ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ ...!!!!‏


Η πιο ανασφαλής πρωτεύουσα της Ε.Ε......Αθήνα!


Έχουν διπλασιαστεί, μέσα σε μια δεκαετία (2000-2009), οι ληστείες και έχουν αυξηθεί κατά 50% οι κλοπές και οι διαρρήξεις στην Αττική. Επιπλέον, τα αδικήματα συνήθως συνοδεύονται και από βία. Αυτά είναι μερικά από τα πορίσματα της έρευνας που έγινε σε Αθήνα και Πειραιά, υπό την επιστημονική ευθύνη της καθηγήτριας και διευθύντριας του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χ. Ζαραφωνίτου.
 Η έρευνα έγινε μεταξύ καταστηματαρχών και αστυνομικών υπηρεσιών σε Αθήνα και Πειραιά, από τον Μάιο έως τον Ιούνιο 2010 και αφορά την εγκληματικότητα και την ανασφάλεια των κατοίκων στην Αττική.
Η Αθήνα, κρατά από το 2005, τα πρωτεία της πλέον ανασφαλούς πρωτεύουσας στην ΕΕ και στους κατοίκους της πόλης, είναι διάχυτη η εντύπωση ότι η Πολιτεία αδιαφορεί και δεν υπάρχουν οργανωμένες πολιτικές, είπε η κ. Ζαραφωνίτου. Τη διάχυτη ανασφάλεια έχουν, εν μέρει, μειώσει οι πεζές περιπολίες αστυνομικών και η επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς. Στις περιοχές, όπου η εμπλοκή των αστυνομικών είναι ενεργή στην καθημερινότητα των πολιτών, τα θύματα έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο.
Παρόλα αυτά, είναι υψηλό το ποσοστό της μη ικανοποίησης από τη λειτουργία των αστυνομικών αρχών, λόγω της έλλειψης ενεργούς και συνεχούς παρουσίας στις γειτονιές και διότι μετά από καταγγελίες δεν υπάρχει έγκαιρη επέμβαση, αποτελεσματικότητα, αλλά αντιθέτως έντονη γραφειοκρατία. Οι πολίτες ζητούν μια αστυνομία που θα είναι περισσότερο προσιτή, θα συνεργάζεται μαζί τους, θα είναι καλύτερα εκπαιδευμένη και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματική. Το ένα τρίτο όσων ερωτήθηκαν αποδέχεται περιορισμούς των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εάν κάτι τέτοιο συνεπάγεται πιο αποτελεσματική αστυνόμευση.
Η κ. Ζαραφωνίτου τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν οι κάτοικοι στο κέντρο της πόλης, με οικονομικά κριτήρια και βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και σημείωσε το έντονο αίσθημα εγκατάλειψης από το κράτος και τις υπηρεσίες του, σε συνδυασμό με την απουσία ελέγχου.
Η διευθύντρια Ερευνών του ΕΚΚΕ, Ιωάννα Τσίγγανου, που μελέτησε την επιχειρηματικότητα στο Κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι μόνο το ένα τέταρτο των επιχειρηματιών θεωρεί το Κέντρο σχετικά ασφαλές. "Οι Έλληνες, με μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις, ασφυκτιούν και αισθάνονται απροστάτευτοι από το κράτος. Το παρεμπόριο συνιστά πρόβλημα για το 65% των επιχειρηματιών. Το 83% ζητά να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για να διαθέτουν τα προϊόντα τους οι αλλοδαποί που εμπορεύονται στο δρόμο, το 28% ζητά να τους επιβληθεί βαριά φορολογία και το 20% να απελαθούν μαζικά", είπε η κ. Τσίγγανου.
Ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη και καθηγητής Εγκληματολογίας, Βασίλης Καρύδης επισήμανε ότι και πριν από 11 χρόνια, ανάλογα ήταν τα ευρήματα για την ανασφάλεια και την εγκληματοφοβία στο Κέντρο.Το αποτέλεσμα είναι όπως είπε:  "Η ανασφάλεια να αυτονομείται και να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος», τονίζοντας ότι η κατάσταση αποτελεί «ιδανικό θερμοκήπιο για ξενοφοβικές και ακροδεξιές ομάδες". Επισήμανε, τέλος, ότι το κέντρο της πόλης εγκαταλείπεται σταδιακά από τους κατοίκους του, ήδη από τη δεκαετία του '80 και ότι η ελληνική αστυνομία είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε δυναμικότητα στην ΕΕ.
Πορνεία -ναρκωτικά
Στο αδιέξοδο που συνεπάγεται η αντιμετώπιση ομάδων- όπως οι παράνομοι αλλοδαποί, οι τοξικοεξαρτώμενοι και οι εκδιδόμενες- μόνο με αστυνομικές μεθόδους, αναφέρθηκε ο αστυνόμος Α' Γιώργος Χαλιβόπουλος. Όπως επισήμανε, "αν δεν υπάρξει οργανωμένη και σε βάθος χρόνου παρέμβαση, το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί». Διότι όσοι συλλαμβάνονται, επανέρχονται συνήθως στην πρότερη κατάσταση. «Είναι απαραίτητο να υπάρξει πρόληψη και θεραπεία για τους τοξικοεξαρτώμενους, υποστήριξη για τους αστέγους, διεθνείς συμφωνίες για την επιστροφή των λαθραίως εισερχομένων, περιβαλλοντική και οικιστική αναβάθμιση του Κέντρου".
Παρεμπόριο
Στο παρεμπόριο, αναφέρθηκε ο Ειδικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, Γιώργος Στεργίου. Επισήμανε ότι μέσω της Ελλάδας διακινούνται τεράστιες ποσότητες εμπορευμάτων, από τις οποίες ελάχιστες μένουν στη χώρα. Είναι ενδεικτικό ότι στα ελληνικά τελωνεία γίνονται οι υψηλότερες κατασχέσεις στην ΕΕ. Επαίνεσε τη συμβολή του δήμου Αθηναίων στην κατάσχεση 51 αποθηκών το 2011, σε σχέση με την κατάσχεση 10 αποθηκών το 2010. Υπογράμμισε ότι "χωρίς την παρουσία της ελληνικής αστυνομίας δεν θα είχε γίνει τίποτα" και συμπλήρωσε ότι "είναι αμφίβολο εάν έχει τιμωρηθεί έστω και ένας από αυτούς που έχουν τις αποθήκες".
Αναφέρθηκε, τέλος, στις δυο θεσμικές παρεμβάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, που είναι η επιτόπια καταστροφή της εμπορικής αξίας των κατασχεμένων εμπορευμάτων και η ενεργοποίηση της αυτοχρηματοδότησης των κλιμακίων τα οποία θα ελέγχουν τις αγορές υπαίθριου εμπορίου. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αυτοχρηματοδοτούν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς από τα πρόστιμα.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, επισήμανε ότι "η εγκληματικότητα στην πόλη έχει προσλάβει τέτοιες διαστάσεις που χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση". Ζήτησε να μη φύγουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες από το Κέντρο. Να αντιληφθούν οι πολίτες ότι είναι συνυπεύθυνοι όχι μόνο στο παρεμπόριο, αλλά και στην επαιτεία και στην πορνεία. Όπως υπογράμμισε, η πορνεία έχει αυξηθεί κατά 1500% στην πόλη.
Ο ίδιος έχει καταθέσει νομοσχέδιο για την πορνεία, διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο ένας οίκος ανοχής με άδεια, αλλά η κατάργηση της υπέρμετρης αυστηρότητας προσέκρουσε σε ισχυρά αντανακλαστικά. Δεν πρέπει να επιτρέπεται να γίνονται τα πανεπιστήμια ορμητήρια πολιτικής βίας και παρεμπορίου, είπε. Για τις διαδηλώσεις, επισήμανε ότι πρόκειται, σε λίγες ημέρες, να δοθεί νομοσχέδιο όπου "απλά εξειδικεύονται οι συνταγματικές διατάξεις. Υπάρχει το δικαίωμα που διασφαλίζεται με το άρθρο 11, αλλά είναι δικαίωμα με όρια. Διότι υπάρχει και το δικαίωμα του άλλου να κυκλοφορεί, να εργάζεται. Υπάρχει δικαίωμα στο επιχειρείν".

Η επιχείρηση παραπληροφόρησης της Λευκής Ψήφου συνεχίζεται! Μάθε τι σημαίνει να ψηφίζεις λευκό ή άκυρο στην Ελλάδα του 2012! Ποιον ευνοεί τελικά η Αποχή;

ΓΙΑΤΙ οι «σάπιοι κομματικοί εγκέφαλοι» παραπληροφορούν τον κόσμο; Μετά από δική σας απαίτηση ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ σήμερα, το άρθρο της 2ας Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση όλων των ψηφοφόρων ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!! 

Αρκετό καιρό πριν, είχαμε εντοπίσει την οργανωμένη προσπάθεια κάποιων κύκλων να εκμεταλλευτούν το «χάος» με τον εκλογικό νόμο και να σπρώξουν τον Ελληνα πολίτη να ψηφίσει , ΟΧΙ με βάση το κριτήριο που αυτός επιθυμεί, αλλά με τους στόχους των συμφερόντων των εκάστοτε πολιτικών γραφείων, που χρησιμοποιούν μια απίστευτη προπαγάνδα!

Κυκλοφόρησε λοιπόν τότε, ένα μαζικό mail, σύμφωνα με το οποίο, αν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψήφιζαν ΛΕΥΚΟ, και το ποσοστό αυτό ξεπερνούσε το 50%, τότε θα είχαμε επανάληψη των εκλογών!!!

ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ!

Στις 2 Φεβρουαρίου, δημοσιεύσαμε λοιπόν ένα άρθρο, μαζί με αποκλειστικά ντοκουμέντα και έγγραφα, που κατέρριπταν τους ισχυρισμούς των προπαγανδιστών, με αποτέλεσμα να δεχτούμε την επίθεση των –κατά τα άλλα- «γνωστών αγνώστων» γραφείων, που λειτουργούν κατά παράβαση όλης της κείμενης νομοθεσίας και υπό την ανοχή των Αρχών!

Μάλιστα στο άρθρο αυτό, είχαμε δημοσιεύσει –κι έκανε ιδιαίτερη αίσθηση- ότι ή άποψή μας ταυτίζεται με αυτή των προπαγανδιστών!!!

Δηλαδή, υπό κανονικές συνθήκες, έτσι έπρεπε να συνέβαινε! Αν ο λαός ψήφιζε 50+1% ΛΕΥΚΟ τότε ο Πρόεδρος να επαναπροκήρυττε αμέσως εκλογές! Ασχετα από αυτό όμως, ο εκλογικός νόμος που ισχύει σήμερα, έχει ... αντίθετη άποψη από εμάς, και δυστυχώς, αρκετοί εκμεταλεύονται την άγνοια του πολίτη και τον παρασύρουν, εκεί που ακριβώς θέλουν οι προπαγανδιστές, δηλαδή αυτοί, που κατέστρεψαν τη χώρα μας!!!

Ετσι, με στοιχεία που παραθέσαμε, αποδείξαμε, ότι τόσο το μαζικό αυτό mail όσο και η αρθρογραφία ορισμένων, (στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανώνυμα) αποτελούν στοχευμένη προπαγάνδα όσων έχουν συμφέροντα να αυξηθεί η λευκή ψήφος, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσοστό που απαιτεί ο εκλογικός νόμος για αυτοδυναμία!

Κι ενώ μετά τις 2 Φεβρουαρίου οι προπαγανδιστές του «μύθου της Λευκού ψήφου» ...καταλάγιασαν, προφανώς διότι το ράπισμα ήταν ισχυρό, εντούτοις, εδώ και τρεις μέρες, έχουν εξαπολύσει νέα επίθεση παραπληροφόρησης, στοχεύοντας φυσικά, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, να παραπληροφορήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους!

Μετά από απαίτηση εκατοντάδων αναγνωστών μας , αλλά και ανθρώπων που δεν είχαν διαβάσει το άρθρο μας, αναδημοσιεύουμε σήμερα εκ νέου το άρθρο της 2ας Φεβρουαρίου 2012 σχετικά με την Λευκή Ψήφο, τα Ακυρα καθώς και πως λειτουργούν αντίθετα με τις πραγματικές επιδιώξεις και επιθυμίες του εκλογικού σώματος!

Το ζητούμενο για εμάς είναι, να πληροφορηθεί ο πολίτης ΑΚΡΙβΩΣ τι συμβαίνει με τον εκλογικό νόμο και κατόπιν να αποφασίσει τι θα πράξει στις επόμενες, κατά γενική ομολογία, κρισιμότερες εκλογές μετά την Μεταπολίτευση!

Εάν λοιπόν δεν σταματήσει η προπαγάνδα των «έμμισθων παπαγάλων» των κομματικών γραφείων, τότε θα αναγκαστούμε να διατηρήσουμε το άρθρο, στην κορυφή της σελίδας μας, μέχρι το τέλος των εκλογών! Διότι στόχος τους είναι να παρασύρουν τον ψηφοφόρο, στα δίχτυα που έχουν απλώσει ορισμένοι «σάπιοι κομματικοί εγκέφαλοι»!



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

      




Ολη η αλήθεια για τα λευκά ψηφοδέλτια και τον εκλογικό νόμο


Τι λέει ο εκλογικός νόμος και τι απαντά το υπουργείο σε ερώτημα Ελληνα πολίτη επ αυτού - Ποια κόμματα ευνοεί το Λευκό, το Ακυρο και η Αποχή!
Για να σταματήσει επιτέλους η εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού Λαού!
Οσοι διαβάζουν τους AegeanTimes.gr από παλιά, σίγουρα γνωρίζουν ότι έχουμε κάνει τις πιο απίστευτες προεκλογικές προβλέψεις ιστορικά, χρησιμοποιώντας εργαλεία της Στατιστικής, μακριά από δημοκοπικά τερτίπια! Αρκετοί συνεργάτες μας γνωρίζουν σε βάθος τους εκλογικούς νόμους και έχουν διαβλέψει ή αναλύσει, απίστευτα εκλογικά παράδοξα στη χώρα μας, είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο!

Παρατηρούμε όμως εδώ και ένα χρόνο, μια ευρύτατη προσπάθεια παραπλάνησης του εκλογικού σώματος, από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα εξουσίας, η οποία δυστυχώς αναπαράγεται από ανθρώπους οι οποίοι παρασύρονται από την λαμπερή κεντρική ιδέα των κέντρων αυτών!

Συγκεκριμένα, στο διαδίκτυο, κυκλοφορεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, μια είδηση «μαϊμού» σχετικά με την λευκή ψήφο! «Λυτοί και δεμένοι» λοιπόν, καλούν τον κόσμο να ψηφίσει λευκό στις εκλογές, διότι όπως ισχυρίζονται, αν υπάρχουν 51% λευκά επί του συνόλου των ψηφισάντων, τότε οι εκλογές ή ακυρώνονται ή επαναλαμβάνονται ή το αποτέλεσμά τους είναι .. Αντισυνταγματικό, ανάλογα με την έκδοση που διαχέεται αυτή η εσφαλμένη πληροφορία στο διαδίκτυο.

Η αλήθεια απέχει παρασάγγας από αυτά που γράφονται!

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Ακυρα. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος.

Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Αρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα».

Ξεκάθαρα, σε τέτοιο βαθμό που δεν επιτρέπει καμία αμφισβήτησή του!
Προφανώς όμως αυτό δεν πτοεί τα κέντρα παραπλάνησης του εκλογικού
σώματος, τα οποία διατείνονται ότι το 51% των Λευκών, ακυρώνει τις
εκλογές !!!

Πουθενά, σε κανένα σημείο του νόμου 3434/06 δεν αναφέρεται το παραμικρό! Από κανένα άρθρο του Συντάγματος δεν προκύπτει κάτι ανάλογο!

Ασχετα με την προσωπική μου άποψη, αυτή είναι η πραγματικότητα!

Προσωπικά θεωρώ, ότι θα έπρεπε να υπήρχε μια πρόβλεψη για το λευκό και την σχέση του με τα έγκυρα ψηφοδέλτια και θα ήταν δημοκρατικά σωστό οι πολίτες , να έχουν τρόπο να εκφράσουν ότι κανένα κόμμα να μην μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση, αν κι εφόσον κανένα δεν αντιπροσωπεύει την θέλησή τους! Συμφωνώ ότι αν το 51% των ψηφοφόρων, ψήφιζε λευκό, τότε θα έπρεπε να είχαμε επανάληψη των εκλογών στη χώρα! Το βρίσκω δίκαιο!

Αυτή τη στιγμή όμως στη χώρα μας, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με το ισχύον νομικό καθεστώς που διέπει τις εκλογές στην Ελλάδα!

Και σίγουρα, το να αναπαράγει κάποιος μια ψευδή ή φανταστική τέτοια δήλωση, έχει κάποιο σκοπό!

Το σίγουρο είναι, ότι αν το σύνολο των λευκών ήταν 99,99% και πήγαινε μόνο ο κ.Παπανδρέου για παράδειγμα να ψηφίσει το κόμμα του, τότε θα συγκέντρωνε το 100% των έγκυρων ψήφων και το κόμμα του θα λάμβανε ΚΑΙ τις 300 έδρες της βουλής!!!

Σας γράφω αυτό το υπερβολικό από κάθε άποψη παράδειγμα, για να
κατανοήσετε ότι με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, ακόμη κι αυτό μπορεί να συμβεί, μιας και δεν υπάρχει ουδεμία πρόβλεψη για τέτοια ενδεχόμενα!

Και ο σκοπός είναι ένας και μοναδικός!

Να αυξήσουν τα ποσοστά τους τα κόμματα που θα μπουν στην Βουλή!
Περισσότερο το πρώτο κόμμα, λιγότερο το δεύτερο και ούτω καθεξής!

Πως γίνεται αυτό;

H ερώτηση που τίθεται από εκατοντάδες αναγνώστες μας εδώ και καιρό και μας οδήγησε στο παρόν άρθρο είναι μία :

Aν ψηφίσω λευκό ποιος ευνοείται τελικά;

Σύμφωνα με όσα έγραψα προηγουμένως, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα άκυρα και τα λευκά δεν προσμετρούνται στη διαμόρφωση του εκλογικού
αποτελέσματος. Το σίγουρο είναι ότι πριμοδοτούν το κόμμα που θα
συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό. Αν και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, όπως και ένα λευκό, εκφράζουν διαμαρτυρία ή κάποιο λάθος του ψηφοφόρου που δεν ακολούθησε πιστά όσα λέει ο νόμος για τα ψηφοδέλτια .

Όπως και να έχει, η ψήφος αυτού που έριξε λευκό ή άκυρο, είναι δηλαδή μία ψήφος που λογικά δεν θα πήγαινε ποτέ στα κόμματα εξουσίας. Αυτό λέει η λογική τουλάχιστον!

Ομως, επειδή δεν καταμετρείται, ουσιαστικά βοηθάει το πρώτο κόμμα να επιτύχει πιο εύκολα τα όρια της αυτοδυναμίας.

Σε δεύτερο βαθμό, βοηθά τα υπόλοιπα κόμματα που θα πιάσουν τελικά το πλαφόν του 3%, να εμφανίσουν υψηλότερο ποσοστό, από αυτό που πραγματικά θα είχαν εάν -ιδανικά- ψήφιζαν όλοι οι εκλογείς. Με απλά λόγια, αν τα λευκά προσμετρούνταν στα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια, θα έριχναν τα ποσοστά των κομμάτων ! Τώρα αυτός που ψηφίζει ΛΕΥΚΟ διαμαρτυρόμενος ενάντια στα κόμματα, στην ουσία ΤΑ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ !!!

Αυτό είναι η απόλυτη αλήθεια όσο παράδοξο κι αν ακούγεται!!!

Αυτό μάλιστα επετεύχθη , μετά από προσφυγές που έκαναν βουλευτές που δεν εκλέχτηκαν όσο ίσχυε παλιότερα τα λευκά να προσμετρούνται στα έγκυρα! Τις κέρδισαν στα δικαστήρια, δικαιώθηκαν, πήραν τις βουλευτικές έδρες με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το κράτος να αλλάξει τον εκλογικό νόμο μιας και υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις που στηρίζονταν σε αυτό.

Επί της ουσίας δηλαδή τα λευκά και τα άκυρα πλέον ΔΕΝ έχουν απολύτως καμία διαφορά με βάση τον εκλογικό μας νόμο, άσχετα αν η πρόθεση του ψηφοφόρου είναι διαφορετική!

Οσο για το θέμα της μη προσέλευσης της κάλπες αυτό έχει ως εξής:

Ο ψηφοφόρος που δεν πάει να ψηφίσει, το κάνει στην Ελλάδα περισσότερο κυρίως γιατί αρνείται να συμμετάσχει στην διαδικασία και λιγότερο γιατί το αμελεί ή αδυνατεί!

Επί της ουσίας, η πρακτική του «δεν ψηφίζω» βοηθά τους ισχυρούς
κομματικούς μηχανισμούς και ειδικά τα κόμματα που την δεδομένη χρονική στιγμή, έχουν μεγαλύτερη εκλογική συσπείρωση!

Για παράδειγμα, αν η ΝΔ έχει μεγάλη εκλογική συσπείρωση ως κόμμα τότε όλο και περισσότεροι θα προσέλθουν να ψηφίσουν!

Αν το ΠΑΣΟΚ έχει μικρή συσπείρωση τότε την μέρα των εκλογών θα υποστεί εκλογική συντριβή, πολύ απλά διότι μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του δεν θα πάει να ψηφίσει.

Συνεπώς, η αποχή από τις εκλογές, βοηθά τα κόμματα που έχουν μεγάλη συσπείρωση κατά την άποψή μου άνω του 80%ενώ τα κόμματα που θα πάνε στις εκλογές με συσπείρωση κάτω του 45%, θα
υποστούν μια οδυνηρότατη εκλογική ήττα που όμοιά της δεν θα έχουν
ξαναδεί!

Συνεπώς, με τα σημερινά δεδομένα του 2012, αν ένας ψηφοφόρος της ΝΔ που έχει υψηλό βαθμό συσπείρωσης δεν προσέλθει να ψηφίσει, τότε το κακό για το συγκεκριμένο κόμμα είναι μικρό! Αν όμως ένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ δεν προσέλθει τότε στην ουσία τιμωρεί το κόμμα του!

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση με τον εκλογικό μας νόμο και όλα τα άλλα που ισχυρίζονται κάποιοι , αποτελούν παραπλάνηση του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων και όσοι το συνεχίζουν ,χρειάζονται επειγόντως μια βρεγμένη σανίδα! Ο καθείς για τον λόγο που συνεχίζει να το κάνει!

Είτε από άγνοια είτε για να προσκομίσει μεγάλο κομματικό όφελος από την άγνοια του κόσμου!

Και επειδή η εκστρατεία παραπληροφόρησης καλά κρατεί, και όλο και θα βρεθούν ορισμένοι που θα επιμείνουν στους ψευδείς ισχυρισμούς τους δημοσιεύουμε σήμερα, την απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, σε ερώτημα που είχε υποβάλει επισήμως, τον Αύγουστο του 2011, ο κ. Παντελής Γιαμαρέλλος, από όπου προκύπτει ο ψευδής ισχυρισμός, όσων υποστηρίζουν ότι με την λευκή ψήφο του 51% των ψηφοφόρων, μπορεί να ακυρωθούν οι εκλογές. Ετσι
ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αήθης αυτή εκστρατεία παραπλάνησης του Ελληνικού λαού από συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας!

Aκολουθεί η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα: 






Aκολουθεί το ΦΕΚ του νόμου 3434/06 Νόμος Παυλόπουλου:


Αν τους ψηφίσουμε και πάλι, τότε θα είμαστε για φτύσιμο! Απ' τα παιδιά μας!


Πώς γίνεται ρε παιδιά ΝΔ πρώτο κόμμα και του Κουβέλη δεύτερο βάσει των διαφόρων δημοσκοπήσεων, είναι δυνατόν να ψηφίζει ο κόσμος μνημονιακά κόμματα...Δεν καταλαβαίνω, έχουμε συνειδητοποιήσει τι θα γίνει μετά τις εκλογές ή πιστεύουν πως θα ξαναγίνουν σε κανά εξάμηνο όταν το 80% θα είναι άνεργοι.

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι η ΝΔ και το νούμερο ο Σαμαράς δεν εμπλέκονται σε αυτό το χάλι η υπάρχουν λιγότερα μνημονιακά κόμματα από άλλα. 

Ο μεν Κουβέλης είπε θα σεβαστούμε το μνημόνιο ο δε Σαμαράς έχει υπογράψει ότι θα το ακολουθήσει πιστά και απαράλλαχτα όπως και ο Μπένι.

Ειλικρινά αν αυτό θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα λυπάμαι κανέναν, ούτε εμένα που είμαι άνεργος με δυο παιδάκια.

Τελικά παίρνουμε ότι μας αξίζει αυτή η κατάσταση είναι αυτό που συντηρούσαμε χρόνια αν και εγώ ποτέ δεν έδωσα ψήφο στο δικομματισμό.

Δύο κόμματα κατέστρεψαν μια χώρα επί χρόνια κυβέρνησής τους και τώρα πάλι θα βγάλουμε το άλλο, που από τώρα μιλάνε για συνεργασία και συγκυβέρνηση μην τυχόν και χάσουν καμιά καρέκλα, αδιαφορώντας για τον θάνατο που έσπειραν.

Τι να πω ρε παιδιά πόσο μαμάκες είμαστε και δυστυχώς έχουμε περιθώριο από ότι φαίνεται και για άλλο.

Αν είμαστε πατριώτες και πονάμε αυτόν τον τόπο και τους συνανθρώπους μας.


Αν πιστεύουμε στο μέλλον των παιδιών μας.


Αν θέλουμε να έχουμε ζωή θα πρέπει ούτε μισός ψήφος να πάει σε μνημονιακά κόμματα.

Μακάρι την ώρα της κάλπης να το σώσουν και να σκεφτούν όσοι θα πάνε να τους ψηφίσουν ακόμη και ο μισός, αλλά φοβάμαι πως αν και δεν γεννηθήκαμε έτσι βρήκαν τον τρόπο και μας έχουν κάνει τα πιο άτολμα κοιμισμένα ανθρωπάκια πάνω στον πλανήτη.

Νούμερο ένα παρτάκηδες, γλύφτες, βολεψάκηδες κότες χωρίς αρχή μέση και τέλος.

Ήθελα να ήξερα όλοι αυτοί που θα τους ξαναψηφίσουν συνυπογράφοντας το έγκλημα του λαού και το ξεπούλημα της χώρας που θα πάνε μετά να κρυφτούνε ή μάλλον θα κρυφτούνε πίσω από το ψέμα του εγώ δεν τους ψήφισα αλά βγήκαν από μόνοι τους.

Καληνύχτα Ελλάδα, Καληνύχτα Έλληνες και συγνώμη για την ενόχληση.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -- Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ 2010 ..!!!‏


 
Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη για τον τρόπο που η Ελλάδα θα μπορούσε να διαγράψει τα χρέη της ήρθε στο φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες.
Σύμφωνα με μελέτη που υπογράφουν o Μίτου Γκουλάτι, καθηγητής του Πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ και ο Λέο Μπουχάϊτ, νομικός ειδικευμένος σε θέματα αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, η Ελλάδα από το Μάιο του 2010 θα μπορούσε μονομερώς να επιλέξει σε ποιo ποσοστό θα κουρευθεί το χρέος της, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν και ειδικότερα να μην υποχρεωθεί να καταληστέψει το λαό.
Στην μελέτη τους, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν πως η ελληνική Βουλή μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξει τους όρους που έχουν εκδοθεί όσα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο. Μάλιστα, τονίζουν πως η ελληνική Βουλή μπορεί όποια στιγμή επιθυμεί να μειώσει το επιτόκιο ή ακόμα και να αυξήσει την περίοδο αποπληρωμής των ομολόγων, τα οποία αποτελούσαν το 2010 το 90% του συνολικού χρέους της χώρας.
Μπορούμε όλοι λοιπόν να φανταστούμε τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο…

Διαβάστε όλη τη μελέτη εδώ:


Lee C. Buchheit 

 

Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP - Νέα Υόρκη Γραφείο

Γ. Μίτου Gulati 

 

Duke University - Νομική Σχολή του 

7 Μαίου 2010




Περίληψη:   
  
Ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης του χρέους έχει πάρει τη μορφή μιας 110.000.000.000 € οικονομικό πακέτο στήριξης για την Ελλάδα ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 2 Μαΐου, 2010. 
Ένα σημαντικό μέρος αυτού του € 110 δισεκατομμύρια, αν και όταν αυτή καταβάλλεται, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ωρίμανση ελληνική δανειακών υποχρεώσεων, στο ακέραιο και εγκαίρως. Η επιτυχία του σχεδίου Α δεν είναι αναπόφευκτη? Μεταξύ άλλων, θα απαιτήσει από τους Έλληνες να δεχθούν - και να κολλήσει σε - ένα σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής επί σειρά ετών. 
Εάν το σχέδιο Α δεν ευημερούν, ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις; Και πόσο γρήγορα θα μπορούσε ένα σχέδιο Β να κινητοποιηθούν και να εκτελεστεί; Το παρόν έγγραφο περιγράφει τα στοιχεία μιας πιθανής σχέδιο Β, η αναδιάρθρωση των περίπου € 300 δισεκατομμυρίων του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα. 
Πριν από κρατικά αναδιαρθρώσεις χρέους παρέχουν σημαντική καθοδήγηση για το πώς μια τέτοια αναδιάρθρωση θα μπορούσε να διαμορφωθεί. Αλλά αρκετά βασικά χαρακτηριστικά του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να κάνει αυτή τη λειτουργία σημαντικά διαφορετική από κάθε προηγούμενη δημόσιο χρέος προπονήσεις. 
Για να είμαστε σίγουροι, μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα απαλλάξει τη χώρα από την οδυνηρή προοπτική σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή, ούτε θα εκτοπίσει την ανάγκη για οικονομική στήριξη από το δημόσιο τομέα. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει τον τρόπο κάποιες από αυτές οι πόροι δαπανώνται (για παράδειγμα, backstopping το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, σε αντίθεση με την εξόφληση το χρέος εξ ολοκλήρου). 
Το παρόν έγγραφο δεν εικασίες για το αν η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα γίνει στην πράξη αναγκαία ή πολιτικά εφικτή. Η έκθεση επικεντρώνεται μόνο στο πώς και όχι το κατά πόσον το πότε, από μια τέτοια αναδιάρθρωση του χρέους.

http://www.staparaskinia.gr