Μετά τον Στρός Κάν, η σειρά της Μέρκελ να ξεβρακώσει όλα τα πολιτικά αποβράσματα!


 
ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΨΕΜΜΑ!

Εμείς εδώ στα μπλόγκ σας τα φωνάζουμε Ελληνες! ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ...ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ....ΕΥΡΟΥΛΑΚΙ ή ΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ή ΤΟΥ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ή ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! 


ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Ολα λοιπόν ήταν ένα ψέμμα! Μια καλοστημένη προπαγάνδα! Ενα παιχνίδι νεύρων, που κερδίδηκε κατα κράτος απο τους τοκογλύφους και τα εδώ τσιράκια τους! Δύο χρόνια μας έλεγαν ότι ζούμε χάρις την καλή καρδιά των Γερμανών και να κάτσουμε φρόνιμα γιατί θα μας βαρεθούνε. Τώρα που υπογράψαμε τη θανατική μας καταδίκη με τα ίδια μας τα χέρια η κ.Μέρκελ με θράσος χιλίων πιθήκων αποκαλύπτει σε συνέντευξή της στο BBC ότι ούτε τολμούσαν να μας αφήσουν να "κρυώσουμε" όχι να πτωχεύσουμε.

Η Α. Μέρκελ ομολογεί μεταξύ άλλων, ευθέως ότι αν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη, η τελευταία θα "εξασθενούσε απίστευτα", με δυο λόγια, δηλαδή, θα έμπαινε σε τροχιά διάλυσης!

Σε απόλυτη αντίθεση με τις σημερινές δηλώσεις, έχουμε τις δηλώσεις Σόιμπλε ο οποίός σε συνέντευξη του στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD και σε ερώτηση σχετικά με το αν χάνει την υπομονή του με τους Έλληνες τόνισε ότι...  προσπαθεί να μην την χάσει!

«Προσπαθώ να μην τη χάσω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Eurogroup έχουν πράγματι αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε.

Μετά από καιρό έρχεται η κ.Μέρκελ και μας δηλώνει τελείως διαφορετικά πράγματα, με μία ουσιώδη διαφορά τότε πυ μίλησε ο Σόιμπλε δεν είχαμε ακόμα υπογράψει και ο φόβος έπαιζε μπάλα στο γήπεδο της ευρωζώνης. Τώρα όμως η κ.Μέρκελ μπορεί να πει ότι θέλει εκ του ασφαλούς.

Σας παραθέτουμε τις δηλώσεις τις.

Κατά της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται εκ νέου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο BBC, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα, Δευτέρα, η Άνγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αυτό «καταστροφικό», τονίζοντας ότι ναι μεν η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα «μακρύ και δύσβατο δρόμο», αλλά θα ήταν «τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα» να εγκαταλείψει το ευρώ. Τότε πως θα έχαναν την υπομονή τους;

«Έχουμε αποφασίσει να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά και πολιτική» σημειώνει, διαμηνύοντας: «Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας ότι δεν σας θέλουμε πια». 

Καταστροφικό για ποιόν;

«Εξάλλου οι συνθήκες (της Ευρωπαϊκής Ένωσης) δεν το επιτρέπουν» προσθέτει, επισημαίνοντας ότι εάν η Ελλάδα έφευγε από τη ζώνη του ευρώ τότε «οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα αναρωτιούνταν ποιος θα είναι ο επόμενος... Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη».

Μήπως είχαν (και έχουν) σειρά η Ισπανία και η Ιταλία; 

«Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Η Ευρώπη, και ιδίως η Ευρωζώνη, είναι σε κρίση. Η κρίση αυτή είναι η συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις πολύ σκληρές σε πολλές χώρες» απαντά η Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας το αντι-γερμανικό αίσθημα που αναπτύσσεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, εξαιτίας του ηγετικού ρόλου του Βερολίνου στην αντιμετώπιση της κρίσης. 

Η κ.Μέρκελ ομολογεί ότι η κρίση δεν ήταν ελληνικό θέμα αλλά παγκόσμια, τότε προς τι ο διασυρμός μας από όλα τα Δυτικά (και εγχώρια) ΜΜΕ;

«Έχουμε θυελλώδεις συζητήσεις στα Κοινοβούλιά μας και χρησιμοποιούμε σκληρές λέξεις. Ευτυχώς έχουμε μάθει να επιλύουμε τις διαμάχες μας ειρηνικά» προσθέτει.

Επίσης, επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στην παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την άρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο.

«Η Βρετανία πρέπει να γνωρίζει πως στη Γερμανία θέλουμε μια Βρετανία ισχυρή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι κάτι το οποίο πάντα επιθυμούσαμε και πάντα θα επιθυμούμε» λέει.

Εδώ έχουμε τόσο την απόλυτη δικαιωση του ιστολογίου μας και όλων των άλλων μπλόγκ, αλλά και τη δικαίωση τού ίδιου του ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ (και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) που υποστηρίζει ακριβώς αυτό, το οτι δηλαδή από την αρχή είχαμε πει ότι δεν θα επέτρεπαν στη χώρα να πτωχεύσει, γιατί οι συνέπειες θα ήταν ολέθριες για αυτούς

Θέλανε μία ελεγχόμενη πτώχευση η οποία θα ήταν (και είναι) ολέθρια για εμάς και έτσι να μπορέσουν ν α βάλουν "χέρι" στον εθνικό μας πλούτο, ο οποίος δεν είναι διόλου αμελητέος.Το θέμα είναι τι έκαναν για όλα αυτά οι κυβερνώντες οι οποίοι είχαν την ευθύνη για τη προστασία της χώρας. 

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ! 

http://www.defencenet.gr

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ Η ΟΡΓΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα με απουσία του κόσμου και θεατές χιλιάδες αστυνομικούς της ΕΛΑΣ. Στην υπόλοιπη Ελλάδα πολλοί δήμοι λειτούργησαν πυροσβεστικά και απέφυγαν την εγκατάσταση εξέδρας  για επισήμους . Στις περισσότερες παρελάσεις δεν εμφανίστηκαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι του μαύρου μετώπου. Η παρουσία του κόσμου γενικά δεν είχε καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι κατέβηκαν στις παρελάσεις εκδήλωσαν την οργή τους και απάντησαν αγωνιστικά στο χουντικής έμπνευσης  σχέδιο της κυβέρνησης για καταστολή των διαμαρτυριών. Μετράμε εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Η ενημέρωση μαζί με φωτογραφικό υλικό και βίντεο θα συνεχιστεί.
ΧΑΛΚΙΔΑ: Μεγάλη διαδήλωση στη Χαλκίδα, συλλήψεις και προσαγωγές μελών της λαϊκής συνέλευσης. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΣΙΡΟΤΑ!!!
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ:Δεν ξεκίνησε ποτέ η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης, αφού, αμέσως μόλις η μπάντα του δήμου παρατάχθηκε στον δρόμο, ένα κύμα κόσμου επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και, πετώντας αντικείμενα, «εισέβαλε» στον αποκλεισμένο χώρο της παρέλασης.
Οι αστυνομικοί απώθησαν τον κόσμο με χρήση χημικών, αλλά αρκετοί παραμένουν στο ύψος της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ τα ΜΑΤ δεν επιτρέπουν να περάσει κανένας.
Ομάδες από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., το Συντονιστικό Σωματείων Συλλόγων Γειτονιών, τη Λαϊκή Επιτροπή Κατσαμπά παραμένουν, με το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» να κυριαρχεί. Όσο για τους επισήμους αποχώρησαν… κακήν κακώς..
ΠΑΤΡΑ:
ΛΑΡΙΣΑ:
ΛΑΜΙΑ:
ΞΑΝΘΗ:
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ:
ΧΙΟΣ: Οι διαδηλωτές δεν επέτρεψαν να γίνει παρέλαση παρουσία των “επισήμων”
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μεγάλη διαδήλωση, δεκάδες προσαγωγές, κρατική τρομοκρατία χουντικής έμπνευσης!
ΚΟΖΑΝΗ:
ΒΟΛΟΣ: Στη σιδηρόφρακτη πόλη του Βόλου τα συρματοπλέγματα που υψώθηκαν για να προστατεύσουν την εξουσία δεν κράτησαν το πλήθος που τους αποδοκίμασε άγρια τρέποντας τους σε άτακτη φυγή.
ΑΘΗΝΑ/ΚΗΦΙΣΙΑ:
ΑΘΗΝΑ/ΑΙΓΑΛΕΩ:


Μαζική άρνηση πληρωμής χαρατσιών και στην Ιρλανδία

Μαζική άρνηση πληρωμής χαρατσιών και στην Ιρλανδία
Διάφορα αναπάντεχα, ευχάριστα, έως πολύ ευχάριστα αναπάντεχα άρχισαν να συμβαίνουν τα δυο τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, όχι μόνο σε κάθε χώρα χωριστά αλλά και δι-ηπειρωτικά. Ας πούμε, κάτι που σπέρνεται σε μια μεριά, το βλέπεις ξάφνου και απροειδοποίητα να σπέρνεται κι αλλού, χιλιάδες μίλια μακριά, σαν να συνέβη κάτι τελευταία στους ανέμους, κι εκεί που κάθονταν για χρόνια μαζεμένοι στο κονάκι τους, λες και τους λύθηκε το χαλινάρι, κι αφήνιασαν, κι άρχισαν να καβαλάνε βουνά, να δρασκελίζουν θάλασσες και πελάγη, να ορμάνε σε πεδιάδες και κοιλάδες, ν’ ανακατώνουν τα μυαλά, ν’ αρπάζουν σπόρους, γύρη και ιδέες από τη μια μεριά και να τις απιθώνουν σε κάποια άλλη μακρύτερα, κι αυτή η γύρη, οι σπόροι κι οι ιδέες να βρίσκουν στην καινούργια γωνιά αφράτο χώμα, να φουντώνουν και να καρπίζουν.

Κάποιοι τέτοιοι καλοί άνεμοι μετέφεραν τις στάχτες του Μπουαζίζι από την Τυνησία, σε πόσες και πόσες γωνιές του πλανήτη που τις λίπαναν, κάποιοι άλλοι ήρθαν απ’ το νότο, απ’ τη Μαδρίτη, πέρσι το καλοκαίρι δροσεροί και μας ξύπνησαν ένα πρωί στο Σύνταγμα, πολλά μικρότερα αεράκια σηκώνονται κατά καιρούς στο Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο και μας χαιρετούν, είναι σαν να μας λένε, περιμένετε παιδιά, όπου να ‘ναι θα δυναμώσουμε κι εμείς να ξεκινήσουμε τα μεγαλύτερα ταξίδια, και να είναι τώρα η Ιρλανδία που νοιώθει το ταρακούνημα του ανέμου του «Δεν Πληρώνω» απ’ την Ελλάδα, και το καλωσορίζει.

Ναι, οι στωικοί Κέλτες, τα καλά παιδιά, οι υπομονετικοί Ιρλανδοί, αυτοί λοιπόν ανακάλυψαν έστω και αργά τα καλά της ανυπακοής, τα δώρα του «Δεν Πληρώνω», που με τόση υπομονή και επιμονή καλλιεργήσαμε στο δικό μας κήπο. Και ήταν τόσοι πολλοί οι καρποί που δρέψαμε, που τους εξάγαμε κιόλας.

Οι Ιρλανδοί λοιπόν έστησαν απ’ το Δεκέμβρη, και με τη βοήθεια 9 βουλευτών της αριστεράς μια ολόκληρη εκστρατεία άρνησης πληρωμής των φόρων νερού και ιδιοκτησίας, και μάλιστα σε μια χώρα με πρόβλημα στεγαστικών δανείων και απομείωσης της αξίας των ακινήτων σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι εδώ. Ενώ λοιπόν η προθεσμία για την καταβολή των φόρων λήγει στις 31 Μαρτίου, μέχρι τώρα έχει πληρωθεί μόνο το 15% του αναμενόμενου ποσού, δηλαδή περίπου $29 εκατ. σε σύνολο $200 εκατ.

Και η ειρωνεία της τύχης είναι ότι ακριβώς την ίδια μέρα θα πρέπει να πληρωθούν $4 δις για εξόφληση μέρους των δανείων της πεσούσης Anglo Irish Bank. Όπως γράφουν δε σήμερα οι Times της Ν. Υόρκης, ο παρόν φόρος δεν είναι παρά το πρελούδιο για έναν ακόμα μεγαλύτερο φόρο που απαιτεί κι εκεί η γνωστή μας Τρόικα, ως αντιστάθμισμα του bail-out.

Βλέποντας τους Ιρλανδούς να έχουν στυλώσει τα ποδάρια, και τις διαδηλώσεις και τις κατά τόπους συγκεντρώσεις να θεριεύουν, η Κυβέρνηση απαντά με τους γνώριμους εκβιασμούς ότι θα περάσει το φόρο στους λογαριασμούς του νερού και της αντίστοιχης ΔΕΗ, ότι η Τρόικα θα τους κόψει τα λεφτά και όλα τα σχετικά, όπως τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.

Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές της εκστρατείας εναντίον του φόρου, οι συμμετέχοντες είναι από όλα τα κοινωνικά στρώματα και διαφόρων πολιτικών πεποιθήσεων, με μέσο όρο ηλικίας τα 40.

cynical


Πηγή: Μαζική άρνηση πληρωμής χαρατσιών και στην Ιρλανδία - RAMNOUSIA