Ας είμαστε ρεαλιστές - το PSI δεν προχωράει - απαιτείται άλλη λύση


το PSI δεν προχωράει - χρειάζεται άλλη λύση
Όπως όλα δείχνουν το PSI δεν προχωράει καλά. Εξαρχής η αποτυχία του είναι προδιαγεγραμμένη.

Το PSI προκαλεί σημαντική ζημία στους ξένους ομολογιούχους, σαν διαδικασία είναι εθελοντικής φύσης και χρειάζεται για τη πραγματοποίηση της κεφάλαια ύψους περίπου 30 δις ευρώ περίπου που δεν υπάρχουν σήμερα στα ελληνικά δημόσια ταμεία.

Για να εξασφαλισθούν αυτά τα κεφάλαια η τρόικα μας ζητάει παραχωρήσεις που υπερβαίνουν αυτές που με ευκολία θα έκαναν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου (παραχώρηση δημοσιονομικής κυριαρχίας).

Με τυχόν υλοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων εξουσίας θα προκληθεί σημαντικό κοινωνικό και πολιτικό κόστος. 
Τα κόμματα εξουσίας τρέμουν στη σκέψη τυχόν ανεξέλεγκτων εξελίξεων και το σώμα των εκλογέων βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής εξέγερσης.
Η τοποθέτηση στην πρωθυπουργία με ανορθόδοξες και μη προβλεπόμενες διαδικασίες από το Σύνταγμα ενός άχρωμου τεχνοκράτη με μειωμένα αρχηγικά αντανακλαστικά και αμφισβητούμενες ως ανύπαρκτες διαπραγματευτικές ικανότητες έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Ας γίνουμε ρεαλιστές και ας το αποφασίσουμε.

Το πρόβλημα χρειάζεται άλλη λύση και άλλους διαπραγματευτές.

'Ετσι όπως έχουν τα πράγματα μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του Ελληνικού κράτους είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σύντομα, ακόμα και από τυχαίο γεγονός.
To δηλώνουν οι ίδιοι οι κυβερνώντες ως κινδυνολογία ή ως δυνατή εξέλιξη.

Μπορούμε αν θέλουμε να την αποτρέψουμε, αλλά αυτό τεχνικά δεν θα γίνει ούτε με αύξηση φορολογίας, ούτε με νέες θυσίες του ελληνικού λαού.

Για αποφύγουμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία χρειαζόμαστε περίπου 15 δις ευρώ μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Αν δεν τα βρούμε θα πρέπει να δηλώσουμε αδυναμία εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου χρέους και αυτό ισοδυναμεί με επιλεκτική στάση πληρωμών και όχι απαραίτητα με χρεοκοπία.

Το έχουν κάνει και άλλες χώρες στο παρελθόν και από μόνο του δεν πρέπει να μας τρομάζει.

Στην περίπτωση αυτή ως προσωρινή λύση μπορεί να γίνει μια πρόταση στους ομολογιούχους για ανανέωση του χρέους με έκδοση νέων ομολόγων ίσης με την αρχική διάρκεια.

Για όσους δεν την δεχθούν θα αρνηθούμε την πληρωμή.

Τότε θα ενεργοποιηθούν τα cds, θα προκύψει πιστωτικό γεγονός και θα αποζημιωθούν όσοι κατέχουν τέτοια προιόντα από τους ξένους κεφαλαιούχους (αγορές ) που έπαιζαν ως τώρα με την οικονομία μας εκδίδοντας τέτοια προιόντα.

Θα είναι μία ευχάριστη εξέλιξη να δούμε κάποιους επώνυμους κεφαλαιούχους των αγορών να πληρώνουν ακριβά τα παιχνίδια τους με την οικονομία μας .
Ως δυνατή εξέλιξη όμως μπορεί να διευκολύνει την προώθηση του PSI για τα υπόλοιπα ομόλογα με μελλοντικές λήξεις.

Παράλληλα οφείλουμε να έχουμε ήδη απευθυνθεί στις ξένες αγορές και να έχουμε ζητήσει μέσω των τραπεζών μας το ποσό αυτό ως δάνειο για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας τους.

Θα ανακοινώσουμε παράλληλα ως λόγο ενίσχυσης τους το ότι πρόκειται να παραχωρήσουμε για 30 χρόνια στις τράπεζες ακίνητη περιουσία του κράτους (επιφάνεια) αξίας περίπου 50 δις ευρώ και σε αντάλλαγμα θα μας πληρώσουν με τα κατεχόμενα απ' αυτές ομόλογα του ελληνικού κράτους ίσης ονομαστικής αξίας.

Αυτό θα ισοδυναμεί με μείωση του δημόσιου χρέους κατά 13% (=50/365), είναι απόλυτα εφικτό και θα ενισχύσει την οικονομική κατάσταση των ελληνικών τραπεζών που δεν θα χρειασθεί να επανακεφαλαιοποιηθούν και δεν θα έχουν ζημίες από τα κατεχόμενα ομόλογα.

Οι τράπεζες σε επόμενο στάδιο θα τιτλοποιήσουν αυτή την περιουσία και θα εκδόσουν δικά τους ομόλογα διάρκειας 30 χρόνων τουλάχιστον καλυμμένα απ' αυτήν (ενυπόθηκα) που θα διατεθούν σε ξένους επενδυτές.
Το αντίτιμο θα πρέπει να καταβληθεί με άλλα ομόλογα του ελληνικού κράτους αγορασμένα στην τρέχουσα αξία τους (50%), δηλαδή θα έχουμε μια περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους κατά 50 δις ευρώ.

Συνολικά θα έχουμε μείωση του δημόσιου χρέους κατά 41% ( =(50+100)/365 )με παράλληλη μετατροπή 100 δις ευρώ σε εσωτερικό ιδιωτικό χρέος, δηλαδή κατά 27% (=100/365).
Αυτή η μετατροπή σε ιδιωτικό εσωτερικό χρέος εξασφαλίζει ότι μειώνουμε τον κίνδυνο που θα προέκυπτε αν κάποια στιγμή υποχρεωθούμε από τις συνθήκες να βγούμε από τον χώρο του ευρώ μελλοντικά και εξασφαλίζουμε ότι οι τόκοι των 100 δις ευρώ θα παραμείνουν σε ελληνικά χέρια και θα αυξήσουν το εθνικό εισόδημα μέσω των τραπεζών.

Όπως βλέπετε το σχέδιο είναι περίπου ισοδύναμο σε απόδοση με το υφιστάμενο σχέδιο της κυβέρνησης για το PSI με την διαφορά ότι γλυτώνουμε 30 δις ευρώ από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δεν χρειάζεται να δανεισθούμε 130 δις ευρώ επιπλέον, όπως προβλέπει το PSI.

Τα ομόλογα εκδόσεως των τραπεζών προτείνεται να έχουν εκφρασθεί σε ένα τρίτο νόμισμα (σταθερό ή ανταγωνιστικό προς το ευρώ με χαμηλό επιτόκιο της τάξεως του 1% πχ σε δολλάρια Αμερικής).

Τα 15 δις ευρώ ενδέχεται να μας δανεισθούν με προθυμία από τις ίδιες τις τράπεζες έκδοσης των cds για να αποφύγουν την χρεοκοπία μας και την πληρωμή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων και θα διατεθούν από τις ελληνικές τράπεζες για την πληρωμή των ληγμένων ομολόγων του Μαρτίου (ουδέτερη ενέργεια ως προς την αύξηση του χρέους καθώς θα εξοφληθεί μ' αυτά ισόποσο άλλο χρέος).

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να μας δανείσουν τα 15 δις ευρώ άλλες χώρες που θα επιθυμούσαν την εμπορική συνεργασία με την χώρα μας σε διάφορους τομείς όπως πχ στον τομέα της ενέργειας.
Μπορεί να σας προκύψει η απορία για το που προστίθενται ως χρέος τα 15 δις ευρώ που θα δανεισθούν οι τράπεζες για λογαριασμό του κράτους.
Η απάντηση είναι τεχνική .
Ομόλογα ονομαστικής αξίας 50 δις ευρώ και διάρκειας 6 χρόνων με επιτόκιο 4,5% το χρόνο έχουν παρούσα αξία εξαγοράς 39 δις ευρώ περίπου.
Συνεπώς οι τράπεζες για να εξαγοράσουν αξία 50 δις ευρώ περιουσία του δημοσίου οφείλουν εκτός από 50 δις ευρώ ομόλογα να καταβάλουν και 11 δις ευρώ μετρητά, άρα η σχετική προσαύξηση του δημόσιου χρέους είναι μόλις 4 δις ευρώ και μπορεί να διακανονισθεί εύκολα.
Με την ολοκλήρωση του σχεδίου τα 365 δις δημόσιου χρέους θα μετατραπούν σε 219 δις ευρώ δημόσιου εξωτερικού χρέους (365-50-100+4) και 50 δις ευρώ διεθνούς ιδιωτικού χρέους που θα εξυπηρετείται από κατεχόμενα ομόλογα δημοσίου αξίας 100 δις ευρώ (ιδιωτικό εσωτερικό χρέος).

Σημειώστε στο σημείο αυτό ως πλεονέκτημα του διακανονισμού ότι η κρατική περιουσία θα επανέλθει αυτοδίκαια στην ιδιοκτησία του κράτους μετά από 30 χρόνια και ότι οι τόκοι των 100 δις ευρώ θα μείνουν τελικά ως εισόδημα στην Ελλάδα.

Το σχέδιο αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα και λύνει πολλά αδιέξοδα της κυβέρνησης προς όφελος του ελληνικού λαού.

Κατατίθεται για προβληματισμό όλων των πολιτών και για να μην υπάρχει δικαιολογία σε κανένα πολιτικό ότι δεν ήξερε ή δεν διάβασε άλλες λύσεις.

Δεν αισιοδοξώ ότι θα εφαρμοσθεί από την τρέχουσα κυβέρνηση αλλά από μία νεοκλεγμένη κυβέρνηση σωτηρίας που θα προκύψει από εκλογές.

Οι εκλογές θα γίνουν απαραίτητες σύντομα γιατί μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου θα φανούν πλήρως τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης πολιτικής.

Η οικονομική κατάσταση της Ιταλίας θα επιδεινωθεί περαιτέρω και οι ευρωπαίοι σύμμαχοι θα μας παρακαλάνε να κλείσουμε το πρόβλημά μας το συντομότερο με οποιαδήποτε διαθέσιμη λύση.

Υ.Γ. 
Ο συντάκτης του παρόντος κατέχει Μasters στο Βanking και έχει ειδικές γνώσεις για τα πράγματα που αναφέρει που απηχούν την προσωπική και ειδική γνώμη του.
Οι Συνταγματολόγοι και οι συμβούλοι τους άραγε γνωρίζουν και έχουν ειδική γνώμη?
Μάλλον όχι, θα έλεγα...


Πηγή: Ας είμαστε ρεαλιστές - το PSI δεν προχωράει - απαιτείται άλλη λύση - RAMNOUSIA 


Read more: http://harrytsopanos.blogspot.com/#ixzz1lCUufQ8U

Στο εδώλιο επί εσχάτη προδοσία - Στη Βουλή η δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ!

Διαβιβάζεται στη Βουλή άμεσα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, η δικογραφία για τις ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου για την του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 της χώρας προκειμένου να επιβληθούν νέα επαχθή οικονομικά μέτρα και να δικαιολογηθεί το Μνημόνιο, πιο γνωστή ως υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Τη διαβίβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης στη Βουλή είχε ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, καθώς στην έρευνα που διενήργησε εντόπισε βαριές ποινικές ευθύνες στο πρόσωπο του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του τέως υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.
Η υπόθεση ανατέθηκε στον κ. Παντελή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να την μελετήσει και να αποφανθεί εάν θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή ή αν θα έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.
Τελικά, ο κ. Παντελής -που είναι και ο φυσικός προϊστάμενος του κ. Πεπόνη- θα διαβιβάσει αύριο τη δικογραφία στη Βουλή, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Παντελής θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του και πιο συγκεκρικριμένα να πάρει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος μάλιστα είχε κληθεί ως ύποπτος, αλλά δεν κατέθεσε, κάτι που και ο ίδιος ζήτησε, με αναφορά του στον κ. Τέντε.
Oι εξελίξεις οδηγούν σε εξεταστική επιτροπή, η οποία θα αποφανθεί αν συντρέχουν λόγοι για σύσταση προανακριτικής η οποία έχει την αρμοδιότητα να παραπάμψει τους δύο πολιτικούς στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου κατηγορούμενους για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και συνεργασία με ξένες δυνάμεις με σκοπό νε τεθεί η χώρα υπό τον έλεγχό τους.

defencenet.gr


Read more: http://www.oparlapipas.com/2012/02/blog-post_4018.html#ixzz1lCSg9gU2

Tο Amphitheatrum Flavium υποδέχεται τον εμπνευστή του χαρατσιού της ΔΕΗ και τον μακελάρη του Ασφαλιστικού. - Ave Caesar, morituri te salutant...

Oι Έλληνες πολίτες υποδέχονται με τιμές, τον εμπνευστή του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ,Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πολιτικό που τορπίλισε το Ασφαλιστικό Ανδρέα Λοβέρδο, στο Amphitheatrum Flavium.

Οι δύο μωροφιλόδοξοι πολιτικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους «για το καλό του ΠΑΣΟΚ», με φόντο τη χρεοκοπημένη Ελλάδα, τους χιλιάδες άστεγους που κοιμούνται κάτω από τον τοξικό-από τις χημικές ουρές-ουρανό, τους συμπολίτες τους που οδηγούνται στην αυτοκτονία εξαιτίας...
της κόλασης που και οι συγκεκριμένοι κύριοι συνυπογράφουν.

Οι δύο από τους πιο επιτήδειους εκτελεστές του Μνημονίου, καθαρόαιμοι μακελάρηδες των εργασιακών δικαιωμάτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με τις ευλογίες του κατεστημένου των νταβατζήδων.

Κοπιάστε…

Από kourdistoportocali μοντάζ Γρέκι

Αηδία...

Ο πανικός από την μαζική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού, γίνεται μεγαλύτερος κάθε μέρα.
Αιτία, δεν φτάνει που τα ποσοστά άρνησης, αυξάνονται καθημερινά.
Χιλιάδες πολίτες, οργανώνονται μέσα από επιτροπές και δημιουργούν νέες, μαζικές εστίες αντίστασης.
Η επιβολή του χαρατσιού, αποδεικνύεται μπούμερανγκ για τη “κυβέρνηση”, που φαίνεται να
εγκαταλείπει τις απειλές για διακοπή ρεύματος. Ήδη τα περισσότερα υποκατάστηματα στη χώρα, δέχονται πληρωμές, μόνο με το ποσό του ρεύματος και εκδίδουν και εξοφλητικές για αυτό.
Με χθεσινή τροπολογία στη βουλή, ο Μπεννίτο – αυτός που θέλει να γίνει αρχηγός του 7% και πολλά λες – πέρασε τροπολογία, με την οποία αν κάποιος δεν πληρώσει το χαράτσι μέσα σε 4 μήνες – οι 90 μέρες έγιναν 120 – το χρέος διαγράφεται απο τη ΔΕΗ …. και πηγαίνει στην εφορία.!!!.
Η εφορία θα μπορεί να λαμβάνει ακόμη και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Πρώτον : Πρόκειται για μια ήττα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.
Δεύτερον : Αν η ηλιθιότητα ήταν ο λόγος της πρώτης ήττας, η απόφαση αυτή αποδεικνύει, ότι η εν λόγω ιδιότητα, είναι αναπόσπαστο στοιχείο του τρόπου σκέψης των “κυβερνόντων” και του λόγου ύπαρξης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τη χώρα.
Το ένα λάθος μετά το άλλο.
Απο τον πρώτο εκβιασμό - σε 40 μέρες κόβουμε ρεύμα- στην πρώτη αναγκαστική υποχώρηση – σε 80 μέρες κόβουμε ρεύμα - , στην δεύτερη υποχώρηση - δεν κόβουμε άμεσα ρεύμα αλλά σας παρακαλούμε πληρώστε -, στην τρίτη αναγκαστική υποχώρηση - σφυρίζουμε αδιάφορα - και τώρα σε ένα ακόμα λάθος.
Το μόνο που θα καταφέρει ο υποψήφιος – του 7% και πολλά λες – είναι μπλοκάρει και τις εφορίες.
Ο κόσμος δεν πλήρωσε όχι γιατί άκουσε κάποιους “Δον Κιχώτες λαικιστές”, όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος. Αλλά απλά γιατί δεν έχει και επιπλέον δεν έχει καμία όρεξη να νομιμοποιήσει μια διαδικασία, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην κατάσχεση της ιδιωτικής του περιουσίας.
http://olympia.gr/