ΧΑΡΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Τα παζάρια με την εθνική κυριαρχία και υπόσταση της Πατρίδος συνιστούν το μεγαλύτερο όνειδος της αστικής κομματοκρατίας και του κατοχικού καθεστώτος. Είναι το αποτέλεσμα των διαδοχικών ασελγειών του ψευτορωμέϊκου. Συνέβη αφότου βάλαμε κάτω τα όπλα και πιάσαμε τα χαρτιά. Φτάσαμε να πουλήσουμε το αίμα με αντίτιμο μελάνι και χρήμα. Και έτσι, μετά από τις συνθηκολογήσεις, περάσαμε στα δάνεια για να συνεχίσουμε με τα ομόλογα. Αλλά μυαλό δεν βάλαμε και το έγκλημα επαναλήφτηκε ως τις μέρες μας.

Ενδιάμεσα φτιάξαμε γέφυρες λυκοφιλίας και μνημεία προδοσίας. Και έτσι όπως κάναμε τα εγγόνια του Εφιάλτη κυβερνήτες και λαϊκούς εκπροσώπους, περάσαμε από το δεν διεκδικούμε τίποτα στο παραχωρούμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε το… παντεσπάνι μας!

Αφού λοιπόν παραιτηθήκαμε για.....
λόγους τάχα πατριωτικούς της ασυλίας της εθνικής μας κυριαρχίας, καταλήξαμε να υποθηκεύσουμε ολάκερη την Ελλάδα που μας τη ζητούν τοκογλύφοι και βάρβαροι. Όμως το αίμα δεν αντικαθίσταται με το μελάνι και η Ελλάς δεν μετριέται με τους τόκους παρά μονάχα με τις πυρωμένες από πατριωτισμό καρδιές των Ελλήνων για μια Πατρίδα που δεν μικραίνει αλλά μεγαλώνει.

Ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός προτάσσει, αντί του ξεπουλήματος της Πατρίδος που αποτελεί το κυρίαρχο δόγμα των γραικύλων, τη Χάρτα της Μεγάλης Ελλάδος. Την εθνική ολοκλήρωση της Ελλάδος με πρώτο βήμα την παγίωση του αδιαπραγμάτευτου χαρακτήρα των σημερινών εθνικών συνόρων και του εθνικού χαρακτήρα της πολιτικής μας διοίκησης.

Κάθε στρέμμα της εθνικής επικράτειας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει ανταλλάξιμη ύλη και ενυπόθηκη αξία για κανένα λόγο. Το εθνικό έδαφος προασπίζεται από τις ελληνικές λόγχες και ο έχων απαίτηση επ’ αυτού μπορεί να αντικρύσει μονάχα την μήνη του Ελληνικού Γένους και τα πυρά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η πολιτική ενέργεια της αποδοχής μειώσεως της εθνικής μας κυριαρχίας συνιστά εσχάτη προδοσία. Κι αν ακόμη το αδίκημα συγκαλύπτεται όπως στις μέρες μας, δεν παραγράφεται ποτέ και η δικαιοσύνη αποκαθίσταται με την ανάληψη της εξουσίας από τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό και την αποκατάσταση του Εθνικού Λαϊκού Κράτους.

Επιπλέον κανένα έθνος και ιδιαίτερα το ιστορικό Ελληνικό Έθνος με το ηγεμονικό παρελθόν και τους ανυπέρβλητους πολιτισμούς δεν δικαιούται να αγνοεί τους πληθυσμούς που έμειναν εκτός εθνικών συνόρων είτε για λόγους πολεμικής ατυχίας είτε για λόγους πολιτικής προδοσίας. Σε καμία επίσης περίπτωση δεν επιτρέπεται η εγκατάλειψη εθνικής γης και ψυχών για να επιβιώσει υπό όρους ο λοιπός εθνικός πληθυσμός. Γεγονός που όσες ατιμωτικές στιγμές έχει συμβεί, έχει οδηγήσει σε αλυσιδωτές υποχωρήσεις, ανεξαρτήτως αν αυτές οι υποχωρήσεις έχουν ονομαστεί ειρηνευτικά τάχα σχέδια, οικονομικές βοήθειες ή άλλως πως.

Το Εθνικοκοινωνικό Κίνημα θα φροντίσει να επιβάλλει τη συνταγματική κατοχύρωση της εθνικής μας ολοκληρώσεως, της γνωστής μας Μεγάλης Ιδέας. Η δε άρνηση της συνταγματικότητας και της νομιμότητας της εθνικής μας ολοκληρώσεως συνιστά πράξη που οδηγεί στη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και την ισόβια έξοδο από τη χώρα.

Για όσους χαρακτηρίσουν την διεκδίκηση αποκαταστάσεως της ελληνικότητας των σκλάβων πατρίδων ως ενέργεια επικίνδυνη και πολεμόχαρη, θα τους υπενθυμίσουμε πως όταν οι πατεράδες μας πολέμησαν για να λευτερώσουν την Ελλάδα που έχουμε σήμερα από τους ποικίλους εχθρούς που βρώμισαν τη γη μας ανά τους αιώνες, δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή αν θα ματώσουν. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο η εθνική μας ολοκλήρωση να επιτευχθεί δια των όπλων.

Όταν άλλες χώρες βαφτίζουν τους λαθρομετανάστες τους μειονότητες και όταν ο γεωφυσικός πλούτος χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό χαρτί είτε για τη σύναψη συμμαχιών είτε για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η Ελλάς δικαιούται να απαιτήσει την απόδοση των δικαιωμάτων του ελληνικού εθνικού αυτοπροσδιορισμού των φυλετικών μας αδελφών, την αυτοδιάθεση των προαιώνιων εστιών τους, την εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και τον σεβασμό της ενσωματώσεως με τη Μητέρα Πατρίδα κατ’ εφαρμογή των διεθνώς κατοχυρωμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η συνταγματική αναγνώριση των εθνικών μας διεκδικήσεων κατά τους ανωτέρω τρόπους αφορά την Βόρειο Ήπειρος κατ’ εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Αφορά την Βόρειο Μακεδονία εντός των Σκοπίων με τους άνω των 150000 Ελλήνων που αρνείται να αναγνωρίσει το νεοταξικό μόρφωμα και να αναφέρει το ψευτορωμέϊκο. Και ακόμη αφορά την Α. Ρωμυλία με το έντονο πομακικό και επομένως ελληνικό στοιχείο, αλλά και την Α. Θράκη, την Ιωνία και τον Πόντο. Σ’ αυτές τις περιοχές το ελληνικό στοιχείο εκδιώχτηκε με την πολεμική βία και τον εκτοπισμό. Η Ελλάς δικαιούται να ζητήσει τον επαναπατρισμό των Ελλήνων και την επιστροφή των περιουσιών τους. Και σε ό,τι αφορά την Κύπρο Μας, ενσωμάτωση του ελεύθερου τμήματος στην Ελλάδα και απελευθέρωση των κατεχόμενων.

Και αφού κάποιοι ψευτοσύμμαχοι θέλουν να μας πάρουν την Πατρίδα με τα ψευτοχρέη, εμείς θα συνδέσουμε τον ενεργειακό μας πλούτο με τις εθνικές μας διεκδικήσεις που τώρα θα συνδυαστούν με το σπάσιμο των οικονομικών δεσμών. Διαγράφουμε τις εχθρικές συμμαχίες και τα εχθρικά χρέη και προχωράμε σε νέες εθνικά συμφέρουσες συμμαχίες με γνώμονα την οικονομική συνεργασία και την επίτευξη του εθνικού μας χρέους. Υπάρχει η Ρωσία, υπάρχει ο ικανότατος Ελληνικός Στρατός, υπάρχει ο υπέροχος ελληνικός λαός, υπάρχει ο Εθνικοκοινωνισμός μας, θα υπάρξει εκ νέου η Μεγάλη Ελλάδα αληθινά λεύτερων Ελλήνων.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

Ζωντανοί (;) στην Τουρκία, αγνοούμενοι για τους Έλληνες!!

O στρατηγός Μηλιορίτσας το 1991 είχε το βαθμό του συνταγματάρχη. Mε το «κάλυμμα» μιας άλλης, απόρρητης ιδιότητας, «χτένιζε» μυστικές φυλακές, κρυφά στρατόπεδα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία, αφού οι πληροφορίες είχαν πυκνώσει για «ένα μικρό αριθμό αιχμαλώτων - αγνοούμενων από την εποχή του Αττίλα, που κρατούνταν σε φυλακές της γειτονικής χώρας». O αποτελεσματικός αξιωματικός, ειδικευμένος στη μυστική δράση, κατάφερε να οργανώσει δίκτυο πληροφοριοδοτών και η προσέγγιση στον αρχιφύλακα στα κάτεργα του Σιντιργκί ήταν συναρπαστική.
Mα περισσότερο συγκλονιστική ήταν η γεμάτη ταραχή απάντηση του Τούρκου αρχιδεσμοφύλακα: «...Tώρα δεν υπάρχει κανείς Κύπριος εδώ. Υπήρχαν προ εξαετίας...»!
Tα απόρρητα έγγραφα στα οποία εμπεριέχονται οι παραπάνω διάλογοι είναι συγκλονιστικά. Kι όμως, τα επόμενα χρόνια η υπόθεση συσκοτίστηκε...
Αφορμή για το νέο θρίλερ, με στοιχεία και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, αποτέλεσε το.... συγκλονιστικό εύρημα στα τουρκικά κολαστήρια του Ντιγιαρμπακίρ: Τριάντα οχτώ σκελετοί βρέθηκαν θαμμένοι στις φυλακές της μακρινής αυτής περιοχής της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι τριάντα οχτώ αυτοί σκελετοί φέρουν σημάδια εκτέλεσης με σφαίρες των 9 χιλιοστών στο κεφάλι. Αναμένουμε τα τεστ DNA, που θα δείξουν εάν θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για Τούρκους αντικαθεστωτικούς ή Κούρδους φυλακισμένους, αλλά εάν οι σκελετοί ανήκουν σε Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες αιχμαλώτους πολέμου από την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο!
Είναι αναγκαίο οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια η σκοτεινή και ανατριχιαστική υπόθεση και εάν ισχύουν τα όσα τόνισε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου η δραστήρια Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.
Στα διεθνή φόρουμ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκλήθηκε σάλος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Έλμαρ Μπροκ, ζήτησε εσπευσμένα το μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ερευνήσει το ζήτημα. Η Ελένη Θεοχάρους έθεσε το συγκλονιστικό εύρημα των τουρκικών κολαστηρίων και θυμήθηκε τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του βιβλίου μου Αγνοούμενοι – Άκρως Απόρρητο – 13 Περιστέρια (Α.Α. Λιβάνη, δ' έκδοση), που εδώ και χρόνια συνεχίζει να προκαλεί σάλο με αποκαλύψεις-φωτιά και διαβαθμισμένα έγγραφα ειδικού χειρισμού που «καίνε».
Οι θαμμένοι σκελετοί ανήκουν τελικά σε Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους;
Στο βιβλίο δημοσιεύονται άκρως απόρρητα έγγραφα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και για τις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ: «...Το 1989 στο Ντιγιαρμπακίρ είδε από μακριά μικρή ομάδα κρατουμένων ηλικίας 40 με 45 ετών σε απομόνωση. Συνάδελφός του του είπε ότι είναι Κύπριοι αιχμάλωτοι. Για τη διερεύνηση των παραπάνω πληροφοριών οργανώθηκε ειδική επιχείρηση στην Τουρκία...»!
Σήμερα αποκαλύπτουμε κάτεργα όπου κρατούνταν ή κρατούνται ακόμα και τώρα Έλληνες και Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι. Οι οποίοι μετακινούνταν απʼ τους Τούρκους δεσμοφύλακες συνοδεία στελεχών της ΜΙΤ σε απρόσιτες περιοχές, στις εσχατιές, αλλά πάντα σε στρατιωτικές «ζώνες» της γειτονικής χώρας.
Για τις περίφημες φυλακές του Σιντιργκί τα έγγραφα είναι αποκαλυπτικά: «Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος του Τουρκές, ο Μουσταφά Σιμσέκ, γνώριζε ότι από το 1984 σε ένα αγρόκτημα 100 στρεμμάτων κοντά στις φυλακές –που ήταν κέντρο εκπαίδευσης πρακτόρων της MIT– κρατούνταν αιχμάλωτοι από την περίοδο της εισβολής! Βρίσκονταν έγκλειστοι σε ένα κτίριο στο εσωτερικό του αγροκτήματος, όπου ελάχιστοι είχαν πρόσβαση...».
Αλλά ούτε και αυτές οι πληροφορίες, που ήταν γνωστές στην ελληνική πλευρά τα προηγούμενα χρόνια, αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε...
Oι αποχρώσες ενδείξεις είχαν ενταθεί στα τέλη της δεκαετίας του ʼ80. Oι πληροφορίες μιλούσαν για ένα μικρό αριθμό επιζώντων - αγνοουμένων σε μικρές απομονωμένες φυλακές, σε στρατιωτικές ζώνες, και τα πρώτα στοιχεία που είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών Αρχών ανέφεραν λεπτομέρειες-σοκ, όπως φωνές αγνοουμένων στα ελληνικά! Kαι οι «πηγές» των πληροφοριοδοτών ήταν αρκετά δύσκολο να αμφισβητηθούν... Σύμφωνα με ακριβή στοιχεία, μία τέτοια κασέτα με φωνές αιχμαλώτων επρόκειτο να παραδοθεί και στον τότε πρόεδρο των Ελλαδιτών συγγενών αγνοουμένων, Γ. Λούρμπα! Λίγες ήμερες μετά, ο δραστήριος Γ. Λούρμπας δολοφονήθηκε ύστερα από επαγγελματικό χτύπημα άγνωστου δράστη. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη...
Tα αμέσως επόμενα χρόνια εντοπίζονται περιοχές στην Τουρκία όπου είχαν μεταφέρει τους τελευταίους επιζώντες της κυπριακής τραγωδίας. Ένα δίκτυο αξιωματικών που είχε σαρώσει τη γειτονική χώρα υπό τις διαταγές του αρχηγού του A' κλάδου της ΕΥΠ, ταξίαρχου Αναξαγόρα Σπιτά, εντόπισε μια μικρή ομάδα αιχμαλώτων στη νευραλγική ταξιαρχία καταδρομέων στο Μπολού και ελάχιστους ακόμα στο Ντενισλί, νοτιοδυτικά της Άγκυρας!
Eπί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας (1990-1993), η υφυπουργός Εξωτερικών, αρμοδία για θέματα Κύπρου, Βιργινία Τσουδερού, πραγματοποίησε ένα συστηματικό και αθόρυβο έργο και, όπως έχει δηλώσει η ίδια στον υπογράφοντα, εντοπίστηκε μικρός αριθμός αγνοουμένων, ενώ η ίδια είχε προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διάσωση και την επιστροφή στην Ελλάδα τουλάχιστον ενός αιχμαλώτου... Μάλιστα, η ίδια η Βιργινία Τσουδερού είχε ενημερώσει ανώτατα στελέχη της κυβερνήσεως του ΠAΣOK που διαδέχτηκαν τη NΔ στην εξουσία, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα στοιχεία των ερευνών και να επιστρέψουν ζωντανοί οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι του Αττίλα... Στο βιβλίο αναφέρεται πως μεταξύ των ενεργειών της ήταν και η περίπτωση της επιστροφής του «Βενιαμίν» της κυπριακής τραγωδίας, του 5χρονου τότε στην εισβολή Λοΐζου.
Όμως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση για την οποία ενδιαφέρθηκε προσωπικά αφορούσε σε έναν 30χρονο Ελληνοκύπριο, που είχε κάνει μεταπτυχιακά στη Χαϊδελβέργη, ήταν γερμανοτραφής και συνελήφθη αιχμάλωτος στην εισβολή. Είχε καταφέρει να στείλει γραπτό μήνυμα, οι συγγενείς του αναγνώρισαν το γραφικό του χαρακτήρα και γιʼ αυτόν τον άνθρωπο κατέβαλε τιτάνιες προσπάθειες η πρώην υφυπουργός. Ειδικό ενδιαφέρον έδειξε και ο τότε πανίσχυρος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της γερμανικής Βουλής, Δρ. Χανς Στέρκεν, ο οποίος εξέδωσε γερμανικό διαβατήριο στον 30χρονο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή του έξοδο. Ο σχεδιασμός της επιχείρησης, στην οποία θα μετείχαν και Ισραηλινοί κομάντος, αφορούσε στη μεταφορά του σε νοσοκομείο για υποτιθέμενη ασθένεια και εν συνεχεία θα δρομολογούνταν η απελευθέρωσή του με σχεδόν κινηματογραφικό τρόπο... Δεν ολοκληρώθηκε η «μαύρη επιχείρηση» εντός του τουρκικού εδάφους... Μέχρι εδώ!...
H υπόθεση των τελευταίων επιζώντων - αγνοουμένων είναι συγκλονιστική. Πρόκειται για μια μυστηριώδη εθνική υπόθεση, την οποία όσοι χειριστήκαν είχαν εντολές να κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό... Τριάντα οχτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που συνελήφθησαν Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, οι οποίοι μεταφερθήκαν στην Τουρκία.
Tι συνέβη, όμως, μʼ εκείνους που αποδεδειγμένα βρίσκονταν στα τούρκικα κάτεργα; Για εκείνους που είδαν οι συγκρατούμενοί τους; Για όσους έδειξαν οι κάμερες του βρετανικού «Channel 4» λίγα χρόνια μετά την εισβολή;
Nα σημειωθεί ότι τους επόμενους μήνες μετά την εισβολή κι ενώ είχαν μεταφερθεί πολλοί σε φυλακές της Τουρκίας, επέστρεψαν στην Κύπρο και στην Ελλάδα ύστερα από ενέργειες του Ερυθρού Σταυρού και ισχυρές διεθνείς πολιτικές πιέσεις. Όμως, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ετσεβίτ τότε, ένας αριθμός αιχμαλώτων –που τους είχαν ήδη αναγνωρίσει άλλοι συγκρατούμενοί τους– δεν επέστρεψε ποτέ! Πρόκειται, συμφωνά με τις δηλώσεις Ετσεβίτ στο AssociatedPress, για τετρακόσιους έναν αιχμαλώτους που παρέμειναν στην Τουρκία! Oι πληροφορίες γιʼ αυτούς αναφέρουν πως μετακινούνταν συνεχώς από φυλακή σε φυλακή κι από στρατόπεδο σε στρατόπεδο. Άλλοι πέθαναν από λοιμώδεις ασθένειες, άλλοι εκτελέστηκαν, άλλοι δεν άντεξαν τις κακουχίες... Όμως, παρʼ όλες τις αντιξοότητες, οι Τούρκοι κράτησαν ένα μικρό αριθμό εξ αυτών εν ζωή, προκειμένου τα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί... Αλλά και για άλλους λόγους...
Oι Έλληνες αξιωματικοί, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση απελευθέρωσης, εντόπισαν δεκατρείς επιζώντες αιχμαλώτους και η αποστολή πήρε το κωδικό όνομα «13 Περιστέρια»! Oι ενημερώσεις για τα πρώτα στοιχεία ήταν προφορικές, προκειμένου να μην διαρρεύσουν εγγράφως στοιχεία και λεπτομέρειες. Από τους πρώτους που ενημερώθηκαν προφορικά ήταν ο μετέπειτα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Eυστ. Kαπραβέλος, τον καιρό που ήταν διοικητής Στρατιάς. H απόρρητη ενημέρωση του έγινε με ειδικό αγγελιοφόρο και το αμέσως επόμενο διάστημα σχεδιάστηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης για τρεις από τους επιζώντες - αγνοούμενους. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα ονόματα, φαίνεται, όμως, να πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη Παύλο Kουρούπη –το θυελλώδη διοικητή της Κυρήνειας–, το μικρό Χριστάκη Λοΐζου και έναν Ελληνοκύπριο με το όνομα Νίκος, τον 30χρονο γερμανοτραφή της Χαϊδελβέργης, για τον οποίο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον η γερμανική κυβέρνηση...
Όμως, παρά τις προσπάθειες, η επιχείρηση απελευθέρωσης των αγνοουμένων ουδέποτε ολοκληρώθηκε...
Το βιβλίο μου Αγνοούμενοι – Άκρως Απόρρητο χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνο βιβλίο». Έτσι το χαρακτήρισαν οι διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών απʼ όλα τα κόμματα (Σαμαράς, Τσουδερού, Χαραλαμπόπουλος), όταν το παρουσίασαν. Άλλωστε, οι ενοχλητικές αναφορές του βιβλίου, με την ανακίνηση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος, οδήγησαν κάποιους ανόητους «θερμοκέφαλους» αξιωματούχους επί κυβερνήσεως Σημίτη να ζητήσουν την απόσυρσή του από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων!... Ή εκείνους που γνώριζαν τα ακριβά μυστικά αυτής της υπʼ αριθμόν ένα εθνικής υπόθεσης να θέλουν να συσκοτίσουν τις λεπτομέρειες-σοκ που έκοβαν την ανάσα... Διότι αυτοί οι περίφημοι αξιωματούχοι δεν προχώρησαν τις έρευνες για να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Που τόσο είχε κοπιάσει γιʼ αυτές ο Γιώργος Παπανδρέου με τη διπλωματία των σεισμών. Και που μετά τα Ίμια εκείνοι που συνέχιζαν να «γκριζάρουν» το χάρτη αποζητούσαν να αποτελειώσουν οτιδήποτε ενοχλούσε την Άγκυρα... Εκείνοι που μετά και την παράδοση Οτσαλάν στην περίφημη επιχείρηση-ντροπής «Αετός στο έδαφος» ενδιαφέρονταν σφόδρα να σφραγίσουν φωνές, να κλονίσουν επιχειρήματα, να συσκοτίσουν την αλήθεια...
Ιδού, όμως, τα νέα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνονται από έναν άνθρωπο που δύσκολα αμφισβητείται: τον Αμερικανό αναλυτή Γκρέγκορι Κόπλεϊ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Κέντρου Αμυντικών Αναλύσεων των ΗΠΑ με έδρα την Αλεξάνδρεια της πόλης Βιρτζίνια. Στην ίδια πολιτεία που βρίσκεται και η έδρα της CIA, ο Κόπλεϊ, ο οποίος είχε μιλήσει στους Έλληνες ανταποκριτές της Ουάσιγκτον για τους αιχμαλώτους της Κύπρου που χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα σε τουρκικές εγκαταστάσεις της ΜΙΤ τουλάχιστον μέχρι το 1988, αυτό, λοιπόν, το «γεράκι» των αμερικανικών υπηρεσιών μού αποκάλυψε ότι:
• Αρχικά οι αιχμάλωτοι Έλληνες μεταφέρθηκαν με μυστικότητα απʼ τη μια άκρη της Τουρκίας στην άλλη, έξω απʼ το Ερζερούμ.
• Στην Τουρκία κρατήθηκαν εν ζωή περίπου διακόσιοι. Οι υπόλοιποι βασανίστηκαν ή εκτελέστηκαν.
• Κρατήθηκαν στη ζωή ορισμένοι για να ανταλλαγούν με Τούρκους –αρχικά– ή για άλλες πιθανές διαπραγματεύσεις.
• Εντοπίστηκαν στη 2η Ταξιαρχία Καταδρομών στο Μπολού και στην 11η Ταξιαρχία Πεζικού στο Ντενιζλί!
• Είναι βέβαιον, όπως πρώτος έχω αποκαλύψει στο βιβλίο μου, πως ελάχιστοι Έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν όλα όσα σχετίζονται με το «καυτό» ζήτημα των ζωντανών αιχμαλώτων, αλλά δεν μιλούν, διότι το θέμα θα πυροδοτήσει περιφερειακές εντάσεις!...
Στο πολύκροτο βιβλίο καταθέτει μια μαρτυρία-φωτιά ο πρώην πρωθυπουργικός σύμβουλος σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης, που παραθέτει πληροφορίες για ύπαρξη επιζώντων στις εσχατιές της Τουρκίας, για τον εντοπισμό και την πιθανή διάσωση των οποίων δεν είχε καμία νομιμοποίηση τα επόμενα χρόνια (κυβέρνηση Α. Παπανδρέου και κυβερνήσεις Κ. Σημίτη).
Nα σημειωθεί ότι πολλές άγνωστες λεπτομέρειες για την ύπαρξη αιχμαλώτων στα κάτεργα της γειτονικής χώρας γνώριζε και ο μάρτυρας της κυπριακής γης Θεόφιλος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε συντονίσει μια άλλη επιχείρηση απελευθέρωσης αιχμαλώτων στις φυλακές υψίστης ασφάλειας Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ, όπου, όμως, αποκαλύφθηκε η επιχείρηση κι ένας Ελληνοκύπριος σκοτώθηκε από τα τουρκικά πυρά... Λίγο καιρό μετά, ο Θεόφιλος Γεωργιάδης δολοφονήθηκε από πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ κάποιοι εξαφάνισαν το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, όπου υπήρχαν κρυπτογραφημένα αμέτρητα στοιχεία για την ύπαρξη επιζώντων από την εποχή του Αττίλα...
Για όσους παραμένουν δύσπιστοι γιʼ αυτή τη συγκλονιστική εθνική μας υπόθεση, ας πληροφορηθούν μία εξίσου απίστευτη –πλην αποδεδειγμένα αληθινή– ανθρώπινη περιπέτεια, όπως ακριβώς την κατέγραψαν εσχάτως τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων: «OΚορεάτης λοχίας Τσανγκ Mου-Χουάν, ο οποίος είχε πιαστεί αιχμάλωτος το 1953 από δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, δραπέτευσε έπειτα από σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια και κατέφυγε στην Kίνα. Όταν συνελήφθη αιχμάλωτος ήταν 27 ετών. Τώρα είναι 72»!

«Επιχείρηση Αρχαιολόγοι»
Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, είχε ασχοληθεί αθόρυβα με την υπόθεση των αιχμαλώτων - αγνοουμένων του Αττίλα. Και είχε καταφέρει, μάλιστα, έως ένα βαθμό να επιβεβαιώσει πληροφορίες ουσίας. Άλλωστε, μία από τις πλέον διάσημες μυστικές επιχειρήσεις σε τουρκικό έδαφος, η «Επιχείρηση Αρχαιολόγοι», ήταν δική του παρέμβαση και εγκρίθηκε τον καιρό που διατελούσε υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος γιʼ αυτή την υπʼ αριθμόν ένα εθνική υπόθεση. Είχε ξεκινήσει μία φιλότιμη προσπάθεια ανεύρεσης αγνοουμένων, την οποία συνέχισε η τότε υφυπουργός Εξωτερικών, Βιργινία Τσουδερού. Ο Αντώνης Σαμαράς χάραξε ένα δρόμο επίπονο, αγωνιώδη, με λαχτάρες και έντονες διπλωματικές ισορροπίες, με ρίσκο και δυνατές συγκινήσεις.
Επί υπουργίας του, μία ομάδα τεσσάρων πρακτόρων είχε καταλήξει σε μια περιοχή στις εσχατιές της Τουρκίας, όπου είχαν εντοπιστεί ίχνη για επιζώντες αιχμαλώτους της κυπριακής τραγωδίας. Από τους τέσσερις πράκτορες - ειδικούς στα Ελληνοτουρκικά, ο ένας εμφανιζόταν ως αρχαιολόγος, ο άλλος με το «κάλυμμα» του βοηθού - συνεργάτη, ο άλλος με την ιδιότητα του οδηγού... Οι Τούρκοι είχαν σχηματίσει στενό, αφόρητο κλοιό, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους. Τα «γεράκια» της ΜΙΤ δεν τους άφηναν να πάρουν ανάσα κι οι Έλληνες αξιωματούχοι συνέχιζαν να αναζητούν δήθεν χαμένες βυζαντινές αγιογραφίες σε ερείπια πρωτοχριστιανικών ναών. Όταν χαλάρωνε ο κλοιός, ο ένας απʼ τους Έλληνες αξιωματούχους άρχιζε τη δράση στο τουρκικό έδαφος, αναζητώντας ίχνη και κρίσιμες λεπτομέρειες, ενώ ένας άλλος ερχόταν από την Ελλάδα και προσετίθετο στην ομάδα των εναπομεινάντων, οπότε οι Τούρκοι της ΜΙΤ έβλεπαν ξανά και ξανά τέσσερις προσηλωμένους στην επιστήμη τους αρχαιολόγους... Ο αριθμός των τεσσάρων παρέμενε σταθερός...
Ο Αντώνης Σαμαράς ουδέποτε εξαργύρωσε αυτές τις προσπάθειες ούτε θέλησε να διαφημίσει αυτές του τις παρεμβάσεις και το προσωπικό ενδιαφέρον του για να χυθεί άπλετο φως στο σκοτεινά σημεία της αιχμαλωσίας Ελλαδιτών και Κυπρίων. Άλλωστε, το Κυπριακό ουδέποτε αποτέλεσε γιʼ αυτόν «δεκανίκι», που θα εκτόξευε τα ποσοστά δημοτικότητάς του.
Με την κυκλοφορία του βιβλίου Αγνοούμενοι – Άκρως Απόρρητο – 13 Περιστέρια τον ρώτησε η Όλγα Τρέμη για τους ζωντανούς αιχμαλώτους, για το έργο του στο υπουργείο Εξωτερικών, για την Τσουδερού, η οποία υπογράμμισε πως βρέθηκαν κάποιοι εν ζωή, για τις πληροφορίες που ο ίδιος γνώριζε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ερεύνησε σε βάθος αυτή την υπόθεση «και, μάλιστα, με ειδικές αποστολές, που έγιναν χωρίς να μάθει ποτέ κανείς τίποτα και χωρίς να πρέπει να λέμε τίποτα επʼ αυτού... Πράγματι, είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια και επί των ημερών μου και ξέρω ότι συνέχισε την προσπάθεια η κυρία Τσουδερού – την είχαμε κάνει, άλλωστε, από κοινού για ένα διάστημα...».

epikaira

Μια μέρα στο ΜΕΤΡΟ...Αγώνας παντού, μέχρι την Τελική Νίκη

Μετρό Σύνταγμα και ώρα 1μ.μ... Πολύς κόσμος να περιμένει το συρμό.

Ξαφνικά μια κυρία, Ελληνίδα, με πλησιάζει και με ρωτά, "Από εδώ δεν πάω για την Αττική;".
"Σωστά..."της αποκρίνομαι.
Κάτι την απασχολούσε όμως, καθώς ήταν νευρική και έψαχνε συνεχώς τα πράγματά της.
"Τι ήθελα να πάω για ψώνια σήμερα...Γιατί;"
Γυρίζει προς το μέρος μου και μονολογεί...
"Με λήστεψαν παληκάρι μου..Λήστεψαν εμένα μια άνεργη, κάτι πακιστανοί..Δεν έχω λεφτά για να πληρώσω τη ΔΕΗ, αλλά με λήστεψαν τα καθάρματα...Που τους φέρνουμε στην Ελλάδα και τους ταΐζουμε κιόλας."
Ατάραχος της απαντώ:
"Φταίμε και εμείς που τους φέραμε..."
Ξαφνιασμένη, με απορημένο βλέμμα με ρωτά...
"Εγώ γιατί φταίω..;"
Για να της απαντήσω στον ίδιο τόνο:
"Είμαι σίγουρος ότι ψηφίζατε και ψηφίζετε κάποιο από τα κόμματα της Βουλής...ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ..Άρα έχετε και το ανάλογο μερίδιο ευθύνης"
Σαστισμένη λίγο, σκέφτεται και τελικά με ρωτά
"Και τι να ψηφίσω..;Ποιούς;Όλοι ίδιοι είναι..Όλοι τα ίδια κάνουν.."
Εκείνη την ώρα έρχεται ο συρμός και η συζήτησή μας συνεχίζεται εντός του.
"Όλοι ίδιοι δεν είναι.Όπως και όλοι οι άνθρωποι ΔΕΝ είμαστε ίδιοι...Αυτό το πιστεύετε γιατί το ακούτε στο MEGA και το διαβάζετε στα Νέα...Σας ζητώ να σκεφτείτε ένα πράγμα μόνο.Ποιό κόμμα σας έρχεται στο μυαλό μόλις σας λέω 'Ελλάδα'; "
Μετά από λίγη σκέψη μου απαντά:

"Ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή"..
Ατάραχος και πάλι της απαντώ;
"Ποιός από τους δύο που μου είπατε δεν έχει μπει ποτέ στη Βουλή; Ποιός από τους δύο έφερε μαζί με τους υπόλοιπους τους λαθρομετανάστες; Ποιός από τους δύο μιλά μόνο για το καλό των Ελλήνων;" και συνέχισα....
"Απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις και πάνω από την κάλπη πιάστε την καρδιά σας. Αν χτυπά για την Ελλάδα ξέρετε τι θα ψηφίσετε."
"Έχεις δίκιο παληκάρι μου...Μου έδωσες κουράγιο" 

Αποσβολωμένοι με κοιτούσαν αρκετοί στο συρμό. Κάποιος μάλιστα, ευτραφής κύριος με χαρτοφύλακα, έκανε το εξής σχόλιο, ψυθιρίζοντας.. "Γεμίσαμε φασίστες"...
Δεν θα το άφηνα αναπάντητο:
"Αν έτσι είναι οι 'δημοκρατίες' σας, προτιμώ να είμαι φασίστας - κατά την άποψή σας- και Έλληνας. Και ο Παλαιολόγος, ο Κολοκοτρώνης και ο Λεωνίδας, για κάποιους σαν και εσένα 'φασίστες' ήταν"

Κατέβηκα στο σταθμό της Ομόνοιας για να πάω στη δουλειά μου, αποχαιρετώντας την κυρία και λέγοντάς της τα εξής:
"Από εδώ και πέρα να θυμόσαστε ότι δεν είστε μόνη σας..."

Στην Ομόνοια όμως θα με περίμενε ακόμη μια έκπληξη...
Είχαν σταματήσει για έλεγχο εισητηρίων μια ηλικιωμένη γυναίκα, Ελληνίδα. Από την πρώτη ματιά φαινόταν φτωχή. Φθαρμένα ρούχα και παπούτσια, με σακούλα στο χέρι ξεθωριασμένη και μέσα λίγα προσωπικά της αντικείμενα.
Είχα ξανατύχει σε παρόμοιες περιπτώσεις αλλά δεν βρήκα το σθένος να υπερασπιστώ τους Έλληνες. Αυτή τη φορά όμως είχα "φτερά" στην καρδιά και φλόγα στην ψυχή μου.

Πλησιάζω τους ελεγκτές και χωρίς χρονοτριβή τους ζητώ επιτακτικά να την αφήσουν ελεύθερη και προκαλώντας τους να ελέγξουν εμένα.
"Δίπλα σας κυκλοφορούν από Πακιστανοί, Αλγερινοί, Νιγηριανοί, Αλβανοί και όλες οι φυλές της Μέσης Ανατολής και τη Αφρικής, αλλά δεν τολμάτε να τους ελέγξετε. Ο στόχος σας είναι μόνο οι Έλληνες. Αυτή είναι λοιπόν οι δουλειά σας; Από τη φορολογία τη δική μας πληρώνεστε μάγκες, αλλά δεν βλέπω να κάνετε αυτό που πρέπει.."
Μουγκοί...Δε μίλαγαν..
"Αυτή η Ελληνίδα μπορεί κατά τους κανόνες να παρανόμησε. Γέννησε όμως Έλληνες, μόχθησε για την Ελλάδα να φτιαχθεί και να πληρώνεστε εσείς σήμερα. Πάμε μαζί να κάνουμε έλεγχο σε 5 Πακιστανούς και αν έστω ένας έχει εισιτήριο το πρόστιμο της γυναίκας θα το πληρώσω εγώ"

Κάπου εκεί, άρχισε ο αντίλογος...
"Θα μας μάθετε και τη δουλειά μας τώρα κύριε; Σας παρακαλούμε πηγαίνετε, γιατί θα μας αναγκάσετε να φωνάξουμε την ασφάλεια"

Και πάλι ατάραχος απάντησα
"Δε με νοιάζει...Φωνάξτε τη..Πρώτα θα φύγει η Ελληνίδα και μετά θα φύγω εγώ"
Η γυναίκα παρακολουθήσε αμίλητη.

"Πάμε να φύγουμε ρε Γιώργο", είπε ο ένας.."Δε θα βγάλουμε άκρη"
Τελικά αποχώρησαν..

Η ηλικιωμένη μετά την προτροπή των ελεγκτών να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον, μου έπιασε το χέρι και μου είπε ένα ειλικρινές "Σε ευχαριστώ παιδί μου...Να σε έχει ο Θεός καλά" συνεχίζοντας,
"Είχα εισιτήριο αλλά δεν ξέρω που το έβαλα. Πηγαίνω να πάρω συσσίτιο. Δεν έχω να φάω στο σπίτι μου" 
Με έπιασε ρίγος...Το μόνο που έκανα ήταν να της δώσω το δικό μου εισιτήριο.
"Σε ευχαριστώ. Η Παναγιά να σε έχει καλά...Τέτοιους Έλληνες μακάρι να γεμίσει η Αθήνα"
Δεν έχασα την ευκαιρία και της απάντησα.
"Για να (ξανά)γεμίσει η Αθήνα και η Ελλάδα Έλληνες πρέπει να ψηφίσετε και Έλληνες."
"Πές μου τι να ψηφίσω..Στο χρωστάω σα χάρη"
"Δε μου χρωστάτε τίποτα. Να είσαστε καλά και όταν πάτε να ψηφίσετε το ψηφοδέλτιο να είναι της Χρυσής Αυγής...Τότε θα γίνουμε και πάλι όλοι Έλληνες"
"Παίδι μου να είσαι καλά..Χρυσή Αυγή θα ψηφίσω"

Βγήκα από το Μετρό και συνέχισα για τη δουλειά μου...
Έδωσα μια μαχή και βγήκα νικητής...Για το καλό της Ελλάδας και μόνο.
Το συναίσθημα, απερίγραπτο. Αλλά ήταν μόνο μια μάχη σε ένα καθημερινό αγώνα που ο εχθρός έχει όλα τα όπλα στη διάθεσή του.

Μέχρι την τελική νίκη θα χρειαστούν πολλές παρόμοιες και πιο μαζικές.

Β.Μ.
(ένας εκ των διαχειριστών)

Κατέληξαν και στον αριθμό των …αυθόρμητων ψηφοφόρων του Μπενύτο



Γράφει ο Μαγια

Υπάρχουν Έλληνες, που θα επικυρώσουν με την ψήφο τους στον Βενιζέλο, τη νεοδεξιά μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί τη χώρα στην υποτέλεια και τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση;
Υπάρχουν δημοκρατικοί πολίτες, που θα συναινέσουν σε εκλογικές μεθοδεύσεις τριτοκοσμικών καθεστωτικών κομμάτων, τύπου Μπάαθ;
Προφανώς, αυτοί, που θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν τον μοναδικό υποψήφιο για την ηγεσία του «προοδευτικού» και........
«δημοκρατικού» ΠΑΣΟΚ, θα είναι η κάστα των κρατικοδίαιτων κομματικών αξιωματούχων, η ΠΑΣΟΚική νομενκλατούρα. Αντε και κάποιοι αμετανόητοι, που πιστεύουν ότι πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά τους θα’ ναι. 
Ο Βενιζελικός θίασος έχει ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας.
Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκβιασμού μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έχουν πελατειακή εξάρτηση από το κογκλάβιο των υπασπιστών και εξαπτέρυγων του Μπενύτο.
Θέλουν πάση θυσία οι εκλογές να έχουν ικανοποιητική συμμετοχή για να δείξουν ότι οι πολίτες δεν περιθωριοποίησαν το ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν …καταλήξει και στον αριθμό των …αυθόρμητων ψηφοφόρων του Μπενύτο, που θα ανακοινώσουν: 130.000, πάνω-κάτω!  
Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο κλίμα που θα επικρατήσει και στις απείρου πολιτικού κάλλους σκηνές που θα διαδραματιστούν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα. Και φυσικά στο τσουνάμι των αποχωρήσεων από βουλευτές και στελέχη, από τη Δευτέρα το πρωί!

Ο Πρετεντέρμπεης , η Χανούμ-Τρέμη, ο Βελητσίμας, ο Κατής- Καψής και ο Κολοκοτρώνης συζητούν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ :
ΑΝ ΤΟ ’21 ΥΠΗΡΧΕ MEGA …

Αφηνίασαν τα ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ των βραδινών δελτίων, ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ και ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ όποιον … «τολμήσει» να διαμαρτυρηθεί ενάντια στους «επίσημους» εκπροσώπους του αισχρού οικονομικοπολιτικού κατεστημένου κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Πρωτοπόρο στην ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ φυσικά για άλλη μια φορά το MEGA …  
Εκτός από τις γνωστές ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ προέλευσης Βενιζέλου, Σαμαρά και Παπαδήμ(ι)ου -για την ανάγκη να «εορτάσουμε» όλοι «ενωμένοι και αγαπημένοι», αγωνιστές και υποταγμένοι, θύματα και θύτες, αξιοπρεπείς και ξενόδουλοι, έντιμοι και λαμόγια, λαός και Κολωνάκι, κλπ- έφτασαν χθες στο σημείο να απαιτήσουν … ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ για τους πολίτες της Ρόδου (!!!) που είχαν αναγκάσει πριν λίγες μέρες τους «επίσημους» πολιτικάντηδες να φύγουν από την εξέδρα της παρέλασης τρέχοντας …

Το μαύρο, ελεεινό και τρισάθλιο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, μαζί με τους ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ και τα ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ των καθεστωτικών ΜΜΕ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο γκαιμπελισμού. Απίστευτα ψέματα, τρομοκρατία, συκοφάντηση και αποσιώπηση κάθε λαϊκής κινητοποίησης, χυδαία επίθεση ενάντια σε κάθε αντίθετη φωνή …

Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε … MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε π.χ. βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά) :


Χανούμ-Τρέμη: «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».

Πρετεντέρμπεης: «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».

Βελητσίμας: «Έχεις δίκιο Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές ομάδες κουκουλοφόρων – φουστανελοφόρων έχουν επικεφαλής έναν τύπο Κολοκοτρώνη, κάπως έτσι, που έχει το θράσος να απειλεί με βία, φωτιά και τσεκούρι, την φιλήσυχη πλειοψηφία που την αποκαλεί προσκυνημένη».

Κατής- Καψής: «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λέτε τόση ώρα, όμως το αδελφάκι μου που είναι μέγας δραγουμάνος του Μεγάλου Βεζίρη στην Ιστανμπούλ μου είπε πως αυτός ο …κοτρώνης και τα άλλα μπουμπούκια εξτρεμιστές Παπαφλέσσας και λοιποί είναι η αιτία που η Υψηλή Πύλη μας έχει στην μπούκα».

Χανούμ-Τρέμη: «Σωστά Μανώλη. Όμως έχουμε τον ίδιο τον τρομοκράτη στο τηλέφωνο να τον ανακρίνουμε. Κύριε Κολοκοτρώνη με ακούτε ; (Στα παράθυρα γύρω από την Τρέμη οι άλλοι τρεις κάνουν μορφασμούς απέχθειας).

Κολοκοτρώνης: «Συμπαθάτε με, δεν σας γρικώ καλά γιατί εδώ είμαστε έξω στον αέρα και το αγιάζι, και πέφτουν και κουμπουριές πότε – πότε».

Χανούμ-Τρέμη: «Πείτε μας κ. Κολοκοτρώνη, που βρήκατε το θράσος να αναστατώνετε τον τόπο και να παραβιάζετε την νομιμότητα ; Αφού οι προύχοντες που μας κυβερνούν έχουν κάνει μνημόνιο με τον Ιμπραήμ, εσείς τώρα τι θέλετε ;»

Κολοκοτρώνης:  (Μόλις πάει να πει μια συλλαβή, τον διακόπτει ο Πρετεντέρης).

Πρετεντέρμπεης:«Όλγα, για ρώτα τον κύριο σε παρακαλώ … γιατί εμείς όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε σήμερα τους συνδικαλισμούς και τις μαγκιές που έκανε στα Δερβενάκια και την Τριπολιτσά».

Κολοκοτρώνης:  (Πάει πάλι να μιλήσει, αλλά τον ξαναδιακόπτουν).

Χανούμ-Τρέμη: «Μην μιλάτε κύριε, ο Γιάννης είπε να σας ρωτήσω, δεν σας ρώτησα ακόμα. Για απαντήστε λοιπόν, πως τολμάτε να σηκώνετε κεφάλι όχι μόνο στους οθωμανούς αλλά και στους ευρωπαίους. Η ιερά συμμαχία Αγγλία – Γαλλία – Αυστροουγγαρία – Ρωσία μας είπε να κάτσουμε στα αυγά μας και να λέμε σφάξε μας αγά μου ν’ αγιάσουμε. Εσείς τι παριστάνετε, ξέρετε καλύτερα από όλους αυτούς;»

Κολοκοτρώνης: (Πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη, τον διακόπτει ο Καψής αυτή τη φορά).

Κατής- Καψής: «Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα, όμως τώρα θυμήθηκα πως το αδελφάκι μού έγραψε τις προάλλες πως στο σεράϊ συζητιέται πολύ ότι πίσω από τις ταραχές είναι μια ύποπτη περιθωριακή οργάνωση που λέγεται φιλική εταιρεία. Αυτοί δεν σέβονται τίποτα, έχουν διώξει όλους τους επενδυτές … φανταστείτε πως είχε έρθει ένας σοβαρός λόρδος ονόματι Έλγιν που έδωσε μια ολόκληρη φούχτα λίρες για να πάρει κάτι παλιομάρμαρα ο κουτόφραγκος, και αυτοί οι αμετανόητοι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν μαζί με κάτι ψευτοκουλτιουράδηδες κοραήδες και λοιπούς. Πάλι καλά που δεν τα κατάφεραν, γιατί η επένδυση αυτή δημιούργησε και θέσεις εργασίας, αυτούς που βοήθησαν να ξηλωθούν τα παλιομάρμαρα και αυτούς που τα φόρτωσαν στα καράβια του λόρδου».

 Βελητσίμας: «Να προσθέσω, Μανώλη, πως αυτοί οι περιθωριακοί κουρελήδες έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στα ευρωπαϊκά ανακτοβούλια. Κύριε Κολοκοτρώνη, το ξέρετε πως εξαιτίας σας ολόκληρος κόμης Μέτερνιχ έχει βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο ;»

Κολοκοτρώνης: (Μόλις ανοίγει το στόμα του, τον διακόπτουν άλλη μια φορά).

Πρετεντέρμπεης: «Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά Παύλο, έχουμε τώρα και καινούριο φρούτο – τον επαναστατικό τουρισμό. Έχουν πλακώσει και αναρχικοί από το εξωτερικό, σαν να μην έφταναν οι δικοί μας. Κάτι Σανταρόζα, κάτι Μπάϊρον και άλλα αποβράσματα. Μπάτε σκύλοι αλέστε γίναμε, κάνουμε και εισαγωγή ταραχοποιών.»

Χανούμ-Τρέμη: «Μάλιστα, Γιάννη, όλοι αυτοί μαζί με τους δικούς μας κάνουν και καταλήψεις σε δημόσια κτίρια. Δες τι έγινε στα κάστρα απ’ όπου πέταξαν έξω τις νόμιμες αρχές, δες τι έγινε στο Μεσολόγγι και αλλού. Πως θα προκόψει μετά από αυτά ο τόπος ; Αν μας πετάξουν έξω από το γρόσι, ποιος θα φταίει μετά ;»

Κολοκοτρώνης:  (Έχει βαρεθεί που δεν τον αφήνουν να μιλήσει και έχει φύγει από την γραμμή, ακούγεται του-του).

Χανούμ-Τρέμη: «Ορίστε θράσος. Μας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα μας. Εδώ του κάναμε την τιμή να τον ακούσουμε στο φιλόξενο δελτίο μας, να εκθέσει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά. Αλλά τι ξέρουν από δημοκρατία αυτοί οι τρομοκράτες. Ας αλλάξουμε τώρα θέμα, να πούμε για τις φιλανθρωπίες της πρέσβειρας καλής θέλησης Μπαρντιν Χανουμ Μπουρέκ που εγκαινίασε σήμερα νέα πτέρυγα στο Λεπροκομείο Σπιναλόγκα μαζί με τον βεζίρη αρρώστιας Λομπέρ Μπέη. Θυμίζουμε πως στις 11 στην Ανατροπή ο Γιάννης φιλοξενεί τους αρχιραγιάδες Μπενιζέλ, Τσαμάρ και Καρα Τζαφέρ για να ακούσουμε επιτέλους και μια υπεύθυνη φωνή.»
 
… ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, ΚΑΘΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ …


(Από ένα mail του Α. Μαυρόπουλου)


Η Ελλάδα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο. Του Ignacio Ramonet - Le Monde diplomatique 9.3.2012

Η Ελλάδα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο. Του Ignacio Ramonet - Le Monde diplomatique 9.3.2012

Η 21η Φεβρουαρίου 2012 θα είναι, πλέον, για την Ελλάδα, η ημερομηνία της Μεγάλης Παράδοσης. Είναι η μέρα, που με την υπόσχεση ενός δεύτερου πακέτου ευρωπαϊκής βοήθειας, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τους εξευτελιστικούς όρους που επέβαλε « η συμμορία του τριπλού Α » κατά τη σύνοδο του Eurogroup, την οποία ελέγχει η Γερμανία : δρακόντειες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες, περικοπές στους κατώτατους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και στις συντάξεις, απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση της φορολογίας, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις…

Κι όμως, οι Έλληνες είχαν ήδη υποστεί ένα πραγματικό « χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα », στις 10 Νοεμβρίου, όταν το Βερολίνο τους επέβαλε μια τρικομματική κυβέρνηση, αποτελούμενη από τους σοσιαλδημοκράτες, τους συντηρητικούς και τους ακροδεξιούς, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Όμως, η θυσία τους, ύστερα από την απίστευτα σκληρή θεραπεία-σοκ που υφίστανται επί τέσσερα χρόνια, δεν ωφέλησε σε τίποτα.

Αυτή τη φορά, το χτύπημα είναι ακόμα σοβαρότερο, γιατί από την Αθήνα ζητήθηκε μια τεράστια παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, « πιθανόν, η μεγαλύτερη που εκχωρήθηκε από μια χώρα σε καιρό ειρήνης ». [1] Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα τέθηκε υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, πλέον, σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό και τα δημοσιονομικά της, δεν έχει παρά μια « περιορισμένη κυριαρχία ».

Η επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα ήταν αναμενόμενη. Άλλωστε, αποτελεί άριστο μέσο παραδειγματισμού προς τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία). Ήδη από τον Ιούλιο του 2011, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup [2] προειδοποιούσε : « Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας θα περιοριστεί σημαντικά ». [3] Και στις 27 Ιανουαρίου, φέτος, η βρετανική εφημερίδα « Financial Times » έδωσε στη δημοσιότητα ένα γερμανικό έγγραφο που καλούσε την Αθήνα να υποδεχτεί έναν μόνιμο επίτροπο με δικαίωμα βέτο, για να επιβλέπει τον προϋπολογισμό του κράτους και να μπλοκάρει κάθε μη επιτρεπτό από τους πιστωτές της Ελλάδας έξοδο. Τέλος, την παραμονή της συμφωνίας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό « Der Spiegel », ο Βόλκερ Κάουντερ, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στο Κοινοβούλιο, προχώρησε ακόμα περισσότερο, ζητώντας την αποστολή στην Ελλάδα « γερμανών δημοσίων υπαλλήλων για να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής χρηματοπιστωτικής διοίκησης ». Το ίδιο αίτημα, εξάλλου, διατύπωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Δεν φτάσαμε ακόμα εκεί, αλλά η συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου προβλέπει « τη μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα μιας αποστολής της Κομισιόν » για να ελέγχει και να επιβλέπει τον ισολογισμό, καθώς και « μια ενισχυμένη παρουσία της τρόικας για να επιβλέπει σε μόνιμη βάση την εξυπηρέτηση του χρέους ».

Τα κεφάλαια που μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο της βοήθειας θα τοποθετηθούν σ’ έναν κλειστό λογαριασμό, στον οποίο μόνο η τρόικα θα έχει πρόσβαση και όχι η ελληνική κυβέρνηση. Ο λογαριασμός αυτός θα χρησιμεύσει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του εθνικού χρέους και όχι για την πληρωμή των μισθών και των συντάξεων. Τα νέα ομόλογα του ελληνικού κράτους δεν θα υπόκεινται πλέον στον ελληνικό νόμο, αλλά στον βρετανικό… Και σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των ιδιωτών πιστωτών της, αυτή θα κρίνεται στο Λουξεμβούργο και όχι στην Ελλάδα… Δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι πια κυρίαρχο κράτος.

Σιωπηρά, η Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασε σε ένα νέο στάδιο. Στο εξής, τα δυνατά κράτη (εκείνα που έχουν « τριπλό Α » συν η Γαλλία) απαιτούν από όλα τα υπόλοιπα, ιδιαίτερα τις χώρες της περιφέρειας, να αλλάξουν καθεστώς. Δεν πρόκειται ακριβώς για καθεστώς αποικίας, όμως μοιάζει πολύ μ’ ένα είδος διοίκησης το οποίο οι μεγάλες δυνάμεις εφάρμοζαν την αποικιοκρατική περίοδο, το προτεκτοράτο.

Για τους αποικιοκράτες, το προτεκτοράτο ήταν ένας τρόπος να επεκτείνουν την πολιτική και διοικητική τους επιρροή και να θέτουν υπό επιτήρηση ξένα εδάφη από τα οποία επιθυμούσαν να αρπάξουν τα πλούτη τους, χωρίς, ωστόσο, να επιβαρυνθούν με τα μειονεκτήματα και τα έξοδα που προϋποθέτει μια ξεκάθαρη προσάρτηση. Η διαφορά με την αποικία είναι ότι « το προστατευόμενο κράτος » διατηρεί επίσημα τους θεσμούς του, αλλά παραχωρεί στην « προστάτιδα δύναμη » την εξωτερική του πολιτική και κυρίως την οικονομία του και το εξωτερικό εμπόριο.

Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο παρακολουθούμε, στους κόλπους της Ε.Ε. και ιδιαίτερα της Ευρωζώνης, από την αρχή (το 2008) της χρηματοπιστωτικής κρίσης, την εμφανή απώλεια της κυριαρχίας των πιο αδύναμων κρατών. Είναι η προκαταρτική φάση, πριν από το θλιβερό τελικό στάδιο του « ευρωπαϊκού προτεκτοράτου », για το οποίο ωριμάζει η Ελλάδα.

Τον Σεπτέμβριο του 2001, η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε ένα νέο πρότυπο, την « marktkonforme demokratie » (δημοκρατία συμβατή με την αγορά), το οποίο προσδιόρισε κάπως έτσι : « Η κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού είναι προνόμιο του Κοινοβουλίου, πρέπει όμως να βρούμε τρόπους, ώστε η δημοκρατική αυτή απαίτηση να είναι συμβατή με τις επιταγές της αγοράς ». [4] Η αγορά είναι πλέον το σημείο αναφοράς : τις εκλογικές αποφάσεις δεν τις παίρνουν πια οι πολίτες αλλά τα χρηματιστήρια, οι τράπεζες και οι κερδοσκόποι. [5]

Η νέα αυτή αντιδημοκρατική φιλοσοφία κερδίζει σιγά σιγά την Ευρώπη. Μεταφράζεται σε νόμους και συνθήκες που περιορίζουν όλο και περισσότερο το περιθώριο ελιγμών των κυβερνήσεων και λειτουργούν ως « αυτόματος πιλότος » για να καθυποτάξουν τις κοινωνίες και να τις οδηγήσουν με υφέρποντα και μυστικό τρόπο προς μια ομόσπονδη Ευρώπη. Από αυτήν την άποψη, η τιμωρία της Ελλάδας είναι το μοντέλο που απειλεί κάθε απείθαρχη ευρωπαϊκή χώρα. Και θα γίνει και επίσημα κανόνας τον ερχόμενο Ιούλιο, όταν επικυρωθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM - Μόνιμο Ταμείο Διάσωσης).

Σχεδιασμένο από την Άνγκελα Μέρκελ και επικυρωμένο από τον Νικολά Σαρκοζί, το ESM είναι μια νέα διακυβερνητική οργάνωση, ένα είδος ευρωπαϊκού ΔΝΤ. Για την ώρα, περνά προς επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια, χωρίς δημόσιο διάλογο, [6] παρ’ όλο που, εξαιτίας των χαρακτηριστικών του, μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στους πολίτες. Πράγματι, το ESM προβλέπει χρηματοπιστωτική βοήθεια σε χώρες που την έχουν ανάγκη, υπό την προϋπόθεση να παραχωρήσουν ένα μέρος της κυριαρχίας τους, αποδεχόμενες την εποπτεία της ευρωπαϊκής τρόικας και υιοθετώντας αδίστακτα σχέδια προσαρμογής.

Το ESΜ είναι δομικά τμήμα του « Φορολογικού Συμφώνου », που υιοθετήθηκε στις 30 Ιανουαρίου από 25 από τους 27 αρχηγούς κρατών της ΕΕ. Το πραγματικό όνομα του τρομερού αυτού συμφώνου είναι « Συνθήκη για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση » [7] και είναι επίσης αποτέλεσμα μιας γερμανικής απαίτησης. Θα υποχρεώνει τα κράτη που το υπογράφουν να εγγράφουν στο Σύνταγμά τους (ή τουλάχιστον σε έναν νόμο) τον περίφημο « χρυσό κανόνα » για τη διατήρηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού σε ποσοστό μικρότερο από το 5% του ΑΕΠ. Οι χώρες που δεν θα σέβονται αυτόν τον περιορισμό θα βρίσκονται υπόλογες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα υφίστανται σοβαρές κυρώσεις.

Ο Καρλ Μαρξ διαβεβαίωνε ότι στη βιομηχανική εποχή οι κυβερνήσεις ήταν απλώς τα διοικητικά συμβούλια της μπουρζουαζίας. Παραφράζοντάς τον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σήμερα, στην εποχή της « Ευρώπης του “λιταρχισμού” » [8] της Άνγκελα Μέρκελ, οι κυβερνήσεις γίνονται τα διοικητικά συμβούλια των αγορών. Ως πότε ;

NOTES

[1] « El País », Μαδρίτη, 21-2-12
[2] Συντονίζει και επιβλέπει τις οικονομικές πολιτικές και στρατηγικές των χωρών της Ευρωζώνης. Συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας των χωρών αυτών, οι οποίοι συναντιούνται μία φορά τον μήνα
[3] Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό « Focus » 4-7-11
[4] Δήλωση στο κρατικό γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, 1-9-11
[5] Βλ. Rafael Poch, « Un documento alemán pide un comisario para Grecia », « La Vanguardia », Βαρκελώνη, 28-1-12
[6] στις 21 Φεβρουαρίου, η γαλλική Βουλή επικύρωσε τη συμφωνία που επιτρέπει τη δημιουργία του ESM. Η πλειοψηφία των σοσιαλιστών βουλευτών δεν ψήφισε ενάντια
[7] (ΣτΜ) Ή αλλιώς ενισχυμένο σύμφωνο σταθερότητας Βλ. http://consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/el/ec/127642.pdf.
[8] (ΣτΜ) λογοπαίγνιο με τις λέξεις λιτότητα και αυταρχισμός


Ιγνάσιο Ραμονέ


Πηγή: Η Ελλάδα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο. Του Ignacio Ramonet - Le Monde diplomatique 9.3.2012 - RAMNOUSIA