https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijqaooH1ZN2NWcmogsilCJbsRRSNwAV6KQhZNQ_QYKClNgmU8aPFgTkE4FoYk92IKjq1Ii-jDOdGm34CBOPZXFN-2m4rPSR-xN0wD-ma_KyYh-Inqlh1smTRBvGaDvbYdHXHiXrl14-DED/s1600/412363-15966_1069565718195_1797672678_145475_4031677_n.jpg
ΕΛΛΑΔΑ KAΛΗΜΕΡΑ δέν φταίς έσύ οί κολωέλληνες φταίνε......
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;;
Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε.
Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.
Athena Roumeliotis
kyrathenas@aol.com

Εκβιάζει ωμά ο θίασος Παπαδήμιου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ

Από εφημερίδα "Πριν"

Απύθμενο πολιτικό θράσος και κυνισμό χωρίς όρια επιδεικνύουν από τη μια μεριά η ΕΕ και το ΔΝΤ και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ που σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους σκηνοθετούν δήθεν «κρίση» στις διαπραγματεύσεις και απειλή επικρεμάμενης χρεωκοπίας. Στόχος τους να παγώσουν τον κόσμο, να παραλύσουν τις αντιδράσεις του και έτσι να διευκολυνθούν στο πέρασμα όλων ει δυνατόν των εφιαλτικών αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ήδη συμφωνήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, έριξαν προχτές σε κυκλοφορία και την ανυπόστατη φήμη ότι δήθεν θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός ο «τραπεζοτσολιάς» Λουκάς Παπαδήμος, αν δεν συμφωνήσουν ο Γ. Παπανδρέου, ο Α. Σαμαράς και ο Γ. Καρατζαφέρης με όλους τους όρους που θέτει η τρόικα (κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση του κατώτατου μισθού, απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.) και με τους οποίους συμφωνεί απολύτως βεβαίως ο πρωθυπουργός ...Παπαδήμιος. Την απέσυραν αμέσως όμως μόλις διαπίστωσαν ότι γελούσε και το παρδαλό κατσίκι και όλος ο κόσμος χαιρόταν με την είδηση απομάκρυνσης του απεχθούς τραπεζίτη!

Εκείνος πάντως που έδωσε ρεσιτάλ φασιστικού παραληρήματος τύπου Μπενίτο Μουσολίνι στη Βουλή ήταν ο Bαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος με το μάτι να γυαλίζει σαν τρόφιμος του Δρομοκαΐτειουδιαπίστωσε ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πτώχευση λόγω της στάσης του ...Αλέξη Τσίπρα! «Εσείς είστε ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της πρότασης να οδηγηθεί η χώρα στην πτώχευση, να βγούμε από το ευρώ για να αγοραστεί η χώρα φθηνά απ’ όλους αυτούς που έχουν βγάλει τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό και έχουν στήσει κερδοσκοπικό χορό χρησιμοποιώντας ως όργανο παραπλάνησης και εσάς!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο θρασύτατος πολιτικός απατεώνας του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε συνειδητά τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, υλοποιώντας προαποφασισμένο σχέδιο.

Το θράσος των υπουργών του ΠΑΣΟΚ έχει οδηγήσει πλέον σε σημείο που να μην αισθάνονται ασφαλείς ούτε μέσα στα υπουργεία τους, όπως αποδείχθηκε από το άγριο κράξιμο που έφαγε η Άννα Διαμαντοπούλου από υπαλλήλους του υπουργείου της μέσα στο υπουργείο Παιδείας, σε εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο οποίος όμως ματαίωσε την επίσκεψή του όταν η Ασφάλεια τον ειδοποίησε ότι «βρωμάει μπαρούτι» η ατμόσφαιρα.

Να φύγει τώρα ο Παπαδήμιος

 Του Γιώργου Δελαστίκ - "Πριν"
 
 Υαινες κατά των εργαζομένων αποδεικνύονται το ΠΑΣΟΚ, η EE και το ΔΝΤ. Σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους σκηνοθετούν αλλεπάλληλες «δραματικές κρίσεις» στις φιλικές μεταξύ τους συζητήσεις που αποκαλούν διαπραγματεύσεις, με μοναδικό στόχο να μεθοδεύσουν από κοινού το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων που επιθυμούν. Το διασκεδαστικό είναι ότι ταυτόχρονα λόγω της αλαζονείας τους έχουν χάσει τόσο πολύ την επαφή τους με την κοινωνία, ώστε χθες έθεσαν σε κυκλοφορία φήμες ότι ο Παπαδήμος θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός, αν δεν συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί με όλα τα ολέθρια αντιλαϊκά μέτρα.

Οι πολιτικοί κρετίνοι που εμπνεύστηκαν αυτή την εκστρατεία νόμιζαν πως η απειλούμενη παραίτηση του ...Παπαδήμιου θα λειτουργούσε εκβιαστικά και θα τρομοκρατούσε τον κόσμο! Μόλις όμως σε λίγες ώρες διαπίστωσαν ότι η αντίδραση του λαού ήταν ...«να πάει στο διάολο κι ακόμα παραπέρα!», έσπευσαν να διαψεύσουν τις φήμες που οι ίδιοι είχαν διασπείρει πριν η ζημιά γίνει ανεπανόρθωτη και αρχίσει ο κόσμος να πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη επικείμενη παραίτηση Παπαδήμου!

Πέρα όμως από την πλάκα, η απουσία μαζικών κινητοποιήσεων έχει αποθρασύνει πλήρως τόσο τους γερμανούς επικυρί-αρχους της EE, που γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί, όσο και τα καθάρματα του ΠΑΣΟΚ που κατέχουν υπουργικές θέσεις.
Έτσι οι Γερμανοί απαιτούν να μετατρέψουν κυριολεκτικά την Ελλάδα σε φτωχή επαρχία του Τέταρτου Ράιχ, διοικούμενη από κατοχικό κυβερνήτη κατά το πρότυπο των γκαουλάιτερ των ναζί, ενώ οι έλληνες δοσίλογοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν πλέον μετατραπεί σε τυφλά όργανα του Βερολίνου, εκτός φυσικά από όργανα του ελληνικού κεφαλαίου, σε βαθμό που όχι μόνο δεν διαπραγματεύονται τίποτα, έστω και για τα μάτια του κόσμου, αλλά αντιθέτως υπερακοντίζουν τις αντεργατικές θέσεις της τρόικας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας ψοφοδεής έλληνας πολιτικός του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ δεν τόλμησε ούτε καν φραστικά να βγει και να καταγγείλει με σκληρά λόγια το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που διανεμήθηκε σε όλες τις αντιπροσωπείες των χωρών - μελών της EE και το οποίο με απίστευτα ωμό τρόπο απαιτούσε τη μετατροπή της Ελλάδας σε θλιβερή αποικία, διοικούμενη από επίτροπο της EE.
Δεν έβγαλαν λέξη οι δοσίλογοι έλληνες πολιτικοί, την ώρα που στο ευρωκοινοβούλιο ξεσπούσε θύελλα, καθώς βρετανός ευρωβουλευτής μιλούσε για το διορισμό «γκαουλάιτερ» και ο σοσιαλδημοκράτης γερμανός πρόεδρος του έκοβε το μικρόφωνο (!) και απειλούσε να φωνάξει τους μπράβους να τον βγάλουν σηκωτό από την αίθουσα. Δεν έβγαλαν λέξη τα ελληνικά πολττικα ψοφίμια, παρόλο που ακόμη και ο ηγέτης των γερμανών σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ευβεως όπ η πρόταση του Βερολίνου σηματοδοτεί ξενη κατοχή στην Ελλάδα και υπονομεύει τη δημοκρατία στη χώρα μας! Στρέφονται δηλαδή κατά της πολιτικής του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα ...Γερμανοί και Βρετανοί και δεν βγάζουν άχνα οι ηγέτες και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!

Στο μεταξύ, η απομόνωση των δοσίλογων πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από την ελληνική κοινωνία προσλαμβάνει καλπάζοντες ρυθμούς. Η πίεση που ασκείται από τη βάση είναι τόσο μεγάλη, ώστε ακόμη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μέχρι τώρα τηρούσε ευμενή στάση απέναντι στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, αποφάσισε να διαρρήξει τις σχέσεις της Εκκλησίας, μιας τόσο συντηρητικής κοινωνικής δύναμης με επιρροή σε όλα τα στρώματα και τις τάξεις της κοινωνίας, με την ασκούμενη πολιτική.

Φωτιά και λαύρα η εμπρηστική επιστολή του: «Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει το φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια ούτε από εκείνους που διατάσσουν ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους ... Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο» προειδοποιεί ο Ιερώνυμος. Καλεί μάλιστα σε μαζική αντίσταση «αποκρούοντας τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους»!

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία -ούτε πριν άλλωστε υπήρχε- ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με την ασκούμενη πολιτική. Καθόλου όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος αυτός αναζητά αριστερή διέξοδο από την κρίση. Γι' αυτό και η πολιτική κωλοτούμπα του Αντώνη Σαμαρά και η συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου που στόχο έχει να εφαρμόσει όλα τα αντεργατικά μέτρα που απαιτεί το ξένο και το ελληνικό κεφάλαιο, στέρησε τις μάζες από την αυταπάτη μιας αστικής κυβερνητικής εξόδου από την κρίση υπό την ηγεμονία της ΝΔ, προκαλώντας τη σύγχυση και την αδρανοποίηση του κόσμου που παρατηρούμε γύρω μας.

Το διακύβευμα για την Αριστερά είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου. Θα κριθεί η ίδια της η ύπαρξη ως σοβαρής κοινωνικοπολιτικής δύναμης στην Ελλάδα. Ή θα πείσει το λαό να συσπειρωθεί στη βάση μιας αριστερής πολιτικής ή θα απειληθεί με συρρίκνωση στα όρια της εξαφάνισης μετά τις πρώτες εκλογές, στις οποίες το πιθανότερο είναι πως θα σημειώσουν όλες οι συνιστώσες της τα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα που έχουν πετύχει ποτέ. Οι καιροί ου μενετοί!

Το τρίποδο στήριξης της δωσίλογης κυβέρνησης παίζει θέατρο λίγο πρίν την καταστροφή της χώρας


 

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Λίγο πρίν δώσουν το o.k για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης της χώρας μας, το τρίποδο στήριξης της δωσίλογης "μεταβατικής" κυβέρνησης, σε μιά ύστατη προσπάθεια να αποκοιμίσει τον έτοιμο για εξέγερση ελληνικό λαό, αποπειράθηκε να παίξει τον ρόλο του "μαχητή πατριώτη". 
Ας μην κορϊδευόμαστε δεν είναι ούτε ο 13ος - 14ος μισθός , ούτε οι μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, ούτε τα υπόλοιπα δηλητήρια της "θεραπείας σοκ" που δήθεν εφαρμόζουν οι ξένοι οικονομικοί δολοφόνοι. 

Δεν πιέζονται για να δεχτούν απλώς τους απεχθείς και επαχθείς οικονομικούς όρους που βάζουν οι επιτιθέμενοι στην Ελλάδα και στους Έλληνες "εταίροι" μας, αλλά για να παραδώσουν άπαξ και δια παντός την χώρα. 

Η χρεοκοπία είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένη, η ουσία όμως δεν είναι εκεί αλλά στο περιεχόμενο της "τελικής λύσης" του "ελληνικού ζητήματος".Μία "τελική λύση "που δεν έχει να κάνει με τα "όπλα" του εχθρού και που επι του παρόντος είναι καθαρά πολιτικο- οικονομικά , αλλά με τον στόχο του ο οποίος δεν είναι άλλος απο την εξαφάνιση του Ελληνικού έθνους με ότι και αν σημαίνει αυτό. 

Αν λοιπόν το τρίποδο της δωσίλογης κυβέρνησης, δηλαδή οι τρείς συμμετέχοντες στην σύσκεψη κομματικοί αρχηγοί , είχαν μέσα τους έστω και ψήγματα πατριωτικής συνείδησης, βγαίνοντας απόψε απο το πραιτώριο του Μαξίμου θα ζητούσαν ταπεινά συγνώμη απο τον ελληνικό λαό και θα τον καλούσαν σε παλλαϊκό εθνικό -αμυντικό αγώνα. 

Αντιθέτως, για να μας προετοιμάσουν και να μας τρομοκρατήσουν παρουσίασαν έναν κίβδηλο πάλι πατριωτισμό ο οποίος θα τους οδηγήσει τελικά στην "εθνοσωτήρια" λύση της άνευ όρων παράδοσης.








ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ..!!!
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΠΤΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ?



Δάφνη


Λάζαρος Ελευθεριάδης  


Όλες οι ανακοινώσεις στον έγγραφο και ηλεκτρονικό τύπο, διεθνή και ντόπιο, τίς τελευταίες ημέρες, περιλαμβάνουν στα “ψιλά γράμματα” το εξής ανήκουστο “Το επιτόκιο το οποίο θα κληθεί να πληρώνει η χώρα μας, τα επόμενα 30 χρόνια, θα αυξάνεται με βάση ¨ρήτρα¨ συνδεδεμένη με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μας”.Πράγμα το οποίο σημαίνει μεταβλητό επιτόκιο, που θα αυξάνεται βάσει των προοπτικών της Ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια”.Είναι προφανές ότι το αντίθετο (πτώση του επιτοκίου δεν θα ισχύει) σε περίπτωση κακής πορείας της οικονομίας.

Τότε θα ισχύει το Αγγλικό δίκαιο και οι ασφαλιστικοί κανόνες του, οι οποίοι διέπουν την υπό υπογραφή σύμβαση, και τα ελάχιστα συμφωνηθέντα επιτόκια (μεσοσταθμικό 3.7%).

Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι ανάλογα με την πορεία της οικονομίας τα επόμενα 30 χρόνια, ανεξάρτητα απο το φαινομενικά συμφωνηθέν επιτόκιο (μεσοσταθμικό 3.7%), εάν οι Έλληνες εργασθούν σκληρά για να ανορθώσουν την οικονομία τους και το πετύχουν, τότε θα κληθούν μέσω της συμφωνίας, του PSI, να πληρώνουν περισσότερους τόκους στούς τοκογλύφους-πιστωτές.Δηλαδή εάν εμείς ώς κράτος μειώσουμε τα ελλείματα, δημιουργήσουμε πλεόνασμα, σύμφωνα με την υπό έγκριση συμφωνία, θα πληρώνουμε περισσότερους τόκους στούς τοκογλύφους-πιστωτές μας, στούς βρυκόλακες της υγειούς οικονομίας.Και αυτό υπάρχει Έλληνας πολιτικός ο οποίος θα το υπογράψει ;;;Τα διεθνή και ντόπια “παπαγαλάκια” της παραπληροφόρησης ακολουθώντας μιά “γραμμή” προσπαθούν να δημιουργήσουν “ομιχλώδες τοπίο’ για τίς συνθήκες και τούς όρους, κάτω απο τούς οποίους οι “βρυκόλακες” φαίνεται ότι υποχωρούν, ενώ στην ουσία “κάθονται” για τα καλά στον “σβέρκο” μας, για τα επόμενα τριάντα (30) χρόνια.

Η “στάση πληρωμών” ώς πρακτική στην διεθνή σκηνή δέν αποτελεί συνήθη πρακτική, όχι γιατί δεν είναι είναι ηθική και δέν συνάδει με τα χρηστά συναλλακτικά ήθη, αλλά γιατί δημιουργεί “καταστάσεις” μη εύκολα αναστρέψιμες στο άμεσον μέλλον.Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα “κράτος” και όχι έναν οργανισμό, η “στάση πληρωμών” ή αλλιώς η αδυναμία ικανοποίησης των υποχρεώσεών του, δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, με κύρια, αυτήν των νομισματικών ισοτιμιών. 

Είναι σαφές ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας εξαρτάται από την πορεία των συνομιλιών με την “Τρόικα”. Οι δανειστές-τοκογλύφοι έχουν ζητήσει επιπλέον μέτρα 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2011-2012, με την κυβέρνηση να φαίνεται ότι συμφωνεί, με περικοπές κυρίως στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της άμυνας και της υγείας, και εκκρεμούν μέτρα της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ.
Γίνεται αμέσως αντιληπτό πλέον σε όλους ότι οι “βρυκόλακες” παρεμβαίνουν απροκάλυπτα και εκβιαστικά και στην εφαρμοστέα κοινωνικο-οικονομική πολιτική στο εσωτερικό της χώρας προτάσσοντας το συμφέρον τους ακόμη και ενώπιον της Εθνικής ασφάλειας της χώρας, και τίποτα άλλο.

“Ένα διεθνές χρέος συνάπτεται με συμβάσεις, ομολογιακές συμβάσεις, δανειακές συμβάσεις, που έχουν το χαρακτήρα μιας συμφωνίας ανάμεσα στο κράτος και στους δανειστές. Οι περισσότερες από αυτές έχουν μια εντελώς τυπική διατύπωση και δεν μπορεί εύκολα κανείς να αντιληφθεί πού σπαταλήθηκαν τα συγκεκριμένα χρήματα και, επομένως, εάν έχει τα χαρακτηριστικά ενός νομιμοποιημένου πολιτικά και δημοκρατικά χρέους ή έχει τα χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε, ειδικά μετά το παράδειγμα του Ισημερινού, ως «επονείδιστου».

Δεν έχουμε αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων, που να ορίζουν ρητά υπό ποιες προϋποθέσεις ένα χρέος καθίσταται δημοκρατικά ανομιμοποίητο, πολιτικά επονείδιστο, ώστε να το επικαλύπτει ένα κράτος προς τους δανειστές του. Εξακολουθεί η θεωρητική αυτή κατασκευή να είναι ένα όπλο στα χέρια των κρατών, που μονομερώς μπορούν, αν θέλουν, να το εφαρμόσουν.

Στον Ισημερινό με προεδρικό διάταγμα συστήθηκε Επιτροπή Ελέγχου του χρέους με διεθνείς εμπειρογνώμονες, που κατέληξαν στο ότι συγκεκριμένες πλευρές του χρέους δεν ήταν όχι απλώς σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, αλλά και, επίσης, έκρυβαν πολιτικές σκοπιμότητες εναντίον των συμφερόντων του Ισημερινού. Ως αποτέλεσμα της διαπίστωσης αυτής, ακολούθησε ένα προεδρικό διάταγμα καταγγελίας ως επονείδιστου του χρέους, με αποτέλεσμα πάνω από το 75% των δανειστών να συμφωνήσουν με το πόρισμα αυτό και να δεχτούν να εισπράξουν, αντί των συνολικών οφειλών, ποσοστό ενός τετάρτου των οφειλών προς αυτούς.”

Αποσπάσματα από την ομιλία του συνταγματολόγου Γ. Κατρούγκαλου.

Οι πολιτικοί οφείλουν κατ’αρχάς να διερευνήσουν πλήρως τίς “εναλλακτικές” λύσεις τις οποίες διαθέτουν, είναι όμως υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν ότι η επιλογή τους είναι η βέλτιστη μεταξύ των εναλλακτικών.

Η σύσταση Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους ήταν και παραμένει άμεση πολιτική προτεραιότητα η οποία θα φωτίσει πάρα πολλές πλευρές αυτού που σήμερα ονομάζουμε “Ελληνικό Δημόσιο Χρέος”.

Ήταν και είναι η απόλυτη υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να πράξει, να καταδείξει, εάν μπορεί, την δημοκρατική νομιμοποίηση και κατόπιν την θεσμική νομιμοποίηση του περιβόητου χρέους.
Ανακύπτουν ερωτηματικά σοβαρά για τους κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια την χώρα, όπως και απορίες περί του χειρισμού του μεγαλυτέρου προβλήματος, του χρέους, το οποίο εσκεμμένα δεν χαρακτηρίζω πρός το παρόν “επονείδιστο” ή “επαχθές”.

Γιατί δεν συστάθηκε Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους ;;;

Γιατί δεν διερευνήθηκε η νομιμότητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του χρέους, και άν έγινε γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα;;;

Γιατί γίνεται προσπάθεια να κλείσει μιά συμφωνία (PSI) άρον-άρον, με τούς “βρυκόλακες-πιστωτές” μας, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδυκνείουν την νομιμότητα του χρέους, εάν πληρεί τούς κανόνες τους Διεθούς Δικαίου, κτλ ;;;

Γιατί είμαστε τόσο “σίγουροι” περί της μή ύπαρξης σκοπιμοτήτων κατα την δημιουργεία αυτού του χρέους ;;;

Γιατί δεν εξετάζουμε την περίπτωση της καταγγελίας, κατόπιν ελέγχου του χρέους, απο Διεθνείς εμπειρογνώμονες ;;;

Υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα για τα οποία οφείλονται απαντήσεις απο αυτούς οι οποίοι διαχειρίζονται το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος!!!

Θα προλάβει να φτάσει το ελικόπτερο;


Είστε ανίκανοι να ακούσετε την οργή του λαού. Είστε ανίκανοι να δείτε αυτό που έρχεται.
Μα πάνω απ’ όλα είστε ένοχοι γιατί κανείς σας δεν λέει το προφανές στους ξένους νταβατζήδες:

-Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και επειδή προτιμούμε να ζήσει ο λαός μας, δεν παίρνετε δεκάρα τσακιστή…
Αλλά επειδή τα κόμματά σας συμμετείχαν στην κολασμένη αύξηση του δανεισμό της χώρας, επιλέγετε να συγκαλύψετε το διαχρονικό έγκλημα δολοφονώντας τους πολίτες.
Κανείς από σας δεν πιστεύει πως υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βγούμε από την κόλαση με τη συγκεκριμένη συνταγή που εφαρμόζετε. Κανείς σας.
Κι όμως κάθε τόσο μας εκβιάζετε με το ίδιο σκατοεπιχείρημα: Θα χρεοκοπήσουμε!
Ούτε εδώ λέτε την αλήθεια. Τρέμετε μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και όχι ο λαός.

Δεν αργεί όμως η στιγμή που θα τρέμετε τον ίδιο τον λαό-όλους μας.