ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Γράφει: Ο Πανπαν

Τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα. Φουσκώνει από υπερηφάνεια η κυβέρνηση που εκτέλεσε με επιτυχία τις εντολές της Τρόικας και των τοκογλύφων, που ξεπουλάει την Ελλάδα, που χρεοκοπεί τους Έλληνες. 
Η κυβέρνηση μιλάει για μια μεγάλη επιτυχία της με το κούρεμα.

Μας λέει ότι επιτυγχάνεται ο στόχος για χρέος 120% του ΑΕΠ το 2020. Μόνο που αυτή η επιτυχία του 2020 είναι σχεδιασμός επί χάρτου. Και αν βασιστούμε στις στατιστικές και στα πρόσφατα αποτελέσματα των έργων τους την τελευταία διετία, ό,τι και αν σχεδίασαν στο χαρτί στην πραγματικότητα απέτυχαν σε όλα. Γιατί λοιπόν πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι αποτυχημένοι θα πετύχουν τώρα; Μέχρι το 2020 είναι αρκετά χρόνια και μπορούνε να βρούνε πολλούς παράγοντες που να δικαιολογούν απόκλιση. 

Γι’ αυτό όμως που δεν μας μιλάνε σήμερα, είναι ότι τα ασφαλιστικά μας ταμεία χάνουν πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ από το κούρεμα. Αυτό είναι γεγονός. Είναι πραγματικότητα. Ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας των μισθωτών και των συνταξιούχων, μεγάλο μέρος των αποθεματικών των ταμείων, έκανε φτερά, χάθηκε. Μόνο που στην οικονομία τίποτα δεν γίνεται καπνός. Κάποιοι πήραν αυτά τα χρήματα, κάπου πήγαν αυτά τα χρήματα, και αυτό βέβαια δεν μας το λέει η κυβέρνηση. 

Ο καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Διονύσης Χιόνης δήλωσε ότι "τα ασφαλιστικά ταμεία θα υποστούν ζημιές μεγαλύτερες των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, απώλειες από ομόλογα τα οποία είχαν στην κατοχή τους και τα χρησιμοποιούσαν ως εγγύηση προκειμένου να βρουν ρευστότητα και έτσι να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που δημιουργούνται για την καταβολή των συντάξεων, των εφάπαξ και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης". 

Στο ερώτημα εάν με την αυξανόμενη ανεργία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα τα ασφαλιστικά ταμεία ο κύριος Χιόνης απάντησε: 

«η αύξηση της ανεργίας θα επιβάρυνε ούτως ή άλλως τα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα μετά την περικοπή των ομολόγων και τη μη υποκατάσταση αυτής της απώλειας με κάτι άλλο, η ζημιά θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Και ένα κεντρικό ζητούμενο είναι πως θα μπορέσουν τα ασφαλιστικά ταμεία να ανταποκριθούν σε όλα αυτά». 

Χάνονται λοιπόν 12 δισεκατομμύρια Ευρώ, λεφτά από τις ασφαλιστικές μας εισφορές, από τις κρατήσεις μας, λεφτά δικά μας. Λεφτά που θα λείψουν από τις συντάξεις μας και από την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. 

Λεφτά που έφαγαν οι κρατικοδίαιτοι «ημέτεροι», 
προστατευόμενοι από το κομματικό τους κράτος. Τα ίδια πρόσωπα που βρίσκονται στις κυβερνητικές καρέκλες της διαπλοκής τότε και τώρα. ‘Όσες από τις διοικήσεις των ταμείων αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να περισώσουν τις περιουσίες των ταμείων, όπως όφειλαν, θα αντικατασταθούν, δήλωσε η συγκυβέρνηση. 

Το βλέπω, το σκηνικό στήθηκε. Σε λίγο καιρό αυτοί που υποδύονται τους κυβερνόντες θα βγουν και πάλι στη σκηνή, και με περίλυπο ύφος θα παίξουν τον ίδιο ρόλο του σωτήρα. Το σενάριο γνωστό. Οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων θα δείχνουν ότι δεν είναι βιώσιμα και πρέπει να πάρουμε δραστικά και αναγκαία νέα μέτρα. Κατάργηση του εφάπαξ, νέες περικοπές στις συντάξεις, κόψιμο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μούγκα για την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων. 

Η συγκυβέρνηση πανηγυρίζει, μαζί με τους Έλληνες τραπεζίτες, αφού οι ζημιές τους θα καλυφθούν σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και των φορολογουμένων.
 

Τα εργολαβικά ΜΜΕ, τα περισσότερα ελεγχόμενα και από τις τράπεζες μέσω των χρεών τους, θα συνεχίσουν το πανηγύρι για αρκετές εβδομάδες προσβλέποντας σε μερίδιο στήριξης από την συγκυβέρνηση και τις τράπεζες. Ο μόνος που χάνει είναι ο λαός που καλείται να πληρώσει με νέα μέτρα τον Ιούνιο. 

Το κούρεμα θα σας το κάνει ο λαός και μάλιστα με τη ψιλή.

Σκασμός!

                                                                Δημήτρης Δανίκας
Όποιος πανηγυρίζει με το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι παντελώς αναλφάβητος η αθεράπευτα χαζοχαρούμενος. Χειρότερος και από κάθε ανεγκέφαλη γλάστρα πρωϊνάδικων και μεσημεριάτικων. Γιατί μαζί με το κούρεμα της κεφαλής ξυρίσαμε ακόμα και την τελευταία μας παρθενορραφή. Τουτέστιν ρωτάει η δασκάλα γερμανικού βρεφονηπιακού σταθμού: Παιδάκια τι μέρος του λόγου είναι η Ελλάδα; Πετάγεται ο μικρός Φριτς. «Εγώ εγώ κυρία» Για πες μας λοιπόν τι είναι η Griechenland; «Πτυελοδοχείο
κυρία». Ετσι ακριβώς. Γιατί το κούρεμα είναι δημόσια ομολογία της ολοκληρωτικής μας χρεοκοπίας και της συνακόλουθης παταγώδους ανυποληψίας. Δανεικά και αγύριστα. Τον βλέπεις εκείνον εκεί; Ποιον; Αυτόν που παριστάνει τον μορφωμένο και τον κοσμικό; Ε λοιπόν μακριά απ αυτόν. Αν έρθει και σου ζητήσει δύο ευρώ για να αγοράσει τυρόπιτα επειδή τάχα μου ξέχασε το πορτοφόλι του στο σπίτι, ούτε μισό σεντς.

Κοπανατζής, τσαμπατζής και απατεώνας ολκής. Κάπως έτσι και η χώρα. Και αν οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα κινδύνευαν να καταρρεύσουν πληρώνοντας ένα σκασμό λεφτά για τα ασφάλιστρα κινδύνου. Και αν η Ευρωζώνη δεν έτρεμε στην ιδέα ενός ντόμινο που θα προκαλούσε ο έλληνας τσαμπατζής στην ευρωπαϊκή οικονομία, ε τότε πάπαλα το κούρεμα. Θα μας έστελναν μαζί με τα μούσια, τις περούκες, τα περουκίνια και τα βαμμένα μαλλιά μπόλικων θηλυκών και αρσενικών βουλευτών να καταλήξουμε στον τάφο για τα καλά.

Και κάτι ακόμα. Για σένα το λέω που σαν χάνος έχεις ανοίξει το στόμα σου πιστεύοντας ότι το κούρεμα είναι περίπου εθνική σωτηρία. Ταυτόσημου μεγέθους με την επανάσταση του ' 21. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Το άμεσο επακόλουθο απ αυτό το κούρεμα του χρέους θα είναι το επόμενο κούρεμα σε μισθούς, συντάξεις και σε όλες σχεδόν τις αξίες γης ακινήτων και άλλων εμπράγματων στοιχείων. Πόσα παίρνεις το μήνα; Χίλια; Ωραία. Πάρε πεντακόσια και κάθε μέρα να ανάβεις μια λαμπάδα στο μπόϊ του αφεντικού σου. Εσύ πόσα παίρνεις; Πεντακόσια. Ωραία Πάρε τώρα τα μισά και να κάνεις την προσευχή σου που δεν σε έχουν διώξει και ακόμα έχεις δουλειά. Ολα στα μισά. Ολα πλην των ειδών πρώτης ανάγκης. Γιατί εκεί το κομπραδόρικο και αεριτζίδικο σύστημα ζει και βασιλεύει και από κούρεμα δεν καταλαβαίνει.

Με απλά λόγια. Το δίλημμα που θα μπει σε λειτουργία και από το σφυροκόπημα θα μας καθηλώσει στα καναβάτσα είναι το εξής: Από εδώ η Ελλάδα του ευρώ με μισθούς Βουλγαρίας. Από εκεί η Ελλάδα με την απομόνωση και την πείνα του Χότζα και της παλιάς Αλβανίας. Εδώ είσαι και εδώ είμαι. Εκείνοι μας έκοψαν το μισό χρέος, εμείς κόψαμε τους έλληνες στο μισό. Και παρόλα αυτά. Μακάρι να διαψευστώ θριαμβευτικά. Θα σου λένε σκάσε και κολύμπα και τον δικομματισμό προσκύνα. Κι εσύ, εγώ, εμείς, θα σκάσουμε, θα κολυμπάμε και τον δικομματισμό θα προσκυνάμε!

Η ρακένδυτη ΕΛΛΑΣ των 3.000.000 νεόπτωχων πανηγυρίζει!


Ντροπή. Μόνο αυτή η λέξη θα μπορούσε να περιγράψει αυτό που θα πρέπει να νιώθουν όλοι όσοι κρατούν την πολιτική και οικονομική εξουσία στα χέρια τους και διαβάζουν την έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας για τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και μάλιστα αφορούν το 2010, όταν τα Μνημόνια δεν είχαν ακόμη ναυαγήσει. Οταν δεν είχαμε ακόμη τη σφαγή σε μισθούς και συντάξεις, φόρους, χαράτσια, απολύσεις, χιλιάδες λουκέτα, ανεργία στο 21%. Ηδη τότε η Ελλάδα είχε 3 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ήτοι στα όρια της πλήρους εξαθλίωσης.
Επίσης, το 20,1% του πληθυσμού κινδυνεύει με φτώχεια. Χιλιάδες πολίτες δεν έχουν βασικά αγαθά, δεν έχουν σπίτι, 550.000 άνθρωποι ζουν σε οικογένειες που δεν εργάζεται κανείς ή εργάζεται με μερική απασχόληση. Το πιο συγκλονιστικό: πάνω από 1 στα 5 παιδιά (23%) ηλικίας 0-17 ετών κινδυνεύει με φτώχεια, ενώ 21% όσων βρίσκονται πάνω από 65 ετών έχουν κι αυτοί τεράστιο πρόβλημα. Ο κίνδυνος φτώχειας των νοικοκυριών με ένα γονέα και τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται στο 33,4%, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τα νοικοκυριά με δύο γονείς και ένα εξαρτώμενο παιδί ανέρχεται στο 21,6%.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και ακόμη χειρότερα... αυτοί πανηγυρίζουν για τη μεγαλύτερη στην ιστορία διαγραφή κρατικού χρέους! Επιτυχία... Επιτυχία... Επιτυχία... ψελλίζουν εν χορώ! Εστησαν πάνω στα κοινωνικά ερείπια της Ελλάδας το πανούργο «εθελοντικό κούρεμα» που επινόησε η κυρία Μέρκελ. Αν δεν ήταν τόσο τραγική η κρίση που βιώνουμε, θα ήταν αστεία, με μια αίσθηση μαύρου χιούμορ, η ικανοποίηση που εξέφρασαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών για τη συμφωνία του PSI. Πώς, όμως, είναι δυνατόν κάτι που πραγματοποιείται υπό καθεστώς εκβιασμού να βαφτίζεται εθελοντικό; Ενώ τα νέα μέτρα λιτότητας και τα σενάρια Αρμαγεδδώνος τα έκρυψαν κάτω από το χαλί των καθώς πρέπει... αναλυτών.
Η κατάσταση θα ήταν ελπιδοφόρα, αν δεν παιζόταν στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού που στέκει σαν χαμένος και δεν ξέρει τι να πρωτοπιστέψει. Θυμίζει κάτι φαρσοκωμωδίες που ξεκινούν με ένα μικρό ψέμα, το οποίο φέρνει ένα μεγαλύτερο και πάει λέγοντας. Το πρώτο ψέμα ήταν το Μνημόνιο... Οταν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία της ελληνικής κρίσης χρέους από το μοιραίο ζεύγος Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, όλοι οι γνώστες μού επισήμαναν ένα απλό πράγμα. Χρειαζόταν αμέσως αναδιάρθρωση, ένα γενναίο haircut (κούρεμα)». Δεν θα ήταν το πρώτο στην Ιστορία ούτε το τελευταίο. Αυτό το haircut όμως είχε τότε μια μικρή ιδιαιτερότητα: επηρέαζε άμεσα την ΕΚΤ και κατ’ επέκτασιν όλη την, ιδιαίτερα ευάλωτη όπως αποδείχθηκε, οικονομία της Ευρωζώνης.
Η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας ήταν η απαγόρευση κάθε σκέψης για αναδιάρθρωση.
Η δεύτερη αντίδραση, χρεοκοπία εντός του ευρώ για να μην κινδυνεύσει η Ευρωζώνη.
Η τρίτη αντίδραση, έξοδος από το ευρώ και στάση πληρωμών.
Η τέταρτη αντίδραση, εσωτερική υποτίμηση και γιγάντωση της ύφεσης.
Και μετά ήρθε η σωτηρία... Δηλαδή, οι πιστωτές μας μας κράτησαν στη ζωή με το πανούργο εθελοντικό «κούρεμα» «για να μη χρεοκοπήσουμε ατάκτως» κι εμείς θα τρώμε τις σάρκες μας. Και η μακάρια κυβέρνηση επαίρεται για το εθνοσωτήριο έργο της. Ομως, η υπομονή εξαντλείται. Το κόστος που πληρώνουμε όλοι οι Ελληνες για τη «διάσωση» της χώρας και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί μας γονατίζει. Η οργή ξεχειλίζει και η οικονομική πίεση αυξάνεται. Και όλοι μας αναρωτιόμαστε αν οι επερχόμενες εκλογές θα ανατρέψουν τη διαολεμένη αυτή κατάσταση και αν μπορεί να γίνει κάτι για να σταματήσει ο κατήφορος...


http://kostasxan.blogspot.com 

ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ...

ΌΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΣΩ


Στις ερχόμενες εκλογές που πλησιάζουν η κυβέρνηση που θα αναλάβει, πιθανότατα θα προχωρήσει στην υλοποίηση του μνημονίου 2, την προώθηση του Μνημονίου 3 αλλά και τελικά την χρεοκοπίας της χώρας. Η ΝΔ στηρίζει διαφωνώντας, αλλά υπογράφει όλα τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η Τρόϊκα. Στο ΠΑΣΟΚ υπουργοί και στελέχη που υπερθεμάτιζαν για την ανάγκη εφαρμογής του μνημονίου. Γίνονται ή ξαναγίνονται αντιμνημονιακοί, διαχωρίζοντας την θέση τους από τον...


Παπαδήμ-ι-ο,

Η σημερινή κυβέρνηση κάνει κάτι ιστορικά μαγικό. Παραδίδει την χώρα στους δανειστές, δημεύει περιουσίες των Ελλήνων με τα μέτρα που επιβάλει, ξεριζώνει βιαίως τις κατακτήσεις δεκαετιών, εξωθεί σε ακραία φτώχεια όλο και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, χωρίς να έχει δημοκρατική νομιμοποίηση για τίποτα απ' όλα αυτά. Η τακτική πλέον γνωστή: "Κυβερνάμε όλοι μαζί και κανείς δεν έχει την ευθύνη"... αυτή ειναι η δημοκρατίας τους. Όμως στις δημοκρατίες αυτός που κυβερνά έχει την ευθύνη και λογοδοτεί σε αυτούς που τον εκλέγουν. Δεν μας αρέσει η απαισιοδοξία, όμως τα πράγματα είναι αρκετά απλά σε αυτό το σημείο. Οποιαδήποτε άλλη απόπειρα - κυβέρνησης τεχνοκρατών με τρίτα, μη εκλεγμένα πρόσωπα, συνιστά συνταγματική εκτροπή. Παρόμοια με αυτή που ζούμε.
Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να συμβεί αυτό. Να έχει γίνει δηλαδή, επί δύο χρόνια τεράστια αντικοινωνική επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, να έχει διαλυθεί το κοινωνικό κράτος, προκειμένου να φύγει η χώρα μας την χρεοκοπία και στο τέλος η χώρα να κηρύσσει μερική στάση πληρωμών, να μπαίνει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας και η κυβέρνηση να πανηγυρίζει.
Το έχουμε γράψει επανειλημμένα. Στόχος των δανειστών δεν ήταν η διάσωση της χώρας, όπως μας έλεγε η κυβέρνηση, αλλά η διάσωση στων δανειστών και η ταυτόχρονη υπερχρέωση της πατρίδας μας, προκειμένου να λεηλατηθεί στη συνέχεια η δημόσια περιουσία και να κινεζοποιηθεί η ελληνική πολιτική και οικονομική ζωή.

"Mαύρες" οι εκτιμήσεις των ξένων για Ελλάδα


Οι οικονομικοί αναλυτές διεθνώς, έχουν τελείως διαφορετική γνώμη από την ελληνική κυβέρνηση και επ'ουδενί ... ποανηγυρίζουν για την ελληνική χρεοκοπία. Οι αναλυτές του εξειδικευμένου πρακτορείου MarketWatch και την εφημερίδα Wall Street Journal τόνιζαν πως η Ελλάδα «δεν έχει βγει ακόμα από το πρόβλημα. Η συμφωνία ( bond swap) επ’ ουδενί δεν αμβλύνει τους φόβους ότι η χώρα μας μπορεί τελικώς να χρειαστεί κι ένα ακόμα, τρίτο κατά σειρά, πρόγραμμα «διάσωσης»  κυρίως γιατί τα εγγενή προβλήματα της οικονομίας της, με πρώτο την έλλειψη αναπτυξιακών προοπτικών, παραμένουν άλυτα".

Μάλιστα εστιάζουν στην κρίσιμη περίοδο 2015-2020 (φαντασθείτε σε ποια χρονομηχανή που μας έριξαν οι κυβερνώντες από το 2009), λέγοντας πως τότε είναι που θα χρειαστεί η Ελλάδα νέα βοήθεια.

Ανάλογες προβλέψεις κάνουν και οι ειδικοί που σχολίασαν τις εξελίξεις στο REUTERS TV, όπου η … γενική ιδέα ήταν το ότι η «ελληνική χρεοκοπία δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς στην Ευρωζώνη».

Νωρίτερα και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στην ηλεκτρονική του έκδοση, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις κορυφαίου οικονομολόγου, σχολίαζε πως η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ η εξέλιξη του PSI+ θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος JP Morgan κάνει λόγο για «πιέσεις ρευστότητας πριν το 2014 στην Ελλάδα, και παρά το PSI». Μάλιστα υποστηρίζει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αναμένεται να αποτελέσει περισσότερο ένα μακροχρόνιο πολιτικό ζήτημα, παρά ένα βραχυχρόνιο πρόβλημα συνδεδεμένο με τις αγορές.

Εξαιρετικά επιφυλακτικός για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους (PSI+) εμφανίστηκε και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μοχάμεντ ελ Ερίαν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως. Ο οποίος υποστηρίζει ότι παρά την συμμετοχή των ιδιωτών στο PSI+ «το ελληνικό χρέος παραμένει αρκετά υψηλό και τα προβλήματα της Ευρωζώνης δεν έχουν επιλυθεί».

Για να συμπληρώσει πως «… έρχεται κι άλλη αναδιάρθρωση χρέους, κι άλλο PSI, στην επόμενη στροφή του δρόμου για την Ευρώπη»!



Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Μας πρόδωσαν και οι προδότες θα πρέπει να τιμωρηθούν.


Αυτό εδώ το ταπεινό blog, ήδη από τις 4-5-2010 είχε σηκώσει μια ανάρτηση, την οποία φιλοξένησαν στη συνέχεια πολλά φιλικά blogs και η οποία έμελλε να ξεσηκώσει θύελλα συμπαράστασης μέσα στη διαδικτυακή κοινότητα. Η ανάρτηση είχε τον τίτλο  Καλύτερα βρε Έλληνες να πτωχεύσουμε τώρα.Από τότε λέγαμε ότι πρέπει να πτωχεύσουμε εμείς μόνοι μας με...
δική μας πρωτοβουλία και όχι να μας χρεοκοπήσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι όποτε και όπως ήθελαν εκείνοι.

Αντί λοιπόν οι Έλληνες πολιτικοί να προχωρήσουν τότε στο κούρεμα του χρέους, αντίθετα από το φόβο τους για να μην καταρρεύσει το πολιτικό τους σύστημα και προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι ίδιοι να εκδιωχθούν από τη νομή της εξουσίας, παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία της χώρας και σήμερα μας έχουν βάλει σε μια ελεγχόμενη από τους ξένους χρεοκοπία. Χθες η ISDA ανακοίνωσε και επίσημα την πλήρη χρεοκοπία της Ελλάδας. Και τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα.

Αν κουρεύαμε τότε μόνοι μας το χρέος, τότε που αυτό ήταν στο 120% και όχι στο 170% που το φούσκωσαν επίτηδες σήμερα, αυτό θα γινόταν με το ελληνικό δίκαιο, αρμόδια θα ήταν τα ελληνικά δικαστήρια, θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά τα μνημόνια και την απώλεια των εισοδημάτων μας, των μισθών, των συντάξεων και των περιουσιών μας, το χρέος δεν θα είχε μετατραπεί σε διακρατικό, δεν θα είχε αυξηθεί, αντίθετα θα είχε πέσει από το 2010 κάτω από το 100% του ΑΕΠ, θα ρίχναμε το βάρος στην ανάπτυξη και τώρα θα είχαμε αρχίσει να ορθοποδούμε, όπως έκαναν και οι Ισλανδοί. Αντίθετα το δικό μας ψοφοδεές πολιτικό σύστημα, αύξησε το χρέος και παρέδωσε την Ελλάδα και τους Έλληνες έρμαια στα χέρια του κάθε Γερμανού και του κάθε τοκογλύφου, αδιαφορώντας για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Τελικά το μόνο που έμεινε τώρα στους πολιτικούς για να συνεχίσουν να μας εκβιάζουν και να μας τρομοκρατούν,  είναι ένα και μοναδικό: «ευρώ ή δραχμή». Όμως τελικά, ούτε αυτό θα το αποφύγουμε στο τέλος και μάλιστα αυτό θα γίνει με πολύ χειρότερους όρους από το αν το επιλέγαμε κυριαρχικά και με σχέδιο εμείς οι ίδιοι.

Μας πρόδωσαν και οι προδότες θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά..

Ακόμα και σήμερα, την ημέρα της επίσημης χρεοκοπίας και του διεθνούς εξευτελισμού της πατρίδας, οι πολιτικοί μας, αντί να ζητήσουν συντετριμμένοι συγνώμη από τον ελληνικό λαό και να αποσυρθούν, όχι μόνο σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά με θράσος πανηγυρίζουν και από πάνω ότι δήθεν μας έσωσαν και ετοιμάζονται να δρέψουν δάφνες στις προσεχείς παρελάσεις.

Κατ’ αρχήν ούτε μια ψήφος (αν γίνουν εκλογές) στους υπεύθυνους για να σπάσει το απόστημα και να αρχίσουν οι διαδικασίες απόδοσης των ευθυνών.


PSI: ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (2)


Τι σημαίνει «κούρεμα» του «χρέους», ποιο είναι το κέρδος και για ποιούς,  «πόσα  χρωστάμε» ακόμη, επίλογος.

Το επίσημο «χρέος» αγγίζει περίπου τα 360 δις ευρώ. Πώς από το «κούρεμα» για το οποίο πανηγυρίζει η δοτή κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι πάτρωνες, αφού αυτό έφτασε στο 80-85% και με την ενεργοποίηση των CACs (υποχρεωτικό κούρεμα όσων δεν συμμετείχαν εθελοντικά /βλέπε ασφαλιστικά ταμεία) θα φτάσει στο 95%, το κέρδος είναι μόνο 90 δις ευρώ με βάση τη μείωση κατά περίπου 50%; Για ποιών το κέρδος ακούμε;;;

Ποιο είναι το «χρέος» με βάση τα στοιχεία που μας πλασάρουν;

360 δις. Ευρώ είναι το επίσημο χρέος της χώρας. Γιατί από τα 360 δις η διαδικασία του «κουρέματος» αφορούσε τώρα  τα 180;;;
Πρώτα από όλα εξαιρούνται από το κούρεμα τα ομόλογα του Ελληνικού κράτους που βρίσκονται στα θησαυροφυλάκια της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), ύψους 65δις ευρώ.Όπως δήλωσε ο Ντράγκι, η ΕΚΤ δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στο κούρεμα γιατί …διαχειρίζεται χρήματα των φορολογουμένων (!). Τα χρήματα του φορολογούμενου ελληνικού λαού με ποια δικαιοδοσία πήγαν στους τοκογλύφους;;;
Εξαιρούνται ακόμη τα ομόλογα του Ελληνικού κράτους που λήγουν μετά το 2020. Προσθέστε λοιπόν άλλα 40—45 δις. Ευρώ, για τα οποία θα κληθούμε να πληρώσουμε μετά το 2020, όταν τότε, όπως επίσημα αναγνωρίζεται το εξωτερικό μας χρέος θα έχει ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ, όριο που το 2009 κρίθηκε και είναι μη βιώσιμο, οπότε άρχισαν τα μνημόνια.
Εξαιρούνται επιπλέον από το “κούρεμα” άλλα 65 δις. ,  δάνεια που έχει πάρει πρόσφατα η Ελλάδα από την τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ στη βάση του Μνημόνιου . ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Στη διαδικασία του περίφημου PSI αφαιρέθηκαν όλα τα παραπάνω ( 175 δις ευρώ περίπου).
Προσθέστε και καμία 20αριά-25 δις ευρώ που είναι στα χέρια διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων που δεν δέχτηκαν το «κούρεμα» και θα ξεκινήσουν μακρόχρονες δικαστικές διαδικασίες, με απρόβλεπτο αποτέλεσμα, κι έχετε μια πρώτη εικόνα περί «κέρδους» από τη διαδικασία. (και τα οποία αναγκαστικά θα αφαιρεθούν από το ποσό που ανακοινώνεται σήμερα θριαμβολογικά ως «κέρδος» – (90δις), αλλά σύντομα θα επικαλεστούν  μικρότερο και πάμε πάλι απο την αρχή. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ με στοιχεία που στην ουσία δεν μπορεί να ελέγξει ο λαός, με καταγγελίες για φούσκωμα, με σχοιχεία που σε τελική ανάλυση δεν μας αφορούν ουσιαστικά.

Ποιο είναι το κέρδος από το «κούρεμα», ποιοι έχασαν;

Τα 100 δις των ομολόγων που κουρεύτηκαν κατά  50% είναι στα χέρια ελληνικών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων. Περίπου τα μισά (50 δις) αφορούν τράπεζες εκτός Ελλάδας. Οι τράπεζες ενισχύονται με πρόσθετα κεφάλαια, ισοφαρίζουν τις ζημίες και με την τοκογλυφική δανειοδοσία προς το ελληνικό δημόσιο θα καταγράψουν τελικά κέρδη. (Δανείζονται από την ΕΚΤ με 1% και αποκομίζουν από το δανεισμό του δημοσίου 4-5%). ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ απογυμνώνονται από τα αποθεματικά τους. O λαλίστατος υπάλληλος των χρηματαγορών και των τραπεζών  Βενιζέλος, “μάτωσε” για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών αλλά αγνόησε τα ασφαλιστικά ταμεία. Μήπως περιμένει αυτός να ζήσει απο τη σύνταξη; Το ασφαλιστικό σύστημα τινάζεται στον αέρα, αλλά εδώ δεν προβλέπεται καμία ενίσχυση, καμία αναπλήρωση.  Συνεχείς μειώσεις συντάξεων, τελικά οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουν πάλι. Παράλληλα μείωση του εργατικού κόστους/ μείωση μισθών και ημερομισθίων προκειμένου να ισοσκελίσουν από τη μία τη ζημιά οι μεγαλοϊδιώτες/ομολογιούχοι και να περάσουν στη συνέχεια στην ανάπτυξη, να καταγράψουν δηλ. κι άλλα κέρδη!
Επίλογος με λίγα λόγια
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ όταν διαβάζουμε ή ακούμε αναλύσεις και δηλώσεις  «περί χρέους» είναι η φύση αυτή καθεαυτή του χρέους. Τα εκατοντάδες δις. των ελληνικών ομολόγων εκδόθηκαν για να πληρωθούν ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑΔεν υπάρχει κανένα χρέος πραγματικού κεφαλαίου!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 180ΔΙΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ …ΑΝ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2020;;;
Η αποδοχή του εξωτερικού χρέους από την ελληνική κοινωνία θα μας καταδικάσει σε μια μακρόχρονη υποταγή και ατελείωτη φτώχεια, αφού αποδεχόμενοι τις τοκογλυφικές διεθνείς συμφωνίες της ξεπουλημένης κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που μας σπρώχνει σε ένα ατελείωτο τούνελ κοινωνικής εξαθλίωσης, ενώ όλα τα πραγματικά στοιχεία από την άλλη δείχνουν ότι ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε   μπορούμε να ζήσουμε μια πραγματικά ελεύθερη και αξιοβίωτη ζωή.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ότι όταν ακούμε για κέρδος της χώρας πρέπει να καταλαβαίνουμε ζημία της κοινωνίας. Κράτος και κοινωνία, κράτος και πολίτες , κράτος και εργαζόμενοι είναι αντίθετα στρατόπεδα, επειδή το κράτος βρίσκεται στα χέρια της ολιγαρχίας, των τραπεζών και των αγορών, εξυπηρετεί και υποστηρίζει τα δικά τους συμφέροντα. Όταν ακούμε τις πομπώδεις ανακοινώσεις των «πολιτικών μας εκπροσώπων» μέσα από τα επιχειρηματικά ΜΜΕ για επιτυχία του κράτους  οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά. Η κοινωνία, εμείς, δεν έχουμε οποιαδήποτε σχέση με τα χρηματοοικονομικά  παιχνίδια κέρδους, δεν έχουμε ποτέ κερδίσει τίποτα περισσότερο από χρέη που καλούμαστε να αποπληρώνουμε, όταν ταυτόχρονα έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στην αύξηση της κερδοφορίας τους, ως εργαζόμενοι, ως φορολογούμενοι, ως καταναλωτές.
Προετοιμάζουν τον κοινωνικό καιάδα για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.  Επιδιώκουν να επιβάλλουν τη νέα κατοχή με κάθε τρόπο. Γιατί  αυξάνουν καθημερινά  την τρομοκρατία και τις απειλές ; Γιατί επιδιώκουν την κυριαρχία κλίματος ανασφάλειας; Το κάνουν επειδή τίποτα δεν τελείωσε ακόμη, δεν τους περισσεύει η σιγουριά της επιτυχίας.Φοβούνται την λαϊκή αντίδραση, τρέμουν την εξέγερση που θα τα τινάξει όλα στον αέρα.Ξέρουν πώς δεν μας έχουν βάλλει ακόμα στο χέρι!
Σε λίγες μέρες μια συμβολική ημερομηνία, η  25η Μάρτη, δημιουργεί εφιάλτες στους σχεδιασμούς τουςΤρέμουν την κάθοδο των εκατομμυρίων πολιτών στους δρόμους και τις πλατείες που θα σημάνει την ανατροπή τους.
ΕΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ 99% ΠΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Requiem aeternam dona eis, Domine...









 

 
Αθήνα- Μάρτιος 2012.
Η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε το τίτλο το «Το τέλος μιας ιστορίας».
Κάτι σοσιαλιστικά κουφάρια χωρίς περιεχόμενο έδωσαν για τελευταία φορά ένα ρεσιτάλ υποκρισίας που αφορά πλέον μόνο τους ίδιους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία λεπτά της ομιλίας του Βενιζέλου τα παρακολουθούσαν από τη web.TV του κινήματος μόλις 200 άτομα.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον τόπο είναι να μας ζητήσουν συγνώμη και να εξαφανισθούν στα έγκατα των πολυτελών επαύλεων των χορηγών τους.

Eίναι πρόκληση ν’ ακούς από τον Βενιζέλο για παράδειγμα  να ζητάει «δουλειά, δουλειά, δουλειά» από τους ανέργους συμπολίτες του που περιμένουν στην ουρά του Άουσβιτς της ΔΕΗ, για να πληρώσουν το χυδαίο χαράτσι που ο ίδιος εμπνεύστηκε.
Άει σιχτίρ πολιτικοί αριβίστες που στογγυλοκαθήσατε  στις πολυθρόνες της εξουσίας και το μόνο που κάνατε είναι να υπηρετήσετε σαν υπάκουες οδαλίσκες τους νταβατζήδες της διαπλοκής.
Αυτό κάνετε ακόμη και σήμερα, ως την τελευταίας σας αναπνοή υπερασπίζεστε τη διαπλοκή, παραδοσιακή και  πιο νέα. Τους παλαιούς και τους νέους νταβατζήδες.
Η μόνη σας φροντίδα ήταν ο προσωπικός πλουτισμός, οι σπουδές των παιδιών σας στα βρετανικά και αμερικανικά κολλέγια, το βόλεμα του προσωπικού σας κομματικού στρατού.
Το πόσο ευτελισμένοι είστε αποδείχθηκε περίτρανα στην υπόθεση της Siemens.
Aνθρωπάκια που σπεύδατε να πάρετε εκατομμύρια και οικοσυσκευές από τον Χριστοφοράκο.
Ανθρωπάκια που ξεπουλήσατε τη χώρα –παρεούλα με τη ΝΔ-για τις μεγάλες αρπαχτές του «Αθήνα 2004».
Ανθρωπάκια που ανεχθήκατε από το παρακράτος  της διαπλοκής να διορίζει τους Προέδρους του ΟΠΑΠ και άλλων οργανισμών οι οποίοι στη συνέχεια υπηρέτησαν με θρησκευτικό φανατισμό τα στρατόπεδα των νταβατζήδων.
Ενώ είστε βουτηγμένοι ως το λαιμό στο βαθύ κράτος της διαπλοκής έρχεστε με αναφορές στο «σοσιαλιστικό» παρελθόν και στον Ανδρέα Παπανδρέου να παγιδεύσετε για μια ακόμη φορά τους ψηφοφόρους.
Αρνείσθε να δείτε τις εκατομμύρια ανοιχτές παλάμες που σας κάνουν το σήμα του οριστικού αποχαιρετισμού. Κακό του κεφαλιού σας.
Requiem aeternam dona eis, Domine.(= αιωνία ανάπαυση δώσε τους, Κύριε)...