Ο τελευταίος εκβιασμός του Χουντικού θιάσου

Δεν περιμένω πράξεις αντίστασης από προσκυνημένουςσαν το Σαμαρά, από προδότες σαν τον Παπανδρέου και τον Παπαδήμο, από απατεώνες σαν τον Καρατζαφέρη. Αυτές θα έρθουν από τας σπλάχνα του λαού μας και θα ναι απάντηση στην κατοχή της νέας Βέρμαχτ. Δεν περιμένω άλλο τίποτα από συντονισμένους εκβιασμούς από αυτόν τον άθλιο γραφειοκράτη, που θαρρείς σαν να είναι το απόσπερμα του Χίτλερ, στρογγυλοκάθισε ως εκπρόσωπος της Κομαντατούρ στη ρημαγμένη Αθήνα, παριστάνοντας πρώτα τον «Έλληνα» κι ύστερα τον «πρωθυπουργό».

Τον τελευταίο εκβιασμό τον έπαιξε χθες αυτός ο τσαρλατάνος της πολιτικής και οικονομικής καμόρα – κι ήταν αυτός, των διαρροών περί δήθεν καταστροφής αν δεν υπογράψουμε τους νέους ολοένα πιο καταστροφικούς όρους των τοκογλύφων απατεώνων «δανειστών» μας. Κι ήταν ο τελευταίος διότι αυτή η αποκρουστική μαριονέτα της διεθνούς τον κερδοσκόπων κι ο χουντικός θίασος που παριστάνει την «εθνοσωτήριο»κυβέρνηση, θα καταρρεύσει, θα γκρεμιστεί σύντομα βυθιζόμενη στο βούρκο των διαρκών εγκλημάτων που έχει διαπράξει κατά...
του λαού και της πατρίδας.

Θα καταρρεύσει ακόμα κι αν οι τέσσερις της κυβερνητικής σπείρας συνομολογήσουν σήμερα το απόγευμα στη συνέχιση του εγκλήματος τους, διότι θα τη γκρεμίσουν οι βουλευτές. Άνθρωποι όντες κι αυτοί με ένστικτο αυτοσυντήρησης, γνωρίζουν πως, για να είμαστε ρεαλιστές, κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ούτε καν τη σωματική τους ακεραιότητα αν εξακολουθήσουν να στηρίζουν το χουντικό θίασο.

Οι βουλευτές των παλιών, φθαρμένων και ένοχων κομμάτων εξουσίας ξέρουν ακόμη, ότι ουδείς μπορεί να τους τάξει θέσεις ή οφίτσια όταν οδηγούνται σε εκλογές στις οποίες τα κόμματα που ως τώρα δουλικά υπηρετούν θα συγκεντρώσουν ποσοστά που θα θυμίζουν ... θερμοκρασίες του Πολικού Βορρά. Οι δε αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφού μετέτρεψαν τα κόμματα τους σε λέσχες δοσίλογων, τώρα ξέρουν πως δεν θα βρουν πουθενά χρηματοδότη, δεν δίνει δεκάρα κάποιος σε πολιτικά χαλάσματα. Η εναλλακτική λύση αρθρώνεται στις μέρες μας από την ευρύτερη Αριστερά. Κι εννοώ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών και το ΣΎΡΙΖΑ, μια και ο Φώτης Κουβέλης, επέλεξε φαίνεται την «αμαξοστοιχία» του συστήματος, προσβλέποντας ίσως την θέση του μηχανοδηγού ή ...του σταθμάρχη. Και η πρόταση είναι σαφής: Διαπίστωση του αν το χρέος είναι πραγματικό, ή πλασματικό και απαίτηση όσων μας χρωστούν.

Αν χρωστάμε ζητούμε πενταετή αναστολή καταβολής δόσεων, ή συμφωνούμε ένα μονάχα μικρό ποσό ετησίως ώστε αφ' ενός να επιτευχθεί κοινωνικό μέρισμα κι αφετέρου να επιτύχουμε ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των τοκογλύφων. Αν δεν το δεχθούν οι Ευρωπαίοι να αποχωρήσουμε από κάθε πεδίο συζητήσεων αφήνοντας την «Ευρωπαϊκή Ένωση», η οποία θα καταρρεύσει μέσα στις αντιφάσεις της, όχι πλακωμένοι από τα συντρίμμια της, αλλά χαζεύοντας τα από μακριά, προσανατολίζοντας την εξωτερική μας πολιτική σε νέες συμμαχίες με το Ρωσικό και κινεζικό γίγαντα.

Ας αξιοποιήσουμε επιτέλους τις ανεξάντλητες δυνατότητες της πατρίδας μας που περνούν – και – από τον πακτωλό των κοιτασμάτων του Αιγαίου και του Ιονίου. Μπορούμε, τώρα, με μιαν Αριστερά, όσο το δυνατόν πιο ενωμένη, αυτήν την σημερινή Πατριωτική Αριστερά, απαλλαγμένη από τις χτεσινές και πολυκαιρισμένες, εσωτερικές της αντιμαχίες. Όχι μιαν Αριστερά – κλώνο ή και δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ που θυμίζει «πεθαμένο λικέρ» σαν αυτή που τελικά κατέληξε να εκπροσωπεί ο Φώτης Κουβέλης για να γίνει αρεστός στο πανικόβλητο κατεστημένο.

Μιαν Αριστερά που θα χωρά πολλούς, θα αποτελέσει το κοινωνικό πατριωτικό Μέτωπο με όλους όσους, ανεξάρτητα από τον παλιό κομματικό τους προορισμό, θέλουν την Ελλάδα ανεξάρτητη και την Ελληνική κοινωνία, ανοιχτή και παραγωγό προόδου. Ένα Μέτωπο που θα προκύψει από την κάλπη, είτε το θέλουν οι ημιθανείς «φρουροί» του συστήματος, είτε όχι. Ένα Μέτωπο που εμείς θέλουμε κι αυτοί φοβούνται...
γράφει Γιάννης Βασιλακόπουλος

από το newstrap , μονάζ από το Γρέκι μέσω apneagr

«Ετσι θα μάθουν»!


Δείτε τους.
Ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα.
Παρελαύνουν στη μικρή οθόνη και στα μικρόφωνα.
Μιλούν περί «ανταγωνιστικότητας». Πουλούν «μούρη» περί «υπευθυνότητας». Κάνουν μαθήματα «πατριωτισμού». Ζητούν «σύνεση». Καταγγέλλουν τις «αρρυθμίες». Ποζάρουν σαν εμβριθείς κατήγοροι των «υπευθύνων». Κηρύττουν τον «ορθολογισμό». Απαιτούν ανάληψη των «ιστορικών ευθυνών».
*
Και τι σημαίνει «ανταγωνιστικότητα», «υπευθυνότητα», «σύνεση», «εξορθολογισμός», «πατριωτισμός», «ανάληψη της ιστορικής ευθύνης»;
Μα ότι ο εργάτης πρέπει να ζει (στην καλύτερη περίπτωση) με 600 ευρώ καθαρά!
Οτι οι συνταξιούχοι πρέπει να ζουν με 300 ευρώ!
Οτι τα εκατομμύρια των ανέργων και των «απασχολήσιμων» πρέπει να δείξουν «κατανόηση»!
*
Εχουν την ξετσιπωσιά να καμώνονται ότι νοιάζονται για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα. Και για να αποδείξουν την ...έγνοια τους απαιτούν να γίνουν μαζικές απολύσεις και...
στο δημόσιο τομέα!
Εχουν την ξετσιπωσιά να προωθούν την επιβολή των «τρομονόμων» και της αρχής του «κανιβαλισμού» στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, στα δικαιώματα - και στον ιδιωτικό τομέα και στον δημόσιο τομέα. Και μετά να ισχυρίζονται ότι αυτή η «εξίσωση» με όρους νεκροταφείου συνιστά ...«ισονομία» και «αλληλεγγύη»!
Εχουν την ξετσιπωσιά να έχουν οικοδομήσει έναν κρατικο-μονοπωλιακό δημόσιο τομέα κατ' εικόνα της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης και καθ' ομοίωση της κομματικής τους αθλιότητας. Αλλά έρχονται να ζητούν ευθύνες για το δημιούργημά τους από τους εργαζόμενους!
Εχουν την ξετσιπωσιά να έχουν στείλει πάνω από 3 εκατομμύρια Ελληνες στο κοινωνικό περιθώριο. Και, όμως, να μιλούν περί «ανάπτυξης» μέσω της έντασης της ίδιας εκείνης πολιτικής που προκάλεσε τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων!
*
Και ποιοι τα λένε αυτά;
Δείτε τους. Απολαύστε τους στα πολιτικά σουαρέ και στα τηλεοπτικά τραπέζια της «δημοκρατικής» μονοφωνιας.
Απαντες παρόντες:
- Ο εσμός των εκπροσώπων ενός πολιτικού συστήματος που τα έκαναν όλα ίσωμα και τώρα το παίζουν από πάνω και «σωτήρες»!
- Οι τσανακογλείφτες - «διανοούμενοι», τα εξωνυμένα υπαλληλάκια του ίδιου πολιτικού συστήματος, αυτό το καθηγητικό κατεστημένο που για τη «σοφία» του και την προστυχιά του έγραφε ο Βάρναλης: «Και συ,τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,. της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,. και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι, του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα»...
- Η περιφερόμενη αυθάδεια του εκδοτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου, οι απαστράπτοντες «αστέρες» της σαπίλας, χορτάτοι οι ίδιοι, μια ζωή «ειδήμονες» και «ειδικοί», μια ζωή «προαγωγοί» και «φιλιππινέζες» εκείνης της πολιτικής που για να υπάρχει φροντίζει να διατηρεί στον αφρό το κάθε «πετυχημένο» και «καπάτσο» κατακάθι!
*
Δείτε τους.
Την ώρα που, μπουκωμένοι αυτοί, καλούν τους άλλους να ζήσουν χωρίς μισθό, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς ελπίδα.
Δείτε τους.
Την κυρία καθηγήτρια (του Πανεπιστημίου παρακαλώ!) που πουλούσε την περασμένη Δευτέρα «προφεσοριλίκι» από τη ΝΕΤ για το πόσο «παραγωγικό» είναι να κοπεί ο - ήδη κομμένος - κατώτατος μισθός...
Τον κύριο εκδότη που θέλει μετ' επιτάσεως το νέο Μνημόνιο καθ' ότι χρειάζονται ρευστότητα οι τράπεζες (που τον επιδοτούν)...
Την κυρία πολιτικό, που «σώζει» (οικογενειακώς) την Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια, αλλά όπως έλεγε τις προάλλες στο MEGA, τόσο η ίδια όσο και ο καημένος ο ΣΕΒ έχει να αντιμετωπίσει αυτό το κακό ΠΑΜΕ και βεβαίως το ΚΚΕ...
*
Ολοι αυτοί σας ζητούν - μας ζητούν - να ζήσουμε με ψίχουλα. Εκδίδουν οδηγίες για το πώς θα πηγαίνουμε τα ...χρυσαφικά μας στα ενεχυροδανειστήρια. Λένε ότι τα παιδιά μας θα δουλεύουν για 200 και 300 ευρώ.
Αλλά αφού αυτή είναι η «σωτηρία», γιατί οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και όλα τα τσιράκια τους σαν τους προηγούμενους, δεν δοκιμάζουν να «σωθούν» οι ίδιοι με τον ίδιο τρόπο που εκείνοι προτείνουν για μας;
Εμπρός, λοιπόν:
Ας παραιτηθούν από τα εισοδήματά τους. Ας παραιτηθούν από τις περιουσίες τους. Ας έρθουν στην κατάσταση των μισθωτών σκλάβων.
Κι ας ζήσουν - αυτοί - με τα 600 ευρώ καθαρά.
Ας ζήσουν - αυτοί - με τα 300 ευρώ σύνταξη.
Ας ζήσουν - αυτοί - με το επίδομα ανεργίας.
Τους κάνουμε, μάλιστα, την εξής πρόταση: Αντίθετα με μας, αυτούς θα τους απαλλάξουμε από χαράτσια και από φόρους. Θα έχουν 600 ευρώ «ολόκληρα», δικά τους, χωρίς χαράτσια, χωρίς φόρους. Που με αυτά θα πρέπει να φάνε, να μεγαλώσουν παιδιά, να ζεσταθούνε.
Ας ζήσουν έτσι. Ας εφαρμόσουν επάνω τους τις «θυσίες» που απαιτούν από εμάς.
Εμπρός, λοιπόν!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣμοντάζ Γρέκι

Απο το ψευτοδίλημμα "δεξιά - αντιδεξιά" στο τραγικό διακύβευμα "Εθνική ανεξαρτησία - φθισική επιβίωση"


ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
  
Όπως κανένας υβριδικός σπόρος δεν μπορεί να καρπίσει, έτσι και το δέντρο της λευτεριάς δεν θα βγάλει καρπούς αν δεν μπολιαστεί με αληθινούς πατριωτικούς αγώνες και όχι υβρίδια φτιαγμένα στα εργαστήρια της "Νέας Εποχής". 
Πέρασαν κοντά 68 χρόνια απο τότε που ο ελληνικός λαός έμαθε να ζεί σαν "απελεύθερος", δηλαδή σαν ένας δούλος που απελευθερώθηκε απο την άμεση εξουσία του αφέντη του. 

Συνηθίσαμε λοιπόν σε αυτήν την ψευδαίσθηση "ελευθερίας",την οποία ωστόσο φρόντιζαν να συντηρούν όχι μόνο οι νικητές του εμφυλίου αλλά και οι ηττημένοι, βάζοντας - ο κάθε ένας απο την σκοπιά του- ως ζήτημα ζωής και θανάτου το ψευτοδίλημμα "δεξιά - αντιδεξιά", λές και έφτανε να είσαι "αντιδεξιός" για να είσαι δημοκράτης ή να είσαι "δεξιός" για να χαρακτηρίζεσαι ως πατριώτης. 

Πάνω σε αυτό το ψευτοδίλημμα πάτησε το πολιτικό τσίρκουλο της μεταπολίτευσης, για να κτίσει κατ΄εντολή των δύο τότε νταβατζήδων της οικουμένης τα νέα κομματικά τζάκια. 

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε την φθορά αυτής της κατασκευασμένης "καύσιμης ύλης" και φρόντισε να την ...εμπλουτίσει με τον κατάλληλο made in USA αριστερόφρονα (δήθεν) πατριωτισμό. 

Ήταν τότε
 που ο πικραμένος απο την γυφτιά της δεξιάς ελληνικός λαός κατάπιε πρόθυμα αυτήν την καραμέλα, νομίζοντας ότι έτσι θα του αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω απο αυτό το μεταπολεμικό "ζήτημα ελευθερίας και αυθυπαρξίας του ελληνικού έθνους". 

Σήμερα βιώνουμε συνθήκες που μοιάζουν καταπληκτικά με την περίοδο γέννησης αυτού του ψευτοδιλήμματος με μία μόνη διαφορά. Ότι περιέχονται σε "συσκευασία του ενός" συμπυκνωμένες, όλες αυτές οι πολιτικές και οι ρητορείες που επι 68 χρόνια κράτησαν σε κώμα έναν ολόκληρο λαό. 

Το ψευτοδίλημμα "δεξιά- αντιδεξιά", το οποίο εξ αρχής είχε μόνο ως πρόσχημα τα ιδεολογικο - πολιτικά προτάγματα, έδωσε τη θέση του σήμερα στο τραγικό διακύβευμα "Εθνική ανεξαρτησία - φθισική επιβίωση". 

Εκεί θέλουν να πατήσουν οι εκατοντάδες "ψευτοσωτήρες" του έθνους που ξεπήδησαν είτε απο το πουθενά, είτε απο τα μαγειρεία των πιό σιχαμένων πλοκαμιών της διαπλοκής εξουσίας - κεφαλαίου , δηλαδή απο τα ΜΜΕ. 

Ο στόχος είναι πάλι ο ίδιος. 

Να μετατρέψουν αυτό το τραγικό διακύβευμα του έθνους μας σε ένα ακόμη μαγαρισμένο ψευτοδίλημμα, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάδειξη των "νέων πολιτικών δυνάμεων" θα κρατήσει για άλλα 68 χρόνια ναρκωμένο τον ελληνικό λαό, ώστε να μην αντιληφθεί το μέγεθος της δυστυχίας που θα του προκαλέσει η άνευ όρων παράδοση της χώρας μας και η μετατροπή της απο προτρεκτοράτο (που είναι) σε δουλοπαροικία. 

Το 1945 οι αντικαταστάτες των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη με μία συντακτική πράξη, κάτι δηλαδή ανάλογο με τις "πράξεις νομοθετικού περιεχομένου", τις "Κ.Υ.Α" (κοινές υπουργ. αποφάσεις), και τις ...σκέτες "υπουργικές αποφάσεις" που εφάρμοσε η μονοκομματική χούντα του Παπανδρέου και εφαρμόζει η τρικομματική δικτατορία του Παπαδήμιου, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τον λαστιχένιο όρο "εθνική αναξιότης" για να οδηγήσουν σε βέβαιη αθώωση τους δωσίλογους εκείνης της εποχής, τους οποίους για τα μάτια του κόσμου κάθισαν στο μαλακό σκαμνί της χειραγωγούμενης δικαιοσύνης. 

Οι τότε διορισμένοι "εθνοσωτήρες"
 μεταξύ των οποίων κατά σύμπτωση πάλι υπήρχε το όνομα «Παπανδρέου», όρισαν ως "Εθνική αναξιότητα", "την συμπεριφορά ενός πολίτη που στρέφεται ενάντια στην πατρίδα του, στην εθνική της αξιοπρέπεια ή που θίγει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αυτή". 

Με αυτές λοιπόν τις γκλυκανάλατες ερμηνείες του δωσιλογισμού και της εξ αυτού τελεσθείσης "εσχάτης προδοσίας", οδήγησαν τους δωσίλογους στην "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" και έναν ολόκληρο λαό στην ψευδαίσθηση του αίσιου τέλους ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, πράγμα που αύριο θα πράξουν και πάλι οι διάδοχοί τους . 

Για να κατανοήσουμε τους σκοπούς ή τα υποφαινόμενα στη ρητορεία των σύγχρονων εκφραστών του "αντιμνημονιακού μετώπου", ακολουθήσαμε ακριβώς την αντίθετη πορεία απο αυτήν που μας συνιστούσε ο Παπανδρέου, όταν μιλούσε για "νέο πατριωτισμό που δεν θα έχει ανάγκη απο σύμβολα και ιστορία αλλά απο μία παγκόσμια συνείδηση αλληλεγγύης και δικαίου". 

Το συμπέρασμα είναι ένα και πάρα, μα πάρα, πολύ απλό. 

Ο δωσιλογισμός 
δεν έχει μόνο μία μορφή και ασφαλώς δεν "εκπορεύεται" μόνο απο τα εμφανή "κέντρα εξουσίας". Δεν παράγει μόνο δυστυχία και εθνική υποτέλεια ,αλλά με ...κατάλληλη χρήση δημιουργεί συνθήκες νάρκωσης στον χειμαζόμενο απο τη δουλεία λαό. 

Δωσίλογοι δηλαδή,
 δεν είναι μόνο εκείνοι που απο θέσεις εξουσίας κλείνουν συμφωνίες και υπογράφουν δάνεια οδηγώντας την πατρίδα τους στην δουλεία, ούτε ακόμη και αυτοί που τους στηρίζουν είτε με την συναίνεση είτε με την "αντιπολιτευόμενη" νομιμοποίηση - ανοχή αυτής της προδοτικής συμπεριφοράς. 

Δωσίλογοι είναι και όσοι μιλούν για "εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα" χωρίς να καθορίζουν με λεπτομέρεια και σαφήνεια το περιεχόμενό του ή όσοι παρακινούν τον λαό να "αγανακτήσει" και χωρίς πολύ σκέψη να κάνει "ντού" για την ανατροπή αυτού του τυραννικού και δωσίλογου καθεστώτος, δίχως να σκεφτεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτών που θα καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί. 

Απο τη μια η δυσώδης τυραννική κυβέρνηση των veritable δωσιλόγων, και απο την άλλη ένας κουρνιαχτός "καπεταναίων" που δόλια θέτει ως στόχο όχι την χαρά του ελεύθερου αλλά την επιβίωση του "απελεύθερου" στο όνομα ενός κουτσού, κίβδηλου και απο κάθε σκοπιά ιδιοτελούς "Εθνικοαπελευθερωτικού" ή "ταξικού" αγώνα. 

Που είναι ωρέ κοπρίτες ο γνήσια εθνικοαπελευθερωτικός λόγος του Μακρυγιάννη , του Κολοκοτρώνη, του Παπαουλάκου ;
 

Ποιά είναι εκείνα τα εθνικά χαρακτηριστικά του αγώνα που λέτε ότι θα κάνετε υπερ του "Έθνους";
 

Διότι δεν μπορεί απο τη μια να μιλάμε για εθνική ανεξαρτησία και άλλα ωραία, ορίζοντας ως "έθνος" μια πολυπολιτισμική "χορτόσουπα" ή μια αποστειρωμένη κοινωνία που θα αποτελείται μόνο απο όσους θα έχουν στο αίμα τους το DNA του Ησίοδου ή του Απόλλωνα. 

Άι σιχτίρ ελλαδέμποροι Φαρισαίοι που στο όνομα της πατρίδας και του λαού αφήνετε τις κουτσουλιές σας να πέσουν πάνω σε αυτά που μας κράτησαν ζωντανούς για χιλιάδες χρόνια. 

ΥΓ: Τα παραπάνω αφιερώνονται εξαιρετικά σε όλους τους μασκαρεμένους "απελευθερωτές" που έχουν στήσει τους "πάγκους" τους απο το άκρο δεξιό μέχρι το άκρο αριστερό της "πλατείας". 


Η Μέρκελ μάς γυρνάει προ... 1821! ... Του 


Γιώργου Δελαστίκ



Εφριξαν όλοι οι Ελληνες μόλις άκουσαν ή διάβασαν τις πρώτες ειδήσεις για το γερμανικό έγγραφο αναφερόμενο στις προτάσεις του Βερολίνου για τη χώρα μας που επιδόθηκε την Παρασκευή το βράδυ στις αντιπροσωπείες των υπόλοιπων κρατών της Ευρωζώνης. Ενα έγγραφο που αποκάλυψε πρώτη η βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου, υποχρεώνοντας έτσι όλες τις κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, να διοχετεύσουν στον Τύπο το πλήρες κείμενό του, με αποτέλεσμα να μάθουν όλο το περιεχόμενό του και οι Ελληνες από χθεσινές εφημερίδες.

Πρόκειται για επαίσχυντο κείμενο πρωτοφανούς ωμότητας, το οποίο διαπνέεται από απροκάλυπτα αποικιακή -για να μην πούμε ναζιστική- νοοτροπία κατά της Ελλάδας, τέτοια που σε γραπτή μορφή υπήρχε μόνο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προ εβδομηκονταετίας και πλέον. Σε καμία περίπτωση το έγγραφο αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί προερχόμενο από φιλική χώρα. Συνιστά υπαγόρευση όρων από κατακτητή προς υπόδουλο πληθυσμό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον ελληνικό λαό - ως εχθρική επίθεση από κράτος που θέλει να καταλύσει την εθνική κυριαρχία της...

Ελλάδας κατά το πρότυπο της επίθεσης της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ τον Απρίλιο του 1941.

Εν πρώτοις το Βερολίνο απαιτεί να οριστεί κατοχικός διοικητής της Ελλάδας από την ΕΕ με το προκάλυμμα του «επιτρόπου επί του ελληνικού προϋπολογισμού». Αυτός ο κατοχικός διοικητής, όπως οι γκατουλάιτερ που διόριζαν οι ναζί σε όσες χώρες κατακτούσαν, τονίζεται ρητά στο γερμανικό έγγραφο ότι «πρέπει να έχει την εξουσία... να ασκεί βέτο (!) σε αποφάσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτει η τρόικα»!

Καμία απόφαση δηλαδή της εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης για να δοθούν χρήματα για την παιδεία ή την υγεία ή για συντάξεις δεν θα ισχύει, αν ο κατοχικός διοικητής κρίνει μόνος του και αποφασίσει ότι αυτή η απόφαση δεν συνάδει με τις εντολές της τρόικας για την Ελλάδα. Σε απλά ελληνικά ο Γερμανός γκαουλάιτερ θα αποφασίζει και θα κλείνει σχολεία και νοσοκομεία ή δεν θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο έναν ή πολλούς μήνες!

Στο κατάπτυστο έγγραφό τους οι Γερμανοί ετοιμάζουν το πλαίσιο για να οδηγήσουν κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά, στην πείνα τον ελληνικό λαό! «Η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί νομικά να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στη μελλοντική εξυπηρέτηση του χρέους. Τα κρατικά έσοδα θα χρησιμοποιούνται πρώτα και πάνω απ' όλα για την εξυπηρέτηση του χρέους. Μόνο τα έσοδα που απομένουν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτούν πρωτογενείς δαπάνες» αναφέρει ρητά το απίστευτα εξευτελιστικό για τη χώρα μας γερμανικό έγγραφο.

Κάθε μήνα δηλαδή ο κατοχικός διοικητής της ΕΕ θα πληρώνει τους δανειστές και ανάλογα με τα λεφτά που θα μένουν, θα παίρνουν ή δεν θα παίρνουν μισθό οι δημόσιοι υπάλληλοι και συντάξεις οι συνταξιούχοι! Λήγει π.χ. ομόλογο 14,5 δισ. ευρώ τον Μάρτη, δεν δίνει μισθούς εκείνον τον μήνα ο γκαουλάιτερ και βγαίνουν στη ζητιανιά οι δημόσιοι υπάλληλοι!

Η ναζιστική θηριωδία των Γερμανών αναπηδά και σε ένα άλλο σημείο του εγγράφου τους, όπου ουσιαστικά προαναγγέλλουν ότι μόλις ψηφιστεί αυτό το θεσμικό πλαίσιο υποδούλωσης της Ελλάδας, θα πάψουν να μας δίνουν και τις δόσεις του δανείου! Ο λόγος είναι απλούστατος. Με το νέο αποικιακό καθεστώς, η Ελλάδα θα είναι αδύνατον να χρεοκοπήσει γιατί ο κατοχικός διοικητής θα πληρώνει ανελλιπώς τα τοκοχρεωλύσια ακόμη και αν δεν του μένουν λεφτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αν δηλαδή δεν δώσουν οι Ευρωπαίοι κάποια δόση του δανείου, ο γκαουλάιτερ θα δίνει οπωσδήποτε τα λεφτά στους ξένους δανειστές και θα κόβει ακόμη περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις ή θα κλείνει νοσοκομεία και σχολεία!

«Αν μια μελλοντική δόση δανείου δεν εκταμιευθεί, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με χρεοκοπία, αλλά θα πρέπει αντιθέτως να δεχθεί περαιτέρω περικοπές σε πρωτογενείς δαπάνες ως τη μοναδική δυνατή συνέπεια οποιασδήποτε μη εκταμίευσης» αναφέρεται -με ομολογουμένως εντυπωσιακό κυνισμό που αφήνει άναυδο κάθε αναγνώστη- στο ανατριχιαστικό γερμανικό έγγραφο που αποκαλύπτει το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωζώνης και της ΕΕ του 21ου αιώνα.

Συνταγματικά
Πολίτευμά μας η... αποικιοκρατία

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ των Γερμανών επικυρίαρχων της Ευρώπης είναι απύθμενο. Δεν τους αρκεί η επαίσχυντη επιβολή αποικιοκρατικού - κατοχικού καθεστώτος στην Ελλάδα. Απαιτούν και τη... συνταγματική κατοχύρωσή του!!! Να ορίσουμε επισήμως δηλαδή ως πολίτευμα της χώρας την αποικιοκρατία! «Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι ο νέος μηχανισμός επιτήρησης θα κατοχυρωθεί πλήρως στο εθνικό δίκαιο, κατά προτίμηση μέσω συνταγματικής αναθεώρησης» υπογραμμίζεται ρητά στην τελευταία φράση του εγγράφου τους, που ξεσήκωσε τους Ελληνες. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν τόσοι δωσίλογοι Ελληνες βουλευτές ώστε να ικανοποιηθεί και αυτή η γερμανική απαίτηση - αν και καθόλου σίγουροι δεν είμαστε γι' αυτό, οφείλουμε να ομολογήσουμε.

Του Γιώργου Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ, μοντάζ Γρέκι