Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Οι μούτσοι γίνανε καπεταναίοι και η Ελλάδα εξόκειλε

Όσο κι αν είναι τραγικό αυτό που συνέβη στην Ιταλία με το κρουαζιερόπλοιο δε μπορούμε παρά να το παραλληλίσουμε με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με αυτήν και την προηγούμενη κυβέρνηση.
Η χώρα μοιάζει με το πλοίο που ο καπετάνιος (Παπανδρέου ή Παπαδήμος το ίδιο κάνει) αποφασίζει μια βόλτα κοντά στην ακτή για να κάνει φιγούρα και .....
πέφτει σε ξέρα. Ο καπετάνιος λέει ότι είναι αχαρτογράφητη η ξέρα, σηκώνεται και φεύγει πριν γίνει η εκκένωση, το πλοίο βουλιάζει και μαζί παρασέρνει και τους επιβάτες.
Έτσι ακριβώς και η Ελλάδα. Έπεσε στα χέρια του καπετάνιου Παπανδρέου στην αρχή και του κ. Λουκά στη συνέχεια. Αφού δεν ήξεραν που πάνε τα τέσσερα με το πηδάλιο, έριξαν τη χώρα στην ξέρα της Τρόικας και του Μνημονίου και στη συνέχεια κάνουν και τους ανήξερους.
Ο Γ. Παπανδρέου και το πλήρωμά του, δεν ήξερε τίποτε, όλα καλά τα έκανε όπως είπε, μόνο στα μικρά έπεσε έξω. Οι δε «μούτσοι» του, τύπου Βενιζέλου και Χρυσοχοϊδη, μιλάνε σα να μην βρίσκονταν τόσο καιρό πάνω στο πλοίο. Λες και ήταν στην ακτή και φώναζαν στον καπετάνιο ότι η ξέρα είναι κοντά κι αυτός δεν άκουγε.
Όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι αλλά ο καθένας θέλει να γίνει από μούτσος καπετάνιος γι’ αυτό βγάζει την ουρά του απ’ έξω. Μάλιστα ο κ. καπετάνιος Παπανδρέου εγκατέλειψε και το σκάφος καθώς κατάλαβε την ανικανότητά του να διαχειριστεί τους κινδύνους.
Ο δε Λουκάς Παπαδήμος έκανε ακόμη πιο τρελά πράγματα. Πήρε το καράβι στην ουσία μπαταρισμένο, υποσχέθηκε ότι θα το βγάλει από εκεί που είχε χτυπήσει και με τις γνωριμίες που είχε θα το βγάλει στα βαθιά.
Αντ΄αυτού ο νέος καπετάνιος δείχνει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, η νέα ξέρα πλησιάζει και δεν κάνει τίποτε λες και είναι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες της ξέρας. Το πλοίο βουλιάζει, ο κόσμος ουρλιάζει αβοήθητος, το πλήρωμα φοράει τα δικά του σωσίβια αλλά στον κόσμο δεν δίνει.
Κι έτσι δύο πράγματα μένουν να γίνουν: Ή το πλοίο θα βουλιάξει με όλους τους επιβάτες αλλά με το πλήρωμα να έχει πηδήξει στη θάλασσα, ή θα ξεσηκωθούν οι επιβάτες και θα τσακίσουν το αδιάφορο και ανάλγητο πλήρωμα.
Κάπως έτσι είναι λοιπόν η κατάσταση με την Ελλάδα. Και ο κ. Παπαδήμος (όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) έχει αφήσει όλες τις άλλες του ασχολίες και σκέπτεται μόνο το PSI. Λες και μας κάνει χάρη, λες και γι’ αυτό δεν τοποθετήθηκε πρωθυπουργός.
Ή μήπως κάνει κάτι άλλο; Μήπως ασχολείται με τους Τούρκους που κάνουν ότι θέλουν στο Αιγαίο; Μήπως με τους Σκοπιανούς που μας κάνουν την κηδεία κι ετοιμάζονται να ξαναμιλήσουν με τον Μ. Νίμιτς για το όνομα; Μήπως βλέπει τι γίνεται με τα Κατεχόμενα που εκεί υποστηρίζουν ότι σε λίγους μήνες θα βρεθεί λύση;
Και για να πάμε στην οικονομία και την κοινωνία; Τον είδατε να ασχολείται με τους άστεγους που πεθαίνουν στο κρύο, τους απελπισμένους που αυτοκτονούν 3 κάθε μέρα που περνά; Μήπως έκανε κάτι για τη διάλυση του συστήματος υγείας, για τα σχολεία που δεν έχουν ακόμη βιβλία και θέρμανση, για τους άνεργους που αυξάνονται με εντυπωσιακό τρόπο;
Στα 2,1 δισ. ευρώ ανήλθαν τα “φέσια” στην εγχώρια αγορά από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.
Το 70% των εταιρειών θα προβεί σε απολύσεις μέσα στο προσεχές εξάμηνο και το 30% σε περικοπές μισθών, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα «HR Pulse» της ICAP People Solutions, σχετικά με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.
Στο μεταξύ o κ. Παπαδήμος ασχολείται μόνο με το PSI και οι περισσότεροι υπουργοί του με το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, όμως, το καράβι της Ελλάδας δε χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων για να πάει αύτανδρο. Το βουλιάζουμε και μόνοι μας.
Όμως, έτσι είναι όταν οι μούτσοι γίνονται καπεταναίοι αλλά δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν ποια είναι η πλώρη και ποια η πρύμνη.

Αριστερός Ψάλτης

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Προειδοποίηση Ιράν προς Ελλάδα: «Θα αυτοκτονήσετε οικονομικά εάν συμφωνήσετε στο εμπάργκο»

H EE πρόκειται να «αυτοκτονήσει οικονομικά» εάν προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο προειδοποίησε ο Ιρανός αντιπρόσωπος στον OPEC.
«Με την οικονομική κρίση να μαίνεται στην ευρωζώνη κάθε απόπειρα επιβολής κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο θα βυθίσει τις ευρωπαϊκές χώρες σε μια μεγαλύτερη κρίση», δήλωσε στο ....
πρακτορείο Mehr ο Mohammad-Ali Khatibi.
Ο ίδιος σύστησε σε Ευρώπη και ΗΠΑ να αποφύγουν τις παρακινδυνευμένες κινήσεις στην διεθνή αγορά πετρελαίου.
Το Ιράν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον OPEC με 2,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, παρέχει στην ΕΕ ένα 20% της ημερήσιας παραγωγής του κυρίως σε τρεις χώρες: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα και προς αυτές ουσιαστικά απευθύνθηκε προειδοποιώντας ο Ali Khatibι.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει παράλληλα και τα άλλα κράτη του Κόλπου σε περίπτωση που επιχειρήσουν να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τους:
«Εάν οι Άραβες γείτονές μας επιχειρήσουν να αναπληρώσουν το κενό εξαιτίας του εμπάργκο, δε θα θεωρήσουμε τις κινήσεις αυτές φιλικές προς εμάς. Θα είναι υπόλογοι για οτιδήποτε γίνει στη συνέχεια και κανένας δεν είναι σε θέση να προδικάσει τις εξελίξεις», συμπλήρωσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι σηματοδοτεί η επέλαση των Ρώσων στη Μεσόγειο

Γιατί οι Ρώσοι κατέβασαν ένα μεγάλο μέρος του στόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη χρονική στιγμή;
Τι θέλουν να αποδείξουν;
Ποιους επιθυμούν να υπερασπισθούν;
Μήπως είναι οι υδρογονάνθρακες και τα μεγάλα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα;

Αυτά και άλλα ερωτήματα βασανίζουν κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.
Οι διεθνείς αναλυτές κάνουν λόγο για την επιθυμία των Ρώσων να συμμετέχουν και αυτοί στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων και με την παρουσία τους να αποδείξουν στους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ότι βρίσκονται στο μεγάλο οικονομικο-γεωπολιτικό παιχνίδι που έχει προετοιμασθεί να διαδραματισθεί μέσα στο έτος που διανύουμε.....


Η ναυτική τους υπεροχή
Θέλουν να αποδείξουν την υπεροχή τους με τα σύγχρονα όπλα που διαθέτουν και ιδιαίτερα με τον υποβρύχιο στόλο τους.
Υποστηρίζουν τη Συρία στέλνοντας μήνυμα ότι : « Όποια λύση επιχειρηθεί η Ρωσία θα έχει λόγο» και δεν θα αποδεχθούν την οποιαδήποτε διευθέτηση του προβλήματος εάν και οι ίδιοι δεν συμφωνούν»
Ρώσοι διπλωμάτες μας τόνιζαν ότι: « Το λάθος που κάναμε με τη Λιβύη, όπου αφήσαμε τους Γάλλους να έχουν το πρώτο λόγο , δεν θα το επαναλάβουμε στη Συρία και το Ιράν»
Ενδιαφέρονται για τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και της Νότιας Κρήτης .
Σε ότι αφορά τους Τούρκους οι Ρώσοι επιθυμούν διακαώς οι Έλληνες να εφαρμόσουν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και να υλοποιηθεί το δικαίωμα που έχουμε για τα 12 ναυτικά μίλια
Αυτό γιατί;
Γιατί θα ωφεληθούν οι ίδιοι.
Με ποιο τρόπο;
Δύο χώρες δεν έχουν συμφωνήσει με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας . Οι ΗΠΑ και η Τουρκία.
Οι Αμερικανοί δεν συμφωνούν γιατί οι Ρώσοι θα επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια με αποτέλεσμα να τους διεκδικούν όλη τη Γροιλανδία και κατά συνέπεια την Αρκτική. Στις συγκεκριμένες περιοχές κρύβεται το 25% της παγκόσμια παραγωγής υδρογονανθράκων. Σε περίπτωση που η Ρωσία τα εξάγει θα γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου .
Από την άλλη μεριά η Τουρκία σε περίπτωση που εφαρμοσθούν τα 12 ναυτικά μίλια και το δίκαιο της θάλασσας από την Ελλάδα δεν θα έχει υφαλοκρηπίδα και γι' αυτό ανακοινώνει αιτία πόλεμου στο Αιγαίο σε περίπτωση που τολμήσουμε να εξάγουμε τα δικά μας πετρέλαια.
Όμως η Κύπρος έκανε την μεγάλη «τρίπλα» και τόλμησε να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας . Ήρθε λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία για τους Ρώσους ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους και η κρατική τους εταιρία πετρελαίων Gazprom να αρχίσει να κάνει εξορύξεις εκεί που οι Τούρκοι θεωρητικά υποστηρίζουν ότι είναι δική τους ζώνη .
Σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτό το σενάριο δεν θα μπορούν οι Τούρκοι να έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και θα θεωρηθεί τελεσίδικο αποτέλεσμα για τους Ρώσους ώστε η αρκτική να ανήκει σε αυτούς και όχι στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Ευρωπαίοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι : «Όλες αυτές οι ναυτικές δυνάμεις οι οποίες για να κινηθούν χρειάζονται καθημερινά κάποια εκατομμύρια δολάρια δεν έχουν έρθει στην Μεσόγειο για βόλτα ,υπάρχει ένας απώτερος στόχος που πολύ σύντομα θα γίνει κατανοητός σε όλους».

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ!


ΜΟΝΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ!

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ "ΕΧΘΡΟ ΛΑΟ"!

Ενώ οι όλες δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την κατάρρευση της συγκυβέρνησης Παπαδήμου και των κομμάτων που τη στηρίζουν, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης φαίνεται πως προσπαθεί να στήσει μια "αποστειρωμένη" παρέλαση για την 25η Μαρτίου!

Προφανώς, η συγκυβέρνηση Παπαδήμου τρέμει το ενδεχόμενο μετατραπούν ξανά οι παρελάσεις σε λαϊκές διαδηλώσεις, όπως συνέβη στις 28 Οκτωβρίου!

Σύμφωνα με διάφορες ιστοσελίδες, βάσει κατεπείγουσας διαταγής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), σχεδιάζεται η ονομαστική πρόσκληση 800 ατόμων τα ............
οποία θα στηθούν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων!

Τα εν λόγω 800 άτομα φαίνεται πως θα είναι αξιωματικοί μαζί με τις οικογένειές τους ενώ αστυνομικοί θα ελέγχουν τις προσκλήσεις στα σημεία εισόδου!

Εδώ βέβαια τίθεται και το αυθόρμητο ερώτημα; Ποιός μπορεί να εμποδίσει το λαό να παρακολουθήσει την παρέλαση σε άλλα σημεία όπως η Λ. Αμαλίας ή οδός Πανεπιστημίου; Μήπως η συγκυβέρνηση θα κηρύξει και απαγόρευση κυκλοφορίαςεκείνη την ημέρα προκειμένου να είναι σίγουρη πως δεν θα υπάρξουν αυθόρμητες λαϊκές διαδηλώσεις...;
Το ακόμα πιο τραγελαφικό που δείχνει και τον πανικό του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δ. Αβραμόπουλου είναι το γεγονός πως το εν λόγω έγγραφο φέρει ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2011, τρεις ολόκληρους μήνες πριν την παρέλαση! 
Συμφωνα με τις ως άνω πληροφορίες που διακινούνται στο διαδίκτυο, το εν λόγω έγγραφο εστάλη από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας της ΑΣΔΥΣ προς τους άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ΓΕΕΘΑ, ΓΔΑΕΕ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, Πυροσβεστικό Σώμα κ.λπ.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει ήδη αποσταλεί:

1. Οι προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές και οι κάτοχοι τους θα παρακολουθήσουν την παρέλαση όρθιοι σε ειδικό χώροαπέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

2. Για την παραλαβή των προσκλήσεων (16 έως 23 Μαρτίου 2012), που θα είναι ονομαστικές, θα πρέπει να αναφέρονται οπωσδήποτε στην αποστολή των αποδεικτικών στοιχείων ονοματεπώνυμο ενδιαφερομένων καθώς και η σχέση που έχουν μεταξύ τους (στέλεχος υπηρεσίας, σύζυγος, τέκνο μέλους κ.λπ.). Δηλαδή κανονικό φακέλωμα.

3. Η είσοδος στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο για την παρακολούθηση της παρέλασης θα πραγματοποιείται από καθορισμένο σημείο (σαν πόρτα μπαρ ή νυχτερινού καταστήματος δηλαδή). Εκεί άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «θα ελέγχουν την είσοδο, με αντιπαραβολή πρόσκλησης - Δελτίου Ταυτότητας - και ονομαστική κατάσταση ΑΣΔΥΣ», όπως αναφέρεται επακριβώς στο εν λόγω έγγραφο.

4. Οι αποδέκτες των προσκλήσεων παρακαλούνται να αναφέρουν στην ΑΣΔΥΣ ως τις 2 Μαρτίου 2012 τον αριθμό των προσκλήσεων που επιθυμούν, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα ονοματεπώνυμα αυτών που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση καθώς και τη σχέση τους με την υπηρεσία (βαθμός, μονάδα όπου ανήκει, σύζυγος, τέκνο στελέχους ή μόνιμου υπαλλήλου κ.λπ.).

Το ξεπούλημα της Ελλάδας : JP Morgan: «Αγοράστε σε ευρώ, 


εξοφλήστε σε δραχμές!»



Ενας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του κόσμου, ποντάρει στην ελληνική χρεοκοπία για να πάρει ακίνητα… κοψοχρονιά και να τα πληρώσει και με μισά δάνεια...
Στη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή, έχουν αρχίσει και «στοιχηματίζουν» πλέον οι ξένοι επενδυτές και οι επενδυτικές εταιρείες, που συστήνουν στους πελάτες τους να… παίξουν όλα τα λεφτά τους στην παραπάνω προοπτική.
Μπορεί να υπάρχουν αυτοί που αποσύρουν τα χρήματά τους από τη χώρα μας, υπό το φόβο της οικονομικής κατάρρευσης, ωστόσο, γίνεται και το αντίστροφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δηνοσιεύει η "Ημερησία του Σαββάτου", μεγάλες ξένες εταιρείες έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα ελληνικά ακίνητα αλλά με καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η JP Morgan, η παγκοσμίως γνωστή επενδυτική τράπεζα, προτείνει στους πελάτες της να επενδύσουν στο ελληνικό real estate κατά την τρέχουσα περίοδο. Η πρόταση αυτή είναι μέσα στις τρεις καλύτερες επενδυτικές προτάσεις της εταιρείας και στηρίζεται στην πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

CLOSE WINDOW
Οι αναλυτές της JP Morgan συστήνουν στους πελάτες τους που έχουν οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα (εξοχικά, οικόπεδα κατά κύριο λόγο) αλλά με δάνειο που θα πάρουν από ελληνική τράπεζα.
 
Αλλαγή δανείου

Η πρόταση αυτή γίνεται με το σκεπτικό ότι στην επενδυτική τράπεζα θεωρούν σίγουρη τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την επιστροφή στη δραχμή, ποντάρουν στην αλλαγή του δανείου στο νέο νόμισμα, το οποίο θα υποτιμηθεί. Μ' αυτό το σενάριο οι αγοραστές ακινήτων θα μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο που πήραν με τα μισά ή και λιγότερα χρήματα.
Μάλιστα, οι… dealers της JP Morgan θεωρούν σίγουρη αυτή την επενδυτική επιλογή και «σπρώχνουν» τους πελάτες τους προς την Ελλάδα.
Τους λένε, δε ότι θα έχουν διπλό κέρδος: Και από το δάνειο αλλά και από την τιμή του ακινήτου, καθώς οι τιμές έχουν ήδη υποχωρήσει σημαντικά, κυρίως για τα ακριβά σπίτια.
Θα αγοράσουν δηλαδή π.χ. ένα εξοχικό αξίας 2 εκατ. ευρώ το 2008 σήμερα στην τιμή του 1,3 εκατ. ευρώ. Θα πάρουν δάνειο από ελληνική τράπεζα σε ευρώ και θα ποντάρουν στη χρεοκοπία. Μόλις συμβεί αυτό και το δάνειο δραχμοποιηθεί θα μπορούν να το «αγοράσουν», κοινώς να το αποπληρώσουν με λιγότερα χρήματα λόγω της υποτίμησης που θα ακολουθήσει.
Η πρόταση αυτή μπορεί να είναι ένα σενάριο που ενέχει το κίνδυνο να μην καταρρεύσει η Ελλάδα, ωστόσο, και πάλι οι πελάτες της JP Morgan δεν βγαίνουν χαμένοι, αν επενδύσουν στο ελληνικό real estate σε μια περίοδο αποκλιμάκωσης των τιμών.
Κανείς δε γνωρίζει αν έχουν γίνει τέτοιες συναλλαγές, αν δηλαδή ξένοι έχουν ζητήσει κι έχουν πάρει δάνεια από ελληνικές τράπεζες. Πολλές τέτοιες συναλλαγές μπορεί να γίνονται μέσω off shore ή μέσω ξένων τραπεζών, συνεργαζόμενων με ελληνικές. Και βέβαια, αν και οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων, δύσκολα θα αρνηθούν σε ξένους που διαθέτουν όλα τα εχέγγυα. Η ουσία είναι ότι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους του κόσμου, ποντάρει στην ελληνική χρεοκοπία για να πάρει ακίνητα… κοψοχρονιά και να τα πληρώσει και με μισά δάνεια.
 
Προτάσεις αγοράς

Πέραν της JP Morgan, οι μεγάλες εταιρείες real estate του εξωτερικού έχουν αρχίσει και βάζουν ξανά την Ελλάδα στο στόχαστρο, περιμένοντας, όμως, νέο γύρο αποκλιμάκωσης των τιμών μέσα στο 2012. Εκτιμούν πως είτε η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ είτε παραμείνει αλλά με πολύ σκληρούς όρους, η κτηματαγορά θα υποστεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της μείωσης των εισοδημάτων και της υπέρμετρης φορολόγησης.
Από τις τάσεις που επικρατούν σήμερα, φαίνεται μια ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών στα ακριβά και μεγάλα σπίτια. Πρόκειται κυρίως για εξοχικές κατοικίες, αλλά και σπίτια σε αστικές περιοχές τα οποία πωλούνται από 700 χιλιάδες ευρώ και πάνω. Οσο μεγαλύτερη είναι η αξία του, τόσο μεγαλύτερο και το ποσοστό της μείωσης.
Για παράδειγμα, πολυτελείς μονοκατοικίες αξίας 7 εκατ. ευρώ μπορούν να πουληθούν ακόμη και 5 εκατ. Επίσης, μεζονέτες αξίας 1,2 εκατ. ευρώ πωλούνται κάτω από 1 εκατ. ευρώ.
Αυτού του είδους τις ιδιοκτησίες, όπως και οικόπεδα σε προνομιούχες περιοχές, βάζουν στο στόχαστρο οι ξένοι.
 
Ευκαιρίες αγοράς

Επίσης, τελευταία έχουν εμφανιστεί στην αγορά τα λεγόμενα «κοράκια», σύμβουλοι ακινήτων και μεσίτες δηλαδή που αναζητούν ευκαιρίες αγοράς για λογαριασμό ξένων πελατών τους. Ψάχνουν για περιουσίες που βγαίνουν στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί και οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ιδιοκτητών.
Επίσης, έχουν εμφανιστεί κάποιοι επενδυτές, κυρίως off shore εταιρείες που δίνουν ρευστό για να αγοράσουν σε πολύ χαμηλές τιμές, απευθυνόμενοι σε ανθρώπους που έχουν μεγάλη ανάγκη από χρήματα. Στον τομέα της παραθεριστικής κατοικίας οι τιμές μειώνονται σημαντικά καθώς δεν υπάρχει κινητικότητα στο εσωτερικό, το απόθεμα είναι τεράστιο, ενώ δεν πραγματοποιούνται πάνω από 1.500-2.000 αγοραπωλησίες κάθε χρόνο. Στις τουριστικές περιοχές οι «μεσάζοντες» εμφανίζονται και αγοράζουν μετρητά ό,τι πωλείται. Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική, Μύκονος και Σαντορίνη έχουν μπει στο στόχαστρο Ρώσων, Γερμανών, Αράβων και Κύπριων επενδυτών.
Επίσης, επενδυτές από το εξωτερικό ετοιμάζονται να κάνουν την κίνησή τους και να αγοράσουν ολόκληρα χαρτοφυλάκια με ακίνητα τραπεζών ή αλυσίδων του λιανεμπορίου που θα βγουν σύντομα προς πώληση. Πρόκειται για εταιρείες real estate που διαθέτουν ισχυρή ρευστότητα και επενδύουν σε… κατεστραμμένες αγορές.

Νέο αμερικανικό σοκ για τη Τουρκία : "Να διώξουμε τη Τουρκία 


από το ΝΑΤΟ.


Ισλαμιστές τρομοκράτες οι ηγέτες της"!


Ο κυβερνήτης του Τέξας και πιθανός ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τη προεδρία των ΗΠΑ Rick Perry είπε ότι “ίσως ήρθε η ώρα να διώξουμε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ”, και αποκάλεσε τους ηγέτες της χώρας «ισλαμιστές τρομοκράτες».

Ο Perry έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια ενός debate που είχε οργανώσει το Fox News στο διαδίκτυο.

Ο συντονιστής Bret Baier αναφερόμενος στη Τουρκία και στο ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έκανε λόγο για αυξανόμενο αριθμό δολοφονιών γυναικών, για τη μείωση της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα και την επιδείνωση των σχέσεων με το Ισραήλ και τη Κύπρο από την ώρα που το ΑΚΡ ανέλαβε την εξουσία και ζήτησε από τον Perry,να απαντήσει αν πιστεύει ότι η Τουρκία εξακολουθεί να ανήκει στο ΝΑΤΟ.

"Προφανώς όταν έχεις μια χώρα που κυβερνάται από κάποιους που πολλοί θεωρούν ότι είναι ισλαμιστές τρομοκράτες, όταν βλέπετε αυτό το είδος δραστηριοτήτων κατά των πολιτών τους, τότε ... δεν είναι μόνο χρόνος για να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το αν ανήκουν ή όχι στο ΝΑΤΟ, αλλά ήρθε η ώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, να μηδενίσουν τη βοήθεια προς αυτούς”. 

Ας σημειωθεί ότι ο Rick Perry, έχει ζητήσει να μην διωχθούν οι πεζοναύτες στο βίντεο, που φαίνοτναι να ουρούν πάνω στις σωρούς Αφγανών. Το βίντεο 
προκάλεσε σοκ στη Αμερική και το Πεντάγωνο άρχισε έρευνα σε βάρος των 4 στρατιωτών, που αναγνωρίστηκαν.

Ο Perry χαρακτήρισε υπερβολική την αντίδραση της κυβέρνησης θωρώντας ότι «αυτά τα παιδιά έκαναν ένα λάθος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό». Και συμπλήρωσε: «Η ιδέα ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον αυτών των νέων ξεπερνά τα όρια». 

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο ο στρατηγός Πάτον είχε ουρήσει στο Ρήνο και ο Τσωρτσιλ στη γραμμή Ζογκφριντ για να δείξουν την περιφρόνηση τους στους ναζί.