Σπέρνουν ξανά τον πανικό, για να τους πούμε στο τέλος κι ευχαριστώ!

Τις τελευταίες ώρες δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Μας “πυροβολούν” με ειδήσεις, απειλές και αδιανόητα διλήμματα. Μας λένε ότι θα μας στείλουν Γερμανό να μας συντάσσει τον προϋπολογισμό και θα χει δικαίωμα να αποφασίζει που θα ξοδέψει το ελληνικό κράτος τα λεφτά του!

Μέχρι και γερμανικό έλεγχο στην Σχολή Ευελπίδων θέλουν να επιβάλλουν, όπως αποκάλυψε ο Γ. Τράγκας το μεσημέρι στον Real, που ξεφτύλισε τον μνημονιολάγνο Χαρδαβέλα στην ίδια του την εκπομπή!

Ειλικρινά, μέσα σ’αυτόν τον “βομβαρδισμό” χάνουν οι λέξεις και οι έννοιες την αξία τους και το...
νόημά τους. Το “Δόγμα του Σοκ” λειτουργεί και παγώνει τις λαϊκές αντιδράσεις μέσα στην τρομοκρατία που δημιουργεί! Ποιος θα διανοούνταν πριν από λίγα χρόνια, ότι θα μας έλεγε κάποιος πως θα μας βάλει επίτροπο να ελέγχει την χώρα και δεν θα ξεσηκωνόταν το σύμπαν;

Αλλά είμαστε σοβαροί; Όσο προδότες και δοσίλογοι κι αν είναι οι πολιτικοί μας, ποιος θα μπορούσε να αποδεχτεί στην σημερινή συγκυρία κάτι τέτοιο, χωρίς να προκαλέσει κοινωνική και λαϊκή έκρηξη; Σίγουρα οι περισσότεροι θα το έκαναν αλλά όχι τόσο ξεδιάντροπα!

Προσωπικά νομίζω ότι δύο περιπτώσεις μπορούν να εξηγήσουν την κατάσταση:

Είτε οι δανειστές μας έχουν “μετρήσει” την κατάσταση και είδαν ότι έχουν ξεφορτωθεί ομόλογα και άλλα“τοξικά” στοιχεία, και οι συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας είναι διαχειρίσιμες πλέον για τους“μεγάλους” παίχτες, οπότε μας ζητάνε μη ρεαλιστικά πράγματα για να αναγκάσουν σε πολιτική κατάρρευση και χρεοκοπία,

Είτε -και το θεωρώ πιθανότερο- βάζουν σε εφαρμογή τις παλιές, καλές και δοκιμασμένες πρακτικές του γκεμπελισμού! Διαδίδουν φήμες που σπέρνουν πανικό, περνάνε την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού ήσυχα και χωρίς πολλά πολλά και βάζουν τα σάπια ΜΜ"Ε" να πανηγυρίζουν που η κυβέρνηση πέτυχε να μην μας επιβάλλουν ξένη επικυριαρχία οι δανειστές!!!

Και να μας βιάσουν δηλαδή, και να τους πούμε κι ευχαριστώ!!!

Όπως και να ‘χει τα ψέματα τελείωσαν, οι μάσκες έπεσαν και ο καθένας έχει πλέον διαλέξει με ποια πλευρά θα ταχθεί! Δεν πρόκειται για εμφύλιο όπως ενδεχομένως θα ήθελαν, πρόκειται να τον αγώνα που λαού εναντίον των σύγχρονων Κουίνσλιγκ. Πρόκειται για την εθνική μας επιβίωση και την αποκατάσταση της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως ορίζει το άρθρο 120!

Το σύνθημα είναι ένα: “Φωτιά και Τσεκούρι στους Προσκυνημένους!”

από το αἰέν ἀριστεύειν μέσω apneagr

Τώρα σωθήκαμε

Η τρόικα σε αγαστή συνεργασία με τις δολοφονικές εταιρείες που παριστάνουν τις ελληνικές κυβερνήσεις τα δύο τελευταία χρόνια, βήμα – βήμα, έχουν καταφέρει να μας πετσοκόψουν.

Το ένα πόδι για την πρώτη δόση, το άλλο πόδι για την δεύτερη δόση, το ένα χέρι για την επόμενη και μας έχουν αφήσει απλά ένα κεφάλι με ένα μάτι και ένα αυτί.

Για το νέο μνημόνιο θέλουν με μιας να μας κόψουν το κεφάλι, να μας βγάλουν το έτερο μάτι και...
να μας τραβήξουν και το αυτί.

Και αίφνης θυμηθήκαμε ότι το τράβηγμα του αυτιού πονάει…

Πεδίον δόξης λαμπρό για ήρωες πολιτευτές. Κάτω τα χέρια απ΄το αυτί…

Τα πράγματα φαινόντουσαν εξαρχής που θα πήγαιναν και πόσο ενδιαφέρον είχαν οι δανειστές μας για την σωτηρία της Ελλάδας.

Χσμένους πατόκορφα μας είχαν και μας έχουν. Το Ευρώ τους θέλουν να σώσουν, τις τράπεζες τους, την ένωση τους, τα κέρδη τους.

Πλέον μας το λένε κατάμουτρα, αλλά πάλι κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Θέλουν να υπάρχει ένας επίτροπος ο οποίος θα παίρνει όλα τα έσοδα του κράτους και με αυτά θα πληρώνει τους τόκους και τα δάνεια.

Και αν περισσέψει κάτι θα μας το δίνει να πληρώσουμε τα όπλα που θα αγοράζουμε από αυτούς.

Πως λέγετε όλο αυτό το σκηνικό;

Δεν το περίμενα από εσάς να μην ξέρετε. Σωτηρία της χώρας λέγετε.

Έχω μια απορία με τον Αντώνη τον σφουγγαράκη. Υπήρχε περίπτωση να τον έβαλαν στην κυβέρνηση οι τροϊκανοί χωρίς να τον κάνουν συνυπεύθυνο;

Τραβάτε και ας κλαίω, ήταν ο Αντωνάκης. Μέχρι την στιγμή της συγκυβέρνησης ήταν κατά 60% μνημονιακός καθώς αυτό ήταν το ποσοστό νόμων που ψήφιζε. Από εκεί και πέρα το 60% είναι 100%.

Ο αντιεξουσιαστής Γιωργάκης το έλεγε: Θα μας πάρουν με τις πέτρες όλους. Όλους.
Και ο άτιμος τα κατάφερε. Όλοι στο στόχαστρο…

Ήμασταν ανίκανοι να μαζέψουμε τους φόρους ακινήτων για το 2010 γι΄ αυτό μπήκε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, είπε ο Οικονόμου. Και οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντέδρασαν με αποδοκιμασίες.

Αντίδραση Ραταπλάν. Εκείνη την μοιραία Κυριακή μας το είχε πει ακριβώς έτσι ο Μπένι. Αλλά εμείς στον κόσμο μας.

Σε όλα αντίδραση Ραταπλάν. Τι στο διάολο, κερί στα αυτιά και τσιρότο στα μάτια έχουμε;

Ότι μας έχουν κάνει μας το έχουν πει καιρό πριν. Όλα γνωστά είναι. Αλλά εμείς περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να πέσουμε από τα σύννεφα.

Είναι τόσο τραγικά ολοφάνερο το τι θα γίνει και ήταν τόσο τραγικά ολοφάνερο αυτό που έχει γίνει που τελικά αρχίζω και πιστεύω ότι η χώρα αυτή κατοικείται από ομοιώματα ανθρώπων.

Τα οποία μόνο αν κουρδιστούν από τον Πρετεντέρη παίρνουν μπρος.

Είναι φοβερό. Μας έχουν φορέσει αλυσίδες και εμείς χαζεύουμε τα τούρκικα σήριαλ νομίζοντας ότι έχουμε διακοσμητικά βραχιολάκια στα χέρια.

Παράλληλα βλέπουμε ότι καθημερινά έχουμε λιγότερα χρήματα ή και καθόλου και περιμένουμε από τον Αλλάχ να βάλει το χέρι του. Γιατί ο Θεός της Ελλάδας μας βαρέθηκε…

Παγωνιά έρχεται εντός της εβδομάδος στην χώρα. Θα μπούμε στην κατάψυξη και θα μείνουμε εκεί για καμιά 50αριά χρόνια.

Όταν ξεπαγώσουμε θα δούμε μπροστά μας μια άλλη Ελλάδα. Ανύπαρκτη.

Κατά τον Σκανδαλίδη το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη πολιτικής διεύθυνσης. Λάθος αγαπητέ μου. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ.

Και της ΝΔ η ΝΔ.

Παράταση στην υποτιθέμενη κυβέρνηση Παπαδήμιου θέλει να δώσει η τρόικα και να γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο ή το 2013.

Αφήστε το καλύτερα για το 2020, τότε που το χρέος θα είναι στο 120%. Να ψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ για να μας βάλει στο ΔΝΤ ώστε να σώσει την χώρα.

Και μόλις φτάσει το χρέος στο 250% να καλέσει την ΝΔ να συνεχίσουν να μας σώζουν παρεούλα…


Η Ελλάδα της ντροπής

Γεώργιος ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Σκληρός, ανελέητος απέναντι στη χώρα μας, ο αξιότιμος Γερμανός βουλευτής Φόλκερ Κάουντερ, αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των δεξιών Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ και των ακόμη δεξιότερων Βαυαρών ομοϊδεατών τους. «Η πίεση πάνω στην Ελλάδα πρέπει να μεγαλώσει!», δήλωσε χωρίς περιστροφές σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Ντερ
Σπίγκελ», και συνέχισε ρίχνοντας την πολιτική βόμβα: «Πρέπει να γίνει σαφές στους Ελληνες ότι λεφτά υπάρχουν μόνο αν η χώρα διοικείται αυστηρά - εν ανάγκη μέχρι του σημείου της επιβολής από την ΕΕ ή από τα κράτη της Ευρωζώνης ενός κρατικού κομισάριου!». Ενός αποικιακού διοικητή της Ελλάδας κατά το πρότυπο των «γκαουλάιτερ» που εγκαθιστούσαν οι ναζί στις ευρωπαϊκές χώρες που κατακτούσαν επί Χίτλερ!
Δουλόφρονες θεωρεί τους Ελληνες ο χερ Κάουντερ. «Θα ήταν φυσικά σκληρό κάτι τέτοιο, αλλά ίσως και οι ίδιοι οι Ελληνες τελικά να συμφιλιώνονταν με αυτό. Αν έπρεπε να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα να δεχτούν έναν μεταβατικό αποικιακό διοικητή ή να φύγουν από την Ευρωζώνη, μπορώ άνετα να φανταστώ ότι θα υπήρχε πλειοψηφία υπέρ του αποικιακού διοικητή», ισχυρίστηκε!
Αυτοί είναι οι φίλοι και εταίροι της ελληνικής κυβέρνησης. Δούλους θεωρούν τους Ελληνες. Ανίκανους ακόμη και να αυτοδιοικηθούν. «Ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ, έχει προτείνει να στείλουμε Γερμανούς δημοσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα», υπενθυμίζει προβοκατόρικα ο δημοσιογράφος που παίρνει τη συνέντευξη. «Αυτή είναι επίσης μια δυνατότητα. Οι Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας λειτουργίας δημοσιονομικής διοίκησης», απαντά γεμάτος αυταρέσκεια, χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της γερμανικής Δεξιάς.
Οι ουρές στο Σύνταγμα, όπου χιλιάδες φτωχοί κάτοικοι της Αθήνας προσήλθαν για να πάρουν πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που μοίραζαν δωρεάν οι αγρότες της Βοιωτίας για να αποδείξουν ότι τα προϊόντα τους δεν είναι μολυσμένα από βιομηχανικά απόβλητα, πρέπει να γέμισαν υπερηφάνεια τον Φόλκερ Κάουντερ. Η σκηνή θύμιζε έντονα τα συσσίτια επί γερμανικής Κατοχής της Αθήνας. Μπορεί εμάς να μας σφίχτηκε η καρδιά, αλλά για τους Γερμανούς αυτές οι σκηνές, απόρροια της πολιτικής Μέρκελ προς την Ελλάδα, θυμίζουν περασμένα μεγαλεία. «Λεφτά υπάρχουν μόνο αν η χώρα διοικείται αυστηρά», όπως λέει ο Κάουντερ.
Το νέο Μνημόνιο -για την ακρίβεια, τους επαχθείς και επονείδιστους όρους του σε δεκασέλιδο υπόμνημα- επέδωσαν οι ξένοι επικυρίαρχοι στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που συγκυβερνούν. Συγκλονίστηκαν, φαίνεται, μόλις έμαθαν ότι το προηγούμενο Μνημόνιο δεν το διάβασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και τώρα επέδωσαν συντετμημένη, εκλαϊκευμένη βερσιόν. Θέλουν αίμα, πολύ αίμα. Αίμα δεκάδων και εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Διψούν για απολύσεις.
Μισεί τις συντάξεις η τρόικα - ιδίως τις επικουρικές. Δεν τις αντέχει. Απαιτεί να ενοποιηθούν όλα τα επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία σε ένα, ώστε με το που θα οδηγήσουν αυτό το ένα Ταμείο σε χρεοκοπία, με τη μία θα χάσουν τις επικουρικές συντάξεις τους ταυτόχρονα 3,5 εκατομμύρια Ελληνες και έτσι θα ξεμπερδέψουν μια και καλή με αυτή την υπόθεση! Τελικές λύσεις, όχι ημίμετρα.
Λατρεύουν τις τράπεζες οι τροϊκανοί. Απαιτούν να πληρώσει, λοιπόν, το ελληνικό κράτος -δηλαδή όλοι οι Ελληνες φορολογούμενοι- πάνω από 30 δισεκατομμύρια ευρώ για τη σωτηρία των τραπεζών και ειδικά για την ανακεφαλοποίησή τους. Να αγοράσει δηλαδή μετοχές τους. Μόνο που αυτές οι μετοχές θα είναι... «πέτσινες»! Χωρίς δικαίωμα ψήφου! Θα χρεωθούμε όλοι μας δηλαδή 30 δισ. ευρώ και θα τα πάρουν οι τραπεζίτες να τα κάνουν ό,τι θέλουν, γιατί θα παραμείνουν ιδιοκτήτες και διοικητές οι ίδιοι που τις χρεοκόπησαν, αφού οι μετοχές του κράτους δεν θα του επιτρέπουν ούτε καν να αλλάξει τις διοικήσεις!
Υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης απαιτεί κάτω από τους όρους αυτούς και πολλούς άλλους η ΕΕ. Οχι ότι τις έχει ανάγκη. Θέλει όμως να εξευτελίσει εντελώς τους Ελληνες πολιτικούς, για να εκλείψει κάθε ελπίδα αντίστασης, ώστε οι εκλογές να μην έχουν πια καμία σημασία για τους πολίτες.

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ
Η συμμορία του πολιτικού συστήματος πουλάει ακόμα και το όνομα Ελλάς, δεν πρέπει να τους αφήσουμε, δεν πρέπει να την γλιτώσουν, πρέπει να απαιτήσουμε εκλογές αμέσως και με μια τελείως νέα πολιτική πλειοψηφία να τιμωρηθούν όλοι επί εσχάτη προδοσία για να γλιτώσουμε περιουσίες και το τομάρι μας, να σώσουμε την Ελλάδα.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Π. Καμμένος: "Προδοτική πράξη η νέα δανειακή σύμβαση"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το Άρθρο», ο Πάνος Καμμένος υπόσχεται να παλέψει για να εμποδιστεί η πλήρης παράδοση της χώρας στους δανειστές και προαναγγέλλει τη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, που θα λειτουργήσει ως τόπος συνάντησης ανθρώπων από την αριστερά ως τη λαϊκή δεξιά.

Στόχος της νέας πολιτικής κίνησης θα είναι η διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, μέσω ενός μετώπου αντίστασης στο μνημόνιο, και η παροχή εναλλακτικής λύσης. «Στο Γοργοπόταμο συναντήθηκαν ο ΕΔΕΣ, ο ΕΛΑΣ και οι βρετανικές δυνάμεις για την αποτίναξη του γερμανικού ζυγού από την Ελλάδα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και τώρα», σημειώνει, εξαιρώντας από αυτή την προσπάθεια τις δυνάμεις που δεν δέχονται τις δημοκρατικές αρχές.

Διαχωρίζει τη θέση του από τη «νέα σχολή της κωλοτούμπας», καθώς στα 19 χρόνια της παρουσίας του στη Βουλή «ό,τι λέει το εννοεί». Από τα «βέλη» του δεν ξεφεύγει η Νέα Δημοκρατία, για την οποία υποστηρίζει ότι έχει γίνει «ουρά του ΠΑΣΟΚ». «Με αυτή τη ΝΔ εγώ δεν έχω καμία σχέση», τονίζει.

Ερωτώμενος για τις νέες εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας, ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για έναν πρωθυπουργό «εντολοδόχο της Goldman Sachs», ο οποίος εκτελεί εντολές «για τις οποίες δεν έχει λάβει εντολή ούτε αυτός ούτε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή του» από τον ελληνικό λαό. «Αυτό που γίνεται είναι συνταγματική εκτροπή (...) Βεβαίως και υπάρχει κατοχή», σημειώνει.

Για το Μνημόνιο ο Πάνος Καμμένος έχει τοποθετηθεί από τον Μάιο του 2010, «λέγοντας ότι αυτό το μνημόνιο είναι η αρχή της εισόδου της χώρας σε μια εποχή απώλειας της εθνικής κυριαρχίας». Καταλογίζει στην πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου «σχέδιο», το οποίο «εξυφάνθηκε από εκείνους που συνεδριάζουν σε κλειστές λέσχες, μέλος των οποίων ήταν και ο τότε πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ». Υπενθυμίζει την αποκάλυψη του Ντομινίκ Στρος Καν για προσχεδιασμένη ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, καθώς και τα σχέδια των κερδοσκόπων «με την αλλαγή του Τ3-Τ10 και την αγορά ασφαλίστρων κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για συντονισμένες δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού περί ναυαγίου με αποκορύφωμα την τελευταία του δήλωση περί δημοψηφίσματος. Όλα αυτά ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας, βεβαίως εντασσόμενο σε ένα ευρύτερο σχέδιο που αφορά το σύνολο των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης χαρακτηρίζει «προδοτική πράξη» και ξεκαθαρίζει ότι όπως δεν είχε «λαϊκή εντολή» για να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, θεωρεί «άκυρα τα μέχρι σήμερα ψηφισθέντα μέτρα, διότι δεν έχουν ψηφιστεί με πλειοψηφία που προβλέπει την παραχώρηση έστω και μέρους της εθνικής κυριαρχίας. Από εδώ και πέρα οτιδήποτε γίνεται -συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν γίνει μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου- είναι άκυρο, αντισυνταγματικό και παράνομο».

Ακόμα περισσότερο, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο η νέα δανειακή σύμβαση να συνοδεύεται από εμπράγματες ασφάλειες, όπως η παραχώρηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, «που είναι και ο στόχος των δανειστών-τοκογλύφων». «Αν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση παραχωρείται το σύνολο της ιδιωτικής, της δημόσιας περιουσίας με βάση το αγγλικό δίκαιο, με την παραίτηση από την ασυλία του κράτους και παράλληλα ο ορυκτός πλούτος της χώρας θα έχει παραδοθεί. Τη στιγμή που το Ισραήλ και η Ρωσία μας προτείνουν την εκμετάλλευση των πετρελαίων της νοτίου Κρήτης και αντί γι' αυτό εμείς πάμε να δώσουμε εγγύηση για να τα διαχειριστούν αυτά οι Γερμανοί τοκογλύφοι, εδώ συντελείται πράξη εθνικής μειοδοσίας».

Στο ερώτημα «πότε πρέπει να γίνουν εκλογές», ο Πάνος Καμμένος απαντά ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια «παλλαϊκή αντίδραση και άμυνα» από όλους τους Έλληνες, «από όλους όσοι δέχονται την επίθεση σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο». Για τα εκλογικά σενάρια προειδοποιεί: «Όταν θα εισπράξουν οι συνέταιροί τους τα χρήματα των CDS, κάνοντας ένα πιστωτικό γεγονός και αφού υπογράψουν τη δανειακή σύμβαση παραχώρησης εμπράγματης ασφάλειας για δάνεια τα οποία δε χρωστούμε και τα οποία δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε, τότε θα πάμε σε εκλογές. Αλλά τότε θα είναι αργά».

"Σώθηκε" η Ελλάδα, χρεοκόπησαν οι Έλληνες


Αυξάνονται συνεχώς τα νοικοκυριά που "κηρύσσουν πτώχευση". Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχουν χάσει οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πώς καταλήγουν οι υποθέσεις που οδηγούνται στα Ειρηνοδικεία.
Χιλιάδες πολίτες έχουν κηρύξει ήδη πτώχευση και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Περίπου 40.000 νοικοκυριά έχουν ήδη βρεθεί σε δυσχερή θέση, με τις τράπεζες να ψάχνουν τρόπους για να εισπράξουν έστω και μικρό μέρος των οφειλών και τα δικαστήρια να παίρνουν αποφάσεις υπέρ οφειλετών που δεν μπορούν να πληρώσουν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 30.000 αιτήσεις πτώχευσης ιδιωτών στο πλαίσιο του νόμου περί ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Από αυτές περίπου το 80% έχουν υποβληθεί από συνταξιούχους του ΙΚΑ, του Δημοσίου και άλλων Ταμείων, καθώς και από εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και οι απανωτές φοροεπιδρομές, έχουν γονατίσει τις παραπάνω κοινωνικές ομάδες.
Ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν σχεδιάσει αλλιώς τη ζωή τους και βρέθηκαν χρεωμένοι και με μικρότερο εισόδημα.
Το 1/3 περίπου όσων προχώρησαν σε αίτηση πτώχευσης, αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με το Δημόσιο.
Οι  περισσότεροι από αυτούς έχουν στην κατοχή τους πρώτη κατοικία την οποία απέκτησαν με δανεισμό από κάποια τράπεζα και προσπαθούν αν την διατηρήσουν.
Ο λόγος στα δικαστήρια
Όπως αναφέρει το "Έθνος", το 25% από  αυτές τις περιπτώσεις έχει καταλήξει στα Ειρηνοδικεία, καθώς οι τράπεζες αρνούνται να υποχωρήσουν.
Μέχρι στιγμής  έχουν υποβληθεί περίπου 7.500 αιτήσεις δικαστικού συμβιβασμού σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, , από τις οποίες μέχρι στιγμής έχουν εκδικασθεί περισσότερες από 50.
Το 40% των αιτήσεων απορρίπτονται και το 60% γίνονται αποδεκτές με τα δικαστήρια να δέχονται την αδυναμία πληρωμής εκδίδοντας αποφάσεις διακανονισμού των χρεών, σε χαμηλότερο ύψος από το οφειλόμενο.
Στις περιπτώσεις που εγκρίνονται οι αιτήσεις από τα Ειρηνοδικεία, προβλέπεται η τετραετής αποπληρωμή μέρους των οφειλών σύμμετρα σε όλους τους πιστωτές, ανάλογα με τα μηνιαία έσοδα του αιτούντα, αφού πρώτα όμως αφαιρεθούν οι αναγκαίες δαπάνες διαβίωσης.
Εφόσον υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία κινητά και ακίνητα εκποιούνται και από το προϊόν της εκποίησης ικανοποιούνται οι πιστωτές.
Η πρώτη κατοικία προστατεύεται εφόσον ο πολίτης καταβάλλει στους πιστωτές του το 85% της εμπορικής αξίας έντοκα σε διάρκεια 20 ετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουν υποβληθεί άλλες 40.000 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού, με το μέσο ύψος οφειλής ανά δανειολήπτη να υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ.
news247.gr

Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!

 
 
 

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο γιατί αναδεικνύει εξαιρετικά τις αντιφάσεις των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά προκειμένου να μας τρομοκρατήσουν και να καθυποτάξουν τις αντιστάσεις μας στον αντικοινωνικό αρμαγεδώνα που έχει εξαπολυθεί εναντίον μας. Τα οικονομικά στοιχεία που παρατίθενται αναφέρονται στην  εικόνα της οικονομίας της χώρας, αλλά είναι δεδομένο ότι η πραγματική οικονομία της κοινωνίας δεν απεικονίζεται  με βάση τα στοιχεία του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής. Εκτιμούμε όμως ότι η ανάλυση έχει ενδιαφέρον και εξυπηρετεί τους λογους για τους οποίους γράφτηκε, ότι δηλαδή, ναι, η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα, παράγει και δημιουργεί πλεόνασμα, με δεδομένη βεβαίως την άνιση διανομή του πλούτου και την καταλήστευση της εργασίας και των άμεσων παραγωγών.
1ος μύθος: “Η πτωχή, πλην τίμια Ελλάς
Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!
Από τις αρχές της δεκαετίας του 60, μέχρι και τις αρχές της κρίσης, ο πλούτος της χώρας συνεχώς μεγάλωνε, με αποτέλεσμα, με βάση την κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα να παράγει ετησίως ένα εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) που την κάνει να κατέχει την αξιοζήλευτη 27η θέση, σε ένα κατάλογο 180 χωρών! (2009)
2ος μύθος: “Η Ελλάδα δεν παράγει”
Μας λένε οι δηµοσιογράφοι ότι δεν παράγουµε τίποτα. Δείτε εδώ τις…εξαγωγικές »πρωτιές» της χώρας μας:
Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.
Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.
Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
Είμαστε παγκοσμίως:
3η χώρα σε παραγωγή ελιάς και λαδιού
3η χώρα σε παραγωγή κρόκου (saffron)
5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών
7η χώρα σε εξαγωγές ßαµßακιού
17η χώρα σε αφίξεις τουριστών (18,2 εκ.) ανάμεσα σε 165 χώρες και 21η σε έσοδα. Η Συνεισφορά στο ΑΕΠ είναι 15,9% και στην απασχόληση 18%
16η χώρα σε εξαγωγές τυροκοµικών προϊόντων
και φυσικά, είµαστε η ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ χώρα στην παγκόσµια ναυτιλία,
Η Ελλάδα “παράγει”!
Μέχρι το 2009, ήταν πρώτη στον παγκόσμιο εμπορικό στόλο.
Το 2010 έγινε δεύτερη, κατέχοντας το 14,8% του συνόλου της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Όμως, αν συνυπολογιστεί και ο στόλος άλλων, μικρότερων πλοιοκτητών, φτάνουμε στο 20% περίπου του παγκόσμιου στόλου!
Ο υπό ελληνική σημαία στόλος είναι πέμπτη δύναμη στον κόσμο και πρώτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέχοντας το 39,7% του συνόλου.
Αυτές όλες ενεργούν σε όλο τον κόσμο με έδρα την Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι σ’ αυτές δεν περιλαμβάνονται τραπεζικές και ναυτιλιακές εταιρείες.
Είμαστε απο τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς στην κόσμο.
Ο τουρισμός «δίνει» στην Εθνική οικονομία περισσότερα απο 38δις ετησίως, όσα η βιομηχανία σε χώρες όπως η Αυστρία και η Ολλανδία και η Δανία!.
Υπεράκτιες (off shore) εταιρείες: Ένας ολόκληρος ανεξέλεγκτος κόσμος επιχειρήσεων, όπως φάνηκε από τα σκάνδαλα της τελευταίας περιόδου. Δρουν ασύδοτα, με την ανοχή ή και κάλυψη των κυβερνήσεων και του καθεστώτος, προστατεύοντας τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη φορολόγηση, ξεπλένοντας «βρόμικο» χρήμα από τομείς μαφιόζικης καπιταλιστικής δραστηριότητας (ναρκωτικά, όπλα, trafficing κ.λπ.).
Στην Ελλάδα εδρεύει η INTRALOT, δεύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα τυχερών παιχνιδιών. Όλα της τα τερματικά και άλλα μηχανήματα, αλλά και το λογισμικό, είναι ελληνικής τεχνολογίας και παράγονται από την INTRACOM των 2.500 εργαζομένων.
Η 3Ε COCA COLA είναι η δεύτερη σε κύκλο εργασιών μετά την πρώτη στις ΗΠΑ. Ελληνικής ιδιοκτησίας και με εργοστάσια σε πάνω από 30 χώρες, με πάνω από 30 εταιρείες σε χώρες με συνολικό πληθυσμό περίπου 500 εκατ. ανθρώπων.
Οι ελληνικές χαλυβουργίες παράγουν πάνω από 2,5 εκατ. τόνους χάλυβα το χρόνο, καλύπτοντας τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς αλλά και εξάγοντας στο εξωτερικό. Αναφέρουμε το συγκρότημα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με 90 εταιρείες σε πολλές χώρες.
Η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, παράγοντας τσιμέντο από 7 εργοστάσια.
Αλλά και επιχειρήσεις με ισχυρή μετοχική συμμετοχή του Δημοσίου δραστηριοποιούνται σε πολλές χώρες και κατέχουν δεκάδες άλλες επιχειρήσεις. Αναφέρουμε τον ΟΤΕ (κατέχει πολλές εταιρείες τηλεπικοινωνιών – τηλεφωνίας σε όλα τα Βαλκάνια), τα ΕΛΠΕ κ.λπ. Πρέπει να υπογραμμίσουμε τη σημασία του ενεργειακού κλάδου, με την παρουσία της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ κ.λπ., αλλά και με τη συμμετοχή σε σημαντικά ενεργειακά δίκτυα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
3ος μύθος: “Η Ελλάδα μια φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους”
Στην Ελλάδα, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Σε πρόσφατη έρευνα του ο καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας Χ. Φράγκος, αποδεικνύει, ότι στην Ελλάδα, τα τελευταία 50 χρόνια “η απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών συνεχώς αυξάνεται, καθώς οι πρώτοι είτε διατηρούν είτε αυξάνουν τα εισοδήματά τους, εν αντιθέσει με τους δεύτερους των οποίων τα εισοδήματα βαίνουν συνεχώς μειούμενα”.
Το 20% του πλουσιότερου πληθυσμού της χώρας, από το 43,5% (5,32 δισ. δρχ.) του συνολικού εισοδήματος που κατείχε το 1960, έχει φτάσει να κατέχει το 48,77% του εισοδήματος το 2009 ή 43,38 δισ. ευρώ.” Έτσι, το 2006 η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ-27 μετά τη Λετονία. 1 στους 5 κατοίκους στην χώρα μας (20,1%) βρίσκεται κάτω από το όριο φτώχειας. Το ποσοστό μακροχρόνιας φτώχειας ανέρχεται στο 14% (δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ-15).
Η σύγκριση του επιπέδου φτώχειας μεταξύ των χωρών της ΕΕ αποκρύπτει τις τεράστιες διαφορές στο επίπεδο διαβίωσης όταν γίνεται με βάση τις εθνικές γραμμές σχετικής φτώχειας. Υιοθετώντας, π.χ., τη γραμμή φτώχειας της Δανίας καταλήγουμε ότι περισσότερο από το 40% των Ελλήνων είναι φτωχοί!
4ος μύθος: “Καταναλώνουμε περισσότερα από ότι παράγουμε”
Προφανώς όχι.
Η “παραγωγή πλούτου” στη χώρα δεν γίνεται με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μας, αλλά την παραγωγή κέρδους.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια σειρά από ανάγκες να μην καλύπτονται (γιατί δεν παράγονται αρκετά προϊόντα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες, ενώ θα μπορούσαν) και έτσι να εμφανίζονται ελλείμματα τα οποία καλύπτονται με τις εισαγωγές.
Γιατί όμως δεν παράγονται αυτά τα προϊόντα;”, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα. Γιατί, για παράδειγμα, “ενώ θα μπορούσαμε να παράγουμε κρέας, εντούτοις ξοδεύουμε, σαν χώρα, δισεκατομμύρια ετησίως για εισαγωγές;”
Η απάντηση είναι πάλι απλή: Γιατί η εισαγωγή κρέατος αποφέρει περισσότερα κέρδη! Όπως και η εισαγωγή παπουτσιών, ρούχων κλπ. Και από την στιγμή που ο εισαγωγέας κρέατος, μπορεί να κερδίσει περισσότερα με αυτόν τον τρόπο, γιατί να μπει στην διαδικασία να παράγει;
και τελικά ο 5ος μύθος: “Μαζί τα φάγαμε”
Από το 1997 μέχρι το 2007 η Ελλάδα είχε, από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του ΑΕΠ κατά 44%. Με σταθερούς τους υπόλοιπους παράγοντες (κρατικά έσοδα, δαπάνες κλπ.) έπρεπε να επέλθει σημαντική μείωση του χρέους ως % του ΑΕΠ (αφού αυτό ορίζεται πάντα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ).
Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη λόγω της τεράστιας μείωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη του κεφαλαίου και στη μεγάλη περιουσία, με τη φορολογία επί των αδιανέμητων κερδών να μειώνεται από 35% το 2004 (40-45% το 1981) σε 24% το 2009 και 20% σήμερα, και την εισαγωγή μίας πλειάδας φοροαπαλλαγών.
Π.χ. οι Έλληνες εφοπλιστές, απολαμβάνουν 58 φοροαπαλλαγές, με τελικό αποτέλεσμα να πληρώνουν στο κράτος ετησίως μόλις 12 εκ. ευρώ, έναντι 50 εκ. που πληρώνουν οι μετανάστες με τα παράβολά τους .
Οι φόροι που πλήρωσαν οι μισθωτοί και τα άλλα φυσικά πρόσωπα αυξήθηκαν από 5,6 δις ευρώ το 2004 στα 11 δις ευρώ το 2008. Αντίθετα οι ανώνυμες εταιρείες και τα άλλα νομικά πρόσωπα πλήρωσαν το 2004 4,8 δις ευρώ (4.775 εκ. ευρώ) και το 2008 κατά τι λιγότερο και συγκεκριμένα 4,705 εκ. ευρώ.
Αν η άμεση φορολογία στην Ελλάδα βρισκόταν απλά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά την περίοδο 2000-2008, το Δημόσιο θα είχε εισπράξει στο διάστημα αυτό φορολογικά έσοδα της τάξεως των 95 δις ευρώ.
Συνυπολογίζοντας τα έτη 2009 και 2010, προκύπτει ότι το ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε υπέρ των ψηλών εισοδημάτων από έσοδα που αντιστοιχούν στο δάνειο που έλαβε η χώρα από την Τρόικα
Τα παραμύθια τους πρέπει να τα σταματήσουμε!
Αυτή είναι η αλήθεια για την “φτωχή Ελλάδα” για την “Ελλάδα που δεν παράγει”, για το ότι “είμαστε φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους” για το “καταναλώνουμε περισσότερα από ό,τι παράγουμε” και για το “μαζί τα φάγαμε”!
Τώρα που την ξέρεις, σταμάτα να τους πιστεύεις! Πες το και σε άλλους. Τα παραμύθια τους πρέπει να τα σταματήσουμε!
http://www.aformi.gr

ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ /Η “ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε.” ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ

Αυξάνεται κάθε μέρα, μπροστά στη λαϊκή αντίσταση,  ο αριθμός των εταιριών/εργολάβων που αρνείται να συνεργαστεί με τη ΔΕΗ για να εκτελεί τις εντολές διακοπής του ρεύματος στα σπίτια όπου οι ιδιοκτήτες  αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι. Όπως μας πληροφορεί η ανακοίνωση της ΕΝΤΕΧΝΟΣ Α.Ε “έχει ήδη αρνηθεί οποιαδήποτε συνδρομή προς τη ΔΕΗ Α.Ε.“  Η αυριανή κινητοποίηση Λαϊκών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ έχει πετύχει το στόχο της λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί. Συνεχίζουμε να είμαστε όλοι σε επιφυλακή και σχεδιάζουμε τις επόμενες δράσεις μας. Η αυριανή κινητοποίηση δεν έχει λόγο να γίνει αφού η εταιρία αρνείται να συμπράξει με τη ΔΕΗ. Ας ακολουθήσουν κοι οι υπόλοιποι επίδοξοι“εκτελεστές” των εντολών διακοπής γιατί δεν θα περάσουν! Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν πληρώνουμε το χαράτσι/ δεν πληρώνουμε κανένα χαράτσι.

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Μίκης: «Το πολιτικό σύστημα είναι απόστημα επάνω στη σάρκα της πατρίδας»

«Το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του διέρχεται περίοδο αποσύνθεσης. Επομένως τίποτε καλό δεν μπορεί να προκύψει μέσα από αυτό, όσες αλλαγές κι αν συμβούν. Εχουμε να κάνουμε με ένα απόστημα επάνω στη σάρκα της πατρίδας, που καθημερινά μας δηλητηριάζει», δηλώνει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
«Με το μνημόνιο μας έχει δέσει χειροπόδαρα. Οπότε θα πρέπει να κοπεί όπως ο γόρδιος δεσμός με το σπαθί. Να θεωρήσουμε τα χρέη, τα δάνεια και τους τόκους άσχετα με τη θέλησή και τα συμφέροντα του λαού μας», επισημαίνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
«Εμείς προετοιμαζόμαστε από τώρα για την τελική σύγκρουση αλλά και για την επόμενη μέρα, με τη δημιουργία ενός νέου Συντάγματος και νέων θεσμών, καθώς και με λεπτομερή σχέδια για όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής», σημειώνει.
Σε ότι αφορά στις επόμενες κινήσεις της πολιτικής του οργάνωσης που ονομάζεται Ενιαία Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛΑΔΑ) σημειώνει:

  • Θα δημιουργήσουμε οργανώσεις σε όλη τη χώρα και σε όλους τους χώρους δουλειάς
  • Θα καταρτίσουμε πυκνό πρόγραμμα συγκεντρώσεων και ομιλιών
  • Θα γενικεύσουμε την ανυπακοή σε κάθε προκλητική και ουσιαστικά παράνομη απόφαση που θίγει τους εργαζόμενους, όπως χαράτσι και δημεύσεις.
  • Θα υπερασπίσουμε τον κάθε πολίτη, εργαζόμενο ή άνεργο κάθε θύμα της κυβερνητικής βίας.
Τέλος, αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Αφού έντυσαν την Ελλάδα στα μαύρα, τώρα ένας ένας αρχίζει να στρέφεται χωρίς ντροπή κατά του μνημονίου. Σημίτης και Χρυσοχοΐδης, ο ένας το θεωρεί λάθος και ο άλλος δηλώνει ότι δεν το γνώριζε... Σε λίγο θα δούμε τον Παπακωνσταντίνου να το καταδικάζει και τον Παπανδρέου να ετοιμάζει σταυροφορία κατά του μνημονίου.»
iefimerida.gr