Η επιστροφή της Ρωσίας στην ελληνική άμυνα - Ο σχεδιασμός της Μόσχας για μετά τις εκλογές



Μετά τις εκλογές και αφού γίνει πιο σαφές το πολιτικό σκηνικό (αν και στη Μόσχα θεωρούν ότι σε αυτές τις εκλογές απλά θα στηθούν οι βάσεις για τις πολιτικές εξελίξεις που θα οριστικοποιηθούν στις … μεθεπόμενες εκλογές), η ρωσική αμυντική βιομηχανία σκοπεύει να δώσει δυναμικό «παρών» στα ελληνικά αμυντικά πράγματα με προώθηση ων πλέον εξελιγμένων συστημάτων της, τόσο στα χερσαία, όσο και στα αεροπορικά συστήματα, ενώ σκοπεύουν να ολοκληρώσουν την FOS στα αερόστρωμνα ZUBR.

Πέρα από την πρόταξη υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL στην οποία θα επανέλθουν πιεστικά (και έχουν τον τρόπο να είναι πιεστικοί όταν το θέλουν…), υπάρχει το θέμα των SHORADS, αλλά και του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους για το οποίο σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πρόταση πώλησης 40 μαχητικών έναντι του εκπληκτικού ποσού του 1,5 δις. ευρώ!

Η πρόταση θα βασιστεί σε αυτή που είχαν κάνει για τον διαγωνισμό της Βραζιλίας, όπου με όλες τις προβλέψεις για «προσαρμογή» των συστημάτων στο δυτικό σύστημα υποστήριξης που έχει η Βραζιλία 24 μαχητικά Su-35BM, τα πλέον προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη παραγωγής μετά το F-22, κοστολογήθηκαν για 24 μονάδες … 700 εκατ. δολάρια! Εν προκειμένω η ρωσική πρόταση αναφέρεται σε …leasing, δηλαδή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης, ανάλογο με αυτό που εφαρμόζει η Saab στα Gripen. Με κόστος ανάλογο με αυτό του Gripen ή και χαμηλότερο, η ΠΑ αποκτά ένα μαχητικό το οποίο απλά τις λύνει όλα τα προβλήματα ασφάλειας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Το τι θα σήμαινε η είσοδος στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο των Su-35 το έχουμε περιγράψει στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και στην ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ, απλά να σημειώσουμε ότι με τα οικονομικά χάλια της χώρας, μια τέτοια πρόταση είναι πρακτικά αδύνατον να αγνοηθεί! Βέβαια, δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι στην σημερινή πολιτική συγκυρία, η Ρωσία δεν έχει θέση, αφού βιώνουμε μία κατάσταση λίγο πολύ παράδοσης της χώρας σε συμφέροντα και δυνάμεις μακριά από αυτό που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε «εθνικά συμφέροντα». Για κάποιο λόγο η Μόσχα αισιοδοξεί ότι σε λίγους μήνες το εγχώριο πολιτικό σκηνικό θα είναι τελείως διάφορο από το σημερινό.

Η παράδοση των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου Sukhoi Su-35 Flanker-E ξεκινά στη ρωσική Αεροπορία στα τέλη του χρόνου και μέχρι το τέλος του 2013 το αεροσκάφος θα είναι σε πλήρη παραγωγή. Οι Ρώσοι δηλώνουν παραγωγική ικανότητα 6 αεροσκάφη το μήνα σε πλήρη παραγωγή, δηλαδή μπορεί να ικανοποιηθεί και η αρχική απαίτηση της ρωσικής Αεροπορίας για 48 μαχητικά του τύπου και η όποια εξαγωγική απαίτηση.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το αεροσκάφος πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στο ΓΕΑ πριν το τέλος του χρόνου.

Το μαχητικό έχει δύο κινητήρες 117S, έχει εξαιρετικές επιδόσεις στην ικανότητα εκτέλεσης ελιγμών, ενώ μπορεί να εμπλέκει μεγάλο αριθμό στόχων ταυτόχρονα, ενώ παρακολουθεί μέσω των συστημάτων του ακόμα περισσότερους.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, έτσι όπως αυτά μπορούν να διατυπωθούν είναι: Αυξημένη ευελιξία, συστήματα αποκάλυψης στόχου μακράς εμβέλειας, ραδιόζευξη ανταλλαγής πακέτων πληροφοριών υψηλής ανθεκτικότητας σε αντίμετρα, βλήματα μέσης και μεγάλης εμβέλειας έναντι στόχων στον αέρα και στο έδαφος/επιφάνεια, προηγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, ελαχιστοποίηση της ηλεκτρομαγνητικής «υπογραφής» του αεροσκάφους, συστήματα υψηλής απόδοσης με τεχνική συγχώνευσης δεδομένων και επαρκής υπολογιστικής ικανότητας, πλήρως ψηφιακό κόκπιτ και δυνατότητα ανεφοδιασμού εν πτήση.

Πάνω απ’όλα είναι το εκπληκτικό του, όχι ραντάρ, αλλά σύστημα ραντάρ.
Αυτό συνίσταται από το πρωτοποριακό σύστημα ενεργούς σάρωσης L-Band Tikhomirov NIIP και το ραντάρ της ΝΙΙΡ Ν035  IRbis-E .
Το πρωτοποριακό σύστημα Tikhomiro  προσαρμόζεται στο χείλος προσβολής των πτερύγων του αεροσκάφους προσφέροντας προηγμένες δυνατότητες ιδιαίτερα εναντίον αεροσκαφών με χαμηλό Η/Μ προφίλ. Πιο συγκεκριμένα το L-Band AESA της Tikhomirov μπορεί να εκτελέσει μια σειρά εφαρμογών όπως: Έρευνα και στοχοποίηση αεροσκαφών stealth,λειτουργίες αναγνώρισης φίλου ή εχθρού, παθητική παρακολούθηση και εντοπισμός πηγών εκπομπής Link 16/MIDS, παθητική παρακολούθηση και εντοπισμός ραντάρ που εκπέμπουν στην μπάντα L –όπως το τουρκικό ραντάρ MESA, παθητική παρακολούθηση και εντοπισμός πηγών IFF αεροσκαφών, ενεργά αντίμετρα σε περιβάλλον ανταλλαγής δεδομένων Link 16, ενεργά αντίμετρα σε δέκτες συστήματος GPS και ενεργά αντίμετρα σε επίγεια ραντάρ συχνότητας L.
Το IRbis-E διαθέτει συνολική ισχύ εξόδου 20 KW κάτι που του παρέχει μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού επερχόμενου στόχου μεγέθους μαχητικού αεροσκάφους με συνολικό RCS τα 3 τμ  φτάνει τα 350 χλμ. , με γωνία διόπτευσης τις 100 μοίρες στο αζιμούθο και εντοπισμό στόχου που απέρχεται τα 150 km. Όταν το εύρος έρευνας αυξάνεται στις 300 μοίρες, με μηχανική υποβοήθηση, η εμβέλεια για αποκάλυψη ίδιου στόχου ανέρχεται στα 200 km, ενώ στην περίπτωση που η σχετική θέση του στόχου παρουσιάζει επιστροφές από το έδαφος η εμβέλεια αυτή μειώνεται στα 170 km.
Σε ότι αφορά τον εντοπισμό και εγκλωβισμό στόχων επιφανείας το IRbis-E μπορεί να εντοπίσει σκάφος μεγέθους αεροπλανοφόρου στα 400 km τορπιλάκατο στα 120 km, γέφυρα στα 150 με 200 km και αντιαεροπορικά συστήματα ή τεθωρακισμένα οχήματα με 30 τμ RCS στα 70 km. Το IRbis-E έχει την ικανότητα να εντοπίζει και αεροσκάφη με χαρακτηριστικά stealth και συνολικό RCS που δεν υπερβαίνει το 0,01 τμ σε αποστάσεις 90 km.


Δεκτή έκανε η Εισαγγελία την μήνυση πολίτη που ζητά να συλληφθούν 6 πρώην βουλευτές για εσχάτη προδοσία!! Η μήνυση και τα ονόματα των έξι βουλευτών!!!

 Γιώργος Αδαλής 
Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω! Την προηγουμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε και ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ και σύλληψης για Εσχάτη Προδοσία κατά, αυτή την φορά, ΕΞΙ (6) πρώην βουλευτών οι οποίοι παραιτήθηκαν από τις 9 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2012. 

Από το γραφείο της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δέχθηκαν να συσχετίσουν την δεύτερη αυτή αίτηση δίωξης και σύλληψης των 6 πρώην βουλευτών με την ήδη υποβληθείσα προ μηνών αίτηση κατά των πρώτων τριών η οποία έχει πλέον ανατεθεί σε Εισαγγελέα Πρωτοδικών και συγκεκριμένα στον κ. Κων/νο Σπυρόπουλο με αριθμό υπόθεσης Ε12/4604/2.3.2012.

Πρόκειται για τους:

1. Δημήτριο Βαρβαρίγο, π.βουλευτή Ζακύνθου
2. Πέμη Ζούνη, π. βουλευτή Α` Αθηνών
3. Γιάννη Κουτσούκου, π. βουλευτή Ηλίας
4. Αργύρη Λαφαζάνη, π. βουλευτή Χαλκιδικής
5. Παύλου Στασινού, π. βουλευτή Αρτας
6. Μάγιας Τσόκλη, π. βουλευτή Επικρατείας


Ο πολίτης που αγωνίζεται για να αποδείξει ότι κανείς μας δεν πρέπει να το βάζει κάτω, ονομάζεται Παντελής Γιαμαρέλλος και την αίτηση δίωξης την κατέθεσε μαζί με τον γνωστό πλέον γιατρό από την Χαλκίδα, Δημήτριο Αντωνίου, που είχε καταθέσει την πρώτη μήνυση για εσχάτη προδοσία, κατά του συνόλου των 170 βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο!!!

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε στους AegeanTimes.gr, ο κ. Γιαμαρέλλος, κατέθεσε επίσης και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ υπόμνημα προς τον Εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο ζητώντας τις άμεσες ενέργειές του για τον χειρισμό της υποθέσεως αυτής καθώς <υπάρχει φόβος επανεκλογής των υπόπτων για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην περιβολή τους και πάλι με την βουλευτική ασυλία. 

Η υπόθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της μήνυσης για εσχάτη προδοσία 170 περίπου βουλευτών, η οποία έχει πάρει το δρόμο της δικαστικά και μπορεί να αποτελέσει "οδηγό" για τι μπορεί να συμβεί σε όσους βουλευτές χάσουν την ασυλία τους αν δε εκλεγούν!

Φαίνεται ότι ο δραστήριος κύριος Γιαμαρέλος, έχει αρχίζει να στριμώχνει στο καναβάτσο, το σύστημα, μιας και έχει αρχίσει να το «πολεμά» με τους δικούς του ... όρους!

Βλέπετε, δεν κατέθεσε αίτηση δίωξης και σύλληψης κατά του κ.Βορίδη για παράδειγμα, καθώς υπήρχε πιθανότητα να εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» στο πρόσωπο τους και έτσι να συμπαρασυρθούν μαζί με τους δύο που αυτή την στιγμή είναι υπουργός και υφυπουργός και οι υπόλοιποι ΠΡΩΗΝ βουλευτές.

AKOΛΟΥΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΙ ΠΡΩΗΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ




Αναρτήθηκε από τον/την olympiada 

Απλή λύση για την Ελλάδα: Θέσπιση του δολαρίου

Αναρτήθηκε από τον / την Ολυμπιάδα στο Μαρτίου 14, 2012
Γιατί? Το ρούβλι τι έχει?

Με Matthew Lynn
 ΛΟΝΔΙΝΟ (MarketWatch) - Η ιστορία ότι η Ισλανδία θα μπορούσε να απαλλαγείτε από την κορώνα και να υιοθετήσουν το καναδικό δολάριο αντί να ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας. Αλλά δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη υποστήριξη. Η λογική τους Καναδούς, οι οποίοι ήρθαν από την πιστωτική κρίση, με μια ελάχιστη το μηδέν, γρήγορα αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για την οικονομική της Ισλανδίας "καινοτόμοι", ακόμη και αν θα μπορούσε να είναι πιο αθώωσή αυτές τις μέρες από ό, τι ήταν για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετία.
Υπάρχει, ωστόσο, μια δραματική αλλαγή νομίσματος που θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο: Ελλάδα η υπονόμευση του ευρώ EURUSD -0,08%, και την υιοθέτηση του δολαρίου αντ 'αυτού.
Crazy; Όχι εντελώς. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας από τους λίγους βιώσιμους τρόπους για να πάρει η Ελλάδα από την τρέχουσα χάλια του. Και αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να τραβήξει ένα σχέδιο για να σώσει την Ελλάδα, και μαζί με αυτό μια εύθραυστη παγκόσμια οικονομία, από το καπέλο, το φθινόπωρο δεν θα ήταν κακό ακριβώς τις πιθανότητές του για επανεκλογή.
Παρά την προσωρινή διαμονή-της εκτέλεσης με την τελευταία αναδιάρθρωση του χρέους της, η Ελλάδα δεν είναι πιο σταθερό από ό, τι υπήρξε ποτέ.

Η Ισπανία φαίνεται να διευκολύνει τα σχέδια λιτότητας

Η Ισπανία είναι σε έναν πόλεμο των λέξεων με τις Βρυξέλλες, όπως φαίνεται να κερδίσει κάποια περιθώρια ελευθερίας για το έλλειμμα του προϋπολογισμού της για το τρέχον έτος, αλλά θα κρατήσει μια σκληρή στόχο για το έλλειμμα για το 2013. Terence δείκτης Dow Jones του Ροθ έχει τις τελευταίες εξελίξεις. Φωτογραφία: Reuters
Αληθινή, όχι λιγότερο από ένα πρόσωπο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μας διαβεβαιώνει ότι με την τελευταία αναδιάρθρωση του χρέους η κρίση έχει τελειώσει και μπορούμε όλοι να αρχίσουμε να ανησυχούμε για κάτι άλλο. Αλλά φυσικά αυτό δεν έχει καθοριστεί καθόλου. Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά οικονομική τρύπα. Η οικονομία της μπορεί να συρρικνωθεί κατά 6% άλλο φέτος. Η ανεργία των νέων είναι σήμερα πάνω από 50%. Υπάρχει μηδενική ένδειξη σταθερότητας πόσο μάλλον την ανάπτυξη, που σημαίνει ότι το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται.Οι εκλογές είναι στον ορίζοντα, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να δει εξτρεμιστές έρθει στην εξουσία. Αν η νέα κυβέρνηση αρχίζει να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους του πακέτου διάσωσης, όπως θα μπορούσε επίσης, το όλο πράγμα θα μπορούσε να διαλευκάνουν και όλοι θα είναι πίσω στο σημείο μηδέν.
Εν τω μεταξύ, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να γλιστρήσει σε μια άβυσσο. Η τελευταία συμφωνία διάσωσης σώζει κάποια χρήματα για τις τράπεζες, αλλά δεν κάνει τίποτα για την ίδια την Ελλάδα. Στο πλαίσιο ενός νέου γύρου των μέτρων λιτότητας που απαιτεί η ευρωζώνη εταίρους της, η κυβέρνηση πιέζει μέσω περικοπών στους μισθούς και στην κυβέρνηση του κατώτατου μισθού. Όσον αφορά τις αποδοχές των ανθρώπων πηγαίνει κάτω, δεν πρόκειται να δαπανήσει λιγότερα χρήματα, περισσότερες επιχειρήσεις θα πηγαίνουν έσπασε, και η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα αναγκάζεται να διπλασιάσει-πάνω στην ίδια λιτότητας, μηδενικής ανάπτυξης πολιτικών που πήρε σε αυτό το χάλι στην πρώτη θέση. Φαίνεται ακριβώς τίποτα δεν έχει μάθει από τα τελευταία δύο χρόνια.
Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια απλή λύση που λίγοι άνθρωποι έχουν ακόμη εξεταστεί. Είμαι υποχρεωμένος να Gialtouridis Γεωργίου για να καταστεί η πρόταση για μένα. Ελλάδα θα μπορούσε να ανταλλάξει τα ευρώ απλά για ένα άλλο μεγάλο παγκόσμιο νόμισμα - το δολάριο.
Μόλις αρχίσετε να το σκεφτώ, να κάνει ένα συγκεκριμένο νόημα.
Είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ μονομερώς. Αυτό είναι μια χώρα που τρέχει ένα σημαντικό εμπορικό έλλειμμα, και δεν έχει πλέον καμία ρεαλιστική δυνατότητα να δανειστούν χρήματα. Αν εισήγαγε μια νέα δραχμή εν μία νυκτί, θα καταρρεύσει σε αξία. Για μια στιγμή θα μπορούσε να είναι κυριολεκτικά άχρηστη, με τον τρόπο που το νόμισμα της Ζιμπάμπουε ήταν. Κανείς δεν θα ήθελε να την αποδεχθεί. Δεν μπορεί να ελπίζει να πληρώσει για τις εισαγωγές της. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να μην είναι σε θέση να πληρώσει για το πετρέλαιο και τα φάρμακα. Πράγματι, υπάρχουν ήδη αναφορές ότι οι έμποροι πετρελαίου διστάζουν να πουλήσουν στην Ελλάδα. Αν είχαν προσφέρει δραχμές σίγουρα δεν θα.
Ο κίνδυνος είναι ότι το έθνος θα κατέρρεε. Πράγματι, ο φόβος ότι μπορεί τώρα να είναι όλα αυτά που κρατά τους Έλληνες στο ενιαίο νόμισμα.Αλλά φανταστείτε αν απλά άλλαξαν με το δολάριο. Διανυκτέρευση, όλοι οι Έλληνες οι συμβάσεις του ευρώ θα πρέπει να εκφράζονται εκ νέου σε δολάρια σε ισοτιμία ένα προς ένα.
Αυτό θα έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα.
Οι συναλλαγές σε δολάρια σε περίπου 30% λιγότερο από το ευρώ, έτσι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει υποτιμήσει κατά 30% σε εγκεφαλικό επεισόδιο - η οποία, ευτυχώς αρκετά, είναι περίπου ό, τι χρειάζεται να κάνει για να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, θα έχει ένα σκληρό νόμισμα. Κανείς δεν πωλούν τα πράγματα στην Ελλάδα θα με πείραζε να πληρώνονται σε δολάρια.Είναι αποδεκτό παντού.
Φυσικά, η Federal Reserve θα πρέπει να είναι πρόθυμος να επεκτείνει ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες. Αλλά έχει κάνει αυτό για τις ξένες τράπεζες στο παρελθόν. Πράγματι, ήδη δολάρια ανταλλαγές με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και έγινε λόγος της Fed αγοράζει περιφερειακό χρέος της χώρας να σταματήσουν το ευρώ καταρρέει. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα να σταματήσει να υποστηρίζει την Ελλάδα - και δεν είναι τόσο αν η Fed είναι ακριβώς αντίθετος με την εκτύπωση λίγο περισσότερα χρήματα.
Την πάροδο του χρόνου, η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη δραχμή. Θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να αντληθούν τα οφέλη της υποτίμησης του, και, καθώς η οικονομία της άρχισε να ανακάμπτει, μπορεί να αρχίσει σχεδιάζει να εισαγάγει το δικό της νόμισμα. Και μπορεί να το πράξει από θέση ισχύος και όχι αδυναμίας.
Ή αν βρεθεί ότι θέλει να είναι μέρος μιας ευρύτερης ζώνης νόμισμα, θα μπορούσε να μείνει μόνο με το δολάριο. Ίσως θα είχε πρόβλημα να συμβαδίσουν με τις ΗΠΑ - αλλά πιθανότατα δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όπως είχε συμβαδίσουν με τη Γερμανία.
Τι σημαίνει αυτό για τις ΗΠΑ; Απλή. Σταθερότητα. Η Ελλάδα είναι μια στρατηγικά σημαντική χώρα. Το Δόγμα Τρούμαν το 1947, που έθεσαν τις βάσεις για το Σχέδιο Μάρσαλ, και ο Ψυχρός Πόλεμος πολιτική περιορισμού, έγινε ειδικά για τη διακοπή της κομμουνιστικής επέκτασης στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Οι ΗΠΑ έχουν εξίσου μεριδίου σε μια σταθερή Ελλάδα το 2012, όπως έπραξε το 1947. Στην κορυφή του ότι, θα ήταν τακτοποιημένη αντίλογος σε όποιον προτείνει το δολάριο είναι σε μακροχρόνια ύφεση: θα σταματήσει κάθε συζήτηση σχετικά με το ευρώ αντικαθιστά το δολάριο για μια πολύ, πολύ καιρό. Και τα 3 εκατομμύρια Αμερικανούς που ισχυρίζονται ότι είναι Ελληνικής καταγωγής θα ήταν ευτυχής επίσης. Πράγματι, για τον πρόεδρο Ομπάμα, την εξοικονόμηση Ελλάδα αφήνοντάς το να στραφούν προς το δολάριο θα μπορούσε να είναι η τέλεια έκπληξη για να τραβήξει μακριά πηγαίνει σε εκλογές.
Matthew Lynn είναι διευθύνων σύμβουλος της Στρατηγικής Οικονομίας, με έδρα το Λονδίνο συμβούλων. Το τελευταίο του βιβλίο, «Η Μεγάλη Ύφεση: Η κάμψη του 2008 μέχρι το 2031,» δημοσιεύεται από Endeavour Τύπου. http://www.marketwatch.com/story/simple-solution-for-greece-adopt-the-dollar-2012 -03-14

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΟΡΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ “ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ”)

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada 

Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα
Μ΄ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό
Τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
Τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.
Ευαγόρας Παλληκαρίδης, 
μαθητής ετών 17, 
λίγο πριν από την αγχόνη του «Βρετανικού Δικαίου»

«Και τη μάνα φιλώντας
την κοιτάζω να κλαίει.
Μάνα μην κλαις της λέω,
μάνα μην κλαις και κλαίω.
Κι όλο πάω και τρέχω»…
…και πέθανε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Σαν σήμερα οι Άγγλοι ιμπεριαλιστές συνέλαβαν και έπειτα δολοφόνησαν τον 17χρονο Ευαγόρα Παλληκαρίδη. ΟΛΗ Η ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ.

Η Ελλάδα είναι και επίσημα δέσμια των δανειστών της, με τα ατσάλινα δεσμά του Βρετανικού Δικαίου.
Ενός «Δικαίου» που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επάνω στις αποικίες της.
Τώρα η Βρετανία μπορεί να μην είναι πλέον η κραταιά ιμπεριαλιστική δύναμη, αλλά το δίκαιο αυτό έμεινε ενεργό προς χρήση των νέων κατακτητών των Εθνών.
Ένα πολύτιμο εργαλείο υποδούλωσης, ισχυρότερο από οποιαδήποτε αλυσίδα σκλαβιάς αγκάλιασε με το παγωμένο του άγγιγμα την Ελλάδα του 2012, «αναίμακτα» κοινοβουλευτικά.
Μην αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα του πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να υπάρχει αυτό το δίκαιο εν ισχύι.
Όσο υπάρχει η παγκόσμια αδικία, η τρομοκρατία του ισχυρού στον ανίσχυρο, τόσο θα υπάρχουν και τα «εργαλεία» για να δίνουν την νομική βάση στην εκμετάλλευση, στην ρευστοποίηση των Εθνών, στην κονιορτοποίηση των ανθρώπων για να φουσκώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των παγκόσμιων τοκογλύφων…
Αιώνια η μάχη του Ελληνισμού
Η μάχη του Ελληνισμού με τις ορδές των αποικιοκρατών – τοκογλύφων όμως, δεν είναι σημερινή. Κρατά από τα βάθη των αιώνων, από τότε που ο Ελληνικός πολιτισμός όρθωσε ανάστημα ενάντια στην βαρβαρική κτηνωδία των απολίτιστων εισβολέων. Η Ελλάδα αποτέλεσε τον φάρο της Ελευθερίας, την ασπίδα του αδυνάτου απέναντι στο άδικο του ισχυρού.
Γι’ αυτό και η Ελλάδα γνώρισε καλά τον «ανθρωπισμό» του Βρετανικού Δικαίου από τα πρώτα της βήματα μετά την απελευθέρωση.
BRITISH_SOLDIERS
  • Το Βρετανικό Δίκαιο ήταν αυτό που υποδούλωσε το νέο ελληνικό κράτος με τα τοκογλυφικά δάνεια μέσα στους αιώνες.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» των ιμπεριαλιστών εξέθεσε την Ελλάδα και την οδήγησε στις λανθασμένες αποφάσεις του αμφιλεγόμενου διοικητή Σμύρνης Νικολάου Στεργιάδη και στις εμμονές για τη συνέχιση της εκστρατείας στην ενδοχώρα της Ανατολίας.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» απέρριψε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το χειμώνα του 1940, για την έναρξη της συμμαχικής αντεπίθεσης από τη χώρα μας με την υποστήριξη της ακμαίας γεωργίας και βιομηχανίας της χώρας.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» έπεισε τον βασιλέα Γεώργιο Β’ να μεταφέρει την ακέφαλη κυβέρνηση του 1941 και τον χρυσό της Ελλάδος στην υπό βρετανική επιρροή Αλεξάνδρεια, σκηνοθετώντας την παράδοση της Ελλάδος στους Ναζί.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» κατέστειλε την εθνική ανταρσία υπερήφανων στελεχών του τότε Βασιλικού Ναυτικού στην Αλεξάνδρεια το 1943, με δοτά στρατοδικεία και άλλες απρέπειες εις βάρος της αξιοπρέπειας των Ελλήνων αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών.
  • Το Βρετανικό Δίκαιο ήταν αυτό που ισοπέδωσε τον Πειραιά στα περιβόητα «Πατσιφικά», όταν γυναικόπαιδα πέθαιναν από τα Βρετανικά κανόνια για να πάρει ο φίλος του Ρότσιλντ, Δαϋίδ Πατσίφικο τα «οφειλόμενα».
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» αιματοκύλισε την Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944 όταν ο συνταγματάρχης Σκόμπυ αντικατέστησε την ελληνική κυβέρνηση και λειτούργησε ως έπαρχος αποικίας, οδηγώντας τη χώρα στον παραλογισμό και την αδελφοκτονία του Εμφυλίου. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα υπάρχουν…
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» δεν επέτρεψε τη διαλεύκανση της υποθέσεως δολοφονίας του δημοσιογράφου Πολκ στη Θεσσαλονίκη το 1948.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» οδήγησε την Ελλάδα στις αγκάλες του θείου Σαμ το 1951, στην παράδοση χέρι με χέρι από τον Σκόμπυ στον Πιουριφόϋ και την «πονηρή» εκτέλεση του Μπελογιάννη με έξι συντρόφους του κατόπιν ενεργειών του στρατοδίκη Γεωργίου Παπαδόπουλου…
  • Το Βρετανικό Δίκαιο όμως ήταν και αυτό που οδηγούσε μαθητούδια Ελληνόπουλα της Κύπρου στα βασανιστήρια και την αγχόνη.
  • Το «Βρετανικό Δίκαιο» αιματοκύλισε τον αγώνα της ΕΟΚΑ για Ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα το 1955 και έπεισε τις ηγεσίες των Αθηνών και της Λευκωσίας για τα τετελεσμένα του 1959 στη Ζυρίχη.
Το δράμα του κυπριακού Ελληνισμού
PALIKARIDES_ENG
“Τσέρω ποιός είναι μα ε λαλέω τίποτα”. Αυτές τις… λέξεις τις ξεστόμισε ένα πεντάχρονο παιδί στους πάνοπλους Βρεταννούς ιμπεριαλιστές που έψαχναν έναν συγγενή του, τομεάρχη της ΕΟΚΑ. Άρχισαν τις νουθεσίες, έπειτα πήραν το παιδάκι στα κρατητήρια της Βασίλισσας και το επέστρεψαν στη μάνα του τυφλό από τα βασανιστήρια. Οι κραυγούλες του ακούγονταν όλη νύχτα σε μεγάλη απόσταση και θρυμμάτιζαν τις καρδιές των υπόδουλων – ελεύθερων ανθρώπων. “Ε λάλησα μανούλα” είπε περήφανο στη μάνα του.  Τυφλό, κομματιασμένο, μα περήφανο, ΕΛΕΥΘΕΡΟ!  Έτσι και ο Βαγορής, ο Ευαγόρας, έγραφε τα τελευταία λόγια στη μάνα του λίγο πριν νιώσει την γλύκα του Βρετανικού δικαίου…
EOKA_LIMASOL
«Και τη μάνα φιλώντας
την κοιτάζω να κλαίει.
Μάνα μην κλαις της λέω,
μάνα μην κλαις και κλαίω.
Κι όλο πάω και τρέχω»…
…και πέθανε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Το πολιτικό όνειδος
Σήμερα λοιπόν, η Ελλάδα βρίσκεται υπό το καθεστώς Βρετανικού Δικαίου, εθελόδουλα και με υπογραφές.  Η δικαιολογία; «Μα γλιτώνουμε την σίγουρη χρεοκοπία, χωρίς όμως να εγγυηθούμε εάν θα την γλιτώσουμε οριστικά».  Όπως ακριβώς το ρητό που λέει ότι οι Ήρωες πεθαίνουν μία φορά, οι προσκύνημένοι πεθαίνουν κάθε μέρα.
GOVERNMENT
pallik2Η ιστορία και η θυσία του Ευαγόρα είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ελεύθερο πνεύμα αυτού του κόσμου. Ινδάλματα σαν τον Ευαγόρα αποτελούν το μεγαλύτερο εφιάλτη της εξουσίας, των δυναστών της οικονομικής και πνευματικής ζωής. Ινδάλματα σαν τον Ευαγόρα αποτελούν σπορά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ. Γι’ αυτό και έντεχνα έχει σταματήσει να διδάσκεται. Η Έγερσις φέρνει στο φως και το συγκλονιστικό γράμμα του τη νύχτα του απαγχονισμού. Αναλογιστείτε τη φωνή του παιδιού με την υπέροχη Αρχαιοελληνική προφορά που διατηρείται εως και σήμερα στην Κύπρο να Κηλαϊδά…
pallik3Ο Ευαγόρας γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου, στις 28 Φεβρουαρίου 1938 και ηταν δεύτερος ξάδερφος του ήρωα Στέλιου Μαυρομμάτη που ανέβηκε και αυτός, λίγους μήνες πριν τον Ευαγόρα, τα σκαλοπάτια της αγχόνης. Το καλοκαίρι του 1955, ο Ευαγόρα επισκεφθέφθηκε την ελεύθερη πατρίδα (την Ελλάδα) με την καθιερωμένη εκδρομή των μαθητών της προτελευταίας τάξης του σχολείου του.
Γράφει:
Αύριο ξεκινούμε για την πατρίδα,
γιαλούς θε να περάσουμε και στεριά.
Μαζί μας θε να πάρουμε την ελπίδα
ταχιά πως θα μας έρθη κι η Λευτεριά.
Όταν γύρισε – πολλοί συμμαθητές του είχαν μείνει στην Ελλάδα για να τελειώσουν το Γυμνάσιο – η μητέρα του τον ρώτησε γιατί δεν προτίμησε να μείνει κι αυτός αποφεύγοντας τόσους κινδύνους της επαναστατημένης Κύπρου, η απάντηση του ήταν:
«Εγώ δεν πήγα για να μείνω. Χρειάζομαι εδώ!!!»
Τη 1η Ιουνίου 1953 οι Άγγλοι κυβερνήτες ετοιμάζονται να γιορτάσουν το λαμπρότερο τους εθνικό γεγονός, τη στέψη της νέας βασίλισσας Ελισάβετ, σε όλες τους τις αποικίες, ανάμεσα και η Κύπρος. Παντού όλα είχαν ετοιμαστεί στην εντέλεια. Στη Πάφο οι μαθητές οργανώνουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και ζητούν την αφαίρεση της αγγλικής σημαίας από τα προπύλαια του σχολείου τους. Οι συγκρούσεις αρχίζουν. Ο δεκαπεντάχρονος ακόμα τότε Ευαγόρας, σκαρφαλώνει σε μια κολόνα των προπυλαίων και ρίχνει κάτω την αγγλική σημαία, την οποία οι άλλοι μαθητές ξεσχίζουν και της δίνουν φωτιά. Η σύγκρουση τότε, μεταξύ Άγγλων και μαθητών παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Από την ώρα εκείνη ο Παλληκαρίδης νιώθει να τον σφίγγουν οι αλυσίδες της σκλαβιάς. Θέλει να τις σπάσει και να ζήσει ελέυθερος, ελαφρός, αδέσμευτος. Και προσμένει την ευλογημένη ώρα… Στις 17 Νοεμβρίου 1955 οι Άγγλοι συλλαμβάνουν τον Ευαγόρα. Δύο μέρες αργότερα οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι μετέσχε παράνομα σε οχλαγωγία. Ο Ευαγόρας δεν το παραδέχθηκε και η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Δεκεμβρίου. Στις 5 Δεκεμβρίου 1955 την παραμονή του δικαστηρίου ο Ευαγόρας συναντάει τον πατέρα του και ακολουθεί ο εξίς διάλογος:
-«Πατέρα, αύριο είναι η δίκη μου. Ξέρω ότι από το δικαστήριο θα γλιτώσω, μα η αστυνομία θα με συλλάβει και θα με στείλει στο Κάστρο. Εγώ στη φυλακή δε μπορώ να μείνω. Αν δε μπορέσω να δραπετεύσω, θα σκοτώσω κανέναν από τους φρουρούς και θα με σκοτώσουν. Προτιμώ να φύγω, να βγω στο βουνό».
-«Παιδί μου, εκεί που θα πας πρόσεξε προ πάντων να σαι τίμιος και ηθικός…πήγαινε στην ευχή μου!»
Το απόγευμα ο Ευαγόρας αφήνει στη τάξη του σχολείου του το αποχαιρετηστήριο γράμμα
Στο δικαστήριο ο νέος δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους δικαστές:
«Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο», δηλώνει με παρρησία.
Παρά τις αντιδράσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, στις 13 Μαρτίου 1957, ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγείται στην αγχόνη.
Σήμερα έχουμε υποχρέωση να τιμούμε τους αγώνες του και να τους συνεχίσουμε γιατί ο αγώνας της ΕΟΚΑ και του Ευαγόρα δεν έχει ακόμα δικαιωθεί.

Ευαγόρας Παλληκαρίδης: Απαγχονίστηκε σαν σήμερα. Να τον θυμόμαστε, για να είναι ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Γεννήθηκε στην Τσάδα, Πάφου, στις 27 Φεβρουαρίου, 1938. Το 1949, η οικογένεια του μετακόμισε στο Κτήμα.Σαν μαθητής του Γυμνασίου από το 1950, έζησε έντονα τους δύσκολους καιρούς που περνούσε η Κύπρος στην προσπάθεια της να κρατήσει το ελληνικό λάβαρο της ελευθερίας ψηλά, ζώντας κάτω από τον ζυγό του άγγλου κατακτητή που δήλωνε απερίφραστα ότι “ουδέποτε” θα έδιδε την ελευθερία στους κυπρίους. Πίστευε ακράδαντα στον…δίκαιο του αγώνα της Κύπρου και η όλη πορεία του σημαδεύτηκε ανεξίτηλα, στα 13 του χρόνια, από το ιστορικό Δημοψήφισμα του 1951 με την αξίωση των ελλήνων κυπρίων για Ενωση με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμμιά άλλη εποχή της πολυτάραχης ιστορίας της Κύπρου δεν εμπνεύστηκαν τόσοι πολλοί και διαλεχτοί νέοι για να αγωνιστούν και να πέσουν στον βωμό της ελευθερίας, γιατί τα ιδανικά ήταν ψηλά και το όραμα διπλό : ελευθερία και Ελλάδα. Xρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τον έλληνα κύπριο ευρωπαίο “καταναλωτή”, τον μοιρολάτρη “αγωνιστή” ενάντια στον Τούρκο κατακτητή του 1974, το απαθή επισκέπτη που κάνει μπάνιο και τρώει ψάρι στις κατεχόμενες του ακρογιαλιές, να κατανοήσει εκείνο το όραμα και το μεγαλείο του.
Γιατί, αντίθετα με την γενιά του Ευαγόρα, ο έλληνας κύπριος έχει από καιρό συμβιβαστεί με το να ζει την μισή του ελευθερία, χωρίς τις εθνικές του ρίζες, απολαμβάνοντας την θαλπωρή της ευδαιμονίας του, εφησυχασμένος από την Ευρωπαϊκή του ταυτότητα. Σαν ύβρη προς τους αγωνιστές της εποχής εκείνης και το αίμα τους, ο έλληνας Κύπριος του 2006 εθελοτυφλεί μπροστα στο μοιραίο και φρικτό φάσμα μιας “δικοινοτικής” Κύπρου, “διζωνικής”, με “εκ περιτροπής προεδρία”, και όπου έχει ήδη συγκατανεύσει να ξαναγράψει την ιστορία του για να μην “δηλητηριάζονται” οι νέοι του από τα ιδανικά του παρελθόντος του. Δέχτηκε ο έλληνας κύπριος να γίνουν οι αγώνες του υποσημειώσεις και να ξεχαστούν σε μια γενιά, όλα στο βωμό μιας αόριστης “επανένωσης”, συνώνυμης με την υποτέλεια στη θέληση του κατακτητή και των “αξιοπρεπέστατων” του φίλων, μιας “επανένωσης” άκρως αντίθετης με την Ενωση των Παλληκαρίδηδων και των Αυξεντίου.
Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα εποχής, ο Ευαγόρας από νωρίς έγινε ένας φλογερός αγωνιστής, ένας ακατανίκητος επαναστάτης, που με την δυναμική και γοητευτική του προσωπικότητα ενέπνεε τους συμμαθητές του, τους συμπολίτες του, και στο τέλος τους έλληνες της Κύπρου. Ο αγώνας και η δράση του ήταν πολύμορφοι, οι προβληματισμοί του ολοζώντανοι, και όταν η ψυχή του έφηβου Ευαγόρα ξεχείλιζε από το πάθος για δικαιοσύνη και ελευθερία, έβρισκε διέξοδο στην ποίηση. Το ταλέντο του και η αγνότητα της ψυχής του μας έδωσαν ανεκτίμητους στίχους, που αντηχουν στις ψυχές όλων των ελλήνων και όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται για την ελευθερία τους.
Την 1 Ιουνίου 1953 (15 ετών), παραμονή της στέψης της βασίλισσας των Αγγλων κατακτητών Ελισάβετ Β’, και με αφορμή την ανάρτηση της Αγγλικής σημαίας στη θέση της Ελληνικής στο Ιακώβειο Γυμναστήριο στην Πάφο, οργανώνεται διαδήλωση διαμαρτυρίας από τους μαθητές. Ο Ευαγόρας ανναρριχήθηκε στον ιστό και υποβίβασε την σημαία του κατακτητή.
Στις 16 Μαρτίου 1955 (17 ετών), πρωτοστάτησε σε διαδηλώσεις εναντίον της δίκης των 13 κρατουμένων σχετικά με την μεταφορά όπλων στις 25 Ιανουαρίου με το πλοιάριο “Αγ. Γεώργιος”. Τον Απρίλιο 1955 ορκίστηκε μέλος της Ε.Ο.Κ.Α.
Στις 19 Ιουνίου 1955 έλαβε μέρος στην ανατίναξη των δικαστηρίων της Πάφου.
Στις 17 Νοεμβρίου 1955 συνελήφθηκε για την προσπάθεια του να προστατεύσει συμμαθητή του που είχαν δεμένο και κτυπούσαν δύο Αγγλοι στρατιώτες. Κατηγορήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την δίκη που θα γινόταν στις 6 Δεκεμβρίου.
Στις 5 Δεκεμβρίου 1955 (17 ετών) πήγε αντάρτης στα βουνά της Πάφου. Ηταν μια καλά προετοιμασμένη ενέργεια, αποτέλεσμα σοβαρού προβληματισμού και έντονων αισθημάτων, για τους ανθρώπους που αγαπούσε, για τα ιδανικά του, για την πατρίδα του, και για την λατρεία του για την ελευθερία, που αποτύπωσε στο πηγαίο του ποίημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ και που αφησε σαν αποχαιρετηστήριο στους συμμαθητές του :
ΛΕΥΤΕΡΙΑ
Θα πάρω μιαν ανηφοριά,
Θα πάρω μονοπάτια,
Να βρώ τα σκαλοπάτια
Που παν στη Λευτεριά.
Θ’ αφήσω αδέρφια, συγγενείς,
τη ΜΑΝΑ, τον ΠΑΤΕΡΑ,
μεσ’ στα λαγκάδια πέρα,
και τις βουνοπλαγιές.
Ψαχνοντας για τη λευτεριά,
θα ‘χω παρέα ΜΟΝΗ,
κατάλευκο το χιόνι,
βουνά και ρεματιές.
Τώρα κι’ άν είναι χειμωνιά,
θαρθεί το καλοκαίρι,
τη Λευτεριά να φέρει,
σε πόλεις και χωριά.
Μα δεν μπορώ να καρτερώ.
Θα πάρω μιαν ανηφοριά,
Θα πάρω μονοπάτια,
Να βρώ τα σκαλοπάτια
Που παν στη Λευτεριά.
Τα σκαλοπάτια θ’ ανεβώ,
θα μπω σ’ ένα παλάτι,
το ξέρω – θαν’ απάτη,
δε θάναι αληθινό.
Μεσ’ στο παλάτι θα γυρνώ
ώσπου να βρω τον θρόνο
βασίλισσα μια μόνο
θα κάθεται σ’ αυτόν.
Κόρη πανώρια, θα της πω,
άνοιξε τα φτερά σου
και πάρε με κοντά σου,
Μονάχ’ αυτό ζητώ.
Το βάπτισμα του πυρός πήρε στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Σταθμού Δρούσειας λίγο πριν τα Χριστούγεννα 1955, και η δράση του συνεχίστηκε στους επόμενους 12 μήνες στα χωριά της Πάφου, στο Κτήμα, μετά στη Λευκωσία, και πίσω στην Πάφο, στα χωριά Τάλα, Τσάδα, Λυσό, Κινούσα, Πωμό, Πολέμι, Παναγιά, και Χόλη.
Την νύκτα της 18 Δεκεμβρίου 1956 (18 ετών) συνελήφθηκε από τους Αγγλους μαζί με άλλους συντρόφους του μεταφέροντας οπλισμό κοντά στο χωριό Λυσός στην Πάφο.
Στις 25 Φεβρουαρίου 1957 κατηγορήθηκε για μεταφορά πυροβόλου όπλου (bren-gun), αψηφώντας τις επιπτώσεις παραδέχτηκε ενοχή, και καταδικάστηκε σε θάνατο.
Της καταδίκης ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες τόσον από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό. Εγινε αίτηση χάριτος προς την βασίλισσα των Αγγλων κατακτητών, αλλά στην “τρυφερή” καρδιά της 30-χρονης μητέρας και βασίλισσας δεν βρέθηκε εκείνο το ίχνος ανθρωπιάς που χρειαζόταν για να δώσει χάριν. Και καλύτερα έτσι! Γιατί ο Ευαγόρας, η ψυχή της Κύπρου, ποτέ δεν θα άντεχε τον οίκτο του κατακτητή, … την ντροπή της χάριτος. Γιατί ο “Βαγορής” διψούσε για τον θάνατο που φέρνει λευτεριά, … γιατί ο χείμαρρος που λέμε “Βαγορή” έπρεπε να ακολουθήσει την μοιραία του πορεία προς την ελευθερία και την αθανασία.
Ο Βαγορής απαγχονίστηκε τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου 1957.
Ηταν 18 ετών. Είναι αθάνατος.