μεγαλύτερη απόγνωση

ψήφισε (πάλι) ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ !
Ανθηροστόμου και Υακίνθης, αν-οσίων
πηγη



Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 4 Απριλίου 2012 - ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ! (βιντεο)

Την πρώτη ομιλία του ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έκανε σήμερα Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 στη Βουλή ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου του υπουργείου Ανάπτυξης για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Στα βασικά σημεία της ομιλίας του ο Πάνος Καμμένος είπε:
  • Αντέξαμε στις πιέσεις όλο αυτό το διάστημα και δεν υπογράψαμε δηλώσεις μετανοίας ψηφίζοντας τα δυο μνημόνια. Είμαστε Κίνημα Πολιτών που γιγαντώθηκε μέσα από το διαδίκτυο, το κίνημα μας μεγαλώνει και θα γίνει ποτάμι.
  • Αυτή η Βουλή λειτουργεί κατόπιν εντολών του Σόιμπλε και της Μέρκελ. Κύριοι της κυβέρνησης,στόχος σας είναι η διάρρηξη της ελληνικής οικογένειας, διότι με την πολιτική της συγκυβέρνησης πλήττεται ο συνταξιούχος, η άνεργη μητέρα, ο άνεργος νέος .
  • Εχουμε μια οικονομία που καταρρέει,έχουμε έναν πρωθυπουργό που διορίστηκε απο την  Golman Sachs. Γνωρίζετε καλά κύριοι της κυβέρνησης ότι αν συνεχίσετε  την εφαρμογή του μνημονίου δεν θα έχετε να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις. Εχετε παραδώσει τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου στην τρόικα. Μην απειλείτε λοιπόν τους πολίτες, εσείς θα πρέπει να φοβάστε γιατί ο ελληνικός λαός θα σας τιμωρήσει.
  • Παραδίδετε εν γνώσει σας δημόσια περιουσία, διαπράττετε έγκλημα και θα υπάρξει τιμωρία σκληρή, παραδειγματική. Θα υπάρξει τιμωρία ποινική και αστική.
  • Ο κ. Σαχινίδης μας είπε ότι ο φάκελος για τις πολεμικές αποζημιώσεις έχει χαθεί.Εμείς βρήκαμε το φάκελο των γερμανικών αποζημιώσεων, είναι ο φάκελος Δοξιάδη για τις γερμανικές αποζημιώσεις και σας τον παραδίδουμε. Φροντίστε να μην τον κάψετε και αυτόν όπως τα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών.
  • Στην αρχή μας είπαν κομμουνιστές, ο κ. Πρετεντέρης μας είπε ακροδεξιούς, ο κ. Σαμαράς μας είπε κομματίδιο, όμως υπάρχουν έλληνες που πιστεύουν σε αρχές και αξίες. Δεν είμαστε ούτε δεξιοί, ούτε κεντρώοι ούτε αριστεροί, είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που θα πολεμήσουμε ώστε η φωνή μας να γίνει πιο δυνατή.
  • Με το νομοσχέδιο που φέρνετε κάνετε 327 ρουσφέτια.Κλείνετε τις υποθέσεις της λαθρεμπορίας πετρελαίου,κλείνετε την υπόθεση της Siemens.
  • Νομοθετείτε για να αρπάξετε κι άλλα ως προκαταβολή για τον προεκλογικό αγώνα. Εδώ δεν μπορείτε να περπατήσετε στις συνοικίες,δεν μπορείτε να συναντήσετε στα καφενεία τους ανθρώπους που ως χθες σας είχαν εμπιστευτεί την ψήφο τους.
  • Θα έπρεπε να είχατε κάνει ήδη  χαρακίρι τους είπε , αναφερόμενος στην τραγική αυτοκτονία στην Πλατεία Συντάγματος…..




Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος … θα εξακολουθείς να παρακολουθείς μοιρολατρικά τους δολοφόνους της τάξης μας να μας «σώζουν»; (Βίντεο)

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος … μπορείς να αδιαφορήσεις; Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος … μπορεί να μην συγκινηθείς, να μην σφίξεις τα δόντια, να μην πλημυρίσεις ταξικό μίσος, να προσπεράσεις την επιθανάτια κραυγή που άφησε το τελευταίο θύμα του ταξικού πολέμου;

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου», έγραψε στο τελευταίο του σημείωμα και αυτοπυροβολήθηκε ένας απόμαχος της δουλειάς σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος … θα εξακολουθείς να παρακολουθείς μοιρολατρικά τους δολοφόνους της τάξης μας να μας «σώζουν»; 



Αίσχος τομάρια

Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το αίμα του συνταξιούχου φαρμακοποιού που έπεσε νεκρός απ’ τις σφαίρες της εξαθλίωσης και της φτώχεια, που κάποιες φορές οδηγούν και στο μοιραίο, το εθελόδουλο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, και με μια ασέβεια –τουλάχιστον- άνευ προηγουμένου, σκυλεύουν πάνω στο πτώμα του συνανθρώπου μας, που οι ίδιοι δολοφόνησαν.

Θυμίζουν την περίπτωση κάποιου που είχε δολοφονήσει τους γονείς του και ζητούσε επιείκεια απ’ το δικαστήριο γιατί έμεινε … ορφανός.

Το λαϊκό δικαστήριο όμως που ευχόμαστε και παλεύουμε να στηθεί όσο γίνεται πιο σύντομα, θα είναι αμείλικτο για τους οικονομικούς και φυσικούς δολοφόνους του λαού μας.

_________ Πού θα πάτε, πού θα πάτε! Κομποδιάστε τα κλεμένα, κρύψτε και τʼ ασημικά σας να τα χαίρεται η σκουριά Θα ʼβγουμε κι εμείς παγάνα, θα σας εύρουμε ως τον ένα, και στην πόλη μέσα αν είστε και στʼ απόμερα χωριά. Πού θα πάτε, πού θα πάτε! Κι απʼ τις "άγιες" πίσω εικόνες αν τρυπώστε, θα σας βρούμε μʼ όλα τα υποκριτικά παρακάλια στο θεούλη που αναμπαίζεταν αιώνες αδικεύοντας το πλήθος όπου του ʼχατε χαλκά. Πού θα πάτε, πού θα πάτε! Φυλακές και ξερονήσια κι οι κλωτσιές στα κρατητήρια και οι χαφιέδες στα γιαπιά μας διδάξανε να βαρούμε τους δημίους αλύπητα, ίσια σαν το φίδι που του δίνουν κατακέφαλα χτυπιά... Στίχοι του κομμουνιστή λαϊκού ποιητή Γιώργου Κοτζιούλα

ΠαπαΔήμιος !


ΠΑΣΟΚ: Η μοχθηρία της παχυδερμίας που σου «τρυπάει» και το στομάχι


Η απίστευτη ψυχωτική αχρειότητα και γελοιότητα των παρασίτων του ΠΑΣΟΚ απειλεί το νευρικό σύστημα του ανθρώπου… 
Άμεσα, όμως, απειλείται και το πεπτικό μας σύστημα. Ούτε το πιο «σκληρό» στομάχι δεν μπορεί να αντέξει το πασοκικό υπέρ-θράσος της σωσίλογης μοχθηρίας και παχύδερμης αναισθησίας. 
Αυτό που δεν μπορεί να αντέξει το στομάχι μας είναι  το ιστορικά ασύστολο, απίθανο και απίστευτο θράσος της ψυχωτικής αχρειότητας και γελοιότητας των παρασίτων του ΠΑΣΟΚ: Θράσος δωσίλογης μοχθηρίας και παχύδερμης αναισθησίας. 

Θράσος που καταγράφεται στις πράξεις και στα λόγια, αλλά αποτυπώνεται καθαρά και στα πρόσωπα των πασόκων, με πρώτο και καλύτερο το νέο πρόεδρο του πασοκικού θιάσου, τον Βενιζέλο: Το πρόσωπο της αυθάδους (φρεναοβλαβούς ακριβέστερα) μοχθηρίας… 

Καταγράφουμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: Του Πρωτόπαππα (πρώην εργατοπατέρας) και του Ραγκούση (από τη φύτρα των μηχανισμών(!) του ΓΑΠ)
 

 

Το «νέο» Πρωτοπαπ... ΠΑΣΟΚ 
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος 
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=4/4/2012&columnId=1821 

Ποια είναι η άποψη του Χρήστου Πρωτόπαππα, επιφανούς στελέχους του ΠΑΣΟΚ, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος και λάτρη των εργαζομένων για τα προβλήματα του τόπου; 

Ιδού: 

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έγιναν αρκετά λάθη, κυρίως σε πρόσωπα, κατά τη διάρκεια αυτής της διετίας. Επιλογές προσώπων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, με τις μεγάλες αλλαγές, τις οποίες χρειαζόταν ο τόπος. Υπογράφαμε κάποια πράγματα στο μνημόνιο και μετά στην πορεία γίνονταν συμβιβασμοί, καθυστερήσεις, ανεπάρκειες...». 

Καταλάβατε, τώρα, πού έγκειται η αιτία το... κακό; 
Στο ότι - κατά τον Πρωτόπαππα - το μνημόνιο... δεν εφαρμόστηκε όπως θα έπρεπε.
 

Στο ότι υπήρξαν... «καθυστερήσεις» στην εφαρμογή του μνημονίου. 

Στο ότι υπήρξαν «ανεπάρκειες» στην υλοποίηση του κατά τα άλλα σωστού μνημονίου. 

Στο ότι έγιναν «συμβιβασμοί» από... ακατάλληλα πρόσωπα που κλήθηκαν να προωθήσουν το μνημόνιο, αλλά - αυτοί οι «ακατάλληλοι» - δεν είχαν το... τσαγανό για να το πράξουν. 

Γι' αυτό, λοιπόν, και ο Πρωτόπαππας και οι κάθε λογής «Πρωτόπαππες» 
(σ.σ.: οι λάτρεις των εργαζομένων - μην το ξεχνάμε) 
διαβεβαιώνουν ενόψει των εκλογών ότι αυτοί το έχουν το τσαγανό, ότι αυτοί είναι οι... κατάλληλοι, και ως εκ τούτου ζητούν την ψήφο του λαού, για ποιο πράγμα λέτε; 

Μα, για να εφαρμόσουν κατά κεραία και κατά γράμμα τα μνημόνια! 

Και μην αναρωτηθείτε αν αυτό λέγεται «θράσος».
 
Οχι, ΠΑΣΟΚ λέγεται. Για την ακρίβεια «νέο ΠΑΣΟΚ». Του Βενιζέλου...
 

************************************************ 

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο από το «Κλασσικοπερίπτωση: 

Ποιός έχασε την ντροπή κ. Ραγκούση για να την βρείς εσύ; 

Γιώργος Δελαστίκ: Το ευρώ φέρνει τη «βαλκανοποίηση» της Ελλάδας



|

Μας το λένε πλέον κατάμουτρα. Έμμεσα, αλλά σαφέστατα. Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ...
 
Γιώργος Δελαστίκ: Το ευρώ φέρνει τη «βαλκανοποίηση» της Ελλάδας
ο Γερμανός γκαουλάιτερ, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο Δανός εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, στην τρόικα – όλοι αυτοί, συγκρίνουν τους μισθούς στην Ελλάδα με εκείνους της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας. Εκεί μας κατατάσσουν, στα εξαθλιωμένα Βαλκάνια. Το μήνυμά τους δεν μπορεί να παρερμηνευτεί: «Αν θέλετε να μείνετε στο ευρώ, οι μισθοί και οι συντάξεις σας θα οδηγηθούν στα επίπεδα των μισθών της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Ρουμανίας! Συντάξεις δυο τρία κατοστάρικα, μισθοί από τέσσερα κατοστάρικα μέχρι ένα χιλιάρικο οι καλύτεροι! Τέρμα οι συγκρίσεις των μισθών και των συντάξεων των Ελλήνων με των Γερμανών, των Γάλλων, των Ολλανδών ή των Βέλγων. Από δω και πέρα τέτοιου είδους συγκρίσεις θα ανήκουν μόνο στη σφαίρα της ονειροφαντασίας! Από πού κι ως πού έχουν το θράσος οι Έλληνες να συγκρίνονται με τους Γερμανούς ή τους Βέλγους; Οι Βούλγαροι, οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί είναι η κατηγορία τους! Αυτής της κλάσης “Ευρωπαίοι” είναι!».

Η εκδίκηση της Ιστορίας

«Θέλετε να γίνουμε σαν τους Βαλκάνιους γείτονές μας;» ήταν η μόνιμη επωδός στη χώρα μας εναντίον όσων επέκριναν τη συχνά ολέθρια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ κατά των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

Η απειλή αυτή έπαψε να εκτοξεύεται από τους απολογητές της πολιτικής της εθνικής υποτέλειας όταν κατέρρευσε και στις βαλκανικές χώρες ο αλήστου μνήμης «υπαρκτός σοσιαλισμός» και αποδείχτηκε εμπράκτως ότι το πέρασμα των χωρών αυτών στον καπιταλισμό και η ένταξή τους στην ΕΕ οδήγησαν δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους τους σε απείρως χειρότερη φτώχεια και δυστυχία, που ούτε είχαν φανταστεί στους πιο ανατριχιαστικούς εφιάλτες τους!

Τώρα έρχεται η εκδίκηση της Ιστορίας. Από τα πιο επίσημα χείλη των εκπροσώπων της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ακούμε ότι και η Ελλάδα εκεί ανήκει, στα νέα Βαλκάνια της ΕΕ, τα οποία είναι πολύ, πολύ χειρότερα από τα Βαλκάνια του «υπαρκτού σοσιαλισμού», με τα οποία μας απειλούσαν πριν από τριάντα σαράντα χρόνια!

Το χειρότερο είναι ότι δεν πρόκειται πλέον για απειλή. Πρόκειται για την επίσημη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη χώρα μας, την οποία υλοποιεί μια κυβέρνηση «οικονομικών Κουίσλινγκ» που συναπαρτίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ – τα δύο κόμματα που κυβερνούν αδιαλείπτως την Ελλάδα εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια.

Υπάρχει σωτηρία;

Το ζωτικής σημασίας ερώτημα που αναφύεται και απασχολεί ολόκληρο τον ελληνικό λαό είναι: Εδώ που μας έχουν οδηγήσει, υπάρχει ακόμη ελπίδα σωτηρίας; Τι μπορούμε να κάνουμε ή τι μπορεί να γίνει για να σωθούμε και να μην ξαναβρεθούμε μισόν αιώνα πίσω;

Η μία λύση, η ριζική, είναι η έξοδος από το ευρώ, όπως προτείνουν οι πιο ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις και πρωτίστως της Αριστεράς, αλλά όχι μόνο. Η άποψη αυτή κερδίζει συνεχώς έδαφος, σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν είναι ακόμη πλειοψηφική ούτε οι δυνάμεις που την υιοθετούν έχουν άμεση κυβερνητική ή επαναστατική προοπτική για να την εφαρμόσουν. Είναι υποχρεωμένες να περιμένουν, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διαμορφώσουν ευνοϊκότερο συσχετισμό δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία, χωρίς αυτό να σημαίνει οπωσδήποτε μακρόχρονη αναμονή.

Για την ώρα, πάντως, ο πολύς κόσμος αναζητά λύση μέσα στο σύστημα, μέσα στο ευρώ, διερωτώμενος, βεβαίως, αν όντως υπάρχει τέτοια οδός σωτηρίας, συναρτώμενη όχι μόνο με ελληνικές, αλλά και με ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Όχι σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Προκειμένου οι Έλληνες να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αν υπάρχει ή δεν υπάρχει λύση μέσα στην Ευρωζώνη, είναι απαραίτητο να προηγηθούν ορισμένα βήματα.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει η νέα κυβέρνηση της χώρας που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, να μην είναι και πάλι μια επανέκδοση «οικονομικών Τσολάκογλου». Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τη στάση που έχουν μέχρι τώρα τηρήσει, μια κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου θα είναι ολέθρια για τη χώρα – ιδίως αν η κυβέρνηση αυτή έχει ισχυρή πλειοψηφία.

Ο απόλυτος εφιάλτης θα είναι, μάλιστα, αν η κυβέρνηση αυτή έχει συνολικά πάνω από εκατόν ογδόντα βουλευτές. Τότε θα κάνει αμέσως και τις τροποποιήσεις του Συντάγματος που απαιτούν οι Γερμανοί, προκειμένου να μετατρέψουν την Ελλάδα –όπως και όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες– σε αποικία τους και να εξανδραποδίσουν οικονομικά τους Έλληνες, γυρίζοντάς τους σε καταστάσεις ανάλογες με των δεκαετιών του 1950, του 1960, του 1970. Τότε που δεκάδες εκατομμύρια Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Τούρκοι έφευγαν εργάτες στη Δυτική Γερμανία.

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως αδύνατη, ενώ για αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί να κάνει κανείς λόγο. Για να πάρουν, όμως, και τα δύο αυτά κόμματα μαζί εκατόν πενήντα έναν βουλευτές απαιτείται ποσοστό γύρω στο 37% με 38% αθροιστικά από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ευνόητο είναι ότι αυτό το ποσοστό το έχουν εξασφαλισμένο, εκτός συναρπαστικού απροόπτου «εξέγερσης» των ψηφοφόρων στην κάλπη.

Όλεθρος οι 180 βουλευτές

Για να πάρουν μαζί εκατόν ογδόντα βουλευτές, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό ψήφων που θα υπερβαίνει το 47% με 48%, ίσως και το 49%, καθώς αυτό εξαρτάται από το άθροισμα των ψήφων όλων των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.

Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι το χειρότερο ποσοστό που συγκέντρωσαν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν το 77,4% που σημείωσαν στις εκλογές του 2009 –ποσοστό που είναι κατά... τριάντα (!) εκατοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται σήμερα για να συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα μαζί εκατόν ογδόντα βουλευτές–, θα έλεγε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα έχουν οπωσδήποτε εκατόν ογδόντα βουλευτές και, μάλιστα, πολλούς περισσότερους μετά τις εκλογές.

Καθόλου έτσι δεν είναι, όμως, σήμερα η κατάσταση. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα συγκεντρώσουν αθροιστικά ποσοστό 47% με 48%. Ενδέχεται, μάλιστα, αυτό να καταστεί αδύνατο, αν πάνε καλά τα αντιμνημονιακά κόμματα του Πάνου Καμμένου στο χώρο της ΝΔ και των Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται καθόλου η μεν ΝΔ να κινηθεί γύρω στο 25%, το δε ΠΑΣΟΚ να μην φτάσει καν το 20%. Όλα αυτά, βεβαίως, δεν είναι τίποτα περισσότερο από υποθέσεις. Οι κάλπες είναι αυτές που θα διαμορφώσουν τη νέα πολιτική κατάσταση της χώρας. Αν, πάντως, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάρουν εκατόν ογδόντα βουλευτές, η Ελλάδα χάθηκε.

Οι ελπίδες στη Γαλλία

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα μάτια όλων των λαών της Γηραιάς Ηπείρου είναι στραμμένα προς τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο καπιταλισμός έχει και εναλλακτικές οικονομικές πολιτικές για την ΕΕ. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι μονόδρομος η ασκούμενη πολιτική ακραίας και εξοντωτικής λιτότητας για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους. Αυτή η πολιτική ασκείται φυσικά επειδή επιφέρει τα μέγιστα δυνατά κέρδη στο κεφάλαιο αλλά και επειδή σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν απειλούνται επαναστάσεις του λαού ή, έστω, σοβαρές κοινωνικές εξεγέρσεις. Σε οποιοδήποτε κράτος κι αν σημειωνόταν κοινωνική επανάσταση και ανατροπή, η ευρωπαϊκή πολιτική θα άλλαζε ραγδαία και ριζικά, προκειμένου οι ελίτ της Ευρώπης να διασώσουν το καθεστώς τους. Όσο οι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπομένουν αδρανείς, θα ήταν πραγματικά ηλίθιοι να αλλάξουν πολιτική.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες ευελπιστούν η αναμενόμενη νίκη του σοσιαλιστή υποψήφιου Φρανσουά Ολάντ να σηματοδοτήσει την έναρξη εφαρμογής μιας σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής στην Ευρώπη, προκειμένου να εκτονωθούν οι εντάσεις προς όφελος του συστήματος – ιδίως αν επακολουθήσει νίκη και σχηματισμός κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων στη Γερμανία του χρόνου το Σεπτέμβρη.

Μικρό καλάθι...

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολάντ αυτό που θα διαπραγματευτεί με το Βερολίνο θα είναι η βελτίωση της θέσης της Γαλλίας στο γαλλογερμανικό άξονα, καθώς η σχέση αυτή γίνεται όλο και πιο ετεροβαρής για το Παρίσι. Αν οι Γερμανοί του εκχωρήσουν κάτι που να ικανοποιεί τη γαλλική ελίτ, ο Ολάντ θα συμβιβαστεί και, φυσικά, θα αδιαφορήσει για την τύχη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, διαψεύδοντας τις ελπίδες τους.

Όποιος θέλει μπορεί να ελπίζει, αλλά καλύτερα ας κρατάει μικρό καλάθι μέχρι να δει τι θα γίνει. 

H διαφορά της σημερινής αυτοκτονίας με τις 1.900 που προηγήθηκαν είναι ότι αυτή έγινε μπροστά στην πόρτα τους!

H διαφορά της σημερινής αυτοκτονίας με τις 1.900 που προηγήθηκαν είναι ότι αυτή έγινε μπροστά στην πόρτα τους!
Ο κρότος του όπλου έφτασε πολύ μακριά. Ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας! 
Δυστυχώς ένας συνάνθρωπός μας έφυγε σήμερα! Κι έφυγε οπλίζοντας το ίδιο του το χέρι! Αυτοκτόνησε στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος μπροστά στα μάτια των περαστικών! Για τον θάνατο αυτό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί!

Και θα τους βρείτε στο σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας! Είναι όλοι αυτοί που σήμερα, κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης στην οικογένεια του αυτόχειρα, είτε από το βήμα της βουλής είτε από τα συνηθισμένα στέκια των βουλευτών!

Ο κρότος του όπλου ακούστηκε μακριά! Πέρα από τα όρια της Ελλάδας!

Το σημείωμα του, τα λέει όλα και δείχνει μετά θάνατον, με το δάχτυλο, όλους αυτούς που τον έφεραν στο σημείο αυτό της υπέρτατης απόγνωσης!

Οι ηθικοί αυτουργοί, θυμήθηκαν σήμερα, να ασχοληθούν με τις αυτοκτονίες που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας στην Ελλάδα, για ένα και μοναδικό λόγο. Γιατί αυτή η αυτοκτονία έγινε μπροστά στην πόρτα τους! Μπροστά στην Βουλή!

Γι αυτό άλλωστε, και στις προηγούμενες 1.900 αυτοκτονίες που προηγήθηκαν της σημερινής, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, δεν είπαν ποτέ τίποτα!

Ισα-ίσα, φροντίζουν με τους μηχανισμούς τους, να μπλοκάρουν όποια φωνή προσπαθεί να τους δείξει την σοβαρότητα του ζητήματος!

Ο κόσμος που συρρέει αυτή την ώρα στο σύνταγμα, τους φόβισε. Τους φόβισε, μην τυχόν και ξεπηδήσει μια σπίθα οργής από εκεί και τους «πάρει και τους σηκώσει»!

Και γι αυτό έσπευσαν να δώσουν οδηγίες στα παπαγαλάκια τους τι να λένε και τι όχι!

Βλέπετε, σήμερα, στην Εθνική οδό Πάτρας-Πύργου, άλλη μια νεαρή κοπέλα πήδηξε στο κενό από μια γέφυρα, αλλά γι αυτήν δεν έγινε απολύτως καμία αναφορά!


Γιατί, απλά, διάλεξε να το κάνει, μακριά από την πόρτα τους!

Κι ως εκ τούτου, δεν τους επηρεάζει!

Όπως και να έχει, όταν οι τραπεζίτες είχαν κέρδη, δεν τα μοιράστηκαν ποτέ με κανέναν! Σήμερα που έχουν ζημιές, απαιτούν από τους πολίτες να πληρώσουν τις ζημιές τους! Και 1.900 από αυτούς, ξεπλήρωσαν τα χρέη τους με την ίδια τους τη ζωή!

Στις 1.900 οικογένειες των αυτόχειρων που σπαράζουν από το δράμα, δεν μπορούμε να ευχηθούμε τίποτα παρά μόνο «είθε να πληρώσουν οι ηθικοί αυτουργοί, είτε είναι πολιτικοί είτε είναι τραπεζίτες»!


Δεν θα πούμε κάτι άλλο σήμερα! Τα υπόλοιπα θα τα πει ο κόσμος που βρίσκεται στο σύνταγμα!


Πηγή: H διαφορά της σημερινής αυτοκτονίας με τις 1.900 που προηγήθηκαν είναι ότι αυτή έγινε μπροστά στην πόρτα τους! - RAMNOUSIA 

Πλησιάζει καλπάζοντας η ώρα της ένοπλης αντίστασης του λαού!




Η σημερινή σοκαριστική αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού ήρθε να σκίσει το πέπλο της σιωπής που έχουν επιβάλλει τασυστημικά ΜΜΕγια τις δεκάδες αυτοκτονίες των Ελλήνων ανά την Ελλάδα.
Έγινε σχεδόν μπροστά στις κάμερες και δεν θα εκπλαγούμε εάν η σκηνή της αυτοκτονίας έχει καταγραφεί από κάποια από τα πολλά «μάτια»-κοριούς της Κρατικής Ασφάλειας.
Αυτή η αυτοκτονία ήταν στην ουσία μια πολιτική πράξη μια και έγινε με φόντο τη Βουλή της σκοτεινής μεταπολίτευσης στην οποία κυριαρχούν οι συμβιβασμένες-με ελάχιστες εξαιρέσεις-φωνές των εθνοπατέρων μας.
Το σημείωμα του νεκρού ήρωα ήλθε να αποστομώσει την αλόγιστη δήλωση του Μπεγλίτη ο οποίος έσπευσε να πριν ακόμη γίνουν γνωστές οι συνθήκες  της πράξης του να τη διαχωρίσει από την οικονομική ανέχεια και την υποδούλωση στη Τρόικα.
Όσο κι αν εθελοτυφλούν τα τρία κόμματα του Μνημονίου-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας-αυτοκτονίας του συνταξιούχου φαρμακοποιού  αναζητούνται ήδη από τη κοινή γνώμη ανάμεσα στις τάξεις τους.
Διάχυτη πάντως είναι η αίσθηση που θέλει αυτή την αυτοκτονία-δολοφονία να είναι από τις τελευταίες παθητικές αντιδράσεις του αγανακτισμένου λαού. Όπου κι αν σταθείς η οργή ξεχειλίζει όπως επίσης και μια διάθεση να περάσει ο λαός, οι πολίτες στην αντεπίθεση και μάλιστα με βίαιο τρόπο.
Αλίμονο στους άφρονες εξουσιαστές αν ζουν με την ψευδαίσθηση ότι θα αργήσει η ώρα της ένοπλης αντίστασης του λαού κατά της χούντας. Και φυσικά δεν μιλάμε για τρομοκρατικές οργανώσεις που θα «διευκόλυναν» το σύστημα αλλά για μαζικό λαικό ένοπλο ξεσηκωμό και μάλιστα σύμφωνα με τις αρχές του Συντάγματος.
Η στιγμή της Παλλαικής Αντίστασης πλησιάζει…