ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΝ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟ ΥΜΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ


Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός άκουσε τον χθεσινό λόγο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του που μεταδόθηκε ολόκληρος και απευθείας από την τηλεόραση. Δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο ένας ηγέτης να φέρνει τη χώρα του στο χείλος της χρεοκοπίας, να έχει ήδη ρίξει στον Καιάδα τα εισοδήματα του ελληνικού λαού, να έχει προκαλέσει με την πολιτική του ένα εκατομμύριο ανέργους και αντί για αυτοκριτική να... υμνεί το έργο του!!!

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτό ακριβώς έκανε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Παρουσίασε έναν αποθεωτικό απολογισμό για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του την ολέθρια διετία 2009-2011 σε βαθμό τόσο απογειωμένο, ώστε ισχυρίστηκε ότι έσωσε όχι μόνο τη χώρα αλλά και τη... ΝΔ! Η ομιλία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ δεν είχε απολύτως καμία επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και το ερώτημα που γεννιέται είναι αν αυτό είναι απόρροια ενός απίστευτου «πολιτικού αυτισμού» ή αν έχουμε να κάνουμε με μια επίδειξη απύθμενου πολιτικού θράσους και βαθύτατης περιφρόνησης προς τον ελληνικό λαό και τα δεινά στα οποία τον οδήγησε η διακυβέρνηση Παπανδρέου.

Ακούγοντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαφημίζει πόσα υπέροχα πράγματα έκανε αυτός και η κυβέρνησή του σε δεκάδες τομείς, σχημάτιζε κανείς την εντύπωση ότι έκανε απολογισμό των πεπραγμένων του σε κάποιους άλλους και όχι στους Ελληνες που ζουν στη χώρα αυτή και υφίστανται στο πετσί τους τις συνέπειες του έργου του Γ. Παπανδρέου. Είναι όμως τόσο μεγάλος ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης ως χώρας ευρισκόμενης στο χείλος της κρατικής χρεοκοπίας, ώστε είναι άκρως αμφίβολο ότι οι ισχυρισμοί του Γιώργου θα έπειθαν ακόμη και τα τμήματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην... Παπούα και Νέα Γουινέα ή στην Μπουρκίνα Φάσο!...

Read more...

Τι σημαίνει Τρόικα;

Για μια ακόμα φορά η συμμαχία Κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους για την επερχόμενη κατάρρευση .
 Οι συμφωνίες για το PSI έχουν κλείσει, μετά από τις  δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκμεταλλευτών για να είναι όλοι ευχαριστημένοι από την μοιρασιά του ιδρώτα και της μισθωτής σκλαβιάς του λαού για τα επόμενα σαράντα χρόνια. Τώρα προσπαθούν να αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν από τον εργαζόμενο, απαιτούν την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε δικαιώματος, την βίαιη φτωχοποίηση.  Απαιτούν την μεταβολή του συνόλου της κοινωνικής πλειοψηφίας σε μισθωτούς και άνεργους σκλάβους.  Σε σκλάβους που το αίμα τους θα επανεκκινήσει την καπιταλιστική οικονομία και την νέα «ανάπτυξη».
 ΜΜΕ και παπαγαλάκια της κυβέρνησης διαρρέουν ότι η τρόικα απαιτεί την κατάργηση του 13-14 μισθού, του κατώτερου μισθού, την ουσιαστική κατάργηση της περίθαλψης και των συντάξεων.
 Κρύβουν όμως το ποια είναι αυτή η τρόικα και δεν εννοούμε φυσικά τους τίτλους ΔΝΤ,Ε.Ε.,ΕΚΤ, αλλά ποιους επί της  ουσίας εκφράζουν αυτοί και ποιών συμφέροντα προστατεύουν. Το ΔΝΤ αποτελεί μορφή παγκόσμιας συνένωσης των πιο ισχυρών καπιταλιστικών συμφερόντων, κρατών, κυβερνήσεων, εταιριών, τραπεζών,  που διασφαλίζει τα  κέρδη τους και ανοίγει νέους δρόμους εκμετάλλευσης. Αντίστοιχη συνένωση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και η Ε.Ε. Αυτοί είναι που απαιτούν και ορίζουν την τύχη των εργαζόμενων. Είναι κάτι μακρινό και απρόσωπο, είναι μια παγκόσμια συνομωσία των ισχυρών, ένα σενάριο συνομωσίας, αυτό προσπαθούν να μας πείσουν οι μεγαλοκαρχαρίες των ΜΜΕ.
 Όμως τα πράγματα είναι πιο απλά, πιο  άμεσα και δίνουν δυνατότητες ανατροπής. Ο βασικός εκφραστής της Τροϊκας στην Ελλάδα δεν είναι ο τρομερός Τόμσεν που επιβάλλει και απαιτεί μέτρα, αλλά η Ελληνική κυβέρνηση, που εκφράζοντας τα συλλογικά συμφέροντα του Ελληνικού καπιταλισμού αναλαμβάνει να εξοντώσει το λαό για να ξανακερδίσουν οι εκμεταλλευτές. Η κυβέρνηση που συμμετέχει οργανικά στην Ε.Ε. το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ.
 Τρόικα για την Ελλάδα είναι το σύνολο του εκμεταλλευτικού συστήματος που αφού κέρδισε από την «ανάπτυξη», ξανακερδίζει στην κρίση. Ένα σύστημα ενταγμένο στο παγκόσμιο καπιταλιστικό πλέγμα που έχει κηρύξει πόλεμο στους εργαζόμενους. Που έκανε στρατηγική του επιλογή την ένταξη στην ΕΕ και την ΟΝΕ, που αξιοποίησε το ΔΝΤ για να συντρίψει την ζωή των εργαζόμενων.
 Τρόικα στην Ελλάδα είναι ο ΣΕΒ που επιτέλους επέβαλλε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τον στρατό των ανέργων, την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλειας.
 Τρόικα στην Ελλάδα είναι το ΕΒΕΑ που απαιτεί την τριετή μείωση των μισθών.
 Τρόικα στην Ελλάδα είναι η Ένωση Ξενοδόχων που επαιτεί να κοπεί ο 13ος-14ος μισθός
 Τρόικα στην Ελλάδα είναι οι τραπεζίτες που αφού άρπαξαν το μόχθο του λαού αφού επιδοτήθηκαν με δις ευρώ τώρα θα τσεπώσουν νέα δεκάδες δίς.
 Τρόικα είναι οι Εφοπλιστές με το 4% της φορολογία και την χωρίς όρια εκμετάλλευση των Ελλήνων και αλλοδαπών ναυτικών .
 Τρόικα είναι το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται την ανθρώπινη εκμετάλλευση για τα συμφέροντα των αφεντικών.
 Τρόικα είναι τα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων που τρομοκρατούν τον λαό με το έκτακτα δελτία «εκτέλεσης» των εργατικών δικαιωμάτων και αναγκών.
 Αυτοί είναι η πραγματική ΤΡΟΙΚΑ στην Ελλάδα, Εθνικά και υπερεθνικά συμφέροντα που στόχο έχουν να μας συντρίψουν. Αυτοί όλοι δεν χωρίζονται σε ντόπιους και ξένους σε Γερμανούς, Γάλλους, Αμερικάνους ή  Έλληνες αυτοί όλοι ενώνονται στον κοινό σκοπό του κέρδους και της εκμετάλλευσης.   Ο εχθρός είναι απέναντι μας, μπροστά στα μάτια μας
 Ενάντια σε όλους αυτούς πρέπει να ξεσηκωθούμε, για να τους ανατρέψουμε.
Για να πέσει αυτή η κυβέρνηση, για να διαλυθεί η λυκοσυμμορία της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης .
 Για την συνολική ανατροπή αυτού του συστήματος που στόχο έχει την εξόντωση μας
Για την κοινή πάλη των εργαζόμενων της Ευρώπης και του κόσμου ενάντια στα εθνικά και υπερεθνικά κέντρα εκμετάλλευσης. 

www.denplirono.info

Ας καταρριφθεί ο μεγαλύτερος μύθος της μεταπολίτευσης

Απογοήτευση. Τρόμος. Δόγμα του Σοκ... Ότι καλύτερο για όλους τους επαναστάτες του καναπέ. Η οργή διοχετεύτηκε στο facebook και στα blogs. Πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια και όχι οι δρόμοι.
Μπροστά σε ότι συμβαίνει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίαςστρουθοκαμηλίζειΝομίζει ότι έτσι θα ξεφύγει από το πρόβλημα. Δηλαδή δεν το κοιτώ άρα δεν υπάρχει.
Και όμως το πρόβλημα είναι εκεί χρόνια ολόκληρα. Έκαψε τα σωθικά μιας γενιάς. Ψευτοαριστερά ιδεολογήματα κυριάρχησαν σε κάθε μορφής έκφανση της κοινωνικής ζωής. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τι να πρωτογράψει.
Και από την άλλη μεριά μια ενοχική δεξιά να προσπαθεί να προσδιοριστεί πάντα με ένα συνθετικό μπροστά. Φιλελεύθερη, Πατριωτική, Κεντρώα, Ότι να ναι…
όπου κάτσει αρκεί να πείσει ότι δεν είναι αυτό που θα ‘πρεπε να είναι…
Ακολούθησε και αυτή με από τη μεριά της όλα τα πιθανά και απίθανα γκρουμπούσκουλα του εκάστοτε lifestyle.
Έτσι λοιπόν μπήκαν όλα στο μπλέντερ. Ή μάλλον στο πλυντήριο. Και τα ρούχα έγιναν εμπριμέ. Τι καλά… Όλοι μια μεγάλη παρέα. Κάποιοι, οι λίγοι, από την παρέα έτρωγαν και κάποιοι άλλοι, οι πολλοί, άλλοι πίστευαν ότι θα μπορούσαν και αυτοί να φάνε από τα έτοιμα κι αδούλευτα.

Πρότυπο ζωής.

Φτάσαμε λοιπόν στο δια ταύτα.

Χρεοκοπήσαμε. Όχι μόνο οικονομικά.
Όσο και αν δεν θέλουμε να το δούμε είναι έτσι ακριβώς.

ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ. Και δυστυχώς μας αξίζειΜην περιμένετε να δείτε να γεμίζουν οι δρόμοι της οργής. Μην περιμένετε να δείτε αποφασισμένους. Ο αποφασισμένος ξέρει ΠΟΥ και ΠΩΣ θέλει να πάει.

Το πολύ πολύ να δείτε μια ακόμη γενικόλογη αγανάκτηση για φραπέ στο Σύνταγμα, αν ο καιρός είναι καλός. Για να δούμε να ξανα-διαδηλώνουν πλάι πλάι η κυρία με το μαλλί από το κομμωτήριο των 50 Ευρώ την επίσκεψη, με τον/την εργαζόμενο/η των 500 Ευρώ και τον/την άνεργο/η με το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας. Βραχυκυκλωμένους νοικοκυραίους μαζί με αφασιακούς (και όχι μόνο....) μπαχαλάκηδες.
Οι οικονομικές αποφάσεις δυστυχώς πλέον δεν παίρνονται εντός των τειχών.
Με ή χωρίς επιτροπεία το παιχνίδι το κάνουν άλλοι. Υπάρχουν όμως και αποφάσεις που δεν αντιβαίνουν σε καμία απολύτως υποχρέωση αναληφθεί από τη χώρα και δεν είναι άλλες από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Όλων αυτών που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα. Όλων. Ανεξαιρέτως. Αυτό θα είναι το πραγματικό ΣΟΚ. Έτσι θα σταλεί το μήνυμα ότι τα πράγματα αλλάζουν.
Τότε θα πάρει μπροστά η υγιής εξωστρεφής επιχειρηματικότητα και θα εξαφανιστούν οι διαδρομιστές των πολιτικών γραφείων.

Ναι χρειάζεται flat rate στην φορολογία.
Ναι χρειάζεται ένα απλοποιημένο Δημόσιο, φιλικό στο επιχειρείν.
Ναι χρειάζονται κίνητρα για επενδύσεις.
Ναι η ΑΟΖ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Όλα χρειάζονται.

Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται να καταρριφθεί ο μεγαλύτερος μύθος της μεταπολίτευσηςΕπιτέλους να καταλάβουν όλοι, ότι και στην Ελλάδα, ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ.
Μόνο τότε θα αλλάξουν τα κόζια…
Αλλιώς ας ετοιμάσουμε διαβατήρια"Και στο Σιγάγο μέσα" ας ζήσουμε τη λεφτεριά, που έλεγε και ο Νίκος...
Ο Θεός μαζί μας.

γράφει ο Κριός ο Πολιορκητικός
από το Λόγια σταράτα η φωτό είναι του Γιώργου Νικολόπουλου μέσω apneagr

Οργανώνεται κόμμα από τον Καμμένο και 


άλλους σε όλη τη χώρα..


Ο Καμμένος έχει κατ’ επανάληψη τονίσει πως αν η Νέα Δημοκρατία ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο και την νέα δανειακή σύμβαση, θα αποχωρήσει από το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ο Πάνος Καμμένος οργανώνει ήδη, μαζί με άλλους κόμμα, σε όλη την Ελλάδα και θα κατέβουν στις προσεχείς εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι ο Σαμαράς το ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει....
το PSI, το νέο μνημόνιο και την νέα δανειακή σύμβαση, που εκτός του ότι νομιμοποιούν και την πρώτη παράνομη και αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση, ταυτόχρονα θα υποδουλώσουν τους Έλληνες για πάντα.
Στο στρατόπεδο του Πάνου Καμμένου προσχωρεί πλήθος κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα, απλός κόσμος, αλλά και παλιά και νέα στελέχη από όλους τους κομματικούς χώρους που βλέπουν την προδοσία που κάνει το πολιτικό σύστημα στη χώρα, Ένα πολιτικό σύστημα που έφαγε, ήπιε από το λαϊκό υστέρημα και κυβέρνησε αυτόν το λαό ανενόχλητα.
Σήμερα το πρωϊ (αν ακούσαμε καλά) μάθαμε ότι μαζί με τον Πάνο Καμμένο συμπαρατάσσεται  και συμμετέχει στην ίδρυση του κόμματος και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.
Μετά από όλα αυτά ένα είναι βέβαιο. Ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δει πλέον ποτέ αυτοδυναμία και ίσως αργότερα οδηγηθεί και σε πολιτικό μαρασμό.
Προλαβαίνει ακόμα, ως μια τελευταία ευκαιρία, να πει «ΟΧΙ».
Μετά όλα θα έχουν χαθεί.


Ακούγεται στο Κολωνάκι ο ήχος του ελικοπτέρου που πλησιάζει. Ο ανίκανος Παπαδήμος και η κυβέρνησή του οδηγούν τη χώρα στη κόλαση...



Ο ήχος του ελικοπτέρου που πλησιάζει στο Παναθηναικό Στάδιο συγκλονίζει το Κολωνάκι.

Ο Χρήστος Παπουτσής σε συνεργασία με τον Δημ. Αβραμόπουλο έχουν έτοιμο το σχέδιο απόδρασης «Χρυσό Πουλί» με το οποίο ο φευδοπρωθυπουργός των τραπεζιτών θα εγκαταλείψει τη χώρα.

Το PSI κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να τιναχθεί στον αέρα, ενώ η νέα δανειακή σύμβαση μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός.
Οι 300 της Βουλής γνωρίζουν ότι είναι λίγα τα πολιτικά ψωμιά τους, αφού έχουν προδώσει κατ΄επανάληψη το λαό και ότι η ΝΕΜΕΣΙΣ πλησιάζει.
Μια ΝΕΜΕΣΙΣ χωρίς προηγούμενο.
Την ίδια στιγμή πολιτικά εξώγαμα ετομάζονται να αρπάξουν το ΠΑΣΟΚ, ενώ στόματα ανοίγουν και σκελετοί βγαίνουν από τις ντουλάπες.
Σε λίγο μια συμμορία που θα ζήλευε ο Καραμπέρης θα συγκλονίσει τη χώρα με τις αποκαλύψεις για τις  πολιτικές διασυνδέσεις της!..

Η λύση είναι ο δρόμος... όλοι και όλοι στους 


δρόμους


  • Πρέπει να προλάβουμε την "τελική λύση", που είναι η υποδούλωση της χώρας και η εξαθλίωση του Ελληνικού λαού
Είμαστε ένα βήμα πριν την «τελική λύση»που θα επιφέρει το «ολοκαύτωμα» μιας ιστορικής χώρας και ενός ολόκληρου λαού!

Το λεγόμενο PSI είναι το άθλιο δηλητηριώδες «κερασάκι στην τούρτα»προκειμένου να περάσουν «πακέτο» το νέο δρακόντειο μνημόνιο, την νέα «αποικιακή» δανειακή σύμβαση και την εκποίηση της χώρας.

Μας λένε ότι με το PSI θα χάσουν οι τράπεζες και θα δοθεί «λύση» στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους.

Ψεύδος και απάτη.

Τα ομόλογα που θα «κουρέψουν» οι τράπεζες έχουν «κουρευτεί» ήδη στη ζωή, αφού τα ελληνικά ομόλογα έχουν καταστεί «σκουπίδια»! Οι τράπεζες, με την ανταλλαγή ομολόγων στο 50% του ονομαστικού κεφαλαίου τους, δεν χάνουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ' ότι έχουν χάσει μέχρι τώρα.Αντίθετα βγαίνουν ωφελημένες!

Επιπροσθέτως, με το κούρεμα του 50% στο κεφάλαιο των ομολόγων, το ελληνικό κρατικό χρέος δεν γίνεται καθόλου βιώσιμο. Διότι το ελληνικό κρατικό χρέος θα απομειωθεί στην πραγματικότητα περίπου κατά 50 δις (90 δις περίπου από το «κούρεμα» - 40 δις δάνεια προς τις τράπεζες). Μια μείωση χρέους κατά 50 δις σε ένα συνολικό χρέος που κινείται πάνω από τα 350 δις είναι πολύ μικρή αναλογικά, ενώ γρήγορα τα επερχόμενα ελλείμματα και η ακατάσχετη ύφεση θα «καταπιούν» και με το παραπάνω αυτή τη μικρή μείωση.

Κι όμως για ένα τέτοιο PSI η χώρα μας θα δανειστεί 40 δις από το ευρωπαϊκό ταμείο για να τα χαρίσει κυριολεκτικά στους τραπεζίτες, ανακεφαλαιώνοντας τις τράπεζες τους.
Για ένα PSI, επίσης, που είναι «άνθρακες ο θησαυρός», το χρέος, πλέον, θα περάσει σταδιακά σε κράτη της ευρωζώνης και στο ΔΝΤ και θα μεταφερθεί από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο. Κι αυτό για να δεθεί πιο ασφυκτικά η χώρα!

Ακόμα χειρότερα στο «κούρεμα» του PSI θα συμπεριληφθούν και τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων (περίπου 30 δις), την ώρα που κυβέρνηση και τρόικα πάνε να μειώσουν κατά 10% τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτά τα ληστρικά μέτρα, σε συνθήκες εφιαλτικής ανεργίας και εξάπλωσης της εισφοροδιαφυγής,απλώς σημαίνουν το τέλος των Ασφαλιστικών Ταμείων και επομένως το τέλος των Συντάξεων!

Θα το ανεχθούμε; 
Θα το επιτρέψουμε; 
Δεν θα αντιδράσουμε;

Με όπλο, μέσο και μοχλό αυτό το τρισάθλιο PSI, την απειλή της ανεξέλεγκτης πτώχευσης, έναντι της δήθεν «συντεταγμένης» που θα επέλθει με το υποχρεωτικό «κούρεμα» του PSI και του«κινδύνου» της εξόδου από την ευρωζώνη, ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ (τρόικα) και κυβέρνηση εκβιάζουν το λαό να ανεχθεί ένα δρακόντειο εφιαλτικό μνημόνιο , μια «αποικιακή» δανειακή Σύμβαση και τηνεκποίηση των πάντων σε αυτή τη χώρα.

Στο όνομα του PSI, του φόβου ανεξέλεγκτης πτώχευσης και των δήθεν κινδύνων έξω από την ευρωζώνη, θέλουν να διαλύσουν τα πάντα, να εξαφανίσουν τα μικρομεσαία στρώματα, νακατεδαφίσουν ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις, να πάνε τους μισθούς στα επίπεδα της Βουλγαρίας και τους ανέργους σε αριθμητικά ύψη που θα ξεπερνάνε τους απασχολήσιμους!

Θα αποδεχτούμε έναν τέτοιo εκβιασμό;

Είναι πράγματι το μικρότερο κακό το «πακέτο PSI – δεύτερο Μνημόνιο – νέα Δανειακή» Σύμβαση.

Ο ελληνικός λαός, αν θέλει να έχει μέλλον πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα με ένα νέο μεγάλο και ελπιδοφόρο ΟΧΙ.

ΟΧΙ στο PSI!

ΟΧΙ στο δεύτερο Μνημόνιο!

ΟΧΙ στη νέα δανειακή σύμβαση!


ΟΧΙ στην εκποίηση της χώρας και στον εξευτελισμό και εξανδραποδισμό του λαού!
Πράγματι το ΟΧΙ σε όλα τούτα οδηγεί στη διακοπή αποπληρωμής του χρέους και συνακόλουθα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Όλα τα άλλα που προβάλλονται ως δήθεν «εύκολες» εναλλακτικές λύσεις συνιστούν αυταπάτες και χίμαιρες, αν δεν αποτελούν εύκολη στρεψοδικία.

Η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη, ως τα πρώτα αναγκαία και αναντικατάστατα αφετηριακά βήματα της άρνησης του πακέτου "PSI - 1ου και 2ου Μνημονίου – νέας Δανειακής Σύμβασης», όχι μόνο δεν συνιστούν καταστροφή αλλά στα χέρια μιας νέας, προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από μια λαϊκή ανατροπή, συναποτελούν το μοναδικό δρόμο για μια διέξοδο από την κρίση και την προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας.

Με τα δάνεια της τρόικας δε γίνεται προκοπή.

Η άρνηση της τροϊκανής χρηματοδότησης σημαίνει απλά ότι θα σταματήσουμε να πληρώνουμε (ευτυχώς) τόκους και χρεολύσια επί του χρέους.

Με δυο λόγια θα πρέπει να κάνουμε διακοπή στην αποπληρωμή του χρέους (στάση πληρωμών ή πτώχευση με πρωτοβουλία της χώρας), πράγμα που έχει ως δίδυμη επιλογή (αναγκαία έτσι κι αλλιώς) την έξοδο από την ευρωζώνη και τη συγκρότηση νέου εθνικού νομίσματος. Κι αυτά ως αφετηρία ενός προοδευτικού προγράμματος σοσιαλιστικής προοπτικής με αιχμές τη ρύθμιση – διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ποιος θα τα κάνει αυτά;

Ασφαλώς όχι το παραδομένο αστικό κατεστημένο του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Θα τα κάνει μια άλλη, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση.

Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μόνο από μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή που μπορούν να επιφέρουν μεγάλοι, ενωτικοί, ταξικοί, εξεγερτικοί αγώνες του ελληνικού λαού, που θα εκφράζουν μια πλατιά κοινωνική συμμαχία της σύγχρονης εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων στις πόλεις και την ύπαιθρο!

Κεντρικό αίτημα των καιρών είναι η συμπαράταξη των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μετώπου Αριστεράς και συνεπών (πέραν της σοσιαλδημοκρατίας) προοδευτικών δυνάμεων.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 

Αυτά συνιστούν τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών!

Θα ανταποκριθούμε;

Θα ανταποκριθούν οι δυνάμεις της Aριστεράς και οι συνεπείς προοδευτικές δυνάμεις;

Θα ανταποκριθούν οι πολίτες;

Αυτή την ώρα, το εδώ και τώρα κάλεσμα των καιρών είναι όλοι και όλες ενωμένοι στους δρόμους.

Ενωμένοι για να σταματήσουμε τα εγκληματικά πολιτικά χέρια που πάνε να εκβιάσουν και να πνίξουν κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό με το πακέτο «PSI -2ο Μνημόνιο – 2η Δανειακή Σύμβαση»! 



http://www.iskra.gr