Κάποιες ειδησούλες απ’ τα «ψιλά» των εφημερίδων

 Κάποιες ειδησούλες απ’ τα «ψιλά» των εφημερίδων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η πρώτη μας λέει ότι σήμερα η Eurostat ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έχει ανέλθει στο 21% (και αυτό πλασματικό είναι και το πραγματικό είναι πολύ μεγαλύτερο) και έτσι η ανεργία μέσα σε ένα χρόνο  έφτασε από 14,3% τον Δεκέμβριο του 2010 σε 21% τον Δεκέμβριο του 2011. Η ίδια ανακοίνωση της Eurostat λέει ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ για τους νέους κάτω των 25 ετών, 50,4%.

Απ’ την πλευρά του το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙOBE) στην τριμηνιαία έκθεσή του, προβλέπει ότι λόγο της συνεχιζόμενης πολιτικής λιτότητας η ελληνικής οικονομία φέτος θα κάνει άλλη μια βουτιά της τάξης του 5%.

Αυτή είναι η μια πλευρά του πράγματος και μας δείχνει την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος της δουλειάς και τα λαϊκά στρώματα.

Ταυτόχρονα όμως διαβάζουμε και μια άλλη είδηση: «Με 200 εκατομμύρια ευρώ πληρώθηκαν οι Ελληνες –φυσικά πρόσωπα και offshore εταιρείες που επένδυσαν στα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) υπερ της χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ στο μεσοδιάστημα από τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου, όταν αποφασίστηκε το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα, ρευστοποίησαν μεγάλο μέρος των CDS με τόσο την αποκόμιση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Είμαστε σίγουροι ότι αν κάποια στιγμή μάθουμε τα ονόματα –πολύ χλωμό φυσικά το βλέπουμε αυτό-ποιοι ήταν αυτοί οι «επενδυτές» που στοιχημάτιζαν μανιωδώς πέρυσι σε CDS υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας θα συναντήσουμε την αφρόκρεμα της ελληνικής πλουτοκρατίας και δεκάδες από το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας, που συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατάληξη. Οι ίδιοι φυσικά θησαύρισαν από την καταστροφή λαού και τόπου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Ήταν πολλοί, ήταν ανεξάρτητοι, ήταν Έλληνες κι έδωσαν το παρών στον αγιασμό που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
 Ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ξεκίνησε η πορεία για τον δύσκολο αλλά νικηφόρο αγώνα.
Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με αυτούς που πρόδωσαν την πατρίδα.
Και πρόσθεσε:
«Ξεκινάμε περιοδείες με λεωφορείο σε όλη την Ελλάδα. Εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ να περπατήσουμε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό. Θέλουμε να πλησιάσουμε όσους δεν μας έχουν ακούσει μέχρι τώρα. Πρέπει να φτάσουμε στην κάθε οικογένεια, να τους πούμε τη λύση που θα δώσουμε και εξασφαλίζει το αύριο της πατρίδας».
 
«Η Ελλάδα είναι ο στόχος της νέας τάξης πραγμάτων. Μας συνάντησαν στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και αναχαιτίσαμε το παντοδύναμο Γ Ράιχ. Τους καθυστερήσαμε και κάναμε ελεύθερη την Ευρώπη. Σήμερα ξαναήλθαν με οικονομικούς δολοφόνους και προσπάθησαν να κάνουν τους Έλληνες να ντρέπονται. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη νέα τάξη πραγμάτων».
 
«Κάναμε τον αγιασμό όπως ορίζουν τα έθιμα του τόπου και σήμερα αποκτήσαμε κοινοβουλευτική ομάδα. Θα έχουμε πλέον λόγο στο Κοινοβούλιο εκεί όπου η συγκυβέρνηση μας απαγόρευσε να μιλάμε».
 
"Το πρωί της Τετάρτης θα βγει σε δημόσια διαβούλευση το κυβερνητικο πρόγραμμα μας που θα είναι και η Εθνική μας αντιπρόταση .Θα δείξουμε τι θα κάνουμε την πρώτη μέρα, τον πρώτο μήνα, την πρώτη τετραετία και θα δείξουμε πώς θα απαλλαγούμε από τον άξονα κατοχής των τραπεζιτών".
 
«Οι υποψήφιοι προκύπτουν από δημόσια διαβούλευση. Δεν δεχόμαστε τους εκλεκτούς των προμηθευτών του δημοσίου. Έχουμε μαζί μας άνεργους, νέους,  συνταξιούχους, επιστήμονες που δεν βρίσκουν δουλειά, πολύτεκνους».

Οι Έλληνες δεν παραιτούνται, δεν σκύβουν το κεφάλι

Δείτε απόσπασμα από την χθεσινή τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου μετά τον αγιασμό.



ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!


με Ελληνική Πολιτική Στρατηγική
Συμμετέχω ενεργά στο κίνημα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" με μπροστάρη τον Πάνο Καμμένο, για μία Ελληνική Πολιτική Στρατηγική που θα οδηγήσει την πατρίδα μας στην Εθνική και Οικονομική Ανεξαρτησία. Εμείς οι Έλληνες μπορούμε ν’ αναγεννήσουμε την πατρίδα μας. Αρκεί να το θέλουμε, να το πιστεύουμε, να το σχεδιάσουμε και να το υλοποιήσουμε. Έχουμε και θέσεις και προτάσεις. Έχουμε και τη θέληση! Συμμετέχω στο κίνημα, γιατί :
 ΠΙΣΤΕΥΩ

     Στον Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό της Ελλάδας.
  Στην Ενωμένη Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Συνεργασίας, όπου όλα τα Κράτη-Μέλη είναι Ισότιμα, διατηρώντας ταυτόχρονα την Εθνική τους Ταυτότητα και Κυριαρχία.
ΑΡΝΟΥΜΑΙ
  Κάθε εξάρτηση που οδηγεί την Ελλάδα στην διεθνή οικονομική απομόνωση, στερώντας από την Πατρίδα και την Εθνική μας Οικονομία άλλες Γεωπολιτικές Συμμαχίες και Στρατηγικές Συνεργασίες.
   Τις λογικές και τις μεθοδεύσεις που έχουν μετατρέψει την Ευρωζώνη σε όχημα προώθησης των συμφερόντων μόνο των ισχυρών Κρατών-Μελών, του Παγκόσμιου Τραπεζικού Συστήματος, των Αγορών και της Κερδοσκοπίας.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ
   Το Πολίτευμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, επιδιώκοντας την ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με στόχο την άμεση συμμετοχή των Πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
  Τις αξίες της Ισονομίας, Ισότητας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και Αξιοκρατίας.

ΑΠΑΙΤΩ
  Την Προστασία της Ζωής και της Περιουσίας κάθε Πολίτη, μέσα από Αυστηρές Μεταναστευτικές Πολιτικές, με γνώμονα το Συμφέρον των Ελλήνων και τη διαφύλαξη της Εθνικής Ταυτότητας της Πατρίδας μας.
  Την Προστασία της Ελληνικής Οικογένειας από την επίθεση των Αγορών και την αυθαιρεσία του Τραπεζικού Συστήματος.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ
  Τις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας, σεβόμενος το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού κάθε Πολίτη.
   Την πολιτική διπλωματία της Ορθοδοξίας για την ενίσχυση της Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής.

ΖΗΤΩ
   Τη συστράτευση του Απόδημου Ελληνισμού στον αγώνα της αποκατάστασης της διεθνούς εικόνας της Πατρίδας μας.
   Τη δημιουργία ενός Διεθνούς Δικτύου Ελλήνων, για την προώθηση των Εθνικών μας Συμφερόντων στη Διεθνή Κοινότητα (λόμπυ).

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ
   Την Ορθολογική και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Πατρίδας μας, με άξονα την Πραγματική Οικονομία, την Ελεύθερη Αγορά και την υγιή και μη διαπλεκόμενη Ελληνική Επιχειρηματικότητα.
   Την εξόντωση της Μίζας, της Διαπλοκής, της Παρασιτικής Διαμεσολάβησης και της Παραοικονομίας.

ΣΤΗΡΙΖΩ
  Τη διατροφική αυτονομία της Πατρίδας μας και την οικονομική ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας, αναβαθμίζοντας το ρόλο της σύγχρονης Αγροτικής Οικονομίας και του Ελληνικού Τουρισμού.
  Την Αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της Πατρίδας μας, τη δημιουργία Ενεργειακού Πυλώνα Ελληνικών Συμφερόντων και την αναγέννηση της Ελληνικής Βιομηχανίας και της Μικρομεσαίας Επιχείρησης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ
  Για την προσέλκυση Επενδύσεων από το Εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στην Απόδημη Ελληνική Επιχειρηματικότητα και στην επιστροφή της Ελληνικής Σημαίας στην Ελληνική Ναυτιλία.
   Για τη Δίκαιη Κατανομή του ΑΕΠ και την Προστασία της Εθνικής μας Οικονομίας από κάθε μορφής υπονόμευση, συκοφάντηση και χειραγώγηση.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ
  Την Εξυγίανση και Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, με Χρήματα των Μετόχων και Ιδιωτών Επενδυτών, χωρίς κρατικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις εις βάρος των Φορολογουμένων, του Δημοσίου Χρέους και της Πραγματικής Οικονομίας.
  Την άμεση Κρατικοποίηση της " Τράπεζας της Ελλάδος ", την έξοδό της από το ΧΑΑ, τη διάλυση της Τειρεσίας ΑΕ και τη δημιουργία νέας, κεντροποιημένης αρχής πιστοληπτικού ελέγχου και αξιολόγησης, υπό την Κρατική πλέον ΤτΕ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ !
Δικηγόρος – Ποινικολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθηνών

Κουίκ: «Εμείς θα κυβερνήσουμε»

«Εμείς θα κυβερνήσουμε» δήλωσε από τη Λάρισα, ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, μιλώντας παρουσία πλήθους στελεχών από ολόκληρη τη Θεσσαλία.
«Αντί να παραχωρήσουμε οποιαδήποτε ψήφο εμπιστοσύνης σε όποια πολιτική δύναμη θεωρεί πως μπορεί να κυβερνήσει, εμείς ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Οι διαχωριστικές γραμμές που στηρίζονταν σε συγκεκριμένους χρωματισμούς, πλέον δεν υπάρχουν. Μπορεί κάποιοι να το ακούνε και να χαμογελάνε, αλλά λέω πως εμείς δημιουργηθήκαμε για να κυβερνήσουμε».
Αυτό υποστήριξε, μιλώντας πρώτα στους δημοσιογράφους και μετά σε πλήθος στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων από ολόκληρη την Θεσσαλία, ο εκπρόσωπος τύπου του κινήματος κ. Τέρενς Κουίκ.
«Όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με τα κόμματα των μνημονίων

Ο κ. Κουίκ απέκλεισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με «τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια και υποδούλωσαν τη χώρα. Όσοι ξεπούλησαν τη χώρα δεν μπορούν να προσδοκούν τίποτα από μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζουν πολλά»
Διευκρινήσεις έδωσε και για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως το οικονομικό σκέλος της πρότασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνομιλία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Όταν ο εχθρός είναι κοινός και πας στον πόλεμο, δεν σ’ ενδιαφέρει αν κάποιος πολεμά με πιστόλια κι άλλος με αεροπλάνα. Σ’ ενδιαφέρει να νικήσεις τον εχθρό. Και ο εχθρός είναι, όλοι όσοι ξεπούλησαν τη χώρα στη νέα τάξη πραγμάτων και στους παγκόσμιους τοκογλύφους. Υπάρχουν όντως κάποιες κοινές συνισταμένες στο οικονομικό μας πρόγραμμα με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα έχουμε εκ διαμέτρων αντίθετες αντιλήψεις για μια σειρά ζητημάτων, και μάλιστα πολύ κρίσιμων για μας, όπως τα εθνικά μας θέματα, το μεταναστευτικό, οι σχέσεις μας με την Τουρκία κ.α. Εμείς έχουμε ως οδηγό μας το περήφανο «Όχι» του Τάσου Παπαδόπουλου, το οποίο επέτρεψε στην Κύπρο να αναπνέει ελεύθερη».
Ομιλία Τέρενς Κουίκ στη Λάρισα
«Αύριο στο διαδίκτυο το κυβερνητικό μας πρόγραμμα»
Ο κ. Κουίκ ενημέρωσε πως αύριο το πρωί στις 7 θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, σε δημόσια διαβούλευση, το «κυβερνητικό», όπως το χαρακτήρισε, πρόγραμμα του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και το οποίο αφού «ζυμωθεί» και οριστικοποιηθεί θα αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε συζήτηση.
«Τέλος στα προνόμια των βουλευτών- δήμευση των περιουσιών όσων ευθύνονται για την κλοπή της χώρας »
«Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να γίνει αμέσως, και αυτό είναι μια ξεκάθαρη δέσμευση των Ανεξάρτητων Ελλήνων προς τον ελληνικό λαό, είναι η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, για να μάθουμε επιτέλους ποιο είναι το χρέος μας, πως προέκυψε, και ποιο κομμάτι του είναι παράνομο. Από κει και πέρα εμείς μιλούμε για απόδοση ευθυνών, δήμευση των προσωπικών περιουσιών όλων όσων ευθύνονται για την κλοπή της περιουσίας του ελληνικού λαού και επιστροφής αυτών πίσω στο κράτος και κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ασυλίας των βουλευτών, καθώς και κάθε προνομίου για τους βουλευτές», τόνισε ο κ, Κουίκ.  
«Γερμανικές αποζημιώσεις»
«Θα πρέπει οι γερμανικές αποζημιώσεις να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του κράτους. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και αυτή είναι μια ακόμη δέσμευση προς τον λαό της πατρίδας μας».
Ομιλία Τέρενς Κουίκ στη Λάρισα
«Όχι στα στρατόπεδα λαθρομεταναστών»
«Είμαστε αντίθετοι με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των παράνομων μεταναστών. Το τεράστιο αυτό θέμα, το οποίο για μας αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας, τίθεται ξαφνικά στην ατζέντα της συζήτησης από τους ίδιους ανθρώπους που το δημιούργησαν, απλά και μόνο για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα: την φτώχεια, την εξαθλίωση, την πείνα, τα δάνεια, την ανεργία, το άγχος. Σύμμαχός μας είναι η άποψη που εξέφρασε ο αρμόδιος Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος υποστήριξε πρόσφατα πως δεν αποτελεί λύση ο εγκλεισμός των λαθρομεταναστών σε στρατόπεδα. Ζητούμε την κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και καλούμε την Ευρώπη να αγκαλιάσει το πρόβλημα, γιατί είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλη τη χώρα. Εμείς δεν δεχόμαστε να είναι η Ελλάδα η χωματερή αυτών των ψυχών».
Τέλος ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρουσίασε τους 13 βασικούς άξονες των θέσεων του κόμματός για να συζητηθούν από τα παρευρισκόμενα στελέχη. Αυτοί είναι:
1.    Άρση ασυλίας βουλευτών
2.    Απόδοση ευθυνών
3.    Μη κυβερνητική συνεργασία
4.    Εθνική Αντιπρόταση
5.    «Όχι» στο μνημόνιο
6.    Ευρώπη-Ευρώ
7.    Γερμανικές αποζημιώσεις
8.    Τιτλοποίηση
9.    Οικονομική στήριξη
10. Κοινοβουλευτική Ομάδα
11. Αυτό-οργάνωση Προεκλογικός αγώνας
12. Γεωργία-Ναυτιλία-Τουρισμός
13. Άμυνα –Εθνικά θέματα
Η συζήτηση συνεχίζεται και αργότερα θα οριστεί και πανθεσσαλική  συντονιστική επιτροπή.


Υπόλογος και ο Βενιζέλος στο έγκλημα του Μνημονίου

Στην εκπομπή «ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ» του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο κ. Βενιζέλος, σε αντίθεση με άλλα στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου (πχ Χρυσοχοΐδης) , είδε «το συνολικό κείμενο του Μνημονίου», ήταν στην υποτιθέμενη «διαπραγμάτευση» και έκανε μάλιστα και παρεμβάσεις στο κείμενο με «σχόλια».

Κατόπιν τούτου, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε σήμερα την εξής δήλωση, αναφερόμενος στη δήλωση Παπακωνσταντίνου

«Ενώ σχεδόν όλοι οι....
υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακόμη και η τότε υπουργός Οικονομίας, γνώριζαν μόνο το τμήμα του Μνημονίου, που αφορούσε στις αρμοδιότητές τους, ο κ. Βενιζέλος μετείχε στη σύνταξή του, όχι μόνον ως κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και ως νομικός.

Είναι, γι’ αυτό, διπλά συνένοχος στις μοιραίες αποφάσεις που – όπως συνομολογούν οι πάντες, αλλά και οι κορυφαίοι “σύντροφοί” του – οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου –έστω και αργά- καρφώνει τον κ. Βενιζέλο. Αποκαλύπτει, έτσι, ότι και ο νέος αρχηγός του είναι υπόλογος, στο ίδιο έγκλημα, τουλάχιστον όσο και ο προκάτοχός του.

Όπως σ’ όλα τα άλλα, έτσι και σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος!!».

http://www.antinews.gr/

Επιμένει στη συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων ο Τσίπρας

Με το σύνθημα, «Θα συνεχίσουμε, θα επιμείνουμε, θα νικήσουμε» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να να επιμείνει μέχρι τέλους στη συνεργασία των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων.

Παράλληλα, με τη δήλωση ότι η δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο», ήταν το πρώτο βήμα προς αυτή την.....
κατεύθυνση, ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η πολιτική συμμαχιών του κόμματός του έχει δώσει τους πρώτους καρπούς, κάτι που όπως σημείωσε έχει ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και το πείσμα, με στόχο να εκφραστεί στην κάλπη το ρεύμα της κοινωνικής αγανάκτησης που ξεσηκώθηκε ως απάντηση στα Μνημόνια.

Για την πολιτική συμμαχιών, θέμα στο οποίο αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως είπε ότι χρειάζεται μια εκλογική σύμπραξη των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων. Παρ' όλες τις καθυστερήσεις και τις δυσκαμψίες κάποιων ηγεσιών, επιμένουμε ότι αυτή είναι η λύση και η προοπτική, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε, ότι η κ. Παπαρήγα κάνει λάθος που αρνείται τη συνεργασία.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Τσίπρας ότι «και ο φίλος ο Φ. Κουβέλης αρνείται τη συνεργασία. Δυστυχώς κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ για μετεκλογική συνεργασία. Κάνει λάθος. Η αριστερά δεν έχει θέση σε κυβέρνηση μνημονίου. Εκτός αν πάψει να είναι αριστερά». Στόχος της αριστεράς, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι η ανατροπή των όσων ετοιμάζουν για την επόμενη των εκλογών, δηλαδή νέα μέτρα που δεν κρύβουν καν. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δε θα κριθεί μόνο το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, αλλά η πορεία και η προοπτική για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για αναδιανομή του πλούτου, για την ανάπτυξη και κατέληξε λέγοντας:

«Εμείς, δίνουμε καθαρές εξηγήσεις στους τραπεζίτες, στους καναλάρχες, στους κατόχους οφ σορ εταιριών, στους καταθέτες των τραπεζών της Ελβετίας, στους μεγαλοεφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρους και μας απειλούν ότι θα κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα πλοία τους αλλά θέλουν να έχουν τις βίλες τους στην Ελλάδα, στην εγχώρια διαπλοκή που κυβέρνησε τόσα χρόνια την Ελλάδα: Το πάρτι τελείωσε. Ήρθε η ώρα να πληρώσετε το λογαριασμό».

Δείτε τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρω που τσεπώνουν τα "κρατικά" Golden Boys...

Τα 22.030 ευρώ μηνιαίως οι αποδοχές του διοικητή της ΑΤΕ bank – Δείτε τι παίρνουν στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.
Στην Ελλάδα της κρίσης, της περικοπής μισθών και συντάξεων και της εξαθλίωσης εργαζομένων και συνταξιούχων ορισμένα στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα εξακολουθούν να απολαμβάνουν υπέρογκους μισθούς αν και οι επιχειρήσεις που διοικούν είναι υπερχρεωμένες!
Αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) που επισυνάπτεται σε απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου οι συνολικές μικτές απολαβές του προέδρου του Δ.Σ της ATE Bank Θεόδωρου Παντελάκη ανήλθαν το 2010 σε 264.371,18 ευρώ, δηλαδή 22.030 ευρώ ευρώ μηνιαίως.
Σε σχεδόν ίδιο επίπεδο κινήθηκαν και οι αποδοχές της αντιπροέδρου Αδαμαντίνης Λάζαρη, συγκεκριμένα σε 232.132,88 ευρω ετησίως.Σημειώνεται ότι – σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, τα δύο στελέχη έλαβαν ως εξτρα ετήσιο εισόδημα άλλα 14.504,16 ευρώ έκαστος για τις συμμετοχές σε συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Να σημειωθεί ότι με παλαιότερη απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, το συνολικό ποσό που δόθηκε για την κάλυψη των πάσης φύσεως αποδοχών όλων των μελών του ΔΣ της Αγροτικής Τράπεζας ανήλθε το 2010 σε 792.320,13 ευρώ!

 Σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ δηλαδή για να πληρωθούν τα Golden Boys μιας ελλειμματικής εταιρείας που έχει βγάλει «πωλητήριο»!

Σύμφωνα με εκείνη την απάντηση, τα αντίστοιχα κονδύλια για πληρωμές στελεχών των  υπόλοιπων ΔΕΚΟ έχουν ως εξής:

Στα ΕΛΠΕ 414.235,52 ευρώ

Στη ΔΕΗ 419.814,53 ευρώ

Στον ΟΛΠ 272.865,05 ευρώ

Στον ΟΛΘ 184.156,39 ευρώ

Στον ΟΠΑΠ 659.844,60 ευρώ

Στην ΕΥΔΑΠ 160.506,04 ευρώ

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 1.323.841,93 ευρώ

Στην ΕΥΑΘ 220.658,29 ευρώ

Στη ΔΕΠΑ 261.622,10 ευρώ

Στον ΟΤΕ 430.551,23 ευρώ

Στα ΕΛΤΑ 107.299,83 ευρώ

newsbomb

Αντί να πατάξουν φοροδιαφυγή & λαθρεμπόριο, "ρημάζουν" μισθούς & συντάξεις

Τη στιγμή που η συζήτηση για τα νέα μέτρα και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις από τον ερχόμενο Ιούνιο - το αργότερο…- είναι ήδη σε εξέλιξη, κάποια στοιχεία δείχνουν ότι τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να έχουν μέχρις ενός σημείου αποφευχθεί ή τουλάχιστον μετριαστεί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, όπως παραδέχονται στελέχη που έχουν υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στο υπουργείο Οικονομικών, σε αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος, με ενέργειες για την μερική έστω πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, ποτών και τσιγάρων, όπου έπειτα από δύο χρόνια μνημονιακών πειραματισμών, οι απόπειρες εκσυγχρονισμού των μηχανισμών ελέγχου παραμένουν στα συρτάρια.
Με το αλαλούμ στον τομέα των καυσίμων να έχει αναδειχθεί ποικιλοτρόπως και καθώς το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να παρέμβει με νέες μεθόδους ελέγχου και εκσυγχρονισμό του συστήματος «Ηφαιστος», που θα ανακοινωθούν την Τρίτη, τα αντίστοιχα σχέδια για το
λαθρεμπόριο τσιγάρων και αλκοολούχων έχουν παγώσει.

Βάσει συγκεκριμένων προτάσεων και σχεδίων που έχουν υποβληθεί, παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο, θα μπορούσαν να επιβάλλουν τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων ελέγχου και εντοπισμού προϊόντων καπνού και οινοπνευματωδών με πολύ απλούστερο τρόπο. Παρά ταύτα, οι διαδικασίες καρκινοβατούν και όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετικές αποφάσεις δεν πρόκειται να προχωρήσουν στην προεκλογική περίοδο.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ένας στοιχειώδης έλεγχος του λαθρεμπορίου ποτών και τσιγάρων θα μπορούσε να προκαλέσει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα μία αύξηση δημοσίων εσόδων της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Υπενθυμίζεται ότι το μείζον πολιτικό θέμα εν όψει της υπογραφής του πρόσφατου Μνημονίου ήταν οι διαφωνίες για τις περικοπές της τάξεως των 300 εκατ. στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Είναι προφανές, με βάση τα παραπάνω στοιχεία (που προκύπτουν και από έρευνες του euromonitor και του Illicit Tobacco Trade Report), ότι η μείωση των διαφυγόντων εσόδων από αυτήν την πηγή θα σήμαινε εισροές της τάξεως των 4 δισ. σε ορίζοντα πενταετίας στα ταμεία του ελληνικού κράτους και θα συνεπαγόταν πιθανώς μία διαφορετική συζήτηση για μέτρα που απαιτούνται, προκειμένου να ανταποκριθεί η χώρα στις συνθήκες του νέου (ή του επόμενου) μνημονίου.
Από το καλοκαίρι του 2010 έχει απευθυνθεί πάντως η πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σχετικό έργο, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι πού έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί έκτοτε. Σημειώνεται δε, ότι η αναβάθμιση των μηχανισμών για την πάταξη του λαθρεμπορίου αποτελεί πλέον μνημονιακή δέσμευση της χώρας, και παράλληλα ένα ανέξοδο δημοσιονομικό ισοδύναμο, καθώς και διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια υπάρχουν και τα έργα αναβάθμισης των τεχνικών μεθόδων ελέγχου είναι εν πολλοίς αυτοχρηματοδοτούμενα..
Πέραν αυτού, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έχουν σημειώσει κατά το παρελθόν ότι η υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων ελέγχου και εντοπισμού της παράνομης διακίνησης, θα προσέφερε αξιόπιστες ενδείξεις προς τους εκπροσώπους των δανειστών για την πραγματική διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικές δομικές αλλαγές, για τις οποίες πιέζουν.

Πέταξαν... βεγγαλικά στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη!

Βεγγαλικά(!) έσκασαν στα πόδια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, έξω από το Πνευματικό Τρίπολης την ώρα που μέσα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό συμβούλιο κάτοικοι πετούσαν μπουκάλια με νερό!

Πρωτοφανή επεισόδια διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο χώρο του Πνευματικού κέντρου Τρίπολης μετά την απόφαση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Γιώργου Πουλοκέφαλου να διακόψει οριστικά...
την συνεδρίαση και να την συνεχίσει την Πέμπτη.

Ο λόγος της διακοπής ήταν η χειροδοκία σε βάρος του Περιφερειακού συμβούλου κ. Στεφανόπουλου από την Αργολίδα για την στάση που τήρησε και για τη θέση που πήρε κατά και μετά την ψηφοφορία και την απόρριψη της πρότασης του περιφερειάρχη για παραπομπή του θέματος στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Στη διάρκεια του διαλείμματος ο κ. Στεφανόπουλος έγινε αποδέκτης σχολίων αρνητικών από τους παριστάμενους κατοίκους και μάλιστα έκανε λόγο στον πρόεδρο για χειροδικία εναντίον. Έτσι μετά την ολιγόλεπτη διακοπή και ενώ είχε αποφασιστεί αρχικά να συνεχιστεί η συζήτηση και να ληφθεί απόφαση επί της μελέτης για τη μονάδα είτε θετική είτε αρνητική ο πρόεδρος μίλησε για εκτροχιασμό του συμβουλίου και της δημοκρατίας και για πρωτοφανή κατάσταση και χωρίς να το πολυσυζητήσει και παρά τις διαφωνίες που ακούστηκαν διέκοψε το συμβούλιο για την Πέμπτη.

Η διακοπή αυτή ήταν “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” για τους κατοίκους, αφού ούτως ή άλλως σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης που ξεκίνησε γύρω στις 8 μετά τη συζήτηση για την εγκληματικότητα, διέκοπταν αγανακτισμένοι τους ομιλητές και πολλές φορές ακούστηκαν σχόλια και γιουχαΐσματα εντός της αιθούσης είτε όταν τοποθετούνταν σύμβουλοι που ήταν θετικοί στη μονάδα είτε στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση του κ. Τατούλη που ζήτησε να μην ληφθεί ούτε θετική ούτε αρνητική απόφαση.

Έτσι ενώ περίμεναν ότι τελικά θα λαμβανόταν απόφαση ενοχλήθηκαν με τη διακοπή και όταν ο περιφερειάρχης αποχώρησε τον περικύκλωσαν και δεν τον άφηναν να βγει από την αίθουσα, μάλιστα ακούγονταν φωνές που έλεγαν “κλείστε την πόρτα – μην τον αφήνετε να βγει έξω”, ενώ άλλοι φώναζαν “αίσχος”, ενώ στο απυρόβλητο δεν έμειναν ούτε και άλλοι σύμβουλοι ακόμα και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας που οι κάτοικοι του τα “έψαλλαν” έξω από το πνευματικό όταν είχαν λίγο ηρεμήσει τα πνεύματα. Κάποιοι είχαν δε κροτίδες και βεγγαλικά μαζί τους και τα πέταξαν και κάποια από αυτά έσκασαν στα πόδια του περιφερειάρχη, ενώ ακόμα και εμείς που καλύπταμε το ρεπορτάζ γίναμε αποδέκτες του νερού που χυνόταν από γεμάτα ποτήρια που βρίσκονταν πάνω στα τραπέζια..

Όλη αυτή η κατάσταση προκάλεσε και την περιέργεια των δημοτικών συμβούλων της Τρίπολης που κατέβηκαν από την επάνω αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο για να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα…

Πηγή: arcadiaportal.gr 

Να τιμωρηθούν όχι μόνο για όσα έκαναν, αλλά και για όσα ετοιμάζονται να κάνουν...

Σε τίποτα δεν αλλάζουν!
Και με τίποτα δεν αλλάζουν!
Εκτός και αν τους εξαφανίσουμε διά τηςψήφου μας.
Οι άνθρωποι είναι σαν τον περονόσπορο - αλλάζει ο περονόσπορος; ούτε οι Πασόκιοιαλλάζουν! 

Ιδού ο κ. Σαχινίδης! Εψαξε ο άνθρωπος, κοίταξε κάτω απ’ το χαλί αναποδογύρισε τα συρτάρια στα ντουλάπια της κουζίνας, αλλά«αρχεία» σχετικά με το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο δεν βρήκε!

Αδραξε αμέσως η γερμανική κυβέρνηση την ευκαιρία και δήλωσε ότι το θέμα των Πολεμικών Αποζημιώσεων έχει λήξει για τη Γερμανία από καιρό.

Ο κ. Σαχινίδης φέρθηκε ακριβώς όπως οΓιωργάκης, όταν συκοφαντώντας διεθνώςτους Ελληνες για «διαφθορά» και τεμπελιά, σήκωνε το μπαλάκι στις αγορές για...
να μας καρφώσουν, κερδοσκοπώντας ασύστολα πάνω στην καμπούρα μας, πρώτα αυτές  κι ύστερα οι τράπεζες των κρατών-εταίρων υπό την προστασία της Τρόικας.

Δεν αλλάζουν αυτοί οι άνθρωποι, ή, για να εκφραστώ ορθότερα, δεν αλλάζουν αυτοί οι τύποι.

Δίνει συνέντευξη η κυρία Βάσω Παπανδρέου στη Real news, ομιλεί για «εγκλήματα» του Γιωργάκη καιαντί προβληματισμού αμέσως ενεργοποιείται ένας ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός των ΜΜΕ της Διαπλοκής, ο οποίος διαχειρίζεται το πρόβλημα επικεντρώνοντας όχι στην ουσία όσων είπε η Βάσω, αλλά στο κατά πόσον η αντίδραση Γιώργου συνιστά μήνυμα προς Βενιζέλο εν σχέσει με τη μεταξύ τους σχέση(κυρίως περί το ακαταδίωκτο του Γιωργάκη). Για μιαν ακόμα φορά δηλαδή η πολιτική ξεδιπλώνεταιμπροστά στα μάτια μας με όρους «ομερτά», «συμμορίας» και «μαφίας».

Οχι, οι άνθρωποι αυτοί δεν αλλάζουν - συνήθισαν αυτόν τον τρόπο του πολιτεύεσθαι, δεν ξέρουν άλλο απ’ το ψέμα («υπάρχουν τα λεφτά») την κωλοτούμπα («αν χρειασθεί να πάρουμε άλλα μέτρα, θα έχω αποτύχει ως Υπουργός», Παπακωνσταντίνουτον εκβιασμό («καλύτερα ισχνοί μισθοί, παρά καθόλου μισθοί», Κουτρουμάνης).

Οχι, δεν αλλάζουν.

Ο κ. Βορίδης γαβγίζει (αυτή είναι η σωστή λέξη στην περίπτωσή του) για ιδεολογική -τάχα- κυριαρχία της Αριστεράς και ταυτοχρόνως έχει σπάσει κάθε ρουσφετολογικό ρεκόρ μεταπολιτευτικού παλαιοκομματισμού.

Οσον όμως δεν αλλάζει το πολιτικό προσωπικό του δικομματικού μονοκομματισμού που μας ταλανίζει, άλλο τόσο δεν αλλάζει και το πολιτικό περιβάλλον γύρω του.

Το περιβάλλον των «νταβατζήδων», που τόσον αποτελεσματικά ο δικομματισμός υπηρετεί,θανατώνοντας ταυτοχρόνως την Ελλάδα - το  ίδιο περιβάλλον της Διαπλοκής και της Διαφθοράς, που τώρα έχει βάλει τα δυνατά του να φέρει τον κ. Βενιζέλο στον αφρό.

Με προβολή απ’ τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι Δυνατοί, με δημοσκοπήσεις, ότι ο Μπενύτο «τσιμπάει» (ώστε να «τσιμπήσουμε» εμείς), ότι αντιστρέφει το κλίμα, ότι (ξανα)αρχίζει!

Ποιος;

Ο άνθρωπος που έβαλε δύο διαφορετικά ΦΠΑ στις μπουγάτσες!

Γίνεται να λέει «αρχίζουμε» ο άνθρωπος που έφερε την Ελλάδα τόσο κοντά στο Finis Graeciae, τόσο κοντά στο τετέλεσται;
«Ναι! γίνεται», απαντάει το προεκλογικό του σύνθημα. Δεν ξέρω αν θα απαντήσει το ίδιο και το Εκλογικό Σώμα σε τέτοιο ποσοστό, ώστε το σύστημα αυτό που υποδούλωσε τη χώρα να συνεχίσει ατάραχο στα ίδια.
Στα ίδια ψέματα, τους ίδιους εκβιασμούς, την ίδια λεηλασία.
Κοντός ψαλμός αλληλούια, αν στις ελαύνουσες εκλογές (αλήθεια, γιατί δεν έχουν ορισθεί ακόμα;), τοΔίδυμο της Συμφοράς ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. εξασφαλίσει  μαζί με τις όποιες παραφυάδες του (συν τη αρωγώ χείρα του εκλογικού νόμου) το ικανό ποσοστό εδρών, ώστε να «κυβερνήσει», πάντα εκτελώντας τις εντολές της Τρόικας, τότε όσα έγιναν έως τώρα, μπροστά σε εκείνα που θα αρχίσουν να γίνονται, όχι απ’ τον Ιούνιο, αλλά από την επομένη των εκλογών, θα μοιάζουν με το αθώο αμάρτημα μιας Ουρσουλίνας.
Για τον λαό, για τους εργαζόμενους όλα άλλαξαν επί τα χείρω. Για το πολιτικό σύστημα που μας κυβερνάδεν άλλαξε τίποτα - στα ίδια, οι ίδιοι! Με τα ίδια χούγια και τα ίδια καμώματα.

Μόνον σε ένα (αριθμός 1) άλλαξαν και οι κυβερνώντες μας! Στον αριθμό των αφεντικών τους άμα τε και δικών μας δυναστών.

Στους ημεδαπούς Δυνατούς που μας απομυζούσαν προστέθηκαν, θεσμικά πλέον, και οι αλλοδαποί Δυνατότεροι.

«Αυτών τα έργα βλέποντας» να μου το θυμηθείτε, «θα ταραχθεί η φύσις», καθώς ο Ποιητής προείδε και μας προειδοποίησε  φωνή βοώντος όμως εν τη ερήμω - ως συνήθως...

Του Στάθη από enikos