ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ... ΚΟΤΕΣ ΛΕΙΡΑΤΕΣ


ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ... ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΤΕΣ ΛΕΙΡΑΤΕΣ.

Κανείς πλέον δεν πιστεύει τους γενίτσαρους, κι ας μάτωσε το βρακί τους από τις ..."κόκκινες γραμμές"

Τους ξεφτύλισαν και τώρα τους στέλνουν πίσω στο ΚΕΠ για υπογραφή και μαζί (κοινοβουλευτική) απόφαση βουλευτών που είναι διατεθειμένοι να κιοτέψουν...

Ας πει κάποιος στους "σωτήρες" ότι...

ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ... ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ...

ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕΒΟΒΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ.

ΘΑ ΣΚΥΒΟΥΝ...
ΘΑ ΣΚΥΒΟΥΝ...
ΘΑ ΣΚΥΒΟΥΝ...

ΘΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ..

Read more...

Δεν δικαιούστε να μιλάτε εκ μέρους των Ελλήνων


Δεν μπορείτε ρε άθλιοι να αποφασίζετε την σφαγή μας σαν την καλύτερη λύση και να χαίρεστε γι αυτό!
  • Γράφει η Σοφία Τ.
Αφού μας έκαναν την πατρίδα μας Dachau και εφαρμόζουν πάνω μας μια οικονομική και πολιτική βγαλμένη από τα απομνημονεύματα του Mengele, μας ανακοίνωσαν και καλά ότι συμφώνησαν στο παραπέντε!

Έχουν γίνει περίγελος παντού.

Στην Ευρώπη τους λένε «πολιτικούς» εκτός ευρωπαϊκού χώρου και γενικά ανίκανους (το λιγότερο) και αυτοί χαίρονται τον «θρίαμβό» τους!

Με ποιο δικαίωμα ρε σεις με κάνατε πειραματόζωο;

Αυτό το πράγμα που εκτελεί τις εντολές της Kommandatur του 21ου αιώνα, είναι ένα κοινοβουλευτικό έκτρωμα.

Προήλθε από μια προδοτική κυβέρνηση, εκλεγμένη μεν, αλλά με άλλες υποσχέσεις (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ -πώς να ήξερε ο κόσμος ότι ήταν Ελβετία; πώς να ήξερε ο κόσμος ΟΛΑ τα της μίζας και της ρεμούλας;-) και εξαγγελίες, η οποία επομένως είχε χάσει την λαϊκή νομιμοποίηση και δεδηλωμένη από την επομένη της ψήφισης του πρώτου μνημονίου.

Είναι «κυβέρνηση» δοσίλογων, που θυμίζει αυτές του 1941(αλλά δεν τολμά κανένας σ’ αυτήν να αυτοκτονήσει όπως ο Αλέξανδρος Κορυζής).

ΔΕΝ ψηφίσαμε τον Παπαδήμιο που ξέρει πώς μας έβαλε, χωρίς να μας ρωτήσει, στο ευρώ με ψέματα, τα οποία είπε αυτός και ο Σημίτης (μέγιστος γερμανοτσολιάς).

Πλέον και στο εξωτερικό φωνάζουν ότι η Γερμανία και οι γερμανόδουλοι, βγάζουν τα ναζιστικά τους ένστικτα στον ελληνικό λαό.

Πλέον υγιείς φωνές κραυγάζουν για συνταγματική εκτροπή στην Ελλάδα.

ΔΕΝ σας ψηφίσαμε προδότες, δειλοί, προσκυνημένοι.

Παραιτηθείτε όσοι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ψηφίσετε την ταφόπλακα της Δημοκρατίας και του Συντάγματος και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να γίνουν εκλογές.

Είμαστε άνθρωποι, δικαιωματικά κάτοικοι της Ευρώπης, πολίτες της ομορφότερης χώρας της Γηραιάς Ηπείρου και ιδρύτριας αυτής.

Τέρμα ο βιασμός και η σφαγή για να βγουν τα νούμερα.

Παλιονούμερα!

Σκουλήκια!

Πουλημένοι!

Οι δωσίλογοι παρέδωσαν την χώρα


Το κουαρτέτο του δωσιλογισμού, αφού συνεδρίασε επί μακρόν ως ληστοσυμμορία, εν μέσω νυκτός ανακοίνωσε πως παραδίδει την χώρα στους εκβιαστές, τους τοκογλύφους και τους οικονομικούς της τρομοκράτες.

Ο πολύ διαφημιζόμενος ως «σωτήρας» Αντώνης Σαμαράς, το «παιδί του λαού» Γιώργος Καρατζαφέρης, αλλά και ο τραπεζοϋπάλληλος Λουκάς Παπαδήμος με τον οικονομικό δολοφόνο Γιώργο Παπανδρέου, «συσκέφθηκαν» και συναποφάσισαν την κατάλυση του πολιτεύματος, την απόλυτη παραβίαση του Συντάγματος και την διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας. Έτσι απλά, συναποφάσισαν στο όνομα της προσωπικής τους διάσωσης, πως οι πολίτες πρέπει να μεταβληθούν σε μηχανές παραγωγής κέρδους και η χώρα θα πρέπει να γίνει οικόπεδο προς ενοικίαση ή πώληση, προς όφελος εκείνων που εκπροσωπεί η τρόικα. Η συγκεκριμένη τετράδα θα πρέπει να γνωρίζει πως το "ναι" που εκστόμισε είναι και η αποδοχή του εθνικού εγκλήματος στο οποίο ήταν συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές.

Η πατρίδα μας, αμέσως μετά την υπογραφή από τους βο(υ)λευτές του παράνομου, αντισυνταγματικού και αντεθνικού άρθρου που θα καταθέσει η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου στην Βουλή, θα κηρυχθεί επισήμως μπανανία. Αυτό σχεδίασαν, αυτό εκτέλεσαν και αυτό θα υπογράψουν οι υποτακτικοί λακέδες της παγκοσμιοποίησης. Να είστε σίγουροι πως αυτοί οι βουλευτές θέλουν την βολή τους και όχι την Βουλή μας. Προτιμούν να μην γίνουν εκλογές για 20 χρόνια ή και περισσότερα, αν είναι δυνατόν, προκειμένου να απολαμβάνουν τα οφέλη της θέσεώς τους και φυσικά να εισπράττουν τον μισθό τους που θα τους εξασφαλίσει μία άνετη ζωή, τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός θα υποφέρει.

Από σήμερα, κάθε Έλληνας οφείλει να αναλογιστεί το καθήκον του, αλλά και το συμφέρον του. Θα ακολουθήσει ένα διάστημα συνεχούς επιβολής συνεχών μέτρων, που σαν κύριο στόχο θα έχει την ψυχολογική κατάπτωση των Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο μεγάλος σκοπός της πλήρους υποταγής και του απόλυτου εξανδραποδισμού όλων εκείνων που κάποτε λεγόταν Έλληνες. Η ευθύνη πλέον είναι στα χέρια όλων μας και μόνο με συντεταγμένες προσπάθειες θα μπορέσουμε να αντιτάξουμε τον ζυγό της δουλείας που οι Έλληνες -μόνο στην γλώσσα- πολιτικοί ταγοί αποφάσισαν να επιβάλουν στον Ελληνικό λαό.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι Έλληνες πολίτες να αντισταθούν μέσα από την καθημερινότητά τους. Το πολίτευμα είναι πλέον τυπικό και ουσιαστικά υπάρχει μία πολιτικο-οικονομική χούντα. Χτυπήστε την χούντα αυτή εκεί που πονάει. Απομονώστε τους πολιτικούς και χλευάστε τους. Αποσύρετε τα χρήματά σας, λίγα ή πολλά, από τις τράπεζες που θέλουν να σας στερήσουν τους κόπους της ζωής σας, την κληρονομιά των προγόνων σας. Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους να αντιδράσουμε. Μας το έχουν πει ωμά πως έχουμε πόλεμο. Σε αυτόν τον πόλεμο αυτοί θέλουν να μας εξολοθρεύσουν ολοκληρωτικά. Εμείς θα μείνουμε απαθείς θεατές του αφανισμού μας;



Οδηγούν σε απόγνωση τέσσερις γενιές!


Την ώρα που επετεύχθη η συμφωνία για τα νέα μέτρα, οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, το 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και όλα αυτά χωρίς να έχουν εφαρμοστεί ακόμα τα νέα μέτρα!

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ο ελληνικός λαός τις δραματικές διαπραγματεύσεις που γίνονται με φόντο την απειλή για χρεοκοπία της χώρας μας.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι τελικά επετεύχθη συμφωνία για τα νέα μέτρα μετά την αφόρητη πίεση των δανειστών και ο Ευαγ. Βενιζέλος θα καταθέσει στο Eurogroup τη συνολική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας.

Το νέο μνημόνιο, με βάση τα δεδομένα που απορρέουν από τη χτεσινή διαβούλευση των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να δημιουργήσει εργασιακό μεσαίωνα και να οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

Ο «Αρμαγεδώνας» που θα πλήξει τους εργαζομένους προβλέπει μειώσεις μισθών ως και 40% καθώς και «μαχαίρι» 22% στον κατώτατο, που διαμορφώνεται στα 586 ευρώ.

Σε πρωτοφανή επίπεδα πέφτουν οι μισθοί των νέων κάτω των 25 ετών, οι καθαρές αποδοχές των οποίων θα πέσουν κοντά στα 400 ευρώ.
Το ζοφερό κλίμα ήρθαν να επιβεβαιώσουν τα νέα στοιχεία για την ανεργία, η οποία εκτινάχτηκε το Νοέμβριο στο 20,9%, με τους ανέργους ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Το «τσουνάμι» των νέων μέτρων βάζει «βόμβα» και στο Δημόσιο, ανοίγοντας την πόρτα για απολύσεις 15.000 υπαλλήλων.

Στη σκιά των οδυνηρών μέτρων που έρχονται, θα διεξαχθεί το σημερινό Eurogroup όπου θα εξετασθούν η συμφωνία για την νέα δανειακή σύμβαση και η έκθεση της τρόικα για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, χωρίς ωστόσο να αναμένεται απόφαση για το νέο πρόγραμμα ή το PSI.

Μεγάλο αγκάθι των διαπραγματεύσεων εξακολουθούν να είναι, πάντως, οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που προέβλεπε το σχέδιο του μνημονίου και για τις οποίες δεν επήλθε συμφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες και έχει συναντήσεις με Κοινοτικούς αξιωματούχους. Τον υπουργό συνοδεύουν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Ζανιάς, και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο κ. Βενιζέλος και οι εκπρόσωποι της τρόικα κ.κ. Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μόρς (ΕΕ) και Κλάουζ Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να ενημερώσουν σε βαρύ κλίμα, λόγω της εξέλιξης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για το νέο ελληνικό πρόγραμμα και για τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την εξέλιξη των βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2015.

Στο Eurogroup θα εξετασθούν το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2012, αλλά και η συμμετοχή του επισήμου τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Παρόντες στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κ. Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες από την Φρανκφούρτη μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων τους συμβουλίου νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.


Ανίκανοι και δειλοί, κατάντησαν μοιραίοι

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Η ζωή των ανθρώπων δεν είναι μόνο αριθμοί και δημοσιονομικά μεγέθη. Είναι πάνω απ' όλα αξιοπρέπεια: ατομική, οικογενειακή, εργασιακή, κοινωνική, εθνική. Αυτή την αξιοπρέπεια κήδεψαν χθες με όλες τις «τιμές» οι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης, με τελετάρχες τον Λουκά Παπαδήμο και τους «υπαλλήλους» της τρόικας. Όσο για τη δική τους χαμένη τιμή, ποιος χέστηκε. Κάθε ίχνος πολιτικής υπερηφάνειας, ό,τι είχε απομείνει από αυτήν, χάθηκε...
χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι στη Βουλή των Ελλήνων ηγούνται της συντριπτικής πλειονότητας των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, εκλήθησαν από καιρού να διαχειριστούν μια κρίση που εξελίχθηκε σε χρεοκοπία – εν πολλοίς απότοκη της πολιτικής που άσκησαν είτε οι ίδιοι είτε τα κόμματά τους επί δεκαετίες.

Αδύναμοι και ανίκανοι είτε να διαχειριστούν την κρίση είτε να αντισταθούν στοιχειωδώς στις διαυγείςκατακτητικές διαθέσεις δανειστών και διεθνών πολιτικών παραγόντων και στις δόλιες επιδιώξεις εγχώριων παρασίτων, εν τέλει, δειλοί και άβουλοι, τρομαγμένοι από το αποτέλεσμα της ανικανότητάςτους, παρέδωσαν την πολιτική εξουσία και τη διαχείριση της χώρας σε έναν τραπεζίτη ομολογώντας ότι οι ίδιοι δεν είναι καν... αρμόδιοι να φέρουν εις πέρας τη βασική αποστολή τους.

Χθες εκλήθησαν να υπερασπιστούν μερικά απλά και – σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία –αυτονόητα πράγματα:

● Την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
● Τη δυνατότητά του να ζει και να εργάζεται αξιοπρεπώς, ικανοποιώντας τις βιοτικές του ανάγκες, ακόμη κι αν ζει φτωχικά.
● Την πρόσβασή του σε στοιχειώδη αγαθά, όπως η ασφάλιση, η παιδεία, η υγεία των ανθρώπων και των παιδιών τους, αλλά και η άμυνα της χώρας τους.
● Την αρμοδιότητά του να αποφασίζει ο ίδιος – μέσω των εκλογών – για την πολιτική που θέλει να ασκούν οι εκλεγμένοι από αυτόν εκπρόσωποί του.
● Το δικαίωμά του να ασκεί την κατοχυρωμένη από το ελληνικό Σύνταγμα κυριαρχία του στη δική του χώρα.
● Τη δυνατότητα των απόμαχων της εργασίας να ζουν στηριγμένοι στα ασφάλιστρα που κατέβαλλαν για μια ολόκληρη ζωή.

Κάποιοι, είτε ψευδόμενοι είτε αφελείς, εξακολουθούσαν, έως χθες το βράδυ, να πιστεύουν ή να ισχυρίζονται ότι αυτοί οι τύποι, που αρνήθηκαν να επιτελέσουν τον ρόλο για τον οποίο εξελέγησαν, θα μπορούσαν, έστω την τελευταία ώρα, να αρνηθούν, έστω, τον προσωπικό τους εξευτελισμό.

Βεβαίως τελικά επήλθε το απολύτως λογικό και αναμενόμενο: Εν μέσω καταγέλαστων θεατρινισμών, όπως η απαγγελία Καβάφη από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και οι υποτιθέμενες «αντιπροτάσεις» εκ μέρους των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης, η συντριπτικώς πλειοψηφούσα στο κοινοβούλιο πολιτική ηγεσία του τόπου παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στην εγχώρια και διεθνή τοκογλυφία.

«Και γαμ..ένοι και δαρμένοι»
Μέσα στη μαύρη χθεσινή νύχτα, σαν τους κλέφτες, έδωσαν στον Τόμσεν και την παρέα του όλα όσα ζητούσαν. «Και γαμ..ένοι και δαρμένοι», όπως είπε άλλωστε προ ημερών κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης για να περιγράψει το κλίμα και να προδιαγράψει την κατάληξη της υποτιθέμενης «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα.

Δυστυχώς η φράση αυτή περιγράφει όχι τόσο τη δεινή ήττα του πολιτικού συστήματος, όσο την κατάσταση του ελληνικού λαού ύστερα από τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης και της τρόικας. Αποφάσεις που οδηγούν με ακρίβεια στην πλήρη κοινωνική πτώχευση, στη διάλυση των τελευταίων ιχνών κοινωνικού κράτους και στο γενικευμένο ξεπούλημα ολόκληρης της χώρας. Χωρίς ούτε καν προσχήματα...

Το μόνο πρόσχημα που μπορούσαν να επιστρατεύσουν – αφού τις γελοιότητες περί «διαπραγμάτευσης» ουδείς σοβαρός τις πίστεψε ποτέ – ήταν ότι, στο τέλος της διαδρομής, μας περίμενε η «μεγα-δόση» των 90 δισ. ευρώ από τη νέα δανειακή σύμβαση. Πάει όμως κι αυτή, όπως ανήγγειλαν χθες οι γερμανικοίFinancial Times και κατ' ουσίαν επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Σόιμπλε. Μόνο τα 30 δισ. των τραπεζών για το PSI θα είναι νέο δάνειο προσώρας. Τα υπόλοιπα μόνο αν είμαστε «καλά παιδιά».

Δηλαδή, όλα όσα είδατε, ακούσατε και διαβάσατε τα τελευταία εικοσιτετράωρα για μέτρα που φέρνουν γενική και χωρίς αξιοσημείωτες εξαιρέσεις φτώχεια και εξαθλίωση, άρση κάθε είδους κυριαρχίας με τα ταμεία διαχείρισης περιουσίας και εσόδων, αλλά και όλα όσα θα δείτε λίαν συντόμως, δεν είναι το τέλος.

Όλα όσα είδατε, ακούσατε και διαβάσατε – αλλά και όσα θα προκύψουν αφού πρώτα οι εκλεγμένοι βουλευτές μας από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης τα ψηφίσουν την Κυριακή – θα εξετάζονται, θα αναθεωρούνται, θα εμπλουτίζονται συνεχώς.

Γιατί ήρθαν...
Ο στόχος είναι σαφής και διατυπωμένος στο νέο μνημόνιο που αποδέχονται οι κομματάρχες της μαύρης συμφοράς: μισθοί και καθεστώς ανατολικής Ευρώπης και Τουρκίας. Κι ας διαπιστώνει το ίδιο το ΔΝΤ, στη χθεσινή του έκθεση, ότι η ίδια πολιτική στη Λετονία, την οποία το ίδιο επέβαλε, έχει κατ' ουσίαν αποτύχει.

Γράφουν οι άνθρωποι του Ταμείου, οι οποίοι εφάρμοσαν ένα από τα πιο σκληρά προγράμματα λιτότηταςστη χώρα αυτήν, ότι «πολλά από τα δημοσιονομικά μέτρα για τη βελτίωση των εσόδων», όπως το πάγωμα μισθών, οι περικοπές δημοσίων επενδύσεων και δαπανών για μεγάλα δημόσια έργα, τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνικές παροχές «έχουν αμφίβολα αποτελέσματα».

Και παρακάτω: «Οι περικοπές δαπανών για την κοινωνική προστασία μοιάζουν μη επιθυμητές, δεδομένης της αύξησης της ανεργίας και ιδιαιτέρως των μακροχρόνια ανέργων αλλά και της σημαντικής καταφυγής σε προγράμματα εργασίας στο δημόσιο τομέα». Παρεμπιπτόντως το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται κοντά στο 15% ενώ πριν από δύο περίπου χρόνια βρισκόταν κάτω από το 10%.

Ομολογούν επί της ουσίας αυτό που φωνάζουμε εδώ και δύο χρόνια, αυτό που ακόμη και κορυφαίοι υποστηρικτές του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου, διακεκριμένοι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» πλέονπαραδέχονται: η τρόικα δεν ήρθε για να «διορθώσει», αλλά για να καταστρέψει. Με απλά λόγια οι πράξεις τους αποδεικνύουν ότι:

● Δεν ήλθαν για να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, αλλά για να τη διαχειριστούν προς όφελος των ιδίων και όσων εκπροσωπούν. Για να σώσουν το ευρώ και τα δανεικά.
● Δεν ήλθαν για να κρατήσουν τη χώρα εντός του ευρώ, αλλά για να τη βγάλουν μόνο όταν οι ίδιοι θα είναι ασφαλείς – και εξασφαλισμένοι.
● Δεν ήλθαν για να διασώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, όπως έλεγαν επί μήνες οι – εξυπηρετούντες αλλότρια συμφέροντα – γελοίοι κλακαδόροι και προπαγανδιστές της τρόικας και των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αλλά για να τους εξαϋλώσουν.
● Δεν ήλθαν για να κρατήσουν τη χώρα, έστω και με θυσίες, στο πλαίσιο της Ευρώπης, αλλά για να την καταντήσουν Τρίτο Κόσμο.
● Δεν ήλθαν για να «σώσουν» την Ελλάδα από την καταστροφή οδηγώντας τη στην «ανάπτυξη», αλλά για να διαδραματίσουν τους ρόλους του εκκαθαριστή, του συνδίκου πτώχευσης και του δημοπράτη υπέρ των δανειστών.

Όποιος διαβάσει το σημερινό «Ποντίκι» θα διαπιστώσει το μεγάλο παιχνίδι που παίχτηκε και συνεχίζει να παίζεται εις βάρος όλων μας. Για το οποίο θα τα πούμε και αύριο.

Σήμερα ωστόσο, υπό τις επευφημίες των δανειστών και των επιτηρητών, πολλοί στην Ελλάδα θα δηλώσουν ικανοποίηση ή ανακούφιση για την «αποφυγή της χρεοκοπίας». Θυμηθείτε τους την επόμενη φορά που θα ταχθούν στο... πλευρό του ελληνικού λαού. Για να τον χειραγωγήσουν ακόμη μια φορά,τζογάροντας εκ του ασφαλούς στην αγωνία του. Σαν κοινοί χαρτοκλέφτες...

Από το Ποντίκι

Τους φτύνουμε και προχωράμε.


Ακραίες εκφράσεις του τύπου «τους φτύνουμε», δεν είναι δόκιμες στην πολιτική πρακτική και φρασεολογία, πολλώ δε μάλλον ενός συγκροτημένου και σοβαρού πολιτικού Κινήματος, όπως το Πατριωτικό Μέτωπο. 
Παρακολουθώντας ωστόσο τους  εκπροσώπους του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος να χασκογελούν στο τραπέζι της συναπόφασης για την πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας μας, αντάμα με τον μεγαλολογιστή- πρωθυπουργό, δεν μπορούμε παρά να απαντήσουμε στους σύγχρονους νενέκους, με αυτόν τον οργισμένο, αλλά και απόλυτα περιφρονητικό τρόπο.


Όπως δηλαδή απαντά ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης, σε ολάκερη τη χώρα: Κύριοι Παπανδρέηδες, Σαμαράδες, Καρατζαφέρηδες και Παπαδήμοι, είστε για φτύσιμο.
Οι πολιτικοί αυτοί απατεώνες, είναι πια σαφώς αυτουργοί και συναυτουργοί, στο μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε σε βάρος του Λαού μας, από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν. Η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της προδοσίας ενός ολόκληρου Λαού, μόνο με την προδοσία της μικρασιατικής καταστροφής μπορεί να συγκριθεί.
Έτσι λοιπόν, αυτό που από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής του επαναλαμβάνει μονότονα και κουραστικά το Κίνημά μας, πως ο αγώνας μας δηλαδή έχει σαφή εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά, απέναντι στην κατοχή που υφιστάμεθα, δικαιώνεται – δυστυχώς – σε κάθε του διάσταση.
Από σήμερα, κανένας πολιτικός φορέας, κανένα πολιτικό κίνημα, κανένας συνδικαλιστικός και κοινωνικός φορέας, δεν δικαιολογείται να συνεχίζει τις επί μέρους προσεγγίσεις του, είτε με τη λογική του «εγώ θα σας σώσω», είτε με τη λογική του «ταξικού αγώνα». Δεδομένου ότι, ο αγώνας όλων όσων αγαπούν αυτόν τον πολύπαθο τόπο και τον Λαό του, είναι – πρέπει να είναι – κάθετος και πολυμέτωπος.
Το Πατριωτικό Μέτωπο, τηρώντας με συνέπεια την ιδρυτική του διακήρυξη, απλώνει το χέρι σε όλους τους φορείς οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως η μόνη διέξοδος για να βγούμε από το τέλμα είναι η ανατροπή. Παράλληλα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που του αναλογούν, προετοιμάζεται να παραδώσει εντός των επομένων ημερών στη δημοσιότητα, πρωτόκολλο σύμπραξης και συμπαράταξης σε όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, με σαφή διάταξη μάχης, σε ένα ευρύ Μέτωπο Αγώνα, που χωράει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Η ώρα της ευθύνης απέναντι στην ιστορία τούτου δω του τόπου αλλά και των νέων γενεών είναι παρούσα, ο Αννίβας είναι προ των πυλών και εμείς πια, δεν έχουμε να χάσουμε παρά τις αλυσίδες μας.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών.


Πατριωτικό Μέτωπο 
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ . ---- ΤΟΥ 


ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ‏


Του Μιχάλη Ιγνατίου*

Από τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση.

Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.

Όσοι μίλησαν τότε για εκβιασμό και καλλιέργεια φόβου στο λαό, αντιμετωπίστηκαν -στην καλύτερη περίπτωση- ως γραφικοί, διότι ακούστηκαν και κατηγορίες εναντίον τους, με πιό χαρακτηριστικές ότι επεδίωκαν επιστροφή στη δραχμή ή ότι δεν ήθελαν να αλλάξει η χώρα, που ήταν το προσφιλές αλλά κενό σε ουσία σύνθημα του κ. Παπανδρέου.

Εχουν περάσει από τότε 21 μαρτυρικοί μήνες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες…
Όχι μόνο δεν έχουν δει σημάδι ελπίδας στον ορίζοντα, αλλά πληροφορήθηκαν ότι έχει αποτύχει το πολυδιαφημισμένο «Πρόγραμμα Σταθερότητας», που εκπόνησαν από κοινού ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι επικεφαλείς της Τρόϊκας.

Στο μεταξύ, τους 21 αυτούς μήνες, οι πολίτες της χώρας έχασαν το 30-40% και πλέον των εσόδων τους, οι φόροι αυξήθηκαν δραματικά με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ η χώρα άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο.

Δυστυχώς, η ομολογία για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, αντί της οργής γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και απέτυχαν να το υλοποιήσουν.

Και το λάθος της μή αντίδρασης, το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά –εκτός των πολιτικών φυσικά που ευημερούν και συνεχίζουν να ζουν, να δρουν και να αντιδρούν, ως η Ελλάδα να είναι Σαουδική Αραβία.

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό εκβιασμό, από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του Ταμείου. Καθημερινά ακούμε ότι εάν δεν γίνουν αποδεικτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόϊκα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία απλή καλλιέργεια τρόμου, και δεν γίνεται με συγκεκαλυμένο τρόπο, όπως την Ανοιξη του 2010. Η απειλή είναι συγκεκριμένη:
‘Η δανειακή σύμβαση ή καταστροφή. Δεν είναι μόνο απαράδεκτοι, και λυπάμαι που ανάμεσα στους εκβιαστές ξεχωρίζουν ελληνικά ονόματα.

Εγκληματούν εναντίον του λαού και της χώρας και κατασκευάζουν φοβικούς ανθρώπους, που θα αποδέχονται τις αποφάσεις της «οικονομικής δικτατορίας», που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό και ενθαρρύνει τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, το γεγονός ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει το σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν αντιδρούμε, δεν βγάζουμε φωνή μεγάλη γι’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζουν να ποδοπατούν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας.

Μιλούν για μάχες που δίνουν για να μας σώσουν, χωρίς να προσφέρουν την παραμικρή πληροφορία για την ουσία των διαπραγματεύσεων.

Η ενημέρωση του λαού γίνεται μέσω των διαρροών προς τους «αχόρταγους» για ειδήσεις συναδέλφους μου, οι οποίοι και τις μεταδίδουν με «πολεμικό» τρόπο ως να έρχεται το τέλος του κόσμου.

Και στο μεταξύ, οι κυβερνώντες κάνουν τη δουλειά τους, που είναι η διασπορά φόβου και τρόμου, για να μην αντιδράσει ο λαός. Εχουμε μεγάλη ευθύνη και εμείς οι δημοσιογράφοι.
Ναι μεν είναι δύσκολη η εξακρίβωση των πληροφοριών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις δημοσιοποιούμε επειδή η πηγή είναι κάποιος υπουργός, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αυτόκλητου «σωτήρα».

Πέστε μου αν κάνω λάθος…
Δεν έπρεπε ο διορισμένος πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός των Οικονομικών και οι συνεργάτες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τις απαιτήσεις της Τρόϊκα, για τα νέα χαράτσια, για τις επιπλέον περικοπές των μισθών και των συντάξεων;
Τα μέτρα το λαό αφορούν.
Δεν αφορούν τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Βενιζέλο και την πλειοψηφία των πολιτικών, που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την κρίση.
Ολοι αυτοί, όπως και τα παιδιά και τα εγγόνια τους, «καλά θα την έχουν».

Συζητούν για το μέλλον του λαού οι άνθρωποι που ευθύνονται για το δράμα του. Και είναι οι ίδιοι, που θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα-λαίλαπα, για το οποίο δεν ζήτησαν καν τη γνώμη των πολιτών, τους οποίους ήδη έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι να εφαρμόσουν το πρώτο πρόγραμμα… Πως θα εφαρμόσουν το δεύτερο, που είναι πιό σκληρό και εξαιρετικά δύσκολα θα υλοποιηθεί;

Ίσως, όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο διορισμένος πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον στηρίζουν, να έχουν αποδεχθεί το νέο Μνημόνιο.

Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν όταν αφορά τους ίδιους και τα δικά τους παιδιά.
Ομως, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, ένα πρόγραμμα που θα απέρριπταν όλοι οι ηγέτες και οι λαοί του κόσμου.

Εάν ο κ. Παπαδήμος και οι πολιτικοί αρχηγοί που τον εγκατέστησαν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο βέβαιοι για το πρόγραμμα-τερατούργημα των δανειστών, ας το θέσουν σε Δημοψήφισμα.
Είμαι βέβαιος ότι παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές, ο σοφός ελληνικός λαός θα αρνηθεί να αυτοκτονήσει…

ΠΗΓΗ: ”ΑΙΧΜΗ”