Γίναμε οι παρίες του κόσμου


Ρε σεις, έχετε τελείως ξεφύγει. Είστε Έλληνες εσείς; Είστε αδέλφια μας, φίλοι μας, συγγενείς μας, συμμαθητές
 μας; Είστε οι ίδιοι που σας ψήφισαν, όσοι σας ψήφισαν; Δεν έχετε ίχνος τιμής, τσίπας;
Βγαίνει ο Χρυσοχοϊδης και δηλώνει  «κατέστρεψαμε την χώρα». Και συνεχίζει απτόητος να την καταστρέφει χωρίς
να παραιτείται. Γιατί, τι άλλαξε προς άρση της καταστροφικής πορείας.
Βγαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και κομπάζει πως έφερε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο δάνειο των αιώνων. 
Τι να το κάνουμε ρε άχρηστε. Ποιος θα το ξεπληρώσει αυτό το δάνειο και πως. Υποθηκεύεις το μέλλον γενιών. 
Όχι βέβαια της δικής σου.
Βγαίνει ο Ρέππας και λέει πως έγινε σοφότερος και τώρα ξέρει πώς να μας σώσει. Που το αντλείς αυτό το θράσος
και απευθύνεσαι σ’ένα καταεξευτιλισμένο λαό εξ αιτίας σας.
Ο Λοβέρδος διέλυσε παντελώς το ΕΣΥ, η Διαμαντοπούλου απεδείχθη επικίνδυνη για την παιδεία, η εξωτερική 
πολιτική για γέλια. Φοβάστε να εξορύξετε από το έδαφός ΜΑΣ. Ή μήπως το ξεπουλήσατε.Τι λειτουργεί;
Μόνο η επιτροπή  διαχειρισμού PSI (πείνα ες αεί).
Γιατί δεν τα παρατάτε  όλα, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. Και αποτύχατε παταγωδώς. Αφού καταστρέψατε  έναν περήφανο λαό
 έρχεστε να μας ξανασώσετε και σας ανεχόμαστε; Μέχρι κι οι παράγοντες Πολυτεχνικό έργον άεργον θέλουν
 μερίδιο στην αρχηγική διάσωση. Μάθαν ότι αυτονόμαστε, πλακώσαν και οι … .
Βγαίνει ο κάθε Roberts πρώην υφυπουργός και μας κατηγορεί για ατιμία που περιμένουμε στα φανάρια για λεφτά
να σωθούμε. Και για να πείσουμε και τους λωποδύτες να μας τα δώσουν πατάμε κάθε συμπολίτη μας στο λαιμό
 περιστρέφοντας τα κουτοπόνηρα ματάκια μας για να δούμε τριγύρω αν υπάρχει κανένας ξύπνιος.
ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ! ΕΛΗΞΕ! Δεν υπάρχουν πλέον άλλες λύσεις που να κάθονται περήφανες προς το συμφέρον
 αυτού του τόπου. Και το μαγικό σας ραβδάκι το παραδώσατε στον σκηνοθέτη του Harry Potter.
Μία είναι η έντιμη και ελπιδοφόρα για λαό και χώρα λύση. Σταματάμε τα πάντα, κλεινόμαστε στον
 εαυτό μας, γλείφουμε τις πληγές μας για να κλείσουν, και περιοριζόμαστε ΟΛΟΙ σ’ αυτό που μπορούμε.
 Έτσι τα κάναμε, έτσι θα τα διορθώσουμε. Τουλάχιστον θα έχουμε τον στόχο, την ελπίδα.
ΟΧΙ με σας. Εσείς θα πληρώσετε όλοι σας. Παίξατε, κλέψατε, αποτύχατε. Τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής.
 Ο καθένας θα πληρώσει το μερίδιό του.
Δεν βλέπετε ότι ο δρόμος δεν έχει παράλληλα ρείθρα. Συγκλίνει προς ένα σημείο. Σ’ ένα σημείο που λέγεται
 αδιέξοδο. Κι εκεί, μόλις στριμωχτείτε θα δείτε ένα ογκώδες πλήθος 11εκατομυρίων να σας στριμώχνει και να
 στριμώχνεται.
Πάρτε το απόφαση απ’ την βοήθεια στα φανάρια δεν θα χτίσεις το σπίτι σου όσες αναπηρίες κι αν δείξεις.
Απλά ξεφτιλίζεσαι.
 http://olympia.gr/


Read more: http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz1jyxTsVrF

«Θα γίνει η Ελλάδα πετρελαιοπαραγωγός χώρα;»



Από το XrimaNews

Στις εκτιμήσεις ότι στο θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας κρύβονται σημαντικά ενεργειακά αποθέματα, αναφέρεται άρθρο που έχει αναρτηθεί σε περίοπτη θέση της βελγικής διαδικτυακής ειδησεογραφικής πύλης Dewereldmorgen.be υπό τον τίτλο «Θα γίνει η Ελλάδα πετρελαιοπαραγωγός χώρα;». Ακολουθεί η πλήρης μετάφραση:


«Η Ελλάδα είναι γνωστή για το ελαιόλαδό της. Ωστόσο, εδώ και μερικούς μήνες ακούγεται ότι η Ελλάδα διαθέτει αποθέματα φυσικού αερίου καθότι υποτίθεται πως υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.

Φαίνεται απίθανο. Επί δεκαετίες ακουγόταν ότι οι εκτιμήσεις πως υπάρχει πετρέλαιο στο ελληνικό υπέδαφος "ήταν παραμύθια". Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο στο ελληνικό υπέδαφος. 

Παρ' όλα αυτά στις 3 Ιανουαρίου το ελληνικό ΥΠΕΧΩΔΕ προκήρυξε διαγωνισμό για τη διεξαγωγή γεωτρήσεων προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στα δυτικά των Ιωαννίνων, τον κόλπο της Πάτρας και το Κατάκολο στο Ιόνιο πέλαγος, στα δυτικά της Ελλάδας. 

Το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2012 θα έχει εγκατασταθεί μία εξέδρα άντλησης πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης. Η πλατφόρμα θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα.

Το timing της προκήρυξης δεν δείχνει να είναι τυχαίο. Η Ε.Ε. επέβαλε την περασμένη εβδομάδα εμπάργκο στην εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν, κάτι που έφερε σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Και τούτο διότι ελάχιστες χώρες που παράγουν πετρέλαιο είναι πλέον διατεθειμένες να πουλήσουν πετρέλαιο στην Ελλάδα επειδή φοβούνται ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις οφειλές της. 

Μόνον το Ιράν εμφανίζεται πρόθυμο να τροφοδοτήσει την Ελλάδα με πετρέλαιο. Σε τόσο μεγάλες ποσότητες, μάλιστα, που η χώρα λαμβάνει το 35% του πετρελαίου της από το Ιράν.

Το εμπάργκο της Ε.Ε. είναι επώδυνο για την Ελλάδα. Ήδη οι τιμές των καυσίμων είναι πολύ υψηλές και εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά. Πολλοί οδηγοί παρέδωσαν την περασμένη εβδομάδα τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους επειδή δεν είναι πλέον σε θέση να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, τους φόρους, τα διόδια και την πανάκριβη βενζίνη. 

Πολλοί σταμάτησαν να χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης και προτιμούν να ζεσταίνονται με καυσόξυλα ή θερμάστρες κηροζίνης. Ακόμα κι εκείνοι που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης, είναι πιθανό να το σταματήσουν εάν οι τιμές ακριβύνουν ακόμα περισσότερο. Επιπλέον η Ελλάδα διαθέτει σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι χρειάζονται πετρέλαιο για να παραμείνουν σε λειτουργία και σε περίπτωση έλλειψης καυσίμων οι συνέπειες μπορεί να είναι ανυπολόγιστες.

Διαθέτει, όμως, τελικά η Ελλάδα κοιτάσματα φυσικού αερίου ή πετρελαίου; Στη Βόρεια Ελλάδα, ανοιχτά της Θάσου, λειτουργεί από το 1975 η μοναδική εξέδρα γεωτρήσεων που φέρει την ονομασία Πρίνος 1. Από την εξέδρα αυτή αντλούνται 1.900 βαρέλια καθημερινά, μια δηλαδή όχι ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα. Η εγκατάσταση της πλατφόρμας αποτέλεσε μάλιστα μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία λόγω της αντιπαράθεσης Ελλάδας - Τουρκίας για το εύρος των χωρικών υδάτων. 

Επιπλέον, η Ελλάδα δεν έχει προς το παρόν οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της με τους γείτονές της. Μια τέτοια οριοθέτηση είναι αναγκαία προκειμένου μια χώρα να μπορεί να εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο πλούτο της χωρίς να έχει προβλήματα με τους γείτονές της.

Το τελευταίο διάστημα το θέμα της ΑΟΖ έχει προκαλέσει πολλές τριβές. Η Κύπρος ανακάλυψε στα νότια της νήσου και ανατολικά από το Ισραήλ κοιτάσματα φυσικού αερίου. Γεωτρήσεις έδειξαν ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες στην περιοχή, κάτι που εξασφαλίζει στην Κύπρο ενεργειακή αυτάρκεια. Προς το παρόν, όμως, παραμένει άγνωστο πώς θα αντιδράσει η Τουρκία όταν τα πρώτα κοιτάσματα έλθουν στην επιφάνεια.

Η Κύπρος έχει προ πολλού οριοθετήσει την ΑΟΖ της με όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα, η οποία με τη σειρά της δεν έχει προχωρήσει στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της με καμιά από τις γειτονικές της χώρες. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μανιάτη, κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο προκειμένου να προχωρήσουν οι γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά παραμένει άγνωστο εάν και οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής συμφωνούν με αυτήν την προσέγγιση.

Σε κάθε περίπτωση, παρατηρείται ένα αρκετά μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα, κάτι που μπορεί να εκληφθεί ως απόδειξη ότι πράγματι υπάρχουν τέτοια κοιτάσματα παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμα ολοκληρωμένες μελέτες. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια ποσότητα 250 έως 300 εκατομμυρίων βαρελιών που θα μπορούσαν να αντληθούν από το Ιόνιο πέλαγος. 

Η ισραηλινή εταιρεία Delek έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στα νότια της Κρήτης, όπου φαίνεται να υπάρχουν τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου. Ωστόσο, η Τουρκία θα μπορούσε να τορπιλίσει τα σχετικά σχέδια επειδή δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί η ΑΟΖ.

Το εντεινόμενο διεθνές ενδιαφέρον έχει κινήσει τις υποψίες των Ελλήνων, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, δεν τρέφουν την παραμικρή εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους. Διερωτώνται μάλιστα γιατί διήρκεσε τόσο πολύ μέχρι να ληφθεί η απόφαση για την έναρξη των γεωτρήσεων. Γιατί οι Έλληνες πολιτικοί ισχυρίζονταν μέχρι και πριν από δύο χρόνια ότι δεν υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα; 

Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να αναζητηθεί στο γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχε η παραμικρή συνέχεια στην εξωτερική πολιτική της χώρας ούτε καν στην ενεργειακή. Από τη στιγμή που ένα κόμμα ερχόταν στην εξουσία, τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική πολιτική ξεκινούσε πάλι από το μηδέν.

Πιθανότατα όμως υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις. Οι Έλληνες εντρυφούν στις θεωρίες συνωμοσίας και θεωρούν ότι οι πολιτικοί τους επιθυμούν να ξεπουλήσουν, αντί πινακίου φακής, τον εθνικό πλούτο της χώρας προκειμένου οι ίδιοι να αποκομίσουν μίζες.

Τώρα μάλιστα που η χώρα έχει χρεοκοπήσει, είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση μόνη της να φέρει σε πέρας τις γεωτρήσεις. Οι μεγάλες εταιρείες βρίσκονται ήδη σε "θέση μάχης" παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμα υποβάλει προτάσεις για τη διεξαγωγή γεωτρήσεων. Η Ελλάδα χρειάζεται κατεπειγόντως χρήματα και εικάζεται ότι θα μπορούσε να τα βρει πουλώντας τα δικαιώματα εκμετάλλευσης.

Ποιος ξέρει, μπορεί η πραγματικότητα να μην απέχει πολύ από την υποψία αυτή των Ελλήνων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν «έπεα πτερόεντα» και οι Ρωμαίοι «scripta manent, verba Volant”. Μοιραία, λοιπόν ανακαλούνται γραπτά κείμενα για να καταδείξουν αγυρτείες και ταυτόχρονα ν αποτελέσουν πηγή χιούμορ ξαναδιαβάζοντας τα με μια χρονική απόσταση «ασφαλείας». Έτσι για να φρεσκάρουμε τη μνήμη ας δούμε το α επεισόδιο

«Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ.....
ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ», «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ» (γι αυτό λένε ότι ο διάλογος στο σπίτι είναι απαραίτητος… (!!!) Αν τα λεγε ο Αντρέας σπίτι του θα τα άκουγε ο Γιωργάκης και θα υπέγραφε το «παρακάτω κείμενο»:

6)σελ 123,παράγραφος 5... Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση, γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
7)Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος.
Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!

Επιτέλους παραφράζοντας παλαιό σύνθημα «η αφίσα τώρα…δικαιώνεται»

«Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Μας φρόντισε, μας φρόντισε όλους από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο. Να είναι καλά δε θα το ξεχάσουμε ποτέ. Τέτοια φροντίδα…!!! Αλίμονο. Προσέξτε όμως λεπτομέρεια στην αφίσα: τα χέρια ζεσταίνονται στα ξύλα, μαγκάλι κάτι τέτοιο. Αλήθεια έλεγαν, αλλά δεν το καταλάβαμε εμείς τότε…

«ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ». Μιλάμε για πολλές, μα πάρα πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Στην Γερμανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότιο Αφρική, το Τζιμπουτί, το Μπρουνέι….συγγνώμη έγραφε η αφίσα πού θα είναι οι θέσεις εργασίας; Δεν έγραφε. Άλλωστε στο «παγκόσμιο χωριό» ζούμε. Όπου γη και πατρίς…!!! Ούτε αυτή η αφίσα έλεγε ψέματα

«Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ». Αμέ τι νομίζετε; Κι αυτή η αφίσα δε λέει ψέματα, γιατί θέλει ο λαός και μπορεί το κίνημα να προστατέψει μισθούς και συντάξεις. Να βάλει «προστάτες» δηλαδή. Πώς το λένε; Ο άλλος δεν έλεγε για «νταβατζήδες»; Ε, αυτό εννοεί εδώ, «προστασία». Όχι την «κανονική», αλλά την «άλλη» καλέ!!!

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ: ΕΣΑΣ» Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια. Μας έχει «γδύσει» κανονικά. Το «χρηματοδοτούμε» συνεχώς το ρημάδι με ΔΕΗ, ΕΤΑΚ, ΕΜΑΚ, ΙΚΑ, ΣΥΚΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΚΤΑΚΤΗ, ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗ, ΠΕΡΑΙΩΣΗ, ΑΡΑΙΩΣΗ και καμιά 50αριά φόρους. Εσάς κυρίες και κύριοι έχει οικονομικούς πόρους. Καμιά φορά «τσοντάρει» και η Siemens, ο Τσουκάτος, ο Άκης, αλλά σα βασικό «πόρο» έχει εξολοκλήρου εσάς. Ακούτε; ΕΣΑΣ!!!

«ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ» ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (φτου, φτου, φτου, ακούς εκεί ελλείμματα; Για ποιον μας περάσατε;)

«ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» (ιλιγγιώδεις οι ρυθμοί και οι θέσεις άλλο τίποτα…όρεξη να χετε να δουλεύετε!!!)

«ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ» ( εδώ εννοούσε «φόρο αλληλεγγύης», ενώ από «κοινωνικό κράτος», κάνουμε και «εξαγωγή» κοινωνικότητας στη…Δανία (του βορρά καλέ, εμείς είμαστε του νότου)

«ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑ» ( γιατί αλήθεια πρέπει κάποιος να ναι πολύ κακεντρεχής για να μην αισθάνεται όλα τα παραπάνω, αν και η «ασφάλεια» είναι 700 ευρώ το δίμηνο, ενώ η «ελπίδα» πεθαίνει πάντα τελευταία- εμείς δηλαδή μπορεί να πρωτοπάμε- οπότε μέσα είναι κι εδώ)

«Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ». Αυτή η αφίσα λέει μια μεγάλη αλήθεια για τους… «ξένους» και «ντόπιους» δανειστές μας. Η αφίσα έχει αναρτηθεί σε περίοπτη θέση σε πάρα πολλές γαλλο-γερμανικές τράπεζες, οίκους ανοχ…-συγγνώμη οίκους αξιολόγησης- καθώς και στην έδρα του ΔΝΤ στις ΗΠΑ.

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ» και συνεχίζει «με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα ξεπεραστεί επιτέλους η οικονομική κρίση και το «λαϊκό εισόδημα θα πάψει πια να εξανεμίζεται»Αυτή είναι με διαφορά η πιο «ξεκαρδιστική» αφίσα που σίγουρα θα ξανα-κυκλοφορήσει στις επικείμενες εκλογές, καθότι θα τη ζήλευε κι ο… «Πινόκιο».

«ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ» τ ακούτε βρέ; Μαμά τ ακούς; Θα τα «κονομήσεις» τρελά. Δαγκωτό ρίξτο σε δυο μήνες. Μην το ξεχάσεις… άστο σε μένα το θέμα. Θα στο δώσω «σταυρωμένο» το ψηφοδέλτιο.

«ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» μπορεί βρε αλλά δε θέλει ακόμα, μας κρατά σε …αγωνία. Το παιδάκι στην αφίσα ψάχνει τα σχολικά βιβλία. Αυτό δείχνει στο μπαμπά του, που το σκαρφαλώνει στο μαντρότοιχο: «μπαμπά, μπαμπά ήρθαν τρία βιβλία!!!»




ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΗΣ

Εχουμε 10 εβδομάδες για να αποφασίσουμε αν θα σηκώσουμε το κεφάλι ή αν θα το ακουμπήσουμε στον παγκο του δημίου

Μέχρι χθές  είχαμε αντιληφθεί ότι  οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού είχαν  δύο ορμητήρια , αυτό του Δ΄Ραϊχ ( βλ. Ε.Ε)  και εκείνο  του προσωρινού διαχειριστή της Νέας Τάξης Πραγμάτων (βλ. ΗΠΑ).
Αν και ο  γενικός σκοπός  των δύο επιτελείων  ήταν και παραμένει ο ίδιος ( η  μετατροπή του μέχρι χθές  προτεκτοράτου τους σε δουλοπαροικία), ωστόσο  είχε  γίνει  εμφανής   η  διαφορά  στο περιεχόμενο  αυτών  των επιθέσεων  και το οποίο ασφαλώς  ήταν ενδεικτικό της  εσωτερικής φραγωμάρας που  υπάρχει στην  παγκόσμια  λυκοσυμμορία  η οποία  ακόμα δεν έχει  "εκλέξει" τον "νονό".
Τις τελευταίες  ειδικά ημέρες  παρατηρούμε μία  περίεργη "σύγκλιση" στις  εκτιμήσεις   αυτών των δύο επιτελείων  σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί στην πατρίδα μας τις επόμενες  10  εβδομάδες!Βλέπουμε δηλαδή  τόσο  η Ατλαντική   μαφία όσο και η Ευρωπαϊκή να  αναφέρονται σε  μία χρεοκοπία της Ελλάδας η οποία  θα επισυμβεί έως  τις 20 Μαρτίου.Όλα αυτά σε συνδυασμό με την περίεργη και πάντως όψιμη ενασχόληση  των ελληνικών ΜΜΕ  με το θέμα  "επιστροφή  στην δραχμή" , ζήτημα που μεχρι πρότινος   αποτελούσε "ταμπού"  για τους μισθωμένους κοντυλοφόρους της εξουσίας , καταδεικνύουν  ότι  η σημερινή  ευρωατλαντική  τρομο- προπαγάνδα  περιέχει μιά αλήθεια.Ότι δηλαδή   εντός των  επομένων εβδομάδων , το σχέδιο  εξόντωσης της Ελλάδας και  μεγάλου μέρους του πληθυσμού της  θα έχει ολοκληρωθεί.
Μας προετοιμάζουν  δηλαδή  όχι μόνο για  την  επερχόμενη ολοκληρωτική συνθηκολόγηση και παράδοση  στον  εχθρό  μέσω  της νέας δανειακής σύμβασης, η οποία βέβαια θα υπογραφεί όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τάϊσμα  των πεινασμένων για ανθρώπινο κρέας  Ελλήνων και ξένων τραπεζιτών, πετρελαιάδων , καναλαρχών, πολιτικών κλπ (βλ. PSI), αλλά και για  την επιστροφή  στην δραχμή.
Μια δραχμή όμως που  θα κυκλοφορεί σε  μία κυριολεκτικά και απο κάθε άποψη κατοχική Ελλάδα, σαν  ένα  "εσωτερικό" νόμισμα  το οποίο  θα αφορά  μόνο  τους  λιμοκτονούντες  "ιθαγενείς".Οι  μαυραγορίτες του αύριο  έχουν ήδη στήσει τα  μαγαζιά τους  και με την μεταμφίεση του "σαράφη"  αγοράζουν  απο σήμερα  χρυσαφικά και κοσμήματα   πληρώνοντας προς το παρόν σε υποτιμημένο ευρώ.
Θα το ξαναπούμε για άλλη μιά φορά .
Η δραχμή ή τέλος πάντων  η  επιστροφή  μας σε εθνικό νόμισμα  δεν αποτελεί απο μόνη της  σωτηρία.,αν  δεν   συνδυαστεί με : 
1)Μονομερή  διαγραφή  όλου του χρέους ,το οποίο  δεν θα εξυπηρετηθεί ακόμα και αν  μας  επιτρέψουν να κόβουμε στο νομισματοκοπείο μας όσα μάρκα μπορούμε
2)Έξοδο απο την  ευρωζώνη  και την Ε.Ε  που με τους κανόνες  τους μας οδήγησαν σε αυτήν την οικονομική ασφυξία  αφού  μας απαγόρευαν  οποιανδήποτε  ωφέλιμη  γιατον τόπο  μας διακρατική συμφωνία
3)Εθνικοποίηση  όλων των ελληνικών τραπεζών . οι οποίες μέχρι σήμερα  δεν  λειτουργούν  ούτε  ως τραπεζοπιστωτικά ιδρύματα , ούτε κάν  ως  σαράφικες επιχειρήσεις , αλλά ως  ένας   σωλήνας   ο οποίος απλώς μεταφέρει   με ρυθμιζόμενη  ροή το αίμα  των Ελλήνων  στις  δεξαμενές της ΕΚΤ  , του ΔΝΤ  και των άλλων  δεξαμενών  λίπους του συστήματος.
Αν δεν συμβούν  όλα τα παραπάνω , τότε  η δραχμή  απο  ζωγόνος  εθνική βιταμίνη  θα γίνει το  θανατηφόρο Zyclon B του ευρωατλαντικού θαλάμου αερίων , για την κατασκευή του οποίου  έχυσαν πολύ ιδρώτα (με το αζημίωτο)  οι ντόπιοι εργολαβοι  και υπεργολάβοι  της βουλής , των ΜΜΕ , των τραπεζών κλπ.
Πρέπει να γίνει σε όλους μας αντιληπτό ότι  δεν έχουμε  χρόνο.
Δεν  μπορούμε  να εθελοτυφλούμε ελπίζοντας   ότι ο  Παπαδήμος και η τρικομματικής στήριξης και διακομματικής ανοχής  κυβέρνησή του, θα  ενδιαφεθούν για την σωτηρία της χώρας μας.Το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι αφ΄ενός να τελειώσουν γρήγορα  την εργολαβία της  εθνικής μας καταστροφής και αφ΄ετέρου να έχουν διασφαλίσει  την σωτηρία των μελών  του  "συνεργείου" τους.
Είναι λοιπόν  προφανές ότι  η  μοναδική μας επιλογή  είναι ένας ειρηνικός  εθνικοπελευθερωτικός  αγώνας  ο οποίος  θα  π΄ρεπει να αρχίσει εδώ και τώρα.
Δεν  έχουμε τώρα την πολυτέλεια  για πολλές μεταξύ μας διαβουλεύσεις , ούτε και προλαβαίνουμε   να πολυεξετασουμε απο που βαστάει  η σκούφια του καθε ενός που  θα  συμμετάσχει σε αυτόν. Τώρα  πρέπει να  δώσουμε  τις απαραίτητες μάχες  και  χρειάζονται όλοι.
Ξέρω  ότι  ανάμεσά μας υπαρχουν αρκετοί   προβατόσχημοι λύκοι , πράκτορες, πεμπτοφαλαγγίτες, αριβιστές , τυχοδιώκτες  και προβοκάτορες.Όμως  εδώ που φτάσμαε  δεν  νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε   πίσω. Ή θα προχωρήσουμε  αντιστεκόμενοι  στα σχέδια  των ξένων και ντόπιων  "λυκόμορφων φορολογητών "  (όπως  έλεγε ο Άγιος Ευγένιος Γιαννούλης) και τοκογλύφων  τώρα  που μπορούμε , ή θα περιμένουμε  να δούμε  το  λέπίδι  του δημίου, όταν δηλαδή θα είναι αργά ,  για να σηκώσουμε κεφάλι.

ΟΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ


Και ολίγον πατριώτες… και ολίγον δοσίλογοι… και ολίγον περήφανοι… και ολίγον δοτοί… και ολίγον τιμητές… και ολίγον ξεφτιλισμένοι??? Λίγο απ όλα κι όπου κάτσει…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μια τρικολόρε συμμορία πολιτικών απατεώνων, ανέθεσε στο δοτό πρωθυπουργό να σου καταστρέψει τη ζωή, για ν ασχολούνται απερίσπαστοι με το πλιάτσικο στη συνείδησή σου, ευκολόπιστε και μονίμως απατημένε Έλληνα πολίτη.

Πρώτα φρόντισαν με την ανοχή τους να καταλύσουν το Σύνταγμα και να αλυσοδέσουν την Ελλάδα στα δεσμά του σουλτανάτου της ξένης κατοχής…

Μετά φρόντισαν να συμφωνήσουν στο όνομα της «σωτηρίας» του τόπου, πως ένας αχυράνθρωπος τοποθετημένος από τα ισχυρά συμφέροντα και τις συμμορίες στις οποίες παρέδωσαν την πολιτική ζωή του τόπου, θα ήταν η καλύτερη μέθοδος για να διατηρήσουν στο απυρόβλητο τους εαυτούς τους και τις πολιτικές τους επιλογές…

Στη συνέχεια φρόντισαν με ραβασάκια δουλοπρέπειας να δηλώσουν πίστη, υποταγή και αφοσίωση στους ισχυρούς οικονομικούς και πολιτικούς νταβατζήδες που χειραγωγούν απόλυτα το έργο τους…

Καθημερινά φροντίζουν σηκώνοντας τα λερωμένα χέρια τους στο κοινοβούλιο της ντροπής, το οποίο ουσιαστικά αυτοκαταργήθηκε, και να στηρίζουν ψυχή τε και σώματι, τις επιλογές ως βολικοί κοτζαμπάσηδες του σουλτανάτου…

Και επειδή αυτός ο λαός ακόμη τους ανέχεται…
Επειδή αυτός ο λαός, ακόμη δεν έχει ξεσηκωθεί για να τους κρεμάσει στην πλατεία Συντάγματος…

Τολμούν οι Φαρισαίοι πολιτικοί υποκριτές να «ασκούν και κριτική» στο έργο και τις αποφάσεις της δοτής κυβέρνησης και προσωπικά στον Παπαδήμο. Αλλά μέχρι εκεί...


Read more...

ΣΟΚ!! Δολοφονούν την ελληνική οικογένεια 


για να τα δίνουν σε αλλοδαπές οικογένειες




Αλβανός: Χέσε την Ελληνική ιθαγένεια...για τα λεφτά την θέλω μόνο... 


Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί, λέει, βιαζόταν!

Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:

- ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ!
Η υπάλληλος έμεινε εμβρόντητη από τη συμπεριφορά του Αλβανού ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος:
- Σιγά μην πληρώσω και παράβολο στο κωλοκράτος για να πάρω την ιθαγένειά σας! Το μόνο που θέλω είναι να την πάρουν τα παιδιά μου για να παίρνει η γυναίκα μου το επίδομα πολυτεκνίας και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να παίρνει την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μάνας.

Η υπάλληλος δεν πίστευε αυτά που ακούει και για να τα επιβεβαιώσει επικοινώνησε με τον ΟΓΑ που χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όλους, είτε ζουν σε χωριό είτε σε πόλη και ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Η απάντηση του ΟΓΑ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αλβανού ο οποίο ήταν καλά πληροφορημένος.

Ορίστε η απάντηση από τον ΟΓΑ:
Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.
Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΓΑ δίνει πλέον πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε. )!!!!

Είναι απίστευτο το τι δουλοπρέπεια έχει επιδείξει η κυβέρνηση του Πασόκ απένταντι στους ξένους. Την ώρα που η ελληνική οικογένεια περνάει τέτοια οικονομική κρίση, την ώρα που αντιμετωπίζουμε τέτοια υπογεννητικότητα, αντί να ενισχύσει την ελληνική οικογένεια, μοιράζει αφειδώς χρήματα σε αλλοδαπές οικογένειες, συνήθως μουσουλμανικές!

Μια άλλη απορία:
Τέτοιου είδους ελληνοποιήσεις θα κάνει η Ελλάδα; Αφού είναι φανερό σε όλους ότι την ελληνική ιθαγένεια οι οικονομικοί μετανάστες τη ζητούν για λόγους σκοπιμότητος και όχι από αγάπη στη χώρα φιλοξενίας τους. 
Ο λαθρονόμος είναι απαραίτητο να αποσυρθεί γιατί λειτουργεί εις βάρος των Ελλήνων και των υποδομών του κράτους μας.

Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποδειχθεί Συνήγορος του αλλοδαπού. 

Σχόλιο: Έπαιρνε η αλλοδαπή το επίδομα γιατι την σπίτοσε το χαιβάνι και επειδή δεν ήταν ικανοποιημένοι, είπαν να το δίνουν σε όλους την ώρα που τα παιδιά των ελληνικών οικογενειών λιποθυμούν στα σχολεία και οι οικογένειες πεινάνε...Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ


Διαβάστε τα σχετικά για το συνήγορο του Πολίτη.


Παπαδήμιε για θυμήσου τι έλεγες για το κατοχικό δάνειο όταν

 ήσουν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ... "ιδού η ρόδος, ιδού

 και το πήδημα"



Πάσα στο ΥΠΕΞ από Παπαδήμο για το δάνειο της κατοχής

Το θέμα του κατοχικού δανείου, που αναγκάστηκε να χορηγήσει η Ελλάδα το 1942 στις δυνάμεις κατοχής, συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Εθνικού Συμβουλίου για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας, με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Εθνικού Συμβουλίου ότι η Τράπεζα της Ελλάδος αναγνωρίζει την ύπαρξη του δανείου και έχει εκτιμήσει το σημερινό ύψος του με τους τόκους.

Υποστήριξε όμως ότι επειδή η σύμβαση έγινε μεταξύ του ελληνικού κράτους και των δυνάμεων κατοχής, η Τράπεζα της Ελλάδος ενήργησε ως εντολοδόχος του Δημοσίου και, επομένως, η απαίτηση της εξόφλησης του δανείου πρέπει να κινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών και συνεπώς ο ίδιος θα θέσει το θέμα στην κυβέρνηση.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/01/2001