Μια νέα Ελλάδα γεννιέται - Διάλυση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αν ηττηθούν, προβλέπουν οι ξένοι

Το τέλος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών και ένταξή τους στα νέα κόμματα της δεξιάς και της αριστεράς, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις που δείχνουν ιστορική και καθοριστική ήττα την ερχόμενη Κυριακή με ποσοστό μεταξύ 35 και 40% και για τους δύο μαζί, προβλέπει έκθεση ξένης πρεσβείας μεγάλου δυτικού κράτους που διαβιβάστηκε στα κεντρική διπλωματική υπηρεσία του εν λόγω κράτους.

Σύμφωνα με την έκθεση "Οι αποχωρήσεις των βουλευτών από τα δύο κόμματα κατά τον τελευταίο χρόνο καταδεικνύουν ισχυρές πολιτικά φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων, ως απόρροια των πιέσεων του εκλογικού σώματος. Από την στιγμή που θα καταγραφεί στιε εκλογές της 6ης Μαΐου ότι τα δύο κόμματα πάψουν να είναι "μεγάλα" σε εκλογικά ποσοστά, τότε είναι πιθανόν βουλευτές που θα εκλεγούν εντός των παλαιών κομμάτων να θεωρήσουν ότι πολιτικό μέλλον έχουν μόνο εκτός των κομμάτων αυτών, αφού θα έχει καταδειχθεί ότι οι συνάδελφοί τους που αποχώρησαν, ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από πολιτικής άποψης. Συν το γεγονός ότι η κομματική κατάρρευση θα οδηγήσει στην απομάκρυνση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την κρατική εξουσία που αποτελούσε σημαντικό στοιχείο κομματικής συνεκτικότητας".

Βάσει της έκθεσης, η ελληνική πολιτική σκηνή αποκτά χαρακτηριστικά "υψηλής ρευστότητας" ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και "είναι άγνωστο το πως και αν θα επιβιώσει η οικονομική ελίτ της χώρας που βάσιζε την ύπαρξή της στην πολιτική ελίτ την οποία ενίσχυε πάντα προεκλογικά για να έχει "ανταποδοτικά οφέλη" μετεκλογικά".

Σε ότι αφορά την εκλογική επιρροή των κομμάτων μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, πλέον το σύνολο των ΜΜΕ δημοσιεύουν αυτά που οι αναγνώστες του defencenet.gr, διάβασαν εδώ και τέσσερις ημέρες στις σελίδες του (τα ποσοστά είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων): ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 15-17% και 21-23% αντίστοιχα, ισχυρή επιρροή των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ποσοστά 8-11%, Χρυσή Αυγή 5%+ με τεράστια επιρροή στις ηλικίες 18-25 ετών, ΣΥΡΙΖΑ 12-13%, ΚΚΕ 10%+, ΔΗΜΑΡ 6%+, ΛΑΟΣ 3%+, Οικολόγοι 2-3%, ΔΗΣΥ 2-3% κλπ.

Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερδίας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που σίγουρα δεν ανήκει στο αντιμνημονιακό πατριωτικό μπλόκ, το οποίο τιτλοφορείται "ΠΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΙς ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ" σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι: "Από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες, οι οποίες κατέγραφαν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης. Την Παρασκευή, δε, οι αρχηγοί των κομμάτων παρέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις, με σταθμισμένο δείγμα και αναγωγές. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου μετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%.

Το στοιχείο, όμως, που φαίνεται ότι προβληματίζει έντονα τους δημοσκόπους έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τα καθημερινά κύματα των ερευνών προκύπτουν τάσεις αποσυσπείρωσης στα μεγάλα κόμματα, γεγονός πρωτοφανές για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απομένει ως τις εκλογές. Για παράδειγμα, η Ν.Δ. έδειξε να πληρώνει δημοσκοπικά την επιλογή των όσων διαδραματίστηκαν με την υποψηφιότητα Συμπιλίδη. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να δυσκολεύεται (εξαιρετικά) να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που κατευθύνθηκαν κυρίως προς τα κόμματα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ - Δημοκρατική Αριστερά).

Από τα τελευταία στοιχεία των δημοσκοπήσεων προ των αναγωγών καταγράφεται ένα εφιαλτικό πολιτικό τοπίο, αφού στην πρόθεση ψήφου τα δύο μεγάλα κόμματα ξεπερνούν μετά μεγάλης δυσκολίας το 30% (εννοεί χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων), δίνοντας μάχη για το 40%.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι σε μία από τις σφυγμομετρήσεις το ΠΑΣΟΚ πλασάρεται στην τρίτη θέση. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι οι δημοσκόποι για πρώτη φορά δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αναγωγή εκλογικού αποτελέσματος, αφού -πέραν του μεγάλου αριθμού των αναποφάσιστων- καταγράφονται πρωτόγνωρες συμπεριφορές στο εκλογικό σώμα, που κάλλιστα μπορούν, όπως υποστηρίζουν, να οδηγήσουν σε εκπλήξεις το βράδυ της 6ης Μαΐου".

Όλα δείχνουν ότι μια ιστορική εβδομάδα ξεκινά για την χώρα, αύριο...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ζήτημα αξιοπρέπειας η ήττα του μετώπου ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ. - «Διευθυντηρίου».


Με χαρτιά τυπωμένα στα πιεστήρια της Ε.Κ.Τ., μιας τράπεζας απόλυτα ελεγχόμενης από τον Γαλλογερμανικό άξονα, οι «δεξαμενές σκέψης» της Νέας Τάξης Πραγμάτων επινόησαν και δημιούργησαν τα τεχνητά «χρέη» σε βάρος  λαών με  «εντολοδόχες» κυβερνήσεις. Απαιτούν σήμερα από τον Ελληνικό λαό να τα επικυρώσει, και να τα νομιμοποιήσει  με την ψήφο του.
 
Απαιτούν την διαχρονική υποταγή της χώρας στα ανίερα συμφέροντα τους, και την απαλλαγή από κάθε ευθύνη των υπόλογων, ντόπιων και ξένων! 



       Το τύπωμα χρήματος, αποκλειστικό προνόμιο της Ε.Κ.Τ. σε επίπεδο ευρωζώνης, προνόμιο το οποίο επινοήθηκε για ένα και μόνο συγκεκριμένο σκοπό: Την ανεξέλεγκτη «διάθεση» χρήματος, με άμεση συνέπεια την υπερθέρμανση – υπερκατανάλωση και εν τέλει την   υπερχρέωση των ευάλωτων οικονομιών, και επακόλουθα τον έλεγχο όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, δηλαδή του πλούτου των λαών, ώστε να διατηρηθούν στην επαίσχυντη θέση τους οι «αόρατες» δυνάμεις που μας κυβερνούν και μας καταδυναστεύουν.
        
Μεθοδευμένα, και όχι τυχαία, προέκυψε η κατάρρευση   της χώρας και η οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, με στόχο  την απομείωση των οικονομικών μεγεθών, ώστε να καταστεί η χώρα ευάλωτη, και ταυτόχρονα εφικτή η αρπαγή του φυσικού πλούτου και των υποδομών της, με εξευτελιστικά ανταλλάγματα. Ήταν ή όχι,  εντελώς απαραίτητο το μνημόνιο για το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου; Κάποιοι φρόντισαν επιμελώς γι΄αυτό, οι «δεξαμενές σκέψης» της δύσης έκαναν καλά την δουλειά τους!
        
Οι φυσικοί πόροι οποιασδήποτε χώρας ανήκουν στο λαό της. Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της άνετης διαβίωσης, μιας μικρής μειοψηφίας μεταλλαγμένων ανθρωποειδών, να υποδουλώνονται ανθρώπινες ψυχές και να εκχωρείται το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
         
Καθώς βαθαίνει η κρίση και η ύφεση συγκλονίζει την χώρα, οι εκβιασμοί των κομμάτων που μονοπώλησαν την διακυβέρνηση της χώρας, και συγκυβέρνησαν προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στο «μονόδρομο» και στην πλήρη υποδούλωση (μνημόνιο),συνεχίζουν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό, θέτοντας το ψευτοδίλημμα: «ή εμείς ή τα τανκς» !  
         
Και ενώ, ο Ζαν Λικ Μελανσόν επικεφαλής της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Γαλλία, μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής δήλωνε: «Δεν είναι καν μάχη μιας χώρας, στόχος μας είναι να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι, να ανατρέψουμε την τάση στην Ευρώπη που κρατάει και καταπιέζει τους λαούς κάτω από τον άξονα Σαρκοζί- Μέρκελ, θα πρέπει να τσακίσουμε τον άξονα αυτό στη Γαλλία», ο συνασπισμός των πολιτικών  δυνάμεων της χώρας που επέβαλε το μνημόνιο, εξακολουθεί να  επιμένει πως έπραξε ορθά, «σώζοντας» την χώρα!  Άραγε από ποιούς;
         
 Αναρωτιέται κανείς, από πού αντλούν το θράσος, ώστε να εμφανίζονται ως «σωτήρες», όταν οι ίδιοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την κατάρρευση της χώρας, προκειμένου να διατηρήσουν τις «καρέκλες» τους και τα  «χαρτοφυλάκια» τους (sic)!
          
Οι γαλαζοπράσινοι ψάχνουν για «αυτοδυναμίες», και οι πρασινογάλαζοι  για «αξιοπρεπείς ήττες», ούτε ψήλος στον κόρφο τους, θα υποστούν ακριβώς αυτό που τους αξίζει, για την προκλητική αμέλεια, την πρωτοφανή ανάλγητη συμπεριφορά,  αφού περιφρόνησαν και αγνόησαν τους πολίτες, όταν επέβαλαν τους επαχθείς όρους του μνημονίου!
        
 Παράλληλα στις 6 του Μάη, πρέπει σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους Ευρωπαίους «εταίρους» μας, αυτό που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η ιστορία του τόπου, αυτό που ορίζει η «ώριμη οργή» που όλοι νοιώθουμε, ένα δυνατό ΟΧΙ στα νοσηρά μυαλά που τροφοδοτούν τους λαούς με μίσος και διχόνοια, υπηρετώντας το σάπιο κατεστημένο των οικονομικών και πολιτικών ανομολόγητων συμφερόντων, του διεθνούς «Διευθυντηρίου».
         
Η 7η του Μάη, θα είναι η αφετηρία ενός δύσκολου αγώνα επιβίωσης, που ούτως ή άλλως έχουμε μπροστά μας, και πρέπει να μας βρει αποφασισμένους και αξιοπρεπείς !
«Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το 
χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ...

Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και 
Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι, λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί, και ψωριασμένοι οι σκύλοι,
 κι οι χαροκόποι αδιάντροποι, και  πόρνη η Ρωμιοσύνη.» 
                                                                        Κωστής Παλαμάς
Βέροια 25/4/2012                                                       Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ-Δυναμική άνοδος της Χρυσής Αυγής


Λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές ο θυμός των πολιτών ξεχειλίζει. Δείτε τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις
Πανικός από τις κρυφές δημοσκοπήσεις. Η οργή του κόσμου μεγαλώνει με τη πρόθεση ψήφου των δύο μεγάλων κομμάτων μετά δυσκολίας να ξεπερνούν το 30%.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", στην περιφέρεια της Β' Αθήνας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δικομματισμός αποτυπώνεται πιο έντονα.
Το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία υπολείπονται του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ σε κάποιες από τις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία κατορθώνει να φτάνει μετά βίας στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ παραμένει πέμπτο.
Σε δύο από τις δημοσκοπήσεις τονίζει το δημοσίευμα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει χάσει το 60% της δύναμής του, που έχει οδηγηθεί πρωτίστως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημοκρατική Αριστερά και δευτερευόντως προς την Κοινωνική Συμμαχία και τους Οικολόγους Πράσινους.
Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, εκείνη έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από την αυτοδύναμη κάθοδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, ο οποίος καταγράφει στην περιφέρεια αυτή τα μεγαλύτερα πανελλαδικά του ποσοστά.
Παράλληλα, πρωτοφανής είναι η δυναμική της Χρυσής Αυγής στις νεαρές ηλικίες, ενώ μεγάλος χαμένο από την άνοδό της είναι το ΛΑΟΣ. Αξίζει να επισημανθεί πως η Χρυσή Αυγή καταγράφει ποσοστά 6%-9% σε περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΣ‏



ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΥΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ  ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ..!!!

Προβλεπόμενες ποινές..ΘΑΝΑΤΟΣ


wikipedia

   
Γενικά ο όρος Εθνική αναξιότης (ή "εθνική αναξιότητα") αφορά συμπεριφορά πολίτη μιας χώρας που στρέφεται ενάντια της πατρίδας του, της εθνικής αξιοπρέπειας ή θίγει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αυτή
Ειδικότερα όμως αυτός ο όρος για τα ελληνικά δεδομένα απετέλεσε "ιδιότυπο αδίκημα" που προσδιορίστηκε με Συντακτική Πράξη του 1945 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό.

Ιστορία του (νομικού) όρου 

Αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος το 1944, η Ελληνική ελεύθερη πλέον Πολιτεία μεταξύ των πολλαπλών και ποικίλλων προβλημάτων που αντιμετώπισε τότε, ήταν και το ζήτημα του κολασμού όλων εκείνων των ανάξιων Ελλήνων που κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ελλάδος από τους Ιταλούς Γερμανούς και Βουλγάρους, είτε ετέθησαν στις υπηρεσίες των κατακτητών γενόμενοι όργανά τους, διευκολύνοντας έτσι τους κατακτητές στο ολέθριο κατά της Χώρας έργο τους, είτε ακόμη χειρότερα με τις ενέργειές τους και τη συμπεριφορά τους έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, καθιστάμενοι ανάξιοι της ελληνικής πατρίδος.
Έτσι διαμορφώθηκε το ιδιότυπο αδίκημα της εθνικής αναξιότητας προκειμένου να δοθεί στις επερχόμενες γενεές το παράδειγμα ότι δεν μπορεί κανείς να μένει ατιμώρητος όταν προσφέρει τις υπηρεσίες του στον εχθρό της Πατρίδας του, αλλά και ακόμη περισσότερο προς φρονηματισμό και υπόδειξη του εθνικού τους καθήκοντος σε στιγμές δοκιμασίας.
Επί τούτου, η πρώτη ενέργεια της ελεύθερης επί ελληνικού εδάφους κυβερνητικής εξουσίας ήταν η ψήφιση της με αριθμό 1 Συντακτικής Πράξης της 6ης Νοεμβρίου 1944 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό. 
Επειδή όμως αυτή η Πράξη ήταν πολύ γενικόλογη με κίνδυνο δημιουργίας σχετικού χάους αντικαταστάθηκε δύο μήνες αργότερα με την 6η Συντακτική Πράξη του Ιανουαρίου 1945 μετά την οποία όμως εκδόθηκε ο Α.Ν. 5333/1945 με τον οποίο τροποποιήθηκε συμπληρώθηκε και κωδικοποιήθηκε η παραπάνω πράξη, όπως και αυτή τελικά τροποποιήθηκε με την με αρθμ. 12 του 1945 Συνταγματική Πράξη και των νόμων 217, 271, 295 και 332 του 1945 με τους οποίους και προσδιορίζονταν επακριβώς τα στοιχεία εκείνα τα οποία και συγκροτούσαν την υπόσταση των εγκλημάτων συνεργασίας με τον εχθρό και της εθνικής αναξιότητας καθώς και τον τρόπο κολασμού αλλά και την έκταση των ποινών.

Υπόσταση (στοιχεία) αδικήματος 

Σύμφωνα με το 2ο νομοθέτημα διώκονταν και τιμωρούνταν:
  1. Όσοι διαρκούσης ξένης κατοχής ανέλαβαν σχηματισμό Κυβέρνησης, (δηλαδή πρωθυπουργοί) με την συγκατάθεση των εχθρών της πατρίδος.
  2. Όσοι διατέλεσαν κατά παραπάνω περίοδο Υπουργοί και υφυπουργοί, (δηλαδή των κατοχικών κυβερνήσεων).
  3. Όσοι κατέχοντες δημόσια θέση, (δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί) έγιναν συνειδητά όργανα του εχθρού ή διευκόλυναν το έργο του.
  4. Όσοι ανέλαβαν υπηρεσία πλησίον αρχών κατοχής και ενήργησαν κατά τρόπο πιεστικό για τον λαό.
  5. Όσοι έγιναν συνειδητά όργανα του εχθρού προς διάδοση της προπαγάνδας αυτού.
  6. Όσοι κατέδωσαν στον εχθρό Έλληνες ή συμμάχους, εργαζόμενους χάριν του εθνικού ή συμμαχικού αγώνα και βοήθησαν στην ανακάλυψη και σύλληψη αυτών.
  7. Όσοι προέβησαν σε πράξεις βίας συμπράττοντας ή όχι μετά των οργάνων κατοχής κατά Ελλήνων ένεκα δράσης αυτών κατά του εχθρού.
  8. Όσοι παρέσχον στον εχθρό συστηματικά πληροφορίες περί των κινήσεων και των εργαζομένων για τον εθνικό ή συμμαχικό αγώνα.
  9. Όσοι παρεμπόδισαν ελληνική ή συμμαχική ενέργεια.
  10. Όσοι διετέλεσαν αρχηγοί ή οδηγοί κινήσεων κατά της ακεραιότητας της χώρας.
  11. Όσοι δια της οικονομικής τους συνεργασίας με τον εχθρό προκάλεσαν ζημιές στον ελληνικό λαό, ή σε Έλληνες πολίτες, ή σε πολίτες συμμάχων χωρών, ή υποβοήθησαν την πολιτική του εχθρού προσπάθεια, ή αποκόμισαν εξ αυτού οικονομικά οφέλη.
  12. Έτι δε, όσοι συνεργάσθηκαν με τον εχθρό κατά τρόπο ανάξιο Έλληνος πολίτη και έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, διευκολύνοντας το έργο των αρχών κατοχής.

ΠΟΙΝΈΣ 

Όπως διαμορφώθηκε ο νόμος επιβαλλόμενες ποινές για τα παραπάνω αδικήματα ορίσθηκαν ανάλογα της ιδιότητας ή της θέσης την οποία κατείχαν οι ένοχοι, ή εκ των αποτελεσμάτων των πράξεων των ενόχων, με την ποινή του θανάτου, ή ισόβια, ή πρόσκαιρα δεσμά, καθώς και με ειρκτή αν συνέτρεχαν ελαφρυντικοί λόγοι, ή ακόμα και απέλαση των καταδικασμένων εκτός ορίων επικράτειας. 
Επίσης δόθηκε στις δικαστικές αρχές το δικαίωμα επιβολής της ολικής ή μερικής δήμευσης της περιουσίας των καταδικασθέντων χωρίς καμία μέριμνα για την περαιτέρω επιβίωση των οικογενειών τους.

ΕΙΔΙΚΆ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ 

Τα ειδικά δικαστήρια που συγκροτήθηκαν και επελήφθησαν την εκδίκαση αυτού του ιδιότυπου αδικήματος κατά δημώδη έκφραση αποκλήθηκαν Δικαστήρια δωσιλόγων, οι δε ένοχοιδωσίλογοι. 
Αυτά συγκροτήθηκαν από ένα εφέτη ως πρόεδρο, εκ δύο άλλων εφετών ή πρωτοδικών, από τον επίτροπο, καθώς και από δύο πολίτες ωε μέλη και τον γραμματέα. Όσα δε τέτοια δικαστήρια συγκροτήθηκαν εκτός έδρας Εφετείων, τους εφέτες αντικατέστησαν πρωτοδίκες.
Αλλά και η διαδικασία που ακολουθήθηκε είχε περίεργη σχέση ως προς τη δικονομικό δίκαιο. Συγκεκριμένα κατά των αποφάσεων των ειδικών αυτών δικαστηρίων δεν επιτράπηκε η άσκηση ένδικων μέσων. 
Τέθηκαν διάφοροι περιορισμοί όπως στον αριθμό των συνηγόρων, μέχρι τρεις, καθώς και ο χρόνος της αγόρευσης εκάστου. Επίσης είχε περιοριστεί μέχρι δέκα ο αριθμός των μαρτύρων υπεράσπισης σε αντίθεση με τον αριθμό μαρτύρων κατηγορίας, άνευ περιορισμού. Τέλος, ειδικά σ΄ αυτά τα δικαστήρια αποκλείστηκε η περίπτωση απόλυσης με εγγύηση, καθώς και η ανακοπή βουλευμάτων του συμβουλίου των δικαστηρίων.
http://lalipouli.blogspot.com