Άνδρέας Λοβέρδος: άλλος ένας "δελφίνος" για ζουρλομανδύα...

Για το δαχτυλίδι, ρε μαμώτο!

Έχουμε τα βάσανά μας, όμως ας μην είμαστε και αχάριστοι! Η "Δημοκρατία" μας βγάζει και πολύ γέλιο. Ο ερωτευμένος Α. Λοβέρδος ξαναχτύπησε απειλώντας με μακελειό! Η Δικαιοσύνη δεν πρέπει ν' αγγίζει πρώην πρωθυπουργούς! Μόνο να τους προσκυνάει οφείλει. Διότι στην Ελλάδα, το λίκνο τση "Δημοκρατίας", οι πρωθυπουργοί είναι εξ ορισμού υπεράνω υποψίας, δηλαδή άγιοι. Κάτι σαν τον Πάπα δηλαδή. Οι δε υπουργοί προστατεύονται αρκούντως από το "δημοκρατικό" νόμο περί ευθύνης-ανευθυνότητας υπουργών, και οποιαδήποτε δικαστική δίωξη κατ' αυτών συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής - όρο που είχε χρησιμοποιήσει... 
ο Ανδρέας Παπανδρέου στο "βρώμικο '89".


22/1/2012
Με άλλα λόγια, η πολιτική ζωή στο Ραγιαδιστάν πρέπει να παραμείνει στο απυρόβλητο, όπως δυστυχώς συμβαίνει μέχρι σήμερα, όσα εγκλήματα κατά του λαού και της χώρας κι αν διαπράττουν οι κυβερνώντες, αλλιώς μας απειλούν με μακελειό! Και δυστυχώς, όπως βεβαιώνει η ιστορία μας, πολλοί κομματικοί οπαδοί είναι έτοιμοι να βάλουν το στήθος τους για να υπερασπιστούν επίορκους και προδότες πολιτικούς, στρεφόμενοι κατά των οπαδών αντίπαλης πολιτικής στάνης... Διότι το μίσος με το οποίο έχουν εμποτιστεί από τους κομματάρχες τους επισκιάζει όχι μόνο τη λογική και την ευθυκρισία τους αλλά στρέφεται και εναντίον του ίδιου του συμφέροντός τους.

Ας θυμηθούμε, όμως, ποιος είναι ο ζουρλοδελφίνος με τη μακριά γλώσσα που μας απείλησε σήμερα από το MEGA με μακελειό αν του πειράξουμε τον "εθνάρχη" GAP.


7/5/2010

23/6/2010

3/10/2010

7/2/2011

Διαβάστε και τις επόμενες απειλές για να δείτε πού έχουμε μπλέξει, και για να μην περιμένετε μάταια ξημέρωμα σε τούτο τον έρμο τόπο. Έτσι θα σερνόμαστε. Με τη μαφία δεν είναι εύκολο να ξεμπλέξει η χώρα μας...

«Σας βλέπουμε 2 χρόνια να σπεκουλάρετε πάνω στην χώρα. Σας βλέπουμε 2 χρόνια να εκβιάζετε για τα δικά σας συμφέροντα πάλι. Σας βλέπουμε 2 χρόνια να κολακεύετε ανύπαρκτους μπας και σας κάτσει!

Σας βλέπουμε 2 χρόνια να φτιάχνετε μια νέα αποστασία. Και το σκηνικό σας είναι πάντα το ίδιο : 1965, 1989, 2012…. Μόνο που αυτή την φορά δεν το ελέγχετε.. και θέλετε ΟΛΟ τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ απέναντι. (...)

Το έχουμε ξαναπεί. Δεν είμαστε λίγοι, δεν είμαστε απόντες. Ε τώρα θέλετε και να μας μετρήσετε… δεν θα σας φτάνουν οι δημοσκοπήσεις… φτιάξτε κι άλλες. Αλλά όσο διάφοροι απίθανοι 2 χρόνια κάνουν τους υπερ- πατριώτες και δεν έχει κουνηθεί φύλο για τις μηνύσεις που έχουν φάει και για τα ψέματα που έχουν πει (εκεί η δικαιοσύνη πάντα αργεί) άλλοι τόσοι πραγματικοί πατριώτες είναι στο ΠΑΣΟΚ. Και τους θέλετε απέναντι; Απέναντι θα τους έχετε!

Και ο Παπανδρέου ένα λάθος έκανε: ανέλυσε με ηθική και αρχές τους απίθανους σπεκουλαδόρους που έστησαν τον παππού του, τον πατέρα του και τώρα τον Γιώργο. Αλλά με το Παπανδρεϊκο δεν ξεμπερδέψατε κύριοι. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εχει λαϊκές αναφορές. γιατί σε αυτόν τον τόπο έχει ρίζες. Ντροπή σας !!! Και ο λαός είναι εδώ… παρών! Και ο λαός του ΠΑΣΟΚ πάντα παίρνει ευθύνες πάνω του. Εσείς; Πίσω από ποιον θα κρυφτείτε τώρα;

Γιατί αυτά που έγιναν το 89 ξεχάστε τα… Ούτε το ΚΚΕ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Κουβέλης θα σας σώσουν αυτή την φορά. Γιατί ακόμη και αν κατάφερετε κάτι πρόσκαιρα.. ακόμη και αν νομίζετε ότι τελειώσαμε… ακόμη και αν καταφέρετε να μας διασπάσετε με τα παπαγαλάκια σας... μην ανησυχείτε... πάλι στην εξουσία θα είμαστε σε λίγο!»(πηγή)

Άσχημα τα πράγματα, σύντροφοι! "Λαός του ΠΑΣΟΚ", λοιπόν... Όχι λαός της Ελλάδας, αλλά του ΠΑΣΟΚ! Έχω ξαναγράψει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι θρησκεία, και οι οπαδοί του φανατίζονται και παραλογίζονται όπως οι οπαδοί μιας θρησκείας. Σκεφτείτε ότι το βρώμικο '89 το πλυντήριο του λαού έβγαλε λάδι τον Ανδρέα Παπανδρέου, δίνοντάς του σχεδόν 40% σε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις...

Θυμηθείτε και τα διχαστικά λόγια του 3ου δημαγωγού της Παπανδρεϊκής δυναστείας! Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, αλαλάζουν τα πλήθη. Και βέβαια, τώρα που ο λαός βρήκε τα χειρότερα, σίγουρα δεν την ξεχνά! Πολλοί τη νοσταλγούν μάλιστα! Θα υπάρξει άραγε κανένας αγανακτισμένος πρώην πράσινοςοπαδός που θα φωνάξει μεθαύριο το "Όχι άλλο σοκ από το ΠΑΣΟΚ";


2/6/2009
Θα εναντιωθούμε ποτέ σ' αυτή την πολιτική παρακμή και αθλιότητα; Ας δούμε τι προτείνει ο Λευτέρης Κουσούλης:

22/1/2012
πό τη  Μαρία Σεφέρου μοντάζ Γρέκι

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Το PSI τρώει 11 δισ. από συντάξεις!

Εφιαλτικές συνέπειες για τους Ελληνες συνταξιούχους και γενικότερα για το μέλλον των συντάξεων όλων των Ελλήνων θα έχει το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά περίπου 50% υπό τους όρους που φαίνεται να διαμορφώνονται σήμερα. Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς βάσει στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν στην κατοχή τους κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ύψους άνω των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με «κούρεμα» της αξίας των ομολόγων τους κατά 50%, τα Ταμεία θα χάσουν...
τουλάχιστον 11 με 12 δισεκατομμύρια ευρώ!

Πρόκειται για πραγματικό οικονομικό όλεθρο. Τα Ταμεία έχασαν ήδη φέτος πάνω από 4,5 δισ. ευρώ λόγω της κρίσης και της ανεργίας που οδήγησαν σε ραγδαία πτώση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των συνταξιοδοτήσεων. Η νέα απώλεια των περίπου 11 δισ. ευρώ λόγω «κουρέματος» θα τα καταβαραθρώσει στα οικονομικά Τάρταρα.

Η αναπότρεπτη νέα μείωση των συντάξεων λόγω του «κουρέματος» θα είναι η συνέπεια αυτής της κατάστασης, αυτού του καταποντισμού. Πάνω από 4,5 δισ. ευρώ από τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων είναι σε έντοκα γραμμάτια διάρκειας μερικών μηνών, άρα αυτά λήγουν φέτος και δημιουργούν μια πρόσθετη τρύπα άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στην πραγματικότητα δηλαδή κάποια ασφαλιστικά ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν καν κανονικά τις φετινές συντάξεις, αν δεν τα ενισχύσει οικονομικά το κράτος, πράγμα που αρχικά θεωρείται σχεδόν βέβαιο. Αυτό όμως δεν πρόκειται φυσικά να συνεχιστεί, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας. Η κυβέρνηση θα δώσει λεφτά για κάποιους μήνες ώστε να αποσυνδεθεί στη συνείδηση του κόσμου η χρεοκοπία των Ταμείων από το «κούρεμα» του χρέους και στη συνέχεια θα πει στους διοικητές των Ταμείων, τους οποίους άλλωστε αυτή διορίζει: «Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις, αφού το Ταμείο σας δεν έχει λεφτά!».

Η κυβέρνηση έχει σκοπό να φάει τα λεφτά των συνταξιούχων που οι άνθρωποί της στα Ταμεία είχαν μετατρέψει σε κρατικά ομόλογα. «Πάν' και τούρκεψαν» τα λεφτά που χάνονται με το «κούρεμα».

Για να εξαπατήσουν τον κοσμάκη, οι υπουργοί λένε ότι θα μεταβιβάσουν στα ασφαλιστικά ταμεία ακίνητα του Δημοσίου. Πρόκειται για καθαρή απάτη. Την ώρα που τα Ταμεία καίγονται για ρευστό για να πληρώνουν τις συντάξεις, η κυβέρνηση θα τους πάρει και τα μισά λεφτά που είχαν σε ομόλογα και θα τους δώσει... χωράφια! Τι να τα κάνουν;

Θα εκτιμά η κυβέρνηση την αξία ενός ακινήτου που δίνει σε Ταμείο π.χ. δέκα εκατομμύρια, όταν στην αγορά δεν θα πιάνει ούτε τρία! Και αν ακόμη αποπειραθούν να τα πουλήσουν αυτά τα ακίνητα τα Ταμεία, χώρια που για μια δεκαετία ή και περισσότερο η αξία τους θα πέφτει, δεν θα βρίσκουν φυσικά αγοραστή, ακόμη και αν τα δίνουν με «σκοτωμένες» τιμές. Μόνη λύση επομένως η ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων.

Χώρια που σε πολλές περιπτώσεις θα δημιουργηθεί μια νέα εστία διαφθοράς. Με κάποια Ταμεία σε απεγνωσμένη προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων, κάποια επιτήδεια στελέχη τους θα πουλάνε ακίνητα των Ταμείων στο ένα τρίτο ή στο ένα πέμπτο της αξίας τους - έναντι μίζας, εννοείται.

Ακόμη και στην πιο αθώα περίπτωση, όπου τα Ταμεία υποθηκεύουν τα ακίνητα που τους έδωσε το Δημόσιο για να πάρουν δάνεια από τράπεζες, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι όντως κάποια τράπεζα τους δίνει δάνειο (ύψους προφανώς μικρότερου από την υποτιθέμενη αξία του ακινήτου), πάλι χαμένα θα είναι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και πάνω απ' όλα οι συνταξιούχοι τους: τα λεφτά που είχαν και ήταν δικά τους θα έχουν μεταβληθεί με μαγικό τρόπο σε λεφτά που... χρωστούν δανεικά! Μιλάμε για απερίγραπτη απάτη!

Για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι από τα υποτιθέμενα 100 δισ. ευρώ που θα «κουρευτεί» το ελληνικό δημόσιο χρέος (το πόσο ακριβώς θα το δούμε στο τέλος, όταν ολοκληρωθεί το PSI), τα 11-12 δισεκατομμύρια τα παίρνει η κυβέρνηση Παπαδήμου από τις τσέπες των συνταξιούχων μας! Θρίαμβος!

«Κούρεμα»
Θα πληρώσουμε και για τις τράπεζες

ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ δισεκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον θα χάσουν από το «κούρεμα» του PSI και οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες είναι ήδη ουσιαστικά χρεοκοπημένες καθώς αν τους έκοβε την παροχή ρευστότητας η ΕΚΤ θα κατέρρεαν σε μία ώρα. Δεν θα καταρρεύσουν όμως και ξέρετε γιατί; Γιατί απλούστατα θα πληρώσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, όλοι οι Ελληνες πολίτες, για τη σωτηρία τους. Από το νέο δάνειο που θα πάρει η χώρα μας, πάνω από 60 δισ. ευρώ θα πάνε για τις τράπεζες. Το τραγικό είναι ότι θα χρεωθεί ο ελληνικός λαός και θα πληρώσει και για να μη χρεοκοπήσουν οι ελληνικές τράπεζες αλλά και για να τις πάρουν οι Ευρωπαίοι! Θα χρηματοδοτήσουμε δηλαδή και τον αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος! Ουαί τοις ηττημένοις...

Του Γιώργου Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ μοντάζ Γρέκι

«Η πλατεία των αστέγων»

Αυτή η φωτογραφία αντικατοπτρίζει πλήρως, την Ελλάδα του σήμερα. 
Την ώρα που οι πολιτικοί εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα στις πλατείες και στους δρόμους της Αθήνας. Η εν λόγω φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε από χρήστη του Facebook, απεικονίζει την πλατεία Κουμουνδούρου κατακλυσμένη στην κυριολεξία, από άστεγους πολίτες.
Πολίτες, οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί τελείως
από το κράτος, αλλά και από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δυστυχώς.

Ορκοι πίστης στο συμβόλαιο χρεοκοπίας της χώρας και του λαού

 Συνάντηση υποταγής στις εντολές τρόικας και δανειστών

Tο χειρότερο είναι πως όλα όσα λαμβάνουν χώρα στην κεντρική σκηνή του θιάσου των εντολέων, των εκτελεστών, των προθύμων και των χορηγών, γίνεται εύκολα πια αντιληπτό, που παραπέμπουν οι χαρακτηρισμοί, όλα λοιπόν παρουσιάζονται ως... φυσιολογικά.
Ο Καρατζαφέρης, βγαίνοντας από τη σύσκεψη των αρχηγών δεν μας το έκρυψε: «Ήταν ένα ωραίο κλίμα». Ο ίδιος πριν από τις γιορτές είχε θέσει την ατζέντα της στοίχισης και των «τριών» σε νέα άγρια μέτρα και ταυτόχρονα είχε αξιώσει το δικαίωμα του Παπαδήμου σε ανασχηματισμό, παράλληλα με τον εξοστρακισμό των εκλογών στο φθινόπωρο, τουλάχιστον. Φαίνεται να έχει ήδη επιβάλει τους δύο όρους του, για να μην πούμε τους...δυόμισι.

Βεβαίως και δεν πρόκειται για τη διαπραγματευτική δύναμη του Καρατζαφέρη, αλλά για το στυγνό καθεστώς, που έχει αναλάβει σε διατεταγμένη υπηρεσία να σαρώσει οτιδήποτε μπορεί ακόμη να στέκει όρθιο ως εργατικό δικαίωμα, κοινωνικό κράτος και δημόσια περιουσία σε αυτό τον τόπο. Το σάρωμα προϋποθέτει, υποχρεωτικά, το γκρέμισμα ακόμη και των υπολειμμάτων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ένα κέλυφος, καλύτερα ένα κουφάρι σε αποσύνθεση έχει καταλήξει στη διετία του ειδικού καθεστώτος το πολιτικό σύστημα.

«Σας παρακαλώ», επανέλαβε κατά λέξη ξανά και ξανά ο Ευ. Βενιζέλος, απευθύνοντας έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν «αδιάβαστο» το πολυνομοσχέδιο ισοπέδωσης των επαγγελμάτων. Και για άλλη μία φορά, ούτε λίγο-ούτε πολύ αξίωσε σιωπητήριο. «Η σιωπή σας μπορεί να είναι πιο ηχηρή». Να, λοιπόν, τι αντηχεί απειλητικά στο πολιτικό στερέωμα: η παγερή ηχώ των τελεσιγράφων σφαγιασμού της κοινωνίας και άλωσης της χώρας. Οι μεθοδεύσεις και οι χειρισμοί είναι πλέον τόσο φτηνοί και αναμενόμενοι, που δεν έχουν κανένα άλλο αποτέλεσμα, παρά να ξεγυμνώνουν το εκτελεστικό επιτελείο του κατοχικού καθεστώτος στο εσωτερικό της χώρας, που δεν είναι άλλο από το δοτό πρωθυπουργό και τους έμπιστους υπουργούς και συμβούλους του.

 Είναι σκέτη θλίψη και ντροπή, αλλά αυτό είναι: Ο Παπαδήμος στο κέντρο να ορίζει χρονοδιαγράμματα και καθήκοντα και οι αρχηγοί γύρω του, αμήχανοι και προβλέψιμοι να σκιαμαχούν με μοναδικό αντικείμενο τη χίμαιρα της κομματικής, ούτε καν της πολιτικής τους, διάσωσης. Δεν ήταν γενική η αίσθηση την Πέμπτη της 19/01 πως η συνάντηση Παπαδήμου-Νταλάρα, που θα ακολουθούσε, σφράγιζε εκ των προτέρων τη δεδομένη συνομολόγηση και των «τριών» στο απόλυτο δικαίωμα του «πρωθυπουργού» να διεκπεραιώσει το συμβόλαιο της... σωτηρίας μας; Και δεν ήταν αίσθηση βεβαίως, αυτή είναι η αμείλικτη πραγματικότητα. Εννοείται, φυσικά, πως ο εκάστοτε πρωθυπουργός απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και έχει εξουσία νομοθετικής πρωτοβουλίας και ανασχηματισμού. Αλλιώς, τι πρωθυπουργός είναι;

 Είπαμε, φυσιολογικά πράγματα σε ένα κλίμα ωραιότατο. Στη Ν.Δ. παριστάνουν πως ακόμα αντιπολιτεύονται κι αυτό μπορεί να στέκει μόνο αν ως διά μαγείας εξαφανιστούν και η άγρια ληστεία των αλλεπάλληλων χαρατσιών και το ξεπούλημα και τα νέα μέτρα. Η τρόικα απαιτεί, εδώ και τώρα, καρατόμηση συντάξεων και μισθών και η Ν.Δ. παραπέμπει σε αναλογιστικές μελέτες του ασφαλιστικού και στο διάλογο των κοινωνικών εταίρων. Στο ΠΑΣΟΚ κανείς από τους επίδοξους διαχειριστές ενός πολιτικού ερειπίου -προς κατεδάφιση ή αναπαλαίωση;- δεν μπορεί να προσδιορίσει έναν ασφαλή δρόμο προς την πολιτική αυτοχειρία, που θα σημάνει η ανάληψη της ηγεσίας. Και στο ΛΑΟΣ συνειδητοποιούν πως η εργολαβία του βρόμικου ρόλου του πρώτου σωματοφύλακα του Παπαδήμου και της τρόικας καταλήγει, μοιραία, στη φθορά.

Το μεγαλειώδες πολιτικό σχέδιο με κωδικό «ψάξε τις εκλογές και βρες τες» ή «εκλογές, τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο μακριά», με το οποίο το πολιτικό κατεστημένο αυταπατάται ότι κερδίζει χρόνο, μπορεί να δουλευτεί μία χαρά από τον άξονα τρόικα-Παπαδήμος. Η πατέντα μπορεί πλέον να κατοχυρωθεί παγκοσμίως. Το πολιτικό πείραμα της κλωνοποίησης της τρόικας στο κυβερνητικό τιμόνι μιας χώρας θα πρέπει να θεωρείται ολοκληρωμένο. Και μάλλον αποδεικνύεται λειτουργικό και αποτελεσματικό, σύμφωνα με το «σχέδιο». Ώς ώρας; Μένει να κριθεί πολύ σύντομα. Γιατί πλέον δεν υπάρχει χρόνος, καθόλου. Τα πολιτικά ανδρείκελα, ο καταρρακωμένος δικομματισμός και οι συνοδοιπόροι του θα το συνειδητοποιήσουν οδυνηρά. Αλλά η κοινωνία δεν θα οδηγηθεί παραδομένη στον απόλυτο εξανδραποδισμό της. Αυτό είναι και το ζωτικό και επείγον καθήκον για τις δυνάμεις της Αριστεράς. Να αντιληφθούν με το λόγο τους και να το αποδείξουν με την πράξη τους πως τη χώρα δεν μπορεί παρά να τη σώσει ο ξεσηκωμός του λαού. Και να στρατευτούν σε αυτή την υπόθεση με σοβαρότητα και συγκρότηση.

Δημήτρης Υφαντής

Στην Ελλάς του δυο χιλιάδες (δώδεκα)
Στην Ελλάδα κάποτε ευημερούσαν οι αριθμοί αλλά όχι οι άνθρωποι. Στην Ελλάδα του 2012 έπαψαν να ευημερούν και οι αριθμοί ενώ οι άνθρωποι πίσω απ' αυτούς βρίσκονται σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Αστεγοι
Η Ελλάδα το 2012 θρηνεί πλέον κάθε εβδομάδα και ένα άστεγο που πεθαίνει αβοήθητος στη μέση του δρόμου. Μετά τον άντρα που βρέθηκε νεκρός σε παγκάκι στα Χανιά, ακόμα ένας 64χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στη Σητεία, μέσα σε ένα ερειπωμένο σπίτι που χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα τον τελευταίο καιρό. Τα στοιχεία για τους άστεγους στην Ελλάδα είναι αποκαλυπτικά. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου από τη ΜΚΟ «Κλίμακα», οι άνθρωποι που κοιμούνται στο δρόμο ή σε αποθήκες, εγκαταλελειμμένα κτίρια, ξενώνες κ.λπ. ήταν περίπου 20.000, με τον αριθμό πλέον να αυξάνεται ραγδαία όσο βαθαίνει και η οικονομική κρίση. Πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των κατοίκων της χώρας που έχουν επισφαλή κατοικία, καθώς πλέον κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
Συσσίτια

Παράλληλα, η Ελλάδα του 2012 έχει πλέον να φροντίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που προστρέχουν στα συσσίτια όλης της χώρας για ένα πιάτο δωρεάν φαγητό. Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων αυτών είναι αδύνατο να υπολογιστεί καθώς είναι πάρα πολλοί οι φορείς που παρέχουν συσσίτια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκης και όλες τις πόλεις. (Ενορίες, Δήμοι, κοινωνικές οργανώσεις κ.λπ.). Σύμφωνα με την «Τράπεζα Τροφίμων» στην Αττική, μέσα σε μόλις ένα χρόνο ο αριθμός των ανθρώπων που ζήτησαν βοήθεια αυξήθηκε κατά 35%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που έγινε για λογαριασμό της Αποστολής (Αρχιεπισκοπή) στην Αθήνα, στα συσσίτιά της εμφανίζονται καθημερινά περίπου 5.000 άνθρωποι, ενώ στην αντίστοιχη δομή του Δήμου Αθηναίων σιτίζονται καθημερινά 1.200 άνθρωποι. Και αυτά χωρίς να υπολογιστούν τα συσσίτια δεκάδων άλλων φορέων και οργανώσεων στην Αττική. Σημείο των καιρών αποτελούν, επίσης, και οι «ταξιδιώτες» των συσσιτίων, άνθρωποι κυρίως στην επαρχία που αναγκάζονται να μετακινηθούν ακόμα και χιλιόμετρα μέχρι να παραλάβουν μία μερίδα φαγητό.
Φτώχεια

Αποκαλυπτικά ήταν τα επίσημα στοιχεία για τη φτώχεια στην Ελλάδα και μάλιστα με απόσταση δύο ετών από τη σημερινή πραγματικότητα. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το 2009 ο πληθυσμός της Ελλάδας που βρισκόταν σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού (εισόδημα κάτω από τα 7.178 ευρώ ετησίως) ανερχόταν σε 3.030.900 άτομα. Το γεγονός ότι τα στοιχεία είναι του 2009 αφήνει έξω από τον αριθμό αυτό ανθρώπους που υπέστησαν την περικοπή μισθών, δώρων και επιδομάτων που έχασαν τη δουλειά τους, μετά τα μέτρα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου και όσους κλήθηκαν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους, μετά την αύξηση του ΦΠΑ και την επιβολή έκτακτης εισφοράς και χαρατσιών.

ΜΑ.

Πηγή: "Δρόμος της Αριστεράς"

"Συμμορία των Αθηνών" ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ-Οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ

Χειρότερη και από τη συμμορία τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης (με ενεργό συμμετοχή στελεχών και των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης) είναι η πολιτική συμμορία των Αθηνών, απαρτιζόμενη από τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΛΑΟΣ και τους εκλεκτούς του κεφαλαίου και των τραπεζιών - τοκογλύφων, με πρώτο το δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο. Πίσω από το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους, που είναι έτοιμοι να διαφημίσουν υστερικά, κρύβεται το γεγονός ότι θα πληρώνουν το χρέος στα τρωκτικά των τραπεζών για πολλές δεκαετίες εργαζόμενοι, τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ένα χρέος που θα  περάσει υπό αγγλικό δίκαιο, το οποίο λειτουργεί πάντα υπέρ πιστωτών.

Πίσω από το κούρεμα κρύβουν καλά την καρατόμηση των δικαιωμάτων: Τσεκούρι στους εργατικούς μισθούς, βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, κατάργηση επικουρικών συντάξεων και άγριο ψαλίδι στις υπόλοιπες, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για μια χούφτα ευρώ, μόνιμη κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει για το μέλλον του, αφού τα δεσμά ας επαίσχυντης δανειακής σύμβασης (του νέου πιο άγριου Μνημονίου) συμπληρώνονται από τις χειροπέδες του νέου Συμφώνου για το Ευρώ.

Έτσι, μέσα σε ένα αποκαλυπτικό για τη σαπίλα της κυρίαρχης πολιτικής κλίμα αγωγών και διώξεων, την ώρα που όλο και περισσότεροι (ακόμα και ο ανεκδιήγητος Σημίτης) αποστασιοποιούνται από το Μνημόνιο, ετοιμάζονται να περάσουν το νέο, ακόμα χειρότερο Μνημόνιο. Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούν οι μαχόμενες και πρωτοπόρες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς, να ταράξουν τα νερά της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας και της εκλογικής αναμονής και να προετοιμάσουν ένα μπαράζ αγώνων και απεργιών, που θα συνενωθεί σε ένα πανεργατικό και παλλαϊκό ξεσηκωμό. Για να μην περάσει η δανειακή σύμβαση της αντεργατικής λεηλασίας και του ξεπουλήματος η ευρω-χούντα του Συμφώνου για το ευρώ. Ενάντια στη χρεωκοπία και στην πτώχευση των εργαζομένων, για διαγραφή του χρέους και έξοδο από το ευρώ και την EE. Για την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, για να πεταχτούν έξω η τρόικα και οι δούλοι των τραπεζών και του κεφαλαίου. Ένα πρώτο ελπιδοφόρο βήμα έγινε με την παναττική απεργία στις 17 Γενάρη

Οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ
 
Του Γιώργου Δελαστίκ 
Τρομάζει κανείς κάθε φορά που οι αποκαλύψεις γεγονότων τον υποχρεώνουν να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει πάλι και πάλι πόσο αδίστακτα πολιτικά καθάρματα είναι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και οι οποίοι συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα έχοντας ως φύλλο συκής τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο.

Πρόκειται πραγματικά για πολιτική συμμορία, πολύ χειρότερη από αυτή της Θεσσαλονίκης που εξαρθρώθηκε με κίνητρο την ανελέητη εσωκομματική πάλη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προωθήθηκε από τους ανθρώπους του Γιωργάκη για να πληγεί ο Βενιζέλος.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της EE στην τρόικα των κατοχικών δυνάμεων αναγκάστηκε προχτές να βγει και να διαψεύσει ότι οι ξένοι επικυρίαρχοι απαίτησαν και επέβαλαν στη δωσίλογη κυβέρνηση των Κουίσλινγκ του Παπαδήμου να κόψει τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας που υπάρχουν στην Ελλάδα πάνω από 60 χρόνια! Ανενδοίαστοι υπηρέτες του κεφαλαίου, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σκέφθηκαν οι ίδιοι το κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού, όπως και την κατάργηση του κατώτερου μισθού και προσπαθούν να το περάσουν για χάρη των εργοδοτών φορτώνοντάς το στους εκπροσώπους των ξένων δυνάμεων κατοχής, ώστε να εμφανιστεί ως αναπόφευκτη η εφαρμογή του και να παραλύσουν οι αντιδράσεις του κόσμου.

Τους είχε άλλωστε καρφώσει τους απατεώνες συναδέλφους τους ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα της πολιτικής συμμορίας Παπανδρέου, ο υπουργός Υγείας και τέως Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είναι «ριγμένος» στην εσωκομματική αναμέτρηση και διαβλέπει ότι δεν έχει ελπίδα εκλογής στη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ παρά την ισχυρότατη στήριξη των Αμερικανών. «Μας βάζει το θέμα του 13ου και 14ου μισθού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή κάποιος άλλος εκ των τριών εταίρων; Οχι!», είχε δηλώσει κατηγορηματικά τη Δευτέρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντέννα.

Είναι φοβερές πάντως οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν για την αλληλοεξόντωσή τους οι κορυφαίοι πολιτικοί απατεώνες του ΠΑΣΟΚ. Πανηγύριζαν π.χ. οι άνθρωποι του Γιωργάκη την παραμονή της δημοσιοποίησης της σύλληψης των συμμοριτών της Θεσσαλονίκης και τηλεφωνούσαν ασταμάτητα προαναγγέλλοντας βαρύτατο πολιτικό πλήγμα κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω της υπόθεσης αυτής. Η αιτία ήταν ότι το κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης που εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή ήταν πολιτικός φίλος του Βενιζέλου και μάλιστα είχε προαχθεί στη θέση αυτή από τον ίδιο. Εννοείται ότι πρόκειται για εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. (σημ δικιά μας: Για θυμηθείτε μια δικιά μας ανάρτηση)

Επειδή η Θεσσαλονίκη δεν είναι μεγαλούπολη και οι ελίτ της γνωρίζουν τα πάντα και τους πάντες που ανήκουν στην ίδια κάστα, το ερώτημα που τίθεται βεβαίως είναι αν ο Ευ. Βενιζέλος αγνοούσε τη δράση του πολιτικού φίλου του, στελέχους του ΣΔΟΕ και συμμορίτη, και αν κανένας από τους ανθρώπους του Βενιζέλου στην πόλη δεν του είπε τίποτα για τη δράση του ή αν ο Βενιζέλος ήξερε και σιώπησε, επωφελούμενος πολιτικά ή άλλως πως από τη δράση του ΠΑΣΟΚτζή συμμορίτη.

Συναισθανόμενος το μέγεθος της απειλής, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αμέσως στη Βουλή και αποκάλυψε τις πλήρεις πολιτικές διαστάσεις της συμμορίας της Θεσσαλονίκης. Δήλωσε πόσο «λυπηρό» είναι να διαπιστώνεται όπ ο «αρχινονός» και των τεσσάρων συμμοριών ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ΛΑΟΣ στην Ημαθία, πόσο λυπάται που ο συμμορίτης δημοσιογράφος της ΕΤ3 ήταν στενά συνδεόμενος με τη ΝΔ και την Εκκλησία, πόσο λυπάται για τις νομικές περιπέτειες άλλου κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό επίπεδο, αυτή τη φορά όμως χαρακτηρισμένου και γνωστού ανθρώπου του Γιωργάκη. Τους έδωσε όλους στεγνά!
Κατά σύμπτωση, την ίδια μέρα ο εισαγγελέας της υπόθεσης της λεηλασίας εκατομμυρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης από τη δεξιά συμμορία που έδρασε όσο η δημαρχία βρισκόταν στα χέρια της ΝΔ, ζήτησε την προφυλάκιση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργό-πουλου, καταφέροντας αντικειμενικά ισχυρότατο πολιτικό πλήγμα κατά του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά.

Η αντεπίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου προσέλαβε αμέσως νέες διαστάσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Ση-μίτης διοχέτευσε από προχτές θέση του λόγου που θα εκφωνήσει ...αύριο(!) στο Βερολίνο, βάσει της οποίας το Μνημόνιο που υπέγραψε ο Γιωργάκης ήταν «πολιτικά μοιραίο σφάλμα». Μέχρι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος βγήκε και είπε ότι «η πορεία προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη», προκαλώντας υστερία στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ.

Εκείνος όμως που κατάφερε το συντριπτικό πολιτικό πλήγμα κατά του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Πεπόνης. Την Παρασκευή παρέπεμψε στον Αρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων -δηλαδή του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κ.ά.- ένα φάκελο της παραποίησης των στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή που διοικεί ανδρείκελο του Γιωργάκη, ώστε να εμφανιστεί μεγαλύτερο έλλειμμα από το πραγματικό για να χρησιμοποιηθεί αυτό ως πρόσχημα προκειμένου να υπαχθεί η Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας και ξένης επικυριαρχίας!

Το μεγάλο φαγοπότι και ο ρόλος του Γ. Παπακωνσταντίνου


Εχουμε μείνει στην κυριολεξία άφωνοι με τα όσα αποκαλύπτονται συνέχεια σε βάρος του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου. Περισσότερο όμως έκπληκτοι έχουμε μείνει γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση!!! 

Εδώ αρχίζουμε πια να αναρωτιόμαστε αν ο άνθρωπος δεν είναι υπουργός αλλά ένας απλώς μεσίτης που ανέλαβε να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία που με αίμα και ιδρώτα απέκτησε ο ελληνικός λαός.

Και πριν αναφερθούμε στα όσα συγκλονιστικά γράφει σε βάρος του σήμερα η εφημερίδα «Το Παρόν» να θυμίσουμε μια πολύ πρόσφατη ανάρτησή μας στην οποία τονίζαμε:
«Αν και σε αρκετές αστικές εφημερίδες διαβάσαμε αρκετά υπονοούμενα για τον ρόλο και την αποστολή που εκτελεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου βρισκόμενος στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, το τρισέλιδο δημοσίευμα που τον αφορά, στο χθεσινό "Ποντίκι", όχι απλώς τον αφήνει έκθετο αλλά ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες θα είχε διαταχθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του».

Σήμερα πάλι με έγγραφα που παρουσιάζει το «Παρόν» στοιχειοθετείτε ότι με παρέμβαση του Γ. Παπακωνσταντίνου «ξεπουλάει η ΔΕΗ 16 στρέμματα πάνω στη θάλασσα για ένα κομμάτι ψωμί»όπως γράφει η εφημερίδα.

«Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για την πώληση ενός χρυσοφόρου ακινήτου 16 στρεμμάτων πάνω στην θάλασσα έναντι της εξευτελιστικής τιμής του 1.500.000 ευρώ, προδίδουν τι έχει να γίνει με τα μεγάλα πακέτα, που θ βγάλουν στο σφυρί … » τονίζει η εφημερίδα συμπληρώνοντας: «Ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου συζητά ο ίδιος προσωπικά με τον εκπρόσωπο του ενδιαφερόμενουΜΟΝΑΔΙΚΟΥ (!) αγοραστή, όπως προκύπτει από επιστολή όπου σημειώνεται ότι: "Σε συνέχεια της ενημερωτικής επιστολής που σας είχα υποβάλει με e-mail και δια ζώσης κατά την συνάντησή μας…"Δηλαδή κύριε υπουργέ, συναντάτε προσωπικά τον αγοραστή, ο οποίος σας ζητάει να παρέμβετε και σεις αυθωρεί το κάνετε, στέλνοντας την επομένη το πρωί στον διοικητή της ΔΕΗ Α. Ζερβό, την επιστολή του αγοραστή. Παρεμβαίνετε δηλαδή στον υφυστάμενο σας, που εσείς έχετε διορίσει, και ο οποίος δύσκολα μπορεί να αγνοήσει την επιθυμία σας», αναφέρει το δημοσίευμα ανάμεσα στα άλλα.

Και αφού στο ολοσέλιδο ρεπορτάζ παραθέτονται πληθώρα στοιχείων υπογραμμίζεται:


Αλήθεια, εμείς τι να συμπληρώσουμε;Αυτοί που μας κυβερνούν δεν χαμπαριάζουν τίποτα, όσο εμείς καθόμαστε μοιρολατρικά να τους παρακολουθούμε που ξεπουλάνε λαό και τόπο.