Καμμένος:"Όχι στη νομιμοποιήση αντισυνταγματικής εκχώρησης"...


Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην νομιμοποιήσει με την υπογραφή του την αντισυνταγματική και παράνομη παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, απευθύνει μέσω του Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Καμμένος στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού....
Λουκά Παπαδήμου και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην μονιμοποιήσει την ασυλία και την εν λευκώ εξουσιοδότηση στον τραπεζίτη δωτό πρωθυπουργό να εφαρμόσει όσα του ζήτησε με εκβιασμούς και απειλές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αυτός είναι ο εθνικός σας ρόλος, ή θα τον επιτελέσετε ή θα είστε ο Πρόεδρος στη θητεία του οποίου συρρικνώθηκε η Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Καμμένος.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Πάνου Καμμένου στο Facebook:Έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην νομιμοποιήσει με την υπογραφή του την αντισυνταγματική και παράνομη παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, απευθύνει μέσω του Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πάνος Καμμένος.

Για μια ακόμα φορά ο κ. Καμμένος στρέφει τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην μονιμοποιήσει την ασυλία και την εν λευκώ εξουσιοδότηση στον τραπεζίτη δοτό πρωθυπουργό να εφαρμόσει όσα του ζήτησε με εκβιασμούς και απειλές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Αυτός είναι ο εθνικός σας ρόλος, ή θα τον επιτελέσετε ή θα είστε ο Πρόεδρος στη θητεία του οποίου συρρικνώθηκε η Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Καμμένος.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Πάνου Καμμένου στο Facebook:

Άν πράγματι δεν το δέχεστε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας ωφείλετε να

ΜΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ,ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΔΟΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΥΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ...........

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΣ ΡΟΛΟΣ Η ΘΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΤΕ Η ΘΑ ΕΙΣΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

Από:  defencenet.gr

Τσίπρας: "Με μισθούς 400 ευρώ γινόμαστε αφρικανική χώρα"

«Πρωτοφανή» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, την απόφαση των πολιτικών αρχηγών να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για την Παρασκευή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

Kαι προσθέτει: «Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, που την Κυριακή το βράδυ έβαλαν υποθήκη το μέλλον του ελληνικού λαού στο όνομα της στήριξης της χώρας, τρεις μέρες μετά κρύβονται, φυγομαχούν και διεκδικούν να διαπραγματεύονται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού»....
Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας καλεί τον πρόεδρο της Βουλής «να προστατέψει την κοινοβουλευτική διαδικασία» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να τοποθετηθεί γι' αυτήν τη μεθόδευση» και τους πολιτικούς αρχηγούς «να μην δώσουν αντιπαροχή στον κ. Σόιμπλε την ήδη τραυματισμένη δημοκρατία».

"Σε λίγο δεν θα τους φτάνει να ζητήσουν τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών όλων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας", είπε νωρίτερα, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις της Γερμανίας για πρόσθετες εγγυήσεις ότι η εφαρμογή του μνημονίου θα προχωρήσει απαρεγκλίτως ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών.

"Σε λίγο θα μας ζητήσουν να υπογράψουν όλοι οι συνταξιούχοι δήλωση μετάνοιας ότι δέχονται να φτάσει η σύνταξή τους στα 200 ευρώ!", τόνισε εμφατικά ο πρόεδρος του Συνασπισμού σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

"Η μόνη υπογραφή θα είναι να ξηλώσουμε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα γιατί οδηγούν στη διάλυση και στην καταστροφή" δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τι θα πράξει αν μετά τις εκλογές η αριστερά είναι πρώτη δύναμη και οι Ευρωπαίοι αρνηθούν να μεταβάλλουν τους όρους της δανειακής σύμβασης. "Δεν περιμένουμε να μας πούνε όχι! Θα τους πούμε εμείς όχι! Γιατί αυτό το πακέτο δεν σώζει του Έλληνες αλλά τους τραπεζίτες", απάντησε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: "Θα χρεωθούν και τα δισέγγονά μας με ακόμη 130 δισ ευρώ.

Επισημαίνοντας ότι η έξοδοςαπ' το ευρώ ουδέποτε υπήρξε επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι με κάθε πακέτο μέτρων "η έξοδος απ' το ευρώ έρχεται πιο κοντά ως αναπόφευκτη επιλογή". "Μια χώρα με μισθούς 400 ευρώ δεν μπορεί να είναι χώρα της Ευρώπης αλλά της Αφρικής. Απομακρύνεται η Ελλάδα απ' την Ευρώπη και πάει προς Λιβύη και Αίγυπτο μεριά", ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας.

"Υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται τους εκβιασμούς διότι πιστεύουν ότι υπάρχουν πολίτες που θα φτάσουν εκβιαζόμενοι στις κάλπες" συνέχισε προβλέποντας ότι πριν τις εκλογές το δίλημμα που θα θέσουν οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος στους πολίτες θα είναι "μην ψηφίζεις αριστερά για να σωθεί η χώρα".
"Ο βρεγμενος την βροχή δεν την φοβάται" είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε "τι να φοβηθούν ένα εκατ.άνεργοι, τι να φοβηθούν όσοι σκέπτονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό...".

Πώς θα διαπραγματευόταν με τους Ευρωπαίους εταίρους σε περίπτωση που η αριστερά αναδεικνυόταν από τους πολίτες πρώτη δύναμη στις εκλογές; "Το πρώτο που θα κάναμε θα ήταν να πούμε: ο λαός μίλησε, δεν μπορούμε να καταργήσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά καταργούμε τα μνημόνια και δεν εφαρμόζουμε τις πολιτικές που οδηγούν στην ύφεση. Λέμε στους δανειστές μας ουκ αν λάβεις παρα του μη έχοντος! Στη συνέχεια θα ζητήσουμε να δεχθούν ένα μορατόριουμ αποπληρωμής, επισημαίνοντας "δεν έχουμε να σας δώσουμε και δώστε μας τη δυνατότητα σε ένα χρονικό διάστημα με ένα άλλο μείγμα πολιτικής να μπορέσουμε να φτάσουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα και να μπορέσουμε να αρχίσουμε να σας αποπληρώνουμε", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

"Αν σας πούν οι Ευρωπαίοι σε όλα αυτά τα ωραία που λέτε όχι;" ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας τον να παραδεχθεί ότι "υπάρχει το ενδεχόμενο να πουν όχι και να οδηγήσουν όλη την ευρωζώνη στην καταστροφή". Κατά τον κ. Τσίπρα, το δίλημμα είναι αν η Ευρώπη θα γίνει ήπειρος της αλληλεγγύης ή θα καταντήσει ήπειρος της εξαθλίωσης και της καταστροφής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ "τραγική πολιτική φιγούρα", αφού, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, από αντιμνημνονιακός ο Αντώνης Σαμαράς "έγινε εγγυητής του μνημονίου. Οι κόκκινες γραμμές του έγιναν κόκκινες κορδέλες", τόνισε ο κ. Τσίπρας που κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι "κάνει γαργάρα" το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών.

"
Το Eurogroup μετατρέπεται σε προκρούστη της δημοκρατίας στην Ευρώπη", υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι "ο Σόιμπλε παίζει τον ρόλο που έπαιζαν τα τανκς στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο". Δηκτικό ήταν το σχόλιο του κ. Τσίπρα για το διάλογο που είχαν την προηγούμενη Πέμπτη μπροστά σε ανοικτά μικρόφωνα οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Πορτογαλίας στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. "Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας κάθεται σαν τον... χατζηαβάτη μπροστά στον Σόιμπλε και παρακαλάει να του δώσουν οι Γερμανοί ένα ψίχουλο" είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: "Εχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε τους Γερμανούς ως ηγεμόνες άλλης εποχής...".

protothema.gr

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έβαλε φωτιά στην χώρα


 Του Γιώργου Δελαστίκ -"Επίκαιρα"

Ρήμαξε τους Έλληνες και την Ελλάδα, επέφερε ραγδαίες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και μετέτρεψε σε άβυσσο το χάσμα μεταξύ λαού και πολιτικής ηγεσίας η εβδομάδα που πέρασε.

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας την Κυριακή που η Βουλή ψήφιζε το επαίσχυντο νέο Μνημόνιο. Η αστυνομία προσπάθησε να τους αναχαιτίσει με τη δράση προβοκατόρων και την εξαπόλυση του μεγαλύτερου ίσως χημικού πολέμου, σε μια προσχεδιασμένη απόπειρα να τους εμποδίσει να φτάσουν στο Σύνταγμα και παράλληλα να αποσπάσει την προσοχή από τον τεράστιο όγκο του πλήθους και να την εστιάσει στις καταστροφές των κουκουλοφόρων.

Σε επίπεδο εντυπώσεων αυτό το πέτυχε σε ικανό βαθμό η αστυνομία. Σε πολιτικό επίπεδο, όμως, απέτυχε να τρομοκρατήσει τον κόσμο, καθώς προσέκρουσε σε μια πρωτοφανή αποφασιστικότητα εκατοντάδων χιλιάδων λαού, που, παρά την ασφυκτική ατμόσφαιρα λόγω χημικών, αρνούνταν να διαλυθούν. Οπισθοχωρούσαν και επανέρχονταν ξανά και ξανά.

Η επονείδιστη επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα εναντίον των σχεδόν ενενηντάχρονων Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζου επέτεινε το μίσος του λαού εναντίον των πραιτοριανών του «μνημονιακού» καθεστώτος και των πολιτικών προϊσταμένων τους.

Κόμματα-πυλώνες του Μνημονίου

Ανεπηρέαστη από τις τεράστιες λαϊκές αντιδράσεις παρέμεινε η τεράστια πλειονότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, υπερψηφίζοντας με άνεση το νέο Μνημόνιο που θα βυθίσει σε έσχατη ένδεια για δεκαετίες την Ελλάδα και τους Έλληνες. Έχοντας ως υπέρτατο ιδανικό τη συνέχιση της πολιτικής καριέρας τους, οι βουλευτές αυτοί δεν ήθελαν και πολύ για να υποκύψουν και στον εκβιασμό που άσκησαν πάνω τους ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Σαμαράς, οι οποίοι είχαν ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων ότι θα διαγράψουν ακαριαία όποιο βουλευτή δεν υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, η οποία ούτως ή άλλως δεν υπήρχε ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να μην υπερψηφιστεί, από τη στιγμή που προσχώρησε στο «μνημονιακό» στρατόπεδο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ ήταν υπεραρκετοί για να καλύψουν την ξαφνική, απολύτως καιροσκοπική αποχώρηση από τους «μνημονιακούς» του αρχηγού του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, και των 14 από τους 16 βουλευτές του, καθώς ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέμειναν πιστοί στο Μνημόνιο και... θυσιάστηκαν διαγραφόμενοι για χάρη του, φλερτάροντας με την προσχώρηση στη ΝΔ.

Πανικόβλητος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διαπίστωσε ότι η διαρκής αιμορραγία ακροδεξιών ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή ώθησε την τελευταία στις δημοσκοπήσεις σε ποσοστό πάνω από 3%!
Αντιλαμβανόμενος ο Γ. Καρατζαφέρης ότι ενδεχόμενη είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή θα απειλούσε με σύνθλιψη και κοινοβουλευτική εξαφάνιση τον ΛΑΟΣ, ως άχρηστο πολιτικό σχηματισμό, εγκατέλειψε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ελπίζοντας να ανασχετήσει την εγκατάλειψη του κόμματος του από ψηφοφόρους του δυσαρεστημένους με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Πολιτική αιμορραγία

Η ψηφοφορία επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά. Το ΠΑΣΟΚ είχε 153 βουλει και η ΝΔ 83. Από αυτούς, όμως, 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 21 της Ν.Δ. αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ νέου Μνημονίου. Ακόμη 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν επί της αρχής την ολέθρια δανειακή σύμβαση καταψήφισαν, όμως, το πρώτο άρθρο της που αφορά στα εργασία.

Το πλήγμα ήταν ισχυρό: Απώλεια 43 συν 9 βουλευτών από τα δυο κόμματα εξουσίας είναι πρωτοφανής μεταπολιτευτικά. Παπανδρέου και Σαμαράς διέγραψαν τους 22 και 21 αντιμνημονιακούς βουλευτές τους εντός... λεπτών (!), με τον πρώτο να δηλώνει ότι και οι υπόλοιποι 9 δεν πρόκειται να συμπεριφθούν στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών στις επόμενες εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ απέμεινε έτσι τυπικά με 131 βουλευτές - στην πραγματικότητα με 122, αν αφαιρεθούν και οι 9. Η ΝΔ έμεινε με 62 όλους κι όλους.

Αλλαγή στάσης

Ειδικά για το χώρο της συντηρητικής παράταξης, οι εξελίξεις δεν περιορίζονται στην απώλεια του ενός... τετάρτου (!) της κοινοβουλευτικής δύναμης της ΝΔ ούτε στη νέα πολιτική «κωλοτούμπα» του Γ. Καρατζαφέρη. Η πλήρης μεταστροφή της θέσης του Αντώνη Σαμαρά είναι το καθοριστικό ζήτημα.

Μεταπηδώντας στο «μνημονιακό» στρατόπεδο και με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις, ο Α. Σαμαράς κατέστησε τη ΝΔ το ισχυρότερο κόμμα υποστήριξης και εφαρμογής του νέου Μνημονίου, σαφώς σημαντικότερη από το ΠΑΣΟΚ στην υλοποίηση των φριχτών αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Ο Α. Σαμαράς είναι ο πολιτικός ηγέτης που πήρε αντικειμενικά πάνω του όλη την ευθύνη για το νέο Μνημόνιο, το οποίο ούτε κατά διάνοια δεν θα ήταν δυνατόν να περάσει μόνος του ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, όπως αποδείχτηκε και από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Α. Σαμαράς, από ηγέτης του «αντιμνημονιακού» αγώνα στο συντηρητικό χώρο, έφτασε στο εξωφρενικό σημείο να διαγράψει 21 βουλευτές της ΝΔ επειδή ψήφισαν... κατά του νέου Μνημονίου! Αισχίστη εντύπωση προκάλεσε αυτή η... «καρατζαφερική πολιτική κωλοτούμπα» του Α. Σαμαρά, ο οποίος μέχρι τώρα πάσχιζε να δώσει την εικόνα ηγέτη που πρεσβεύει την πολιτική συνέπεια στις θέσεις του - εικόνα την οποία ο ίδιος κατέστρεψε με τις πράξεις του άπαξ δια παντός. Ουδείς πλέον μπορεί να τον εμπιστευτεί.

Δικαιολογημένη η πικρία του συνδικαλιστή ηγέτη της ΝΔ Γιάννη Μανώλη, ο οποίος, κατά το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, δήλωσε σε συνομιλητές του ότι «ο Αντώνης Σαμαράς μάς έκλεισε την πόρτα από το ψηφοδέλτιο και από το κόμμα επειδή υιοθετήσαμε τη γραμμή που ο ίδιος υπερασπιζόταν!».

Υπονομευμένος «γάμος»

Η αποχώρηση Καρατζαφέρη άφησε να συγκυβερνούν, για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ! Παρά τις επιφανειακές ταραχώδεις πολιτικές σχέσεις τους, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς κατάφεραν το μέχρι τώρα αδιανόητο: το «μεγάλο συνασπισμό» των δύο κομμάτων εξουσίας, χωρίς να χρειάζονται κανένα τρίτο κόμμα ως «φύλλο συκής».

Ο «γάμος» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όμως, δεν φαίνεται να είναι ανέφελος. Πρώτα πρώτα, και οι δύο αρχηγοί τους εμφανίζονται άκρως αποδυναμωμένοι.
Ο Γ. Παπανδρέου δείχνει να έχει αποδεχτεί ότι πρέπει να εκχωρήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, οπότε, αν το κόμμα αυτό υποστεί ταπεινωτική συντριβή, δεν αποκλείεται ο Ευ. Βενιζέλος να καρατομηθεί αμέσως μετά τη λαϊκή ετυμηγορία.
Ο Α. Σαμαράς είναι σήμερα πολύ πιο αποδυναμωμένος πολιτικά παρά ποτέ από τότε που εξελέγη αρχηγός της ΝΔ, εξαιτίας μιας «εξέγερσης» της βάσης του κόμματος. Σαν τον Κρόνο, έφαγε τα πολιτικά του παιδιά, αυτούς που τον στήριξαν στην εκλογή του και τον υποστήριζαν στη δύσκολη φάση του «αντιμνημονιακού» αγώνα που έδινε επί ενάμιση χρόνο. Διεκδικώντας το ρόλο του αρχηγού του «μνημονιακού» στρατοπέδου, ο πρόεδρος της ΝΔ απογοήτευσε την πλειονότητα της βάσης του κόμματος.

Το χειρότερο γι' αυτόν είναι με τη στροφή του υπέρ του \ Μνημονίου ενισχύει αντικειμενικά όλους τους εσωκομματικούς του αντιπάλους του, οι οποίοι καθόλου δεν θα διστάσουν να τον απομακρίνουν από την εξουσία ευκαιρίας δοθείσης και τότε δεν θα βρεθεί κανένας να τον υπερασπιστεί. Θα είναι άξιος της μοίρας του και των επιλογών του...

Το σκηνικό κλονίζεται

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αντιμετωπίζουν έναν ακόμη κίνδυνο μετά τις μαζικές διαγραφές βουλευτών στις οποίες προέβησαν οι ηγέτες τους. Θα παραμείνουν, άραγε, πολιτικά αδρανείς οι 31 (22+9) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι 21 της ΝΔ ή θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι; Αν π.χ., αποφασίσουν και προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα «αν μνημονιακό» κόμμα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ένα «αντιμνημονικό» κόμμα στο χώρο της ΝΔ και βρουν ανταπόκριση στο λαό σε περίπτωση εκλογικής καθόδου τους, τότε δεν αποκλείεται ακόμη και να μην έχουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη νέα Βουλή ΝΔ κι ΠΑΣΟΚ από κοινού, κάτι που θ αποτελούσε μοιραίο πλήγμα γι το «μνημονιακό» στρατόπεδο και τους Γερμανούς δυνάστες της πατρίδας μας.

Αυτά, όμως, είναι υποθέσεις -ενδεχομένως και άνευ αντικειμένου αν οι διαγραφέντες βουλευτές των δύο κομμάτων αναζητήσουν προσωπικές λύσεις, προσχωρώντας σε άλλα κόμματα ή αν δεν βρουν λαϊκή ανταπόκριση.

Το βέβαιο είναι ότι μετά τη διαγραφή αυτών των 43 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την εκλογική εξόντωση των υπολοίπων 9 του ΠΑΣΟΚ, στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης παραμένουν μόνο εκείνοι που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να λειτουργούν ως όργανα των Γερμανών εις βάρος του λαού μας. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα ακολουθήσει πολύ πιο σκληρή και αδίστακτη μειοδοτική πολιτική, αν δεν απαλλαγούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα από αυτή. 

Κομμάτια και θρύψαλα του δικομματισμού

  Το «Μνημόνιο 2» ψηφίστηκε, ισοπεδώνοντας τους φορείς του δικομματισμού. Το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης οδηγείται με ταχείς ρυθμούς σε διάλυση, αφήνοντας πίσω του μόνο ερείπια και «αποκαΐδια».

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για το «Μνημόνιο 2» και το PSI εξελίχθηκε σε μια πρωτοφανή επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτησης όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των βουλευτών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.


Οι βουλευτές αυτοί οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι να ψηφίσουν την καταδίκη της χώρας και να ευτελίσουν την πολιτική και ηθική τους υπόσταση. Γι' αυτό και όσοι αρνήθηκαν το ρόλο αυτό είτε από ειλικρινή στάση είτε ακόμα και από ιδιοτέλεια -κι αυτό αφορά κατεξοχήν στις πολιτικές «Μαγδαληνές» του ΠΑΣΟΚ- οδηγήθηκαν στην «γκιλοτίνα» της διαγραφής.

Η ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα κυβερνητικά σχήματα που εφαρμόζουν «μνημονιακά» προγράμματα ηττώνται και διαλύονται έπειτα από ένα διάστημα διακυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να πετύχει τη διάλυση της ΝΔ πριν αυτή κυβερνήσει, πριν ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς αναλάβει την πρωθυπουργία!

Τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής υπήρξαν ασφαλώς νομοτελειακό αποτέλεσμα της επιλογής του Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, όμως υπερέβησαν ακόμα και τις πλέον αρνητικές προσδοκίες. Οι «απώλειες» του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ είναι πράγματι πολυδιάστατες: Σε επίπεδο πολιτικής αξιοπιστίας, ο Αντώνης Σαμαράς υφίσταται βαρύ πλήγμα. Οι διαγραφέντες βουλευτές αρνήθηκαν να υποταγούν, παρότι η επανεκλογή τους εθεωρείτο βεβαία και παρά τις πιέσεις που εδέχθησαν. Εδώ δεν υπάρχει ιδιοτέλεια. Ο Αντώνης Σαμαράς όχι μόνο παραμένει πολιτικά έωλος και έκθετος, αλλά απογυμνώνεται πλήρως από την ηγετική ομάδα των υποστηρικτών του.

Ας αναλογιστούμε ότι μετά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή οι μόνοι που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά από την πρώτη στιγμή στην αντιπαράθεσή του με την Ντόρα Μπακογιάννη ήταν οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Γκιουλέκας.Τώρα τα πρόσωπα των κυρίων Δένδια, Σπηλιωτόπουλου, Χατζηδάκη, των υποστηρικτών, τότε, της κυρίας Μπακογιάννη, θα κυριαρχούν στον πολιτικό λόγο της ΝΔ..

 Η πλέον σημαντική απώλεια, όμως, αφορά τόσο στην οργανωτική - συνδικαλιστική έκφραση της ΝΔ όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής - εκλογικής της βάσης...
Το κόμμα της ΝΔ θα αποσαθρωθεί από τα όποια θεσμικά - οργανωτικά του ερείσματα και σε επίπεδο εκλογικής προτίμησης θα ακολουθήσει με γοργούς ρυθμούς «το δρόμο που χάραξαν» το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στο άλλο «κατερειπωμένο αρχοντικό», στο ΠΑΣΟΚ, η δυάδα Βενιζέλος - Λοβέρδος, με τη σύμφωνη γνώμη του Γιώργου Παπανδρέου, προχώρησε σε «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» προκειμένου να προκύψει ένα «καθαρό» μνημονιακό - μεταΠΑΣΟΚ, το οποίο θα μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ αλλά και με άλλους μνημονιακούς εταίρους, αφού ήδη το δίδυμο Λοβέρδος - Βενιζέλος έχει «κλείσει θέσεις» στο προσεχές μνημονιακό - κυβερνητικό «όχημα»...
Όσο για τους διαγραφέντες, τους οψίμως «αναβλέψαντες», είναι πολύ αργά για δάκρυα, αφού το εθνικό έγκλημα έχει ήδη συντελεστεί με τη συνεργασία τους, την ολόπλευρη συμμετοχή τους. Εάν υπήρχε, άλλωστε, ειλικρινής μετάνοια και αναγνώριση των λαθών, αυτό θα συνεπάγετο την αποχώρησή τους από την πολιτική σκηνή και όχι την επάνοδο τους ως «σωτήρων», μέσω της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς...

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται απέναντι σ' όλα αυτά τα «πολιτικά αθύρματα» που παρέδωσαν τη χώρα και το λαό της αμαχητί. Οι περισσότεροι από αυτούς πήραν την τελευταία σημαντική απόφαση της πολιτικής τους «σταδιοδρομίας». Κι εκείνοι που ψήφισαν «ναι» αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα από τη χώρα να αποφασίζει για το μέλλον της, το μέλλον των παιδιών της. Τα μόνα όπλα της κοινωνίας, του λαού μας, είναι ο αγώνας και η ψήφος των πολιτών. Η πολιτική και κομματική συντριβή των εθελόδουλων αχθοφόρων των Μνημονίων και των συμφερόντων της διεθνούς και εγχώριας κερδοσκοπίας αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και ατομικά τις δύσκολες ημέρες που έρχονται. Με γνώση και συνείδηση της κρισιμότητας των περιστάσεων, οι πολίτες απέρριψαν τους εκβιασμούς και διαδήλωσαν το δικό τους «όχι», που θα σαρώσει όλα τα ψιθυριστά «ναι» των προσκυνημένων...

Πηγή: Μ. Γκίβαλος - "Επίκαιρα"

Η Ελλάδα θα γίνει το … Βιετνάμ της Μέρκελ και του Σόϊμπλε!

Του Κώστα Ροδινού
«Μα είναι δυνατόν να εμπιστεύεστε τους Γερμανούς,  που ξεκίνησαν δυο παγκόσμιους πολέμους;» Το ερώτημα το είχε θέσει τον Μάιο του 2010,  φίλος μου καθηγητής από τη Νέα Υόρκη, εβραϊκής καταγωγής. Τότε θεώρησα υπερβολική και κάπως ..ρατσιστική την άποψη του. Μιλήσαμε πάλι χθές βράδυ για τις εξελίξεις και του υπενθύμισα το ερώτημα που είχε θέσει πριν δυο χρόνια. Δεν είπε τίποτα.

Πως φτάσαμε εδώ;
Όταν ο ανεκδιήγητος κ. Παπανδρέου επιδίδετο σ’ εκείνο το …αλησμόνητο «poverty tour» (ο όρος ανήκει στο Αλλενάκι) και κατασυκοφαντούσε δημοσίως την Ελλάδα, η γερμανική πολιτική τάξη θεώρησε το «ελληνικό πρόβλημα» περίπου ως παρωνυχίδα. Αλλωστε τι κινδύνους μπορούσε  να προκαλέσει το …2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης; Το μέγεθος της Ελλάδος ήταν όσο μια μεσαία ..γερμανική τράπεζα!

Αποφάσισαν, λοιπόν, να βάλουν την Ελλάδα σε ένα αυστηρό πρόγραμμα  δημοσιονομικής προσαρμογής. Και επειδή δεν είχαν ιδέα πως δουλεύει αυτό, φώναξαν τους ….ειδικούς του ΔΝΤ προς αρωγή!  Οι …ειδικοί απεδείχθησαν χειρότεροι και από τους ..άσχετους!
Το πρόγραμμά τους ήταν θνησιγενές εξ υπαρχής. Όλα ήταν λάθος. Έτσι, μετά από λίγο όλοι συνειδητοποίησαν ο,τι τα πράγματα χειροτέρευαν αντί να βελτιώνονται.
Το φάντασμα της Lehman Brothers αιωρείτο πάνω από τη  γηραιά ήπειρο.

Τότε, ο κ. Σόϊμπλε και η παρέα του άρχισαν να καταλαβαίνουν  ότι:
Πρώτον, το πρόβλημα της Ελλάδος δεν μπορούσε να περιοριστεί σ’ αυτή τη γωνιά της Ευρώπης.
Δεύτερον, ο κίνδυνος διάχυσης της κρίσης ήταν ορατός. Όταν μετά  από λίγο κτύπησε Ιρλανδία και Πορτογαλία, τους έλουσε κρύος ιδρώτας. Τότε μπήκαν στο λεξιλόγιό μας τα PIGS.
Τρίτον, ο λεγόμενος «σκληρός πυρήνας» της ευρωζώνης έπρεπε να προετοιμαστεί για ένα σενάριο Αρμαγεδδώνα.
Τέταρτον, οι  μεγάλες χώρες  του ευρωπαϊκού Νότου, Ισπανία και Ιταλία έπρεπε να θωρακιστούν γιατί η ευρωζώνη, δηλαδή, η Γερμανία δεν μπορεί να αντέξει τη ….σωτηρία τους.
Πέμπτον, το σενάριο αποπομπής της Ελλάδος από την ευρωζώνη ήταν μια προοπτική που δεν έπρεπε να αποκλειστεί και ενδεχομένως να αποτελούσε μια έσχατη λύση

Σόϊμπλε. ο …υπονομευτής!
Από το Μάρτη του 2011 η ΕΕ προσπάθησε με …ημίμετρα να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά πάντα ήταν ένα βήμα πίσω από τις αγορές. Επί πλέον, κάθε απόφαση σωτηρίας αναιρούσε την προηγούμενη και συνήθως δεν κρατούσε  ούτε τρείς μέρες. Μετά  από λίγο ο  ίδιος ο Σόϊμπλε, με κάποια δήλωση του άρχισε να την υπονομεύει. Ύστερα, έπαιρναν σειρά οι «αγορές». Να θυμίσω ότι «σωθήκαμε»  τον Μάρτη του 2011, «βάλαμε πάτο στο βαρέλι» τον Ιούλιο του 2011 και «δώσαμε οριστική λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους» τον Οκτώβριο του 2011. Τη λύση που προσπαθούμε, εδώ και  τέσσερις μήνες να υλοποιήσουμε!
Τελικά, όλες οι λύσεις απεδείχθησαν …μη λύσεις!
Που βρισκόμαστε τώρα;
Ο κ.Σόϊμπλε το είπε όσο πιο ωμά μπορούσε: Τώρα πια η Ευρώπη δεν κινδυνεύει, όσο πριν δυο χρόνια! Άρα, ο βασικός στόχος επετεύχθη.
Και τι ζητάμε από την Ελλάδα;
Από τη Ελλάδα ζητάμε το αδύνατον!
Για να …συμμορφωθεί πρέπει να εκχωρήσει την κυριαρχία της. Να έρθει εδώ κάποιος ….συνεργάτης του κ. Σόϊμπλε να διοικεί τη χώρα.
Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεχτό, θέτουμε πλέον και πολιτικούς όρους. Να υπογράψουν το μνημόνιο όλα τα κόμματα. Να …αποφασίζει ο κ. Σόιμπλε πότε θα κάνουμε …εκλογές. Δεν θα του …κακοφαινόταν ακόμα να ….αποφάσιζε και ποια κόμματα  έπρεπε να συμμετέχουν στις εκλογές!

Είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας
Έφτανε μόνο η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει τη νέα δανειακή για να αποκαλυφθούν οι επιδιώξεις των Γερμανών.
Προφανώς, για το δίδυμο Μέρκελ-Σόϊμπλε η άρνηση του Σαμαρά θα ήταν πολύ βολική!
Τώρα απαιτούν και τις υπογραφές όλων των κομμάτων!
Έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα. Δεν υπάρχει δημοκρατία της ενιαίας άποψης! Αυτά είναι γερμανικής εμπνεύσεως πειράματα!
Εκτιμώ, επίσης, ότι διέπραξαν και το «μοιραίο λάθος».
Δεν έχετε παρά να δείτε τον διεθνή τύπο.
Όσο η συζήτηση, αναφορικά με την Ελλάδα, επικεντρωνόταν  στο οικονομικό επίπεδο, η πολιτική Μέρκελ-Σοϊμπλε έβρισκε ευήκοα ώτα. Άλλωστε, ακόμα και στην Ελλάδα συμφωνούμε σχεδόν όλοι ότι οι μεταρρυθμίσεις  είναι απαραίτητες.
Τι δεν μπορεί να δεχτεί κανένας:
Πρώτον, την βίαιη εξαθλίωση ενός λαού στο όνομα κάποιας αβέβαιης δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία στο μέλλον μπορεί και να επιστρέψει κάποιο …μέρισμα ανάπτυξης.
Δεύτερον, την ωμή πολιτική παρέμβαση που ισοδυναμεί με κατάλυση όχι μόνο της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και της δημοκρατικής λειτουργία του πολιτεύματος.
Η Ευρώπη έχει μια  ευρωπαϊκή παράδοση και κουλτούρα η οποία παραμένει ακόμα ισχυρή. Η αμφισβήτησή της, ειδικά από τη Γερμανία, αναβιώνει εφιάλτες!
Mε τις εκλογές να πλησιάζουν στη Γαλλία,  η Γερμανία ανέλαβε τη ..βρόμικη δουλειά. Ούτε που θέλουν να σκέφτονται τι θα γίνει, αν αποτύχει ο Σαρκοζί (ο οποίος είναι σιωπηλός μέρες τώρα). Θέλουν να τελειώνουν γρήγορα.

Η Γερμανία ξέρει ότι δεν μπορεί να μας διώξει από την ευρωζώνη. Και τι κάνει; Στοχεύει να καταστήσει αβάσταχτη την παραμονή μας ώστε να εξαναγκαστούμε να αποχωρήσουμε οικειοθελώς.
Αυτή είναι η στρατηγική τους.
Αν  φοβηθούμε, θα τους κάνουμε τη χάρη!
Αν επιμείνουμε….
«Αν εσείς οι Έλληνες  επιμείνετε ,  η Ελλάδα μπορεί να αποβεί το ….Βιετνάμ της Μέρκελ και του Σόϊμπλε
Έτσι, έκλεισε τη συζήτηση ο φίλος μου.