήσει, αφού υπογράψει πρώτα τη νέα δανειακή σύμβαση;
Απάντηση:
Υπογράφοντας τη νέα δανειακή σύμβαση με τους όρους της, τότε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους (μετά το «κούρεμα», ο Θεός να το κάνει κούρεμα) θα είναι προς τις δανείστριες χώρες, κυρίως προς τη Μέρκελ του τέταρτου Ράϊχ. Επίσης όλα δείχνουν ότι σύμφωνα με τους όρους της… νέας δανειακής, αλλά και της παλιάς αν επικυρωθεί, το χρέος (το σύνολο του ή το μεγαλύτερου μέρος του, αυτό προς τη Μέρκελ και τις άλλες χώρες) θα διέπεται από το δίκαιο του Λονδίνου και όρους ως του άρθρου 14.5 της δανειακής σύμβασης 80 δις ευρώ απεμπόλισης της Εθνικής Κυριαρχίας.
2. Και τι σημασία έχει αυτό αν χρεοκοπήσει στη συνέχεια η χώρα μας, μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης (με όρους ως αυτοί του άρθρου 14.5 και του δίκαιου του Λονδίνου);
Απάντηση:
Οι δανειστές μας θα έχουν τη δυνατότητα να εκποιήσουν κάθε κρατική και ιδιωτική περιουσία ή πλούτο. Και αυτό θα γίνει σίγουρα και όσο-όσο αφού με τη χρεοκοπία η χώρα μας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στους δανειστές της. Έτσι θα μας αποχαιρετήσει το πιθανότατο φυσικό μας αέριο, τα πιθανότατα πετρέλαια μας και όλος ο Εθνικός πλούτος της Ελλάδας που θα καταληστευθεί από τους δανειστές μας. Εξάλλου αυτός ήταν από την αρχή ο σκοπός και όχι η σωτηρία της οικονομίας μας, που όλοι γνωρίζουν πλέον με πόσο συστηματικό τρόπο κατεστράφη, ώστε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, με τη μέθοδο όμως Μέρκελ (ελεγχόμενη χρεοκοπία μελετηθείσα από τον αντικαγκελλάριο της Μέρκελ, Ρέσλερ, από το 2010). Προφανώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μελετηθείσες ποτέ απάτες.
3. Ποια η διαφορά της χρεοκοπίας, χωρίς υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης και χωρίς επικύρωση της παλαιάς με 180 ψήφους από την υπάρχουσα Βουλή;
Απάντηση:
Η διαφορά είναι τεράστια. Χρεοκοπούμε στις αγορές μέσω του εθνικού μας δικαίου και διασώζεται ο Εθνικός μας πλούτος.
4. Τότε τί διαπραγματεύεται ο δοτός μας πρωθυπουργός;
Απάντηση:
Για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό θα πρέπει να πρέπει πρώτα να απαντηθεί το ερώτημα ποιος πραγματικά διόρισε τον κ. Παπαδήμο.
Λέγεται ότι ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο ΓΑΠ τον ήθελαν. Λέγεται επίσης ότι εστάλη απευθείας στην Ελλάδα από τρίτους (από αγορές και Μέρκελ ως λέγεται) για να διοριστεί πρωθυπουργός. Αν πράγματι είναι έτσι, τότε πιθανόν ο κ. Παπαδήμος να πρέπει στη διαπραγμάτευση που κάνει να λάβει υπόψη και τα συμφέροντα αυτών που τον έστειλαν, αν τον έστειλαν.
5. Και τι σημασία έχει αυτό;
Απάντηση:
Αν είναι έτσι, «βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα», ως λέει ο λαός μας.
6. Τι θα σημαίνει για τους πολιτικούς μας, αν υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση, εν γνώσει τους (άγνοια δεν είναι επιτρεπτή, διότι υπάρχουν πάμπολα στοιχεία να εξαχθεί συμπέρασμα) και επικυρώσουν την παλιά και εν συνεχεία ακολουθήσει η προβλεπομενη χρεοκοπία;
Απάντηση:
Προφανώς ότι διέπραξαν Εσχάτη Προδοσία εις βάρος της χώρας!»
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η πραγματική ανεργία στη χώρα μας ξεπερνά το 30% !!! 


ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ = ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ - ΚΥΚΛΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΟΙ


Γιώργος Αδαλής  
H ανεργία, η μαγειρεμένη ανεργία και η ανεργία των εμπόρων!!!

Εδώ και δύο χρόνια που έχει ξεσπάσει η κρίση, τόσο από το adalis.gr όσο και από τη συχνότητα του City International στη Θεσσαλονίκη, δεν έχω σταματήσει να λέω για την πραγματική ανεργία που υπάρχει και αν δεν αντιμετωπιστεί θα αποτελέσει την κατάλυση της πραγματικής οικονομίας στη χώρα μας!

Από την αρχή της κρίσης, όταν η ανεργία ήταν κοντά στο 9%, είχα γράψει και ουδείς το διέψευσε ότι πρόκειται για ένα καλομαγειρεμένο φαγητό που σερβίρει η Κυβέρνηση με ... σεφ την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ποτέ μα ποτέ στην Ελλάδα ο δείκτης της ανεργίας δεν υπήρξε πραγματικός και ούτε μια στιγμή δεν απεικόνισε την πραγματικότητα διότι ποτέ μα ποτέ δεν είχε συμπεριληφθεί στον δείκτη ο ... άνεργος επιχειρηματίας!!!

Στην Ελλάδα, υπήρχε ο πραγματικά άνεργος και ο … ολίγον άνεργος που κατά την ΕΛΣΤΑΤ ήταν εργαζόμενος! Δηλαδή, υπήρχε αυτός που ήταν άνεργος 12 μήνες το χρόνο αλλά αυτός που έπιανε δουλειά έστω για δυο μήνες θεωρούνταν … εργαζόμενος!!! Κι ας ήταν άνεργος τους υπόλοιπους δέκα μήνες!

Με τέτοια κόλπα, παρουσίαζαν πάντα την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα, μετακυλώντας στρατιές ανέργων στη χώρα μας από μήνα σε μήνα και χαρακτήριζαν ακόμη και τους εποχιακούς υπαλλήλους των ξενοδοχείων λόγου χάρη ως … εργαζόμενους, αν και δούλευαν μόνο 3 μήνες τον χρόνο (ειδικά στα νησιωτικά ή παραθεριστικά μέρη της Ελλάδος)
Όταν ξέσπασε η κρίση, σκέφτηκαν και άλλους τρόπους για να συγκρατήσουν τους δείκτες σε χαμηλά επίπεδα, και όλα αυτά νόμιμα, γιατί στην Ελλάδα, αν έχεις εργαστεί έστω και μία μέρα τον χρόνο, τότε ΔΕΝ θεωρείσαι άνεργος!

Από την πρώτη μέρα που άρχισε η κρίση να χτυπά την πόρτα μας, φώναζα ότι ένα διαπραγματευτικό όπλο για τους δανειστές μας είναι να δείξουμε τον πραγματικό δείκτη ανεργίας και να σουλουπώσουμε τον δείκτη κυκλικής ανεργίας, μιας και στη χώρα μας οι εκ περιτροπής άνεργοι αποτελεί ένα μεγάλο μέγεθος στο εργατικό δυναμικό!

Είχα γράψει λοιπόν τότε, ότι άνεργος δεν είναι μόνο αυτός που εργάζεται στο ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα και χάνει τη δουλειά του αλλά και ο επιχειρηματίας που ενώ η υπηρεσία δεν τον καταγράφει ως άνεργο μιας και είναι εγγεγραμμένος στο ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) αλλά επί της ουσίας δεν ασκεί κανένα επάγγελμα!

Από τότε, είχα διαπιστώσει ότι πάνω από 25.000 τέτοιοι μικροί επαγγελματίες και έμποροι, ιδιοκτήτες πολύ μικρών επιχειρήσεων (κυρίως προσωπικών) δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις εισφορές τους πολύ απλά διότι δεν είχαν αντικείμενο εργασίας και ήλπιζαν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα ο αριθμός αυτών των (κατά τα άλλα) απασχολουμένων ή καλύτερα αυτοαπασχολούμενων, έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ και ουδείς γνωρίζει αν έχει ξεπεράσει τις 200.000 !!!

Άτομα που έχουν επιχειρήσεις ή συμμετέχουν σε εταιρίες , δεν έχουν διακόψει την εγγραφή τους στο ΤΕΒΕ και χρωστούν πάνω από 3-4 δόσεις εισφορών στο ταμείο!

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να τους θεωρεί ως εργατικό δυναμικό της χώρας ενώ στην ουσία αποτελούν την πλέον φτωχή «τάξη» της εργασιακής πυραμίδας που κινδυνεύουν άμεσα και με φυλάκιση λόγω της μη καταβολής της εισφοράς τους στο Ταμείο!

Έτσι, έχουμε λοιπόν :

1.τους καταγεγραμμένους άνεργους που στη χώρα μας λένε ότι είναι περίπου στο 18%, 

2. τους μη καταγεγραμμένους που είναι αυτοί που περιστασιακά εργάζονται και η χώρα μας δεν μπορεί να τους καταγράψει διότι δεν υπάρχει (επίτηδες) σύστημα καταγραφής της κυκλικής ανεργίας και

3. Οι νεόπτωχοι πρώην έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες που ενώ είναι εγγεγραμμένοι και ασφαλισμένοι στα ανάλογα ταμεία, εν τούτοις δεν έχουν κανένα αντικείμενο δραστηριότητας !!!

Προσωπικά, υπολογίζω ότι αν αθροίσει κανείς τις τρείς αυτές κατηγορίες, τότε το πραγματικό ποσοστό ανέργων στη χώρα μας ΣΗΜΕΡΑ, ξεπερνά το 30% !!!

ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ !!!

Και αυτό με τις ποιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις μου !

Ένα ποσοστό που θα φτάσει πολύ σύντομα σε απίστευτα όρια και το μόνο που μπορεί να το μετριάσει κάπως είναι η … μετανάστευση στο Εξωτερικό !!

Με την μείωση δηλαδή του συνολικού αριθμού των εργαζομένων θα πέσει και … το ποσοστό της ανεργίας! Αυτή είναι η μοναδική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση ή για να είμαι πιο σωστός, η μοναδική πολιτική που επιβάλουν οι δανειστές μας και ακολουθεί πιστά η Κυβέρνηση!

Μόνο που ουδείς από δαύτους σκέφτηκε, ότι όταν ένα ποσοστό ανεργίας ξεπερνά ένα ανεκτό όριο σε κάθε κοινωνία, τότε επικρατεί αναβρασμός και αν αυτό το ποσοστό διπλασιαστεί τότε ακλουθεί μεγάλη κοινωνική έκρηξη και βίαιη καταστολή του … πολιτικού συστήματος που οδήγησε την χώρα στο σημείο αυτό!

Και όποιος κατάλαβε … κατάλαβε!!!