ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 1, 2012
20120501-214046.jpgΣύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις, είπαμε εκτιμήσεις, όχι δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο από μεγάλη εταιρεία καθότι ως γνωστόν οι δημοσκοπήσεις απαγορεύονται και οι εταιρείες δεν παρανομούν, οι τάσεις για την Β’ Αθήνας είναι τουλάχιστον σοκαριστικές για το πολιτικό σκηνικό. Έχουμε λοιπόν:
ΣΥΡΙΖΑ 19,5%
ΝΔ 17,5%
ΚΚΕ 14,5
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 11.8
ΠΑΣΟΚ 11,2
ΚΟΥΒΕΛΗΣ 6
ΧΑ 4,7%
ΛΑΟΣ 2,5%
ΝΤΟΡΑ 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%

Πανωλεθρία χωρίς προηγούμενο


Από topontiki.gr (απ' όπου και το σκίτσο του Soloup)

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Όσο πλησιάζουμε στην 6η Μαΐου τόσο περισσότερο η μιζέριακυριεύει τα επιτελεία των δύο εταίρων του «δικομματισμού». Όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι το ταξίδι τους προς την Κόλαση είναι... μονόδρομος – όσο μονόδρομος ισχυρίζονταν ότι είναι ταμνημόνια που ψήφισαν για να μας «σώσουν». Όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι μια σαφέστατη καταδίκη τους. Ίσως δε κάτι ακόμη χειρότερο. Μια πανωλεθρία χωρίς προηγούμενο.

Ακόμη και οι φανατικότεροι υποστηρικτές του απερχόμενου μοντέλου εξουσίας – ανεξαρτήτως της «μνημονιακής» ή «αντιμνημονιακής» ρητορικής τους – διαπιστώνουν ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τη λάσπη, όση λάσπη και αν εκτοξεύσουν στους αντιπάλους τους, κυρίως προς τα αριστερά τους.

Ένας από τους χιλιάδες τρόπους για να περιγράψεις αυτό που αποτελεί κοινή διαπίστωση στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία και στέκια είναι αυτός ο απλός, απλουστευτικός και παράλληλα αποκαλυπτικός, τον οποίο χρησιμοποίησε χθες στο κυριακάτικο Βήμαο Γιάννης Πρετεντέρης:

«Θα πάνε στην κάλπη τα επτά εκατομμύρια Έλληνες που τους έκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις, που έχασαντη δουλειά τους, που βλέπουν τα παιδιά τους άνεργα, που έκλεισε η επιχείρησή τους, που έχασαν τις οικονομίες τους στα ομόλογα, γενικώς πουκαταστράφηκε η ζωή τους. Κι αυτοί οι άνθρωποι, όπως τους κόβω, αποκλείεται να ψηφίσουν σαν Ελβετοί φεντεραλιστές. Κάτι άλλο θα ρίξουν. Ψυχραιμία, λοιπόν! Όχι για τις εκλογές. Αλλά για το αποτέλεσμα. Το οποίο (όποιο κι αν είναι) απαιτεί λογική και ψύχραιμη πολιτική διαχείριση».

Η προσέγγιση αυτή έχει μια επιπλέον σημασία διότι δεν προέρχεται από κάποιον «έξαλλο» αντιμνημονιακό ούτε από κάποιον «οπαδό της δραχμής» και «της καταστροφής». Αντιθέτως...

Θα μπορούσε πάντως η παραπάνω επισήμανση να συμπληρωθείαπό μερικά ακόμη στοιχεία. Όπως για παράδειγμα ότι αυτοί οι επτά εκατομμύρια Έλληνες έχουν απαξιωθείκαθυβριστεί καισυκοφαντηθεί κατά κόρον όχι μόνο από τα κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, αλλά και από πολυάριθμους παρουσιαστές και σχολιαστές των καναλιών, διευθυντικά στελέχη και αρθρογράφους εφημερίδων...

Τώρα όμως όλοι αυτοί πρέπει να αντιμετωπίσουν το... «τέρας» που δημιούργησαν και, καθώς τα κομματικά επιτελεία του λεγόμενου «δικομματισμού» αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάντια τους, κάποιος πρέπει να τους συνεφέρει από το διαγραφόμενο σοκ. Επομένως η παραίνεση Πρετεντέρη για ψυχραιμία δεν έχει μόνο πολιτική, αλλά και... ψυχοθεραπευτική αξία!


Μη διαχειρίσιμο αποτέλεσμα

Σοκ – και πανωλεθρία χωρίς προηγούμενο – θα συνιστά ακόμη και ένα αθροιστικό αποτέλεσμα της τάξεως του 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., τα οποία το 2009 συγκέντρωσαν μαζί 77,4%. Ένα τέτοιο άθροισμα, το οποίο έχει τεθεί και ως στόχος εκ μέρους πολλών παραγόντων του πολιτικού και μιντιακού αστερισμού, κατά κάποιον τρόπο, αν και θα συνιστά πολιτική βόμβα, θα είναι, ίσως, για ένα διάστημα διαχειρίσιμο.

Όμως η πρωτόγνωρη αδυναμία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να συσπειρωθούν στοιχειωδώς ακόμη και μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές ενεργοποιεί την απειλή για ένα μη διαχειρίσιμο αποτέλεσμα...

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το ότι και οι δύο ξεφτισμένοι μονομάχοι, αλλά και οι μιντιακές προεκτάσεις τους, καταναλώνουν πολύπερισσότερη ενέργεια, επιχειρηματολογία και ανόητες... «προβοκάτσιες» στην αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, του Καμμένου και των λοιπών μνηστήρων της πάλαι ποτέ «δικομματικής» ψήφου καιπολύ λιγότερη στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, η οποία, εκτός από εικονική, είναι εντελώς άνευρη και πληκτική.

Η εύκολη εξήγηση γι’ αυτό είναι η δεδομένη σύγκλιση των υποτιθέμενων «προγραμμάτων» τους, τα οποία είναι αδύνατον να αποκλίνουν από τις υπογεγραμμένες από τους ίδιους δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνιά τους, αλλά και η προδιαγεγραμμένηαναγκαστική συγκυβέρνησή τους μετά τις εκλογές. Και μάλιστα υπό το μαστίγιο της τρόικας, η οποία έχει πλέον εντελώς αρνητικήπροδιάθεσή απέναντί τους.

Μια άλλη εξήγηση όμως είναι μάλλον σοβαρότερη και σχετίζεται με την πανωλεθρία καθεαυτή. Και εξηγούμαστε:

1. Μια εκλογική συντριβή χωρίς προηγούμενο, για δυο κόμματα οικειοθελώς δεσμευμένα στον εφιάλτη των μνημονίων, θα σημάνει την αρχή του τέλους όχι μόνο ενός πολυετούς καθεστώτος ανεξέλεγκτης συναλλαγής και φαυλότητας, αλλά και του μοντέλουπολιτικής που είχαμε συνηθίσει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ένα τέλος που και επώδυνο θα αποδειχθεί και θα συνοδεύεται από πολλές και ίσως αντιφατικές συνέπειες.

2. Η καταγραφή και μόνο ενός τέτοιου αποτελέσματος θα δώσει το έναυσμα για συνολική ανακατάταξη στο εσωτερικό των ιστορικών παρατάξεων, με πρώτη συνέπεια την αποδόμηση των σημερινών τέως «κομμάτων εξουσίας», ακόμη και πριν γίνει ορατό σε ποιαπολιτική και ιδεολογική βάση θα ανασυντεθούν οι παρατάξεις τις οποίες μέχρι χθες εξέφραζαν.

3. Τα κόμματα τα οποία οι «θεσμικοί» παράγοντες της πολιτικής και των ΜΜΕ έδειξαν ότι προτιμούσαν να αποτελέσουν τους υποδοχείς της κοινωνικής δυσαρέσκειας και οργής, ως πιο «συγγενικά» προς το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. και πιο «θεσμικά» ως προς την πολιτική τους αντίληψη, δηλαδή η ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη και η ΔΗΜΑΡτου Φώτη Κουβέλη, δεν έχουν την αναμενόμενη προ μηνών δυναμική.

Αντιθέτως ενισχύονται πολύ περισσότερο το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στααριστερά του πολιτικού φάσματος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή στα δεξιά. Η «μετανάστευση» των απεγνωσμένων ψηφοφόρων σε πιο «μακρινούς», λιγότερο επιθυμητούς, δύσβατους και κάποτε ελώδεις εκλογικούς προορισμούς προς το παρόν δεν μπορεί ούτε καν να αξιολογηθεί από τα κομματικά και μιντιακά επιτελεία του «μνημονιακού» στρατοπέδου.

Καθώς μάλιστα η επόμενη διετία αναμένεται διακεκαυμένη από την άποψη της σκληρότητας των μέτρων που θα εφαρμόσει η επόμενη συγκυβέρνηση – και μάλιστα εκ των προτέρων πολιτικά απονομιμοποιημένη και αδύναμη συγκριτικά με την προηγούμενη –, φέρνει εφιάλτες στα επιτελεία αυτά. Το μέγεθος της επερχόμενης κοινωνικής καταστροφής δεν επιτρέπει σήμερα σκέψεις περί πολιτικής διαχείρισης.


Κινήσεις πανικού κατά της Αριστεράς

Η πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης, μέχρι σήμερα, εκ μέρους του απερχόμενου συνασπισμού εξουσίας κρίνεται εντελώς αποτυχημένη, καθώς στηρίχθηκε κυρίως σε αφορισμούς, συκοφαντίες και τη διάχυτη ανοησία που συνήθως διακρίνει τους πολιτικά πανικόβλητους. Αυτό ισχύει κυρίως όταν μιλάμε για τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία καταφανώς ωφελήθηκαν από τις βλακώδεις εναντίον τους συκοφαντίες.

1. Το ΚΚΕ εξ αρχής στοχοποιήθηκε ως «αντιθεσμικό» και «ακραίο», κυρίως επειδή η ρητορική του εθεωρείτο πάντα ένας εύκολος στόχος για την κατεστημένη ενημέρωση. Επιπλέον το ΚΚΕ δεν προβάλλει έως σήμερα κυβερνητικές αξιώσεις, συνεπώς το εναντίον του επιθετικό μοτίβο δεν θεωρήθηκε ότι πρέπει να μεταβληθεί.

Ώσπου διαπιστώθηκε ότι η δημοσκοπική του άνοδος παραήταν σταθερή και μάλιστα δυσανάλογα συμπαγής για τις αντοχές ενός συστήματος εξουσίας που θεωρούσε ότι ο πλήρης έλεγχοςαπεργιών και κινητοποιήσεων είχε κάπως ανακτηθεί το τελευταίο διάστημα. Έτσι οι πρόσφατες κραυγές για τις ναυτικές κινητοποιήσεις άγγιξαν τα όρια της αυτογελοιοποίησης των φωνασκούντων. Όμως, ούτως ή άλλως, ήταν αργά...

Στόχος: Να απαξιωθούν και να συκοφαντηθούν όλες οι κινητοποιήσεις που δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθούν από τη συνήθως διαχειρίσιμη ΓΣΕΕ, η οποία στη διάρκεια της κρίσης έχει υπάρξει λιγότερο ενοχλητική και από διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου.

Αποτέλεσμα: Το ΚΚΕ αποδεικνύεται αρκετά... μακρινός προορισμός για να επιστρέψει κάποιος που έφτασε έως την κάλπη του Περισσού. Επιπλέον το ΠΑΜΕ είναι η πιο ετοιμοπόλεμη συνδικαλιστική δύναμη για να δώσει τη μάχη διαδοχής των πασοκοκρατούμενων ΓΣΕΕ καιΑΔΕΔΥ, για τις οποίες το τέλος των συμβάσεων και η ολοσχερής κατάρρευση του δημόσιου τομέα θα φέρουν και το τέλος του συνήθως διαμεσολαβητικού και ελάχιστα διεκδικητικού ρόλου τους.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεχόταν τις συνήθεις κατηγορίες περί «μπάχαλου»όσο εθεωρείτο, με βάση την προηγούμενη εμπειρία, ένας δημοσκοπικός προορισμός αναψυχής των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ με θεωρημένο εισιτήριο επιστροφής στην «πράσινη» κάλπη. Υπήρχε και το δεδομένο της πρόσφατης διάσπασης και της ίδρυσης της ΔΗΜΑΡ, οπότε η περίπτωσή του έμοιαζε διαχειρίσιμη.

«Ξαφνικά», όμως, διαπιστώθηκε ότι όλα τα προηγούμενα δεδομένα έχουν ανατραπεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει μια ανέλπιστη δυναμική στο έδαφος της πλήρους καθήλωσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ότι έχει αρχίσει να υποδέχεται ακόμη και απογοητευμένους από την τέως «αντιμνημονιακή» Δεξιά. Κάπως έτσι άρχισαν οι αψυχολόγητες χοντράδες περί της υποτιθέμενης... «ταύτισης» με τη Χρυσή Αυγή και τον Καμμένο!

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ενέγραψε στο πολιτικό λεξιλόγιο έναν ακόμη εφιάλτη για το παραδομένο στην τρόικα σύστημα εξουσίας:«κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ο όρος αυτός – και ο πολιτικός στόχος –, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα άμεσης υλοποίησής του, αποτελεί μια πολιτική υποθήκη η οποία απειλεί με ακόμη ταχύτερη αποσύνθεση το «μνημονιακό» μπλοκ, αφού περιγράφει μια ακόμη κυβερνητική δυνατότητα που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στους πολιτικούς προϋπολογισμούς των εγχώριων «κουκουλοφόρων» της τρόικας.

Στόχος: Να μην γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ήδη διαγράφεται: εκλογικός προορισμός για δυσαρεστημένους και από τα δύο κόμματα ή, ακόμη... χειρότερα, τρίτο κόμμα.

Αποτέλεσμα: Ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρει να γίνει ακόμη και τρίτο κόμμα, το σχήμα της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς δείχνει ότι πρώτη φορά αφήνει πολύ πίσω τα ιστορικά ποσοστά του και πλέον μετατρέπεται επισήμως σε παίκτη πρώτης γραμμής.

Η δε αθροιστική δύναμη – και η, κατά συνεπαγωγή, ακόμη μαγαλύτερη δυναμική – της Αριστεράς ενδέχεται να γίνει ο κύριοςκαταλύτης ανασύνθεσης του ευρύτερου χώρου και να αποτελέσει την αρχή του τέλους για το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίζαμε.


Οι εκ δεξιών «άγνωστοι Χ»

Πέραν των απειλών εξ αριστερών για την κυριαρχία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ανέκυψαν, τους τελευταίους μήνες, και δύο νέες από τα δεξιά (και τα... ακροδεξιά) της πολιτικής σκηνής, οι οποίες μάλιστα είναι σχεδόν αδύνατον να αξιολογηθούν σήμερα κυρίως επειδή δεν έχουν ακόμη δείξει τα όρια της πολιτικής επιρροής τους.

1. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Καμμένου προς το παρόν δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο πολιτικό αντικείμενο. Κανείς δεν γνωρίζει επομένως τι αποτέλεσμα θα «γράψουν» στην κάλπη. Το ότι όμως γνωρίζουν ήδη μεγάληδημοσκοπική επιτυχία οικειοποιούμενοι την ατζέντα που έχασε στον δρόμο ο Σαμαράς αποτελεί έναν πολιτικό εφιάλτη για τη Ν.Δ.

Ανεξάρτητα μάλιστα από το εκλογικό του ποσοστό, το κόμμα Καμμένου αποτελεί ένα από τα πέντε άξια αναφοράς κόμματα (έξιμε τη Δράση του Μάνου) που πλέον συναπαρτίζουν την... «όλη Δεξιά», για την οποία έως πριν από λίγα χρόνια η Ν.Δ. ήταν τομοναδικό κόμμα - εκπρόσωπος της παράταξης.

2. Η Χρυσή Αυγή μόνο... αγνώστου ταυτότητος δεν είναι. Αντιθέτως έχει απολύτως γνωστή και πλήρως αναγνωρίσιμη ταυτότητα: πρόκειται για το «καθαρό» και χωρίς προσπάθεια συγκάλυψης ναζιστικό - χιτλερικό κόμμα της χώρας. Στην αλματώδη αύξηση της επιρροής της συνέβαλαν κυρίως δύο παράγοντες:

● Η έκρηξη του μεταναστευτικού και εξ αιτίας της κρίσης, αλλά και η αδυναμία ή ανικανότητα πολιτικής ή/και προγραμματικής αντιμετώπισής του από το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα.

● Η ανοχή που επέδειξαν την περίοδο επώασης του «αυγού του φιδιού» τόσο το μιντιακό όσο και το πολιτικό σύστημα. Ίσως πολλοί ήταν αυτοί που υπολόγισαν ότι θα μπορούσαν, όπως έκαναν με τονΛΑΟΣ της πρώτης εποχής, να τον πάρουν από το χέρι και να τον μοστράρουν ως Κεντροδεξιά. Τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση, διαπιστώνουν ότι το φίδι, όταν του απλώσεις το χέρι, θα το δαγκώσει.

Κάποιοι άλλοι ίσως πίστεψαν, όπως και με τον Καρατζαφέρη στην εμφάνισή του, ότι η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής θα τουςκατοχυρώσει ως ιδεολογικούς αντιπάλους της και εγγυητές της δημοκρατικής νομιμότητας. Μόνο που οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον αυτό το λάθος ισοδυναμεί με έγκλημα.

Ένα ακόμη λάθος

Ο πανικός στα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και των φιλικών τους ΜΜΕ προφανώς είναι εντελώς αδιάφορος όχι μόνο σε εμάς, αλλά, κυρίως, στη συντριπτική πλειονότητα όσων την ερχόμενη Κυριακή θα πάνε στην κάλπη. Το ίδιο αδιάφορη είναι και η αδυναμία τους να προβάλουν έναν πειστικό... εκβιασμό – είναι άλλωστε αργά για να εκβιάσουν όσους συστηματικά λεηλάτησαν και συκοφάντησαν κατά τον πλέον ελεεινό (πολιτικά) και βάρβαρο (οικονομικά) τρόπο.

Πηγαίνοντας προς την κάλπη έκαναν ένα ακόμη λάθος: Πίστεψαν ότι έχουν να κάνουν μόνο με οργή – η οποία, ως συναίσθημα, είναι, κατά κανόνα, σε έναν βαθμό διαχειρίσιμη. Τώρα διαπιστώνουν ότι έχουν να κάνουν με την απόγνωση εκατομμυρίων κατεστραμμένων ή υπό καταστροφή πολιτών. Όμως η απόγνωση δεν είναι διαχειρίσιμη και ένας κατεστραμμένος άνθρωπος δεν είναι ποτέ καλός πελάτης στην κάλπη. Ό,τι κι αν έχει υπάρξει στο παρελθόν...






Τσίπρας: Παραβιάζει ανοιχτές πόρτες ο κύριος Κουβέλης!

01/05/2012 - 10:17


Σε νέα διαδικτυακή συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύει επίθεση στον Φώτη Κουβέλη, κατηγορώντας...
 
Τσίπρας: Παραβιάζει ανοιχτές πόρτες ο κύριος Κουβέλης!
τον ότι θέλει να διαπραγματευθεί το μνημόνιο, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να απαλλαγεί η χώρα από αυτό, και τον καλεί να αποφασίσει με ποιους θα συνεργαστεί. 

Επαναλαμβάνει δε την πρόθεση του να δεχθεί τις ψήφους οποιουδήποτε θα στηρίξει μια κυβέρνηση της αριστεράς, σε συνέντευξη του στο newpost.gr.


- Η θέση σας ότι μία κυβέρνηση της αριστεράς μπορεί να στηριχθεί ακόμη και στην ψήφο του Καμμένου προκάλεσε αντιδράσεις. Μπορείτε να διευκρινίσετε τι εννοείτε;

 
Αντιδράσεις σφοδρές και αναταραχή έχει προκαλέσει η απήχηση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Είναι τόσος μεγάλος ο πανικός που διακατέχει τα δύο κόμματα εξουσίας, ώστε να μιλούν για συνταγματική εκτροπή! Και ευλόγως αναρωτιέμαι γιατί τους τρομάζει τόσο αυτό το αυτονόητο. 


Διευκρινίζω εκ νέου λοιπόν, ότι αναλόγως με τις ψήφους που θα λάβουμε και συμφώνως με το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται να δώσει διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης. Τότε θα απευθυνθώ στα κόμματα της αριστεράς. Αλλά και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, πάλι θα ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή προκειμένου να λάβουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Και εκεί δεν θα αρνηθούμε, προφανώς, την ψήφο κανενός. Θα τη διεκδικήσουμε από κάθε βουλευτή. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα αυτό. Την ψήφο όμως σε μια κυβέρνηση της αριστεράς. Σε ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο και ξεκάθαρο, που θα είναι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης και η ακύρωση του μνημονίου. Αυτή την σαφή, δεδηλωμένη και καθ’ όλα ορθή μας θέση προσπάθησαν να την τυλίξουν στη λαδόκολλα και να την πουλήσουν όπως τους βόλευε. Διότι τρέμουν στην πιθανότητα να υπάρξει κυβέρνηση με λαϊκή εντολή, ικανή να τους ανατρέψει τα νέα μακάβρια σχέδια που ετοιμάζουν για τους πολίτες της χώρας μας. 



- Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι το κόμμα του αποδέχεται την πρόσκληση για μια κυβερνώσα αριστερά και συνεργασίες, αρκεί να υπηρετούν την αλλαγή των πολιτικών. Θα  επαναφέρετε τη δική σας πρόταση για συνεργασία της αριστεράς;



Η δική μας πρόταση για συνεργασία της αριστεράς, όπως σας είπα, είναι κατατεθειμένη, εδώ και έναν χρόνο. Και θα παραμείνει στο τραπέζι και μετά τις εκλογές, όταν όλα θα είναι τελείως διαφορετικά. Παραβιάζει ανοιχτές πόρτες ο κύριος Κουβέλης! Αυτό θέλουμε και εμείς, να αλλάξουν οι πολιτικές, να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, να σταματήσει η βαρβαρότητα της λιτότητας, των απολύσεων, της συρρίκνωσης του εισοδήματος. Δεν θέλουμε να εξωραΐσουμε το μνημόνιο ή να το κάνουμε λιγότερο κακό. Θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτό, να πάμε σε αναδιανομή του πλούτου και μία άλλη παραγωγική διαδικασία.

Να διευκρινίσω λοιπόν στο σημείο αυτό κάτι ακόμα. Όταν εμείς λέμε «διαπραγμάτευση», δεν εννοούμε ότι θα διαπραγματευτούμε το Μνημόνιο. Δεν τίθεται θέμα να διαπραγματευτείς την κόλαση. Ενώ ο κύριος Κουβέλης, δυστυχώς, δηλώνει πρόθυμος να το διαπραγματευθεί υιοθετώντας έναν όρο που χρησιμοποιεί το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι: «Θα βρούμε τα ισοδύναμα». Για ποια ισοδύναμα μιλά; Είναι δυνατόν να υπάρχουν ισοδύναμοι πόνοι; Τι ισοδύναμο να βρεις σε 150.000 απολύσεις; Ποιο είναι το ισοδύναμο ενός μεσήλικα με οικογένεια που τον απολύουν; Μιας γυναίκας που δεν μπορεί να θρέψει το παιδί της; Τι ισοδύναμο μπορείς να βρεις στο κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, Εργατικής Κατοικίας ή στις μειώσεις των συντάξεων και του εισοδήματος κατά 40%; Μετά τις εκλογές λοιπόν, ο πρώην σύντροφός μας θα αναγκαστεί να αποφασίσει αμετάκλητα, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.



- Δηλώσατε προσφάτως ότι οι υπογραφές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη δανειακή σύμβαση δεν δεσμεύουν το λαό. Με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι μπορεί η χώρα να απεμπλακεί από αυτήν;



Όλοι και όλες γνωρίζουμε ότι τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις καταστρέφουν την οικονομία και την κοινωνία και σώζουν τις τράπεζες και τους δανειστές μας. Όσοι δέσμευσαν την χώρα δεν είχαν καμία πολιτική και ηθική νομιμοποίηση, το έκαναν χωρίς την έγκριση του λαού. Εν ολίγοις ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να πείσουν ότι, η συνεργασία με τους δανειστές της χώρας και οι καταστροφικές της συνέπειες αποτελούν εθνική δέσμευση. Εμείς, ως ιδρυτική πράξη του νέου συνασπισμού εξουσίας, αυτό που προτείνουμε είναι η καταγγελία των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Το κράτος πρώτα θα πληρώνει μισθούς και συντάξεις και μετά τους πιστωτές. Δεύτερη κίνηση θα είναι ένα Μορατόριουμ πληρωμών μέχρι η χώρα να σταθεί στα πόδια της, να έχει ανάπτυξη. Ένα ακόμη βήμα είναι ο διεθνής λογιστικός έλεγχος, ώστε να διαγραφεί το κομμάτι του χρέους που είναι παράνομο και επαχθές. Και τέλος, η αναδιανομή του πλούτου. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν την κρίση οι έχοντες και κατέχοντες και αυτοί που την δημιούργησαν. Αυτή θα είναι η διαπραγματευτική μας τακτική, αν οι πιστωτές κρατήσουν σκληρή στάση, ας προετοιμαστούν για μία κρίση που θα κοστίσει ένα τρισ. ευρώ, όπως οι ίδιοι παραδέχονται.  


Η «λίστα» Παπαδήμου για τα μέτρα μέχρι τον Ιούνιο

Νερό, αέριο, λιγνίτης, δρόμοι και λιμάνια σε ιδιώτες! Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πωλήσεις δημόσιων οργανισμών, μείωση μισθών και συντάξεων, επιπλέον περικοπές στις παροχές υγείας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αύξηση αντικειμενικών αξιών και τιμολογίων της ΔΕΗ. Η λίστα των όσων πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει τέλος. Το οικονομικό γραφείο του Λουκά Παπαδήμου κωδικοποίησε τις εκκρεμότητες και τις παρέδωσε σε κάθε υπουργό ξεχωριστά...
στο τελευταίο υπουργικό. Προκειμένου να παραδοθούν σε λίγες ημέρες στους διαδόχους τους.

Το «protothema.gr» εξασφάλισε τα σχετικά έγγραφα και δίνει απάντηση στο τι μας περιμένει μέχρι τον Ιούνιο. Η λίστα περιλαμβάνει μέχρι και τη σύνταξη έκθεσης για την απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος, ανοίγοντας ίσως ένα νέο μέτωπο. Δυστυχώς, για όλους μας, περιλαμβάνει μόνο όσα μέτρα προβλέπονται στο μνημόνιο 2. Γιατί, υπάρχουν και τα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών, ωράριο, τράπεζες κοκ, που θα προσθέσουν κι άλλες «ειδήσεις» τις ερχόμενες εβδομάδες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση έδωσε 18 δισ. σε Εθνική, Πειραιώς, ALPHAκαι Eurobank και άφησε για μετά τις εκλογές τις αποφάσεις για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική. 
Δείτε τη λίστα εδώ

Περί ακυβερνησίας…

Ακυβερνησία! Μόνιμη προεκλογική φοβέρα.
Από το 1974 (και όχι μόνο) την "πέφτει" σταθερά στα κεφάλια μας... τη λογική μας και στην... ψήφο μας.

Συνοδεύεται απαραίτητα με:
α) πλαστά και εκβιαστικά διλήμματα, που προσαρμόζονται στην εκάστοτε συγκυρία,
β) ανάλογους/κατάλληλους εκλογικούς νόμους, που...αλλοιώνουν τη Βούληση του Λαού, ενισχύοντας ή αποκλείοντας κόμματα (ο ισχύων πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα με 50 - μόνο- έδρες!!),
γ) θεωρίες και επιχειρήματα περί "χαμένης" ψήφου και ισχυρών/αυτοδύναμων κυβερνήσεων,
δ) κορώνες περί "πατρίδος" και "ύψιστων εθνικών στόχων", σε συνδυασμό με...
ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων.
Τριάντα επτά χρόνια η "ακυβερνησία" αποδεικνύεται μια πολύ καλή και αποτελεσματική φοβέρα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων την αποδέχεται, ενδίδει και συμμορφώνεται, παρέχοντας ταυτόχρονα πλήρες/καθολικό συγχωροχάρτι σε ΟΛΕΣ τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις Πολιτικές τους και αναβάλλοντας για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση την επιλογή μιας πραγματικά Δημοκρατικής και Προοδευτικής ψήφου.
Που οδηγηθήκαμε σήμερα;
"Στο χείλος του γκρεμού" κατά τους Σαμαρά και Βενιζέλο, τα κόμματα των οποίων κυβερνούν ανελλιπώς
Πόσο αποτελεσματική ήταν η "μη ακυβερνησία";
Ποιες Πολιτικές ασκήθηκαν;
Τις πταίει;
Τι ακριβώς απειλείται σήμερα από μιά "ακυβερνησία";
Θα μας "αποβάλλουν" οι... Αγορές;
Θα "καταρρεύσει" το χρηματιστήριο;
Θα κλείσουν τις στρόφιγγες οι... τραπεζίτες;
Θα... καταστραφούν τα ασφαλιστικά ταμεία;
Θα αυξηθεί η... ύφεση και η Ανεργία;
Η "ακυβερνησία" μας στέρησε σχολεία και νοσοκομεία, που έκλεισαν ή "συγχωνεύτηκαν";;
Η "ακυβερνησία" περικόπτει μισθούς/συντάξεις;
Αυξάνει τους φόρους;
Κλείνει μαγαζιά;
Η "ακυβερνησία" κατεδαφίζει το κοινωνικό Κράτος;
Αυτή... απολύει;
Είναι η "ακυβερνησία" που όπλισε το χέρι βουλευτών να ψηφίσουν μία τρομακτική "δανειακή" σύμβαση μέσα σε 12 ώρες;
Ή, μήπως, φταίει αυτή που απονεμήθηκε "αριστείον" στη Siemens και τα δύο κόμματα, για τις λαμογιές, μίζες, προδοσίες μισού αιώνα;

ΟΧΙ.

Υπεύθυνες είναι οι αυτοδύναμες και συμμαχικές κυβερνήσεις με τις Πολιτικές τους.
Υπεύθυνοι ΕΙΜΑΣΤΕ εμείς με τις δικές μας... εκλογικές και πολιτικές επιλογές.

από το πολιτικό κοράκι μέσω apneagr

ρίτη, 1 Μαΐου 2012

Γροθιά Καμμένου στις “δραγώνες” της εκπαίδευσης… καιρός ήταν!

olympiada
Επιτέλους και ένας πολιτικός αρχηγός που φτύνει κατάμουτρα τα “κλισέ” της μεταπολίτευσης. Επρεπε να περάσουν τριαντατόσα χρόνια για να απαντήσει κάποιος στο φαύλο σύστημα της δήθεν ευαισθησίας για την παιδεία που δημιούργησε ένα σύστημα – γενίτσαρο. Όπου όλοι πλειοδοτούν σε ποσοστά (ΝΑΙ, ΘΑ δώσουμε το 25% για την παιδεία…) και όμως τα παιδιά έμειναν αμόρφωτα, ανιστόρητα έρμαια του κάθε κρατικοδίαιτου αδηφάγου που αντί να κραδαίνει την ΕΛΛΑΔΑ στις αθώες ψυχές που του εμπιστεύονται, ΤΙΣ ΜΟΛΥΝΕΙ με κομματικά, συνδικαλιστικά και άλλα σημαιάκια.
Δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτοί που δεν άκουσαν τίποτα για τους ανθέλληνες της 
Παντείου με τις Φεράρι και τις βίλες, ότι για να μπορούν να διδάσκουν και να “διεκδικούν”, κάποιοι ηρωϊκοί δάσκαλοι στο παρελθόν, έχυσαν το αίμα τους.

Δεν έχυσαν βέβαια το αίμα τους για την κάθε ΟΛΜΕ αλλά για την Ελληνική παιδεία. Για το δικαίωμα στην διατήρηση ενός πανανθρώπινου πολιτισμού.
Όπου λοιπόν μιλούν οι Θυσίες των Ελλήνων, ας σιωπούν οι σύγχρονοι Ηρόστρατοι, οι Ρεπουσολάγνοι, οι οσφυοκάμπτες του προξενείου που ρίχνουν το κεμαλοναζιστικό δηλητήριο στο ίδιο το μέλλον της πατρίδας. Αλλά κλείνουν τα στόματα με κάθε είδους “παροχές”.
Όταν η πατρίδα λοιπόν βρίσκεται σε πόλεμο, οι πραγματικοί διδάσκαλοι του γένους, παίρνουν τα όπλα. Τα πουγγιά συνήθως τα παίρνουν οι θεραπαινίδες των σουλτάνων, οι δοσίλογοι των κάθε λογής Τσολάκογλου, οι πρεσβευτές των συνωστισμών.
Όχι όμως στην Ελλάδα της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, του Βαγορή, των ηρωϊκών δασκάλων της Ιωνίας και του Πόντου μα και τις σύγχρονης ηρωΐδας Χαράς Νικοπούλου. Για τον διωγμό της οποίας δεν είδαμε κανέναν “ευαίσθητο” να ξεσηκώνεται.
Είναι γεγονός ότι μετά και την σημερινή απάντηση Καμμένου, οι “σαπιοδιδάσκαλοι και σαπιορήτορες” κατά τον Περικλή Γιαννόπουλο, θορυβούνται. Και με το δίκιο τους. Ίσως να αντιλαμβάνονται ότι η σύγκρουση Καμμένου με τους τουρκόφρονες του σκοταδισμού δεν ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Ας διαβάσουν λίγη πραγματική ιστορία (όχι αυτή που διδάσκουν) και θα συνειδητοποιήσουν ότι τα αργύρια καταλήγουν στις χωματερές της ιστορίας.
Για τους υπόλοιπους υπάρχουν πάντα ο Άρης και η Άννα που παίζουν τα “ποσοστά” στα δάχτυλα.

Πρόσκληση στους αναποφάσιστους από τον Αλ. Τσίπρα…


Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντ. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου, λέγοντας ότι «ο πανικός τους είναι έκδηλος γιατί έχουν έναν και μόνο εφιάλτη... μια κυβέρνηση της αριστεράς» και πρόσθεσε ότι «ο ένας φοβάται μην και πάρουμε διερευνητική εντολή και ο άλλος αναμασά αστεία επιχειρήματα για να συσπειρώσει τους οπαδούς του. Τους απαντάμε: ό,τι και να πείτε δεν μπορείτε πια να κρυφτείτε».
Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι «ο λαός με την ψήφο του θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς και θα σας στείλει και τους δύο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», σύμφωνα με το protothema.gr Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους οπαδούς και τα μέλη του κόμματος να δώσουν την εκλογική μάχη των τελευταίων ημερών πόρτα-πόρτα, φίλο-φίλο, γνωστό-γνωστό, ώστε «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, ούτε σε αντιμνημονιακές σημαίες ευκαιρίας, ούτε σε ναζιστικές, εγκληματικές συμμορίες, όπως είναι η Χρυσή Αυγή». Κάντε την οργή σας ψήφο για τη Δημοκρατία, ψήφο για την Αριστερά, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές είναι δημοψήφισμα: Ή προχωράμε με το Μνημόνιο και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ή προχωράμε με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία και κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η ορμή της λαϊκής απαίτησης που θα εκφραστεί την Κυριακή στην κάλπη, η αποφασιστικότητα της μαζικής ψήφου ενάντια στο Μνημόνιο και τα κόμματά του, θα αναγκάσει τις άλλες αριστερές ηγεσίες να αναδιπλωθούν, δηλαδή «θα αναγκάσει την ηγεσία του ΚΚΕ να βγάλει τα παραμορφωτικά γυαλιά του απομονωτισμού και θα υπενθυμίσει στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ότι η εκλογική της βάση θέλει καταγγελία του Μνημονίου και όχι παιχνίδια με το υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ». Τέλος, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να ακυρώσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της «Δωδώνης», που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει ένα αυτοδιαχειριζόμενο – συνεταιριστικό σχήμα για τη «Δωδώνη», με τη συμμετοχή των παραγωγών αλλά και των εργαζόμενων της βιομηχανίας…


TO MEGAΛΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ..!!!!‏


Τελειώσατε! Πνιγμένοι στα θαλασσοδάνεια, ξεδοντιασμένοι πολιτικά, ανυπόληπτοι στο 80% του κόσμου, αποδεκατισμένοι δημοσιογραφικά, χωρίς δημόσιες προμήθειες και...
Ένα από το πιο απολαυστικά πράγματα σ' αυτή την προεκλογική καμπάνια 
είναι να παρακολουθείς τον απόλυτο πανικό, την τρομολαγνεία, το παραλήρημα
 και την προπαγάνδα του MEGA και του ΔΟΛ.
Πνιγμένοι στα θαλασσοδάνεια, ξεδοντιασμένοι πολιτικά, ανυπόληπτοι στο 80% του κόσμου, αποδεκατισμένοι δημοσιογραφικά, χωρίς δημόσιες προμήθειες και...

  έργα - και να 'χουν ποντάρει όλα τα λεφτά τους
σε δύο κουτσά άλογα
τον Τρελαντώνη και τον Μπένι.

Ο Αλέξης Τσίπρας τους έριξε την πρώτη γερή σφαλιάρα προχθές από την Ξάνθη. 
Τη σκυτάλη χθες πήρε η Λούκα Κατσέλη, τους έκραξε LIVE 
όταν την κάλεσαν στο κεντρικό δελτίο. 

Τώρα, έρχεται και η τρίτη σφαλιάρα, και η τέταρτη κοκ.. 
Όλοι θα σας ρίξουν από μία μέχρι την Κυριακή. 
Κι από τη Δευτέρα θα πέσει φατούρο.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.
http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com