Στις 25 του Μάρτη ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο ΟΝΕΙΡΟ, στο ΜΕΛΛΟΝ, στη ΖΩΗ!

 Σε μια χώρα που φαίνεται να μην υπάρχει πια καμιά θέση για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της, ο λαός δεν έχει άλλη λύση από την εξέγερση για να διώξει τους δυνάστες του, να ξανακερδίσει το δικαίωμα στην δουλειά, στο μισθό, στη ΖΩΗ!

Βαρεθήκαμε να μας κλέβουν κομμάτι-κομματάκι τη ζωή μας. Να πληρώνουμε για ένα χρέος, νια το οποίο οι εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά ευθύνη αφού οι μόνοι που επωφελήθηκαν από τα δάνεια ήταν οι τραπεζίτες κι οι μεγαλοεργολάβοι.

Ξέρουμε πως το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ., όταν μιλά για σωτηρία της χώρας δεν αναφέρεται στους εργαζόμενους αλλά στους τραπεζίτες, τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομήχανους κι όλους αυτούς που θέλουν το μισθό μας ένα "ξεροκόμματο" να κάνουν, για να συνεχίσουν "να τρώνε με χρυσά κουτάλια".
 Βαρεθήκαμε να περιμένουμε όλους αυτούς που μιλούν στο όνομα των εργαζόμενων και του λαού να οργανώσουν την αντίδρασή μας. Να συμμετέχουμε σε αγώνες με ημερομηνία λήξης, αγώνες "για την τιμή των όπλων", αποσπασματικούς ενάντια σε κάποιο αντιλαϊκό μέτρο (ενώ άλλα χειρότερα ακολουθούν), αγώνες που καμιά αντιλαϊκή πολιτική δεν μπορούν να σταματήσουν.

 Ξέρουμε ότι κανένας αγώνας δεν μπορεί να είναι νικηφόρος αν δεν έχει συνέχεια, μαζικότητα, αποφασιστικότητα κι αν πάνω απ' όλα δεν οργανώνεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, έξω δηλ. από λογικές ανάθεσης αλλά μέσα από τη συζήτηση για το περιεχόμενο και τις μορφές δράσης που τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζόμενων εκφράζουν. Ξέρουμε πως η χώρα έχει έναν τεράστιο κοινωνικό πλούτο που οι εργαζόμενοι παράγουμε και μερικές οικογένειες μεγαλοκεφαλαιούχων λυμαίνονται. Ξέρουμε πως ο παραγόμενος σήμερα πλούτος είναι αρκετός για τον υπερδιπλασιασμό των μισθών μας ενώ οι διατροφικές και άλλες ανάγκες του λαού και ο φυσικός πλούτος του τόπου επιτρέπουν την ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων που μπορούν να προσφέρουν δουλειά σε όλους.

Κι αυτό ακριβώς διεκδικούμε: Να πάρει ο λαός την εξουσία και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στα χέρια του! Γιατί σήμερα δεν είναι αρκετό να μην περάσουν κάποια νέα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι αναγκαίο να καταργηθούν κι όλα αυτά που ήδη έχουν περάσει.
Γι αυτό και ο αγώνας πρέπει να είναι συνολικός, να θέτει το αίτημα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και κάθε ΕΠΙΔΟΞΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ! Στον κοινωνικό ζόφο που κυριαρχεί αντιπαραθέτουμε το ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ! θέτουμε ως κυρίαρχο αίτημα, την ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ προς όφελος της ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!  
Ένα τέτοιο αίτημα μπορεί να αντιπαρατεθεί με τις λογικές της ήττας που περιορίζουν τους αγώνες στη διαμαρτυρία ή την αντίσταση για να σώσουμε ότι μπορούμε, αμφισβητεί το μονόδρομο της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ξεσηκώνει, γεμίζει ελπίδα, διάθεση για αγώνα.

Με αιτήματα τη Διαγραφή του Δημόσιου Χρέους αλλά και των χρεών των νοικοκυριών προς τράπεζες, την Κρατικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο και μείωση τιμολογίων, τις Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, την Έξοδο από το Ευρώ-Ευρωζώνη και το χτύπημα της ακρίβειας και τη Συντακτική Συνέλευση (και δημοψήφισμα) για κατοχύρωση δεσμών Άμεσης Δημοκρατίας, διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου στις πολιτειακές και κρατικές δομές, και συζήτηση αποδέσμευσης της χώρας από καπιταλιστικούς και ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, στις 25η ίου Μάρτη, επέτειο του ξεσηκωμού για την ανεξαρτησία της χώρας, ξεκινάμε έναν ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ μέχρι τη ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Το ψευδεπίγραφο δίλημμα του Σαμαρά. Αυτοδυναμία ή Ακυβερνησία. Ο λύκος που φόρεσε προβειά

Όπως κι ο Γιωργάκης στις δημοτικές εκλογές του 2010 χρησιμοποίησε το δικό του δίλημμα ”ΠαΣοΚ ή Εκλογές”, “απειλώντας” την χώρα του Περικλή με…
Δημοκρατία, έτσι τώρα κι ο επίδοξος ηγέτης του μνημονίου Σαμαράς, χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή με το παραπλανητικό δίλημμα “Αυτοδυναμία ή.....
Ακυβερνησία”.

Ας καθαρίσουμε λοιπόν το μυαλό μας κι ας ανοίξουμε τα μάτια μας, γιατί τα πιο επιτυχημένα ψεύδη είναι τα οφθαλμοφανή!

Ποιος είναι ο Στόχος ενός τέτοιου ψεύδους “διλήμματος”;

O εκλογικός στόχος, είναι το προφανές μέρος της μπλόφας,
τηνσυσπείρωση της εκλογική βάσης, την πίεση στους εσωκομματικούς τριγμούς, την αποδόμηση των αντιμνημονιακών επιχειρημάτων και τέλος τον εκφοβισμό της κοινωνίας.

H διασπορά του φόβου κάνει επιθετική μετάσταση σε όλη την κοινωνία, είναι δοκιμασμένο σχέδιο και αποτελεσματικό. Το ΔΝΤ έχει σαρώσει λαούς ολόκληρους, ξέρει καλά το παιχνίδι.

Το εχθρικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γινόνται οι εκλογές, είναι γνωστό από ανάλογες εμπειρίες του ΔΝΤ στο εξωτερικό. Άρα ο αντικειμενικός σκοπός της “μπλόφας” των εθνικών εκλογών και της διασποράς του φόβου είναι η προώθηση των νέων μέτρων!

Ο παραλογισμός του ίδιου του μηνύματος!

Το επιτελείο του ΔΝΤ και της ΝΔ δεν κατέληξε τυχαία.

“Αυτοδυναμία ή Ακυβερνησία”.

Αυτοδυναμία; Σε ποιον; Γιατί κάποιος να δώσει αυτοδυναμία σε κάποιον που δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα; Κι αν έχει σκοπό να αλλάξει και να διαπραγματευτεί το μνημόνιο, πως κέρδισε την στήριξη της Μέρκελ; Μα έχει ήδη έχει υπογράψει ότι θα εφαρμόσει στο ακέραιο το Μνημόνιο Β’ το οποίο και στήριξαν με 199 ΝΑΙ!

Θα στήριζαν οι εισβολείς κάποιον που δεν ελέγχουν; Στην Γαλλία ο υποψήφιος Πρόεδρος Hallande έχει μπει στην Μαύρη λίστα μόνο γιατί υποσχέθηκε την επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου Σταθερότητας! Βεβαια κι ο Σαμαράς είχε μιλήσει στο Ζάππειο, αλλά μόνο εμείς το θυμόμαστε και το μνημονεύομαι πια.

Αρα δεν είναι παράλογο να δώσουμε Αυτοδυναμία στον Σαμαρά “για διαπραγματευτεί από ισχυρότερη θέση” αυτός που Ψήφισε το Μνημόνιο;

Να το ξαναπώ;

Η ΝΔ ψήφισε το Μνημόνιο Β΄ δίνοντας άλλοθι και άφεση αμαρτιών και για το Μνημόνιο Α΄, ψηφίζοντας κάποιος την ΝΔ δεν υπερψηφίζει κι αυτός με την σειρά του το Μνημόνιο;

ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΟΣΩΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Ακυβερνησία; Μα έχουμε ήδη του παράδειγμα και τις δυνατότητες του μνημονιακού Στρατοπέδου να “συνεργάζεται” για το καλό του Τραπεζίτη, επίσης μας λένε διαρκώς ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα! Αλλά μάλλον δεν έχει αδιέξοδα μόνον όταν πρόκειται να κοπούν συντάξεις, όταν αφορά όμως τα σκάνδαλα των Υποβρυχίων, Ζημενς, Τσουκάτου τότε υπάρχει κίνδυνος “εκτροπής”, γιατί οι πολιτικοί δεν πάνε Φυλακή, το “βρώμικο ’89″ ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Ή μήπως έχουν σκοπό να επαναφέρουν κάποια από τα εργασιακά δικαιώματα και φοβούνται ότι ο κόσμος θα… αντιδράσει; Μάλλο το αντίθετο έχουν σκοπό να κάνουν!

Υπάρχει τρόπος αντίδρασης;

Μα το είπε ο “Σαμαρικότερος” του Σαμαρά κι νυν Πρόεδρος του ΠαΣοΚ! Ο αντίπαλος του ψευδεπίγραφου εκβιασμού είναι η “Εξουθενωτική πολυφωνία στην Ελλάδα” που ενοχλεί τον Βενιζέλο!

Στα χώματα που γεννήθηκε η Δημοκρατία ή Πολυφωνία είναι ενοχλητική! Δεν αντέχουν την αντίθετη άποψη, όχι γιατί διεκδικούν το δίκαιο ή την αυθεντία αλλά τα αντίθετα τους! Το άδικο και την ανικανότητα ή μάλλον την επιλεκτική ανικανότητα, μόνον σε ό,τι αφορά τους Εργαζομένους και την Μεσαία τάξη που στενάζει από τον Τραπεζικό ζυγό.

Οπώς έγραφε κι ο Καμύ στην “ΠΤΩΣΗ” ¹: Δεν λέμε πια, όπως στην εποχή που ο κόσμος ήταν απλοϊκός “Εγώ είμαι αυτής της γνώμης, ποιές είναι οι δικές σου αντιρρήσεις;”. Εχουμε γίνει πιο σαφείς. Εχουμε αντικαταστήσει τον διάλογο από το Ανακοινωθεν. “Αυτή είναι η αλήθεια (σ.σ.μνημόνιο). Μπορείτε βέβαια, να την αμβισβητείτε, αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Σε λίγα όμως χρόνια θα υπάρχει αστυνομία, που θα σας δείξει πως έχω δίκιο”

Τι χρειάζονται άραγε οι εκβιασμοί;

Γιατί να εκβιάσεις κάποιον όταν έχεις δίκιο;

Τι έχεις να φοβηθείς εκτός εαν….έχεις άδικο! Τότε υπάρχει πρόβλημα.

Σκεφτείτε το σαν εικόνα, είναι μέρα μεσημέρι κι ο Βενιζέλος με το Σαμαρά σου λένε πως βγήκε το Φεγγάρι, έχουν κανάλια, μπετατζίδες, δημοσιογράφους, φυλλάδες και σχεδόν σε έχουν πείσει. Κι έρχεται ένας “ανεύθυνος” Καμμένος από το πουθενά και σου δείχνει τον Ηλίο μπροστά στα μάτια σου, κόντρα στην “υπεύθυνη” Πολιτική τους! Τόσο απλά!

Ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα-διακύβευμα των Εκλογών;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ξεπερνάει τον χώρο του παρόντος άρθρου και θα το αναλύσουμε σε επόμενο. Αν κι όσοι παρακολουθείτε συχνά, θα ξέρετε τι άποψη μου κινείται όχι στον χώρο της Οικονομία ή της Πολιτικής, αλλά στην κοινωνία.

Το αίτιο προηγείται αιτιατού, ο άνθρωπος πάνω το χρήμα.

Αλλιώς τι νόημα θα έχει η σωτηρία της Χώρας, αν στην διαδρομή έχουμε χάσει τους κατοίκους της κι έχουμε γίνει Χώρος.

Τι νόημα θα έχει μια επίφαση δημοκρατίας, σε μια Τραπεζική Δικτατορία;

Τι νόημα θα έχει μια ανάπτυξη, χωρίς την ανασύνθεση της διαλυμένης κοινωνίας;

Γι αυτό σε αυτές τις Εκλογές δεν θα αποφασίσουμε μόνον για την επόμενη Κυβέρνηση αλλά και το μορφή της μελλοντικής κοινωνίας, αν θα σωθούμε δηλαδή όλοι μαζί ή θα υπογράψουμε το Ιστορικό μας Τέλος.
netakias.wordpress.com

Η Ελλάδα μπορούσε να διαγράψει μονομερώς το χρέος της από το 2010!! Αλλα σκοπιμα δεν το εκανε!!!

Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη για τον τρόπο που η Ελλάδα θα μπορούσε να διαγράψει τα χρέη της ήρθε στο φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με μελέτη που υπογράφουν o Μίτου Γκουλάτι, καθηγητής του Πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ και ο Λέο Μπουχάϊτ, νομικός ειδικευμένος σε θέματα αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους, η Ελλάδα από το Μάιο του 2010 θα μπορούσε μονομερώς να επιλέξει σε ποιo ποσοστό θα κουρευθεί το χρέος της, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν και ειδικότερα να μην υποχρεωθεί να καταληστέψει το λαό.
 
Στην μελέτη τους, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν πως.... η ελληνική Βουλή μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξει τους όρους που έχουν εκδοθεί όσα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο. Μάλιστα, τονίζουν πως η ελληνική Βουλή μπορεί όποια στιγμή επιθυμεί να μειώσει το επιτόκιο ή ακόμα και να αυξήσει την περίοδο αποπληρωμής των ομολόγων, τα οποία αποτελούσαν το 2010 το 90% του συνολικού χρέους της χώρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ!


Από νωρίς και μέχρι αργά το βράδυ, τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής  ήταν κατάμεστα από 300 και πλέον υποστηριχτές και φίλους τουΕθνικιστικού Κινήματος. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκοςκαταχειροκροτήθηκε ενώ εμφανίστηκε βέβαιος...
για την είσοδο τους στο κοινοβούλιο.

Η Δημοκρατία αργοπεθαίνει!

Η Δημοκρατία αργοπεθαίνει!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας νέας επιστημονικής μελέτης, η οποία διενεργήθηκε από πολύ σοβαρούς αναλυτές, η Δημοκρατία είναι αδύνατον να λειτουργήσει για μεγάλες χρονικές περιόδους – επειδή η πλειοψηφία των Πολιτών δεν διαθέτει την αντικειμενική ενημέρωση και το απαιτούμενο επίπεδο (IQ), για να μπορεί να επιλέξει το σωστό υποψήφιο για το καλό της χώρας της, στις εκάστοτε εκλογές (η προχθεσινή) εκδήλωση, όπου χιλιάδες πολίτες έσπευσαν να ψηφίσουν το μοναδικό υποψήφιο ενός κόμματος, οι «εκλογές» δηλαδή χωρίς εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες παράλληλα εγκρίνουν τη μέχρι σήμερα πορεία της χώρας, παρά το ότι οδήγησαν στη χρεοκοπία της, είναι ίσως αρκετή για να τεκμηριώσει την επιστημονική μελέτη).

Κατά τους συντάκτες της έρευνας, οι πραγματικά ικανοί υποψήφιοι, οι οποίοι διακρίνονται για την ορθότητα και ρεαλιστικότητα των ιδεών τους, δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να εκλεγούν – επειδή το μεγαλύτερο μέρος των εκλογέων δεν έχει τις πνευματικές ικανότητες, οι οποίες απαιτούνται για να αναγνωρίσουν μία καλή ιδέα ως τέτοια, πόσο μάλλον να την κατανοήσουν.

Στα πλαίσια των φόβων για μαζικές χρεοκοπίες κρατών, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν αιματηρές εξεγέρσεις σε πολλές δυτικές Δημοκρατίες, επειδή δεν θα έχουν τη δυνατότητα πια να εξασφαλίσουν τη συνέχεια του κοινωνικού κράτους προνοίας, εργάζονται αρκετοί πολιτικοί επιστήμονες, καθώς επίσης οικονομολόγοι, για τη δημιουργία ενός νέου δημοκρατικού μοντέλου– το οποίο να είναι προσαρμοσμένο στις σύγχρονες συνθήκες.

Ας μην ξεχνάμε δε ότι, ήδη από τη δεκαετία του 1970 ο οικονομολόγος F.A. von Hayek είχε απαιτήσει να εκλέγουν και να εκλέγονται μόνο όλοι όσοι πληρώνουν τους φόρους και τις κρατήσεις τους. Όπως είχε τονίσει, «Όποιος ζει από το κράτος πρόνοιας, είναι αδύνατον από την πλευρά του να ενδιαφέρεται πραγματικά για το κοινό καλό (κατ’ επέκταση, όποιος ζει από κάποιο κόμμα, είναι αδύνατο να ενδιαφέρεται για το καλό του συνόλου). Αντίθετα, ο σκοπός του είναι να μεγεθύνει όλα όσα προσφέρονται δωρεάν από το κοινωνικό κράτος (ή από το κόμμα του) – έως τη στιγμή που θα ακολουθήσει το οικονομικό κραχ».
Vassilis Viliardos


Πηγή: Η Δημοκρατία αργοπεθαίνει! - RAMNOUSIA 


Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα μας!

Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα μας!
Το είπαμε… το καταλάβαμε… το εμπεδώσαμε! Έχουμε χούντα και από τη χούντα μόνο με ένα τρόπο απαλλάσσεσαι… την ανατρέπεις! Δε χρειάζεται πλέον ούτε να το πολυσυζητάμε, ούτε να το ψειρίζουμε! Όσο εμείς σπαταλάμε χρόνο αναλύοντας και συζητώντας, τόσο αυτοί προχωράνε ένα βήμα για να φτάσουν πιο κοντά στο σκοπό τους… Την καταστροφή μας και τη λεηλασία της χώρας μας! Μετά έπονται κι άλλοι… 
Αυτό το λέω για να καταλάβουμε όλοι το μέγεθος της λεηλασίας και της κομπίνας, άρα και τη δυσκολία που θα δημιουργείται να απαλλαγούμε από τους δυνάστες μας όσο τους αφήνουμε περιθώρια να οργανώνονται και να εδραιώνονται! 

Την ώρα που εμείς ψάχνουμε τρόπο αντίδρασης και διάφοροι καλοθελητές έχουν επιστρατευθεί (ακούσια ή εκούσια) και μας κάνουν λογαριασμό και απολογισμό των συνεπειών αλλά μας ζητάνε ακόμα να περιμένουμε να μάθουμε και να οργανωθούμε, ο εχθρός σιγουρεύει τη θέση του στη σκακιέρα και ήδη οργανώνει την επόμενη κίνηση του, ήδη βλέπει πώς θα εξασφαλίσει τα διαχρονικά υπερκέρδη που θα του προσφέρει η μεγαλόπνοη κομπίνα που στήνεται τόσα χρόνια μέσω ΕΕ και τώρα υλοποιείται… 
Πιστεύετε ότι δε θα κάνει τα πάντα για να νικήσει και να του βγει…; Πιστεύετε ότι μπορούμε να ολιγωρούμε και να περιμένουμε…; Τι ακριβώς περιμένουμε…; Να οργανωθεί καλά απέναντί μας και να μας λιανίσει…; Ή να μας τα πάρει όλα και μετά εμείς να τα διεκδικούμε και να πολεμάμε για να τα ανακτήσουμε…;

Δε μπορούμε να χρονοτριβούμε άλλο! Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο νιώθω ότι τα κινήματα που ξεπηδούν το ένα πίσω από το άλλο περισσότερο υπηρετούν τη σκοπιμότητα των εχθρών παρά τις δικές μας ανάγκες… 
Τι να το κάνω να ακούω καθημερινά τον απολογισμό της κλοπής και όχι το κάλεσμα για την ανατροπή της χούντας…; Το εμπεδώσαμε! 
Μας λεηλατούν κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο και μας αφαιρούν ανεκτίμητα κομμάτια από την περιουσία μας, δημόσια και ιδιωτική. Περισσότερο από όλα όμως καταργούν την αξιοπρέπειά μας και μας εξευτελίζουν! 
Πόσο θα περιμένουμε να κουνηθούν και να ξυπνήσουν τα κινήματα…; Ποιο όριο έχουμε…; Πόσοι ακόμη να καταστραφούν…; Πόσοι να αυτοκτονήσουν, πόσοι να εξαθλιωθούν…; Ποιο είναι το περιθώριο και το όριο που δίνουν οι διάφοροι “σωτήρες” που μας καλούν να εξεγερθούμε με πρόγραμμα, ειρηνικά, συντεταγμένα ή να περιμένουμε να σωθούμε δια των εκλογών που θα επιτρέψει το καθεστώς, αν και όταν πάρει άδεια από την ανώτερη έξωθεν αρχή…; 

Δε μπορούμε να περιμένουμε άλλο ούτε να υπακούμε κανέναν! Δεν είμαστε “πρόβατα” κανενός και δε χρειαζόμαστε “εκπαίδευση” για να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας!!! Χρειαζόμαστε απλά να πούμε ένα δυνατό “φτάνει πια! Τελειώσατε!” και να πετάξουμε το καταστροφικό καθεστώς από πάνω μας!!! 
Δε χρειάζεται να περιμένουμε κανένα να μας καθοδηγήσει, να μας συνετίσει ή να μας επιβάλλει τη στρατηγική! Η οργή μας για όσα συμβαίνουν είναι αρκετή!!! Δε χρειάζεται καμία ιδιαίτερη στρατηγική για να μαζευτούμε όλοι και να διώξουμε τους ξένους κατακτητές, ούτε ιδιαίτερη στρατηγική για να βουτήξουμε από το σβέρκο τα ντόπια λαμόγια και να τα καθαιρέσουμε

Αποφασιστικότητα και μαζικότητα χρειάζεται! Τόσο φοβισμένα θρασύδειλα καθάρματα που γαυγίζουν και αυτογελοιοποιούνται καθημερινά για να παραστήσουν τους “ισχυρούς” αντλώντας “ισχύ” από τη χάρη που τους έχουμε κάνει και δεν τους έχουμε πετάξει ακόμα, το μόνο που χρειάζονται είναι ένα “φύσημα”! Και αυτό το “φύσημα”, αν το αποφασίσουμε και δεν αφήνουμε τον καθένα να μας καθυστερεί και να μας παρασύρει (ακούσια ή εκούσια), μπορούμε να το κάνουμε αύριο κιόλας χωρίς καμία χρονοτριβή!!!

Αυτή η χώρα είναι δική μας! Μας ανήκει ή, ακόμα σωστότερα, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας! Και δε θυμάμαι να εξουσιοδοτήσαμε κανένα να την κόψει κομμάτια και να την πουλήσει… Άσε που και να θέλαμε δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε διότι ανήκει στις μελλοντικές γενιές που δεν μας έδωσαν κανένα τέτοιο δικαίωμα! 
Πώς επιτρέπουμε λοιπόν σε δέκα δοτούς χαρτογιακάδες να μας λεηλατούν…; Πώς τους ανεχόμαστε…; Τι περιμένουμε ακριβώς και γιατί δεν τους βουτάμε από το σβέρκο να τελειώνουμε…;

Από χθες γυρίζει στο διαδίκτυο μία είδηση που θα έπρεπε να μας έχει ήδη βγάλει στο δρόμο… Μία μεγάλη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε για να μη γίνεται βάρος στα παιδιά της! Και μεις συνεχίζουμε να μένουμε απαθείς ή να κινούμαστε με τους ρυθμούς μας, σα να ζούμε μία συνηθισμένη καθημερινότητα…; 
Ή θα συνεχίσουμε να κάνουμε απολογισμό και να σημειώνουμε στο τεφτέρι τα θύματα και τις ζημιές και θα περιμένουμε να δώσουμε την απάντησή μας μέσω εκλογών…; Ή μήπως να περιμένουμε το ραντεβού της 25ης Μαρτίου; 
Το έχω ξαναπεί… Οι εξεγέρσεις δε γίνονται με ραντεβού! Κάποιος λανθασμένα κατάλαβε ότι σε προηγούμενη ανάρτηση έδινα και εγώ ένα τέτοιο κάλεσμα… Αν έτσι το είδατε κάποιοι μάλλον δεν καταλάβετε καλά. Πρότεινα να κινηθούμε άμεσα για την ανατροπή της χούντας και την 25η να γιορτάσουμε τη νίκη μας παράλληλα με την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης, όχι να συρθούμε σε στημένο ραντεβού! 
Όσοι μας θέτουν ως ορόσημο την 25η Μαρτίου παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι (ηθελημένα ή άθελά τους θα αξιολογηθεί μετά, αφού ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική αντίληψη και γνώση απέναντι στα πράγματα)… Φτάσαμε στην καθοριστική εβδομάδα που πρέπει να τα ακυρώσουμε όλα, πριν γίνουν ντε φάκτο κατάσταση! Η ντε φάκτο κατάσταση που στήνεται με τις υπογραφές θα κάνει πολύ δυσκολότερη την απαλλαγή μας… 
Θα τους αφήσουμε να συνεχίζουν να δρουν εναντίον μας και να καταστρέφουν τις ζωές μας…;

Αυτό λοιπόν που απαιτείται από εμάς είναι η εξέγερση να γίνει τώρα! Άμεσα και όσο η Ελλάδα παραμένει Ελλάδα και όχι εταιρεία που την άρπαξαν και την εκκαθαρίζουν, όπως μεθοδεύεται μέσα από τη 2η δανειακή σύμβαση… 
Την όλη δομή της λεηλασίας και το πώς έχει στηθεί το πλέγμα με “νομιμοφανείς” διαδικασίες για να τα αρπάξουν όλα θα το αναλύσω σε επόμενο άρθρο (σύντομα) και θα καταλάβετε τι έχει σχεδιάσει αυτή η αλητεία των Βρυξελλών με τους πρόθυμους προδότες και δωσίλογους. Αυτό που βιάζει και απαιτείται τώρα είναι να τα ακυρώσουμε όλα αυτά, να τα καταργήσουμε πριν γίνουν! Και αυτό θα το πετύχουμε μόνοι μας, χωρίς “ηγέτες” και “σωτήρες”, “πατερούληδες” και “καθοδηγητές”… 
Αν μείνουμε στο “περίμενε” θα μείνουμε χωρίς πατρίδα! Θα δώσουμε κι άλλο χρόνο να οργανωθεί το καθεστώς εναντίον μας και να συνεχίζει τη λεηλασία…; Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δεν ανέχομαι πλέον να μετράω θύματα και να καταγράφω ζημιές! Θέλω να προλάβω και να εμποδίσω τα χειρότερα!!! Ήθελα ήδη να έχουμε προλάβει και να είχαμε εμποδίσει όσα έχουν συμβεί…

Είμαστε σε πόλεμο! Και αυτός ο πόλεμος μπορεί να μην έχει (ακόμη) φανερά όπλα απέναντί μας (να είστε σίγουροι ότι αν δε δράσουμε ακαριαία και αιφνιδιαστικά κατά του εχθρού θα τα δούμε και αυτά) έχει όμως θύματα! Και τα θύματα είναι μόνο από την πλευρά μας!!! Επειδή πολλοί επαναπαύονται με φρούδες ελπίδες και σύρονται σε στημένες διαδικασίες… Επειδή κάποιοι περιμένουν άδικα το “σύνθημα” από λάθος ανθρώπους… 

Το σύνθημα όμως έχει ήδη δοθεί! Το έδωσαν οι 2000 συμπολίτες μας που αυτοκτόνησαν, η ηλικιωμένη γυναίκα που αυτοπυρπολήθηκε… Το έδωσαν οι μανάδες που μας καλούν σε βοήθεια επειδή δε μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους, οι πεινασμένοι στα συσσίτια, οι στρατιές των ανέργων και οι άστεγοι… Δε χρειαζόμαστε κανέναν μπροστάρη!!! Εμείς θα πιάσουμε ο ένας τον άλλο, τον διπλανό, τον συμπολίτη και θα κατηφορίσουμε σχηματίζοντας ένα ορμητικό ποτάμι που θα τους σαρώσει… Δε θα περιμένουμε κανένα να μας καλέσει με τη ντουντούκα! Εμείς οι ίδιοι θα γίνουμε η “ντουντούκα” του εαυτού μας και των γύρω μας!!! Και όλοι μαζί θα πάμε να τους δηλώσουμε ρητά και κατηγορηματικά: 
Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα! Αυτός ο τόπος είναι δικός μας!!! 

Και αν δεν καταλάβουν με το καλό σε αυτή την τελευταία ευκαιρία που θα τους δώσουμε, τότε θα το καταλάβουν με το άγριο… Το μόνο που μπορούν να υπολογίσουν αυτά τα θρασύδειλα καθάρματα είναι οι πραίτωρές τους, όμως μπροστά σε έναν ογκώδη ανθρώπινο χείμαρρο που θα ξεχύνεται από κάθε πλευρά είναι απόλυτα ανίσχυροι!

Όμως πρέπει να δράσουμε άμεσα! Τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί! Όσο βλέπουν ότι ενωνόμαστε σε έναν κοινό σκοπό, τόσο θα σκαρφίζονται τρόπους να μας διασπάσουν… Όσο πιο γρήγορα κινηθούμε, τόσο πιο εύκολα θα απαλλαγούμε! 

Δεν έχουμε παρά να ενωθούμε κάτω από το απλό και ξεκάθαρο αίτημα: Κάτω τα χέρια σας από την Ελλάδα μας! Κάτω τα χέρια από την πατρίδα και την περιουσία μας!!!



Blogging VS manipulation


Πηγή: Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα μας! - RAMNOUSIA