«ΙΣΥ ΠΙΔΑΚΙ'Μ ΕΧ'Σ ΞΕΦΥΓ' »!!!

To θράσος ορισμένων υπάνθρωπων της Ευρώπης της Μέρκελ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Και παραπέμεπει σε εποχές που όλοι νομίζαμε ότι πέρασαν εδώ και 200 χρόνια.

Ο λόγος και πάλι για τον Βόλφγκαντ Σόϊμπλε , που μερικές ώρες πριν τις εκλογές προσπαθεί να....
επηρεάσει τις ασθενέστερες μάζες του Ελληνικού λαού με τις προκλητικές δηλώσεις του αποτελούν ωμή παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία!

Συγκεκριμένα είπε:

«Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες».

Από την Κολονία όπου διεξάγει την προεκλογική του εκστρατείας για τις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλαίας, συμπλήρωσε : «Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εθελοντική», πρόσθεσε και τόνισε ότι επί της ουσίας οι εκλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία δεν θα επηρεάσουν την γερμανική οικονομική πολιτική!!

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ευθέως ότι «και η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας» και επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα διογκούμενο τμήμα ακραίων κομμάτων, τα οποία δεν θέλουν να αποδεχτούν αυτές τις υποχρεώσεις. «Και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Έτσι έγινε και στις αλλαγές των κυβερνήσεων στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία», δήλωσε.

Με απλά λόγια, ο Σόιμπλε με το «περίεργο» παρελθόν, κάνει για άλλη μια φορά τον «λαγό» της Μέρκελ και νουθετεί τους Ελληνες λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα επιβάλει κυρώσεις ανάλογα με το πόσους ψήφους θα λάβει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που στηρίζουν το Μνημόνιο και απειλεί τους Ελληνες ψηφοφόρους, λες και είναι ο … Χερ Γκέμπελς που μιλά στην κατακτημένη Πολωνία!!!

Προφανώς λοιπόν, αν τον συναντούσε σήμερα η Τασούλα του Κίτσου, θα του έλεγε σίγουρα:

«Ισύ πιδάκι’μ έχ’ς ξεφύγ’»!!!


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Δεν Ξεχνώ Καθίκια! Δεν ξεχνώ!
Μη νομίσετε ούτε για μια στιγμή πως θα κάνω το ίδιο λάθος, το ίδιο ατόπημα, στο οποίο υπέπεσαν τόσες και τόσες γενιές υποτακτικών σας.
Άλλωστε, στον Πόλεμο που ζω, δεν μπορώ να αφαιρεθώ ούτε για μια στιγμή. Δε με αφήνουν οι ιαχές, τα ουρλιαχτά και οι σφαίρες που βλέπω να σφηνώνονται σε ψυχές γύρω μου!
Τι κι αν δεν ακούγονται σειρήνες και συναγερμοί, τι κι αν δεν γκρεμίζονται πόλεις από βομβαρδισμούς, τι κι αν δεν πέφτουν πτώματα από τις σφαίρες του εχθρού παρά μόνο από εκείνες της προσωπικής απελπισίας όλων μας.

Δεν μπορώ να ξεχαστώ, δε δύναμαι να χαλαρώσω! Έχω έναν κόμπο στο στομάχι διαρκώς. Περισσότερο, επειδή δε βλέπω όλους εσάς τους Εχθρούς! Κρύβεστε καλά Δειλοί! Πίσω από στατιστικές, πίσω από τραπεζικά κεφάλαια, πίσω από τα ντουβάρια των άθλιων εξουσιαστικών επιτελείων σας. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, παραφυλάω για το νέο σας χτύπημα. Ξυπνάω τα χαράματα, πετάγομαι από τους εφιάλτες που μου έχετε δημιουργήσει.
Η νίκη σε αυτόν τον πόλεμο που εσείς Κηρύξατε θα έρθει όταν Εγώ αποτελέσω το δικό σας εφιάλτη. Δυστυχώς, δε ζω στην εποχή του παππού του Κώστα, που είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους ξένους και ντόπιους εχθρούς με το ντουφέκι στο χέρι. Δυστυχώς, δε γεννήθηκα καν στην εποχή του πατέρα μου, που οι πατριώτες του πάλευαν να αποτινάξουν το ζυγό της ξένης κατακτητικής δύναμης. Έχω όμως τον ίδιο στόχο. Τη Νίκη! Στόχος μου είναι να ζήσω σε Ελεύθερη Πατρίδα! Χωρίς τα δεσμά των ξένων και των ντόπιων κατακτητών. Χωρίς τη βαριά Φασιστική Μπότα του στρατού των κομματικών ρουφιάνων που σας περιστοιχίζουν.
Για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες! Γιατί αυτό το σύνθημα είναι εθνικοαπελευθερωτικό, είναι πατριωτικό, είναι προοδευτικό, είναι επαναστατικό και όχι εθνικιστικό και εθνοπροδοτικό όπως προσπαθείτε να με πείσετε. Στους Έλληνες της εργασίας και όχι της απασχόλησης. Στους Έλληνες της ελευθερίας και όχι της δουλείας. Στους πραγματικούς Πατριώτες που πονάνε αυτόν τον τόπο και όχι στους Καρχαρίες, με τους οποίους συνεργάζεστε και υπηρετείτε.
Μην τολμήσετε ούτε για μια στιγμή να νομίσετε ότι με τις εκλογές κερδίζετε τη μάχη. Το μόνο που θα καταφέρετε, είναι να πάρετε μια παράταση μέχρι την τελική σας Ήττα. Εκτός και αν κατορθώσετε να με εξοντώσετε. Τότε, να ξέρετε ότι το τέλος μου θα είναι θεαματικό. Τόσο θεαματικό, ώστε οι επόμενοι πολεμιστές να επιθυμούν την εξόντωσή σας ακόμη πιο λυσσασμένα!
Το μόνο που μένει λοιπόν, είναι να βρεθεί το Όπλο της Καταστροφής σας. Τότε, ποιός ξέρει, το ΑΕΡΑ θα ξανακουστεί!

Τσάγια!!!

blackjackgreek.blogspot.com

Ο λαός τιμώρησε τους προδότες και τους εκβιαστές!



Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Ο πρώτος “γύρος” των εκλογών της 6ηςΜαΐου έληξε με νικητή τον λαό στα …. σημεία!
Σίγουρα όμως απομένει ακόμα πολύς δρόμος για να ξεφορτωθούμε για πάντα αυτούς όλους τους ψευτοκλεφταράδες που μας κορόιδεψαν και μας λοιδόρησαν πολλές φορές τα τελευταία χρόνια!Προσωπικά θεωρώ “Σοφό” το αποτέλεσμα μια και εκτός από την καταδίκη του δικομματισμού, εξαφάνισε και αρκετούς από τους πρωτοκλασάτους “ξερόλες” του, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα περιφερόταν στα κανάλια των αφεντάδων τους προσπαθώντας με περισπούδαστες ακαταλαβίστικες αναλύσεις και υποσχέσεις να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου και από θήτες … να τους ορίσουμε ξανά … σωτήρες μας.Στο καλό υπερ-φλύαροι “Καραγκιόζηδες” και ελπίζω σε πολλούς από εσάς πέρα από τις πολιτικές ευθύνες να σας αποδοθούν σύντομα και ποινικές, για να πληρώσετε τα ανομήματα σας!Αναλύοντας τα ποσοστά πέρα από την πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ (και των λοιπών συγγενών ΛΑ.Ο.Σ και ΔΗΣΥ) διακρίνουμε ότι ο Ελληνικός λαός (και κυρίως η νεολαία) αρχίζει να εμπιστεύεται άλλες δυνάμεις για να τον οδηγήσουν μακριά από το βούρκο και την λάσπη που τον έριξαν οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες των τελευταίων 30 χρόνων!Σίγουρα ο δρόμος θα είναι δύσκολος μια και τα λαμόγια έχουν διαβρώσει πρόσωπα και συνειδήσεις αλλά ευελπιστώ ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα ξεχωρίσει η “φύρα από το στάρι” αλλάζοντας το πολιτικό και όχι μόνο σκηνικό της χώρας μας.Ήδη διαπιστώσαμε (πριν αλλά και μετά από τις εκλογές ) πως συνεχίζεται η μόνιμη “ακαμψία” του ΚΚΕ να ξεφύγει όπως απαιτούν οι καιροί από τις τακτικές και τις μεθόδους της παλαιοκομματικής ηγετικής του ομάδας.Επίσης τώρα όλοι εκφράζουν την έκπληξη και τον αποτροπιασμό τους για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο αναθεματίζοντας αυτούς που την ψήφισαν και όχι αυτούς που της επέτρεψαν με την ανεπάρκεια και τις παραλήψεις τους να ανδρωθεί και να βρει έδαφος σε πολλούς εξοργισμένους … συμπολίτες μας!
Φίλες/οι η γενιά μας αποδείχτηκε “μικρή” και “ανίκανη” να προβλέψει και να αξιολογήσει πρόσωπα και καταστάσεις αλλά ήρθε η ώρα το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών να γίνει η αφετηρία μίας νέας εποχής στην οποία θα κυριαρχήσουν άλλα πρόσωπα, άλλες ιδέες και άλλα ήθη τα οποία θα μας δώσουν το δικαίωμα να ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες για εμάς, αλλά το κυριότερο σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!


Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές; Τι θα φέρει στο ΠΑΣΟΚ μια νέα εκλογική αναμέτρηση σε ένα μήνα;



Λάζαρος Ελευθεριάδης  

Την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές. Αλλά, οι ηττημένοι καιροφυλακτούν και εκδικούνται. Λαός ο οποίος δεν έχει μνήμη δεν έχει και μέλλον.

θα μπορούσαμε λοιπόν, να πούμε, ότι τρεις είναι οι βασικές παραλλαγές υπό τις οποίες έκανε την εμφάνισή του στο προσκήνιο της ιστορικής εμπειρίας ο “Σοσιαλισμός”, ως πολιτική ιδεολογία αλλά και ώς κοινωνική εφαρμογή :

- Η μαρξιστική παραλλαγή, που εγκαθιδρύθηκε στη Ρωσία τον Οκτώβριο του 1917 με τον Λένιν. Οι πρωτεργάτες όμως του σπουδαίου αυτού ιστορικού εγχειρήματος αρνήθηκαν να στηρίξουν την εξουσία τους σε δυνάμεις πέραν του κομμουνιστικού κόμματος, ο πλήρης έλεγχος του οποίου συν τω χρόνω περιήλθε στην απόλυτη κυριαρχία ενός ανθρώπου, του Ιωσήφ Στάλιν, που διαδέχθηκε τον Λένιν μετά τον θάνατό του στην ηγεσία του ΚΚΣΕ.

Έτσι η μορφή αυτή του σοσιαλισμού, λόγω της μονοκομματικής κυρίως διάρθρωσής της, εκφυλίστηκε σε ολοκληρωτικό καθεστώς, όχι και απο τα καλύτερα, τα οποία, γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

- Ο Δημοκρατικός Σοσιαλισμός αντίθετα, επηρεασμένος από το πάθημα της ρωσικής εμπειρίας, εμμένει στη σύζευξη της Ατομικής Ελευθερίας με την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την οποία (σύζευξη) μόνο η πολυκομματική διάρθρωση, μπορεί να εγγυηθεί.

Με αυτήν την οργανωτική και λειτουργική συνθήκη η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πραγματοποίησε σαρωτική πορεία είτε ως μαζικό κίνημα είτε ως δύναμη εξουσίας στην Ευρώπη: Τη Σκανδιναβική, όπου διαχειρίστηκε επί δεκαετίες τις τύχες τριών χωρών (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία), την Κεντρική (Γερμανία, Αυστρία) και την Νότια (Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία).

- Η τρίτη παραλλαγή του Σοσιαλισμού, η λεγόμενη και “τριτοκοσμική”, αποτελεί παράφραση των δύο προηγουμένων. Εμφανίστηκε σε χώρες του Τρίτου Κόσμου (Λιβύη, Συρία, Ιράκ κλπ ), και στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε ως κάλυμμα για να περάσουν σκληρές, στρατιωτικές ενίοτε δικτατορίες.

Η πτώση του δικτατορικού καθεστώτος στην Ελλάδα το 1974, και η μετάβαση σε δημοκρατικό καθεστώς, ονομάστηκε μεταπολιτευτική περίοδος η οποία διήρκησε 37 χρόνια. Την χώρα την κυβέρνησαν ουσιαστικά δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, εναλλασόμενα στην εξουσία, αξιοποιώντας έντεχνα την αντιδικτατορική διάθεση και την δημοκρατική πίστη του λαού μας.

Επί 37 χρόνια οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας, πίστευαν ότι η οικονομική ευμάρεια στον τόπο, προήρχετο κυρίως απο τις πολιτικές τις οποίες εφήρμοζαν τα κόμματα εξουσίας, πολιτικές οι οποίες ανακατένημαν τον πλούτο της χώρας ανάλογα και δίκαια πρός τον εργαζόμενο Ελληνα πολίτη.

Δυστυχώς όμως, ήταν ένα “όνειρο” το οποίο κράτησε πολύ, και για το οποίο εδώ και τρία χρόνια περίπου, καλούμεθα, οι περισσότεροι Έλληνες, και οι επόμενες γενιές μας, να εξοφλήσουμε ένα χρέος το οποίο δεν δημιουργήσαμε, δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε, και τελικά απεδείχθη ότι έγινε για να γίνουν πλουσιότεροι, κάποιοι “αστοί” και πολιτικάντηδες, απο τα δανεικά είς βάρος και δια λογαριασμόν μας.

Ας έρθουμε όμως στα σημερινά, στα καθ’ημάς, λέγοντας, ότι οι εκλογές της 06-05-2012 τελείωσαν και τα αποτελέσματα είναι τοις πασι γνωστά, όπως και το ότι ξεκίνησε η διαδικασία την οποίαν προβλέπει το Σύνταγμα, των διερευνητικών εντολών.

Η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού ανακοινώθηκε στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, και ο κάθε κομματικός οργανισμός προσπαθεί να “μεταφράσει” την εντολή καθ’όν τρόπο τον εξυπηρετεί, όπερ σημαίνει ότι κάποιοι ακόμη δεν αντελήφθησαν, ή δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι καταδικάσθηκε η “πονηριά”, το ψέμμα”, ο πολιτικαντισμός, και εν ολίγοις η υποτέλεια και η ανικανότητα των δύο παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ακόμη προσπαθούν να εγκλωβίσουν με “κουτοπονηριές” την εντολή του Ελληνικού λαού σε προσωπικές λογικές, και φιλοδοξίες, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η Ελληνική κοινωνία τούς καταδίκασε σε ότι αφορά τις πολιτικές και τις φιλοδοξίες τους.

“Θετικός σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα του κ. Τσίπρα να έχει τον πρώτο λόγο, εμφανίστηκε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος” γραφει το newsbomb.gr.

Ο κ. Κουκουλόπουλος δηλώνει ανερυθρίαστα: «Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί κι εμείς δε θέτουμε ως προϋπόθεση να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση, θα τη στηρίξουμε όμως με ψήφο εμπιστοσύνης, αν διευκρινιστούν ορισμένα ζητήματα όπως η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η ρευστότητα στην αγορά και η ενδεχόμενη καταγγελία της δανειακης σύμβασης».

Προσπαθώντας να μεταφράσω την δήλωση του κ. Κουκουλόπουλου, αναδεικνύοντας πιθανές προθέσεις αλλά και πιθανές κρυφές και “μύχιες” σκέψεις περί του τί κυρίως “ενδιαφέρει”, τούς πολιτικούς συνοδοιπόρους, της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί καταλήγω με την κοινή λογική στο εξής συμπέρασμα :

Η πρεμούρα του ότι πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα υποκρύπτει την αγωνία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εις το να διασφαλίσουν ότι η χώρα δεν θα πάει σύντομα σε επαναληπτικές εκλογές, διότι τό πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι το 13.5% του ΠΑΣΟΚ, να πάει σε μονοψήφιο νούμερο, συγχρόνως θα “εξαρτήσουν” τον κ. Τσίπρα από την “μνημονιακή” πολιτική λογική, ελέγχοντάς τον πλήρως, εντός της βουλής, διότι θα εξαρτάται απόλυτα απο την ψήφο “εμπιστοσύνης” του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, με τελική στόχευση να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα στο εκλογικό σώμα.

“Το «γάντι» στην Αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ακολούθως ετέθησαν δημοσίως οι πέντε όροι του κ. Ε. Βενιζέλου:

Πρώτος όρος είναι η συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, κάτι που καθιστά αναγκαία τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας.

Δεύτερος όρος, το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει ως όρο για τη συγκρότηση κυβέρνησης τη συμμετοχή στελεχών του. «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης και να παράσχουμε τη στήριξή μας. Ο λαός έχει εκφράσει την επιθυμία και την προτίμηση να αλλάξουν τα πρόσωπα αυτών που διαχειρίζονται την κρίση», προσέθεσε.

Τρίτος όρος είναι ο νέος πρωθυπουργός να είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής, που θα έχει την τάση αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Τέταρτος όρος, το όριο της συνεργασίας να διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και

Πέμπτος όρος, μια σειρά θεμάτων στα οποία εκτιμά ότι θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση.

«Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε καθαρή εντολή σε κανέναν. Πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης στην οποία θα μετέχουν τα κόμματα εκείνα που έχουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό» είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Ο ελληνικός λαός σήμερα άλλαξε ριζικά το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού δεν φέρνει το τέλος της κρίσης. Η κρίση βρίσκεται δυστυχώς σε πλήρη εξέλιξη.

Τάδε έφη ο κ. Ε. Βενιζέλος, είναι προφανές ότι εδώ λειτούργησε η λήθη!!! Του το ξαναθυμίζουμε, το ΠΑΣΟΚ το 2009, είχε εκλογική δύναμη 44% του εκλογικού σώματος, σήμερα έχει 13%.

Το ΠΑΣΟΚ ΈΧΑΣΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ 31 % και παραδίδει μία χώρα πτωχευμένη και υποτελή. Παρέλαβε κράτος και παραδίδει ευρωπαικό προτεκτοράτο, δανειζόμενος και παραφράζοντας την ρήση του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου.

Η μόνη διέξοδος που βρήκε ο κ. Βενιζέλος, ως πιθανή σανίδα σωτηρίας του κόμματός του, που κατακρημνίστηκε εκλογικά, ήταν να επιδιώξει μια συνεννόηση με τον αρχηγό της Ν.Δ. που όπως όλα δείχνουν έτσι και έγινε.

Και αντί να παραιτηθούν σύσσωμοι, ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα στο ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, οι περιφερειακές επιτροπές, οι νομαρχιακές επιτροπές, κτλ, και να παραχωρήσουν οικιοθελώς το κόμμα σε άλλες πολιτικές λογικές και στοχεύσεις, ώς έμπρακτη απόδειξη της αποτυχίας τους, έχουν το θράσσος να υποβάλλουν και όρους, προσπαθώντας την ύστατη στιγμή να περισώσουν τα κομματικά τους σαρκία.

Τη βούλησή του να καταθέσει πρόταση για τη συγκρότηση κυβέρνησης “εθνικής σωτηρίας”, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με μόνο δύο προϋποθέσεις. Παραμονή της χώρας στο ευρώ και την τροποποίηση των πολιτικών του μνημονίου ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ μέσα στον πανικό του αναζητά “κυβέρνηση Εθνικής ενότητος” και η ΝΔ “κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας”.
Τώρα τι διαφορά έχει η μία πρόταση από την άλλη εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα μας εξηγήσουν και εμάς τούς “ιθαγενείς”.

Με απλή ανάγνωση των δηλώσεων κατανοεί ο αναγνώστης ότι υπάρχει συνεννόηση και πολιτική ταύτιση των δύο, ούτως ώστε να επιτύχουν, αυτό το οποίο απεύχονται, δηλ. να μήν γίνουν επαναληπτικές εκλογές.

Βέβαια οφείλω να αναδείξω την σπουδή, την οποίαν επιδεικνύει όλο το “τέως” πολιτικό σύστημα, ούτως ώστε να διασφαλιστούν οι πραγματικοί του στόχοι, τους οποίους ο κ Κουκουλόπουλος τούς περιγράφει αναλυτικά.

Η ψήφος εμπιστοσύνης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, προυποθέτει την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η ενδεχόμενη καταγγελία της δανειακής σύμβασης, και για το “ξεκάρφωμα” βάζει και την ρευστότητα στην αγορά.

Δηλαδή εν ολίγοις την μνημονιακή πολιτική. Δηλαδή το πρόβλημα της Ελλάδος είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών κατά τον “σοσιαλιστή” κ. Κουκουλόπουλο και όχι η κατάντια στην οποίαν αυτός και οι συνοδοιπόροι του μάς οδήγησαν. Αυτό ζητά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, απο τον κ. Τσίπρα για να του παράσχει την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι πρέπει να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές με στόχο να επιτευχθεί πλειοψηφικό ρεύμα των “αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων” και να εκφραστεί μέσα απο την επόμενη βουλή.

Αυτή είναι η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, και αυτήν είναι υποχρεωμένο το πολιτικό προσωπικό της χώρας να ακολουθήσει. Διαφορετικά θα “σύρουν” την χώρα σε περιπέτειες έχοντας ώς μόνο όφελος την ικανοποίηση της μικροκομματικής και προσωπικής τους αλλαζονίας.

Ο Κεμάλ διαβεβαίωνε τα μέλη του επιτελείου του ότι, «oι Έλληνες, αυτό που εμείς δεν κατορθώσαμε, αυτοί οι ίδιοι θα μας το προσφέρουν μέσα στο πιάτο», λίγες ημέρες μετά τις μοιραίες εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που διαδέχθηκε τον οραματιστή Ελευθέριο Βενιζέλο, εγκλωβισμένη στην ίδια την πολιτική της και τυφλό σχεδόν, όργανο του Κωνσταντίνου, οδήγησε την περήφανη Στρατιά της Μικράς Ασίας στην ταπεινωτική ήττα και το Έθνος στη Μικρασιατική Τραγωδία.

Η μαρξιστική αντίληψη της ιδεολογίας υποστήριζε ότι οι κυριαρχούμενοι και τα αντικείμενα εκμετάλλευσης, υποτάσσονται εξαιτίας της έλλειψης γνώσεων, επειδή δηλαδή αγνοούν την θέση τους μέσα στο σύστημα.
Με απλά λόγια, είναι κυριαρχούμενοι, επειδή είναι αδαείς και είναι αδαείς επειδή είναι κυριαρχούμενοι.

Ο Πλάτων για να τεκμηριώσει την κριτική του στάση απέναντι στα υπάρχοντα, κατά την εποχή του, πολιτεύματα και την αναγκαιότητα της προτεινόμενης από αυτόν “Πολιτείας”, τα θεωρούσε ως αποτέλεσμα μιας πορείας κατάπτωσης από μια ειδυλλιακή από άποψη κοινωνικής συμβίωσης “πρώτη πολιτεία”, η οποία δεν διακατεχόταν από το «αμάρτημα» της πλεονεξίας και της αλαζονείας.

Στην εποχή μας οι υπερασπιστές της άρχουσας τάξης παρουσιάζουν τόσο αυτονόητη τη «φυσική» προέλευση της ανταγωνιστικής κοινωνίας της αγοράς και γενικότερα του καπιταλισμού, ώστε να μην γίνεται πια καμιά αναφορά σε αυτήν.

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής όλες οι αρνητικές συνέπειες του καπιταλιστικού ανταγωνισμού όπως οι πόλεμοι, η οικολογική καταστροφή, η εκμετάλλευση, οι οικονομικές κρίσεις κλπ., αντιμετωπίζονται επίσης σαν να ήταν φυσικά φαινόμενα ώς νομοτελειακά αξιώματα.

Η υποτιθέμενη, αυτονόητη κατ’άλλους, αναγωγή της σημερινής πραγματικότητος, σε κάποια φυσική κατάσταση της ανθρωπότητας, στοχεύει στο να περάσει στην κοινή συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας, την αντίληψη ότι η “σύγχρονη τάξη πραγμάτων”, είναι μια αξεπέραστη αιώνια, αξιωματικού χαρακτήρα, πραγματικότητα, κάτι σαν το “πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”. Αυτό προσπαθεί το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα να παγιώσει ώς κοινωνική και Εθνική αντίληψη.

Και το οποίο πρέπει να αποδεχτούμε ως μια νομοτελειακή αξεπέραστη κατάσταση και να συνεχίσουμε να το βιώνουμε αν όχι αδιαμαρτύρητα, στην κάθε περίπτωση σαν κάτι το αναπόφευκτο απέναντι στο οποίο δεν υπάρχει καμία άλλη προοπτική.

Είναι προφανές ότι επ’αυτού κατατείνει η “προπαγάνδα” του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καταθέτωντας το διλληματικού χαρακτήρα σύνθημα “ή ψηφίζετε τα δύο κόμματα της υποτέλειας και του μνημονίου, ή μάς βγάζουν εκτός Ευρώπης”.

Η καλλιέργεια αυτής της μοιρολατρίας αποτελεί ένα από τα βασικά ιδεολογικά όπλα του συστήματος στο οποίο και καλούμαστε να αντιπαρατεθούμε, προβάλλοντας τη μοναδική εφικτή εναλλακτική προοπτική, που δεν είναι άλλη από αυτήν του δημοκρατικού σοσιαλιστικού.
Μια προοπτική που απέναντι στον "λυκάνθρωπο" του νεοφιλελευθερισμού και του σύγχρονου καπιταλισμού, τοποθετεί την ανεμπόδιστα αναπτυσσόμενη κοινωνική ατομικότητα, η οποία και συνάδει με την “ουσία’ της ύπαρξης του ανθρώπου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών του ΧΑΑ, υποχώρησε και σήμερα κατά 3,62% στις 620,54 μονάδες, ενώ χθες οι απώλειες άγγιξαν το 6,7%, με συνέπεια οι συνολικές απώλειες των δύο ημερών να ξεπερνούν το 10%. Όλα αυτά καθώς οι Τραπεζίτες "πουλούσαν" σαν τρελοί μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα που ζήτησε λογαριασμό για τα 200 δισ. που έχουν πάρει οι Τραπεζίτες.

Νά γιατί τούς ενδιαφέρει τους "σοσιαλ(η)στές του ΠΑΣΟΚ η εξασφάλιση της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, υποστηρίζουν έμπρακτα τα συμφέροντα των εργαζομένων οι άνθρωποι, και εμείς δεν τούς το αναγνωρίζουμε.!!!

Εμπρός λοιπόν για επαναληπτικές εκλογές για την δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος διαφορετικής πολιτικής αντίληψης, αυτής του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Οι Ελληνες έχουν μνήμη !!!


Βγήκαν, μωρέ, βγήκαν, τα γίδια απ το μαντρί...


Μες στη μαύρη πλερέζα οι καραγκιόζηδες της νέας δημαγωγίας. Ο Αλέξης δε δέχτηκε να τους δώσει άλλοθι και πάνε να σκάσουν. Πώς να πουν στα λιγοστά γίδια να ξαναμπούν στο μαντρί; Που από τη φάπα που έφαγαν, ζαλίζονται ακόμα; Εκτοξεύουν λοιπόν χολή και ψέματα. «Δεν έπρεπε να το πει αυτό στο Αντώνη…». Τι του είπε καλή μου; Να κάνει μια ακόμα τούμπα, να τόση δα, να φανεί ότι άλλαξε γνώμη για το μνημόνιο, ξανά. Να γίνει ο Αντώνης του Ζάππειο Ι. Αλλά, τολμά να πει σαχλαμάρες στην αφέντρα Μέρκελ; Σούζα ο Αντωνάκης. Μόνο στα γίδια λέει τις αρλούμπες. Ε βλέπεις τα γίδια βόσκουν. Δε βαράνε.
Λένε και το άλλο απίστευτο! Θα έβαζαν το Γιωργάκη φυλακή αν υποχωρούσε ο Τσίπρας και κάνανε μαζί κυβέρνηση! Σοβαρά ε; Ποιόν Γιωργάκη ακριβώς; Αυτόν, που ο ερωτοχτυπημένος Αντώνης, τραγούδησε «Τον στηρίζω, για να βγει τον στηρίζω, και σιγομουρμουρίζω, το μνημόνιο αγαπώ…»;   Ε, δεν φταίνε μετά ο κόσμος που του τραγουδά: «Στον σφυρίζω, για να φύγεις ψηφίζω, και από πάνω σε βρίζω, άντε χάσου από δω…».    
Λοιπόν μικρή αλλοπαρμένη: Ο Αντώνης είναι τόσο ένοχος όσο και ο συμμαθητής του. Μαζί την κάνανε τη ζημιά. Μαζί το ψηφίσανε. Και κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Κουτόχορτο λοιπόν αλλού. Δε μασάμε.
Αντώνη μου, παιδαρά μου, άκου το μπάρμπα Μήτσο που σε αγαπά... ψητό. Όταν έχεις φτάσει σε ύψιστο βαθμό γελοιότητας, μπορείς να το κάνεις κι αυτό. Να πεις, δε θέλω το μνημόνιο, πάρτε το. Γελάμε που γελάμε, τι πειράζει; Άλλωστε Αντωνία μου, τι σκ@*α επαναδιαπραγμάτευση λές ότι θα κάνεις, αν σεβαστείς αυτή την υπογραφή;
Τόση μεγάλη σημασία έχει για σένα το μνημόνιο;  Ένα χαρτί είναι. Δες τι καλά θα σε βάλει ο λαός να το φας. Τρελή, μικρή πολίτσα, άκου και κάτι άλλο σοβαρά τώρα, χωρίς πλάκα:
Εκείνο που σιχάθηκα στο σύστημά σας πάνω απ όλα, είναι αυτή η επιμονή ορισμένων να γαντζωθούν οπωσδήποτε στην καρέκλα. Αποτυχημένα τομάρια, τα βγάζουν από τα ντουλάπια της Ιστορίας, από τους πολιτικούς τάφους και μας τα παρουσιάζουν νέους. Ο κάθε αποτυχημένος σαλτιμπάγκος βουλευτής εξασφαλίζει μια θέση διευθυντή, προέδρου, κλπ αναλόγως τα παζάρια.
Έτσι και εσύ. Σε μαύρισε μια φορά ο λαός. Δεν ήσουν εκτός με τη θέλησή σου, κέρατο. Μη μας πρήζεις λοιπόν. Σε έβγαλε ο Βούδας από τη ναφθαλίνη, γιατί δεν χώνευε την Ντόρα, σε έκανε αρχηγό, τον «έριξες» (παλιά σου τέχνη κόσκινο), και τώρα σε τοποθετεί στη σωστή σου θέση: Στα σκουπίδια. Άλλο, αν ανήκει και αυτός εκεί.
Αν είχατε μια σταλιά συναίσθηση της πραγματικότητας, εσύ και ο Μπενύτο θα είχατε σκάψει λάκκο και θα μπαίνατε μέσα. Προδώσατε τη χώρα. Μη μας εξαγριώνετε άλλο. Ο Σαρκοζί, που είμαι εντελώς αντίθετος με την πολιτική του, έφυγε την ίδια μέρα που έχασε. Εσείς επιμένετε. Τόσο το καλύτερο για μας.      

Ποιος θα πάρει τον μουντζούρη...


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Τελικά η πρόβλεψή μας για Πανωλεθρία χωρίς προηγούμενο ήταν απολύτως ρεαλιστική, ίσως και λίγο... συντηρητική. Οι εκβιασμοί περί «χαμένης ψήφου» πήγαν στον βρόντο, όπως άλλωστε έπρεπε, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ πρωτίστως και η Ν.Δ., ύστερα από μια ιστορικών διαστάσεων συντριβή, να αδυνατούν πλέον να συγκροτήσουν, έστω και σε συνεργασία, μια βιώσιμη κυβέρνηση. Με το κλείσιμο της κάλπης η μεταπολίτευσηπαρέλαβε το αγγελτήριο του θανάτου της.
Αν χθες, στη διάρκεια των εκλογικών εκπομπών, το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. εθεωρείτο δύσκολο να σχηματίσουν μια σταθερή κυβέρνηση, σήμερα το ερώτημα είναι αν θα μπορούν καν να σχηματίσουνοποιουδήποτε είδους κυβέρνηση.

● Ο Βενιζέλος έσπευσε χθες το βράδυ πρώτος, αν και το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα με καθαρή διαφορά από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, να προαναγγείλει πρωτοβουλία για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Στην πραγματικότητα ο λόγος αφορούσε ένα είδος «οικουμενικής», αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ.
● Ο Σαμαράς ακολούθησε κάνοντας λόγο για κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας».
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ενόσω η ενσωμάτωση των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων έδειχνεδυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης οριακής πλειοψηφίας από τα δύο τέως «μεγάλα» κόμματα και ενόσω ακόμη «παιζόταν» η είσοδος στη Βουλή τριών ακόμη κομμάτων (Οικολόγοι - Πράσινοι, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία).
Ελάχιστες ώρες αργότερα, όσο ενσωματώνονταν στο αποτέλεσμα τα εκλογικά κέντρα των μεγάλων πόλεων, φαινόταν ότι ούτε η κοινοβουλευτική δύναμη (και η πολιτική ισχύς) του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. θα επαρκούσεούτε ήταν εφικτή η είσοδος στη Βουλή για τα τρία μικρά κόμματα – κάποια από τα οποία θα μπορούσαν, υπό όρους, να διαπραγματευθούν τη συμμετοχή τους σε μια «μνημονιακού» χαρακτήρα ψευδοοικουμενική κυβέρνηση.
Με δεδομένο όμως το εκλογικό αποτέλεσμα, ποιοι θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα;
● Ο αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής των εκλογών (και πλέον αξιωματική αντιπολίτευση!) ΣΥΡΙΖΑ θα ήταναδύνατον να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση τήρησης του δεδομένου «μνημονιακού» προγράμματος. Ως εκ τούτου ο Τσίπρας επέμεινε στη δική του πρόταση για «κυβέρνηση της Αριστεράς», η οποία όμως είναι πολιτικά και αριθμητικά αδύνατον να υπάρξει. Αυτό λοιπόν που μένει είναι το «όχι» σε μια «οικουμενική των μνημονίων».
● Για το ΚΚΕ ούτε λόγος – και η Παπαρήγα το ξέκοψε ακόμη μια φορά.
● Για τη Χρυσή Αυγή παρομοίως.
● Ο Καμμένος, δίνοντας ακόμη μια φορά... ρεσιτάλ ασάφειας, από τη μια είπε ότι «χρειάζεται κυβέρνηση εθνικού σκοπού», αλλά ταυτόχρονα όχι μόνο απέρριψε συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε κυβέρνηση με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά φρόντισε να σκάψει ένα χαντάκι προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο έχει «βασικές διαφορές» στα εθνικά θέματα. Κοινώς κανείς δεν κατάλαβε αν λέει «όχι» σε όλους ή απλώς διαπραγματεύεται με τις γενικότητες για «κυβέρνηση εθνικού σκοπού».
● Έμενε στους υπολογισμούς του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. μόνο ο Κουβέλης. Όμως, εγκαίρως, πριν ακόμη εκκινήσουν τα «τριήμερα», παρά τις γενικώς προσεκτικές εκφράσεις του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έσπευσε να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να γίνει «αριστερό άλλοθι» μιας «μνημονιακής» συγκυβέρνησης.

Η εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ
Αν όλα αυτά ισχύουν σε πρώτη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος και των δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών, υπάρχει ένα δεύτερο επίπεδο πολύ σημαντικότερο, το οποίο έχει να κάνει με μια απλή αλήθεια: καμιά κυβέρνηση αυτή την ώρα δεν μπορεί να σχηματιστεί χωρίς μια ξεκάθαρη πολιτική συμφωνία.
Τι είδους πολιτική συμφωνία όμως μπορεί να υπάρξει με δεδομένο τον κατακερματισμό και την παραδοχή ότι όποιος συγκυβερνήσει σήμερα με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., και μάλιστα με όρους τήρησης του «μνημονίου», θα καεί στις αμέσως επόμενες εκλογές, οι οποίες δεν μπορεί παρά να γίνουν σύντομα;
Ήδη στη Γερμανία κάνουν εκτιμήσεις για παρατεταμένη ακυβερνησία και ο διεθνής Τύπος μιλάει γιαδεύτερο εκλογικό γύρο. Πρακτικά απαντήσεις για τη δυνατότητα σχηματισμού μιας εκ των πραγμάτων βραχύβιας κυβέρνησης θα πάρουμε τις αμέσως επόμενες μέρες ή και ώρες.
Επιπλέον, κατά τα φαινόμενα, τις επόμενες μέρες, αν δεν έχουμε κάποια πολιτική έκπληξη, θα δούμε να εκτυλίσσεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων με στόχο να μην πάρει κανείς πάνω του τον «μουντζούρη» της διαγραφόμενης αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης και της ενδεχόμενης προσφυγής σε νέες εκλογές.
Μόνο που η αδυναμία αυτή δεν θα είναι παροδικό φαινόμενο, διότι, όπως έχουμε πολλές φορές επισημάνει, το παλαιό σύστημα εξουσίας πεθαίνει χωρίς ακόμη να έχουν υπάρξει οι πολιτικοί και αριθμητικοί όροι για τη δημιουργία ενός νέου. Και αν ακόμη οι αριθμοί γίνει εφικτό να «βγουν», ωστόσο η διαδικασία του πολιτικού μετασχηματισμού στην Ελλάδα βρίσκεται μόνο στην αρχή. Και μάλιστα συναρτάται όχι μόνο με τη δική μας μαύρη «μνημονιακή» μοίρα, αλλά και με τις αποφάσεις των δανειστών.
Επ’ αυτού έχει τη δική της σημασία η παρέμβαση του ΔΝΤ, το οποίο – τη στιγμή που η Γερμανία προτίμησε να «αγοράσει» λίγο πολιτικό χρόνο αποφεύγοντας τις πρώτες ώρες να διατυπώσει επισήμως εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα –, αν και δίνει... τράτο μέχρι τον σχηματισμό κυβέρνησης, απείλησε ευθέως με «πάγωμα» της καταβολής των δόσεων προς την Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswire.
Προφανώς η δυσκολία είναι τεράστια, πολύ περισσότερο που η πρωτοβουλία κινήσεων εκ μέρους των παλαιών και ηττημένων εκφραστών της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς αποτελεί παρελθόν. Και αν στη Δεξιά τα πράγματα είναι εντελώς ασαφή ως προς το μέλλον, στην Κεντροαριστερά και την Αριστερά τα πράγματα είναι σαφέστερα:
Στις χθεσινές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλαβε απλώς τη δεύτερη θέση στην εκλογική κατάταξη ούτε μόνο το δικαίωμα για μια διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα πήρε μια σαφή – αν και... διερευνητική – εντολή για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς. Από τη διαχείριση που θα της επιφυλάξει ίσως κριθούν πάρα πολλά για τους όρους με τους οποίους θα ανασυνταχθεί εν καιρώ το πολιτικό σύστημα, αλλά και το σύστημα εξουσίας.
Ας μην βιαζόμαστε όμως. Έχουμε πολλά να δούμε – και να πούμε – το αμέσως επόμενο διάστημα...
You might also like: