Πολιτικά νέα - ειδήσεις

Πρόταση νόμου για τους άνεργους και τους μακροχρόνια άνεργους κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρόταση νόμου για μέτρα που αφορούν  τους άνεργους και τους μακροχρόνια άνεργους κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, Τι προτείνει
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Πρόταση νόμου για «Μέτρα προστασίας των ανέργων και κυρίως των μακροχρόνια ανέργων», κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,ζητώντας αλλαγή του τρόπου χαρακτηρισμού του «ανέργου» από τον ΟΑΕΔ με ένταξη και άλλων ομάδων μεταξύ των οποίων και των αυτοαπασχολούμενων , αλλαγή του ύψους του επιδόματος καθώς και συγκεκριμένα μέτρα αύξησης της απασχόλησης.
Στην εισηγητική έκθεση της πρότασης νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται  τα στοιχεία της πραγματικής ανεργίας  ( Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ: Ξεπέρασε στα τέλη του 2011 το 22% και θα κινηθεί μέσα στο 2012 προς το 26%  με 1.500.000 ανέργους).  Τονίζει ότι ο ορισμός του, αλλά και η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η ΕΣΥΕ, όπως και EUROSTAT, για την πραγματοποίηση των ερευνών της, έχει ως αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται ως άνεργος:
Όποιος έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας ή δεν αναζήτησε εργασία τον τελευταίο μήνα. Όποιος υποαπασχολείται σε μια εργασία, που έως πρότινος ήταν η «δεύτερή» του απασχόληση. Ο εργαζόμενος σε οικογενειακή επιχείρηση ως βοηθός. Όποιος παρακολουθεί πρόγραμμα κατάρτισης, είναι μαθητευόμενος ή εκπαιδευόμενος υπάλληλος. Ο ελεύθερος επαγγελματίας που δηλώνει ότι βρίσκεται σε «διακοπές» ή δεν εργάστηκε στην επιχείρησή του λόγω έλλειψης πελατείας.

Ως προς την επιδότηση  ανεργίας, στην πρόταση νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:
«Το υφιστάμενο και ισχύον σήμερα στην Ελλάδα σύστημα μέτρων για την προστασία από την ανεργία είναι ελλιπέστατο, ανεπαρκές και προσβλητικό της προσωπικής αξιοπρέπειας των πολιτών της χώρας και δικαίως θεωρείται, μαζί με αυτό της Μεγάλης Βρετανίας, το πλέον υποτυπώδες στην Ευρωζώνη.
Βασικό άξονα για την προστασία από την ανεργία αποτελεί το επίδομα ανεργίας.
Το ύψος του ποσού του επιδόματος ανεργίας απαρτίζεται από το βασικό επίδομα ανεργίας και τις προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών. Το βασικό επίδομα ανεργίας μέχρι σήμερα (από 1.5.2009) ανερχόταν στα 461,5 ευρώ το μήνα και αντιστοιχούσε στο 55% περίπου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ανεξάρτητα αν ο άνεργος αμειβόταν με μηνιαίο μισθό ή ημερομίσθιο. Ήδη όμως με την πράξη υπουργικού συμβουλίου της 14ης Φεβρουαρίου 2012 μειώθηκε στα 359 ευρώ μηνιαία. Με τέτοιο επίδομα δεν είναι παράξενο ότι για το 77% των ανέργων κύρια πηγή συντήρησης τους αποτελούν τα άλλα άτομα του νοικοκυριού.
Εάν το ύψος  του επιδόματος ανεργίας αποτελεί ύβρη για την αξιοπρέπεια και το επίπεδο διαβίωσης το ανέργου, τότε το επίδομα στους μακροχρόνια άνεργους (μετά την λήξη 12μηνης τακτικής επιδότησης) είναι εξευτελισμός και σπρώξιμο στην εξαθλίωση – 200 ευρώ τον μήνα, για  διάστημα μέχρι 12 μήνες και με προϋποθέσεις τόσο δύσκολες που τελικά επιδοτούνται γι’ αυτό το διάστημα μόνο κάποιες εκατοντάδες από τους εκατοντάδες χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους.
Τα ίδια και χειρότερα με το επίδομα σε νέους 20-29 ετών εφόσον  είναι άνεργοι και παραμείνουν στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο, 73.37 ευρώ το μήνα, για διάστημα πέντε μηνών, το οποίο μάλιστα το παίρνουν ελάχιστοι από αυτούς/ες.
Γίνεται φανερό, μετά τα παραπάνω, ότι η πλειονότητα των ανέργων, και ιδιαίτερα όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ, έπειτα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.
Από το σύνολο των ανέργων μόνο ένα ποσοστό περίπου 40% επιδοτείται, με όποιο επίδομα επιτρέπουν οι ελάχιστοι πόροι που διατίθενται (ως ποσοστό του ΑΕΠ) και οι «προκρούστειες» προϋποθέσεις επιδότησης κατά κατηγορία ανέργων.
Παρά την απελπιστική κατάσταση των ανέργων η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι το 2012 θα περικόψει από τα επιδόματα ανεργίας 500 εκατομμύρια ευρώ είτε με τη μείωση τους που αποφάσισε στις 14/12 είτε με το συνδυασμό της παροχής τους με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Αυτό είναι αντισυνταγματικό και παράνομο, αφού αυτή η παροχή δεν είναι προνοιακή αλλά ατομική - ανταποδοτική και δίνεται έναντι των εισφορών που έχουν κατατεθεί στον ΟΑΕΔ από τον εργαζόμενο και τον εργοδότη του.
Τα οικονομικά αδιέξοδα, η ανέχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, οι ψυχολογικές καταπτώσεις, οι αυτοκτονίες είναι οι συνέπειες για τους ανέργους. Σ’ αυτές προστίθεται τελευταία η τάση νέων ανθρώπων, κυρίως πτυχιούχων και μεταπτυχιακών, να μεταναστεύουν για δουλειά στο εξωτερικό, που ήδη στα δύο περίπου χρόνια του μνημονίου εκτιμάται ότι έφτασαν τους 150.000. Το γεγονός αυτό, πέραν των άλλων κοινωνικών συνεπειών, στερεί τη χώρα από επιστημονικό δυναμικό, ιδιαίτερα χρήσιμο για την παραγωγική ανασυγκρότησή της.
Ταυτόχρονα, τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας, σε συνδυασμό με τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μίγμα, που υπονομεύει την κοινωνική ασφάλιση και τα δημόσια έσοδα λόγω απώλειας ασφαλιστικών εισφορών και φόρων. Η μειωμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων οδηγεί επίσης σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού «εργαζόμενοι χωρίς λεφτά σημαίνει μαγαζιά χωρίς δουλειά».
Κι ενώ η κατάσταση της ανεργίας στην χώρα μας είναι τέτοια, οι δημόσιοι πόροι που διατίθενται στη χώρα μας για την απασχόληση – ανεργία είναι περίπου 1% του ΑΕΠ, δηλαδή τρεις έως πέντε φορές λιγότεροι από τις χώρες της ευρωζώνης.
Απ’ όλα τα μέχρι τώρα αναφερθέντα γίνεται  απόλυτα  φανερή η ταξική διάσταση και ο προσανατολισμός αυτού του υποτυπώδους συστήματος προστασίας των ανέργων  -και ειδικότερα των μακροχρόνια ανέργων και των ηλικιωμένων ανέργων- στη χώρα μας, αλλά εξίσου φανερή είναι και η αναγκαιότητα της πάλης για ένα άλλο σύστημα, που να προστατεύει τους εργαζόμενους από τον κίνδυνο της ανεργίας , κατά την διάρκεια της ανεργίας και να διατηρεί το βιοτικό, κοινωνικό, εργασιακό και πολιτιστικό τους επίπεδο.

Η αναγκαιότητα εύρεσης εργασίας, αλλά και προστασίας των ανέργων.
Εμείς, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θεωρούμε ως πρώτη μας προτεραιότητα να έχουν όλοι και όλες εργασία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και κατά συνέπεια η δραστική μείωση της ανεργίας και η πλήρης, σταθερή και ποιοτική απασχόληση.
Ο στόχος μας αυτός είναι συνυφασμένος  με την προώθηση και εφαρμογή μιας εναλλακτικής στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό πολιτικής με ορίζοντα και κατεύθυνση τον σοσιαλισμό.
Μια πολιτική που θα στηρίζεται σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα θέτει ως προτεραιότητα την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας με βάση τις αρχές της αειφορείας, την εξάλειψη της φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων και την ίση κατανομή δραστηριοτήτων και πόρων ανάμεσα στις περιφέρειες. Πρόκειται για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζει και διευρύνει διαρκώς το δημόσιο χώρο και τα συλλογικά κοινωνικά αγαθά, που θα εμπεδώνει μηχανισμούς κοινωνικού ελέγχου και συμμετοχής. 
Άμεσα μέτρα μιας πολιτικής δημιουργίας νέων ή διάσωσης θέσεων εργασίας είναι:
Υιοθέτηση ενός εκτεταμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης για τα επιδοτούμενα επενδυτικά σχέδια του ιδιωτικού τομέα.
Οικολογικός μετασχηματισμός του συνόλου της οικονομίας.
Άμεση κάλυψη  με προσλήψεις όλων των κενών στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της πρόνοιας: νοσοκομεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, σχολεία κλπ.
Μείωση του χρόνου εργασίας σε 35 ώρες εβδομαδιαία και σε 7 ώρες ημερήσια χωρίς μείωση των αποδοχών.
Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως και άλλων τομέων της οικονομίας που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Ριζική τροποποίηση ή και κατάργηση του άρθρου 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα, γιατί λειτουργεί ως πλυντήριο ευθυνών των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων και ως προθάλαμος ανεργίας για τους εργαζόμενους.
Χορήγηση νομοθετικά της δυνατότητας αυτοδιαχείρισης των εγκαταλειμμένων από τους ιδιοκτήτες τους και κατειλημμένων από τους εργάτες επιχειρήσεων.
Απαγόρευση των «αναιτιολόγητων» (με την έννοια του νομικού όρου που ισχύει σε υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης) απολύσεων σε όλες τις επιχειρήσεις και των ομαδικών και ατομικών απολύσεων στις κερδοφόρες επιχειρήσεις, στις επιχειρήσεις των οποίων οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και απαγόρευση απολύσεων εργαζομένων άνω των 55 ετών  και του μόνου εργαζομένου γονέα.

Είναι σαφές όμως ότι, έως την  δημιουργία των συνθηκών εκείνων –οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών – που θα επιτρέψουν και θα επιβάλλουν αυτή την πολιτική δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία η ύπαρξη ενός συστήματος προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους με συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένα μέτρα.
Η ύπαρξη ενός πλέγματος μέτρων προστασίας, αλλά και ο βαθμός προστασίας, των ανέργων αποτελούσε πάντοτε ένα από τα βασικά αντικείμενα της ταξικής πάλης. Η ανάπτυξη του ίδιου του καπιταλισμού με τις υφέσεις και ανόδους του, το επίπεδο οργάνωσης και ο συσχετισμός δύναμης των αντιμαχόμενων τάξεων και κοινωνικών ομάδων σε κάθε χώρα, η διάταξη δυνάμεων στην διεθνή πολιτική σκηνή, επιδρούσαν πάντοτε αποφασιστικά στον καθορισμό του βαθμού προστασίας των ανέργων. Έτσι, είχαμε περιόδους χαμηλού έως μηδαμινού βαθμού προστασίας των ανέργων, όπως  στη διάρκεια του μεσοπόλεμου, αλλά και περιόδους αυξημένου  βαθμού προστασίας, όπως την δεκαετία του ’60 του περασμένου αιώνα.
Σήμερα όμως, ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός αξιοποιώντας και την συγκυρία της κρίσης επιτίθεται κατά μέτωπο στην εργασία. Καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην εργασία, αποδιαρθρώνει τα συστήματα ασφάλισης και εργασιακών σχέσεων, διαλύει το σύστημα προστασίας των ανέργων την εποχή της μαζικής ανεργίας.
Την στιγμή που οι δυνάμεις του κεφαλαίου ξεδιπλώνουν αυτή την επίθεση στο όνομα της ‘‘δημοσιονομικής πειθαρχίας’’ και της ‘‘σωτηρίας του έθνους απ’ την καταστροφή’’, οδηγώντας στη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους, παίρνει διαστάσεις ιστορικής αναγκαιότητας η αντίσταση και η πάλη, απ’ την πλευρά των δυνάμεων της εργασίας και του πνεύματος,  για την διαμόρφωση ενός αναβαθμισμένου, σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος προστασίας των ανέργων, ενός συστήματος καθολικού, ενιαίου, διαφοροποιημένου. 

Η αναγκαιότητα ενός τέτοιου συστήματος προστασίας των ανέργων και ειδικότερα των μακροχρόνια ανέργων υπαγορεύεται από :

  • Την μαζική αύξηση της ανεργίας εξαιτίας των ασκούμενων μνημονιακών πολιτικών.
  • Τις αλλαγές στις μορφές, την διάρθρωση και την χρονική διάρκεια της ανεργίας, με βασική παράμετρο την κατακόρυφη αύξηση της μακροχρόνιας ανεργίας (σχεδόν ένας στους δύο άνεργους είναι μακροχρόνια άνεργος)
  • Τις σημαντικές αλλαγές που έχουν επέλθει ή προωθούνται στην αγορά εργασίας στην κατεύθυνση της πλήρους απορύθμισης της.
  • Την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων.
  • Την παραίτηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τη διαδικασία ευρέσεως εργασίας εξαιτίας της συνολικής, ζοφερής οικονομικής κατάστασης, του βαθέματος της ύφεσης και της ανυπαρξίας οποιαδήποτε προοπτικής ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας στο άμεσο μέλλον.

Η ύπαρξη και λειτουργία ενός αναβαθμισμένου, σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος προστασίας των ανέργων πρέπει να στοχεύει :

  • Στην διασφάλιση της διαβίωσης των ανέργων και των οικογενειών τους στο επίπεδο της προ ανεργίας περιόδου (εισόδημα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, εκπαίδευση, πολιτισμός).
  • Στην διατήρηση της οικογενειακής, ψυχολογικής, κοινωνικής ισορροπίας του ανέργου, ώστε να είναι ικανός για την ομαλή επανένταξη στην εργασία.
  • Στην φυσιολογική αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης του «πλεονάζοντος» εργατικού δυναμικού κατά τη διάρκεια της ανεργίας,  ώστε να είναι ικανό για την ομαλή επανένταξη στην εργασία.
  • Στην στήριξη των μακροχρόνιων και ηλικιωμένων ανέργων με ειδικότερα και στοχευμένα μέτρα».


Όλοι μαζί εναντίον τους! Όλοι μαζί μπορούμε!

Γκρεμίζουν και ισοπεδώνουν τα πάντα!
Απολύσεις, περικοπές, ανεργία, φτώχεια!
Οι μόνοι που δεν θα χάσουν τίποτα είναι οι τοκογλύφοι!!

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε??
Φτάνει πια
Αντιδράστε! 

Κινητοποιηθείτε! 
Ενημερώστε όλους αυτούς που δεν γνωρίζουν. 

Που ενημερώνονται΄μόνο από τα δικά τους μέσα ενημέρωσης!
Καμιά ψήφος χαμένη πλέον!
Όχι στην κομματοκρατία!

Τέρμα τα ψέμματα!
ή τώρα ή ποτέ
Αδέρφια δεν έχουμε πλέον καμία δικαιολογία!
Κινδυνεύει όχι μόνο το παρόν μας 
αλλά και το μέλλον των παιδιών μας
και το μέλλον των παιδιών των παιδιών μας..

Δεν είμαστε εμείς οι κακοί
Δεν είμαστε εμείς οι σπάταλοι
Ούτε οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι

Όλα τα κράτη χρωστάνε!
Αναρωτηθείτε: ΣΕ ΠΟΙΟΝ??
Αναρωτηθείτε που θα πάει το νέο δάνειο, αυτό που θα φέρει φρικτή λιτότητα τα επόμενα 
10-20-30 χρόνια?

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν υποδουλώσει ολόκληρο τον πλανήτη??
Ποιοι είναι αυτοί που σπέρνουν τη δυστυχία σε όλο τον κόσμο?
Ποιοι είναι αυτοί που έχουν μετατρέψει τη Δημοκρατία σε ολιγαρχία?
Ποιοι είναι αυτοί που ελέγχουν το χρήμα και επηρεάζουν τους πολιτικούς?

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ 3ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΑΣ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ
Συναδέλφους γνωστούς φίλους!

ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!!


Η φτώχεια στην ΕΕ δεν είναι απλά οριστική αλλά στρατηγική επιλογή, για να διασωθεί η πλουτοκρατία

 
«Εξω από την Ευρώπη η φτώχεια θα είναι οριστική», ισχυρίστηκε θρασύτατα ο πρόεδρος του ΣΕΒ επιχειρηματολογώντας υπέρ του τρομοκρατικού διλήμματος «Ευρώπη ή χάος». 
Τον βολεύει να ξεχνάει όμως ότι η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση του λαού, όπως και οι μισθοί πείνας είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλίων.


Τον βολεύει να ξεχνάει ότι η ΕΕ είναι ο οργανισμός που εδώ και δύο δεκαετίες τουλάχιστον έχει κάνει σημαία την «ευελφάλεια», δηλαδή την εξάπλωση και κυριαρχία των ευέλικτων μορφών εργασίας, που σημαίνει κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και των κατώτατων μισθών. Τον βολεύει να ξεχνάει ότι στην προμετωπίδα του νέου «Συμφώνου για το ευρώ» (πρώην Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας) γράφει ότι οι μισθοί στην ΕΕ πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί με αυτούς της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ινδίας. Ξεχνάει ότι στην ΕΕ που εκθειάζει είναι και οι Βουλγαρία, Ρουμανία, Εσθονία και πολλές ακόμα χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που τάχα δε θέλουν να τους μοιάσουμε. Εντάχθηκαν ακριβώς για να πιέσουν προς τα κάτω τους μισθούς συνολικά στην ΕΕ. Ξεχνάει επίσης ότι πάνω από 7 εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι «μισοαπασχολούμενοι» στη Γερμανία, πράγμα που σημαίνει μισθό 400 ευρώ και δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη... Ξεχνάει επίσης ότι η ΕΕ είναι αυτή που πιέζει διαρκώς για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι θανάτου και κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης... Με άλλα λόγια η φτώχεια στην ΕΕ δεν είναι απλά οριστική αλλά στρατηγική επιλογή, για να διασωθεί η πλουτοκρατία. ΥΓ: Φυσικά και λέει ψέματα ότι οι εταιρείες - μέλη του ΣΕΒ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε αυτόματη μείωση μισθών. 


 
Παπαγεωργίου Βασίλης




Πηγή

Max Keiser: Στην Ελλάδα έρχεται οικονομικό ολοκαύτωμα

Ο γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα. "Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον...
ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".

"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser.

"Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.

Κατά τη γνώμη του Max Keiser:

"Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".

Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.

Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε:

"Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".

Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".

"Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser. 

"Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους".

Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε:

"Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε:

"Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας". 

Πηγή : http://www.apocalypsejohn.com

Ετσι μας κατάντησαν και τώρα ζητούν την ψήφο μας....

Τα σιχαμερά προδοτικά αποβράσματα των μνημονιακών κομμάτων μας οδήγησαν στον μεγαλύτερο εξευτελισμό της νεότερης ιστορίας μας.
Πολύ χειρότερο από οποιαδήποτε σκλαβιά και κατοχή....
Εκεί τουλάχιστον ξέρεις ότι ο εχθρός έχει καταλάβει την πατρίδα σου που αγωνίστηκε τίμια και πατριωτικά και....

συνεχίζεις τον αγώνα σου με εθνική αντίσταση μέχρι την τελική νίκη και ελευθερία...
Τώρα γίναμε ένα ξεφτιλισμένο προτεκτοράτο που έπεσε αμαχητί, προδομένο και ταπεινωμένο από τους σιχαμερούς προδότες που ψήφισαν τα Μνημόνια....
Και έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως σωτήρες και ζητούν και την ψήφο μας.
Αδέρφια μου Ελληνες να μας κοπεί το χέρι αν τολμήσουμε να ψηφίσουμε οποιοδήποτε κόμμα (ακόμα κι αν έχει νέα πρόσωπα) συμμετείχε στην προδοσία και επέτρεψε να υπάρχουν αφίσες σαν την παραπάνω... σε Ευρωπαϊκά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...
Να μας κοπεί το χέρι αν τολμήσουμε να ρίξουμε ψηφοδέλτιο που θα περιέχει έστω ένα όνομα από όσους έχουν ψηφίσει έστω κι ένα Μνημόνιο.... ή οποιοδήποτε αντεθνικό μέτρο (μεσοπρόθεσμα, εφαρμοστικούς νόμους, υπουργικές αποφάσεις κλπ).

Και δεν δέχομαι ούτε τους μετανοιωμένους....
Να πάνε σπίτι τους και να περιμένουν να τους συλλάβουν.

Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ δεν σηκώνει συγνώμες.....

Αυτό το αίσχος θα ξεπλυθεί ΜΟΝΟ στα ειδικά δικαστήρια.

ΘΑΝΟΣ

koukfamily.blogspot.com 

Η συμμορία του κολλεγίου…


Τον Παναγιώτη Τραϊανού δεν τον γνωρίζω. Βρίσκω όμως ότι τα κείμενά του ευστόχως διεισδυτικά και εξόχως αποκαλυπτικά.
Ελπίζω να μην με παρεξηγήσει, επειδή, χωρίς την άδειά του, θα αναδημοσιεύσω κάποια αποσπάσματα, ιδιαίτερα διαφωτιστικά, σχετικά... με την τραγωδία, που έχει εξυφανθεί σε βάρος μας:
Η Ελλάδα, λέει ο Παναγιώτης Τραϊανού, μέσα σε λίγους μήνες έγινε το πιο μισητό κράτος μέσα στον προτεσταντικό κόσμο. 
Οι Έλληνες, ως λαός, έγιναν ο περίγελος του Πλανήτη και οι απατεώνες Έλληνες πολιτικοί έγιναν οι “εγγυητές” της τιμιότητάς του. Οι Έλληνες συνταξιούχοι εμφανίστηκαν σαν απατεώνες και ο απατεώνας Παπαδήμος, ο οποίος μαγείρευε τα δημοσιονομικά στοιχεία, μετά από την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, έφτασε στην Ελλάδα σαν “σωτήρας” πρωθυπουργός!
Γιατί;
Για να μπορέσουν οι ιμπεριαλιστές να δημιουργήσουν τους “συνενόχους”, οι οποίοι θα τους επέτρεπαν να απειλούν με απόλυτη καταστροφή έναν ολόκληρο λαό! Για να μπορέσουν με την ανοχή-αν όχι την “πίεση” των λαών τους-να “τιμωρήσουν” την Ελλάδα….
Πώς πέτυχαν τόσο εύκολα την προτεσταντική “υποστήριξη”; Με τον παραδοσιακό προτεσταντικό τρόπο: Οικονομοτεχνικά!
Εδώ έφτιαξαν θρησκευτικό δόγμα με βάση την οικονομία, θα είχαν πρόβλημα να πετύχουν κοινωνικές συμμαχίες; Αρκούσαν μερικές προσθαφαιρέσεις και ο στόχος επετεύχθη:
Οι “τεμπέληδες” Έλληνες θα μας “φάνε” τις συντάξεις, τις καταθέσεις κλπ… Οι “άχρηστοι” και “ανήθικοι” Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ οι “τίμιοι” και “ηθικοί” Προτεστάντες εργάζονται και φορολογούνται σκληρά! Όπως διαβεβαίωνε η εβραιοπροτεσταντική Bild…. 

Η άλωση της χώρας ήταν πανεύκολη γι’ αυτούς. Καμιά αντίδραση! Απλή οικονομική “προέλαση” έκαναν: “Βομβάρδισαν” με απεχθή δάνεια και στη συνέχεια προέλασαν σαν “τίμιοι” δανειστές…
Δυστυχώς για την Ελλάδα δεν υπήρχε ηγεσία, για ν’ αντισταθεί.
Ως εκ τούτου ήταν εύκολο για τους Προτεστάντες και τους Εβραίους να το καταφέρουν. Η Ελλάδα αλώθηκε, γιατί υπήρχαν “Εφιάλτες” μέσα σε αυτήν! “Εφιάλτες” πληρωμένοι από τους Προτεστάντες. “Εφιάλτες”, τους οποίους εξ αρχής κατηύθυναν στο ανθελληνικό τους παιχνίδι μέσα από τις δικές τους πρεσβείες!… 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο Κολεγιόπαις Γιωργάκης γινόταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όταν βρισκόταν στην αμερικανική πρεσβεία! Ή ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ο Κολεγιόπαις Παπαχελάς από εκεί έπαιρνε “γραμμή” για την πλύση εγκεφάλου, που υπέβαλαν τον ελληνικό λαό;
Ολόκληρη η προδοσία ήταν στημένη εξ’ αρχής: 
Μέσα από τα δικά τους Κολέγια επάνδρωναν όλες τις θέσεις που τους ενδιέφεραν. Όλες τις θέσεις του τραπεζικού συστήματος, των ΜΜΕ ή του κρατικού μηχανισμού και των ΔΕΚΟ. Εύκολο πράγμα, εφόσον τα ίδια τα κόμματα, που κυβερνούσαν την Ελλάδα, τους ανήκαν …
Τα κόμματα των προτεσταντών και των Εβραίων! Απλά πράγματα:
Επανάληψη παλαιοτέρων εθνικών τραγωδιών. Αυτοί, οι οποίοι μας πρόδωσαν σήμερα, είναι οι ίδιοι που μας είχαν προδώσει και στην Κατοχή. Απολύτως οι ίδιοι! Οι ιδρυτές, χορηγοί και απόφοιτοι του προτεσταντικού ιδρύματος με την ονομασία “Κολέγιο Αθηνών”.
Σε ποιους ανήκουν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;
Τα κόμματα, που καθ’ όλη τη διάρκεια της “αμαρτωλής” Μεταπολίτευσης κυβερνούν την Ελλάδα! 

Τα κόμματα, που με τον υπερδανεισμό και τη διαφθορά έφεραν το προτεσταντικό ΔΝΤ στην πόρτα μας! Τα κόμματα, που, προκειμένου να υπογραφεί το Μνημόνιο της “παράδοσης”, κατέλυσαν το Σύνταγμα, ακυρώνοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας και κάνοντας ένα εξώφθαλμο πραξικόπημα! Τα κόμματα των μελών της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που βιάζονταν να “παραδώσουν” την πατρίδα μας στους δανειστές μας.
Και άρα στους Προτεστάντες και τους Εβραίους, οι οποίοι ελέγχουν την Νέα Τάξη!!!
Αυτά τα κόμματα είναι “ιδιόκτητα”:
Το ΠΑΣΟΚ είναι του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήταν ο γιος του διορισμένου από τους Προτεστάντες Πρωθυπουργού του ’44, που μας έβαλε στον Εμφύλιο! Του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήταν απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών και μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ!… 
Ποιος μας έβαλε στο προτεσταντικό ΔΝΤ; Ποιος συζητούσε με τον Εβραίο Στρος Καν, όταν “έκλεβε” την εξουσία, λέγοντας το περίφημο πλέον:”λεφτά υπάρχουν”;
Ο γιος του, ο Γιώργος και επίσης απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών! Και επίσης μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ!… 
Επειδή οι αντιδράσεις ήταν τρομερές και το ΠΑΣΟΚ έδειχνε να μην τα καταφέρνει, ποιος το βοήθησε; Η ΝΔ!
Το κόμμα του Μητσοτάκη και του Σαμαρά! Το κόμμα του ανιψιού του Βενιζέλου και του εγγονού του Μπενάκη αντίστοιχα! Το κόμμα των απογόνων των βασικών ιδρυτών του Κολεγίου! Το κόμμα των μελών της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ!…
Στο πραξικόπημα, που μας έβαλε στο ΔΝΤ, συνυπέγραψε ο Σαμαράς!
Ο συμμαθητής και συγκάτοικος του Γιώργου Παπανδρέου στο Κολέγιο. Αδερφός του Προέδρου του Κολεγίου!…
Ποιος ανέλαβε Πρωθυπουργός της προδοτικής Κυβέρνησης των δωσίλογων;
Ο Παπαδήμος! Ο επίσης απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών …Ο συνένοχος στα εγκληματικά swaps της Goldman Sachs!
Ο συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν επίσης απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών!…
Όλες οι “υπογραφές” της νέας εθνικής καταστροφής είναι του προτεσταντικού Κολεγίου Αθηνών! “Υπογραφές” μελών της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ!….
Έτσι παραδόθηκε η Ελλάδα στις ορέξεις των προτεσταντών. Τέταρτη φορά προδομένη από τους ίδιους ανθρώπους μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα:
Μικρασιατική Καταστροφή, Γερμανική Κατοχή, Κυπριακή Τραγωδία και Μνημονιακή Κατοχή!
Είναι οι βασικότεροι από τους πολλούς “κρίκους”, που συνθέτουν την προτεσταντική “αλυσίδα”, που για πάνω από έναν αιώνα ματώνει τον ελληνικό “κορμό” …
Την “αλυσίδα”, που το “κούμπωμά” της βρίσκεται στο Κολέγιο Αθηνών.
Ο λαός ετοιμάζεται να βυθιστεί στη μεγαλύτερη περιπέτεια που βρέθηκε ποτέ!
Και οι Προτεστάντες, που τον κυβερνούν, μετράνε τα κέρδη τους:
Κάνουν θαλάσσια σπορ, όπως…ο Παπανδρέου! Παίζουν τένις, όπως…ο Παπακωνσταντίνου! Αγοράζουν καράβια, όπως…η Ντόρα! Κάνουν πρόβες πρωθυπουργών, όπως…ο Σαμαράς! Υποδέχονται Εβραίους τουρίστες, όπως…ο Μπουτάρης! “Στολίζουν” χριστουγεννιάτικα δένδρα με σκουπίδια, όπως…ο Καμίνης …
Να ναι καλά οι Γερμανοί οι “φίλοι” μας! οι μπίζνες πηγαίνουν θαυμάσια….

Παναγιώτης Τραϊανού


Πηγή